Kuinka käyttää vesitasoa

Rakentamisen aikana on usein vahva tarve yksinkertaiselle työkalulle, jolla voit yksinkertaisesti ja tarkasti tuottaa vaakasuuntaisia ​​merkintöjä täysin pinnalla. Jotta melko tasaisella merkinnällä olisi mahdollisimman vähän poikkeamia horisontaalisesta, riittää melko yksinkertaisen työkalun käyttäminen - vesitaso, jota kutsutaan myös vesitasoksi.

Huomautuksessasi esitellyssä artikkelissa tarkastelemme kysymystä siitä, millaisia ​​materiaaleja tämä työkalu voidaan tehdä itsenäisesti ja miten sitä käytetään oikein.

Ulkonäkössä voimme sanoa, että veden taso on yksinkertainen laite. Se on läpinäkyvä ontto letku, jonka pituus ja halkaisija on enintään puolentoista metriä, kummassakin päässä on dimensioasteikko.

Kuinka tehdä vesitaso?

Ensinnäkin on syytä huomata, että tällainen laite kuin hintataso (toinen nimi vesitasolle) voidaan ostaa mistään myymälää myyvästä rakennusmateriaalista ja se maksaa enintään kaksisataa ruplaa. Jos kuitenkin jostain syystä (esim. Sinulla on liian vähän aikaa tai olet kaukana kaikista rakennustyömaista), et voi hankkia vesitasoa, niin voit tehdä sen itse kotona.

Ensinnäkin sinun on otettava pieni läpinäkyvä letku (suositellaan silikonia) ja merkki tai merkki, jolla asteikko tai viiva merkitään merkittyihin esineisiin. Vaikka käytännössä rakentajat toimivat ilman näitä merkkejä.

Seuraavaksi sinun on täytettävä letku vedellä (kannattaa huomata, että voit käyttää mitä tahansa muuta kohtalaisesti viskoosia nestettä, helppokäyttöisyyden vuoksi, vettä voi sävyttää elintarvikkeiden värjäämisellä), kun taas letkun täyttökampanjan on päästävä eroon kuplista. Bubbles voidaan poistaa ruiskulla.

Mutta se voi olla, että se on parasta käyttää keitettyä suodatettua vettä, jotta voit tarkemmin määritellä vaaditun tason.

Vihjeitä työskentelyyn vesitasolla

1. Hydraulista tasoa suositellaan täyttämään puhtaalla laskeutumisvedellä. Koska jos tavallinen vesi on vesihanaa, letkua ei voi välttää paljon kuplia, mikä vaikuttaa merkittävästi tarkkaan lukemiseen.

2. Kun letku on täytetty, varmista, että siinä on ilmakuplia. Tarkista, että letkun keskikohtaa on nostettava yhdellä kädellä, samalla kun vedät letkun päät alaspäin toisella. Tämän seurauksena ilmakuplat, vastaavasti, jos ne ovat läsnä, pitäisi vähitellen nousta. Tällä menetelmällä voit purkaa kaiken ilman koko vesistöstä.

3. Kun silikoniletkun molemmat päät on asennettu vierekkäin, vedenpinnan on oltava samassa merkissä. Siinä tapauksessa, että se on erilainen, on vain yksi johtopäätös, joko ilma on jäljellä tai jossa letku on taivutettu.

4. Jos työskentelet vanhan tason kanssa, jolla ei ole vinkkejä, muista, että se ei näy tarkasti. Tällaisessa tilanteessa ensimmäinen etiketti on sijoitettava ei nurkkaan (kuten on osoitettu), mutta sinisestä ja kaikki kulmat on tarkastettava vain hydraulisen tason toisessa päässä. Viimeinen (viides) merkki on sijoitettava ohjauksen vieressä, jonka jälkeen johdin tai kalastuslinja on vedettävä kulmiin. Tämä auttaa vahvistamaan vaakasuoran tason.

5. Veden tasoa on kielletty taivuttaessa tai astumatta käytön aikana.

6. Muista, että letku siirretään nurkasta toiseen nurkkaan, sinun täytyy avata se.

7. Käytä vain hyvin maalattua kynää. Koska tarvitsemme ohuen ja tarkan merkin, ja tylpäkynä kykenee jättämään merkin jopa 2 millimetrin paksuiseksi, toistan tavoitteemme - saavuttaaksemme täydellisen tason.

8. Varmista, että vesi tyhjennetään tämäntyyppisen työkalun jälkeen, sillä viikon tai kahden kuluttua se voi hapata ja kukkia.

Kuinka käyttää vesitasoa?

Käsintehtyjen rakennustyökalujen työn perusta on viestintäalusten vuorovaikutuksen periaate. Kun veden taso samanaikaisesti on kaksi osaa aluksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa, ne ovat yhtä kaukana toisistaan ​​korkeudella siitä pisteestä, joka on lähde. Tämän sattumanvaraisuuden ansiosta voit saada pisteitä merkityllä pinnalla, jotka sijaitsevat samalla korkeudella kuin perinteinen merkki, joka otetaan nollaksi.

Vedenpinnan itsetuotannon jälkeen pystyt saavuttamaan samat korkeusarvot seuraavasti (harkitse lattiamittausta esimerkin avulla):

 1. Ensin tarvitset työseinän yhdeltä puolelta noin puolitoista metrin korkeudella (ja mieluiten silmätasolla), joka asettaa alkupisteen merkinnän. Tällä tasolla sinun on tehtävä selvä vaakaviiva. Pyöritä se merkkilangalla tai huopakynällä, niin ettei se menetä sitä, koskee kaikkia merkkejä.
 2. Seuraavaksi levitä jokin veden pinnan päistä aikaisemmin tehtyyn merkkiin ja kiinnitä se liimanauhalla. Jos työskentelet kumppanin kanssa, et voi korjata nauhaa.
 3. Siirrämme tason toisen pään seinän toiselle puolelle ja sovitetaan putken pää paikkaan, joka on puolitoista metriä korkeampi. Säädämme letkun tämän pään sijainnin korkeutta siten, että vastakkaisen pään vesitaso vastaa yhtä aikaa kuin aiemmin vedetty viiva.
 4. Laitteen tässä päässä saatu merkki vedenpinnan tasolla ja antaa halutun korkeuden. Samalla tavalla voidaan asettaa välimerkkipisteitä, jotka sitten liitetään yhdellä kiinteällä linjalla.

Kun kaikki nämä toimenpiteet on suoritettu, on välttämätöntä mitata tarvittava etäisyys alaspäin merkintälinjasta ja laittaa merkintä sukuelinten viivojen sijainnista kehän ympärillä.

Vedenpinnan etuja

Itsetasolla on useita epäilyttäviä etuja, kuten:

 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • helppo valmistus;
 • laitteen helppokäyttöisyys;
 • melko hyvä erottuvuus täysin valaistuslukemilla.

Sinun tarvitsee vain tavallinen vesijohtovesi ja sen vuoksi läpinäkyvä, välttämättä paksu seinämäinen silikoniletku, joka ei pysty rikkomaan pienintäkään mutkaa. Myös tällaisessa letkussa neste kulkee välittömästi ja vapaasti koko pituudelta, kun pienen halkaisijan letkussa oleva neste sekoittuu hyvin hitaasti, minkä vuoksi on tarpeellista odottaa riittävän pitkää aikaa, kun tasomme on korjattu ja luotettavuus on mahdollista.

Paksun letkun pääongelma on pienet huomaamattomat ilmakuplat, jotka muodostuvat sen täytön aikana vedellä.

välineet

Hydraulinen taso on helppokäyttöinen työkalu. Se on välttämätöntä määritettäessä huomattavalla etäisyydellä sijaitsevien pintojen tasoa. Käytetään rakennus- ja korjaustöissä.

Sisällysluettelo:

Mikä on vesitaso?

Rakennustasot ovat monenlaisia:

 • vesitaso tai vesitaso;
 • laser;
 • putki;
 • kupla vastine

Hydraulinen taso koostuu joustavasta läpinäkyvästä letkusta ja kahdesta muovisesta säiliöstä sen päissä. Tämä laite, joka työskentelee Pascalin alusten viestinnän periaatteella.

Työkalua käytetään lasin ja väärennettyjen kattojen asentamiseen, lattioiden tasoittamiseen ja taustapaperin kiinnittämiseen. Sen avulla voit kohdistaa esineitä eri huoneisiin tai nurkan takana. Esimerkiksi maalauksia tai valaisimia.

Eli se palvelee merkkien siirtämistä vaakatasossa pitkillä etäisyyksillä.

Senttimetreinä varustetut pullot yhdistyvät putkella, minkä jälkeen järjestelmä täytetään nesteellä. Kun työkalu on samassa tasossa suhteessa maahan, säiliöiden veden korkeus on sama.

Ammattilaiset poistavat nämä pulloja usein tarpeettomiksi. Siksi itse asiassa hydraulista tasoa pidetään mitä tahansa läpinäkyvää letkua.

Suuremman putken halkaisijan ansiosta veden kulku on helpompaa, mikä yksinkertaistaa työskentelyä laitteen kanssa. Sen optimaalinen koko on 10 - 12 mm ja pituus tarvittaessa 3 - 30 m.

Työkalumallit on varustettu kumilevyillä pulloihin. Merkitse sen avulla nesteen määrä laitteessa, mikä helpottaa aloittelijoiden työtä.

Hydraulitason paino on 0,5-1 kg.

Laitteen käyttö on yhtä yksinkertainen kuin sen laite. Letku täytetään vedellä huoneenlämmössä. Toiminnan tarkkuus tarkistetaan mittaamalla neste kahdessa säiliössä.

Jos haluat merkitä tietyn korkeuden esineeseen, yksi pullo pidetään paikoillaan ja toinen siirretään avaruudessa. Vedenkorkeuden vertailua varten tehdään ohjausmerkkejä.

Lasertaso tuottaa säteen pituudeksi jopa 100 m. Mutta laite maksaa useita tuhansia dollareita. Oikeastaan ​​sen käyttö suurissa rakenteissa.

Kuplan taso on suorassa ruumiissa, jossa on nestemäisiä pulloja 15-200 cm. Työkalua käytetään horisontaalisten ja pystytasojen poikkeamien määrittämiseen. Kuparin sijainti määräytyy laitteen kallistuskulman suhteessa pintaan.

Putken taso vaihtelee pienemmäksi, mutta sillä on sama työn periaate. Mukavuutta varten se on varustettu kiinnikkeellä.

Hydro-taso, toisin kuin kuvatut työkalut, mahdollistaa epätasaisten pintojen käsittelyn suuremmalla etäisyydellä.

Myös sähköinen vesitaso. Se muuntaa kaltevuuden ja kulmanopeuden sähköiseksi signaaliksi.

Rakennushydrauliikan edut ja haitat

Veden taso on yksinkertaisin laite, joka on välttämätön talon tai huoneiston uudistukseen.

Käyttäjät merkitsevät useita etuja:

 • alhaiset vesitasot;
 • helppokäyttöisyys;
 • työskentele vaikeissa paikoissa letkun joustavuuden vuoksi. Käytön merkitys rakennuksen eri kulmista, joissa esineiden välitön näkyvyys ei ole;
 • kohtien tasojen kohdistaminen suurella etäisyydellä toisistaan;
 • mahdollisuus työskennellä tilojen ulkopuolella;
 • työkalu ei ole oudolta käyttää ja varastoida. Voit astua siihen tai pudottaa sen, mikä ei vaikuta sen työn tarkkuuteen.

Rakentamisella on myös useita haittoja:

 • tarvetta ottaa kaksi henkilöä mukaan työhön. Laseranalogin tapauksessa yksi riittää;
 • vaikea täyttää pitkiä letkuja vedellä;
 • työskentele yli 0 ° C: n lämpötiloissa;
 • järjestelmällinen nesteenvaihto;
 • laitteen eristäminen 2 metrin etäisyydellä lämmityksestä ja kuumista elementeistä;
 • työskentelevät vain vaakatasossa. Se ei sovellu pystypintojen tasoittamiseen.

Valmistelut työtä varten vesitasolla

Jotta vedenpinnan taso tarvitsee:

 • työkaluja;
 • nestesäiliö, kauhan tai kastelukannu;
 • suppilo;
 • teroitettu kynä;
 • hallitsija ja mittanauha;
 • Scotch nauha;
 • valinnainen väriaine vedelle;
 • Avustaja.

Ennen kuin työskentelet rakentamisen hydraulisella tasolla, on pestä se saippuavedellä niin, että pilaantuminen ei vaikuta laitteen tarkkuuteen. Kun järjestelmä on täytetty vedellä.

 • suorista instrumentin letku niin, ettei se rypisty;
 • tyypin nestesäiliö. Se voi olla pullo, ämpäri tai tölkki;
 • aseta se kukkulalle;
 • aseta hydraulisen tason toinen pää koko säiliön pohjalle;
 • vedä neste putken toisen reiän läpi;
 • pää, jossa lamppu alenee mahdollisimman alas maahan;
 • työnnä suppilo toisen pään reikään;
 • Kauhasta kaadetaan vettä tasaisesti vesitasolle.

Myös rakennusvesitaso on mahdollista täyttää nosturin alla. Samaan aikaan ilmakuplat tunkeutuvat instrumenttiputkeen. Ja veden virtausta on vaikea säännellä eroon niistä.

Jotkut mestarit käyttävät keitettyä vettä. Koska se sisältää vähemmän happea.

Myös neste voidaan sävyttää elintarvikeväri- tai kaliumpermanganaatilla. Työskentelyn visuaalinen yksinkertaistaminen.

 • Sovellamme kapasiteettia toisiinsa ja saavutetaan nesteannostuksen sattuma. Merkitse arvo erityisellä salpalla. Tämä on nolla, kun säiliöt ovat samassa vaakatasossa suhteessa maahan;
 • kun laite on täytetty vedellä, kiinnitä pullot ja sammuta niiden hanat.

Kuinka hydraulista tasoa käytetään oikein

Rakennustyökalun perusta on viestintäalusten vuorovaikutuksen periaate. Kun nesteen taso molemmissa pulloissa samaan aikaan, kohteet sijoitetaan samaan korkeuteen suhteessa maan pintaan.

Rakennustason rakentamiseen osallistuu kaksi henkilöä. Jokainen hallitsee yhtä aluksista. Yhdessä he suorittavat johdonmukaisia ​​rinnakkaisia ​​manipulointeja:

 1. Pidä pullo vaaditulla tasolla lähellä ensimmäistä esinettä.
 2. Lyijykynä antaa merkin pinnalle. Merkitse vesitason vesitaso. Esimerkiksi, merkitse 3. Pysy paikallaan.
 3. avustaja ottaa toisen pulloon ja siirtää sen seuraavaan kohtaan.
 4. Varmista, että putki ei ole taipunut.
 5. Säädä veden taso määritettyyn työkalun merkkiin. Nimimerkki 3. Odota, että vesi rauhoittuu. Täysi tason yhdistelmä viittaa siihen, että mitatut alueet ovat vaakatasossa.
 6. Tee merkki lyijykynällä.
 7. Kolmannen kohdan osalta siirrä hydraulisen tason toinen pää valmistettuun ja toinen uuden merkin paikkaan.
 8. Seuraavaksi, toimi kuten kuvattu.
 9. Tuloksena olevia pisteitä kutsutaan kääntöpisteiksi. Liitä ne yhdeksi riviksi viivain kanssa.
 10. Suorita kohtisuorat linjat ylös / alas vaaditulla määrällä. Käytä tätä rulettia ja hallitsijaa. Liitä myös niiden päätetunnisteet.

Joten vain yksi taso tarvitaan kohdistamaan kaikki huoneen esineet.

Laite levitetään pintoihin pystyasennossa.

Kun työskentelet yksinomaan työkalulla, kiinnitä se toiseen pulloihin. Esimerkiksi koukku. Tai tuuleta putken pää kiskolle. Kiinnitä sitten tämän tason reunus tiettyyn paikkaan teipillä tai ruuveilla.

Katso yleiskuva ennen hydraulitason käyttämistä.

Hydro level Bison

Bison on suosittu rakentamisen hydraulisten tasojen valmistaja. Työkalua käytetään merkitsemiseen.

Se koostuu polymeerisestä putkesta, jonka pituus on 5-25 m ja kaksi pulloa.

Neliöpulloissa on senttimetri- ja millimetrin merkinnät. Säiliöiden muoto selittyy niiden tarpeellisuudesta seinille ja muille sileille pinnoille.

Työkalussa on letku, jonka halkaisija on 8 mm.

Hydraulitason rakentamisen hinta syyskuussa 2014 vaihtelee 7-12 dollaria.

Vertailun vuoksi vesitaso STAYER maksaa $ 2-5. Se on varustettu putkella 5 - 25 m halkaisijaltaan 6 mm.

Kuinka tehdä vesitaso omalla kädelläsi?

Veden taso on tarkka ja se voidaan valmistaa romumateriaaleista.

Jotta rakennuksen vesitaso tarvitsisi:

 • läpimitaltaan läpimitaltaan läpinäkyvä läpinäkyvä putki, 8 - 10 mm
 • kaksi lääketieteellistä kertakäyttöruiskua 5 divisioonassa;
 • toimisto veitsi;
 • vesisäiliö;
 • saippua-ratkaisu;
 • merkki tai huopakärki.

Letkun pituus valitaan sen tilan mukaan, jossa työ suoritetaan. Yleensä putki, jonka pituus on 6-10 m, riittää. Letkun halkaisijan ollessa 1,5 cm ilmakuplien ongelma vähenee.

Ohjeet hydraulisen tason keräämiseksi:

 • juoksenna saippua liuoksen läpi letkun läpi jäljellä olevan öljyn poistamiseksi;
 • heittää neula ruiskuilta ja irrota männät;
 • leikkaa neulat neulojen alapuolella kirjoitusveitsellä;
 • laajentaa ruiskun reikää letkun halkaisijaan;
 • Aseta ruiskut puolelle neulan asentamiseksi hydrauliputkiin.

Voit myös tehdä vesitason ilman pulloja. Koska ne usein lentävät ja edistävät ilmakuplia muodostumista.

Tällaiselle työkalulle on tarpeen tehdä senttimetri merkki merkinnällä letkun päissä. Jos putki ei ole läpinäkyvä, kiinnitä ylimääräiset läpinäkyvät muovi- tai lasikappaleet sen päihin.

Vinkkejä rakennushydrauliikan käyttöön

1. Jotta hydraulitaso toimisi kunnolla, irrota ilmakuplat letkunsa ontelosta:

 • täytä järjestelmä vedellä;
 • nosta letkun päät ylös;
 • määritä instrumenttiputken keskiosa. Paina hänen jalkaansa;
 • kuplat nousevat vedellä tiettyyn tasoon. Paina alas paikkaa, johon he ovat nousseet. Jatka, kunnes ilma loppuu.

2. Nopeasti liittää merkkimet auttavat kierre. Voit tehdä tämän hieroen sen koko pituudelta liidulla tai liuskekivellä ja venytä sitä merkintäpisteiden väliin. Vedä se 1 cm keskeltä ja vapauta se. Napauttamalla säiettä jätetään suoraan suora.

3. Täytä hydrauliikan taso puhtaalla vedellä. Se sisältää vähemmän ilmaa.

4. Jos haluat käyttää järjestelmää negatiivisessa lämpötilassa, käytä jäätymätöntä nestettä pesukoneisiin.

5. Tyhjennä vesi vedellä. Se on taipuvainen kukintaan ja voi hapata.

6. Alkoholin tai vodkan lisääminen auttaa pitämään nesteen alkuperäisessä tilassaan.

7. Tarkista hydraulisen tason tarkkuus. Tätä varten liitä putken päät. Pullojen vedenpinnan tulee olla sama. Jos se on erilainen, se tarkoittaa, että letku on taivutettu tai ilma jää sen onteloon.

8. Pintaan sopivien tarkkuusmerkkien kohdalla käytä teroitettua kynää.

9. Älä taivuta veden tasoa käytön aikana. Pidä se auki estääkseen repeytymisen.

10. Säilytä letku pois auringonvalolta, jotta materiaali ei pääse pilkkoutumaan.

Hydraulisen tason käyttäminen - saamme täysin tasaisen vaakasuoran merkinnän

Hydro-taso - käytännöllinen ja helppokäyttöinen työkalu. Sitä käytetään erilaisissa korjaus- ja rakennustoiminnoissa tarkan merkinnän suorittamiseksi.

Nykyaikaiset rakennukset on rakennettu täysin tasoilla kattoihin ja lattioihin. Tämän saavuttamiseksi ei ole vaikeaa. Vaakapintojen merkintä toteutetaan nyt erittäin tarkalla ja tehokkaalla työkalulla - tasoilla ja laserilla. Kuitenkin monet kotitekoiset käsityöläiset eivät ole kiireistä käyttää rahaa kalliiden laitteiden hankintaan. Ne ovat melko tyytyväisiä veden joustavaan tasoon, jota kutsutaan myös vesitasoksi ja tasolle.

Hydraulitason työn perusta on viestintäalusten laki.

Tämä työkalu on tunnettu yli sata vuotta. Se harvoin epäonnistuu (tosiasiassa ei ole mitään rikkoutumista), se ei vaadi säännöllistä tarkistusta, jota ilman on mahdotonta kuvitella sähköisten merkintälaitteiden käyttöä. Ja mikä tärkeintä - hydraulinen taso on vakaa indikaatioissa ja helppo käyttää. Tärkein osa hengitystasosta on letku, joka on valmistettu polyeteenistä, vinylistä tai silikoni. Sen päissä voi valinnaisesti asentaa läpinäkyviä lasipulloja. Ne tarjoavat työkalun mukavampaa käyttöä.

Meidän kuvaama laite toimii alusten viestintäperiaatteen mukaisesti. Niissä nestetaso on aina sama, kun pulloihin kohdistuu ilmakehän paine. Tämä hydrodynamiikan laki ja perustuu henkivakion käyttöön. Tehtaan hydraulista tasoa on helppo ostaa lähimmässä rakennuskaupassa. Tämä työkalu ei ole ollenkaan kallista. Mutta millainen kodin käsityöläinen kieltää itsensä iloksi tehdä itse vedentaso? Tämä prosessi on todella yksinkertainen. Seuraavaksi kuvataan yksityiskohtaisesti.

Joustavan hydraulitason saavuttamiseksi tarvitset vain sopivan läpinäkyvän letkun, jonka pituus on vain noin. Asiantuntijat suosittelevat tuotteen, jossa on suuri seinämän paksuus - noin 1,2-1,5 cm. Miksi se on? Sillä, että paksuseinäinen letku varmistaa nesteen vapaan liikkeen improvisoituneen laitteen läpi, se ei murota taivutuksen aikana. Pienet seinämän paksut tuotteet ovat käyttökelvottomia. Niissä vedenkorkeus ei ole selvästi näkyvissä. Lisäksi tällaisissa letkuissa neste virtaa hitaasti. Joten, kun suoritat merkinnän, sinun on odotettava kauan ennen oikean merkinnän merkitsemistä merkityllä pinnalla.

Ensimmäinen vaihe on ostaa valoa läpäisevä muoviletku.

Letkun pituus valitaan ottaen huomioon lattian, katon, pohjan ja muiden pintojen geometriset mitat, jotka on tasattava. Useimmissa tapauksissa kotitekoinen vesitaso on tehty enintään 15-20 metrin pituudella.

On syytä huomata, että on aina parasta tehdä letku, jonka merkintä on riittävä. Esimerkiksi tavallisessa kylpyhuoneessa työskentelyyn riittää 6-8 m: n taso, mutta yksityisten talojen suurien huoneiden merkitsemiseen säätiö vaatii jopa 20 metrin pituisen letkun. Kompaktimittoisten vesitasojen käyttäminen on paljon kätevämpää kuin pitkä, joka sekoittuu jalkojesi alle, pyrkii kääntämään ja taivuttamaan laitetta. Mutta liian lyhyt letku ei ole mahdollista. Sen avulla sinun on tehtävä siirtymiä, kun merkitset laajennetut pinnat. Tämä voi johtaa virheisiin ja virheellisiin mittauksiin.

Kun olet ostanut halutun pituisen letkun, olet melkein tehnyt yksinkertaisimman tason! Täytä se vedellä, nosta letkun molemmat päät toisiinsa ja varmista, että nestetasot vastaavat. Vivahde. Jos tasot eivät täsmää, se ilmaisee ilmakuplia läsnäollessa kotitekoisessa työkalussa. On välttämätöntä päästä eroon niistä. Putkessa olevat kuplat vääristävät merkintätuloksia. On helppo poistaa ilmasta letku - ravista sitä aina 2-3 kertaa. Tarkista hiljaisuuden tarkkuus jälleen ja sitota sen päät vahvalla langalla (denim, nailon).

Vinkkejä kotitekoisen vesitason käyttämiseen:

 1. 1. Kaada kiehuvaa tai tislattua vettä letkuun. Sitten ilmakuplien muodostumisen todennäköisyys muuttuu lähes nollaksi.
 2. 2. Älä astu vedenpinnan tasolle, jotta se ei vahingoitu.
 3. 3. Irrota kiinnittimen mutkat.
 4. 4. Vedä nestettä aina joustavan tason jälkeen. Jos et tee tätä, vesi kukkii pari päivää ja muuttuu sameaksi.

Kerromme heti, että käsintehty henkivakio ei kestä kovin kauan. Silikoni, polyeteeni, vinyyliputket pilata auringon alla, niiden seinät kasvavat kellertäviksi ajan myötä. Usein kotiin kuuluvat käsityöläiset taipuivat epäonnistuneesti tai tallentavat ne väärin. Tämä ei saisi järkyttää sinua. Loppujen lopuksi voit aina tehdä uuden tason kuvatun kaavion mukaisesti, ja olet käyttänyt kaikki tarpeelliset työt mahdollisimman vähän aikaa ja rahaa.

On aika puhua veden käytöstä. Tämän laitteen vaikeuksia ei esiinny. Mutta sen soveltamisen täsmällisyys ja tiettyjen sääntöjen noudattaminen ovat pakollisia. Seinän, lattian ja kattopintojen merkitsemisen vuoksi käyttöaste on seuraava:

 1. 1. Laita korkealle (optimaalisesti 2 metrin korkeudelle) säiliö vedellä (normaali ämpäri). Halutessasi tummuta nestettä minkään värin mukana. Sitten vesi on täysin näkyvissä letkussa.
 2. 2. Laske tason toinen pää nestettä sisältävään astiaan ja toinen pohjaan asetettuun altaaseen.
 3. 3. Anna vesiputkea putken läpi, kunnes se alkaa virrata jatkuvassa virrassa.
 4. 4. Kun letku on täynnä nestettä, paina sen alapäätä (joka on altaassa) sormellasi. Tämän jälkeen irrota ämpäri toinen pää. Ja myös puristaa sitä.
 5. 5. Yhdistä hengitystason kaksi päätä. Veden taso niiden pitäisi olla samat.
 6. 6. Tilan ympärillä on noin 0,9-1 metrin korkeus vetovoiman vetämiseksi (vaakasuoraan). Se on erittäin tärkeää. Tämä merkki suorittaa pääviivan funktion.

Hengitystason käsittely on helppoa, mutta sinun on oltava varovainen ja noudatettava joitain sääntöjä.

Sitten kaikki työ olisi tehtävä yhdessä! Laita piste (sitä kutsutaan viittaukseksi) pinnalla. Pidä letkun pää tähän merkkiin, aseta se. Pidä nestetaso painettuna pinnalle. Periaatteessa voit yrittää kiinnittää putken merkkiin kiinnittimillä. Mutta on parempi pitää letku kädelläsi varmistamalla sen kärjen liikkumattomuus.

Kumppani ottaa joustavan tason toisesta päästä, menee seinän toiseen reunaan, pehmittää tason pinnalle. Nyt on odotettava vähän. Putken fluidin pitäisi rauhoittua. Kun näin tapahtuu, ensimmäisen referenssipisteen henkilö komentaa kumppania, minkä korkeuden haluat laskea tai nostaa tasoa niin, että pinnalla oleva merkki vastaa vesitasoa. Kun olet saavuttanut täydellisen ottelun, toinen työntekijä voi turvallisesti laittaa pisteen seinään.

Seuraava askel on kahden merkin yhdistelmä (ne ovat jo samassa tasossa). Tämä menetelmä voidaan parhaiten suorittaa värjätyllä langalla. Se on kiinteä asetuspisteiden välillä, hieman poispäin pinnasta ja vapautettu. Tämän seurauksena sileä ja kirkas viiva pysyy seinällä. Nyt voit käyttää sitä kaikilla muilla seinämäpinnoilla (huoneen kehällä) jo kuvattujen toimenpiteiden jälkeen.

Kiinnitä erityistä huomiota! Yksi ja kaikki tarrat on suoritettava ensimmäisestä vertailupisteestä. Kun molemmat seinät on piirretty useita merkkejä, ne on yhdistettävä vaakasuoraan yhdellä rivillä. Lisäksi sen lopun on oltava samansuuntainen kuin ensimmäinen. Jos merkkien on siirrettävä naapurihuoneisiin, toimenpide suoritetaan jälleen alkuperäisestä vertailupisteestä. Ensimmäinen kohta on yksi henkilö, toinen siirtyy viereiseen huoneeseen ja asettaa tarvittavat ohjeet.

Viimeinen vaihe on määrittää katon ja lattian pinnan taso (horisontaalinen). Se talletetaan aiemmin mainitusta kehästä. Tässä on pieni hämärä. Kun määrität katon ja lattian horisontin, selvitä ensin lattian pinnan nollapiste ja aseta sitten katon korkeus. Toimenpide on seuraava. Etsi katon korkein kohta. Mittaa etäisyys vaakasuorasta referenssijohdosta siihen. Laita tuloksena oleva etäisyys (käyttäen mittanauhaa) kaikilla seinätasoilla. Liitä toisiinsa tehtyjä merkkejä. Lattian horisontti on määritelty!

Nyt tiedät, mitä vesitaso on, kuinka käyttää tätä yksinkertaista mutta todella tarkkaa työkalua, joka helpottaa pintojen merkitsemistä korjaus- ja rakennustoiminnan aikana. Tärkein asia - älä anna kynsiä ja kiertää tasoa sen sovelluksessa, ja onnistut.

Vedenkorkeuden käyttö

Korjaus- tai rakennustöiden aikana on usein tarpeen tarkistaa pinnan vaakasuora taso. Tänään on mittaustyökaluja, joiden avulla voit tehdä tarkkoja merkintöjä mahdollisimman pienillä poikkeuksilla. Jotta voit käyttää rahaa esimerkiksi lasertasolla tai tasolla, voit käyttää yksinkertaisempaa työkalua - vesitaso tai, kuten rakennuttajat kutsuvat, taso. Kuinka käyttää vedenpinnan tarkkaa merkintää kuvataan alla.

Hydro Level Edut

Vedentaso koostuu joustavasta läpinäkyvästä letkusta, joka yhdistää kaksi muovisia vesisäiliöitä. Sitä käytetään katon tai lattian tasoituslaitteeseen, seinämien tasoittamiseen, lattian ja katon horisontin merkintään, muihin korjaus- tai rakennustöihin. Sen erottuva ominaisuus muista tasoista on kyky tasata esineitä, jotka ovat eri huoneissa.

Hydraulisen tason merkinnän edut:

 • helppokäyttöisyys;
 • halpa hinta;
 • mahdollisuus käyttää vaikeasti tavoitettavia paikkoja johtuen letkun joustavuudesta, esimerkiksi rakennuksen eri kulmista;
 • kohtia, jotka ovat huomattavalla etäisyydellä toisistaan;
 • mahdollisuus toimia tilojen ulkopuolella;
 • vaatimaton käyttö;
 • vaativiin erityisolosuhteisiin.

Tämä on yksinkertainen työkalu, joka ei koskaan epäonnistu, koska siinä ei ole mitään rikki.

Vesitasolla on kuitenkin haittansa:

 • Tämän työkalun käyttämiseksi tarvitaan kahta henkilöä, kun taas muiden tyyppisten mittareiden kanssa riittää yksi;
 • pitkät letkut vaikea täyttää vedellä;
 • vaikeudet työskennellä alhaisissa lämpötiloissa;
 • säännöllisten nestemuutosten tarve;
 • pitkä aika tasapainottaa nestettä putkessa;
 • Laitetta ei saa käyttää lämmityslaitteiden tai kuumien pintojen läheisyydessä.

Lisäksi vesitasoa ei ole tarkoitettu kohdistamaan pystypintoja, vaan vain vaakasuorille.

Toiminnan periaate

Kuten yllä on mainittu, laite on joustava letku (putki) ja kaksi pulloa asteikolla. Putken pituus voi vaihdella 3-40 metriä. Laitteen toiminta perustuu liitäntäastioiden Pascal-lakiin, jonka mukaan pullojen sisällä ilmakehän paineen vaikutuksesta homogeenisen nesteen tasot ovat yhtä suuret. Pullojen sijaan voit käyttää putken kahta päätä. Taso määräytyy horisontin sijainnin suhteen.

Lukemien oikeellisuus riippuu letkun laadun täyttymisestä sekä käyttöolosuhteista - ilman lämpötilan on oltava yli 0 astetta.

Miten tehdä itsesi

Hengitystaso löytyy mistä tahansa rautakaupasta ja ostetaan edullisesti. Jos työkalun etsiminen ei ole mahdollista, voit tehdä sen itse. Höyryn tason valmistusvaiheet:

 • Hydraulitasolle tarvitaan läpinäkyvä (silikoni) letku tai putki sekä merkin mittakaavan merkitsemiseen tai digitaalisten merkkien käyttämiseen. Kokeneet päälliköt neuvovat käyttämään letkua, jossa on paksut seinät - 1,2-1,5 cm. Tämä valinta selittyy sillä, että se ei taipua ja varmistaa nesteen vapaan liikkumisen. Ohutseinämäiset putket ovat käyttökelvottomia: nesteen sisällä virtaava virta, sen taso ei ole selvästi näkyvissä. Letkun pituus riippuu huoneen mitoista: katosta, lattiasta, pohjasta ja muista.
 • Pulloina voit käyttää kertakäyttöruiskuja, jotka sopivat läpimitaltaan putkeen. Kun se katkaisi kartiot, yhdistää putken reunoihin. Injektioruiskut ovat käteviä, koska niillä on jo valmiit merkinnät jaotteluilla. Injektioruiskuja voidaan käyttää liikenneruuhkaina hydraustitason siirron aikana paikasta toiseen.
 • Et voi käyttää pulloja, vaan merkitse vain merkintä letkun molemmissa päissä. Jos se on valmistettu läpikuultamattomasta materiaalista, näihin alueisiin on kiinnitettävä läpinäkyviä muovista tai lasista valmistettuja osia.
 • Putki on täynnä vettä. Käytännöllisyyden vuoksi neste voidaan sävyttää kaliumpermanganaatilla tai muulla väriaineella.
 • Kun putki on täynnä vettä, kaikki nousevat ilmakuplat on vapautettava. Tämä voidaan tehdä ravistamalla letkua koko pituudeltaan kaksi tai kolme kertaa.

Laadulliset merkinnät ovat, kun käytetään keitettyä, suodatettua vettä.

Kuinka käyttää

Ennen kuin aloitat työskentelyn tason kanssa, kannattaa harkita joitain suosituksia:

 • Lukujen tarkkuuteen voi vaikuttaa letkujen vesikupujen runsaus, jotka vääristävät merkintätuloksia. Siksi on suositeltavaa käyttää vain puhdasta, tasaista nestettä.
 • Hydraulitason molemmat pisteet asennetaan rinnakkain ja veden on oltava samassa tasossa. Jos merkit ovat erilaiset, letkussa on jäljellä ilmaa tai jonnekin se on kierretty. Tästä syystä vanha letku ei anna tarkkoja lukemia.
 • Älä taivuta tai astu putkeen käytön aikana.
 • Letkun optimaalisen pituuden laskemiseksi on otettava huomioon, että veden pinnan tulee laskea pystysuoraan seinää pitkin ja lattialla lattialla. Merkinnän aikana sen ei pitäisi olla liian tiukka.
 • Työskentelyn jälkeen sinun tulee aina tyhjentää vesi. Jotta nestettä pidettäisiin avoimena pitkään, siihen lisätään joskus vähän alkoholia.

Työkalu on yksinkertainen, mutta vaatii tarkkuutta ja se toteutetaan seuraavasti:

 • Noin kahden metrin korkeudelle asetetaan astia, jossa on vettä, jossa toisen pään taso laskee. Toisen pään on oltava lattialla toisessa säiliössä.
 • Vettä johdetaan letkun läpi niin, että se liikkuu vapaasti sen sisällä. Kun se on täynnä nestettä, toinen pää (alhaalla oleva) on kiinnitettävä sormella, sitten se, joka asetetaan säiliöön korkeudelle, on poistettava ja myös se kiinnitettävä. Tämän jälkeen liitä molemmat putken osat ja veden pinnan tulee olla sama.
 • Yhdellä 1,5 metrin korkeudella olevista seinistä laitetaan lähtöpiste merkintä - selkeä vaakasuora viiva.
 • Hydraulisen tason toinen pää käytetään tähän merkkiin, joka on kiinnitetty nauhalle, jos mittaus tehdään ilman kumppania.
 • Tason toinen pää siirretään toiseen seinään ja levitetään samalla korkeudella kuin ensimmäisellä kerralla - 1,5 metrin tasolla. Instrumentin toisen pään korkeutta säädetään siten, että ensimmäisessä pulloissa oleva nestetaso vastaa yhtä kuin seinälle merkitty merkki.
 • Toinen kolvissa saatu toinen merkki antaa halutun korkeuden. Vastaavasti voit laittaa välikohdat, sitten yhdistää kiinteällä rivillä.

Menettelyn päätyttyä sinun on mitattava vaaditut etäisyydet merkkilinjasta, asenna toinen huoneen kehälaidassa, huomioimalla lattiapäällysteen ihanteellinen taso.

Voit täyttää putken vedellä käyttämällä tavallista suppiloa. Vesimassan alle ei ole suositeltavaa käyttää vesihöyryn ilmakuplia johtuen virtauksen hallitsemisesta.

Hengitystaso auttaa yksinkertaistamaan rakentamisprosessia ja vaikuttamaan työn laatuun. Tämä työkalu on helppo tehdä itse ja käyttää sitä, et tarvitse erityisiä taitoja tai tietoja. Jos olet koskaan tehnyt tällaisen työkalun, voit jakaa kokemuksesi alla oleviin kommentteihin.

Vesitaso tekee sen itse. Kuinka käyttää vesitasoa?

Kuvitellaan täysin normaali tilanne. Sinun on tehtävä horisontaaliset merkinnät seinään ja olet ehdottomasti miettimässä, mutta miten sitä voidaan parhaiten tehdä? Loppujen lopuksi on välttämätöntä välttää pieniä poikkeamia ja saada aikaan tasainen pinta.

Vesitaso, jota kutsutaan myös vesitasoksi, kykenee auttamaan tällaisen ongelman ratkaisemisessa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tehdä itse vesitason ja miten sitä voidaan soveltaa kotona.

Aluksi määritellään tämän työkalun ulkonäkö, jota kutsutaan usein "hengetasoksi". Sen rakenteessa ei ole vaikeuksia. Se koostuu läpinäkyvästä ja pitkästä, halkaisijaltaan 0,6-1,5 cm: n letkusta, jonka päissä on kaksi mittapulloa, joissa on niihin kohdistuvat jakot.

Vesitaso tekee sen itse

Itse ei ole vaikeata tehdä vesitasoa. Aluksi saamme letku, jonka pituus on vähintään 10 metriä. Letkun päistä mitataan sama etäisyys ja asetetaan tarroja. Täytä letku vedellä. Onko imettävä bensiini ulos säiliöstä? Tässä sama periaate. Tietenkin "hengetaso" myydään rautakaupoissa ja maksaa noin 150 ruplaa. Mutta jos haluat tehdä sen itse, niin kiitos.

Kun työskentelet hydraulisella tasolla, saadaan ihanteellisesti tarkka vaakasuora merkintä johtuen siitä, että vettä käytetään tässä työkalussa.

Varoitus! Yksi tärkeä asia on. Hydraulinen taso voi näyttää pisteitä, joita tarvitset väärin, jos et valmista sitä. Siksi veden täyttämisen jälkeen on välttämätöntä vapauttaa kaikki ilmakuplat. Tätä varten sinun on löydettävä letkun likimääräinen keskiosa, paina se jalkaasi ja nosta molemmat päät. Ilman ilmakuplat tietenkin myös nousevat. Ja niin edelleen, analogisesti. Paikka, jossa ilma on kertynyt, laskeutuu lattialle, etenee, nostaa... kunnes kaikki kuplat päätyvät loppuun.

Kuinka käyttää vesitasoa?

Mittari on valmis työskentelemään ja nyt, miten vesitasoa käytetään?

Alusten välittämisen periaate on laitteen toiminnan perusta, toisin sanoen letkun päissä olevissa kahdessa pulloissa olevien tasojen on vastattava toisiaan. Tällöin linja on tasainen. Harkitse laitteen toimintaa esimerkiksi. Merkitään kirjaa varten tulevasta kerroksesta. Seinälle, mitattu mittari lattiasta, merkitse merkki. Käytä nyt tätä merkkiä "hengetasolla" yhdellä päällä ja toinen pää sijoitetaan huoneen toiseen kulmaan. Tämä toimenpide on toteutettava yhdessä, tai käytä maskin nauhan letkun ensimmäisen pään varmistamiseksi.

Kuinka taso määräytyy? Ensimmäisen merkin lähellä oleva pullo pysyy liikkumattomana ja toisen pulloasennon on säädettävä. Näin ollen, kun ensimmäisessä testiputkessa olevan vedenpinnan taso on sama kuin seinän merkki, sinun on tehtävä merkki vesipitkillä testiputkessa letkun toisessa päässä, toisin sanoen toisella seinällä. Tämän periaatteen mukaan sinun on määriteltävä jäljellä olevat kohdat. Ja kun on riittävä määrä merkkejä, sinun on yhdistettävä ne riville. Nyt sinun tarvitsee vain mitata jokaisesta tarrasta, esimerkiksi 95 cm ja laittaa merkkejä ympärysmittaan ja liittää ne uudelleen yhdellä rivillä. Se on kaikki. Lattian vesitasotus lokilla on valmis!

Vedenkorkeus: miten käytät vesitasoa

4. lokakuuta 2015. Lue 30720 kertaa

Nykyaikaisissa asunnoissa on välttämätöntä, että kaikki kerrosten ja kattojen tasot ovat samat ja täysin tasainen. Kuitukerroksen lattiat ja vinot katot ovat peruuttamattomasti poissa.

Tämän tehtävän suorittamiseksi rakentajat käyttävät aktiivisesti laser-tasoja ja tasoja. Samalla veden taso on edelleen erittäin suosittu. Tämä on hyvin yksinkertainen, käytännöllinen ja tarkka työkalu, jota ilman on vaikea tehdä. Ei ole aina suositeltavaa ostaa kallista lasertasoa, varsinkin kun kyseessä on yhden huoneiston korjaus. Lisäksi laitteen tarkkuus on erittäin korkea. Tässä artikkelissa tarkastellaan vedenpinnan oikeaa käyttöä - se on vesitaso.

Mitä vesitasoa käytetään (vesitaso)?

Hydro-tasoa käytetään määrittämään ja hajottamaan rakenteiden, kuten lattian ja katon, horisontaalinen taso. Esimerkiksi sitä käytetään kiinnittämään lattia tai merkitsemään seinää hyllyjen alle. Tätä varten ei ole suositeltavaa käyttää kuplan tasoa, koska Tämä voi johtaa suuria virheitä.

Merkitse lattian ja katon horisontin korkeus aina vedenkorkeuden tai laserin avulla.

Lisäksi, jos on tarpeen merkitä saman sisätilan korkeus huoneen eri seinissä tai toisessa huoneessa, tämä voidaan tehdä myös vedenpinnan avulla. Se voi olla seinään asennettavat hyllyt, maalaukset, kehystyskaaret ja oviaukot, seinävalaisimet ja keittiön kaapit työtasolla.

Maatilalla olevan vesitason soveltamisala on laaja. Siksi tällaisen työkalun pitäisi aina olla talossa. Voit tehdä tämän vain ostaa läpinäkyvä PVC-letku halutun pituuden.

Ja vaiheittaisissa ohjeissa kerrotaan, kuinka oikein laitetaan vaakatasoinen korkeusmerkki koko huoneiston tai talon seinämien reunaan. Sen lisäksi, miten lattian ja katon horisontin taso saadaan.

Tätä varten tarvitset:

 • vedenpinnan taso;
 • maalauslanka merkintään;
 • vähän vettä värjäävää maali;
 • lyijykynä;
 • rulettirengas

Mikä on vesitaso

Vedenkorkeuden toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen ja perustuu fyysisiin lakeihin. Se toimii alusten viestintäperiaatteen mukaisesti, jossa ilmakehän paineen vaikutuksesta muodostuu nesteen pinnan taso.

Letkun pituus riippuu huoneen koosta. Erittäin pitkä letku ei kannata ostaa, koska pienissä huoneissa se häiritsee ja kiemuroi, mikä johtaa pidempään veden siirtoon ja jopa virheellisiin tuloksiin. Likimääräinen laskelma voidaan tehdä, jos siirrytään huoneen mitoilta ja otetaan huomioon, että referenssikohdat (pisteitä, joista myöhemmin tehdään myöhempi merkintä) tehdään yleensä 90 - 100 cm: n korkeudella lattiasta tai lattiasta. Tällöin saadaan letkun kokonaispituus 2 metriä ja etäisyys päävertailupisteestä kauimpaan huoneeseen. Paljon riippuu päärunun sijainnista. Aseta se optimaalisesti asunnon geometriseen keskukseen. Tässä tapauksessa tarvitset lyhyemmän letkun.

Laskettaessa letkun pituutta on otettava huomioon, että hydraulisen tason tulisi laskea pystysuoraan seinää pitkin ja vapaasti lattialla. Merkinnän suorittamisessa sen ei pidä jumittua eikä olla "venymässä".

Keskikokoisille huoneistoille riittää 15 tai 20 metrin letku. Pienet huoneet, kuten käytävät ja kylpyhuone, pituus 5-8 metriä riittää. Hydraulisen tason optimaalinen halkaisija on 10-12 tai 15 mm.

Miten työskennellä vesitasolla: tasoittaa lattia, katto, seinät

Huolimatta siitä, että tämä laite ei ole teknisesti vaikea, on tarpeen käyttää niitä oikein saadakseen halutun tuloksen.

Vaihe 1. Keräämme vettä letkuun. Veden kerääminen letkuun tulee välttää ilmakuplat tulemasta siihen. Ilmakuplien esiintyminen tuottaa vääristyneitä tuloksia. Ja koska on olemassa vaara, että kuplat joutuvat letkuun, kun vedetään vettä suoraan hanasta, on parempi jatkaa seuraavalla tavalla.

Ensimmäinen vettä värjää kaikki saatavilla olevat väriaineet. Joten on parempi nähdä vedenpinnan taso putkessa. Säiliöön sijoittuva ämpäri asetetaan korotettuun paikkaan. Optimaalinen korkeus on 2 metriä. Putken toinen pää laskeutuu kauhaan ja toinen pidetään lantion yläpuolella mahdollisimman matalaan lattian lähelle.

Ensimmäisen veden pitäisi olla hieman valutettu niin, että vesi virtaisi jatkuvassa virrassa. Sitten putken pää puristetaan sormella. Putken toinen pää poistetaan kauhasta ja myös puristetaan sormella siten, ettei vesi pääse ulos.

Putken pää on puristettu sormella

Putken molempien päiden liittämisen yhteydessä niiden vedenpinnan on oltava sama.

Putkien vesitason on oltava sama.

Vaihe 2. Piirtämiset. Ensin suoritetaan horisontaalinen viiva huoneen kehän ympäri 90-100 cm: n korkeudella, mikä on tärkein referenssi. Ensimmäisestä vertailupisteestä siirrymme seinän toiseen päähän. Sinun täytyy työskennellä yhdessä vedenpinnan kanssa. Yksi henkilö on jatkuvasti ensimmäisessä vertailupisteessä ja pitää tason lähellä merkkiä.

Letkun tämä pää pysyy koko ajan paikallaan!

Jos huone on pieni ja yksi henkilö voi hallita tasonlukemia, voit kiinnittää putken toisen pään lähelle ensimmäistä merkkiä minkä tahansa puristimen ja työn avulla.

Kumppani siirtyy seinän toiseen reunaan ja soveltaa putken päätä seinään.

Kun liikutetaan letkulla, sen reuna on kiristettävä sormella.

Pidä putken päätä sormella

Jonkin aikaa sinun on odotettava, että vesi rauhoittuu. Nyt se, joka on ensimmäisessä vertailupisteessä, näkee, kuinka pitkälle letku on nostettava tai laskettava, niin että letkun vesitaso vastaa seinän merkkiä. Kumppani nostaa tai laskee letkun reunan ja tällä hetkellä vesitaso ensimmäisellä vertailupisteellä alkaa olla merkki.

Sen jälkeen, kun putken taso on täsmälleen sama kuin merkki, voit laittaa toisen merkin, josta ensimmäinen ilmoittaa kumppanille.

Käytettäessä sekä vedenpinnan ja merkinnän tarkastamisessa on tarpeen, että katsojan silmä on selvästi merkin tasolla. Muussa tapauksessa virheet ovat mahdollisia.

Vaihe 3. Liitä merkit vaakasuoralla viivalla. Kaksi merkkiä on kytketty toisiinsa erikoisella värjätyllä langalla. Tämä on erittäin kätevä työkalu, jonka avulla voit nopeasti ja helposti käyttää merkintää. Lanka on kiinnitetty merkkien väliin, hieman viivästynyt sivulle ja vapautettu. Seinälle on painettu suora, tasainen viiva.

Tuloksena olevan viivan vaaka voidaan tarkistaa kuplatasolla varmistaaksesi, että kaikki on suoritettu oikein.

Vaihe 4. Piirretään vaakasuora viiva huoneen seinien kehän ympärillä. Samoin vaakasuora viiva asetetaan huoneen muihin seiniin.

Viereisen ja vastakkaisen seinän kaikki myöhemmät merkit on tehtävä ensimmäisestä vertailupisteestä!

Kustakin seinästä käytetään 2-3 merkkiä. Sitten merkit merkitään vaakasuoralla viivalla. Päätylinjan on vastattava ensimmäistä vertailupistettä.

Vaihe 5. Siirrä merkki muille huoneille. Viereisissä huoneissa oleva merkki siirretään uudelleen ensimmäisestä vertailupisteestä. Ensimmäinen henkilö on samassa asemassa ja toinen siirtyy seuraavaan huoneeseen. Toista sitten vaiheessa 2 kuvatut vaiheet.

Tällöin on tarpeen laittaa ensimmäinen valvontamerkki jokaiseen huoneeseen. Sitten voit siirtyä vaakasuoraan kehykseen kussakin yksittäisessä huoneessa.

Käytön aikana letkun on oltava lattialla litteä. Älä kierrä letkua tai kierrä letkua.

Vaihe 6. Lattian ja katon vaakasuora viiva. Lattian ja katon horisontorivit on asetettu syrjäytyneelle horisontaaliselle kehälle. Jos haluat löytää lattian ja katon horisontin, sinun on aloitettava lattiasta ja lattiamerkistä (nollamerkki) määrittääksesi katon korkeuden.

Muista, että huoneiston nollapistettä pidetään puhtaan lattian tasona.

Korjauksen erityisolosuhteista riippuen (tasoituksella ei ole tasoitusta, joka tasoittaa vain valmiin lattian pinnan) etäisyys pääviivasta lasketaan vastaavasti tasoitteen yläpinnan tasolle tai puhtaalle lattialle. Saavuttaaksesi koko paksuuden levystä (vähimmäispaksuus on 3-4 cm), sinun on ensin löydettävä korkein päällekkäisyys ja mitattava se etäisyydeltä vaakasuorasta vertailulinjasta. Sitten nauhamitta on samaa etäisyyttä kaikkiin seiniin. Yhdistämällä tarrat keskenään, saadaan lattian vaakasuora taso. No, se on kaikki, nyt tiedät kuinka käyttää vesitasoa.

Hydro-taso - kuinka yksinkertainen laite rakennetaan ja korjataan?

Vaaditut työkalut

Oletteko edelleen varma, että kaikki mitä koulussa oppinut ei koskaan tule käteväksi? Todennäköisesti olet väärässä. Esimerkiksi kun käytät hydraulista tasoa rakentamisen tai korjauksen aikana, ranskalainen tiedemies Pascalin laatimat viestintäalukset toimivat.

Ymmärrämme, millaista työkalua!

Kaikki ne, jotka joutuivat tekemään rakennustöitä tai suuria korjauksia ainakin kerran, tietävät varmasti, mikä on rakentamisen taso ja miten sitä käytetään. Niille, jotka eivät ole koskaan kohdanneet tai halusivat nykyaikaisia ​​analogeja tällaisella laitteella: optinen taso tai lasertaso, huomaamme, että henkilö ei ole vielä keksinyt yksinkertaisempaa ja luotettavampaa välineistöä. On määriteltävä tiettyjen rakenteiden, linjojen horisontaalinen asento eli tarkalleen se, että vastuuntuntoiset rakentajat tekevät usein, varmistavat, että pinnat eivät poikkea standardeista. Muuten huomaamme välittömästi, että sitä kutsutaan myös vesitasoksi tai hiljaisuudeksi.

Ehkä jotkut teistä välittömästi hämmentävät kysymyksen: miksi tarvitaan myös hydraulista tasoa, kun jo rakennetaan mittareita, joilla on taso arsenalissa? Vastaus on yksinkertainen: hallitsijan kanssa työskentely on tietysti kätevää, mutta sen pituus on vain 3-4 metriä. Ja mitä tarvetta määrittää vaakasuoran tason suuremmalla etäisyydellä: 10, 20 tai jopa 30 metriä, esimerkiksi kun rakennat muottiin ja kaatat säätiötä? Tässä tietenkin voidaan käyttää jo mainittua tasoa ja laserlaitetta, mutta molemmissa tapauksissa on negatiivisia vivahteita. Ja jos sinun on asetettava taso rakennuksen kulman ympärille, silloin ei yksinkertaisesti ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää hydraulista tasoa.

Niinpä hydraulinen taso, joka merkittävästi yksinkertaistaa joitakin korjaus- ja rakennustöitä, on läpinäkyvä joustava putki, jonka pituus on 2-30 metriä ja jonka läpimitta on 5-6 mm - 2 cm. Se on täynnä vettä, mieluiten ruoan värjäämisen avulla, mikä helpottaa työtä. Jotkut mestarit käyttävät keitettyä vettä, koska niissä ei ole lainkaan ilmakuplia, jotka häiritsevät mittauksia.

Miten veden taso - ymmärrämme!

Jotta ymmärtäisit, miten vesitaso toimii, on muistettava fysiikan opetussuunnitelma. Ei, ei tietenkään vain laittomien alusten lakia, Pascalin lakia. Muistat? Alusten viestinnässä veden taso on aina sama. Katso kattilaan - veteen ja nokkaan ja pääsäiliöön samalla korkeudella. Jos kallistat sen, vesi reagoi ja tasot pysyvät samoina. Ja vielä yksi asia: kaada vettä läpinäkyvään lasiseen vaakasuoralla kuvulla niin, että neste pääsee yhteen linjoista. Jos laitat lasin tasaiselle alustalle, vesi vahvistaa sen koskettamalla viivoja ja jos laitat sen jotain kaltevaan, neste reagoi välittömästi ja näyttää kaltevuuden.

Yleensä - vettä voidaan luottaa, se ei petä! Ja koska se on hydro-tason järjestelmässä, se tekee nopeasti vaakasuorat merkit.

Jos haluat vastata usein kysyttyyn kysymykseen hakukoneissa: "vesitaso, miten käyttää", meidän on suoritettava yksinkertainen koulutus. Jotkut läpinäkyvät letkut, nimittäin ne, kuten hyvin tiedetään, ovat hengellisen tason perusta, ja sisällä on merkityksettömiä öljyisen nesteen jäämiä, jotka häiritsevät mittausten tarkkuutta. Tämän plakin poistamiseksi riittää, että lämmintä saippuaa liuos virtaa järjestelmän läpi.

Ei ole suositeltavaa vetää vettä vesihöyryn tasolle, koska se on runsaasti ilmakuplia, ja sinun on aika ottaa aikaa irrottautumaan järjestelmästä. Monet käsityöläiset kaatavat vettä kauhaan etukäteen, ja sieltä uppoutuvat yhteen letkun päistä, vedetään vettä toisesta päästä, kunnes se virtaa vapaasti. Tämän jälkeen järjestelmää tarkkaillaan ilman, sillä kuplat eivät salli oikeiden lukujen ottamista, joten sinun on poistettava ne.

Suurin osa mestareista haluaa työskennellä kahden tason kanssa, se on todella kätevä ja nopeuttaa prosessia. Jos työskentelet yksin rakennustyömaillasi tai korjattavassa huoneistossa, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olet toivoton tilanne, ja sinun on lykättävä työtä. Vain hydrauliikkajärjestelmän toiseen päähän, soita se numeroon 1, sinun on kiinnitettävä kiinnitin, esimerkiksi lanka koukkuun liimanauhalla, ja sitten koukku, esim. Portaaton - tänään se on kumppanisi ja apulainen. Tason toista päätä, me kutsumme numeroon 2, tällä hetkellä suljet kansi ja jos se on yksinkertainen letku, voit yksinkertaisesti liittää sen sormellasi niin, että vesi ei ylivuota.

Merkki vedenpinnan lähellä nro 1 siirretään kynällä tai markkerilla seinälle tai muulle pinnalle. Järjestelmän toisen pään kanssa siirry vastakkaiseen kulmaan tai seinään ja siirrä taso 2 pinnalle. Toista tämä toimenpide niin monta kertaa kuin tarvitset. Kun yhdistät nykyiset merkit yhteen riviin rakennuspalkin kanssa, saat täydellisen vaakasuoran tason huoneessasi tai rakenteellasi. Jo hänestä voidaan rakentaa linja, joka esimerkiksi järjestää vaakatasossa esimerkiksi täydellisen lattian tai katon.

Kuinka käyttää hydraulitason säätiölle?

Monet päälliköt suosittelevat hydraulisen tason käyttämistä perustusten rakentamisessa seuraavasti: kiinnitä liimanauha samaan pituiseen metalliin tai puukiskoon molempien tasojen reunojen kanssa käyttäen näitä nauhoja, meillä on merkkejä niille.

Joten, kaikki ystävät ovat jo alustavia töitä valmisteltaessa järjestelmä toteutetaan: vesi on tulva, ilmakuplat vapautetaan. Asennamme raiteen nro 1 paikkaan, jossa muotti asennetaan kaivoon täyttääkseen pohjakerroksen maadoitusosan esimerkiksi tulevaisuuden rakenteen kulmassa. Huomaamme nesteiden taso ja rakentaaksemme sen merkin, jossa haluamme nähdä muottipesän, tietenkin, vahvistamalla sen. Korjaamme tämän lasketun koon, se on toistettava niin monta kertaa kuin on tarpeen.

Asentamalla kiskon nro 2 jollakin etäisyydellä kaivosta, toistamme kaiken, mitä tehtiin tason toisella reunalla. Merkitse kallion vesitason arvioitu koko ja kiinnitä muotti uudelleen. Jätä rautatie nro 2 paikalleen, siirrä kisko nro 1 uudelle paikalle ja toista toiminto. Kun kaikki on tehty asennuksen jälkeen, voit alkaa täyttää säätiön.

Asiantuntijat suosittelevat lähestymistapaa niin vastuuntuntoisesti paitsi kaatamalla asuintalojen perusteet, myös rakennettaessa perusrakennuksia perusrakennuksille koostaan ​​riippumatta ja rakentaessasi jopa merkityksetöntä perustetta aaltopahvista, jotka liittävät tonttisi. Kaikkien sääntöjen mukaan tehty työ varmistaa ensinnäkin rakenteen kestävyyden ja toiseksi se näyttää esteettiseltä paremmalta, mikä on myös tärkeää.