Kuinka laimentaa sementti itse?

Sementtiä käytetään usein betoni-, kipsi-, rakennus- ja lämpöeristysseosten valmistukseen. Sideaineen suhteet muihin täyteaineisiin riippuvat sen ominaisuuksista (ennen kaikkea - vahvuusmerkinnät) ja ratkaisun tarkoituksen. Monissa tapauksissa on riittävää yksinkertaisesti laimentaa sementti hiekalla lisäämättä muita epäpuhtauksia, tämä on yleisin perusta. Menestyksen avain on oikein valittu komponenttien mittasuhteet, niiden laatu, valmistelu ja sekoittamisen tasaisuus.

Seoksen valmisteluohjeet

Manuaalista vaivaamista varten on suositeltavaa laimentaa sementti metalli- tai muovisäiliöön: kylpyamme, altaaseen, vanhaan kylpyyn, kauhaan. Sekoitusta varten tarvitset lapion, lastan, lastan tai porauksen suuttimiin. Suurten määrien valmistamiseksi sementilasta (1 m3: sta) on suositeltavaa käyttää betonisekoittimia. Kaikki laitteet ja vaivausalue valmistetaan etukäteen, samoin kuin ruiskutettavat osat. Sementtipohjan elinkyky on 1-1,5 h, seos levitetään heti valmistuksen jälkeen.

Hiekka esipestään ja kuivataan, märkä täyteainetta ei voida lisätä - tämä johtaa suhdetta W / C. Sementti-hiekokoostumuksen ominaisuudet riippuvat sideaineen ominaisuuksista ja valituista mittasuhteista (vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi, tehtaan vahvuusmerkki jaettuna hiekkajakeiden määrällä). On suositeltavaa laimentaa sementti puhtaalla vedellä (sulata sulatettu, sade tai juominen), ei ole suositeltavaa ottaa sitä avoimilta lähteiltä. Joustavuuden lisäämiseksi on sallittua lisätä lisäaineita (nestesaippua, kalkkia, pehmittimiä), mutta enintään 4-5% sideaineen kokonaismäärästä.

Kuormituskomponenttien sekvenssi riippuu sekoittamismenetelmästä: manuaalisesti, hiekalla ja sementillä seulotaan ensin säiliöön, sitten ne suljetaan nesteellä. Käyttämällä betonisekoittimena päinvastoin - vettä kaadetaan kulhoon, sitten - täyteaineita. On parempi laimentaa lisäaineita ja epäpuhtauksia välittömästi, poikkeus tehdään vain vahvistuskuidulle. Joka tapauksessa sementtilaasti sekoitetaan enintään viisi minuuttia, jonka aikana sen on saavutettava yhtenäinen sakeus. Oikein valmistettu koostumus jää huulten tai lastan päälle ja kulkee tasaisesti käännettynä, eikä siinä ole oksia ja laimentamattomia hiukkasia.

Täyteaineiden suhde

Suurin toimenpide on sideaineen osuus. Koostumuksen tarkoituksesta riippuen käytetään seuraavia osuuksia syöttökomponenteista:

1. Kipsinvalmistuksessa: 1: 3, suhde W / C ei ylitä 1, on suositeltavaa laimentaa koostumus annoksittain. Kun työskentelet sisätiloissa, sementtilujuuden vähimmäistaso on M150 ja julkisivulaatu on M300. Jotta lujuus kipsiin saataisiin, kalkkia saa pistää (enintään 50% hiekkapitoisuudesta).

2. Muurauslaastia vaurioitettaessa: 1: 4, sideaineen lujuusluokka ei ole pienempi kuin M300. Kalkki otetaan käyttöön pelkästään sammutettuna ja enintään 0,3 prosentilla sementtiosuudesta. Ihanteellinen B / C-suhde on 0,5, 50 g nestemäistä saippuaa lisäämällä muovisuutta. Muurauskoostumukset valmistetaan tiukassa sekvenssissä: ensin vettä johdetaan säiliöön tai betonisekoittimeen, sitten täyteaineiksi.

3. Perustustyölle: 1: 2: 4 (sementti, hiekka, murskattu kivi), veden osuus otetaan yhtä paljon kuin sideaineen tilavuus. Käytetty M400: n Portland-sementti ja kiinteiden kivien karkea aggregaatti täyteaine, seos tehdään betonisekoittimessa.

4. Betonipäällysteiden kaatamisen yhteydessä on välttämätöntä laimentaa korkealaatuista sementtiä hiekalla suhteessa 1: 3, suhde W / C = 0,5. Koostumuksen pitäisi saavuttaa lian ja täyttää pienet aukot, on parempi vaivata sitä väkisin.

5. Kun silitys lattiat, valmistetaan sementin ja hiekan seosta suhteessa 1: 1. Nestemäinen lasi tai kalkki on laimennettava etukäteen vedessä suhteessa korkeintaan 0,1 prosenttiin sideaineen osuudesta.

Betonien ja erilaisten täyteaineiden koostumusten valmistuksessa sementtiä lisätään liuokseen sekoittamatta hiekkaa, kaikissa muissa tapauksissa on suositeltavaa seuloa yhteen. Sen lisäksi, että nukahtaminen on tarkasti mitattu, oikean mittasuhteet määräytyvät sideaineen tuotemerkin avulla (ei vähäisempää kuin vaaditaan, jos sen laatu tai tuoreus kyseenalaistetaan, sen kulutus kasvaa), hiekan puhtaus ja kuivuus sekä raudan lujuus ja lechadnost (betonille). Vaikeinta on valita vesi-sementtisuhde, on suositeltavaa käyttää ensin 85% vettä, sitten vähitellen esitellä jäännös.

Usein kysytään: miten sementti laimennetaan nestemäisellä saippualla. Tämä lisäaine on hyvin suosittu yksityisessä rakentamisessa, se on halvin pehmitin. Mutta ylimääräinen vaahto on haitallista, on parempi odottaa 3-4 minuuttia, jotta se kutistuisi ja sen jälkeen vain sementti-hiekkaseos (ja pienissä osissa). Vaivaamisen aika kasvaa noin 5 minuuttia. Epäpuhtauksien kokonaismäärä (mukaan lukien värjäysmineraalit) ei saa ylittää 10 paino-% sideainetta, muuten valmistetun liuoksen laatu heikkenee jyrkästi (liimaominaisuudet tasoitetaan).

Kasvatuksen tulee olla ympäristön lämpötilassa +5 ° C. Käytä tarvittaessa betonisekoittimia, sillä se lisää liuoksen yhtenäisyyttä ja laatua. Automaattisella vaivaamisella lastauskomponenttien järjestys riippuu fraktioiden koosta: pienestä suureen. Valmis ratkaisu puretaan ja käytetään välittömästi, sitä korkeampi sementtityyppi, sitä nopeammin se tarttuu. Suorituskyvyn parantamiseksi suositellaan:

 • ottaa käyttöön palelturvallisia tai hydrofobisia lisäaineita (betonin kannalta merkityksellisiä);
 • kun sekoitat kipsiä, vaihda osa hiekasta perliittiä (lisäävät eristysominaisuuksia);
 • koekoostumus komponenttien laadun tarkistamiseksi;
 • jos mahdollista käytä erityisiä annostelijoita.

Sementin laimentaminen - seoksen mittasuhteet

Sementti on vaadittu rakennusmateriaali, jota käytetään eri töiden suorittamisessa. Siitä käy ilmi rakennusten rakentamisprosessissa käytetty betoni, joka luo perustan tai muita esineitä. Se on sementti, joka on tärkein komponentti konkreettisen ratkaisun muodostumiselle. Siksi sinun on tiedettävä tarkasti, miten tämä seos luodaan, niin että sillä on haluttu johdonmukaisuus ja yhtenäisyys. Katsotaan siis, kuinka laimentaa sementti oikein.

SISÄLTÖ

Sementin käytön ominaisuudet

Sementti on erityinen liima-aine, jota käytetään erilaisten seosten tai ratkaisujen tuottamiseen. Useimmin valmistettu betoniliuos, joka koostuu seuraavista osista:

 • sopiva sementtiaste;
 • puhdas vesi;
 • erilaisia ​​täyteaineita, joissa hiekkaa tai murskattua kiveä voidaan käyttää.

Laastin määrä, komponenttien laatu ja niiden mittasuhteet ovat täysin riippuvaisia ​​seoksen tarkoituksesta, koska sitä voidaan käyttää seinien asentamiseen tai kipsiin (kuin suihkuttamalla ilmastettua betonia). Sitä käytetään täyttämään säätiö tai muita vastaavia tarkoituksia.

Perussäännöt laadukkaan ratkaisun luomiseksi

Laatusekoituksen laadintaprosessissa käytetyt perussäännöt ovat:

 • se saa sekoittaa komponentteja ja täyttää ne vedellä metalli- tai muovisäiliöön;
 • säiliön koko riippuu liuoksen tilavuudesta, joka on saavutettava lopussa;
 • kuivat osat, nimittäin hiekka ja sementti, sekoitetaan alun perin, ja on tarpeen seuloa niitä etukäteen hienojakoisen seulan läpi niin, että ne eivät sisällä suuria epäpuhtauksia tai kyllästämiä aineita;
 • tähän seokseen lisätään vielä puhdasta vettä ja edullisesti se on kylmä;
 • veden lisäämisen aikana on välttämätöntä sekoittaa seos perusteellisesti saadakseen optimaalisen koostumuksen, joka on samanlainen kuin hapan kerma;
 • on toisaalta helppo määrittää haluttu paksuus, koska seosta pitää pitää lastalla ja sitä ei saa tyhjentää.

Tuloksena olevalla ratkaisulla on optimaaliset parametrit puolitoista tuntia, joten sinun on käytettävä sitä aiottuun tarkoitukseen tietyn ajan kuluessa. Jos tämä ei toimi, sinun on tehtävä uusi sekoitus.

Mitkä ovat laimennetun sementin osuudet?

Oikeat mittasuhteet voivat vaihdella merkittävästi eri seoksista. Sen vuoksi ennen sekoittamista on päätettävä, mihin tarkoitukseen tietyn ratkaisun käyttöä käytetään.

Suosituimmat ratkaisut, joihin tarvitaan sementtiä ovat:

 • Sekoita kipsiseinien päälle. Valmistusta varten on suositeltavaa käyttää 1 osa sementistä ja 3 osaa hiekkaa. Veden määrä on tavallisesti yhtä suuri kuin osa sementistä, mutta sitä ei voida lisätä välittömästi, joten se kaadetaan kuivaan seokseen pieninä annoksina halutun sakeuden saavuttamiseksi. Jos sisäinen rappaus on tarpeen, valitaan merkit M150 tai M200, ja jos aiot kipsata julkisivun, niin merkki M300 tekee.
 • Muurauslaasti. Se käyttää 1 osaa sementtiä ja 4 osaa hiekkaa. Parhaimmat tuotemerkit näille teoksille ovat M300 ja M400. Melko usein vielä kalkkia lisätään tähän seokseen, joka toimii supistavana komponenttina. Sen määrä lasketaan 0,2 osaa kohti yhtä osaa sementistä. Tämän aineen ansiosta saavutetaan muovinen liuos, joka on melko helppoa ja kätevää työskennellä. Veden määrä voi vaihdella, koska sitä lisätään vähitellen, kunnes saadaan halutun tiheyden liuos. On tärkeää valmistaa seos, joka ei tyhjennä 40 asteen kulmassa kallistetusta spatulista.
 • Seos, joka on suunniteltu lattialaastin valmistukseen. Tähän käytetään tavallisesti mittasuhteita: 1 osa sementistä kolmeen osaan hiekkaa. Paras on tuotemerkki M400. Vettä lisätään ½ sementin määrässä. Harvinaisen ratkaisun aikaansaamiseksi on suositeltavaa lisätä vettä vähitellen, koska se on hyvin tärkeää, että se kestää hyvin, mikä takaa kaikkien aukkojen täyttämisen maassa.
 • Betoni. Betonin valmistamiseksi käytetään 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa. Jos tämä ratkaisu tehdään rakenteen perustan muodostamiseksi, on tarpeen hankkia M500-luokan materiaalia. Veden määrä on ½ sementistä. Veden tulee olla puhdas ja juominen, ja koostumuksen suositteleminen sekoitetaan betonisekoittimeen (esim. Betonisekoittimen valinta kotiin ja puutarhaan). Koko ratkaisua on käytettävä tunnin kuluessa sen vastaanottamisesta.

Tehtaalla usein hankitaan valmiita ratkaisuja, ja tässä tapauksessa meidän on varmistettava, että seos luodaan välittömästi ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Ennen kuin ostat kaikki asiakirjat seokseen, tutkitaan sen selvittämiseksi, mitä komponentteja se koostuu sekä mitä parametrejä sillä on.

On välttämätöntä valita oikea materiaaliluku erilaisten ratkaisujen muodostamiseen. Jos seos on suunniteltu muodostamaan muuraus, voit käyttää merkkejä M50 tai M100, ja jos haluat tehdä säätiön, on toivottavaa valita merkkejä M300: sta M500: een. Mitä korkeampi materiaalin laatu on, sitä kestävämpi ja luotettava ratkaisu on.

Video: miten vaahdotetaan sementtilaasti

Sementtiä voidaan laimentaa erilaisilla komponenteilla ja niiden määrä ja tarkoitus riippuvat siitä, mihin tarkoitukseen lopullista ratkaisua käytetään. On tärkeää käyttää vain laadukkaita ja puhtaita materiaaleja sekä sekoittaa ne oikeaan järjestykseen. On suositeltavaa käyttää betonisekoitinta tai sekoitussekoitinta sekoittumiseen, sillä käsikäyttöinen sekoitus ei takaa kaikkien komponenttien tasaista jakautumista. Kaikkien suositusten asianmukainen noudattaminen takaavat korkealaatuisen ja optimaalisen ratkaisun erityisiin tarkoituksiin. Kaikki tämä, toivomme, että tämä artikkeli - "Sementin laimentaminen" oli hyödyllinen sinulle.

Kuinka laimentaa sementtiä?

Sementti on erityinen rakennusmateriaali, joka suorittaa betonin ja sementtilaastien eri osien välisen "sideaineen" toiminnan. Puhtaassa muodossaan sementtiä käytännössä ei käytetä. Poikkeuksena on betonirakenteiden yläkerroksen kovettamisen tekniikka, niin sanottu "silitys".

Kaikissa muissa sovellutuksissa sementtiä sekoitetaan eri suhteissa täyteaineen ja hävittäjän kanssa. Siksi yksityisiltä kehittäjiltä saatujen lukuisten kysymysten vastaaminen on järkevää tässä artikkelissa kertoa teille, kuinka laimentaa sementti hiekalla, vedellä ja muilla komponenteilla.

Sementtisovellusalue

Jotta paremmin ymmärrettäisiin sementin laimentamisen kysymys, sinun on määriteltävä tärkeimmät tapoja käyttää tätä ainutlaatuista ja välttämätöntä rakennusmateriaalia:

 • Raskaiden ja muiden betonityyppien tuotanto.
 • Muurauslaastareiden valmistelu.
 • Eri tyyppisten kipsiratkaisujen valmistus.
 • Tuotanto materiaalista veistosten, kukkaruukkujen, ruukkujen ja muiden koristetuotteiden valmistamiseksi betonista.
 • Päällystyslautojen, jalkakäytävien ja päällystystekojen valmistus.

Yleisesti ottaen sementin käyttö voidaan jakaa kahteen päätyyppiin:

 • Erilaisia ​​betonityyppisiä sideaineita.
 • Sideaine erilaisiin ratkaisuihin ja tarkoituksiin.

Seuraavaksi tarkastelemme eri muotoja ja vivahteita universaalin "sideaineen" käytöstä.

Portland-sementtiosuudet suosituista tuotemerkeistä raskaan betonin valmistukseen

Asuin- ja teollisuusrakennusten rakennustyön eniten kysyttyjen betonityyppien lisäksi kaikkein vaadittu materiaali kaikentyyppisten betonituotteiden valmistukseen on Portland-sementin M400 ja M500 pohjalta valmistettua raskaaseen betoniin uusia merkintöjä: CEM I 32.5N PC ja CEM I 42.5N PC, vastaavasti.

Esittelemme lukijoille kaksi taulukkoa, josta löydät vastauksia suosituimpiin kysymyksiin: miten laimentaa sementti betoniin M500- ja M400-merkkien avulla.

Taulukko komponenttien mittasuhteista valmistettaessa 1 m3 raskaita betonia suosittuja lujuusluokkia

Taulukossa on vastauksia matalarakennusten ei-ammattimaisten kehittäjien tavallisimpiin kysymyksiin - miten sementti liukenee talon, kesämökin tai mökin perustamiseen.

Nykyisten sääntelyasiakirjojen (GOST ja SNiP) mukaan paras vaihtoehto 99% säätöjen kaatamiseksi on raskas betoniluokka M150 tai M200. Harvoissa käyttöolosuhteissa sallitaan käyttää M400 betonin laatua. Näin ollen, kun käsittelemällä tehtävää, kuinka laimentaa sementtiliuos perustan kaatamiseksi, kannattaa käyttää tässä taulukossa annettuja mittasuhteita.

Monet ei-ammattimaiset ja kokemattomat kehittäjät kysyvät, onko mahdollista laimentaa sementtiä ilman hiekkaa, käyttämällä olemassa olevia graniittiseuloja tai pieniä rakennusjätteitä tämän materiaalin korvikkeena.

Yksityisen rakentajan vastaus, jolla on riittävä kokemus matalan rakennuksen ja rakenteiden rakentamisesta, on seuraava. Jos ei ole raskaasti kuormitettuja rakenteita, kuten: talon ympärillä oleva sokea alue, puutarhatie, vaatteiden kuivauslaatta tai yhden kerroksen talon uunikuoresta, pienikokoinen maanalainen kellari (2x2x2 metriä), poikkeaminen olemassa olevasta GOSTstä on sallittua hiukan korvaamiseksi pienillä roskista tai pieniä graniittiseuloja.

Suhteita ratkaisuihin

Kaikki sementti-hiekkalaatut on jaettu kolmeen päätyyppiin: tiilimuurausmateriaali (sementtilohko, vaahtoblock, kuoren kivi, Inkerman-kivi), pintaliimaastiasto ja lattiapinnoituslaasti. Harkitse näiden ratkaisujen valmistelua järjestyksessä.

Kuinka laimentaa sementtiä? Rakentamisessa käytetään kahta laastin tyyppiä:

 • Kalkkisementtiä, joka koostuu Portland-sementistä CEM I 32.5N tai CEM I 42.5N, huolellisesti seulotaan hiekkaa, vettä ja kalkkia. Tämä on niin sanottu "lämmin" ratkaisu. Tämäntyyppisellä materiaalilla on erinomainen sitkeys ja sitä pidetään optimaalisena kaikentyyppisille muurille. Sementin komponenttien mittasuhteet: kalkki: hiekka: vesi: 1 osa sementistä, 0,8 osaa kalkkia, 7 osaa hiekkaa, 0,8 osaa vettä. Ensiksi kuivat aineet ja kalkki sekoitetaan, sitten lisätään vettä ja kaikki sekoittuu täydellisesti homogeeniseen massaan saakka. Lisää tarvittaessa vettä.
 • Sementtilaasti. Se koostuu Portland-sementistä CEM I 32.5N PC: stä tai CEM I 42.5N PC: stä, hiekasta ja vedestä. Kartoitettu "kylmäksi, kova ja istuvaksi." Komponenttimäärät: 1 osa sementistä, 5 osaa hiekkaa (CEM I 32.5N PC: lle) tai 5,5 osaa hiekkaa (CEM I 42.5N PC: lle) ja 1 osa vettä. Menetelmä valmistettavan materiaalin valmistamiseksi on samanlainen kuin sementti-kalkkilaastin valmistusmenetelmä.

Kuten näet, voit tehdä muurauslaastin omilla kädillä juuri rakennustyömaalla, tärkein asia on pitää mittasuhteet ja sekoittaa osat perusteellisesti.

Kuinka laimentaa sementtiä kipsiin?

Tyypilliselle kipsiseinälle käytetään yleensä kolmea sementti-hiekkalaastetta:

 • Merkki 50. Suosittelemme käytettäväksi viimeistelyyn. Portlandsementin CEM I 32.5N: n suhteet: osa sideaineesta, 6,3 osaa hiekkaa, 1,3 osaa vettä. Portlandsementin CEM I 42.5N: n osuudet: osa sementistä, 7 osaa hiekkaa, 1,5 osaa vettä.
 • Mark M100. Suositellaan sisustukseen. Portlandsementin CEM I 32.5N osuudet: osa sideaineesta, 4 osaa hiekkaa, 0,8 osaa vettä. Portlandsementin CEM I 42.5N: n osuudet: osa sideaineesta, 4,5 osaa hiekkaa, 0,9 osaa vettä.
 • Mark M150. Suositellaan kostuttamalla märkiä huoneita, julkisivuja ja sokkeloita. Portland-sementin CEM I 32.5N mittasuhteet: osa sideaineesta, 3 osaa hiekkaa, 0,6 osaa vettä. Portlandsementin CEM I 42.5N: n osuudet: osa sideaineesta, 3,3 osaa hiekkaa, 0,7 osaa vettä.

Jos puhumme siitä, kuinka sementti laimennetaan laimeasti hiekalla kipsiin, tässä kaksi asiaa ovat erittäin tärkeät. Ensimmäinen asia on hiekkaa siivilöidä erittäin huolellisesti. Seulan silmäkoko hiukan seulomiseksi pohjamaalin valmistukseen tulisi olla 2-3 mm ja 1 mm viimeistelylaastin valmistukseen.

Toinen kohta on hyvin perusteellinen sekoittaminen kuivista komponenteista, veden suhteiden kunnioittaminen ja sen jälkeen perusteellinen sekoittaminen homogeeniseen massaan saakka.

Kuinka laimentaa sementti hiekkaosuuksilla lattiapinnoille?

Lattiapinnoitteen täyttäminen seuraavilla merkillä sementti-hiekkalaasti: M150 ja M200. Brändiratkaisun valinta riippuu suurimmasta kuormituksesta. Seuraavaksi kuvataan, miten sementti laimennetaan hiekalla laastin M150 ja M200 valmistamiseksi, ja lukija itse valitsee sopivan vaihtoehdon tietyistä käyttöolosuhteista riippuen.

 • Ratkaisu M150. Portlandsementin CEM I 32.5N PC: n osat: 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa, 0,6 osaa vettä. Portland-sementin CEM I 42.5N PC: n mittasuhteet: 1 osa sementtiä, 3,3 osaa hiekkaa, 0,7 osaa vettä.
 • Ratkaisu M200. Suhteita portlandsementtiin CEM I 32.5N PC: 1 osa sementtiä, 2,1 osaa hiekkaa, 0,5 osaa vettä. Portlandsementin CEM I 42.5N PC: n mittasuhteet: 1 osa sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa, 0,6 osaa vettä.

Toiminnan järjestys on vakio. Ensiksi sekoita kuivat ainesosat, lisää sitten vettä ja sekoita kaikki perusteellisesti.

Kuinka valkoista sementtiä laimennetaan?

Kerron lopussa on syytä vastata toiseen yhteiseen kysymykseen: Jos valkoista sementtiä käytetään "sideaineena", miten betonia laimennetaan betonin perusteella?

Valkoista sementtiä käytetään värillisten rakenteiden luomiseen. Siksi on erittäin tärkeää, että täyteaineet ja sementti eivät keskeytä betonin tai laastin väriä. Siksi valkosementteihin perustuvien betonien ja laastareiden valmistukseen tulee käyttää huolellisesti puhdistettua valkoista louhos hiekkaa, puhdasta vettä ja puhtaita työkaluja: kouru, raudan levy, kauhat ja betonisekoittimet.

Kuinka laimentaa sementti? Mikä on sementin ja hiekan suhde?

Yleisimpiä materiaaleja, joita ilman käytännöllisesti katsoen ei ole rakennustyötä, yksi sementtityypistä on konkreettisia. Betonin välttämätön osa on sementti.

Kuinka laimentaa sementti?

Sementtimassan oikea sekoittaminen riippuu siitä, että perustan tuleva lujuus, tienpinnan luotettavuus, tiilen laatu ja kipsi riippuvat.

Varmasti jokainen meistä ainakin kerran elämässään kohdistui konkreettiseen työhön. Kaikkien konkreettisen ratkaisun valmistelu ei ollut mahdollista ensimmäistä kertaa, joten usein voit vastata näihin kysymyksiin: "Kuinka sementtiä laimentaa ilman hiekkaa? Mitkä ovat hiekka- ja sementtiosuudet? Mikä on liuoksen virtausnopeus neliömetriä kohti? ", Jne.

Joten käsittelemme näitä vivahteita yhdessä.

Kuinka valmistautua ratkaisuun?

Haluaisin heti huomata, että sementtiä liimausvälineenä käytetään yksinomaan liuoksina ja seoksina, jotka määrittävät tällaiset vivahteet:

 • sementti laatua;
 • Veden "alkuperä" (vedenjakelujärjestelmästä, sadevedestä tai lumen sulasta);
 • joka täyteaine lisätään (murskattu kivi, hiekka, kuona tai sahanpuru);
 • aineen käyttöalue (tiilien asettaminen, rappaus, perustaminen).

Voit laimentaa sementin ja yhdistää tarvittavat aineosat sekä muovisäiliöön että metallilevyyn. Näihin tarkoituksiin voit käyttää:

 • kauhat;
 • kulhot;
 • vanha valurauta kylpyamme;
 • reipasta puusta.

Sementti-hiekkaseoksen valmistaminen tällä tavalla:

 1. hiekkaa hiekkaa seulan läpi;
 2. yhdistää sementti hiekkaan ja vaivaa ainetta, kunnes se on sileä;
 3. vähitellen kaada vähän vettä;
 4. vaivaa cps kunnes homogeeninen, niin että sen paksuus massa muistuttaa smetanaa.

Jotta ymmärrettäisiin, että kaikki säännöt sekoittavat seosta ja sen sakeus on tarvittava viskositeetti, on tarpeen tehdä joitain manipulaatioita. Voit tehdä tämän asettamalla massan lian tai lastan pinnalle ja käännä liuos alas. Jos aine ei virtaa, mutta se pysyy instrumentin pinnalla - ratkaisu on valmistettu oikein.

Kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon sementti kuivuu. Valmis liuos on käytettävä enintään 90 minuuttia.

Ainesosien osuus

Jos haluat laskea oikein, kuinka monta ja mitä komponentteja tarvitset ratkaisun valmistelemiseksi, sinun on päätettävä, mihin työhön sitä käytetään.

Katsotaan siis, miten valmistetaan seos suosituimmille teoksille.

Kipsiä varten on hyvä käyttää 1: 3-suhdetta (jossa 1 on sementin määrä ja 3 osa hiekasta). Pohjimmiltaan vettä käytetään samassa määrin kuin sementti, mutta se on kaadettava pieniin osiin, jotta voit kontrolloida tiheyttä. Tällaisen liuoksen valmistamiseksi vaaditaan seuraavien astioiden sementtijauhetta: M-150, M-200 (sisäkäyttöön) ja M-300 (julkisivuille). Jos haluat tehdä paljon enemmän muovia, niin että se on tasainen ja sileä pinnalla, lisää siihen kalkkia. Sen määrän pitäisi olla ½ hiekasta.

Muuraukseen käytetään 1: 4: n osuutta, ja sementtijauhetta tarvitsee esimerkiksi M-300 ja M-400. Viskositeettia varten voit myös lisätä 0,2 tai 0,3 osaa kalkkia. Vesi virtaa myös kuiva-aineeseen ennen tarvittavan massan rakenteen muodostumista. Valmistetun liuoksen oikeellisuuden varmistamiseksi se heitetään pinnalle 40 ° kulmalla. Jos se ei tyhjennä, teit kaiken oikein.

 • Lattialaattojen muodostaminen

Näihin tarkoituksiin yhtälö on 1: 3 ja sementti on numeroitu 400: een. Vaivaamiseen tarvitaan ½ vettä käytetyn sementin määrästä. Kokeile koko ajan hallitsemaan ratkaisun johdonmukaisuutta, koska massan pitäisi helposti venyttää täyttämään kaikki aukot ja halkeamat. Loppujen lopuksi saat ratkaisun tuotemerkillä 150.

 • Betoniraudan juottaminen

Tällaisen polymeeri-sementtikoostumuksen valmistamiseksi tarvitset enemmän ainesosia: sementtiä jauhetta, hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä. Heidän suhteellinen suhde on 1: 2: 4. Jos valmistelet talon perustan kaatamista, ota sementti numeroon M-500. Tarvitset puolet vettä vähemmän kuin sementtiä. Näin saat konkreettisen luokan M-350. Tällainen valmistettu massa on kulutettava ennen 60 minuutin kuluttua.

Kasvatamme sementtiä omilla käsillämme

Huomaa, että sementti-hiekan massan on oltava suurempi kuin sementtilaatu 2,5-3 kertaa.

Seuraavassa taulukossa on esitetty kipsin m2-pinnoitteiden likimääräinen kulutus.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementti on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikilla talouden aloilla. Tämän aineen avulla saat erittäin kestäviä tuotteita, jotka kestävät suuria kuormituksia ja vastustavat ulkoisia vaikutuksia. Kaikki nämä ominaisuudet riippuvat myös käytetyistä komponenteista ja valmistusteknologiasta. Sementtilaastareita käytetään laajasti rakentamisessa, koska ne mahdollistavat monien toimintojen yksinkertaistamisen.

Erityisominaisuudet

Sementtiliuokset ovat keinotekoisia seoksia, jotka kiinteytymisen jälkeen muodostavat kiinteän rakenteen. Tämä tuote koostuu useista pääkomponenteista.

 • Hiekkaa. Sitä käytetään pääkomponenttina, koska siinä yhdistyvät hienorakenne ja suhteellisen suuri lujuus. Liuosten valmistukseen voidaan käyttää joki- tai louhoshiekkaa. Ensimmäinen materiaali, jota käytetään monoliittirakenteessa, jolloin saat erittäin kestäviä tuotteita.
 • Vesi. Tämä komponentti tarvitaan sitomaan hiekkaa ja sementtiä. Nesteen määrä valitaan riippuen ratkaisun brändistä ja tarkoituksesta.
 • Sementtiä. Tämä on tärkein aine, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus muiden materiaalien kanssa. Nykyään on olemassa useita sementtimerkkejä, jotka on tarkoitettu toimimaan eri olosuhteissa. Ne eroavat voimakkuuden indikaattoreista.
 • Pehmentimiä. Teknisesti nämä ovat erilaisia ​​epäpuhtauksia, joiden tarkoituksena on muuttaa liuoksen fysikaalisia tai kemiallisia ominaisuuksia. Niitä ei käytetä niin usein, että tämä voi merkittävästi nostaa tuotteen kustannuksia.

Samanlaisia ​​tuotteita käytetään seuraavien tyyppisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • kipsi - jotkut ratkaisut peittävät seinät rakennusmateriaalin suojaamiseksi ja tasoittamiseksi;
 • muuraus - sementtiseokset yhdistävät tiilen tai kaasu - osan yhteen, joten niitä käytetään eräänlaisena liimana jokaisen liitoksen sisällä;
 • lujitettujen betonirakenteiden luominen.

Tyypit formulaatioita ja vaatimuksia

Sementtilaastin tärkein ominaisuus on sen lujuus. Se johtuu sementin ja hiekan suhteesta. Tuotteen koostumus voi vaihdella, mikä mahdollistaa useiden erilaisten seosten muodostamisen. Jokainen niistä on tarkoitettu käytettäväksi tietyissä olosuhteissa. Siksi on tärkeää valmistaa oikein tuotteita erilaisten esineiden rakentamiseen.

Eräs kriteeri sementtiseosten erottami- seksi tyyppeihin on sisäisten osien mittasuhteet. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että yhdessä koostumuksessa voi olla vain yksi sementtimerkki. Mutta ne voivat myös muuttua, koska vahvuus riippuu vain komponenttien pitoisuudesta. Perinteisesti ne on jaettu useisiin merkkeihin.

 • M100 (M150) - nämä sekoitukset poikkeavat merkityksettömästä kestävyydestä. Valmistusta varten voit käyttää sementtimerkkejä M200 - M500. Mutta on tärkeää valita oikein sementti-hiekkakomponenttien mittasuhteet.
 • M200 on yksi yleisimpiä ratkaisuvaihtoehtoja. Sitä käytetään hyvin usein jokapäiväisessä elämässä raiteiden rakentamiseen ja pinnoitteiden muodostumiseen, jotka eivät ole merkittäviä kuormituksia. Tämä seos kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se edellyttää tiettyjen mikroilmasto-olosuhteiden noudattamista.

Kuinka laimentaa sementtiä: mittasuhteet ja pöydät

Sementtiseoksen rakentamisessa käytetään erilaisia ​​töitä. Se on plastisuus, hyvä tarttuvuus ja monipuolisuus sovelluksessa. Seoksen valmistus ei vie paljon aikaa eikä aiheuta ongelmia. On kuitenkin ymmärrettävä, miten sementti laimennetaan oikeassa suhteessa todella laadukkaan rakennusmateriaalin saamiseksi.

Miten ratkaistaan ​​ratkaisun brändi

On mahdotonta tehdä ilman sementtiä rakennuksen rakentamisessa ja pääkorjausten aikana. Olisi pidettävä mielessä, että sementtilattian koostumus riippuu täysin sovelluksen ja käyttötarkoituksen laajuudesta ja käytettävän sementin merkki määrittää tuloksena olevan seoksen tuotemerkin.

Ennen työn aloittamista tulee tehdä alustavia laskelmia. Suhteita on noudatettava tiukasti. Muussa tapauksessa huonosti tehty työ on tehtävä uudelleen pian. Rakennusseoksen itsensä valmisteluun liittyvien laskelmien perusperiaatteet ovat hyvin yksinkertaisia ​​ymmärtää. Valmiin laastin aste on laskettu jakamalla sementtiluvun numeerinen arvo käytettävän hiekan painoon.

Esimerkiksi M200-liuoksen laimentamiseksi M200-sementistä täytyy ottaa sementti ja hiekka suhteessa 1 - 2. Siksi on syytä lisätä 2 kauraa hiekkaa 1 säiliöön. Matemaattinen toiminta on seuraava: 200/2 = 100, missä numero 200 merkitsee sementtimerkkiä, kuvio 2 - hiekan kauhojen lukumäärä ja 100 - tuloksena olevan laastin merkki. Samanlaisia ​​laskelmia tehdään muiden sementtimerkkien kanssa.

Taulukot mittasuhteista tärkeimmistä ratkaisuvaihtoehdoista

Sementti on tiettyä tuotemerkkiä, jossa M400 tai M100 osoittaa kuorman, joka se kestää. Rakennusratkaisujen valmistelu- ja käyttöohjeissa CH 290-74 on taulukko, jossa on tarkat mittasuhteet. Rakennusratkaisut on jaettu seuraaviin tyyppeihin: kipsi (M10, M25, M50), muuraus (M50, M75, M100, M125, M150, M200).

Sementin kulutus kg / 1 neliömetriä hiekkaa:

Ratkaisun plastisuuden lisäämiseksi laastiin lisätään savea tai kalkkia seuraavissa osissa kuivaa maaperää varten:

Rakenteiden rakentamiseen perustuksiin ja tasoituksiin käytetään sementin hiekan ja soran seosta seuraavissa mittasuhteissa:

Miksi materiaalien ja rakennusten seosten tulee olla samoja

Jos haluat saada kiinteän tiiliseinän tiiliseinästä tai säätiöstä, on välttämätöntä vastata valmiin tuotemerkin kanssa rakennussekoituksen merkki. Jos rakennus käyttää tiiliä M100, niin laastin on oltava samaa tuotemerkkiä. Tämän seurauksena valmis rakenne tulee homogeeniseksi ja kestäväksi.

M350-tiilien rakentamiseen käytettävää suurta lujuutta varten ei ole tarpeen valmistaa samaa tuotemerkkiä, PC115 riittää. Jalostussementin hiekalla on oltava suhteessa 1: stä 3,5: een jopa tertiäärisille laatoille, käytetään 1 - 7-liuosta.

Betonin valmistukseen käytettävän materiaalin kulutusmäärä 0,2 m 3

On välttämätöntä varoittaa aloittelijoita: ei ole suositeltavaa muuttaa näitä mittasuhteita. Kun vähennetään esimerkiksi 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa, seos osoittautuu liian nopeaksi, se on mahdotonta työskennellä sen kanssa. Kun mittasuhteet, esimerkiksi 1 osa sementtiä lisätään 4 osaan hiekkaa, seoksen lujuus vähenee, joten irtoamisen todennäköisyys on suuri.

Kuinka laimennetaan

Laastilla voi olla erilainen sakeus. Sementtiä voidaan laimentaa hiekalla, kalkilla, savella, kuonan täytteillä, sahanpurulla ja kipsillä. On mahdollista käyttää tällaista seosta täyttöaukkojen täyttämiseksi, pohjaan tai sideainemateriaaliksi täyttämiseksi. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan vettä, koska sementtiä käytetään yksinomaan nestemäisessä tilassa. Täydellisen kuivauksen jälkeen laasti muuttuu kiinteäksi.

 • Kipsi seinät - sementti, joka on laimennettu hiekalla sementin ja 2 osan hiekan suhteessa.
 • Säätörakenne - murskattu kivi lisätään valmiiseen laastiin. Suhteita: 1 osa sementistä 2 osaan hiekkaa ja roskaa. Huomaa: komponenttien määrä voi vaihdella hieman tehtävistä riippuen. Suurten lujuuden saamiseksi seokseen lisätään suurempia raakamääriä, jolloin saadaan pehmeä ja elastinen liuos, lisätään suurempia määriä saviä.
 • Vesi on erittäin tärkeä osa seosta. Ratkaisun laatu riippuu enemmän sen määrästä. Vettä on lisättävä huolellisesti pienissä erissä, muuten saat tuotteen, joka ei kelpaa kulutukseen.

Rakennusmarkkinoiden aloittelevan muurarin auttamiseksi on olemassa kemiallisten täyteaineiden massa, joka mahdollistaa seoksen halutun sakeuden ja näin ollen ratkaisun ideaalisen laadun. Niiden käyttö ei edellytä ammattitaitoa, joten jokainen voi tuntea erikoislääkärin.

Klassinen laasti perustukselle

Betonisekoittimia käytetään yleensä laasti sekoittamiseen. Seoksen klassinen resepti vaatii ennen kaikkea täyttämistä vedellä. Pitäisi ohjata sementin määrä. Jos yksi sementtikauha otetaan vaivaamaan, käytetään samaa vettä. Tavallisen sakeuttamisliuoksen saamiseksi sitä ei saa kaataa kerralla, on parempi lisätä se pieninä annoksina. Kun käytät kostea hiekka vettä, pienempi määrä.

Neuvonta ammattimaisista muurareista, jotka ovat pitkään suosittuja. Liuoksen lisäämiseksi muovia lisätään nestemäinen saippua. Saippuan vesiliuos on nestemäisempi kuin tavallinen vesi. Tällä tavalla valmistettu seos paranee paremmin kaadettavat pinnat ja täyteaine. Se pystyy tunkeutumaan pieniin huokosiin, joten kaatuneessa tilassa on vähemmän tyhjiöitä ja onteloita. Laastin lujuus ja plastisuus lisääntyvät näin merkittävästi. Kun sekoitat vettä ja saippuaa, sinun on ensin yhdistettävä.

Kun nestesaippua on liuennut ja vaahdotettu, on tarpeen kaataa noin puolet valmistetusta hiekan määrästä. Tämän jälkeen sementti lisätään kokonaan. Jonkin aikaa noin 3 - 5 minuuttia annetaan liuoksen kaikkien komponenttien sekoittumiseen, minkä jälkeen loppu hiekasta kaadetaan. Jos tiheys on epätyydyttävä, lisätään pieni määrä vettä. Kuinka määritellä haluttu johdonmukaisuus? Ratkaisu ulkonäöltään pitäisi muistuttaa smetanaa, ja kun yrittää piirtää jotain sille, piirustuksen tulisi säilyttää sen muoto.

Kuinka laimentaa sementti hiekkamitsailla pohjaan kauunoissa?

15. helmikuuta 2017

Hiekka sekoitetaan sementin kanssa

Betoni on suosituin rakennusmateriaali. Se koostuu useista osista: sideaineesta, vedestä ja täyteaineesta (hiekka, murskattu kivi). Sementti on supistava. Betonin merkki riippuu sen laadusta.

Aloita tutustumalla muutamiin yleisiin sääntöihin sementin laimentamiseksi säätiöön ja materiaalien oikeaan käyttöön:

 • jotta saataisiin korkealaatuinen betoni, ei ole tarpeen valita korkealaatuista sementtiä vaan myös lisätä sen kulutusta ja kulutusta
 • ilman työkaluja: säiliöt, lapiot, betonisekoittimet (jos suuria määriä) - ei riitä
 • Vesi on lopullisen kuivan erän lisäämistä vähitellen. Käytännössä pienempi määrä nestettä kaadetaan yleensä kuin odotettiin.
 • jos sekoitus tapahtuu kuumalla ja kuivalla säällä, lisäaineita lisätään ratkaisuihin - savi, kalkki. Kiven seinämateriaalit, lohkot ja paneelit, jotka ovat kosketuksessa liuoksen kanssa kostutetaan vedellä
 • veden tulee olla puhdas. Jos se ei ota juomaveden lähteitä, tarvitaan epäpuhtauksien tunnistamiseksi tarvittava tarkistus.
 • ostetuilla materiaaleilla on oltava passi yrityksen tekemien laboratoriokokeiden tulosten perusteella
 • Älä kaada vettä tai muita komponentteja jo suljettuun liuokseen.
 • +18 - + 22 ° C: n lämpötilassa betoni kovettuu ja hankkii kaikki lujuusominaisuudet 28 päivän kuluessa
 • on mahdollista poistaa muottiin vain 70%: n vahvuusominaisuuksista. Vähimmäisvaatimus - 1 viikon kuluttua (kesällä 20 ° C: n lämpötila-indikaattorissa)

Sementin valinta ja mittasuhteet

Suhteellinen suhde betonireaktiolle riippuu tulevan rakentamisen tyypistä. Kuinka kestävä, mikäli se on kestävä ja palonkestävä?

Kun olet päättänyt rakenteen tyypistä ja valitsemasi tarvittavan betonimerkin, sinun on valittava sementtimerkki.

Taulukon mukaan kuviosta nähdään, että betonien M150, M200, M250 saamiseksi on oltava sideaine, jonka tiedot ylittävät indikaattorin kaksi kertaa (150-300, 200-400).

Yleisimpiä rakennustarvikkeiden sideaineita - M400 ja M500.

Jos vaivaus suoritetaan manuaalisesti, kunkin betonityypin valmistuksen tärkeimmät mittasuhteet ovat:

valitaan M400-sementtimerkki -

 • M100: lle (tai betoniluokalle B7.5) - 4,5 kg hiekkaa ja noin 7 kg soraa putoamista kohti 1 kg kuivaa sementtiä
 • varten М200 (В15) - yhden kilogramman sideaineesta - 2,7 kg hiekkaa ja 4,7 kg murskattua kiveä
 • luokkaan В22,5 (М300) - 1 kg - 1,9 (osia hiekkaa) ja 3,7 (sora)
 • M400: lle (B30) - 1 kg: aan sideainetta on hiukan yli 1 kg hiekkaa ja 2,5 kg aggregaattia

kun valitsit tuotemerkin M 500 -

Sementin laadun valinta

Tällä tuotemerkillä sementtiä M500 laukku painaa 235 kg. Hanki tarvittava merkki betoni M300. Tämä tarkoittaa 235 kg - 1. Hiekka vaatii 1: 2.2. 235 kerrotaan 2,2: llä, saamme 517 kg. Murskattua kiveä tarvitaan 1: 3.7 - samanlaisen laskelman avulla saamme 869,5 kg. Veden kulutus riippuu hiekan kosteudesta, mutta likimääräinen osuus on 1: 0,5 (117,5 l).

Jos taulukkoja ei ole:
Kaikkien kuivien komponenttien likimääräinen suhde voidaan ottaa - 1: 3: 4. Tämä tarkoittaa, että 1 on sementtiä, 3 on hiekkaa, 4 on murskattua kiveä. Kuitenkin laakerielementtien, perustusten pohjalta kannattaa käyttää laskettuja kertoimia.

Konkreettisten betonituotteiden valmistuksessa sementin kulutus kasvaa. Kiinnitä huomiota myös hiekkakriteereihin. On suositeltavaa ottaa jokihiekka täyteaineena: se sisältää vähemmän saviä ja muita epäpuhtauksia. Mutta tällaisilla hiekalla on huonoin ottein, koska jokien jyvien pinta on sileä. Ravine-hiekka päinvastoin tarttuu hyvin komponentteihin, mutta vaatii esipesun.

Liuosvalmistusprosessi

 1. Määrien laskeminen kilogrammoina tai litroina
 2. Vaivaa kuivat aineet. On tavallista kaataa ne kerroksittain:

Liuoksen valmistusjärjestys

- ½ ruhon (seulottu) jälkeen

- sitten kaikki sementti

- raunioiden ja hiekan täyttäminen.

Betonimyllyn läsnä ollessa tätä kuivaa seosta sekoitetaan 10 minuuttia. Manuaalisesti pidempi.

 1. Vähitellen vesi virtaa pienissä osissa. Liuoksen tulisi olla viskoosi, mutta ei liikaa. Yleensä suhde on 1: 0,5 (sideaine / vesi). Kaikki tämä sekoitetaan jatkuvasti perusteellisesti. Valmisratkaisutyypin pitäisi olla kuin paksua hapankermaa.

Jos jotain voidaan piirtää seoksen pinnalle ja piirustus ei hämärty, mutta vain hieman pehmennä, ratkaisu on valmis.

Se on tärkeää! Vaivaaminen tulisi tehdä niin paljon, että sitä käytetään tunnin sisällä. Betoni kovenee ajan myötä, ja kun se siirretään uuteen paikkaan, se menettää osan tulevasta voimastaan.

Betoniliuoksen tiivistyminen muottipesässä tulisi suorittaa joka 10-15 cm: n välein. Pääsääntöisesti viimeinen kerros tiivistetään ennen sementtiä "maitoa" - pienimmät ilmakuplat pinnalla. Tämä estää halkeamien muodostumisen.

Mitä sementtiä käytetään säätiöihin

Rakennustöissä käytetään M350: n korkeampia sementtimerkkejä sellaisten tärkeiden rakennusten kohdalla kuin säätiö. Tärkeintä on kiinnittää huomiota säätiön painoon, valmistuspäivään ja säilyvyyteen.

Muistettava! Kuuden kuukauden välein varastoinnista aiheutuu tämä materiaali neljäsosa kestävästä voimasta liuoksessa.

Materiaali on säilytettävä kuivassa paikassa, on parempi pakata se tehdaslokeron päälle PVC-pussilla, jotta kiveä ei pääse rakentamisen alkuun sementin sijasta.

Monet aloittelevat rakentajat miettivät, miten sekoitetaan sementtiä hiekalla. Sementtiseos on yksi yleisimmistä alustoista, joita käytetään eri rakennus- ja korjausalueilla. Työn yleinen laatu riippuu suurelta osin siitä, kuinka hyvin materiaali on valmis.

Yleiset suositukset sementtiseoksen valmistamiseksi

Kuinka laimentaa sementti? Sementtilaasti koostuu kolmesta määrittävästä aineesta: sementti, vesi ja hiekka. On kätevää yhdistää materiaalin komponentit sekä metalli- että muovisäiliöihin. Tätä varten voit käyttää kaikenlaisia ​​kylpyjä, tilavia kauhoja, altaita riippuen työn luonteesta ja tarvittavan määrän seosta.

Aluksi hiekka ja sementti seulotaan hienon seulan läpi. Nämä komponentit sekoitetaan homogeenisen koostumuksen saamiseksi. Jos liian "likainen" hiekka, jonka rakenne on täynnä erilaisia ​​epäpuhtauksia, on tarpeeksi liotettava ja sekoitettava veteen. Jonkin ajan kuluttua vesi tyhjennetään ja pesty hiekka kuivataan ulkoilmassa.

Kuinka laimentaa sementtiä hiekalla?

Korjaus- ja rakennustöiden aloittamisesta huolehdit luotettavan sementiseoksen valmistuksesta. Ensinnäkin sinun on luotava sementtimerkki, joka laskee oikein sen kulutuksen, joka perustuu suunniteltujen toimien luonteeseen. Samalla hiekalla on tärkeä rooli materiaalin rakenteessa.

Kuinka sekoittaa sementtiä hiekalla? Valmista sementtiseos seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Valmistettuun astiaan kaadetaan riittävä määrä vettä. Usein sementtikauha vaatii samanlaisen määrän vettä. Kun käytät kosteaa hiekkaa, voit rajoittaa sitä pienempään määrään.
 2. Nesteen täyttämisen jälkeen on suositeltavaa lisätä pieni määrä pesuainetta, noin 100 g. Näin voit hieman pehmentää vettä.
 3. Aluksi puolet vaaditusta hiekamäärästä kaadetaan veteen.
 4. Seuraavaksi kaada koko sementtimäärä ja kokonaismassa sekoitetaan huolellisesti käsin tai betonisekoittimessa useita minuutteja.
 5. Lopuksi, loppu hiekasta kaadetaan ulos ja koko seos sekoitetaan jälleen.
 6. Jos liuos on liian paksu, lisää vettä.
 7. Oikea johdonmukaisuus on määritetty, sillä tätä varten sinun on kiinnitettävä sementtilaastin pinnalle muutamia sileitä viivoja, jotka eivät saisi hämärtyä.

Kuinka valmistella sementtilaastia säätiön asettamiseksi?

Tällöin on parempi käyttää erikoisekoitinta komponenttien sekoittamiseen. Aloita vedellä. Määritä haluamasi määrä seuraavasti. Sanotaan, että erä tarvitsee käyttää sementtiä. Tämän perusteella vettä tarvitaan noin samasta.

Optimaalinen suhde on 1: 4. Halutun sakeuden ratkaisun varmistamiseksi on suositeltavaa ensin kaada hieman vähemmän nestettä, koska se ei ole koskaan liian myöhäistä lisätä sitä.

Sementtilaastin valmistuksessa suuri merkitys on materiaalin sakeus. On parempi olla nestemäinen. Vaadittu tiheys voidaan saavuttaa vaivaamisen jälkeen.

Sementin kulutus tiilimuuraukseen

Miten sementtiä laimentaa valmistettaessa sideainemateriaalia tiilimuuraukseen? Tällöin on toivottavaa suorittaa tarkimmat laskelmat tarkkaen huolellisesti mittasuhteita.

Kuivan sementin suhde hiekkaan suoritetaan nopeudella 1: 5. Sementin keskimääräinen paino on noin 1300 kg. Jos sementti vie viidennen osan liuoksesta, tarvitaan enintään 260 kg kuivaa ainetta 1 m3: n materiaalille.

Sementtilaastin valmistelu kipsiin

Korkealaatuisten pinnoitteiden tekemiseksi tarvitaan sementtilaatua 400. Yksi osa kuivasta pohjasta, 5 osaa hiekkaa ja kalkkilaastia otetaan. Näiden komponenttien käyttö mahdollistaa sementin asianmukaisen liukenemisen. Mittasuhteet voivat vaihdella jonkin verran vanhan sementin läsnäollessa. Tässä tapauksessa materiaali tarvitsee hieman enemmän.

Jos on tarpeen kipata pieni alue, sementtiseosta voidaan vaivata käsin käyttäen mitä tahansa sopivaa säiliötä. On kuitenkin paljon helpompaa sekoittaa betoni- sekoittimessa. Valmiin ratkaisun tulisi olla johdonmukaista, jotta se liukuu tasaisesti luistamasta kallistettaessa.

Sementin kulutus betonia kohti

Kuinka sementin laimentaa betonin valmistuksessa? Kun olet tehnyt huonolaatuisen erän, on mahdollista saada rehellisesti epäluotettava ratkaisu. Kun materiaali kuivuu, sen päälle voi ilmetä halkeamia, jotka aiheuttavat muurauksen hajoamisen. Parasta laatua olevan betonin varmistamiseksi on välttämätöntä ylläpitää oikeaa sementtiä ja hiekkaa.

Ensinnäkin betonin valmistuksessa tulee sopivan sementtimerkin valinta. Esimerkiksi seinien asentamista varten betonia ei tarvitse olla pienempi kuin murto-osa M-300. Mitä perustusvaluun tulee, riittää käyttää M-200: n kuivaa pohjaa.

Yleensä, mitä korkeammat pintojen odotetut kuormat ovat, sitä korkeampi sementtityyppi on suositeltava. Niinpä käytetyn betonin luonteesta riippuen tarvitaan enemmän tai vähemmän hiekkaa.

Ymmärtääksesi sementin laimentamisen betonin valmistukseen, riittää, että luotetaan asiantuntijoiden lausuntoon. Kokeneet rakentajat suosittelevat seuraavaa osuutta 1 m3 betonista: 350 kg sementtiä, 0,8 m3 soraa ja 0,5 m3 hiekkaa. Jos sementin määrä kasvaa tämän osan suhteen, niin betoni alkaa useimmiten halkeilla.

Annostelijat

Suoritettaessa pääomaa käytetään usein kestävää sementtiä M500. Kuinka laimennetaan seosta käyttäessäsi samanlaista fraktiota tarkasti pitäen mittasuhteita? Tätä varten on parempi käyttää erityistä annostelua.

Yksikkö on runkoon kiinnitetty säiliö, jossa on erityisiä antureita, jotka välittävät tarvittavat tiedot keskikonsolille. Säiliöön asetetaan kuiva sementtipohja. Heti kun haluttu paino saavutetaan suhteissa, automaattinen järjestelmä estää materiaalin virran. Vastaavalla tavalla annostelulaitteen avulla voit mitata haluamasi hiekan tilavuuden.

Yhteenvetona on syytä huomata, että sementtituotannon valinta, mittasuhteiden noudattaminen, täyteaineiden laatu ja laatu sementtiseoksen valmistuksessa määräytyvät pitkälti hankkeen luonteen ja talousarvion laajuuden perusteella.

Kuitenkin, jos puhumme sementtiseoksen valmistuksen tekniikan noudattamisesta, tässä saadun kantojen yleinen laatu riippuu suoraan käsityöläisten toimista.

Jokainen omistaja joutuu rakentamaan taloa tai huvimaata dachassa jokaisen omistajan kohtaamaan tarve perustaa säätiö. Tämä prosessi on monimutkainen ja vastuullinen, koska sinun on valittava oikea materiaali ja laskea komponenttien suhde. Siksi ennen työskentelyn aloittamista säätiön rakentamisen vaiheet on tutkittava huolellisesti.

Alhaisten kustannusten ja poikkeuksellisen kestävyyden vuoksi betonia pidetään suosituimpana säätiön kaatopaikalle. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtaisesti sen kanssa työskenteleviä hienouksia, jotta uusiinsä isäntä voi itsenäisesti rakentaa säätiön.

Koostumus on valmistettu ottaen huomioon tietyt murtoluvut (tai sora), hiekka ja sementti. Mikä on vaadittujen komponenttien suhde riippuu tuloksesta, jonka haluat saada. Murskattu kivi ja hiekka toimivat täyteaineina, sementtiä tarvitaan sidoksena, joka pitää osat yhdessä yhdessä lohkossa. Jos hiekkaan ja raunioihin muodostuu liian monta onteloa, sementin tarve kasvaa. Niiden minimoimiseksi on tärkeää käyttää erikokoisia murskattuja kiviä: pienet hiukkaset täyttävät suurien ja hiekojen väliset ontelot pienien välissä.

Betoni kovenee kuukauden kuluttua, mutta tämä prosessi on voimakkainta ensimmäisen viikon aikana.

Betonityyppien perustavalua

Laastin valmistukseen on sopiva hiekka, jonka hiukkaskoko vaihtelee 1,2-3,5 mm. Käytä irtotavarana epäpuhtauksia. Viiden prosentin savi- ja siltipitoisuus on sallittu, mutta tämä tekee betonista vähemmän kestävän.

Seuraava koe auttaa määrittämään koostumuksen laadun: kaada hiekka säiliöön, laimenna vedellä ja ravista saatu liuos perusteellisesti. Jos vesi on kirkas tai läpinäkyvä, se tarkoittaa, että raaka-aine on korkealaatuista ja jos se muuttuu hyvin pilviksi, se sisältää epäpuhtauksia. Voit myös jättää säiliön seisomaan jonkin aikaa. Jos tämän seurauksena saven sakka esiintyy hiekan yläpuolella, on parempi, ettei tällaista irtomateriaalia käytetä rakentamiseen.

 • Betonirakenteen mittasuhteet perustaan ​​kauunoissa
 • Säätiön konkreettinen resepti

Rohkojen koostumuksessa ei myöskään pitäisi olla epäpuhtauksia. Hiukkaskoko on 1-8 cm.

Rakentamisalueella on seuraavat sementtityypit:

 1. Portland-sementti (yleisin vaihtoehto, jota käytetään eri rakenteiden rakentamisessa).
 2. Kuona Portland-sementti (jolla on suuri kosteudenkestävyys ja pakkasvaste, mutta hidastaa hitaasti).
 3. Pozzolan Portland-sementti (jota käytetään veden ja maanalaisen rakenteen rakentamiseen poikkeuksellisten kosteutta kestävien ominaisuuksiensa vuoksi, ilman olosuhteissa voimakas kutistuminen ja vahvuus).
 4. Nopeasti kovettuva sementti (jäätyy noin 2 viikkoa, on välttämätöntä työskennellä tällaisen materiaalin kanssa viivytyksettä, koska se tarttuu välittömästi, joten tämä ei ole paras vaihtoehto aloitteleville rakentajille).

Täten sopivin materiaali talon tai muun rakenteen monoliittiselle perustalle itsekudontaan on Portland-sementti.

Seuraavat sementtilajit erotetaan:... PC 500, PC 500 D20, PC 400 D20, PC 400 jne. Brändin mukaan määritetään puristuslujuusrajan arvo, joka määritetään betonikuopalle, jonka reunat ovat 20 cm ja mitattuna kg / cm2.

Valmistamme oikean ratkaisun

Halutun viskositeetin koostumuksen saamiseksi noudatetaan tiettyjä mittasuhteita valmistuksen aikana. Suhde on 1/3/5, jossa 1 - sementti, 3 - hiekka, 5 - murskattu kivi.

Lisäaineiden käyttö mahdollistaa tietyntyyppisen sementtilaastin: nopeasti kovettuvan, hydrofobisen, pozzolaanisen, värillisen, sulfaattikestävän, plastisoidun jne. Tässä tapauksessa käytetään eri laatuja M 100 - M 600. saman tuotemerkin sementtiä.

Alla on taulukko suhteista, jotka auttavat laskelmissa:

Jos laimennat sementtiä M 400 neljällä kauhalla vettä suhteessa 1: 4, saat M 100: n seoksen ja M 500: n M 500-liuoksen valmistamiseen lisätään viisi kauhaa eli 1: 5.

M300- ja M400-betonituotteiden valmistukseen komponenttien painon on oltava yli puolet veden painosta.

Jos haluat saada 1 kuutio betonista (tämä on V-kuutio, jonka kummallakin puolella on 1 m), niin suhteen tulisi olla seuraava: puoli-kuutio hiekkaa, 0,8 soraa ja täyteaine. Viimeksi mainitun määrä riippuu siitä, mihin tarkoitukseen betonia tarvitaan. Harkitse, että mitä vähemmän liuos sisältää sementtiä, sitä mobiiliin se muuttuu. On tärkeää tietää, että on mahdotonta asettaa sementtiä yli 350 kg / kuutio (nämä ovat 7 pussia), normin kasvu voi aiheuttaa hävittämistä.

Sementin kuution hinta on erilainen, sitä korkeampi palkkaluokka, sitä suuremmat kustannukset.

Itsetäyttösuositukset

Betonin valmistukseen betonisekoittimella, laatikko puusta, rauta kylpy tai puulattiat. On tärkeää varmistaa, että roskat ja muut epäpuhtaudet eivät pääse ratkaisuun. Aluksi kuivat aineet kaadetaan - hiekka, murskattu kivi, sementti, ne sekoitetaan perusteellisesti homogeenisen koostumuksen muodostamiseksi. Sitten lisätään hitaasti vettä samalla sekoittaen, kunnes se kostutetaan tasaisesti. Ja vasta tämän jälkeen kaadetaan.

Kuva: valmis ratkaisu

Muista, että sementti säilytetään lyhyessä ajassa, ajan myötä kosteuden vaikutuksesta, sen merkki vähenee. Ensimmäisen kuukauden jälkeen noin 10% vahvuudesta katoaa, 3-20%: n jälkeen kuuden kuukauden kuluttua tämä luku nousee 30-40%: iin.

Perussäiliön täyttämiseksi ämpäri tulee suosituin mittayksikkö, joten hyvin harvat ihmiset tarkasti tarkkaavat oikeat mittasuhteet. Sekoittimen sekoittamista lapin kanssa ei ole suositeltavaa, koska betoni ei ole yhtenäinen. Niinpä tappioita voi syntyä ja sen seurauksena tuotemerkki M 100 vapautetaan, mutta tämä riittää pienen talon tai huvimajaan rakentamiseen.

Vaikka oletkin poikkeuttanut voimakkaasti säätöstandardeista, se on edelleen erittäin kestävä ja kestää raskaita kuormia, joten se sopii talon rakentamiseen. Mutta virallisten standardien mukaan sinun pitäisi ottaa sementti M 300 tai M 400 saadakseen merkin 200 tai enemmän.

Täytä säätiö lämpimällä säällä, negatiiviset lämpötilat aiheuttavat ongelmia. Esimerkiksi on tarpeen lämmetä itse vettä ja koostumusta, koska ne voivat jäädyttää ennen jähmettymisen alkamista. Ja kun se kovettuu ilman lämmitystä, betoni alkaa jäädyttää sen sisältämän veden ansiosta ja muodostuneet jääkiteet alkavat tuhota pohjan sisäpuolelta.

Jos noudatat mittasuhteita ja valmistat kokoonpanoa standardien mukaisesti, jopa kotona ratkaisu osoittautuu homogeeniseksi ja mahdollisimman läheltä oikeaa versiota, joten älä huoli sen voimasta.

Nyt tiedät, mikä komponenttien välinen suhde on tarpeen valmistettaessa yhtä betonia. Tärkeintä - laskea tarkasti mittasuhteet ja yritä noudattaa tekniikkaa. Betonia ei ole vaikea valmistautua, joten saadut tiedot auttavat alkuvaiheen rakennuttajaa rakentamaan talon tai huviveneen perustan ilman mitään ongelmia.

kommentit powered by HyperComments

Sementtilaasti - mineraalitäyteaineiden, sideaineen ja veden seos. Sitä käytetään rakennustöissä erilaisten rakennusten rakentamiseen kotitalous- ja teollisuuskäyttöön.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakennusosista on perusta. Se voidaan varustaa pienen talon alla maassa ja valtavan pilvenpiirtäjän alla, kylän ulkorakennuksen alla ja kodinkoneiden kokoonpanokeskuksen alla.

Useimmissa rakenteissa säätiö sijaitsee maanpinnan alapuolella, joten sen rakentamiseen käytetyt materiaalit johtuvat tietyistä vaatimuksista:

 • yhtä suuri puristuslujuus;
 • pohjaveden ja sadeveden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys, laaja käyttölämpötila-alue;
 • kestävyyttä.

Tällaisten rakenteiden tyyppejä ja materiaaleja käytetään erilai- sesti, - yksi säätiön tyypeistä on tiili- tai muuraustekniikka. Tämän tyyppinen johtuu siitä, että betonia ei kyetä käyttämään esimerkiksi kellarin rakentamiseen uudistetussa autotallissa tai maalaistalossa.

Koska tällainen säätö on ratkaistu sementtilaastilla, perustaan ​​sovelletaan yleisiä vaatimuksia tähän seokseen.

Laastin ominaisuudet perusta

Teltaseoksen järjestämiseen käytetty ratkaisu sisältää:

 • sementtiasteikko M-400 (PC-400 D 20, - Portland-sementti mineraali-lisäaineilla);
 • kvartsihiekka;
 • hiekkakomponentti, jonka hiukkasten osuus on enintään 3 mm;
 • kalkki, savi, pehmittimet;
 • vesi (sade, lumi tai kosketus).

Kestävin seos saadaan sementistä, hiekasta ja soraa lisäämällä. Rakennettaessa pieniä rakennuksia seokseen perustan saa päästä lattiaan soraa sijaan.

Kalkin lisäys antaa sementti-hiekkalaastille enemmän plastisuutta, lisää lämmönjohtavuuden kerrointa.

"Clay" -liuoksella on suurempi lujuus kuin "kalkki", lisää nestemäisen liuoksen jäätymisvastuksen astetta, mikä sallii sen käytön talvella.

Yksi sementti-hiekkalaastin tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky pitää itseensä kosteutta, jota käytetään tiettyjen kemiallisten reaktioiden suorittamiseen, minkä seurauksena sementti muuttuu kivi-kaltaiseksi aineeksi.

Lisäksi vesi antaa plastisuutta liuokseen, lisää seoskomponenttien adheesiota toisiinsa. Laasti, samoin kuin betoni, on oma brändi.

Grade-sementti, seosten määritys

Sementtimerkki määräytyy sementtimerkin mukaan. Tätä varten sideaineen numeerinen arvo jaetaan seoksen hiekkakomponentin massan numeerisella arvolla.

Esimerkiksi käytettäessä laastia sementin ja hiekan suhteessa 1 kg - 4 kg suhteessa ja käyttäen Portland-sementtiä laatua PC-400 D20, numero 400 jaetaan numerolla 4, tulos numero 100 merkitsee ratkaisun merkkiä.

Käytännössä tämä näyttää siltä: yhden sementtikauhan osalta on tarpeen ottaa neljä samaa kuivaa hiekkaa.

Valmisvalmisteen läsnä ollessa voit selvittää ratkaisun merkin tietämällä käytettyjen komponenttien ja sementtimerkin suhteen eli päinvastaisen vaikutuksen. Esimerkiksi osuus oli 1: 2, eli kaksi osaa kvartsihiekkaa käytettiin M200-sementin osaan. Numero 200 jaetaan numerolla 2, ratkaisun luokka on M100.

Sementtiä M-400 käytettäessä säätiötä sementtikulutus per tonni valmistettua kuivattua kvartsihiekkaa on:

Taulukon tietojen perusteella M75-liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 200 kg sementtiä 1000 kg hiekkaa kohden tai 1 kg sementtiä 5 kg: a kohti tai suhteessa 1: 5.

Jos pohjan on tarkoitus pystyttää kuivalla maaperällä, sen jälkeen se saa pistää kalkkia tai savea liuokseen lisäämään sitkeitä ominaisuuksia, jolloin suhde "sementti - kalkki - hiekka" näyttää tältä:

Ratkaisun M 200 valmistukseen tarvitaan 1 osa sementistä, kymmenesosa kalkkia, 2,5 osaa hiekkaa, joka vastaa: 10 kg sementtiä, 1 kg kalkkia ja 25 kg kuivaa hiekkaa.

Perusrakenteiden rakentamiseen betonipohjat käyttivät seosta soraa tai hiontaa lisäämällä.

Niiden painosuhde "sementti - hiekka - sora" on:

Perusliuos M 200 koostuu yhdestä osasta sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4,2 osaa soraa tai 10 kg sementtiä 25 kg: aa kvartsihiekkaa ja 42 kg soraa vastaavasti.

Suositukset valittaessa tuotemerkkiä sementtilaastia

Korkealaatuisen luotettavan ja kestävän rakennustyön saamiseksi on sovellettava seuraavaa sääntöä: "Säätiön rakentamiseen käytettävän materiaalin laatu vastaa sementti-hiekkalaastin merkkiä".

Esimerkiksi punainen tavallinen tiili M 200 sopiva ratkaisu merkki M200.

Käytännössä tämä vastaa: 4,5 kg sementtiä 10 kg hiekkaa kohden. Jos käännetään tilavuussuhteeksi, 3,5 osaa kuivaa hiekkaa otetaan osaksi irrallista sementtiä.

Tämä suhde on optimaalinen - tarvittava vahvuus saadaan yhdessä liuoksen hyväksyttävän asetusajan kanssa.

Poikkeamat suositellusta koostumuksesta saattavat johtaa siihen, että seos on kestävämpi mutta nopeampi alkuasetus tai vähemmän kestävä, mutta pidempi käyttöalue.

Näin ollen käytettävien materiaalien arvojen oikea suhde voidaan saavuttaa monoliittisen, kiinteän rakenteen kaikissa suunnissa.

Sementti-hiekkaliuosten valmistus

Laskelmien ja komponenttien valmistuksen jälkeen liuoksen saamiseksi seuraa vaihe, jossa valmistetaan seos säätölaitteelle. Sekoittaminen tapahtuu betonisekoittimella tai manuaalisella työllä.

Betonisekoittimen käyttö

 1. Kuivien seosten lopullinen valmistaminen suoritetaan - hiekkaa, soraa tai laastia siivilöidään seulalla käyttäen vastaavasti eri soluja. Tämä menetelmä mahdollistaa koostumuksen yhtenäisemman fraktioinnin saavuttamisen ja siten vähentää aukkojen muodostumisen mahdollisuutta valmiissa liuoksessa.

Huom. Kvartsihiekkaa, joka sisältää merkittäviä savi- ja mutakuljetuksia, on pestävä. Tällöin vettä kaadetaan säiliöön hiekalla, seos sekoitetaan perusteellisesti ("sekoita"), jonka jälkeen saastunut neste poistetaan, hiekka kuivataan.

 • Vaaditut osuudet osuvat betonisekoittimeen, jossa niitä sekoitetaan kuivassa muodossa - seoksen tulisi saada vaalean harmaan yhtenäinen sävy.
 • 3... 5 minuutin käsittelyn jälkeen kuiva seos pyörivässä rummussa lisätään vettä kauhaan likimääräisestä laskelmasta: 1 osa nestettä kahteen osaan kuivasta koostumuksesta.

  Huom. Suhteellinen suhde on voimassa kuiville ainesosille. Käytettäessä esim. Märkähiekkaa liuos voi osoittautua liian nestemäiseksi.

 • Homogeenisen koostumuksen saamiseksi liuoksen suositellaan suorittavan sekoitusmenetelmää 5... 10 minuutin ajan. Samanaikaisesti on tarpeen säätää seoksen viskositeettia:
   • valmiin liuoksen on oltava samanlainen kuin hammastahna;
   • joka on asetettu tasolle, joka on kalteva 45 ° kulmassa horisonttiin, seos pysyy tasaisena siihen eikä juokse alas - mason tylppeli tai kipsihöyrystin voi toimia tasona;
   • ratkaisun pinnalle kirjoitettua merkintää ei pidä hukuttaa.

  Oikein valmistettu liuos ylläpitää elinkykyään 1... 1,5 tuntia. Tänä aikana se olisi kehitettävä. Kun työskentelet useissa ihmisissä, on suositeltavaa jakaa tehtävät siten, että kun liuoksen erä loppuu, seuraava erä on valmis.

  Sementtilaastin käyttö yksityiseen rakentamiseen

  Pienillä työmäärillä, jotka yleensä toimivat omassa taloudessa, sementtilaasti valmistetaan manuaalisella työllä. Prosessi ei ole miltei erilainen kuin seoksen mekaaninen valmistelu - ainoa ero on ihmisen voiman käytössä.

  Koska ihmisen työtä käytetään, yhden erän tilavuus ei saa ylittää 10... 20 kauhaa (0,1... 0,2 m³) valmiista liuoksesta, muutoin fyysinen väsymys tulee nopeasti ja vaarana on menettää osa valmiista liuoksesta.

  Seos sekoitetaan huolellisesti kuivan valmisteen vaiheessa ja sekoitettaessa veden kanssa. Kun seos valmistetaan huonosti, koko rakenteen lujuus heikkenee merkittävästi.

  Sementtilaastin valmistusaineena voi käyttää vanhaa valurauta- tai teräskylpyä, kouruja, jotka leikataan raudan tai muovin tynnyrissä.

  Vettä lisätään asteittain, mutta vähintään puolet alkuperäisestä hetkestä. Nesteen osuudet vähenevät asteittain - kun seos saavuttaa halutun viskositeetin.

  Sementtilaastin klassinen koostumus munivisten tiilien perustuksille elinolosuhteissa on seuraava:

  • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
  • kolme ja puoli osaa seulottu kuiva kvartsihiekka;
  • 0,8... 1 osaa vettä, mieluiten putkistoa.

  Jotta plastisuus lisääntyisi, syrjäyttää liuoksen ja parantaa tarttuvuutta, on suositeltavaa lisätä pinta-aktiivisia aineita seokseen - pinta-aktiivisiin aineisiin tai toisin sanoen tavalliseen saippuaan.

  Kiinteä saippua suositellaan hierottavaksi ja liotettavaksi lämpimään veteen päivässä - saippua ratkaisu syntyy samalla tavalla. Jos mahdollista, voit vaihtaa tavallista nestesaippuaa.

  Sementtiteiden valmistukseen käytetyn koostumuksen perusteella:

  • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
  • kaksi kvartsihiekkaa;
  • kolme soraa tai puuta;
  • 0,6... 0,8 osaa vettä.

  Tyynyalusta voidaan tehdä muurausseoksesta:

  • katemateriaalin vedeneristys, kasvihuonekalvo jne. aineita;
  • Rakennuksen muuraus teräsverkko, jonka solu on 20... 50 mm vahvikkeena;

  Seinien korkeus ei saa olla yli kolme metriä, esimerkiksi kun rakennat autotallia tai talonrakennusta omalla talossasi.

  Laastin laadun valinta perustaksi määräytyy pystytetyn rakenteen, syvyyden ja käytettyjen materiaalien koon mukaan. Paljon tärkeä kysymys on rahoituskulut. Joka tapauksessa valmistetun ratkaisun laatu riippuu siitä, kuinka komponentit valitaan oikein, kuinka tarkkoja vaiheita sementin perustuvien sekoitteiden suorittamiseksi.

  Soita numeroon +7 (499) 380-69-97

  Suosittelemme valintaa brändin ja betonirakenteen valinnasta rakennushankkeeseesi. Teemme laskennan ja tarjoamme parhaan kaupallisen tarjouksen.