Perusperiaate vahvistamisen säätiössä

Säätiö toimii kantopohjana, johon vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat korkeammista rakenteista ja jotka jakavat ne tasaisesti maaperään.

Teräsvahvistus voi turvallisesti kestää vetolujuuksia 10 kertaa suuremmaksi kuin paljaat betonit.

Yksityisessä rakentamisessa yleisimpiä on teippityypin perusta. Se toimii suljetun silmukkanauhan muodossa, jossa on esivalmistettua tai monoliittista raudoitettua betonia, joka on sijoitettu rakennuksen tukiseinien alle ja jakaa rakenteen painon koko sen ympärysmitta. Yleisemmällä on monoliittisen raudoitetun betonin liuska.

Toiminnan aikana säätöön vaikuttavat erilaiset kuormat, jotka johtuvat itse rakennuksen painosta, huurteesta ja maaperän liikkumisesta. Paineen alaosassa kotona on kanta törmäyksessä ja yläosa puristuksessa. Älä unohda pakkasenkestäviä voimia, joiden nostovoima voi merkittävästi ylittää rakennuksen painon ja aiheuttaa venyttelyn nauhan perustuksen yläosissa.

Pietari Suuren aikakaudella termi "armatuuri" tarkoitti armeijan varustelua. Tänään me kutsumme sitä "aseiksi" betoniperustuksen teräsvaijiksi.

Vahvistuksen tunne

Nauhan malorazaglublenny-säätöä on vahvistettava, jotta se kompensoi sen käytön aikana vaikuttavat kuormat. Betoniin on ominaista korkea puristuslujuus, mutta betonien vetolujuutta tai leikkaamista aiheuttavat kuormat voivat helposti rikkoa rakenteellista eheyttä. Betonin vastustuskyky venytykseen on 50 kertaa matalampi kuin puristus. Tavanomaisen betonin teräsvahvistuksen ansiosta täysin uusi materiaali, raudoitettu betoni, mahdollistaa nauhateollisuuden paremman venymisvastuksen.

Kestää erilaisia ​​kuormia

Nauhan vahvistettu säätö on luotettavasti liitettyjen palkkien monoliittinen, vahvistettu betonirunko, joka on vapaasti joustavaa pohjaa. Maanalainen kellarikerros ei ole kiinteä monoliittinen alusta; useimmiten se on heterogeeninen rakenne, johon vaikuttaa liikkuminen, kosteus, pohjavesi, lumen ja kasvillisuuden vaikutus, ilman lämpötila jne. Perusrakenteen kuormitukseen vaikuttavat jatkuvasti erilaiset maaperäliikkeet. Jos kuvitat, kuinka kuormitusta nauhalevystä yksinkertaistetaan, voimme sanoa, että alaosa on pääosin venytetty ja yläosa kokee puristusta.

Nauhan perustuksen malli.

Teräsvahvistus voi turvallisesti, ehdottomasti vahingoittumatta kestää vetokykyä 10 kertaa enemmän kuin paljas betoni. Teräs pyrkii pitenemään ilman aukkoja altistuessaan vetolujuuksille 4-25 mm (kun taas betoni on vain 0,2-0,4 mm). Betoni suhtautuu paremmin puristusjännitykseen. Yhdessä materiaalissa, teräsbetonilla, betonilla ja teräksellä on mahdollista sietää paremmin monimutkaisia ​​vetojännitys- ja puristuskuormituksia. Yhtä etäisyydellä nauhalevyn alareunasta ja yläosasta osa ei oikeastaan ​​ymmärrä kuormaa. Tämä viittaa siihen, että pituussuuntaisten elementtien, jotka usein asennetaan "suuremman lujuuden" mediaani- kerroksen käyttöön, on tarpeetonta. Jos rakennat upotetun pohjan (maanalainen seinä), se on vahvistettava monoliittisena betoniseinäksi.

Tällaisia ​​tapauksia on itsenäisessä talonrakennuksessa, kun rakennuttajat toimivat näin: he vahvistavat vain perustuksen alaosaa. Sitä tukee se, että rakennuksen kuormitus ei salli palkin taipua ylöspäin, jolloin sen yläosassa syntyy jännitys, jossa voit "säästää". Mutta tällaiset pseudo-rakentajat eivät ota huomioon kostutuksen laajenevan maaperän huomattavaa nostovoimaa tai pakkasen voimakkuutta, kun vesi jäätyy maaperään. Kuormitus näistä voimista voi olla suurempi kuin rakenteen kuorma ja se aiheuttaa jännityksiä perustuksen yläosissa, mikä aiheuttaa rakenteellisen eheyden tuhoamisen.

Vyöhykkeen väärän vahvistamisen seurauksena sen tuhoutuminen voi tapahtua, mikä aiheuttaa seinien ja koko rakenteen tuhoutumisen.

Materiaalityypit

Venäjällä monoliittisten nauhojen perustukset vahvistavat jaksollisen profiilin luokkaa A-III (A400). Nämä liittimet on esitetty teräsprofiilien muodossa, joissa on paria pituussuuntaisia ​​kylkiluita ja poikittaisia ​​ulkonemia, jotka kulkevat kolmitoimisella kierroksella. Jaksolliset profiilit on suunniteltu luotettavamman betonin tarttumiseen vahvikkeeksi, joka eroaa materiaalista, jossa on sileä profiili, joka soveltuu paremmin pitkittäiselementtien vannettamiseksi (kiinnittimeksi). Teräsraudoituksen A400 merkintä osoittaa tämän luokan lujuuslujuuden (390 N / mm2). Mutta tällaisia ​​venttiilejä pidetään nykyään vanhentuneina. 90-luvun alussa eurooppalaiset maat siirtyivät yhteen luokkaan, jota voidaan keittää ja jonka vahvuuslujuus on 500 N / mm2. Käyttämällä luokan A500C vanhentuneen luokan A400 sijasta säästät yli 10% terästä rakennuksessa.

Pohjapiirroksen malli mökin alla vahvistusvälineenä.

Luokkaan A-III kuuluvan jaksollisen profiilin armatuote valmistetaan kotimaassa, jossa on renkaiden muodossa olevat ulokkeet ja "Euro-profiili", jossa on sirpaleina olevat ulkonemat. Kotimaisen tuotannon rengasprofiili tehostaa betonin kiinnittymisen lujuutta ja sirppi-muotoiset profiilit lisäävät vastustuskykyä usein toistuviin kuormituksiin. Kaistaleperusteiden vahvistamiseksi kannattaa valita kotimaisen tuotannon rengasprofiili. Joskus löydät 4-puoliset sirppiprofiilit, jotka yhdistävät molempien tyyppien edut.

Armature-tuotemerkkiä A400 (A-III) ei suositella keittämään kelkatuille. Jos terästä keitetään, eli paikallisesti altistuu korkealle lämpötilalle, teräksen rakenteellinen heikkeneminen on huomattavaa. Nämä muutokset terässauvoissa esiintyvät keitossa ja viereisissä tiloissa, joiden pituus on yhtä suuri kuin sauvan neljän halkaisijan molempiin suuntiin. Jos haluat muodostaa yhteyden sauvojen väliin, valitse sitten tähän tarkoitetut erikoiskursseja, jotka voidaan tunnistaa nimellä "C" nimellä: A400C, A500C. Jotta ne voidaan keittää yhdistämään vavat rungossa. Jos et tiedä, minkä lujituksen lujuus on, mutta sinun on hitsattava pituussuuntaisten palkkien liitoskappale, on ensin kuumennettava 200 ° C: n vahvistus teräsvahvuuden minimoimiseksi. Hitsauksen pituuden tulisi olla vähintään 10 halkaisijaltaan yhtä hitsatun raudan sauvaa (45-55% sauvan pituudesta).

Mesh-hitsaus

Vahvitetun betonipohjan ruudukon yksittäisiä sauvoja voidaan keittää kahdella eri kosketuksisella sähköhitsauksella: päkiän ja pistehitsauksen avulla.

Pistehitsaus perustuu lämmönkäyttöön, joka vapautuu tangojen kosketuspisteissä sähkövirran kulun aikana metallin lämmittämiseksi näillä alueilla sulamislämpötilaan. Asettelemalla lämmitetyt sauvat toisiaan kohti, ne ovat kunnolla kiinni. Resistiivispistehitsausta voidaan käyttää luurankoko- ja verkkokokoonpanojen hitsaamiseen, jotka ovat kaksi tai kolme leikkaavaa sauvaa 60- ja 90 asteen kulmissa.

Kiinnitysvavat

Säätiön suunnittelu.

Sen on myös taivutettava lujitettavuutta liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (jalka tai vakiokoukku) ja tukien ja kulmien vahvistamiseen. Jotkut rakentajat vahvistavat nauhojen ja kulmien liitoskohdat ristikkopalkkien avulla. Tämä menetelmä on erittäin törkeä ristiriidassa tyypillisten pylväiden ja kulmien vahvistusmenetelmien kanssa, jotka heikentävät rakennetta. Tämä menetelmä voi johtaa betonin erottamiseen.

Luokka A-III taipuu kylmässä tilassa suorassa kulmassa taivutuksen halkaisijan yli ilman vahvuutta. Jos raudoitus on taivutettu 180 astetta, lujuus vähenee 10%. Nykyään ainakin kaksi erittäin yleistä ja hyväksyttävää tapaa taivutustangoista toimivat. Häikäilemättömät työntekijät, jotka eivät halua tehdä ylimääräistä työtä tai leikkaavat pisteen, jossa sauva taivutetaan kulmikkaalla leikkauskoneella tai lämmitetään taivutuksen paikalle puhaltimella (autogeeninen tai tulipalo). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, mikä voi aiheuttaa niiden eheyden hävittämisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Muista, että kaikki tyypit on taivutettava kylmässä tilassa, ellei suunnittelijan toisin mainita.

Säätiön vahvistamisen laskentamalli.

Armouria A-III (A400) käytetään pohjan poikittaiseen ja pitkittäiseen vahvistamiseen. Lisätyyppisille (poikittaisille) lujituksille (kiinnittimiä) on myös mahdollista käyttää luokan A-І (A240) tai A-ІІ: n saumatonta kuumavalssattua vahviketta.

Jopa perustuksen lujittamiseksi voit käyttää rakenteellisia vahvikkeita, jotka on asennettu ennakoimattomien ponnistelujen ymmärtämiseen (esim. Ponnistukset termisestä muodonmuutoksesta tai betonin kutistumisesta). Jos mahdollista, vahvistus asennetaan tilaan tai suurennettuihin valmiiksi valmistettuihin elementteihin samalla kun vähennetään yksittäisten sauvojen käyttöä. Lika, pöly, roskat, jää ja lumi tulee poistaa betonipyyhkeestä (valmistelu) tangon asennuspaikalla.

pinta

Vavat on puhdistettava rasvattomalla ja puhdistettava kaikista metalli-harjanteista, jotka eivät ole metallisia. Epoksipäällystys lujituksella on sallittua. Se vähentää merkittävästi tarttumista betonin pinnalle, mutta myös lisää korroosionkestävyyttä.

Epäorgaanisen ruosteen läsnäolo raudoitustangoilla on sallittua. Muuten tavallinen kuorimaton ruoste parantaa jopa betonin pinnan lujuutta lujuudelle.

Perusperiaate vahvistamisen säätiössä

Säätiö toimii kantopohjana, johon vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat korkeammista rakenteista ja jotka jakavat ne tasaisesti maaperään.

Teräsvahvistus voi turvallisesti kestää vetolujuuksia 10 kertaa suuremmaksi kuin paljaat betonit.

Yksityisessä rakentamisessa yleisimpiä on teippityypin perusta. Se toimii suljetun silmukkanauhan muodossa, jossa on esivalmistettua tai monoliittista raudoitettua betonia, joka on sijoitettu rakennuksen tukiseinien alle ja jakaa rakenteen painon koko sen ympärysmitta. Yleisemmällä on monoliittisen raudoitetun betonin liuska.

Toiminnan aikana säätöön vaikuttavat erilaiset kuormat, jotka johtuvat itse rakennuksen painosta, huurteesta ja maaperän liikkumisesta. Paineen alaosassa kotona on kanta törmäyksessä ja yläosa puristuksessa. Älä unohda pakkasenkestäviä voimia, joiden nostovoima voi merkittävästi ylittää rakennuksen painon ja aiheuttaa venyttelyn nauhan perustuksen yläosissa.

Pietari Suuren aikakaudella termi "armatuuri" tarkoitti armeijan varustelua. Tänään me kutsumme sitä "aseiksi" betoniperustuksen teräsvaijiksi.

Vahvistuksen tunne

Nauhan malorazaglublenny-säätöä on vahvistettava, jotta se kompensoi sen käytön aikana vaikuttavat kuormat. Betoniin on ominaista korkea puristuslujuus, mutta betonien vetolujuutta tai leikkaamista aiheuttavat kuormat voivat helposti rikkoa rakenteellista eheyttä. Betonin vastustuskyky venytykseen on 50 kertaa matalampi kuin puristus. Tavanomaisen betonin teräsvahvistuksen ansiosta täysin uusi materiaali, raudoitettu betoni, mahdollistaa nauhateollisuuden paremman venymisvastuksen.

Kestää erilaisia ​​kuormia

Nauhan vahvistettu säätö on luotettavasti liitettyjen palkkien monoliittinen, vahvistettu betonirunko, joka on vapaasti joustavaa pohjaa. Maanalainen kellarikerros ei ole kiinteä monoliittinen alusta; useimmiten se on heterogeeninen rakenne, johon vaikuttaa liikkuminen, kosteus, pohjavesi, lumen ja kasvillisuuden vaikutus, ilman lämpötila jne. Perusrakenteen kuormitukseen vaikuttavat jatkuvasti erilaiset maaperäliikkeet. Jos kuvitat, kuinka kuormitusta nauhalevystä yksinkertaistetaan, voimme sanoa, että alaosa on pääosin venytetty ja yläosa kokee puristusta.

Nauhan perustuksen malli.

Teräsvahvistus voi turvallisesti, ehdottomasti vahingoittumatta kestää vetokykyä 10 kertaa enemmän kuin paljas betoni. Teräs pyrkii pitenemään ilman aukkoja altistuessaan vetolujuuksille 4-25 mm (kun taas betoni on vain 0,2-0,4 mm). Betoni suhtautuu paremmin puristusjännitykseen. Yhdessä materiaalissa, teräsbetonilla, betonilla ja teräksellä on mahdollista sietää paremmin monimutkaisia ​​vetojännitys- ja puristuskuormituksia. Yhtä etäisyydellä nauhalevyn alareunasta ja yläosasta osa ei oikeastaan ​​ymmärrä kuormaa. Tämä viittaa siihen, että pituussuuntaisten elementtien, jotka usein asennetaan "suuremman lujuuden" mediaani- kerroksen käyttöön, on tarpeetonta. Jos rakennat upotetun pohjan (maanalainen seinä), se on vahvistettava monoliittisena betoniseinäksi.

Tällaisia ​​tapauksia on itsenäisessä talonrakennuksessa, kun rakennuttajat toimivat näin: he vahvistavat vain perustuksen alaosaa. Sitä tukee se, että rakennuksen kuormitus ei salli palkin taipua ylöspäin, jolloin sen yläosassa syntyy jännitys, jossa voit "säästää". Mutta tällaiset pseudo-rakentajat eivät ota huomioon kostutuksen laajenevan maaperän huomattavaa nostovoimaa tai pakkasen voimakkuutta, kun vesi jäätyy maaperään. Kuormitus näistä voimista voi olla suurempi kuin rakenteen kuorma ja se aiheuttaa jännityksiä perustuksen yläosissa, mikä aiheuttaa rakenteellisen eheyden tuhoamisen.

Vyöhykkeen väärän vahvistamisen seurauksena sen tuhoutuminen voi tapahtua, mikä aiheuttaa seinien ja koko rakenteen tuhoutumisen.

Materiaalityypit

Venäjällä monoliittisten nauhojen perustukset vahvistavat jaksollisen profiilin luokkaa A-III (A400). Nämä liittimet on esitetty teräsprofiilien muodossa, joissa on paria pituussuuntaisia ​​kylkiluita ja poikittaisia ​​ulkonemia, jotka kulkevat kolmitoimisella kierroksella. Jaksolliset profiilit on suunniteltu luotettavamman betonin tarttumiseen vahvikkeeksi, joka eroaa materiaalista, jossa on sileä profiili, joka soveltuu paremmin pitkittäiselementtien vannettamiseksi (kiinnittimeksi). Teräsraudoituksen A400 merkintä osoittaa tämän luokan lujuuslujuuden (390 N / mm2). Mutta tällaisia ​​venttiilejä pidetään nykyään vanhentuneina. 90-luvun alussa eurooppalaiset maat siirtyivät yhteen luokkaan, jota voidaan keittää ja jonka vahvuuslujuus on 500 N / mm2. Käyttämällä luokan A500C vanhentuneen luokan A400 sijasta säästät yli 10% terästä rakennuksessa.

Pohjapiirroksen malli mökin alla vahvistusvälineenä.

Luokkaan A-III kuuluvan jaksollisen profiilin armatuote valmistetaan kotimaassa, jossa on renkaiden muodossa olevat ulokkeet ja "Euro-profiili", jossa on sirpaleina olevat ulkonemat. Kotimaisen tuotannon rengasprofiili tehostaa betonin kiinnittymisen lujuutta ja sirppi-muotoiset profiilit lisäävät vastustuskykyä usein toistuviin kuormituksiin. Kaistaleperusteiden vahvistamiseksi kannattaa valita kotimaisen tuotannon rengasprofiili. Joskus löydät 4-puoliset sirppiprofiilit, jotka yhdistävät molempien tyyppien edut.

Armature-tuotemerkkiä A400 (A-III) ei suositella keittämään kelkatuille. Jos terästä keitetään, eli paikallisesti altistuu korkealle lämpötilalle, teräksen rakenteellinen heikkeneminen on huomattavaa. Nämä muutokset terässauvoissa esiintyvät keitossa ja viereisissä tiloissa, joiden pituus on yhtä suuri kuin sauvan neljän halkaisijan molempiin suuntiin. Jos haluat muodostaa yhteyden sauvojen väliin, valitse sitten tähän tarkoitetut erikoiskursseja, jotka voidaan tunnistaa nimellä "C" nimellä: A400C, A500C. Jotta ne voidaan keittää yhdistämään vavat rungossa. Jos et tiedä, minkä lujituksen lujuus on, mutta sinun on hitsattava pituussuuntaisten palkkien liitoskappale, on ensin kuumennettava 200 ° C: n vahvistus teräsvahvuuden minimoimiseksi. Hitsauksen pituuden tulisi olla vähintään 10 halkaisijaltaan yhtä hitsatun raudan sauvaa (45-55% sauvan pituudesta).

Mesh-hitsaus

Vahvitetun betonipohjan ruudukon yksittäisiä sauvoja voidaan keittää kahdella eri kosketuksisella sähköhitsauksella: päkiän ja pistehitsauksen avulla.

Pistehitsaus perustuu lämmönkäyttöön, joka vapautuu tangojen kosketuspisteissä sähkövirran kulun aikana metallin lämmittämiseksi näillä alueilla sulamislämpötilaan. Asettelemalla lämmitetyt sauvat toisiaan kohti, ne ovat kunnolla kiinni. Resistiivispistehitsausta voidaan käyttää luurankoko- ja verkkokokoonpanojen hitsaamiseen, jotka ovat kaksi tai kolme leikkaavaa sauvaa 60- ja 90 asteen kulmissa.

Kiinnitysvavat

Säätiön suunnittelu.

Sen on myös taivutettava lujitettavuutta liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (jalka tai vakiokoukku) ja tukien ja kulmien vahvistamiseen. Jotkut rakentajat vahvistavat nauhojen ja kulmien liitoskohdat ristikkopalkkien avulla. Tämä menetelmä on erittäin törkeä ristiriidassa tyypillisten pylväiden ja kulmien vahvistusmenetelmien kanssa, jotka heikentävät rakennetta. Tämä menetelmä voi johtaa betonin erottamiseen.

Luokka A-III taipuu kylmässä tilassa suorassa kulmassa taivutuksen halkaisijan yli ilman vahvuutta. Jos raudoitus on taivutettu 180 astetta, lujuus vähenee 10%. Nykyään ainakin kaksi erittäin yleistä ja hyväksyttävää tapaa taivutustangoista toimivat. Häikäilemättömät työntekijät, jotka eivät halua tehdä ylimääräistä työtä tai leikkaavat pisteen, jossa sauva taivutetaan kulmikkaalla leikkauskoneella tai lämmitetään taivutuksen paikalle puhaltimella (autogeeninen tai tulipalo). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, mikä voi aiheuttaa niiden eheyden hävittämisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Muista, että kaikki tyypit on taivutettava kylmässä tilassa, ellei suunnittelijan toisin mainita.

Säätiön vahvistamisen laskentamalli.

Armouria A-III (A400) käytetään pohjan poikittaiseen ja pitkittäiseen vahvistamiseen. Lisätyyppisille (poikittaisille) lujituksille (kiinnittimiä) on myös mahdollista käyttää luokan A-І (A240) tai A-ІІ: n saumatonta kuumavalssattua vahviketta.

Jopa perustuksen lujittamiseksi voit käyttää rakenteellisia vahvikkeita, jotka on asennettu ennakoimattomien ponnistelujen ymmärtämiseen (esim. Ponnistukset termisestä muodonmuutoksesta tai betonin kutistumisesta). Jos mahdollista, vahvistus asennetaan tilaan tai suurennettuihin valmiiksi valmistettuihin elementteihin samalla kun vähennetään yksittäisten sauvojen käyttöä. Lika, pöly, roskat, jää ja lumi tulee poistaa betonipyyhkeestä (valmistelu) tangon asennuspaikalla.

pinta

Vavat on puhdistettava rasvattomalla ja puhdistettava kaikista metalli-harjanteista, jotka eivät ole metallisia. Epoksipäällystys lujituksella on sallittua. Se vähentää merkittävästi tarttumista betonin pinnalle, mutta myös lisää korroosionkestävyyttä.

Epäorgaanisen ruosteen läsnäolo raudoitustangoilla on sallittua. Muuten tavallinen kuorimaton ruoste parantaa jopa betonin pinnan lujuutta lujuudelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Nauhateollisuuden vahvistaminen lisää merkittävästi sen lujuusominaisuuksia, jonka avulla voit luoda kestäviä rakenteita samalla vähentää painoa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvistus- ja vahvistusmenetelmien laskelmat suoritetaan nykyisen SNiP 52-01-2003 määräysten mukaisesti. Asiakirjassa on yksityiskohtaiset laskentamääräykset, annetaan alaviitteet sääntelyasiakirjoihin ja sääntöihin.

SP 63.13330.2012 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. Päivitetty versio SNiP 52-01-2003. Lataa tiedosto

Nauhalevyn on täytettävä kestävyys, luotettavuus, kestävyys erilaisiin ilmastollisiin tekijöihin ja mekaanisiin kuormituksiin.

Betonin vaatimukset

Betonirakenteiden lujuusominaisuudet ovat aksiaalisen puristuksen (Rb, n), vetolujuuden (Rbt, n) ja sivusuunnan murtuman vastus. Betonin vakiomallin indikaattoreista riippuen sen betoniluokka ja luokka valitaan. Suunnittelun vastuun huomioon ottaen voidaan käyttää turvallisuuden korjauskertoimia, jotka vaihtelevat välillä 1,0 - 1,5.

Taivutusmomentti

Venttiilivaatimukset

Nauhojen perustusten vahvistamisen aikana luodin laadun ja kontrolloidut arvot vahvistetaan. Säännöllisen profiilin, lämpökäsitellyn raudoituksen tai mekaanisesti karkaistun raudoituksen kuumavalssattujen rakennusosien käyttö sallitaan.

Lujitusluokka valitaan ottaen huomioon taipumislujuuden enimmäiskuormituksissa. Vetolujuuden ominaisuuksien lisäksi normalisoidaan plastisuus, korroosionkestävyys, hitsattavuus, resistenssi negatiivisille lämpötiloille, relaksaatiovastus ja sallittu pidentyminen ennen tuhoisien prosessien alkamista.

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

Nauhateos lasketaan GOST 27751: n suositusten mukaisesti, jolloin rajaavat kuormitetut tilat indikaattorit lasketaan ryhmittäin.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat edellytykset, jotka johtavat säätiön täydelliseen soveltumattomuuteen, toisessa ryhmässä ovat olosuhteet, jotka johtavat vakauden osittaiseen menetykseen, mikä haittaa rakennusten normaalia ja turvallista toimintaa. Toisen ryhmän sallittujen enimmäistilojen mukaan tuotetaan seuraavat:

 • laskelmat primaaristen halkeamien ilmestymisestä nauhan alapinnan pinnalla;
 • laskelmat betonin rakenteiden lisääntyvien halkeamien ajasta;
 • laskelmat nauhapohjien lineaarisista muodonmuutoksista.

Rakenteellisen lujuuden muodonmuutoksen ja lujuuden pääindikaattoreihin sisältyy maksimaalinen vetolujuus tai puristus, joka on määritetty laboratorio-olosuhteissa erikoispenkkeissä. Teknologia ja testausmenetelmät on kirjoitettu valtion standardien mukaan. Joissakin tapauksissa valmistaja voi käyttää yrityksen kehittämän sääntely- ja teknisen dokumentaation. Tässä tapauksessa sääntelyviranomaisten on hyväksyttävä sääntely- ja tekniset asiakirjat.

Betonirakenteita varten nämä arvot voivat olla rajoittuneita betonin lineaarisuuden suurimpiin muutosnopeuksiin. Yleisiksi indikaattoreiksi otetaan nykyiset kaaviot lujituksen tilasta suunnittelunormien kuormituksen lyhytaikaisissa yksipuolisissa vaikutuksissa. Rakennuksen vahvistamisen tilan kaavioiden luonne määritetään ottaen huomioon sen erityinen tyyppi ja brändi. Vahvistetun pohjan suunnittelulaskennan aikana tilakaavio määritetään sen jälkeen, kun vakioindikaattorit on korvattu todellisilla.

Vahvistusvaatimukset

Armature frame - kuva

 1. Vaatimukset betoniteräsrakenteiden koolle. Säätiön geometriset mitat eivät saisi estää raudan oikeaa paikantamista.
 2. Suojakerroksen tulisi muodostaa yhteinen vastus raudoituksen ja betonin kuormituksille, suojata sitä ulkoisesta ympäristöstä ja varmistaa rakenteen vakaus.
 3. Vahvikkeen yksittäisten palkkien välisen vähimmäisen etäisyyden tulisi varmistaa yhteistoiminta betonin kanssa, mahdollistaa asianmukaiset liitokset ja varmistaa betonin oikea tekninen kaataminen.

Scheme nauha vahvistettu säätiö

Vahvistuksessa voidaan käyttää vain laadukasta vahvistamista, verkkojen neulonta suoritetaan ottaen huomioon suunnittelumallit. Arvojen poikkeamat eivät saa ylittää SNiP 3.03.01: n säätämiä toleranssikenttiä. Erityisten rakennustoimenpiteiden on taattava lujittavan verkon luotettava kiinnitys nykyisten sääntöjen mukaisesti.

Runkorakenne nauhan perustuksiin

SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet. Rakennuskoodit ja -määräykset. Lataa tiedosto

Vahvikkeen taivutuksen aikana on tarpeen käyttää erikoislaitteita, jolloin vähimmäis taivutussäde riippuu rakenteen vahvistuksen halkaisijasta ja erityisistä fysikaalisista ominaisuuksista.

Video - Manuaalinen taivutuskone, videokäsky

Video - Kuinka taivuttaa vahvistusta. Tee kotitekoinen kone

Vahvistus työnnetään muottiin, muottien valmistus on suoritettava ottaen huomioon GOST 25781: n ja GOST 23478: n vaatimukset.

TERÄSTÄMÄÄRÄT VALVONNETTUJEN BETONATUOTTEIDEN VALMISTAMISEKSI. Tekniset olosuhteet. Lataa tiedosto

Monoliittisen betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen. Luokittelu ja yleiset tekniset vaatimukset

Vahvistuksen numero ja halkaisija

Uunien kaistaleen perustuksiin käytetään säännöllisesti 6 ÷ 12 mm: n pituisia profiileja.

Jaksollisen profiilin asennus Ø 10 mm

Nykyiset valtion määräykset säätävät betonipalkkien vähimmäismäärää, jotta ne saisivat suurimmat lujuusominaisuudet. Vahvistimen pituussuuntaisten palkkien minimi kokonaispoikkileikkaus ei saa olla <0,1% perustusnauhan poikkipinta-alasta. Esimerkiksi jos nauhalevyssä on 12 000 × 500 mm: n osa (poikkipinta-ala on 600 000 mm2), kaikkien pituussuuntaisten palkkien kokonaispinta-alan on oltava vähintään 600 000 × 0,01% = 600 mm2. Käytännössä kehittäjät pitävät tätä indikaattoria harvoin, mutta he myös ottavat huomioon kylvyn painon, maaperän luonteen ja konkreettisen betonin arvosanan. Tätä laskettua arvoa voidaan pitää likimääräisenä, poikkeamat suositelluista arvoista eivät saa ylittää ≈20% alaspäin.

Vahvistuksen määrä lasketaan matemaattisesti.

Lujituksen määrän laskemiseksi sinun on tiedettävä perusnauhan poikkipinta-ala ja lujittavan palkin poikkipinta-ala. Laskelmien helpottamiseksi tarjoamme sinulle valmiita pöytiä.

Kuinka kaistaleet ovat

Tervetuloa! Ystäväsi ovat vain osittain oikeita. Joko eivät tiedä, miten vahvistaminen toimii säätiöllä, tai he eivät tiedä, että useimmissa tapauksissa lauhkeilla leveysasteilla maaperä kulkee. Pohjalla ilman vahvistusta olisi järkevää, jos se olisi sijoitettu monoliittiseen, ja sen toiminta vähenisi vain seinien rakennustyömaan tasoittamiseksi. Tietenkin betoni on erittäin kestävä materiaali, joka kestää valtavia pakkauskuormia. Kuitenkin säätöön vaikuttavat paitsi rakennuksen painon aiheuttamat voimat, myös muut vektorit suuntaavat voimat.

Betoni kestää täydellisesti siihen kohdistuvat voimat pystysuorassa suunnassa, mutta murtumien kuormitus, kun yksi säätöpinnoista venytetään ja toinen puristetaan, on vasta-aiheista. Tässä tapauksessa materiaali pelkää enemmän vaikutusta aukkoon. Ja vastaavia tilanteita syntyy melko usein:

 • johtuen maaperän epätasaisesta tiheydestä sen koostumuksesta tai kosteustasosta johtuen;
 • maaperän rouhitus (tässä tapauksessa kuormat suuntautuvat vastakkaiseen suuntaan eli ylöspäin);
 • näiden tekijöiden suhdannevaikutukset;
 • ylemmän maakerroksen liikkuvuus;
 • lämpötilan muutokset jne.

Kaikkien murtumaa aiheuttavat voimat johtavat lopulta halkeamien muodostumiseen kellarissa ja pahimmassa tapauksessa myös itse säätiön, mutta myös siihen lepäävän rakenteen samentumiseen.

Vahvistettu teräsbetoni ei sisällä tällaisia ​​vikoja. Tähän sisältyvät tangot toimivat luotettavina kompensoijina rakennusmateriaalin supistuksille ja laajennuksille ja parantavat betonituotteen ominaisuuksia.

On syytä sanoa, että monet amatöörirakentajat tekevät virheen uskomalla siihen, että perustaksi tarvittava vahvuus riittää vahvistamaan vain yhtä sen puolista (alempi, ylempi tai sivu). Ne eivät ota huomioon kuormien suunnattuja vaikutuksia, minkä vuoksi nauhan vahvistamaton puoli pysyy suojaamattomana.

Vahvistus ei kykene tarjoamaan samaa perustan vahvuutta koko pituudeltaan, koska tangot ovat tietyn pituisia ja ne on liitettävä. Paikoissa, joissa palkit on yhdistetty, vahvistettu betonirakenne on haavoittuvampi. Poraus hitsauksen vahvistaminen ei paranna sen ominaisuuksia, joten sauvat on asetettava päällekkäin. Päällekkäisyyden pituus on 30-40 osaa lujitusta. Jotta betonia ei heikennettäisi, sauvojen liitäntää ei tulisi tehdä säätiön kulmissa. Lisäksi viereisten vyöhykkeiden telakkaliitäntöjen tulisi olla suurimmillaan.

Armature on kytketty kahdella tavalla:

Neuleliimoja käytetään tapauksissa, joissa maaperän särkyä nauhan alla on mahdollista. Hitsausta käytetään, kun tämä mahdollisuus jätetään pois.

Millä tavalla vahvistaminen toimii säätiössä vaikuttaa:

 • metalliominaisuudet;
 • tangon kunto;
 • ydinpaksuus;
 • niiden välisten vahvojen hihnojen ja hyppyjen määrä.

Nykyään rakentamisessa käytetään A-III-sauvoja, joiden saumauslujuus on 390 N / mm². Pienien rakennusten rakentamiseen käytettiin vahvistusosaa 12 - 16 mm. Paras tartunta betoniin saadaan profiilituista sauvoista. Lisäksi ne on puhdistettava rasvasta ja likaista, jotka estävät materiaalien koskettamisen.

Emme saa unohtaa poikittaisten sauvien asennusta, mikä lisää jäykkyyttä. Kannat on asennettava vaakasuoraan ja pystysuoraan vähintään 25 cm: n välein. On lisättävä, että raudoitus on syvennettävä betoniin syvyyteen, joka on vähintään 5 cm.

Kuinka vahvistus toimii säätiössä?

Kuinka kaistaleet ovat

Victor, Volgograd kysyy:

Tervetuloa! Minun täytyy rakentaa talon. Hän seisoo nauhan pohjalla. Kun olen arvioinut perhebudjetin tilan, aion jo ajatella rakenteen perustan kaatamista vahvistamatta sitä. Ystäväni sanovat, että hyvä betoni ja ilman raudoitusta kestävät raskas seinät, eikä rakennusta uhkaa mitään sumentumista tai halkeilua. Heidän mielestään säätiö suljetaan ojaan, joka suojaa rakennetta siirtymiseltä. He neuvovat unohtamaan pohjan ja unohtamaan vahvistuksen, kun sanotaan, että suuret kivet kykenevät paremmin selviytymään sen vahvistamisesta kuin terästangot. Kuitenkin pelkään, että halkeamat näkyvät säätiössä ilman vahvistusta. Kerro minulle, kuinka vahvistus toimii säätiössä. Mikä se on? Onko mahdollista tehdä rakentamisessa ilman? Kiitos.

Tervetuloa! Ystäväsi ovat vain osittain oikeita. Joko eivät tiedä, miten vahvistaminen toimii säätiöllä, tai he eivät tiedä, että useimmissa tapauksissa lauhkeilla leveysasteilla maaperä kulkee. Pohjalla ilman vahvistusta olisi järkevää, jos se olisi sijoitettu monoliittiseen, ja sen toiminta vähenisi vain seinien rakennustyömaan tasoittamiseksi. Tietenkin betoni # 8211; erittäin kestävä materiaali, joka kestää valtavia pakkauskuormia. Kuitenkin säätöön vaikuttavat paitsi rakennuksen painon aiheuttamat voimat, myös muut vektorit suuntaavat voimat.

Betoni kestää täydellisesti siihen kohdistuvat voimat pystysuorassa suunnassa, mutta murtumien kuormitus, kun yksi säätöpinnoista venytetään ja toinen puristetaan, on vasta-aiheista. Tässä tapauksessa materiaali pelkää enemmän vaikutusta aukkoon. Ja vastaavia tilanteita syntyy melko usein:

 • johtuen maaperän epätasaisesta tiheydestä sen koostumuksesta tai kosteustasosta johtuen;
 • maaperän rouhitus (tässä tapauksessa kuormat suuntautuvat vastakkaiseen suuntaan eli ylöspäin);
 • näiden tekijöiden suhdannevaikutukset;
 • ylemmän maakerroksen liikkuvuus;
 • lämpötilan muutokset jne.

Kaikki murtumaan vaikuttavat voimat johtavat loppujen lopuksi halkeamien muodostumiseen säätelyssä ja pahimmassa tapauksessa # 8211; ei vain itse säätiön, vaan myös sen rakenteen, joka perustuu siihen.

Vahvistettu teräsbetoni ei sisällä tällaisia ​​vikoja. Tähän sisältyvät tangot toimivat luotettavina kompensoijina rakennusmateriaalin supistuksille ja laajennuksille ja parantavat betonituotteen ominaisuuksia.

On syytä sanoa, että monet amatöörirakentajat tekevät virheen uskomalla siihen, että perustaksi tarvittava vahvuus riittää vahvistamaan vain yhtä sen puolista (alempi, ylempi tai sivu). Ne eivät ota huomioon kuormien suunnattuja vaikutuksia, minkä vuoksi nauhan vahvistamaton puoli pysyy suojaamattomana.

Vahvistus ei kykene tarjoamaan samaa perustan vahvuutta koko pituudeltaan, koska tangot ovat tietyn pituisia ja ne on liitettävä. Paikoissa, joissa palkit on yhdistetty, vahvistettu betonirakenne on haavoittuvampi. Poraus hitsauksen vahvistaminen ei paranna sen ominaisuuksia, joten sauvat on asetettava päällekkäin. Päällekkäisyyden pituus on 30-40 osaa lujitusta. Jotta betonia ei heikennettäisi, sauvojen liitäntää ei tulisi tehdä säätiön kulmissa. Lisäksi viereisten vyöhykkeiden telakkaliitäntöjen tulisi olla suurimmillaan.

Armature on kytketty kahdella tavalla:

Neuleliimoja käytetään tapauksissa, joissa maaperän särkyä nauhan alla on mahdollista. Hitsausta käytetään, kun tämä mahdollisuus jätetään pois.

Millä tavalla vahvistaminen toimii säätiössä vaikuttaa:

 • metalliominaisuudet;
 • tangon kunto;
 • ydinpaksuus;
 • niiden välisten vahvojen hihnojen ja hyppyjen määrä.

Nykyään rakentamisessa käytetään A-III-sauvoja, joiden saumauslujuus on 390 N / mm². Pienien rakennusten rakentamiseen käytettiin vahvistusosaa 12 - 16 mm. Paras tartunta betoniin saadaan profiilituista sauvoista. Lisäksi ne on puhdistettava rasvasta ja likaista, jotka estävät materiaalien koskettamisen.

Emme saa unohtaa poikittaisten sauvien asennusta, mikä lisää jäykkyyttä. Kannat on asennettava vaakasuoraan ja pystysuoraan vähintään 25 cm: n välein. On lisättävä, että raudoitus on syvennettävä betoniin syvyyteen, joka on vähintään 5 cm.

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Kuinka kaistaleet ovat

Kuinka kaistaleet ovat

Victor, Volgograd kysyy:

Tervetuloa! Minun täytyy rakentaa talon. Hän seisoo nauhan pohjalla. Kun olen arvioinut perhebudjetin tilan, aion jo ajatella rakenteen perustan kaatamista vahvistamatta sitä. Ystäväni sanovat, että hyvä betoni ja ilman raudoitusta kestävät raskas seinät, eikä rakennusta uhkaa mitään sumentumista tai halkeilua. Heidän mielestään säätiö suljetaan ojaan, joka suojaa rakennetta siirtymiseltä. He neuvovat unohtamaan pohjan ja unohtamaan vahvistuksen, kun sanotaan, että suuret kivet kykenevät paremmin selviytymään sen vahvistamisesta kuin terästangot. Kuitenkin pelkään, että halkeamat näkyvät säätiössä ilman vahvistusta. Kerro minulle, kuinka vahvistus toimii säätiössä. Mikä se on? Onko mahdollista tehdä rakentamisessa ilman? Kiitos.

Tervetuloa! Ystäväsi ovat vain osittain oikeita. Joko eivät tiedä, miten vahvistaminen toimii säätiöllä, tai he eivät tiedä, että useimmissa tapauksissa lauhkeilla leveysasteilla maaperä kulkee. Pohjalla ilman vahvistusta olisi järkevää, jos se olisi sijoitettu monoliittiseen, ja sen toiminta vähenisi vain seinien rakennustyömaan tasoittamiseksi. Tietenkin betoni on erittäin kestävä materiaali, joka kestää valtavia pakkauskuormia. Kuitenkin säätöön vaikuttavat paitsi rakennuksen painon aiheuttamat voimat, myös muut vektorit suuntaavat voimat.

Betoni kestää täydellisesti siihen kohdistuvat voimat pystysuorassa suunnassa, mutta murtumien kuormitus, kun yksi säätöpinnoista venytetään ja toinen puristetaan, on vasta-aiheista. Tässä tapauksessa materiaali pelkää enemmän vaikutusta aukkoon. Ja vastaavia tilanteita syntyy melko usein:

 • johtuen maaperän epätasaisesta tiheydestä sen koostumuksesta tai kosteustasosta johtuen;
 • maaperän rouhitus (tässä tapauksessa kuormat suuntautuvat vastakkaiseen suuntaan eli ylöspäin);
 • näiden tekijöiden suhdannevaikutukset;
 • ylemmän maakerroksen liikkuvuus;
 • lämpötilan muutokset jne.

Kaikkien murtumaa aiheuttavat voimat johtavat lopulta halkeamien muodostumiseen kellarissa ja pahimmassa tapauksessa myös itse säätiön, mutta myös siihen lepäävän rakenteen samentumiseen.

Vahvistettu teräsbetoni ei sisällä tällaisia ​​vikoja. Tähän sisältyvät tangot toimivat luotettavina kompensoijina rakennusmateriaalin supistuksille ja laajennuksille ja parantavat betonituotteen ominaisuuksia.

On syytä sanoa, että monet amatöörirakentajat tekevät virheen uskomalla siihen, että perustaksi tarvittava vahvuus riittää vahvistamaan vain yhtä sen puolista (alempi, ylempi tai sivu). Ne eivät ota huomioon kuormien suunnattuja vaikutuksia, minkä vuoksi nauhan vahvistamaton puoli pysyy suojaamattomana.

Vahvistus ei kykene tarjoamaan samaa perustan vahvuutta koko pituudeltaan, koska tangot ovat tietyn pituisia ja ne on liitettävä. Paikoissa, joissa palkit on yhdistetty, vahvistettu betonirakenne on haavoittuvampi. Poraus hitsauksen vahvistaminen ei paranna sen ominaisuuksia, joten sauvat on asetettava päällekkäin. Päällekkäisyyden pituus on 30-40 osaa lujitusta. Jotta betonia ei heikennettäisi, sauvojen liitäntää ei tulisi tehdä säätiön kulmissa. Lisäksi viereisten vyöhykkeiden telakkaliitäntöjen tulisi olla suurimmillaan.

Armature on kytketty kahdella tavalla:

Neuleliimoja käytetään tapauksissa, joissa maaperän särkyä nauhan alla on mahdollista. Hitsausta käytetään, kun tämä mahdollisuus jätetään pois.

Millä tavalla vahvistaminen toimii säätiössä vaikuttaa:

 • metalliominaisuudet;
 • tangon kunto;
 • ydinpaksuus;
 • niiden välisten vahvojen hihnojen ja hyppyjen määrä.

Nykyään rakentamisessa käytetään A-III-sauvoja, joiden saumauslujuus on 390 N / mm². Pienien rakennusten rakentamiseen käytettiin vahvistusosaa 12 - 16 mm. Paras tartunta betoniin saadaan profiilituista sauvoista. Lisäksi ne on puhdistettava rasvasta ja likaista, jotka estävät materiaalien koskettamisen.

Emme saa unohtaa poikittaisten sauvien asennusta, mikä lisää jäykkyyttä. Kannat on asennettava vaakasuoraan ja pystysuoraan vähintään 25 cm: n välein. On lisättävä, että raudoitus on syvennettävä betoniin syvyyteen, joka on vähintään 5 cm.

Sivuston mukaan: http://moifundament.ru

Säätiön vahvistaminen ja perusta lujittaminen

Rakennuksen tai rakennuksen alla olevan säätiön tarpeellisuus ei aiheuta epäilyksiä. Ei ole epäilystäkään siitä, että perustan vahvistamiseksi sitä on vahvistettava. Kysymys on siitä, kuinka tarkalleen olisi vahvistettava vahvistus, miten vahvistetaan perusta. saadaksesi kaiken hyödyn irti.

Miten säätiö toimii

Tämän ymmärtämiseksi on otettava huomioon betonin ominaisuudet. Betoni kestää puristuskuormitukset erittäin hyvin, mutta huonosti, lähes joustamattomalla taivutuksella (tarkemmin sanottuna taivutuksen aikana syntyvä jännitys). Käytännössä säätöön on mahdotonta saavuttaa tasaista voimajakautumista, sillä monimutkaisten kuormitusten vaikutuksesta syntyy sekä puristus- että jännitysalueita.

Jotta paremmin ymmärrettäisiin, miten vahvistetaan perusta, samoin kuin vahvistamisen yleinen merkitys ja tehtävät, pidä kaikkein yleisin perusta - nauhatyyppi. Se on suorakaiteen muotoinen tai monimutkainen poikkileikkaus, joka sijaitsee ympäryksen ympärillä ja rakennuksen sisällä.

Koska nauhan poikkileikkauksen korkeus on pienempi kuin sen pituus, niin kuten edellä on jo todettu, kuormitukset aiheuttavat puristusta ja jännitystä niissä. Säätöraudoitus ja ratkaisee ongelman siirtymistä lujittaviin vetovoimaan, jolla teräs ei pääse esineeseen paremmin kuin betoni.

Taivutuksen aikana suurin venytys tapahtuu rakenteen pinnalla, joten vahvistus on mahdollisimman lähellä sitä. Ja koska kellarin venytysvyöhykkeet voivat esiintyä sekä ylä- että alapuolella, ne vahvistavat sekä ylä- että alaosaa. Betonin ominaisuuksista saat lisätietoja betonin valmistukseen liittyvistä materiaaleista.

Jotkut subtleties vahvistaminen säätiön

Säätiön vahvistamisessa voidaan erottaa seuraavat kohdat, jotka vaativat erityistä huomiota.

Lue sama: Kuinka tehdä polykarbonaatin katoksen tehdä se itse

1. Ankkuri toimii (kantaja) ja yhdistää (kokoonpano), jälkimmäinen suorittaa rakenteellisia tehtäviä ja käytännössä ei näe kuormia.

2. Jotta voima siirtyisi paremmin betonista kehykseen, käytetään jaksollisen profiilin vahvistamista (uurteita).

3. Lujitetta ei saa sijoittaa betonin pinnalle tai liian lähelle. Ensinnäkin se syövyttää, ja toiseksi se voidaan irrottaa runkorakenteesta. Lujituksen päällä olevan suojakerroksen on oltava vähintään 3-5 cm.

Yksi yleisimmistä virheistä perustuksen vahvistamisessa on lujittavien tangojen samanaikaisuus (liitokset pitkin pituutta) samassa pystytasossa tai lähellä sitä. Johtojen kohdalla lujitustangot ovat jo heikentyneitä, ja jos ne ovat keskittyneet yhteen paikkaan, säätiö voi halkeilla.

Laskelmissa havaittiin, että kun työvahvistin telakoidaan, sauvojen päällekkäisyyden (päällekkäisyyksien) kokonaispituuden tulisi olla vähintään 50 halkaisijaltaan.

Toisin kuin työvahvistus, kokoonpano (liitos) vahvistaminen (pylväät, jotka kattavat pitkittäiset työtangot) on toinen tehtävä. Joten kun tiivistetään betonikappaletta ja pituussuuntaista vahvistusta, jälkimmäinen voi taivuttaa ja vetää ulos kellarimassasta, joka kiinnittyy ja estää. Lisäksi ne varmistavat kehyksen vakauden myös betonin kaatamisen aikana.

Vahvistuksen valinta säätöraudoitukseen

Tärkein tehtävä kehyksen luomisessa on halutun vahvistushalkaisijan valinta. Tarpeettoman suuren halkaisijan käyttämien sauvojen käyttö lisää rakentamisen ja rakentamisen kustannuksia kokonaisuutena, ja halkaisijaltaan pienemmät sauvat voivat purkautua.

Alhaisten rakennusten rakentamisessa voidaan käyttää 10-14 mm halkaisijaltaan saumoja betoniteräksen työstöön ja kiinnittimiin - 6 mm: n halkaisijaltaan ns. "Lanka". Tällainen valinta on perusteltua suurimmassa osassa hankkeita, mutta tällaisten rakennusten kohdalla kannattaa myös määrätä vahvistus laskemalla huomioon erityiset olosuhteet.

Lue sama: Kuinka ja mitä kylpysää perustuvat itse

Tee vahvistuskehys omalla kädelläsi

Kahdella eri tavalla tuotetut kehyselementit:

Ensimmäisessä tapauksessa kantimen ja vanteiden liitososat on yhdistetty kiertymällä erityisestä pehmeästä langasta. Tällä menetelmällä on useita etuja:

• metallin rakenne ei häiriinny;
• nivelten vahvistusosaa ei vähennetä.

Suurten halkaisijoiden tangot on vaikea kiinnittää tiukasti lanka-alueilla. Ja koska hitsauksen kielteinen lämpövaikutus, jolla on tällaiset halkaisijat, pienenee, ja vahvistus läpimitaltaan yli 25 mm, käytetään yleensä hitsausta.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön "nauhojen" kulmaliitosten ja risteysten vahvistamiseen. Tässä erilliset vahvistuskotelot lähestyvät suorakulmaisia, ja niiden on oltava luotettavasti ja oikein yhdistettyinä yhteen kokonaisuuteen. Voit tehdä tämän kahdella tavalla.

1. Purkautuu lujittavan taivutuksen ja johdin liitäntäseinään, johon liitetään vierekkäinen kehys. Tällöin sauvat synnyttävät molemmin puolin.

2. Kehysten ytimet on liitetty erillisillä, G- tai P-muotoisilla vahvistuslevyillä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin työstetty.

Laattojen perustusten vahvistaminen

Keskustelun päätteeksi katsotaan niin kutsuttu "laatta" -perusta. Se on teräsbetonilaatta koko rakennuksen alueelle. Sitä käytetään heikon, kimmoisan maaperän tapauksessa.

Erityisen laattojen tapauksessa voit harkita monoliittista tyynyä, joka on järjestetty esivalmistettujen lohkojen nauhan perustan alle.

Laattaperustusten ominaisuudet:

• vertailualueen merkittävä koko mahdollistaa yksikkökuorman pienentymisen yksikköalueella;
• maaperän vaakasuuntainen siirtyminen hieman vaikuttaa;
• lujituksen helppous;
• Sopii kaikkiin rakennuksiin.

Laattapohjan vahvistaminen suoritetaan vahvistamalla samankal- ta halkaisijaltaan olevia tankoja. Asennetaan ruudut sekä laattojen alapuolelta että yläpuolelta, jolloin saadaan suojaava kerros betonista.

Johtopäätös siitä, että perustukset vahvistetaan omilla käsillään

Kuten näette, vahvistaminen säätiöllä omalla kädellä on varsin toteuttamiskelpoinen asia, mutta vastuussa: betonitoimintatavasta tehty virhe ei ole mahdollista. Siksi aloittaessasi työtä, älä epäröi kuulla kokeneita rakentajia, lukea rakennusten koodeja ja määräyksiä (SNiP) perustusten suunnittelussa ja rakentamisessa sekä niiden vahvistamisessa. Voit tutustua aihepiiriin liittyviin säätiöihin. Voit esittää kysymyksen alla huomautuksissa tai täällä. Menestyminen työssä!

Kuinka kaistaleet ovat

Kuinka oikein vahvistaa nauhateos omilla käsilläsi?

Kun rakennustöitä tehdään asuinrakennusten ja tuotantolaitosten rakentamisessa, eri perustyyppejä käytetään rakennetun rakenteen vakauden varmistamiseksi. Rakennuksen ympäryksen ympäröimät perusteet ovat laajalti käytössä. Tämän rakenteen vahvistamiseksi tehdään nauhan vahvistaminen.

Tarpeen liuskan perustusten vahvistamiseen johtuu betonin ominaisuuksista, jotka säilyttävät eheyden puristuskuormien vaikutuksesta, mutta ovat samalla alttiita halkeamien ilmalle taivutusmomenttien ja jännitysten vaikutuksesta. Tämän vakavan betoni-monoliitin puutteen kompensointi mahdollistaa monoliittisen nauhan perustuksen lujittamisen, mikä lisää rakennusten vakautta ja käyttöikää.

Rakennuksen pohjalla on merkittäviä kuormituksia, jotka liittyvät maaperän reaktioon, rakenteen massaan ja muihin tekijöihin. Vahvikotelo altistuu lisääntyneille jännityskonsentraatioille betonin massan eheyden varmistamiseksi. Nollatason tuhoamiseen liittyvät säätiön vahvistusvirheet voivat aiheuttaa hengenvaarallisia seurauksia.

Säätiö on perustana minkä tahansa tarkoituksen rakentamiselle, se on kaikkein tärkein osa rakennusta.

Tästä syystä tarkastelemme yksityiskohtaisesti, kuinka nauhaosastoa vahvistetaan oikein, noudatetaan venttiilien valintaperusteita, nauhatulostuksen teknologiaa.

Laskentakausi

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää laskea taitavasti, mitä raudoitusta tarvitaan nauhan perustuksiin. Tämä mahdollistaa luotettavan perustan muodostamisen, joka antaa rakennuksen lujuusominaisuudet pitkällä käyttöiän ajan. Laskennan tekeminen työn valmisteluvaiheessa on analysoitava monia tekijöitä:

 • maaperän ominaisuudet tietyllä rakennustyömaalla;
 • vaikuttava kuorma, joka tuntee vahvistuskorin;
 • rakennuksen massa käytettävien rakenteiden ja materiaalien ansiosta;
 • ilmasto-olosuhteet rakentamisalueella;
 • maaperän reaktio, joka liittyy pohjaveden läheiseen sijaintiin ja maan jäätymiseen negatiivisissa lämpötiloissa.

Nauhan perustuksen vahvistamista koskevat säännöt antavat erityistä lähestymistapaa materiaalin valinnalle

Suunnittelun tulosten mukaan raudoituksen läpimitta määritetään liuskan alapuolelle ja tehdään päätös pohjan tunkeutumisasteesta maaperään:

 1. Vähäinen syvyys jopa 0,5 m kiinteisiin maaperäihin, jotka eivät ole alttiita liikkeelle.
 2. Syvyydessä alle maaperän jäädytys syvyys ongelma maaperä.

Tällöin vaihtoehdoista ei käytetä. Loppujen lopuksi rakennustiede ei pysy paikallaan, uusia tukirakenteita kehitetään, joilla on vahvistettu vahvuus. Alustan uusi muunnos on otettu käyttöön ja testattu toiminnassa, kun monoliittinen vahvistettu levy kaadetaan aiemmin tehtyyn vahvistettuun nauha- kehykseen. Mikä on paras rakennusperusta, joka määritetään suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon varsinaisen maaston erityisolosuhteet. Projektin mukaan valitun perustan ominaispiirteistä riippuen suunnittelijat päättävät, vahvistavatko nauhaa tai vahvistavat pohjalevyä ja mitkä vahvikkeet ovat paremmin perusteltavissa.

Valvejen valintaperusteet

Kiinnitysraudan asianmukainen vahvistaminen määrää tukirakenteen lujuusominaisuudet. Päättäessä, vahvistaako nauhan pohjaan sijoitettua laatikkoa vai vahvistavat vakiopohjaa, ohjaavat vahvistuspalkin merkinnän ominaisuudet.

Monoliittisten nauhojen perustusten vahvistaminen edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista.

Vahvista pohja teräspalkkeilla, joilla on seuraavat erityisominaisuudet:

 • indeksin "C" läsnäolo terästangojen merkinnöissä osoittaa mahdollisuuden käyttää sähköhitsauslaitteistoa yhteisten runkoelementtien yhdistämiseksi;
 • lyhenneessä olevan pääkirjeen "K" esiintyminen vahvistaa tankojen resistanssin korroosiolle, joka ilmenee, kun betoni on kyllästynyt kosteudella;
 • tuotetyyppien A2 ja A3 merkintä, joka mahdollistaa yhteisen viiralla kiinnitetyt teräsvaipat ja pitää samalla kunkin yhdistettävän elementin lujuuden. Sähköhitsauksen käyttö tällaisten sauvien kiinnittämiseen ei ole sallittua.

Tarvittava käyttökestävyys on lujitemuotoa, joka on valmistettu terästangoista, joiden osuus on 10-12 mm. Raudoituksen optimaalinen halkaisija kaistaleen pohjalle määräytyy laskelmien mukaan ottaen huomioon erityiset käyttöolosuhteet, maaperän ominaisuudet ja todellisten kuormitusten arvot.

Tietoja tarve saada

Kuinka paljon betoniteräksen vahvistamista teräslangalla on tarpeen? Loppujen lopuksi betonilla on riittävän suuret lujuusominaisuudet. Itse asiassa betonilla on lisääntynyt vastustus puristuskuormia vastaan, mutta vaatii vahvistamista rikkomisvoimien haitalliselta vaikutukselta.

Suurin todennäköisyys venyttelystä on pohjan pinnalla; tässä on vahvistuksen sijaittava

Tämän ominaisuuden kompensointi mahdollistaa terästangojen asentamisen pohjaan kahdella tasolla. Tämä ratkaisu lisää kokoonpanon lujuusominaisuuksia, jolloin voit säilyttää eheyden taivutuskuormien, vääntömomenttien ja murto-voimien vaikutuksesta.

Betonipohja vahvistetaan lisäksi pystytasossa sijaitsevilla apuvarjoilla. Pystysuuntaiset elementit tarjoavat voimankehyksen ylemmän ja alemman tason palkit.

Perusvahvistusprosessi

Teippityypin vahvistamisen aikana, aseta kaikki lujitustangot muottipesään, joka on asennettava valmiiksi. Vahvistuksen asettaminen nauhalevityksessä suoritetaan melko yksinkertaisen algoritmin mukaan:

 1. Asenna pystysuorat terästangot halkaisijaltaan 1-2 cm pitkin merkittyä pohjaa.
 2. Anna varren välinen etäisyys, jonka tulee olla 50-80 cm.
 3. Ankkuroidaan pystysuoraan sijoitettuihin sauvoihin käyttäen lankaa, vaakatasossa olevia alemman ja ylemmän tason tankoja.
 4. Käytä suojaputkia varmistaaksesi, että alemmasta lujitushihnasta alustalle on taattu aukko.
 5. Vahvista alustan keskellä olevat jalat ylimääräisten teräspalkkien avulla.

Tällä tavoin valmistetaan hihnatyyppisen pohjalevyn vahvistusta, joka varmistaa betonimassan eheyden ja havaitsee merkittäviä kuormituksia.

Vahvistussuunnitelman laatimisessa olisi otettava huomioon tarve sijoittaa tangot ylä- ja alapuolelle, tässä tapauksessa elementtien läpimitta olisi 10-12 mm

Kehittäjät ovat kiinnostuneita siitä, kuinka monta vaakasuoraa palkkia kullekin hihnalle, kuinka parhaiten varmistetaan käyttöikää? Vahvistustasojen määrä pysyy muuttumattomana. Vaakasuoraan sijoitettu vahvike asetetaan aina rungon ylempään ja alempaan tasoon, muodostaen luotettavan tilarakenteen. Kun asennat laatta-tyyppisen laatan vahvistusta, kiinnitä huomiota tulevan betonipohjan leveyteen. Vahvistuskotelon vahvistuksen määrä riippuu tästä:

 • leveyden ollessa 40 cm tai vähemmän, käytä kahta vahvistuspalkkia kutakin vyöhykkeen hihnaa varten;
 • vahvistetun leveyden vahvistaminen olisi tehtävä käyttämällä kolmea sauvaa kussakin vahvistuskerroksessa;
 • kuormitetuissa rakenteissa, joiden leveys on suurempi, sitä käytetään vahvistamaan 4 vaakasuoraa lujitemuotoa jokaiselle hihnalle.

Tangon mitat, jotka on muotoiltu ääriviivoilla, on oltava yhtä suuret kuin pohjan paksuus. Kun olet kiinnittänyt neuletiheyden kohtisuoraan sijoitetut tangot, tarkista pystysuoran tangon ulkonevan osan pituus, jonka korkeus on enintään 10 cm.

Erityispiirteet nurkkien vahvistamiseksi

Kulmavahvojen häkkielementit havaitsevat huomattavia ponnisteluja puristus- ja vetolujuuksien vaikutuksiin. On tärkeää vahvistaa oikein kulmakappaleita estämään haluttujen halkeamien muodostuminen ja konkreettisen monoliitin eheyden hävittäminen kulmavyöhykkeillä.

Tällaiset tapaukset ovat melko usein, kun muodonmuutos putoaa kulmakappaleille ja menee keskelle.

Kuinka sijoittaa palkit kulmavyöhykkeillä estämään virheitä? Muista, että umpikujaan ei asenneta kohtisuorasti toisiinsa nähden. Niiden pitäisi olla taivutettu erityiseen laitteeseen. On tärkeää huolehtia raudoituksen päällekkäisyydestä, joka yhdistää jokaisen hihnan tankoja säteittäisiin elementteihin. Kulmavyöhykkeellä sijaitsevien sauvojen päällekkäisyyksien tulee olla yli 25 cm. Tässä tapauksessa, kun muotti on täytetty betoniliuoksella, nurkkasäikeiden lujitemuoto ei hajoa.

Mikä vahvistus on parempaa käyttää säätelyssä, jotta kulmaosat voidaan kiinnittää turvallisesti? Käytä A2-luokan luokkia, A300, luokkiin A6, merkitty A1000. Vavat ovat aallotettu pinta, valmistetaan kuumavalssauksella, lisäävät adheesiota betonimassaan. Mitkä liitokset ovat parempia? Kaikki riippuu varsinaisten kuormien suuruudesta. Mitä korkeampi tangon luokka, sitä suurempi turvallisuusmarginaali. Kulmavyöhykkeiden vahvistaminen voidaan toteuttaa myös vahvistusverkolla, jossa on neliösolut (2x2 cm).

Bar-kiinnitysmenetelmät

Oikein tehty vahvistaminen määrää kehyselementtien kiinnityksen voimakkuuden. Pidä tämä mielessä, kun kiinnität nauhan pohjalevyn vahvistusta. Kehittäjät ovat kiinnostuneita siitä, miten nauhan säätöä vahvistetaan omilla käsillä, varmistaen tangojen luotettavan kiinnityksen? Seuraavia kiinnitystapoja on olemassa:

 1. Johdon käyttäminen neulomiseen, mikä mahdollistaa erikoistyökalujen käyttämisen tangojen liittämiseen. Tämä aikaansaa jäykän vahvistusrakenteen runkoon.
 2. Hitsauslaitteiden käyttö, jonka avulla voit liittää terästangot. Tällaisella vahvistetulla rakenteella ei kuitenkaan ole tarpeellista jäykkyyttä. Tämä johtuu metallirakenteen rikkomisesta, joka esiintyy hitsauksen aikana kytkentäpisteissä.

Kuinka kiinnittää teräspalkit? Loppujen lopuksi elementteihin voidaan kiinnittää useita tapoja. Älä epäröi, käytä neulomalla lankaa - tehokas työkalu, jonka luotettavuus on vakuuttunut ammattimaisille rakentajille. Hitsauksen käyttö ei ole toivottavaa, koska kuormien alla rungon eheys on vaurioitunut, minkä jälkeen se alkaa halkeilla betoni- massojen pinnalle.

Yhteenvetona

Artikkelin materiaali on suunniteltu auttamaan sinut tekemään korkealaatuista vahvistamista säätiön omalla kädelläsi. Työnteknologian tarkastelun jälkeen voit itsenäisesti vahvistaa säätiötä turvautumatta palkattujen työntekijöiden palveluihin. Tämä on vastuullinen toiminta, jonka tuloksena riippuu siitä, mitä venttiiliä käytetään ja miten tekniikan toimintasekvenssiä noudatetaan.

Säätiön vahvistaminen ja perusta lujittaminen

Rakennuksen tai rakennuksen alla olevan säätiön tarpeellisuus ei aiheuta epäilyksiä. Ei ole epäilystäkään siitä, että perustan vahvistamiseksi sitä on vahvistettava. Kysymys on siitä, kuinka tarkalleen olisi vahvistettava vahvistus, miten vahvistetaan perusta maksimaalisen tuoton saamiseksi.

Miten säätiö toimii

Tämän ymmärtämiseksi on otettava huomioon betonin ominaisuudet. Betoni kestää puristuskuormitukset erittäin hyvin, mutta huonosti, lähes joustamattomalla taivutuksella (tarkemmin sanottuna taivutuksen aikana syntyvä jännitys). Käytännössä säätöön on mahdotonta saavuttaa tasaista voimajakautumista, sillä monimutkaisten kuormitusten vaikutuksesta syntyy sekä puristus- että jännitysalueita.

Jotta paremmin ymmärrettäisiin, miten vahvistetaan perusta, samoin kuin vahvistamisen yleinen merkitys ja tehtävät, pidä kaikkein yleisin perusta - nauhatyyppi. Se on suorakaiteen muotoinen tai monimutkainen poikkileikkaus, joka sijaitsee ympäryksen ympärillä ja rakennuksen sisällä.

Koska nauhan poikkileikkauksen korkeus on pienempi kuin sen pituus, niin kuten edellä on jo todettu, kuormitukset aiheuttavat puristusta ja jännitystä niissä. Säätöraudoitus ja ratkaisee ongelman siirtymistä lujittaviin vetovoimaan, jolla teräs ei pääse esineeseen paremmin kuin betoni.

Taivutuksen aikana suurin venytys tapahtuu rakenteen pinnalla, joten vahvistus on mahdollisimman lähellä sitä. Ja koska kellarin venytysvyöhykkeet voivat esiintyä sekä ylä- että alapuolella, ne vahvistavat sekä ylä- että alaosaa. Betonin ominaisuuksista saat lisätietoja betonin valmistukseen liittyvistä materiaaleista.

Jotkut subtleties vahvistaminen säätiön

Säätiön vahvistamisessa voidaan erottaa seuraavat kohdat, jotka vaativat erityistä huomiota.

1. Ankkuri toimii (kantaja) ja yhdistää (kokoonpano), jälkimmäinen suorittaa rakenteellisia tehtäviä ja käytännössä ei näe kuormia.

2. Jotta voima siirtyisi paremmin betonista kehykseen, käytetään jaksollisen profiilin vahvistamista (uurteita).

3. Lujitetta ei saa sijoittaa betonin pinnalle tai liian lähelle. Ensinnäkin se syövyttää, ja toiseksi se voidaan irrottaa runkorakenteesta. Lujituksen päällä olevan suojakerroksen on oltava vähintään 3-5 cm.

Yksi yleisimmistä virheistä perustuksen vahvistamisessa on lujittavien tangojen samanaikaisuus (liitokset pitkin pituutta) samassa pystytasossa tai lähellä sitä. Johtojen kohdalla lujitustangot ovat jo heikentyneitä, ja jos ne ovat keskittyneet yhteen paikkaan, säätiö voi halkeilla.

Laskelmissa havaittiin, että kun työvahvistin telakoidaan, sauvojen päällekkäisyyden (päällekkäisyyksien) kokonaispituuden tulisi olla vähintään 50 halkaisijaltaan.

Toisin kuin työvahvistus, kokoonpano (liitos) vahvistaminen (pylväät, jotka kattavat pitkittäiset työtangot) on toinen tehtävä. Joten kun tiivistetään betonikappaletta ja pituussuuntaista vahvistusta, jälkimmäinen voi taivuttaa ja vetää ulos kellarimassasta, joka kiinnittyy ja estää. Lisäksi ne varmistavat kehyksen vakauden myös betonin kaatamisen aikana.

Vahvistuksen valinta säätöraudoitukseen

Tärkein tehtävä kehyksen luomisessa on halutun vahvistushalkaisijan valinta. Tarpeettoman suuren halkaisijan käyttämien sauvojen käyttö lisää rakentamisen ja rakentamisen kustannuksia kokonaisuutena, ja halkaisijaltaan pienemmät sauvat voivat purkautua.

Alhaisten rakennusten rakentamisessa voidaan käyttää 10-14 mm halkaisijaltaan saumoja betoniteräksen työstöön ja kiinnittimiin - 6 mm: n halkaisijaltaan ns. "Lanka". Tällainen valinta on perusteltua suurimmassa osassa hankkeita, mutta tällaisten rakennusten kohdalla kannattaa myös määrätä vahvistus laskemalla huomioon erityiset olosuhteet.

Tee vahvistuskehys omalla kädelläsi

Kahdella eri tavalla tuotetut kehyselementit:

Ensimmäisessä tapauksessa kantimen ja vanteiden liitososat on yhdistetty kiertymällä erityisestä pehmeästä langasta. Tällä menetelmällä on useita etuja:

• metallin rakenne ei häiriinny;

• nivelten vahvistusosaa ei vähennetä.

Suurten halkaisijoiden tangot on vaikea kiinnittää tiukasti lanka-alueilla. Ja koska hitsauksen kielteinen lämpövaikutus, jolla on tällaiset halkaisijat, pienenee, ja vahvistus läpimitaltaan yli 25 mm, käytetään yleensä hitsausta.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön "nauhojen" kulmaliitosten ja risteysten vahvistamiseen. Tässä erilliset vahvistuskotelot lähestyvät suorakulmaisia, ja niiden on oltava luotettavasti ja oikein yhdistettyinä yhteen kokonaisuuteen. Voit tehdä tämän kahdella tavalla.

1. Purkautuu lujittavan taivutuksen ja johdin liitäntäseinään, johon liitetään vierekkäinen kehys. Tällöin sauvat synnyttävät molemmin puolin.

2. Kehysten ytimet on liitetty erillisillä, G- tai P-muotoisilla vahvistuslevyillä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin työstetty.

Laattojen perustusten vahvistaminen

Keskustelun päätteeksi katsotaan niin kutsuttu "laatta" -perusta. Se on teräsbetonilaatta koko rakennuksen alueelle. Sitä käytetään heikon, kimmoisan maaperän tapauksessa.

Erityisen laattojen tapauksessa voit harkita monoliittista tyynyä, joka on järjestetty esivalmistettujen lohkojen nauhan perustan alle.

Laattaperustusten ominaisuudet:

• vertailualueen merkittävä koko mahdollistaa yksikkökuorman pienentymisen yksikköalueella;

• maaperän vaakasuuntainen siirtyminen hieman vaikuttaa;

• Sopii kaikkiin rakennuksiin.

Laattapohjan vahvistaminen suoritetaan vahvistamalla samankal- ta halkaisijaltaan olevia tankoja. Asennetaan ruudut sekä laattojen alapuolelta että yläpuolelta, jolloin saadaan suojaava kerros betonista.

Johtopäätös siitä, että perustukset vahvistetaan omilla käsillään

Kuten näette, vahvistaminen säätiöllä omalla kädellä on varsin toteuttamiskelpoinen asia, mutta vastuussa: betonitoimintatavasta tehty virhe ei ole mahdollista. Siksi aloittaessasi työtä, älä epäröi kuulla kokeneita rakentajia, lukea rakennusten koodeja ja määräyksiä (SNiP) perustusten suunnittelussa ja rakentamisessa sekä niiden vahvistamisessa. Voit tutustua asiaan liittyvän aiheen perustekijöihin. Voit esittää kysymyksen alla kommentit tai täällä. Menestyminen työssä!

Kuinka työskennellä raudoitusraudoitusten kanssa?

Jotta rakennustyöt onnistuisivat, sinun on valmisteltava asianmukainen säätiö, jolla on valtava turvallisuus ja kestää kuormat. Tätä varten on välttämätöntä toteuttaa koko joukko teoksia, joilla pyritään vahvistamaan ja parantamaan rakenteen vakautta.

Vahvistusnauhan säätiö on helpoin tapa vahvistaa rakennuksen perustaa. Lisäksi tällaista parannusta olisi käytettävä epäonnistumatta, sillä ilman vahvistettua kehystä betoni ei pysty enää tukemaan tuhoisia tekijöitä pitkään aikaan, ja tämä on täynnä vakavia seurauksia, jotka saattavat vaikeuttaa rakennuksen käyttöä.

Kuinka tehdä säätiön vahvistaminen?

Rakennuksen perustuksen vahvistamismenetelmällä tarkoitetaan metallivarret kuten tukirakenteet, joiden päälle betonikerros kaadetaan. Riittää nähdä kuvan vahvistamisen nauhan säätiön ymmärtää koko prosessin ydin.

Tässä tapauksessa on välttämätöntä ottaa vain tangot, joilla on korkea plastisuusindeksejä, koska karkaistut kiinteät elementit taipuessaan eivät pysty kestä- mään ja hajoamaan, mikä tekee niistä täysin hyödytöntä jatkokäytössä. Metallin päätehtävä on betonin sisällyttäminen yhteen kokonaisuuteen, koska rakennus voi kutistua ajan myötä ja säätiö halkeilee, mikä vaarantaa kohteen käytön jatkamisen.

Jos katsot videon nauhan säätiön vahvistusta, näet, että työ tehdään vaiheittaisessa toteutuksessa. Jokainen tekninen toiminta on suoritettava tiukasti ammattilaisten ohjeiden mukaisesti, koska muutoin ei ole mahdollista saavuttaa täydellistä suojaa. Siksi on syytä kiinnittää erityistä huomiota toiminnan valmisteluun ja toteuttamiseen:

 • 1. Ensin sinun on päätettävä rakennuksen mitoista ja valmistettava tasainen rakennusalusta. Voit tehdä tämän kaivukoneiden avulla poistamalla ylemmän hedelmällisen maakerroksen ja poistamalla kaikki korkeudet ja syvennykset.
 • 2. Toisessa vaiheessa sinun täytyy kaivaa kaivanto, johon pohja kulkee, jotta voit valmistaa maata rakentamiseen. Maaperän tyypistä riippuen on toteutettava lisätoimenpiteitä, esimerkiksi hiekka- ja sora-alustan luominen, joka vastaa veden poistamisesta rakennuksesta.
 • 3. Seuraavaksi valmistellaan raudoituksen raudoitusta, joka koostuu suuresta määrästä yhteenliitettyjä metallitankoja. Suunnittelu luodaan aiemmin laaditun järjestelmän mukaisesti, jotta voit työskennellä turvallisesti suunnitelman mukaisesti eikä etsiä menetelmää jo toiminnan aikana. Samanaikaisesti on olemassa kaksi lähestymistapaa vahvikkeen liittämiseen: hitsaukseen tai neulontaan. Ensimmäinen on yksinkertaisempi ja luotettavampi, mutta toinen näkyy paremmin toiminnassa "kelluvilla" maaperillä, missä on tärkeää, että säätiö mukautetaan maaperän rakenteeseen, kun taas rakennus ei ole vahingoittunut eikä sitä tarvitse purkaa.
 • 4. Säätiön valmistuttua asennetaan muotti, jonka pohjasta kaadetaan korkealaatuista betonia, joka on vastustuskykyinen pakkaselle ja muille tekijöille.

Erityisen varovainen tulisi olla nauhalementin kulmien lujittaminen, koska heikko alueet muodostavat aina liitäntäpisteissä, mikä voi viime kädessä johtaa epäsuotuisaan lopputulokseen, joka edellyttää rakennuksen hätäuloskäyntiä ja sen rakenneuudistusta.

Mitkä parametrit on otettava huomioon?

Liuskajohdon vahvistuksen laskenta suoritetaan ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 • • maaperän tyyppi, jolle rakennusta tehdään;
 • • rakennuksen kerrosten lukumäärä ja sen likimääräinen paino;
 • • seisminen toiminta rakentamispaikassa.

Näille paikoille saatujen tietojen mukaisesti laaditaan kaistaleiden perustuksen vahvistus. Ainoastaan ​​sen avulla on mahdollista suorittaa käsitys oikein. Valittaessa raudoitusta on kiinnitettävä huomiota teräslaatuun, josta se on tehty. Vasta sen jälkeen voit ostaa sopivan vaihtoehdon. Rakennustyömaalla sinun tulee käyttää hiomakone niin, että pystyt oikein leikkaamaan raudan halutun pituisen osan. Sitä ei kuitenkaan pitäisi taivuttaa.

Piirustukset teipin perustuksen vahvistamiseksi on tehtävä todellisten indikaattoreiden suhteen. Nykyään niitä ei voi tehdä paperilla, vaan erityisessä tietokoneohjelmassa kolmiulotteisessa muodossa. Näin voit heti ymmärtää, mitä tulosta odotetaan tuotoksessa ja miten se voidaan saavuttaa. Sinun on myös säännöllisesti kuulusteltava piirustusten kanssa työssään, jotta estetään suunnitelman poikkeaminen.

Vain oikea vahvistus nauhan säätiön avulla saavuttaa tavoite. Siksi sinun täytyy yrittää kovaa ja noudattaa kaikkia rakennuskoodeja.

Työntekoteknologia

Teippityypin vahvistaminen omiin käsiisi ei ole liian vaikeaa, mutta vie paljon aikaa. Sinun on myös saatava hitsauskone tai erityinen koukku neulomisvarusteille. Yhden näistä työkaluista vierekkäiset elementit kytketään toisiinsa.

On myös tärkeää huomata, että monoliittisten nauhojen perustukset eivät ole käytännössä yksin mahdollisia, joten sinun on löydettävä avustaja. Hänen on tuettava lujitettavuutta, kunnes se on kiinteä, auttaa pitämään pitkät osat tasaisesti ja tarjoavat yleensä erilaisia ​​apuapua operaation aikana.

Vahvistaminen teippipohjasta lasikuituvahvisteella tapahtuu hieman helpommin, koska hitsausta ei tarvita, ja materiaali on paljon kevyempi kuin metalli, joten sen siirrossa ja leikkaamisessa ei ole ongelmia.

Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta

kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Säätiön kulmien vahvistaminen Säätiön seinämien tukemisen vahvistaminen

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.

Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Vahvistuksen asettaminen nauhan perustukselle: työn vaiheet, ominaisuudet, kulutus

Jokainen meistä unelmoi, että talossa asuminen ei ole vain lämmin, vaan myös lämmin, vakaa ja luotettava. Tämän saavuttamiseksi on kiinnitettävä huomiota asennetun säätiön laatuun. Näin ollen raudoituksen asentaminen nauhalevitykseen voi lisätä kulutuskestävyyttä ja muita pääominaisuuksia 60-70%.

Harkitse vahvistusverkon rakenteen yksityiskohtaisempaa käyttöä käyttäen esimerkkiä suosituimmista, samoin kuin kaikkein vaativimmista socle-nauhan perustuksista.

Nauhan tyyppikanta

Aluksi on välttämätöntä asua yksityiskohtaisemmin nauhatuloksen erityispiirteistä.

Se on "nauhan" muoto, jota käytetään koko rakennuksen ympärysmitta. Sen tärkein materiaali on konkreettinen ratkaisu.

Harkitse sen pääpiirteitä:

 • Helppo asennus
 • Vähimmäistyöaika
 • Säästää rahaa manuaalisesti ilman erikoislaitteiden käyttöä
 • Koko rakentamisprosessi ei vaadi paljon raaka-aineita.
 • Pitkä käyttöaika (käyttöaika voi olla 100 vuotta)

Miksi on tarpeen vahvistaa kellarivieritysverkkoa

Monet pitävät konkreettisia vahvin ja kestävin rakennusmateriaali. Itse asiassa tämä materiaali on kuitenkin varsin hauras.

 • Se saattaa kaatua syövän muutoksen takia.
 • Kosteudelle, joka voi johtaa asteittaiseen tuhoamiseen.
 • Ajan myötä pääkohdat, jotka muodostavat ratkaisun, voivat alkaa murentua.

Estääksesi ennenaikaisen vian ja betonin lujuuden menetyksen, on vahvistettava sitä vahvistamalla silmäkoko. Vahvistusnauhan asettaminen on helppoa. Lähes kaikki voivat tehdä rakennustöitä omillaan. Tässä tapauksessa rakentajien ei tarvitse olla erityisopetusta tai epätavallisia taitoja.

Pinoamisen ominaisuudet

Sinun on tutustuttava asennuksen pääpiirteisiin:

 • Työlle on välttämätöntä käyttää teräviä teräsputkia. Optimaalinen halkaisija - 1,2 cm
 • Kiinnitä erityistä huomiota työskentelyyn kulmissa ja säätiön nivelissä. On erittäin tärkeää tarkkailla oikeaa teknologiaa töissä näissä paikoissa. Sen rikkominen johtaa edelleen koko rakennelman tuhoamiseen.
 • Liuskajohtojen vahvistamisen neulonta suoritetaan seuraavalla tavalla:

- pystysuuntaisille sauvoille on tarpeen kiinnittää ristikon vaakapintaan päällekkäiset ja vinot.

 • Nurkkien sisällä ja nivelissä tulee näkyä sauvojen leikkauspiste.
 • Vavat on sijoitettava hyvin koko rakennuksen kehälle.

Työn tärkeimmät vivahteet

Myös työssä on otettava huomioon vahvistusverkon perusominaisuudet.

 • Betonimateriaali on helposti alttiina muodonmuutokselle ja repimiselle. Sen poistamiseksi, vahvistuspohjat levitetään vahvistamalla.

Siten korkean lujuuden saavutetaan pohjan kulmissa, risteyksissä ja taiteissa.

Taukojen todennäköisyys vähenee.

 • Jotta perusalusta olisi lujempi taso, on suositeltavaa suorittaa pystysuoran vahvistusmenetelmä.
 1. Metallivarret toimivat tukirakenteiden tukemana
 2. pystyvahvistusasennusvaihe - vähintään 50 cm
 • Jotta verkko ei huonontuisi eikä romahtaisi ympäristön vaikutuksen alaisena, sen vahvistaminen on välttämätöntä.

Tätä varten materiaali upotetaan betonin liuokseen.

Aineen alaosa käsitellään betonilla 70 cm, ylempi - 6 cm.

 • Käytettäessä menetelmiä voit käyttää useita kerroksia materiaalia. Vahvistaaksesi sitä käytä vähintään 3-4 tankoa kummassakin kerroksessa.
 • Tehokkaan tuloksen saavuttamiseksi käytetään materiaaleja, joilla on kansainvälinen merkintä A - W.
 • Materiaalin määrä mitataan tavallisesti tonnilta. Laskemiseksi on tarpeen tehdä alustavat mittaukset raaka-aineen vaadittavasta paksuudesta ja pituudesta.

Tuki pohjalle

Oikea materiaalien valinta

 1. aputangot
 2. tärkein
 • Poikkileikkauksen läpimitan oikea valinta riippuu ilmasta, kuorman vaadittavasta suuruusluokasta, paineesta, materiaalin teknisistä ominaisuuksista (yleensä se vaihtelee noin 1-2 cm: n välillä)
 • Apupuomia tarvitaan kiinnittämään ja kiinnittämään elementit. Keskimääräinen koko e paksuus voi olla 0,5-1 cm
 • Pystysuorat materiaalit asennetaan kahdella tavalla:
 1. ajaa maahan
 2. Kiinnitetään jäykkään alustaan

Työn toteuttamisesta

Lujittavan pinnoitteen asennus koostuu seuraavista päävaiheista:

 1. Valmistelutyöt
 2. muotti
 3. Liuskajohtojen vahvistamisen sitominen
 4. Asettaminen suoraan pohjaan

Käytetyt työkalut

Työlle tarvitsemme seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • Vavatangot. Halkaisija on korkeintaan 1,4 cm. Optimaalinen määrä on 4-8. Suurin vahvuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää vähintään 8 tankoa.
 • Lanka. On välttämätöntä sitoa hyppyjä siitä. Ne asetetaan pohjan kehäksi pitkin koko leveydeltään. Liuskanjalan raudoituksen etäisyys on vähintään 50-70 cm

Kaikissa työkaluissa on oltava litteä pinta, joka ei sisällä vaurioita ja siruja. On tarpeen esikäsitellä niitä erityisellä ratkaisulla korroosion estämiseksi.

 • Johdotusliitäntä. Sen halkaisija on 1 - 1,2 cm. Sitä käytetään tangot (pitkittäinen ja poikittainen)
 • Erikoisleike sidontaan. Suorittaa viiran sidontatoiminnon. Se on kuitenkin paras suorituskyky.
 • Erityinen koukku neulontaverkolle. Voit tehdä sen itse tai hankkia erityisen sähkötyökalun.
 • Ammattityökaluista voit valita erikoistunutta pistoolia.
 • Hitsauslaitteet. Sitä käytetään tapauksissa, joissa tarvitaan lisää jäykkyyttä materiaaleihin.

Nauhapohja ja liittimet

Työn toteuttamisesta

 1. Sivuston valmistelu. Merkintäalue. Pohjan puhdistaminen pölystä, likaista, roskista.
 2. Kuormitusvoiman laskeminen materiaaleihin. Käytettyjen raaka-aineiden määrän määrittäminen.
 3. Materiaalien lukumäärän valinta, raaka-aineiden tyyppi, raaka-aineen määrä.
 4. Kuljettaa muotti. Puutavara tehdään puupaneelien avulla. Ne voidaan kiinnittää maahan ja vakiinnuttaa kiinnittämällä ne erityisillä puusta tai metallista. Muottipaneelit asennetaan kaivettuun kaivantoon.
 5. Rakenteen vahvistaminen voi olla tyhjennysjärjestelmä. Se koostuu kerroksista raunioista ja hiekasta. Tasojen tulee olla painettu hyvin. Niiden korkeus ei saa olla yli 10 cm.
 6. Kaivon sisäpuolella on 2 metrin etäisyydellä toisistaan ​​pystysuorat metallitangot. Voit vahvistaa niitä konkreettisella ratkaisulla ja tunkeutumisen maahan.
 7. Lujittavan silmän sitominen.
 8. Mesh-kiinnitys metallisilla pystypalkkeilla.
 9. Verkkosoluja on asennettava vähintään 5 cm: n etäisyydeltä kellariviin. Tämä estää niiden ennenaikaisen ruostumisen ja korroosion.
 10. Kaikki rakenneosat on asennettava tasaisesti vaakasuoraan ja pystysuoraan tasoon nähden. Jotta voima saavutettaisiin, on tarpeen vahvistaa ristikkoa tiilien palasilla.

Aineiston kulutus

On erittäin tärkeää laskea oikein rakennusaineiden määrä.

Se riippuu liuskajohdon kokonaispinta-alasta, rakennuksen alueesta.

Keskikokoisen pinta-alan ollessa 36 neliömetriä on suositeltavaa käyttää 1,4 cm: n poikkileikkauksia. Tässä tapauksessa tarvitaan 30 metriä raaka-aineita verkon tason 1 tasolle: 24 metriä vahvistusta kellarikerroksessa, 6 metriä sisustuksessa.

Jos käytetään 4 tasoa, tarvitaan 120 metriä rakennusmateriaalia: 100 metriä raaka-aineita per pinta-ala, 20 metriä sisäpintoja varten.

 • Keskitaso - 50 cm
 • Hyväksyttävä nauhan leveys - 30 cm

Alustavia laskutoimituksia ei tarvita, jos ostat komposiittityyppisen vahvistuksen.

Teipin säätiön ajankohtainen vahvistaminen mahdollistaa sen vahvistamisen ja kestävyyden ja lujuuden. Työn aikana on tehtävä alustavat laskelmat ja noudatettava perusvaihetta.