Miten oikean kulman rakentaminen maahan yksinkertaisimpien työkalujen avulla?

Voit saada oikean kulman Pythagoraan lauseella, mutta kentällä on tarpeen tehdä niin kutsuttu "kultainen" kolmio.

Tämän kolmion kuvasuhde on 3: 4: 5.

Diagonal on viisi metriä.

Sillä ei ole väliä senttimetreinä tai millimetreinä, mittareina, nämä ulottuvuudet, mutta kulma tässä kolmio, tällä suhde on aina suora.

Voit heti valmistaa kolme köyttä 3 metriä, neljä ja viisi metriä, pituus köyden mitataan mittanauha.

Seuraavaksi ajetaan tangot maahan, etäisyydellä toisistaan, kuten yllä on osoitettu.

Kietämme köyden ja lopussa meillä on sama oikea kulma.

Toinen vaihtoehto on käyttää tällaista yksinkertaista rakennusneliötä,

Lisäksi, jos 90 asteen kulmaa tarvitaan suurella tontilla, kaadetaan kaksi tasaista säppiä 90 asteen kulmalla, kulmaa itseään ohjataan neliöllä.

Ei rakentamisneliötä, voit käyttää yksinkertaista mittaria.

Tämä on vanhin geometrinen ongelma.

Askel askeleelta

1. suunta. - "kultaisen" tai "egyptiläisen" kolmion avulla. Tämän kolmion sivuilla on kuvasuhde 3: 4: 5, ja kulma on ehdottomasti 90 astetta. Tämä laatu oli laajalti käytetty muinaisten egyptiläisten ja muiden prakaktury.

Kuva 1. Kultaisen tai Egyptin kolmion rakentaminen

 • Teemme kolme toimenpidettä (tai köyden kompasseja - köysi kahdella naulalla tai tapilla), joiden pituus on 3; 4; 5 metriä. Muinaiset käyttivät usein solmun solmimismenetelmää tasa-arvoisina yksiköinä samalla etäisyydellä niiden välillä. Pituusyksikkö on "solmu".
 • Ajaessamme pisteessä O, kiinnitämme siihen mittauksen "R3 - 3 solmua".
 • Vedä köysi tunnetulla reunalla - ehdotetun kohdan A suuntaan.
 • Ajanrajoittimen jännityksen aikana aja A, aja koukku.
 • Sitten - jälleen pisteestä O, venytä toimenpide R4 - toista reunaa pitkin. Pegia ei ajetaan.
 • Tämän jälkeen venytämme mittapisteen R5 - A: sta B: hen.
 • R2: n ja R3: n mittausten leikkauspisteessä ajaamme tappeen. - Tämä on haluttu piste B - kultaisen kolmion kolmas huippu, sivuilla 3, 4, 5 ja oikealla kulmalla pisteessä O.

Toinen tapa. Kompasssien avulla.

Kompassi voi olla köysi tai askelmittari. Katso :. yksinkertaisin mittauslaite

Kompassin askelmittomme on 1 metri.

Kuva 2. Compass Pedometer

Rakenne on myös Ill.1: n mukaan.

 • Lähtökohdasta - pisteestä O - naapurin kulmasta piirrä mielivaltaisen pituuden alue - mutta suurempi kuin kompassin säde = 1 m - kumpaankin suuntaan keskiöstä (segmentti AB).
 • Laitimme kompassin jalkaan pisteeseen O.
 • Piirrä ympyrä, jonka säde on (kompassipinta) = 1 m. Riittävät lyhyt kaaret - senttimetrit 10-20, risteyksissä merkittyyn segmenttiin (pisteiden A ja B kautta). Tällä toiminnolla löysimme keskipisteistä yhtäpitäviä pisteitä - A ja B. Keskimmäisen etäisyydestä keskustasta ei ole väliä. Voit merkitä nämä pistemäärät nauhalla.
 • Seuraavaksi sinun täytyy piirtää kaaret keskuksilla A ja B, mutta hieman (mielivaltaisesti) suuremmalla säteellä kuin R = 1 m. Voit säätää kompassimme suuremmalle säteelle, jos sillä on säädettävä korkeus. Mutta niin pieni nykyinen tehtävä, en halua "hinaa sitä". Tai silloin, kun säätöä ei ole. Voit tehdä puolen minuutin kompassit.
 • Asettamme ensimmäisen kynnen (tai kompassin jalkaan, jonka säde on yli 1 m) vuorotellen pisteissä A ja B. Ja piirrämme toisen kynnen - köysi on venytetty, kaksi kaaria - niin että ne leikkaavat keskenään. Se on mahdollista kahdessa kohdassa: C ja D, mutta yksi on tarpeeksi - C. Ja vielä kerran on tarpeeksi lyhytmerkkiä pisteessä C olevasta leikkauspisteestä.
 • Piirrä linja (segmentti) pisteiden C ja D kautta.
 • Kaikki! Tuloksena oleva segmentti, tai suora, on tarkka suunta pohjoiseen :). Anteeksi - oikealla kulmalla.
 • Kuvassa on kaksi tapausta, joissa raja on naapurin osassa. Ill.3a-tapauksessa on tapaus, jossa naapurin aita siirtyy pois oikeaan suuntaan itseään vahingoittaen. 3b: llä - hän kiipesi sivustollesi. Tilanteessa 3a on mahdollista rakentaa kaksi "ohjaavaa" pistettä: sekä C että D. Mutta 3b: llä on vain C.
 • Laita tappi nurkkaan O ja väliaikainen tappi kohdassa C ja venytä johto C: n päähän takareunasta. - Joten johdin tuskin koskettaa tappeja O. Kun mittaat pisteen O - suuntaan D, sivun pituutta yleissuunnitelmaa pitkin, saat luotettavan takaosan oikean takakulman.

Ill.3. Oikean kulman rakentaminen - naapurin kulmasta, kompassipalkin ja köyden kompasseiden avulla

Jos sinulla on kompassi askelmittari, voit tehdä ilman köyttä. Rinnalla edellisessä esimerkissä käytimme useampia säteitä kuin askelmittari. Enemmän, koska näiden kaaren on ylitettävä jonnekin. Jotta kaaret voidaan suorittaa askelmittarilla, jonka säde on sama - 1 m takaa niiden leikkauskohdan, on välttämätöntä, että pisteet A ja B ovat ympyrän sisällä R = 1 m.

 • Mittaa sitten nämä etäisyyksiä nauhamittauksella - eri suuntaan keskeltä, mutta välttämättä AB-viivalla (naapurin aitauslinja). A ja B ovat lähempänä keskustaa - sitä kauemmas ovat ohjauspisteet: C ja D ja tarkemmat mittaukset. Kuviossa tämän etäisyyden oletetaan olevan noin neljäsosa askelmittarin säteestä = 260mm.

Ill.4. Oikean kulman rakentaminen käyttäen kompassipalkometriä ja mittanauhaa

 • Tämä toimintasuunnitelma ei ole yhtä tärkeä minkä tahansa suorakulmion, erityisesti suorakaiteen muotoisen pohjan, muodostamisessa. Saat sen täydelliseksi. Hänen diagonaalinsä on luonnollisesti tarkistettava, mutta ponnistelut eivät vähene? - Verrattuna vertailuun, vinosti, kulmien ja sivujen siirtoon edestakaisin, kunnes kulmat tulevat yhteen.

Itse asiassa olemme ratkaisseet geometrisen ongelman kentällä. Jotta toiminnot olisivat luotettavampia alueella, harjoittele paperilla säännöllisen kompassin avulla. Tämä periaatteessa ei ole eroa.

Sivuston merkitseminen säätiön alle

Tässä artikkelissa kuvataan prosessin, jossa sivusto on merkitty säätiöön omilla käsillään.

Yleiset säännöt jokaiselle säätiölle

Valitse viitekohta. Säätiön ensimmäinen puoli on sidottava jonkin sivuston kohteeseen.

Esimerkki. Tehdään säätiö (talon) yhdensuuntaiseksi yhden aidan puolelle. Siksi venyttämme ensimmäistä merkkijonoa, joka on yhtä kaukana aidan tältä puolelta vaaditulle etäisyydelle.

Oikean kulman (90 °) rakentaminen. Esimerkkinä tarkastelemme suorakaiteen muotoista pohjaa, jossa kaikki kulmat ovat mahdollisimman lähellä 90 astetta.

Näin on useita tapoja. Pohdimme 2 päätä. © www.gvozdem.ru

Menetelmä 1. Kultaisen kolmion sääntö

Oikean kulman rakentamiseksi käytämme Pythagoraan lause.

Jotta emme hautaa geometriaan, yritämme kuvailla sitä yksinkertaisemmin. Jotta 90: n kulma olisi kahden segmentin a ja b välissä, meidän on lisättävä näiden segmenttien pituudet ja saatava juuri tästä summasta. Tuloksena oleva luku on segmenttimme yhdistävien diagonaalien pituus. Hyvin yksinkertainen laskenta tehdä laskimen avulla.

Yleensä perustuksen merkitsemisen yhteydessä sivut mitataan, jotta saadaan kokonaisluku juuresta. Esimerkki: 3x4x5; 6h8h10.

Jos sinulla on ruletti, yleensä ei ole ongelmia, jos otat segmenttejä, jotka poikkeavat yleisesti käytetyistä. Esimerkiksi: 3x3x4.24; 2h2h2,83; 4h6h7,21

Jos mitattiin metriä, arvot ovat hyvin selkeitä: 4m24cm; 2m83sm; 7m21sm.

laskin

On myös syytä huomata, että mitat voidaan tehdä millä tahansa pituusmittausjärjestelmällä, mutta tärkeintä on käyttää tunnettua kuvasuhdetta: 3x4x5 metriä, 3x4x5 senttimetriä jne. Eli vaikka sinulla ei ole työkalua pituuden mittaamiseen, voit esimerkiksi ottaa kiskon (kiskon pituus ei ole väliä) ja mitata se (3 kiskota x 4 kiskota x 5 kiskolla).

Katsotaan nyt, miten panna tämä käytäntöön.

Ohjeet suorakulmaisen pohjan merkitsemiselle

Menetelmä 1. Kultaisen kolmion (t.Pifagora)

Harkitse esimerkiksi suorakaiteen muotoisen kellarin rakentamista, jonka mitat ovat 6x8m käyttäen kultaista kolmiota (t.Pifagora).

1. Merkitse säätiön ensimmäinen puoli. Tämä on helpoin osa suorakulmion rakentamisessa. Tärkeintä muistaa. Jos haluamme, että säätiöni (talon) on yhdensuuntainen jonkin puolen aidan tai muun kohteen kanssa sivuston ulkopuolella tai sen ulkopuolella, niin teemme perustuksemme ensimmäisen rivin yhtä kaukana valitsemastasi objektista. Tämä edellä kuvattu menettely. Ensimmäisen säikeen sijoittamiseksi voit käyttää Kolushkaa, joka on kiinteästi kiinnitetty maahan, mutta sopivassa toteutusmuodossa tätä tarkoitusta varten käytä obnojkaa. Käytämme sitä. Tämän puolen reikien välinen etäisyys on 14 metriä: rataosuuksien ja tulevien kulmien välillä on 3 metriä ja 8 metriä säätiön alapuolella.

2. Vedä toinen merkkijono kohtisuoraan kuin mahdollista. Ihanteellisesti kohtisuorassa käytännössä on vaikea vetää, joten kuvassa me myös näytti, että sitä ei ole paljon hylätty.

3. Kiinnitämme molemmat jouset risteyskohdassa. Se voidaan kiinnittää hihnalla tai Scotch-nauhalla. Tärkeintä on turvata.

4. Edistämme oikean kulman muodostumista Pythagoraanin lauseella. Rakennamme oikean kolmion, jossa jalat 3 4 metriä ja hypotenuse 5 metriä. Aluksi mitataan ensimmäisellä merkkijono 4 metrin etäisyydellä langoista ja toinen 3 metriä. Laitamme merkeissä nauhat teipillä (pyykkipoika, jne.).

5. Liitä ruletti molemmat merkit. Kiinnitämme ruletin yhden pään 4 metrin merkkiin ja johtavat 3 metrin merkkiin toisella merkkijonolla.

6. Jos meillä on oikea kolmio, niin molempien merkkien tulisi lähentyä 5 metrin etäisyydellä. Meidän tapauksessamme tavaramerkit eivät olleet yhtä mieltä. Tällöin siirrämme merkkijonoa oikealle siihen hetkeen asti, kun 3 m: n merkki on sama kuin ruletin pyörän jakaminen 5 m: lla.

7. Tämän seurauksena meillä on oikein kulmautunut kolmio, jonka kulma on 90 ° kahden köyden välillä.

8. Enemmän merkkejä emme tarvitse ja ne voidaan poistaa.

9. Suorakaiteen rakentaminen. Mittaamme molemmissa säikeissä 6 ja 8 metrin sivujen pituudet. Laitoimme merkkejä lankaan.

10. Kiinnitä kolmas merkkijono kohtisuoraan ensimmäiseen merkkijonoon. Kiinnitä molemmat jouset 8 metriä.

11. Vedä neljäs merkkijono kohtisuoraan toiselle nauhalle kuin mahdollista. Kiinnitä molemmat jouset 6 metriin.

12. Merkitsemme kolmannella langalla 6 metriä ja neljännellä 8 metrellä.

13. Jotta saisimme suorakulmion suorakulmaiseksi meidän tapauksessa, on välttämätöntä, että molemmat merkit kolmannella ja neljännellä langalla sopivat yhteen. Voit tehdä tämän siirtämällä sekä merkkijono pistemerkkien kohdalle.

14. Lopuksi, jos kaikki on oikein mitattu, meillä pitäisi olla oikea suorakulmio. Katsotaanpa, onko se osoittautunut mittaamalla diagonaalit.

15. Mittaa diagonaalien pituus. Jos ne ovat samoja, kuten meidän tapauksessamme, meillä on oikea suorakaide. Diagonaaleilla on sama pituus ja isosceles trapezium. Mutta meillä on yksi 90 ° kulma, ja isosceles trapeziumissa ei ole tällaisia ​​kulmia.

16. Suorakaiteen pohjan valmisrakenne käyttäen Pythagoraan lause. © www.gvozdem.ru

Menetelmä 2. Web

Hyvin yksinkertainen tapa tehdä merkintä suorakulmion muodossa, jonka kulmat ovat 90 °. Tärkeintä, jota tarvitsemme, on lanka, joka ei ulotu, ja mittaustesi tarkkuus nauhamittauksella.

1. Leikkaa kappaletta merkkijonoa, jonka on muodostettava merkintä. Tässä esimerkissä rakennamme säätiön, jonka sivut ovat 6-8 metriä. Suorakulmion oikean rakenteen lisäksi tarvitsemme samanlaiset diagonaalit, jotka suorakulmion ollessa 6 x 8 metriä ovat 10 metriä (ts. Pythagoras on kuvattu edellä). Sinun on myös otettava sidoksen pituus langan pituudella.

2. Liitämme "web" kuten kuvassa. Kiinnitä sivut diagonaalilla 4 kulmassa kulmissa. Leikkauskohdan diagonaaleja ei tarvitse nitoa.

3. Laita ensimmäinen merkkijono (kohdat 1,2). Korjataan se varsien avulla. Tärkeintä on pitää tangot tiukasti maahan ja kun ne venytetään rakentamistamme läpi, ne eivät johda pois. Tämä on tärkeä näkökohta.

4. Nosta kulma 3. Tärkein edellytys on, että 1-3 johto ja 2-3 lävistäjä eivät itke ja ovat mahdollisimman tiukkoja. Kiinnittämällä kiinnityspisteen avulla pisteen 3 kohdassa on kulma pisteessä 1 90 °.

5. Kiinnityskulma 4 ja kiinnitä tappi. Varmistamme, että lanka kohdissa 2-4, 3-4 ja lävistäjä 1-4 eivät itke ja ovat mahdollisimman tiukkoja.

6. Jos kaikki ehdot täyttyvät, tuloksena pitäisi olla suorakulmio, jonka kulmat ovat niin lähellä 90.

Asettelu talon perustalle

Merkki sarakkeen alla

Tehdään kaksikerroksinen obnojka. Alempi taso on pilarin taso.

Yläpinnan tasoitus - tason grillaus.

Merkintä nauhalevyille

Luo suorakulmio ulkoreunalle käyttämällä t.Pifagoraa. Sitten vetäytymme määrällä, joka vastaa nauhan leveyttä ja tekee sisäisen muodon.

Laatta pohjaan

Helpoin tapa merkitä. Rakenta- mme suorakulmion säätiön kokoon Pythagoraanin lauseella oikean kulman löytämiseksi. © www.gvozdem.ru

Tekijältä

Tässä artikkelissa tarkastelimme, miten teemme asettelun säätiölle omiin käsiimme suorakulmion rakentamisella, jonka kulmat ovat 90 °. Yleensä merkinnässä ei ole mitään vaikeaa. Kysymyskustannus on langan hinta, obnojkan lankku (talousversio - napit) ja kyky käyttää mittanauhaa.

Kuinka tarkasti merkitä oikea kulma maanpinnalla, jolla ei ole kohoumaa?

Tässä tapauksessa tunnettua pythagoraania käytetään oikean kulman rakentamiseen - oikeassa kolmiossa jalojen neliösumman summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö. Toista tällaista rakennetta kutsutaan "Egyptin kolmioksi", koska pyramidien kulmat on rakennettu saman periaatteen mukaan. Kiinnitä rakennekaapeli tulevan rakenteen toisen puolen pääseinämää vasten. Tämä rivi ei muuta asentoaan. Johtoon, jossa rakennuksen nurkassa on, kiinnitä toinen johto ja siirrä se sivuun muodostaen toisen kohtisuoran sivun rakennusta. Ensimmäisen johteen mittaa 4 metriä nurkasta muodostavalta pisteeltä. Samasta pisteestä, mutta eri johto mittaa 3 metriä. Säädä täysin erillinen johto 5 metrin pituudella (etäisyys voidaan liittää kirkkaisiin nauhoihin). Seuraavaksi toimi 2 henkilöä. Yksi henkilö pitää viiden metrin kaapelin äärimmäistä pistettä pääsulkun johtoon 4 metrin etäisyydellä. Toinen henkilö yrittää vetää 5 metrin johtoa 3 metrin päähän toisesta johdosta, toinen puoli on siirrettävissä rakennuksen aikaansaamiseksi. Vedä tai siirrä sivu niin, että 5 metrin ja 3 metrin johdon äärimmäiset kohdat on kytketty. Ja päähaaran johto / linjan ja sivupinnan julkisivun välinen kulma on suorassa eli 90 astetta. Ja lauseella näyttää tältä - 4 ² (16) + 3 ² (9) = 5 ² (25) 25 = 25

Ota kolme palkkia (säleet, hallitsijat, metalliset nauhat ja jotkut kovat duralumin elementit rakentamiseen). Tee niissä kaksi reikää, joiden läpimitta on 4-6 mm. Reikien keskipisteiden välisten etäisyyksien tulisi viitata toisiinsa 3: 4: 5 (esimerkiksi 60 cm, 80 cm ja 100 cm tai 15 cm, 20 cm ja 25 cm). Kiinnitä silmukat ruuveilla (pultit) kolmioon. Tuloksena on oikea kolmio, jonka oikea kulma on lyhyiden sivujen (jalkojen) välissä. Mitä kauemmin kolmiot ovat, sitä tarkempi on oikea kulma. Mutta liian pitkät palkit voivat olla vinossa tai taipumaan valmistus- tai käyttöprosessissa.

Toinen vaihtoehto: ota kolme pehmeää lankaa, joiden pituus on sama, esimerkiksi 3 4 ja 5 m, todella noin 10-20 cm pitemmälle. Lankojen päissä on renkaita. Voit ajaa kahta tappia (putkipaloja) maahan, esimerkiksi ensin 3 metrin etäisyydeltä, heittää renkaat tangoista ja tehdä silmukka jonnekin lankaosan keskiosaa "kierteellä" ja valitse ylimääräinen pituus niin, että lanka ulottuu mahdollisimman suoraiseksi tappien väliin. Samalla tavalla venytät toista johtoa tangoista 4 metrin etäisyydellä niiden väliin ja kolmasosasta 5 metrin etäisyydellä. Nyt vaaditun oikean kulman yläosaan ajettakoon yksi tappi. Heitä 3 ja 4 metrin pitkät johdot. Kierrä johtojen toiset päät avustajiisi toisiinsa. Kolme lankaa (5 m) on myös kierretty näihin tappeihin. Sitten avustajat hajaantuvat tarvittaviin suuntiin ja valitsevat tangon asemat kädessään (pitämällä ne tiukasti pystysuorassa) niin, että kaikki kolme johdinta ovat taudit. Kun tämä asento on saavutettu, kulma on lähellä suoraa.

Muita suhteita voidaan myös käyttää, jos niiden välillä havaitaan vain pythagoralaisten lause, esimerkiksi 5, 12 ja 13, tai 7,24 ja 25.

Egyptin kolmio. Oikea kulma ilman työkaluja.

Kuinka 90 asteen kulma asetetaan ilman erikoistyökalua (kulma)?

Oletetaan, että meillä on rivi, johon meidän on asetettava kohtisuora, ts. toinen rivi 90 astetta ensimmäiseen. Tai meillä on kulma (esimerkiksi huoneen kulma) ja meidän on tarkistettava, onko se 90 astetta.

On olemassa kaksi erinomaista asiaa, kuten Egyptin kolmio ja Pythagoraanin lause, joka auttaa meitä tässä.

Egyptin kolmio on siis oikea kolmio, jonka kaikkien osapuolten suhde on 3: 4: 5 (jalka 3: jalka 4: hypotenuse 5).

Egyptiläinen kolmio liittyy suoraan Pythagoraanin lauseeseen - jalojen neliöiden summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö (3 * 3 + 4 * 4 = 5 * 5).

Miten tämä auttaa meitä? Se on hyvin yksinkertainen.

Tehtävä numero 1. Sinun on rakennettava kohtisuora suoralle linjalle (esimerkiksi linja 90 astetta seinään).

Vaihe 1. Tätä varten pisteestä nro 1 (missä kulmamme tulee) sinun on mitattava tällä rivillä mikä tahansa kolmesta tai neljästä moninkertaisesta etäisyydestä - tämä on meidän ensimmäinen jalka (vastaa kolmea tai neljä osaa), saamme pisteeksi nro 2.

Laskennan helpottamiseksi voit ottaa etäisyyden, esimerkiksi 2m (nämä ovat 4 x 50cm).

Vaihe 2. Sitten samasta pisteestä nro 1 mitataan 1,5 metriä (3 x 50 cm) ylöspäin (aseta likimääräinen kohtisuora), piirrä viiva (vihreä).

Vaihe 3. Nyt pisteestä 2 tulee merkintä vihreällä viivalla 2,5 metrin etäisyydeltä (5 x 50 cm). Näiden tarrojen leikkauspiste on pisteemme numero 3.

Pisteiden numero 1 ja numero 3 yhdistetään ensimmäisellä rivillämme kohtisuoraan.

Tehtävä numero 2. Toinen tilanne on kulma ja sinun on tarkistettava, onko se suora.

Tässä on kulmamme. Knecno helpompi tarkistaa suuri neliö. Ja jos se ei ole?

Mitataan kulmasta pituus moninkertainen neljä, tässä tapauksessa se on 1,6 m.

Toiselle puolelle on kolme osaa, vastaavasti 1,2 m.

Näiden pisteiden välillä tulisi olla viisi osaa, ts. 2m.

Kuten näette, meidän kulmamme osoittautui olevan suorempi kuin kaikki suorat.

Asettaa talon perusta omiin käsiisi - järjestelmiin, menetelmiin ja esimerkkeihin

Kun sivusto on puhdistettu erilaisista roskista, ruohosta ja muista rakennuksen häiritsevistä esineistä, ensimmäinen ja erittäin tärkeä rakennusvaihe alkaa - säätiön merkintä.

Luottamus ja luotettavuus ei luonnollisestikaan ole riippuvainen merkinnästä, mutta oikeat kulmat, symmetria, seinien pituus ja jopa tulevaisuuden asento talon sisällä riippuvat sen tarkkuudesta.

Artikkelin sisältö:

Kun olet oppinut oikein merkitsemään tulevan talon seinät omilla käsillänne, säästät vain pienen budjetin, mutta voit myös tehdä joitain muutoksia myöhemmin. Koska paperi on yksi asia, ja kun näet omakohtaisesti miten ja missä seinät sijaitsevat tulevassa talossa, voit ehkä korjata jotain. Mutta ilman tätä, sinun täytyy maksaa uudestaan.

Nyt näytän kaaviollisesti, yksi yksinkertaisista tavoista merkitä sekä suorakulmaiset seinät tahansa monimutkaisuus, ja erkkeri ikkunat, ilman erityisiä mukautuksia, joiden avulla ruletti yksin.

Asetteluperusta talolle, jossa on suorat kulmat

Aloitetaan ehkä yksinkertaisimmillaan - suorakaiteen muotoinen talon asettelua. Varsinkin koska myös talot, joissa on monimutkainen ulkoasu, mutta suorilla kulmilla, perustuvat tähän menetelmään.

Kaikkien talon muodon merkinnät alkavat sen sijainnin määrittämisellä rakennustyömaalla.

Jos aloitat rakentamisen, sinulla on jo oltava rakennuslupa ja siihen liittyvät asiakirjat, jotka sisältävät sivuston kaikkien rajojen pienimmän sisennyksen.

Aloitetaan yksinkertaisimmalla esimerkillä, kun tontti, kuten talossa, on suorakaiteen muotoinen (ks. Kaavio yllä). Minulla ei ole minkäänlaisia ​​erityisiä, kalliita työkaluja, mielestäni helpoin tapa perustaa säätiö ovat seuraavat:

 1. Määritä tulevan kodin sijainti sivustossa, sillä meidän tapauksessa se on oikeassa alakulmassa.
 2. Valitse sivuston kaksi lähimmästä reunasta (tässä tapauksessa ne ovat yllä olevassa kaaviossa mainittuja rajoja - musta).
 3. Laita ensimmäiset 4 tapit, jotka on merkitty numeroilla 1-4, kohdan mukaisten kohtien mukaisesti ja venyttele niiden väliset langat, kuten on esitetty mustalla pisteviivalla. Joten löysimme yhden talon.
 4. Tällöin koukusta 2 mitataan pituus, joka on yhtä suuri kuin BD-seinämän pituus ja aseta tappi №6. Vastaavasti altista tapin numero 8.
 5. Kiinnitä koukku ³3 sivun alareunaa pitkin mittaa CD-levyn seinämän pituus ja aseta peg №7. Vastaavasti altista tappi numero 5.
 6. Me venytämme köydet, kuten kaaviosta näkyy mustalla pisteviivalla, tuloksena olevat kulmat ja ne ovat talon kulmat.
 7. Oikean suorakulmion oikeellisuuden tarkistaminen alla kuvatulla tavalla.

On syytä huomata, että hyvin usein tapahtuu, että osa ei ole muodoltaan suorakaiteen muotoinen, ei siis tarvitse aloittaa kahta leikkauspuolta, vaan vain yhdestä, joka on vetänyt vain yhden johdon, joka on yhdensuuntainen sen kanssa. Muut johdot kiristetään "silmällä" ja korjaavat sitten virheet alla kuvatulla tavalla.

Läpiviennusten tarkistaminen ja säätiön merkkien korjaaminen

Jos olet tehnyt kaiken oikein, etäisyys pisteestä A pisteeseen D olisi oltava yhtä suuri kuin etäisyys B-pisteestä C. Toisin sanoen suorakaiteen lävistäjien tulee olla yhtä suuria (alle 1 cm on sallittu ero).

Jos sinulla on molemmat samanpituiset lävistäjät - onnittelut, pääosa merkinnästä on läpäissyt ja voit alkaa merkitä sisäseinät. Valitettavasti useimmiten diagonaalien mittaamisessa on pieniä eroja. Voi olla useita syitä - ei varsin suorakulmainen alue, korkea ruoho, joka häiritsee mittauksia ja jopa inhimillistä tekijää.

Kuinka olla tässä tapauksessa, aloittakaa uudestaan?

Ei, joka tapauksessa! Jos poikkeama ei ole metreinä, ei tarvitse aloittaa uudestaan. Sinun tarvitsee vain "korjata" kulmat, nyt kerron teille, miten tehdä se.

Oletetaan, että diagonaalinen CB on 20 cm pidempi kuin diagonaalinen AD, niin talosi kehä näyttää kaaviosta.

Menettely jatkotoimille säätiön ulkoasun alla talon alla:

 1. Kulmat A ja B siirretään vasemmalle noin 10 cm (puolet diagonaalien koon erosta).
 2. Mitataan uudelleen kaikki sivut ja diagonaalit. Osapuolten ei tulisi muuttaa kooltaan, mutta on parempi olla turvallinen.
 3. Jos ero on vähentynyt, mutta silti ne eivät ole yhtä suuria (sanotaan, että ero on tullut 5 cm: ksi), toistamme pisteitä 1 ja 2, mutta siirrämme ne jo 2,5 cm: n tarkkuudella.
 4. Jos diagonaali AD on nyt suurempi, niin toistamme myös kohdat 1 ja 2, mutta muuttamalla kulmat vastakkaiseen suuntaan (tässä tapauksessa oikealle).

Layout Foundation monimutkainen muoto

Se on hyvä, kun talon säännöllinen suorakaiteen muotoinen säätiö on säädetty, se ei ole ongelma tehdä se itse. Ja mitä jos talo on monimutkainen muoto.

Täällä tietenkin merkintä on hieman vaikeampaa, mutta silti ei riitä antamaan osaa arvokasta talousarviota sille.

Monimutkaisen talon merkitseminen omiin käsiisi, menettelyn tulisi olla seuraava:

 1. Tilan on oltava suljettu suorakulmioon, kuten kaaviossa näkyy sinisellä katkoviivalla (paitsi ulkonevat ikkunat).
 2. Merkitse tämä suorakulmio tontille, kuten edellisessä osiossa, tarkista ja korjaa lävistäjä.
 3. Sitten merkitään kaikki jäljellä olevat kulmat samalla tavalla kuin suorakulmainen talo, vain vedämme johdot sivuston rajoilta, mutta itse talon rajalta (sininen suorakulmio).
 4. Periaatteessa ei ole tarpeen tarkistaa kunkin yksittäisen suorakulmion lävistäjiä, sillä jos sininen suorakulmio osoittautuu täysin sileäksi ja venyttää johdot yhdensuuntaisesti sen sivujen kanssa, saamme tarkan merkinnän tulevan talon perustasta.

Bay Window Layout

Itse lautan ikkunan merkintä, vaikkakin monimutkaisempi kuin suorakaiteen muotoinen merkintä, ei myöskään ole erityinen monimutkaisuus ja vaara, kuten se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä.

En kuvaa lahden ikkunan asettelua niin yksityiskohtaisesti kuin edellisessä osassa suorakulmaisella pohjalla, koska periaatteet ovat samat. Aion kuvata vain ne vivahteet, jotka on otettava huomioon, jos teet sen omin käsin.

Lahden ikkunan merkintä tehdään samalla tavalla - omin käsin. Talon pohjan merkitseminen järjestyksessä erkkeri-ikkunan muodossa on seuraava:

 1. Joten talo on jo merkitty, emme poista johtoja.
 2. Johtimilla 5-7 ja 1-3 merkitsemme lahden ikkunan kohoumaa ja venytämme johtoa.
 3. Sitten mitataan pylväikkunan pituus juonialueen alareunassa ja asetetaan tappi nro 9.
 4. Siirrämme tämän pituuden talon CD-puolelle (piste H) ja venytetään johto saadun pisteen ja varren nro 9 väliin (suorakulmion muotoiset ääriviivat kääntyvät pois).
 5. Sitten yksinkertaisesti pisteestä C ja pisteestä H projektin mukaan merkitse samat etäisyydet ja siirrä ne johdolle, joka on kiristetty kohdassa 2 (kohdat E ja F).

Merkitään talon kellarikerroksen oikeat kulmat "Egyptin kolmion" avulla.

On myös toinen tapa tehdä käsin tehdyistä säätiötavoista "Egyptin kolmion" avulla.

Kuten tiedetään geometrisen koulukurssin - "Egyptiläinen kolmio" on oikeanpuoleinen kolmio, jonka sivut ovat 3, 4 ja 5. Ja missä yksiköissä, senttimetreinä tai kilometreinä, sillä ei ole väliä.

Jotta tällainen kolmio voitaisiin koota omilla kädillä, tarvitset 3 suhteellisen jäykkää liuskaa, 3m, 4m ja 5m kokoisia, puisia tai metalleja. Ja jos kolmio on koottu näistä rullista, se on suorakulmainen.

Käyttämällä tällaista kolmioa voit merkitä suorat kulmat ja suunnat pystysuorat seinät.

Mutta käytännöllisesti katsoen tämä kolmio on ensin vaikea tehdä täydelliseksi, ja toiseksi, jos talo on suuri, niin kolmiota tarvitaan iso, ja se on yksinkertaisesti sopimatonta. Pieni kolmio on virhe, joka sitten korjataan joka tapauksessa mittaamalla diagonaalit.

Ottaen huomioon edellä mainitut - tehdä "Egyptin kolmio" omilla käsillänne, perustuksen merkitsemiseen, useimmissa tapauksissa ei ole järkevää.

Päätelmät ja vinkit:

Joten ensi silmäyksellä kaikki on hyvin vaikeaa ja ilman ammattitaitoista apua - on mahdotonta tehdä, mutta tämä ei ole läheskään. Jos tuntee ja ymmärtää olemuksen, talon perustan asettelua omalla kädelläsi tulee sinulle pelkistetyksi.

Tässä on muutamia vinkkejä:

 1. Ennen kuin aloitat merkinnän, varmista, että naapurialueista ja punaisesta viivasta (asiakirjojen mukaan) on riittävä sisennys.
 2. Ihanteelliset koukut ovat 10-14 mm halkaisijaltaan lujittavia kappaleita, joten voit säätää perustuksen tarkemmin.
 3. Vedä johto tappien väliin niin, että ruohon takia sen suunta ei poistu.
 4. Älä irrota kiristyneitä johtoja, ennen kuin kaivantoa kaivataan 2-3 riviä, muuten tarkat merkinnät voivat muuttua epätasaiseksi pohjaksi.

Varoitus! Riippumatta siitä, kuinka tarkasti tunnistat talon perustan, joka tapauksessa, kun työskentelet sen kanssa valun jälkeen, olipa kyseessä tiili, lohkot tai valaistus, on välttämätöntä tarkistaa diagonaalit uudelleen.

Miten rakentaa oikean kulman maahan

Rakennuksessa talon pohjan merkitsemistä kutsutaan rakennetun rakenteen mittojen ja akseleiden siirtämiseksi piirustuksesta rakennustyömaalle.

1. Säätiön oikean merkinnän arvo

Rakennuksessa talon pohjan merkitsemistä kutsutaan rakennetun rakenteen mittojen ja akseleiden siirtämiseksi piirustuksesta rakennustyömaalle.

Väärin merkittyllä pohjalla seinät eivät muodosta suorakulmioita, vaan romahtamia tai trapetsia. Se ei ehkä ole näkyvissä silmille, mutta kun asetetaan ensimmäisen päällekkäisyyden levyt - kellarin yläpuolelle, ne voivat epäonnistua tai ripustaa yhdestä kulmasta. Tilanne on havaittavissa. Se on paljon pahempi, jos lautaselle ei ole tarpeeksi tilaa ja 150-200 mm: n sijasta se pysyy 50 tai 30 mm: n välein. Levy putoaa paikalleen ja sen jälkeen lastausliittimellä, lattianpäällysteellä, lämpö- ja äänieristyksellä ja niiden rakenteellisilla elementeillä, huonekaluilla ja asukkailla, se voi murtaa osan seinistä ja...

Myös katon rakentaminen ilman oikosulkuja on ongelmallinen. Asenna kattotuolit ja asenna katto oikein, esimerkiksi laatta tai liuskekivi saattaa olla vaikeaa tai mahdotonta.

2. Sivuston vaatimukset. Sitoutuminen maastoon ottaen huomioon geodeettiset tiedot (maaperä, pohjavesi)

Rakentamispaikan on oltava mahdollisuuksien mukaan sileä, vapaalla puista ja pensaasta. Olisi mukavaa, jos hänellä olisi pieni poikkeama.

Sivuston ääriviivat tulisi olla selkeitä, eli pisteitä, joita ei ole siirretty koko rakentamisen aikana, jotka on merkitty suunnitelmalla. Jos jokin sivun reunoista menee "punaiseen riviin", se tulee merkitä maahan. Voit pistää useita panoksia tällä rivillä.

Jos se on mahdollista, sinun on poraa useita kaivoja selvittääkseen maaperän ominaispiirteet paikan päällä, pohjaveden määrän ja niiden kemiallisen koostumuksen.

Jos pohjaveden sijainti on lähellä pinta-alaa ja se sijaitsee lähelle pohjan suunnittelutasoa, on ehdottomasti järjestettävä viemärijärjestelmä eli vedenpoisto. Tällöin vettä on siirrettävä 0,7 - 1 m pohjan pohjalle.

3. Merkintävälineet ja -materiaalit

Markkinointityökaluja ovat:

 1. Rulettia. On toivottavaa metallia, jonka pituus on vähintään 10 m, mieluiten 20 m. Kangas on kevyempi ja hieman mukavampi, mutta se sags ja tarkkuus vähenee.
 2. Lasertaso perustuksen, sen korkeuden, vaakasuoran asennon ja muiden teosten merkitsemiseksi.
 3. Veden taso on joustava taso tai vesitaso - pitkä joustava putki, jossa on läpinäkyvä lasi tai muoviset havainnutusputket molemmissa päissä, joiden välissä on täsmälleen 1 mm: n etäisyydet ja kukin niistä suljetaan pysäyttimellä. Tämä laite toimii Pascalin lakien mukaan alusten välittämisessä. Joustavan putken pituus on vähintään 12 metriä. Putki on täytetty vedellä niin, että se on suunnilleen keskipisteen kohdistusputkista.
 4. Ohut vahva köysi (lanka), johto. Voit käyttää ohutta lankaa, mutta se ei ole kovin kätevä töissä.
 5. Merkit, lyijykynä, paperi, monistustaulukko, kaavat.
 6. Vasara, kynnet.
 7. Valukappaleiden valmistusmateriaali on puupinoja - vähintään 16 kpl. ja tangot - 8 kpl. Käytä joskus 8 kappaletta. U-muotoiset teräsvahvikkeet, jotka työntyvät maahan.

4. Lyhyt kuvaus laseristasosta

Lasertaso on yksi laitteista, jotka kuuluvat mittalaitteiden suuri joukkoon.

Tason päätavoite on määrittää yhden pinnan toisen pinnan korkeuden suhteessa toiseen paikkaan ja tasojen rakenteen välinen ero: pystysuora, vaakasuora ja mikä tahansa välivaihe, joka on linjan muodossa - jäljessä lasersäteestä. Lisäksi tällainen laite voi rakentaa pisteen ulokkeita - antaa pisteen pinnalle.

Yleisimmin käytetyt itse tasoittavat ristitasot, jotka rakentavat kaksi kohtisuoraa tasoa - horisontaalinen ja pystysuora. Niitä voidaan kääntää ja asentaa mihin tahansa suuntaan. Vaakasuuntaista tasoa säädetään jatkuvasti automaattisen tasauksen elementteillä.

Laserleikkauksen pääominaisuudet ovat:

 • mittaustarkkuus, ammattilaisvälineet antavat virheen jopa 3 mm / 10 m ja kotitalous jopa 0,5 mm 1 metrin etäisyydellä;
 • mittausalue: kotitalouksissa enintään 10 m, ammattikäyttöön - 30 m ja enemmän;
 • ennustettujen lentokoneiden määrä on yleensä kaksi tai useampia, ja niin edelleen.

Mutta taso on ennen kaikkea mittaustyökalu.

Se auttaa sinua vain, jos osaat käyttää sitä oikein.

Jos otat sen tilapäiseen käyttöön, eli vuokraukseen, älä odota, että se toimii itsestään.

Jos et tiedä mitä säätö on, älä vuokraa laitetta.

Aloita hänen kanssaan tekemä työ, tarkista mittausten tarkkuus, onko asetuksia hylätty, eli tarkista kaikki hänen passissaan kuvatut ominaisuudet. Kaikki tarkastustoimet ovat laitteen kuvaus.

Säätiön hajotessa ei ole mitään työtä, jota ei voi tehdä ilman tasoa. Siksi tavallinen veden taso, jota käytetään oikein, saattaa korvata sen. Vaikka laser taso nopeuttaa ja yksinkertaistaa työtä rakennustyömaalla.

5. Kuinka kaistaleet, sen edut

Se on nimeltään teippi, koska se on muotoiltuja betoninauhoja, jotka on kiinnitetty rakennuksen ääriviivaa kaivettuun ojaan. Jos maaperä kaatuu, syvyys on suuri, ja rakennuksen sisällä on monia väliseiniä, joiden rakentamiseen tarvitset myös säätiön, jonka jälkeen kaikki säätötyöt tehdään.

Rakenteellisesti nauhaosasto voi olla monoliittinen tai komposiittimonoliittinen. Jälkimmäisessä tapauksessa sen yläosa on muotoa monoliittisesta, vahvistetusta betonivyöstä, joka sijaitsee kaikkiin perustusten seinämiin, jotka on koottu erillisistä lohkoista.

Yksityisen rakentamisen tekeminen, kaistaleiden perusrakenne, säästämiseksi, voit kaivaa käsin. Tällöin maaperä poistetaan tai hajotetaan ympäri paikkaa, mikä nostaa sen tasoa.

Nauhalevyn syvyys määräytyy yleensä maaperän jäädyttämisen mukaan. Venäjän eteläisille alueille se on hieman yli metriä, pohjoisilla alueilla ja Siperiassa - 1,5 - 2 ja vielä enemmän.

Edut liuskan perustuksista:

 • yksinkertainen rakennustekniikka;
 • mahdollinen pohjakerros tai kellari;
 • joka on rakennettu kiinteään maahan - kivihiekalle ja savelle;
 • ne ovat melko taloudellisia;
 • parametrit - leveys, syväys, vahvistus jne., voimakkuutta kuvaavat indikaattorit ovat helposti säädettävissä.

Voit rakentaa tällaisen säätiön talon alle omiin käsiisi.

6. Merkkien ja kulmien merkitseminen - viitekohdat referenssipisteiden muodostamiseksi säätiön ulkoreunaan

Kaikkien merkintöjen lähtökohtana on oltava piste, joka on juuri "sidottu" sivustosuunnitelmaan. Useimmiten tämä on nurkkapiste, joka yleensä liittyy niin sanottuun "punaiseen viivaan" - juoniin ja julkiseen alueeseen, jossa rakennusta ei sallita kenellekään muulle. Rajan ylittäminen sinun ja naapurimaiden kanssa "punainen viiva" antaa tällaisen pisteen. Sivuston aitaus on sijoitettava punaisen viivan sisäänpäin.

Yleensä talo sijaitsee tästä aidasta ja naapurin aidasta etäisyyksillä:

 • mukaan SNiP 30-02-97, s. 6.7: n määrittelemien terveys- ja kotimaisten standardien mukaan: vähintään 3 m;
 • tulipaloasetusten SP 42.13330.2011 p.7.1 mukaisesti: vähintään 6 metrin päässä ikkunoista naapuritalon tai autotallin, kylpyammeen, kaluston jne. seinämiin, vähintään 3 metrin etäisyydellä asuinrakennuksesta naapurikappaleen reunaan.

Siksi sinun täytyy vetäytyä tiettyyn etäisyyteen tai sen jälkeen ja voit alkaa merkitä säätiön omilla kädilläsi.

A. Asennettu maahan "punainen viiva". Jos vuokranantaja aikoo rakentaa talon tarkalleen normalisoituun etäisyyteen "punaisesta viivasta", on parempi kutsua maanmittari merkitsemään talon tulevia kulmia. Useimmiten he vetäytyvät kuitenkin 1 - 1,5 metrin etäisyydellä näistä rajoituksista.

Tarkka suuntaus kardinaalipisteisiin. Se on mahdollista suurella etäisyydellä "punaisesta viivasta". Mutta yleensä ne ohjataan kadun tai tien keskiviivalla.

Jos teet säätiön kulmien merkinnät tapilla, lyönnät ne tarkalleen pisteissä talon tulevissa kulmissa, silloin kun kaivantoa kaivataan, merkintätapit varmasti kuuluvat kaivantoon.

Siksi siteen merkitseminen säätiölle alkaa siitä, että kaivukoneen tai kaivon ulkopuolella tai pikemminkin kaivinkoneen toiminta-alueen ulkopuolelle on asennettu puiset kehykset. Niitä kutsutaan sivuleviksi tai baareiksi, ja yksinkertaisesti - rätteiksi. Jotkut "asiantuntijat" kutsuvat niitä "penkkeihin". Johtimet tai johdot vedetään niiden päälle. Johtojen leikkaus antaa tarvittavat merkintäpisteet, mutta ei kentällä, mutta "roikkuu" ilmassa. Nämä "pisteet" siirretään myöhemmin maahan tai muottiin.

Rintojen yläpalkissa kolme tai viisi nastojaa tukkeutuu:

 • keskellä - kellarinsanan akselin aksiaalinen merkki;
 • aksiaaliväliin oikealla ja vasemmalla - merkitsee kellarin seinämän leveyttä;
 • vieläkin pidemmälle - tyynyn leveys perustuksen alla.

Vaihe 1. Alkuperäisen sivun asettelu.

Aloitamme sivulta, joka on lähempänä punaista viivaa.

1 - 1,5 m ulospäin mistä tahansa kulmasta me vasarat kahdessa rätissä. Venytä aksiaalinen johto. Vedenkorkeuden avulla asetamme rakennustelineiden yläosan korkeuteen "0". Ottaessamme takaisin 1 - 1,5 m: n päähän, lyömme ensimmäistä tapaa maahan - me aloitamme. Siitä me "nostamme" pisteen johtoon lyijylinjalla. Mitataan johtoa seinän pituudella akseleita pitkin ja merkitään siihen. Pienennämme pistettä maahan ja vasaroimme toisessa tapissa. Tappien väliin - ensimmäisen seinämän akseli.

Vaihe 2. Merkintä sivua kohtisuorassa alkuperäiseen.

Käyttämällä Pythagoraan lause ja, kun tiedetään puolan sivujen pituudet, laskemme sen diagonaalin pituuden (akseleilla). Kaksipuolinen kynsi on kiinnitetty kohtisuoraan puoliin, joka kiinnittää nauhan pää ja venyttää sitä vastakkaiseen juoksijaan. Aksiaalisen johdon leikkauspisteestä mitataan pituus toisella puolella olevien akselien suuntaisesti ja merkitään toisen puolen akseli johtoon. Vapaan kappaleniveltä sitomme solmuja vinon pituudelle akseleilla. Kiinnitä yksi solmu kolmannen osapuolen akselin merkkiin ja venytä toinen solmu toisen vastakkaisen puolen suuntaan. Kun toinen solmu yhdistetään toisen sivun johtoon ja vetämällä johdot, saamme ensimmäisen oikean kulman.

Erilainen tapa rakentaa oikean kulman on Egyptin kolmio. Ensimmäisen akselin johtoa mitataan 4 metrin etäisyydestä sen toisella akselilla olevasta leikkauspisteestä tai etäisyydestä, joka on tämän arvon monikerta. Toisen akselin johto mittaa 3 m tai samanaikaisesti useita matkoja. Teemme merkkejä johtoihin ja mitataan niiden välinen etäisyys teipillä. Sen on oltava 5 m. Toisen johteen siirtäminen ensimmäisen leikkauspisteen suhteen ensimmäiseen saavutetaan tarkka arvo - 5 m. Kulma tässä tapauksessa on suora.

Vaihe 3. Teemme nämä toimet kaksi kertaa ja saamme kaksi muuta oikeaa kulmaa.

Viimeiset toimet olisi toteutettava yhden pisteen vyöhykkeellä - säätiön virtuaalikulma ensimmäisestä kulmasta vastapäätä. Jos kaikki mittaukset on suoritettu huolellisesti, ja laskelmat ovat epäilemättömiä, niin kahden viimeisen solmun on vastattava.

Vaihe 4. Merkinnän epätasaisuuden tarkistaminen.

Koulun geometriasta tiedetään, että neliön tai suorakaiteen molemmat diagonaalit ovat yhtä suuret. Siksi testi tehdään mittaamalla molempien diagonaalien pituus ja vertaamalla niitä.

Muutama senttimetri ero on sallittua. Säätiön akselien asettelu on valmis.

Vaihe 5. Seinien ja tyynyjen reunojen merkitseminen. Aksiaalisesta tunnistuksesta vedetään tarvittavat etäisyydet, ajetaan neilikantaketju sivupalkkiin ja venyttämme johtoja seinän rajojen yli.

Kun tarkistat koko verkon virtuaalisen asettelun oikeellisuuden suunnitellussa suunnassa eli vaakatasossa, se on kokonaan poistettu ja voit aloittaa kaivannon kaivukoneella.

6.1. Sallitut virheet perustusten merkitsemisessä

Virheet yleensä kertyvät. Siksi sinun on aloitettava alkuperäisen merkinnän mahdollisimman tarkalla tarkkuudella. Tavallisen talon kellarikerroksen diagonaalilla tulisi olla enintään 3-5 cm. Jos onnistut erottamaan 2 cm: n eron, niin tämä on erittäin hyvä.

Jos se on 1 - 2 cm - niin tiedät merkinnän tekemisen ja työskentelyn huolella. Jos se on 3 - 4 cm - niin olet sallittua. Jos se on vähintään 5 cm - sinun on tarkistettava kaikkien segmenttien pituudet ja tehtävä säätöjä viimeisen toimenpiteen ajan. Tarkista kaikki nurkat ja kaikki solmut. Sen jälkeen tarkista diagonaalit uudelleen.

7. Merkintä, jolla varmistetaan säätiön korkeatasoinen tasoittaminen

Tämä merkintä tehdään lasertasolla ja se levitetään haaran pankeille puun merkkiin.

Voit tehdä tämän laskemalla säätiön korkeuden, tai pikemminkin ylemmän tason. Precast-monoliittiselle perustukselle tämä on monoliittisen hihnan ylempi taso.

Lasertaso asennetaan ja vaakasuora taso palautetaan vaaditulla korkeudella. Hän kulkee kaikkien rättien viereen. Yhteyspaikalla sinun on sijoitettava merkintä etiketin sarakkeisiin.

Kun sivusto on valmis mukautumaan säätöön, merkkikelojen verkko palautetaan ja kaikki tämän verkon merkittävät kohdat siirretään luodin läpi ojan tai kaivannon pohjalle pehmuste- ja seinämateriaalin työntöalueen (asennus) merkitsemiseksi.

Muotti on mahdollista asentaa.

Kysymyksiä ja vastauksia aiheesta

Asiasta ei ole vielä kysytty, mutta sinulla on mahdollisuus tehdä se ensin.

lukkoseppä
kauppa

§ 13. Työkaluja kulmien mittaamiseen

Metallintyöstöön, neliöihin, goniometreihin, kuvioihin kulmikkaita ja kulmikkaita toimenpiteitä (laattoja) käytetään laajalti.

Neliöt 90 ° (GOST 3749-65) on suunniteltu tarkistamaan ja merkitsemään oikeita kulmia, ohjaamaan osojen pintojen keskinäisesti kohtisuoraa järjestelyä asennettaessa erilaisia ​​laitteita ja tarkastamaan koneiden tarkkuuden.

Neliöt on valmistettu työkaluteräksestä valmistetusta teräksestä CG ja X, luokka 10 hiiliterästä; 15; 20 ja 50 sekä työkalun U8 hiiliteräksestä.

Teollisuus tuottaa neliöitä, joiden kulmat ovat 45; 60; 90 ja 120 ° ja erikoisneliöt, joiden kulmat ovat 30; 45; 90; 120 ja 135 ° (kuvio 67, a). Jos tarvitaan muita kulmia olevia neliöitä, ne on tehty mallina, esimerkiksi tarkistamaan porojen, kierteiden, lohenpyrstömallien jne. Kulmat.

Kuva 67. Neliöt:
a - erityinen; b - kaareva; 1 - tasainen, 2 - laaja pohja, 3 - tasoinen; in - mittausmenetelmät kulmassa ja tasossa

GOST 3749-65: n mukaan neliöitä tuotetaan neljällä tarkkuusluokalla 0, 1, 2, 3. Tarkimmat ovat luokan 0 neliöt.

Tarkkoja neliöitä, joissa on viisteitä, kutsutaan kaarteiksi. Ensimmäisen luokan tarkkuuskohteet ovat työkalujen tuotannossa erityisen tarkkoja töitä varten, toinen luokka - paremman tarkkuuden omaavien metallityötöiden suorittaminen, kolmas luokka - karkeisiin töihin.

Käytetään seuraavia kaarattuja neliötyyppejä (kuva 67, b): litteä 1, laaja pohja 2, taso 3.

Kaarevista neliöistä pitkän sivun reunat ovat vinossa molemmin puolin. Viistot mahdollistavat neliön tarkemman käsittelemisen. Tällainen neliö on tarkoituksenmukainen määritettäessä testattavan tuotteen kulmissa valonvähentämismenetelmää (lumenia varten).

Laaja pohja (palautus) on suunniteltu tarkistamaan tuotteen oikea kulma, kun se on asennettu testilevyyn.

Tarkastettaessa sisäkulmat, ulompi osa (kuvio 67, c) kohdistuu osan pinnalle neliöön ja ulomman kulman tarkistamiseen - sisemmän osan ympärillä. Neliön ja tarkastetun osan välinen lumen silmän (ja joskus koettimen) avulla, määritä kulman poikkeama.

Goniometrejä, joilla on nonius (GOST 5378-66), käytetään kulmien mittaamiseen kontaktimenetelmän avulla viitaten kulmikkaaseen noniin. Tällä hetkellä tyypin I (UN) goniometrit ja Vernier 2 '(2 min) ja 5' (5 min) lukeman suuruus ovat laajalle levinneet.

I-tyypin mittapihde (kuva 68a), joka on suunniteltu mittaamaan ulkokulmat 0-180 ° ja sisäkulmat 40-180 °, koostuu irrotettavasta viivoittajalle 4 kiinnitetystä puoliympyrän alustasta (levy) 5. Liikkuva viivain 10 pyörii akseli 2 yhdessä sektorin 3 kanssa, johon nonius 8 on kiinnitetty. Siirrettävän hallitsijan 10 mikrometrinen syöttö b suoritetaan mutterilla 7, jonka jälkeen viivaimen 10 kiinnittyy tulppa 9.

Kuva 68. Goniometrin tyyppi I (a) ja mittauksen vastaanottaminen goniometrillä (b)

Kulmat 0 - 90 ° mitataan neliön 1 avulla, mitatut kulmat yli 90 astetta ilman neliöä 1. Vernier-asteikolla on 30 jakautumista; kukin jako vastaa 2 minuuttia.

Kelauslaite asettaa tarkastettuun osaan siten, että viivat 10 ja 4 yhdistetään mitattujen haurasta. Lukumäärä kokonaisluku lasketaan levyn asteikolle noniuksen nolla-iskulle. Määritä sitten noniuksen aivohalvaus, joka on yhtä suuri kuin pääasteikon aivohalvaus. Tällöin on tarpeen määrittää Vernierin minuuttimäärät, jotka on osoitettu lähimmällä pienemmällä numerolla, joka vastaa Vernier-iskun. Lisätään asteiden ja minuuttien lukemat ja minuutit kerrotaan referenssin tarkkuudella.

Mittauksen vastaanottaminen goniometrillä on esitetty kuvassa. 68, b.

Kohdistimen tyyppi II (PA) on suunniteltu mittaamaan ulkokulmat 0 - 180 ° (kuva 69), jossa noniusluku on 15 '(15 min).

Kuva 69. Tyypin II mittapihde

Kaltevuus koostuu puoliympyrän muotoisesta pohjasta 1, johon viivaimen 2 on kiinnitetty. Nonius 8: n sektori 3 liikkuu alustaan ​​1 ja asennuksen jälkeen kiinnitetään ruuvilla 4.

Kuinka merkitä talon nauhan säätiö itse

Alalle 3 pidikkeen 7 avulla on kiinnitetty neliö 5 ja siihen on kiinnitetty irrotettava viivain 6. Tämän goniometrin avulla voidaan mitata paitsi ulkoisia myös sisäisiä kulmia.

Tarkastimien virheiden tarkastaminen tulisi tehdä kulma- laatoilla viidestä seitsemään pisteeseen, jotka ovat tasaisesti sijoitettu pitkin noniuksen pääasteikkoa.

Tarkemmin sanottuna kulmat tarkastetaan kulmikkailla prismamaisilla laatoilla (GOST 2875-62), jotka on valittu lohkoiksi (kuva 70).

Kuva 70. Sarja kulma-laatat (a), vastaanottokulman tarkastus (b)

Kysymykset itsetestaukseen

 1. Mikä on ero kierteisen mikrometrin laitteen ja pehmeän mikrometrin välillä, miten kierteinen mikrometri asetetaan nollaan ja miten tämä mikrometri mittaa keskimääräisen kierteen halkaisijan?
 2. Tee seuraavien kokoisten lohkojen pienestä sarjasta taso-rinnakkaiset laatat: 28,04; 4,32, 3,35; 3,29; 2,08 mm.
 3. Asenna mikrometri seuraaville mitoille: 10.15; 15,23; 8,56; 12,42; 12,92 mm Näiden kokoisten asetusten näyttäminen opettajalle tai päällikölle.
 4. Mittaa mikrometrin avulla mitattavasta keskimmäisestä langan halkaisijasta pultteja M12, M18.
 5. Määritä järjestelmän ja kierteen nousu useilla osilla lanka-anturilla.
 6. Aseta kulmakappale kulmien mitat: 30 ° 30 '; 60 ° 22 '; 132 ° 24 '; 140 ° 18 '.

Asunnon korjaamisessa usein kohdistuu tarve määrittää tarkasti tiettyjä tasoja 90 asteen kulmassa. Kyllä, nykyään on olemassa monia laserlaitteita eri keskiviivojen rakentamiseen, mutta ne yleensä maksaa paljon rahaa, eikä niitä ole suositeltavaa ostaa yhtä aikaa.

Talon säätiön asettelu. Foorumin käyttäjät kertovat

Oikein määritellä ja merkitä 90 asteen kulma voi olla tavallinen viivainnauha, kuten voit tehdä sen, näet tämän videon oppitunnin katselun jälkeen.

Suurilla alueilla rulettikangas on 5 metriä pitkä ja enemmän, pienillä neliöillä 3 metriä riittää. Alaraja on soveltaa kohtisuorat linjat, joilla on tarkat mitat haluttuun pintaan, kuten lattiaan, kattoon tai seiniin, ja niiden yhdistämiseen lävistäjällä. Esimerkiksi monet mestarit käyttävät lausekkeita (3-4-5), mikä tarkoittaa, että etäisyys seinästä on 3 metriä, samasta pisteestä, joka on kohtisuorassa 4 metriä, niiden liitoksen läpimitan on oltava 5 metriä. Siten linjojen kohdistuspisteessä tulee oleellisesti 90 astetta. Videon opetusohjelma auttaa sinua selviytymään kulman oikeista merkinnöistä.

Kuinka merkitä 90 asteen kulma pääluokan lattialle

"Kuinka laittaa laminaatti itse...

Miten tehdä ellipsin "

Noudata oikean kulman sääntöä.

Tärkeää tietoa ihmisten suhteesta antaa paitsi niiden välisen etäisyyden myös myös kulman, jolla he asettuvat tai istuvat suhteessa toisiinsa. Paras vaihtoehto on järjestää toisilleen 90 asteen kulmassa.

Oikea kulma-sääntö

Henkisesti piirrä oikean kolmion kulma ja kuvittele, että sinä ja keskustelukumppani ovat seisomassa jalkojaan kohti kolmion keskustaa. Tämä on avoin paikka. Olet kääntynyt toistenne puolelle, mutta edessäsi on vapaa tila "liikkumiseen". Kommunikointi ja vähitellen tutustuminen toisiinsa pystyt kääntämään itsevarmasti jo kasvotusten.

Suosittelen käyttämään tätä tekniikkaa kaikille miehille tapaamassa naista! Sinun ei pitäisi lähestyä kasvot kasvot, mutta sivulle, niin että 90 asteen kulma teidän välillä muodostuu. Sitten keskustelun aikana voit vähitellen avata kehon kohtaamaan sinut ja vähentää samalla etäisyyttä sinun välillä. Mutta vain vähitellen! Jos kiirehdit, nainen ottaa sen harhaanjohtavasti häirinnän. Ja jos olet kärsivällinen, sinulla on hyvät mahdollisuudet kutsua häntä päivämääränä!

On helpointa selittää oikean kulman säännön vaikutus tiettyyn esimerkkiin.

Kuvittele, että kävelet kadulla ja yhtäkkiä henkilö kääntyy sinulle pyynnön mukaan esimerkiksi esittelemään talon. Lopetatte ehdottaa oikeaa suuntaa. Missä kehosi on sijoitettu: matkan suuntaan tai henkilöön, joka pysäytti sinut? Se on oikein: siinä suunnassa olet mennyt!

Ja nyt toinen vaihtoehto. Jälleen kävit kadulla ja he kutsuvat sinut, mutta tämä on - jumalani, mitä kokous! - vanha kaveri. Lopetat tervehdyksen, sanan ja hieman lisää liiketoimintaa. Mihin suuntaan elimistösi otetaan käyttöön? Tietenkin ystävällesi!

Ensimmäisessä tapauksessa et aja kokonaan henkilölle, koska hän ei tunne sinua. Alitajunta, jonka päätehtävä on biologinen puolustus, tietää, että sivusuuntainen asema suhteessa toiseen henkilöön vähentää vahinkoa mahdollisen hyökkäyksen yhteydessä.

Jos luotamme keskustelukumppaniin ja haluamme kommunikoida hänen kanssaan, me tiedostamattomasti käännymme hänelle - kasvotusten. Koska alitajunta on varma: ei ole hyökkäyksen uhkaa.

Joten, jos haluat löytää yhteistä kieltä tuntemattoman keskustelukumppanin kanssa, käytä oikean kulman sääntöä - kolmion muotoa. Ja kiinnittävät usein huomiota siihen, miten kehosi sijaitsee viestinnän aikana. Kun aloitat toistenne luottamuksen, siirryt automaattisesti toistenne puolelle.

Lisää toinen pieni temppu. Jos haluat vakuuttaa jotain, pysy vasemmalla - missä on sydän. On osoitettu, että vasen puoli on alttiimpi tietoon. Ei ole sattumaa, että kadut, kun he tulevat kertomaan omaisuuksia, yrittävät seisomaan vasemmalla puolella, ottaa vasemman käden ja kuiskata ennustuksensa vasempaan korvaansa.

Tee sama - ja olet onnellinen, älä mene fortunetelleriin!

Seuraa keskustelijan signaaleja

Muista: joskus, kommunikointi henkilön kanssa, sinusta tuntuu, ettei hän ole kuin sinä, ei täällä. Näyttää siltä, ​​että henkilö kuuntelee sinua tarkkaavaisesti, nyökkää päätä, hymyilee... Mutta sinusta tuntuu, että sanasi lentävät ohi!

Varoitus! Tarkastele keskustelukumppanin sijaintia. Tulet varmasti näkemään, että joko kehon kierros tai kumppanin jalkojen kärki osoittavat vastakkaiseen suuntaan sinusta. Useimmiten poistumiseen huoneesta, jossa kommunikointi tapahtuu. Tai ohjataan toiselle henkilölle, jos kommunikoidaan kolmessa.

Tiedä: kehon kääntyminen ja jalkapohjan suunta osoittavat aina keskustelijan ajatusten todellista suuntausta!

Jos neuvottelujen aikana huomaat yhtäkkiä, että keskustelukumppani leukasi takaisin, hieman käänsi kehon pois sinusta, heitti yhden jalan toiselle ja pysyi tässä asennossa, välittömästi muuttaa käyttäytymisen ja kommunikaation taktiikkaa!

Olet erehtynyt, jos luulet hänen olevan rento ja kuuntelee sinua tarkkaavaisesti. Ei vähän! Päinvastoin olet ehdottomasti kiinnostunut hänestä! Tämä asento on suljettu. Se tarkoittaa, että keskustelukumppani on sulkenut teidät, eläkkeelle hänen ajatustensa maailmaan.

Tällaiset negatiiviset signaalit voivat tarkoittaa seuraavaa sinulle:

• keskustelukumppani kuuli sinulta jotain, jota hän ei pitänyt;

• hän ymmärsi, että ideasi ei ollut hänelle kiinnostunut;

• hän on jo päättänyt kieltäytyä sinua hyväksymästä tarjousta.

Haluat kiinnostaa uudelleen keskustelukumppaniani, suosittelen venyttää jotain hänen käsissään. Niinpä hän joutuu vaihtamaan asemaansa, ja sinun tulisi käyttää tätä hetkeä ja muuttaa neuvottelujen taktiikkaa!

Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota? Ensinnäkin, pitääksesi kumppaninne huomiota, liikkeiden ja asentojen on oltava avoimia. Tämä tarkoittaa, että missään tapauksessa, koskaan missään olosuhteissa, kommunikoida ihmisten kanssa, sinun ei pidä ylittää käsiasi ja jalkojasi. Tämä on merkki negatiivisesta tai puolustavasta asennosta.

Sinun tehtäväsi on oppia käyttämään positiivisia, avoimia eleitä menestyksekkään viestinnän muiden ihmisten kanssa. Ja vastaavasti päästä eroon suljetuista eleistä, joilla on negatiivinen, negatiivinen väritys. Käyttämällä avoimia eleitä, tuntuu mukavammalta ihmisten yritykseltä ja näyttää houkuttelevammaksi heille.

Aktiivinen kuuntelija esittää

Jos haluat olla vakuuttava ja samalla tarkkaava kumppanille, muista kokeilla aktiivista kuuntelijaa. Sen avulla näytät kiinnostavanne keskustelukumppanille!

Pidä jalat suorina, yhdensuuntaisina toisiinsa. Keho hieman eteenpäin, älä nojene takaisin. Kuvittele, että kuuntelet mielenkiintoista tarinaa. Niin mielenkiintoista, että pelkäät unohtaa jopa sanaa. Siksi keho ei vain väänny eteenpäin, mutta myös pääsi liikkuu hieman eteenpäin ja hieman lean.

Harjoittele ensin ystävillesi, jotta liikkeesi näyttävät luonnollisilta. Ja voit hioa taitojasi kokouksissa, kokouksissa ja liiketapaamisissa!

Keskity positiiviseen!

Jotta kaikki edellä kuvatut temput toimisivat mahdollisimman tehokkaasti, niiden on oltava luonnollisia.

Rakennusten ja rakenteiden sitominen alueelle, joka merkitsee taloa

Tätä varten kehosi on reagoitava täydellisesti sinun aikomusten mukaan.

Miten tämä voidaan saavuttaa? Yksinkertaisin asia on muistaa valtio, kun tuntui mukavalta. Muista esimerkiksi, kun viimeksi keskustelitte läheisten ystävien kanssa. Tai he istuivat takan alla keinutuoliin ruutuun maton alla, mielenkiintoisella kirjalla kädet ja polvillaan kääntyvän kissa.

Huomasitko? Huulesi leviävät hymyillen, ulkonäkö pehmeää, kämmenten auki... Vakuutan teille: samaan aikaan silmäsi oppilaat laajenevat ja keho muuttuu automaattisesti lämpöä ja mukavuutta varten, olipa se rakastettu tai lemmikkikissa.

Tämä tila on muistettava! Ja tunne mukavuutta ja ymmärrystä käyttää kommunikointiasi muukalaisen kanssa. Henkisesti kuvitella, että tämä henkilö on ystäväsi, juuri lämpöä ja mukavuutta. Olet iloinen nähdessäni hänet! Mitään muuta ei tarvita: kehosi sopeutuu automaattisesti haluamaasi tilaan.

Mielenkiintoiset kommunikointikokemukset herättävät ketjureaktion: silmän alitajuisesta pehmenemisestä kehon kääntämiseen. Ja kaikki tämä tapahtuu itsestään!

Lisäksi, kun käyttäytyy kuin jos olet juuri tavannut ja vielä muukalainen teille aivan kuten sinä, sinä todella alkaa tuntua vilpittömältä myötätuntomme hänelle!

Tämä on yksi psykologian sääntöistä.

Kun uskomme, että pidämme toisesta henkilöstä ja jota pidämme hänestä - käyttäytymistämme tekee nämä oletukset todellisuudeksi. Ja sama asia tapahtuu, kun uskomme, ettemme pidä toisista - se tulee totta!

Kuten Henry Ford sanoi: "Uskotko, että et voi tai usko, että voit - olet oikeassa molemmissa tapauksissa."

Kolmas vaihe

Muista perus säännöt!

Kiinnitä muistiin kolmannen vaiheen perussäännöt. Haluat paremmin muistaa ne, suosittelen kirjoittamaan paperille asetetut säännöt. Kirjoittaminen, voit varmasti muistaa heidät! Muistaa, että käytät elämässä. Käyttämällä näitä sääntöjä muutat paitsi käyttäytymistasi myös keskustelijoiden ja kumppaneiden käyttäytymistä!

Haluaisin muistuttaa teitä siitä, että säännöt ovat yksinkertaisia: pidä etäisyyttä, käytä kolmion muotoa, pysy keskustelupuolten vasemmalla puolella ja käytä avoimia eleitä puhuessasi.

Katso ihmisiä

Aseta itsellesi tehtävä joka päivä vähintään 15 minuuttia ihmisten käyttäytymisen havaitsemiseen keskustelun aikana. Arvioida kehonsa sijainti suhteessa toisiinsa keskustelun aikana, tehdä johtopäätöksiä, saada kokemusta!

Vaihe neljä. Näytä kätesi!

← CtrlPredydushaya123... 567... 171819Seuraava Ctrl →

90 asteen kulma ilman neliötä

Usein rakennuksen tai korjauksen aikana sinun on saatava oikea kulma (eli 90 astetta) kulma. On hyvä, jos on neliö kädessä, mutta vaikka se ei olisikaan siellä, sivuston lukijat stroyrk.ru tulevat ulos tästä tilanteesta kunnialla lukemalla tämän neuvoja. Tarkemmin sanottuna muutamia vinkkejä.

Kuten koulun korjaus sivusto tarjoaa meille, voit käyttää sääntöä "Egyptin kolmio". Kolmio, jonka sivuilla on suhde 3: 4: 5, on täysin suorakulmainen. Esimerkiksi, jos koota kolmio 30 cm: n, 40 cm: n ja 50 cm: n sivuilta, saat tarkan mallin oikeaan kulmaan. Ja jos yhdistämme kolmion, jonka sivut ovat 3 metriä, 4 metriä ja 5 metriä ei-venyttämättömästä köydestä tai langasta, saamme 90 asteen tarkan kulman raon katkaisemiseksi säätiön alapuolella.

Kerro minulle, onko sinulla usein valmiita säleitä tarkasti mitatuilla sivuilla suhteessa 3/4/5? En usko. Katsotaanpa lisää tapoja.

Tämä on mitä Forum-Grad neuvoo:

Jos haluat kiireesti rakentaa oikean kulman, mutta ei ole neliötä, voit käyttää mitä tahansa painettua versiota. Paperilevyn kulma on erittäin tarkka suorakulma (90 astetta). Leikkuulaitteet painokoneissa on konfiguroitu hyvin tarkasti. Muussa tapauksessa alkuperäinen paperirulla alkaa leikata satunnaisesti. Siksi voit olla varma, että tämä kulma on juuri oikea kulma.

Ja jos ei ole edes painettua versiota tai onko tarpeen luoda nurkkaan maahan esimerkiksi merkitsemällä pohja tai vanerilevy, jossa on rei'itettyjä reunoja? Tällöin kultaisen (tai egyptiläisen) kolmion sääntö auttaa meitä.

Kultainen (tai egyptiläinen tai pythagoralainen) kolmio on kolmio, jonka sivut ovat toisiinsa nähden 5: 4: 3. Pythagoralaisen lauseen mukaan oikeassa kolmiossa hypotenusen neliö on yhtä suuri kuin jalkojen neliöiden summa. eli 5x5 = 4x4 + 3x3. 25 = 16 + 9 ja tämä on kiistaton.

Siten oikean kulman rakentamiseksi riittää vetää suoralle linjalle, jonka pituus on 5 (10,15,20 jne., Useita kertoja 5 cm) työkappaleeseen. Ja sitten tämän rivin reunoista alkaa mitata toisella puolella 4 (8,12,16 jne., Moninkertainen 4 cm) ja toisaalta - 3 (6,9,12,15 jne., 3 cm moninkertainen) etäisyyttä. Kaarle, jonka säde on 4 ja 3 cm, on oltava, kun nämä kaaret leikkaavat toisiaan ja suorakulma (90 astetta).

Kulma 45 astetta.

Miten oikean kulman rakentaminen maahan yksinkertaisimpien työkalujen avulla?

Tällaisia ​​kulmia käytetään tavallisesti suorakaiteen muotoisten kehysten valmistuksessa. Materiaali, josta runko on tehty (baguette), sahataan 45 asteen kulmassa ja yhdistetään. Jos sinulla ei ole käsikärpäintä tai kohoumaa, voit saada 45 asteen kulmakuvion seuraavalla tavalla. On tarpeen ottaa paperiarkki tai jokin painettu painos ja taivuttaa sitä siten, että taittolinja kulkee täsmälleen kulman läpi ja taitetun arkin reunat ovat samat. Tuloksena oleva kulma on 45 astetta.

Kulma 30 ja 60 astetta. 60 asteen kulma vaaditaan tasasivuisten kolmioiden muodostamiseksi. Esimerkiksi tällaiset kolmiot on leikattava koristeelliseen työhön tai tarkkaan määritettävä virrankatkaisu. 30 asteen kulmaa käytetään harvoin puhtaassa muodossaan. Kuitenkin sen kanssa (ja 90 asteen kulman avulla) rakennetaan 120 asteen kulma. Ja tämä on kulma, joka tarvitaan rakentaa tasavälisiä kuusikulmia, luku, joka on erittäin suosittu kirvesmiehen keskuudessa.

Näiden kulmien erittäin tarkan mallin rakentamiseksi milloin tahansa on välttämätöntä muistaa vakio (luku) 173. Ne seuraavat näiden kulmien sini- ja kosiniarvoja. Ota paperiarkki mistä tahansa painatuksesta. Sen kulma on täsmälleen 90 astetta. Nurkasta mittaa 100 mm (10 cm) toisella puolella ja 173 mm (17,3 cm) toisella puolella. Yhdistä nämä kohdat. Joten saimme mallin, jolla on yksi kulma 90 astetta, yksi on 30 astetta ja yksi on 60 astetta. Voit tarkistaa mittapään - se on varmaa!

Muista tämä numero - 173, ja voit aina rakentaa kulmat 30 ja 60 astetta.

Kun työkappaleet tai rakenteet on merkitty yksityiskohtiin, kulmien lisäksi niiden suhde on myös erittäin tärkeä. Tämä on erityisen tärkeää suorakulmaisten osien valmistuksessa tai esimerkiksi perusmateriaalin merkitsemisessä, leikkaamalla suuria arkkeja. Virheellinen rakenne tai layout myöhemmin tuo paljon ylimääräistä työtä tai suuren määrän jätettä.

Valitettavasti jopa erittäin tarkat merkintävälineet, jopa ammattimaiset, saavat aina tietyn virheen.

Sillä välin on hyvin yksinkertainen menetelmä osan tai rakenteen epätasaisuuden määrittämiseksi. Diagonaalissa suorakulmio on täysin yhtäläinen! Joten rakennuksen jälkeen on tarpeen mitata suorakulmion diagonaalien pituus. Jos ne ovat yhtäläisiä, kaikki on kunnossa, se on oikeastaan ​​suorakulmio. Ja jos ei, olet rakentanut rinnakkaismallin tai rhombuksen. Tällöin on välttämätöntä leikata hieman vierekkäisten sivujen kanssa, jotta voidaan saavuttaa tarkka (tässä tapauksessa) merkityn suorakulmion läpimitat.

No, nyt et pelkää mitään kulmaa.


Materiaalin lähde: http://stroyrk.ru/ugol_90.php

Rakentaminen aloittelijoille

Miten laskea oikea kulma

Miten löytää oikea kulma 90 astetta

Kuinka löytää 90 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Monet rakentajat kohtasivat tällaisen ongelman - miten löytää 90 asteen kulma tai miten selvittää - tylppä kulma (yli 90 astetta) tai akuutti (alle 90 astetta).

Emme palaa koulun geometriaan ja opimme nerokkaita sanoja, mutta harkitsen käytännössä, jossa jokainen henkilö, kirjaimellisesti yhden minuutin aikana, pystyy määrittämään, kuinka monta astetta tämä tai tämä kulma on. Ja 5 minuutin kuluttua voit tarkka kulma oikeaan kulmaan, eli 90 °.

Ota esimerkiksi.
Toisella puolella (jalka "a") mittaa 60 cm, sitten toisella puolella (jalka "b") mittaa 80 cm Jos pisteestä "a" pisteeseen "b" kohtisuora "c" on 100 cm a) kulma on 90 astetta. Jos enemmän, esimerkiksi 1,1 m, kulma on tylsää ja kun se on 0,9 m, kulma on akuutti. Näin ollen rakennustyönauhan ja kynän avulla saimme oikean kulman.

Nyt selvitään numerot 60 ja 80 ja miksi kohtisuorassa pitäisi olla 1 m. Otamme numerot "3,4,5" ja kerrotaan jokaisen numeron omalla keksinnöllisellä numerolla - esimerkiksi "5".

3 (kerro) 5 = 15 jalkaa
4 * 5 = 20 jalkaa
5 * 5 = 25 hypotenuus

Yllä olevassa esimerkissä otimme numerot "30, 40, 50" ja jokainen numero kerrottiin "2": llä, näin saimme tämän yhdistelmän:
30 * 2 = 60 jalkaa
40 * 2 = 80 jalkaa
50 * 2 = 100 hypotenusta

Kuinka tehdä 45 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Ennen kuin saavutat 45 asteen kulman, tee oikea kulma yllä kuvatussa järjestelmässä. Sitten jalan "a" ja "b" mittaamme samankokoisen ja suoritetaan hypotenuus.

Miten rakentaa oikea kulma?

Mitataan hypotenuus ja jaetaan kahdella (/ 2). Vedä sitten viiva oikeaan kulmaan. Tällä tavoin jakoimme 90 astetta 45: een - kaksi yhtä suurta osaa 45 astetta.

Kuinka tehdä neliö oikealla kulmalla 5 minuutissa?

1 Liitämme kahden tasaisen puulevyn väliin siten, että yksi niistä on kohtisuorassa toisiinsa nähden.

2 Sitten mittaamme kaksi jalkaa edellä mainitun järjestelmän mukaisesti.

3 Saavuimme puurunkoon ensimmäiseen merkkiin.

4 Mitataan hypotenuus ja kiinnitetään se toinen osa.

5 Tarkista kaikki koot ja korjata ne kaikkialla.

6 Sitten katkaise ylimääräiset osat.

Miten löytää oikean kulman 90 astetta videota

Kuinka tehdä oikean kulman seinien välissä.

Muinaiset kreikkalaiset geometrit ja erityisesti Euclid, yrittivät turhaan, heidän tietonsa eivät koskaan päässyt Neuvostoliiton rakentajille.

Siinä mielessä, että Neuvostoliitossa ei ole suorakulmaisia ​​huoneita. Ja ne ovat parhaimmillaan rinnakkaismuodossa, katkaistussa trapetsissa tai rhombuksessa ja pahimmillaan ja yleisimmin epäsäännöllisen nelikulmion muodossa. Tämä usein vaikeuttaa korkealaatuista sisustusta. Sinun täytyy etsiä oikea kulma itse. Tämä ei yleensä ole vaikea tehdä.

Helpoin tapa merkitä on lattialla. Tätä varten tarvitset:

 • Merkki, liitu tai lyijykynä
 • Rakennustaso, kova lanka tai rakennusjohdin.
 • Rulettia.

Käytä rakennustasoa tai luota (helpompaa - käytä tasoa, tarkemmin - käytä luontiviivaa) määrittele seinien pullistuneet osat. Näissä paikoissa siirrä pystysuorat merkit lattialle. Pyyhkäise suoria viivoja kahden seinän viereen siten, että jäljellä olevat merkit (jos niitä on) pysyvät rivin ja seinän välissä.

Yleensä suora viiva pitkin yhtä kahta leveintä seinää käytetään perustana, jos muita referenssipisteitä ei ole. Tällöin huoneen pinta-ala ulkorakkaan vähenee.

Mittaa yhdestä kulmasta 1 m: n mittanauha ja merkitse viiva. Tee sama kohtisuoraan (ehkä ei aivan) riviin.

Yhdistä tuloksena olevat merkit siten, että ne muodostavat kolmion.

Mittaa saavutettujen merkkien välinen etäisyys.

Jos seinät ovat kohtisuorassa, tämän etäisyyden pitäisi olla

1,414 m tarkemmin 1,41421356 m, mutta sinun ei tarvitse tällaista tarkkuutta.

Jos etäisyys (kolmion hypotenuus) on suurempi, niin sinun on tylsiä sen sijaan, että seinät olisivat suorassa kulmassa. Oikean kulman saavuttamiseksi liitä ruletin alku risteykseen nurkassa ja piirrä pieni kaari, jonka säde on 1 m. Aseta sitten ruletti alkuun seinälle viivan alapuolella olevaan merkintään ja piirrä pieni kaari, jonka säde on 1.414 m.

Piirrä suora viiva kaarien leikkauskohdan ja kulmien leikkauspisteiden läpi. Tämä uusi rivi on seinän ääriviiva. Jos se on sinulle liian vaikea, mittaa vain hypotenus 1,414 m: n etäisyydellä merkinnästä seinään, jonka olet ottanut pohjaksi. Piirrä suora viiva tuloksena olevan merkinnän ja nurkassa olevien viivojen leikkauspisteen kautta. Tällöin et saa oikeaa kulmaa, mutta silti paljon lähempänä oikeaa kulmaa kuin se, joka oli.

Jos etäisyys (kolmion hypotenuus) on pienempi, niin sinun on terävä kulma oikean kulman sijasta seinien välissä. Jotta saisit oikean kulman, vedä seinältä viivan alapuolella olevasta merkistä muutama senttimetri pohjaan. Piirrä pieniä kaaria lattialla edellisessä kappaleessa esitetyn periaatteen mukaisesti. Tuloksena olevaa viivaa voidaan siirtää lähemmäksi seinää. Tärkein edellytys on se, että seinämän pullistettujen osien merkit pysyvät uuden linjan ja seinän välissä.

Jos et ymmärrä täysin tätä tekstiä, piirustus auttaa sinua ymmärtämään paremmin:

Suorakauden saaduista kahdesta sivusta jäljellä olevat kaksi sivua määritetään rinnakkaisella siirtomenetelmällä.

Miten laskea oikea kulma

Jos kulmassa olevat viivat piirretään paperille, on mahdollista määrittää, että kulma on suorassa, esimerkiksi käyttämällä kaltevuutta. Kiinnitä se yhdensuuntaisesti minkä tahansa sivun kanssa niin, että nollamerkki on samansuuruinen kuin kulmassa. Jos kulman toinen puoli vastaa kaventimen yhdeksänkymmenen asteen jakoa, voitte onnitella - olette päättäneet, että tämä kulma on oikea. Sama voi tapahtua neliön avulla, ja jos absoluuttista tarkkuutta ei tarvita, käytä myös muita esineitä käsillä - matchboxia, levykettä, muovia CD / DVD-laatikkoa ja muita suorakulmaisia ​​esineitä.

Jos ongelman olosuhteissa annetaan kolmion sivujen pituudet, sinun on määritettävä yksi niistä, mikä on hypotenuus - vastakkain oleva kulma on oikea. Hypotenuus on aina oikeassa kulmassa kolmion pisin puoli, joten alustava määritelmä ei ole ongelma. Jos on kaksi tällaista, kolmio ei ole suorakulmainen ja kulma, jota tarvitset, ei ole lainkaan. Muussa tapauksessa suorita lisätarkastus - hypotenusteen pituuden neliö tulee olla yhtä suuri kuin kahden lyhyen sivun (jalkojen) pituuksien neliöiden summa. Jos näin on, niin pitkä sivu (vastaava kirjaimella γ) vastapäätä oleva kulma on suora.

Jos sinun on laskettava oikean kulman rakentaminen, tee sitten edellisessä vaiheessa kuvattu vastakkainen toiminto. Ensinnäkin määritä molempien puolien pituudet, jotka muodostavat tämän kulman. On helpompaa työskennellä oikean isosceles kolmion kanssa, joten on parempi ottaa samaa pituutta jalkoja. Jos tulos tulee näkyviin paperiin, laita haluttu pituus kompassille, aseta piste tulevaan kulmaan ja merkitse se A: lla. Kirjoita ympyrä tähän pisteeseen keskelle ja piirrä säde, joka osoittaa ympyrän kosketuspisteen kirjaimella B. Laske sitten hypotenusteen pituus - Kerro jalan pituus kahden neliöjuuren avulla. Laita tuloksena oleva arvo kompassille ja piirrä toinen ympyrä keskellä kohtaan B. Liitä sitten kahden ympyrän (piste C) leikkauspiste ensimmäisen ympyrän keskipisteeseen (piste A). Tämä on sinun oikea kulma.