Kuinka tehdä betonista sileä?

Sileää betonia voidaan vaatia portaiden tai lattian valmistuksessa. Yleensä tällainen päällyste löytyy parkkipaikoista tai teollisuuskeskustöistä: betonipinta on kiiltävää ja erittäin sileä kosketukseen. Tällöin vaikutus saavutetaan käyttämällä erityistä tekniikkaa, johon lisätään "kastelu". Tällaisen pinnoitteen valmistusprosessi vaatii kalliita tekniikoita lattian hionnalle. Myös joskus on sileä näköinen betoni seinään tai pinnan portaat yksityisessä talossa. Tämä on esimerkki kvalitatiivisesti levitetystä mikrorakenteesta - mineraalisesta kaksikomponenttisesta koostumuksesta viimeistelykerroksen valmistamiseksi.

Sileä betonilattia

Käsittelemättömillä betonilevyillä itsellään on kaksi suurta haittaa. Ensinnäkin aktiivisen toiminnan aikana päällyste antaa suuren määrän pölyä, jota syntyy prosessissa, jossa hiekka- ja sementtihiukkaset poistetaan betonilaatan yläkerroksesta. Toiseksi itse materiaalilla on suuri huokoisuus, joka johtaa sellaisen nesteen absorptioon, joka putoaa tällaiselle lattialle.

On selvää, että asuinalueilla molemmat näistä haitoista eivät mahdollista mahdollisuutta käyttää käsittelemätöntä betonia viimeistelypinnoitteena. Tästä syystä useimmissa tapauksissa yksityisissä talouksissa ja huoneistoissa käytetään betonirautaa alustana, johon asennetaan yksi suosituista viimeistelypäällysteistä, kuten laminaatti, parketti, linoleumi tai muut.

Kuitenkin, jos betonialustalle asetetaan lämmitetty lattiajärjestelmä, se toimii paljon tehokkaammin, jos betonia ei peitä viimeistelypäällysteellä. Levyn yläpuolella oleva ylimääräinen viimeistelykerros muodostaa lämpöä eristävän sulun, joka estää lämpösäteilyn kulun. Tämä ei vain lisää tilan lämmityksen virrankulutusta vaan myös vähentää lattian pinnan kosketukseen saatujen lämpöominaisuuksien mukavuutta.

On olemassa kaksi tekniikkaa, joiden avulla voit saada sileän betonilevyn ilman, että sitä tarvitsee levittää muovia. Ensimmäinen on betonipinnoitteen yläkerroksen muunnos nestemäisellä lasilla (kalium- tai natriumsilikaatti) tai natrium- tai magnesiumfluorisilikaatilla. Fluorisilikaattien käyttö voi saavuttaa suurimman sileyden ja jopa peilivaikutuksen betonipintaan.

Menetelmän ydin on, että nämä koostumukset muodostavat uuden kovetetun kerroksen, joka on kosketuksissa betoniin, joka on moninkertainen kulumiskestävämpi kuin yksinkertainen betonipinnoite. Sen lisääntyneen lujuuden ansiosta tämä pinta ei muodosta pölyä ja on täysin vedenpitävä. Lisäksi muovin poissaolosta johtuen tällainen pinnoite voidaan pitää täysin ympäristöystävällisenä ja täysin hyväksyttävänä käytettäväksi kotona.

Ainoa merkittävä haitta on kustannukset. Päällystämisprosessin yhteydessä käytetään suojaavaa koostumusta useissa kerroksissa. Lisäksi, kun viimeinen kerros on kuivunut, lattia kiillotetaan erikoiskoneella, jossa levyillä on timanttiruiskutus työpinnoilla. Sellaisen sileyden saavuttamiseksi, kuten yllä olevassa kuvassa, tarvitset tekniikan, jossa kiekot pyörivät nopeudella, joka on vähintään 1000 kierrosta minuutissa.

Sileä betoni tekee sen itse

Riippumatta ilman erikoislaitteistoa saat tasainen betonipinta vain, jos käytät "mikrohiukkasia". Tämä materiaali on moderni sementti-polymeerinen koriste-kipsi, jolla on korkea kulutuskestävyys ja kosteuden kestävyys.

Kuten kuviosta voidaan nähdä, päällystys, joka saadaan aikaan mikrorakenteen levittämisen seurauksena, on hyvin samanlainen kuin betoni ja sen rakenne on sileä. Käyttämällä tätä kipsiä on mahdotonta saavuttaa peilisyyden sileyttä, pinnoite näyttää aina hieman epätasaiselta.

Kuinka tehdä betonista sileä

Sisällysluettelo:

Pääsytysaineena karkaistu betoni päällystetään erilaisilla koostumuksilla, jotka parantavat koristeellisia ja toiminnallisia ominaisuuksiaan.

Mutta joskus on äärimmäisen tärkeää säilyttää betonin pinnoitus viimeistelynä. Tällaisissa tapauksissa rakentajien on tehtävä tehtävä muuttaa betonipäällysteen ominaisuuksia niin, että se ei aiheuta pölyistä eikä absorboi kosteutta. Tämä voidaan saavuttaa erilaisten lisäaineiden avulla sekoitettaessa liuosta tai levittämällä ne valmiiseen betonipintaan.

Pehmittimien käyttö betoniin

Pehmentimien käyttöönotto betoniin ratkaisee monia ongelmia. He auttavat:

muuttaa liuoksen juoksevuutta ja liikkuvuutta;

lisätä tartunta metalliraudoitukseen ja betoniseoksen komponenttien välille;

lisää betonipinnan jäänkestävyyttä;

lisää liuoksen kovettumisaikaa;

vähentää huokoskoot betonissa.

Kuparin aleneminen betonissa mahdollistaa kiinteän ja kestävän pinnan saamisen alhaisella läpäisevyydellä. Tätä varten liuokseen lisätään valmis pehmittimiä, joka on kaupallisesti saatavissa tai valmistettu itsenäisesti.

Vaihda ammattimaisia ​​formulaatioita kotona voi:

pesuaineet - nestemäinen saippua, shampoo, pesuaine.

Pesuaineiden joukossa on toivottavaa valita vaihtoehtoja vaahtoamisen pienentyessä.

Betonin levitys nestemäisellä lasilla

Natrium- tai kaliumsilikaattien vesipitoinen alkalinen liuos voi parantaa päällysteen kestävyyttä kosteuteen, kohonneisiin lämpötiloihin, muottiin ja muihin ulkoisiin vaikutuksiin.

Nestemäisen lasin lisäaineita käytetään kahdella tavalla - tuomalla liuokseen tai käsittelemällä valmiiksi valmistettua pintaa.

Pehmenemisen ja vedenpitävyyden parantamiseen tarkoitettu kyllästäminen 1 kg portlandsementtimerkkiä M400 suljetaan vedellä ja sekoitetaan 1 kg nestemäistä lasia.

Yksi edullisimmista ja tehokkaimmista lisäravinneista

Puhtaita silikaatteja ei käytetä, koska ne nopeasti pestään vedellä.

Laimennetaan silikaatit puhtaalla vesijohtovedellä, jossa on epäpuhtauksien ja suolojen vähimmäispitoisuus. Yksi kuppi silikaattiliimaa kaadetaan 10 litraan vettä ja sekoitetaan, kunnes saadaan homogeeninen liuos. Muut osat lisäävät kuivia aineosia jatkuvalla sekoituksella.

Tuloksena oleva liuos kuluu välittömästi, minkä jälkeen laite ja astiat puhdistetaan.

Fluorisilikaattikalvo betonipinnalla

Toinen kustannustehokas ja tehokas keino betonin kyllästämiseksi tehdään fluorosilikaattien - fluorisilikahapon magnesium-, sinkki- ja alumiinisuolojen perusteella. Nämä suolat reagoivat kemiallisesti betonin osien kanssa ja muodostavat veteen liukenemattomia yhdisteitä.

Suolat kutsutaan suoliksi, ja betonin kyllästäminen nimeltään fluating.

Fluorisilikaattien käyttö antaa betonipinnoitteelle seuraavat ominaisuudet:

lisää voimaa 35-45%;

lisää kulutuksenkestävyyttä 12-15 kertaa;

vähentää pölypäästöjä 10-12 kertaa.

Höyrytys mahdollistaa myös useita kertoja kestävän kemiallisen iskun kestävyyttä, lisää merkittävästi pinnan kuivakestävyyttä, tiivistää sen ja pienentää sen absorptiokykyä.

Hajoamisen tärkein ominaisuus on valmiin pinnan läpäisevyys. Impregnointi ei tiivistä, vaan tiivistää sen voimakkaasti. Tästä johtuen fluorisilikaattien käyttö on erittäin tehokasta betonipinnoille, joilla on huono vedenpitävyys pohjavedestä ja kosteuden kapillaarinen saanti.

Muita hyödykkeitä, jotka koskevat kyllästyneiden aineiden käyttöä fluoriin:

niitä käytetään kerran käyttöiän ajan;

ei pesty pois pinnalta;

betonirakenteessa ei ole korroosiota;

päällysteen johtavuus ei muutu;

ei ole hankaavia kalvoja;

betonin ominaispiirteet adheesion (kitkan) suhteen eivät muutu, mikä on tärkeää kiitotien kannalta;

Virrat eivät ole orgaanisia liuottimia.

Fluorisilikaatteja käytettäessä on otettava huomioon niiden haitat. Fluate-kyllästyskäsittelyllä on vähäinen tehokkuus seuraavilla pinnoilla:

Betoni, jolla on alhainen sementtipitoisuus ja suuret määrät hiekkaa;

Erittäin vanha päällyste hiilihappopitoisella kalkilla;

Betoni, joka ei ole saanut voimaa valun jälkeen.

Fluatiipohjaiset kyllästykset ovat syttyviä yhdisteitä.

Mekaaninen hionta

Laadukkaan kiillotettu betonilattia on erinomainen ulkonäkö, korkea kulutus ja kosteudenkestävyys.

On mahdollista antaa betonipinnoitteelle tarvittava veden kestävyys ja kestävyys hiomalla. Hiekka betoni kahdella tavalla:

Kuiva. Se käynnistyy sen jälkeen, kun lattia on täysin kuiva. Menetelmä on melko pölyinen, pölyn määrää voidaan vähentää käyttämällä pölynimuria.

Märkä. Menetelmä on kalliimpi ja sitä käytetään yleensä luonnonkiven mosaiikkilevyn käsittelyyn.

Molemmat menetelmät edellyttävät hiomakoneen käyttöä koulutetun henkilökunnan mukana. Ensimmäiset kiillotetut levyt, joissa on suuret hiomapaperit, siirry sitten pienempiin.

Smaltirovanny posliinilaatta

Posliini-laatta betonin jäljittelyllä antaa sisätilojen tiukkuuden ja pidättämisen ja yhdistyy menestyksekkäästi muiden viimeistelyaineiden kanssa.

Pienin posliini auttaa pohjimmiltaan ratkaisemaan betonilattian pölyongelman ja samalla säilyttämään sen alkuperäisen ulkonäön. Tätä viimeistelymateriaalia voidaan käyttää minkä tahansa tilan ulko- ja sisustukseen.

Käytettäessä kaikkia näitä betonin kyllästysmenetelmiä on muistettava, että ne vähentävät merkittävästi pölyn ulkonäköä pinnalla, mutta eivät kokonaan poista. Betonilattian poistamiseen käytetään erityisiä impregnointeja, jotka perustuvat orgaanisiin (akryyli-, polyuretaani-, epoksi-) tai epäorgaanisiin (pinta-ala-aineisiin) yhdisteisiin.

Miten tehdä konkreettisia kauniita?

Laitoin betoninen sokea alue ja kävelytie. Kuinka pinta on sileä ja kaunis?

Kysymyksen lisäksi voit maalata betonia, laskea noin kymmenen kuutioa raitoihin ja pysäköidä omalla kädelläsi, ei pelkästään mitä valkoinen olisi ollut, belinka läikkynyt kun talo oli leikattu, puoli vuotta sitä ei pestä pois, ehkä joissakin säikeissä zelonenky

ja pinta on tehty sileällä kellulla, sopivan pituinen, jos sinun on täydellinen, sitten voit käyttää sääntöä, on myös silitys tekniikka, mutta kaivos ei ole nravitsa, se ei riitä kauan

2Ler Betoni ja jauhatus voi olla vain vähäpätöisiä ja parempia erikoiskoneita (betonihiomakoneet esimerkiksi kuluttajan viimeisimmässä numerossa)
Muistan käsittelemällä konkreettisia värejä. Se on maalattu, se on maalattu paljon. Tehokkaimmat ovat kuitenkin täyteainepolymeeriset maalit betonilattioiden varastoimiseen. Ja myydä niitä vähintään 10 litraa 10: lle ei tarvinnut virrata. Ja vähemmän se oli tarpeen etsiä lyhyempi e alkoi vaivautua. Tässä on pieni vaihtoehto, jota voit ostaa:
">

hyvin ja monet muut.

laittaa päälle kauniita laattoja, sileä ja luistamaton.

tyhmä blondie kirjoitti:
laittaa päälle kauniita laattoja, sileä ja luistamaton.

aha "Pienikokoinen posliininen kivitavara, betonin jäljittely, sementti".
">

2Tatsel kiitos, hyvä paikka. Äänestä Afrikkaa. totuus ei näytä Afrikalta ollenkaan, mikä miellyttää)) ">

Teimme lattiat lihanjalostuslaitoksessa ja lisäsimme erityisen ruskean jauheen, jotta veri vähäisemmäksi (ostettu konkreettisia tuotteita Moskovassa Polezhevskayassa, yhden auton tehtaan vieressä, minun on ZhBI nro 17). Usein näen tällaisia ​​päällystyslaatoja, joissa on ruskea lisäaine, mutta myös vihreällä lisäaineella, voit ostaa myös betonituotteilla, ja tällaisia ​​päällystyslaatat löytyvät. Mutta saimme sileyden hiomalla, 100 kilogramman "helikopteri", jossa oli kolmiomaisia ​​hankaavia kiviä tai timanttikruunuja. On suositeltavaa jauhaa viimeistään 24 tunnin kuluttua kaatamisesta, muuten se on vaikeampaa, ja letkun kautta kulkee vettä.

Yleensä olen vähän jotain muuta: haluan, että ihmiset jakavat oman (ja ei heidän) kokemuksensa valoprosessissa saavuttaakseen korkealaatuisen ja mahdollisimman kauniin CONCRETE-pinnan.Hiontaus on hyvä, mutta vaikeaa eikä aina ole saatavilla. helpompaa?
Kiitos kaikille, jotka vastasivat.

2stroiol.. jos lisäät mineraalipigmentit (minium, okra, vihreät, noki) liuokseen, betonin laatu ei heikkene

jonnekin kauan sitten luin betonin olevan ihanteellisesti sileä, joku teki valurautaikkunan ja pöytälevyn: muoto on tehty ja sisäpuolelta peitetty lasinen tavallinen ikkunalasi. on helppo poistaa lasia tuotteesta, se osoittautuu tarkalleen, mutta sen kustannuksella, onko se kaunis. No, vastaavasti, lomakkeen vahvuus olisi sopiva.

Hyvä päivä, toverit! Henkilökohtaisen kokemuksen mukaan: Täysin sileä ja kiiltävä pinta saavutetaan, jos lisäät pehmittimen ja tasoitat sen ja pidä sitä varovasti lastalla. Jotta laatta olisi kiiltävää, punnitsen pienen litolin (tai minkä tahansa paksun rasvan) säiliöihin ja muotit lentävät helpommin ja puhtaasti lähes ei pehmittimen sijaan voi tehdä sarvipölyä tai lajitella murusia (ei mainontaa), mutta pehmittimen on suositeltava (vaikkakin se ei haise kuin persikka) - luotettavampi. Joulukuun 2006 alussa hän heitti sokean alueen pehmittimellä - se ei puhjennut, ei kuorinut, missä se oli välttämätöntä - kaikki oli suoraa.
Naapuri maalaa betonilaatat lisäämällä tavallista sävytyspigmenttiä, en tiedä kuinka hyvin ja selkeästi selviytyimme, mutta selviimme samasta talvesta, väri ei palanut ulos.. viileä Shahidovin vihreävihreä). Pro lasi neuvoja, kuten. Yritän joskus.
Huolehdi itsestäsi

Miten betonilattia saadaan sileäksi

Betonipinta on hyvä pohja kaikentyyppisille lattiapinnoille, vahva ja kestävä, joten joissakin tapauksissa sitä käytetään viimeistelylohkoina. Betonin pinnan järjestelyn viimeisessä vaiheessa se on usein säädetty täydelliseksi sileydeksi tasoittamalla, hiomalla ja levittämällä ohut kerros polymeerikoostumusta. Tämä työ on tehty paitsi antaa lattialle kattava esteettinen ilme. Sen tärkein tulos on betonin yläkerroksen vahvistaminen ja kovettuminen.

Sileät betonilattiat - käyttöalueet

Betoni on edullinen ja luotettava materiaali asuntojen tai yksityisten mökkien sijoittamiseen. Lattian kuormitus kotona on hyvin alhainen, joten laminaatti-, linoleum-, laatta- ja mosaiikkilevyjen lattiat suorittavat luonnoslasin, joka kohdistuu nollaan. Käytävissä, autotallissa, kellareissa betonilattian haluttu sileys saavutetaan tasoittamalla lasia erikoistyökaluilla.

Erityisiä vaatimuksia betonilattialle valmistuksessa ja julkisissa tiloissa. Tässä kuormitukset ovat sellaisia, että ylempi epävakaa kerros on käsiteltävä erityisillä yhdisteillä tai erikoistuneilla työkaluilla. Huoneissa on sileät betonilattiat:

 • teollinen käyttö - tehtaiden työpajoissa ja varastoissa, lääke-, makeis- ja kemianteollisuuden yrityksissä;
 • autovaraajien ylläpitoon - autopaikoissa ja autotallissa, autotallissa ja pysäköintialueissa, autojen korjaamoissa;
 • sosiaalinen suunta - odotustiloissa ja salissa, lääketieteellisten ja oppilaitosten käytävillä.

Erityiskohtelusta johtuva sileä pinta vähentää iskujen kuormituksen lattiapäällysteen vaikutuksia, ihmisten ja laitteiden suurta ohjattavuutta, altistumista aggressiivisille kemiallisille elementeille, korkealle kosteudelle ja lämpötilavaihteluille. Tällaiset kerrokset eivät vaadi erityisiä kunnossapitotöitä, eivätkä ne tarvitse käsitellä vahamateriaaleilla, tavallinen märkäpuhdistus riittää.

Tarvitsetko aina sileän pinnan betonilattialle?

Miksi tuhlaa aikaa, rahaa ja energiaa tekemään konkreettista sileää, jos huone ei ole tarkoitettu uteliaille silmille? Miksi tehdä ihanteellinen lattiapinta varastoon, jossa käytetään trukkeja ja rajoitettu määrä työntekijöitä? Ajoittain varastonomistajat ovat rajoittaneet käyttämään tavanomaisia ​​tasoitusastioita vähäisellä tasoituksella, jota ohjaavat kustannusnäkökohdat. Loppujen lopuksi betonia pidetään yhtenä kestävimmistä materiaaleista, joka soveltuu parhaiten laitteen lattioihin.

Käytännössä sekä kiistattomien etujen lisäksi käsittelemättömällä betoni monoliitilla on yksi mutta merkittävä haitta: huokoinen ja hauras yläkerros, joka vähitellen romahtaa ulkoisen ympäristön vaikutuksen alaisena. Miten tasoittaa ja vahvistaa betonin pintaa, samalla kun minimoidaan kustannukset? On olemassa useita tapoja tehdä sileä betonilattia. Ne vaihtelevat huomattavasti kustannuksiltaan ja tehokkuudeltaan.

Sileä betonilattia kotona

Ennen kuin aloitat monoliittisen työn pohjalla, on tarpeen tehdä soraa hiekkaa ja hiekkaa ja huolellisesti tamp it alas. Tämä este estää veden nousua tasoitukseen. Lisäksi monoliitti suojaa pohjavettä vastaan ​​vedeneristyslaitteella. Se on valmistettu polyeteenikalvosta, valssatuista materiaaleista, kuten kateaineista tai moderneista kalvoista. Seuraava kerros on lämpöeristys, se koostuu mineraalivillasta, vaahtomuovista, polyetyleenivaahdosta. Lämmittimen pinossa on vielä yksi vedeneristyskerros.

Nyt kaikki on valmis betonin kaatamiseksi. Kotimestarit, jotka järjestävät betonipinnoille kotona, tietävät, että tasaisen pinnan saamiseksi on tarpeen asettaa nollatason merkit, asentaa majakat ja taso säännön tai huovuttajan avulla. Tehtaalta saatava tai itsenäisesti valmistettu betoniliuos asetetaan majakkaen väliseen tilaan ja tasoitetaan lian avulla vaakapinnan saamiseksi. Pääsääntöisesti kotona on vaikea saavuttaa lattian tasainen lattia. Jotkut käsityöläiset puhdistavat sitä kotitalouskulmamyllyllä. Kiiltävän pintakiillon saavuttamiseksi ja hydrofobisten ominaisuuksien saavuttamiseksi pohjakerros kyllästetään polyuretaanilakka.

Lattiatason ammattilaiset

On paljon helpompaa saavuttaa täydellinen pinta työkaluilla ja laitteilla, jotka ovat käytettävissä minkä tahansa omatoimisen rakennusyrityksen arsenalissa. Betonilaivan betonipumpun nopea syöttö eliminoi kylmien liitosten ulkonäön, mikä heikentää lasin laatua. Elektrovibraattorit poistavat täysin ilmakuplat monoliitista. Suurten alueiden tasoittamiseen käyttämällä sähköisiä trottejä, jolloin tämä työ voidaan suorittaa nopeasti ja tehokkaasti.

Kiillotuspinnat erityisillä hiomakoneilla suoritetaan useissa läpikulkureissa ja poistavat kokonaan pakastetun sementtimon yläkerroksen, mikä paljastaa hienojakoisen täyteaineen - marmorin, graniitin ja korundin sirut. Tuloksena on erittäin kiinteä betonipinta, sileä ja kiiltävä, joka kestää suuria kuormia, jotka ovat yhteisiä tuotantolaitoksiin.

Tällainen kerros ei ehdota pelkästään kylmää säätä ja lämpötilamuutoksia, joten jos tarvitset suoraa betonirakennusta kadulla, se on varustettu tällä tavoin.

Menetelmä betonielementin päällystämiseksi ohuella kerroksella polyuretaaniseoksesta on osoittautunut erityisesti, jos on välttämätöntä saada pinta, joka ei ole herkkä iskuille. Polyuretaani on muovinen ja joustava materiaali, sen kattavat lattiat ovat hygieenisiä, kestäviä ja esteettisiä. Lisäetuja - asennuksen helppous, materiaalin korkea kovettumisnopeus. Polyuretaaniseos viittaa ns. Itsetasaavat lattiat, sillä sen asentaminen ei vaadi erikoistyökaluja, vaan rullaa neulan rullalla ja muutaman tunnin kuluttua on varastossa, myymälässä tai julkisessa tilassa sileä kerros käyttövalmis.

Käytännön vinkit: miten betoni sileä

Sileä kerros - perusta kaikkien perusasiat

Ei ole mikään salaisuus kenellekään, että mikään rakennustyö, suuri kunnostus, ihanteellinen huoneen ja koko rakennuksen tärkein tekijä on minkä tahansa pohjan sileä pinta, oli se seinä, katto, lattia tai seinät. Askeleet, portaat, luiskat, parkkipaikka edellyttävät myös sileää pintaa, joka on tärkeä osa jatko- tai kosmeettista työtä. Näyttäisi siltä, ​​että konkreettisen ratkaisun soveltaminen ei ole niin vaikeaa, mutta täydellisen tasaisen pinnan saavuttamiseksi tarvitaan paljon taitotietoa, kokemusta ja erikoistyökaluja. Tämän artikkelin mielenkiintoisten ja informatiivisten vinkkien avulla kerromme, kuinka tehdä betoni sileä ja minimoida aikaa ja rahaa.

Betonisekoituksen tapoja, menetelmiä ja laajuutta

Joten, luoda tasainen pinta, on useita tapoja, menetelmiä ja tekniikoita valmistelua. Aloitetaan betonin kanssa. Betoni on monimutkainen monikomponenttinen rakennusmateriaali. Suuri osa betoniseoksesta koostuu rauniosta tai soraa. Sementti, hiekka ja vesi toimivat neulomateriaalina. Ja tärkein asia tässä tilanteessa on löytää kaikkien komponenttien tasapaino niin, että betoni ei osoittaudu liian paksuiseksi tai päinvastoin nestettä. Jotkut asiantuntijat käyttävät valmisvalmisteisia, toiset valmistavat konkreettista ratkaisua itsenäisesti. Lisäksi erikoistyökalujen ja teknisten laitteiden ansiosta betonin valmistaminen ei ole vaikeaa.

Kuinka tehdä sileä betonilattia omiin käsiisi

Mikä tahansa betonipinnan tärkein tekijä on sen tasaisuus, jota ei ole yhtä helppoa saavuttaa kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Saumattomien betonilattian saamiseksi sinun on käytettävä erikoistyökaluja, joita päälliköt käyttävät aina betonisoinnissa ja rappauslaitteissa. Rakennuksen lakaisun yhtenäisen jakelun lisäksi nämä tuotteet mahdollistavat karkottamisen ja poistamisen "sementtimaitosta" ja täyttävät syntyneet aukot.

Useimmiten tasoitustason tasoittamiseksi ne käyttävät sekä kalliita tasoituskoneita konkreettisiin että melko yksinkertaisiin työkaluihin, jotka mahdollistavat tasaisen tasaisen pinnan saavuttamisen laastin asettamisvaiheessa.

sääntö

Tämän yksinkertaisen tuotteen nimi on sana "oikea". Säännöstä on itsessään suora kapea hallitsija, jolla voit nopeasti tasata koneen omiin käsiisi.

Työkalun pituus on 1 - 3 metriä 50 senttimetrin välein. Säännön leveys vaihtelee 8: stä 10 cm: aan itse tuotteesta ja noin 0,8 - 1,1 mm työreunasta. Jos puhumme säännön tyypeistä, ne ovat:

 • Puuta. Kuten tiedetään, puu imeyttää kosteutta hyvin, joten ensimmäisen käytön jälkeen tällainen sääntö voi menettää muodonsa, minkä takia viivoittajan reunat sopivat betonin pinnalle löyhästi. Tällaiset työkalut ovat halvempia, mutta sopivat vain yhtäaikaiseen käyttöön.
 • Metallia. Tällainen kisko mahdollistaa betoniseoksen tasoituksen useammin kuin kerran. Alumiini ei ole vääristynyt, ei ruostu eikä reagoi aggressiivisten rakennusratkaisujen kanssa.

Hyödyllisiä! Jos haluat pidentää puutyökalun "elämää", perusteellisesti imeä se pellavansiemenöljyllä.

On myös syytä huomata, että metalliprofiilin sisäpuolella on yleensä useita jäykisteitä, jotka on levitetty viivain koko pituudelle. On parasta, jos yksi ympyrän muotoinen reunus tulee työkalun ulkopuolelle ja loput kiskon sisäpinnalla.

Hyödyllisiä! Betonin kaatamisen yhteydessä on parasta käyttää sääntöä, jolla on taso.

Jos haluat, että betonilattia on sileä, mutta et ole koskaan tehnyt tällaista työtä, niin helpoin tapa on työskennellä säännön kanssa, jonka pituus on enintään 1,5 metriä. Useampia ulottuvuustyökaluja yleensä toimivat yhdessä, koska hallitsija, jonka pituus on vain 3 metriä, on vaikea liikkua tasaisesti.

Voit tehdä säännön itse. Tee näin vain puupalkki ja kiinnitä siihen kahva. Tämän jälkeen on tarpeen "korjata" puun reunat ja varmistaa, että ne ovat yhdensuuntaisia ​​toistensa suhteen. Yleensä tätä tarkoitusta varten ne käyttävät liitos- tai reysmusovy-koneita, mutta tavallinen käsinohjain tekee. Jotta improvisoidut säännöt eivät olleet liian raskas, riittää poraa muutamia reikiä halkaisijaltaan 4 cm 90 cm: n välein.

Lehtien lisäksi voit käyttää toista työkalua, joka ei myöskään poikkea "hankalaa" suunnittelusta eikä vaadi suuria taloudellisia menoja.

silityslauta

Toinen hyödyllinen laite, jolla voit nopeasti tasoittaa rakennusosaa omiin käsiinsä - tämä on konkreettinen kelluva. Ulkopuolella se muistuttaa suurta mopia, jossa on pitkä säädettävä kahva, jonka pituus on enintään 12 metriä, ja alumiinista tai magnesiumseoksesta valmistettu liima (yli 1 metriä pitkä). Gladilki on erittäin kevyt ja sillä on hyvä ohjattavuus, joten työskentely heidän kanssaan on kätevää myös aloittelijoille.

Tällaisia ​​"moppeja" on useita:

 • Kanava. Voit sileä betonirakenne, joka on edelleen muovia ja korjaa sen pintaa.
 • Kaapimalla. Se kykenee myös tasoittamaan kovettumisratkaisun, mutta se myös poistaa ylimääräisen veden ja sementin "maidon".

Yksinkertaiset trowels ovat halpoja ja tehty ilman ongelmia. Tätä varten käytetään myös puupalkkeja, joihin kiinnitetään kahva. Kahvan pituuden on vastattava huoneen pituutta, jotta voit helposti päästä mihin tahansa vyöhykkeeseen.

Myös "vakavampia" sähkö- ja bensiinikamppuja on enemmän, mikä on erinomainen tuottavuus. Mutta niiden kustannukset ovat liian korkeat, joten jos suunnittelet suurta hanketta, niin helpoin tapa on vuokrata koneellistettu työkalu.

Kun olet valinnut kätevin "avustaja", käännykää käytäntöön ja harkitse lattian valmistamisen, kaatamisen ja tasoittamisen menetelmiä.

Valmistus kaatamista varten

Ennen betoniseoksen tekemistä on varmistettava, että vanha lattia ja kaataminen poistetaan. Yleensä vanha kerros poistetaan "puhtaalta", mutta jos siinä ei ole merkittäviä vikoja halkeamien ja sirujen muodossa, ei ole mahdollista poistaa sitä, vaan vain sen valmistelemiseksi uudelle pinnoitteelle.

Betonilaatan valmistelu maanrakennuksen lattiaan:

 1. Aseta merkki 1 m: n etäisyydelle oviaukon pohjasta ja kopioi se kaikkiin huoneen seinämiin tasolle. Vedä johto kaikkiin merkintöihin, jotta et menetä niitä ja katso, kuinka tasaisesti täyttö tehdään.
 2. Mittaa näistä merkkeistä 1 m: n alas saadaksesi niin sanotun nollan, joka tehdään solmimiseksi.
 3. Jos vanha kerros asetetaan suoraan maahan, poista vähintään 25 senttimetriä.
 4. Tasaa pinta ja suojaa (käyttäen puuta ja levyä tai siihen kiinnittyvää erityistä värähtelevää levyä).
 5. Kaada sora (murto noin 45-50 mm) noin 5 cm: n korkeudelle ja kaada se.
 6. Toista tamping.
 7. Kaada 10 cm hiekkaa, kaada se ja paina sitä.
 8. Kaada toinen kerros rikki (tällä kertaa 10 cm) ja toista tamping.
 9. Ripottele hiekkaa niissä paikoissa, joissa kone osoittautui epätasaiseksi.

Hyödyllisiä! Levyn paksuus ei saa olla alle 7 cm, muuten leviäminen ja kuoriutuminen tapahtuu.

Tämän jälkeen on välttämätöntä tuottaa:

 • betonirakenteen vedeneristys (vähintään 200 mikronin paksuinen kalvo);
 • lämmöneristys (vaahto, mineraalivilla, lastulevy, kosteutta kestävä vaneri, korkki ja paljon muuta);
 • vahvistaminen;
 • valmistetaan muotti, joka yksinkertaistaa kaatopaikan.

Liuoksen valmistus ja kaataminen

Kaadon seosta voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiin ratkaisun. Jälkimmäinen on melko kallis, joten on helpompaa tehdä kaikkea omalla tavalla. Tätä varten tarvitset:

 • betonisekoitin (parempi sähkö);
 • useita pataa;
 • sora;
 • hiekka (ilman savea epäpuhtauksia);
 • sementtiä (vähintään 400).

Betonointiin liitä:

 • yksi sementti;
 • kaksi hiekkaa;
 • neljä kappaletta raunioita;
 • puolet vedestä.

Kaikkien osien on oltava perusteellisesti sekoitettuja yksittäisen massan saamiseksi. Tämän jälkeen sinun täytyy kaataa saatu ratkaisu lippujen väliseen tilaan, tasoittaa se lapiolla ja luiskahtaa.

Se on tärkeää! Jotta "lukitus" ei olisi mahdollista, betonitointi olisi aina aloitettava poistumispaikan vastakkaiselta puolelta.

Kun osa pinnasta on jo päällystetty seoksella, sen jäämät on poistettava säännön tai huovuttajan avulla, kunnes koko alue on "vähennetty nollaan".

Jos käytät sääntöä, opasteatterit on asennettava etäisyydelle, joka on 30-40 vähemmän kuin itse työkalu. Kun olet asettanut sen ohjaimiin, voit ilman vaivaa pystyä tasoittamaan pinnan.

Kun työskentelet huovalla, on parempi käyttää kahta "mopaa" kerralla, jota on liikutettava vuorotellen useassa suunnassa varmistaen, ettei työkalu "upoteta" betoniseokseen.

Katso lisätietoja videokameran oikeasta käytöstä:

Sen jälkeen liuos jätetään 3-4 vuorokautta, kostutetaan se päivittäin vedellä siten, että pintaan ei muodostu halkeamia.

Seuraavassa vaiheessa sinun on peitettävä lattia elokuvilla ja odoteltava toinen kuukausi. Tänä aikana tarkasta pinta ja kostuta se nesteellä.

Tämän ajankohdan jälkeen betoniraudoitetaan betonikerros seuraavien algoritmien mukaisesti:

 1. Levitä hiekkasementtilaasti tai itsetasaava yhdiste kuivattuun pintaan erittäin ohuella kerroksella.
 2. Jätä se useita päiviä, kostuttamalla se vedellä.

Lattian betonirakenteen täydellisen kuivaamisen jälkeen lattia on päättynyt, jää vain pienien virheiden poistamiseksi. Tätä varten tehdään injektointi. Sen jälkeen voit turvallisesti suorittaa viimeistelyn ja lattianpäällysteen materiaalin asentamisen.

Lopuksi

Lattian tasoittamiseen ja asentamiseen ei ole tarvetta käyttää kalliita ammattikäyttöön tarkoitettuja tarvikkeita, riittää, että käytät materiaaleja käsillä, joiden avulla pinta on sileä ja mikä tahansa päällyste mahtuu siihen ilman ongelmia.

Kuinka tehdä betonista sileä

Käytännön vinkit: miten betoni sileä

Ei ole mikään salaisuus kenellekään, että mikään rakennustyö, suuri kunnostus, ihanteellinen huoneen ja koko rakennuksen tärkein tekijä on minkä tahansa pohjan sileä pinta, oli se seinä, katto, lattia tai seinät. Askeleet, portaat, luiskat, parkkipaikka edellyttävät myös sileää pintaa, joka on tärkeä osa jatko- tai kosmeettista työtä. Näyttäisi siltä, ​​että konkreettisen ratkaisun soveltaminen ei ole niin vaikeaa, mutta täydellisen tasaisen pinnan saavuttamiseksi tarvitaan paljon taitotietoa, kokemusta ja erikoistyökaluja. Tämän artikkelin mielenkiintoisten ja informatiivisten vinkkien avulla kerromme, kuinka tehdä betoni sileä ja minimoida aikaa ja rahaa.

Betonisekoituksen tapoja, menetelmiä ja laajuutta

Joten, luoda tasainen pinta, on useita tapoja, menetelmiä ja tekniikoita valmistelua. Aloitetaan betonin kanssa. Betoni on monimutkainen monikomponenttinen rakennusmateriaali. Suuri osa betoniseoksesta koostuu rauniosta tai soraa. Sementti, hiekka ja vesi toimivat neulomateriaalina. Ja tärkein asia tässä tilanteessa on löytää kaikkien komponenttien tasapaino niin, että betoni ei osoittaudu liian paksuiseksi tai päinvastoin nestettä. Jotkut asiantuntijat käyttävät valmisvalmisteisia, toiset valmistavat konkreettista ratkaisua itsenäisesti. Samanaikaisesti erikoistyökalujen ja teknisten laitteiden ansiosta betonin valmisteleminen ei ole vaikeaa. Tärkeä tekijä on se, mihin tarkoitukseen ja mihin tuleva betoniseos valmistellaan. Joten, riippuen siitä, missä tuleva betonirakenne sijaitsee rakennuksen sisällä tai ulkopuolella, mukaan lukien mikä fysikaaliset ja mekaaniset tekijät vaikuttavat siihen myöhemmin, on välttämätöntä kestää kaikki betonielementin sekoittamisen mittasuhteet ja tekniset hetket oikein. Älä unohda lämpötilan vaikutuksia, suodatuskerrointa, kulutuksenkestävyyttä ja valetun tuotteen käyttöikää. Nykyaikaisten laitteiden ansiosta edes aloittelija voi selviytyä tästä tehtävästä. Sementin tai valmiin betonin eri tyyppejä käytetään kestävän, esteettisesti houkuttelevan ja täysin sileän betonin valmistukseen. Yrityksemme tarjoaa tällaisten merkkien myynnistä betonin:

 • M 100;
 • M 150;
 • M 200;
 • M 250;
 • M 300;
 • M 350;
 • M 400;
 • M 450;
 • M 500;
 • M 550;
 • M 600;
 • M 700;
 • M 800;
 • M 1000.
Sovelluksesta riippuen asiakas valitsee teknisen dokumentaation ja asiaankuuluvien standardien mukaan betonimassan tuotemerkin. Joten taulukon mukaan voit valita tarvittavan tuotemerkin, riippuen sen uudesta sovelluksesta.

Herkempi betonityyppi. Useimmin sitä käytetään valmistelevana materiaalina tai tulevana kerroksena moottoriteillä, hillityillä, perusrakenteen alkuvaiheessa.

Vaalea betoni. Sitä käytetään lisäaineina lattiamateriaaleille, päällysteisiin teihin, ja sitä käytetään myös pieninä ylimitoituneina rakennuksina.

Yksi yleisimmistä betonimerkkeistä. Rakennusten, portaiden, pysäköintialueiden, jalankulkijoiden teiden rakentamisen jne. Rakentamiseen.

Tätä tuotemerkkiä käytetään täyttämään säätiö, suuret alueet pysäköintiin, perusteet, ramppeja ja portaita. Tämäntyyppisten betonirakentajien avulla kaadetaan perustuksia erilaisten mallien aidoille.

Yksi suosituimmista tuotemerkeistä sen kestävyyden vuoksi. Tällainen betoni on käytännöllinen perusta monimutkaisten eri tasojen perustuksille. Sen avulla pystytään seiniä, aidat, lautaset, portaat, sokeat alueet.

Erittäin kestävä ja luotettava betonityyppi. Vedenkestävyyden lisääntymisen ansiosta sitä käytetään uima-altaiden, monikerroksisten rakennusten, tukien, kiinteiden seinien, betoniterästen rakentamiseen. Tällainen brändi selviytyy hyvin lentokenttien pohjaksi.

Tämän tuotemerkin käyttöä voidaan useimmiten nähdä monimutkaisissa rakennustyömaissa sillan ja julkisten tilojen tukena - kauppakeskusten, uima-altaiden, vesipuistojen jne. Perustusten ja kauppapaikkojen tuottamiseen.

Korkeiden kustannusten takia tätä betonielämää käytetään hydraulirakenteissa, padoissa, siltojen rakentamisessa, kuten patoja, varastoja, pommisuojia.

Tällainen betoni on suunniteltu monimutkaisiin teknisiin rakenteisiin. Yksityisten asuntojen rakentaminen ei ole käytännöllistä korkean hinnan vuoksi.

Tämäntyyppistä betonia käytetään pohjana teknisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen teolliseen käyttöön: sillat, varastointi, ankkurointi jne.

Brändillä on tiheä, tiheä sakeus, joka on erinomainen monimutkaisten teknisten rakenteiden tuottamiseen, joka on kestettävä suurta kuormaa ja jolla on myös korkea kosteudenkestävyys. Lisäksi M 700 soveltuu restaurointityöhön, teiden rakentamiseen vaikeissa paikoissa, padojen ja betoniteräsrakenteiden rakentamisessa.

Tämän brändin konkreettisella ratkaisulla on erittäin luja itsekompakttirakenne, joka on tarkoitettu monimutkaisten hydraulirakenteiden, teollisten esineiden perustusten rakentamiseen ja toimii myös monoliitti- ja betonirakenteiden perustana.

Tätä betonielementtiä käytetään raskaiden raskaiden rakenteiden, rakennusten ja valtion rakenteiden rakenteisiin, jotka rakentavat patojen, patojen, sotilastukikohtien, bunkkereiden, kaivosten, lentokoneiden, siltojen, ylitysten, telineiden, moottoriteiden ja muiden esineiden rakentamiseen valtavia kuormituksia.

Tricks saada täysin tasainen pinta.

Kun olemme valinneet betonin merkinnän kohdekohdan, mittakaavan ja käyttöpaikan mukaisesti, voimme jatkaa sen käsittelymenetelmää sileän pinnan saamiseksi säätövaiheessa. Kohdistustekniikka tuotetaan kahdella tavalla: edullisimmilla käsityökaluilla ja erikoistekniikoilla ja -tekniikoilla. Manuaalinen kohdistaminen tapahtuu majakkareilla ja tällaisilla työkaluilla, tavallisesti, lastalla. Sääntö on kapea hallitsija, jonka pituus vaihtelee yhdestä kolmeen metriin, leveys on 8-10 cm. Se toimii käsien avulla. Se voi olla puuta tai metallia. Gladilka näyttää, kuten moppi, jossa pitkä kahva jopa 12 metriä. Se on täysin sileä pinta ilman kuperat osat ja syvennykset. Hän on erittäin kätevä liikkumiseen. Siinä on kahta tyyppiä: kanava ja kaavin. Jälkimmäinen pinta pinnan tasoittamisen lisäksi kykenee myös poistamaan ylimääräisen kosteuden ja sementtihyytelö. Jos jalostetun pinnan asteikko on pieni, se riittää käsinsyötön työhön. Jos puhumme suurista projekteista, voit ostaa bensiiniä tai sähköistä lastalla säästää aikaa ja käsitellä tarvittavaa aluetta nopeasti. Työn ohjaavat elementit ovat majakoita, joiden välissä betoniseos kaadetaan ja levitetään tasaisesti. Pienen kutistumisen jälkeen sääntö poistetaan ja ylimääräinen liuos poistetaan. Viimeinen vaihe täydellisen kiiltävän pinnan saamiseksi on silitysyksikkö. Lisäksi pinnan käsittelyn jälkeen se jää lepäämään noin 24 tunniksi. Kun tarkastus on tehty ja jos karheutta havaitaan, pintaa käsitellään lastalla. Myös täysin tasaisen pinnan saamiseksi asiantuntijat tuottavat sähkösuodatuksen, jota käytetään useita tunteja betonin kaatamisen jälkeen. Sen jälkeen kun sementti muuttuu kosteammaksi, se kulkee lastalla tai säännön avulla ja jauhetaan tasaiselle tilalle. Jos puhumme suuren teollisen mittakaavan kohteista, käytetään kalliimpia valmisteita ja laitteita. Niinpä nestemäisen lasin avulla tehdään betonivaihtelu suoraan sen pinnalle. Toinen tekninen keino antaa peilipinta on fluorisilikaatti. Sen ansiosta betonilattian pinnalle muodostuu eräänlainen kalvo, jonka lujuus ei ole alhaisempi kuin betoni, kulutuskestävyys ja korkea kosteudenkestävyys. Se on myös täysin ympäristöystävällinen. Ehdotettujen työkalujen levittämisen jälkeen sekä niiden kuivaamisen pinnalla ne kulkevat erityisillä hiomakoneilla käyttäen timanttipäällystettyjä levyjä.

Kuten näette, jotta saavutetaan täysin sileä betonipinta, ei ole välttämätöntä ostaa kalliita laitteita, on mahdollista saavuttaa haluttu tulos edullisten keinojen ansiosta. Millaista haluat antaa etusija, se riippuu sinulle. Tärkeintä, aluksi ei pidä sekoittaa valinnan betoni merkki. Tuotteemme ovat kaikkien teknisten standardien ja sääntelyasiakirjojen mukaisia. Teemme yhteistyötä sekä maan johtavien rakennusyritysten että yksityisten asiakkaiden kanssa. Stroyresurs-yrityksen johtajat auttavat valitsemaan kiinnostuksen kohteena olevia tuotteita ja niihin liittyviä tuotteita, mutta myös antavat puhelun ammattitaitoiselle sivustolle selvittääkseen tarvittavat määrät ja saada laadukkaita neuvoja.

Gladilka betonille omilla kädillä ja lattian sileyden parantamiseksi

Betonipinnan ei aina tarvitse olla tasainen ja sileä, mutta tällainen tarve syntyy varsin usein, varsinkin jos betoniliuosta käytetään täyttämään lattia tai toinen vaakasuora pinta. Pitkä ja kiittämätön työ on tasoittaa ja sileä nestemäinen betoni lyhyillä laikkuilla ja trowelillä, sillä saumat (terän reunojen merkit) jäävät koko työpinnalle. Siksi tässä on hyödyllistä tehdä itsestäsi konkreettinen kellunta, jolla on suuri työpinnan leveys ja pitkä kahva liikkeen ohjaamiseksi.

Kotitekoinen betonipintainen lastalla

Kuinka tehdä betonilattia sileä - kotitekoisia kalusteita

Työkalulla on seuraavat vaikutukset: betoniliuoksen tasaisen jakauman lisäksi jauhat poistavat seoksesta erotetun nestemäisen sementin (ns. Sementtimaito) ja työnnä laatusuodat tyhjiin pintoihin. Yksityissektorilla työskentelyä varten ei tarvita kalliita teollisuuskoneita betonipintojen tasoittamiseksi, joten käsityöläiset tekevät kiinnikkeistä omia käsiään, ja sileä lattia on samaa laatua kuin mekaanisessa käsittelyssä.

Yksinkertaisin kiinnitin saadaan puurunkoista tai tavanomaisesta rakennussarjasta - se kiinnitetään pitkäkärkiin ja työkalun laaja ja sileä pinta toimii tasoituslaitteena. Laitteen nimi on sana "oikea", eli tasainen ja sileä. Yleinen laite on sääntö: se on kapea ja sileä puinen tai metallinen hallitsija, jota käytetään nopeasti suurien alueiden ratkaisuun.

Gladilka sääntöstä

Myös betonin sääntöä käytetään laattojen ja kattojen tasoittamiseen ja tasoittamiseen. Mutta on mukavinta työskennellä sääntöä betonilattian pinnan tasoittamiseksi - kiskon voi olla niin leveä, että se tarttuu koko työpintaan. Siten on tarpeeksi venyttää kellua betonin päälle kerran niin, että pinta tasaantuu ja sileä ilman saumoja ja ilmakuplia.

Teolliset kädensijat ovat saatavissa pituudeltaan 1-3 metriä, 0,5 metrin pituisella asteikolla ja terän leveydellä 8 - 10 cm. Metallin paksuus (yleensä duralumiini - rakennuksen helpottamiseksi) on 0,8-1,1 mm. Itsestään valmistettu puubetonipehmuste on lähes kertaluonteinen työkalu, koska laastin kostuttamisen jälkeen puu on vääntynyt, kun se kuivuu ja se ei enää toimi. Todellakin, ei ole ihanteellinen, mutta luotettava tapa lisätä puulastin elämää - liottaa se pellavansiemenöljyllä ja maalata se. Mutta se ei myöskään ole pitkä, vaikka 10-15 kertaa työtä tällaisen työkalun kanssa tulee varmasti.

Mutta vastuussa oleva päällikkö kiinnittää aina huomiota metallilastaan ​​tai tekeekin omilla käsillään - sääntöstä tai sopivasta metallilevystä (rautatie). Duralumiini ei ole vain kevytmetalli - se ei myöskään ruostu, siksi duralumiinin sääntö on niin suosittu rakentajien kanssa. Teolliset manuaaliset laitteet betonin tasoittamiseksi voidaan toimittaa pienillä jäykisteillä koko sisäpinnan koko pituudelta. Nestebetonin tasoittamisprosessin vaakasuoran tasaisuuden säätämiseksi raudoitukseen rakennustaso on usein kiinteä.

Kotitekoinen puupaneeli

Aloittelijan rakentajalle: Jotta sileä betonipinta saataisiin työskennellä pelkällä lastalla, on sen leveys oltava enintään 1,5 metriä. Betonin tasoittamiseksi laajemmalla työkalulla tarvitaan kaksi työntekijää, ja tällaiseen toimintaan tarvitaan tiettyä kokemusta.

Voit tehdä puisen säännön 30 minuutissa - ottaa puupalkki, kiinnitä se pidikkeeseen lapio tai rake, vahvista teline diagonaalisilla säleillä ja silityslauta on valmiina. Puun työpinnan taso voidaan kokeilla johtamalla puutyökaluja kuivalla hiekalla tai muulla irtotavaralla, ja huomaat paikat, joiden jälkeen on epätasaisuuksia. Taso palkin höyläys tai nivelöinti. Rakenteen yleisen painon helpottamiseksi puutavaraan on mahdollista porata Ø 30-40 mm: n reiät 70-90 cm: n välein, minkä jälkeen pinta hiotaan hienojakoisella hiomapaperilla.

Dural-silityskoneet (teollinen tai kotitekoinen) helpottavat ja helpottavat työtä. Ja jos kaksi ihmistä työskentelee, kädensijan pituutta voidaan nostaa 12 metriin, eli lähes mitä tahansa aluetta voidaan tasoittaa ilman saumoja ja kuplia. Metallinauhojen työpinnan leveys tällaisissa työkaluissa voi olla 3-4 metriä. Nämä laitteet on perinteisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 1. Metallitasoinen rauta-kanava, jonka avulla voit sileä betoni jo jonkin aikaa sen kaatamisen jälkeen, mutta ennen sen asettamista;
 2. Kaavin työkalu pystyy myös tasoittamaan jo kovettuneen betoniseoksen, mutta samalla kaavinvaimennuksella kaavin vetää ylimääräisen veden betonin pinnalta ja ylimääräistä sementtihyytelöä.
Kanava tasainen

Kun työkalu on tehty itsenäisesti, on noudatettava kahta sääntöä: työstämisen pinnan on oltava tasainen ja sileä ja laitteen kahvan on oltava niin pitkä, että kaikki huoneen kulmat ja alueet voidaan tasoittaa.

Valmistelut ennen betonin kaatamista lattialle

Ennen kuin betoni on sileä, seoksen on päästävä puhtaalle pinnalle, joten jos uusi lattia on vanha pinta, se on puhdistettava maalista, kipsistä ja muista roskista. Halkeamia on ensin täytettävä sementillä ja odotettava kunnes liuos kovettuu - sen jälkeen voit kaataa uuden kerroksen. Lattian valmistelu:

 1. Ensin on "nollataso" kaikissa tiloissa, joissa betonilattia täyttyy ja tasoitetaan. Tätä varten on tarpeen huomata korkeus 1 m: n etäisyydellä oven pohjasta ja lasertaso merkitä tämä korkeus kaikissa työhuoneissa. Johtoa venytetään pitkin tätä korkeutta, ja sen jälkeen 1 metrin alapuolella on vaakatasoinen nauha - ja niin edelleen kaikissa huoneissa, joissa on uusi lattia. Tällä nollatasolla kaadetaan betonirauta;
 2. Vanhan kerroksen pinta tasoitetaan ja tarvittaessa kaatuu käsin tai koneellisesti (vyproplitoy);
 3. Tasainen pintaan kaadetaan murskattua kiviä tai keskikokoista soraa (fraktio), kerroksen korkeus on 5-7 cm. Murskattu kivi kostutetaan ja tiivistetään;
 4. 10 cm: n hiekkakerros kaadetaan rauniolle, joka myös kostuu ja tiivistetään;
 5. Tämä 10 cm: n kerros murskattua kiveä (soraa) kaadetaan tähän hiekkakerrokseen, kostutetaan ja tiivistetään;
 6. Jos pinnalle on epäsäännöllisyyksiä, lisätään hiukkasia.
Kaavin pehmeämpi

Tärkeää: Tarvittavan sileyden saavuttaminen on mahdollista, jos betonipinnoitteen paksuus ei ylitä 70 millimetriä - tällainen kerros ei repeä eikä aloita kuorista, kun betoni kuivuu.

Muita töitä ovat seuraavat:

 1. Vedenpitävä kerros asetetaan lattian pinnalle (edullisesti polyeteeni);
 2. Ylempi kerros lämpenee. Se voi olla vaahtoa, mineraalivillaa, korkkia - kaikkea, mitä omistaja valitsee;
 3. Lämpöeristykseen on kiinnitetty polymeeri-, metalli- tai lasikuituvahvisteinen hienojakoinen verkko;
 4. Ennen kuin teet betonilattia, puinen muotti on koottu kaatamalla.

Juotto ratkaisu

Rakennuksen kuivaseos lattian tasoittamiseksi voi ostaa valmiiksi, mutta voit valmistaa sen omalla tavalla. Ratkaisun itsensä valmistelu on halvempaa, mutta sinun on tehtävä töitä ja valmistauduttava seuraaviin työkaluihin ja materiaaleihin:

 1. Manuaalinen tai sähköinen betonisekoittimella tai kapasiteetilla liuoksen sekoittamiseksi;
 2. Shantsevy-työkalu (bajonetti ja lapio lapio);
 3. Keskirurion sora tai murskattu kivi;
 4. Puhdistettu tai joen hiekka;
 5. Portland-sementti ≥ 400.
Kerros kakku rakennusmateriaaleista betonin kaatamiseksi lattialle

Komponenttiosuudet: 1 tilavuusosa sementistä (esimerkiksi 5 litran kauha), 2 osaa hiekkaa, 4 osaa soraa tai murskattua kiveä, ½ osaa puhtaasta vedestä. Kaikki sekoitetaan huolellisesti kuivassa muodossa ja suljetaan vedellä. Liuoksen tiheys - nestemäinen hapankermaa.

Jotta liuoksen kaaduttaminen olisi helpompaa osissa, lattiapinta on jaettu enintään 1 metrin levyisiin lohkoihin metalliputkistettujen majakoiden avulla, jotka on kiinnitetty lattiaan kipsillä tai alabasterilla. Ratkaisu kaadetaan majakat, ja tasoitetaan kotitekoisella tai teollisella tasoituslaitteella. Seoksen täyttäminen ja tasoittaminen alkaa huoneen kauimpana kulmasta.

Betoniliuoksen kaataminen ja tasoittaminen

Kun käytetään vakiosäännön liuoksen tasoittamiseen ilman kättä, majakat asennetaan etäisyydelle, joka on 30-40 mm kapeampi kuin itse sääntö. Jos betonin tasoitus suoritetaan huovalla, niin se on tehokkaampaa ja nopeampaa työskennellä kahden laitteen kanssa samanaikaisesti. Liikkeet tehdään eri suuntiin, mutta yhteiseen vektoriin - poistumiseen.

Tasoitettu lattia pitää tarttua 72 tunniksi, ja tänä aikana betoni kostutetaan 5-7 tunnin välein, jotta estetään mikrokupit. Neljäntenä päivänä lattia on peitetty polyeteenillä (kattopuhallus) ja jätetty lujuuteen vielä 28 päivää.

Betoniliuoksen kaataminen ja tasoittaminen

Sitten laskeutuu betoniin:

 1. Nestemäinen liuos tai itsetasaava seos kaadetaan 1-1,5 cm: n kerrokseen;
 2. 3-4 päivää pinta kostutetaan vedellä.

Levyn kovettumisen jälkeen lattiapinta hiotaan päälle ja koristeellinen lattiapäällyste asetetaan.

Tärkeimmät säännöt niille, jotka haluavat tietää konkreettisen sileän

Kun käytät betonia asuinalueella, on tärkeää tehdä se täysin tasaiseksi ja tasaiseksi. Lattia, kuten huoneen elementti, jolla on voimakkaimmat kuormitukset, pitäisi olla mahdollisimman vahva ja sileä. Betonin lujuutta ei kyseenalaisteta. Tämä on kaikkein luotettavin ja laadukas raaka-aine kaikkialla maailmassa. Mutta miten tehdä betoni sileäksi? Betoniprosessin kaataminen on melko monimutkaista tekniseltä puolelta. On tärkeää, että betonilattian rakentaminen liittyy ammattiin. Betonien kaataminen ei kuitenkaan ole koko vastaus kysymykseen: miten betoni saadaan sileäksi. Betonilattian yläosan sileys ja yhtenäisyys saavutetaan pitkällä altistuksella erikoistyökaluille. Näitä työkaluja voidaan kutsua jyrsinkoneeksi, kiillotusyksiköksi ja hiomalaitteeksi. Hionta-, jyrsintä- ja kiillotusmenetelmät viettivät paljon aikaa ja vaivaa riippuen siitä, mikä tulos ja mitä vaikutusta haluat saada. Mitä kauemmin betoni on käsitelty, sitä pehmeämpi ja sileämpi pinta on. Tämä on vaikea ja huolellinen työ, mutta lattiat tällaisen hoidon jälkeen näyttävät hyvältä ja kestävät kuormituksen.

Miten saada betoni sileällä pinnalla

Betonin pinnan laadun parantaminen, betonipinnan virheiden poistaminen, sileän betonipinnan saavuttaminen

Jos on tarpeen saada betonirakenteita tai tuotteita, joilla on sileä pinta, jotta voidaan poistaa kuoret betonipinnasta kiiltoa muodostumatta, voit käyttää:

1) Betoni lisäaine, 4 brändi ylellisyyttä (kulutus 2,4-4 kg / 1 m3 betoniseosta):