Betonin tuhoutuminen: menetelmät ja ohjeet

Betonia käytetään perinteisesti laitosten rakentamisessa. Monet ihmiset osaavat tehdä laadukasta betoniseosta ja täyttää säätiön. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä purkaa betonirakenne. Rakentamisen asiantuntijoiden on miettiä, miten betonia tuhoavat kemiallisesti, koska ei ole aina mahdollista käyttää erikoislaitteita, räjähdystä tai mekaanisia tuhoamiskeinoja.

Tänään on olemassa useita edullisia, todistettuja "hiljaisia" kemiallisia menetelmiä konkreettisen monoliitin tuhoamiseen. Käyttämällä niitä voit välttää mekaaniset vaikutukset matriisiin ja ahtaissa olosuhteissa suorittamaan raudoitetun betonin tuhoutuminen ilman kohinaa, tärinää, pölyä ja palasia.

Betoni - rakennusalalla käytetty materiaali

Todennettujen teknisten ratkaisujen avulla on mahdollista suorittaa betonin hävittäminen rajoitetuksi ajaksi hätärakenteiden poistamiseksi, jotka ovat menettäneet merkityksensä ja alkaneet uusien esineiden rakentamista. Harkitse tunnettuja menetelmiä betonin eheyden rikkomisesta. Käsittelemme tarkemmin kemiallisia menetelmiä tuhoutumisesta.

Missä tapauksissa tuhoavat betonirakenteita?

Suoritettaessa nykyaikaista rakennustoimintaa tilanteet syntyvät usein silloin, kun betonin eheys on välttämätöntä. Vanhat raudoitetut betonirakenteet tuhoavat tarvittaessa:

 • purkaa osa vanhasta alustasta;
 • purkaa rikki rakennus;
 • suoritettava kunnostaminen;
 • rakentaa uuden rakennuksen;
 • luoda uusi säätiö.

Betoni hajotusmenetelmät

Rakenteessa käytettävät teknologiat, joiden tarkoituksena on rikkoa betonirakenteen eheyttä, voidaan jakaa kahteen luokkaan:

 • Mekaanisen iskun menetelmät, joihin kuuluu raskas lyömäsoitin, perforators, jackhammers, raskas murskaajat, erityisten timanttityökalujen käyttö sekä juotosvalaisimet ja vesi.

Rakentamisen tai korjaustöiden aikana on tarpeen tuhota vanhat raudoitetut betonituotteet uusien rakenteiden rakentamiseksi.

 • Kemiallisen tuhoutumisen menetelmät, jotka mahdollistavat betonin tuhoutumisen, käyttämällä erityistä jauhetta, huomattavasti suurempia määriä tietyissä olosuhteissa tai happamassa seoksessa.

Pidäksemme heitä yksityiskohtaisemmin, jotta päätetään sopivimman betonin eheyden katkaisumenetelmän käytöstä.

Yksinkertaiset mekaaniset menetelmät

Menetelmät betonin hävittämiseksi mekaanisilla keinoilla ovat eri kustannustehokkuus, mutta saatavuus kuitenkin joissakin tapauksissa vaatii huomattavan kauden halutun vaikutuksen saavuttamiseksi:

 • murskaimen tai voimakkaan rei'ittimen käytön tehokkuus riippuu rakenteen tuhoutumisen suorittavan työntekijän fyysisestä koulutuksesta;
 • Veden ja puhalluskyvyn avulla voit vähitellen tuhota materiaalin paikallisella lämmityksellä ja juottamalla sitä jäähdytetyllä vedellä. Useiden kuumennusjaksojen jälkeen nousee verkko halkeamia, joita voidaan helposti hallita murskaimella tai mönkijällä;
 • timanttityökalujen käyttö on suositeltavaa, kun työskentelet betonirakenteiden kanssa koosta riippumatta;
 • reikien ryhmän toteutus, johon reikälevyllä ajetaan terävä huippu, voit jakaa suuria kappaleita betoni monoliitista;

Mekaanisesti betonituote hajotetaan palasiksi murskaimella

 • tiettyjen kokoonpanojen mukaisesti järjestettyihin reikiin sijoitettujen puupistokkeiden asteittainen kostutus mahdollistaa monoliitin jakautumisen laajentamisen jälkeen. Laajenee jopa 15% omasta tilavuudestaan, puu katkeaa betonilohkoja vaaditulla linjalla, mutta sen vaikutuksen saavuttaminen kestää vähintään 10 päivää.

Nämä ovat mekaaniset tuhoamismenetelmät, jotka edellyttävät huomattavaa henkilöstön fyysistä harjoittelua ja aikaa halutun vaikutuksen saavuttamiseksi.

kemiallisia aineita

Kemialliset keinot, joilla voidaan purkaa betonirakenteita ovat:

 • Korkean happamuuden omaavat seokset, jotka rajoittaneet aikaa liuottaa betonia, rikkovat sen koskemattomuutta ja tarjoavat kyvyn poistaa tiilet ja betonijäämät. Happamien yhdisteiden perusta on väkevä kloorivetyhappo ja erityiset inhibiittorit, jotka tunkeutuvat syvälle massoihin ja laajentavat sitä. Happamien formulaatioiden käyttö vaatii käyttöhenkilökunnan pakollista käyttöä.
 • Erikoiskäyttöiset jauheet, joiden laajenemiskerroin on täytetty valmiiksi valmistetuilla rei'illä. Prosessin toteuttaminen edellyttää merkittäviä rahoituskustannuksia, mutta se mahdollistaa halutun tuloksen saavuttamisen päivän aikana samalla, kun käytetään vähimmäistyövoimaa.

Kemikaaleja käytetään kestävien rakennusmateriaalien tuhoamiseen, koska niiden käyttö eliminoi tulen ja räjähdyksen.

Milloin kemiallisia yhdisteitä käytetään?

Sementin ja betonirakenteiden poistamiseen liittyvät tekniikat ovat osoittautuneet käytännössä. Kemiallisilla menetelmillä on useita positiivisia näkökohtia, jotka mahdollistavat:

 • purkaa olemassa oleva laitos ahtaissa olosuhteissa;
 • rakennuksen käytöstä poistaminen ilman kaupunkialueiden raskaiden koneiden käyttöä;
 • poistaa betonirakenne ilman melua, pölyn korkean pitoisuuden;
 • betonirakenteiden poistamiseksi ilman timanttileikkausta.

Käyttämällä happoseosta

Kestotettujen teräsbetonirakenteiden poistaminen tapahtuu usein käyttämällä hapan seosta, jonka periaate perustuu betonin tuhoamiseen hapolla. Solujen liukenemisen suolahapon käyttö pehmentää kiinteää ainetta. Tällöin riittää käsiteltävä suolahappoa hajottavalla pinnalla.

Työ on toteutettava erityisen huolellisesti, jotta aggressiivinen ratkaisu ei pääse ruumiin tai limakalvon avoimiin osiin. Erityiset inhibiittorit tuodaan tuhoavan seoksen koostumukseen, joka, sekoittaen hapon kanssa, muodostaa erittäin aggressiivisen liuoksen.

Tämä kemiallinen teknologia mahdollistaa paitsi pehmentää myös massan, mutta myös tulevaisuudessa betonin poistamista, poimimaan siitä tiilen ja lohkojen. Jos kertaluonteisen käsittelymallin vaikutuksen alaisuudessa se ei menettänyt voimaa, prosessi toistetaan.

Asiantuntijat pystyvät purkamaan betonituotteita ilman räjähdyksiä ja merkittäviä ponnistuksia - suolahappoa

Jauheseoksen käyttö

Kemiallisten yhdisteiden käyttötekniikka mahdollistaa LDC-1-jauheen käytön, mikä sallii rakennuksen pohjan purkamisen, joka on menettänyt voimaa. Jauhekoostumuksen periaate perustuu konkreettisen massan merkittävä kasvuun. Tärkein vaikuttava aine on kalsiumoksidi, jonka prosenttiosuus vaikuttaa suspensioon kohdistuvan paineen määrään reiän suljetun tilan pinnalla.

Menetelmän toteuttamiseksi konkreettisessa monoliitissä porataan reikien ryhmä, joka on täytetty reagenssin erikoisvalmisteisella märkäpainolla. Mikä on kemiallinen seos? LDC tarkoittaa räjähtävää tuhoavaa ainetta, ja se on erikoinen sementtiyhdiste, joka laajenee huomattavasti tilavuudeltaan. Koostumuksen käyttö ei vaadi erityisiä turvatoimia, koska se ei polta, eikä se räjähtää työskentelyn aikana. Reagenssin etu on:

 • Melu ja tärinä työskentelyn aikana.
 • Pienin määrä roskia, palasia.
 • Korkeat tuhoutumistilanteet yli 50 megapassien painevoimalla.
 • Turvallisuus muille.
 • Ei tarvitse käyttää sähköenergiaa tai paineilmaa.

Injektiokuiva-aineen tekniikka ei aiheuta merkittäviä vaikeuksia, vaan se toteutetaan positiivisessa ympäristön lämpötilassa seuraavasti:

 • Poraa reikien joukko, jonka läpimitta on noin 80 mm betonirakenteessa ja pidä niiden väli jopa 250 mm. Porausreikien välisen välyksen pienentyessä taulukon irtoamisen tehokkuus ja intensiteetti lisääntyvät;
 • valmistetaan suspensio valmistajan ohjeiden mukaisesti lisäämällä 270-300 millilitraa tavallista vettä kilogrammaa jauhetta kohden;
 • sekoitetaan perusteellisesti 10 minuutin ajan;
 • Täytä reiät tuloksena saadun yhdisteen kanssa kaulaan;
 • antavat mahdollisuuden kovettamiseen, koostumuksen kiteyttämiseen ja päivän jälkeen voit jatkaa säröidyn taulukon poistamista.

tulokset

Moniin betonirakenteiden tuhoutumismenetelmiin kemikaalit eivät ole viimeiset, koska ne ovat osoittautuneet tehokkaaksi ja todistetuksi työkaluksi. Taloudellisten resurssien läsnä ollessa niiden käyttö on perusteltua ja mahdollistaa halutun vaikutuksen saavuttamisen rajallisessa ajassa.

Kun olet tarkastellut kemiallista tapaa tuhota betoni, voit itse päättää, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten ja on tehokkain.

Betoni- ja rakennustekniikka - apua.

Apua tekniikan harjoittamiseen. Kuinka tehdä laadukkaita ja halpoja betoni- ja rakennusmateriaaleja?

Etusivu >> Säätiöt >> Tuhoa säätiö ja tuhota betoni

Miten tuhota säätiö - yksinkertaisesti ja ilman erikoislaitteita

Olisi todennäköisesti parempi korostaa tätä artikkelia kenelle tahansa, joka aikoo rakentaa jotain, mutta totta kai olen tottunut siihen, koska luulen, että jokainen on rakentanut jotain kerran elämästään, mutta ennen rakentamista sinun on poistettava tai hajottava jotain sana vapauttaa tilaa uudelle rakentamiselle.

Tarina tulee olemaan pieni, sillä se on tapana tuhota betonin tai minkä tahansa monoliittirakenteen betonirakenne, joka on jo palvellut aikansa ja häiritsee sijaintisi tulevia suunnitelmia.

Noin 15 vuotta sitten minua kehotettiin neuvomaan vanhojen ja melko voimakkaiden säätiöiden irrottamista öljyjalostamon alueella olevista laitteista ja lähellä kellonajan laitteita. Ymmärrätte, että oli mahdotonta räjäyttää, tekniikka ei ollut yhtä voimakas kuin nykyään. Ja säätiö oli yhtä ihana kuin mukava, vaikka se oli sääli murtaa se, vaikka se rakennettiin viime vuosisadan 30-luvulla. Niinpä he voisivat rakentaa tuolloin.

Pyysin pari päivää pohdintaa ja alkoi rummage kautta tietokantaan ja kuvitella löytää tie ulos. Sitten, kaikki eivät olleet ystäviä tietokoneiden kanssa, minä itse aloin vain hallita sitä, joten pidin kaiken paperimuodossa.

Tietenkin sanotte, että nyt on paljon mahdollisuuksia tuhota perusta. Yleensä olet oikeassa, todellakin on vasarat, timanttien leikkaus ja muut laitteet, ja siellä on yrityksiä, jotka tarjoavat näitä palveluja. Ensinnäkin sitä ei voi käyttää kaikkialla (eri syistä, etäisyydestä, laitteiden käyttömahdollisuuksista jne.). Toiseksi, kaikki ovat hyvin kalliita. Yleisesti ottaen lue. Mitkä ovat vaihtoehdot.

Löysin kirjastani, että Moskovan alueella tuotetaan tällainen kemiallinen LDC-1. He julkaisevat tämän tuotteen SIGB: n nimellä, joka on heidän verkkosivuillaan http://www.sigb.ru/sigb.php. Kuvataan lyhyesti, mitä hän on.

HPC-1 (ei muuten räjähtäviä tuhoavia välineitä ensimmäisestä muunnoksesta) ja se on tarkoitettu pääasiassa betoni- ja teräsbetonimonoliittien hävittämiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös muihin kiinteisiin rakenteisiin. Tämä työkalu on jauhe, ei-syttyvä ja ei-räjähtävä. Kun se sekoittuu veteen, muodostuu työseos, joka kaadetaan onteloon (reikä) lisää merkittävästi tilavuutta ja aiheuttaa paineita seinille. Massalla syntyy jännitys, joka ylittää sen lopullisen vetolujuuden ja massa romahtaa halkeamien muodostamiseksi. Kauas ja syvä en pääse teoriaan.

Sovellin tätä tekniikkaa tuhoamaan nykyisen öljynjalostamon säätiö.

Vaikeinta oli reikien poraus, hallinto tunnisti 5 työntekijää, joilla oli voimakkaita reikiä, viikon ajan porat reikiä (optimaalinen halkaisija oli noin 30 mm), reikäkuvio on esitetty kuvassa, jonka aikana he toivat HPC-1-jauheen ja aloin työskennellä.

Valmisteen valmistelu seuraavasti. Hän kaatoi vettä puhtaaseen säiliöön (esimerkiksi kauhaan), minkä jälkeen jauhe kaadettiin vähitellen siihen sekoittaen jatkuvasti 270 ml vettä 1000 g: aan jauhetta. Massan sekoitusaika ei saa ylittää 8-10 minuuttia.

Reikät täytettiin työseoksella suuhun. Minun on sanottava, että vähiten kehittyneiden maiden käyttö on tehokasta lämpötiloissa +2 - +30 celsiusastetta. Mitä korkeampi seinälämpötila on, sitä kylmempi vesi on.

Päivän jälkeen saimme tuloksen kuten kuvassa, kasvien lattialla käyntiin katsomalla työn "seurauksia". Totuus on, että siellä oli koukku oli leikata erityinen työkalu. Minun on sanottava, että tämä "ilo" ei ole halpaa, niin en muista, kuinka paljon se maksaa, mutta nyt 1 kg tällaista jauhetta maksaa noin 120 ruplaa / kg. Koko prosessissa, jotta tuhota säätiö, se vei meidät 1,5 tonnia, mutta yritys oli rikas, eikä heillä ollut muuta mahdollisuutta. Yksityiskohtaisemmin tätä tekniikkaa voidaan tarkastella sivustolla, jonka olen edellä maininnut.

Ja myös katsella videokalvoa tästä aiheesta.

Tietenkin ymmärrän, että ei ole aina suositeltavaa käyttää tällaista kallista teknologiaa, mutta anna sen olla tietokantaan, jos se voi tulla kätevästi. Erikoisvarusteet sellaisten teosten suorittamiseen, joita voit aina löytää Internetistä, ei ole ongelmia, mutta kaikki tämä on erittäin kallista tänään.

Ja mitä tehdä, jos talousarvion määrä on rajallinen tai jos laitteiden sisäänkäynti on mahdotonta. Tässä on muutamia vinkkejä kokemuksestasi.

1 Tein tämän useita kertoja, kun minulla ei ollut oikosulkumittaria ja pistoolia, minun tarvitsin ryöstää paistinpannua ja lämmittää sitä paikkaan, joka rikkoisi perustan ja sitten veti sitä. Hyvä tapa, betoni tai kivi itse alkaa pilkkoutua, ja sinun on vain lopetettava se.

2 Käytä betonin "heikkoa" puolta, alhainen taivutus ja vetolujuus. Porata reikiä tai enemmän, mistä alareuna ei enemmän kuin 200 mm, työnnetään reiän huippu paineilmavasaraa (kuten risanke), huippu paremman hitsin sauva, paremmin pitää ja käyttää moukaria, se on vielä parempi paineilmavasaraa. Piikin sijaan on mahdollista järjestää kääntäjältä tavallisesta metallista 30,0 mm: n halkaisijaltaan uusi PIKU-terä, vain teräväksi (kartiomainen osa) pidempään kuin noin 150,0 mm, iskuvoima on pienempi ja betonin romahtaminen paranee. Luulen, että ymmärrät minua.

3 Voit käyttää leikkuulaitetta, kuten kuvassa, ja työskentele kamomilla, jakamalla osat betonista osissa, mutta reikiä tarvitaan vielä tässä tapauksessa.

4 Toinen vanha isoisänisäinen menetelmä (sitä käytettiin myös muinaisessa Egyptissä matkalla), sinun on porattava reikiä (halkaisijaltaan 30 mm) pitkin katkaisulinjaa, työnnä tai aja puukoristeita (tulpat on sovitettava hyvin tiukasti reikiin) kuivasta puusta (puu on otettava lehtipuusta ja mieluiten puun ytimestä, voit käyttää koivua) ja liota vedellä (kun märkä, puu kasvaa noin 15%) halkeamien kuluttua voit käyttää edellä kuvattuja menetelmiä. Tämä menetelmä on erityisen hyvä, jos konkreettisessa monoliitassa on jo suuria aukkoja, puuta kyllästettäessä veden kanssa kehittyy valtavia ponnisteluja ja repeää kaikki betonit mukaan lukien kaikki luonnolliset materiaalit, kuten graniitti.

Puukynnysten kyllästäminen tällä tavoin paremmin Laita tavallinen muovinen kertakäyttöinen kuppi korkkipellin yläosaan vedellä, ennen kuin lävistetään aukko pohjalla neulalla tai pienellä kynsillä (tämä on niin, että vesi kyllästyy asteittain puukorkilla veden kanssa). 10 tunnissa näkyy, että säätösi on peitetty halkeilla.

Arvioitu täällä. Kaikki edellä mainitut menetelmät soveltuvat mihin tahansa muuhun materiaaliin, myös luonnolliseen alkuperään. No, ehkä se on kaikki, vaikka he sanovat "murtautua rakentamatta", mutta joskus ei ole helppoa murtaa. Jos sinulla on muita vaihtoehtoja, kirjoita, se on minulle erittäin mielenkiintoinen ja varmasti lisään ne tähän viestiin.

Hyvät kollegani, sivustollani on paljon mielenkiintoisia asioita ja konkreettisten lisäksi suosittelen, että tarkastelemme muita materiaaleja ainutlaatuisista omilla tavoillaan rakennusmateriaalien tuotannon tekniikoilla:

2 Laajennettu vermikuliitti ja perliitti - nykyään nämä ovat uusia mahdollisuuksia tuotantoon ja liiketoimintaan.

3 Serobetoni ja rikki asfaltti - ainutlaatuiset teknologiat ja laitteet niiden tuotantoon.

4 Cellular betoni - mikä on parempi? Valitse paras vaihtoehto. Paras ja halpa versio tekniikasta ja laitteista rakennuspalikoiden tuottamiseksi ei-autoklaavista ilmastetusta betonista

5 Polystyreeni-palamattomat betonilohkot rakentamiseen käyttäen menetelmää ilman muottityörakennetta.

No, tässä optimistisessa huomautuksessa, pääsen lopettamaan, napsauta tätä linkki ja nähdä muita mielenkiintoisia materiaaleja sivustostani.

Kuinka jaat betonilohkon omilla käsilläsi?

Mitä ovat FBS-lohkot ja miten ne järjestetään?

Kuinka murtaa lohkon FBS? Kuinka murtaa lohkon FBS?

GOST 13579-78: n mukaisia ​​aluslohkoja kutsutaan "Betonilohkoiksi kellari seinille". Ne on valmistettu useista betonityypeistä:

- raskas, tiheys yli 1800 kg / m3. m;

- keuhkot, joiden tiheys on enintään 1 200 kg / m3. m;

- tiheä silikaatti, jonka keskimääräinen tiheys on noin 1 800 kg / m3. m.

Seinäpaneelit kellareille ovat seuraavia tyyppejä:

- FBS - perustilohkot ovat täysin kiinteitä;

- FBV - pohjapaneelit, joissa on putkistojen ja kattokaivojen leikkaukset kellareiden alapuolelle, lattian yläpuolelle tai seinän keskelle;

- FBP - pohjapaneelit, joissa on aukkoja, neljä aukkoa lähes koko lohkon korkeudelta, avautuvat.

Kuinka jakaa FBS: n, FBV: n ja FBP: n lohkot puoliksi vai epätasaisilla osuuksilla?

FBS: n ja FBV: n uuden tai toisen käden lohkon jakaminen ei ole kovin vaikeaa. Tämä on mahdollista, koska näillä betonituotteilla ei ole teräsvahvikehystä.

Jos haluat murtaa uudet perustuslohkot FBS tai FBV suunnilleen puoliksi tai tapah- tuu, niin esimerkiksi tasainen alusta, esimerkiksi käytössä oleva FBS-lohko, joka on jo saavuttanut voimaa, sijoitetaan paksuseinämäisen putken päälle sijoitetun romun tai romun yli. Jakoon perustettu lohko nostetaan nosturilla korkeintaan 200-300 mm: n korkeuteen (jopa puoli metriä) ja romahtaa voimakkaasti romun päälle. Jos onnistuu, ylempi lohko murtuu, jos vika on - alempi lohko.

Tuloksen takaamiseksi tarvitaan jakolasku loitoon. Tee tämä vaaditun halkaisijan mukaisesti pitkin halkaisijaltaan kaarevaa hitsia (poraa konkreettiselle SDS PLUS -poralle) poraamalla (ja on parempi käyttää lyöntiä), poraa reikien enimmäismäärä suurimmalle syvyydelle. Voit tehdä tämän käyttämällä porat SDS-plus 16x200 / 260 tai SDS-plus 16x940 / 1000 ja parempi SDS-plus 20x400 / 450 tai SDS-plus 20x940 / 1000.

Edellä kuvattu menettely, jossa on romun toisto.

Lohkon FBP on hieman vaikeampi. Heikentyneellä osuudella sen paksuus on 120 mm. Jos reiät porataan, ne heikentävät tyhjyysvyöhykkeen puoleista osaa hyvin voimakkaasti. Ja jos käännät sen ylösalaisin ja leikkaat sivuseinämät timanttilevyn sisältä, lohko murtuu kuin mutteri.

Mutta jakaminen kokonaan osa on vaikeampaa. Toimituspalvelun pitäisi kuitenkin tulla pelastustoimintaan ja tilata halutun kokoinen lohko (tavallinen poikkileikkaus, mutta ei-vakioitu pituus) betonituotteiden (betonituotteiden) tehtaalla. Se voi olla halvempi ja turvallisempi.

Kuinka katkaista lohkot FBS puoliksi ja pitkin?

Näiden lohkojen katkaisemiseksi on tarpeen heikentää niitä tulevan tauon linjalla yllä kuvatulla tavalla. Jos käytämme SDS-plus 20x940 / 1000 -porauksia ja porataan reikiä 30 mm: n läpi, ongelma voidaan ratkaista.

Mutta tässä tapauksessa tarjontapalvelu toimii halvemmalla ja nopeammin, jos se tilaa lisäpaksuja puolikerroksilta betonituotteissa.

Betoni hajotusmenetelmät

Rakentamisen aikana on usein tarpeen tuhota vanhat betonirakenteet.

Betoni on erittäin kestävä rakennusmateriaali, koska se pitää koko talon. Siksi monet rakentajat miettivät, miten tuhota konkreettisia. Tähän voidaan tehdä useita tapoja:

Esimerkiksi asunnon tai rakennuksen suunnittelussa sinun on tuhottava seinä. Vaihtoehtona on ihanteellinen käsin pidettävä hydraulinen työkalu, joka voi tuhota jopa 15 cm: n betonipinnan.

 1. Pieni rakenne voidaan jakaa murskaimella, erityisen vaikeissa paikoissa voidaan käyttää puncheria. Tämä on melko vaikea tapa, joka vaatii fyysistä työtä. Erityisen vahvaa pohjaa ei voida tuhota tällä tavoin.
 2. Voit tuhota betonin käyttämällä erityistä hapan seosta. Tämä on tavallisin tapa.
 3. Ei-räjähtäviä aineita käytetään usein esimerkiksi LDC-1-jauheena.
 4. Vahvitetun betonin tuhoutumismenetelmät ovat hieman erilaisia. Tavanomaiset menetelmät eivät toimi täällä. Vain leikkaaminen erikoisella timanttikaapelilla on tehokas.

Jotta ymmärtäisit, mikä tapa on asianmukainen tapauksessasi, sinun on perehdyttävä kuhunkin niistä tarkemmin.

Helppo tapa

Valittavana on betonin ja betoniterästen tuhoutuminen.

Pieni rakenne voidaan murskata palasiksi murskaimen kanssa. Tuhoutumisnopeus riippuu tässä tapauksessa vain fyysisistä ominaisuuksista. Jos fyysiset kyvyt ovat pieniä, se vie paljon aikaa ja vaivaa. Voit porata reikiä useissa paikoissa rei'ittimellä, sitten materiaalin lujuus vähenee ja se on paljon helpompi rikkoa se. On katsottava, että on täysin mahdol- lista murskata vahvistettu laatta murskaimella, mutta onko se sen arvoista, jos on muita helpompi tapoja?

Jauhehävitys

Hyvin usein kemiallisia jauheita käytetään kiinteiden rakennusmateriaalien tuhoamiseen. Ne eivät ole räjähdysaineita eikä helposti syttyviä. Tämän menetelmän suosio johtuu siitä tosiasiasta, että tuhoamisprosessissa ei muodostu ylimääräistä roskaa eikä ole olemassa melua, kuten tavanomaisen räjähdyksen tapauksessa. Laajalti käytetty jauhe NRS-1. Se on suuri hävitysvoima (yli 30 MPa).

Jauheen levitysmenetelmä on melko yksinkertainen. Aluksi reikiä porataan rakenteeseen. Veteen sekoitettu jauhe kaadetaan sitten näihin reikiin. Reikien halkaisijan on oltava 8 cm, reiän ja reiän välisen etäisyyden on oltava vähintään 56 cm. Niihin kaadettava aine kiteyttää ja tuhota rakennusmateriaalin. Ennen täydellistä tuhoamista, sinun on odotettava kaksi päivää. Tämän jälkeen on mahdollista löytää vain romun kappaleita säätiön paikasta, joka on helppo kuljettaa loppusijoituspaikalle.

Katso myös: Suositukset lattiapinnoitteen hionnasta

Hapan seoksen

Laskentataulukon kaavio: betonin tuhoutuminen alttiina suurnopeusuihkulle.

Kaikki tietävät hapon haitallisen vaikutuksen betoniin. Siksi kiinteiden rakenteiden hävittämiseen käytetään usein happoseosta. Hän yksinkertaisesti liuottaa sen. Jos on tarpeen poistaa pieni määrä kiinteää ainetta pinnalta, riittää vain kaataa happoa sen päälle. Esimerkiksi suolaa. On välttämätöntä toimia hyvin varovasti, jotta polttaisi itseäsi, eikä vahingoittaisi muutakaan. Mutta sen puhtaassa muodossa olevaa happoa käytetään hyvin harvoin, yleensä erityinen seos tehdään. Se auttaa purkamaan betonia, puhdistamaan sen tiilet ja pese pois ylimääräinen seinä. Seos koostuu väkevöidyistä hapoista ja inhibiereista.

Inhibiittorit ovat välttämättömiä, jotta ne eivät vahingoita toista pintaa betonilla. Esimerkiksi jos haluat puhdistaa pakastetun sekoittimen. Tämä seos tunkeutuu nopeasti syvälle materiaaliin ja tuhoaa sen niin, että jonkin ajan kuluttua se muuttuu pölyksi, helposti pyyhkäisi pois tavallisella harjalla. Jos jokin aika on kulunut ja rakennusaineita ei ole vielä täysin puhdistettu, seosta voidaan käyttää uudelleen.

Tuhoamenetelmä teräsbetonista

Siirtymäanalyysijärjestelmä: vaikutusalueen sijaintipaikan betonin tuhoutumisen indeksi.

Vahvistettu eroaa tavallisesta erikoisvoimasta. On mahdotonta porata reikiä siinä. Tarvitset erikoistyökaluja - voimakas pora, jossa on timanttisuuttimia. Vain tällainen pora voi tehdä tällaisen työn. Ne voivat porata reikiä missä tahansa kulmassa. Kaikki edellä kuvatut tuhoamismenetelmät eivät voi kilpailla timanttileikkauksella. Tällainen pora korkea materiaalin lujuus ei häiritse. Se leikkaa paksuuden pinnan.

Jos on tarpeen leikata erityisen suurikokoinen lohko, sinun on käytettävä koneella timanttikaapelia. Vain ammattilainen voi työskennellä tällaisella koneella, sitä on melko vaikea käyttää. Hävittämisen periaate on, että leikattu rakenne kääritään köyden ympärille. Leikkaus tapahtuu hydraulisella paineella. Hävittämisen määrä riippuu vahvuudesta. Jos tapaus on erityisen vaikea, noin 2 m: n kuluttua rakennetta leikataan. Tavallisen betonin leikkaaminen ei aiheuta tällaisia ​​vaikeuksia. Se tapahtuu viisi kertaa nopeammin. Tavallisesti konetta käytetään betonin leikkaamiseen, jonka paksuus on yli 1 m.

Tätä menetelmää käytettäessä on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

Vakioratkaisun järjestelmä betonin tuhoamisesta.

 1. Koneen mekanismi nopeasti lämpenee pysyvästä työstä, ja sitä on jatkuvasti jäähdytettävä. Siksi pitäisi olla lähde juoksevan kylmän veden läheisyydessä. Myös vesi toimii eräänlaisena suojana timanttipinnoitteelle, estää sen tuhoutumisen ja pesee prosessissa syntyvän ylimääräisen pölyn.
 2. On välttämätöntä pitää yllä jatkuvasti kolmivaiheista jännitettä, muuten laite ei toimi.

http://www.youtube.com/watch?v=qh60qc5x3OA Kaikki edellä kuvatut menetelmät ovat tehokkaita ja laajalti käytössä. Ne auttavat nopeasti päästä eroon tarpeettomasta betonista ja aloittaa uuden rakentamisen.

Sivu 2
 • vahvistaminen
 • tyypit
 • valmistus
 • välineet
 • asennus
 • laskelma
 • korjaus

Betonin tuhoutuminen omilla käsilläsi käsillä oleviin materiaaleihin

Betonin tuhoutuminen improvisoituilla keinoilla ilman kalliita vaihtoehtoja on välttämätöntä kääntää katseemme kaukaiseen menneisyyteen, kun ei ole olemassa laserleikkausta, kemiallisia jauheita tai pistoolia. Kaikki tehtiin viisaasti ja vähäisin kustannuksin.

Miten tuhota konkreettisia - yksinkertaisia ​​tapoja ↑

Aluksi keskustelu tulee olemaan yksinkertaisia, matalan budjetin tavoin, niin sanotusti, missä ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​työkaluja ja laitteita. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat käytettävissä, kustannustehokas käteiskustannusten osalta. Ainoa hetki on aika, jota joskus tarvitaan suurina määrinä.

Puhallin ja vesi ovat helpoin tapa. Tätä varten on välttämätöntä lämmittää betonia puhaltimella ja kaataa lämmityspaikka kylmällä vedellä. Kuten käytännössä ilmenee, materiaali ei heti romahda. Moniprosessi on välttämätön, mutta se on erittäin tehokas vaihtoehto. Kolmen tai neljän lähestymisen jälkeen betoni alkaa olla halkeamia. Loput voidaan valmistaa murskaimella.

Jos käytät tällaista betonin ominaisuutta heikkona taivutuksena ja rikkoutumisluvana, tarvitset seuraavat työkalut:

 • Perforater tehdä reikiä betoniin sen kanssa.
 • Huippu jackhammerista;
 • Kerskuria.

Reiät tehdään kahdenkymmenen senttimetrin etäisyydellä rakenteen reunasta, olkoon se seinä tai säätiö. Reikään työnnetään sokkamallin huippu, jonka päälle haluat lyödä murskaimen. Jos huippua ei löydy, voit käyttää vähintään kolmekymmentä millimetrin halkaisijaa, joka on teroitettu toisella puolella. Muutamia iskuja - ja betoni alkaa sortua. Näin ollen on mahdollista erottaa tarpeeksi suuri kappale, jos poraa reikiä tuhon ääriviivoja pitkin.

Joskus piikkien sijaan käytetään skarpelia. Tämä on heikompi työkalu, joten sinun on porattava reikiä sen halkaisijan mukaan, ja tarvitset enemmän näistä rei'istä. Näin sirut voivat olla pieniä kappaleita.

Egyptiläinen tapa ↑

Tätä isoisänisäistä tapaa käytettiin muinaisessa Egyptissä. Tätä varten on tarpeen porata useita reikiä, joiden läpimitta on vähintään kolmekymmentä millimetriä tarkalleen katkaisulinjaan nähden. Puusta valmistetut korkit asetetaan reikiin.

Huomaa, että kovapuusta on erittäin kuiva puu, mutta aina puun ytimestä, se on tiheämpi siellä. Muuten, voit käyttää koivua.

Puuputket asetetaan reikiin jännityksellä, eli niiden halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin reiän läpimitta, joten aja ne vasaralla. Sen jälkeen tulpat kaada vesi. Miten järjestää se parhaiten? Tätä varten voit käyttää muovikupia tai pulloa, jonka pohjassa on reikä neulalla. Tällainen vuotava säiliö asetetaan korkin päälle ja täytetään vedellä.

Puun putoaminen veteen tunkeutuu materiaaliin laajentamalla sitä. Kuten käytännössä käy ilmi, tällaisen vaikutuksen alainen puu kasvaa 15% sen tilavuudesta. Puun laajentaminen luo valtavaa paineita, jotka eivät kykene vain betoniin vaan myös kaikki luonnonkivet, jopa graniitit. Tällä tavoin egyptiläiset tuohon aikaan jakautuivat kiven lohkoiksi tasaisiin lohkoihin, joita käytettiin pyramidien rakentamisessa. Varmista, että kymmenessä päivässä betoni hajoaa täsmälleen suunnitellulla linjalla.

Nykyaikaiset betonin tuhoutumismenetelmät ↑

Nämä ovat vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää betonin rikkomiseen. Ne ovat yksinkertaisia ​​ja edullisia. Mutta jos on mahdollista ostaa erityinen LDC-1 -jauhe, prosessi voidaan suorittaa yhdellä tai kahdella päivällä.

Se on kemikaali, joka koskettaa vettä, laajenee useita kertoja. Alussa reikiä porataan murtumamuotoa pitkin, jossa jauheen vesiseos kaadetaan. Osuudet: 1,0 kg kemiallista / 0,27 litraa vettä. Sekoittaminen tapahtuu kymmenen minuutin kuluessa, sitten liuos kaadetaan reikiin reunaan. HPC-1: n käyttö on mahdollista vain lämpötilassa, joka ei ole alle + 5 ° C mutta korkeintaan +30 ° C. Jos seinälämpötila on korkea, jauheeseen lisättävä vesi tulee jäähdyttää.

Kestää alle yhden päivän kemikaalia raastaa betoni. Ei koukkua, ei tarvinnut jackhammeria. Betoni hajoaa yksinkertaisesti laajenevan kemikaalin vaikutuksesta. Hyvä tapa, tehokas, mutta vaatii jonkin verran kustannuksia, jotka liittyvät kemiallisen LDC-1-jauheen hankintaan.

Miten leikata betoni estää

Rakentamisprosessin aikana syntyy usein kysymys: kuinka leikata betonielementti? Ensi silmäyksellä tämä tehtävä tuntuu mahdottomalta, mutta materiaalistamme opit leikkausmenetelmistä ja työkaluista.

Tavallisesti betonilohkoja tuotetaan vakiokokoisina ottamatta huomioon kunkin yksittäisen kuluttajan ominaisuuksia. Siksi kokoonpanon ongelma on erittäin tärkeä. Tässä tapauksessa romun työ ei anna tarvittavaa tarkkuutta - on suositeltavaa leikata erikoistyökalujen ja koneiden avulla.

Tietenkin tällainen työ on parasta tehdä sisätiloissa, mutta ulkona. Ensinnäkin, sinulla ei ole ongelmia raskaan ja kokonaisen materiaalin kuljetuksessa, ja toisaalta betonipölyä suljetussa tilassa voi vahingoittaa terveyttäsi.

Betonilohkojen leikkaamiseen voidaan käyttää kivenleikkaavaa sahaa (betonia varten) tai leikkauskone, jossa on pöytä ja 350 mm: n sahaus.

Kiinteät kivienleikkauskoneet ovat seuraavat ominaisuudet:

 • leikkaussyvyys - 65-130 mm
 • leikattu pituus - 500-850 mm
 • akselin pyörimisnopeus - 1000-2800 kierrosta minuutissa
 • leikkauskulma - jopa 45 astetta

Lisäksi konkreettisten lohkojen leikkaamiseen on täydellinen sarja koneita: tarkka kääntöpää, sivu- ja kulma-asemat, kumitelty pöytä, vesipumppu, mutakulmat. Koneiden paino on 50-300 kg.

Betonin betonisahoja käytetään ahtaissa paikoissa. Ne ovat paljon helpompia ja liikkuvampia koneita.

Näiden työkalujen tekniset parametrit ovat seuraavat:

 • moottorin teho - enintään 4 kW
 • kierrostaajuus - 2700 kierrosta minuutissa
 • leikkaussyvyys - 150 mm
 • sahojen paino vaihtelee 10-12 kg: n sisällä

Kivikuiluhaarat näyttävät tavallisilta hakasilta. Ero on liimatuissa hampaissa, jotka ovat suurikokoisia (1,2 tuumaa).

Leikkaamme betonilohkon

Mekaaninen leikkaus

Tätä tarkoitusta varten käytetään sekä koneita että ketjusahoja:

1. Estää pölyn tarttumasta betonilohkoihin, kostuta sahanterä puhtaalla vedellä. 2. Piirrä leikkausviiva käyttäen liitua 3. Tee leikkaus 4. Pese sitten ja harjaa lika ja lietemäinen lohkojen etupinta

5. Anna betonilohkon kuivua ennen työntöä.

Betoni hajotusmenetelmät

Rakentamisen aikana on usein tarpeen tuhota vanhat betonirakenteet.

Betoni on erittäin kestävä rakennusmateriaali, koska se pitää koko talon. Siksi monet rakentajat miettivät, miten tuhota konkreettisia. Tähän voidaan tehdä useita tapoja:

Esimerkiksi asunnon tai rakennuksen suunnittelussa sinun on tuhottava seinä. Vaihtoehtona on ihanteellinen käsin pidettävä hydraulinen työkalu, joka voi tuhota jopa 15 cm: n betonipinnan.

 1. Pieni rakenne voidaan jakaa murskaimella, erityisen vaikeissa paikoissa voidaan käyttää puncheria. Tämä on melko vaikea tapa, joka vaatii fyysistä työtä. Erityisen vahvaa pohjaa ei voida tuhota tällä tavoin.
 2. Voit tuhota betonin käyttämällä erityistä hapan seosta. Tämä on tavallisin tapa.
 3. Ei-räjähtäviä aineita käytetään usein esimerkiksi LDC-1-jauheena.
 4. Vahvitetun betonin tuhoutumismenetelmät ovat hieman erilaisia. Tavanomaiset menetelmät eivät toimi täällä. Vain leikkaaminen erikoisella timanttikaapelilla on tehokas.

Jotta ymmärtäisit, mikä tapa on asianmukainen tapauksessasi, sinun on perehdyttävä kuhunkin niistä tarkemmin.

Helppo tapa

Valittavana on betonin ja betoniterästen tuhoutuminen.

Pieni rakenne voidaan murskata palasiksi murskaimen kanssa. Tuhoutumisnopeus riippuu tässä tapauksessa vain fyysisistä ominaisuuksista. Jos fyysiset kyvyt ovat pieniä, se vie paljon aikaa ja vaivaa. Voit porata reikiä useissa paikoissa rei'ittimellä, sitten materiaalin lujuus vähenee ja se on paljon helpompi rikkoa se. On katsottava, että on täysin mahdol- lista murskata vahvistettu laatta murskaimella, mutta onko se sen arvoista, jos on muita helpompi tapoja?

Jauhehävitys

Hyvin usein kemiallisia jauheita käytetään kiinteiden rakennusmateriaalien tuhoamiseen. Ne eivät ole räjähdysaineita eikä helposti syttyviä. Tämän menetelmän suosio johtuu siitä tosiasiasta, että tuhoamisprosessissa ei muodostu ylimääräistä roskaa eikä ole olemassa melua, kuten tavanomaisen räjähdyksen tapauksessa. Laajalti käytetty jauhe NRS-1. Se on suuri hävitysvoima (yli 30 MPa).

Jauheen levitysmenetelmä on melko yksinkertainen. Aluksi reikiä porataan rakenteeseen. Veteen sekoitettu jauhe kaadetaan sitten näihin reikiin. Reikien halkaisijan on oltava 8 cm, reiän ja reiän välisen etäisyyden on oltava vähintään 56 cm. Niihin kaadettava aine kiteyttää ja tuhota rakennusmateriaalin. Ennen täydellistä tuhoamista, sinun on odotettava kaksi päivää. Tämän jälkeen on mahdollista löytää vain romun kappaleita säätiön paikasta, joka on helppo kuljettaa loppusijoituspaikalle.

Hapan seoksen

Laskentataulukon kaavio: betonin tuhoutuminen alttiina suurnopeusuihkulle.

Kaikki tietävät hapon haitallisen vaikutuksen betoniin. Siksi kiinteiden rakenteiden hävittämiseen käytetään usein happoseosta. Hän yksinkertaisesti liuottaa sen. Jos on tarpeen poistaa pieni määrä kiinteää ainetta pinnalta, riittää vain kaataa happoa sen päälle. Esimerkiksi suolaa. On välttämätöntä toimia hyvin varovasti, jotta polttaisi itseäsi, eikä vahingoittaisi muutakaan. Mutta sen puhtaassa muodossa olevaa happoa käytetään hyvin harvoin, yleensä erityinen seos tehdään. Se auttaa purkamaan betonia, puhdistamaan sen tiilet ja pese pois ylimääräinen seinä. Seos koostuu väkevöidyistä hapoista ja inhibiereista.

Inhibiittorit ovat välttämättömiä, jotta ne eivät vahingoita toista pintaa betonilla. Esimerkiksi jos haluat puhdistaa pakastetun sekoittimen. Tämä seos tunkeutuu nopeasti syvälle materiaaliin ja tuhoaa sen niin, että jonkin ajan kuluttua se muuttuu pölyksi, helposti pyyhkäisi pois tavallisella harjalla. Jos jokin aika on kulunut ja rakennusaineita ei ole vielä täysin puhdistettu, seosta voidaan käyttää uudelleen.

Tuhoamenetelmä teräsbetonista

Siirtymäanalyysijärjestelmä: vaikutusalueen sijaintipaikan betonin tuhoutumisen indeksi.

Vahvistettu eroaa tavallisesta erikoisvoimasta. On mahdotonta porata reikiä siinä. Tarvitset erikoistyökaluja - voimakas pora, jossa on timanttisuuttimia. Vain tällainen pora voi tehdä tällaisen työn. Ne voivat porata reikiä missä tahansa kulmassa. Kaikki edellä kuvatut tuhoamismenetelmät eivät voi kilpailla timanttileikkauksella. Tällainen pora korkea materiaalin lujuus ei häiritse. Se leikkaa paksuuden pinnan.

Jos on tarpeen leikata erityisen suurikokoinen lohko, sinun on käytettävä koneella timanttikaapelia. Vain ammattilainen voi työskennellä tällaisella koneella, sitä on melko vaikea käyttää. Hävittämisen periaate on, että leikattu rakenne kääritään köyden ympärille. Leikkaus tapahtuu hydraulisella paineella. Hävittämisen määrä riippuu vahvuudesta. Jos tapaus on erityisen vaikea, noin 2 m: n kuluttua rakennetta leikataan. Tavallisen betonin leikkaaminen ei aiheuta tällaisia ​​vaikeuksia. Se tapahtuu viisi kertaa nopeammin. Tavallisesti konetta käytetään betonin leikkaamiseen, jonka paksuus on yli 1 m.

Tätä menetelmää käytettäessä on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

Vakioratkaisun järjestelmä betonin tuhoamisesta.

 1. Koneen mekanismi nopeasti lämpenee pysyvästä työstä, ja sitä on jatkuvasti jäähdytettävä. Siksi pitäisi olla lähde juoksevan kylmän veden läheisyydessä. Myös vesi toimii eräänlaisena suojana timanttipinnoitteelle, estää sen tuhoutumisen ja pesee prosessissa syntyvän ylimääräisen pölyn.
 2. On välttämätöntä pitää yllä jatkuvasti kolmivaiheista jännitettä, muuten laite ei toimi.


Kaikki edellä kuvatut menetelmät ovat tehokkaita ja laajalti käytössä. Ne auttavat nopeasti päästä eroon tarpeettomasta betonista ja aloittaa uuden rakentamisen.

Betonin tuhoutuminen omilla käsilläsi käsillä oleviin materiaaleihin

Betonin tuhoutuminen improvisoituilla keinoilla ilman kalliita vaihtoehtoja on välttämätöntä kääntää katseemme kaukaiseen menneisyyteen, kun ei ole olemassa laserleikkausta, kemiallisia jauheita tai pistoolia. Kaikki tehtiin viisaasti ja vähäisin kustannuksin.

Miten tuhota konkreettisia - yksinkertaisia ​​tapoja ↑

Aluksi keskustelu tulee olemaan yksinkertaisia, matalan budjetin tavoin, niin sanotusti, missä ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​työkaluja ja laitteita. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat käytettävissä, kustannustehokas käteiskustannusten osalta. Ainoa hetki on aika, jota joskus tarvitaan suurina määrinä.

Puhallin ja vesi ovat helpoin tapa. Tätä varten on välttämätöntä lämmittää betonia puhaltimella ja kaataa lämmityspaikka kylmällä vedellä. Kuten käytännössä ilmenee, materiaali ei heti romahda. Moniprosessi on välttämätön, mutta se on erittäin tehokas vaihtoehto. Kolmen tai neljän lähestymisen jälkeen betoni alkaa olla halkeamia. Loput voidaan valmistaa murskaimella.

Jos käytät tällaista betonin ominaisuutta heikkona taivutuksena ja rikkoutumisluvana, tarvitset seuraavat työkalut:

 • Perforater tehdä reikiä betoniin sen kanssa.
 • Huippu jackhammerista;
 • Kerskuria.

Reiät tehdään kahdenkymmenen senttimetrin etäisyydellä rakenteen reunasta, olkoon se seinä tai säätiö. Reikään työnnetään sokkamallin huippu, jonka päälle haluat lyödä murskaimen. Jos huippua ei löydy, voit käyttää vähintään kolmekymmentä millimetrin halkaisijaa, joka on teroitettu toisella puolella. Muutamia iskuja - ja betoni alkaa sortua. Näin ollen on mahdollista erottaa tarpeeksi suuri kappale, jos poraa reikiä tuhon ääriviivoja pitkin.

Joskus piikkien sijaan käytetään skarpelia. Tämä on heikompi työkalu, joten sinun on porattava reikiä sen halkaisijan mukaan, ja tarvitset enemmän näistä rei'istä. Näin sirut voivat olla pieniä kappaleita.

Egyptiläinen tapa ↑

Tätä isoisänisäistä tapaa käytettiin muinaisessa Egyptissä. Tätä varten on tarpeen porata useita reikiä, joiden läpimitta on vähintään kolmekymmentä millimetriä tarkalleen katkaisulinjaan nähden. Puusta valmistetut korkit asetetaan reikiin.

Huomaa, että kovapuusta on erittäin kuiva puu, mutta aina puun ytimestä, se on tiheämpi siellä. Muuten, voit käyttää koivua.

Puuputket asetetaan reikiin jännityksellä, eli niiden halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin reiän läpimitta, joten aja ne vasaralla. Sen jälkeen tulpat kaada vesi. Miten järjestää se parhaiten? Tätä varten voit käyttää muovikupia tai pulloa, jonka pohjassa on reikä neulalla. Tällainen vuotava säiliö asetetaan korkin päälle ja täytetään vedellä.

Puun putoaminen veteen tunkeutuu materiaaliin laajentamalla sitä. Kuten käytännössä käy ilmi, tällaisen vaikutuksen alainen puu kasvaa 15% sen tilavuudesta. Puun laajentaminen luo valtavaa paineita, jotka eivät kykene vain betoniin vaan myös kaikki luonnonkivet, jopa graniitit. Tällä tavoin egyptiläiset tuohon aikaan jakautuivat kiven lohkoiksi tasaisiin lohkoihin, joita käytettiin pyramidien rakentamisessa. Varmista, että kymmenessä päivässä betoni hajoaa täsmälleen suunnitellulla linjalla.

Nykyaikaiset betonin tuhoutumismenetelmät ↑

Nämä ovat vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää betonin rikkomiseen. Ne ovat yksinkertaisia ​​ja edullisia. Mutta jos on mahdollista ostaa erityinen LDC-1 -jauhe, prosessi voidaan suorittaa yhdellä tai kahdella päivällä.

Se on kemikaali, joka koskettaa vettä, laajenee useita kertoja. Alussa reikiä porataan murtumamuotoa pitkin, jossa jauheen vesiseos kaadetaan. Osuudet: 1,0 kg kemiallista / 0,27 litraa vettä. Sekoittaminen tapahtuu kymmenen minuutin kuluessa, sitten liuos kaadetaan reikiin reunaan. HPC-1: n käyttö on mahdollista vain lämpötilassa, joka ei ole alle + 5 ° C mutta korkeintaan +30 ° C. Jos seinälämpötila on korkea, jauheeseen lisättävä vesi tulee jäähdyttää.

Kestää alle yhden päivän kemikaalia raastaa betoni. Ei koukkua, ei tarvinnut jackhammeria. Betoni hajoaa yksinkertaisesti laajenevan kemikaalin vaikutuksesta. Hyvä tapa, tehokas, mutta vaatii jonkin verran kustannuksia, jotka liittyvät kemiallisen LDC-1-jauheen hankintaan.

Miten murtautua betoni estää - erilaisia ​​vaihtoehtoja

Rakennustöiden aikana on tarpeen murtaa betonista valmistettu materiaali, joka on palvellut kaiken aikaa, mikä on tukeva materiaali. Sen päätavoite on pitää koko rakenne itsessään. Tästä syystä usein kysytään - miten rikkoa konkreettinen lohko. Ja tähän on useita tapoja.

Laitelohkot

Tällaisten elementtien valmistukseen käytetään erityyppisiä betonituotteita:

 • raskas, jonka tiheys on 1 800 kg kuutiometriä kohden;
 • keuhko (enintään 1 200);
 • tiivis silikaattipohjainen (1 800 alueella).

Seinäelementit, joita käytetään kellarin sisustukseen, jaetaan useisiin ryhmiin:

 • kiinteänä aineena;
 • lohkoelementit, joissa on aukkoja putkistoihin ja kattoreihin kellarissa, seinissä tai lattiapinnan yläpuolella;
 • onttoja elementtejä. Neljä lohkon osaa lohkossa, avoimella pohjalla.

Hävitystavat

Jos haluat tietää, miten tuhota konkreettinen lohko omilla käsillänne, oppia tähän olemassa oleviin menetelmiin.

Käytämme moukaria

Se on helppo tapa tuhota pienikokoiset rakenteet, joihin käytetään mörssiä. Työnopeus tällaisessa tilanteessa riippuu vain henkilön fyysisistä tiedoista. Jos ne ovat pieniä, niin se vie aikaa ja vaivaa tehdä tämä työ.

Betonin lujuuden pienentämiseksi osa tietyissä paikoissa porataan rei'ittimellä. Tämän jälkeen lohkon rikkominen on paljon helpompaa.

Oletetaan, että murskain voi rikkoa betoniteräksen. Pitääkö minun käyttää valtaa, kun on muita, kevyempiä vaihtoehtoja?

Käytä jauhetta

Kuinka jakaa betonilohko omilla kädilläsi käyttämällä jauhetta tähän?

Usein tällaisia ​​tarkoituksia varten käytetään erityisiä jauhekoostumuksia, jotka ovat räjähdysturvallisia ja palamattomat keinot. Tämän materiaalin kysyntää selittää se, että tuhoavan työn prosessissa ei ole paljon roskia, ei ole liiallista melua, joka voi syntyä räjähdyksessä.

Yleisimmin käytetty jauhe on LDC-1, jolla on suuri tuhovoima.

Jauherakenteen käyttö on helppoa. Ensin reiät porataan konkreettisessa rakenteessa rikki. Sen jälkeen ne kaadettiin veden ja kemiallisen jauheen seokseen. Kunkin reiän halkaisija on noin kahdeksan senttimetriä.

"Maksujen" välilehtien väliset välekset olisi järjestettävä noin viisikymmentäkuusi senttimetrin välein. Kaadettu aine kiteytyy ja vaikuttaa haitallisesti betoniseokseen. Prosessin suorittamiseksi sinun on odotettava pari päivää. Sen jälkeen rakennustyömaalla on romuttamoja, jotka voidaan helposti poistaa ja hävittää.

Hapon koostumus

Miten betonilohkon rikkomatta hapolla? Kaikki tietävät, että näillä yhdisteillä betonilla on haitallinen vaikutus. Tämän vuoksi vanhan betonin hajottamiseksi käytetään usein happoseosta yksinkertaisesti liuottamalla se.

Kun on tarpeen poistaa pieni määrä betonia pinnalta, se yksinkertaisesti kaadetaan nesteellä. Esimerkiksi se voi olla suolahappokoostumus. On välttämätöntä toimia huolellisesti, jotta se ei pääse polttamaan eikä aiheuta vaurioita ympäröiville esineille.

Puhtaassa muodossa happoa käytetään harvoin. Tällöin valmistetaan erikoissekoituksia.

Valmistettujen nesteiden avulla betonituotteet liukenevat, tiiliseinä puhdistetaan materiaalijäännöksistä. Seoksen valmistamiseksi käyttäen väkeviä happoja ja inhibiittorien lisäaineita. Jälkimmäiset ovat tarpeen, jotta mitään vahinkoa ei voitaisi paitsi betoni. Kuvittele, että sinun on puhdistettava betonisekoittimen. Seos pystyy tunkeutumaan materiaaliin ja tuhoamaan sen siten, että se muuttuu pian pölyksi, helposti poistetulla yksinkertaisella harjalla. Jos ensimmäinen käsittely ei anna tulosta, happokoostumus lisätään uudelleen.

Tuhotamme vahvistetun betonin

Kuinka rikkoa betoniteräkset omiin käsiisi? Tällaiset betonielementit eroavat tavallisesta erikoistasosta. Reikien järjestäminen lohkolla ei ole mahdollista, kun käytetään reikälevyä. Tämä vaatii erikoislaitteita voimakkaan porauksen muodossa, jolla on timanttisuutin.

Porausreikien avulla on järjestetty eri kulmia. Edellä mainitut menetelmät eivät edes pysty luomaan kilpailua timanttileikkausta varten, koska suuri lujuus ei häiritse porausta - kaikki pinnat leikataan.

Tarvittaessa leikattaessa betonielementtiä, joka on kooltaan erilainen, käytä erikoiskoneella timanttikaapelia. Asiantuntija pystyy hallitsemaan tällaista aggregaattia, koska prosessi aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia.

Tuhoavana periaatteena on, että sahattu rakenne kääritään köydellä ja aloittaa leikkausprosessin, joka tapahtuu hydraulisen paineen vaikutuksen alaisena. Leikkauksen nopeus riippuu lohkon lujuudesta. Vaikeissa tilanteissa noin kaksi metriä betonia leikataan tunnin sisällä. Tavanomaisten monimutkaisten lohkojen tuhoamisen yhteydessä ei tapahdu prosessi viisi kertaa nopeammin.

Laitetta käytetään yleensä betonin leikkaamiseen, jonka paksuus ei ylitä yhtä metriä.

Tämän menetelmän avulla on suositeltavaa täyttää tietyt vaatimukset:

 1. Laite kuumenee nopeasti jatkuvasta toiminnasta, ja se joutuu jatkuvasti jäähtymään. Tätä tarkoitusta varten on sijoitettava viileän veden lähde työpaikan välittömässä läheisyydessä. Tämä neste on samalla suojan timanttipinnoitteelle, suojaa sitä vaurioilta, eliminoi ylimääräisen pölyn kertyneen työvaiheen aikana.
 2. On keskeytymätöntä tapaa käyttää jännitettä kolmeen vaiheeseen niin, että betonilohkonleikkuukone voi toimia.

Joitakin vaihtoehtoja

Ei ole työkaluja, joiden avulla voit leikata lohkon kerralla. Siksi rakenteen leikkaamiseen käytetään usein seuraavia tekniikoita:

 • elementti on asennettu kiinteälle alustalle;
 • kiinnitä lohko asennuskierteeseen ja nosta nosturi kymmenkunta senttimetriä;
 • nauha mittaa haluttu pituus;
 • tässä paikassa on teräsnauha tai metallikulma;
 • liuska asetetaan lähelle alustan reunaa alapuolella;
 • Tietyllä korkeudella hihna hajoaa, lohko putoaa ja puristuu haluttuun paikkaan.

Ongelma halkaisulaatujen laatujen kanssa johtuu siitä, että materiaalin leikkaaminen vinossa antaa joskus odottamattomia tuloksia. Siksi kokeneilla käsityöläisillä on paljon aikaa tehdä leikkaus mahdollisimman tarkaksi:

 1. Nopeaa vaihtoehtoa pidetään murskaimena. Sen avulla kaikki käytettävissä olevat kasvot pilkkoidaan liitospintoihin.
 2. Laatutapa on syvyysleikkauksia kolmella käytettävissä olevilla pisteillä. Sen avulla voit katkaista lohkon halutulla rivillä.

Jos erikoistekniikan soveltaminen ei ole mahdollista, lohkot tuhotaan manuaalisesti:

Nämä menetelmät mahdollistavat halutun pituisen kappalemäärän ilman nosturin asennusta. Mutta on yksi ehto - esilohkot altistuvat kiinteälle alustalle. Kiilan jakaminen suoritetaan seuraavasti:

 • Leikkauslinjaan on järjestetty 7-10 särmäistä reikää, joiden halkaisija on enintään seitsemän senttimetriä syvä;
 • metallista valmistettu kiila on sijoitettu kumpaankin;
 • vuorotellen upotetut kiilat muodostavat halkeaman, jonka takia lohko jaetaan palasiksi

Toinen menetelmä vie paljon aikaa, siksi sitä käytetään harvoin:

 • järjestää reiät käytettävissä oleviin pintoihin. Halkaisija kunkin - 1-2 cm;
 • kuivat puiset sakset;
 • sitten kukin tappi kostutetaan runsaasti vedellä niin, että puu laajenee ja varmistaa betonilohkon jakautumisen.

Lisäsimme, että tietyissä tilanteissa käytä räjähtämätöntä sävellystä, joka kykenee laajentamaan itsestään. Ne ostetaan kaupoissa rakennusmateriaaleja. Rakenne on täynnä konkreettisia sokeita reikiä ja se on improvisoitu kiilojen rooli. Tällä seoksella ei ole pelkästään betonia vaan myös luonnollisen kiven kiviä.

Runsaasti vaihtoehtoja, valinta on sinun.