Kuinka tehdä maaporaa omalla kädelläsi?

Työläisillä ihmisillä on aina paljon tekemistä, niin kotona, työpaja-alueella kuin puutarhalaitoksessa. Mutta kuka tietää, missä täysin yksinkertainen sopeutuminen voi olla tarpeen - arkkitehtonisen ruuvin periaatteen nykyaikainen toteutusmetalli!

Porakoneiden lajit poraukseen.

Tietenkin, kuten monet muut asiat, nimetyt työkalut, jopa bensiinimoottorilla, voivat tänään ostaa sen erikoistuneessa myymälässä. Mutta todellisen mestarin, joka myös tietää kuinka laskea rahansa, ei ole mitään ongelmaa siitä, miten poraa omilla kädillä.

Riittää, että tämä laite kootaan laadukkaaseen ja kätevään toimintaan, jotta ymmärrettäisiin, miten laajentuvat mahdollisuudet, jotka haluavat elävän tilansa mahdollisimman mukavaksi ja toimivat.

Manuaalinen ruuvimeisseli maalle, sen muotoilu ja tarkoitus

Kuten jo mainittiin, poraus on ehkä yksinkertaisin mekanismi, joka muuntaa ihmisen lihasvoiman tai moottorin impulssi (jos se on moottoroitu variantti) suuren "poran" pyörimis-translaatioon (kuva 1).

Laitteen yksinkertaisuus ja luotettavuus korostavat sen komponenttien vähimmäismäärän.

Kuva 1. Maapora - laite, joka on suunniteltu poraamaan reikiä maahan.

Jos et ota huomioon joitain muita yksityiskohtia, käsitteellisesti se koostuu vain kolmesta elementistä - metallista (joskus puusta, mikä on huonompi) napa (jalusta) tai putki, joka on kiinnitetty siihen ruuvin toisesta päästä ja toisella pyöritettävä kahva puolella.

Klassiseen Archimedean-ruuviin perustuva ruuvi voi olla tietyn määrän lisäleppejä yhden tai toisen maaperän massan tunkeutumisen parantamiseksi ja kahva-vipu voidaan tehdä T-muotoisen ristiinpanon muodossa ristin muodossa tai muussa muodossa, mikä tuntuu asiakkaalle kaikkein hyväksyttävin tehokkaaseen työhön poran kanssa.

Tätä laitetta käytetään laajalti etsintä- ja rakennustöissä, puutarhassa ja miesten vapaa-ajan aktiviteeteissa, jotka ovat talvella kalastusta. Se auttaa suuresti henkilöä, joka tarvitsee kaivamaan useita laskeutumisreikiä puutarhassa, pudottamaan kaivoja, tekemään lukuisia syvennyksiä asennuspinoihin jne.

Näistä ja muista työkalujen käyttötavoista riippuen kaikki porat voivat vaihdella kooltaan ja niiden eri ruuveilla. Ne toimivat kuitenkin samalla periaatteella.

Porauksen tekemiseen tarvittavat materiaalit ja työkalut

Manuaalinen porausjärjestelmä.

Ennen kuin menet suoraan työhön, kannattaa varustaa kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Mestari tarvitsee:

 • kaasuputken segmentti (pystysuoran telineen valmistamiseksi);
 • suuritehoisen teräslevyn kappale (potkurin terän valmistukseen);
 • segmentti, jossa on halkaisijaltaan 16-20 mm (kädensijan valmistukseen tarkoitettu) sileä vahvike (metallipalkki);
 • hitsaus kone;
 • hitsaus puristin;
 • kääntökone;
 • smash-ympyrä;
 • sähköpora;
 • joukko porat metalleille;
 • Kulmahiomakone (bulgarialainen), jossa levy metallille;
 • kaasu-avain;
 • asennusvarsi.

Kuinka tehdä poraa: toimintojen sarja

Poran (kuva 2) valmistus alkaa terästään. Tätä tarkoitusta varten otetaan teräslevy, josta leikataan pyöreitä aihioita. Ne on valmistettu siten, että ympyrän halkaisija on noin 5-6 mm suurempi kuin suunnitellun kaivon halkaisija maaperässä. Normaaliporauksessa vähintään 2 levyä riittää.

Kuva 2. Maadoitusporan piirtäminen.

Sitten keskihaarat porataan pyöreillä aihioilla. Jotta telineeseen kiinnitettäisiin kätevästi, halkaisijan on oltava noin 1-2 mm suurempi kuin metalliputken halkaisija - tuleva teline.

Seuraavassa vaiheessa merkitään pisteitä, joilla levyt kiinnitetään telineeseen. Poraa reikiä putkessa näissä kohdissa. Kiinnitä levyt metalliholkkeihin. Ne myös tekevät säteittäisiä kierrereikiä. Telineeseen kiinnitetyt napat kiinnittävät irrotettavat ruuvinsiivekkeet siihen.

Seuraavaksi leikkuupyörällä varustettu teroitusleikkuri leikkaavat pieniä sektoreita reunasta keskustaan. Tämän jälkeen leikkausten reunat venytyksen ja kaasunäppäinten avulla viedään varovasti vastakkaisiin suuntiin. Tämän seurauksena jokaisen piirin pitäisi saada spiraalinäkymä. Terien valmistuksen loppuun leikkausten alareunat terävöitetään 50-60 asteen kulmassa.

Siirry telineeseen. Jotta pora voisikin helposti päästä käsiteltävään massaan, sen päädyssä, jossa ruuvi muodostuu, hitsataan metallipora. Samaa kärkiä varten tätä tarkoitusta varten teroitetaan teroituskolmassa 20-30 astetta.

Käsiporan valmistuksen loppuvaihe on vipukahvan kokoonpano, joka suorittaa koko kiinnittimen aksiaalisen pyörimisen. Kiinnitä se telineeseen, jota käytetään erikoishihnalla, joka on valmiiksi työstetty sorviin. Kahvan on oltava irrotettava, sillä porauksen syvyyteen joutuessa joudut todennäköisesti pidentämään jalustaa useammin kuin kerran lisäkaoneilla. Näiden polvien valmistuksessa tulee huolehtia erikseen.

Tee-se-itse-pora: muut suunnitteluvaihtoehdot

Kuva 3. Porauksen A-kaavio hyödynnettyä leikkuupuimuriruuvilla varustetusta poranterästä, B-kaavio porauslaitteistolla varustetusta porauksesta, C-kaavio porakoneesta, jossa on käytettyjen levyjen ruuvolevyt.

Edellä kuvatun standardiporauksen lisäksi voidaan tarjota joitain muita vaihtoehtoja kädessä pidettävien poraustyökalujen valmistamiseksi, jotka käyttävät tunnettuja rakenteita, jotka ovat jo käytössä.

Erityisesti on mahdollista tehdä pora, jossa käytetään ruuvi, joka kerran seisoi kierrätetyllä leikkuupuimurilla (kuvio 3, a). Ruuvin pohjasta, jonka läpimitta on noin 130-150 mm, telineiden lähellä on kiinnitetty apulaite, joka koostuu kahdesta vanhan kultivaattorin jalasta. Ne on hitsattava telineeseen siten, että niiden välinen kulma ja telineen akseliin nähden kohtisuorassa oleva taso ovat 25-30 astetta.

Poraa voidaan valmistaa käyttämällä säiliötä, jossa on pannu (kuvio 3, b). Määritetty elementti on kiinnitetty telineeseen säiliön pohjan keskiosassa porattuun reikään. Jalusta pohjassa on pora, jonka läpimitta on enintään 25-30 mm. Kaksi terää on kiinnitetty säiliön runkoon vastakkaisilta puolilta. Ennen molempien veitsiä pannun pohjalle tehdään aukkoja, joiden pituus on enintään 40 mm. Porauksen kiertämisen kautta maata kertyy säiliöön ja kertyy siihen. Kun säiliö on täytetty, porata poistetaan syvennyksestä, sisältö kaadetaan ja laskeutuu sitten uuteen.

Kolmas vaihtoehto, yksinkertaisin, on porata, jossa käytetyt levyt, jotka on aiemmin leikattu kahteen samansuuntaiseen puolipalloksiin (kuva 3, c), toimivat ruuvinterinä. Nämä osat on hitsattu metalliosaan niiden keskipisteessä. Lisäksi telineeseen on kiinnitettävä improvisoituja teriä samassa paikassa vähintään 900 mm: n etäisyydellä kahva-vipusta.

Jotta nämä puoliympyrät saisivat tehokkaan porausruuvin ominaisuuksia, niiden tasot olisi kallistettava vastakkaisiin suuntiin toisiinsa nähden ja näiden kahden tason välisen kulman on oltava vähintään 30 astetta. Tämä mahdollisuus yksinkertaisesta työstään huolimatta on erittäin tehokas - mittarikaivo, jonka läpimitta on noin 15 cm. Tällainen porata voidaan porata 10 minuutissa.

Muutama pistemäärä, kun harkitset porausta

Maanporauksen malli pehmeillä maaperillä.

Poraaminen paitsi korkealaatuiselta mutta myös käytännölliseltä mahdollisimman laaja-alaiselta sovellukselta auttaa ymmärtämään lukuisia tärkeitä tekijöitä ja noudattamaan asiaa koskevia suosituksia. Lopuksi heidän on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Esimerkiksi yleisen käsikäyttöisen porakoneen tuotannossa, joka voi suorittaa erilaisia ​​toimenpiteitä niiden tarkoituksen ja tilavuuden mukaan, on suositeltavaa varmistaa, että ruuvisyöt eivät ole hitsattu tukevasti telineeseen, vaan ne ovat irrotettavia. Tämä seikka sekä koko erilaisten halkaisijoiden ja kokoonpanojen pyöreiden terien läsnäolo varmasti tekevät tästä työkalusta todella monikäyttöisen laitteen, joka on hyödyllinen monissa elämäntilanteissa.

Käytännöstä tiedetään, että 9- ja 12-senttimetrin porausreiät soveltuvat parhaiten porojen reikien syöttämiseen ja istuttamiseen, pohjaveden määrittämiseen tarkoitetut kuopat, kasvihuoneiden asentamiseen tarkoitetut aukot ja maanalaisten käytävien tunnelien asentaminen. Terät, joiden halkaisija on 17 ja 25 cm, sopivat parhaiten niille, jotka kasvattavat kasveja taprootilla, täyttävät erilaiset aidat, aidat ja muut pienet ulkorakenteet, järjestävät komposiittia ja rakentavat kaivoja.

Kahvan vipun määrätyn kulman säilyttämiseksi hitsaamalla telineeseen auttaa häntä kiinnittämään hitsauspihdit. Kiinnitä kahva jalustalle suorassa kulmassa.

Näin ollen, kun noudatat kaikkia porauksen valmistusta koskevia sääntöjä ja suosituksia, voit helposti luoda erinomaisen työkalun, joka tulee ihmisen uskolliseksi avustajaksi monipuolisessa työtehtävissään.

Valitsemme, suunnittelemme ja modernisimme käsiporan. Henkilökohtainen kokemus

Käsipora: vinkkejä ja vinkkejä, jotka ovat hyödyllisiä itse tuotannossa.

Manuaalinen poraus - korvaamaton asia henkilökohtaisessa tontissa. Poraa reikiä pylväiden asentamiseksi aitaukseen tai tylsistyneisiin paaluihin perustuksen alla, tehdä reikää puutarhan maaperään istutettavaksi. Tätä käsityökalua käytetään aina. Miten tehdä tämä työkalu itsenäisesti, onko mahdollista jotenkin parantaa tehdasvalmisteisia laitteita, portaalin käyttäjät tietävät.

Ennen kuin ostat tai käsittele itseäsi, sinun täytyy kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset:

 1. Mihin tarkoituksiin ja toimii tarvitset sitä;
 2. Millaista maaperää porataan paikan päällä.

Hiekka, kivinen maaperä, hylätty puutarha, tulenkestävä savi, pilvet, maaperä, jolla on suuri määrä juuria. Reiän poraus aitauspylväiden ja pienten läpimittaisten pylväiden asentamiseen, "raskas" maaperän poraus voimakkaille porakoneille talon perustalle. Kaikilla näillä tekijöillä on merkittävä vaikutus käsiporan muotoiluun.

Mielestäni paras käsipora on "teroitettu" tietyn alueen työhön ottaen huomioon maaperän ja sen kerrosten ominaisuudet. eli tiettyjä tehtäviä varten olisi tehtävä maaporaa: pilarien, paalujen jne. asennus

Portaalin käyttäjällä on seuraava mekaaninen suunnittelu improsoitu porata. Kuten se on tehty, se näkyy selvästi tässä valokuvassa.

Kaksi veitsiä käytetään maadoituksen ennaltaehkäisemiseen, mikä yksinkertaistaa pääteräiden tunkeutumista, eronneet kulmassa maahan. Lisäksi pääterä voidaan vaihtaa keskenään ja kiinnittää ne pultteihin ja muttereihin. Tästä johtuen yhden palkin avulla voidaan porata halkaisijaltaan erilaisia ​​kuoppia.

Vaikka ulkoisesti hankitut ja itsetuhoiset ruuvit ovat monessa suhteessa samankaltaisia, ne ovat kotitekoisia manuaalisia porakoneita, jotka osoittavat parhaat tulokset. He ovat vahvempia, on helpompi työskennellä heidän kanssaan, koska ne tehdään "itse".

Minä ja naapurimme teimme kerran tällaisen kokeilun. Päätimme vertailla itselleni valmistetun poran (terän läpimitta 25 cm) ja sen oston (terän läpimitta 14 cm) suorituskykyä.

Foorchanin-sivuston maaperä on seuraava:

 • 0,7-0,8 m - "hedelmäpuu";
 • 0,2-0,4 m - suuri kalkkikivi;
 • edelleen marlikerros (keltainen, kalkkikiven hieno muru).

Kilpailun aikana porat melkein samanaikaisesti syvenivät 0,8 m. Sitten hankittu instrumentti valehteli marlissa, kun hän työskenteli kotitekoisena puutarhatyrkkynä, Mikhail jatkoi porata, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Naapurin piti löysätä marmelia sorkkaraudalla ja jatka sitten vain porata.

Koetuloksen tulos: reiän poraaminen 1 metrin syvyyteen asti, Michael kesti hieman yli 5 minuuttia eikä hän ollut väsynyt lainkaan. Viimeisen 0,2 metrin naapuri on toivoton takana.

Siksi kotitekoiset käsiporakoneistot ovat niin suosittuja portaalin käyttäjien keskuudessa. Tämän tekemiseksi tarvitaan riittävästi jätemateriaaleja ja alkutaitoja hitsauksessa.

Työkalu on tehty näin: pyöreä tai neliömäinen putki otetaan, sen pituus valitaan reiän arvioidun syvyyden mukaan. Syväkuoppien mekaanisen porauksen tapauksessa putki voidaan pidentää lisäämällä sitä lisävarrella. Terien halkaisija valitaan reiän arvioidusta halkaisijasta ja suunnitellusta työstä riippuen.

Teräksinä suurikokoiset sahanterät pyörösahasta toimivat hyvin. Tällaista levyä leikataan hiomalla kahteen osaan. Puolet hitsataan putkeen ja terät laimennetaan tiettyyn kulmaan (noin 25-30 °). Niinpä heitä haudataan paremmin maahan. Suurin halkaisijan piikki tai "tapettu" pora hitsataan putken päähän. Poraa on keskitettävä porauksen alkuun. Siipien hampaiden kustannuksella tällainen väline pyöriessä lämmittää juuret hyvin.

Pääasiallinen työskentely käsiporakoneella on pysähtyä ajoissa ja nostaa se ulos reiästä, jotta kipu irtoaa.

Valmistin kaksi maajarjestelmaa kesäkauden alkuun. Ensimmäinen - halkaisijaltaan 210 mm, toinen - 160 mm. Levyistä tuli levyt pyöreästä. Loput on tehty siitä, että kirjaimellisesti jalkasi alla. Tehtiin myös kokoontaitettava laajennuspalkki. Vietin 200 ruplaa kaikesta kaikesta, jota kutsutaan halvalla ja vihaiseksi.

Jos koneessa ei ole hitsauskonetta, niin työkalu voidaan asentaa vain ruuveilla ja muttereilla. Myös poraa kevyelle maaperälle ja porausreikien pienihalkaisijalle, voit käyttää kairaavaa jääporaa (koska uuden hankkiminen on taloudellisesti perusteeton idea). Jääpalakoneen työskentelyn helpottamiseksi sinun täytyy katkaista kahva kolovorot ja kiinnittää tavallinen T-muotoinen portti.

Edellä mainittujen työkalujen lisäksi mielenkiintoinen lähestymistapa kotitekoisen porauksen valmistamiseen foorumiinissa, jossa on lempinimi VyacheslavK, kaivojen poraamiseksi.

2,5 metrin syvyyteen poraamiseksi valmistettiin tavallinen Zebulb. Foorumikoneen terät leikattiin hiomalla 3 mm: n paksuisesta teräslevystä, johon oli esipinnoitettu paperipohja.

Sitten tuloksena saatua tyhjää porataan reikä, jonka halkaisija on 20 mm.

Ympyrän säde leikattiin.

Sitten VyacheslavK kiinnitti tapin terään, jonka hän aloitti putkessa. Putki hitsataan myös terään.

Tuloksena oli tällainen porauslaite.

Työn aikana he paljastavat ja poistavat seuraavat haitat:

 1. Kun porausreikää pienennetään, se vähentää huomattavasti porauksen tehokkuutta. Jotta terät eivät vähene, väliseinät oli hitsattu niiden ja putken väliin.
 1. Kun porausreiät aidan asennusta varten, työkalu, jos se juoksi kiviä tai juuria, johti pois. Tämän epäkohdan poistamiseksi, 30 x 10 cm: n kaarimainen puoli hitsattiin pitkin yhtä terää alkaen ympyrän mutkan paikasta.
 1. Pieni tehokkuus öljyisen saven kulkiessa. Savi valmistettiin niin sanotuksi. kehysruuvi käyttäjän sivuston suunnittelusta, jossa on nimimerkki KND.

Tällainen laite sopii parhaiten työskentelyyn levysaaleilla. Se on kallistuksen vähimmäiskerroin kallioon. Se on helppo purkaa reiästä (ei ole mäntävaikutusta, kuten ruuviporauksessa). Nostoa nostettaessa poraa savea yksinkertaisesti ravistetaan rungosta.

Vaikka tällaista työkalua käytetään useimmiten itse valmistettujen "kaivojen" poraamiseen, sen suunnittelu osoittautui niin onnistuneeksi, että sen kannattaa keskittyä siihen.

VyacheslavK teki tämän:

Metallin nauhasta, jonka leveys oli 5 cm, hän katkaisi kaksi samanlaista nauhaa ja teki kulmikkaita viistejä, jotka nousivat nauhan päähän 2 cm: n päähän.

Leikkaavat ja teroitetut veitset.

Hän hitsasi veitset poraukseen osoittaen teroitetut sivut vastakkaisiin suuntiin.

Levitä veitset sivuille nurkan avulla niin, että päiden välinen etäisyys oli 25 cm.

Kaasupainikkeella VyacheslavK käänsi veitset kulmaan.

Hän kokoontui ja hitsasi koko rakenteen.

On syytä huomata, että pora erosi nopeasti. Siksi VyacheslavK teroitteli sirua, kuten seuraavassa kuvassa on esitetty.

Myös mielenkiintoisia ovat mallit, jotka on suunniteltu laajentamaan - "korkokengät" - TISEn perustamisen aikana.

Päädytin porauksen hankkimiseen ja asetan sen toiseen haaroitettuun lapioon. Työskentelyn helpottamiseksi tein T-kahvan, jonka pituus oli 1 m. Näin voin lisätä vipuyritystä. Rodan pituus - 3 metriä. Nyt on mahdollista porata reiät, joiden syvyys on 2 metriä, seisovana täydellä kasvulla eikä nelipyöräisenä. Vastaanottimen vastaanotin leikattiin, koska niistä on vähän järkeä.

Tässä "parantaminen" ei ole ohi. Maavirungon tehokkuuden lisäämiseksi laajenemisen porauksen aikana Subaristin kaarivat olkapäät - suorat viivat leikkaavat maata huonosti. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on foorumiin sisältyvät myös terästen terät, koska tavallinen nopeasti jumittua kiville.

Tein maajohtimen, joka käytti säännöllistä kattilaa maaperäkokoojana. Tämän työkalun avulla laajensin 2,5 metrin syvyyteen.

Alhaalta pannulla valmistetut tulpat, jotka juoksevat maahan. Kun poraus laajentaa pan on paikallaan, se lisää työn tehokkuutta, koska voimia ei tuhlata kääntämällä maan vastaanottimen itse. Kun kädensija pyöritetään ja kierretään akselin ympäri, terät avautuvat, jotka leikkaavat maata. Kun pannu on täytetty, Zemburin kahva käännetään vastakkaiseen suuntaan, terät taittuvat ja pora nousee pintaan. Yli 4-5 hissiä, kuoppa laajennettuna on täysin porattu.

On syytä harkita, että tällaisen työkalun valmistaminen on tavallista vaikeampaa - tarvitset hitsauskoneen ja sorvin.

Suunnittelu osoittautui onnistuneeksi ja halutuiksi. Tämän periaatteen avulla foorumin käyttäjät tekevät laitteistosta kaksi terää, jotka useimmiten toimivat yhdessä moottoritehtaiden kanssa.

Pora käsillä: savi, pylväät, kaivot, piirustukset, mitat

Rakennettaessa taloa ja järjestämällä tontti, on usein tarpeen tehdä pyöreitä reikiä maahan. Ne ovat tarpeen aitauksen asentamiseksi - pilarien asentamista varten, pylväiden rakentamiseksi, kaarien ja muiden kevyiden taloudellisten rakenteiden asentamiseksi. Samat kaivot, mutta halkaisijaltaan suuremmat ja syvyys vaaditaan rakenteen rakentamisessa. Nämä kaivut on valmistettu moottoroitu tai käsiporakone. Myymälöissä ne ovat riittävän suuria, mutta monet pitävät kotitekoisista tuotteista: ne ovat usein tuottavampia ja luotettavia kuin tehdasvalmisteiset tuotteet. Lisäksi poraa omilla käsillä voi tehdä mitä tahansa muotoilua, ja niitä on paljon.

Suunnittelu ja soveltaminen

Maaperänporausta on kolme päärakennetta:

 • Garden. Yleensä nämä ovat kaksi puolipyöreää teriä, jotka kulmautuvat toisiinsa. Tämän muotoilun kädenporausta käytetään järjestämään istutuslaitosten reikiä, josta sitä kutsutaan "puutarhaksi". Mutta sama työkalu tekee kaivoista asennettaessa pilareita aidalle, huviveneelle ja muille kevyille rakenteille.

Esimerkki itsenäisestä maaperäkartonkiporauksesta

 • Auger-pora. Eroaa siinä, että sillä on pidempi leikkausosa. Käytetään samaan tarkoitukseen - tehdä kaivoja pilareiden alla. Suunnittelun vuoksi - pidempi leikkausosa - se on poistettava harvemmin, jotta poraus yleensä nopeutuu.

  Kierräruuvi on kierretty kierteellä, jossa on useita spiraaleja.

 • Porakone TISE. Tämä malli on samanlainen kuin puutarhatyrä, mutta sillä on uusi kallistuva terä, joka muodostaa tämäntyyppisen perustan tyypillisen paalun alaosan laajenemisen.

  Kalteva terä - TISE-paalut

  Yksinkertaisempaa tehdä puutarhan maavasarjoja. Riippuen niiden maaperän tyypistä, johon ne poraavat, niiden rakenne on hieman muuttunut. Tämä on kotitekoisten porojen kauneutta - niitä voidaan "teroittaa" tietyissä olosuhteissa, eikä se ole vain kooltaan - terät voidaan irrottaa pultteilla, mutta myös suunnittelun piirteissä. Kyllä, tavalliset porat kaupassa ovat halpoja, mutta ne ovat "yleismaailmallisia". Työskentele hyvin "kevyillä" maaperillä. Vaahdossa, savessa, marlissa jne. ne ovat tehottomia.

  Puutarhaporan tekeminen

  Puutarhapora on yksinkertaisin, mutta tehokas rakentaminen. Se koostuu:

  • Leikkausosa. Se koostuu tavallisesti kahdesta teräksestä valmistetuista puolipyöreistä, joissa on teroitetut reunat. Terien halkaisija on valittu porattavien reikien halkaisijan mukaan. Käytännöllisyyden vuoksi terät voidaan irrottaa - pultit.

  Pylväiden poraus voi olla kansallisen sauvan kanssa

 • Ydin. Tämä on pyöreä tai muotoiltu putki (neliö). Myös romua voidaan käyttää, mutta se on erittäin raskas ja vaikea työskennellä. Tangon pituus on haluttu reiän syvyys plus 50-60 cm. Jos lyhyempi, viimeiset senttimetrit on porattava syvälle kaltevuuteen, mikä ei ole ollenkaan helppoa. Jos tällainen laskelma, kokonaiskorkeus on yli 1,5 metriä, on järkevää tehdä kansallinen palkki. Sitten ydintä kasvatetaan saman halkaisijan putkileikkauksilla, jotka ovat keksineet yhteisen järjestelmän.
 • Kahva. Useimmiten hitsattu tanko-osaan kirjaimella T. Kahva on minimaalinen minimi - 40 cm, optimaalinen noin 50-60 cm.
 • Tip-pora. Tämä on osa, joka on terän alla. Se on ensimmäinen löysäämään maapalloa ja alkuvaiheessa se on vastuussa porauksen keskittämisestä - sitä on helpompi pitää pystysuorassa.
 • Tämä on perusrakenne, ja siihen on monia parannuksia. Mutta ensin puhumme siitä, mitä voit tehdä zeburbur.

  tarvikkeet

  Kuten jo mainittiin, sauva on useimmiten pyöreä tai neliömäinen putki. Halkaisija on 3/4 "- 1,5", profiiliputki voidaan ottaa 20 * 20 mm - 35 * 35 mm.

  Terät voidaan valmistaa seuraavista:

  • teräslevy, jonka paksuus on 4 mm;
  • sahan levy sopivan halkaisijan hiomakoneelle.

  Zemyebur terällä sahanterästä bulgarialaiselle

  Helpompi terän leikkaaminen sahanterästä. Tällöin leikkausreunat ovat valmiina. Terän reunoja voidaan teroittaa edelleen, jotta maaperä leikattiin helpommin.

  Huippuporakone on valmistettu eri materiaaleista - paljon malleja. Tee vain teroitettu sauva. Sitten tarvitaan iso halkaisija. Toinen vaihtoehto on tehdä jotain poraa pois nauhat. Ja vielä - näiden kahden yhdistelmä.

  Vinkki teräsporakoneesta teräksestä

  Peak on yksi kärkivalinnoista

  Yhdistetty kärki hiomakiviä varten

  Ja lopuksi - kynästä. Se on kätevämpää, jos se on valmistettu pyöreästä putkesta. Sen halkaisija voidaan valita palmujen peittoalueella. Tärkein vaatimus on, että sinun pitäisi olla mukava.

  Veitset ja asennusmenetelmä

  Ensinnäkin sinun on päätettävä, onko omalla porallasi irrotettavia tai paikallaan olevia teriä. Jos terät ovat irrotettavissa, hitsauta paksut teräslevyt jossakin varren päässä. Hyllyt tehdään kulmassa - siten, että veitsien tasot eroavat 25-30 asteen kulmassa.

  Kun hyllyt on hitsattu, ne tekevät kaksi tai kolme reikää - kiinnittimiä varten. Sitten samat reiät täytyy tehdä terissä ja asentaa ne halkaisijaltaan pultteihin.

  On mahdollista saada useita leikkuuteräjoukkoja yhdelle sauvalle - eri halkaisijoille tarkoitettuja reikiä varten

  Levyjen on itse leikattava reikiä keskelle niin, että ne sopivat tiukasti sauvaan, mutta tämä toimenpide tarvitaan myös monoliittiseen muunnokseen - hitsatut terät.

  Teräslevy

  Jos terät tulevat teräslevystä, leikkaa kuvio paperista, teräksestä. Poraa reikä keskikohdassa - siihen on kiinnitettävä ja hitsattava sauva. Ympyrä tai neliö - riippuen valitusta sauvasta. Reiän koko on hieman suurempi kuin sauvan mitat.

  Seuraavaksi sinun on päätettävä, miten terät tehdään - kahdesta ympyrän puolikkaasta (kuten yllä olevassa kuvassa) tai avoimen ympyrän muodossa, jolla on offset-reunat - kierros kierroksella (alla olevassa kuvassa).

  Manuaalinen Buroyam yhdellä kierroksella

  On myös tarpeen istuttaa reunat 25-30 °. Tällöin poraustehokkuus on suurin. Jos työskentelet tiheän maaperän (savi, savi, jonka pääosa savi), terät voidaan vähentää kuormituksen aikana. Tämän välttämiseksi lisää pysähtymisiä kulmasta tai paksusta teräsnauhasta.

  Manuaalisen porauksen vahvistaminen kaivojen poraamiseksi tiheässä maaperässä

  Terät taipuvat sen takia, että terästä käytetään kovettumattomana, mutta on lähes mahdotonta löytää se levyssä ja, jos mahdollista, on epätodennäköistä, että se pystyy taipumaan.

  Sahanterästä

  Jos sinulla on vanha sahauslevy sopivalla halkaisijalla, olet löytänyt lähes täydellisen muunnelman. Ne käyttävät karkaistua terästä, ja ne ovat joustavia ja kestäviä. Mutta tällainen levy ei voi taipua, koska se leikataan puoliksi ja nämä puolet kasvatetaan halutulla kulmalla.

  Aja sahautui puoleen

  Tällainen kotitekoinen porakone kaivaukseen osoittaa melko suurta suorituskykyä. Käytetyillä levyillä on hyvin leikattu reuna. Ja porauksen helpottamiseksi poraa myös teroitetaan sivuillaan.

  muutoksia

  Tiheissä maissa on vaikea leikata maata suurilla teriöillä. Tässä tapauksessa useita erikokoisia terät on hitsattu ytimeen. Alla, lähellä huiput, he hitsaavat pienimmät, edellä, vetäytyvät muutaman senttimetrin - suuret. Siinä voi olla kolme tällaista tasoa, enintään neljä. Koko leikkausosan ei pitäisi olla yli 50 cm, muuten on fyysisesti erittäin vaikeata työskennellä.

  Leikkuuterät voidaan sijoittaa useisiin tasoihin

  Jos poraa tarvitaan paksuihin kaivoihin - pilarien, jne. Asennukseen, tämä rakenne on optimaalinen - sillä on suhteellisen pieni paino, sitä on helppo käsitellä. Työskentely on sama - se laskettiin reikiin, joka oli kierretty useita kertoja - vedetty ulos, kaatoi terän väliin jäänyt maali. Mutta jos haluat porata syviä reikiä, vie pieni määrä maata syvyydestä tuskaan. Tällaisissa tapauksissa maaperän keräämistä varten oleva ruutu hitsataan terien päälle.

  Itsekantava pora, jossa maadoitus on sopiva asennettaessa pylväitä ja paaluita

  Ja kaikki tämä - käsintehdyt boers. Kaikki ovat erittäin tehokkaita - on paljon helpompi työskennellä kuin ostetut.

  Auger-pora

  Kiertopora, joka johtuu suuresta kierrosluvusta, luo merkittävää vastustusta, toisin sanoen on paljon vaikeampaa työskennellä niiden kanssa kuin puutarhatyrä. Mutta ruuveja käytetään pääasiassa mekaanisen käyttölaitteen läsnä ollessa - kun poraa tehdään hyvin syvistä syvennyksistä - veteen, lämpöpumpun maanalaisiin koettimiin jne.

  Näyttää siltä, ​​että ruuvipora

  Kotitekoisen poratangon valmistukseen tarvitaan muutamia metallilevyjä. Levyjen määrä on yhtä suuri kuin vuorojen määrä. Levyt leikataan samalla keskelle, niissä leikataan reikä sekä samaa sektoria - niin että voit hitsata ne.

  Sormuksissa merkitty sektori leikattu

  Levyt hitsataan toiselta puolelta, sitten hieman venyttämällä syntyvää huuliharppua, ne hitsata sauman toisella puolella. Äärimmäisissä levyissä on hitsattuja renkaita. Hitsatut levyt asetetaan tangolle, alareuna hitsataan.

  Se näyttää niin iso jousi

  Seuraavaksi tarvitaan vintturi. Ruuvin aihio on kiinteä, vinttikoukku kiinnittyy renkaaseen ja ulottuu haluttuun pituuteen, minkä jälkeen ruuvia ruoanvalmistetaan.

  Porakone TISE

  Tekijän versiossa TISE-pora on terät, joissa on maan vastaanottoasema ja taivuttava leveämpi veitsi, joka muodostaa pidennyksen paalun pohjassa. Mutta tällaisen ammuksen käyttäminen on hankalaa - taivutusveitsi häiritsee voimakkaasti. Siksi joissakin rakenteissa se on irrotettava, mutta yleensä reikää itseään suositellaan porattavan tavallisen puutarhatyönnön avulla ja laajennukseen erillisen taittovälineen tekemiseksi vastaanottimen kanssa. Joten työ on helpompaa ja nopeampaa.

  Pori kädellä TISE-paaluille - yksi vaihtoehdoista

  Leikattu piikki toimii veitsenä, ja vastaanotin on valmistettu sillikannusta. Veitsi on kiinteästi liikuteltavissa, kun se laskeutuu reikään, se vedetään ylös nailonkaapeliin, joka on kiinnitetty päähän. Saapuessaan alas, kaapeli heikkenee, terä alkaa leikata reiän sivut ja muodostaa tarvittavan laajenemisen.

  Alla olevassa kuvassa - kotitekoisen PIX-porauksen toinen versio. Suunnittelu on monimutkaisempaa, mutta myös tehokkaampaa. Metsäterä on valmistettu kevyestä palasista, joka on teroitettu ja hitsattu ruuveilla varustettujen nivelien taitettavaan rakenteeseen.

  Monimutkaisempi muotoilu

  Dredger - vanha propaanipullo. Maanpinnan kokoaminen tapahtuu pohjasta, koska vastaanotin on valmistettu pyöristetyllä pohjalla. Siinä on kaksi reikää, niiden reunat on teroitettu.

  Tämä ammus toimii hyvin paksuilla savilla. Kitkan vähentämiseksi kuitenkin kaivon on jatkuvasti kastettava vedellä.

  piirustukset

  Käsintehty pusero on hyvä, koska sen muotoilu on "teroitettu" omistajan alle. Valmistusprosessissa jokainen tekee omat muutokset, ja sitten monet muokkaavat tuotetta. Mutta ilman peruspiirustuksia on vaikea tehdä. Tämä kaiverrus sisältää useita piirustuksia, joiden mitat ovat eri Boers. Kuten ymmärrät, mitat ovat ehdollisia, niitä voidaan ja niitä pitäisi muuttaa, mukauttamalla tarvittavien kaivojen mittoihin.

  Spade porata

  Jotta istutus ei vakava rakentaminen ei ole järkevää. Tässä tapauksessa voit tehdä puutarhavisaran lapasta. Valitse hyvälaatuinen, hyvä teräksinen lapio, laita merkintä, kuten piirroksessa näkyy. Merkitsemällä on tarpeen leikata kaksi pientä fragmenttia leikkaamaan alaosa keskeltä 30 cm: n syvyyteen (kuvassa).

  Sitten reunat taivutetaan yksi eteenpäin, toinen selkä ja alempaan osaan muodostuneet terälehdet taivutetaan niihin. Tuloksena olevat ompeleet keitetään sisään ja ulos.

  Poraa pehmeät maaperät

  Jos maa on pehmeää, normaali rakenne ei toimi kovin hyvin. Tällaisissa tapauksissa on erikoispora, jossa on pitkänomainen leikkausosa. Se on eräänlainen lasi, jonka sivuilla on aukkoja. Leikkauksissa on leikkuureunat. Ne valmistetaan parhaiten hyvin karkaistusta teräksestä.

  Poraa pehmeät maaperät

  Tämä piirros näyttää mielenkiintoisen kahvan muotoilun - se voidaan järjestellä uudelleen palkin pituuden kasvaessa.

  Peräpiirustukset poranterästä ja puutarhatyrasta

  Molemmat yksiköt toimivat hyvin, mutta puutarha on usein poistettava ja ruuvi on vaikeampi kiertää. Valitse omien mieltymysten mukaan.

  Ruuvin ja puutarhan ruuvimeisseli maanpinnalle eri tiheydellä

  Tarkempi piirustus ruuvipuristimen ulkonemiin

  Käsipora käsin

  Hyvä aika. Haluan kertoa teille, miten pora.
  Minun oli asennettava useita halkaisijaltaan erilaisia ​​sarakkeita juoniin. Oli liian laiska kaivaa, ostamaan valmiin pora oli kallista ja käteni itkesi. Näin syntyi ajatus porauksen tekemisestä. Löysin useita mielenkiintoisia vaihtoehtoja Internetissä ja itse asiassa aloin liiketoimintaa.

  Koska pylväät olivat eri halkaisijaltaan, päätin tehdä poraa vaihdettavalla suuttimella eri kuopan halkaisijoille, 100 ja 180 mm. Seuraavaksi kuvaan porauksen, jonka halkaisija on 100 mm.
  Joten porauksen valmistukseen tarvitsin:
  1. Putki, jonka halkaisija on 20-25 mm, pituus 150-160 mm
  2. Kaistale, 3-4 mm paksu, 20 mm leveä ja noin 80 mm pitkä.
  3. Jyrsintä (tai pyöreä levy), jota seuraavassa kutsun yksinkertaisesti levyksi, jonka halkaisija on 100 mm ja paksuus vähintään 1,5-2 mm. (Kuvio 1)
  Samanaikaisesti on parempi ottaa halkaisijaltaan 2-5 mm putken halkaisija pienempi kuin levyn keskireikä.

  Kuva 1. Poran komponentit. Ja - mylly (levy); B - putki; B on nauha.

  Levystä teemme ruuvin osan porakoneesta. Tätä varten leikkaamme levyn kahteen tasoon, kuten kuviossa 2 on esitetty

  Kuva 2 Leikattu levy.

  Seuraavaksi valmistetaan poran kärki. On tarpeen antaa porauksen suunta ja varmistaa kestävyys. Ota nauha, on toivottavaa, että nauhan leveys on vähintään puolet putken halkaisijasta. Kuvatussa esimerkissä kaistaleen leveys on yhtä suuri kuin putken halkaisija. (kuvio 3).

  Kuva 3. Kaistale ja putki

  Nauhan yhdestä reunasta tehdään merkintä noin 12-16 mm: n etäisyydellä (kuva 1 B). Tämä sivusto pysyy suorana. Kiristämme nauhan varren sisään etiketin mukaan ja kierrämme sitä noin 90 astetta (kuvio 4)

  Kuva 4. Kiertoliuska.

  Tuloksena on kierrekaista (kuva 5).

  Kuva 5 Helix-nauha ja putken merkintä.

  Seuraavaksi me terävöitämme tätä spiraalilevyä, josta ensin merkitsemme ja sitten katkaisemme ylimääräiset kulmat (kuvio 6 ja 7). Leikkauksen jälkeen myös hieman terävöittää ja hienosäätää kärkiä,

  Kuva 6. Merkitty kaistale

  Kuva 7. Vihje viimeistelyn jälkeen.

  Annamme sen hiekkapaperilla sulka muodon (kuva 8.) (periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, mutta niin kaunis). Kärki on valmis, siirry seuraavaan elementtiin - opas.

  Kuva 8. Valmis kärki

  Valmistamme oppaan, johon levyn ja kärjen puolikkaat hitsataan. Putken yhdellä reunalla käytämme merkintää kruunun muodossa, jossa on neljä hammasta (kuvio 5). Hampaiden korkeus on noin 35-40 mm. Tämän jälkeen leikkaa "hampaat" (kuva 9) varovasti ja taivuta ne sisäänpäin (kuva 10).

  Kuva 9 Trimmattu opas


  Kuva 11 Opas.

  Seuraavaksi laita aukko kärkeen kahden hampaan risteyksestä, kuten kuvassa 11 A on esitetty. Aukon leveys on yhtä suuri kuin kärjen paksuus ja syvyys on hieman syvempi kuin zabetzin taittoviiva, 5-10 mm. Jos ohjaimen leveys on pienempi kuin putken sisähalkaisija, riittää tehdä rako siten, että kärjen suora osa ulottuu ohjaimen sisäpuolelle. Terä kaistaleen kaksi reunaa kierukan alle (kuva 11B) niin, että kärki tulee täydestä syvyydestä (mieluiten hitsauksen jälkeen kärki tulee sujuvasti siirtymään ohjaimeen) (kuva 11B).

  Kuva 11 Ohjainpaikka.

  Seuraavaksi hitsaa kärki kiskolle ja puhdista se, Kuva 12. Jos kärki ei ole hitsattu hyvin, älä huoli, ota vasara ja säädä sen mukaan.

  No, viimeinen vaihe, me hitsata puoliskon levy. Tätä varten käytämme 2 riviä ohjaimessa - ne asetetaan levyn lattian reiän reunoihin (kuva 13).

  Periaatteessa nämä rivit eivät voi piirtää, mutta niiden kanssa on helpompi järjestää puolimetallit symmetrisesti. Kierrä molemmat molemmat puoliksi ohjaimeen (kuva 15) 50-70 asteen kulmassa ohjaimen akseliin.

  Kuva 14. Levyn hitsauspuolikkaat.

  Pora on lähes valmis, se pitää puhdistaa ja kiinnittää kahvan.
  Vastaavasti poraus valmistettiin halkaisijaltaan 180 mm. Molemmat poraukset esitetään kuviossa 15

  Kuva 16 esittää porauskokoonpanon kahvalla. Kynän tekeminen mielestäni ei ole tarpeen kuvata kuviossa 17, joten kaikki on selvää.

  No, se on! Kiitos, että lukitsin artikkelini loppuun, ja toivon, että se auttoi sinua.

  Miten tehdä käsityönä oleva puutarhan ruuvipuristin tee se itse: videon ohjeet ja tuotantokuoret

  Manuaalisia porakoneita käytetään monenlaisten töiden suorittamiseen ja etsittävien työkalujen joukossa.

  Heidän itsenäistä tuotantoaan pidetään vaihtoehtoisena vaihtoehtona tehdä päätöksiä näiden tuotteiden ostamisesta.

  Tämä artikkeli on omistettu teemalla tehdä puutarhatyrjintä omilla käsillä.

  Hyvin pieni työkalu

  Manuaalisia porakoneita pidetään välttämättöminä työkaluina, joiden avulla voit suorittaa monenlaisia ​​töitä rakennus-, korjaus-, maisemasuunnittelun, dacha-juuston, puutarhan, kasvipuutarhan, maaperätutkimuksen aikana.

  Niiden avulla voidaan porata aukkoja maaperään, jonka koko on kooltaan samanlainen ja koostuu useista metalliosista. Rajoitetulla käteisellä on oikeus käyttää parhaita työkaluja omiin käsiinsä.

  Tällainen ratkaisu mahdollistaa puiden istuttamisen, poraamisen matalissa kaivoissa tai kaivoissa, tukien asentamisen kaarien ja ristikkojen asennukseen, tukemisen tukemiseen, kaivojen, kompostialtaiden järjestämiseen sekä reikien muodostamiseen sulkevien rakenteiden pylväät ilman paljon vaikeuksia.

  Työkalujen suunnittelu reikien poraamiseksi maahan

  Järjestelmäasennelma itsetäytteinen pora (klikkaa suuremmaksi)

  Ruuvipuristimen rakenneosien ominaisuudet määräävät sen lajikkeet. Näitä ovat:

  • ruuvi leikkauselementillä;
  • teline tai akseli, joiden halkaisija on eri;
  • kahva on lyhyt, keskipitkä.

  Korkealaatuisen metallin käyttö määrittää puutarhatyökalun luotettavuuden, kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Sen työtehtävä voi koostua useista terien tasoista. Porauksen taittosuunnittelu antaa mahdollisuuden lisätä runko-osan pituutta suuttimien ja kahvien korvaamiseksi.

  Työkalut, materiaalit itse tuotannolle

  Tyypillinen piirustustyökalu (klikkaa suuremmaksi)

  Jotta voit tehdä kotitekoisen puutarhatyön, sinun on päätettävä sen suunnittelusta ja valmisteltava tarvittavat työkalut ja materiaalit. Luettelo sisältää:

  • kone hitsien ja kääntölaitteiden hitsaukseen;
  • korkea, 3-5 mm: n paksuinen teräslevy ja lyhyet, pitkät metalliputket;
  • lujittavat sauvat, joiden halkaisija on 16 mm - 30 mm ja pituus vähintään 1,6 m;
  • höyry- tai hankaava pyörä, joka kykenee murtamaan tarvittavat elementit;
  • tehokkaat porat ja poranterät metalle.

  Valmistusvaiheet

  Kotitekoisen porauslaitteen tekeminen vie paljon aikaa sen ostamiseen. Mutta samaan aikaan on mahdollisuus saada käytännön taitoja ja säästää rahaa.

  Valmisteltuaan tarvittavat materiaalit, työkalut alkavat valmistaa puutarhatyrää. Tärkeimmät vaiheet ovat:

  1. Erilaisia ​​halkaisijaltaan erilaisia ​​pyöreitä aihioita poran leikkaamiseen leikataan terästerästä, jolla on suurempi lujuus. Tämä ratkaisu tarjoaa kyvyn suorittaa vaaditun leveyden kuopat.

  2. Teräspiirien keskellä on poratut reiät. Niiden halkaisijan on oltava 1-1,5 mm suurempi kuin puutarhatyökalun akselin paksuus.

  3. Kolmannessa vaiheessa ne alkavat kääntää sylinterimäisiä osia, joissa on holkkien reikiä sorviin, jota seuraa kierteitys. Sen on vastattava pulttien kokoa, joita käytetään kiinnittämään leikkuulaitteiden kiinnitys porauslaitteen telineeseen.

  4. Poraustyön yksityiskohdat leikkaavan pyörän avulla pienet segmentit leikataan. Levyn loput osa on venytettävä kiertymään ja antaa ruuvin ulkonäön.

  5. Leikkuulaitteen alareuna on teroitettu 45 - 60 asteen kulmassa. Tässä vaiheessa terän valmistus on valmis.

  6. Tässä vaiheessa poraustelineen alaosa leikataan ja lähtee 8 cm päähän. Litteiden leikkausten syvyyden tulisi olla 3 mm. Työt tehdään höyrytyspyörällä.

  7. Maanpuristimen kärjen muodostamiseksi on tarpeen teroittaa akselin alapäätä 30 asteen kulmassa ja suorittaa spiraalimaisia ​​uria. Jos metallipora on hitsattu jalustan päähän, työkalu pääsee helposti kuivaan, kovaan maaperään.

  8. Irrotettava kädensija kiinnitetään puutarhatyrän vastakkaiseen päähän. Holkin käyttö antaa osan kiinteän kiinnityksen. Haluttaessa metalliputkien osista voidaan tehdä erityisiä osia telineen korkeuden lisäämiseksi. Niiden avulla voit suorittaa suuren syvyyden reikiä.

  9. Viimeisessä vaiheessa käsityönä oleva työkalu peitetään korroosionestoaineella ja maalilla luotettavasta suojautumisesta negatiivisia ympäristötekijöitä vastaan.

  Pitämällä poraa puhtaana on pitkä työkaluikä. Asiantuntijoiden suositusten mukaisesti voit aina tehdä luotettavia ja kestäviä puutarhatyökaluja mistä tahansa suunnittelusta ja koosta.

  Seuraavaksi pyydämme sinua katsomaan videota, jolla voit tehdä puutarhatyrkkyä omiin käsiisi:

  Kuinka tehdä poraa louhintaan - kotitekoinen työkalu maan manuaaliseen poraukseen

  Korjauspora on laite, jolla porataan reikiä maahan. Ne, jotka ovat jopa dcha -rakennuksessa, tarvitsevat usein sellaista maaporaa, jota voit ostaa, tai voit tehdä sen itse.

  Tätä työkalua käytetään yleensä eri tukien asentamiseen sekä telineisiin rakenteille ja aidalle. Kaivoksia, reikiä, reikiä kesämökissä tarvitaan eri paikoissa. Siksi käsikäyttöinen porakone on yksinkertaisesti elintärkeä puutarha-olosuhteissa. Tämän universaalin työkalun avulla voit tehdä reikiä istutettavaksi, ja myös on helpompi järjestää viemäröintijärjestelmiä ja kuopat.

  Sianhirvi - onko se sen arvoista?

  Jos puutarhateollisuudessa käytetään vain korkealaatuisia työkaluja, esimerkiksi käsiporaa, käytännössä kaikki reiät voidaan tehdä vain pari minuuttia. On syytä sanoa, että tehdasvalmisteiset käsisylinterit eivät välttämättä täytä tietyn rakennuspaikan vaatimuksia. Se voi olla matala syvyyden upotus, sillä voi olla rajoituksia, jotka liittyvät suutinsiteiden riittämättömiin halkaisijoihin.

  Kaupallisesti saatavissa olevat käsikäyttöiset porakoneet voivat olla erilaiset. Esimerkiksi olla täysin vankka muotoilu, vaikka sillä on vain tietyn pituinen. Ne voivat myös antaa täydellisen tai osittaisen purkamisen ja samalla asettaa palkkeihin pidentämistä ja tietenkin useita suutimia.

  Mitä tulee suuttimiin, myös täällä, sinun on tiedettävä, että ne voivat olla erilaiset: kaksipäistä tai kierteistä muotoa muistuttaen samanaikaisesti matoa. Jyrsimään riittävän pitkään ja asianmukaisesti suunnitellun poranterät ovat yleensä terässeoksista valmistettuja, erittäin lujia ja helpottamaan porausta sivuilla olevien leikkureiden avulla.

  Porakoneen osat, jotka on suunniteltu porattamaan, voivat koostua useista tasoista. Yleensä manuaalinen maaperäpora alkaa teriä pienemmällä halkaisijalla ja kasvaa sitten.

  Rakennuksessa oleva maadoitettu manuaalinen ruuvipuristin on erittäin hyödyllinen työkalu, joka voi riippuen työn tyypistä muuttua:

  • tangon pituuden lisäämisen funktio;
  • mahdollisuus vaihtaa suuttimia;
  • toiminto vaihtelee kahvat pienistä ja lyhyistä koosta pisin ja suurilla halkaisijoilla.

  On sanottava, että riippuen pienimmän version (kolmen suuttimen ja lyhyen varren) konfiguraatiosta sekä suurimmista versioista teollisten porakoneiden hinta voi vaihdella merkittävästi ylöspäin.

  Tästä syystä on syytä miettiä, miten maadoitettu poraus tehdään omilla käsillä. Tämä voi merkittävästi säästää budjetin, ja jos se on valmistettu oikein, lisää lisäominaisuuksia toiminnallisuutena.

  Porauksen tekeminen - työkalujen ja osien valitseminen

  Tällaisen yksinkertaisen työkalun, kuten kotitekoisen keramiikan, valmistuksen vaikeudet eivät saisi olla. Pääasiassa on valita sopivat komponentit.

  • hitsaus kone;
  • sähköpora, jossa on oltava runsaasti porat metallipinnoilla;
  • myös ei ole tarpeetonta käyttää hankaavaa pyörää, ja todennäköisesti joitain elementtejä pitää hiomata konetyökalulla;
  • Lisäksi tarvitset erilaisen lukkosepän laitteiston.

  Tangon valmistukseen voidaan käyttää venttiiliä tai putkea, joka on vähintään kaksi metriä pitkä. Ja jotta ymmärrettäisiin, mitä putken halkaisija olisi, voit ottaa vanhan poranterän (n. 13 millimetriä) ja kokeilla putkea. Tangon tai putken halkaisijan tulee olla alle 15 mm.

  Miten tehdä pora

  Manuaalinen ruuvimeisseli louhintaan - kokoonpano vaiheittain

  Tässä kokeneiden ammattilaisten vinkit osoittavat, että on parasta hitsata kaikki elementit luotettavuuteen.

  • Ensin sinun on hitsattava vaakasuora kahva, joka on täysin kohtisuorassa itse sauvaan nähden ja anna akuutti muoto loppuun vastakkaiselle puolelle. Vanha porakone on hitsattava putken sisäpuolelle.
  • Porauksen valmistuksen tärkein hetki on, että tangon on mentävä maahan hyvin, mikä auttaa ylempää (auger) osaa.
  • Veitsien muodostamiseksi voit käyttää pyöreää sahanterää, joka leikataan kahteen osaan ja hitsataan sitten noin 120 asteen kulmaan. Sinun tarvitsee vain muistaa, että levyn reunat ovat hammastettuja, joten niiden täytyy hioa.
  • Pienempien pyyntiponnistusten vähentämiseksi kaivauksen aikana voit hitsata vielä muutamia levyjä tankoon, minkä jälkeen pora tulee maahan "kuten kellokoneisto".
  • Jos haluat pidentää varren, voit kehittää holkkijärjestelmän sekä miettiä langan muita liitäntöjä.

  Ei ole mitään parempaa kuin työkalun tekeminen omiin käsiisi. Ja mikä tärkeintä, ajatellessasi ajatusta voit kokeilla, lisätä työkalun toimintoja ja muita ominaisuuksia.

  Kuinka tehdä poraa hyvin omalla kädelläsi: parhaat kotitekoiset tuotteet

  Kaivon poraamiseksi itsenäisesti veden alla edellyttää yksinkertaista laitetta. Se sisältää irrotettavan putken, jota voidaan lisätä rakenteen syvyyden kasvaessa, kädensijan avulla, jolla pyöriminen suoritetaan, ja poraus - tärkein rakenneosa.

  Jos päätät tehdä poraa hyvin omalla kädellä, autamme sinua kokoamalla tässä artikkelissa tarvittavat tiedot kiinnostavasta aiheesta.

  Pyörivät käsiporat

  Käytettävissä on kahdenlaisia ​​porakoneita, joita käytetään yleisesti kuoppien pyörivän manuaalisen porauksen suorittamiseen:

  Molemmilla työkaluilla on sellaiset suunnittelutoiminnot, joiden avulla voit suorittaa poraustyöt ilman lisälaitteiden käyttöä.

  Spiraalipora on ytimessä hyvin suuri porata. Se leikkautuu maahan teräväkärkisellä leikkuuterällä, jonka reunaa teroitetaan kartion muodossa.

  Työkalun leikkauspinnan yläpuolella on palkki. Tämän spiraalin suurin halkaisija määrittelee tällaisen tärkeän parametrin kuin tulevan hyvin.

  Kiertoprosessissa leikkaava reuna kaivaa maahan ja leikkaa sen, minkä jälkeen se liikkuu kierrekaistaleiden ympäri ja työnnetään ulos niiden avulla.

  Niinpä poraus suuntaan luo lisäpontta. Kaivon porauksen aikana kaivosta uutettu maaperä kerääntyy ruuvin kierrosten väliin. Kiertopora on irrotettava säännöllisesti pinnalle puhdistusta varten.

  Pyöreän porauksen tekemiseksi voit käyttää lieriömäistä sauvaa, johon teräsnauhasta valmistettu leikkaussviira on hitsattu alareunassa. Suorittamaan maanpäälliset työkalut tällaisella työkalulla voi jopa murentua ja kiinteää maaperää.

  Porauslautojen rakenne sisältää metallitankoa, jonka pää on varustettu tietyn halkaisijan omaavalla sylinterillä. Tällä sylinterillä on sen alaosassa pitkittäinen tai kierteinen muoto. Maaperän talteenottomenetelmä toimi porauslautan nimen perustaksi.

  Metallikaulusakselin suhteen lusikka siirtyy sivulle noin 10-15 mm. Tämän työkalun ansiosta tämä työkalu porataan reikään, jonka halkaisija on suurempi kuin lusikan. Halkaisijan lisääminen on välttämätöntä asennettaessa kotelon valmistukseen, jonka halkaisija on suurempi kuin poran halkaisija.

  Kun poraus tehdään lusikan avulla, kotelon asennus on suoritettava samanaikaisesti. Käytä tätä työkalua tehokkaimmin muovisissa maissa - hiekkapohja ja siipi.

  Vaihtoehto # 1. Spiraaliporaa omilla käsillä

  Poraaminen kotona, jonka ytimessä kierre on hitsattu, ei ole helppo tehtävä. Mutta se on helpompaa kaikille, joilla on taito työskennellä hitsauskoneella, hiomakoneella ja muilla työkaluilla mallin rakentamiseksi.

  Kaikki, mitä tarvitsemme, valmistaudu etukäteen:

  • hitsaus kone;
  • myllyt;
  • mittanauha tai muu mittauslaite;
  • teräspalkki, jonka pituus me tarvitsemme;
  • teräslevy.

  Teemme kaikki työn vaiheet kunnossa. Ensin sinun on leikattava teräslevy kahteen samanlaiseen puolipyöriin. Nyt molempien osien on oltava teroitettuja. Tämä osa työstä olisi hyvä niille, jotka voivat teroittaa työkaluja, koska se riippuu teroituksen laadusta, kuinka helposti työkalu pääsee maahan. Joten, ja yleinen työnopeus.

  Teoreettisesti kierrepora voidaan tehdä käyttämällä teräspiraalia tähän tarkoitukseen. Voit tehdä tämän ottamalla työkaluteräksen nauhan, lämmittämällä sen ja kierrä se sitten kierteeseen halkaisijaltaan vastaavan askelman kohdalla.

  Sen jälkeen nauha tulisi kovettaa ja lopuksi hitsata tankoon. Mutta tehtaalla ei tehdä tällaista työtä laadullisesti melkein mahdottomaksi.

  Vaihtoehto # 2. Homemade bur lusikka

  Jos alueesi maaperä on vastustuskykyinen rikkoutumiseen, on parempi käyttää poran lusikka kuopan poraamiseksi. Hän on, kuten jo mainittiin, sylinterin muoto, jossa sivusuunnassa on pitkittäissuuntainen rako ja pohjaan kierteittäinen lusikka.

  Tällaisen sylinterin pituus ei tavallisesti ole yli 70 cm, ja työkalun halkaisija voi olla erilainen: se riippuu kuopan parametreistä, joita halutaan saada aikaan seurauksena.

  Maaperän, jonka porakone on ulotettava pintaan, on tunkeuduttava sylinteriin ontelon läpi ja pidettävä sisäpuolelta tarttumisen ja puristuksen vuoksi.

  Ennen kuin teet aukkoa sylinterissä, sinun on arvioitava maaperän laatu alueellasi: sitä suurempi sen juoksevuus, sitä kapeampi paikka on lusikalla.

  Voit tehdä tampereita kahdella tavalla:

  • ota teräslevyä ja kierrä se tiettyyn halkaisijaan antaen aihion sylinterimäisen muodon;
  • käytä putkiosaa, joka jo alunperin tarvitsee muotoa.

  Työn suorittamiseksi tarvitsemme:

  • ontto teräs-sylinteri;
  • Bulgaria;
  • hitsaus kone;
  • teräsnauha tai tanko;
  • poranterä metallille.

  Käyttämällä viimeisteltyä teräsputkea työhön on tietysti paljon helpompaa. Poran valmistukseen tarvitaan pieni kappale. Jäljelle jää vain leikkauksia, taivuta niitä ja terävöitä reunoja. Putken sijaan voit käyttää jätesylinteriä.

  Sylinterin pohjassa olevan hiomakoneen avulla leikkaa paikka. Borax-prosessin helpottamiseksi maahan pääsemiseksi on tavallista metalliporaa hitsata palkkiin tiukasti sen akselin suuntaisesti.

  Teräslevymenetelmä on työvoimavaltainen. Teräsbetoni on hitsattava saumaa pitkin, ja leikkuureuna on teroitettava, jotta maaperään pääsee helpommin. Kiinnitä ja poraa tarvetta kiinnittää se sylinterin pohjaan.

  Jos ei ole sopivaa metalliporaa, voit vaihtaa sen kapealla teräslevyllä, joka on aikaisemmin teroitettu molemmille puolille. Samanaikaisesti poraustehokkuutta ei menetetä. Tällaisen levyn pituus on noin 15 cm.

  Sylinterimäisen valmiin lusikan on edelleen hitsattava metallinen sauva, joka siirretään sivulle 10-15 mm työkalun akselin viivalta.

  Porauksen aikana tämä muutos mahdollistaa suuremman halkaisijan kaivon. Tämä johtuu siitä, että kuusikennon pituussuuntainen leikkausreuna kuivaa maata akselin sivupinnoilta.

  Koska ammuksen läpimitta on pienempi kuin kotelon halkaisija, tällaista poraa voidaan helposti käyttää rakennettuun koteloon, mikä helpottaa huomattavasti asennusta. Putket itse estävät kaivon romahtamisesta.

  Kuormitukset porakoneen työn aikana ovat erittäin suuret, joten sen valmistuksessa on käytettävä hyväkuntoista työkaluterästä. Lujittavien elementtien tulisi parhaiten käydä läpi lämpökäsittely ja karkaisuprosessit.

  Kiertävän poran työntäminen kunnolliseksi

  Ei riitä, että osaat poraa itseäsi hyvin. On välttämätöntä, että valmisporaa voidaan käyttää työn suorittamiseen. Tätä varten on tarpeen antaa kahva tai kahva sekä irrotettava porausputki.

  Mukava pito

  Kahva - tärkeä rakenneosa. Poraa on tarpeen kääntää. Kahvan muotoilu ei ole myöskään niin yksinkertainen kuin se tuntuu.

  Voidaan ajatella, että yhtä henkilöä hoidetaan, mutta joskus useammat ihmiset voivat osallistua poraustoimiin. Prosessin monimutkaisuus riippuu maaperän laadusta ja tulevaisuuden syvyydestä.

  Kahva on valmistettu metallista, jolla on kunnollinen turvamarginaali. Loppujen lopuksi tämän porauksen osan on kestettävä huomattavia kuormituksia, ei joustavien eikä vaimentaa sovellettuja ponnisteluja. Hitsausta käytetään kahvan ja jakoputken yläreunan liittämiseen.

  Irrotettava porausputki

  Pora - monikäyttötyökalu. Sen avulla voit rakentaa vain hyvin, mutta esimerkiksi kaivaa napa. Jos käytät sitä puutarhityöhön, on aivan mahdollista tehdä ilman poraputkea. Yksi ja puoli metriä oleva pohja riittää kaivaamaan matalan kuopan.

  Mutta tarvitsemme poraa, jotta voisimme porata sen tarpeeksi syvälle. Mitä tehdä tässä tapauksessa? Ei ole järkevää jättää barbell-yksikköä ja vain pidentää sitä, ei.

  Tangon pituus ja metallin kyky vastustaa kiertymistä ovat kääntäen verrannolliset. On mahdotonta työskennellä pitkällä yhden poikkipalkin kanssa.

  Vain yksi uloskäynti: sinun täytyy tehdä tällainen porausputki, joka koostuu irrotettavista osista. Yhden osan pituus, irrotettava sauva, tulisi olla 1 metri tai hieman enemmän. On tarpeen rakentaa tällaisia ​​osia niin, että näin saavutetaan kaivon suunniteltu syvyys.

  Poraukseen kiinnitettyjen tangojen sarakkeen pituuden kasvattaminen tuotetaan vähitellen, kun porakone etenee syvälle.

  On olemassa useita vaihtoehtoja tangojen yhdistämiseksi pitkiin poratankoihin, tämä on:

  • Kierretty kytkin. Tällaisen liitännän luomiseksi leikataan lankaa jokaisen osan sisällä, joka vastaa liitäntäelementin mittoja. Kiertokytkin valmistetaan halutulla pituudella. Meidän on kuitenkin jätettävä mahdollisuus sulkea pois spontaani ruuvaus. Näihin tarkoituksiin käytetään tappi. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja luotettava.
  • Mutteri ja pultti. Se on hitsattu tankoihin, joiden halkaisija on pieni. Tämä on melko yksinkertainen mutta ei luotettava vaihtoehto. On välttämätöntä hitsata ohutseinämäinen putki, jolle tällainen liitäntä ei todennäköisesti ole vahva. Lisäksi saumojen tällaisen kierteisen liitoksen kiinnittämiseksi on tehtävä lisäponnisteluja.
  • Hitsatut liittimet. Leikkaa putkesta, jonka halkaisija on suurempi kuin tangon halkaisija. Kiinnitä sitten holkki tiiviisti putken päähän toisesta päästä. Sylinterin toisella puolella vapaasti lisää seuraava kohta. Nyt sinun on korjattava osat, jotta ne eivät pyöri. Tätä varten voit kiinnittää pultin putken yli ja kiinnittää sen mutterilla toisella puolella.

  Omien porausten valmistamiseksi syviin kaivoihin yhdistävät useita tangkoja. Ja on parempi, jos niiden yhteys on äärimmäisen yksinkertainen. Porauksen aikana työkalu nousee pintaan niin, että se vapautuu maasta.

  Jokainen porakoneen nousu liitetään sen jakautumiseen sen osiin ja jokainen myöhempi laskeutuminen uudella kokoonpanolla ja kerrostumisella.

  Porauksen lisäksi muita työkaluja käytetään hyvin manuaalisesti, mikä mainitaan tässä artikkelissa hyvin. Esimerkiksi jos kaivo on valmis ja työkalu ei ole helppo vetää maahan, voit käyttää vivun periaatteeseen sopivaa nostomekanismia.

  Kun porausmenetelmä viivästyy ja poraajat itse menettävät voimansa, niitä autetaan suuresti työkaluilla, jotka auttavat pyörittämään poraa kaivon sisään ja ruuvaamaan sen syvyydessä.

  Iskunvaimentimet

  Poraa kaivoa alueella paitsi pyörittämällä poraa myös iskunvaimennusmenetelmällä. Tämäntyyppistä työtä varten tarvitaan erityinen asennus, joka voidaan tehdä myös erikseen romumateriaaleista.

  Tällaisten laitteiden avulla kaikki työ voidaan tehdä ilman auttajia lainkaan, joten harkitsemme iskuporauksen valmistusprosessia.

  Jotta ymmärtäisimme, mitä ja miten aiomme tehdä, katsotaan iskuja kaapelien teosten ydin.

  Suuri korkeus, ammuttu putki kutsutaan scorkel purkautuu paikkaan tuleva kuoppaan, joka on suunniteltu kanssa lapio tai auger. Kaapelin silmä on hitsattu yläosaan boraaksiin. Yläosan reikä leikataan poratun kiven poistamiseksi.