Asuminen sarakepohjalla

Pienen talon rakentamiseen voit käyttää sarakepohjaa - taloudellisin säätiö. Pylväiden runko tai puutalo on rakennettu paljon nopeammin kuin laatat tai nauhan perustukset, ja tällaisen mallin lujuus ja kestävyys ovat yhtä hyvät.

Rakenna pilarin pohjaan

Materiaalien valmistus

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää valita oikeat materiaalit niin, että rakenne ei ole vain kestävä, vaan myös houkutteleva. Pylväisiin voidaan käyttää betonituotteita, metalliputkia, asbestisementtiputkia, tiiliä, hiutaleita. Jos maaperä on tiheä ja vakaa, pilarien ei tarvitse olla syvästi upotettu - 50 cm riittää. Epävakaissa, kelpaavissa, turvemaissa pilareita syvennetään jäädytyslinjan alapuolella, muuten tukien vakaus on vähäistä. Yleensä se on syvyys 1,2-1,5 metriä. Jotta pilaria tuhkakivi ja tiili välttämättä edellytä, että rakentaminen perustan kaikkien muiden pilareiden porattu reikiä maahan, ja kaadettiin hiekkakerroksen.

Puutalot ovat ympäristöystävällisempiä kuin kehykset, mutta ne edellyttävät puun lisäkäsittelyä elinkaaren pidentämiseksi. Talon suunnittelussa on syytä harkita seinien paksuutta ja pylväiden poikkileikkausta: mitä laajemmat ulkoseinät, sitä suurempi on tuen halkaisija. Seinien suurin paksuus ottaen huomioon eristys ei saisi ylittää 25 senttimetriä. Siten kun on määritetty ottaen huomioon rakentamisen, korjattu haluttu määrä pilarit, palkit alemman laatan materiaali seinät ja väliseinät, kattolevyt sekä tiili- tai betonista Zabirko pilarien välillä.

Rakenne

Pilarin pohjan merkintä ei ole monimutkainen. Tasolla, joka ei sisällä kasvillisuutta, merkitse neljän nurkkatuen sijainti. Niiden välinen etäisyys on yhtä suuri kuin talon leveys ja pituus, jolloin tuloksena olevan suorakulmion läpimitan on oltava sama ja kulmat suorat. Jokaisen pylvään sijainti on merkitty tapilla tai tangoilla, seinien viivat piirretään köysien avulla vietyjen köysien avulla.

Nyt sinun täytyy merkitä seinät: suorakaidetason ympärysmitta mittaa etäisyys nurkasta sisäosaan ja aja tappeissa, venytä sitten köysi. Kun kaikki laiturit tunnistetaan, he asettavat majakoita köysien leikkauspisteeseen - siellä on lisää napoja. Jos seinien pituus on yli 2 metriä, on myös asennettava perustuspilarit. Lopullisessa merkinnässä laakeritukien osoittimet olisi sijoitettava jokaiseen kulmaan, seinien risteyksissä ja runkotelineiden alle.

Porausreiät

Riittävät kaivamaan tai poraamaan jopa 70 senttimetrin syviä reikiä tiheään maaperään, jossa pohjavesi on alhainen. Räjähdysmäisen maaperän keventämisessä reikien syvyys nousee 1,2 metriin ja joskus jopa 1,5 metrin korkeuteen.

Kaivoista on tehty halkaisijaltaan hieman suurempi kuin pylväiden halkaisija, jotta maata ei löysty tarpeettomasti. Jos pylvään poikkipinta on 20 senttimetriä, kuopan halkaisijan on oltava noin 30 senttimetriä. Kaikille kaivoille oli samat ja siistit, on parempi käyttää poraa, lapio tehdä se vaikeampaa ja tylsiä.

pystytys asunnon

Talon rakentaminen sisältää vaiheet, joissa asennetaan pylväät, betonitointi, lattian kiinnittäminen, seinien ja kattojen rakentaminen. Paljon riippuu säätiön laadusta, koska pääkuorma pudotetaan pylväisiin.

Asennetut säätiöt

Pohjapilarien asennus

Pilarien asennus ei vie paljon aikaa eikä vaadi liikaa työtä. Työ edellyttää:

 • mittanauha;
 • rammer;
 • rakennustaso;
 • vasara;
 • hiekka ja murskattu kivi;
 • varusteet;
 • betoniseos;
 • vedenpitävä materiaali.

Ennen betonitointia metallipylväiden on oltava jauhetut, rasvattomat ja jauhetut kaksi kertaa. Tämän käsittelyn jälkeen metalli on suojattu korroosiota vastaan, mikä pidentää sen käyttöikää. Betonipalkit ovat usein käärittyjä kerroksella vedeneristysmateriaalia, joka suojaa tuen pintaa kosteudelta ja tuhoutumiselta. Ensin pohja peitetään hiekalla, jonka kerroksen ei tulisi olla alle 15 cm. Pylväät lasketaan hiekkasyynyyn, hieman painetaan sisään, kohdistetaan pystysuoraan. Tukin yläpuolinen osa on 30 cm pitkä, mutta joissakin tapauksissa se on korkeampi tai pienempi kuin suositeltu korkeus.

Runkotason tasoittamisen jälkeen sen ontelo ja tila kuopassa täytetään laastilla. Jos käytetään tiilipylväitä, kaivokset on tehty neliön muotoisiksi, ne ovat täynnä kivet ja rauniot ja ne kaadetaan betonilla maahan. Kuivauksen jälkeen tämä säätiö hajautuu tuhkakupille tai tiilen päälle.

Rakennuksen asennus

Betonipalkit asetetaan kehälle ylhäältä. Joskus betonilattian sijasta käytetään puuta, mutta niiden lujuus ja kestävyys ovat useita kertoja pienempiä. Palkkien välinen tila on peitetty metalliverkolla ja muottielimellä, joka on täytetty sementtilaastilla. Voit tehdä puulevyjen tai -lautojen alakerran ja sitten asettaa eristyksen. Talon seinät on pystytetty betonipalkkeihin kiinnittämällä metallitangot. Lopuksi katto asennetaan ja kattolevyt asetetaan.

Asuntosuunnitelma

Suojata lattia kotona vastaan ​​kylmää ja kosteaa, välillä peruspilareita pystytetty Zabirko - ohut kiinteä seinä tiili, savi, peltiä tai betoni. On parempi olla käyttämättä puutavaraa: puu märkä, muuttuu mustaksi ja alkaa repeytyä. Paras vaihtoehto täällä on 12mm paksuinen tiiliseinä. Sitä tulisi syventää vähintään 20 cm: llä, jos maa on liian kovaa, seinään asetetaan hiekkapyyhkeelle.

Runkoraketin perustuspylväät laskivat

Hyvää iltapäivää Kerro mitä tehdä. Talo 7x8 runko 2 kerrosta. Talo on 5 vuotta vanha, vasta tänä keväänä todettiin, että talo seisoo betonilohkareilla, toisaalta sarakkeet laskivat noin 10 astetta, toisaalta, missä erkkeri on enemmän. Lisäksi betonipilarit asennetaan juuri maahan. Minäkin upotin talon vatsaan, katsoin alas ja huomasin, että talon keskellä on vain kolme tällaista saraketta, ja talon ympärillä olevat viiveet ovat vain pituussuuntaisia. Talon lattia kulkee, kaikki ravistelee. Yksi "erityinen" sanoi, että sinun on lisättävä tornit, toinen, että sinun on nostettava taloa ja tehtävä nauhatus. Ja kuinka sitten nostaa keskellä taloa? Meidän maaperemme on loamy. Kiitos jo etukäteen.

Yuri, Moskova.

Hei, Yuri Moskovasta!

Samasta ongelmasta oli kohdattava tänä vuonna. (Annan aineistoa vertailuun ja piirustusten rinnalle).

Talo toinen vuosi, runko mansardilla, koko 5/8, ei lasketa verannalle 2/4 ja laajennus 4/3, sijoitettu betonilohkareille. Lohkojen koko on 0,2 / 0,2 / 0,4 metriä. Päärakennuksen kulmissa lohkot ovat pareittain päällekkäin. Koska paikka on rinteessä, pylväiden korkeus toisella puolella on kolme lohkoa (0,6 m), toisaalta - neljä lohkoa (0,8 m). Lohkojen alapuolella on 0,1 m hiekkalaatikko. Maaperä on tiivis, mutta pohjaveden sijainti erityisesti viime vuoden jälkeen on erittäin korkea.

Vuoden aikana noin neljäsosa kannustimista pylväistä nojasi takaisin ja myös 5 - 10 astetta kuin sinä.

Tällainen säätiö tehtiin halvin mahdolliseksi. Se maksoi (materiaali, kuljetuskustannukset ja työ) hieman yli viisitoista tuhatta ruplaa.

Samankaltainen perusta, mutta burqan pylväitä, joiden syvyys on puolitoista metriä, ja grillaus, jonka syvyys on 0,2 metriä, leveys 0,2 metriä, korkeus 0,3 metriä, teräsbetoni, pylväät metri ja puolen metrin jälkeen maksaa jo 150 tuhatta ruplaa. Kuten sanovat, tuntuu hintaero. Lähes kymmenkertainen.

Totta, toisin kuin kotisi, sukupuolielinten viiveiden alla ei ole kolme, mutta kaksitoista tukipylvästä.

Koska kaikkiin tukipylareihin oli sijoitettu poikkeuksetta noin 50 millimetrin paksuisia säätöpaneeleja, pohjavesien kausiluonteisesta jäätymisestä aiheutuvat maaperän putket ja sakeuttamismahdollisuudet sopeutettiin ruoppaamalla tai vuorien avulla. Puiset lankut, joiden paksuus on 20 - 50 millimetriä, antiseptiset ja louhoksille lattiat vedeneristämällä (kateaine kahdella kerroksella).

Kuitenkin se tunnustetaan tarpeelliseksi korjata säätiö. Miten tämä tehdään?

Yksi vaihtoehdoista ehdottaa lujitetun hihnan asettamista grillin muodossa talon ympäryksen ympärille, jotta kaikki sarakepidikkeet voidaan liittää niiden vääristymiin. Rostverk haudattiin maahan 0,3-0,4 metriä ja nosta se noin puoli metriä.

/ Samanlaisia ​​taloja naapuruston vieressä on tehty suunnilleen samalla tavalla, ne ovat leikkii jopa 5 senttimetriä vuosittain kymmenkunta tai puoli vuotta. Mikä on väistämätön kunnianosoitus ympäristölle kova maaperä. /

Toinen vaihtoehto on käyttää auton renkaita kuorma-autoista. Täytä ne sementillä ja osittain sementtiliuoksella niin, että ne ovat vähemmän puristettuja talon painon alla. Renkaiden asettaminen sukupuolijakaumien ja seinien alle reunuksen ympärille samanaikaisesti.

Tapa ei tapahdu, koska renkaat ovat ilmaisia, eikä niitä ole vaikea löytää, mutta tiili- tai kiven taistelu ei myöskään ole ongelma. Kolme neljä säkkiä sementtiä ja kuutiometriä hiekkaa samasta oopperasta.

Tämän menetelmän ydin on se, että tällaisella tukialueella talo ei itke. Ei maanrakennusta. Luonnollisesti rakennuskirjallisuus ei kirjoita tällaisesta työväestötapahtumasta.

Mutta tämä on tietoa, josta voit ajatella.

Itse asiassa "asiantuntijoiden" tarjoamat vaihtoehdot voin sanoa seuraavaksi.

Kiinteä nauhalevitys ja sen vahvistaminen sarakkeen alapinnan sijaan on varsin järkevä asia. Niin monet tekevät. Sivustossani on monta kertaa kuvattu tämä vaihtoehto kaikissa työvaiheissa. Siksi en toista, miksi minun pitäisi murskata vettä laastiin?

Mitä sukupuolen viivästyneiden lisäpylväiden tuella on, sitä ei käsitellä, niiden tulisi olla pakollisia ja ne on asennettava puolitoista, enintään kaksi metriä. Koska ne eivät liity yhteiseen perustaan ​​ympärille, niiden käyttäytyminen on itsenäistä ja riippumatonta siitä. Siksi niiden välisen rakenteen ja viiveiden jälkeen asenna edellä mainitut tiivisteet. He pystyvät säätelemään pystysuoran pylväiden liikkumista.

Lisäviestien asentaminen viiveiden alle ei ole aivan helppoa, koska sinun on työskenneltävä melkein makaamassa. Mutta tämä ei mene mihinkään. Kaikissa näissä manipuloinnissa käytetään autolippuja, väliaikaisia ​​vuorauksia, jotka on tehty tiilistä, levyistä, palkkeista jne.

Tässä tapauksessa vuorotellen sinun täytyy nostaa talon seinät ja viivästyttää. 5-7 senttimetriä. Koska nostat 10 tai 15 senttimetriä, saatat vaarantaa talon rakenteen ennen sen tuhoutumista.

Prosessissa ilman älykkyyttä ei voi tehdä.

Tässä on lyhyt vastaus. Ja mitä päätöstä teet, se riippuu sinusta.

Joka tapauksessa - onnea!

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Talon rakentaminen

Säätiö on koko talon tuki, koko rakennuksen kestävyys riippuu sen rakentamisesta ja lujuudesta. Maan talojen perustan valintaa varten maanmiehistämme jälleenvakuuttavat ja luovuttavat nauhan perustan. Tämä näkyy helposti puutarhassa. Tällaiset toimenpiteet ovat kuitenkin täysin valinnaisia. Kevyisiin rakennuksiin, kuten puisiin, runkorakenteisiin, runkopaneeliin, saraketyypin perustana on sopivampi. Lisäksi sen käyttötarkoituksia ovat ylikylläiset maaperät, hiekkaperäiset maaperät, turpeet, myrkylliset, ja sellaiset, joissa pakkasenkestävät voimat voivat työntää tai vahingoittaa nauhan perustan. On mahdollista järjestää kolonnin säätiö omilla kädellänne erittäin lyhyessä ajassa ilman, että hän houkuttelee raskaita laitteita ja työntekijöiden joukkoa.

Sarake säätiö

Pylväsperusta koostuu pylväät - tunkit, jotka haudataan maahan ja ulkonevat ulkopuolelle. Pilarien ylimmän tason on oltava sama. Pylväiden päälle on asennettu grilli, joka tukee tukia ja jakaa kuorman tasaisesti. Pylväät sijaitsevat väistämättä rakennuksen jokaisessa kulmassa, sekä seinien leikkauspisteessä ja paikoissa, joissa suurin kuorma vaikuttaa.

Puusta, tiilestä, betonista, betonilohkosta, asbestisementistä tai metalliputkista sekä roskakivestä voi toimia pilarien materiaalina.

Puupylväitä käytetään nykyään erittäin harvoin, koska ne ovat lyhytaikaisia. Mutta kevyiden puurakennusten tai terassien alla on täysin hyväksyttävää varustaa puupylväiden pylväsperusta. Tällaisten pylväiden halkaisijan tulee olla 0,15 - 0,2 m. Ennen kaivamista, niitä on käsiteltävä erityisillä valmisteilla ja kyllästyksillä, jotka estävät mätänemisen ja estävät polttamisen. Vedeneristysmateriaalina voidaan käyttää bitumimastista.

Uunissa uunilevyä uunilevyä käytetään matala tai ei haudattu sarakepohja. Pilarin leveyden on oltava vähintään 0,38 m.

Betonirakenteiset pylväät ovat yleisimpiä ja luotettavampia vaihtoehtoja sarakepohjaan. Ne voivat olla sekä monoliittisia että valmiita betonilohkoja. Pilarien leveyden tulee olla 0,4 m.

Asbestisementtiä tai metalliputkia käytetään pilarien asentamiseen pysyviksi muottirakenteiksi, koska niihin on asennettu liitososat ja betonia kaadetaan.

Pylväsperustan syvyys lasketaan maaperän rakenteen, pohjaveden määrän ja maaperän jäädyttämisen mukaan. Pohja on syvempi 0,4 m maanpinnassa pidetään matala. Upotettu - upotettu 0,15-0,5 m alle jäätymisaste.

Hyvin usein pylväsperusta on järjestetty alueelle, jossa maaperä jäätyy 1,5 - 2 metrin syvyyteen, koska liuskajohdon rakentaminen tässä tapauksessa on yksinkertaisesti kannattamatonta. Pilarin alempaa tasoa syvennetään 15 - 25 cm maanpinnan alapuolella.

Pilarien välinen etäisyys voi olla 1 - 2,5 m, mutta välimatkaa ei suositella yli 3 m.

Grillausta varten voit käyttää kestävää puuta. Jos rakenne on puinen, se toimii asuntorahastona. Mutta yhä suosittu on saada monoliittinen betonikiinnitys, joka kaadetaan puiseen muottiin.

Rostverkin pylväsperusta voi olla korkea (yli 35 - 75 cm maanpinnan yläpuolella) ja matala (maan alla).

Pylväsperiaatteiden erittäin tärkeä piirre on se, että kellarista taloon ei ole mahdollista varustaa. Joskus pilarien välisen tilan sulkemiseksi muodostuu tiilestä tai kivestä muodostuvaa porrasta, mutta se ei ole sidoksissa säätiön pylväisiin, joten liikkeiden tapauksessa se ei riko sen koskemattomuutta. On erittäin tärkeää varustaa tuuletusaukko harjoituskammiossa tuuletettaessa lattiatilaa. Älä kuitenkaan aina tee pyyhkimistä. Usein tulvilla alueilla pylväsperiaatteet on pystytetty korkealle korkeudelle maanpinnan yläpuolelle, joka voi olla 1-2 m. Tässä tapauksessa talo pysyy täysin "riippuvalla" pylväissä ilmassa.

Pylväsperusta: piirustus, laskenta ja kaavio

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamiseen liittyvän työn, on välttämätöntä varata hankkeen dokumentaatio. On parempi luottaa tämän dokumentaation luominen taloon erityisille arkkitehtonisille yrityksille.

Sarakkeen säätiön ulkoasu näyttää tältä:

Ensimmäinen vaihe on laskea pylväsperusta määrittää pylväiden lukumäärä, niiden materiaali, syvyys, sijainti, leveys ja paljon muuta. Laskelmat edellyttävät maaperän ominaisuuksia, pohjaveden pinnan tasoa, pakkasen voimakkuutta, maaperän jäädyttämistä, rakenteen materiaalia, korkeutta ja lattiamäärää, lattiatyyppejä, kateaineita, kuormitusta kunkin rakenteen avaintekijän kohdalla ja paljon muuta. Riippumattomissa laskutoimituksissa verkossa on sopivia online-laskimia sarakkeiden laskemiseksi.

Kaikki pylväsperustaan ​​saadut koot on merkitty projektin dokumentaatioon, jossa on kaikki ominaisuudet, materiaali ja paljon muuta.

Oman käden tekeminen kolonnin ja nauhan kanssa

Viime aikoina on tullut suosittu ns. Kevennetty säätiö nykyaikaisille yksi- ja kaksikerroksisille mökeille, jotka edustavat pilareita, jotka haudattiin maaperän jäädytysasteen alapuolelle, ja näiden pilareiden yhdistämätön hautausmaali. Sellaista säätiötä ei ole helppoa tehdä omalla tavalla, on parempi soittaa ystäville auttamaan ja tilata valmiin betonin sekoittimen rakentamaan ääntä.

maavalli

Ennen kuin teet sarakkeen säätiön, sinun on valmisteltava sivusto rakentamiseen. Tee näin poista ylimääräinen maaperä ja poista sääntöjenvastaisuudet. Jos ylempi maa on savi, sinun on poistettava suurin osa siitä ja peitettävä se hiekalla.

Seuraavaksi sinun täytyy merkitä sivusto. Rakennelangan avulla merkitsemme paikan liitteenä olevan piirustuksen mukaan. Kietämme langan kahdella linjalla, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toisiinsa nähden, ja etäisyys on yhtä suuri kuin tulevan nauhan perustuksen paksuus. Hallitsemme kierteiden leikkauskulmaa ja tulevan rakenteen kulmia, niiden tulee olla 90 °. Merkitään seinien leikkauspiste ja risteys sekä rakennuksen kulmat, suurin kuorma.

Koko merkittyyn alueeseen vie maaperä 30 - 40 cm: n päähän, jossa on liuskajohto. Teemme leveydeltään 7 - 10 cm enemmän, joten on olemassa paikka muottiin.

Pylväspohjan piirtämisen mukaan manuaalisen porauksen avulla tehdään kaivoja, joissa on sarakkeita. Käsikiristimen halkaisija on 150 mm, 200, 250, 400 mm. Jos pylväiden syvyys ei ylitä 1 m, seinien kiinnitys ei ole tarpeen irtoamista vastaan. Jos syvyys on suurempi, sinun on muodostettava levyt, jotta maa ei murene.

Kuopien pohjasta nukahtaa hiekkaa, kerros 10 cm.

Viime kerralla tarkistamme kaivojen sijainnin akseleiden ja tulevan säätiön tasaisuuden perusteella.

Pilarien sovittaminen

Pylväiden järjestelyissä käytämme betonia, mutta sen vedeneristyslaitteistoa varten teemme pienen tempun.

Kahdesta kerroksesta kiertyvästä kateaineesta muodostamme tarvittavan halkaisijan putken. Liimataan liitokset teipillä ja liimataan putki ympärysmittaan. Aseta malli kaivoon, kunnes se pysähtyy maahan.

Vahvistustangosta 10-14 mm halkaisijaltaan ja 6 mm: n langasta neulomme ja hitsataan vahvikekehys. Aseta se kaivoon. Pylväiden yläosan tulee työntyä vähintään 15 - 25 cm: n korkeudelta.

Alamme täyttämään pilareita betonilla. Tee näin ensin kaivoon 20-25 cm ja nosta putki katemateriaalista niin, että betonin pohja leviää ja muodostaa pohjan. Sitten täytämme kuopan loppuun betonilla, muodostaen pylvään. Sähköisen upotusvärähtelyn avulla voimme ravistaa betonia niin, ettei siinä ole ilmakuplia ja tyhjiöitä.

Vaikka pylväiden betoni kuivuu, ottakaamme liuskan perustan.

Kevyiden nauhojen perustusten rakentaminen

Vahvistuspalkista ja langasta hitsataan ja neulotaan kehys nauhalevyn vahvistamiseksi. Muista kiinnittää se ja kiinnitä se pylväistä ulkoneviin tankoihin.

Tangot sijoitetaan kellarikaistaleen viereen ja lanka vahvistetaan poikittaissuunnassa muodostaen vaakasuorat kulmat.

Asennamme liuskan perustukset. Tätä varten käytämme 10 - 15 cm leveitä levyjä, 4 cm paksuja levyjä. Levyjen sijaan voit ottaa lastulevyä, vaneria tai rautalevyjä. Kun muotti kaatuu, asetamme vedenpitävään materiaaliin. Parasta on käyttää nykyaikaisia ​​kalvoja tai muovikääreitä, joita tarvitaan myös betonin kaatamisen estämiseksi muottipesistä aukkojen kautta.

Täytä teipin pohja betonilla. Yksinkertaisuuden vuoksi on parempi tilata sekoituslaite tällaisen suuren tilan kaatamiseksi. Ravistelemme myös betonia vibraattorin kanssa. Kun betoni saavuttaa lujuutensa, 20 - 28 päivän kuluttua muotti voidaan irrottaa ja perustaa kaikki tarvittava vedenpitävyys. Sitten jäljellä olevat kaivannot täytetään maaperällä.

Yksityiskohtaisemmin siitä, miten tällainen nauhakolonnin säätiö tehdään, video:

Se on tärkeää! Monet asiantuntijat puhuvat äärimmäisen negatiivisesti suhteessa sarake-nauhan säätiöihin ja vaativat, että säätiön on oltava joko pylväs tai nauhapohjainen. Tällöin se täyttää tehtävänsä täysin eikä häiritse maan liikkeet. Tästä huolimatta monet rakennusyritykset jatkavat varustamon rakentamista. Valitse siis itsesi.

Perus on pylväsinen tee-se-itse

Vertailun vuoksi harkitse mahdollisuutta järjestää puhtaasti pylväspohjainen säätö, jossa on suuri grilli. Sen rakenne sopii kevyisiin rakennuksiin hiekkasilla.

maavalli

Teemme tontti sivustosta, kuten ensimmäisessä versiossa. Sen jälkeen poistamme hedelmällisen maaperän sivulta 15 - 25 cm: n etäisyydeltä. Seinien kulmissa ja risteyksissä porat 0,6 m syvyyteen. Ja on parasta kaivaa tulevien pilarien sivustolla kaivoja käsin, neliömäinen muoto.

Pylväiden alla olevan kuopan pohjalle kostetaan betoni 10 - 15 cm kerroksella, joka palvelee meitä tyynyinä. Kun betoni on kuiva, voit jatkaa tukipylväiden muodostumista.

Kolonnin säätiön rakentaminen

Virkojen kohdalla käytämme tiiliseuraa, huolellisesti uunissa uunissa. Laatoimme muuraus tukipylvään leveys 38 cm ja korkeus 35 - 45 cm maanpinnan yläpuolella. Tiilet voidaan sijoittaa suljettuun silmukkaan, jolloin vapaa tila jää sisään. Tyhjän tilan sisälle muodostuu vahvike häkki, johon on kytketty vähintään 1 - 3 tankoa. Sitten kaada betonia.

Tarkistamme, että pylväät ovat samalla tasolla. Kun betoni on kuiva, pylväät voivat olla vesitiiviitä.

Täytämme kaivannot maalla. Yläpylväät varustavat grillata. Se voidaan tehdä puisilla razbalki. Palkkien reunojen täytyy välttämättä olla tukipylväät, ja ne on yhdistettävä lukituspiikki-ura-liitoksella.

Rostverk voidaan tehdä betonista. Sitten on tarpeen kiinnittää puulevyjen puutavaraa siihen, hitsata rungon sisällä vahvikkeesta ja täyttää kaikki betonilla.

Pylväskannan tekniikka mahdollistaa pylväiden tuottamisen asbestisementtiputkista. Ne lasketaan kaivoon, minkä jälkeen betoni kaadetaan sisään. Nosta putki niin, että betoni leviää ja kaataa betonia vielä yli 10-15 cm putken yläosaan. Kun talon kiinnitykset liitetään perustukseen, ne on kiinnitettävä putkiin ankkuroiden ja kulmaliitosten avulla.

Pylväspohjan rakentaminen voi merkittävästi säästää materiaaleja ja työntekijöiden ryhmää, koska kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti muutamassa päivässä. Tällainen säätiö voidaan rakentaa turvallisesti puutaloille, kylpylöille, teknisille rakennuksille, terasseille, verannalle, huvipuistolle, autotallille ja muille rakenteille, joiden paino ei riitä lataamaan nauhan perustusta. Muuten, jos rakensit pylväspohjan syksyllä, ei ole toivottavaa, että se jätetään talvella kuormittamatta. Siksi ne asentavat yläpuolelta betonilaattoja tai yrittävät rakentaa koko rakennuksen ennen pakkasen alkamista. Muutoin talvella pakkasen voimat voivat työntää pylväitä maasta, eikä niiden järjestely ole enää tasainen. On helpompi kaivaa ne ja tehdä uusi säätiö kuin korjata seuraukset.

Pylväsperusta: askel askeleelta do-it-yourself-käsikirja

Jos yksityinen talo on valmistettu kehystystekniikasta tai kevyistä rakennusmateriaaleista, sen optimaalisin perustustuki on pylväitä, joissa on nauha- tai betoniteräs. Tällainen alusta saa aikaan minimaalisen paineen maahan ja on melko yksinkertainen itsenäisessä suorituksessa. Oikein, kaikkien standardien mukaan, on helppo tehdä sarakepohja omilla käsillä, mutta tällainen rakenne on suhteellisen halpa.

pitoisuus

Mikä on sarake perusta?

Pilarin perustukset ovat yksinkertaisesti ihanteellisia kevyille rakennuksille (autotallit, puutarhatalot, latoja, kylpyjä). Kuitenkin oikealla laskemalla niitä voit laittaa ja kehystää tai vaahtoa konkreettisia mökkejä. Mutta tiilitalle, jossa paksut seinät on parempi etsiä toista vaihtoehtoa.

Mutta paljon tässä asiassa riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Loppujen lopuksi katto tai keraamiset laatat katolle ovat paljon raskaampia kuin kateaine tai kevytmetalliprofiili. Pylväspohjan ja koko talon projektissa on otettava huomioon kaikki rakennuksessa käytetyt materiaalit - lattiasta ja seinästä kattoon. Laskelmien laatiminen on luottaa vain pätevään asiantuntijaan.

Rakenteellisesti tämä pohja on eri materiaaleista koostuvien pylväiden kasaalinen kenttä, ja ne on yhdistetty päällekkäin grillageillä. Jos maaperä paikalla on epävakaa, rakentaaksenne talon pohjan upotetun monoliitin muodossa ei ole kovin järkevää. Sarakepilvet hyötyvät suuresti edullisten töiden suhteen. Oikein suunnitellulla tavalla he eivät pelkää korkeaa pohjavettä ja maaperää.

Sarakepohjan lajikkeet

Tarkastelevan perustan pilareita voidaan keskeyttää tai säilyttää upotusmenetelmän mukaisesti. Ensimmäisessä tapauksessa lyhyet kannattimet pidetään maastossa kitkavoimien ansiosta ja toisessa - ne pidetään pidempään niin, että pohja on tukevalla maakerroksella. Koska tarvetta tehdä monimutkaisia ​​laskelmia ja upottaa suuri joukko paaluja, riippuvaa versiota yksityisissä asunnoissa ei käytännössä käytetä.

Grillauksen rakentavalla paikalla ne jakautuvat seuraavasti:

Ei-haudattu - grillattava osa riippuu maanpinnasta korkeudeltaan korkeintaan puoli metriä;

Pieni syvyys - grillaus menee maahan 40-60 cm;

Uppoasennus - teräsbetoninauhan kiinnittäminen tukirakenteiden alapuolelle jäätymisen syvyyden alapuolelle.

Järjestelmä matala pohja

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ei ole paljon hyötyä rakennusmateriaalien säästöissä. Maa-talojen rakentamisessa tällaista pohjaa käytetään hyvin harvoin. Useimmiten mökeissä rakennuttajat valitsevat ei-haudatun grillatauksen, joka riippuu pylvästukeen koko pituudelta. Tämä tekniikka poistaa turvotuksen ongelmat ja mahdollistaa teräskanavan paistinrakenteen, joka yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön rakentamisen nopeutta.

Pilarien perustuksen edut ja haitat

Pylväskellarin etujen luettelo on melko laaja, ja siinä luetellaan:

Ei tarvetta nostaa erikoislaitteita;

Mahdollisuus paalutuskenttä rinteillä;

Korkea rakentamisnopeus;

Rakennustyömaata ei tarvitse valmistella tasoittamalla;

Yksinkertaisuus teknologia, jonka avulla voit tehdä sen itse;

Erinomainen pylväskestävyys kallistumiseen;

Jos se on suunniteltu ja valmistettu rakennusvaiheessa oikein, se toimii helposti yli puoli vuosisataa. Hän ei pelkää kausiluonteista maadoitusta, jos vain hän ei kosketa kentällä säleikköä. Työnteknologia on niin yksinkertainen, että on täysin mahdollista tehdä kaiken yksin ilman houkuttelemalla kolmannen osapuolen erittäin ammattitaitoisia ja kalliita asentajia.

Paikallisvaunujen pylväiden perustekijöiden puutteet ovat:

Tukien alhainen stabiilisuus sivuttaiskuormiin;

Maaperärajoitukset (suolla alueilla ei pitäisi valita).

Kuormitusta koskevat rajoitukset (raskaille betonipinnoille tai tiilitalleille tällainen pohja ei ole sopiva määritelmän mukaan);

Laitteen kellarikoneiston mahdottomuus.

Palo-pohjaisen harkitun lajikkeen pääasiallinen haittapuoli on tuhojen mahdollinen tuhoutuminen, joilla on vahvat sivuvaikutukset. Jos maa on hyvin liikkuvissa vaakatasossa, sinun on lisättävä suuresti paalujen läpimittaa, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin. Tai yleensä on tarpeen valita toisen tyyppinen säätiö rakennettavaksi talolle.

Vastoinkäymiset - sivuttaiskuormat

Ohjeet - miten säätiö itse varustetaan

Teknologian sarakkeen perustukset on rakennettu neljään vaiheeseen:

Louhintatyö tukipilarien alla olevien reikien poraamiseen ja hiekkalaatan pohjalla olevaan laitteeseen.

Asennetaan pysyvät muottien pohjatukit, joita seuraa betonin kaataaminen tai niiden asettaminen tiilistä tai betonilohkosta.

Laite tämän tyyppiselle pile-rozverkovogo -perustalle teräsbetonin, teräskanavan tai puun ylemmän kuormituksen jakeluosalle.

Koko rakenteen vesieristys ja tukien vaipuminen rakennuksen ympärysalueella sivuraidalla tai ammattikalalla.

Kaikki on melko yksinkertaista, mutta tässä prosessissa on useita vivahteita. Ensimmäinen niistä - riippumatta pohjarasvatuksen tasosta, yksityisen laskutason talon pylväsmuunnoksen säilytyspaalut olisi upotettava syvemmälle kuin jäätymispiste. Työn nopeuttamiseksi joissakin tapauksissa on parasta houkutella erikoislaitteita poraamalla.

Pohja tukee itseään voidaan tehdä:

Kaadetaan asbestisementtiputkistoon;

FBS (tehdasbetoniseokset perustuksiin);

Seuraavassa on vaiheittainen kuvaohje vaahtoblokkien pylväspohjasta:

Siirrämme säätiön suunnitelman maastoon - merkitse tulevat rajat tapilla

Täytämme kuopat jyrkillä, päällä hiekalla ja vuodattamalla se useita kertoja ja toistamalla nukkumisprosessi hiekalla.

Laitoimme tyynyn ensimmäiset neljä lohkoa kulmissa ja kohdistetaan pitsiin ja kokoon

Korvaa toinen lohko ja taso tasolle

Mittaa hydraulisesti perustan nollataso - sen korkeus

Me altistamme säätiösi seuraavat tasot.

Mitä tulee kaikkiin muihin pilareihin

Levitämme kateaineita pylväät vedenpitävyyteen

On myös mahdollista käyttää teräspultteja. Mutta se on jo enemmän kuin yksi pino-ruuvin säätiön muunnelmista. Aikaisemmin tuki on tehty myös kosteutta kestävästä lehtikuusta. Nykyään kuitenkin useimmat yksityiset kehittäjät haluavat laittaa jotain kestävämpää ja konkreettista talonsa alle.

Tukit sijoitetaan 1,5-2,5 metrin välein niin, että ne ovat rakenteen kulmissa, sisäseinien leikkauspisteissä ja tukipalkkien asettamisessa sekä uunien ja tulisijojen alapuolella. Nämä ovat tärkeimmät kuormat. Osa heistä grillata on kykenevä jakamaan koko rakenteen. Ideaalisesti pääpainon pitäisi sattua täsmälleen tukipilareihin, joihin pylväsnauhan perusta on.

Jos valitset tiilen, sinun on välittömästi suljettava sen silikaattilajitelma. Keraaminen on otettava korkeimmalla jäätymisvastuksella. Yleensä, jos et halua vaivata ja kaataa betonia, on parempi mieluummin FBS. Nämä lohkot on alun perin suunniteltu erilaisten rakennusten perustuspohjien rakentamiseen.

Rakenteilla, pylväiden yläpuolella oleva betonikiinnitys on pieni liuskan perustus. Hänelle on rakennettu erillinen muottirakenne, jossa on 10-12 mm: n teräsvaijereita. Nippujensa jälkeen valmiin raudoitushihnan täytyy vain kaataa betoniliuoksella, jonka lujuus on vähintään M-300. Samanaikaisesti puurakennuksia varten grillataosa suoritetaan usein kokonaan baarista. Monissa tapauksissa riittää kuormien uudelleenjako.

Sarakepesän vedeneristyselementtejä varten voit käyttää kattohuopaa tai nestemäistä bitumimuovia. Jopa pehmeä laatta tekee, jos se ei käytetä, kun se kattaa jo rakennetun rakennuksen katon.

Missä on parempi käyttää perustusta pylväät

On helppoa rakentaa pylväspohjainen tukilevy, joka tukeutuu kannen päälle. Yllämainitut vaiheittaiset ohjeet ja edellä kuvatun tuen tekemisen vivahteet auttavat ratkaisemaan tehtävän myös aloittelijalle. Kaikki on tehty muutamassa päivässä. Totuuden on odotettava jopa kuukausi kunnes betoni kovettuu grillata, mutta ei ole muuta tapaa.

Jos rakennus aikoo rakentaa valoa, sen kustannukset ja ajoituksen kaltaiset perustelut ovat kaikkein kannattavimpia. Hanke voidaan valmistaa jopa itse. Mutta massiivisen mökin alapuolella olevat laskelmat ovat parempia tilauksesta ammattilaiselta.

Ilman paljon vaikeuksia: talon sarakepohja

Pilarien perustus - yleismaailmallinen vaihtoehto. Tällainen säätö on rakennettu ottamatta huomioon maaperän tyyppiä, eikä se edellytä vakavaa vedenpitävyyttä ja eristystä. Siksi pilarivälirakenteen rakentaminen ratkaistaan ​​epäilemättä ilman edes rakentajan tuntemusta.

Ainutlaatuinen "tanko"

Jotta ymmärtäisit, mikä pylväsperusta on, kannattaa tarkastella yksityiskohtaisesti sen etuja ja haittoja, tavoitteita ja laitetta.

Pylväsperusta eroaa huomattavasti nauhasta, koska se ei ole rakennettu rakennuksen ympäryksen ympärille

Pylväsperustan edut ja haitat

Pilarien perustuksen kiistämättömät edut koskevat:

 • lyhyt rakennusaika;
 • mahdollisuus asentaa itse;
 • tarpeellisten materiaalien alhaiset kustannukset (verrattuna teippiperusteeseen);

Sarakepohjan rakentaminen vie pienen määrän materiaalia

Pylväsperustan haitat johtuvat:

 • kyvyttömyys kantaa suuren monikerroksisen rakennuksen paino;
 • rakenteen suhteellinen hauraus, joka voi menettää stabiilisuuden irrallisessa maaperässä;
 • kyvyttömyys järjestää kellari tai kellari, koska pylväät estävät melko laajan laajennuksen luomisen talon alle.

Taloon sarakkeen kellarissa ei ole mahdollista varustaa kellarissa, koska siihen ei ole tarpeeksi tilaa.

Pilarien perustuksen kaikkia haittoja ei voida pitää tärkeänä, jos rakennat tämän rakenteen ottaen huomioon sen tarkoituksen.

Rakennustyöt tukipylväistä

On suositeltavaa luoda sarakepohja tällaisille objekteille:

 • talo, jossa ei ole kellarikerroksia kevyiden materiaalien kanssa;
 • tiilirakentamista, jota taloudellisista syistä ei voida pystyttää nauhamaiseen pohjaan ja siksi rakennetaan pylväillä, jotka on upotettu maahan 2 metriä;
 • rakennus, joka on pystytetty alueelle, jolla on alhaisia ​​lämpötiloja heikentävää maata ja joka siten vaikuttaa kielteisesti kaikkiin muihin perustuksiin kuin pylväskäyttöön.

On järkevää laittaa vain pienet talot kevyistä materiaaleista pylväät, koska tuen muiden rakenteiden paino ei kestä.

On parempi luopua kokonaan tukipylväistä muodostuvan rakenteen rakentamisesta seuraavissa tapauksissa:

 • rakennustyömaalla oleva maa on heikkoa tai liikkuvaa, mikä voi aiheuttaa liian huonon perustan kaatumiselle;
 • paikan päällä oleva maa sisältää runsaasti turpeen, sedimenttikiviä tai veteen kyllästettyä savea;
 • talo on suunniteltu rakennettavaksi raskaista raaka-aineista, esimerkiksi tiilistä, joiden paksuus on yli 5 cm tai teräsbetonilaatoilla;
 • talon ja talon järjestämisen aika ja aika ovat huomattavasti pienemmät (kun luodaan pylväsperusta, pohja ei muodostu yksinään, kuten se tapahtuu liuskajohdon rakentamisen aikana);
 • talon rakentamiselle maaperälle on ominaista terävä korkeuden lasku (2 metriä).

Pylväsperusta voidaan rakentaa vain kiinteälle ja tasaiselle alustalle, koska sillä ei ole täydellistä vakautta.

Yksittäisten tukien perustanäkymä

Talon alapuolella oleva pylväsrakenteinen tukirakenne on pylväiden järjestelmä, joka on sijoitettu nurkkiin, risteysseinien alueisiin ja laakeri-seinien tai palkkien löytämiseen, jotka edustavat koko rakennuksen painoa. Jotta pylväät toimisivat yhtenä kokonaisuutena ja olisivat mahdollisimman vakaina, ne yhdistyvät grillage - sidospalkkien avulla.

Useimmin pystytetty pylväspohja katsotaan monoliittiseksi betoniteräkseksi.

Pohja voidaan tehdä betonilohkareista ja puusta

Yleensä pylväät sijoitetaan, jolloin niiden välissä on 2 - 2,5 metriä tyhjää tilaa. Mutta joissakin tapauksissa rakentajat menevät pidemmälle kuin perinteisten tukien järjestelyn.

Kun pylväät asennetaan maahan 2-2,5 metrin välein, grillaus luodaan vakiona vahvistetuksi hyppääjältä. Samaan aikaan taloon kiinnitetty veranta, kuisti ja terassi eivät liity yhteen ainoaan kokonaisuuteen.

Kuvien kaltaisissa paikoissa järjestetään erilliset pohjat, jotka on erotettu liikkeen saumalla. Tämä on välttämätön toimenpide, koska ylimääräisten huoneiden paino on aina erilainen kuin talon paino, joten näiden rakennusten kutistuminen ei voi olla sama.

Yleensä pylväät sijoitetaan 2-2,5 m etäisyydelle toisistaan

Pilarien välinen etäisyys tehdään suuriksi (2, 5 - 3 metriä) viitaten vanteiden palkkien huomattavaan paksuuteen. Luotettavin grillata luodaan yhtenä tai esivalmisteena. Yksinkertainen muotoilu, joka yhdistää tukia, voi olla metallisia osia, esimerkiksi kanavia tai profiileja.

Pilarin vaihtelut

Mikä on sarake perusta, päättää, riippuen määrästä rahoituksen ja kyky itsenäisesti harjoittaa rakentamista.

Block tukia

Pylväspohja voi koostua betonista tai raudoitetuista betonilohkareista, jotka on valmistettu erikseen ja kiinnitetty suoraan rakennustukirakenteen rakentamisen aikana.

Jokainen pylväs voidaan koota erillisistä lohkoista - erittäin luotettava materiaali.

GOST toteaa, että pohjan rakentamiseen käytettävät lohkot on valmistettava sellaisesta betonista, joka ei ole pienempi kuin M-100. Lohkojen koosta yksityiset kehittäjät käyttävät raaka-aineita, joiden parametrit ovat 20 * 20 * 40 cm ja painavat 32 kg. Laajennetun savibetonin perustekappaleita - materiaalia, joka on lämpövaikutuksiltaan vastustuskykyinen, pidetään suhteellisen kevyeksi.

Vahvitetun betonin suuret lohkorakenteet voidaan asentaa vain nosturilla, koska niiden paino voi olla jopa kaksi tonnia. Tällaisia ​​lohkoja on vahvistettu erikoisvarusteilla, joiden läpimitta on 9-15 mm, ja niitä käytetään yksinomaan kaistaleiden ja laattojen rakentamiseen suurille tiilarakennuksille.

Useimmiten pilarirakenteisen perustuksen itsenäinen rakentaminen edellyttää kevyitä pieniä lohkoja, koska on mahdollista rakentaa tukia vain suurista raaka-aineista vain teknologian avulla.

Parasta lohkoryhmän kiinnityskorkeutta maahan on 50-1 metriä. Jos maaperän tyyppi ja rakennuksen paino edellyttävät muita vaatimuksia, on järkevämpää rakentaa ei lohkoperustaa, vaan asbestisementtiputkien täyttö betonilla. Asettelu lohkojen yli 1 metrin syvyyteen on liian vaikeaa.

Tiilipylväät

Päättänyt rakentaa pylväspohjaisen tiilen perustan, on tarpeen ostaa vain punaisia ​​täyteläisiä keraamisia rakennusmateriaaleja. Tämä materiaali täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset: se on vedenpitävä, erittäin kestävä ja kylmäkestävä.

Tällaista tiilen ominaisuutta, kuten jäätymisvastusta, pidetään erittäin tärkeänä. Mitä suurempi immuniteettiindeksi alhaiselle lämpötilalle, sitä pidempi rakennusraaka-aine palvelee. Esimerkiksi 70: n pakkasvastus osoittaa, että tiili huononee aikaisintaan 70 vuoteen.

Säätiön rakentamiseksi on yleistä käyttää punaista, runko-keraamista tiiliä, koska se on kestävin

Tiilistä on mahdollista rakentaa sekä matala että upotettu pylväspohja. Alustan ensimmäisen muunnelman syvyys vaihtelee 40-70 cm: n välillä ja haudattu säätö asetetaan aina 30-50 cm maanpinnan alapuolelle.

Tukirakenteen sijoittaminen huomattavalla etäisyydellä maan pinnasta päätetään, kun maaperä rakennustyömaalla kallistuu ja pohjaveden taso vaihtelee.

Jotta perustus olisi luotettava, sarakepohjan tiilikannat on luotava 2 tiiliin

Säätiön pääpylväät (tuet, jotka seisovat ulkoseinien kulmissa ja sisäisten väliseinien leikkauspisteissä) tehdään yleensä 2 tai 2,5 tiiliä. Muissa tapauksissa pylväiden annetaan suorittaa puolitoistakymmentä tiiliä ja sijoittaa puolentoista tai kahden metrin etäisyydelle toisistaan.

"Legs" puusta

Puisten "jalkojen" pohja - edullisin vaihtoehto. Lokitietoihin soveltuvat lokit on helppo leikata ja käsitellä yksinään.

On tavallista rakentaa puupylväiden pylväsperusta pienen talon alle kesäisin asuvalle tai pienelle puurakenteelle.

Puiset sauvat on tarkoitettu vain kevyimmille väliaikaisille rakenteille, koska ne voivat rikkoa liiallista paineita.

Puurakenteiden parhaan raaka-aineen muodostavat mänty-, tammi- tai lehtikuusi. "Vavat" leikataan tukin pylväästä, jonka läpimitta on 2-40 cm. Puutarhojen asettamiseksi puupylväitä kiinnitetään sivuille tiilillä, kivillä tai rikkihöyryllä.

Joskus puukannat kiinnitetään paikoillaan betoniliuoksella. Tällöin pylväät upotetaan nestemäiseen betoniin 10 cm: n korkeudella. Toinen hyvä puukoristeisiin kiinnitettävä kiinnike voi olla ristikko, joka on tehty kahdesta levystä, joiden pituus on 0, 8 metriä ja jotka on järjestetty ristikkäin.

Pylvään kiinnittämiseksi ristiin leikkaa sen alaosassa piikki. Se asetetaan uraan, joka on tehty ristin keskialueelle. Sitten pylväs on kiinnitetty eräänlaiseen alustaan, jossa on hameet.

Pilarin luotettava kiinnitys maahan käyttäen hämähäkkiä ja tukia

Puiset tuet perustuvat erityiseen tapaan suojella mätää vastaan. Ensiksi ne peitetään saviin siten, että muodostuu 1 cm: n paksuinen kerros ja poltetaan sitten punaisella hiilellä. Viimeinen tehtävä suoritetaan hitaasti varmistaen, että kirjaimellisesti hiottu 1, 5 cm puuta. Poltettuja napoja käsitellään kuumennetulla bitumilla tai tervalla ja kuivataan.

Ulkoseinien alapuolella puiset tuet upotetaan maahan 70-120 cm: n syvyyteen, ja talon sisällä olevat väliseinät on sijoitettu 50 cm: n syvyyteen.

Puupohjan pääpilarit on tarkoitus upottaa syvyyteen 70-120 cm

monoliitti

Rakennukset, joissa on 2 tai 3 kerrosta, on edullisesti rakennettu monoliittiseen kolonnin tukikohtaan. Tällainen säätiö ei ole epäonnistunut myös huomattavan paineen alla.

Bar-muotoinen monoliittinen säätiö ilman ongelmia palvelee yli 100 vuotta. Tämän tukirakenteen jokaisen pilarin avulla pystytään pitämään 100 tonnia painava esine.

Monoliittista säätiötä pidetään suosituimpana suunnitteluna verrattuna muihin pylväsperusteisiin.

Pylväiden monoliittinen pohja on valmistettu betonista, joka on vahvistettu metallista ja kaadetaan erityisiin muotoihin - putkiin tai muottiin. Tämä säätiö on erittäin kestävä, koska siinä ei ole lainkaan saumoja.

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Talon pylväsrakenteen rakentaminen aloitetaan vasta laskemisen jälkeen ja rakennustyömaan valmistelun jälkeen.

Tarvittavat laskelmat

Laskenta on tarpeen, jotta saadaan selville, kuinka monta pylvästä tarvitaan ja mitä niiden koko tulee olla.

Ennen laskennallista toimintaa on testattava maaperä rakennustyömaalla - poraa hyvin 60 cm syvemmälle kuin se, joka on suunniteltu asentamaan perustuspylväät. Jos maaperä on kyllästynyt veden kanssa ja siksi heikko laakerin alapuolella, on parempi peruuttaa pilarin perusrakenteiden päätös. Epävakaan maaperän stressiin kohdistuvat pylväät eivät todennäköisesti voi toimia liikkumattomina.

Rakennustyömaan ensimmäinen kaivo on testattava - maaperän tilan tarkastamiseksi

Maaperän kuormituksen määrittäminen

Varmista, että voit rakentaa pylväsperusta sivulle, sinun pitäisi selvittää, kuinka paljon paineita maa kokee. Tämä edellyttää tulevan talon painon määrittämistä.

Laskettaessa, kuinka paine maaperään tulee talon rakentamisen jälkeen, on lisättävä rakennuksen paino perustan massa. Tätä varten on määriteltävä rakenteen likimääräinen tilavuus ja kerrottava luku, joka saadaan materiaalin spesifisellä painolla. Esimerkiksi teräsbetonissa tämä indikaattori on 2500 kg / m³.

Taulukko: rakennuselementtien ominaispainon likimääräiset arvot

* Kun kaltevuus kallistetaan yli 60 astetta, lumikuorma laskee nollaan.

Pilarien pohjan kokonaispinta-ala

Heti kun tiedetään, kuinka paljon tulevaa taloa painetaan, he tietävät kaikkien pilarien perusmäärän vähimmäispinta-alan. Tämän parametrin määrittämiseksi käytä kaavaa S = 1, 3 * P / R0. Kuviot 1, 3 merkitsevät turvamarginaalia, P on rakennuksen kokonaispaino (kg mukaan lukien perustus) ja R0 - laskennallinen vastus kantavasta maaperästä kg / cm2.

Taulukko: 1, 5 metrin syvyydessä mitattujen maaperän kestävyyden likimääräiset arvot

Esimerkki tukipylväiden lukumäärän määrittämisestä

Yritetään laskea, kuinka monta pyöreää tukea tarvitaan sarakepohjan rakentamiseksi pienelle kehyskynttilälle, jonka mitat ovat 5x6 metriä. Samaan aikaan otetaan huomioon, että ensimmäisen kerroksen korkeus on 2,7 metriä ja sama parametri päädyssä on 2,5 metriä. Emme myös unohda käyttää sellaisia ​​tietoja kuin kateaineita (liuskekiveä), laakerimaata (loema) ja pakastussyvyyttä ( 1,3 m).

Kehysrakennus voidaan asentaa 10 pylvääseen

Rakennuksen paino lasketaan seuraavasti:

 1. Kaikkien seinien pinta-ala määräytyy ottaen huomioon 72 m²: n ja niiden massa (72 × 50 = 3600 kg).
 2. On kokonaispinta-ala ja lattiatasku. Koska talossa on kellarikerroksen ja väliseinän päällekkäisyys, niiden pinta-ala on 60 m² ja massa on 6000 kg (60 × 100 = 6000 kg).
 3. Käyttökuorma on saatavana myös 1. ja ullakolla. Sen arvo on 12 600 kg (60 × 210 = 12 600 kg).
 4. Esimerkki katolla on noin 46 m². Sen massa liuskekatoksessa on 2300 kg (46 × 50 = 2300 kg).
 5. Lumikuorman oletetaan olevan nolla, koska kaltevuuksien kaltevuuskulma on yli 60˚.
 6. Me määritämme säätiön alustavan massan. Voit tehdä tämän valitsemalla ehdollisesti tulevien pilarien halkaisijan ja niiden määrän. Oletetaan, että meillä on halkaisijaltaan 400 mm porata, ja käytämme tätä arvoa. Pilarien määrä on alustavasti otettu huomioon olosuhteiden perusteella - yksi pylväs per 2 metrin etäisyydellä säätiön kehästä. Saamme 22/2 = 11 kappaletta. Nyt lasketaan yhden pylvään tilavuus 2 metrin korkeudella (me syvyys 0, 2 m alle jäätymissyvyys + 0,5 metriä nousee maanpinnan yläpuolelle): π × 0.2² × 2 = 0, 24 m³. Yksi pilarin massa on 600 kg (0,24 × 2500 = 600 kg) ja koko säätiön massa on 6600 kg (600 × 11 = 6600 kg).
 7. Summataan kaikki saadut arvot ja määritetään talon kokonaispaino: P = 31100 kg.
 8. Kaikkien pilarien tukikohdan vähimmäispinta-ala on 11.550 cm2 (S = 1.3 × 31100 / 3.5 = 11.550 cm2).
 9. Yhden pilarin, jonka halkaisija on 400 mm, perusala on 1250 cm2. Näin ollen meidän säätiöllä on oltava vähintään 10 pilaria (11550/1250 = 10).

Jos pienennät alustan tukien halkaisijaa, niiden määrä kasvaa. Esimerkiksi, joka on asennettu poraamalla 30 cm: n kuopat, sinun on asennettava vähintään 16 pylvästä.

Valmistelu rakentamiseen

Ennen kaatamista pylväsperustaan ​​sivustolla, sinun on huolehdittava seuraavista:

 1. Poista roskat paikasta ja poista hedelmällinen maaperä 30 cm paksu.
 2. Löytyi karkea tai keskikokoinen hiekka, joka löytyy poistetusta maasta pohjasta ja vahvistaa saviä maaperää, joka esiintyy vähintään yhtä usein kuin hiekkainen hiekka, jossa on kaksi materiaalikerrosta - hiekka ja sora.
 3. Tasoittaa rakenteilla oleva alue, poistaen jalkakäytävät ja reiät ja tarkista sen vaakasuora asento kahden metrin tasaisella alustalla asennetun tason avulla.

Kiskon tarkastelee valmistetun alueen tasaisuutta

Poratun reiän pohja vahvistaa kiinteää materiaalia, esimerkiksi Proce-soraa

Pilarien muodostelma

Erinomainen vaihtoehto talon kannattimien muottiin voi olla tilapäinen rakenne, joka on suunniteltu yhdeltä puolelta (höylätty osa on asetettu betoniin) levyt, 25-40 mm paksu, 12-15 cm leveä ja kosteus enintään 25%.

Levyjen sijaan muottirakennuksen aikana voit käyttää puulevyä, vedenpitävää vaneria tai metallilevyjä. On kuitenkin parempi valita kortti, koska ne ovat vähemmän sitoutuneita betoniliuokseen.

Pylväspohjamoduuli on vakio

Tilapäinen lisärakenne on asennettava lähelle kaivetun kaivon seinämää ja kohtisuorassa pohjan pohjaan nähden. Tehtävän oikeellisuutta suositellaan tarkistamaan luota.

Jos laudat on valittu materiaaliksi muottirakenteen rakentamiseen, on pidettävä mielessä, että ne on kostutettava perusteellisesti vedellä. Tämän tilan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa hauraita pilareita, koska kuiva puu imee kosteutta kuin sieni, ja siksi se heikentää betonin ominaisuuksia.

Kattotiilet ovat innovaatio

Lisärakenne pilarin perustuksen rakentamisessa voidaan kiinnittää ja kateaineen muotti. Tämä materiaali suorittaa välittömästi useita tehtäviä: se toimii betonin kaatoon ja suojaa tukia kostealta.

Kattotiilet ovat hyvä ratkaisu, jos luodun kuopan maaperä on tiheä ja ei murentunut.

Suorita kateaineen lisärakenne seuraavasti:

 1. Valmistamme sopivan kokoinen katemateriaalikappale, esimerkiksi 2 metrin pituinen kappale, 1,7 metriä materiaalia maaperässä ja 0,3 metriä maanpinnan yläpuolella. 0,3 m tekee laajennuksen ilman ruberoidia ja 0,3 metriä materiaalia tarvitaan marginaalin tasoittamiseen tasolta.
 2. Ruberoidi kierretään putkeen, jonka halkaisija on 25 cm. Tehtävän suorittamiseksi käytämme tyhjää, jolle on välttämätöntä tuulistaa toinen kappale joka kerta. Hyvä malli mallista voi olla metalliputki.

Muottien muodostamiseksi otetaan haluttu koko materiaali.

Kiinnitä muotti koko pituudelta teipillä varmistaaksesi niiden muodon pysyvyyden.

Säätiön valu

Jos talon käsityöläinen kannustaa perustamaan perinteistä tapaa kaataa, tämän tehtävän suorittamiseksi hänen on toteutettava seuraavat vaiheet:

 1. Putki, joka on kierretty kateaineista, piilotettu kaivoon.
 2. Holkin keskiosassa alenna metallirunko, joka on hitsattu 10 mm: n halkaisijaltaan vahvistavista sauvoista ja kiinnitettynä lankaan ja tarkista, että metallielementtien reunat ovat 30 cm maanpinnan yläpuolella.

Laite asetetaan siten, että se ulottuu muottien reunojen yli 30 cm: n korkeudella

Tulva betoni on pakattava tikulla.

Jokainen, joka ei välähdä vaihtoehtoisia keinoja talon rakentamiseksi talon alle, voi tehdä säätiön käyttäen TISE-porata. Työkalun ansiosta voit luoda pylväsrakenteen, jonka pohja laajenee, mikä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden lisätä raskaampaa rakennetta tukeille tai vähentää sarakkeiden lukumäärää.

TISE-teknologian mukaisen laajennuksen pilari muodostuu vaiheittain:

 1. Valmistetaan 4 metallinen tanko, jonka pituus on 2,4 m (1,65 m maanpinnasta + 0,3 m maanpinnan yläpuolella + 0,3 m sulautuessa grillatahon + 0,1 m pylvään kantapään muodostamiseksi). Vahvistuksen tukivyöhykkeen vahvistamiseksi lujituksen päät on taivutettu antaen niille kirjaimen L. muodon. Tangojen taivutetun osan pituus määräytyy kantapään halkaisijan mukaan alueella, jolla on tarpeen vahvistaa pylvästä (noin 5 cm laajenevan kantapään alaosasta). Tässä tilanteessa taivutuksen koko on 12 cm.
 2. Valmisilta palkkeilta kerätään metalli luut tukeen. Ne eivät turvaudu hitsaukseen - elementit yhdistetään langan avulla. Yhteys ei luo erittäin vahvaa, koska on välttämätöntä jättää pieni tila rullalle metalliakseleille akselinsa ympäri. Vahvistuksen yläosissa on merkkejä, jotka osoittavat, kuinka paljon kiertyä metallia. Siten vahvistus asetetaan laajenemiseen oikeaan kulmaan.
 3. Esivalmistettu muotti on sijoitettu kaivoon loppuun ja täytetty betonilla useassa vaiheessa. Ensinnäkin seos kaadetaan pilarin kantapään muodostamiseksi. Välittömästi laastin rakentamista ei voida täyttää, joten muotonsa on vaikea nostaa.

TISE-tekniikan mukaan kaivo on porattu erityisellä tavalla, asennetaan muotti ja betoni kaadetaan

Video: esimerkki sarakealustan rakentamisesta käyttäen TISE-tekniikkaa

Jopa yksi henkilö voi selviytyä pilarin perustuksen rakentamisesta. Tätä työtä varten sinun ei tarvitse etsiä mitään laitteita, palkattuja työntekijöitä tai paljon materiaaleja.