Betoniporaus

Betoni - materiaali on kestävä ja luotettava. Monet, ellei eniten, rakennukset, jotka on pystytetty monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista. Yleensä käytetään sähkö- ja pienvirtauskaapeleiden asentamiseen käytettäviä aukkoja, jotka on tarkoitettu putkistojen, putkistojen ja upotusten syvennyksiin. Mutta niiden sijainti ei useinkaan ole tyytyväinen huoneen omistajan kanssa, ja poraa reikiä uusissa kohdissa. Yritämme selvittää, miten se tehdään paremmin.

Työkalun valinta

Aluksi sinun on päätettävä, mikä työkalu on parempi ja tehokkaampi betoniseinän poraamiseksi. Globaalissa mielessä valinta on pieni - vasarapora tai vasarapora. Mutta voi olla paljon vivahteita, koska sähkötyökalu voi olla erilainen voima ja toimivuus, ja siihen on monia vinkkejä. Siksi on määriteltävä tavoitteet ja päämäärät, ja sitten päättää, mitä työkalua saatat tarvita. joten:

 • Pienen ruuvin kääntämiseksi seinään kuvan alla ei ole suurta vaivaa. Tässä tapauksessa on mahdollista porata betoniseinä tavanomaisella porakoneella, joka on varustettu pistekärkisellä poralla.
 • Kun pieni työ on odotettavissa ja rei'itettyjen reikien halkaisija ei ylitä 12 mm, on valittava iskupora.
 • Perforatoria käytetään suurien halkaisijoiden, kuten myös minkä kokoisten betonien, porojen suurentamiseen merkittävässä määrin.

Porauksen yli olevan iskun etu, jopa shokkitoiminnolla, ei ole pelkästään enemmän voimaa ja kestävyyttä. Tämä työkalu ei käytä pelkästään eri kokoisia ja laadukkaita poranteriä työkappaleena vaan myös poranterät. Tämä on tärkein laite, joka voi porata betonin reiän putken alle.

Ammattimaiset kokoonpanot, suurien halkaisijoiden betonirei'itysreiät, käyttävät erikoisosia, joihin kuuluvat:

 • suuritehoiset sähkömoottorit;
 • kestävä kiinnike ohjainrakenteella;
 • ajaa poraukseen;
 • poranterät timanttityöalueella.

Tällaisten laitteiden avulla voit tehdä reiän betoniseinästä tai 40 cm: n halkaisijaltaan.

Mikä on parempi voitto tai timantti?

Kun sinun tarvitsee tehdä vain muutamia reikiä rakentamiseen, etkä ole lähelle kädensijaa, silloin on käytännöllisesti katsoen mahdollista käyttää normaalia poranterää poranterällä. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten, jos työpinta on konkreettinen, mutta se on valmistettu solumuovista. Perforaattori tuhoaa sen. Mutta työskentelemällä pobedit pora, muista, että se on lyhytikäinen ja vaatii säännöllistä korvaamista. Lisäksi tällainen porakruunu voidaan "porata" betoniin. Sitten hän tarvitsee apua manuaalisesti lyönnin ja vasaran kanssa.

Poraus betoniseinämällä, jossa on timanttipäällystetty porakone, on paljon tehokkaampi. Timanttiporat ovat jonkin verran kalliimpia kuin voittajat, mutta ne kestävät myös kauemmin. Ja toinen tärkeä asia. Toisin kuin Pobedit, timanttiporaus rei'ittää reikiä paitsi betonista ja kiveistä, myös keraamisista laatoista, posliinista ja metallista. Kun työskentelet timanttityökaluilla, se ei ole pelottavaa törmätä seinään kiinnitettävään häkkiin. On parasta hankkia porakoneita sarjaan, joka sisältää erilaisia ​​läpimittoja. Se on kannattavampaa kuin ostaa niitä yksi kerrallaan.

Kun seinään porataan reikä, jonka läpimitta on 35 - 120 mm, leikkuulaitteena käytetään timanttikruunuja. Ne ovat teräksisiä renkaita, joiden karbi on päällystetty työalueella, peitetty timantilla päällystetyllä. Kotitalouskäyttöön käytetään yleensä kruunuja, joiden halkaisija on 6,8 cm, tämän läpimitan reikiä tarvitaan sähköliittimien ja kytkinten asennukseen.

Miten betoniporaa

Työkalu reikiä rei'illä, kuten muillakin, vaatii koulutusta. Työkalujen ja lisävarusteiden lisäksi voit varustaa vedellä jäähdyttämällä porat ja kruunut. Ennen betonin poraamista poralla tai vasaralla, tarkasta seinät tunnistamiseen:

 • piilotettu putki, vesihuolto;
 • sähköjohdot, kaapelit.

Haku suoritetaan metalli-ilmaisimella, merkitse tunnistetut viestinnät koko pituudeltaan. Sähkökytkentä työpinnalla on parempi. seuraava:

 • Merkitse tulevien kohtien sijainnit. Jos halkaisijaltaan suuria reikiä oletetaan, merkintä tehdään ääriviivoilla ja akseleilla.
 • Rakennustangon reiän syvyys suoritetaan 8-10 mm pitemmälle kuin sen koko.
 • Tarkemman tuloksen saavuttamiseksi betoni on porattava oikein. Tämä tarkoittaa, että porauksen aloitus on suoritettava alhaisilla moottorin nopeuksilla.
 • Pienen sisennyksen jälkeen vauhti kasvaa ja instrumentti asetetaan tilaan, jossa on lyönti.
 • Jos mahdollista, anna vettä porauspaikalle. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole, poraa ajoittain kostutetaan vedellä aiemmin valmistetusta säiliöstä.
 • Jos poraus suoritetaan yhdessä työkalun asennossa, silloin kun poraus kruunulla on, ristikytkimen täytyy olla lievää. Tällöin syntyvästä reiästä poistetaan helposti jätteet ja kruunu ei jumittua.

Vaikein este, joka on voitettava betoniseinän porauksessa, on vahvistuskori. Pienten läpimitaltaisten timanttikruunujen terästangot ovat omaa. Porauksessa vasaraporaa käytettäessä metalliporauksia on käytettävä räystäsvaurioiden torjumiseksi.

Käytä suojalaseja ja hengityssuojainta. On kätevää kerätä imuroimalla muodostunut pöly. Joka 15 minuutin poraus antaa työkalulle taukoa noin yhtä paljon aikaa. Jatka työskentelyä kostuta poraa vedellä.

Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

 • viimeistely;
 • huonekalujen asennus;
 • ilmastointilaite suspensio;
 • lisälaite sähkö;
 • putkiasennukset.

Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

 • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
 • timanttiporaus.

On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

Mikä auttaa kotiopettajaa?

Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

Miten päättää työkaluista?

Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

 • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
 • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

Mikä on porattu suuria reikiä?

Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

 • voimakas sähkömoottori;
 • poraus;
 • timanttiporat, eri halkaisijat;
 • joka on asennettu ohjaustankoon.

Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

Tapoja porata betoniseinä poraamalla

Valmistelussa talon korjausta varten sinun on oltava valmis siihen, että poraa seinät. Varmista esimerkiksi kipsilevyarkkien profiili. Tässä vaiheessa on yleensä joitain vaikeuksia, kuten monissa talouksissa seinät ovat betonista. Vahvan lujuuden lisäksi materiaali voidaan yhdistää vahvikkeeseen, mikä vaikeuttaa työtä kahdesti. Poraa betoniseinä tavanomaisella porakoneella, sinun täytyy tutustua työnkulun kaikkiin vivahteisiin etukäteen.

Yleiset suositukset

Laakereiden ja väliseinien poraus betonista ei ole helppo tehtävä. Suunnitellun työn suorittaminen nopeasti ja tehokkaasti edellyttää sinun tietää joitain salaisuuksia. Ja myös se ei haittaa kuunnella kokeneita käsityöläisiä, jotka neuvoo:

 • Käytä betoniporaa työskentelemään samalla materiaalilla, samoin kuin kiven ja keramiikan kanssa. Metallia ja puuta varten ne eivät ole ehdottomasti sopivia.
 • Poraa seinään pudottava teräsvahvike vain metalliporauksella ja aseta se sitten betoniporauksella.
 • Työnnä kova kivi betoniin kädellä kynällä tai käyttämällä vanhaa poranterää tähän tarkoitukseen.
 • Tarkkaile suuttimen tilaa ja käytä kiinteää betonia. Sen ei pitäisi ylikuumentua, joten sinun pitää tehdä taukoja työstään 10 minuutin välein.
 • Seinän eheyden takaamiseksi takapuolelta on joskus tarpeen hidastaa.
 • Voit porata keraamisia laattoja konkreettisella porakoneella, mutta sinun ei pitäisi painaa porata riittävän kovaa välttää viimeistelymateriaalin jakamista.
 • Näiden suositusten mukaisesti voit porata reiän betoniseinässä ilman mitään ongelmia. Siten on mahdollista säästää paitsi aikaa myös omia voimia.

  Miten valita työkalu

  Useimmin betoniporaa käytetään betonin poraukseen. Siinä on useita etuja verrattuna perinteiseen porakoneeseen.

  Näitä ovat:

 • lisääntynyt teho;
 • haketusfunktio;
 • poraamalla suuret (halkaisijaltaan) reiät;
 • erityisesti kovien materiaalien läpäisyn mahdollisuus.
 • Näistä eduista huolimatta tällainen työkalu ei aina ole sopiva työhön. Joissakin tilanteissa sen käyttö on yksinkertaisesti epäkäytännöllistä.

  Rei'itys ei toimi seuraavissa tapauksissa:

  • kun seinissä tarvitaan matalia reikiä (10-12 mm);
  • kun työskentelet vaahtolohkojen kanssa (muutoin materiaali murtuu);
  • jos tarvittava reikien määrä ei ylitä 15 kappaletta.

  Tämän perusteella voimme päätellä, että säännöllinen pora soveltuu paremmin kotikäyttöön. Jos haluat ostaa tällaisen työkalun seinien poraamiseen, sinun on otettava huomioon useita tärkeitä kohtia.

  Poran on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  1. Sen pitäisi olla shokki, koska tämä tyyppi on tehokkain betoniseinien porauksessa. Vasaramutterissa porat, suuttimet ja patruuna menevät liian nopeasti.
  2. On parempi ostaa liitetiedostoja siitä pobeditovy, jolla on tarkoitus tehdä konkreettisia töitä. Ja kärki on päällystetty kestävistä seoksista.

  Voit valita ja porata rei'ityksen. Tällainen työkalu on kuitenkin kalliimpaa kuin tavallinen malli. Toisaalta se on lisännyt voimaa, jota voidaan säätää harkintansa mukaan.

  Mitkä suuttimet ovat parempia

  Poraa betoniseinä poraamalla ensin sopivat suuttimet. Niiden on vastattava suunnittelua.

  Seuraavat työt sopivat työhön:

 • Impact kruunun leuat. He suorittavat porauksen tehtävän. Betonilla työskentelyä varten on parempi ostaa erikseen juotettuja hampaiden lajikkeita. Koska ne on valmistettu kestävistä metalliseoksista.
 • Timanttikruunuja. Tämä tyyppi soveltuu vasaramittaiseen poraukseen. Tällaiset suuttimet ovat edistyneempiä, joten valmiin reiän saaminen betoniin voi olla paljon nopeampi ja helpompi. Tällaisilla kruunuilla on erityiset hahmottuvat leikkaukset ja helma-aineen hankausrakenne. Vain valita suuttimen halutun pituuden. Yksityisessä käytössä yleensä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on enintään 120 mm.
 • KS-standardin kruunut, joissa on timanttihiukkasten päällystetty leikkausreuna. Suuttimia käytetään kiven, kiinteiden seinien, betonilaattojen ja rakennusten ulkoseinien kanssa.
 • Betonipora. Ihanteellinen seinien poraamiseen ilman liittimiä. Muutoin ne voivat rikkoa.
 • Ennen kuin käytät lisälaitteita, on tarpeen tarkistaa seinät kaapeleiden ja johtojen sekä liitososien (jos laitteessa on metallin havaitseminen). Tämä auttaa suojaamaan seinää suurilta vaurioilta ja työkalulta - vaurioilta.

  Kuinka tehdä reiän poraamalla

  Ensin sinun on valmisteltava pora, suuttimet ja muut asiaan liittyvät tuotteet. Sitten työvaiheessa sinun ei tarvitse häiritä ja tuhlata aikaa etsimään oikeita asioita.

  Poraus on usein tarpeen, kun sitä vaaditaan:

  • karkea pinta;
  • johdotuksen;
  • putkien asennus;
  • konkreettinen viestintä.

  Samanaikaisesti betoniseinä (jos se porataan oikein) on jätettävä ilman vakavia vahinkoja ja suuria siruja.

  Jos käytät poraa pobedit-suuttimella, sinun on joskus käytettävä metallia lävistin. Se valitaan reiän koon mukaan. Tämä työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun porakone on haudattu. Tällöin lävistin työntyy betoniin ja murtautuu kiinteään esteeseen. Tämä prosessi voi kestää melko kauan, joten on parasta käyttää timanttikruunua. Lisäksi tällaisella suuttimella varustettu porata ei koskaan tartu betoniin.

  Toimintojen järjestys porauksessa:

  1. Tarkasta huolellisesti työkalut. Poran on oltava hyvässä kunnossa ja poran on oltava ehjä.
  2. Aloita kevyesti poraus reikään betoniin poraamalla ja lopettaa työkalun jatkuva käyttö 10 minuutin kuluttua toiminnan aloittamisesta.
  3. Prosessia voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun moottori on jäähtynyt.
  4. Ennen seuraavan reiän poraamista on suotimen kostutettava vedellä. Tämä suojaa metallia taivutukselta.

  Näillä yksinkertaisilla tavoilla voit porata betoniseinää ilman lyöntiä.

  Joskus on tilanteita, jolloin pora tarttuu seinään. Ei ole toivottavaa käyttää tätä voimaa, muutoin se hajoaa ja suuttimen reuna pysyy betonissa. Irrottaaksesi porauksen, irrota se ensin porauksesta ja aseta halkaisijaltaan pienempi kruunu ja irrota juuttunut osa.

  Jos haluat suorittaa porauksen itsesi ja samalla välttää useita vammoja ja epämiellyttäviä tapahtumia, sinun on noudatettava turvaohjeita ja noudatettava asiantuntijoiden suosituksia.

  Betonin poraus: työkalut, valmistus, prosessitekniikka

  Tarve kiinnittää kattokruunu, asentaa seinäkaapit, pistorasia jne., Syntyy ennemmin tai myöhemmin elävän tilan jokaisen omistajan elämässä. Koska betonipylväät, katot ja katot ovat melko yleisiä nykyaikaisissa huoneistoissa, voi olla selvää, että kiinnittimet on kiinnitettävä betonirakenteeseen. Jos olet "onnekas", silloin on luonnollista kysyä, miten poraa betonia?

  Betoni on yksi nykyisin kestävimmistä rakennusmateriaaleista. Kuitenkin sen lujuus on tässä tapauksessa suurin ongelma, koska on mahdotonta porata teräsbetonia ilman erikoislaitteita ja asiaankuuluvaa tietoa. Samaan aikaan asiantuntijoiden kutsu useiden pienikokoisten reikien muodostamiseksi maksaa sinulle suhteettoman suuren määrän.

  Seinän poraus rei'itysporalla: kuva

  Jos haluat säästää rahaa, on aivan järkevää ajatella tämän ongelman ratkaisemista omalla tavallaan. Ilmeisestä monimutkaisuudesta huolimatta - oikea lähestymistapa ja prosessin teknisen osan tarkka noudattaminen auttavat sinua saavuttamaan laadukkaan tuloksen. Tässä artikkelissa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet betonin poraamisesta omiin käsiisi.

  Betoniporaus

  Työkalut

  Poraa teräsbetonipintaa on käytettävä erikoistyökaluja - tässä tapauksessa se ei tee itsestään valmistettua työkalua.

  Riippuen mieltymyksistäsi ja reiän halkaisijasta, voit käyttää lyöntiporaa tai pienikokoista sähköistä rei'itystä. Ensimmäisessä vaihtoehdossa on vähemmän tehoa, mutta sillä on vähemmän painoa ja kätevä muotoilu. Porauslaitteella on vastaavasti suurempi potentiaali, paino ja mitat.

  Kiinnitä huomiota! Koska rakennuslaitteiden käyttö on usein kertaluontoista, on järkevämpää vuokrata ne. Kun otetaan huomioon, että niiden hinta on melko korkea, säästät huomattavan määrän varoja.

  Nykyisten työkalujen lisäksi sinun on hankittava erikoispora bittiä, joiden avulla voit työskennellä betonipinnan kanssa. Jos rei'itysporat on valittu pobeditovym kärjellä.

  Perforaattorilla on oma joukko lyömäsoittimia, jotka useimmissa tapauksissa ovat melko tarpeeksi. Lisäosina lyöntiä varten voit myös käyttää poraa kärjellä.

  Betoninporat

  Reikien muodostusta, joiden läpimitta on 35-120 mm, käytetään suuttimien kruunuja, joissa on viisteiset hampaat - niiden avulla poraa, kytkimiä jne. Varten olevat urat porataan. Jos olet ajatellut, onko se mahdollista porata betoni ruuvimeisselillä, niin myös volframikarbidipäällysteiset kruunut ovat olemassa tähän tarkoitukseen. On kuitenkin huomattava, että ne soveltuvat vain yksiköille, joiden kapasiteetti on vähintään 1 kW.

  koulutus

  • Ennen betonin porausta on tarpeen valmistaa käytettävissä olevat työkalut. Ensinnäkin kiinnityspatruunaa tarkastetaan hiekan tai muiden vieraiden elementtien läsnäollessa - jos niitä on olemassa, ne on poistettava epäonnistumatta. Tätä varten voit käyttää puhdasta, kuivaa liinaa;
  • Poran on sovitettava uraan vapaasti, jotta voit tuntea, että se on tullut kokonaan. Tämä on edellytys, jonka noudattamatta jättäminen voi johtaa siihen, että kärki tulee käyttökelvottomaksi. Jos puhumme lyöntipuristimesta, on tarpeen kiinnittää poraus mahdollisimman tiiviisti, rei'ittimen puristin suoritetaan automaattisesti;
  • Ennen betonikattojen poraamista on välttämätöntä suojata kasvot hengityksensuojaimella tai muovivalolla. Kun työskentelet seiniin, myös henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö on toivottavaa, vaikkakaan ei ole niin kriittinen;

  tylsä

  Betonin poraus ei ole erityisen vaikeaa ja koostuu vain työkalun työstämisestä. Porauksessa tehtävien töiden tulisi yhdistää porauksen pysäytystapa poraamalla.

  Jos käytät suuttimia, kruunuja, iskutilan on oltava poissa käytöstä. Ainoa mahdollinen ongelma tämän prosessin aikana on vahvistaminen vahvistuskannesta, joka saattaa olla poranterän tapaan.

  Ennen betoniporauksen poraamista betonilla työskentelyä varten on tarpeen vaihtaa tavallinen pora metallille ja poraa este. On tärkeää unohtaa sulkea seulontatila ennen betoniporauksen poraamista betoniin.

  Edellä mainittujen lisäksi on useita hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan laadukkaan tuloksen.

  • Ei-ammattimaisia ​​rakennusvälineitä ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen kuormitukseen, jota on syytä harkita työskenneltäessä niiden kanssa. On mahdotonta estää tapauksen ylikuumenemista - keskimäärin laitteiston jatkuva käyttöaika on enintään 15 minuuttia, minkä jälkeen mekanismi vaatii jäähdytystä. Samat 15 minuutin käyttämättömyys on melko tarpeeksi;
  • Porattaessa poraa kuumenee ja kun kriittinen lämpötila saavutetaan, kärki alkaa deformoitua. Porauksen jäähdyttämiseksi riittää vain upottaa kärki veteen - sitä useammin, kun suoritat tämän toimenpiteen, sitä vähemmän tarvitset kulutusta;

  Betonipora

  • Jos pora on juuttunut, sinun ei missään tapauksessa yritä kääntyä pyörimään nopeuden lisäämiseksi - parhaimmillaankin rikkoo poranterän ja pahimmillaan tuhoat työkalun itse. Sinun täytyy vetää kärki ulos pistorasiasta, ladata samanlainen ja porata reikä sen vieressä - vasta sen jälkeen voit yrittää "pelastaa" poraa vankeudesta;

  Timanttiporaus

  Jos aiot ajatella, miten poraa betonilaatan läpi tai luo suuren halkaisijan omaava reikä, et voi tehdä sitä itse. Tehokkain on timanttiporaus reikien betoni ja leikkaus teräsbetonista timantti piireissä, jotka toteutetaan erikoistuneiden ammattilaisten avulla.

  Laitosten kustannukset ovat melko korkeat, ja on irrationaalinen ostaa ne yksittäiskäyttöön. Olisi kohtuullisempaa kutsua asiantuntijoita, jotka tarjoavat palveluitaan erittäin kohtuulliseen hintaan.

  Oikein valittu laitteisto ja ammattimainen lähestymistapa auttavat sinua selviytymään jopa niin vaikeasta tehtävästä kuin betonin poraus. Saat tarkempia tietoja tästä aiheesta katsomalla videota tässä artikkelissa.

  Poraus. Met rebar. Kuinka poraa se?

  Hyvä päivä!
  Kun poraa teräsbetonikatto, joskus löydät itsesi kiinnityskorkeudelta 1,5-2 cm syvyyteen. Reikää ei voi siirtää. Vaihtoehto - poraa pora metallille, jonka halkaisija on sama kuin porakone, rengastanko. Seuraava rei'itys jatka poraamista. Ja jos saavutat vahvistuksen reunan, esimerkiksi puolipyörien teräksen - puoliympyrän betoni, mitä tehdä? Metalli on puoli-porattu metalli, puolet betoni, ja ankara tylsi, tai ei lainkaan betonia.

  voanse kirjoitti:
  Vaihtoehto - poraa pora metallille, jonka halkaisija on sama kuin porakone, rengastanko.

  Metalliporaa ei tarvita, vaan keskeytä kärsivällisesti pora, kunnes se on voittoisa tai yritä porata ei sujuvasti, mutta eri näkökulmista.

  voimanse, juoksee sen jälkeen, kun uusi pora on melko terävä, poraus vahvikkeen reunan ympärillä on silti täynnä porauksen tukkeutumista niin paljon, että kätesi murtuvat, joten varovasti ja kovaa kättä

  ussur kirjoitti:
  voanse, kulkevat sen jälkeen, kun uusi reikä on melko terävä.

  Ja miten löytää terävä pora tai ei?

  niin varovasti ja kiinteällä kädellä

  Siinä mielessä tarkasti?)

  voanse kirjoitti:
  Reikää ei voi siirtää. Vaihtoehto - ream rebar.

  reikä voidaan siirtää ja tarvita.
  siirtymäalusta on laitettu ja kiinnittyy.
  riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

  sanya1965 kirjoitti:
  laita siirtymävaiheen alusta

  En ole kuullut tästä.

  taels kirjoitti:
  kunnes voitto,

  Onko tämä, kun halkeama ryömii lautaselle teräksen leikkaamisen jälkeen?

  sanya1965 kirjoitti:
  riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

  voanse kirjoitti:
  Reikää ei voi siirtää.

  Mistä syystä? Pora kallistuu myös, ei mitään?

  voanse kirjoitti:
  Kun poraa teräsbetonikatto, joskus löydät itsesi kiinnityskorkeudelta 1,5-2 cm syvyyteen.

  Metallinilmaisimen käyttö - ei kohtaloa?

  sanya1965 kirjoitti:
  riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

  Ei ole mitään riskialtista, mutta se, että se on vasta-aiheinen, on kyllä.

  sanya1965 kirjoitti:
  riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

  Olen typerä, sinä yönä en ole huomannut.

  BV kirjoitti:
  Onko tämä, kun halkeama ryömii lautaselle teräksen leikkaamisen jälkeen?

  Huomaa: Kysymys ei koske seurauksia, vaan menetelmiä. Älä polta oikealla vihalla.

  taels kirjoitti:
  Ei ole mitään riskialtista, mutta se, että se on vasta-aiheinen, on kyllä.

  Minusta tuntuu, että omassa asunnossasi, pään yläpuolella, pidätte sitä vaarallisena. ja se on osoitus vilpittömyydestä.
  ja ulkomaisten esineiden, ruoho ei kasva. ja se on surullista.
  Jos lisäämme standardin "Teemme tämän kaikkialla ja kukaan ei valittaa", saamme ankara Venäjän todellisuuden.

  voanse kirjoitti:
  Ja miten löytää terävä pora tai ei?

  voanse kirjoitti:
  En ole kuullut tästä.

  taels kirjoitti:
  Huomaa: kysymys ei koskenut seurauksia vaan menetelmiä.

  Näiden sanojen perusteella sanya1965 on aivan oikeassa

  sanya1965 kirjoitti:
  "Teemme sen kaikkialla ja kukaan ei valittaa", sitten saamme ankara Venäjän todellisuuden.

  voanse kirjoitti:
  En ole kuullut tästä.

  metallialusta, jossa on reikä asennettavaksi ja offset-valmistetut kiinnittimet napeina tai muttereina.
  ovat merkkituotteita (erittäin kalliita, Mungon tasoa). usein tekevät itsenäisesti hitsauksen käytön.
  prototyyppityyppinen VESA TV: lle.

  Ei ole selvää, että henkilö aikoo asentaa - sitten, onko kattokruunu tai suoran keskeytyksen

  BV kirjoitti:
  Mistä syystä? Pora kallistuu myös, ei mitään?

  Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää. Tässä voit yrittää porata rinteessä, mutta jos raudoitus on 1 cm: n syvyydessä, osa betonilaatasta todennäköisesti putoaa pois

  Metallinilmaisimen käyttö - ei kohtaloa?

  Minulla ei ole tällaista työkalua)

  sanya1965 kirjoitti:
  metallialusta, jossa on reikä asennettavaksi ja offset-valmistetut kiinnittimet napeina tai muttereina.
  ovat merkkituotteita (erittäin kalliita, Mungon tasoa). usein tekevät itsenäisesti hitsauksen käytön.
  prototyyppityyppinen VESA TV: lle.

  On selvää. Kiitos. Ilmeisesti joissakin tapauksissa tämä on ainoa tie ulos - sen vieressä oleva alusta kiinnitettiin reiässä ilman vahvistusta ja jossa vahvistus kiinnitettiin alustalle.

  voanse kirjoitti:
  Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää.

  En tiedä, mitä räystää, jos sellainen on. Tällaisella kantapäällä F5 cm, jossa on kolme reikää. ja katossa, on okei, jos kolmesta on "lyhyt" (vahvistus), jos kaksi muuta pidetään turvallisesti.
  (toisin sanoen reikä ei ole rikki, tapit ja ruuvit on oikein valittu, kierretty ilman fanaattisuutta)

  voanse kirjoitti:
  Minulla ei ole tällaista työkalua)

  Pylväs, jonka läpimitta on 20-30 mm ja pituus 5 cm kirjoittelusta tai yhden kappaleen neodyymimagneettista, näyttää täydellisesti, missä liitokset ovat lähellä.

  Minä itse, kun pudotan räpylään porauksen aikana, yritän "työntää", yhtäkkiä se kulkee liukuvan reunan reunasta, jos ei, niin en aio (harvoin poikkeuksin) ajetaan sitten lyhyt tappi, poimia lyhyt ruuvi.
  Tai, kuten täällä on neuvottu, myrsky kulmassa, jos estetiikka sallii.
  Joka tapauksessa, ottaen huomioon kipsi vähintään 3-4 cm on.

  papa kirjoitti:
  En tiedä mitä räystäs

  Pylväs, jonka läpimitta on 20-30 mm ja pituus 5 cm kirjoittelusta tai yhden kappaleen neodyymimagneettista, näyttää täydellisesti, missä liitokset ovat lähellä.

  Mielenkiintoinen menetelmä, jos 2 cm: n syvyydessä magneetti tuntuu tangon.

  sitten ajetaan lyhyellä tapilla, poimi lyhyt ruuvi.

  Joo, hän teki sen useammin kuin kerran. Jos asennus on kuitenkin 1 cm: n syvyydessä, tämä menetelmä ei ole kovin luotettava.

  voanse kirjoitti:
  Muoviset räystäs.

  Chu, yleensä tuntevat ongelmat. Poraa uusi reikä aukon vieressä. Kaksi porataa 5 ja 9. Ja katossa on uusi.
  Sitten liimaa tai valkoinen teippi, liiketoimintaa jotain.

  papa kirjoitti:
  Poraa uusi reikä aukon vieressä.

  Tein sen, kun osuin räpylään matalalla syvyydellä. Ajatus voi oikein porata vahvistusta.
  PS. Se oli hieman väärin muotoilla ajatus. Voit siirtää reiän, mutta en todellakaan haluaisi

  taels kirjoitti:
  Ei ole mitään riskialtista, mutta se, että se on vasta-aiheinen, on kyllä.

  Anteeksi, kenen haluat tehdä tällaisia ​​lausuntoja? Suunnittelija / vahvistettu betoni tai vain shabashnik?

  voanse kirjoitti:
  Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää. Tässä voit yrittää porata rinteessä, mutta jos raudoitus on 1 cm: n syvyydessä, osa betonilaatasta todennäköisesti putoaa pois

  Miksi ei siirrä? En oikein ymmärrä, millainen kehys on, mutta uskon, että aukko reikään reikään.

  Kreker kirjoitti:
  Miksi sitä ei voi siirtää? En oikein ymmärrä, millainen kehys on, mutta uskon, että aukko reikään reikään.

  On käynyt ilmi, että on olemassa joko siirtymävaiheen alusta tai uuteen reikään rintaan.

  Kreker kirjoitti:
  En oikein ymmärrä, millainen kehys on, mutta uskon, että aukko reikään reikään.

  Tämä on luultavasti muovia, (vain halvempaa teräslangasta putkilinjoilla).

  Lue vain artikkeli porauksesta betoniin. "Siellä henkilö kirjoittaa, mitä voit tehdä, jos osut aseisiin, joten hän loi teeman, koska epäiltiin.

  voanse kirjoitti:
  On käynyt ilmi, että on olemassa joko siirtymävaiheen alusta tai uuteen reikään rintaan.

  Missä on siirtymäkausi?
  Se on tietty paksuus, vaikka vain 2,5-3 mm, räystäs puristetaan katosta, se menee aaltoihin, tarvitset sitä.

  Poraa räystäs, on helpompi sata kertaa, mitä on tehtävä jotain, 5 minuuttia.
  Et voi edes purkaa sitä, kaikki on paikallaan. Jos vain ruuvipää oli isompi kuin sinun.
  (Erikseen huomaan, että täydelliset tekijät ovat hyvin täynnä hny.)

  papa kirjoitti:
  Tämä on varmaa

  voanse kirjoitti:
  täällä ja luonut teeman, koska epäiltiin.

  Teit kaiken oikein, ja foorumi
  Ja epäilyt olivat totta, on mahdotonta olla stratifioimatta kattoa johdot luokittain, ei vahingoita vahvistusta, koska heikentää rakennetta, ja kantavat seinät myös.

  voanse kirjoitti:
  Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää.

  Jos litteät muoviset räystäskärjet - sen läpi on helppo porata uusi reikä lähellä.

  voanse kirjoitti:
  reikää voidaan siirtää, mutta en todellakaan halua sitä

  Ja siksi, että tällaiset pienet, kärsikää ja poraa kantavaa raudoitusta. Älä. En vain kiinni joidenkin ihmisten logiikasta!

  Jos räystäs on "kiinni kannattimilla", voit siirtää 1 cm helposti - vanha reikä peitetään tukilla.

  voanse kirjoitti:
  Minulla ei ole tällaista työkalua)

  Ah, tässä pienikuvassa pitäisi olla itsekin kunnioitettava betoninporauslaite, jossa minulla on yksi matkalaukku, jossa on erikoinen.

  papa kirjoitti:
  En tiedä, mitä räystää, jos sellainen on. Tällaisella kantapäällä F5 cm, jossa on kolme reikää. ja katossa, on okei, jos kolmesta on "lyhyt" (vahvistus), jos kaksi muuta pidetään turvallisesti.

  A. Tiedän tämän kiinalaisen. Ostin sen, nauroin naurisani ja ajattelin: "No, miksi minä olen tyhmä, onko kolme kertaa reikiä porata?" Lisäksi tässä hämmästyttävässä suunnittelussa kiinalainen usein hitsata kantapää kantapään kohdalle (jonka rungon "kupillinen" on) 15 asteen kulmassa
  Lyhyesti sanottuna, viiden minuutin kuluttua, "ajattele" ja muistoja taivutetuista ja irrotetuista räystäskannoista, korkokartiot on jätetty sivuun, tavalliset tapit - kuten aina, aivan roskakoriin ja tavallisiin ruuveihin - laatikossa "vain siinä tapauksessa" roskaa.
  Ota ruuvi 5x60. 70 riippuen seinän materiaalista ja hyvästä Mangow-tyynystä ja kiinnittää ristikon tukikupit käyttäen "läpi" -menetelmää - se osoittautuu paljon yksinkertaisemmaksi ja turvallisemmaksi. Jos seinämä on hieman epätasainen. kuun reunan alle, voit laittaa vuori ja kohdistaa tarpeen mukaan.

  papa kirjoitti:
  pyörtyi ilman fanaattisuutta

  Edellä olevassa muunnelmassa on mahdollista kiertyä ruuvitaltan maksimissa pelkäämättä mitään.

  pap, No, kasaantui teidän räystäs - "räystäs on räystäs istuu ja räystäs ryntää"

  papa kirjoitti:
  sitten ajetaan lyhyellä tapilla, poimi lyhyt ruuvi.
  .
  Joka tapauksessa, ottaen huomioon kipsi vähintään 3-4 cm on.

  Korkki ja 1 cm betoni ristin alla ovat hackwork, joka putoaa ulos.

  Jos korjaamme jotain helppoa kipsiin ja minulla ei ole minkäänlaista mennä, niin teen sen.
  Reikä porausreiän metalliin. Sitten runsaasti maahan GGP. Annan kuivua. Tyyny - pudotus 3 terälehdellä.
  Or. Poraa ohut reikä eli ruuvin runko ja kierrä ruuvi puulle ilman ankkuria. Tai ilman porausta.
  GWP: ssä - kiinnitän mieluiten puuruuvilla ilman tappia - ja sillä on vähemmän vaivaa ja parempi pidä.

  Onko mahdollista porata reikä betonilaakeriin tai tiiliseinään paneelitaloon tavanomaisella porauksella, pyörivällä vasaralla tai pölyttömällä ruuvimeisselillä, miten se tehdään

  Asunnon tai talon korjaaminen on aina kysymys seinän poraamisesta. Voit käyttää erilaisia ​​työkaluja riippuen reiän tarkoituksesta ja materiaalista, josta pinta on tehty.

  Kun työskentelet kullakin työkalulla, on vivahteita varsinkin poraamalla seinää. Kuinka tehdä oikea reikä ja mitä on noudatettava suosituksia?

  Poraa reiät seinään oikein: yleiset säännöt ja suositukset kuin porata

  Seinän oikean poraamisen vuoksi sinun on otettava huomioon materiaali, josta se on tehty, joten sinun täytyy noutaa työkalu.

  • Pidä työkalu kunnolla, kun työskentelet. Esimerkiksi poran on oltava suorassa kädessä ja sisään päin pystysuunnassa;
  • käytä kätevästi lisäkahvasta;
  • Valitse pinnan materiaalista riippuen tarvittavat poranterät.
  • betoni, kivi, tiiliseinä - käytä karbidiporaa, usein pobeditovy;
  • metalli - metalli pora;
  • kaakeloitu, keraamiset laatat - erikoisporaukset näille materiaaleille, joskus se voidaan korvata betoniporauksella, jossa on hitsauspäällyste;
  • Puulevy - alle 10-12 mm: n reikää varten metalliporaus sopii, suuremmille puuporukoille käytetään puuta.

  Työvälineet

  Työkäyttöön eri työkaluja, perus: pora, vasarapora, ruuvimeisseli. Käytettäessä jokainen on vivahteita.

  pora

  Työkalu sopii, kun tarvitset muutamia reikiä. Voit käyttää tavallista porata. Kun upotetaan Pobedit-poranterä seinän runkoon, on joskus tarpeen katkaista betoni reiällä samaa halkaisijaltaan. Tämä on välttämätöntä, kun pora alkaa jäädä kiinni pinnalle, tunkeutuu liian tiheille alueille. Prosessi on aika vievää.

  Jotta parantaisi tehokkuutta, voit käyttää yleispihkoja, jotka ovat timanttipäällystettyjä. Ne asennetaan vain perinteiseen poraukseen tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on estetty.

  Suurten töiden kohdalla käytä iskusoraajaa ja poraa pisteviivoilla. Ne on suunniteltu enintään 12 mm: n reikiin. Pora soveltuu metalli- ja betonirakenteisiin.

  pora

  Rei'itys - yleinen työkalu. Sen avulla voit tehdä reiän puun, laattojen ja betonin seinään.

  Työkalulla on useita toimintoja - poraus, poraus iskulla ja törmäystila. Reiän tekemiseksi sinun on valittava haluttu pora pinta-alasta riippuen ja suoritettava työ valitsemalla tila.

  ruuvimeisseli

  Ruuvimeisseli on yksi etsimistä työkaluista korjaus- ja rakennustöihin. Sen avulla voit kierrä ja kierrä ruuveja, poraa puuta, metalliä, lastulevyä, vaneria, laattoja, vaneria, kevytbetonia.

  Mitä vinkkejä voit valita

  Kussakin materiaalissa käytetään erityistä suutinta:

  • betoni, tiili, kivi - poraa karbidilevyllä tai pobeditovoy;
  • kaakeli, lasi - kartiomaiset porat timanttipinnoitteella;
  • metalli - spiraalipora, jossa on sylinterimäinen kartio;
  • puuta, kipsilevyä - porat käytetään reikiä, joiden halkaisija on erilainen: sulka, ballerina, ruuvi, puun sahatut kruunut;
  • vaahtobetoni - pobeditovy porat.

  Onko mahdollista tehdä ilman porata ja rei'itystä?

  Tee reikä ilman poranterää ja rei'itystä, mutta ei betoniseinässä. Tämä vaatii pultin tai lävistimen.

  Työkalun työpääty kohdistetaan paikkaan, jossa reikä tulee. Sen vastakkaiselle puolelle sinun on käytettävä raskaita puhalluksia, pyörittäen työkalua jokaisen kierroksen jälkeen.

  Kuinka porata ilman pölyä: vaihtoehdot kuin paremmin

  Rakennustöihin liittyy aina pöly ja roskat, mutta joitakin suosituksia ja vinkkejä voidaan vähentää merkittävästi:

  • puncher työn aikana jättää merkityksettömän pölyn, jota se ei hajonnut huoneeseen samanaikaisesti käyttämään rakennuspölynimuria. Joillakin työkalujen merkkeillä on sisäänrakennettu pölynimuri, mikä helpottaa tehtävää;
  • Poraa käyttämällä on parasta tehdä joko päädyssä oleva jig tai laukku tai tehdä kirjekuori reiän alta niin, että roskat putoavat siihen.

  Kuinka porata reiät tiiliseinässä: työkalujen ja suuttimien valinta

  Jos haluat tehdä reiän tiiliseinään, sopiva lyönti pora- tai iskuporalla, käytä useimmin jälkimmäistä. Sen tehon on oltava vähintään 600 wattia, vähimmäismäärän kierrosta 2500 minuutissa. On parasta käyttää poraa sileällä tehonsäätöllä ja nopealla puristustoiminnolla.

  Iskunvaimennuksen avulla poraus tulee identtiseksi rei'ittimen kanssa. Lisää nopeutta ja helppokäyttöisyyttä. Jos haluat tehdä reiän tiiliseinästä, sinun on käytettävä dynaamiselta puhallusmenetelmää. Ilman tätä, porata ei voi tarttua tiilen sisäpuolelle.

  Kuinka porata perforator laakerin seinään paneeli talossa

  Useimmissa esivalmistetuissa taloissa seinät on tehty betonista, jotta reiät tehdään rei'ittimellä, sinun on asennettava reikäpora.

  Lisäksi voit käyttää erikoiskruunuja. Ne sijaitsevat juotoksen kehän ympärillä. Käyttämällä niitä, sinun on poistettava lyömäsoittopurkutoiminto käytöstä.

  Asiantuntijat käyttävät timanttiporausta, sillä tarvitset tehokkaita laitteita ja taitoja.

  Kuinka porata vasaralla porattu teräsbetoniputki

  Käyttämällä iskunporaa vahvistetulle betonille, sinun on käytettävä tila "perforator" ja pobedit porat. Reiän alussa on pienempi määrä, sitten enemmän. Poraus on jäähdytettävä säännöllisesti.

  Se on tärkeää! Betonilla työskentely ei saa päästä vahvikkeeseen, muuten pora rikkoo. Erikoislaitteen avulla voit tarkistaa, missä se sijaitsee.

  Miten porata reikä betoniseinässä

  Betoniseinää on vaikea porata tavallisella porakoneella. On tarpeen asentaa pokeriharjoituksia ja valita pienet kierrokset. Työkalu työnnetään oikeaan paikkaan, jotta työkalu leikkaa pintaa. Lisäporausta on vuorotellen puhaltamalla tukaan.

  Jos poralla ei ole nopeuden säätöä, reikä ei ole mahdollista.

  Kuinka tehdä reikä betoniseinään asuntoporakoneessa

  Pienellä reiällä voit käyttää lyöntiä. Valmista kätevästi pora, halkaisija 8 mm. Loppu on voimakkaasti hiottu. Poraus asetetaan oikeaan paikkaan, käännettynä ja samanaikaisesti iskeytyäkseen sen vasaralla. Pidä säännöllisesti märkä pora niin, että se kestää kauemmin.

  Työehdot: vinkkejä

  Kun työskentelet työkalujen kanssa, sinun on noudatettava turvaohjeita ja yleisiä suosituksia:

  • 1) Suojaa hengityselimet tekemällä töitä, pöly on haitallista.
  • 2) Jos työskentelet ulkona, sinun on asetettava aita 2,5 metriin.
  • 3) Kun työskentelet yli 1,5 metrin korkeudessa, käytä vahvaa pohjaa - metsää tai vuota.
  • 4) Kun työskentelet työkalun kanssa, käännökset on kytkettävä tasaisesti, eikä niitä missään tapauksessa saa sammuttaa, kun se on seinän rungossa.
  • 5) Kun kipsin läpi poraa, on välttämätöntä tutkia huolellisesti viestintäsuunnitelmaa niin, ettei kosketa mitään.
  • 6) Se on ehdottomasti kiellettyä porata koristeellinen pinnoite.
  • 7) Valitse oikea pora bittiä jokaiselle pinnalle.
  • Kostuta pora vedellä niin, ettei se ylikuumene.

  Mitä voidaan tehdä suuri porattu seinä

  Seinän tarpeettomia reikiä täyttämällä voit käyttää erityistä rakennusseosta. Se tarjoaa lujuutta ja kestävyyttä. On välttämätöntä valita koostumus vian alueesta ja tyypistä riippuen.

  Kittiä käyttämällä voit tasoittaa pinnan, betonin mukaan. Kittiä on useita:

  • sementti - käytetään ulko- ja sisustukseen, sopii betoniin. Kestävä ja kosteutta kestävä. Kuivuu pitkään ja usein verkkoon, joka vaatii uudelleenkäyttöä;
  • kipsiä - käytetään kuivissa tiloissa, ei kestä vettä ja pelkää lämpötilan muutoksia. Ei halkeile, kun sitä käytetään, joten voit hakea välittömästi paksun kerroksen kanssa.
  • akryyli - viimeistely. Sinun on käytettävä ohutta kerrosta, siksi sopiva pienille vikoille.

  Mikään seoksista ei käytetä sulkemalla reikiä.

  Polyuretaanivaahto on monipuolinen materiaali. Se voi olla yksiosainen (käytetään ilman valmistelua) ja kaksikomponenttisia (käyttäen rakennuspistoolia tai sekoitinta käytettäessä).

  Käytettäessä vaahto lisää tilavuutta ja täyttää vaaditun tilan. Se jäykistyy ja antaa laadukasta tiheyttä. Voit työntää syviä reikiä.

  Korjausseos sopii suurien vikojen poistamiseen. Se on hyvä tarttuvuus, kylmäkestävä, kestävä ja kestävä.

  Päätäksesi tehdä reikä, lue huolellisesti säännöt ja suositukset. Valitse työkalu, riippuen pinnan koostumuksesta ja poraa. Jos et ole varma omasta taidoistasi, anna työt erikoistuneille.

  Miten porata betonia - tärkeimmät tavat

  Korjaus- ja rakennustöiden aikana on tarpeen tehdä reikä betoniseinästä, mikä ei aiheuta ongelmia, jos sinulla on ammattimainen työkalu. Mutta ei aina käsillä on puncher ja povoritovy pora. Joten sinun täytyy mennä kauppaan ja käyttää paljon rahaa. Mutta jos haluat tehdä pienen reiän, riittää soveltamaan kekseliäisyyttä ja hyödyntämään kodin käsityöläisten kokemuksia.

  Kun on kaikki mitä tarvitset

  Betoniseinän poraamiseksi tarvitaan porata ja poraa, ilman niitä ei voi tehdä. Jos reikä on lävistetty, menettely vie vain muutaman minuutin:

  • kiinnitä pora;
  • jos se on tärkeää, aseta rajoitin korkki;
  • merkitse reikä rakennuskynällä;
  • lyönnin läsnä ollessa on toivottavaa tehdä lovi;
  • aloita poraus.

  Käytön aikana on suositeltavaa kasvattaa nopeutta asteittain, jotta työkalu ei pääse liialliseen kuormitukseen. Ja lisäksi, nopealla pyörimisellä alussa, leikkaava reuna alkaa liikkua, mikä voi johtaa vääristymiin.

  Noin sama menettely suoritetaan vasaraporauksen läsnä ollessa. Vaikka joitain rajoituksia on olemassa. Sen teho ei aina riitä tekemään reikä, jonka läpimitta on yli 8 mm, vaikka valmistaja väittää toisin. Tällöin on suositeltavaa jakaa työ kahteen osaan. Käytä ensin pienempää poranterää - 4-6 mm. Tämän jälkeen tuloksena oleva reikä laajentaa tarvittavaan.

  Rajoittavan suuttimen puuttuessa voit käyttää säännöllistä sähköteippiä. Riittää, että kiinnitys työnnetään poraukseen ja kääritään pari kerrosta pitkin sen pituutta. Tämän ansiosta ei saa tehdä ylimääräistä työtä eikä mennä pidemmälle kuin vaadittu matka.

  Jos ei ole iskuporaa

  Siinä tapauksessa, että käsillä on vain porata ilman puhallustoimintoa, tarvitset erityisen lävistimen. Sen tehtävänä on murskata tai murtaa kiinteä osa. Tietenkin tämä hidastaa työtä jonkin verran, mutta loppujen lopuksi tavoite saavutetaan. Tapahtumajärjestys muistuttaa perinteistä porausta pienillä muutoksilla:

  • merkitse reikä;
  • laittaa lyönti ja lyödä sitä useita kertoja vasaralla;
  • poraa, kunnes pääset syvälle sisälle;
  • porrastuksen lykkäämistä ja uudelleen lyöntiä murtamaan suuri osa;
  • Tarkastetaan uudelleen seuraavaan esteeseen.

  Pieni läpimittainen reikä voi kestää jopa 10 minuuttia, ja tällä hetkellä suuttimen lämpötila nousee. Tavallinen vesi voi selviytyä, jos se riittää poraamaan muutaman sekunnin. On kuitenkin syytä olla varovainen, ettei nestettä pääse sisään paikkoihin, joissa sähkövirta kulkee.

  Ennen kuin aloitat porauksen betoniseinään, sinun on varmistettava, ettei tulevaisuudessa ole sähköjohdotusreikää. Yleensä se ei ole näkyvissä kipsikerroksen alla, joten on suositeltavaa käyttää testaajaa. Jos se puuttuu, 50 ruplan tavallinen merkintäruuvi, joka myydään jokaisessa rautakaupassa, auttaa. On välttämätöntä ottaa paljain käsin pihalle ja nojata takaisin työpisteeseen. Johdinten läsnäolo ilmoittaa syttyvän tulen.

  Jos osut venttiiliin

  Talojen ja huoneistojen seinät harvoin koostuvat raudoitetusta betonista, joten sen alla ovat metallitangot - liitososat. Mestarit tietävät, että siitä tulee usein tärkein työongelma. Ongelman ratkaisemiseksi on kolme tapaa:

  1. Punch läpi.
  2. Poraa ulos.
  3. Taaksepäin eri kulmasta, eli kiertämään.

  Ihanteellinen vaihtoehto olisi kolmas, koska rautapohjan eheyden rikkominen voi johtaa odottamattomiin seurauksiin, mistä alkaa halkeamia ja päättyy rakenteen tuhoutumiseen.

  Jos ei ole kriittistä tarvetta tehdä reikä ennalta määrätyllä kulmalla, se riittää hidastamaan hieman porata. Sitten voit tuntea vähiten vastustusta ja jatka porata tähän suuntaan. Sinun on ehkä laajennettava aiemmin tehty osa. Tapauksessa, jossa kallistuskulman täytyy välttämättä olla voimassa, on etsittävä muita ratkaisuja.

  Jotta voit päätellä, että poraus kaatui rungon päälle eikä kivi tai kivi, tarvitset pitkän ruuvimeisselin ja magneetin. Magneettinen ruuvimeisseli houkuttelee reikään ilmestyneitä metallirehuja.

  Katkeaa

  Hyvän perforaattorin ja luotettavan porauksen läsnäollessa kiusaus murtaa tuloksena oleva este on korkea. Ensinnäkin on kuitenkin olemassa vaara, että rakenteen laakeriosa rikkoutuu. Ja toisaalta jopa hyvä vinttikoira ei ole sopiva metallin kanssa työskentelyyn, eli mahdollisuuteen käyttää sitä käyttökelvottomina.

  Jos este osoittautuu paksuksi vahvistukseksi, on erittäin vaikea lävistää sitä. Halkaisijaltaan 8-10 mm oleva tanko on ylitsepääsemätön este. Sen on porauduttava huolellisesti.

  Poraamme rebar

  Metallin porausmenetelmä ei ole kovin erilainen kuin betonityö, lukuun ottamatta käytettyä työkalua. Se edellyttää:

  • poista kick-toiminto käytöstä;
  • laita metalli pora halkaisijaltaan 4-6 mm;
  • varovasti alhaisella nopeudella reiän tekemiseksi;
  • laajenna se haluttuun kokoon.

  On huomattava, että pora tai rei'itys tässä tapauksessa menee sivulle, joten työ suoritetaan kiireesti. Älä unohda työpinnan ajankohtaista jäähdytystä, joka taas vaatii vettä.

  Suurta työtä tekevän tulee miettiä ammatillisen työkalun ostamista tai vuokraamista. Jos haluat tehdä muutamia reikiä betoniseinästä, riittää näiden vinkkien käyttäminen. Vaikka se kestää enemmän aikaa, rahaa voidaan säästää.