Miten laskea kuutiometriä

Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

Nopea artikkelin navigointi

Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

 • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
 • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

 • Mittaa materiaalin massa;
 • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
 • Jakaa massa tiheyden mukaan.

Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

 • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
 • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
 • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Joillakin sivustolla julkaistuihin aineistoihin voi sisältyä tietoja, jotka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille käyttäjille (nro 436-ФЗ, annettu 29. joulukuuta 2010, "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tiedoilta"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

© 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google-dokumentit ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™ ja niiden logot ovat Google, Inc: n tavaramerkkejä. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook® ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Skype® ja siihen liittyvä logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Miten laskea kuutiometriä?

Tapa on selvä: meillä on pienempi arvo ja se, kuinka paljon se on suurempi. Esimerkiksi senttimetri. Mittarissa on sadasta. Jos haluat kuutiota, sinun täytyy rakentaa tuloksena oleva numero kuutioiksi. Saamme, että 1 kuutiometri on 100x100x100 = 1 000 000 - miljoona cm3. Tai desimaalimetriä, eli 10 cm - ne ovat noin 10 metriä. Rakennamme 10 kuutiometriä, saamme 1000 dm3 (ne ovat litraa) 1 m3.

Kuusimittari on siksi kuutioinen, koska ei ole muuta kuin kolmen tuotteen määrä, nimittäin pituus, leveys ja korkeus.

Siksi, jotta voisimme laskea sen oikein, meidän on otettava ja kerrottava keskenämme, nämä kolme arvoa kuvasta, jota laskemme tämän hyvin kuutiomittarin.

Jos on tarpeen muunnella kuutiometriä muille yksiköille, silloin on löydettävä online-muunnin fyysisistä määristä verkossa (kirjoittamalla nämä sanat pyynnöstä) ja käyttämään sitä. Voit myös löytää ja ladata muuntimen.

Kuutimittari on äänenvoimakkuuden mittaus. Ota esimerkiksi kuutio, jonka pituus, leveys ja syvyys ovat 1,0 metriä. Tämän kuution tilavuuden löytämiseksi sinun on kerrottava kaikki kolme ulottuvuutta niin, että tilavuus on 1,0 m3.

Koska kuution kaikilla kolmella sivulla on yhtäläiset mitat, tilavuus voidaan määrittää B * B * B: ksi tai 3B: ksi, missä B on kummankin puolen pituus. Sivun B pituus voidaan antaa metreinä, ja se voi olla esimerkiksi senttimetreinä tai millimetreinä. Näissä tapauksissa tilavuus on kuutiosenttimetreinä tai kuutiometreinä, vastaavasti. Sitten ne voidaan muuntaa m3: ksi.

Kuutio on tilavuusyksikkö metrisessä mittausjärjestelmässä. Yksi kuutiometri on myös 1000 litraa.

Miten laskea kuutiometri?

Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm ". On mahdollista, että sinun on laskettava levyjen tai tiilien määrä, tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3, joten 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

 • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
 • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
 • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
 • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
 • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
 • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
 • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
 • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
 • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
 • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
 • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
 • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
 • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhdellä tuotantoyksiköllä

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhden tuotantolaitoksen koon mukaan (käyttäjän pyynnöstä).

Tarjoan kyselyn Laskennan kuutiometriä:
"Tämän laskeminen: Kuinka monta kuutiometriä yhdessä levyssä? yleinen metsätilavuuden laskenta "

No mitä voin sanoa - kaikki on selkeä, pituus leveys leveys korkeus * levymäärä ja muuntaa kuutiometriin.
Aion säästää henkilöä painamasta tarpeettomia painikkeita ja tekemään niin yksinkertaisen laskimen

Miten laskea kuutiometriä

Kuutimittarit ovat nykyään vakioyksikkö mittaustason mittaamiseksi. Hyvin usein erilaisten laskelmien ja mittausten tulokset saadaan kuutiometreinä.

Kuumemittari on tietty tilavuusyksikkö, joka vastaa yhden kuution tilavuutta metrin reunan pituudella.

Jos alkuperäiset tiedot toimitetaan liittyvillä mittausjärjestelmillä, ne voidaan helposti muuntaa kuutiometreiksi. Esimerkiksi se voi olla kuutiosenttimetriä tai litroja.

Jos muutat kuutiometreiksi, tarvitset pituuden, massan tai alueen, tarvitset lisätietoa ja se on hieman vaikeampaa.

Mitkä ovat tällaisia ​​mittauksia? Kaikki on yksinkertaista, ja ne saattavat olla tarpeen esimerkiksi korjauksen aikana, kun tarvitaan täsmällisiä ja oikeita laskelmia sen ymmärtämiseksi, kuinka paljon materiaalia tarvitaan jatkotyöhön.
Ne voivat olla tarpeen, vaikka teetkin jotain omiin käsiisi.

Riippumatta siitä, kuinka luova monet harrastuksemme ovat, matematiikka seuraa meitä koko elämässämme ja on erottamaton osa työtä.

Miten laskea kuutiometriä tilavuudesta?

Jos haluat laskea oikein mittalaitteissa ilmoitetun tilavuusmäärän kuutiomittareiden määrän, sinun on kerrottava tämä luku tiettyyn tekijään.

Esimerkiksi jos tilavuus annetaan litroina, sen kääntämiseksi kerrotaan litrat 0,001: lla. Yksinkertaisesti sanottuna, sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa:

Km³ - tämä on kuutiometrien määrä ja Cl - litra.

Samaa kaavaa voidaan soveltaa tilanteessa, jossa tilavuus ilmoitetaan kuutiometreinä.

Miten laskea kuutiometrin senttimetreinä tai millimetreinä?

Jos tilavuus ilmoitetaan kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä, silloin oikea laskenta tarvitsee tämän kaavan:

Km³ = Kcm³ * 0,000001
Km³ = Kmm³ * 0,000000001

Älä unohda sitä Kcm³ ja Kmm³ ovat kuutiometreinä ja millimetreinä.

Miten laskea kuutiometriä massasta?

Jos tiedät massan, niin oikean kuutiometrien laskemiseksi on tarpeen selvittää aineen tiheys. Löydät sen erityisissä taulukoissa aineen tiheydestä. Jos ei ole tarvittavia numeroita, voit mitata sen itse.

Kuutemäärän laskemiseksi on tarpeen jakaa kehon massa tiheydeltään. Eli käytä kaavaa:

"M" on yhtä kuin paino kilogrammoina, ja "P" on tiheys.

Miten laskea kuutiometriä yksinkertaisesta kuvasta?

Jos kohde on tavallinen volumetrinen luku, jossa tunnetaan kaikki parametrit, voidaan käyttää koulupäivistä tunnettuja geometrisia kaavoja. Voit mitata muodon itse ja laskea kuutiometriä käyttäen kaavaa:

B, W ja D - nämä ovat vastaavasti korkeus, leveys ja pituus tai paksuus.

Annan yksinkertaisen esimerkin sen ymmärtämiseksi, mitä on vaakalaudalla.

Huoneen kattokorkeus on 2,5 metriä, pituus 10 metriä ja leveys 8 metriä. Tämän huoneen tilavuuden määrittämiseksi kuutiometreinä sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

2,5 m * 10 m. * 8 m. = 200 kp. metriä.

Joten, kaikki on yksinkertaista. Tarvitaan vain joitain tietoja, ja kaikki muu lasketaan yksinkertaisimmilla kaavoilla.

Ole varovainen ja saat varmasti tarkat numerot.

Miten kuutiometriä lasketaan

Aluksi on otettava huomioon se, että kaikki nykyaikaisessa fysikaalisessa tiedossa ja arjessa käytettävät mittayksiköt ovat muuta kuin tutkijoiden ahkera työ satojen vuosien ajan. Jotta voitaisiin johtaa kaikkia tuumaa, kilometrejä ja puntia yhteiseen nimittäjään, he päättivät siirtyä yhteiseen mittayksikköön. Nykyisen metrijärjestelmän perustana oli kiloa ja metriä. Kaikki muut mittayksiköt ovat johdannaisia, myös kuutiometriä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka eri rakennusmateriaalien kuutiometriä voidaan laskea.

Kuumamittari mittaa kehon tai aineen tilavuutta. Kuutio on tilavuudeltaan kuutio muoto, jonka kylkiluut ovat täsmälleen yhden metrin pituisia. Kuumamittarin laskentakaava on hyvin yksinkertainen ja näyttää tältä: 1m3 = 1mx1mx1m.

Mittaus kuutiometreinä riippuu sekä kiinteistä aineista (esim. Sahatavara, raudoitetut betonilohkot) että nesteestä (asuinalueiden vedenkulutus, betonin kulutus) ja kaasumaiset (kotitalouskaasun mittaus hyödyllisyyslaskelmissa).

On selvää, että jos alustavat tiedot esitetään vastaavissa mittayksiköissä (esimerkiksi litroina tai kuutiosenttimetreinä), niiden muuntaminen tilavuusyksikköiksi ei vie paljon aikaa. Kuitenkin, jos siirto kohdistuu massaan tai alueeseen, tarvitaan lisätietoa ja laskeminen on monimutkaisempaa.

Sahatavaran kuutiokapasiteetin laskeminen:

Kun olet laskenut reuna-alustan kuutio- kapasiteetin, sinun on käytettävä geometrian oppitunnin aikana hankittua tietoa. Sahatavaran tapauksessa sinun on yksinkertaisesti kerrottava kolme standardiarvoa. Kuitenkin ei-koko pakkaus (puutavara) otetaan huomioon. Yhden elementin kuutiokapasiteetin laskemista on ensin suoritettava, minkä jälkeen lasketaan uudelleen pakkaamattomien levyjen (palkkien) kokonaismäärä, kerrotaan tämä määrä tuloksena olevasta tilavuudesta.

Laskettaessa kuutiokapasiteettia tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää samoja mittayksiköitä, eli muuntaa levyn kaikki mitat mittareiksi (senttimetreinä). Mittaukset tulee suorittaa parametrien mukaan: pituus, leveys, paksuus.

Kuutkimattoman levyn kuutioarvon laskeminen:

Kuution tilavuuden laskeminen edellyttää myös pituuden, leveyden ja korkeuden mittaamista. Ero on se, että yhden levyn kuutiokapasiteetin laskeminen on mahdotonta, joten levyt pinotaan ja mitataan eri kertoimilla.

Jotta laskelmat saataisiin luotettavammiksi, on suositeltavaa sijoittaa levyt paaluun, sitten ottaa keskimäärin indikaattori ohuimmista ja laajimmista levyistä, taittaa kaksi tulosta ja jakaa puolet. Näin ollen leveyden keskiarvo tunnistetaan, leveys ja pituus mitataan perinteisellä menetelmällä.

Seuraavassa vaiheessa kerrotaan pinon leveys, pituus ja leveys yhdessä ja käytämme vähennystekijää. GOST: n mukaan tämä kerroin puolipalkille ja epäterävällä aluksella on vastaavasti 0,5 ja 0,63. Laskelmien yksinkertaistamiseksi puutavaran tuottajat toimittavat tavaroita, joiden arvo on 0,7.

Kun olet laskenut yhden pinon puusta, voit siirtyä toiseen, kolmasosaan ja niin edelleen.

Kellarityypit ja kuutiomalliset ominaisuudet

 • columnar;
 • vyö;
 • laatta.

On selvää, että kuutio- kapasiteetin laskeminen kussakin tapauksessa on yksilöllistä. Aloitetaan pylväsperusta:

 1. Laskemme betoniterästen pylväiden määrän (kukin erikseen). Tätä varten moninkertaistamme sen sivut keskenään ja peruselementin korkeudelle.
 2. Pylväiden ympyränmuotoisessa poikkileikkauksessa kerrotaan niiden säteen neliö elementtien lukumäärän mukaan.
 3. Tulos kerrotaan tuen korkeudella.
 4. Tuloksena oleva luku kerrotaan perustuspilarin rakentamisessa tarvittavalla numerolla. Tuloksena saamme betonin kokonaismäärän.
 5. Jos kyseessä on joukko pohjaelementtejä, joissa on betonikiinnitys, on välttämätöntä käyttää parallelepiped-kaavaa ja laskea sen tilavuus.

Kun lasketaan kaistaleen tilavuuden kuutio kapasiteetti, määritämme ensin sen poikkileikkaus. Jos se on sileä, ei ole vaikeaa laskea kuutiometriä. Tässä tapauksessa kerro rakenteen ympärys paksuudeltaan ja leveydeltään. Seuraavaksi seuraa laskennan ohjeita:

 • Esimerkiksi meillä on rakenne 10 x 10 metrin sivuilla. Perusleveys - 0,4 metriä, paksuus - 0,7 metriä;
 • Siksi rakenteen kehä on 40 metriä (10 * 4). Kun arvot on kerrottu, saamme 11,2 metriä. Tämä on kuitenkin vain osoitus ulkoseinien pohjan tilavuudesta;
 • Sanotaan, että talossa on kaksi väliseinää (joiden pituus on 10 metriä, pituus kohtisuorassa on 5 metriä, molempien leveys on 0,3 metriä ja paksuus 0,7 metriä);
 • kerrotaan yhden jakson parametrit (10 * 0.3 * 0.7 = 2.1), sitten toinen (5 * 0.3 * 0.7 = 1.05). Lisäksi lisäämme vain saadut arvot ja saamme nauhateollisuudelle tarvittavan betonin kokonaismäärän (11,2 + 2,1 + 1,05 = 14,35 m3).

Laattojen pohjan kuutiokapasiteetti lasketaan helpoimmin. Laattapohjan kuutiokapasiteetin määrittämiseksi sinun on vain kerrottava laatan pituus, leveys ja paksuusparametrit.

Esimerkiksi seuraavat tiedot ovat: 10, 0,4 ja 10 metriä. Laskemme tilavuus kertomalla indikaattorit, ja saamme 40 m3 - vaaditun betonin määrää.

On kuitenkin huomattava, että laattasäiliön lujuuden lisäämiseksi on usein turvauduttu kiinnittämään levyjä jäykisteillä. Jos olet tekemisissä juuri tällaisen projektin kanssa, tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi sinun on laskettava levy ja reunat tilavuus erikseen ja lisättävä saadut arvot.

Joten, merkki, joka liittyy uuniin, tiedämme jo. Jäljellä on vielä laskettaessa kuonakapasiteettia.

Oletetaan, että meidän tapauksessa meidän pohjalla on neljä vahvistettua elementtiä, joiden osoittimet ovat 10, 0,25 ja 0,3 metriä. On selvää, että yhden jäykisteen määrä on 0,75 metriä. Kaikkien reunojen kokonaisluku on sama kuin kolmas kuutiometri (0,75 * 4). Tällöin laattaohjauslaitteen tarvitseman laastin kokonaismäärän laskemiseksi sinun on lisättävä saadut arvot (40 + 3) ja saada 43 m³.

Jos haluamallasi huoneella on yksinkertainen muoto, laske sen kuutiomäärä ei ole ollenkaan vaikea: vain moninkertaistaa huoneen leveyden, pituuden ja korkeuden parametrit.

Jos sinulla ei ole yhtä tai useampaa huoneen ominaisuutta, mittaa ne mittanauhalla tai etäisyysmittarilla. Mittausten tarkkuuden parantamiseksi voit mitata vastakkaisten seinien korkeus ja leveys kahdesti, lisää sitten ja jakaa tulokseksi saatu arvo puoleen (etsi aritmeettinen keskiarvo).

Oletetaan, että tunnet huoneen alueen. Kuutioarvon löytämiseksi sinun on moninkertaistettava tämä indikaattori korkeuden mukaan.

Jos huoneessa on monimutkainen muoto, ensin jaetaan huoneen ehtona yksinkertaisiin muotoihin ja lasketaan niiden geometristen kaavojen avulla kunkin äänenvoimakkuus ja lisäät arvot.

Jos aineen massa on tiedossa, jolle on tarpeen laskea tilavuus (kuutiokapasiteetti), on ensin selvitettävä tämän aineen tiheys. Tämä indikaattori voidaan mitata itsenäisesti tai voit selvittää aineen tiheyden taulukossa.

Jotta saataisiin selville kuutiometrien määrä, meidän olisi jaettava aineen massan tunnettu indikaattori tiheydeltään. Tässä tapauksessa massa mitataan kilogrammoina ja tiheys kilogrammoina / m3.

Ei-standardit menetelmät kuutiokapasiteetin laskemiseksi

Jos olet tekemisissä minkä tahansa epäsäännöllisen muodon kanssa ja samalla tiedä, kuinka paljon materiaalia, josta keho on tehty, voit käyttää kaikkia Arkhimedesin tunnettuja lakeja. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti laske kehon veteen ja mitata aluksesta poistetun veden tilavuus - tämä on indikaattori upotetun rungon tilavuudesta.

On toinen tapa laskea kehon kuutio kapasiteetti. Se on melko työlästä, mutta joissakin tapauksissa se on ainoa tie ulos. Joten, sinun on mitattava kuutiometriä materiaalia. Tämä voidaan tehdä kauhalla. Jos puhutaan vakiovarusteisesta kauhasta, sen kapasiteetti on 10 litraa tai 0,01 m3. Tästä syystä sataa sellaista mielenkiintoista materiaalia, ja se on yksi kuutiometri.

Kuten näette, kunkin yksittäisen tapauksen kalkin laskeminen on hyvin yksilöllistä. Paljon riippuu siitä, mitkä indikaattorit ovat jo tunnettuja ja mitä on täsmennettävä. Joka tapauksessa aineen (betoni, vesi, hiekka jne.) Tai tilojen kuutioprosentti on erittäin tärkeä paitsi ammattikentällä myös arjessa. Ei kuitenkaan ole vaikeaa henkilö, joka ei ole täysin riippuvainen matemaattisista tieteistä tekemään tarvittavat laskelmat.

Hyvät salaisuudet

Mittarit, joilla mitataan kuutiometriä tilavuutta tai kokonaismittoja.

Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

 • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
 • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

 • Mittaa materiaalin massa;
 • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
 • Jakaa massa tiheyden mukaan.

Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

 • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
 • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
 • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

Miten laskea kuutiometri?

Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm ". On mahdollista, että sinun on laskettava levyjen tai tiilien määrä, tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

Tilavuuslaskenta painon mukaan

Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3, joten 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

 • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
 • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
 • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
 • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
 • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
 • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
 • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
 • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
 • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
 • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
 • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
 • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
 • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

Arkhimedesin laki

Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

Miten mitata kuutiometriä

Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

Miten laskea kuutiomainen kellarialue - esimerkkejä

Säätiön tyypit

Nykyään rakennuksen rakentamisen maaperästä riippuen käytetään kolmea päätyyppiä.

 1. Monoliitti.
 2. Vyö.
 3. Columnar.

Kaikilla edellä mainituilla säätiöillä on omat edut ja haitat. Tämä johtuu siitä, että jokainen säätiö käyttäytyy eri tavoin eri maissa riippuen rakennettavan rakennuksen korkeudesta.

yhtenäinen

Se on monoliittinen ristikkolaatta teräsbetonista. Se tehdään tuomalla koko alueen tulevan rakennuksen betoniin. Tämäntyyppinen pohja on erittäin suosittu rakennusten rakentamisessa kelluvilla tai löysällä maaperällä.

etuja:

 • Helppokäyttöisyys.
 • Kyky rakentaa rakennuksia maaperälle, jolla on kellunta tai suuri sakkaus.

haittoja:

 • Tämäntyyppinen säätiö on kallis, koska tarvitaan paljon betonia ja vahvistusta.
 • Erittäin työvoimavaltainen valmistusprosessi.

nauha

Se on valmistettu raudoitetusta betonista ja se on asetettu vain rakennuksen kantavissa seinissä ja huoneen väliseinien välissä. Tämäntyyppistä primaarielementtiä käytetään edullisesti rakennuksissa, joissa on raskaat seinät tai lattiat. Myös rakennuksiin, joissa tarvitaan kellarikoneita.

etuja:

 • Suuri lujuus.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Kyky käyttää eri muotoisia taloja.

haittoja:

 • Rakentamisprosessi on viivästynyt huomattavasti kaivutyön suorittamisen vuoksi.
 • Korkeat materiaalikustannukset.
 • Ajan kulutusprosessi.

columnar

Se on yksi yleisimmistä alustyypeistä, koska sen valmistuskustannukset ovat alhaiset. Sitä käytetään yleensä kelluvissa maissa kevyiden seinien rakennuksille. Se tehdään asentamalla teräsbetonipilarit ja niiden välinen tila on täynnä maata.

etuja:

 • Ei vaadi työvoimavaltaisia ​​kustannuksia rakentamiseen.
 • Pienet valmistuskustannukset.

haittoja:

 • Asennuksen monimutkaisuus.
 • Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.
 • Alhainen stabiilius kelluvilla kentillä.

Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

Maaperän ominaispiirteet, joihin rakentaminen on suunniteltu, jokainen rakennus voi johtaa siihen, että se alkaa väistyä ja romahtaa.

Yleensä maan yläkerroksessa on huomattava määrä orgaanisia jäämiä, mikä vaikuttaa sen epätasaiseen sakeuteen ja kutistumiseen. Siksi tällaista maaperän kerrosta ei voida käyttää tyynyn alla pohjan alla.

Suuri, keskikokoinen hiekka- ja sora-alue soveltuvat parhaiten säätiön asettamiseen. Vähintään, kirjanmerkin syvyys voi olla 0,5 metriä. Jos maaperä koostuu hienosta hiekasta tai hiekkasaumasta, pohjaveden taso olisi otettava huomioon. Koska hiekka, joka on kerännyt vettä, menettää laakerin ominaisuudet. Myös silloin, kun tällainen maaperä jäätyy, se voi turvota ja heikentyä epätasaisesti.

Savi- ja hiekkasolujen osalta niillä on hyvät lujuusominaisuudet, mutta kun ne märkävät, ne alkavat kaatua omalla painollaan.

Jotta voit selvittää, millä syvyydellä on tarpeen luoda säätiö, sinun on ohjattava seuraavat ominaisuudet.

 • Rakennuksen kerrokset, rakennustyyppi, seinien ja lattioiden vakavuus.
 • Kuorman suuruus tulevaisuudessa.
 • Naapurikonttoreiden peruselementin syvyys (jos läsnä).
 • Maaperän geologiset ja hydrogeologiset ominaisuudet, joihin rakentaminen on suunniteltu.
 • Pohja pohjan alapuolella ei saa heittää.
 • Maaperän jäädyttämisen suurin syvyys paikoissa, joissa on suunniteltu rakentamista.

Kaikilla edellä mainituilla ominaisuuksilla voit määrittää sopivan syvyyden pohjan asettamiseen.

Kellarin kuutiomittarin laskentakaava

Laske pääelementin kuutioaluetta käyttämällä kaavaa laskemalla tilavuus. Käytän seuraavia tietoja:

Nämä tiedot kerrotaan toisistaan ​​ja saavat pohjan kuutioalueen. Esimerkki WxHxD = kuutioalue. On myös syytä muistaa, että betonilla on kutistumisominaisuus kuivauksen aikana, mikä johtuu siitä, että vesi haihtuu siitä, joten kuutioaluetta laskettaessa tämä tekijä on otettava huomioon. Tiivistetyn betonin prosenttiosuus riippuu betonityypistä ja näistä tiedoista saat selville eritelmästä.

Miten laskea

Kullekin peruselementtityypille on oma tapa laskea vaaditun määrän betonia. Laskennalle on myös selvitettävä maaperä ja sen kantokyky. Jokaisen tyyppisten perusteiden laskeminen on seuraava:

 • Monoliittinen levy. Laattapohjan laskemiseksi on tarpeen tietää rakennettavan rakennuksen pinta-ala ja kaadettavan peruselementin paksuus. Näillä arvoilla riittää moninkertaistaa ne yhteen saadakseen vaaditun määrän betonin kuutiota. Lisäksi, jos jäykisteitä on järjestetty perustuksen rakentamisessa, on tarpeen laskea jokaisen reunan tilavuus ja lisätä ne kuutio-mittareiden kokonaismäärään.
 • Ribbon pohja. Ensisijaisen elementin tilavuuden laskemiseksi riittää jakaa se ehdollisiin seiniin. Laske sitten niiden tilavuus kertomalla niiden leveys korkeuden ja pituuden mukaan. Saadut tulokset on tiivistettävä keskenään. Tällä tavoin tiedetään, kuinka monta kuutiometriä betonia tarvitaan nauhan ytimen asettamiseen.
 • Pilarin pohja. Kasaelementin tilavuuden laskeminen suoritetaan seuraavalla tavalla, yhden pöllien tilavuus kerrotaan niiden lukumäärällä, tulos on vaadittu määrä betonia. Ainoa vaikea laskutapahtuman laskemisessa on yhden pylvään tilavuuden laskeminen, koska niiden muoto voi olla sekä sylinterimäinen että viisikulmainen. Yksinkertaisten lieriömäisten muotojen tilavuudet lasketaan seuraavasti: ympyrän pinta-ala (3.14 * R ^ 2, jossa R on pilarin säde, puolet halkaisijasta) kerrotaan sen korkeudella.

Laskentayksikkö

Esimerkiksi on välttämätöntä tehdä vuorauksen pohja yhden kerroksen 10 metrin pituisen ja 6 leveän yhden kerroksen asuintaloon tasaisella juonialueella. Samanaikaisesti sora-maaperä ja peruselementin vähimmäissyvyys voi olla 0,5 metriä. Säätiön leveys on myös suunniteltu 0,5 metriä.

Näin ollen on kaikki tarvittavat tiedot laskennan tekemiseksi, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. On tarpeen selvittää säätiön koko pituus. Tätä varten sinun on tiivistettävä rakennuksen pituus ja leveys keskenään. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6mx2 = 12 m, 20m + 12 m = 32 m kokonaispituus kanta.
 2. Primäärielementin kokonaispituudella on mahdollista laskea kuutioalue kertomalla sen korkeus leveydeltään ja pituudeltaan. Esimerkki 0,5 m x 0,5 m x 32 m = 8 kuutiometriä.

Esimerkin tulosten perusteella seuraa, että noin 10 metrin (noin 6 metrin) mittaisen talon perustan asettaminen (koska betonin kutistumisprosentti ei ole tiedossa) edellyttää 8 kuutiometriä betonia.

Siinä tapauksessa, että samassa talossa käytetään laatoitettua pohjaa, laskelma on seuraava:

 1. On selvitettävä periaatteen kokonaispinta-ala, mistä kerrotaan rakennuksen pituus leveydeltään. Esimerkki D 10m x W 6m = 60 neliömetriä.
 2. Säätiön kokonaispinta-alan tulos on kerrottava sen paksuudesta. Esimerkki 60 m2 x T 0,5 m = 30 kuutiometriä.

Kuten esimerkeistä voidaan nähdä, alustan kuutioalueen laskemismenetelmä ei sisällä mitään yliluonnollista, joten kaikki henkilöt, joilla ei ole arkkitehtikoulutusta, pystyvät laskemaan sen.

Arvioidut kustannukset

Laskentakustannusten laskemiseksi on välttämätöntä jakaa työprosessi vaiheiksi:

 1. Maanrakennustyöt. Maanrakennustöiden kustannukset ovat keskimäärin 150 ruplaa kuutiometriä kohden eli 0,5 metrin syvyydessä ja 0,5 m leveydelle 10 mm: n 6 metrin pituisen nauhan elementin osalta, sinun on maksettava 1 200 ruplaa. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6m x 2 = 12m, 20m + 12m = 32m, D 32m x W 0,5m x W 0,5 m = 8 kuutiometriä maata, jonka kerrotaan työn kustannuksella 8x150 = 1200 ruplaa.
 2. Hiekkakuitujen asettaminen. Kun kaivo on valmis, on tehtävä hiekkalaatta noin 0,2 metrin paksuisella pohjalla. Näin ollen 32 m x 0,5 m x 0,2 m = 3,2 kuutiometriä hiekkaa. Hieman likimääräiset kustannukset ovat 600 ruplaa kuutiota kohden 600x3.2 = 1920 ruplaa. Sinun on myös otettava huomioon työn kustannukset, joka on 100 ruplaa kuutiota kohden 1920 + 320 = 2240 ruplaa.
 3. Sora-altaan asettaminen. Säätiön murskattu kivi sopii myös koko sen paksuuteen, jonka paksuus on 0,2 metriä. Aiemmista laskelmista tiedetään, että tällaisella paksuudella tarvitaan 3,2 kuutiometriä raunioita. Runkojen kustannukset ovat noin 1500 ruplaa, ja kustannukset ovat 150 ruplaa kuutiometriä kohden. Tuloksena on 4980 ruplaa työstä ja raunioista.
 4. Muottien asennus. Materiaalina käytetään yleensä leikattua levyä, jonka paksuus on vähintään 0,2 millimetriä ja välikappaleiden 50 x 50 mm palkki. Kun mittaleveys on 0,5 m ja levyn leveys 30 cm ja pituus 6 metriä, tarvitset 16 kappaletta. Yhden kortin kustannukset ovat noin 200 ruplaa kappaletta kohden, mutta 3200 plus 700 ruplaa palkkiin, jonka koko on 3900.
 5. Betonivaihto. Kuten aikaisemmista laskelmista tiedetään, 8 kuutiometriä tarvitaan perustuksen täyttämiseen. Yhden kuutiometrin betonimerkin M 300 hinta on 4200 ruplaa. Näyttää toteen, että konkreettiset kustannukset ovat 33 600 ruplaa.

Laskettuaan työ- ja materiaalikustannukset, on mahdollista tiivistää, 1200 + 2240 + 4980 + 3900 + 33600 = 45920 ruplaa, nauhapohjan arvioidut kustannukset vapautuvat.

Laske kuutiometriä verkossa. Kuinka laskea äänenvoimakkuus

Jos keho on muodoltaan suorakaiteen muotoinen parallelepiped (se voi olla matchbox, kirja, kuutio jne.), Sen tilavuus annetaan kaavalla: V = abc, jossa a on rungon korkeus, b on sen leveys, c on pituus. Arvot on otettu standardinviivaimen tai mittanauhan avulla. Antakaa tulitikku, jotta sen tilavuuden laskemiseksi on tarpeen mitata sen parametrit: a = 2 cm, b = 4 cm, c = 5 cm, joten laatikon tilavuus on 4 cm * 2 cm * 5 cm = 40 cm kuutiota.

Jos kehon muoto on muuta kuin suuntaissärmiön muoto, sen muoto on epäsäännöllinen, sen tilavuus löytyy muinaisen kreikkalaisen tutkijan Archimedesin 3. vuosisadalla eKr. Löydetyllä menetelmällä. Voit tehdä tämän kaada vesi mittalaitteeseen, muistaa, kuinka paljon vettä on (V1), laske runko ja mittaa kuinka paljon vettä tulee (V2), kohteen tilavuus on ero: V2-V1. Sinun tulisi huolellisesti tutkia astiaa, millä yksiköillä se mittaa vettä, todennäköisesti millilitroina tai litroina, mikä tarkoittaa, että kehon tilavuus on myös samassa arvossa.

Esimerkki: anna kiven tilavuuden mittaaminen. Kaada dekantterilasiin 50 ml vettä. Kun kivi laskettiin dekantterilasiin veteen, siitä tuli 60 ml vettä, mikä tarkoittaa, että tämän kiven määrä on 60-50 = 10 ml.

Jos kehon massa ja tiheys tunnetaan, kehon tilavuus lasketaan kaavalla: V = m / p, missä m on massa, p on tiheys. On välttämätöntä laskea kaavalla vain, kun ruumiinpaino tunnetaan kilogrammoina ja tiheys on kilogrammoina jaettu kuutiometrillä; tai massa on grammoina, ja tiheys on grammoina kuutiosenttimetriä kohden, sitten ensimmäisessä tapauksessa tilavuus mitataan kuutiometreinä ja toisessa kuutiometreinä. Rungon tiheys on taulukon arvo, on olemassa erityisiä taulukoita eri aineista.
Esimerkki: saatetaan löytää raudanorman tilavuus, jonka massa on 7,8 g. Tiheystaulukossa on rautaa - sen tiheys on 7,8 g / kuutiosenttimetri. Sitten tilavuus on 7,8 (g) jaettuna 7,8 (g / cm) on 1 kuutiosenttimetriä.

Saattaa olla tarpeen laskea kuution tilavuus paitsi matemaattisten ongelmien ratkaisemisen yhteydessä. Esimerkiksi sinun on tiedettävä, kuinka monta tiiliä on kuutiossa tai kuinka paljon nestettä tai kuivaa ainetta sopii säiliöön. Tietenkin, sinun täytyy selvittää muutamia muita parametreja, mutta ennen kaikkea sinun on laskettava kuution tilavuus.

 • Muistuta kuution määritelmä ja ominaisuudet
 • Mittauslaite

Muista, mikä on kuutio. Tämä on säännöllinen heksahedri - geometrinen runko, jonka jokainen pinta on neliö. Koska kuution kaikki sivut ovat samat, sen pinnat ovat yhtä suuret kuin toiset ja reunat. Toisin sanoen, kuinka paljon haluat tietää vain yhden kasvon koon.

Muista, mitä parallelepipedin tilavuus on. Se on yhtä kuin alustan pinta-ala kerrottuna korkeudella. Mutta kuution pituus, leveys ja korkeus ovat yhtä suuria kuin toiset. Kuutio voidaan asettaa millekään puolelle, mutta perusala on sama kuin alkuasennossa. Merkitse kuution reuna a. Etsi tukikohta. Se on yhtä suuri kuin pituuden tuote leveydellä, eli S = a2..

Laske tilavuus kertomalla alustan a2 alue korkeudelta, joka tässä tapauksessa on myös yhtä kuin a. Näin ollen tilavuus V on yhtä suuri kuin kuution reunan koko, joka nostetaan kolmanteen tehoon. V = a3.

Jos sinun on laskettava aineen määrä, jonka on tarkoitus täyttää kuutiometriä oleva säiliö, sinun on tiedettävä tämän aineen tiheys. Tämä luku on yhtä suuri kuin tiheys kerrottuna kuution tilavuudella. Jotta laskettaisiin esimerkiksi tiilien määrä kuution muotoisessa säiliössä, on tarpeen laskea kunkin tiilen tilavuus ja jakaa kontin tilavuus tiilimäärän mukaan.

Joissakin tapauksissa ei tarvitse löytää tilavuutta, vaan seinien pinta-alaa - esimerkiksi laskettaessa lasin määrää akvaarioon. Koska kuution kaikki pinnat ovat samat, alue koostuu 6 kasvojen alueesta, toisin sanoen ilmaistaan ​​kaavalla S = 6a2

Yritä tehdä käytännön mittauksia mahdollisimman tarkasti. Voit käyttää hallitsijaa, mittanauhaa, shtangen-kompassi. Tärkeintä on, että divisioonat täyttävät standardit.

Kuutemittari, kuutiometri tai kuutiometri on vakiomallinen mittayksikkö tilavuudelta. Näissä yksiköissä lasketaan tilojen tilavuus sekä veden ja kaasun kulutus. Ne osoittavat usein myös joitain rakennusmateriaaleja, esimerkiksi levyjä. Jäljelle jäävät muut kuin järjestelmän mittayksiköt tilavuus - litraa, kuutiollisia desimaaleja ja senttimetrejä - myös muunnetaan kuutiometreiksi.

 • - laskin;
 • - aineen tiheys taulukko;
 • - tietokone.

Tilavuusmäärien laskemiseksi, jos tilavuus tiedetään, mutta määritetään osittaisissa, moninkertaisissa tai ei-systeemisissä yksiköissä, kerro se halutulla kertoimella. Esimerkiksi kuutiometrien laskemiseksi kuutiometreinä desimaaleina (litraa) kerrotaan niiden määrä 0,001: ksi. Muunna kuutiometreinä ja millimetreinä kuutiometreinä kertomalla niiden määrä 0,000001 ja 0,000000001 vastaavasti.

Autamme sinua selvittämään, kuinka oikein lasketaan kuljetettujen tavaroiden määrä. Tämä menettely on erittäin tärkeä, jotta vältetään väärinkäsitykset, kun lastaat kontteja tai laatikoita tuotteisiin ajoneuvoon. Nykyaikaisten tekniikoiden ansiosta äänenvoimakkuutta ei ole vaikea laskea, mutta tärkein asia on läsnäolosi sivullamme.

Tilavuuden laskennan ydin ja niiden rooli toimitusprosessissa

Tilavuuden laskeminen on tärkeä osa toimituksen toteutuksessa, joten laskelmat on suoritettava ammattimaisesti ja ilman virheitä. Laskettaessa on tarpeen määrittää kaikki mitat, jotka on muunnettava kuutiometreiksi etukäteen. Kuten käytäntö on osoittanut, tämä tehtävä ei ole kaikkien kannalta mahdollista. Koulussa opettamme, miten mittareita käännetään m3: ksi, mutta kaikki tämä ei ymmärretä. Kuormituksen määrä on siirrettävä m3: ksi, jotta tiedät, kuinka paljon laatikko kuluu toimituksen jälkeen.

Mikä on tarkoitus laskea kuutio kapasiteetti?

Kuutokapasiteetti on laskettava oikean ja oikean kuljetuksen tekemiseksi. Lisäksi, kun tiedät lastin tilavuuden kuutiometreinä, voit päättää, minkä tyyppinen kuljetus valita.

Kuinka tehdä laskelmat ja mikä on niiden merkitys?

Ensinnäkin, muistuttakaamme tilavuusmäärittelyä, mitä se on ja minkä kaavan lasketaan. On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa volyymien laskemisessa on tiettyjä vaikeuksia. Se liittyy mukautettuihin laatikoihin. Säännöllisen suorakulmaisen laatikon tilavuuden laskeminen on helppoa, mutta ei-vakiomuotoisten laatikoiden määrä vaatii enemmän hoitoa, sillä tässä on erityisiä kaavoja. Aluksi sinun on tiedettävä laatikon muoto. Mieti, mitkä muodot ovat laatikot:

 • kuutio-muotoinen laatikko
 • lieriömäinen laatikko
 • suorakulmainen laatikko
 • laatikko, jonka muoto on typistetty pyramidi (erittäin harvinainen)

Kun olet määrittänyt muodon, tee mittaukset laatikosta. Virheiden välttämiseksi on tärkeää tehdä tarkkoja mittauksia.

Miksi minun täytyy tietää äänenvoimakkuus?

Kun tiedät laatikon tarkan tilavuuden, voit välttää ongelmia ladattaessa tuotteita ajoneuvoon. Pieni riippuu laatikon määrästä, pääkomponentti on itse tuotteen koko. Jos kysyt miksi? Vastaamme, koska aluksi sinun on keskityttävä lastin kokoon, josta vastaava laatikko valitaan. Kun tiedät rahdin koon, voit laskea sen äänenvoimakkuuden valitsemaan halutun laatikon. Siten käännetään lastausmäärä kuutiometreinä, erityinen kaava V = a * b * h auttaa meitä tässä. Kuten näette, kaikki on helppoa.

On myös tärkeää muistaa, että kuljetusmäärän oikea määrittely edellyttää rahdin määrän muuttamista kuutiometreiksi. Tämän laskutoimituksen suorittaminen ei ole vaikeaa, sillä juuri sinun on ensin mitattava rahdin koko ja kerrottava nämä luvut. Toimituksen oikean laskemisen kannalta on välttämätöntä muuntaa yksikköä m3: ksi.

Mitä tehdä, jos laatikko on pyöristetty eikä suorakulmainen muoto? Tämä tilanne on harvinaista, mutta sitä ei voida sulkea pois. Tässä tapauksessa on tarpeen laskea säiliön tai laatikon tilavuus ympyrällä pohjassa. Seuraava kaava auttaa: V * r2 * h. Älä unohda, sinun on ensin mitattava oikein rahdin parametrit.

Muista nyt matematiikan opetukset!

Usein kysytty kysymys: "kuinka laskea äänenvoimakkuus oikein?". Ensinnäkin on tarpeen määrittää, mitä määrää lasketaan, nimittäin muotoja, jotka muodostavat. Sivustomme auttaa sinua myös oppimaan laskemaan tavaran ja laatikon kokonaistilavuuden.

Mitkä ongelmat kohtaat useimmin?

Hämmennys voi olla tämän volumetrisen kuvan tai tasainen määritelmä. Itse tilan laskeminen on toinen kysymys. Aluksi on tarpeen tietää täsmälliset ulottuvuudet, muista, että aina on kolme.

Nyt kysymys toimituksesta. Tarvittavien laskujen laskemisen jälkeen on tärkeää määrittää toimituksen tyyppi. Tämä on erittäin tärkeä asia, jossa virheitä ei voida tehdä. Jotta vältetään puutteet, on tarpeen laskea tarkasti rahdin määrä, jonka jälkeen tiettyihin lukuihin keskittyen voit turvallisesti valita liikennemuodon.

Minkälainen kuljetus sopii sinulle?

On tärkeää muistaa, että toimitusprosessi sisältää paitsi oikean kuutiomäärien laskemisen, myös keskittyy tuotteiden erityiseen sijoituspaikkaan. Olet jo tutustunut itse kuutiometrien laskemiseen ja määrittämiseen, nyt auton valinta riippuu vain sinusta.

Tavaroiden toimitusmaksu on tärkeä asia, joka kiinnostaa monia asiakkaitamme. Useimmat kuljetusyritykset muodostavat hinnankorotuksen, kun otetaan huomioon kuormituksen määrä kuutiometreinä eli toisin sanoen sen paikkakunnan määrä, jonka pakkaamaton lasti tulee ilma-aluksen, merikontit, rahtikoneen tai rautatievaunun kuljetusosastossa.

Minkä toimituksen haluat valita - ilmaa, junaa tai autoa?

Jos haluat navigoida toimituksen hinnoissa ja valita optimaalisen liikennetyypin ja tilata tuotteita Kiinasta, sinun on tiedettävä, m 3: n rahdin kokonaismäärä, jonka haluat vastaanottaa. Sivustollamme voit laskea laskimen tilavuuden, mutta halutun tuloksen nopeasti saavuttamiseksi sinun on käytettävä seuraavia tietoja:

 • pakkaustyyppi (laatikko tai sylinteri);
 • Peruspakkausparametrit ovat pituus, leveys ja korkeus (laatikoille) tai korkeus ja halkaisija (sylintereille);
 • pakkausten lukumäärä palasina.

Mittaamalla peruspakkausparametrit viivoittajalta voit laskea laatikon tai sylinterin tilavuuden ja laskea sitten koko lähetyksen tilavuus kuutiometreinä. Nämä luvut auttavat vertailemaan tiettyjen kuljetusten hintoja ja valitsemaan sopivan vaihtoehdon.

Miksi tarvitsen äänenvoimakkuuden laskimen?

Yksi modernin liikemiehen tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky tehdä nopeasti tärkeitä päätöksiä ja reagoida ajoissa markkinoiden kehityksen muutoksiin. Tilavuuden laskentamme säästää aikaa laskelmissa ja saada oikeat numerot muutamassa minuutissa.

Tilavuuslaskin on kätevä ja helppokäyttöinen: anna tarvittavat numerot asianmukaisiin kenttiin laskutoimituksia varten ja valitse sitten "Laske" -painike. Tilavuuslaskuri m 3: ssä antaa lopullisen tuloksen riippumatta siitä yksiköstä, johon olet syöttänyt tara-parametrit - senttimetreinä tai metreinä. Järjestelmä kääntää tiedot automaattisesti haluamaasi muotoon ja antaa lopullisen tuloksen kuutiometreinä.

Kontin tilavuuden ja lastin kokonaistilavuuden tuntemisella voit valita sopivan kuljetustyypin ja sijoittaa tavarat mahdollisimman kompaktiin ilman tyhjää tilaa maksamatta. Käytä online-pakkausmäärän laskin nopeasti laskea laatikon tai putkien määrä sekä koko erä. Toinen laskin auttaa sinua tiedostamaan eri kuljetusmuotojen kuljetuskustannukset Kiinasta ottaen huomioon sen määrän m 3: ssä.

Kuinka laskea laatikon tilavuus?

Laatikon tilavuuden laskemiseksi on tarpeen mitata sen pituus, korkeus ja leveys. Jos sinulla on käytettävissä näytepakkaus tuotteillesi, käytä viivainta mittauksiin. Tietoa laatikon parametreista saa myös toimittajalta. Voit laskea laatikon tilavuuden kuutiometreinä kahdella tavalla: käyttämällä online-tilavuusmittaria m 3: ssä tai käyttämällä omaa kaavaa. Harkitse molemmat vaihtoehdot.

 • Jotta äänenvoimakkuuden laskin voi laskea laatikon tilavuuden oikein, valitse Kotelon äänenvoimakkuus -vaihtoehto. Mittaa laatikko keskittyen laskimen vieressä olevaan kuvaan (tai kopioi tiedot sen parametreista myyjän verkkosivustolta) ja anna numerot volyymilaskuriin. Voit myös määrittää laatikoiden määrän ja toimituskustannukset kuutiometriä kohden. Napsauta "Laske" -painiketta - alla olevassa levyssä näet lopullisen tuloksen: laatikon määrä m 3: ssä. Jos olet antanut laskutustiedot laatikoiden määrästä ja toimituksen hinnasta, niin kilvessä näkyy myös koko rahdin määrä ja arvioitu toimitusmäärä.
 • Laske itsenäisesti pakkausten määrä kaavalla, joka on oppinut matematiikan luokassa koulussa: V = a * b * h. Tässä V on tilavuus, a on pituus, b on leveys ja h on korkeus (huomio: kaikki mittausten aikana saadut tiedot on muunnettava senttimetreistä metriin). Kerro vain nämä numerot ja saat halutun tilavuuden laatikosta kuutiometreinä.

Kuinka laskea sylinterin (putken) tilavuus?

Sinun tavarasi pakataan lieriömäiseen astiaan, ja haluat tietää lastin määrän? Laskin pystyy helposti selviytymään tästä tehtävästä. Laskelmissa tarvitaan parametrejä, kuten säiliön korkeus ja sen halkaisija. Käytä viivainta mitatakseen, kuten laatikon tapauksessa, tai tarkista pakkaus toimittajan kanssa. Sitten laskentamme lasketaan tilavuus:

 • säiliön tyyppi (sylinteri / putki);
 • kirjoita pakkausparametrit sopivissa viivoissa;
 • määritä putkien määrä (jos tiedät sen);
 • Napsauta Laske-painiketta.

Tehtävä: laskin laski kuormituksen määrän toisessa! Tuloslevy näyttää sekä yksittäisen putken tilavuuden kuutiometreinä että lastin kokonaismääränä (jos pakettien lukumäärä on ilmoitettu).

Käytä kaavaa V = π * r 2 * h itsearvioinneissa ja kouluissa olevan tiedon yhdistämisessä. Kuten muistamme, V tarkoittaa tilavuutta, π on numero "pi", joka on sama kuin 3.14, r 2 on putken säde, ja h on sen korkeus. Kerro kaikki numerot, saat lieriömäisen säiliön tilavuuden. Älä unohda: mittaamaan putken säde ja sen korkeus, muunna sentimetrit metriin - ja saat sitten oikean tuloksen m 3: ssä.

Kuinka laskea rahtimäärät eri säiliöissä?

No, kun koko kuorman koko on sama - online-tilavuuslaskin ratkaisee tällaiset ongelmat muutamassa sekunnissa. Ja kuinka laskea rahdin määrä, jos se on pakattu eri muotoisiin astioihin - suuret ja pienet laatikot ja sylinterit?

Täällä ei ole mitään vaikeaa, tärkeintä on tietää tarkat parametrit kunkin säiliön tyypistä ja sen määrästä. Tilavuuslaskimemme m 3: ssä auttaa sinua nopeasti laskemaan saman muotoisen ja koon omaavien tavaroiden pakkaamattoman tavaran määrän, jonka jälkeen sinun on vain laskettava kaikki numerot ja saat rahdin kokonaistilavuus.

Kuinka laskea toimituskulut?

Kun tiedät lastin kokonaismäärän kuutiometreinä, voit helposti selata kustannuksia, jotka aiheutuvat Kiinan merenkulusta erilaisilla kuljetusmuodoilla. Voit tehdä tämän käyttämällä tilastolaskimesi laskutoimitusten tuloksia. Laskeessa olevaan erityiseen muotoon syötä numerot "Volume" -kenttään. Valitse toimitusvaihtoehto (meritse, ilmalla, maanteitse jne.), Anna lähtö- ja määränpäät ja täytä muut kentät ja klikkaa "Laske" -painiketta. Järjestelmä laskee automaattisesti tavaroiden toimitusmaksut valitulle toimitusvaihtoehdolle.

Yleisin asiakaskysymys on kuinka laskea rahdin määrä. Kysymys on oikeutettu, koska liikenteen valinta riippuu laskennan tuloksesta ja on aina mahdollista valita auto halvemmasta mallista.

Jokainen kuljetus voi kuljettaa tietyn painon ja tilavuuden, parametrit näkyvät tavallisesti auton korissa, mutta jos sinulla on kysyttävää, voit aina kysyä ne QUAD Logistics -edustajilta.

Kuinka laskea rahdin tilavuus itse?

Jos kulkuneuvoa on helppo punnita kuljetuksen aikana, tietynlaisia ​​ongelmia syntyy tilavuuden laskennassa.

Jos esineellä on erillinen tila, sen enimmäispituus, leveys ja korkeus ovat tietyissä paikoissa. Esimerkiksi, jos aiot siirtää patsasta, sitä ei voi taittaa mihinkään muuhun kohteeseen, mikä säästää tilaa. Näin ollen sen tilavuutta tarkastellaan erikseen. Leveimmän pisteen leveys otetaan leveydeltä, korkeus lasketaan lattiasta korkeimpaan pisteeseen, pituus mitataan leveydeltään leveydeltään kohtisuoraan lattiaan nähden samassa periaatteessa: leveä paikka etsitään.

Tavaroita, jotka voidaan upottaa toisiinsa, esimerkiksi kehyksiä ja kulmia, rakennuspalikoita, voidaan pitää yhtenä arvona, lisäämällä 20-30% pakkausmäärään ja majoitukseen kuorma-auton ohjaamossa.

Lastien laskeminen on hyvin yksinkertaista: pituus kerrotaan leveydellä ja korkeudella. Tuloksena oleva luku käännetään neliömetreinä.

Jos kuorma ei ole raskas, irtotavarana olevat ja melko kevytrakenteet, esimerkiksi huonekalut, voidaan helposti ottaa pois pienestä kuorma-autosta, jolla on alhainen kantokyky. Jos kohteiden tilavuuden lisäksi on paljon painoa, tarvitset tehokkaamman kuljetuksen.

Laskettaessa kaikentyyppisten tavaroiden volyymiä, tilavuudet on yhteenveto. Tuloksena oleva arvo kerrotaan 1,3: llä. Toleranssi on välttämätöntä, koska kuormaa ei voida sijoittaa lähelle toisiaan, elleivät nämä ole samankokoisia laatikoita. Sallittu tila on varattu aukkoihin, jotka muodostuvat epätasaisen lastauksen aikana.

Tietenkin tämä on erittäin karkea arvio. Pakatussa tavarassa on muitakin määriä, ja pakkaus voi itsessään antaa jonkin verran suurempia ulottuvuuksia.

Kuinka laskea rahtimäärät oikein?

Jos haluat kuljettaa lastin pitkän matkan, anna laskuista laskea rahtimäärät KVAD Logistiksen ammattilaisille.

Koska rahti lähetetään samanaikaisesti monien asiakkaiden asiakkaille, on mahdollista sijoittaa pienikokoinen rahti yhteen kuljetusmuotoon sekä kokonais- ja raskaan tavaran toisessa. Tämän vuoksi sinun on maksettava vähemmän, koska kuljetuskustannukset jakautuvat tasaisemmin ja kaikkien osallistujien kesken kuljetettujen tuotteiden painon ja määrän mukaan. Sinun ei tarvitse ajatella, kuinka laskea rahdin määrää. Teemme tämän menettelyn sinulle ja valitsemme sinulle edullisimmat kuljetusvaihtoehdot.

On yleisimpiä kartonkilaatikoita Ukrainassa. Tällaisia ​​laatikoita käytetään useisiin tarkoituksiin - ne ovat yhtä hyvin todistetusti valmiiden tuotteiden pakkaamiseen, kuljetuksiin ja "kaiken pakkaamiseen". Samanaikaisesti pahvilaatikossa pakattujen tavaroiden ja tuotetyyppien valikoima on hyvin laaja ja monipuolinen. Joten laatikoita, jotka on valmistettu aaltopahvista, käytetään pakkaamaan mittoja ja ylimitoitettuja rahtia sekä erilaisia ​​painoja. Tämä hetki on erittäin tärkeä ymmärtää, ennen kuin laskee tarvittavan laatikon tilavuuden.

Miksi on tärkeää tietää suorakulmaisen laatikon tarkka tilavuus?

Kuten aiemmin mainittiin, pahvilaatikoita käytetään pääasiassa tavaroiden ja tavaroiden varastointiin ja kuljetukseen. Kuvittele, että olet mukana tuotannon kaikissa tuotteissa, mutta voit käyttää valtavaa varastoa valmiiden tuotteiden varastointiin, mutta takaamme, että ennemmin tai myöhemmin ei ole tilaa koko tuotevalikoimasta. Tai olet myymälän omistaja, oletetaan kotitaloustavaroita. Joka tapauksessa yrität laajentaa valikoimaa lisäämään myyntiä ja sen seurauksena voittoa - mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain olla vähintään kahta kopiota jokaisesta tavaraerästä käsin, myymälän takahuoneessa. Molemmat näistä esimerkeistä (suuret ja keskisuuret yritykset) osoittavat selvästi, että ottamatta huomioon pakattujen valmiiden tuotteiden kokonaismäärää on lähes mahdotonta luoda yrityksen sujuva toiminta - kaiken pitäisi sopia ja kaikki olisi myytävä.

Varastoinnin lisäksi tietoa pakattujen tuotteiden määrästä on hyödyllistä tavarankuljetuksen prosessissa. On heti huomattava, että kuljetustyypin on oltava kirjaimellisesti kaikille - pakattujen tavaroiden kuljettaminen maanteitse, lentokoneella, laivalla ja rautateitse perustuu kahteen pääparametriin: rahdin määrä ja sen paino. Samalla ei ole väliä, mikä kuljetusyritys, jonka päätät toimittaa tuotteisiisi - tavaraa tavaroiden pääarvoksi ja sen seurauksena kuljetuksen kustannuksia käyttävät sekä yksityiset että julkiset liikenne- ja postiyritykset.

Suorakaiteen ja neliön muotoisten vakiolaatikoiden tilavuuden laskeminen


Tämäntyyppinen äänenvoimakkuuden laskenta on ehkä yksinkertaisin, koska se on meille kaikille tuttu koulusta lähtien. Tässä tapauksessa tilavuus heijastaa kohteen mittasuhteita kolmiulotteisessa tasossa ja mikä tahansa suorakaiteen tai neliön muotoinen pahvilaatikko määrittää sen kapasiteetin. Tilavuuden määrittämiseksi sinun on tehtävä muutamia yksinkertaisia ​​laskutoimituksia: mittaa laatikon pituus, leveys ja korkeus ja moninkertaistaa saadut arvot. Jos olet menossa, tietäen vain sen tuotteen tai lastin mitat, jotka pakataan siihen, sinun on mitattava lastin mitat ja lisättävä kullekin arvolle (pituus, leveys, korkeus) 5-10 millimetriä ja moninkertaistettava saadut arvot.

Nyt selvitetään ja analysoidaan asteittain näitä matemaattisia toimintoja:

Kansainvälisessä mittausjärjestelmässä suorakaiteen tai neliön muotoisen esineen (meidän tapauksessamme pahvilaatikon) tilavuuden laskemiseksi käytetään kaavaa: Vm3 = L x L x K

 • V on itse asiassa tilavuus, jota meidän on laskettava
 • L - laatikon pituus
 • W - laatikon leveys
 • H - laatikon korkeus (myös termiä "syvyys" voidaan käyttää, mikä yleensä on sama)

Analysoiko tämä kaava kartonkilaatikoiden tilavuuden laskemiseksi tietyssä esimerkissä selityksineen. Oletetaan, että haluat laskea kartongin neljän venttiilipakkauksen tilavuuden, esimerkiksi elektroniikan ja kodinkoneiden pakkaamiseen. Miten tämä tehdään? Vastaamme.


Aluksi sinun on välittömästi päätettävä mitkä mittayksiköt käyttävät mittauksissa - metreinä, senttimetreinä tai millimetreinä. On tärkeää, että kaikki laatikon parametrien mittaukset ovat samankokoisia - epätarkkuuksien ja sekaannusten välttämiseksi. Toinen tärkeä näkökohta on laatikon sisäiset ja ulkoiset ulottuvuudet. Pakkauksen tilavuuden mittaamiseksi on selvitettävä, miksi tarvitset tämän laatikon tarkkaa määrää. Jos haluat tietää äänenvoimakkuuden, jotta laskettaisiin rahtikoko, joka pakataan siihen, käytä sisäisiä mittoja. Ja jos tarvitset täyttämään mahdollisimman paljon tällaisissa laatikoissa pakatut ajoneuvot, käytä ulkoisia ulottuvuuksia.

Tämä kohta on erittäin tärkeä, jos haluat saada tarkkoja tietoja ilman murto-osaa virheestä.

Ajattelimme teorian, nyt käsittelemme käytännön toimia - me mittaamme laatikkoamme ja laskeimme sen tilavuuden.

Vaihe # 1


Ensin sinun on mitattava laatikon pituus. Katso laatikko ylhäältä alas ja katso, että se on muodoltaan tasasivuinen suorakulmio. Pöydän pisin puoli - tämä on pituus, jota merkitään kirjaimella "L" (englanniksi "pituus" - pituus). Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda.

Vaihe 2


Seuraavaksi mittaa laatikon leveys. Kaikissa suorakulmaisissa laatikoissa leveys on lyhyempi. Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartongin leveydellä on kirjain "W" (Englannista "Leveys" - leveys). Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda. Ja muistaa samat yksiköt kaikkiin mittauksiin. Neliönmuotoisille pahvilaatikoille "pituus" ja "leveys" ovat samat, joten sinun tarvitsee vain mitata aallotetun pahvilaatikon yhtä puolta ja korvata tuloksena oleva koko sekä laatikon pituudelta että leveydeltä.

Vaihe numero 3


Mitataan pahvilaatikon korkeus. Suorakulmaisen tai neliön muotoisen pahvilaatikon korkeus on tavallisesti koaksiaalisesti kohtisuorassa laatan venttiileihin nähden. Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartonkia on merkitty kirjaimella "H" (englanniksi "Korkeus" - korkeus). Kotelon korkeudelta kotelon korkeus on etäisyys laatikon yläventtiilistä. Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda.

Vaihe 4


Koska kaikki kiinnostuksen kohteena olevat määrät määritetään ja mitataan, siirrymme suoraan laskemaan niiden elektroniikan ja sähkölaitteiden määrää, joista me olemme kiinnostuneita.

Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartonkipakkauksen tilavuus on merkitty kirjaimella "V" (englanninkielisestä sana "tilavuus") ja se lasketaan kertomalla laatikon pituus, leveys ja korkeus.

Mittauksen prosessissa saimme tietää, että laatikon koko on 600 x 400 x 400 millimetriä. Seuraavaksi korvataan nämä arvot kaavassa: Vm3 = L x L x H.

600 x 400 x 400 = 96000000 mm3, joka kuutiometreinä on - 0,096 m3.

Vaihe numero 5

Nyt on vain muutettava kartongin tilavuus kuutiometreistä litroihin. Jos kuutioyksikköjen tilavuuden ilmaisu mahdollistaa sen, että voidaan ymmärtää, kuinka monta tällaista kuutiota voidaan sijoittaa laatikon sisään, litra-arvo mahdollistaa laskemisen pienikokoisten ja irtotavaran ja tavaroiden, esimerkiksi päivittäistavaroiden ja erilaisten viljojen, pakkaamisen tilavuuden.

1 m3 = 1000 litraa

Korvaa arvomme tähän kaavaan ja saa:

kartonkipakkauksen tilavuus 0,096 m3 = aaltopahvilaatikon 96 litran tilavuus.

Se on kaikki! Nyt voit laskea suorakulmaisen tai neliön muotoisen pahvilaatikon tilavuuden. Artikkelin viimeisessä osassa pikapaketin verkkokaupan toimitsijamiehe kertoo, kuinka voit laskea minkä tahansa. Esimerkiksi pahvilaatikon tilavuus, jossa on monimutkainen leikkaus tai itsekokoonpano.