Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Viemäröintilaite talon ympärillä

Viemäröintitöiden tarkoituksena on varmistaa järjestetty viemäröinti paikan päällä, joka on tarkoitus valmistua suunnitteluvaiheessa.

Tämän seurauksena maavirrat, maanalainen pohjavesien sisäänvirtaus, saostunut tai sulanut saostuminen kuuluvat erityisen varustamalle kanavalle ja lähetetään maatilan pihan ulkopuolelle.

Talon rengaskanava, joka toimii yhdessä vedenpitävyyden ja betonirakenteen kanssa, voi suojata syvän pohjan, kellarikerroksen ja kellarikerroksen perusteet, viestintäkanavat tulvilta.

Laitteen periaatteet

Ymmärrä, miten kunnolla tyhjennetään talon ympärillä, alkaen tutkimuksesta, jossa selvitetään alueen sijaintipaikan olosuhteet ja geologisten tutkimusten tulokset.

Vain vedeneristyskerrosten suojausominaisuuksiin ei pitäisi liittyä, koska pitkällä aikavälillä ei ole ihanteellisia materiaaleja, joissa suurella määrällä altistumiskierroksia ei ole heikkoja pisteitä.

Yksityisasuntoon vaikuttavat tekijät, jotka vaikuttavat suunnittelun valintaan ja erilaisten vedenpoistojärjestelmien yhdistämiseen:

 • paikan päällä maassa, mahdollisuus myrskyvirtojen muodostumiseen rinteessä korkeammilla alueilla;
 • UHV: n kausivaihtelut (korkealla tasolla, talon ympärillä oleva tyhjennyslaite on välttämätön myös estääkseen hiekan ja sora-altaan hiljentämisen, ja tämän seurauksena kasvattaa pohjan heilumista);
 • maaperän koostumus (savi ja huokoset, jotka ovat huonosti läpäiseviä veteen ja lähetetään löysempiin koloihin rakennuksen tukipilarien lähelle, täyttäen tällaiset tilat savella lisää kasvatusvoimia, joiden tarkoituksena on puristaa pohja pois maasta);
 • asema suhteessa vesistöihin, veden tulvien nousu;
 • alueen keskimääräinen vuotuinen ja suurin saostusominaisuus;
 • rakennustiheys paikan päällä, viereisten säätiöiden syvyys;
 • pinnoitteet, jotka estävät veden pääsyn maaperään ja kerääntyvät sen pinnalle puroihin (asfaltti, betonikäytävät, markiisit ja katot);
 • Myös yksityiseen taloon asennetun tyhjennysjärjestelmän purkaus on lähetettävä rengaslaimennusjärjestelmään (myrskyvaha).

Kotitalouden viemäröintijärjestelmän laite on laskennallisen suunnittelujärjestelmän luominen, jossa otetaan huomioon eri tekijöiden mahdollinen yhdistelmä niiden maksimiarvoissa.

Tyypit kuivatus

On mahdollista kuvitella, mitä kuivausjärjestelmä talon ympärillä on omilla kädillä, purkamalla tärkeimmät tällaiset rakenteet, jotka on suunniteltu tiettyihin salaojitustehtäviin.

Ne koostuvat putkien (kanavien) järjestelmästä veden keräämiseksi, jotka sijaitsevat sekä pinnan että perustan alapuolella.

 1. Sivuston pinnan (myrsky) tyhjennys yhdistää sisääntuloveden lineaariset (lokerot) ja pisteen (ristikko) vastaanottimet järjestelmään.
 2. Pintakäsittelyä käytetään myös silloin, kun kauttakulkuvirrat poistetaan viereisiltä alueilta omaisuuden rajojen ulkopuolella.
 3. Talon talon seinämät (pohja) suljetut viemäröintiä tarvitaan pohjaveden poistamiseksi ja rakennusten tukirakenteiden, piharakenteiden perustusten, purkamisesta.

Järjestä se sen jälkeen, kun perusrakennustyöt on tehty, ennen nurmikon ja kovien pintojen asennusta.

Tällaisessa rei'itetyissä putkissa vesi kulkeutuu ympäröivään maaperään ja se poistetaan esivalmistetuilla kuopilla, keräilijä kerääntymistä varten ja päästetään sitten läheiseen luonnonvesirakenteeseen tai yleiseen viemäriverkkoon.

Vedenpoistomenetelmät voivat olla:

 1. Suureille alueille (merkittävät virrat) on valittava avoin tyyppi ojan muodossa 0,5 x 0,5 m, paikoissa, joissa ne eivät estä liikkumista. Suurin etu on työn yksinkertaisuus ja nopeus alhaisin kustannuksin. Maisemoiduilla tontilla tällaiset kanavat tyhjentävät maaperän.
 2. Paikan päällä oleva suljettu tyhjennys on peitetty muovilla tai metallirunkoilla, jotka vähentävät läpäisykykyä, joten tyhjennysalusta myös pienempi osa. Se on turvallinen jalankulkijoille, kuivatuskanavien asennus toteutetaan voimakkaasti käytetyllä pienellä pihalla. Esimerkki siitä, mitä suljettu viemäröintijärjestelmä näyttää, on esitetty kuvassa.
 3. Täytteen tyhjennysalue on kanava, joka on täytetty kiinteällä täyteaineella (pieni kivi). Nopean nesteen poistamiseen betonilevyn pohjalta voidaan laittaa rei'itetty putki. Kivenfraktioseoksen välttämiseksi on suositeltavaa peittää irtotavaran pääosa geotekstiilillä, jolloin pienen 5-10 cm: n päällyskerroksen ansiosta verkko voidaan suojata mekaanisilta vaurioilta. Ajoittain viivästynyt lika poistetaan pesemällä rauniot.
 4. Syväkuivausta käytetään rakentamisessa savea mailla ja alueilla, joilla on korkea GW (alhaalla lähellä veden runkoa). Talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyys on 0,5 m alapinnan alapuolella. Lähtökohtien alku on sama kuin peruslaite - talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio otetaan huomioon kaivantojen / louhinnan merkinnässä, vaaditun maaperän kaivaamisesta.

Jokainen viemäröintityö eroaa työlästä, mutta sen ominaispiirteiden, roolinsa rakennusten ja läpäisykyvyn suojelussa tyypit eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Ainesosat

Talotekniikan asianmukainen asennus talon ympärillä edellyttää kaikkien komponenttien läsnäoloa, laskentamenetelmää ja asennusohjeiden noudattamista.

Kaivantoaukot kaivetaan siten, että rengasmaisen vedenpoisto saavutetaan vaaditulla kallistuksella käyttäen lasertasoa (etäisyysmittari).

Rinteiden koko voi vaihdella putken läpijuoksesta riippuen:

On mahdollista tarkistaa kaltevuuden läsnäolo kaivannossa seuraavien rankkasateiden aikana - virtaavan veden virtaukset on suunnattava kaivoon.

GEOTEKSTIILIT

Tämän materiaalin rooli vedenpoiston yhteydessä on suodattaa vettä pienistä epäpuhtauksista, jotka tukkivat putkien reikien reikiä ja roskaa roskaa.

Aukkojen pienentäminen vähentää veden nopeaa poistamista alueesta, jolle rengasmaisen vedenpoisto on suunniteltu.

1 geotekstilikerroksen läpäisy on tuotespesifikaatioissa riippuvainen tuotemerkistä ja se on kääntäen verrannollinen lujuuteen:

Se sijoitetaan putken alle kaivannon pohjaan ja suojaa koko irto-osaa, jotta veden virtausta ei lasketa tyhjennysrengasta. Kuivissa hiekkapohjaisissa maissa jätevesiputkien suoja voidaan jättää pois.

putki

Viemäröintijärjestelmä voidaan toteuttaa putkilla, jotka eivät ole pelkästään erilaiset Ø: ssä vaan myös materiaaleissa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen aikana valitaan tuotteita, jotka eivät ole alttiita korroosiolle, koska niiden korjaaminen tai vaihtaminen on melko vaikeaa.

Paikan päällä olevasta tyhjennyslaitteesta valitaan putket seuraavasta alueesta:

 • keraaminen (paistettu savesta);
 • asbesti-sementti;
 • huokoinen;
 • polymeerinen (aallotettu).

Asbestisementtiputket ovat yksi niistä vahvimmista, muissa tapauksissa laite valitaan yleensä polymeeristä:

Läpivientiputkien lävistys tehdään tehdasvalmistuksessa tai tekee reikiä, leikkauksia, yksityisen talon viemäröinnin asentamista omiin käsiinsä. Sora-osuuden pitäisi olla suurempi kuin reikien koko.

hyvin

Tarkastuskaivot on sisällytettävä tyhjennyslaskennaan järjestelmän valvomiseksi ja puhdistamiseksi.

Ne sijaitsevat vedenpoiston varrella noin 12 m: n askelin.

Rakenteeltaan voidaan valmistaa soitetut renkaat, Ø, jotka mahdollistavat siltyjätteiden tai teollisuustuotteiden puhdistuksen taulukossa:

On mahdollista kerätä yksityisen talon rengasmaisen vedenpoiston eri kokoisista putkista, jolloin siirto-Ø kasvaa kerättyjen virtausten suuntaan. Useat tyhjennysputket, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voivat lähestyä kaivoa. Lisätietoja siitä, miten syvä kuoppaus toimii, katso tätä videota:

Toiminnallisesti kaivo, johon vettä virtaa viemäriputkista, voi kerääntyä (suljettu pohja) tai imeyttää (vesi menee vähitellen maaperään kerrostumalla, joka on suojattu geotekstiilien siltingiltä).

hinnoittelu

Erikoistuneen yrityksen hinnoittelun lähestymistapa ja lähes seinän viemäröinnin rakentamisen työn laajuus jaetaan luokkiin "talous", "vakio", "pääoma", kokonaismäärä riippuu järjestelmän metriikka-alueesta.

Suurissa yrityksissä (esim. "United Company"), talon ympärillä tapahtuvan kunnollisen vedenpoistoon liittyvät palvelut ja hinnat voivat olla laajempia:

 • testattu;
 • taloudellinen;
 • järkevä;
 • palkkio. Lisätietoja talon talteenoton järjestämisestä on tässä videossa:

Hyväksyttävän laskennan kaikkien tarvittavien osien ominaisuuksien perusteella kyky suorittaa asennus teknisten olosuhteiden mukaisesti lyhyessä ajassa ensimmäisestä kerrasta tarkoittaa paitsi rahan järkevää käyttöä (takuuaikana yritykseltä 24 kuukautta), mutta myös valitun järjestelmän käyttöikä 50: een vuotta.

Talon ympärillä oleva tyhjennyslaite: askel askeleelta

Jokainen kotiomistaja ymmärtää, että talon ympärillä oleva vedenpoistolaite on yksi perustoimenpiteistä. Talon tyhjennys muodostaa suojan tulvia vastaan, mikä estää talon pohjan myöhemmän muodonmuutoksen (perustuksen). Poistaa myös ikkunoiden ja ovien vääristymisen mahdollisuuden, eikä seinillä ole vikoja.

Ensi silmäyksellä talon ympärillä tapahtuvan viemäröinnin luominen vaikuttaa vaikealta, mutta se voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä artikkeli vastaa kysymykseen: kuinka kunnolla kaivaa talon ympärillä?

Viemäröinti Määritelmä

Mikä on kuivaus talon ympärillä? Tämä rakenne, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksesta. Tämä malli voidaan järjestää eri tavoin. Useimmiten järjestelmä on tehty putkista. Putket vesi ja lehdet.

Monien ihmisten mukaan rakenteen ympärillä on yksi sokea alue, joka luo tehokkaan valuma-alueen. Mutta tämä on väärä, koska ammattilaiset suosittelevat voimakkaasti täydellisen vedenpoistorakenteen luomista, joka tarjoaa paremman suojan vettä vastaan.

Kaiken kaikkiaan vedenpoistoon on kolme tapaa (vedenpoisto):

 • Avoin menetelmä Tässä tapauksessa käytetään avoimia ojia, joiden syvyys ja leveys on 50 senttimetriä. Syvyyden on oltava riittävä. Tämä on helpoin järjestelmä, jonka voit luoda itse. Mutta ojat tekevät sivuston ulkonäöstä epämiellyttävän. Myös tietyn ajan kuluttua kaivannot suihkutetaan ja niitä ei enää voi käyttää. Siksi niitä on vahvistettava edelleen eri lokeroilla.
 • Täyttömenetelmä. Haudat, jotka on kaivettu, tulisi peittää raunioilla. Voit myös käyttää rikkoutuneita tiiliä suurien raunioiden sijaan. Oven yläosasta peitä kaura. Suunnittelun tärkein etu on sen valtava käyttöikä. Termi kasvaa, jos käytät geosynteettisiä asennuksen aikana, nimittäin geotekstiilejä. Mutta on haittoja, että suunnittelua ei voida huollata käytön aikana, ja järjestelmällä on myös alhainen läpäisykyky.
 • Suljettu menetelmä. Tässä tilanteessa järjestelmä koostuu rei'itetyistä putkista, jotka mahtuvat maahan. Tämä on paras talteenotto, mutta sitä on vaikea tehdä itse, sinun on turvauduttava asiantuntijoiden apuun.

Tärkeimmät vedenpoistosuunnittelun tyypit

Yhteensä viemäröintijärjestelmää on useita. Harkitse kukin näkymä erikseen.

Seinärakenne

Järjestelmä luodaan rakenteen (säätiön) pohjan ympärille. Seinän tyhjennys on asennettava, jos rakennuksessa on kellari tai kellari. Rakennuksen perustuksen rakentamisen aikana on tarpeen toteuttaa seinärakenteen asennus, kun peruskuoppia ei ole vielä täytetty. Jos asennus tehdään myöhemmin, sinun on suoritettava lisää töitä, joihin sinun on vietävä aikaa, vaivaa ja rahaa.

Järjestelmä asetetaan pohjaan. Putket on poistettava rakennuksen kulmista kaivotaloihin. Järjestelmän kohdalla, joka on pienin, nostolle on luotu kaivo. Tässä hyvin vettä ohjataan alueen ulkopuolella.

Talon pohjaan lisätyn suojan vuoksi on välttämätöntä varustaa savi linna, joka on sijoitettava 90 cm: n etäisyydelle rakennuksesta.

Sormus tai kaivannon rakenne

Tämä malli asennetaan kahden tai kolmen metrin etäisyydelle rakenteen pohjasta. Tämän tyyppistä viemärijärjestelmää käytetään rakennuksissa, joissa ei ole kellareja tai kellareja. Joko rakennus olisi sijoitettava saviä maaperän kerros.

Rakennuksen pohjan ja vedenpoistorakenteen välille luodaan myös savilukko lisäsuojausta varten. On tarpeen asettaa 50 cm: n syvyyteen pohjaan pohjaan pohjautuva, mikä on pienin. Viemäröinti on asetettava suurelle sora.

Esiasennustyöt

Ennen talon rakentamisen aloittamista on tarpeen valmistella rakenteen pohja:

 • Ensinnäkin on välttämätöntä hoitaa pohjan ulkopinnan käsittely bitumi-kerosiinin alukkeen avulla.
 • Seuraavaksi sinun on käytettävä mastiksi bitumista.
 • Sitten bitumi levitetään vahvistettuun verkkoon. Lujitetun verkon solujen tulee olla 2 × 2 millimetriä.
 • Heti kun bitumi mastisi kuivuu. Sen kuivausaika on noin 24 tuntia. Jos haluat sulkea vahvistetun verkon, sinun on asetettava ylimääräinen päällystekerros.

Säännöt ja vivahteet rakenteen luomisesta

Järjestelmän pääosat ovat erityisesti suunnitellut viemäriputket. Ne on valmistettu muovista ja niiden suurin halkaisija on sata millimetriä. Jos budjettisi ei salli niiden ostamista, voit käyttää tavanomaisia ​​viemäriputkia vaihtoehtona. Tarvittavan halkaisijan putkia on tarpeen nostaa, mikä tekee niistä reikiä.

On otettava huomioon sora, johon osa asetetaan. Sen halkaisijan on oltava suurempi kuin tehdyt reiät.

Monien ihmisten kokemusten mukaan talon vedenpoistojärjestelmä voidaan tehdä itsenäisesti. Tämän toimenpiteen suorittamiseksi sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä ja vivahteita:

 • Putki on täytettävä soraa 30 senttimetriä. Jotta järjestelmä ei tukkeudu, käytä elementtejä, jotka on kääritty suodatusmateriaaliin. Tai sen sijaan tee geotekstiilien asentaminen.
 • Jos syvä tyhjennys on tiellä, jossa autot liikkuvat, rakennuksen pitäisi käyttää putkia, jotka on valmistettu metallista, jotka on yhdistetty kytkimillä muihin elementteihin.
 • Rakenteen vapaan puhdistamisen ja ylläpidon aikana käytön aikana kouruyksiköissä sekä kymmenen metrin välein suoritetaan kaivojen asennus.

Vaiheittainen asennusohje tyhjenee

Jopa suunnittelun vaiheessa sivuston on tarpeen ajatella yli viemäröinti järjestelmä. Tällainen suunnitelma auttaa määrittämään rei'itettyjen putkien tarkan sijainnin sekä laskea tarvittavat materiaalit ja komponentit. Tarkastele vaiheittaisia ​​ohjeita:

 • Teemme merkinnän sivustolla suunnitellun suunnitelman mukaisesti. Talon ympärillä on valmistettava viemäröintijärjestelmä. On tarpeen tunnistaa maanpinnan korkein ja alin kohta. On tarpeen oppia kattamaan koko alue.
 • Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa oja vaadittavasta syvyydestä. Oven leveyden tulee olla sellainen, että siihen sopivat rei'itetyt tai viemäriputket ja suuri murskattu kivi.
 • Sitten sinun on järjestettävä rakenteen kaltevuus. Mittaa korkeusmuutokset, jonka jälkeen asetat maamerkit vaadittuihin pisteisiin. Oven pohjalla kaada varovasti hiekka, kunnes tarvittava kaltevuus muodostuu.
 • Ojan pohja on painettava. Tämän jälkeen on tarpeen täyttää rauniot kymmenellä senttimetrillä, sitten kohdistaminen suoritetaan uudelleen. Seuraavaksi kaivannon pohja on vuorattu geotekstiilillä, jonka yläpuolelta on tarpeen asettaa soraa soraa. On välttämätöntä kontrolloida esijännitystä. Seuraavaksi valmistetaan pieni syvennys, joka sopii rei'itettyihin putkiin.
 • Rei'itetyt elementit asetetaan valmistetulle alueelle, jonka jälkeen ne on liitettävä tiiviisti yhteen. Älä unohda tarkistaa putkilinjan valittua kaltevuutta. Tarkastus suoritetaan käyttämällä köyttä, joka on venytetty luolaan.
 • Sitten tehdään tarkastuskaivojen asennus.
 • Jos putket eivät ole suodattamattomia kiinteitä materiaaleja, ne on käärittävä geotekstiilillä ja kiinnitys tehdään polypropeeninauhalla.
 • Rakenne on täynnä karkeaa soraa. Tämän kerroksen leveyden tulisi olla 20 senttimetriä.
 • Putket on johdettava luukkuun. Sieltä virtaa vettä valleihin.
 • Suodatinkerros on käärittävä geotekstiilillä. Samaan aikaan on tehtävä pieni päällekkäisyys.

Menettelyn viimeinen vaihe on täyttää viemärijärjestelmä jokien hiekalla. Jotta ulkonäkö olisi esteettisesti miellyttävä, myös hiekkaa on karsittava.

Tarkastuskaivot

Hyvin tehty tarkkailusäiliö on avain tehokkaaseen jätevesijärjestelmään rakenteensa ympärille. Suojavaipan pitää yllä puhdistaa ja puhdistaa. Ilman kaivoa järjestelmä vähitellen tukkeutuu ja lopulta tulee käyttökelvottomaksi.

Rakennusmarkkinoilla on mahdollista ostaa valmiin komponentin tai voit luoda sen itse halutun halkaisijan muoviputken avulla. Luukun on oltava niin leveä, että henkilön käsi voi mennä sinne puhdistamaan viemärijärjestelmää.

Vedenpoiston rakenteen, joka on pienin, on tarpeen asentaa kuoppa kaivoon. Suosituimmat rakenteet on tehty betonista. Ohjaamon syvyyden tulisi olla sellainen, että alapuolisen hiekan ei pitäisi häiritä veden virtausta. Vain joskus on tarpeen puhdistaa.

Rakennusmateriaalit ja työkalut

Kuten minkä tahansa menettelyn yhteydessä, tarvitaan rakennusvälineitä ja materiaaleja vedenpoistojärjestelmän luomiseksi. Ensimmäinen rakennustyökalu on lapio, jolla kaivetaan kaivaa. Seuraava pääosa on muoviputkia, jotka tyhjentävät vettä.

Tarkastuskaivoissa tarvitaan erikoismuotoiltu metallikomponenttihaara. Tarvitsemme kuljetusta, joka kuljettaa suuria raunioita sekä lämpöeristettä, nimittäin geotekstiilejä. Tämä eristys on putkistoja. Ja tarvitset vähän hiekkaa.

Työnkulut

Hinta riippuu materiaaleista, joita käytät asennuksessa. Jos sinun tarvitsee varustaa vedenpoistojärjestelmä dachassa, voit käyttää käytettävissä olevia materiaaleja, kuten levyt, liuskekiviä, kivet ja tiilihanat.

Jos talosi on tehty tiilestä tai puusta, tässä tapauksessa on käytettävä materiaaleja, joilla on korkeampi hinta, esimerkiksi muoviputket, metalliviestintä.

Kokonaiskustannuksiin sisältyy myös lämpöeristys, joka on huolehdittava. Paras kuivatuseristin on geotekstiili, jos ei, niin voit käyttää tavallisia rätmejä tai humus. Tämän vuoksi rakennetta ei jäätyä talvikaudella.

Laadullisesti valmistettu kuivatus talon ympärillä pystyy tarjoamaan suojan rakennetta vastaan ​​pohjavesiltä, ​​jolla on negatiivisia seurauksia. Viemäröinti kellarikerroksen ympärillä on ensiarvoisen tärkeä, kun on tarpeen suojata kellarista tulvia.

Talon ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä tekee itsestäsi erilainen, joten sinun on valittava sopiva tyyppi, joka soveltuu olosuhteisiin ja maaperään. Valmistele suunnitelma tulevasta asennuksesta.

Työ olisi mieluiten tehtävä rakennuskorjauksen vaiheessa. Asennuksen aikana sinun on noudatettava selkeää algoritmia toimenpiteistä. Jokainen kuivatusmuoto käyttää omia materiaalejaan. Esimerkiksi jos järjestelmä on tiellä, jossa liikenne liikkuu, on tarpeen asentaa metallisia elementtejä.

Puutarhamaalle voit käyttää julkisesti saatavilla olevia rakennusvälineitä ja materiaaleja. Lämmöneristäjänä on hyvä käyttää geosynteettisiä geotekstiilejä. Jos tämä ei ole mahdollista, voit käyttää tavallisia rätmejä.

Asiantuntijat tekevät työtä ilman ongelmia ja laadukkaita, noudattaen kaikkia sääntöjä ja vivahteita, mutta jos yrität tehdä kaiken itse. Tulet olemaan tyytyväinen lopputulokseen, huoneesi on mukava ja suojattu pohjaveden kielteiseltä vaikutukselta. Nyt tiedät, miten kuivaus talon ympärillä omalla kädelläsi.

Viemäröinti kotona: tee se itse, askel askeleelta ohjeet, videoita, vinkkejä ja temppuja

Viemäreiden ja pesualtaiden asiantuntijoiden artikkelit, 17.01.2017 JMSI

Viemäröinti kotona: tee se itse, askel askeleelta ohjeet, videoita, vinkkejä ja temppuja. Tästä artikkelista opit tällaisen rakenteen ominaispiirteet kotojärjestelmän viemäröintijärjestelmänä: talon pohjaosassa oleva vedenpoistolaite, säännöt tämän menettelyn suorittamisesta ja vaatimukset myrskyviemäreille. Voit tutkia yksityiskohtaisesti seinätyyppisen vedenpoistojärjestelmän tekniikkaa sekä tutustua avaimet käteen erikoistuneiden asiantuntijoiden suorittamiin tämäntyyppisiin töihin.

Jätevesijärjestelmä on varustettu suojaamaan taloa myrskyn, lumimyrskyn ja pohjaveden avulla.

Yleistä tietoa viemäröintijärjestelmästä kotona

Yksityisen talon viemärijärjestelmän laite

Talon viemäröintijärjestelmän organisointi tai niin sanottu - viemäröintijärjestelmä - mahdollistaa vedenpinnan vähentämisen esikaupunkialueella tai ylimääräisen nesteen poistamisen kokonaan.

Kiinnitä huomiota! Lämmönvaara on mahdollista sekä ulko- että sisäpuolelta. Maaperään voi vaikuttaa tulvavesi, sedimenttikokoelmat. Sisäpuolella lämpeneminen aiheuttaa pohjaveden, jos ne ovat lähellä pintaa. Tässä tapauksessa hyödyllinen vedenpitävä suoja.

Jopa korkealaatuinen vedeneristys ei kykene suojelemaan kunnolla asuinrakennusta, sen kellarista ja kellarista veden tunkeutumista pitkäksi ajaksi. Pitkäaikainen altistuminen kosteudelle osoittaa viime kädessä heikkotulokset ja aukot vedeneristämisessä. Ilman altaan pohjaveden tyhjentämistä yksinkertaisesti ei voi tehdä.

Laitteen kuivuminen sopii talon ympärille

Jatkuva altistuminen kosteudelle ei voi vain tuhota rakennuksen betonipohjaa vaan myös aiheuttaa muita negatiivisia tekijöitä. Näitä tekijöitä ovat putrefaktiset prosessit, sienten ja muiden mikro-organismien kehittyminen, jotka voivat elää rakennuksen tukirakenteissa.

Seinän viemäröinti on välttämätöntä maaperän, sateen ja sulaveden poistamiseksi pohjasta.

Tämä tulos voi johtua siitä, että talon pohjalla ei ole tyhjyyttä, samoin kuin laskelmissa tai järjestelmän suorassa asennuksessa tapahtuneita virheitä. Vaikka tällainen ongelma olisi jo olemassa, tämä ei tarkoita sitä, että tilannetta ei voida korjata. Tämän järjestelmän etuna on se, että pohjaseinän seinämän asentaminen voidaan toteuttaa myös sen jälkeen, kun kaikki rakennusrakennustyöt on valmistunut.

Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa yksityisten talojen viemäröintijärjestelmien asennus:

 1. Tontilla on alhaisen sijainnin luonne - mitä alhaisempi alue sijaitsee suhteessa ympäröivään maisemaan, sitä kiireellisemmäksi tulee ongelmaksi jätevesijärjestelmän puuttuminen.
 2. Maaperän laatu ei salli kosteuden imeytymistä maaperään luonnollisessa tilassa - maaperäinen ja savi-lajien maaperä hidastaa luonnollisen vesimäärän vähenemistä paikan päällä.
 3. Alueelle on tunnusomaista korkea sademäärä - sademäärä kerätään pinnalle niin paljon, että sillä ei yksinkertaisesti ole aikaa poistaa luonnollisin keinoin.
 4. Pohjavesi on liian lähellä pintaa.

Suunnitellaan asuinrakennuksen perusta

Kiinnitä huomiota! Talon ympärillä olevien vedenpoistokuvioiden tulisi ottaa huomioon vedenpitävät pinnoitteet läsnäollessa. Tällaisia ​​pintoja ovat esimerkiksi raidat, autojen sisäänkäynnit ja lepohuoneet, joissa on asfaltti tai kivetty kaakelilattiat.

Tärkeimmät vedenpoisto- ja sadeveden tyypit talon ympärillä

Asuttaminen talon ympärille sekä asentaminen myrskyn järjestelmä puutarhassa on melko helppoa. Tärkein asia tässä:

 • suorita laskelmat oikein;
 • valitse sopiva tyyppinen sivustojärjestelmä;
 • valita sopivat materiaalit teknisiin ja toiminnallisiin ominaisuuksiin;
 • suorittaa pohjan ja sokean alueen kuivatus vaatimusten ja tekniikan mukaisesti.

Talon vedenpoistojärjestelmä

Perusvedenpoistojärjestelmän valinta

Järjestelmän tyyppi valitaan sen mukaan, millä edellytyksillä alueella on. Mitä vakavampaa on sivuston tulvien ongelma, sitä ratkaisevampi on oltava suojelutoimenpiteet.

Pintajärjestelmien päätyypit:

 • sadeveden tai sadeveden poisto - asennus vedenpoistoon talon ympärillä. Sen tärkein etu on yksinkertainen ja kohtuuhintainen teknologia. Suurin osa työstä tehdään nopeasti ja ilman asiantuntijoiden apua. Tämän järjestelmän haittoihin sisältyy rajoitettuja kykyjä. Livnevka pystyy ohjaamaan vain sulatettua ja myrskyn kosteutta, se ei voi selviytyä pohjaveden ongelmasta.
 • lineaarinen järjestelmä - kattaa laajan valikoiman tehtäviä, pystyy tyhjentämään koko esikaupunkialueen ja alueen lähellä sijaitsevaa aluetta. Vesi tässä tapauksessa liikkuu kanavien läpi ja kulkee kuopassa tyhjennykseen. Useimmissa tapauksissa kanaville on ominaista lineaarinen sijoitustyyppi. Erikoisrasterit asetetaan päälle;
 • pistejärjestelmä - säätiön kuivatusvaihtoehto omalla kädellä, jonka avulla voit nopeasti poistaa ylimääräisen kosteuden paikallisesti sijaitsevista lähteistä. Tällaisia ​​lähteitä ovat kastelu- ja tyhjennysputket. Kuivatuskohtatyypit ovat päällekkäin metalliosat. Ne estävät järjestelmän tukkeutumista roskia ja pudotettuja lehtiä. Kustakin vedenottokohdasta kuivatusputket asetetaan talon ympärille omiin käsiinsä tekniikan mukaisesti, mikä tarkoittaa, että vedensiirtoreitit yhdistyvät yhdeksi putkeen, joka johtaa kaivoon.

Lineaari vedenpoisto talon ympärillä

Hyvä neuvoja! Pistepiste- ja lineaarijärjestelmiä voidaan yhdistää yhdistettynä kuivatusvaihtoehtona, mikä mahdollistaa tehokkaamman rakennuksen tyhjenemisen tehon.

Laadun kodin kuivatuksen ominaispiirteet: työn kustannukset

Avaimenperäisen talon ympärillä tapahtuvan kuivatuksen kustannukset ovat luonnollisesti paljon korkeammat kuin käsin suoritettavan samankaltaisen työn kustannukset. Mutta tässä tapauksessa saat:

 • taatut laatutulokset;
 • kaikkien teknisten standardien täydellinen noudattaminen;
 • kaikkien parametrien tarkka laskenta ja oikea materiaalien valinta;
 • virheitä ei ole järjestelmässä;
 • nopea avaimet käteen -perustaisen vedenpoiston organisointi.

Hintaulotus talon ympärillä olevasta alueesta (sadevedet):