Kuinka tehdä luotettava vedenpoistojärjestelmä sivustolla omiin käsiisi

Alasivu voi aiheuttaa monia ongelmia omistajilleen. Lämpimässä maaperässä talon perusta romahtaa nopeasti ja kasvien juuret rikkovat ilman puutetta. Hedelmällinen maa lyhyessä ajassa muuttuu maaperään sopimattomaksi saveksi, koska kevyempi humus pestään veteen. Tällaiset ongelmat ratkaistaan ​​laitteen kuivatusalueella.

Tällaisen liikkumisjärjestelmän asentaminen on yksinkertaista, mutta kaikki työ on melko työlästä, joten sinun on ensin varmistettava, että ongelma on juuri pohjaveden korkealla tasolla eikä muissa maatalouden tekniikan virheissä.

Pohjaveden määrittäminen

Jätevesijärjestelmää tarvitaan seuraavissa tapauksissa:

 1. Sivusto sijaitsee rinteessä. Sulava tai myrsky vettä heikentää maaperää ja vie humuskerroksen. Ongelma ratkaistaan ​​poikittaisten viemäröiden kaivamisen avulla.
 2. Sivusto sijaitsee nizinka. Tässä tapauksessa kosteus kerääntyy suoraan siihen. Pitkäillä sateilla tai lumen sulavalla maaperällä maaperä leviää ja hapan, ja rakenteet romahtavat muotista. Tällöin on ehdottomasti asennettava tyhjennyskanavia koko alueen ympärille ja säätiön ympärille.
 3. Paikan päällä ei ole ilmeistä korkeuseroa, mutta tulva- ja sateisella säällä siihen on vielä vettä. Hänellä ei ole minkäänlaista valua, joten kosteus imeytyy hitaasti ja joskus ilmestyy pinnalle sellaisten lätäköiden muodossa, jotka eivät kuivu kovin pitkään.

Jälkimmäinen on tyypillistä alamäkialueille, jossa on laaja suurten ja pienien jokien verkko. Hän on hyvin tunnettu maan omistajista jokien tulvimetsissä.

Jos edellä mainitut ilmeiset merkit ovat poissa, mutta istutukset ja rakennukset kärsivät edelleen suuresta kosteudesta, sinun on kiinnitettävä huomiota nurmikon ja puiden tilaan. Jos nurmikko ajoittain loppuu, ja aikuisten puut kuolevat ilman ilmeistä syytä, ongelma on todennäköisesti korkealla vedellä.

Laita reikä 0,5-0,7 m syvyyteen ja hetken kuluttua tarkista, onko siinä vettä. Jos näet veden, sen esiintymistiheys on alle 1 metriä ja lähialueiden kuivatus on varmasti tarpeen.

Tyypit kuivatus

Viemäröinti on matala ojien järjestelmä pohjaveden poistamiseksi. Kaikkien sääntöjen mukaisesti asennettu viemäröintijärjestelmä voi merkittävästi alentaa tasoaan. Laitteensa jälkeen katoavat puun juurien mätäämiset, muotit kalkin alaosassa ja vedessä.

Kaksi erilaista vedenpoistojärjestelmää - pinta ja syvä.

Ensimmäinen vaihtoehto on helpoin tapa poistaa sadetta. Se on monimutkainen toisiinsa yhdistetyistä kaivannoista, jotka kaivettiin maanvyörymän ympärille kallistuksen alapuolella. Niitä voidaan käyttää suhteellisen nopeasti, ja niillä on mahdollisimman vähän kustannuksia ja tehokkaasti siirretään sulatetut ja sadejätteet erityiseen veden kerääjään, joka on järjestetty alimman paikan kohtaan. Valuma-altaasta poistetut viemärit ohjataan myrskyjen viemäreihin tai käytetään kasteluun. Pienet nestemäiset nestemäiset nesteet nopeasti haihtuvat itseensä.

Syvyysjärjestelmän asennus on monimutkaisempi, mutta ylittää pinnan yhden seuraavissa tapauksissa:

 • pohjavesi nousee yli puoli metriä pinnasta;
 • tontti on rinteessä;
 • maaperä on pääasiassa savi.

Syväkuivatus eroaa pinnan tyhjennyksestä viemäreiden - putkien, joissa on usein aukkoja, joiden kautta vettä kerätään, sekä kaivoista, hiekkalaivoista ja muista teknisistä elementeistä.

Tontin syvä tyhjennys on täysin piilotettu maan alle ja ei pilata maisemaa.

Syväntyyppisen vedenpoistojärjestelmän asennus

Veden poistoa ei ole vaikea tehdä itsenäisesti, mutta sen asentaminen on tarpeen suunnitella ennen perustuksen rakentamista ja puutarhan rakentamista. Tee ensinnäkin valmistelutyö. Hanki hanke ja kirjoita siihen:

 • korkeuserot paikan päällä;
 • alimman pisteen sijainti;
 • tyhjennysurat;
 • paikkoja kuopissa;
 • putken syvyys.

On tarpeen laskea huolellisesti vaakaputkien korkeus.

Tehokkaaseen tyhjennystyötä varten vähimmäiskaltevuuden on oltava vähintään yksi senttiä putken lineaarista kohden.

Valmistustöiden valmistuttua on valmisteltava kaikki tarvittavat työkalut, materiaalit ja laskettava niiden määrä. Standardisarja sisältää:

 • rei'itetyt putket, joiden koko on sopiva;
 • kuivatuskaivokset;
 • lisävarusteet viemäriputkien liittämiseen - erilaiset liittimet ja liittimet;
 • GEOTEKSTIILIT;
 • hiekkaa ja raunioita.

Myynnissä on putkia, joilla voidaan sijoittaa kuivatuspaikka omalla kädellään. Sopiva asbestisementti, polyvinyylikloridi, keraaminen. Suositut modernit huokoiset materiaalit - muovi, keramzitoglas. Vesi imeytyy huokosten läpi ja pienet kiinteät hiukkaset eivät kulje, eli eivät tukkeudu järjestelmään.

Valmistakaa myös työkalut etukäteen: bajonetti- ja lapio-lapiot, maaperän autot, teräpalkin leikkaaminen, rakennustaso.

Seuraavaksi merkitään kaikkien alkuaineiden sijainti maahan. Sitten merkittyihin paikkoihin kaivaa kaivannot, joiden syvyys on vähintään 0,7 m ja leveys noin puolet metriä. Kun kaikki kanavat kaivetaan, sinun on varmistettava, että heillä on tarvittavat puolueet kaikkialla. Paikat, joissa kaivot sijoitetaan, haudataan enemmän.

Kun kaikki kaivannot ovat valmiina, urien ja kaivojen pohja on täynnä, peitetty kerroksella hiekkaa ja tiivistetty uudelleen. Sitten ne asetetaan geotekstiilien päälle siten, että ne kierretään putken ympärille marginaalilla.

Geotekstiilikuopissa kaada rakeita ja aseta putki niin, että reiät ovat pohjassa. Koko järjestelmä on kytketty, tarkas- tettu jälleen rinteeseen ja lopuksi peitossa. Sen on peitettävä putket kokonaan. Sitten kudoksen löysät reunat kääritään sisään. Tuloksen pitäisi olla eräänlainen rulla, jonka keskellä on putki.

Kangas-, hiekka- ja rauniointikerrokset estävät järjestelmän limityksen, mikä pidentää huomattavasti sen käyttöikää.

Putkiliitoksissa on viemäröinti (tarkastus). Ne on suunniteltu valvomaan kunnon ja puhdistuksen. Asennettu hieman putkiston alapuolelle. Yläosassa huollon helpottamiseksi on irrotettava suojus.

Kun putket ja kuopat on koottu, keräilijän kaivo asennetaan yhteen kompleksiseen alareunaan. Se on tärkein jätteiden keräilijä. Useimmiten keräimet on tehty vahvistetuista betonirenkaista, mutta haluttaessa ostakaa ja asenna valmis muovi. Keräilijältä on tarpeen huolehtia valumavesistä myrskyviemäreihin tai säiliöihin.

Kuinka piilottaa vedenpoisto maan alla ja samalla koristella juoni

Tämä asennustyö maidon omalla kädellä olevan laitteen tyhjentämiseen voidaan pitää täydellisenä. Nyt koko järjestelmän pitäisi nukahtaa piilottamaan sen kokonaan maan alla. Kaivostoiminta peitetään turpeella. Myöhemmin tähän paikkaan istutetaan kukkia tai muita kasveja, joilla on matala juuriharjoittelu. On mielenkiintoista näyttää uria, peitetty suurilla marmorisilla siruilla. Tällaiset maisemasuunnittelun elementit koristelevat paikan päällä ja eivät anna sinun unohtaa putkien sijaintia korjaustöissä.

Veden tyhjennysjärjestelmä yhdistetään tavallisesti viemäreihin. Voit tehdä tämän asentamalla kaivon, joka yhdistää viemärin lähimpään kuoppaan, tai aseta myrskyveden tulo.

Dachassa suljetun vedenpoistolaitteen ei ole helpoin, mutta tehokkain tapa alentaa pohjaveden määrää. Jotkut toimet saattavat tuntua liian aikaa vievältä tai työlästä, mutta tuloksena kuivan pohjan ja terveellisen puutarhan muodossa pidetään monien vuosien ajan.

Yksinkertainen viemärimaalaus omilla käsillä

Kun kohtaat jatkuvasti ylimääräisen veden ulkonäköä alueella, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen purkamiseksi. Muussa tapauksessa et vain joutuisi vaikeuksiin viljelyssä, mutta vaarantavat myös talon tai läheisten talousrakennusten aiheuttamat vahingot. Veden poisto tai pikemminkin vedenpoistorakenne tässä tilanteessa on ainoa hyväksyttävä tie ulos.

Tässä artikkelissa tarkastelemme helppoa ja kustannustehokasta tapaa luoda salaojitus puutarhan juoniin.

Valmistelevat toimet

Ennen kuin aloitat kokoonpanon ja asennuksen viemärirakenteen, sinun on päätettävä, mitä tulosta haluat saavuttaa. Päätöksen perusteella tarvitaan vähintään alkeellinen taso, jotta voit luoda itsellesi tulevaisuuden hankkeen: määrittää sen sijainnin, mahdolliset yhteydenotot järjestelmän ja ympäröivien esineiden, ulottuvuuksien ja ulottuvuuksien välillä. Kaikkien näiden tietojen synteesin perusteella on jo mahdollista laskea materiaalikustannukset koko kulutustarvikkeiden ostamiseksi. Muuten on hyödyllistä ymmärtää, että vedenpoiston syvyys riippuu suoraan kuopan kaivon korkeudesta. Hyvin otettu hieman koko elementtirakenteen korkeammille elementteille.

Nyt itse rakentamisesta: perinteinen (tai "ranskalainen") viemäröinti on geeliä sisältävä sora, joka on erotettu maaperästä geotekstiilien avulla (geofabriikkaa käytetään maaperän ja sillan sekoittamisen estämiseen, se kulkee myös veden läpi ja estää rikkaruohojen kasvua). Sora yhdessä geotekstilian kanssa auttaa vettä nopeasti liotukseen maaperään ja jakaa tasaisesti kosteuden sen sijainnin suhteen estäen siten veden keräämisen ja pysähtyvän missä tahansa paikassa.

Tämäntyyppisen vedenpoiston aikaansaamiseksi käytetään yleensä aallotettuja putkia, joissa on pitkittäisreiät yhdeltä puolelta, tavallisesti PVC: stä. Koko järjestelmän lopussa olisi sijoitettava tyhjennysastia, jonka tehtävänä on jakaa kertynyttä vettä itseensä ympäröivään maaperään. Tämän hyvin, kahta sata litraa muovipyörää rummun muodossa (tässä tapauksessa edullisempi säiliön pyöreä muoto), jossa on useita reikiä pohjassa ja seinät sopivat hyvin. Tämä kaivo on sijoitettava erityisen sora "tyyny" (noin 10 cm), kuopan seinien ja säiliön välinen tila on myös täynnä soraa (15 cm paksu). Reiät on valmistettu tynnyrin yläosaan saapuvan veden vastaanottamiseksi ja yksi rei'istä erikoiskuivatusraastin asennusta varten. Ei ole tarpeellista tehdä runsaasti reikiä, kaksi tai kolme tarpeeksi, kukin 5 cm. Kaivon seinämän yläosassa tehdään yksi suuri reikä syöttöputkeen.

Tällaisen järjestelmän toinen tärkein elementti on valuma-alus, jonka leveyden on oltava noin 30 x 30 cm. Säiliössä on oltava tyhjennysverkko. Tämä tapahtuu välttämättä silloin, kun tyhjennys tapahtuu tyhjennysputkella, joka on yhteydessä säiliöön, johon on liitetty puhdasta vettä. Tontti ei ole kovin kallista. Järjestelmän valmistuksessa käytetään kohtuuhintaisia ​​materiaaleja ja ne tarvitsevat vähän. Vaadin kallein osa voi olla valuma-alue. PVC putki maksaa paljon vähemmän. Sora tarvitsee noin kaksi kuutiometriä. Sinun täytyy myös ostaa erityinen kangas - geotekstiilit.

Kaivaa viemärikaivanto

Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kaivanto viemäriverkosta kuivatuspisteeseen ja kuoppa kuopan asentamiseksi molemmille puolille ja säiliöön. Kuivauskaivon kohdalle kaivoa on syvennettävä 15 cm: n etäisyydellä kaivannon syvyydestä, jonka syvyys puolestaan ​​on laskettava itsesi riippuen tyhjennysastian koosta.

Valmistavat kuivatus hyvin

Porakoneella, jonka halkaisija on 2-3 cm, voit helposti kääntää säiliön seinät seulaksi. Näiden aukkojen kautta, mikäli mahdollista, säännöllisin väliajoin, putkessa oleva jätevesi tulee tasaisesti päästää ympäröivään maaperään. Putken seinälle yläosassa tulee tehdä aukko, joka on tyhjennysputken halkaisijaltaan ja valmistaa putken kiinnitys.

Kaivannon täyttö

Sitten on tarpeen kattaa kaivettu kaivanto geofabriikalla. Tämä poistaa lietteen ja likahiukkasten sekoittumisen soraa. Geotekstiilit tarjoavat myös paremman kosteuden imeytymisen maan päällä. Seuraavaksi asenna jo valmiiksi valmistettu kaksisataa litran tynnyri 8-10 senttimetrin soraa soraa varten. Pieni määrä soraa on sijoitettava tynnyrin ympärille ja varmista, ettei säiliö "mene" puolelta toiselle. Samanlaisia ​​toimenpiteitä tulee tehdä vesisäiliöllä, joka on tehtävä niin, että sen yläreuna on maanpinnan reunalla. Vesisäiliön korkeutta voidaan säätää myös sora-altaalla.

Varmista, että myös vedenkerääjä ei ole paikallaan. Sitten liitä molemmat säiliöt viemäriputkeen. On tärkeää tietää, että tyhjennysputken reiät on sijoitettava sen alapuolelle ja itse putki asetetaan rinteelle. Täytä kaivanto soralla. Tee niin, että maapallon ja mäen pinta pysyvät 15 cm: n päällä ja seuraavaksi asennamme tyhjennysverkon säiliöön. Tällöin on välttämätöntä tuhota geofabriksi yritettäessä, niin että tekstiilien reunat kaivannon kummallakin puolella ovat päällekkäin, peittävät toisiaan.

Täyttöalue

Jäteveden asentamisen lopullisessa vaiheessa on tarpeen täyttää kaivanto maalla, välttäen maaperän samentumaa ja epätasaisuutta. Jos haudat korkealaatuisen kaivannon, niin kirjaimellisesti vuodessa, että tämä paikka on viemäröintijärjestelmä, se on mahdollista vain "katsomalla" ristikot. Aseta järjestelmän asennus voidaan istuttaa nurmikon ruoho.

Nyt tiedät, miten voit rakentaa oman kuivatuksen vain pari päivää ilman merkittäviä kustannuksia. Tärkeintä tässä asiassa, samoin kuin kaikissa muissa, on perusteellinen valmistelu.

Video Kuinka tehdä vedenpoisto sivustolla omilla käsillään

Jos löydät virheen, valitse tekstifragmentti ja paina Ctrl + Enter.

Miten pätevästi pudota puutarha-alue omalla kädelläsi: purkaa oikea järjestelyn tekniikka

Kaikki maatilojen omistajat eivät ole "onnekkaita" täydellisissä hydrogeologisissa olosuhteissa. Usein se on vain maan viljelyssä tai rakentamisessa, että he ymmärtävät, että pohjavesi on korkea, että tulva-alueella on pitkät lätäköt. Sinun ei pitäisi huolehtia, tämä ongelma poistuu salaojitus. Hyväksy, rakentaa sitä on paljon helpompaa kuin etsiä täydellinen sivusto.

Viemäröintijärjestelmä poistaa maaperän ja kasvillisuuden kerroksen liiallisesta kosteudesta, mikä varmistaa viljelykasvien normaalin kasvun. Se tyhjentää maanalainen vesi kellarista, jos ne koskettavat, suojaavat autotallin kellarista ja tarkastuskaivosta tulvia.

Ne, jotka haluavat järjestää puutarhan alueen ojituksen omilla käsillään tai maaseutuyritysten prikaatin ponnisteluja, löytävät yksityiskohtaiset vastaukset kaikenlaisiin kysymyksiin. Artikkelin kirjoittajat kuvaavat yksityiskohtaisesti pohjavedenpoistojärjestelmien vaihtoehdot ja niiden rakentamisen menetelmät.

Edellytykset vedenpoiston rakentamiseksi

Jätevesijärjestelmä, joka kerää ja päästää ylimäärät pohjavesiä, on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Tontti on tasainen, ts. ei ole edellytyksiä veden spontaaniselle liikkumiselle rinteessä.
 2. Pohjavesi on merkitty tasolle, joka on lähellä maanpintaa.
 3. Paikka sijaitsee laaksossa, joen laaksossa tai suolla valuma-alueella.
 4. Maaperä ja kasvillisuus kehittyvät savi-maaperillä, joilla on alhainen suodatusominaisuus.
 5. Mökki on rakennettu rinteelle, joka ei ole kaukana sen jalasta, joten vesi kerääntyy ja pysähtyy sademäärän aikana ja sen ympäristössä.

Vedenpoiston asennus on lähes aina tarpeen alueilla, joilla on taustalla olevaa savimaataa: hiekkasauma, sienellä. Ajanjakson aikana runsas sademäärä, sulava lunta, tämäntyyppinen kallio siirtää hitaasti vettä paksuutensa läpi tai ei anna sen kulkea.

Veden pysähtyneisyys maaperän kehityksen tasossa liittyy sen vesistöön. Kosteassa ympäristössä sientä toistuu aktiivisesti, infektiot, tuholaiset (etanat, etanat jne.), Jotka johtavat kasvikasvien sairauksiin, mädäntyvät pensaiden, monivuotisten kukkien ja puiden juuret.

Jos et ratkaise ongelmaa maaperän liiallisen kuivumisen myötä, silloin maapallon eroosio voi tapahtua ajan myötä. Hämärässä ajassa maaperän kerrokset, jotka sisältävät vettä, saavat turvota, mikä voi vahingoittaa säätiötä, päällystettyjä reittejä ja muita välineitä sivuston parantamiseksi.

Sen tarkistamiseksi, onko vedenpoisto tarpeen, on tunnettava maaperän kerrosten kantokyky kapasiteetilla. Tee tämä kaivaa pieni reikä 60 cm syvä ja kaada vettä siihen rajaan.

Jos vettä imeytyy päivässä, sen alapuolella on hyväksyttävät suodatusominaisuudet. Tässä tapauksessa vedenpoistoa ei tarvita. Jos kahden päivän kuluttua vesi ei mene pois, se tarkoittaa, että savi kiviä maaperän alapuolella on maaperän kerroksen alapuolella, ja on olemassa vaarana umpeutuminen.

Jos viemärijärjestelmää ei oteta käyttöön ajoissa, maatilat uhkaavat seuraavia ongelmia:

 • kellareihin, kellareihin ja muihin rakennuksiin, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella - tämä johtaa myöhemmin seinämateriaalien heikkenemiseen, muotin ja sienten muodostumiseen, mätäneviin huonekaluihin, portaisiin ja muihin puurakenteisiin;
 • maaperän kastelu kosteuden sitomisesta johtuen, mikä johtaa alhaisiin saantoihin, vihannesten, kasvien, puiden kuolleiden ja muiden istutusten juurien mätänemiseen;
 • Paikoilla saattaa muodostua kuoppia, paikkoja, kaivoja, joiden seurauksena päällystetyt polut ja laatat tuhoutuvat - kaikki tämä vaikuttaa negatiivisesti maatilan maisemaan.

Talvikaudella, IRS: n jäädyttämisen ja maanviljelytason yläpuolella olevan maanpinnan alapuolisen maaperän jäädyttämisen myötä maapallon huokosissa oleva vesi laajenee. Maaperän tilavuuden kasvu uhkaa tuhoamalla rakenteita, jotka ovat haudattuja ja lepäävät maassa.

Harkitse vedenpoistojärjestelmät ja niiden ominaisuudet.

Tärkeimmät maaperän viemäröintijärjestelmät

Ennen kuin aloitat työsuunnitelman laatimisen, laitteiden ja materiaalien ostamisen, sinun on määriteltävä, mikä järjestelmä on toteutettava niin, että se toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Jätevesijärjestelmää on kolme:

 • pinta (avoin) - on maan pinnalle oika, jota käytetään ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, joka muodostuu yksityisen sateen tai sulavan lumen vuoksi;
 • syvä (suljettu) - vesi tyhjennetään putkien, kuoppien läpi; järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että puu pilaa saostuksella ja / tai pohjavedellä;
 • täyttö - rakenteen periaate on sama kuin syvyys, käytetään vain putkistoa, jossa ei ole tyhjennysainetta; sopii tyhjennyspaikkojen saostukseen.

Jokainen edellä mainituista tekniikoista on sen etuja ja haittoja.

Pintaviemärijärjestelmä yhdistetään usein myrskyviemäreihin, jotka keräävät ja poistavat sademäärän. Jäteventtiili on varustettu kahdella vedenkerääjän tyypillä: pisteen ja lineaarisen.

Todella tehokas täydennys

Storm-jätevesi - joukko tyhjennysputkia, joissa on kaivo kosteuden kertymiseen, jonka kautta se siirretään sisäänottoon. Ennen kuin vesi menee kuoppaan, on erityinen sifoniosa (arina), joka on suunniteltu puhdistamaan tulevan nesteen roskista, minkä seurauksena järjestelmä ei tukkeudu eikä siinä ole epämiellyttäviä hajuja.

Viemärikaivojärjestelmä, jossa on lineaarinen veden keräilijä, on sarja lokeroita, jotka sijaitsevat kallistuskohdassa kohti kosteuden keräyspaikkaa. Säiliöt on asennettu oksiin, joiden pohjalla on soraa. Tätä tekniikkaa käytetään silloin, kun päivän pinta-alan kaltevuus ei ylitä 30 astetta suhteessa horisonttiin.

Pistejärjestelmän ja lineaarisen järjestelmän tärkein ero on se, että pistojärjestelmä käyttää putkijärjestelmää, joka sijaitsee maan alla. Veden keruu tapahtuu niin sanotuilla "pisteillä" - erityisellä sademäärällä, joka on varustettu läpäisevällä ruudulla. Tämä ratkaisu tekee suunnittelusta lähes näkymätön alueella.

Joskus saman tyyppiset järjestelmät eivät riitä alueelle, joten ne voidaan yhdistää ylläpitämään optimaalista kosteustasoa.

Järjestelmän tyyppi on valittava erikseen ottaen huomioon maisemat ja geologiset ominaisuudet. Esimerkiksi jos talo sijaitsee kaukana säiliöstä, voimme vain rajoittaa vedenpoistoa. Jos kartano sijaitsee joen laaksossa maanläheisellä luiskalla, on parempi käyttää useita järjestelmiä samanaikaisesti.

Suljettu tyhjennyslaite

Suljetun tyyppinen järjestelmä on verkosto, jossa putket ja viemäriputket asetetaan. Viemäröinti voidaan sijoittaa koko alueelle ja tiettyyn alueeseen, joka tarvitsee kuivatusta.

Syvä tyhjennysjärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

 • viemäriputket;
 • hyvin (viemäröintijärjestelmä);
 • pumpun veden pumppaamiseen.

Järjestelmän toteuttamiseksi on tarpeen kaivata kaivannot, asentaa putket ja rakentaa tyhjennysjärjestelmiä.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi kaivannossa tarvitaan:

Järjestelmää käytetään tehokkaasti silloin, kun pohjavesi on joutunut tulviin.

Elementtien asettelun laatiminen

Ennen töiden suorittamista on tarpeen laatia suunnitelma paikasta, jossa otetaan huomioon asunto-, kotitalous- ja kotitaloustavarat sekä pensaat, puut, kukkapenkit.

Seuraavaksi sinun on määritettävä kuopan paikka ottaen huomioon viemäröintijärjestelmän sijainti. Viemäröintijärjestelmä voi olla viemäriverkko, kaivo tai jokin muu luonnollinen vesilähde.

Sitten sinun on tehtävä kaivannon asettelu. Järjestelmissä on neljä päätyyppiä:

 • käärmeen sijainti;
 • rinnakkaislaite;
 • kalanruoto;
 • trapeziumin sijainti.

Järjestelmä voidaan valita itsenäisesti, mutta useimmin käytetään merkintää "kalanruoto".

Ovia voidaan sijoittaa alueen ympäryksen ja talon ääriviivan ympärille. Kasvikasvien ja kukkien kasvaessa verkko rakennetaan ottaen huomioon vaatimukset, joita käsitellään alla.

Asennustiedot

Kaivantoa rakennettaessa on otettava huomioon seuraavat vaatimukset:

 • syvyyden tulisi olla 1-1,2 m ja leveys 35-40 cm;
 • lähellä puita, kaivanto kaivetaan 1,2-1,5 m: n syvyyteen metsien istutusten lähellä - 70-90 cm, kukkapenkkien lähellä - 60-80 cm;
 • jos turpeen maaperän IRS: n tasolla vallitsevat, sen vuoksi, että se nopeasti asettuu, kaivannon syvyyden ei tulisi olla alle metriä;
 • jos alue on kohokuvioitu, syvyys voi saavuttaa metrin, jos se on lievästi kalteva tai hieman kalteva, ja sitten kaivaa kaivanto, jonka syvyys on alle 1,5 m, on tehotonta;
 • savimaassa: hiekkakivilöytöjä, kaakeloita, kaivantoja 7-10 metrin etäisyydellä toisistaan, hyvin valutetuista hiekko-, sora- ja sora-sedimentteistä - 15-20 m;
 • vedenpoistojärjestelmän on sijaittava yli 1 metrin etäisyydellä talon pohjasta ja pienin sallittu etäisyys aitasta on 50 cm.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän rakenteen pitäisi nostaa erityinen putki, jossa on verkko. Niiden halkaisija voi vaihdella välillä 0,15 - 0,5 cm. On parempi kieltää asbestisementin tai keraamisten viemärien käyttö, koska ne ovat epäkäytännöllisiä, edellyttävät alustavaa valmistelua, usein pesemistä ja nopeasti tukkeutumista.

Suljetun viemäriputken laitetta varten on suositeltavaa antaa etusija polymeerisistä tai komposiittimateriaaleista valmistetuista rei'itetyistä putkista. Joissakin muunnelmissa on erityinen suodatinvaippa (geotekstiili), joka estää järjestelmän tukkeutumisen.

Kerääjän halkaisijan on oltava suurempi kuin putken halkaisija. Jos kehittyneen alueen pinta-ala on yli 0,5 hehtaaria, halkaisijat voivat olla yhtä suuret.

Järjestelmän kaltevuus kerroksen suuntaan tulisi olla 2-3 mm putken halkaisijaltaan 5-10 cm. Jos halkaisijaltaan suurempaa putkea suunnitellaan käytettäväksi, kaltevuuden tulee olla pienempi.

Alueen tai jyrkän kaltevuuden maaperän omistajat joutuvat kohtaamaan ongelman, kun vettä pysähtyy alimmassa kohdassa, kun vedenottoa se voi sijaita korkeammalla. Tässä tapauksessa alueen alaosassa on tarpeen rakentaa keräyskuoppa, jossa on tarpeen ottaa käyttöön viemäripumppu. Sen avulla veden pumppaaminen ylöspäin purkautuu ojaan, kouruun tai muuhun vesivahvistimeen.

Edistyminen järjestelmän rakentamisessa

Ensimmäinen asia, jota ennen kaivamisen kaivaminen on rakentaa kaivoa hyvin. Sen syvyyden tulisi olla 2-3 m ja halkaisija - jopa 1 metri.

Luotettavin hyvin konkreettinen. Betonirenkaiden asentaminen käsin ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten sinun on käytettävä nostolaitteita. Lisäksi korkeat kustannukset ja hauraus ovat betonirakenteiden haitat.

Muovinen hyvin - erityinen polyeteenistä, polypropyleenistä tai polyvinyylikloridista valmistettu muotoilu on käytännöllinen ja laadukas, se kestää tehokkaasti maaperän paineen. Säiliökaivon etu on se, että se tarjoaa putken taivut ja rakenteessa ovat kumihansetit, jotka varmistavat liitosten tiiviyden.

Voit myös laittaa omat tiilikuopat, tehdä kumisten ja muiden romuaineiden suunnittelua.

Jätevesipumppu asennetaan jälkikäteen kaivoon, joka pumpoi vettä viemärijärjestelmään - jätevesiin, kaivoon tai muuhun luonnolliseen sisäänottoastiaan.

Sitten voit aloittaa kaivamalla kaivannot järjestelmän mukaan teknisten vaatimusten mukaan.

Tavallisten muoviputkien tukkeutumista varten käytetään ns. "Ulkoisia" suodattimia, jotka on tehty oljeesta, kuituturvasta ja kudontajätteestä.

Kaivettujen kaivosten jälkeen suorita seuraavat vaiheet.

 1. Kaivo on peitetty 10 cm hiekalla, jonka jälkeen ne sovittavat geotekstilikerroksen niin, että kankaan reunat ovat uran yläpuolella.
 2. Geotekstiilit täytetään 20 cm: n rauniolla.
 3. Päällystetyt viemäriputket.
 4. Putket peitetään sora- tai sora-aineella sedimenttisillä kiveillä korkeuteen 30-40 cm, sitten - karkealla tai sora-alueella 30 cm.
 5. Geotekstiilit putoavat - se pitää pieniä hiukkasia ja antaa järjestelmän tukkeutumisen.
 6. Geotekstiilit sprinklataan hedelmällisen maapallon kerroksen päälle.
 7. Putket liitetään kaivoon.

Täyttöputken suunnittelutekniikka poikkeaa syvästä siinä, että se ei sisällä putkia. Kaivannut ovat täynnä suuria raunioita tai rikkoutuneita tiiliä, peitetty pienellä kivellä tai soralla.

Avoimen version toteutus

Pintajärjestelmien luomiseen käytetään samoja kaivannon rakennesääntöjä kuin syvän kaivannon toteuttamiseen.

Avoimelle järjestelmälle riittää rakentaa ojia, joiden syvyys on 0,7 m ja paksuus 0,5 m. Seinät on tehty kaltevuudella, viistokerroin on 30 astetta. Oja johdetaan viemäriin, joka on yhteinen tontille tai muulle vastaanottavalle vedelle.

Avointen ojakaivojen seinät ovat tiivistettyjä, joskus vahvistettuja mukulakivikoneilla tai raunioina, betonilaattojen kanssa.

Laajenna vedenpoistoelämystä

Lataustyyppinen viemäröintijärjestelmä pystyy toimimaan tehokkaasti 5-7 vuoden ajan, kun taas syvä- ja avoimet kuivatusrakenteet, joissa on korkealaatuiset putket, mahdollistavat 50 vuotta kestäneen vesiohenteisen ongelman unohduksen. Mutta tämä on mahdollista jaksottaisen verkon ylläpidon takia.

Järjestelmän hoidossa on neljä sääntöä.

 1. Paikan päällä, missä putket sijaitsevat, ei pitäisi kulkea suurikokoista laitteistoa - tie on sijoitettava erikseen.
 2. Maapallon säännöllinen irtoaminen parantaa veden läpäisevyyttä, mikä varmistaa järjestelmän hyvän suorituskyvyn.
 3. Kerran 2-3 vuoden välein putket pestävät voimakkaalla vedenpaineella, ja ne puhdistetaan savipartikkeleista ja ruosteesta.
 4. Maavaraa asennettaessa on tehtävä märkä maa.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​vinkkejä voit pidentää laitteen käyttöikää ja välttää korjauksia.

Hyödyllinen video aiheesta

Video kertoo kaikista yksityisen salaojitusjärjestelmän vivahteista:

Jäteveden sijoittaminen maahan säästää maanomistajia monista ongelmista. Kun olet asentanut tyhjennysjärjestelmän, sinun ei tarvitse huolehtia viljelykasvien kunnosta, sivuston yleisestä ulkonäöstä kosteuden lisääntyessä.

Viemäröinti paikan päällä - ohje veden irrotusjärjestelmän omalla kädellä (115 kuvaa)

Kun olet ostanut tontti maalaistalolle, sinun ei pitäisi suunnitella välittömästi säätiön asettamista, rakennuksen rakentamista ja puutarhan järjestämistä. Samoin älä kiirehdi iloita talon oston jälkeen. Loppujen lopuksi on tärkeä seikka, että monet puuttuvat - vedenpoistojärjestelmän luominen ja nykyaikaistaminen.

Nämä teokset ovat melko monimutkaisia, vaativat erityisiä taitoja ja kykyjä. Mutta voit selviytyä heistä itse. Lisäksi asiantuntijoiden palvelut ovat erittäin kalliita. Kuinka laittaa kuivatusalue omilla käsillään, puhumme tässä artikkelissa.

Yhteenveto artikkelista:

Mikä on vedenpoistoinfrastruktuurin tarkoitus?

Viemäröinti on monimutkainen tekninen viestintä, jonka takia maaperä sekä sula ja sateen kosteus eivät viipyä paikoilla, mikä vähentää alueen vesistöjen vaaraa. Se luonnollisesti siirtyy pois säätiöistä, mikä estää maaperän liikkumista ja puristaa rakennuksen pakkasnopeuden takia.

Myös viemäröintijärjestelmä suojaa kellareja ja kellarikerroksia kosteudelta, eliminoi mahdollisuuden puristaa septisäiliötä pohjaveden vaikutuksesta johtuen, rajoittaa vesijalostusta, huuhtomalla yläkerroksen ja vähentämällä sen hedelmällisyyttä.

Päätös luoda viestinnän tulisi tehdä itse kehittäjä, ottaen huomioon hänen taloudelliset valmiutensa. Mutta tällaisen järjestelmän olemassaolo lisää huomattavasti elämisen mukavuutta. Ja joissakin tapauksissa vedenpoisto on yksinkertaisesti välttämätöntä:

 • Jos kotisi on rakennettu tai se rakennetaan tasaiselle alustalle. Tällöin neste luonnollisesti pysähtyy.
 • Kun talo seisoo alueen alamäessä. Sitten kosteus valuu kohonneista paikoista ja kertyy.
 • Rinteet altistuvat myös vesivirroille. Se yksinkertaisesti pese pois hedelmällisen maaperän kansi.
 • Paikoissa, joissa on savea tai tiivistä maaperä, kosteuden imeytymisprosessi on vaikea. Kun lumi sulaa, se pysyy täällä pitkään.
 • Jos pohjavesi on liian korkea tai pohja on liian syvä.

Mitä salaojitusjärjestelmiä on olemassa

Tyypit salaojitus viestintä voi olla hyvin erilaisia. Ne riippuvat alueen ominaisuuksista - maastosta, maaperätyypistä, ilmastosta ja talon omistajan taloudellisesta kapasiteetista.

Pintaveden poisto

Tämä on yksinkertainen viemäröinti. Se sopii sinulle, kun aiot siirtää vettä, joka on muodostunut sateen tai sulavan lumen jälkeen sekä koneen ja vastaavien teknologisten prosessien puhdistuksen jälkeen. Asiaan liittyvä viestintä ratkaisee rakennusten ja rakenteiden ympärillä.

Kohta tai paikallinen tyhjennys mahdollistaa veden viemisen mistä tahansa tietystä alueesta. Se on asennettu esimerkiksi kattokaivojen alla koneen kastelun tai pesun nostureiden asennusalueella.

Lineaarinen muotoilu keskittyy kosteuden poistamiseen alueen suurilta alueilta. Tässä tapauksessa käytetään erilaisia ​​lokeroita ja kanavia, joita täydentävät hiekkakuvat, suojaverkot jne.

Deep rakentaminen

Tehokkaampi tapa tyhjentää paikka ja suojata se ylimääräisen kosteuden kertymiseltä on asennus monimutkaisten poistoputkien asennukseen. Ne on asetettu kaltevuus kohti kaivoa tai kerääjä.

Putkien asennus voidaan tehdä 1,5 metrin syvyydellä, ts. tulee olemaan pohjan alapuolella. Joten voit tarjota korkealaatuista pohjaveden tyhjennystä. Siksi ne asetetaan paitsi rakennusten ympärille, myös keskelle tonttia, jossa on joulukuusia kohti kaivoa 10-20 metrin välein.

Jos talo sijaitsee rinteessä, niin tällaista järjestelmää on helpompi varustaa tilanteeseen verrattuna, kun rakennus on sijoitettu tasaiselle alustalle. Tällöin on syytä muuttaa kaivantojen syvyyttä, mikä luo kaltevuuden 10-30 mm / 1 m putkesta.

Mutta pitkillä viemäreillä on suuri korkeusero, joka merkittävästi rikkoo muotoilua. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää useita kaivoja:

 • Käännettävä - asennetaan putkien liitoksissa ja puhdistaa koko järjestelmän.
 • Veden otto - kerätään kosteutta, jota seuraa pakotettu pumppaus.
 • Imeytyminen - yli 2 m: n syvyys mahdollistaa ylimääräisen veden purkamisen pohjasta hiekka- tai hiekkasaumomaan. Tällaisen kuopan pohjalle luodaan suodatus kerros hiekkaa, soraa, roskaa.

Näet kahden ehdotetun tekniikan erityispiirteet ja erot esikaupunkialueilla rakennettavan kuivatusjärjestelmän kuvassa.

Pintaveden poisto

Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto ei vaadi monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia, sivuston tyhjennysjärjestelmä olisi vielä oltava. Tämä vaihtoehto on yleinen, kun tyhjennetään pieniä alueita. On suositeltavaa valmistaa raidat, jotka on rakennettu "kalanruotalla". Viemärien välinen etäisyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Esimerkiksi savea maaperä on vähemmän, hiekkaille on enemmän.

Työvaiheessa ura kaivetaan 350 mm: n syvyyteen. Jos tietoliikenne sijoitetaan hiekkaiseen maahan, kaivannon leveys on sama. Savi-maaperille ja paikoille tarvitaan laajempi pohja - jopa 450 mm. On tarpeen varustaa yksi keskusputki, jossa ja lähettää kaikki sivuputket.

Veden sisäänotto on asennettava alueen pohjalle. Kuopan kaivon mitat määräytyvät säiliön koon mukaan. Jos asennus on suunniteltu hiekkapohjaiselle maaperälle, niin vaihtoehto suodatuskaivolla tekee.

Veden tyhjentäminen paikasta oli tehokkain, tarkkaan noudatettava kaltevuutta. Kaivannon läpikulun varmistamiseksi on hyvä vedenpaine. Jos se kulkee nopeasti ja viivyttelemättä viemäriputkissa, rakenne rakennetaan oikein. Viivästysten tapauksessa on tarpeen kaltevien urien korjaus.

Orava tai niiden järjestelmä on peitettävä kalvolla tai telineellä. Käytettyjen geotekstilaisuuksien tulisi kattaa paitsi pohja myös myös rinteille. Eristysmateriaali on kiinnitettävä tukevasti kynsillä ja vahvistettu seinillä, joilla on välikappaleet.

Kaivannon pohja on täytettävä 100 mm: n kokoisella sirulla ja sitten pienellä sora-, rauniolla tai aiemmin poistetulla maalla. Ura voidaan betonoitua, mutta tämä menetelmä on työläämpi ja kallis. Tyhjennysputkien asennus ja hulevesien käyttö parantaa koko viemäröintijärjestelmän laatua.

Syvävedenpoisto

Jos haluat oppia tekemään tyhjennyspaikan sivustolla, niin paljon kuin mahdollista suojellessasi maastasi taloa tulvilta, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti syvän rakenteen järjestelyn tekniikka. Se on erityisen tärkeää alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Pidetty tekniikka auttaa täydellisesti tyhjentämään maata säilyttäen maiseman ulkoisen esityksen.

Alkuvaiheessa luodaan suunnitelma putken sijoittelun piirtolinjoilla. Ohjauksen suunta on rinteestä. Putkien asentamisen syvyys määräytyy maaperätyypin mukaan - hiekkajärjestelyä varten, kaivantoa kaivetaan 1 m, ja tiheäksi maaperäksi riittää 0,5 m

Huomioi ympäristön lämpötila talvella. Loppujen lopuksi, pitkään pakkasella, on olemassa vaara, että putki putoaa jäljelle jääneen veden kanssa, ja maaperäliikkeet voivat helposti murskata ne.

Suuri pohjaveden pinta-alan kuivatus muuttuu luotettavammaksi ja kestävämmäksi, jos käytetään rei'itettyjä muoviputkia. Lisäksi ne on peitettävä tekstiileillä paremman eristämisen vuoksi.

Kaivon leveys - yli 300 mm. Kaikki putket vähennetään yhteiseen järjestelmään, joka takaa kosteuden pääsyn yhdeksi pisteeksi. On tarpeen aikaansaada kaltevuus 20-40 mm / 1 m putkesta.

Alueen alapäässä rakennetaan vastaanottotie. Jos järjestelyalue on pieni, voidaan käyttää varastointi- ja suodatustyyppejä vastaanottimia. Varsinaisilla alueilla, joissa on savimaita ja mustikoita, varastotiloissa on tilaa 1000 litraa kohti.

Kaivannon pohja on peitetty hienolla sora, ja sen päälle on geofabrinen. On tärkeää varmistaa, että materiaali on päällekkäisiä rinteiden kanssa ja kiinnitä koukut. Ylhäältä on täytettävä murskattua kiveä, keskimäärin murto-osalla. Ja vain silloin pitäisi asentaa putki. Sen halkaisijan on oltava vähintään 110 mm.

Kun viemärit kääntyvät, on tarpeen asentaa tarkastuskaivoja, joiden mittasuhteet riippuvat liikkuvan veden ennustetusta tilavuudesta. Putki on liitetty asennusreikään liittimen avulla tiivisteen esikäsittelyllä.

Tätä tekniikkaa käytetään myös kiinnitettäessä viemäriä kaivon putkeen. Ainoastaan ​​tällä tavalla pystyt tekemään hyvää kuivatusta dachassa. Älä unohda testata järjestelmää!

Putkikerrosten päälle asetetaan:

 • pieni sora;
 • geotekstiilit;
 • uran hiekka;
 • maahan.

Veden liiallinen kertyminen maan maaperään voi pilata kaikki jäljelle jääneet vaikutelmat. Siksi asunnon olisi oltava erittäin varovainen asennettaessa viemärijärjestelmää, joka mahdollistaa sedimentin ja pohjaveden oikea-aikaisen ja täydellisen purkautumisen.

Tämä ei ole liian helppoa, mutta välttämätöntä. Joten suojaat talon perustan ja hedelmällisen maaperän puutarhassa.

Tee tyhjennysalue omilla käsillä

Viemäröinti (ranskalaisesta viemäröinnistä) on menetelmä, jota edustaa veden luonnollinen tai keinotekoinen poisto. Järjestelmä on yksinkertainen asentaa sivuston omilla kädillä, mutta tällainen melko yksinkertainen tapahtuma poistaa maaperän kosteuden ylikyllästymisen ja paikallisen alueen liiallisen tukahduttamisen.

Mikä on vedenpoisto

Viemäröintijärjestelmä on tekninen rakenne, joka kerää ja poistaa pohjaveden tai tunkeutuneen veden. Hyvin haaroittuneen rakenteen ja erityisten kuivatuselementtien ansiosta, jotka sijaitsevat koko alueen reunalla, alue saa tehokkaan suojan liialliselta kosteudelta.

Tuloksena on korkealuokkainen kosteuden ja veden tasapainon säätely maaperässä, jonka avulla voit luoda kasvillisuuden ja mikroilmaston parhaimmat olosuhteet paikan päällä ja varmistaa myös kaikkien rakennusten säätiön pohjan säilymisen.

Pohjaveden määrittäminen

Monet yritykset ovat määrittäneet HB: n tason ammatillisella tasolla, mutta tällaisen palvelun kustannukset ovat korkeat, joten sivuston omistajat haluavat järjestää tällaisen tapahtuman itsenäisesti.

Tietäen muutamia sääntöjä, voit itse päättää pohjaveden tasosta

Pohjaveden itsemääräämisen tavat:

 • jossa esiintyy runsaasti vettä, kasvillisuus ilmestyy paikan päällä, jota edustaa keltarauta ja ruoko, hevoseläin, paju ja leppä, maapähkinä ja koiruoho sekä lakritsi;
 • "teknisen" kaivon läsnäolo rakennustarvetta varten osoittaa veden riittävän korkean maaperän kerrosta;
 • selkeä merkki liiallisesta kosteudesta paikan päällä - liian monta lantuja ja etanoita, sammakoita ja hyttysiä sekä midgejä.

Yksinkertaisimmista ja informatiivisimmista on testikuoppan poraus käyttäen perinteistä puutarhatankoa kahden tai kolmen metrin syvyyteen. Tarkastus tehdään keväällä, kun lumi sulaa tai myöhään syksyllä, kun pitkän sateen varalta vältetään. Liian kuumat kesäkuukaudet tai hyvin kylmät talvipäivät, pohjaveden pinta-ala on vähäinen, joten kaikki mitat ovat virheellisiä ja antavat likimääräisen kuvan sijainnin syvyydestä.

On tarpeen tehdä viemäröintijärjestelmä

Tarve järjestää viemärijärjestelmä paikassa johtuu liian suuresta vesivarastoinnista ja usein kosteuden pysähtyneisyydestä. Tarvitaan korkealaatuista vedenpoistoa, jos pohjavesien kausittainen nousu alueella, keväällä on veden jakautuminen tai rakennus sijaitsee sulavalinjaan sulaveden liikkeellä.

Kaavio osoittaa, että viemäröintijärjestelmä estää pohjaveden tunkeutumisen kellariin

Integroidulla kuivatusrakenteella on aina käytössä maanalaiset ja pinnanvedenpoistojärjestelmät, mutta tämä vaihtoehto on välttämätöntä suolla alueilla, joilla sijaitsevat hyvin lähellä sijaitsevia vesistöjä. Pintatyyppinen rakenne on asetettu saviä ja heikosti imeytyvää sadea tai sulatettua maata. Tehokkaan vedenpoistojärjestelmän puuttuminen aiheuttaa usein kasvillisuuden kuolemaa, säätiöiden tuhoutumista tai puurakenteiden nopeaa rappiota.

Jätevesijärjestelmän laatimiseksi on tarpeen kerätä tietoja, jotka ovat:

 • aluetta koskeva yksityiskohtainen suunnitelma, jossa ilmoitetaan rakennusten, laskujen ja alueiden rajat;
 • topografiset tiedot, joista ilmenevät kaikki tyhjennettävän alueen helpotusominaisuudet;
 • dendroplaani kaavamaisesti näyttämällä kaikki jo kasvanut tai oletettu istutettavaksi puutarhaksi ja koristekasveiksi;
 • tie- ja jalanjäljet ​​kaikkien raiteiden ja päällystettyjen leikkikenttien ja virkistysalueiden ulkoasun muodossa;
 • alueella sijaitsevat viestintä- ja suunnittelujärjestelmät;
 • hydrologiset tiedot vesitasapainon tasosta valuma-alueella.

Tietenkin syvän tyhjennyksen järjestämiseen saatat tarvita apua tai neuvoja pätevistä asiantuntijoista, mutta on helppo asentaa yksinkertainen pinnan tyhjennys omilla käsillä ilman käsityöläisten osallistumista.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Viemäröintijärjestelmät luokitellaan parametrin mukaan, kuten tyhjennyslaitteiden sijainnin syvyyteen. Juoksutusrakenne voi sijaita pinnalla riittävän syvälle tai pystysuoraan asentoon.

Pintaveden poisto

Yksinkertaisimpien ja laajalti saatavilla olevien viemäröintijärjestelmien luokka, joka kerää kosteutta ja vähentää kosteutta. Pintakäsittelyn järjestelyjen itsenäinen toteutus on melko helppoa, koska suunnittelun puute on laaja.

Pintaviemärijärjestelmä on yksi yksinkertaisimmista ja helppokäyttöisimmistä.

lineaarinen

Lineaarista versiota edustaa upotetut kourut, joiden kautta vettä päästetään erityisten leikkureiden läpi.

Lineaarisessa viemäröintisysteemissä vettä poistetaan erityisten hiekkakammioiden kautta.

Lineaarisen rakenteen järjestämisen yhteydessä on muistettava, että kohotuksen kaltevuus ylittää kolme astetta, ja itse järjestelmä mahdollistaa veden imeytymisen pohjasta ja rinteistä sekä suojelee puutarhaväylää ja paikkaa ylisuurista.

pilkullinen

Pistemuunnos on optimaalinen, jos on tarpeen suojata paikalliset paikat liialliselta kosteudelta. Järjestely toteutetaan viemärivyöhykkeillä, tulopaikoilla ja kaivojen ovissa, lähellä terasseja ja kastelutoiminnan vedentulopisteitä.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on aina kalteva, jotta se olisi hyvä kuivatus.

Syvä tyhjennysäkymä

Sisäinen tai upotettu vedenpoisto on menetelmä, jolla pohjaveden pinnan tasoa ja viemäröintiä poistetaan alueen rajojen ulkopuolelle putkarakenteen kautta erityisten viemäreiden muodossa, jotka sijaitsevat koko tyhjennettävän alueen kehällä.

Syvä vedenpoisto myötävaikuttaa pohjaveden alenemiseen

Kaaviotyyppien erot

Järjestelmän tyypillisten ominaisuuksien mukaisesti sisäistä tai syvää tyhjennysjärjestelmää voidaan edustaa erittäin tehokkailla seinä- ja rengasrakenteilla.

Seinälle asennettava

Seinämuunnelma on arvokas vaihtoehto ei-koristeellisen pinnan viemäröintijärjestelmälle, joka säästää tilaa paikan päällä, mutta sitä käytetään monimutkaisemmissa hydrologisissa olosuhteissa ja se asetetaan säätövaiheessa. Tämän tyyppinen viemäröinti osoittaa korkean hyötysuhteen savi- ja lianmuodostumilla sekä upotusputkien järjestämiseksi pitkin rakenteen reunaa, soraa ja murskattua täyttöä.

Seinän tyhjennysjärjestelmä asetetaan talon rakennusvaiheen aikana.

pyöreä

Rengasmainen versio suojaa pohja-alustaa ja kellareja, joten se sijaitsee koko kehällä ja on väistämättä suojatun rakenteen lattian tasolla. Oikein varustettu rengasjärjestelmä estää kaikki tulvat, mutta sen tehokkuus riippuu suoraan tekijöistä, kuten alueen pinta-alasta ja pohjaveden pinnan tasosta suhteessa vedenpoiston laitteiston syvyyteen.

Ring-viemäröintijärjestelmä on asennettu talon ympärille

Kuinka tehdä sivuston viemäröinti omalla kädelläsi?

Useimmissa tapauksissa viemäröinti on ainoa ratkaisu paikallisen alueen tulvien ongelmaan. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä kuuluu melko monimutkaisten konetekniikkaryhmien luokkaan, joten suunnitteluprosessissa on otettava huomioon paikan päällä mitatut tekijät, nykyiset tai suunnitellut rakennukset, maaperän koostumus sekä pohjaveden syvyys.

pinta

Pintajärjestelmän itsenäinen järjestely on tärkein edellytys rakennusten, kellarien ja kellarikerrosten peruspohjan sekä altaan kosteuden korkealaatuisen suojan takaamiseksi.

Esisuunnitelma, jossa on useita valuma-alueita viemäreille, rinteille ja kanavan rinteille, minkä jälkeen kaikki osat valitaan.

lineaarinen

Lineaarisen viemäröinnin järjestämiseksi on välttämätöntä ostaa polymeeri-, betoni- tai muovikouruja.

Lineaarisen viemäröintijärjestelmän asennukseen tarvitaan erityisiä kouruja.

Parasta kaikista todistetuista kouruista kestävästä ja luotettavasta polypropeenista. Kaikkien urien kokonaispituuden tulisi liittyä tyhjennysrakenteen pituuteen.

Kourut on sijoitettu erityisiin uria ja ne suljetaan päälle ristikoilla.

50 cm: n etäisyydellä rakennuksesta koko pohjan ympärysalueella vedetään urat kourujen poistamiseksi. Uriosien sisäosa tasoitetaan, jonka jälkeen hiekka-sora-tyyny täyttyy. Kourut pinotaan rinteellä, jonka jälkeen ne näkyvät alueen rajojen ulkopuolella. Järjestelmän yläosa on peitetty erityisillä suojaavilla ja koristeellisilla irrotettavilla säleiköillä, jotka estävät syksyn lehtien ja mahdollisten roskarasvien romahduksen sekä ajoneuvojen ja ihmisten turvallisen liikkumisen.

pilkullinen

Pistepohja mahdollistaa paikallisen sateen ja sulaveden keräämisen. Tämä liian monimutkainen vedenpoistosuunnittelu on erinomainen täydennys lineaarijärjestelmään ja se on asennettu paikkoihin, jotka tarvitsevat nopeaa ja tehokkainta vedenpoistoa pintoista, kuten maahantulo, leikkipaikka, virkistysalue, kulkuväylät ja kivetty polut. Pistehavaintajärjestelmän itsensä järjestämiseksi on välttämätöntä hankkia rakenteellisia elementtejä, joita edustavat myrskyventtiilit ja lattiakaivot, perinteiset tyhjennysaukot ja viemärijärjestelmät.

Drainer on asennettava vedenpoistoihin

Jos kyseessä on itsenäinen pistevesi, on muistettava, että suorakulmaisen veden sisääntuloaukko, jossa on polymeerikivetettä tai kestävää muovia, on varustettava haaroilla, joiden poistoaukko on viemärijärjestelmään. Helppokäyttöistä ja huollettavia sadevastaanottimet on varustettu erityisillä korteilla, jotka on tarkoitettu keräilyyn ja hydraulisiin lukkoihin estääkseen epämiellyttävien hajujen leviämisen. Rakentamaan myrskyvesisyötön toisiinsa useita elementtejä asennetaan.

syvä

Syventyminen on monimutkaisempi vaihtoehto viemäröintijärjestelmän sijoittami- seksi sivustolta, joten sen toteutus toteutetaan alla annettujen perusohjeiden mukaisesti ja tiukasti tekniikan mukaisesti.

Syvävesijärjestelmä on monimutkaisempi ja perusteellinen

Syvä tyhjennysjärjestelmä koostuu useista elementeistä.

 1. On välttämätöntä ostaa putkia, jotka on kaivettu koko alueen ympäröimään kaivoksiin ja varmistavat jäteveden poiston sekä kaivotulpat, joiden kautta vesi pumpataan ja järjestelmä puhdistetaan.

Viemäriputket on sijoitettava valmiisiin kaivantoihin.

Seuraavaksi sinun on laadittava suunnitelma, jonka mukaan putkisto sijaitsee. Laskelmissa käytetään yleensä tyhjennysputkia, joiden halkaisija on 110 mm.

Järjestelmän mukaisen merkinnän mukaisesti kaivetaan tyhjennysaukkoa, jossa on kaltevuus purkaussuuntaan. Putken kaltevuuskulma on pääsääntöisesti puoli senttiä metriä kohti, ja syvyyden valinnassa on otettava huomioon maaperän jäädytyksen syvyys. Useimmiten putkisto on haudattu metriä kohden.

Löytyneen kaivannon pohjassa on kasaantunut kymmenen senttimetrin hiekkakerros, joka on tasoitettava ja huolellisesti täytettävä. Sitten asetetaan kerros geotekstiilikudoksen päälle, jonka päälle kaadetaan kaksikymmentä senttimetrinen sora-kerros.

Kaada hiekka kaivantoon ja aseta sitten geotekstiili ja putki

Putket on kaadettu ylhäältä murskattua kivirakennetta, jonka kenttä on kääritty geotekstilikankaan vapaiden reunojen ympärille. On suositeltavaa haudata kaivantoa sen jälkeen, kun kuivatusrakenteen suorituskyky on testattu rankkasateiden aikana.

Asennusvaihtoehto syvään tyhjennysjärjestelmään

Kaikki putkiliitokset tulee tehdä mahdollisimman korkealaatuisiksi, ja kaikki tyhjennysrakenteen käännöksillä tulisi olla kulmittaiset tarkastuskammiot, jotka mahdollistavat järjestelmällisen puhdistuksen ja pumppaavan vettä hätätilanteessa. Asennetun järjestelmän lopussa asennetaan myös hyvin jätevesiä. Useimmiten keskikokoisen viemäröintijärjestelmän pätevä ja laadukas järjestely keskimäärin kestää noin 3-4 viikkoa.

Jätevesijärjestelmän ylläpito

Kaikki tiedonsiirtorakenteet, mukaan lukien vedenpoistojärjestelmät, vaativat säännöllistä huoltoa. Käytön aikana sedimentin määrä kasvaa nopeasti ja usein nousee viemäriputkiin. Säännöllinen tarkastus edellyttää tyhjennystilojen tarkastamista, tyhjennysaukojen ja keräystilan puhdistamista.

Kaikenlainen viemäröintijärjestelmä vaatii huoltoa.

Kuopien puhdistamiseen voit käyttää tyhjennys- tai viemäröinti- ja ulostepumppauslaitteita, jotka helposti pumpattavat nesteitä, joissa on suuria kiinteitä hiukkasia:

 1. Vedä pumppuyksikkö kaivoon ja kiinnitä se puolen metrin korkeudeksi pohjatasosta.
 2. Käynnistä laite nesteen pumppaamiseen ja puhdistamiseen jätevedestä.
 3. Puhdasta vettä paineen alaisena, joka mahdollistaa tuhoutuvan pohjaveden sitomispaikalle.
 4. Nosta ja puhdista suodatin.
 5. Irrota pumppuyksikkö, sulje kuoppa hyvin ja putket poistuvat.

Jätevesijärjestelmän täydellinen puhdistus mahdollistaa putkilinjan seinämien muodostamien kerrostumien poistamisen ja tarvittaessa korjauksen lisääminen. Mekaanisen puhdistusmenetelmän valintaan kuuluu pneumaattisen asennuksen käyttö akselilla ja erityinen puhdistustyökalu, joka murtaa helposti suuria hiukkasia ja poistaa kaikki kerrostumat. Pääsiivous on tarpeen joka kolmas vuosi.

Kuivatuskaivojen puhdistukseen käytetään erikoispumput.

Kaikkien viemäröintijärjestelmän elementtien pesu suoritetaan viidentoista vuoden välein, ja se tehdään erikseen jokaisessa osassa. Menettely toteutetaan pumppauslaitteiston ja letkun avulla. Kompressori toimittaa myös perusteellisen huuhtelun paineilmasuihkun aikaansaamiseksi.

Myös viemäröintijärjestelmän säännöllinen huuhtelu on tarpeen.

Lautasen korkealaatuinen järjestelmällinen puhdistaminen lian ja murtumisen kerääntymisestä tapahtuu useimmiten salitesterin avulla:

 1. Poista yläkerros maaperästä soraan.
 2. Laita saltpeter ruuan päälle.
 3. Runsaasti vuotaa vettä järjestelmään.
 4. Aseta turpeen takaisin paikoilleen.

Tämä puhdistusvaihtoehto voi merkittävästi pidentää syvän tyhjennysjärjestelmän käyttöikää paikan päällä. Talvella ylempi maaperäkerros on pidettävä riittävän löysänä, jotta ylimääräinen kosteus imeytyisi tehokkaasti.

Onko mahdollista tyhjentää alue ilman vedenpoistoa?

Yleisimmät ja helppokäyttöiset vaihtoehtoiset vedenpoisto-alueet ovat:

 • standardi latausjärjestelmä, jossa kaivannon täyteaineen rooli suoritetaan lähes mistä tahansa käytettävissä olevasta materiaalista konkreettisten töiden, tiilitaistelun, kivien ja karkaistujen sementtilaastarien kappaleiden muodossa ja pakollisella geotekstilikankaan asentamisella;
 • muovipullon tyhjennys, jossa viemärijärjestelmä on pitkittäisasennossa sijoitettu erityisen kaivettujen ojituskaivojen sisään, minkä jälkeen se peitetään maalla ja turpeella;
 • ahneus viemäröintiin, johon kuuluu kaivetun kaivannon pohjan sijoittaminen erityisten välikappaleiden paikoilleen, jonka jälkeen täyte täytetään oksilla ja solmuilla;
 • lankkujärjestelmä, joka koostuu tavallisista puulaaduista, jotka on sijoitettu poikkileikkaukseltaan kolmionmuotoisen kaivetun kaivannon pohjalle ja jonka yläosa on suunnattu alaspäin. Levyille asetetaan sammaleikkauskerros, joka on peitetty maaperällä ja peitetty turpeella, joka poistetaan, kun kaivantoa kaivetaan.

Yksi yleisimmistä tavoista järjestää viemäröintijärjestelmä omilla käsillään vähäisellä aikaa, vaivaa ja rahaa on perinteisen kiehtovan vedenpoiston käyttö. Tällaisessa järjestelmässä viemäröintiä edustavat kohtuullisen pitkät ja suorat haarat - fashin. Rakennusmateriaali kiehuvan viemärijärjestelmän valmistukseen voi olla puu, joka on jäljellä purkamisessa leh- de- tai pajunpaloja. Kaivettujen viemärikaivojen kaistaleiden niput on täytettävä sora- tai tiilikatkolla.

Voit nukahtaa oksat rikkoutuneilla tiilillä tai rauniolla

Kotitekoinen kiehuva vedenpoistojärjestelmä verrattuna esivalmistettuihin muovirakenteisiin on vähemmän kestävä, koska veden vaikutuksesta oksat putoavat tarpeeksi nopeasti ja tyhjennysputket tukkeutuvat mutaisilla sedimentteillä. Kuitenkin tällaisen tyhjentämisen käytäntönä käy ilmi, että melko laadukas vedenpoisto tapahtuu noin kahden vuosikymmenen ajan.

Erikokoisten keinotekoisten säiliöiden järjestäminen auttaa tehokkaasti pääsemään eroon ylimääräisestä vedestä alueella. Tällaiset nykyaikaisen maisemasuunnittelun elementit voidaan järjestää vähäisellä kaltevuudella. Tehostuksen tehostamiseksi lähellä keinotekoista säiliötä istutetaan kosteutta rakastava kasvillisuus.

Järjestelmän yhteensopivuus ja viemäröintijärjestelmän tilan säännöllinen valvonta takaavat keskeytymättömän toiminnan niin kauan kuin mahdollista. Kuitenkin korkealaatuisen vedenpoiston parantamiseksi on suositeltavaa varustaa myrskyviemärät samanaikaisesti vedenpoistojärjestelmän kanssa, joka on suunniteltu keräämään saostumista ja sulamisvettä kodin omistuksesta, mikä tehokkaimmin estää maaperän kastelua alueella.