Etkö pysty porata reikää betoniin?

Asun paneelitalossa, tietenkin betoniseinissä, kuten jotain, jonka pitää jäädä kiinni, sitten ongelmaan, en voi porata, vaikka leikkaaja on erinomainen ja uudet porat, älä poraa edes tappaa. Voiko joku kertoa minulle salaa?

 1. Riippuen rakenteen suunnittelusta riippuen, sinun täytyy noutaa betonin pora (jos se on tarkoitettu erityisesti poran asentamiseen) tai betonin poraus (perinteinen patruuna, malli on pohjimmiltaan sama kuin vanhoissa neuvostoliitoksissa). Joka tapauksessa nämä poranterät tai dr. jossa on erityinen pobedit-kärki, jonka ansiosta voit voittaa betonin. Jos tarvitset muutamia reikiä, ota vähintään 2 (hyödyllinen, ks. Alla). Ja 2 halkaisijalta vaaditaan poranterät (raidat): pieni (esimerkiksi 3 mm, 4 mm) ja vaaditaan.
 2. Tehtäväpuristin tulisi sisällyttää "suora" kiertämiseen (eli ei käänteiseen) + "puhaltaa pyörimällä".
 3. Ensin poraamme reiän, jonka halkaisija on pieni (3-4 mm), ihanteellisesti - vaadittuun syvyyteen. Poraus on paljon helpompaa pienellä halkaisijalla, sillä puristimella ja porauksella puristetaan yhdellä voimalla, ja porauksen halkaisijan mukaan kärjen alla oleva paine on erilainen (suurempi läpimitta, vähemmän paineita betonista, hitaampi reikä). Jos poraa yhtäkkiä jumittuu paneelin lujaksi, kuumankeltaisen teräksen tuntuva haju ilmestyy välittömästi. Tällöin todennäköisyys on korkea, että porauksen kärki on jo tullut täydelliseen haittaamiseen. Vaihdamme poraa (tämä vaatii toisen kopion saman halkaisijan porasta, ks. Edellä), siirrä reiän asento 2-3 cm: lla sekä vaakasuorassa että pystysuunnassa (emme tiedä, oletko löytänyt vaakatasossa tai pystysuorassa vahvikepalkissa), porata uudelleen.
 4. Käyttämällä haluttua halkaisijaltaan porata laajennetaan kohdassa 3 saatu reikä.

Tarvitset hyvän porauksen, mieluiten voittojuomalla, tietenkään kiinalainen. Sellaisten huonolaatuisten porojen kanssa, jotka ovat rakentamisen aikana. He istuivat jotain vaikeampaa kuin kartonkia. Porauksen tarkastus antoi kaikki vastaukset: työkaluteräkselle ei ollut merkintää, ei ollut leikkuuterää, poraus oli tarkoitettu poraukseen. Löysin vanhan lävistimen ja metallin (Neuvostoliiton) porauksen, tämä ratkaisti kaikki ongelmani.

Onko mahdollista porata reikä betonilaakeriin tai tiiliseinään paneelitaloon tavanomaisella porauksella, pyörivällä vasaralla tai pölyttömällä ruuvimeisselillä, miten se tehdään

Asunnon tai talon korjaaminen on aina kysymys seinän poraamisesta. Voit käyttää erilaisia ​​työkaluja riippuen reiän tarkoituksesta ja materiaalista, josta pinta on tehty.

Kun työskentelet kullakin työkalulla, on vivahteita varsinkin poraamalla seinää. Kuinka tehdä oikea reikä ja mitä on noudatettava suosituksia?

Poraa reiät seinään oikein: yleiset säännöt ja suositukset kuin porata

Seinän oikean poraamisen vuoksi sinun on otettava huomioon materiaali, josta se on tehty, joten sinun täytyy noutaa työkalu.

 • Pidä työkalu kunnolla, kun työskentelet. Esimerkiksi poran on oltava suorassa kädessä ja sisään päin pystysuunnassa;
 • käytä kätevästi lisäkahvasta;
 • Valitse pinnan materiaalista riippuen tarvittavat poranterät.
 • betoni, kivi, tiiliseinä - käytä karbidiporaa, usein pobeditovy;
 • metalli - metalli pora;
 • kaakeloitu, keraamiset laatat - erikoisporaukset näille materiaaleille, joskus se voidaan korvata betoniporauksella, jossa on hitsauspäällyste;
 • Puulevy - alle 10-12 mm: n reikää varten metalliporaus sopii, suuremmille puuporukoille käytetään puuta.

Työvälineet

Työkäyttöön eri työkaluja, perus: pora, vasarapora, ruuvimeisseli. Käytettäessä jokainen on vivahteita.

pora

Työkalu sopii, kun tarvitset muutamia reikiä. Voit käyttää tavallista porata. Kun upotetaan Pobedit-poranterä seinän runkoon, on joskus tarpeen katkaista betoni reiällä samaa halkaisijaltaan. Tämä on välttämätöntä, kun pora alkaa jäädä kiinni pinnalle, tunkeutuu liian tiheille alueille. Prosessi on aika vievää.

Jotta parantaisi tehokkuutta, voit käyttää yleispihkoja, jotka ovat timanttipäällystettyjä. Ne asennetaan vain perinteiseen poraukseen tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on estetty.

Suurten töiden kohdalla käytä iskusoraajaa ja poraa pisteviivoilla. Ne on suunniteltu enintään 12 mm: n reikiin. Pora soveltuu metalli- ja betonirakenteisiin.

pora

Rei'itys - yleinen työkalu. Sen avulla voit tehdä reiän puun, laattojen ja betonin seinään.

Työkalulla on useita toimintoja - poraus, poraus iskulla ja törmäystila. Reiän tekemiseksi sinun on valittava haluttu pora pinta-alasta riippuen ja suoritettava työ valitsemalla tila.

ruuvimeisseli

Ruuvimeisseli on yksi etsimistä työkaluista korjaus- ja rakennustöihin. Sen avulla voit kierrä ja kierrä ruuveja, poraa puuta, metalliä, lastulevyä, vaneria, laattoja, vaneria, kevytbetonia.

Mitä vinkkejä voit valita

Kussakin materiaalissa käytetään erityistä suutinta:

 • betoni, tiili, kivi - poraa karbidilevyllä tai pobeditovoy;
 • kaakeli, lasi - kartiomaiset porat timanttipinnoitteella;
 • metalli - spiraalipora, jossa on sylinterimäinen kartio;
 • puuta, kipsilevyä - porat käytetään reikiä, joiden halkaisija on erilainen: sulka, ballerina, ruuvi, puun sahatut kruunut;
 • vaahtobetoni - pobeditovy porat.

Onko mahdollista tehdä ilman porata ja rei'itystä?

Tee reikä ilman poranterää ja rei'itystä, mutta ei betoniseinässä. Tämä vaatii pultin tai lävistimen.

Työkalun työpääty kohdistetaan paikkaan, jossa reikä tulee. Sen vastakkaiselle puolelle sinun on käytettävä raskaita puhalluksia, pyörittäen työkalua jokaisen kierroksen jälkeen.

Kuinka porata ilman pölyä: vaihtoehdot kuin paremmin

Rakennustöihin liittyy aina pöly ja roskat, mutta joitakin suosituksia ja vinkkejä voidaan vähentää merkittävästi:

 • puncher työn aikana jättää merkityksettömän pölyn, jota se ei hajonnut huoneeseen samanaikaisesti käyttämään rakennuspölynimuria. Joillakin työkalujen merkkeillä on sisäänrakennettu pölynimuri, mikä helpottaa tehtävää;
 • Poraa käyttämällä on parasta tehdä joko päädyssä oleva jig tai laukku tai tehdä kirjekuori reiän alta niin, että roskat putoavat siihen.

Kuinka porata reiät tiiliseinässä: työkalujen ja suuttimien valinta

Jos haluat tehdä reiän tiiliseinään, sopiva lyönti pora- tai iskuporalla, käytä useimmin jälkimmäistä. Sen tehon on oltava vähintään 600 wattia, vähimmäismäärän kierrosta 2500 minuutissa. On parasta käyttää poraa sileällä tehonsäätöllä ja nopealla puristustoiminnolla.

Iskunvaimennuksen avulla poraus tulee identtiseksi rei'ittimen kanssa. Lisää nopeutta ja helppokäyttöisyyttä. Jos haluat tehdä reiän tiiliseinästä, sinun on käytettävä dynaamiselta puhallusmenetelmää. Ilman tätä, porata ei voi tarttua tiilen sisäpuolelle.

Kuinka porata perforator laakerin seinään paneeli talossa

Useimmissa esivalmistetuissa taloissa seinät on tehty betonista, jotta reiät tehdään rei'ittimellä, sinun on asennettava reikäpora.

Lisäksi voit käyttää erikoiskruunuja. Ne sijaitsevat juotoksen kehän ympärillä. Käyttämällä niitä, sinun on poistettava lyömäsoittopurkutoiminto käytöstä.

Asiantuntijat käyttävät timanttiporausta, sillä tarvitset tehokkaita laitteita ja taitoja.

Kuinka porata vasaralla porattu teräsbetoniputki

Käyttämällä iskunporaa vahvistetulle betonille, sinun on käytettävä tila "perforator" ja pobedit porat. Reiän alussa on pienempi määrä, sitten enemmän. Poraus on jäähdytettävä säännöllisesti.

Se on tärkeää! Betonilla työskentely ei saa päästä vahvikkeeseen, muuten pora rikkoo. Erikoislaitteen avulla voit tarkistaa, missä se sijaitsee.

Miten porata reikä betoniseinässä

Betoniseinää on vaikea porata tavallisella porakoneella. On tarpeen asentaa pokeriharjoituksia ja valita pienet kierrokset. Työkalu työnnetään oikeaan paikkaan, jotta työkalu leikkaa pintaa. Lisäporausta on vuorotellen puhaltamalla tukaan.

Jos poralla ei ole nopeuden säätöä, reikä ei ole mahdollista.

Kuinka tehdä reikä betoniseinään asuntoporakoneessa

Pienellä reiällä voit käyttää lyöntiä. Valmista kätevästi pora, halkaisija 8 mm. Loppu on voimakkaasti hiottu. Poraus asetetaan oikeaan paikkaan, käännettynä ja samanaikaisesti iskeytyäkseen sen vasaralla. Pidä säännöllisesti märkä pora niin, että se kestää kauemmin.

Työehdot: vinkkejä

Kun työskentelet työkalujen kanssa, sinun on noudatettava turvaohjeita ja yleisiä suosituksia:

 • 1) Suojaa hengityselimet tekemällä töitä, pöly on haitallista.
 • 2) Jos työskentelet ulkona, sinun on asetettava aita 2,5 metriin.
 • 3) Kun työskentelet yli 1,5 metrin korkeudessa, käytä vahvaa pohjaa - metsää tai vuota.
 • 4) Kun työskentelet työkalun kanssa, käännökset on kytkettävä tasaisesti, eikä niitä missään tapauksessa saa sammuttaa, kun se on seinän rungossa.
 • 5) Kun kipsin läpi poraa, on välttämätöntä tutkia huolellisesti viestintäsuunnitelmaa niin, ettei kosketa mitään.
 • 6) Se on ehdottomasti kiellettyä porata koristeellinen pinnoite.
 • 7) Valitse oikea pora bittiä jokaiselle pinnalle.
 • Kostuta pora vedellä niin, ettei se ylikuumene.

Mitä voidaan tehdä suuri porattu seinä

Seinän tarpeettomia reikiä täyttämällä voit käyttää erityistä rakennusseosta. Se tarjoaa lujuutta ja kestävyyttä. On välttämätöntä valita koostumus vian alueesta ja tyypistä riippuen.

Kittiä käyttämällä voit tasoittaa pinnan, betonin mukaan. Kittiä on useita:

 • sementti - käytetään ulko- ja sisustukseen, sopii betoniin. Kestävä ja kosteutta kestävä. Kuivuu pitkään ja usein verkkoon, joka vaatii uudelleenkäyttöä;
 • kipsiä - käytetään kuivissa tiloissa, ei kestä vettä ja pelkää lämpötilan muutoksia. Ei halkeile, kun sitä käytetään, joten voit hakea välittömästi paksun kerroksen kanssa.
 • akryyli - viimeistely. Sinun on käytettävä ohutta kerrosta, siksi sopiva pienille vikoille.

Mikään seoksista ei käytetä sulkemalla reikiä.

Polyuretaanivaahto on monipuolinen materiaali. Se voi olla yksiosainen (käytetään ilman valmistelua) ja kaksikomponenttisia (käyttäen rakennuspistoolia tai sekoitinta käytettäessä).

Käytettäessä vaahto lisää tilavuutta ja täyttää vaaditun tilan. Se jäykistyy ja antaa laadukasta tiheyttä. Voit työntää syviä reikiä.

Korjausseos sopii suurien vikojen poistamiseen. Se on hyvä tarttuvuus, kylmäkestävä, kestävä ja kestävä.

Päätäksesi tehdä reikä, lue huolellisesti säännöt ja suositukset. Valitse työkalu, riippuen pinnan koostumuksesta ja poraa. Jos et ole varma omasta taidoistasi, anna työt erikoistuneille.

Seinien porauksen syvyys paneelissa

Hei, kerro minulle, asun P-46-sarjan paneelissa, seinien paksuus on ulkoseinät - 34 cm (savibetoni), sisätilat ovat 14 tai 18 cm, lattiat ovat 14 cm ja väliseinät 8 cm.

Minulla on tällainen kysymys - jos ajetaan 10 cm pitkä ankkuri seinään, kuten on kirjoitettu, sinun täytyy porata + 1-2 cm pituus, eli 11-12 cm, ottaen huomioon pöly ja roskat reiässä, seuraavaan huoneiston vieressä olevaan seinään. Ymmärrän paksuuden 14-18 cm, naapurit eivät murene seinää tai sementti ei pudota? Poraus luonnollisesti lyö.

Kiitos etukäteen vastauksestasi!

Älä kirjoita kuinka halkaisija ankkuri. Poraa eri porat. Pienemmistä suurempaan. Sitten se ei varmasti repäisi betonipintaa seinän takaa. Käytä kynän rajoitinta.

Miten poraa betoniseinä: tekniikka. Työkalujen valinta työhön

Betoniseinät ovat luotettava ja uskomattoman kestävä rakenne, jonka pinnalla ei ole helppoa porausta. Mutta jos tällainen tarve syntyy, on mahdollista tehdä se erityisten laitteiden avulla ja tiettyjen sääntöjen noudattamiseksi. Ja nyt kaikesta tarkemmin.

Tee konkreettisia omia käsiäsi

Yleiset säännökset

Katsotaan ensin, miksi betoniseinää ei porata perinteisin menetelmin. Ja kaikki on tällaisen kestävän materiaalin rakenteessa:

Kuten näette, kaikkien osien toiminta on tarkoitettu lisäämään valmiin tuotteen lujuusominaisuuksia. Erityisen kriittinen tavanomaisille porakoneille on rauniot, joiden leikkausreunat ovat heti tylsiä.

Betonia käytetään jopa pommisuorojen tekemiseen.

Ja kaiken monimutkaisen käsittelyn betoniseinä, tarve tähän voi syntyä hyvin usein.

Esimerkiksi, jos tarpeen:

 • Ripusta hylly seinälle tai muuhun huonekalujen sisätilaan.

Valokuvat seinään ruuveilla olevista hyllyistä

 • Kipsilevyn valmistaminen.

Metallikehys kipsille asennettu betoniin

 • Sähköjohtojen käyttöönotto, uusien pistorasioiden ja kytkinten asennus. Samaan aikaan lanka sijoitetaan, betoni on leikattu timantti piireissä.

Kaapelihäkit

 • Liitäntä putkistoon.

Timanttiporausreiät konkreettisessa putkistossa

Suoritustekniikka

Olemme käsitelleet välttämättömyyttä ja syntyviä vaikeuksia, nyt harkitsemme betonin seinän poraamista oikein.

Työkalun valinta

Ensinnäkin, me määrittelemme, mitä porata betoniseinä. Puiset ja betoniporat eivät tietenkään sovi.

Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Porat, joissa on hanat. Mutta on syytä muistaa, että pyörimisen lisäksi vaaditaan myös shokkitoimintoa.

Vinkki: älä käytä leikkaustyökalua, jolla on voitto raudan tai puun poraamiseksi, koska se murskataan.

 • Timanttipäällystetyt poranterät. Tällaiset reunat kykenevät leikkaamaan kiven ilman iskua, mutta niiden hinta on paljon suurempi.

Mutta kysymys siitä, kuinka betoniseinää porataan, ei rajoitu kulutustarvikkeiden valintaan.

Sen on myös määriteltävä väline:

 • Perinteinen pora. Vain siinä tapauksessa, että sinulla ei ole mitään sopivaa ja sinun on tehtävä vain 2-3 reikää. Ja tässä tapauksessa on välttämätöntä aika ajoin rei'ittää betonikerros teräksisellä tapilla omalla kädellä.
 • Impact drill. Käsittele pienellä työllä ja siinä tapauksessa, jos tarvittavien reikien halkaisija ei ylitä 13 mm. Tosiasia on, että tällaiseen laitteeseen kohdistuva vaikutus suoritetaan metallin "räikkä", joka raskaassa kuormituksessa on nopeasti pyyhitty.

Impact sähköpora

 • Iskijän. Suorittaa suuria määriä ja voi jopa käyttää erityisiä suuttimia kruunuina, jotka sopivat porausliittimien poraamiseen. Siinä puhallus suoritetaan mäntäjärjestelmän kustannuksella, joka on paljon tehokkaampi ja vähemmän todennäköisesti epäonnistunut kuin poran räikkä.

Punch, jossa on "kruunu"

Yhteenvetona ja lopullisen vastauksen kysymykseen paremmin betoniseinien poraus auttaa seuraavaa yleistettyä taulukkoa:

Työsuoritusten

Nyt selvitetään, miten poraa betoniseinä. Voit tehdä tämän ottamalla punsin, joka on selvä voittaja improvisoitu kilpailuissa.

Toimintaohjeet ovat seuraavat:

 1. Tarkistamme runko-osan akselilla roskia. Jos löytyy, poista se.
 2. Asettamme porauksen, kunnes napsautat. Samaan aikaan joissakin malleissa voi olla tarpeen irrottaa työkalun "nenän" liukusäädinosa.
 3. Laita rei'itys betonipintaan ehdottomasti kohtisuoraan ja aloita poraus painamalla sitä hieman.

Poraa betoniseinä rei'ittimellä

Vinkki: Ajoittain kostuta poran työosa vedellä. Tämä suojaa sitä ylikuumenemiselta ja pidentää käyttöikää.

 1. Poraus voi juuttua porauksen aikana. Tällöin sinun ei pitäisi yrittää löysätä sitä vetämään ulos, jotta voit irrottaa kärjen. Vedä työkalu pois koneesta, työnnä halkaisijaltaan pieni pora ja yritä käyttää sitä laajentaaksesi reiän ja vapauttamaan suljetun tuotteen.
 2. Katso laitteita, anna sen jäähtyä.

johtopäätös

Tarkastelimme betonin seinän poraamista, itse prosessia ei ole niin vaikeaa. Pääasiassa on valita oikeat työkalut ja noudattaa tiettyjä sääntöjä työn aikana. Käytännöllisin ja järkevin ratkaisu on perforaterin käyttö pobedit-poranterillä.

Suositusten asianmukainen valmistelu ja toteutus - avain onnistuneeseen poraukseen

Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle lisätietoja esitettävistä materiaaleista. Ole varovainen, ja onnistut!

Miten poraa betoniseinä

Asunnon korjausprosessiin kuuluu paljon seinämien reikien luomiseen liittyvää työtä: tähän voidaan käyttää erilaisia ​​malleja ja kapasiteettia. Monet käsityöläiset ja ne, jotka aikovat tehdä korjauksia omastaan, haluavat oppia betonielementin poraamiseksi tavallisella poralla ja onko mahdollista lainkaan. Tällaista työtä varten käytetään yleensä rei'ittimenä, mutta se ei ole aina sopiva tähän, jos työkalu on ostettava, sen hinta on paljon suurempi kuin pora.

Työkalun valinta

Useimmissa tapauksissa on parasta käyttää betonin porauslaitteistoa: sillä on suurempi kapasiteetti, se on suunniteltu kovien pintojen lävistämiseksi ja mahdollistaa halkaisijaltaan suurempien reikien tekemisen. Työkalun käyttö on epäkäytännöllistä seuraavissa tapauksissa:

 • tarvitsee poraa seinää syvyyteen 10-12 mm;
 • työtä vaahtobetonin kanssa, joka murtuu, kun se työstää rei'ittimen;
 • työssä vaaditaan enintään 10-15 reikää.
Betonipora

Ennen seinän poraamista on tärkeää valita itse poraus: se ei saa olla painamatonta, koska tämä tyyppi on tehoton betonin porauksessa, suutin ja kasetti lähes välittömästi käyttökelvottomiksi. Suuttimien itse on oltava pobeditovye, joka on suunniteltu betonityöhön, kärki - kovalla seoksella pinnoitettu.

Joissakin tapauksissa porakoneiston hankinta on hyvä ratkaisu: laite on kalliimpi kuin klassinen malli, mutta sillä on suurempi teho, jota voidaan säätää.

Mitä vinkkejä voit valita?

Ennen kuin porata reikä betoniseinään, sinun on otettava sopiva muotoilu suuttimesta. Työssä käytetään seuraavia lajikkeita:

 1. Impact kruununvaihtopituudet poraukseen. Betonilla työskentelyä varten on suositeltavaa käyttää useimmiten kestävien metalliseosten valmistukseen tarkoitettuja erillisiä juottoja sisältäviä hampaita. Monissa kruunuissa on SDS: n hännät asennettavaksi poraukseen, jossa on avaimeton istukka. Porakoneet sopivat hyvin betoniseiniin, mutta kun ne joutuvat kosketuksiin metallin kanssa, ne voivat alkaa rikkoa, joten ennen kuin poraat betoniseinää, sinun on tarkistettava, ettei työmaalla ole vahvistusta, jota käytetään vahvistamiseen.
 2. Timanttikruunuja, jotka on suunniteltu painottomiin porausreikiin. Tällaiset suuttimet ovat nykyaikaisempia, ja ne auttavat helpottamaan reiän betoniseinässä. Kruunujen reunalla on hankausrakenne ja erikoisleikkaukset, joita tuotannossa käsitellään ruiskuttamalla timanttisiruja tai korundia. Ennen kuin teet reiän seinään, tarvitset vain haluamasi suuttimen pituuden: jokapäiväisessä elämässä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on 100-120 mm, ammattimaisissa töissä käytetään suurempia kruunuja. Merkittävä piirre on mahdollisuus poraamiseen ilman vaaraa vaurioitumisesta kiinnityslaitteeseen.
 3. KS-kruunut, joissa on leikkuusreuna kristalli timanttihiukkasia. Tällaisia ​​suuttimia käytetään useimmissa kiinteissä seinissä, kuten betonilaattojen, ulkoseinien ja kivirakenteiden kanssa.
Ennen kuin työskentelet porauslaitteiden kanssa, sinun on valittava koostumukseen, paksuuteen ja pituuteen sopiva suutin

Ennen pylvään seinän tai väliseinän poraamista on varmistettava, että työvaiheessa kaapeleita tai kaapeleita, jos niitä ei ole, ei kosketa.

Kuinka porata betonia poraamalla?

Yleensä tällainen työ suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

 • karkea pintakäsittely;
 • sisäänrakennettujen huonekalujen ja laitteiden asennus;
 • johdotuksen ja vesijohtojen asennus, kun tiedonsiirto on sovitettava.

Käytettäessä pobedit-suutinta työvaiheessa on käytettävä aika ajoin metallin lävistimen käyttöä, joka valitaan muodostetun reiän kokoiseksi. Tällainen työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun pora on syvästi upotettu: lävistin asetetaan betoniin ja syvennetään vasaralla puhaltamalla reiän seinään tuhoamalla tiiviste.

Tämä prosessi on melko pitkä, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää timanttikruunuja: tällaisilla suuttimilla varustetulla poralla ei jää kiinni betoniin.

Työskentele vasaraporaa timanttisillalla

 1. Ennen kuin porat reiän seinään, sinun on asennettava haluttu suutin, sen jälkeen, kun olet varmistanut, että työkalu on hyvässä kunnossa ja poran eheys.
 2. Poraa betonia huolellisesti, kun käytetään pienitehoisia laitteita, porauksen jatkuva käyttö kestää enintään 10-12 minuuttia. Jos poraus viivästyy ajoissa, on syytä keskeyttää jäähdytetty moottori.
 3. Betoniseinän porauksen jälkeen tuli selväksi, että lisäksi on syytä harkita jokaisen uuden reiän käsittelemiseksi suuttimen. Voit kostuttaa pinnan vedellä helpottamaan menettelyä ja säästämään metallia muodonmuutoksesta.

Koko työprosessi voidaan katsella videossa:

Jos kohtaat jyrkästi poraa, et voi ottaa sitä ulos voimalla: tämä rikkoo kiinnittimen ja jättää kärjen betoniin. Sinun täytyy irrottaa suutin, valita halkaisijaltaan pienempi kruunu ja käyttää sitä irrottamaan juuttunut elementti.

Asiantuntijaneuvonta

Ennen kuin päätät betoniseinien poraamisesta ja aloita, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin suosituksiin:

 • jos reiän halkaisija on yli 12 mm ja syvyys on 10-11 cm, on parempi käyttää lyöntiä tai hybridilaitetta (poranreiät);
 • Jos reikiä valmistetaan muovisiin tikkaisiin, syvyyden on oltava 7 - 10 mm suurempi kuin kiinnittimen koko, koska betonipöly ja pienet hiukkaset pysyvät sisään;
 • työn aloittamista suositellaan suoritettavaksi matalilla nopeuksilla niin, että suutin ei liiku lisääntyneen vääntömomentin ansiosta ja iskutilaan kytkeytyy päälle, kun poraa syvenee 2-4 mm;
 • porauksen aikana näkyvä pöly voidaan puhdistaa pölynimurilla, on suositeltavaa tehdä se prosessissa, porakoneen pysäyttäminen ja reiän puhdistaminen betonipartikkeleista;
 • On välttämätöntä noudattaa turvaohjeita työn aikana: sinun on käytettävä käsineitä estääkseen kahvan liukumisen ja suojalasit, jotta vauva ei pääse silmiinsi eikä vahingoittaisi limakalvoja.

Taskuporakoneiden kokotaulukko

Useimmissa tapauksissa betoniseinä porataan porakoneella, joka on varustettu porakoneella. Jos osana korjausta on tehtävä enintään 15-20 reikää tai seinän on valmistettu vaahtobetonista, poran käyttö on paras valinta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Ennen kuin reiät reiät, sinun on varmistettava, että johdotus ei läpäise tätä paikkaa ja tarkista, sopiiiko suutin tällaiseen työhön (työn pituus ja tehokkuus riippuu siitä, mitä porakone on varustettu). Päättäessäsi poraa seinää, kannattaa kiinnittää huomiota voittajan kruunuihin: tällaisella poraamalla poraa voidaan helposti lävistää reikä, jonka syvyys on jopa 10-12 cm.

Poraa betoniseinä tavanomaisella poralla: asiantuntija-apua

Betonirakenteet, seinät ja katot eivät ole harvinaisia ​​talossamme ja huoneistoissamme. Korkea rakennustöissä niitä käytetään yleensä erityisen taajuudella, sillä betoniseinät ovat luotettavia. Betonin luotettavuus johtuu tällaisen materiaalin hyvästä lujuudesta, joka saadaan aikaan käyttämällä betonielementin oikeita osia ja sen rakenteeltaan tehdyn työn laatua.

Ja täällä olemme ylpeitä kiinteistä seinistämme. Mutta yleensä on tarpeen porata reikä tähän hyvin seinään. Ja se voi olla tarpeen melko usein, esimerkiksi:

 • kun seinät ja katot on viimeistelty;
 • ilmastointilaitteiden asennuksen aikana;
 • asennettaessa putkistoa;
 • upotettaessa huonekaluja;
 • kun työskentelet sähköjohdotuksen kanssa, sen asennus;
 • tarvitsee reikiä kuvan tai muiden sisäosien alle.

Kuten näette, seinää porataan paljon. Tärkeintä ei ole vain tehdä hyvää työtä, vaan myös helpottaa elämääsi tarvittavan hyvän välineen avulla. Mitä voin valita betonin poraamiseksi?

Näyttää siltä, ​​että on olemassa tämä: ota itsellesi säännöllinen pora ja pora. Mutta itse asiassa tässä tehtävässä ei voi syntyä monia vaikeuksia. Ensinnäkin betoniseinät ovat erittäin kestäviä ja vaikeasti toteutettavia, ja toisaalta niiden rakenne on heterogeeninen, ja voit helposti rikkoa soraa tai raudoitusta. Voit juuttua tavanomaiseen betoniseinään pitkään eikä poraa mitään loppuun.

Miten porata reikä?

Vastaus tähän kysymykseen ei ole liian monimutkainen. Tosiasia on, että edellä mainittu betoniseinän poraus on äärimmäisen vaikea prosessi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi kannattaa käyttää jotain kahdesta eri työkalusta: joko leikkaaja tai pora.

Molemmat ovat hyviä tietyissä olosuhteissa. Selitän miksi. On parasta käyttää perforatoria: se on tarkoitettu betoniseinille ja on yleistä käytäntöä käyttää sitä. Loppujen lopuksi lävistin murtaa helposti sekä kiven että betonipinnan. Toinen etu on kyky porata reikien suuri halkaisija, jota porata ei voi suorittaa.

Mutta jos sinulla on vaahtobetonin seinä edessäsi tai on tarpeen porata useita pieniä reikiä, pora on myös varsin sopiva. Tässä tapauksessa rei'itys voi jakaa seinän pinnan, mikä ei ole kovin onnistunut. Mutta kuten jo mainittiin, älä laske suuria reikiä, joiden halkaisija on vain korkeintaan 12-15 cm. Lisäksi betoniseinän porauksessa on omat vivahteensa, joita harkitsemme alla.

Miten poraa betoniseinä tavanomaisella poralla?

Puhumme hieman porauksesta tavallisella poralla. Aloitetaan siis siitä, että tavanomainen täällä ei ole juuri sopivaa. eli Teoriassa tämä on tietysti mahdollista. Mutta käytännössä se on äärimmäisen vaikeaa. Tässä tapauksessa on ehdottoman välttämätöntä käyttää erityistä pozavitovogo-poraa konkreettiseen työstöön kärjen kanssa, joka on päällystetty kovan seoksen koostumuksella.

Paras tapa on käyttää erityistä iskuporaa. Miten se eroaa tavallisesta? Se tosiasia, että tällaiset porausliikkeet suorittavat erityiset ratchet hampaat vuorovaikutteisesti toistensa kanssa. Tällaista porata ei ole vaikea käyttää korkealaatuisen työn tekemiseen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti siirtämällä poran normaalista pyörimistilasta iskun pyörimistilaan.

Mutta riippumatta siitä, millaista poraa käytät, kuinka tärkeää on käyttää erikoisliitteitä. Suuttimet (kruunut) myydään kahdessa kokoonpanossa: isku tai vasaramaton poraus.

Suuttimen luokitus on seuraava:

Kruunaa vaihteen poraukseen puhallustoiminnolla. Betoniseinä voidaan porata sellaisilla kruunuilla, joissa on leikatut reunat erikseen juotettujen hampaiden kestäviä seoksia. Avaimattomia ohjaimia varten on saatavana poranreiät tällaisilla SDS-tarkastetuilla jäljillä. Niiden vahvuus on niin korkea, että on mahdollista leikata metalli, vain iskutila edistää niiden tuhoamista ja aiheuttaa kohtuutonta kuormitusta. Siksi tällaisia ​​porakoneita porataan reiän lujitetun betonilaatan tai tiiliseinien vahvistamisen välillä.

Timanttikruunu poraamattomalle. Nämä ovat moderneja suuttimia, jotka yksinkertaistavat tehtävää useita kertoja paremmin kuin tavallisesti. Hiomarautaa, jossa on leikkauksia, luodaan timanttiruiskuttamalla tai suihkuttamalla korundikiveä. Kuten tiedätte, timantti on merkittävä ennennäkemättömällä voimallaan. Siksi hän selviytyy helposti betoniseinän vahvistamisesta. Tällainen suutin voi tehdä reiän, jonka syvyys on vähintään 1,5 metriä ja halkaisijaltaan yli puolet metriä. Tämäntyyppisiä suuttimia käytetään jo ammattilaisten käytössä, mutta suuttimia, joiden halkaisija on jopa 100 mm, voidaan hyvin käyttää elinolosuhteissa.

Standardin KS kruunut. Kruunut timanttikiteillä, jotka on upotettu leikkausreunaan. Voit käyttää niitä laattoihin, kallioihin, monoliittisiin betonirakenteisiin, joilla on lujat luokat. Hän voi helposti korvata kovan lejeeringin koukut.

Teidän olosuhteidensa perusteella voit turvallisesti valita tarpeellisen porauksen poraa varten ja porata reiän. Mutta on myös useita suosituksia tavanomaisen porauksen kanssa, joka ei ole varustettu shokkitoiminnolla.

Voit tehdä tämän aloittamalla porauksen seinällä, mutta keskeytyksettä. Sinun on ajettava teräväpurkaus betonipintaan kädet ja tuhota betoni metalli lyöntejä. Otamme poranterät tai taltat, muut tarvittavat ja tarvittavat välineet halkaisijaltaan metalle ja lyödään ne vasaralla / sledge hammerilla. Ajoittain kiertää lävistin. Ota sitten pora uudelleen.

Huomaa, että kun porata reikä betoniseinässä tavallisella porakalla, saatat rikkoa työkalun. Varmista, että käytät pienitehoista porata lepäämään. Porat ovat myös ominaisuuksia lämmittämään, joten sinun on jäähtyä vedellä. Samanaikaisesti, kestää 10-15 minuutin välein työskentelyä, jolloin samaan aikaan jää hengästyneenä laitteeseen.

Miten porata reikä betoniin ilman iskuporaa, katso video:

Poraa betonia, metallia, laattoja ja puuta

Se voi tuntua, että porata reikä seinään - pari triviaa. Jos kuitenkin valitset väärän välineen tietylle pintamateriaalille, poranterä voi tulla tylsää tai jopa murtaa, ja naarmuja ja halkeamia saattaa näkyä pinnalla. Tämän välttämiseksi sinun on tunnettava tietyt vivahteet työn tekemisestä. Poraaminen, pinnan valmistaminen ja poiminnan poraaminen, harkitse seuraavaksi.

Yleiset suositukset porausreikiin

Työkalu on pidettävä kunnolla käsissä. Poraus on sijoitettava suoralle ja sisään päin pystysuunnassa. Poraamisen helpottamiseksi ja tarkemman porauksen käyttämiseksi voit käyttää lisäkahvaa, joka yleensä toimitetaan poraamalla.

Pinta-alatyypin perusteella sinun on valittava porauksen materiaali ja koko ja määritettävä työkalun käyttötapa.

Tässä on pääperiaate porauksen oikeasta toiminnasta: leikkuutyökalun materiaalin on oltava vaikeampaa kuin porattavan pinnan materiaali. Kuvittele seuraava tilanne. Oletetaan, että päätät porata konkreettista seinää puuhun suunnitellulla poralla. Voit olla varma siitä, ettei tästä tule mitään hyvää, ja poraus täytyy heittää pois. Siksi porauksen tyyppi ja materiaali on valittava huolella jokaiselle pintatyypille.

Betoniseinäporaus

1. Poran valinta. Jos pinta on tiiliä, kiveä tai betonia, poraa tulee kova-seos. Tavallisesti pobedit harjoituksia käytetään tällaisiin tarkoituksiin. Ne eivät leikkaa materiaalia, vaan kääntävät sen muruiksi, joten ne sopivat betoni- tai kiviseinille. Mutta muovin, puun tai teräksen reikien tekemiseksi niitä ei ole tarkoitettu. Jos yrität porata puisen seinän poraamalla, puun kuidut puhkaistu ja reikä on ruma, likainen ja halkaisijaltaan suurempi kuin on tarpeen. Poraus teräs tällä poralla ei toimi.


Poraa, poraa rei'itystä varten ja kruunu betoniin.

2. Pinnan esikäsittely. Ennen seinän poraamista sinun on varmistettava, että seinän alueella ei ole sähköjohtoja, lämmitys- ja vesiputkia. Tätä varten on kätevää käyttää metallinilmaisinta. Se reagoi sekä rauta- ja teräskohteisiin että ei-rautametallien esineisiin. Metallinilmaisin avulla voit selvittää missä sähkökaapelit ovat ja millä syvyydellä voit porata.

Porat, joiden läpimitta on alle 13 mm, porataan ja laajemmat reiät rei'ittimellä. Useat suuret reiät voidaan kuitenkin porata poraamalla, jos sen istukka soveltuu 13 mm: n halkaisijalle.

3. Porausmenetelmä. Ensin sinun on hahmoteltava, mihin paikkaan reikä tehdään. Sillä ei ole merkitystä, jos käytät joissakin tapauksissa vasaraporaa tai lävistintä, jotta poraus aloitetaan. Sinun on laitettava laite yksinkertaiseksi poraustilaksi ilman lakkoja ja tehtävä syvennys alhaisilla nopeuksilla. Porauksen aloittaminen on helpompaa, pora ei hyppää pinnalle ja voit porata tarkemmin. Ja kun olet suunnitellut tulevan reiän paikan, voit mennä shokkustilaan ja lisätä vauhtia.

Jos käytät muovisia tikkaita, reiän on oltava syvempi kuin tangon pituus. Porausmenetelmän aikana tietyn määrän murskattua materiaalia pysyy pölyn muodossa, joten on tarpeen jättää 10 mm: n pituinen marginaali.

Ne, jotka ovat toistuvasti työskennelleet porauksessa, tietävät, että joskus pitäminen tarpeellisessa asemassa ei ole helppoa. Työkalulla itsessään on huomattava paino, lisäksi tärinää ja pölyä lentävät käytön aikana. Pölyä käyttäjän ja itse markkinoilla olevan työkalun välttämiseksi on erityisiä pölynkerääjiä.

Video: Miten poraa seinää ilman pölyä

Metalliporaus

1. Poran valinta. Metallipinnan puhdasta reikää varten sinun on hankittava laadukas metallipora. Halpoja porakoneita ei pitäisi käyttää tässä tapauksessa, koska ne eivät ainoastaan ​​poraa perusta, vaan aiheuttavat myös paljon vaivaa. Yritä siis ostaa vain tunnettuja, korkealaatuisia, kuuluisia valmistajia. Hyvän porauksen normaali hinta on noin 300 ruplaa.


Poraustyyppien ja kruunujen lajit metallille.

2. Pinnan esikäsittely. Ennen kuin poraat metallia, sinun on kiinnitettävä reiän keskiosa niin, että pora ei liu'u pois pinnalta. Tämä työ suoritetaan käyttäen keskipurkkia, joka on teroitettu metallinen sauva. Vasara haittaa tiivistysaine, ja sen reuna kolahtaa pinnan syvennyksen. Tästä johtuen pora voidaan kiinnittää yhteen asentoon ja reikä on oikea ja tarkka.

3. Porausmenetelmä. Metallin reiän valmistamiseksi, jonka paksuus on yli 5 mm, on toivottavaa käyttää useita poroja. Aluksi työ suoritetaan pienellä halkaisijalla olevalla poralla ja sitten porataan suurella porauksella haluttuun halkaisijaan. Ensinnäkin pora kääntyy pienille kierroksille, sitten se kasvaa hieman.

Poraaminen metalli oli helpompaa, on suositeltavaa laittaa aluksella sen alla. Tämä tekee rei'istä pehmeämpiä ja siistimpiä.

Kun metallin käsittely suoritetaan, poraa kuumennetaan. On suositeltavaa voitele se erityisellä tahnalla tai jäähdytysnesteellä ennen työn aloittamista. Jos sinulla ei ole sitä, tavallinen moottoriöljy tekee. Poikkeuksena tästä säännöstä on harmaa valurauta, joka on aina porattu kuivana.

Porauksen vetäminen ulos reiästä kääntää poraa vastakkaiseen suuntaan, jos sen mekanismilla on tällainen toiminto.

Usein työkaluun kiinnitetyn käytetyn poraustelineen poraamiseen. Tällöin, kun työn alussa on kahva, sinun on painettava vain kevyesti, ja kun sirut mennään, paine on lisättävä.


Poraa porakoneeseen.

Porauksen paksuuden ja työkalun kierrosten määrän välillä on suora yhteys. Muista, että mitä suurempi poran halkaisija, sitä pienemmät kierrokset. Oletetaan, että jos käytät halkaisijaltaan 4 mm: n poraa, työkalun kierrokset ovat noin 2400-2800 minuutissa. Jos poran halkaisija on 6-8 mm, kierrosten lukumäärä on huomattavasti pienempi - noin 1200-1300 minuutissa.

Video: Poraa karkaistua terästä

Laattaporaus

Lue lisää erillisessä artikkelissa Miten keraamisten laatat porataan - valitse työkalu ja poraudu sääntöjen mukaan: /stroitelnye-raboty/70-kak-sverlit-keramicheskuyu-plitku.html

1. Poran valinta. Keramiikasta ja lasista on olemassa erityisiä porakoneita. Voit korvata ne konkreettisella porauksella, jossa on voitto, jos sinulla on tiettyjä taitoja. Samanaikaisesti betonin porausta ei pidä käyttää paljon.


Vasemmalla on betonipora, oikealla laatta.


Porauslaattoihin käytettävät porat.

2. Pinnan esikäsittely. Laatta on melko liukas ja kova, mutta samalla hauras. Tällöin, jos käytät tavanomaista betoniporaa poraukseen, on vaikeata tehdä töitä laattaan, koska pora alkaa luistaa ja naarmuttaa pohjaa. Jotta vältetään työprosessin ongelmat, reiän alueella, sinun pitää tarttua kipsiin. Jos käytät erityistä poraa laattaan, sinun ei tarvitse tehdä tätä, ainoa asia on, että jos se on tylsä, se on teroitettava.

3. Porausmenetelmä. Nyt harkitse, miten porata laatat. On mahdotonta porata itse laattoja lyömäsoittimella, jotta jäätymis ei hajoa. Tee ensin laatan poraus. Tässä tapauksessa paineen pitäisi olla pieni. Työ suoritetaan alhaisilla nopeuksilla. Kun laatta on porattu, käännä iskutilaan ja laita reikä seinään. Jos laattoja porattiin erikoisporakoneella keramiikasta, sen jälkeen kun laatta siirrettiin, se korvataan pistekärjellä varustetulla poralla.

Video: Miten poraa laatta

Poraus lastulevyä ja puuta

1. Poran valinta. Reiät, joiden halkaisija on pienempi kuin 10-12 mm, tehdään yleensä metalliporauksella. Erityisiä puuporauksia on hankittava vain, kun reiän halkaisija on riittävän suuri tai kun työn laadulle asetetaan suuria vaatimuksia.

Puutarhoja on useita:

 • kierre;
 • yksijuosteinen (kierretty);
 • rengas (kruunut);
 • sulka;
 • Forstner-sylinteripora.

Jos suoritetaan poikittaisporaus, käytetään keskiporaa ja jos käytetään pitkittäisporaa, kierre.


Pyöreän yläpuolella, puun alle kiertyneen poran alla.


Korkeammat höyhenporat, Forstnerin puutavaran ja lastulevyn porat.


Erilaiset kruunun toteutusvaihtoehdot suurien reikien poraamiseksi puusta.

2. Pinnan esikäsittely. Syvennys tehdään reiän keskikohdan avulla siten, että pora ei liu'uta. Joten työkalun poistumisen jälkeen ei ole haketusta, palkki asetetaan levyn takapuolelle.

3. Porausmenetelmä. Tee työ alhaisella tai keskisuurella nopeudella. Paneelilevyllä on erityisen hauras rakenne, joten päällysteen poistamisen välttämiseksi käytetään teräviä reikiä käyttäviä porantereita ja palkki asetetaan pohjan alle.

Mitä reikiä voidaan porata seinissä

Seinien reikien tyypit

Seinissä olevat reiät voidaan jakaa kahteen tyyppiin: seinän läpi kulkevan koko seinän läpi ja kuurojen läpi, jolloin se saavuttaa vain tietyn syvyyden.

Seinissä olevat kuuroet ovat pääsääntöisesti tarkoitettu esineiden kiinnittämiseen, esimerkiksi ripustettuihin hyllyihin, peileihin, kaappeihin ja maalauksiin. Tällaisilla rei'illä on halkaisija noin 15 mm ja ne on valmistettu porakoneella tai lävistimellä. Sodanreikiä on vielä noin 65 mm: n halkaisijalle. Tällaisen aukon tekemiseksi porakoneeseen tai lävistimeen asetetaan vastaavan halkaisijan kruunu.

Reikien läpi tarvitaan yleensä kolme tapausta:

 • ilmastointilaitteen asentaminen (split system)
  Ulomman seinän reikä, jonka läpimitta on 40-60 mm, tehdään putken sijoittamiseksi kylmäaineeseen ilmastointilaitteen ulko- ja sisälohkojen väliin.
 • ilmanvaihtoa varten
  Jokainen ilmanvaihtolaite (lukuun ottamatta ikkunoiden täyttöventtiilejä) vaatii porauksen seinää. Ero on vain reikien määrässä ja niiden koossa. Esimerkiksi rekuperatorin tapauksessa sinun täytyy porata joko kaksi reikää halkaisijaltaan 80-90 mm tai yksi laaja reikä - 225 mm. Tuloventtiilit ja tuulettimet on asennettu halkaisijaltaan 90-150 mm: n reikään. Sytyttimen alla on myös yksi 132 mm: n reikä.
 • putkien asennukseen
  Tarve porata reikiä vesi-, viemäri- tai kaasuputkiin tapahtuu usein yksityisen talon tai mökin rakentamisen aikana.

Miten porata läpi reiät? Jos seinä on ohut ja reiän halkaisija on pieni, jopa 60-70 mm, riittää tarvittaessa pora tai rei'itys, johon kruunu on asennettu. Kaikissa muissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää timanttiporakoneistoa poraukseen. Hän voi tehdä suuren halkaisijan läpimenevän reiän minkä tahansa paksuuden seinämään. Kaikki tämä poraus on nopeaa ja puhdasta.

Mitä aukkoja voidaan tehdä asuntorakennuksessa lain mukaan

Asuintalojen porausreikiin liittyy joitain oikeudellisia rajoituksia. Ne liittyvät pääasiassa reikien läpi. Kiinnittimien ja podrozetnikovien kuurojen reiät eivät uhkaa asuinrakennuksen suunnittelun eheyttä eikä vaikuta julkisivun ulkonäköön, joten tällaisten reikien porausta ei säädellä.

Läpivientireiät ovat hieman monimutkaisempia. Tässä tapauksessa vastaus kysymykseen "Onko mahdollista porata reikä seinään?" Riippuu:

 • poran halkaisija
 • rakenteellinen seinämän kuorma (laakeri tai ei),
 • rakennuksessa on erityisasema (kulttuuriperintökohteeksi, arkkitehtoninen muistomerkki).

Käsittelemme kaikki tapaukset järjestyksessä.

Poran halkaisija

Nykyisen lain mukaan läpivientireiän poraus ei ole tarpeen, jos reiän läpimitta on enintään 200 mm.

Tämä säännös on kirjattu joihinkin paikallisiin lakeihin. Käsittelemme esimerkiksi Pietarin hallituksen 31.1.2017 antaman asetuksen nro 40 "Pietarin alueen kunnostamista koskevien sääntöjen hyväksymisestä parannus- ja parantamiselementtien esteettisiä säännöksiä koskevassa osassa". Siinä todetaan seuraavaa: "Kaikissa julkisivuissa sallitaan ilmastointilaitteiden ja ilmanvaihtojärjestelmien ilman ilman syöttöaukkoa seinän läpi, jonka läpimitta on enintään 0,20 m, kehittämättä suunnitteluprojektia arkkitehtoniselle aukolle."

Rakenteellinen seinän kuorma

Jos tarvittavan reiän halkaisija on yli 200 mm, seinämä tulee tärkeämmäksi. Kerrostalojen seinät voivat olla kantavia ja ei.

Laakerin seinät - eräänlainen rakennuksen selkäranka. Ne perustuvat päällekkäisyyksiin. Ja kantavat seinät vuorostaan ​​lepäävät suoraan pohjalle ja siirtävät sille kuorman lattian painosta ja omasta painostaan. Laakerin seinät ovat vastuussa koko rakenteen eheydestä.

Verhousseinämä päinvastoin ei vaikuta rakennuksen "luuranko" vakauteen. Tällaiset seinät perustuvat kattoihin yhdessä kerroksessa eivätkä ota muiden rakenteellisten elementtien kuormitusta.

Usein kysymys "Onko mahdollista porata reikä?" Nousee suhteessa ulkoseinään. Ovatko ulkoseinät? Ei ole tarkkaa vastausta: kaikki riippuu rakennuksen rakenteesta. Esimerkiksi esivalmisteisissa runkorakenteissa ulkoseinät ovat laakereissa, ja monoliittisissa rakennuksissa ne eivät ole.

Laakerin seinät on suojattu Venäjän federaation asuntokoodilla. Se kieltää luvattoman toiminnan, joka voi johtaa "rakennuksen tukirakenteiden lujuuden tai tuhoutumisen rikkomiseen". Tämä kielto koskee myös porausreikiä sallitun läpimitan ollessa 200 mm. Jos tarvitset tällaista aukkoa tai haluat avata aukon, kaaren, niskan tukiseinästä, sinun on hankittava luvat. Eri kaupungeissa he ovat eri laitosten antamia. Voit aloittaa ottamalla yhteyttä paikallishallinnon tai alueellisen asuntotarkastuksen arkkitehtoniseen osastoon.

Entä seinät, jotka eivät ole mukana? Loogisesti läpivientireiät eivät vaikuta rakennuksen vakauteen. Kuitenkin kaikki riippuu reiän koosta. Jos se on niin suuri, että se rajoittuu aukkoon (yleensä oven tai ikkunan koko), sopimus on edelleen tarpeen.

Rakennuksen erityisasema

Arkkitehtonisten monumenttien talojen käyttöä koskevat vaatimukset vahvistetaan 25.6.2002 annetulla liittovaltion lailla N 73-ФZ "Venäjän federaation kansojen kulttuuriperinnön (historiallisten ja kulttuuristen muistomerkkien) kohteista".

Kulttuuriperinnön esineisiin kuuluvan rakennuksen elävän tilan omistajat allekirjoittavat suojelevuuden. Tässä asiakirjassa luetellaan kaikki rakennuksen elementit, jotka ovat valtion suojelun alaisia. Esimerkiksi jos talon julkisivu kuuluu tällaisiin elementteihin, ulkonäön muutokset saattavat edellyttää koordinointia toimivaltaisten viranomaisten kanssa. Tällainen elin voi olla alueellinen kulttuuriministeriö tai erityislaitos. Esimerkiksi Pietarissa tämä on historiallisten ja kulttuuristen muistomerkkien valtionvalvonta-, käyttö- ja suojatoimikunta.

yhteenveto:
Nykyinen lainsäädäntö ei estä läpimenevän reiän poraamista, jos sen läpimitta on enintään 200 mm. Poikkeuksena ovat kulttuuriperinnön rakennukset, niiden muutokset on sovitettava yhteen sääntelyviranomaisten kanssa.

Mistä poraa reikä imuilmastointiin

Ehkä useimmin kysytyin kysymys: "Onko mahdollista porata reikä seinään?" Kysytään, kun on tarpeen asentaa ilmanvaihto asunnossa. Pienikokoinen syöttölaite on usein paras (ja joskus ainoa) tapa ratkaista tukkeutumisongelma. Kuitenkin hengityslaitteen asennus edellyttää läpimenevän läpimenevän reiän vinoneliön asentamista halkaisijaltaan 132 mm. Mistä voin porata tällaista reikää?

Lainsäädännön näkökulmasta missä tahansa, sillä sallittu läpimitta on 132 mm (poikkeus on kulttuuriperinnön kohde, joka tapauksessa on tarpeen läpäistä hyväksymismenettely).

Yksi rajoitus on olemassa: johdotus piilotettu seinään. Ennen asennuksen aloittamista asentaja tarkastaa seinät erityisellä anturilla estääkseen pääsyn johdotukseen.

Kaikki muut seinämät eivät ole este hengityslaitteen asennusta varten. Timantti asennetaan minkä tahansa paksuuden seinämän alle. Toisin kuin porakone tai reikälevy, se ei pelkää betonin raudoitusta. Seinät, joissa on lämmitetty julkisivu tai ilmanvaihdon julkisivu, kaarevat seinät (erkkeri- ikkunat) eivät ole myöskään asiantuntijoiden ongelma. Muuten asentajan pätevyys on tärkeä edellytys hengityslaitteen asianmukaiselle asennukselle. Suosittelemme, että asennat asennuksen vain sertifioituun asennustyöryhmään.

Löydät lähimmän sertifioidun brigadin täältä.

CS-CS.Net: Electroshear Lab

Kerään asuntoja, huviloita ja mökkejä, joissa on automaatio ja ilman. Kuuntelen ja tutkitaan korjauksia tai muita esineitä.

Killers Panelek / sähkökeskus paneelissa - se on täynnä!

Hurraa! Tämä viesti on kirjoitettu auttamaan kaikkia, ja en haittaa jos joku päättää julkaista sen kotona (älä unohda ilmoittaa minulle siitä julkaisusäännön mukaan!).

Nyt yritän jälleen käsitellä yhtä polttavaa aihetta, josta on jo aika paljon sivuja IISS-foorumissamme. Mitä enemmän sähköistän tai vastaan ​​tähän foorumiin, sitä enemmän kokoelmani laajenee ja täydentyy kaikenlaisilla hellisillä perversioilla ja Dzhamshutsin, Chureksin ja jopa venäjänkielisten prikaatien tuloksista, jotka toimivat periaatteella "lukuun ottamatta romua - ei vastaanottoa", hajoavat ja murtautuvat kuin uusi, uusi rakennus, ja seisoi 30 vuotta vanhat paneelitalot. Kyllä, kyllä! Tänään puhun heistä, koska, kuten käytäntö on osoittanut, tätä aihetta ei ole paljastettu. Puhuminen lyhyesti - haluan näyttää, mitä se, joka aloitti korjaamot paneelitaloissa "saa".

Aluksi muistutan, että olisi aivan hyvä lukea koko artikkeli P44-sarjan laitteesta, koska se on kaikkein toimivaltainen kuvaus lähes kaikista paneelitaloista. Ja nyt, kuvitellaan, että olet ostanut itsellesi asunnon tällaisessa talossa, ja itse asiassa, kuten kaikkien muidenkin, haluat tehdä korjauksia, jotka täyttävät kaikki pyyntönne. Hyvä putkisto, sähköinen, kaunis taustakuva ja sileät valkoiset katot. No, hyvä!

Joten ensimmäinen asia, joka tulee mieleen tällaisen huoneiston omistajalle, on se, että huoneet ovat jotenkin epäkunnossa ja seinät häiritsevät. Tässä on stsuki! Meidän pitäisi kaataa se stenochka ja tehdä toinen ovi. Tai kaari. Sitten kaikki olisi kätevää! Työntekijä tai tiimi kehittyneiden mestareiden kanssa eräästä julmasta mainostyypistä "Vahvistettu betonirakenteiden purkaminen" tai muutamia jambshotteja, joissa on perforatorit, ja huono hehku viilentyy viikon ajan rummusta.

Ja sitten käy ilmi, että kaikki seinät paneelitalossa. Ja ne, jotka eivät kanna - kylkiluita tai avustajia. Ja sitten, lyödä suuri määrä sakkoja, henkilö on hyvin yllättynyt: miten, he sanovat, ostivat asunnon, mutta et vieläkään tee mitään siinä?! Tässä on suosikkini lainaus MISI-foorumilta (http://www.offtop.ru/misi/v7_674123__.php):

- Hello connoisseurs! He tekivät kunnostustöitä täällä 4-huoneen huoneistossa, joka oli talon sarja II-49, joka leikkahti keittiön ja olohuoneen välissä olevaa seinää. Kaaren leveys on 70 cm, korkeus 230 cm. Etäisyys ulkoseinämästä on 1m. Laattojen pohjalla he löysivät joukon neljää armaturinia, jotka kulkivat pitkin. Paksuus on noin 15 mm. Ei leikattu, kaadettu laattojen alle. He eivät vahvistaneet kaaria mihinkään, aluksi leikattiin yhtä paljon kuin molemmilla puolilla oleva vinoneliölevy ja sitten lävistettiin lävistimen avulla, sisäpihdit murskattiin kuoppaan. Lattia - ENSIN. Huomio, kysymys: kuinka huono on kaikki? Onko oikein pitää kalusteet alhaisina? Kaaren aukon lujittaminen on tarpeen, jos poistetusta kappaleesta on löydetty vain muutama noin 5 mm: n paksuinen ohuita vahvistusmateriaaleja, ts. Ei ole mitään sitoa valjaita, ja pystysuora vahvistaminen ei ole kiinni lainkaan? Kuinka alhainen rakenne on jäykkä? Aluksi he vain ajattelivat, että seinämä ei tuottanut, mutta kävi ilmi, että se on... Kehitä pelkoja, kerro minulle, mitä tehdä, muuten he eivät anna 8 lattiaa pään yläpuolella...
- No, mitä voit sanoa pohjoisesta turkiseläimestä täällä... Se saattaa hyvinkin keksiä... Ja voit vahvistaa sitä täällä, mutta hyvin hankalaa, 1. kerroksessa...
- jos mahdollista, yksityiskohtaisemmin voitosta. Mitkä ovat vaihtoehdot? Mikä sitova sidos on? Eläimistä minä tiedän itse. Mutta et palaa takaisin. Entä levyn pohjan vahvistaminen?
- On asetettava runko. Mikä - näyttää tarpeelliselta - täytyy etsiä. Sopiva sinulle on ottaa yhteyttä MNIITEP: hen.
- Kiitos... ja jos se ei ole salaisuus, millaista rahaa me puhumme?
Tarkastus ja hanke - noin 70 tr. Lausunto - alkaen 100 alkaen, tämä on, jos MNIITEP antaa vihreää valoa. Sitten - kehyksen todellinen asennus on alueella 25-50 tr... Viimeistely toimii, tämä on mitä teet siellä...

Sarja II-49 on hyvin samankaltainen kuin P44: kaikki sisäseinät ovat laakeroivia, mutta myös kasaan asti on paljon ohuempi kuin P44: ssa, eikä ole toivottavaa koskettaa niitä. Mutta he kirjoittavat minulle saippualla:

Hyvä päivä!
Auta, pyydä, haitallista neuvontaa, jos sinulla on aikaa.
Talossa 1-515 / 9Š, kahden huoneen huoneisto 4. kerroksessa, sinun on hukutettava lämmitysputket ulkoisissa kantaviin seiniin, mukaan lukien hukkuminen ja vaakasuuntaiset mutkittelut jäähdyttimeen. Lisäksi huoneessa, jossa on parveke, sinun on jatkettava niche for radiator on tämän ulkoisen tukiseinän vieressä tämän parvekkeen.
Kysymys omantunnon suhteen: kuinka rikollisia nämä aikeet ovat? Niche on vain koverattu yhteen seinistä, toisissa vain putkien urat, mutta vaakasuora on kaikkialla. Kun pilleri on itse, kynnys siellä ja niin edelleen. mitään ei tehdä, he eivät puhkeile.
Kysymys tekniikasta: älä keitä puuroa yhdellä rei'illä. Meidän on peitettävä reikien kilometrejä muutaman sentin etäisyydellä toisistaan ​​ja peitettävä ne keskenään, eikö? Ja vasarapora ja hiomakone - on parempi betonille? Piirrä vaakatasossa olevat rajat, leikattu jauhamalla, niiden välissä ontto.
Luin foorumin, sivustosi, katselin videota. Riippumatta, voin vastata kysymyksiini kuten tähän - Dolby, jos omatunto sallii ja ottaa hiomakone. Mutta päätin selvittää asiantuntijan lausunnon, kunnes puu oli rikkoutunut.
Muuten tarvitsen sähköasentajan. Asunto on tyhjä, eksoottinen ei ole välttämätöntä. Piirtämisen lopettaminen, haluaisin kutsua sinut katsomaan.
Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

515. - päinvastoin: ulkoseinät (joissa ikkunat) ovat laakerit. Lisäksi ei ole tarpeen selittää, luultavasti?

Eli jos yritätte tiivistää, voit sanoa tämän: jos otit asuntoa paneelitalossa, unohda kunnostaminen. Luultavasti olisin kutsunut paneeli talouteen jonkin verran budjetin vaihtoehdon takia, että se rakennetaan hyvin nopeasti, standardimallit. Mutta hinta tästä on mahdottomuus maailmanlaajuisen kunnostamisen ja muutosten seinissä. Haluatko perversioita? Ota yksiö ja toimita.

Zapadlo second. Viestinnän paikka. Tosiasia on, että tyypillisessä sähkölaitteiden tyyppisessä viestintäpaneelissa tehdään lähes tehtaalla ja asetetaan levyjen säännöllisiin kanaviin. Kanavia? Hmm, hyvä. Mutta me tahdomme ottaa ja vetää valo kattokruunu uudella kaapelilla. Hän todennäköisesti menee niin diagonaalisesti ennen kuin kytkin. Ja kytkimen yläpuolella pitäisi olla laatikko. Rikkomme pienen seinän. * buzz booli * Hitto. En ymmärrä mitään. Jotain ei ole laatikko. Missä hän on? Ja jos katsot lankaa kattokruunusta... oh. Ja miksi hän ei lähde kytkimen suuntaan, mutta jonnekin puolelle? Ja mitä tehdä nyt?

Ja se on yksi asia, kun henkilö itse korjaa itseään. Hän voi haluta poimia kahden viikon henkilöstökanavat. Emme tee tätä, ja oletamme, että näitä kanavia ei yksinkertaisesti ole olemassa. Miksi? Selitän nyt. Ensinnäkin käytäntö on vastoin teoriaa, ja sen pitäisi tarjota universaali vaihtoehto, joka toimii aina riippumatta siitä, onko kanavia vai ovatko ne tukossa. ei saatavilla ja tavaraa. Toiseksi: jos on olemassa tällainen vaihtoehto ja se toimii, niin miksi tuhlaa aikaa etsiä kanavia, kun voi heti alkaa tuottaa tuottavasti? Kirjoitan tästä vaihtoehdosta hieman myöhemmin, ja nyt jatkamme painajaisten ja pettymystapahtumia.

Niin! Sähköasentajamme alkaa valaistuskaapeleilla, jotka täytyy saavuttaa kattokruunu katon yläpuolella ja oikeassa tapauksessa päätyä valtavia kaapeleita, jotka jollakin tapaa tulla paneeliin. Ja tässä menestys riippuu käsityöläisten palkatusta ryhmästä ja rakennusten rakenteiden tuntemuksesta. Tietenkin, ymmärrätte, mitä tarkoitan - siitä, mitä ei voi olla. Nimittäin katot ja katot. Tässä on hienoja kuvia.

Keskustelujen (ja kiivaan keskustelun) lukemisen mukaan keskimääräinen toveri ajattelee niin. O. Lähettäminen. Mitä mestarit sanovat siellä? Kaapeli kipsin alla kattoon? Kyllä EPT - tämä on ylimääräinen 10 pussia rotband! Nah, se on kallista (yksi tapaus isännältä)! No, vatkaa se - varastan kevyesti katon pienellä pultilla, vain noin 5 millimetriä, mitään ei tehdä hänelle! Hän on niin lihava. Ainoastaan ​​silloin käy ilmi, että perämoottori kaataa 5 millimetrin syvyyden melko vaikeaksi ja epämukavaksi. Ja sen helpottamiseksi on syytä leikata sitä syvemmälle.

Sitten toveri on samalla esteellä, mutta vielä epämiellyttävämpi. Kun hän luki foorumit, ymmärtää, että hän todella tarvitsee normaalin sähköasentajan. Normaalilla katkoviivoilla huoneisiin, ei kahteen koneeseen koko huoneistossa. Erinomainen! Hurraa! Mutta... Tämä on valtava kaapelikaapeleiden suojus (kappaleet 15-20). Oikeat sähköasentajat sanovat: "No, Duc, mikä on kysymys? Täytä tasoitus - ja kaikki on niin kuin pitäisi. " Lattiat... Nämä ovat muutamia unettomia öitä ja lasketaan veripäivät sementti-hiekka-sekoituspussin suhteen! Ja sitten yhtäkkiä ilmenee, että se kuivuu pitkään, ja se myös rullaa 10 cm: n etäisyydellä kattojen korkeudesta. Nah, nafig tämä asia: minulla on lattia ja niin edes, lähetän hänelle vähän, ja sitten tulen alabasterin päälle ja laita laminaatti!

Pahinta on, kun ihmiset palkkaavat prikaatien tekemään kaiken työn avaimet käteen -kompleksissa. Prikaati sanoo: "Hazein! Älä huoli! Uvsė tulee! Tehdään se! Ei stsy! ", Omistaja tai emäntä uskoo, että ihmiset ovat varsin päteviä asiantuntijoita, ja he tietävät, mitä he tekevät. Itse asiassa se päättyy nauruun tai suureen vaikeuteen.

Yhden foorumin osanottajan luvalla julkaisen ja kuvaan (lyhyesti) hänen tilanteensa.

House-sarja II-49, joukkue toimi. Yleinen sähkötekniikan käsite oli oikea: pystysuorat akselit, kaikki aallotuksissa, erilliset linjat valaistus- ja pistorasiatiloihin (joskin taas automaattiset koneet 25A: lla 2,5 m2: n kohdalla, mutta tämä ei ole tärkeätä nyt). Ilmeisesti tämä lahjoi asiakkaan. Avaimet käteen valittu joukkue lupasi tehdä kaiken parhaimmillaan. Ja jotta he voisivat säästää rahaa omistajille eikä tehdä kalliita kerroksia (eikä varastaa korkkien korkeutta), he tarjoutuivat pääsemään lattialevyyn. Luonnollisesti ihmiset ajattelivat, että päälliköt tietävät, mitä he tekevät.

Itse asiassa kaikki päättyi huonosti, mutta ajoissa. Ihmiset prosstrroloivat laattoja, joiden paksuus oli 140 mm syvyyteen jopa 50-60 millimetriä ja saavuttivat työvahvistuksen, jonka alla putkivat aallot kaapeleilla. Tuloksena oli suuri keskustelu foorumista, naapurien houkutteleminen alla olevaan tuomioistuimeen, täysin purettu (ja enimmäkseen poistettu) johdotus ja kiellon kaataa lasia sellaisenaan, jotta ei ylikuormitettu heikentyneitä kerroksia.

Anna enemmän kuvia. Nämä ovat kynät tuleville käyttäjille. Kysymys: mitä he tekivät? Hike se oli SDS-MAX. Ja mikä tärkeintä, miksi ne ovat niin valtavia kynää? Minulla on niin sopiva suojalle!

Interpanelin saumat avattiin kasaan, koska työntekijät yrittivät löytää kanavia valaistuksen vetämiseen, kuten olen edellä kuvattu: Etkö löytänyt täältä? Smash siellä. No? No, sielläkin me alihiemme!

Ja tässä on toinen tapaus, ja jälleen erittäin hyvin ja ajoissa ihminen saapui MISA-foorumiin (ja onnellisuutta korjattiin, eikä se omalla tavallaan!). Tässä taas nousi kysymys lasista, ja näytti siltä, ​​että löydettiin ratkaisu: avata kaikki välimatkan saumat ympärysmitan ympärillä, viivata ne syvemmälle ja sijoittaa kaapelit siellä. Jälleen kaapeleiden täydellinen purkaminen, strobin lopettaminen laastilla ja sen jälkeinen kaataminen.

Itse talo on tuore uusi rakennus P44, kolmas kerros. Mitä muuta tarvitaan onnelle? Ja siellä oli potentiaalisia tapauksia, kun uuden rakennuksen tunnustettiin hätätapauksen jälkeen. Joten tässä on.

No, nyt yritän tehdä johtopäätöksiä. Käytän foorumin lainausta:

Jokainen, joka aikoo purkaa seiniä, mutta ei ole vielä päättänyt tehdä sitä. Ajattele uudelleen ja käytä paras vaihtoehto - hukkuttaa sähköjohdot kipsiin. Yksinkertainen ja turvallinen rakennuksen tukikapasiteetille. Rakentajat vaativat usein riskin sanoilla: "Kyllä, kaikki pitävät siitä näin!" Älä usko sanaakaan, joka ei ole yksi. Jos et anna raporttia seinän seinämisestä mahdollisimman pienellä riskillä, älä sotke. Vapauta välittömästi ja tee niin kuin odotettiin. Miten? Paljon on kirjoitettu tästä foorumin oksilla. Tämän seurauksena korjaustöihinne panos palautetaan korolla. Tavallinen asunto markkinoilla on halvempaa. Ajattele sitä...

 • Esivalmistetuissa taloissa kaikki "kiinteät" seinät (niitä ei ole ruuvimeisselillä eikä ruuvimeisselillä, jotta ruuvi ei kierrä). Voit vain koskettaa niitä pystysuorilla portteilla hiomakoneella tai seinäelementillä;
 • Päälliset - katot, lattiat - eivät tee ollenkaan!
 • Haluatko tavanomaisen johdotuksen? Kipsilevyt, seinät, täytä tasoitus. Ei ole muuta keinoa.

Nyt puhutaan yksityiskohtaisemmin viimeisestä kohdasta. Olen juuri päättynyt yhden esineen (karkea vaihe) ja minulla on kuvia :)

1. Aseta kaapelit valaistukseen. Pätevin vaihtoehto on ottaa VVG-ng-LS-lattakaapeli (ja sen muutokset), kiinnittää se kattoon paljaaseen laattaan juuri (lanka, kiristinpihdit, kiinnitysnauha) ja sitten kipsi. Päinvastainen vaihtoehto on mahdollista: laita kipsilevy kattoon vähintään 10 mm ja käytä sitten seinätarraa tekemään strobetti, jossa vahvistetaan kaapelia.

2. Aseta sähkökaapelit. Toimivin vaihtoehto - tasoitus. Vaihtoehto, jossa on ripustettu / venytetty katto, on mahdollista, mutta ajattele sitä, että jokaisen pylväslohkon osalta sinun on tehtävä pitkät aukot katosta ja kaikki seinät leikataan niin, että naulaamalla ne jotain on ongelma. Eikö olisi parempi käyttää rahaa kerrosta kerran?

3. Laakerin seinämien urat. Tässä on toinen zapadlo, jota kukaan ei ole nimenomaisesti kuvannut. Tämä on betonin helvettiä. Esimerkiksi legendaarisessa P44-mallissa (uusi ja vanha) se on sellainen, että seinäkiinnittimien levyt syttyvät, eikä se leikkaa viilua. Tässä on useita vaihtoehtoja. Voit nostaa töiden hintaa ja heittää kolmasosa määrästä levyille. Tämä on, jos asiakas ei halua käyttää rahaa rotbandiin. Toinen vaihtoehto on rullata seinille vähintään 15-20 mm: n rasteri ja elää täydellisessä rauhassa. Voit jopa horisontaalisesti nuolla, kuinka paljon sopii. No, vaihtelut ovat mahdollisia: esimerkiksi ensin, analogisesti katon kanssa, kiinnitä kaapelit seinien läpi kiinnitysnauhalla ja anna se sitten kipsileinille.

Eli aika lyhyesti: halpa ja oikea korjaus ei toimi, varsinkin paneelitalossa. Ole valmis tähän, älä tee virheitä, jotka voivat olla hyvin valittavia. Esimerkiksi henkilö, joka ei halunnut kipata kattoa, oli mielessä ylimääräinen 4 000 ruplaa rullaa kohti. Vain nyt hän ei tiennyt, että yksi laukku korjaus koostumus on hintaluokassa 3000-6000 ruplaa.

Bagels - versio pienille paneeleille

Lisään loput perustuen artikkeliin bageleista (Bagels: Taming Cable Cthulhu / Karkea johdotusvaihe). Katsotaanpa, miten tämä näkyy paneelissa. Jopa sanoa niin. Paneelitalot asettavat enimmäisvaatimukset seinien ja paikkoihin, joissa johdotus tehdään. Muissa talotyypeissä hetket ovat yksinkertaisempia (ei-kannattivat seinät, pyöreät ontelolaatat ja vastaavat).

Vaatimukset, jotka asetan ennen työn aloittamista, ovat seuraavat:

 • Ratkaise ja rakenna kaiken mitä tarvitset rikkoa ja rakentaa. Seinät (lukuun ottamatta kantoaaltoja ja jäykkyyskalvot), väliseinät (kipsilevyistä), putkisto ja vastaavat. Joku joskus viimeistelee pukuhuoneensa huoneeseen - se on jotain sellaista.
 • Kipsi kaikki seinät, joiden kerros on vähintään 15-20 mm. Tämä on yleensä rotband. Tämä on tärkein osa. On tarpeen ratkaista kaksi ongelmaa: älä kasaa betonia (työn nopeus on suurempi, talon rakenteet ja työkalu ovat vähemmän vaurioituneita) ja aseta uppoasennus tasaisesti kipsin tasolle. Mitä enemmän kerros kipsi - sitä parempi.
  Sopimuksella (esim. Kipsiä pestiin, sairastui, ei voinut), on mahdollista, että kaapelit kiinnitetään välittömästi kiinnitysnauhan seinämiin ja laastarit peittävät ne itse asiassa kerroksella kipsiä.
 • Älä kosketa kattoja (katot ja lattia), jätä ne paljaisiin betonilaattoihin.

Seuraavaksi tulemme. Ja aloita podrozetnikovilla. Kuolemasta ja gash podzetniki - esitettiin Reichstagin rauniot.

Uraa leikataan seinätarilla noin 20 - 25 mm: n syvyyteen muistuttaen, että tarkasti leikattu haluttu syväterävyys pääsee jonnekin 60-70% betonin rakenteen vuoksi. Alla on annettu lisää kuvia tällaisesta ajoradasta ja osoitan kipsin määrän, joka on vähän normaalin kaapelivaihtelun osalta.

Tämän valokuvan levyjen valovoima leikattiin noin 30-35 mm: n syvyyteen (jossa se unohtui). House-sarja P3. En päässyt työtasolle, se leikattiin ensin seinätarilla (pölyn määrää vähennettäessä), leikattiin syvemmälle hiomakoneella, jonka halkaisija oli 230 mm. Portin yläosassa oleva vaakasuora pyrstö on pituudeltaan 250-300 mm, ja se on jo leikattu tiukasti seinätarilla enintään 30 mm: n syvyyteen asti (seinänheittimen suurin syvyys). Tällainen horisontaalisuus ei ole hyvä, mutta joissakin tapauksissa (ja oikealla leikkausmenetelmällä) niitä voidaan pitää parina podrozetnikia asetettuna peräkkäin.

No, tässä on esimerkki oikeasta kerroksesta kipsi ja oikea shtrob. Työskentelemme jälleen seinätarilla, mutta vain kipsiin. Lisäksi tässä tapauksessa voimme murtaa haluamallasi tavalla: pystysuoraan, vaakasuoraan, diagonaalisesti (jälkimmäistä ei suositella). No, samoin - kuva kaapelista kattoon kipsin kerroksessa. Täällä olin hieman myöhässä työni kanssa, ja minun piti tehdä parranajo jo valmistetusta kipsilevystä, joka oli erilainen paksuus.

Tämän seurauksena suuri kaapelikaapeli jälleen osoittautui:

Ja lopuksi, pieni yllätys vierekkäisestä erikoisalusta - putkisto.

Näyttäisi siltä, ​​että tällaisissa sähköputkissa voisi olla tällainen vaikutus? Ja se käy ilmi - ehkä! Katso tarkasti vasemmalla olevassa kuvassa. Tässä taivut ja kavennukset lämmitetyn pyyhetelineen liittämiseksi valmistettiin ristisilloitetulla polyetyleenillä, joka ei yleensä ole hyvä: ennen sulkuventtiilejä kaikki mallit on tehtävä tiukasti suunnitellun materiaalin kanssa! Tällöin olisi pitänyt oikaista hitsausteline, joka oli samanlainen kuin minun tapauksessani.

Mutta lähdetään vesijohtoverkosta ja palataan sähkölaitteisiin. Loppujen lopuksi kaikki kellarissa olevat nousijat kytketään taloon SUP (Equipotential Potential System), jonka tehtävänä on suojella henkilöä jännitteen poistamisesta nousuputken kautta onnettomuuspaikalta muihin huoneistoihin. Jos yksinkertaisesti nämä kellarissa olevat putket ovat maadoitettuja. Ja kun olemme asettaneet tällaisen muovin tälle, meiltä riistettiin kaikkien asuntojen maadoitus edellä olevissa kerroksissa. Tervehdys! Tässä tapauksessa DSUP tehtiin ja rikki yhteys palautettiin hyppääjällä.

So. Artikkeli osoittautui sekavaksi, mutta yleiset johtopäätökset eivät ole erityisen iloisia. Jos olet ostanut asuntoa paneelitalossa ja aiot tehdä korjauksia siellä, älä odota sen olevan yksinkertainen ja kätevä. "Ei" ja "kielletty" määrä on hyvin suuri. Jos otit asunnon viimeistelyn, niin jotta tavallinen sähköasentaja siellä, kaikki viimeistely sinun täytyy sanoa hyvästit ikuisesti. Jos asunnossasi on keskeneräinen, ja nautit 2,55 tai jopa 2,60 kattotasosta, sinun täytyy olla järkyttynyt ja hyväksyä se, että jotain tästä huomattavasta korkeudesta on varastettu paksulla kivellä ja kipsillä katolla, jota sinun on tehtävä aina, jopa katto ja ilman sitä riittävän sileä.

Voit myös olla hyvin yllättynyt siitä, että sähkötyöskentelyn ajoitus viivästyy lupaamasta "viikolta puolitoista" kahdesta tai jopa kolmesta, koska se on konkreettisen voimakkuuden takia, kun huoneen kestää noin päivä päivällä podrozetnikov. Mutta silti on edelleen pehmeä!

Kun palkkaa joukkue, tarkista sen työkalu, työskentelytapa ja ymmärrä, mitä he tekevät. Ehkä voin jakaa "projekteni", joka koottiin palkattujen työntekijöiden voimille sähköasentajien johtavalle asennukselle. Tietenkin dokumentti on Pathetically nimeltään "Project", vaikka se on piirretty Visioon ja ilman yhtä mittakaavaa, mutta on selkeästi kuvattu, miten asianmukaisesti sähköasentaja paneelitalossa käyttää periaatetta "Älä haittaa" ja "Älä tee liikaa".

Lataa PDF-lempinimi projektiin tällä linkillä (noin 1 MB). Itse asiassa tämän artiklan jälkeen tämä artikkeli kirjoitettiin, mikä toivottavasti auttaa huomattavasti hillitsemään niitä, jotka haluavat torjua upouuden talon.

(Kuten tavallistakin, pahoittelen hämmentyneestä tyylistä: kun työskentelin, menetin ajattelutavan)