Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

 • viimeistely;
 • huonekalujen asennus;
 • ilmastointilaite suspensio;
 • lisälaite sähkö;
 • putkiasennukset.

Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

 • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
 • timanttiporaus.

On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

Mikä auttaa kotiopettajaa?

Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

Miten päättää työkaluista?

Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

 • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
 • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

Mikä on porattu suuria reikiä?

Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

 • voimakas sähkömoottori;
 • poraus;
 • timanttiporat, eri halkaisijat;
 • joka on asennettu ohjaustankoon.

Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

Miten poraa betoniseinä

Asunnon korjausprosessiin kuuluu paljon seinämien reikien luomiseen liittyvää työtä: tähän voidaan käyttää erilaisia ​​malleja ja kapasiteettia. Monet käsityöläiset ja ne, jotka aikovat tehdä korjauksia omastaan, haluavat oppia betonielementin poraamiseksi tavallisella poralla ja onko mahdollista lainkaan. Tällaista työtä varten käytetään yleensä rei'ittimenä, mutta se ei ole aina sopiva tähän, jos työkalu on ostettava, sen hinta on paljon suurempi kuin pora.

Työkalun valinta

Useimmissa tapauksissa on parasta käyttää betonin porauslaitteistoa: sillä on suurempi kapasiteetti, se on suunniteltu kovien pintojen lävistämiseksi ja mahdollistaa halkaisijaltaan suurempien reikien tekemisen. Työkalun käyttö on epäkäytännöllistä seuraavissa tapauksissa:

 • tarvitsee poraa seinää syvyyteen 10-12 mm;
 • työtä vaahtobetonin kanssa, joka murtuu, kun se työstää rei'ittimen;
 • työssä vaaditaan enintään 10-15 reikää.
Betonipora

Ennen seinän poraamista on tärkeää valita itse poraus: se ei saa olla painamatonta, koska tämä tyyppi on tehoton betonin porauksessa, suutin ja kasetti lähes välittömästi käyttökelvottomiksi. Suuttimien itse on oltava pobeditovye, joka on suunniteltu betonityöhön, kärki - kovalla seoksella pinnoitettu.

Joissakin tapauksissa porakoneiston hankinta on hyvä ratkaisu: laite on kalliimpi kuin klassinen malli, mutta sillä on suurempi teho, jota voidaan säätää.

Mitä vinkkejä voit valita?

Ennen kuin porata reikä betoniseinään, sinun on otettava sopiva muotoilu suuttimesta. Työssä käytetään seuraavia lajikkeita:

 1. Impact kruununvaihtopituudet poraukseen. Betonilla työskentelyä varten on suositeltavaa käyttää useimmiten kestävien metalliseosten valmistukseen tarkoitettuja erillisiä juottoja sisältäviä hampaita. Monissa kruunuissa on SDS: n hännät asennettavaksi poraukseen, jossa on avaimeton istukka. Porakoneet sopivat hyvin betoniseiniin, mutta kun ne joutuvat kosketuksiin metallin kanssa, ne voivat alkaa rikkoa, joten ennen kuin poraat betoniseinää, sinun on tarkistettava, ettei työmaalla ole vahvistusta, jota käytetään vahvistamiseen.
 2. Timanttikruunuja, jotka on suunniteltu painottomiin porausreikiin. Tällaiset suuttimet ovat nykyaikaisempia, ja ne auttavat helpottamaan reiän betoniseinässä. Kruunujen reunalla on hankausrakenne ja erikoisleikkaukset, joita tuotannossa käsitellään ruiskuttamalla timanttisiruja tai korundia. Ennen kuin teet reiän seinään, tarvitset vain haluamasi suuttimen pituuden: jokapäiväisessä elämässä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on 100-120 mm, ammattimaisissa töissä käytetään suurempia kruunuja. Merkittävä piirre on mahdollisuus poraamiseen ilman vaaraa vaurioitumisesta kiinnityslaitteeseen.
 3. KS-kruunut, joissa on leikkuusreuna kristalli timanttihiukkasia. Tällaisia ​​suuttimia käytetään useimmissa kiinteissä seinissä, kuten betonilaattojen, ulkoseinien ja kivirakenteiden kanssa.
Ennen kuin työskentelet porauslaitteiden kanssa, sinun on valittava koostumukseen, paksuuteen ja pituuteen sopiva suutin

Ennen pylvään seinän tai väliseinän poraamista on varmistettava, että työvaiheessa kaapeleita tai kaapeleita, jos niitä ei ole, ei kosketa.

Kuinka porata betonia poraamalla?

Yleensä tällainen työ suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

 • karkea pintakäsittely;
 • sisäänrakennettujen huonekalujen ja laitteiden asennus;
 • johdotuksen ja vesijohtojen asennus, kun tiedonsiirto on sovitettava.

Käytettäessä pobedit-suutinta työvaiheessa on käytettävä aika ajoin metallin lävistimen käyttöä, joka valitaan muodostetun reiän kokoiseksi. Tällainen työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun pora on syvästi upotettu: lävistin asetetaan betoniin ja syvennetään vasaralla puhaltamalla reiän seinään tuhoamalla tiiviste.

Tämä prosessi on melko pitkä, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää timanttikruunuja: tällaisilla suuttimilla varustetulla poralla ei jää kiinni betoniin.

Työskentele vasaraporaa timanttisillalla

 1. Ennen kuin porat reiän seinään, sinun on asennettava haluttu suutin, sen jälkeen, kun olet varmistanut, että työkalu on hyvässä kunnossa ja poran eheys.
 2. Poraa betonia huolellisesti, kun käytetään pienitehoisia laitteita, porauksen jatkuva käyttö kestää enintään 10-12 minuuttia. Jos poraus viivästyy ajoissa, on syytä keskeyttää jäähdytetty moottori.
 3. Betoniseinän porauksen jälkeen tuli selväksi, että lisäksi on syytä harkita jokaisen uuden reiän käsittelemiseksi suuttimen. Voit kostuttaa pinnan vedellä helpottamaan menettelyä ja säästämään metallia muodonmuutoksesta.

Koko työprosessi voidaan katsella videossa:

Jos kohtaat jyrkästi poraa, et voi ottaa sitä ulos voimalla: tämä rikkoo kiinnittimen ja jättää kärjen betoniin. Sinun täytyy irrottaa suutin, valita halkaisijaltaan pienempi kruunu ja käyttää sitä irrottamaan juuttunut elementti.

Asiantuntijaneuvonta

Ennen kuin päätät betoniseinien poraamisesta ja aloita, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin suosituksiin:

 • jos reiän halkaisija on yli 12 mm ja syvyys on 10-11 cm, on parempi käyttää lyöntiä tai hybridilaitetta (poranreiät);
 • Jos reikiä valmistetaan muovisiin tikkaisiin, syvyyden on oltava 7 - 10 mm suurempi kuin kiinnittimen koko, koska betonipöly ja pienet hiukkaset pysyvät sisään;
 • työn aloittamista suositellaan suoritettavaksi matalilla nopeuksilla niin, että suutin ei liiku lisääntyneen vääntömomentin ansiosta ja iskutilaan kytkeytyy päälle, kun poraa syvenee 2-4 mm;
 • porauksen aikana näkyvä pöly voidaan puhdistaa pölynimurilla, on suositeltavaa tehdä se prosessissa, porakoneen pysäyttäminen ja reiän puhdistaminen betonipartikkeleista;
 • On välttämätöntä noudattaa turvaohjeita työn aikana: sinun on käytettävä käsineitä estääkseen kahvan liukumisen ja suojalasit, jotta vauva ei pääse silmiinsi eikä vahingoittaisi limakalvoja.

Taskuporakoneiden kokotaulukko

Useimmissa tapauksissa betoniseinä porataan porakoneella, joka on varustettu porakoneella. Jos osana korjausta on tehtävä enintään 15-20 reikää tai seinän on valmistettu vaahtobetonista, poran käyttö on paras valinta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Ennen kuin reiät reiät, sinun on varmistettava, että johdotus ei läpäise tätä paikkaa ja tarkista, sopiiiko suutin tällaiseen työhön (työn pituus ja tehokkuus riippuu siitä, mitä porakone on varustettu). Päättäessäsi poraa seinää, kannattaa kiinnittää huomiota voittajan kruunuihin: tällaisella poraamalla poraa voidaan helposti lävistää reikä, jonka syvyys on jopa 10-12 cm.

Kuinka porata betoniseinässä oleva reikä poraamalla?

Teen yleensä:

 • ottaa poraa;
 • Siirrän porauksen rei'itystilaan;
 • istukassa kiinnitin konkreettisen erikoisporan, jolla on voittajapää;
 • Yhdistä porauslaite sähköverkkoon jatkojohdon kautta;
 • nyt valmistan porauspaikkaa;
 • Tein tarkat merkinnät betonista kynällä;
 • tarvittaessa käytä mittaustyökalua;
 • sitten kiinnitin paperikasetin roskasäiliöön;
 • voi pitää pölynimuria kerätäkseen hiekkaa ja pölyä;
 • nyt piikää pieni reikä lyöntiä;
 • reikä sallii poran ei kävelemään porauksen alkuvaiheessa;
 • käytä sitten suojalaseja ja tarvittaessa maski;
 • Työskentelen käsineissä;
 • miehittää turvallisen ruumiinosan;
 • kaksi kättä, painan lyönti kahvoilla;
 • ja paina nappia vuorotellen;
 • Poraudu ennalta määrätyllä syvyydellä käyttämällä tavanomaista syvyysmittaria;
 • jos reikä porataan kovaa, käytä sitten useita lähestymistapoja;
 • lähestymistapojen välillä, porata jäähdytetään vesipulloon;
 • lopussa tarkistan syvyyden, puhdistan roskan reiän, poistan hiekan ja pölyn.

Yleensä tämä on kaikki viisautta. Tärkeintä on porata sujuvasti niin, että pora ei mene pois. On myös tärkeää, ettei polttaa tai murtaa poranterää. Toinen tärkeä seikka on, että seinän sisäpuolella voi olla putkia tai johtoja paineessa ja jännitteessä. Siksi on erittäin varovainen, tarkka porausreiän tarkkaavaisuus ja varmista, että käytät putki- ja johdinilmaisinta. Detektorit ovat erilaiset hinta- ja vaihteluvälillä, jotkut määrittävät metallin ja muiden jännitteen.

Miten säästää lyöntiä ja poraa betoniseinä tavanomaisella poralla?

Monet ihmiset asuvat taloja betoniseinissä, ja kun tarvitsee tehdä reikä niissä, he kohtaavat vakavia vaikeuksia.

Älkää epätoivo ja ärsytä, jos et heti pystyisi ripusta hyllyä, lamppua tai kaappia, lue suosituksemme ja kaikki toimii.

On useita vaihtoehtoja, joilla voit itsenäisesti porata betoniseinää.

Erityisominaisuudet

Betonirakenteet ovat erittäin kestäviä, joten on vaikeaa porata niitä itse.

Tämä johtuu siitä, että murskattua kiveä käytetään konkreettisten tuotteiden valmistukseen ja kun porauksen aikana pääset siihen, prosessi on hyvin vaikea.

Poraus betoniseinä vaatii melko usein, on tärkeää asentaa hyllyt, kaapit, ilmastointi, tapetit, kiinnittää lamppu, kiinnitettäessä eristys tai kipsi seinät kiinnittää majakat.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on useita tapoja:

 • käyttämällä vasaraporaa tai voimakasta vasaraporaa;
 • tavanomainen sähköpora tai ruuvimeisseli;
 • timanttiporaus.

On muistettava, että suhteellisen pehmeiden materiaalien seinämien vuoksi on mahdotonta käyttää pisteviivoja, koska reiät ovat epätasaisia ​​ja seinät romahtavat. Työkalua metallin kanssa tällaisella työkalulla on myös mahdotonta.

Suurten halkaisijoi- den tai oviaukon aukkojen luomiseksi käytä timanttipäällystettyjä pyöreitä porakoneita. Tällaisen työkalun käyttämiseksi sinun on käytettävä erityisiä asennuksia, joiden avulla voit tehdä reikää, jonka läpimitta on enintään 250 mm.

Koska tällaisten laitteiden kustannukset ovat korkeat, on helpompi palkata asiantuntijoita tai voit vuokrata sen.

Parempi porata

Kuten jo mainittiin, voit porata betoniseinää useilla eri tavoilla, ja tarkastelemme niitä tarkemmin.

rei'itin

Kun käytetään rei'ittimen tai iskuvasaran, ne on kytkettävä iskutilaan, työntötyökalu, jossa on korvake, ja sen on oltava kohtisuorassa seinämän pinnan suhteen.

Jos reikiä porataan pitkiä aikoja, on säännöllisin väliajoin kastettava porata niin, ettei se ylikuumene paljon.

Kun olet porautunut vaadittuun syvyyteen, sinun on vedettävä työkalu takaisin ilman, että se katkaistaan. Puhdista valmiin reiän pölystä, joten poraa on syytä peittää useita kertoja ja vetää se ulos.

Perinteinen porakone tai ruuvimeisseli

Jos sinulla ei ole edellä kuvattuja työkaluja, voit tehdä tämän työn perinteisellä sähköporalla tai voimakkaalla ruuvimeisselillä.

Porauksen suorittaminen vaatii enemmän aikaa kuin rei'itys, mutta voit tehdä sen itse.

Tässä tapauksessa poran ja poran lisäksi tarvitset myös lyöntiä. Ensinnäkin porausreiällä ja vasaralla tehdään pieni syvennys.

Tämän jälkeen työnnä työkalu siihen ja poraa. Jos poranterä pysähtyy, katkaise lyönnin kovat osat uudelleen ja jatka työskentelyä.

Timanttiporaus

Tämä on tehokkain tapa, jolla voit helposti ja nopeasti tehdä tarvittavan halkaisijan reiän betoniseinästä.

Näiden töiden suorittamiseen tarvitaan erityislaitteita, jotka koostuvat seuraavista elementeistä:

 1. sähkömoottori;
 2. teline, joka on kiinnitetty tukevasti;
 3. porakruunu.

Käytön aikana poraa ei tarvitse jäähdyttää, koska siihen syötetään vettä, joka ei ainoastaan ​​jäähdytä työkalua, vaan ei myöskään anna pölyn muodostumista.

Jos asiantuntijat toimivat, he käyttävät pölynimuria tämän laitteen avulla pölyn ja veden poistamiseksi.

Koska tällaisten laitteiden hinta on erittäin korkea, sen ostaminen kotikäyttöön ei ole tarkoituksenmukaista. Jos haluat tehdä suuren halkaisijan reiän, voit aina kutsua asiantuntijoita.

Asiantuntijaneuvonta

Jotta voit betoniseinään kunnolla porautua, tarvitset tarvittavat laitteet, suorita kaikki työskentelysi huolellisesti ja noudata seuraavia suosituksia:

 • Ilman lyöntiä voit tehdä työtä vasaraporaamalla tai poraamalla ruuvimeisselillä;
 • älä osta halpoja porakoneita, koska ne menettävät kärjen hyvin nopeasti, ja ne epäonnistuvat;
 • pistoolin sijasta voit käyttää sähkötyökalua, jonka avulla voit murskata rauniot ja toinen poranterään poraamalla;
 • betonin kanssa työskentelyyn, rei'illä tulee olla SDS-plus-patruuna;
 • harkitse venttiilin sijoittamista, selvittää, missä se sijaitsee, voit käyttää metallinilmaisinta, jos venttiili on paljas, se on maalattava ruostumisen estämiseksi;
 • Betonilla työskentelyyn voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite, mutta sinun on laitettava ne vain tavanomaiseen porakoneeseen tai haluat katkaista lyömäsoittimen käytöstä.

johtopäätös

Näiden teosten toteuttamisen aikana on noudatettava kehittynyttä teknologiaa ja turvallisuussääntöjä, joten voit tehdä reiän itse ilman houkuttelemasta kalliita asiantuntijoita, mutta välttää myös vammoja.

Hyödyllinen video:

Ruuvimeisseli betonin ja tiilen poraamiseksi video:

Onko mahdollista porata reikä betonilaakeriin tai tiiliseinään paneelitaloon tavanomaisella porauksella, pyörivällä vasaralla tai pölyttömällä ruuvimeisselillä, miten se tehdään

Asunnon tai talon korjaaminen on aina kysymys seinän poraamisesta. Voit käyttää erilaisia ​​työkaluja riippuen reiän tarkoituksesta ja materiaalista, josta pinta on tehty.

Kun työskentelet kullakin työkalulla, on vivahteita varsinkin poraamalla seinää. Kuinka tehdä oikea reikä ja mitä on noudatettava suosituksia?

Poraa reiät seinään oikein: yleiset säännöt ja suositukset kuin porata

Seinän oikean poraamisen vuoksi sinun on otettava huomioon materiaali, josta se on tehty, joten sinun täytyy noutaa työkalu.

 • Pidä työkalu kunnolla, kun työskentelet. Esimerkiksi poran on oltava suorassa kädessä ja sisään päin pystysuunnassa;
 • käytä kätevästi lisäkahvasta;
 • Valitse pinnan materiaalista riippuen tarvittavat poranterät.
 • betoni, kivi, tiiliseinä - käytä karbidiporaa, usein pobeditovy;
 • metalli - metalli pora;
 • kaakeloitu, keraamiset laatat - erikoisporaukset näille materiaaleille, joskus se voidaan korvata betoniporauksella, jossa on hitsauspäällyste;
 • Puulevy - alle 10-12 mm: n reikää varten metalliporaus sopii, suuremmille puuporukoille käytetään puuta.

Työvälineet

Työkäyttöön eri työkaluja, perus: pora, vasarapora, ruuvimeisseli. Käytettäessä jokainen on vivahteita.

pora

Työkalu sopii, kun tarvitset muutamia reikiä. Voit käyttää tavallista porata. Kun upotetaan Pobedit-poranterä seinän runkoon, on joskus tarpeen katkaista betoni reiällä samaa halkaisijaltaan. Tämä on välttämätöntä, kun pora alkaa jäädä kiinni pinnalle, tunkeutuu liian tiheille alueille. Prosessi on aika vievää.

Jotta parantaisi tehokkuutta, voit käyttää yleispihkoja, jotka ovat timanttipäällystettyjä. Ne asennetaan vain perinteiseen poraukseen tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on estetty.

Suurten töiden kohdalla käytä iskusoraajaa ja poraa pisteviivoilla. Ne on suunniteltu enintään 12 mm: n reikiin. Pora soveltuu metalli- ja betonirakenteisiin.

pora

Rei'itys - yleinen työkalu. Sen avulla voit tehdä reiän puun, laattojen ja betonin seinään.

Työkalulla on useita toimintoja - poraus, poraus iskulla ja törmäystila. Reiän tekemiseksi sinun on valittava haluttu pora pinta-alasta riippuen ja suoritettava työ valitsemalla tila.

ruuvimeisseli

Ruuvimeisseli on yksi etsimistä työkaluista korjaus- ja rakennustöihin. Sen avulla voit kierrä ja kierrä ruuveja, poraa puuta, metalliä, lastulevyä, vaneria, laattoja, vaneria, kevytbetonia.

Mitä vinkkejä voit valita

Kussakin materiaalissa käytetään erityistä suutinta:

 • betoni, tiili, kivi - poraa karbidilevyllä tai pobeditovoy;
 • kaakeli, lasi - kartiomaiset porat timanttipinnoitteella;
 • metalli - spiraalipora, jossa on sylinterimäinen kartio;
 • puuta, kipsilevyä - porat käytetään reikiä, joiden halkaisija on erilainen: sulka, ballerina, ruuvi, puun sahatut kruunut;
 • vaahtobetoni - pobeditovy porat.

Onko mahdollista tehdä ilman porata ja rei'itystä?

Tee reikä ilman poranterää ja rei'itystä, mutta ei betoniseinässä. Tämä vaatii pultin tai lävistimen.

Työkalun työpääty kohdistetaan paikkaan, jossa reikä tulee. Sen vastakkaiselle puolelle sinun on käytettävä raskaita puhalluksia, pyörittäen työkalua jokaisen kierroksen jälkeen.

Kuinka porata ilman pölyä: vaihtoehdot kuin paremmin

Rakennustöihin liittyy aina pöly ja roskat, mutta joitakin suosituksia ja vinkkejä voidaan vähentää merkittävästi:

 • puncher työn aikana jättää merkityksettömän pölyn, jota se ei hajonnut huoneeseen samanaikaisesti käyttämään rakennuspölynimuria. Joillakin työkalujen merkkeillä on sisäänrakennettu pölynimuri, mikä helpottaa tehtävää;
 • Poraa käyttämällä on parasta tehdä joko päädyssä oleva jig tai laukku tai tehdä kirjekuori reiän alta niin, että roskat putoavat siihen.

Kuinka porata reiät tiiliseinässä: työkalujen ja suuttimien valinta

Jos haluat tehdä reiän tiiliseinään, sopiva lyönti pora- tai iskuporalla, käytä useimmin jälkimmäistä. Sen tehon on oltava vähintään 600 wattia, vähimmäismäärän kierrosta 2500 minuutissa. On parasta käyttää poraa sileällä tehonsäätöllä ja nopealla puristustoiminnolla.

Iskunvaimennuksen avulla poraus tulee identtiseksi rei'ittimen kanssa. Lisää nopeutta ja helppokäyttöisyyttä. Jos haluat tehdä reiän tiiliseinästä, sinun on käytettävä dynaamiselta puhallusmenetelmää. Ilman tätä, porata ei voi tarttua tiilen sisäpuolelle.

Kuinka porata perforator laakerin seinään paneeli talossa

Useimmissa esivalmistetuissa taloissa seinät on tehty betonista, jotta reiät tehdään rei'ittimellä, sinun on asennettava reikäpora.

Lisäksi voit käyttää erikoiskruunuja. Ne sijaitsevat juotoksen kehän ympärillä. Käyttämällä niitä, sinun on poistettava lyömäsoittopurkutoiminto käytöstä.

Asiantuntijat käyttävät timanttiporausta, sillä tarvitset tehokkaita laitteita ja taitoja.

Kuinka porata vasaralla porattu teräsbetoniputki

Käyttämällä iskunporaa vahvistetulle betonille, sinun on käytettävä tila "perforator" ja pobedit porat. Reiän alussa on pienempi määrä, sitten enemmän. Poraus on jäähdytettävä säännöllisesti.

Se on tärkeää! Betonilla työskentely ei saa päästä vahvikkeeseen, muuten pora rikkoo. Erikoislaitteen avulla voit tarkistaa, missä se sijaitsee.

Miten porata reikä betoniseinässä

Betoniseinää on vaikea porata tavallisella porakoneella. On tarpeen asentaa pokeriharjoituksia ja valita pienet kierrokset. Työkalu työnnetään oikeaan paikkaan, jotta työkalu leikkaa pintaa. Lisäporausta on vuorotellen puhaltamalla tukaan.

Jos poralla ei ole nopeuden säätöä, reikä ei ole mahdollista.

Kuinka tehdä reikä betoniseinään asuntoporakoneessa

Pienellä reiällä voit käyttää lyöntiä. Valmista kätevästi pora, halkaisija 8 mm. Loppu on voimakkaasti hiottu. Poraus asetetaan oikeaan paikkaan, käännettynä ja samanaikaisesti iskeytyäkseen sen vasaralla. Pidä säännöllisesti märkä pora niin, että se kestää kauemmin.

Työehdot: vinkkejä

Kun työskentelet työkalujen kanssa, sinun on noudatettava turvaohjeita ja yleisiä suosituksia:

 • 1) Suojaa hengityselimet tekemällä töitä, pöly on haitallista.
 • 2) Jos työskentelet ulkona, sinun on asetettava aita 2,5 metriin.
 • 3) Kun työskentelet yli 1,5 metrin korkeudessa, käytä vahvaa pohjaa - metsää tai vuota.
 • 4) Kun työskentelet työkalun kanssa, käännökset on kytkettävä tasaisesti, eikä niitä missään tapauksessa saa sammuttaa, kun se on seinän rungossa.
 • 5) Kun kipsin läpi poraa, on välttämätöntä tutkia huolellisesti viestintäsuunnitelmaa niin, ettei kosketa mitään.
 • 6) Se on ehdottomasti kiellettyä porata koristeellinen pinnoite.
 • 7) Valitse oikea pora bittiä jokaiselle pinnalle.
 • Kostuta pora vedellä niin, ettei se ylikuumene.

Mitä voidaan tehdä suuri porattu seinä

Seinän tarpeettomia reikiä täyttämällä voit käyttää erityistä rakennusseosta. Se tarjoaa lujuutta ja kestävyyttä. On välttämätöntä valita koostumus vian alueesta ja tyypistä riippuen.

Kittiä käyttämällä voit tasoittaa pinnan, betonin mukaan. Kittiä on useita:

 • sementti - käytetään ulko- ja sisustukseen, sopii betoniin. Kestävä ja kosteutta kestävä. Kuivuu pitkään ja usein verkkoon, joka vaatii uudelleenkäyttöä;
 • kipsiä - käytetään kuivissa tiloissa, ei kestä vettä ja pelkää lämpötilan muutoksia. Ei halkeile, kun sitä käytetään, joten voit hakea välittömästi paksun kerroksen kanssa.
 • akryyli - viimeistely. Sinun on käytettävä ohutta kerrosta, siksi sopiva pienille vikoille.

Mikään seoksista ei käytetä sulkemalla reikiä.

Polyuretaanivaahto on monipuolinen materiaali. Se voi olla yksiosainen (käytetään ilman valmistelua) ja kaksikomponenttisia (käyttäen rakennuspistoolia tai sekoitinta käytettäessä).

Käytettäessä vaahto lisää tilavuutta ja täyttää vaaditun tilan. Se jäykistyy ja antaa laadukasta tiheyttä. Voit työntää syviä reikiä.

Korjausseos sopii suurien vikojen poistamiseen. Se on hyvä tarttuvuus, kylmäkestävä, kestävä ja kestävä.

Päätäksesi tehdä reikä, lue huolellisesti säännöt ja suositukset. Valitse työkalu, riippuen pinnan koostumuksesta ja poraa. Jos et ole varma omasta taidoistasi, anna työt erikoistuneille.

Poraa betoniseinä tavanomaisella poralla: asiantuntija-apua

Betonirakenteet, seinät ja katot eivät ole harvinaisia ​​talossamme ja huoneistoissamme. Korkea rakennustöissä niitä käytetään yleensä erityisen taajuudella, sillä betoniseinät ovat luotettavia. Betonin luotettavuus johtuu tällaisen materiaalin hyvästä lujuudesta, joka saadaan aikaan käyttämällä betonielementin oikeita osia ja sen rakenteeltaan tehdyn työn laatua.

Ja täällä olemme ylpeitä kiinteistä seinistämme. Mutta yleensä on tarpeen porata reikä tähän hyvin seinään. Ja se voi olla tarpeen melko usein, esimerkiksi:

 • kun seinät ja katot on viimeistelty;
 • ilmastointilaitteiden asennuksen aikana;
 • asennettaessa putkistoa;
 • upotettaessa huonekaluja;
 • kun työskentelet sähköjohdotuksen kanssa, sen asennus;
 • tarvitsee reikiä kuvan tai muiden sisäosien alle.

Kuten näette, seinää porataan paljon. Tärkeintä ei ole vain tehdä hyvää työtä, vaan myös helpottaa elämääsi tarvittavan hyvän välineen avulla. Mitä voin valita betonin poraamiseksi?

Näyttää siltä, ​​että on olemassa tämä: ota itsellesi säännöllinen pora ja pora. Mutta itse asiassa tässä tehtävässä ei voi syntyä monia vaikeuksia. Ensinnäkin betoniseinät ovat erittäin kestäviä ja vaikeasti toteutettavia, ja toisaalta niiden rakenne on heterogeeninen, ja voit helposti rikkoa soraa tai raudoitusta. Voit juuttua tavanomaiseen betoniseinään pitkään eikä poraa mitään loppuun.

Miten porata reikä?

Vastaus tähän kysymykseen ei ole liian monimutkainen. Tosiasia on, että edellä mainittu betoniseinän poraus on äärimmäisen vaikea prosessi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi kannattaa käyttää jotain kahdesta eri työkalusta: joko leikkaaja tai pora.

Molemmat ovat hyviä tietyissä olosuhteissa. Selitän miksi. On parasta käyttää perforatoria: se on tarkoitettu betoniseinille ja on yleistä käytäntöä käyttää sitä. Loppujen lopuksi lävistin murtaa helposti sekä kiven että betonipinnan. Toinen etu on kyky porata reikien suuri halkaisija, jota porata ei voi suorittaa.

Mutta jos sinulla on vaahtobetonin seinä edessäsi tai on tarpeen porata useita pieniä reikiä, pora on myös varsin sopiva. Tässä tapauksessa rei'itys voi jakaa seinän pinnan, mikä ei ole kovin onnistunut. Mutta kuten jo mainittiin, älä laske suuria reikiä, joiden halkaisija on vain korkeintaan 12-15 cm. Lisäksi betoniseinän porauksessa on omat vivahteensa, joita harkitsemme alla.

Miten poraa betoniseinä tavanomaisella poralla?

Puhumme hieman porauksesta tavallisella poralla. Aloitetaan siis siitä, että tavanomainen täällä ei ole juuri sopivaa. eli Teoriassa tämä on tietysti mahdollista. Mutta käytännössä se on äärimmäisen vaikeaa. Tässä tapauksessa on ehdottoman välttämätöntä käyttää erityistä pozavitovogo-poraa konkreettiseen työstöön kärjen kanssa, joka on päällystetty kovan seoksen koostumuksella.

Paras tapa on käyttää erityistä iskuporaa. Miten se eroaa tavallisesta? Se tosiasia, että tällaiset porausliikkeet suorittavat erityiset ratchet hampaat vuorovaikutteisesti toistensa kanssa. Tällaista porata ei ole vaikea käyttää korkealaatuisen työn tekemiseen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti siirtämällä poran normaalista pyörimistilasta iskun pyörimistilaan.

Mutta riippumatta siitä, millaista poraa käytät, kuinka tärkeää on käyttää erikoisliitteitä. Suuttimet (kruunut) myydään kahdessa kokoonpanossa: isku tai vasaramaton poraus.

Suuttimen luokitus on seuraava:

Kruunaa vaihteen poraukseen puhallustoiminnolla. Betoniseinä voidaan porata sellaisilla kruunuilla, joissa on leikatut reunat erikseen juotettujen hampaiden kestäviä seoksia. Avaimattomia ohjaimia varten on saatavana poranreiät tällaisilla SDS-tarkastetuilla jäljillä. Niiden vahvuus on niin korkea, että on mahdollista leikata metalli, vain iskutila edistää niiden tuhoamista ja aiheuttaa kohtuutonta kuormitusta. Siksi tällaisia ​​porakoneita porataan reiän lujitetun betonilaatan tai tiiliseinien vahvistamisen välillä.

Timanttikruunu poraamattomalle. Nämä ovat moderneja suuttimia, jotka yksinkertaistavat tehtävää useita kertoja paremmin kuin tavallisesti. Hiomarautaa, jossa on leikkauksia, luodaan timanttiruiskuttamalla tai suihkuttamalla korundikiveä. Kuten tiedätte, timantti on merkittävä ennennäkemättömällä voimallaan. Siksi hän selviytyy helposti betoniseinän vahvistamisesta. Tällainen suutin voi tehdä reiän, jonka syvyys on vähintään 1,5 metriä ja halkaisijaltaan yli puolet metriä. Tämäntyyppisiä suuttimia käytetään jo ammattilaisten käytössä, mutta suuttimia, joiden halkaisija on jopa 100 mm, voidaan hyvin käyttää elinolosuhteissa.

Standardin KS kruunut. Kruunut timanttikiteillä, jotka on upotettu leikkausreunaan. Voit käyttää niitä laattoihin, kallioihin, monoliittisiin betonirakenteisiin, joilla on lujat luokat. Hän voi helposti korvata kovan lejeeringin koukut.

Teidän olosuhteidensa perusteella voit turvallisesti valita tarpeellisen porauksen poraa varten ja porata reiän. Mutta on myös useita suosituksia tavanomaisen porauksen kanssa, joka ei ole varustettu shokkitoiminnolla.

Voit tehdä tämän aloittamalla porauksen seinällä, mutta keskeytyksettä. Sinun on ajettava teräväpurkaus betonipintaan kädet ja tuhota betoni metalli lyöntejä. Otamme poranterät tai taltat, muut tarvittavat ja tarvittavat välineet halkaisijaltaan metalle ja lyödään ne vasaralla / sledge hammerilla. Ajoittain kiertää lävistin. Ota sitten pora uudelleen.

Huomaa, että kun porata reikä betoniseinässä tavallisella porakalla, saatat rikkoa työkalun. Varmista, että käytät pienitehoista porata lepäämään. Porat ovat myös ominaisuuksia lämmittämään, joten sinun on jäähtyä vedellä. Samanaikaisesti, kestää 10-15 minuutin välein työskentelyä, jolloin samaan aikaan jää hengästyneenä laitteeseen.

Miten porata reikä betoniin ilman iskuporaa, katso video:

Miten porata reikä betoniseinässä

Asennuksessa tai talossa itsehankinnassa on tarve tehdä reikä betoniseinästä. Se ei voi olla (kiinnitys) tai päästä päähän (tekniseen viestintään). Tarkastelkaamme tarkemmin betoniseinän poraamista erilaisten työkalujen avulla.

Tätä varten on hyvä käyttää rei'itystä. Työkalu on ammattimainen, joten se ei ehkä ole käsillä. Ja ostaa vain korjaus on kallista. Siksi voit käyttää tavanomaista kotitalousporaa, jolla on shokkitoiminto.

Työkalun valinta

Paras vaihtoehto betoniseinien poraamiseksi on pora:

 • 600 W;
 • työkappaleen pyöriminen 2500 rpm;
 • kiristysporan halkaisija enintään 12 mm avaimattomassa istukassa;
 • ja pakollinen läsnäolo taaksepäin.

Porakruunu

Betonin poraamiseksi on välttämätöntä porata kovasta metallista. Yleisimmin käytettyjä karbidituotteita, joissa on voiton tai timantin reunat. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi, ja suorituskyvyn kannalta se ei anna toiselle.

Mutta on otettava huomioon se hetki, että poran avulla voit tehdä reiän seinään, jonka syvyys on enintään 15 cm. Läpivientireikään tarvitaan porata.

Jos haluat tehdä reiän porakoneella, tarvitset poran, jonka varren halkaisija on 10 tai 18 mm. Porauksen varren muoto urilla, mutta ne ovat myös täysin kiinni poratangot. Jos on poraa paksua betoniseinää, on oikein käyttää eri pituisia poroja.

Esimerkiksi poraa ensin reikä 15 cm syvyyteen ja aseta sitten pora ja poraudu 35 cm: iin, sitten 50 cm. Kuitenkin, mitä syvemmälle poraa seinään, sitä enemmän poraa tarvitsee.

Tarkista sähköjohdotus.

Ensimmäinen vaihe on määrittää porauspaikka. Tässä tapauksessa pääkohta - älä päästä sähköjohtoon. Rakennelain mukaan kaikki johdot on järjestetty vain pystysuoraan ja vaakasuoraan. Ja jos edessäsi on pistorasia, sen lanka kulkee pystysuoraan liitäntäkoteloon. Totta, on hämmennyksiä. Tämä on, kun sähköasentajat päättävät säästää kaapelia tai lankaa. Siksi on todennäköistä, että johdotusta ei ole asetettu niin kuin pitäisi.

Kuten näette, johdotus on vaakasuorassa ja pystysuorassa.

Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää erityisiä laitteita, jotka määrittävät metalliesineiden läsnäolon betoni- tai kipsikerroksen alla. Kiinan priborchiki ovat halpoja, mutta toimivat hyvin.

Voit käyttää toista vaihtoehtoa. Tätä varten ruuvimeisseli tai vastaava työkalu porauspaikalla on poimittava betoni tai kipsi. Syvyys - 5 cm Jos lanka ei ole kompastumassa, voit porata.

Porausprosessi

Oikean reiän tekemiseksi sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä. Ensinnäkin tähän tarkoitukseen on välttämätöntä pitää työkalun kierrosnopeus jopa 400: llä. Toiseksi, kokeneet käsityöläiset suosittelevat porauksen ajoittaista laskemista kylmään veteen. Huomaa, että betoniseinästä poistettu porakruunu on erittäin kuuma, joten älä polta itsesi.

Mahdolliset esteet

Tuotantoprosessissa olevien kantavien paneelien valmistuksessa ne asentavat 8-12 mm: n halkaisijaltaan metallista valmistetut vahvikehykset. Lisäksi konkreettiseen laastiin voidaan sijoittaa rauniot tai sora. Kaikki tämä on este betoniseinien poraamiseksi.

Jos poraus lepää jotain kiinteää, ja prosessi itse pysähtyi, niin todennäköisesti osut joko vahvistuskammioon tai raunioihin. Mitä tehdä tässä tapauksessa?

Kivi tai metalli?

Ensin sinun on määriteltävä: porausmetallin tai kiven kärjen alla. Jos reiän syvyys on pieni, se voidaan nähdä visuaalisesti. Jos syvä, ota sitten pora tai metallinen tappi halkaisijaltaan hieman reikää pienemmäksi, aseta työkalu sisään ja päihittää vapaan pään vasaralla.

Jos muutaman räjäytyksen jälkeen, tuntui, että laite oli rikkonut jotain ja liikkui sisämaassa, niin se oli kivi. Jos mitään ei tapahdu ja tapin kärki on tylsä, se tarkoittaa sitä, että sen alle on varustettu ankkuri.

Käymme ympäriinsä aseita

Mitä tehdä kiven kanssa on selvää. Eli hitaasti katkaise se ja jatka porata reikää poraamalla. Venttiili voi kuitenkin porata tavallisen porausmetallin. Yksinkertaisesti vaihda reikäpora tavanomaisella poranterällä istukkaan, poraa läpivienti reiällä ankkurin läpi ja jatka sitten työskentelyä voittavan työkalun kanssa.

Jos tavallista porata ei löydy käsin, voit siirtää porauksen suunnan kulmassa (alaspäin tai sivulle). Joskus se toimii. Muuten, jos käytät perforatoria ja poraa, näiden kahden työkalun rikkoutumiskivet eivät ole ongelma. Boer-iskuja vain murskataan.

Isoisä

Viime aikoina, kun pobedit porat olivat suuressa puutteessa ja porakoneet olivat uusia, ne käyttävät tavallisia porakoneita epätavallisen tekniikan avulla.

Tätä varten porauksesta tehtiin tappi. Sen pää voi olla litteä, kuten ruuvimeisseli, ja voit tehdä sen, kuin tappi, kartiomainen. Porauksen ja lakkojen esiintymistiheys tehtiin. Toisin sanoen reikä ensin porattiin, siihen lisättiin tappi, joka iski vasaralla. Sitten taas poraus, sitten iskee. Pohjimmiltaan henkilö suoritti rei'ittimen lyömäsoittotoiminnot.

Paras vaihtoehto

Silti kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, ei välttämättä jää kokonaan katkeamatta, ellei sanota muutama sana timanttiharjoista. Tämä on korkealaatuinen työkalu, vaikkakin kallista verrattuna voittoon. Asiantuntijat pitävät niitä yleismaailmallina, koska niitä voidaan porata lähes mistä tahansa materiaalista. Muuten, porat itse eivät ole timantteja, vinoneliö pölyämistä sovelletaan niiden leikkaus.

Tärkeintä on, että tällaista laitetta voidaan porata poraamalla ilman vaikutusta. Timanttiporakoneen käyttäminen on välttämätöntä. Hänen, kuten muiden lajien, täytyy olla ajoittain kostutettu vedessä lämpötilan pienentämiseksi. Nopeutta ei myöskään voida hyväksyä.

Kuinka porata betonia poraamalla?

Jokainen meistä on toistuvasti kohdannut tarvetta kiinnittää seinille erilaisia ​​kohteita, jotka tekevät sisustuksesta erilaisia, luovat mukavuutta tai yksinkertaisesti muistuttavat miellyttäviä elämän hetkiä. Useimmiten sinun on kiinnitettävä valaisimet ja seinävalaisimet, maalaukset ja valokuvat, peilit ja hyllyt betonipinnalle, asennettava ilmastointi tai televisio. Jos pienen kuvan tai valokuvan tapauksessa voit saada naulan naulaamalla seinään, silloin kun kyseessä on enemmän massiivisia ja raskaita esineitä, syntyy kysymys porausreikistä. Väärinkäsitysten välttämiseksi konkreettisia työskentelytapoja, esimerkiksi porauksen rikkoutumista ja pirstoutumista kannattaa valmistaa osaaminen, valita laadukas työkalu ja valita oikea pora oikein.

Työkalujen valinta ja työskenteleminen sen kanssa

Työkalun valitseminen reiän poraamiseksi on ymmärrettävä, että työsi riippuu siitä. Hyvä porata huolellisesti betoniseinä tai muu tarvittava materiaali, yksinkertaistaa porausmenetelmää, kun taas huono vie paljon aikaa, ei pysty selviytymään tehtävästä tai vaikeuttaa sitä. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota porauksen valinnassa:

 • Onko mahdollista muuttaa porausnopeutta? - Tämä tuote on tärkeä, koska nopeuskorjaus varmistaa poran tarkan toiminnan ja auttaa sitä vahingoittamasta pintaa.
 • Onko mahdollista lyöntiporaus ja syvyyden säätö? - Impact porausta voidaan käyttää ongelma-alueille, pehmentäen niitä.
 • Onko mahdollista pitää pora molemmin käsin? - Pora ei ole helppo työkalu, joten sen pitäisi olla suositeltava malli, joka on varustettu kahvoilla.
 • Onko laitteen voima tyydyttävä työhösi?

Porauksen päätyttyä sinun on saatava käsi ennen työn aloittamista. Voit tehdä tämän porauksen toisella kädellä, kuten pistoolin, ja aseta toinen käsi työkalukahvaan (jos sitä ei ole tarkoitus rakentaa, käsi asetetaan kasetin lähelle). Poraa pidät käsissäsi tarkasti vaakatasossa niin, että reikä ei toimi vääristyneillä ja väärillä kulmilla. Ennen kuin kytket porauksen päälle, odota, kunnes se muuttuu ympäristön lämpötilaksi. Äkilliset lämpötilat voivat aiheuttaa kondensaatiota. Jos päätät tehdä tauon työn aikana, irrota työkalu pistorasiasta.

Pinnan esikäsittely

Ennen porauksen aloittamista sinun on varmistettava, ettei johdotusta, putkia, sähkökaapeleita ole valittuun päällekkäispaikkaan. Metallinilmaisin auttaa ratkaisemaan tämän tehtävän, koska se reagoi ei-rautametalleihin, rautaa ja terästä.

Tämän tilan noudattamatta jättäminen voi kamppailla vahvistuksen, vahingoittaa poraa tai kaapeleita / putkia, jotka ovat piilossa kattoon. Jos tämä kohta täyttää kaikki edellä mainitut vaatimukset, seinälle on merkitty piste, jonka jälkeen se tehdään pienellä alipaineella hitaalla nopeudella poran avulla. On myös syytä muistaa, että betoniseinän pinta on löysempi kuin myöhemmät kerrokset.

Porausvalinta

Tätä kohtaa voidaan perustellusti pitää perustana, koska työn laatu ja porauksen turvallisuus sekä työn tarkkuus riippuvat oikeasta porauksesta. Nykyään markkinoita edustavat valtavat erilaiset porat: puun, metallin, betonin työstämiseen. Jälkimmäiset erotetaan kolmionmuotoisella kärjellä. Betonin pinnalle on parasta käyttää karbidiporaa, esimerkiksi pobedit-poraa. Tämäntyyppinen porata murskaa materiaalia rikkomatta sitä, mikä sopii ihanteellisesti betonilattialle.

Jos seinäporausprosessissa pora ei mene eteenpäin, kohti tiheää aluetta, on suositeltavaa käyttää rei'itystä. Kun lyönti on asetettu reikään, sitä lyödään vasaralla, kunnes se alkaa siirtyä eteenpäin ja pehmentää ongelma-aluetta. Tämän jälkeen voit jatkaa poraamista.

On huomattava, että ilman rei'itystä, rei'itys voi selviytyä tällaisista vaikeuksista melko helposti, mutta niille tehdään reikiä, joiden halkaisija on yli 13 mm. Jos haluat käyttää porakoneita, sinun on muistettava, että ne vaativat jäähdytystä, sammuttaa tärinän ja sopivat vain tavalliseen poraan.

Pieni laite poraa ja asenna pora

Klassinen pora sisältää sähkökaapelin, napin, kondensaattorilangan, taaksepäin, harjat ja jouset, ankkurin, staattorin, vaihdelaatikon ja patruunan, laakerit, avaimen ja kiinnitysruuvit. Oikein asennettu pora parantaa porauksen laatua ja pystyy varmistamaan sen.

Ensimmäinen asia, joka on tarkistettava, kun aloitat työtä poran kanssa, on onko porauksessa itsetyydyttävä lika. Puhdistuksessa porakurkki on hieno avustaja. Jos pora on löysällä, on olemassa vaara, että se lentää ulos ja vahingoittaa päällikköä. Tämän vuoksi on tarpeen upottaa porat mahdollisimman paljon istukkaan (kunnes se pysähtyy!).

Älä yritä pidentää poraa, koska se ei ole täyttynyt kasettiin!

On tärkeää varmistaa, että työkalun poranterä on kiinteä akselin suuntaisesti. Jos tätä sääntöä ei noudateta, betoniporaus suoritetaan huonosti, reiän muoto voi olla arvaamaton, ja kaikkien näiden väärinkäsitysten syy on porakruunun alkeellinen vaikutus.

Poraustehon valinta

Optimaalinen teho betonityöhön reiän poraamiseksi katsotaan olevan vähintään 600 W ja 2500 kierrosta / min. Tätä lukua on kuitenkin muutettava valmistajan suositusten mukaan, jotta poraus ei pilaantuisi. Kuten jo mainittiin, betoni "kaatuu", kun poraamme, eikä tämä edellytä liian suuria kierroksia.

Virheet porauksessa

 1. Vaatteet ja käsineet on kooltaan oltava kooltaan.

Älä yritä pitää pyörivää istukkaa kädelläsi - siinä on porausrunko. Muussa tapauksessa voit vahingoittaa itseäsi. Jos käytät käsineitä - älä ota "varastossa". Koot, jotka eivät sovi koolle, voivat myös joutua kasettiin ja aiheuttaa vahinkoa. Haalarit eivät saa jäädä irti - ne voivat kurottaa tai painaa hihat.

 • Sinun ei pitäisi painaa mukana toimitettua poraa kaikella voimallasi - syy on syksy, koska tasapainoa hallitaan entistä vaikeammaksi. Lisäksi voit katkaista porauksen. Jos työkalu kulkee betoniseinän läpi, vahingot, jotka se voi aiheuttaa henkilöille, voivat olla enemmän kuin vakavia.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Betoniporaus

  Betoni - materiaali on kestävä ja luotettava. Monet, ellei eniten, rakennukset, jotka on pystytetty monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista. Yleensä käytetään sähkö- ja pienvirtauskaapeleiden asentamiseen käytettäviä aukkoja, jotka on tarkoitettu putkistojen, putkistojen ja upotusten syvennyksiin. Mutta niiden sijainti ei useinkaan ole tyytyväinen huoneen omistajan kanssa, ja poraa reikiä uusissa kohdissa. Yritämme selvittää, miten se tehdään paremmin.

  Työkalun valinta

  Aluksi sinun on päätettävä, mikä työkalu on parempi ja tehokkaampi betoniseinän poraamiseksi. Globaalissa mielessä valinta on pieni - vasarapora tai vasarapora. Mutta voi olla paljon vivahteita, koska sähkötyökalu voi olla erilainen voima ja toimivuus, ja siihen on monia vinkkejä. Siksi on määriteltävä tavoitteet ja päämäärät, ja sitten päättää, mitä työkalua saatat tarvita. joten:

  • Pienen ruuvin kääntämiseksi seinään kuvan alla ei ole suurta vaivaa. Tässä tapauksessa on mahdollista porata betoniseinä tavanomaisella porakoneella, joka on varustettu pistekärkisellä poralla.
  • Kun pieni työ on odotettavissa ja rei'itettyjen reikien halkaisija ei ylitä 12 mm, on valittava iskupora.
  • Perforatoria käytetään suurien halkaisijoiden, kuten myös minkä kokoisten betonien, porojen suurentamiseen merkittävässä määrin.

  Porauksen yli olevan iskun etu, jopa shokkitoiminnolla, ei ole pelkästään enemmän voimaa ja kestävyyttä. Tämä työkalu ei käytä pelkästään eri kokoisia ja laadukkaita poranteriä työkappaleena vaan myös poranterät. Tämä on tärkein laite, joka voi porata betonin reiän putken alle.

  Ammattimaiset kokoonpanot, suurien halkaisijoiden betonirei'itysreiät, käyttävät erikoisosia, joihin kuuluvat:

  • suuritehoiset sähkömoottorit;
  • kestävä kiinnike ohjainrakenteella;
  • ajaa poraukseen;
  • poranterät timanttityöalueella.

  Tällaisten laitteiden avulla voit tehdä reiän betoniseinästä tai 40 cm: n halkaisijaltaan.

  Mikä on parempi voitto tai timantti?

  Kun sinun tarvitsee tehdä vain muutamia reikiä rakentamiseen, etkä ole lähelle kädensijaa, silloin on käytännöllisesti katsoen mahdollista käyttää normaalia poranterää poranterällä. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten, jos työpinta on konkreettinen, mutta se on valmistettu solumuovista. Perforaattori tuhoaa sen. Mutta työskentelemällä pobedit pora, muista, että se on lyhytikäinen ja vaatii säännöllistä korvaamista. Lisäksi tällainen porakruunu voidaan "porata" betoniin. Sitten hän tarvitsee apua manuaalisesti lyönnin ja vasaran kanssa.

  Poraus betoniseinämällä, jossa on timanttipäällystetty porakone, on paljon tehokkaampi. Timanttiporat ovat jonkin verran kalliimpia kuin voittajat, mutta ne kestävät myös kauemmin. Ja toinen tärkeä asia. Toisin kuin Pobedit, timanttiporaus rei'ittää reikiä paitsi betonista ja kiveistä, myös keraamisista laatoista, posliinista ja metallista. Kun työskentelet timanttityökaluilla, se ei ole pelottavaa törmätä seinään kiinnitettävään häkkiin. On parasta hankkia porakoneita sarjaan, joka sisältää erilaisia ​​läpimittoja. Se on kannattavampaa kuin ostaa niitä yksi kerrallaan.

  Kun seinään porataan reikä, jonka läpimitta on 35 - 120 mm, leikkuulaitteena käytetään timanttikruunuja. Ne ovat teräksisiä renkaita, joiden karbi on päällystetty työalueella, peitetty timantilla päällystetyllä. Kotitalouskäyttöön käytetään yleensä kruunuja, joiden halkaisija on 6,8 cm, tämän läpimitan reikiä tarvitaan sähköliittimien ja kytkinten asennukseen.

  Miten betoniporaa

  Työkalu reikiä rei'illä, kuten muillakin, vaatii koulutusta. Työkalujen ja lisävarusteiden lisäksi voit varustaa vedellä jäähdyttämällä porat ja kruunut. Ennen betonin poraamista poralla tai vasaralla, tarkasta seinät tunnistamiseen:

  • piilotettu putki, vesihuolto;
  • sähköjohdot, kaapelit.

  Haku suoritetaan metalli-ilmaisimella, merkitse tunnistetut viestinnät koko pituudeltaan. Sähkökytkentä työpinnalla on parempi. seuraava:

  • Merkitse tulevien kohtien sijainnit. Jos halkaisijaltaan suuria reikiä oletetaan, merkintä tehdään ääriviivoilla ja akseleilla.
  • Rakennustangon reiän syvyys suoritetaan 8-10 mm pitemmälle kuin sen koko.
  • Tarkemman tuloksen saavuttamiseksi betoni on porattava oikein. Tämä tarkoittaa, että porauksen aloitus on suoritettava alhaisilla moottorin nopeuksilla.
  • Pienen sisennyksen jälkeen vauhti kasvaa ja instrumentti asetetaan tilaan, jossa on lyönti.
  • Jos mahdollista, anna vettä porauspaikalle. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole, poraa ajoittain kostutetaan vedellä aiemmin valmistetusta säiliöstä.
  • Jos poraus suoritetaan yhdessä työkalun asennossa, silloin kun poraus kruunulla on, ristikytkimen täytyy olla lievää. Tällöin syntyvästä reiästä poistetaan helposti jätteet ja kruunu ei jumittua.

  Vaikein este, joka on voitettava betoniseinän porauksessa, on vahvistuskori. Pienten läpimitaltaisten timanttikruunujen terästangot ovat omaa. Porauksessa vasaraporaa käytettäessä metalliporauksia on käytettävä räystäsvaurioiden torjumiseksi.

  Käytä suojalaseja ja hengityssuojainta. On kätevää kerätä imuroimalla muodostunut pöly. Joka 15 minuutin poraus antaa työkalulle taukoa noin yhtä paljon aikaa. Jatka työskentelyä kostuta poraa vedellä.