Kuinka tehdä betonin muotoja omilla käsillään

Betoni - vanhin rakennusmateriaali, joka on hiekan, sideainemateriaalin ja veden seos, valettu ja kiinteytetty tavallisessa lämpötilassa.

Betonia käytettiin ihmiskunnalla II vuosituhannella eKr. Tigrain ja Eufratesin välillä. Betonin käyttö rakentamisessa on saavuttanut kukoistuksen muinaisessa Roomassa. Temppeleiden ja julkisten rakennusten elementtejä, kuten Pantheonin kupolia ja roomalaisen vesijohdon akvedukteja, rakennettiin betonista. Keskiajalla betonia ei käytetä, ja se palautettiin rakentamiseen 1800-luvun loppupuolella ja 1800-luvun alussa.

Cast betoni

Cast betonia kehitettiin ja otettiin käyttöön rakennusteollisuudelle 1900-luvun lopulla.

Sen päätavoitteena on horisontaalisten pintojen viimeistely. Käyttämällä betonin valuminen ei enää vaadi aikaa vievää tärinän tiivistymistä, ja pintojen korkea laatu on tullut alkuvaiheen päällikön käytettävissä ilman monimutkaisia ​​ja raskaita työkaluja.

Eri valetun betonin erot tavalliselta

Cast betoni poikkeaa veden, sementin ja hiekan lisäksi tavanomaisesta läsnäolosta, polymeeripinnoitevalmistajista, jotka tarjoavat sellaisia ​​ominaisuuksia kuin

 • Joustavuus.
 • Kyky levittää pinnalle.
 • Kyky tasoittaa pinta.
 • Alhainen kutistuminen.

Tällaisen betonin valaminen ei vaadi raskaita laitteita, koostumus voidaan valmistaa tavanomaisessa rakennushauteessa porakoneella.

Valuraudan edut ja haitat

Valetun betonin tärkein etu on sen plastisuus. Tämä helpottaa täyttämistä eikä tarvetta turvautua vibrokompaatioon, kuten vaaditaan kaatamalla tavallista betonia.

Muovien pääominaisuudet

Valetun betonin koostumus sisältää myös lisäaineita, jotka imevät materiaalin kosteutta. Tämä lisää pinnan säätöön käytettävissä olevaa aikaa ja lisää koostumuksen juoksevuutta.

Cast betoni on myös vastustuskykyinen kosteuden tunkeutumiselle, voi olla kosketuksissa maaperään pitkään ja kestää kosketuksen veden kanssa jonkin aikaa. Polymeerien lisäaineet tekevät materiaalista epäherkän lämpötilan muutoksille.

Valuraudan muovaus

Valetun betonin pääasiallinen ja ehkä ainoa haittapuoli on sen korkea kustannus, koska polymeerilisäaineiden korkea hinta on noin yksi kahdeskymmenesosa kokonaismäärästä.

Betonin valumuotojen muodot

Betonin (tai matriisin) muoto on ylhäältä avoin astia, joka vastaa kokoa ja kokoonpanoa valittavalle tuotteelle. Sementtilaastia kaadetaan siihen lisäämällä (tarpeen mukaan) polymeeristen pehmittimien, väriaineiden ja muiden lisäaineiden, esimerkiksi hienojakoisten fraktioiden murskattua kiveä tai laajennettua savea. Tarvittaessa betonin pinta tiivistetään säännön tai värähtelevän puristimen avulla. Kun tuote kovettuu, se poistetaan matriisista tai matriisi poistetaan tuotteesta.

Ne on valmistettu monista materiaaleista, joskus yksinkertaisesti improvisoiduista

Muovi valumuotit kotona

Kotona muovimuotit käytetään usein betonin valamiseen. Silikonimuodot ovat myös suosittuja, niitä käytetään useammin valumainesuunnittelun elementteihin.

Muotinvalmistusvälineet

Työkaluja matriisin valmistukseen riippuu sen tyypistä.

Puutavaran tai OSB: n tuottamiseen tarvitset sarjan puusepäntyökaluja:

 • mittanauha;
 • näki;
 • kirves;
 • alue;
 • tasolla;
 • ruuvimeisseli;
 • teräskulmat tai nauhakytkimet.

Puusepäntyötyökalu

Metallin valmistuksessa tarvitaan työkaluja

 • Työpenkki, jolla on varapuheenjohtaja.
 • Sakset metallille.
 • Bulgaria.
 • Kiyanka ja pitkä kulma 50 × 50 taittuu.

Työpenkki, jossa päinvastoin ja muut metallityövälineet

Vaaditaan silikonia tai polyuretaanimatriksia

 • valu taulukko;
 • tasainen ja tasaava valupöytä kahdessa tasossa;
 • litteät valut säiliöt;
 • säiliöt koostumuksen sekoittamiseksi pehmittimen ja täytteen kanssa;
 • poran sekoittimella tai käsisekoittimella;
 • leikkausveitsi ja veitsi viimeistelyosiksi.

Tärkeimmät lomakkeet

Betonivalumuotin muodossa jaetaan seuraavasti:

Kova matriisi on valmistettu puusta, metallista, lastulevystä, muovista.

Jäykkä muoto betonin valuputkesta

Jalkakäytävät heitetään niihin,

Joustavat muodot on useimmiten valettu muovista tai silikoni. Niitä käytetään keinokivien valuun.

Silikonin etu on sen kestävyys ja kulutuskestävyys. Silikonimatriisit ovat kalliita, mutta ne kestävät kauan. Lisäksi valu ei tartu niihin ilman voitelua.

Matriisin määritys eroaa:

 • Valanteen laatoille.
 • Koristekiviä varten.
 • Valukappaleiden valu.

Lomakkeet jaetaan myös kokoontaitettaviksi ja ei-kokoonpainuviksi. Kertakäyttötuotteita käytetään yksittäisen tuotteen heittämiseen ja tuhoamaan sen poistamiseksi.

Taivutettava valumuotos konkreettiselle potille

Kokoontaitettavat muotit valulle ovat uudelleenkäytettäviä, materiaalin lujuudesta ja kestävyydestä riippuen useat satoja kappaleita valetaan.

Muotojen valmistus kotona

Jos päätät valmistaa keinokivää omiin käsiisi, valumataattoria voidaan leikata vaahdosta. Älä unohda vahvistaa sitä esimerkiksi käärittämällä sitä useisiin kerroksiin teipillä.

Muoto voidaan myös valaa polyuretaanista tai silikoni. Voit tehdä tämän, sinun täytyy ostaa valmiita seoksia ja pehmittimiä, et voi kokata niitä itse kotona.

Ensimmäinen vaihe matriisin luomisessa - mallin tekeminen. Malli toistaa tarkasti valmiin tuotteen koon ja muodon. Mallina voit käyttää jo valettua näytettä, voit myös leikata mallin puusta, muovata se kipsistä tai vahasta.

Ruukkujen säiliöiden tulee olla mallin kokoisia (tai malliryhmät, jos muoto on tarkoitus olla monisäiliö) ja kuoren paksuus. Puutarhaan asetetaan malli (tai mallit) ylöspäin, varmistaen, että etäisyys seinästä mallista on vakio. Sen jälkeen erillisessä säiliössä (ämpäri, jossa on pieni suutin), kaada seos pehmittimeen ja sekoita perusteellisesti. On välttämätöntä kaataa malleja hitaasti, yhtenäisellä ohut virralla, joka takaa täyteastioiden malleja ja seiniä kokonaan kostuttamalla ja välttäen ilmakuplia.

Sen jälkeen, kun seos on polymeroitunut, on edelleen purettava malleja - muotit ovat valmiita betonin valamiseen.

Menetelmä betonin valu betonituotteiden valmistukseen

Betonituotteiden tuottaminen matriiseiksi yksittäiskopioina tai pieninä määrinä ei vaadi monimutkaisia ​​laitteita. Tässä tapauksessa voit tehdä käsin sekoittamalla ja käsin tiivistämällä.

Jos betonista on tarkoitus päästä muotit, joissa on keskikulutus, on parempi saada betonisekoitin ja vibro-kompaktori.

Betonivalujen valmistaminen kotona on yksinkertainen prosessi. Päällikön olisi kuitenkin kiinnitettävä huomiota useisiin hienovaraisuuksiin.

Jos on tarpeen tuottaa suuria esineitä, kuten jalkakäytäviä, pylväitä tai paaluilla, muotti on valmistettava puusta tai OSB: stä. Kun valurautaa yli puolen metrin sivuilla, tarvitaan lisää jäykistysosia, jotta muotti ei irtoa putoamisen aikana. Muotti on tehtävä kokoontaitettavaksi, ennen liuoksen kaatamista, sen tulee olla hyvin liotettu. Tämä helpottaa muottien poistamista valun jähmettymisen jälkeen eliminoimalla betonin kiinnittymisen muotoon. OSB: n, vanerin tai metallin muoto, joka on voideltu samaan tarkoitukseen moottoriöljyllä.

Jos puu ei ole käytettävissä, ääritapauksissa valumataatiota voidaan kaivaa maahan. Louhittuun syvennykseen on tarpeen täyttää hiekka, kostuttaa se hyvin ja kaataa liuos. Tietenkin, mittasuhteiden ja pintaominaisuuksien noudattamisen tarkkuus, kun valetaan maahan, on enemmän kuin vaatimaton.

Betonivalun käyttöalue

Cast betonia käytetään sellaisissa olosuhteissa, joissa tavallisen betonin kaataminen on mahdotonta tai hyvin vaikeaa. Esimerkiksi, jos vibrokompaatio vaatii paljon työtä tai on hankalaa suunnittelun kokoonpanon vuoksi

Myös valettua betonia käytetään laajalti

 • maanparannus;
 • esivalmistetut betonirakenteet;
 • tikkaat;
 • lattialämmitys ja pohja lattiaan.

Toinen laaja käyttöalue on maisemasuunnittelu ja esikaupunkien rakentaminen, mukaan lukien laatoitus.

Cast betonia käytetään myös keinokiveksi.

Yksinkertainen teknologia ja kohtuuhintaiset laitteet mahdollistavat koristeelliset materiaalit ja pienet arkkitehtoniset tuotteet omilla käsillään.

Kuinka muotoilla kaakeloita omiin käsiisi

Henkilökohtaisen juontamisen ansiosta jokainen omistaja pyrkii maksimoimaan valtavien voimavarojen käytön rakennusmateriaalien markkinoilla ja samalla säästämään. Täydellinen esimerkki on todella todellinen mahdollisuus tehdä konkreettisia laattoja omiin käsiinsä sen sijaan, että ostavat kalliit tehdasalogit. Ilmeisten rahaetuuksien lisäksi on mahdollista luoda konkreettisia kappaleita, joilla on ainutlaatuinen muotoilu. Itsellesi valmistettujen laatikoiden muotoilut auttavat tällaisen rohkean idean toteuttamisessa.

Materiaalit lomakkeiden luomiseen

Raaka-aineista on monia vaihtoehtoja, joista halutessasi voit tehdä lomakkeita päällystyslautojen omille käsillemme. Näistä voit valita sen, jolla se on mukava työskennellä. Tietenkin on mahdotonta tehdä muotteja betonilaattoja kotona, mutta luoda hyvä muotti, joka on ihanteellinen injektio muovaustekniikka on aivan todellinen.

puu

Puu tuli melkein ensimmäinen materiaali, josta muotit tehtiin betonituotteiden kaatamiseksi. Työskentely hänen kanssaan on melko yksinkertainen ja miellyttävä. Mutta on haittoja, joita voi kohdata, jos haluat puun perustana muottiin:

 • käyttämällä sitä voit tehdä vain yksinkertaisia ​​geometrisia muotoja - rhombus, neliö, suorakulmio, kuusikulmio. Haluttaessa etupinta koristellaan myymälässä ostettujen tai käsin tehtyjen mallipohjien avulla;
 • puu on lyhytikäinen. Voit kaataa enintään 20 kappaletta betonituotteita yhdellä näytteellä. Mutta jos pieni työ on suunniteltu, periaatteessa tätä tosiasiaa ei voida sivuuttaa;
 • kokoonpano-mekanismi ei ole kovin kätevä käytössä.

Puumuotojen käyttö antaa erinomaisen tilaisuuden vahvistaa tuotteita ja parantaa niiden käyttöikää.

metalli

Harjoittelijalle, joka omistaa hitsaustekniikan, ei ole vaikeaa luoda metallilomakkeita laatoille. Tuloksena oleva muotti eroaa paitsi pitkästä käyttöiästä myös melko tarkasta geometriasta.

Erityisen kätevää on valaa levyjä paikan päällä. Tällä menetelmällä tarvitaan vain yksi muotti. Lisäksi sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi tuotteiden viemiseksi myöhemmällä kuivauksella. Metallimuoto täydellisesti "vapauttaa" betonituotteen ja puhdistaa helposti liuoksen jäännöksistä.

Kipsi on pitkään ollut johtava asema epävirallisessa materiaalien luokittelussa päällystyslautojen valmistukseen. Hän ansaitsi niin suosittu rakkaus hänen kiistattomilla eduillaan:

 • alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus toteuttaa monimutkaisimmat muodot;
 • yksinkertaisuuden luomiseen.

Mutta kaikki nämä upeat ominaisuudet tasapainotetaan vakavalla haittatekijällä - kipsituotteet ovat erittäin herkkiä, varsinkin jatkuvan käytön ehdoilla.

Suurin osa näistä muodoista soveltuu luonnonkiven jäljittelemiin koriste-kipsituotteisiin, joita käytetään sisustuksessa.

muovi

Voit tehdä mielenkiintoisia muotoja monimutkaisella kuvioinnilla käyttäen erikoismuovia. Tämä on melko uusi kotiteknologia, mutta se on jo laajalti hyväksytty. Sen muotokappaleella on tarkka geometria, joka on tehokas ja helppokäyttöinen. Tällaisilla muodoilla voit kaataa jopa kovaa seosta, joka tiivistetään värähtelevällä pöydällä.

kumi

Kumi-erikoislajeja on jo kauan käytetty rakentamisen alalla. Kumimuotit on kuitenkin mahdotonta tehdä itsenäisesti normaaleissa olosuhteissa. Tätä varten tarvitset erityisiä painelaitteita ja työkaluja. Kyllä, ja käytössä, tällainen muotti on riittävän hankalaa, se voidaan kaataa vain betoniin, jota seuraa tiivistyminen värähtelevällä pöydällä. Siksi tätä tekniikkaa pidetään vanhentuneina, ja sen toteuttamiseen on vaikea löytää tarvittavia materiaaleja ja välineitä.

Polyuretaani ja silikoni

Nykyään silikoni ja polyuretaani ovat johtava materiaali muotinvalmistukseen. Erityisesti ne ovat välttämättömiä siinä tapauksessa, että muotti on vapautettu suuria määriä. Lisäksi näiden polymeerien avulla voit luoda erilaisia ​​geometrisia yhdistelmiä.

Mutta valita polyuretaanin ja silikonin välillä on parasta valita ensimmäinen vaihtoehto. Silikoni kotitekoinen muoto laatikoille hävitetään hyvin nopeasti, koska lähdeaine itse pelkää alkalia, kun polyuretaaniyhdisteen muotti on lähes ikuinen. Polyuretaani toimii niin hyvin betonilla, että siitä valmistetut muodot käytetään myös vakavissa tuotantolaitoksissa.

Tavallisten asioiden epätavallinen muoto.

Pienikokoisten betonituotteiden täyttämiseen voit käyttää mitä tahansa lomakkeita, jotka löydät itse. Tämä voi olla monenlaisia ​​muovisäiliöitä: kertakäyttölaatikoita, lasiastioita, muovipulloja, lounaasti astioita, pakkaus kakun alla. Yleensä mitä tahansa, kunhan lomake itse on tarpeeksi jäykkä.

Vaihtoehtoisesti voit leikata muovipyörää, viiden litran munakoisoa tai putkea haluttuun paksuuteen renkaiksi ja käyttää niitä betonielementtien käyttämiseen.

Toinen luovia ajatuksia, jotka räjäyttivät Internetin - lomakkeiden sijaan käytetään valtavaa levyä mistä tahansa laitoksesta, johon betonia käytetään ilman hoitoa. Tietenkin sivuston luominen sellaisten tuotteiden kanssa ei onnistu, vaan tekemään mielenkiintoinen puutarhakuon helposti.

Tämäntyyppiset laattojen päällystysmuodot ovat eniten talousarviota ja yksinkertaisia. On kuitenkin syytä harkita, että tämä muotti on kertakäyttöinen. Siksi hänen on varattava etukäteen.

Muotoilun prosessi

Mikä tahansa materiaali, jonka haluat luoda ainutlaatuisen muotin, mieti huolellisesti kaikkia vivahteita:

 • ymmärtää muotoilu - piirrä se. Järjestelmä on erityisen tarpeellinen, jos järjestetään kokoonpainuva muoto-mekanismi;
 • ajattele tarkasti geometriaa. Valmistettujen tuotteiden pitäisi olla ihanteellisesti kytketty, tämä ei ainoastaan ​​yksinkertaista työntöprosessia vaan myös parantaa huomattavasti viimeistellyn radan esteettisyyttä.
 • tehdä puolia ja nurkkoja osia, jotta ei leikata kokonaisia ​​tuotteita, mikä merkittävästi nopeuttaa muuraustyötä.

Puinen muotti

Yhden lomakkeen luominen vaatii keskimäärin 1,5 lineaarimittaria puuta ja vapaa-aikaa. Mutta nämä tiedot ovat puhtaasti yksilöllisiä, kaikki riippuu suunnitelmistasi.

 • puupalkit, joiden paksuus on yli 15 mm;
 • näki;
 • ruuvimeisseli;
 • hiekkapaperi;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • huonekalut kulmat;
 • ruuvit.

Vaihe 1

Jotta lomakkeen osatekijät voidaan poistaa oikein, on parasta tehdä pieni kaavio, jossa niiden yhteyksien paikat ovat selvästi näkyvissä.

Vaihe 2

Mittaa kaikki osat huolellisesti ja leikkaa ne palkista.

Vaihe 3

Jos puulla on voimakkaat epätasaisuudet tai karheus, on parasta puhdistaa pinta hiekkapaperilla. Tällaiset pienet puutteet voivat estää tulevien tuotteiden täydellisen telakoinnin.

Vaihe 4

Ennen kuin kiinnität lomakkeen osat tiukasti, käytä rakennustasoa mittaamaan tarkasti kaikki kulmat. Ottakaa huomioon, että kalusteet on varottava huolellisesti: sen on oltava riittävän luotettava, jotta liuos ei pääse vuotamaan, mutta samaan aikaan on olemassa mahdollisuus purkaa helposti muottirakenne betonin asettamisen jälkeen. Tuotteen vetämisen helpottamiseksi, kun betoni alkaa kovettua, mutta ei ole vielä saanut riittävästi voimaa irrotettavaksi, irrota kiinnitys hieman.

Vaihe 5

Kun lomake on valmis, aseta se tasaiselle alustalle ja tarkista uudelleen tasolle.

Vaihe 6

Etkö osaa tehdä konkreettista pintavähennystä? Käytä suosikkiasetusta:

 • pohjan sijaan, lomakekokoonpanon vaiheessa, voit kiinnittää moniosaisen pinnan, esimerkiksi pleksilasi- tai vaahtokattopaneelimateriaalin;
 • Hanki erikoislaskuja tai kumimatkoja, jotka voidaan yksinkertaisesti puristaa konkreettiseen runkoon kaatumisvaiheen aikana.

Metallimuotti

Menetelmä metallilevyjen päällystysmuotojen muodostamiselle on hyvin samanlainen kuin puurakenteiden valmistuksessa käytetty algoritmi, jossa on eroja - kiinnityspisteitä ei ole kiristetty ruuveilla vaan yksinkertaisesti hitsatuilla. Voit kätevästi kiinnittää pyöreän puun pienet kädensijat. Mutta jos suunnitelmissa on luoda muoto, jotta se kestää konkreettisia siinä, kunnes se kovenee, niin rakentavasta näkökulmasta on parasta keksimään ymmärrymalli.

Kipsimuotti

Muodon tekemiseksi perusaineiston - kuivan kipsin, suuren ja hienon hionnan lisäksi tarvitaan:

 • malli, joka tulee tulevaisuuden muotoon;
 • öljy tai maaöljyhyytelö;
 • kuiva maali;
 • vesi;
 • metalli pistoke;
 • puukehys. Valitse se ottaen huomioon tulevan kipsimuodon paksuus, koska alkuperäisen muodon mitat pienenevät 5 cm;
 • ohut metallilangasta.

Vaihe 1

Valmista puukehys vaaditusta koosta, josta tulee eräänlainen tuleva seinämuoto.

Vaihe 2

Aseta malli keskelle puurakennetta ja peitä se runsaasti öljyllä. Jos haluat, että seinät ovat kipsiä, niin myös puukehys on voiteltava.

Vaihe 3

Liuotetaan koostumus ensimmäiselle kerrokselle. Sitä varten sinun on otettava:

 • 7 grammaa maalia;
 • 1 litra vettä;
 • jotain hienoksi maadoitettua kipsiä.

Aineosien häiritsemiseksi tarvitset homogeenisen massan paksun sakeuden.

Vaihe 4

Liuotetaan karkea kipsi vedellä riittävään määrään, jotta päällystetty pinta on noin 5 cm. Ole varovainen ja tarkka kerroksen paksuus.

Vaihe 5

Levitä ensimmäinen kipsiyhdiste työpintaan, jonka paksuus on 8 mm.

Vaihe 6

Heti kun se alkaa kuivua, naarmuta pinta haarukalla - paremman otteen ja nopeasti toisen yhdisteen käyttämiseksi. Jotta voisit olla vahvempi toisen kerroksen keskellä, tiilikauha lanka ylös.

Vaihe 7

Kipsin täydellisen kovettumisen jälkeen - likimäärin noin päivällä - poista se huolellisesti mallista. Voit tehdä tämän muotoilemalla lomakkeet lyhyesti veteen, mikä auttaa lisäämään kipsiä enemmän muovia. Aseta tapit mallin ja kipsimuottin väliin ja löysää varovasti. Joten ilman vaurioita muottiin ja malli voi poistaa tuodun tuotteen.

Muovimuotti

Muovin muottirakenteiden valmistusprosessi on niin yksinkertainen, että jopa aloittelevasta muotoilusta vastaava yritys pystyy käsittelemään sitä vähäisellä huolellisuudella ja huolellisuudella.

Noudata varotoimia, kun työskentelet punaisen kuuman nestemäisen muovin kanssa. Käytä suojakäsineitä ja suojalaseja. On myös tärkeää, että keho on täysin pukeutunut paksuihin vaatteisiin.

Vaaditut materiaalit ja työkalut:

 • ruuvi;
 • kynnet;
 • levyt, jotka ovat pitempiaikoja kuin levittimien suunnitellut mitat;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • rakentamisen taso ja mittanauha;
 • kaakeloitu malli, jonka ääriviivat painetaan etupuolelle;
 • näki;
 • hiekkapaperi;
 • muovia.

Vaihe 1

Kokoa puukehys haluttuun muotoon, sillä tulevien tuotteiden mitat ovat yhtä suuret kuin tuloksena olevan muottien sisäisen muodon koko. Tässä tapauksessa varmista, että käytät tasoa sen tasaisuuden varmistamiseksi. Muista, että muovi täsmälleen toistaa minkä tahansa muodon. Joten päät ovat sileät sen jälkeen, kun kehys on koottu, hiekkaa sen sisäpuolelta.

Vaihe 2

Tuloksena olevan puulaatikon pohjassa aseta malli koristeelliseen vuoraukseen. Samaan aikaan sen tulisi liikkua noin 2 cm: n etäisyydellä kehyksen seinistä.

Vaihe 3

Muovi sulaa millä tahansa sopivalla säiliöllä ja kaadetaan muotoon.

Vaihe 4

Kun se on täysin jäähtynyt - noin 60 - 70 minuuttia - lopullinen tuote uutetaan.

Polyuretaanimuotti

Algoritmi polyuretaanimuodon muodostamiseksi päällystyslaatoille on samanlainen kuin edellinen. Mutta on olemassa hienouksia työskennellä polyuretaani yhdiste, joka on otettava huomioon. Lisäksi perusaineisto edellyttää seuraavia:

 • vahapohjainen liuos tai perinteinen astianpesuaine;
 • harjalla;
 • lastalla;
 • vaneri;
 • ruuvimeisseli;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • esine otettu kuvioon luoda koristeellinen kerros. Tämä voi olla valmiin betonituote, mikä tahansa esine, jossa on kuvio, puupaneelit ja jopa tekstiilit.

Vaihe 1

Aseta malli, johon muotti valetaan tasaiselle alustalle.

Vaihe 2

Kokoa vanerirunko niin, että se osoittautuu hyväksi runoksi, joka on vähintään 2,5 cm korkea, ja sen tulee ulottua mallista kaikkiin sivuihin 2 cm.

Vaihe 3

Tarkasta runko ja malli huolellisesti vahakerroksella tai pesuaineella. Tämä helpottaa polymeerimuodon erottamista kovettumisen jälkeen.

Vaihe 4

Valmista polyuretaani pakkausohjeiden mukaisesti. Samalla noudata tiukasti varotoimia. Kaikki työ on suoritettava joko hyvin ilmastoidulla alueella tai raitisessa ilmassa.

Vaihe 5

Kaada valmiin näytteen mahdollisimman pian. Samanaikaisesti pidä säiliötä silikonilla 2 cm yläpuolella, jolloin ilmakuplat vapautuvat polyuretaanista.

Vaihe 6

Polymeerin kovettuminen tapahtuu noin puolitoista tuntia riippuen materiaalista ja valmistajasta. Ajan jälkeen voit helposti poistaa valmiin lomakkeen. Yksityiskohtainen valuprosessi kuvataan videossa.

Miten pidentää lomakkeiden elämää

Jotta muotti on tehty niin kauan kuin mahdollista, ja tuotteet tulevat ulos siitä ilman avioliittoa, sinun on tiedettävä, mitä voileita levytyyppien muotoiluun:

 • erityinen rasva - yksinkertainen, ammattimainen, mutta kallis;
 • kasviöljy - tehokas ja kallis;
 • jäteöljy on tehokas, halpa, mutta jos ylikuormitat sitä, niin pahoja tahroja ilmestyy betonipinnalle;
 • Saippua ratkaisu on halpa ja käytännöllinen vaihtoehto, mutta tahrat voivat jäädä joihinkin muotoihin.

Tarkastellessasi artikkelia voit päätyä siihen, että on aivan helppoa muodostaa konkreettisia päällystyslaattoja omiin käsiisi. Hienoa tässä liiketoiminnassa ilman suuria vaikeuksia, voit tehdä kunnollisen neliön myytäväksi, joka maksaa takaisin kaikki kulut ja jopa tuo voiton plusksi.

Tee lomakkeita konkreettisille tee-se-itse

Eri betonituotteiden, kuten laattojen, kylpyammeiden, huonekalujen tai keinokivien, valmistuksessa on käytettävä laadukkaita betonilaatteita, jotka voidaan tehdä käsin.

Monet unelmoivat kauniista puutarhasta ja kauniista laatoista siistit polut vievät nämä unet kaukana viimeisestä paikasta.

Viime aikoina pienten arkkitehtituotteiden valmistukseen käytetään kovaa puristettua betonia, puuta, terästä ja kipsiä. Perus-tekniikka tuolloin oli alkeellinen täyttö. Valettuja betonirakenteita ei käytetty silloisen teknologian puutteisiin. Kyllä, ja valulaitteisto ei ollut kovin sopiva.

Vain kun laadukkaat sementit, lisäaineet, modifioijat ja erikoislaitteet alkoivat näkyä markkinoilla, oli mahdollista tuottaa korkealaatuista betonivalua, jolle on ominaista erittäin suuret fysikaalis-kemialliset ominaisuudet. On huomionarvoista, että tällaisen betonin valmistus erilaisten tuotteiden valmistukseen, olipa kyseessä keinokivi, huonekalu, kaakeli tai jokin muu, voidaan säätää omalla kädelläsi kotona.

Modernit analogit

Nyt markkinoilla on laaja valikoima jokaiseen makuun.

Nykyaikaisten materiaalien käyttö, josta betonista kaadetaan muotot, antaa todellisen mahdollisuuden valmistaa tuotteita, joilla on melkein täydellinen tarkkuus tekstuurin pinnan siirtämisessä.

Jos puhumme betonimuotoista, joita käytetään nykyaikaisessa tuotantoprosessissa, ne voivat olla jäykkiä ja joustavia. Useimmissa tapauksissa muovia käytetään materiaalin valmistukseen.

Materiaali, josta betonista valmistetaan, on oltava alkalista kestävää ja iskunkestävää.

Vain jos nämä ominaisuudet ovat käytettävissä, laatat, keinotekoinen kivi, kalusteet ja muut betonista valmistetut tuotteet ovat korkealaatuisia. Betonilomakkeet eivät välttämättä osta, voit helposti tehdä omia käsiinsä.

Valmistusvälineet

Eri tuotteiden (laattojen, koristekivien jne.) Itsenäiseen luomiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

Monet mieluummin tätä muotoa, koska niitä käytetään heti rataa asennettaessa, ja tulos ei näytä yhtä vaikuttavalta kuin yksittäisten laattojen rataa laskettaessa.

 1. Portland-sementti;
 2. Hiekka (joki, louhos, rakennus tai muu);
 3. Rakennusverkko, jonka korkeus on 50-60 mm;
 4. Laaja nauha tai muu liimanauha, paitsi paperi;
 5. Metalliset saumat tai sakset;
 6. Teroitus (rauta on parempi kuin muovi);
 7. Tiukka roskapussit;
 8. Laastinvalmistuskapasiteetti;
 9. harjalla;
 10. Pigmentit betonin maalaukseen (valinnainen);
 11. Polymeerimaali kiville tai betonille (valinnainen).

vaihtoehtoja

Betoniin on useita lajikkeita. Joidenkin osien avulla laatoitukset tehdään muiden avulla - erilaisia ​​koristekiviä, ja toisia taas käytetään palokappaleiden valmistamiseen.

Tämän lomakkeen avulla voit tehdä siistin kappaleen muutamassa tunnissa.

Muovi on erinomainen materiaali betonin valmistukseen, mikä selittyy sen ainutlaatuisilla teknisillä ominaisuuksilla. Tämän lisäksi, jos tuotetyyppi ei tarvitse muovimuotojen käyttöä, voit valita eri materiaalin omien käsien valmistukseen.

Muotojen tekeminen betoniin tehdään käsin erityisten lasikuitulankojen valmistukseen, jonka avulla on mahdollista tuottaa monimutkaisia ​​arkkitehtonisia lukuja ja betonituotteita (veistokset, parvekkeet, kukkaruukut, maljakoita), polymeerituotteet sekä konkreettiset tuotteet välittömästi purkamalla (monumentteja ja aidat).

Jos puhumme pienikokoisista tuotteista, niiden tuotannon yleisimpiä tyyppejä ovat päällystyslaatat, päällystyskivet ja julkisivuvärit. Lomakkeet, joilla laattojen, julkisivujen ja muiden tällaisen suunnitelman tuotteet valmistetaan, ovat varsin kestäviä ja niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi yli 300 sykliin. Tämän lisäksi nämä ovat kalliimpia myydä kuin taipuisia vaihtoehtoja, jotka voidaan tehdä käsin tyhjiömuovausmenetelmällä.

Tyhjiömuovaus on yleinen tuotantomenetelmä, jonka avulla pystyt luomaan nopeasti betonin muotoja. Tällä menetelmällä voidaan valmistaa minkä tahansa pintamateriaalin ja minkä kokoisen betonin muodot. Monipuolisimpia muoveja voidaan käyttää valmistusmateriaalina, mukaan lukien polystyreeni, ABS, PVC, PET jne. Valmistettujen aihioiden kestävyys riippuu käytettävän muovin lajista, sen paksuudesta ja ominaisuuksista. Esimerkiksi ABS-muovista valmistetut muotit kestävät yli 300 betonikaasua, kun taas PET: llä on huomattavasti alhaisempi kestävyys. Lisäksi tämän tuotteen geometria vaikuttaa parametriin.

Ohjeet luomiseen

Vaihtoehtoiset laatat "jalkakäytävän alla" ovat eniten kysyttyjä.

Jos tarvitset suuria valukappaleita (jalkakäytävät, jalkakäytävät, paalut), on parempi tehdä muottipuun puusta. Jos mahdollista, lomake on tehtävä kokoonpainuvaksi, ja ennen puun kaatamista on oltava hyvin liotettu. Menetelmä on hyvä, jos on olemassa tarve tuottaa suhteellisen suuri määrä samanlaisia ​​tuotteita, joilla on selkeä geometria (kivi, kaakeli jne.).

Jos sinulla ei ole kykyä käyttää puuta, suorakulmion tai kuution muoto voidaan tehdä suoraan maahan, vain kaivamalla sopivia kokoisia reikiä. Kaivoissa on täytettävä hiekka, kaadettava veden päälle "voiteluun" ja kosteuttavaan, jonka jälkeen ne voidaan kaataa betoniin ja peittää alkuun. Betonin muotoisen kovettamisen jälkeen voidaan käyttää tarkoitetulla tavalla.

Voit luoda kaavioita, joita käytetään laattojen tai kiven valmistukseen. Voit käyttää mitä tahansa materiaalia (silikonia, puuta, muovia, vaahtoa, polyuretaania, kumia). Kaikki riippuu kehittäjän kyvyistä ja mielikuvituksesta. Jotkut asiantuntijat ovat oppineet sovittamaan jopa vanhoja ruokia tai lasten muotteja työhön, jota kuvaamme erikseen. Tärkeintä on sovittaa säiliön koko.

Jos on tarpeen tehdä yksi painettu valu, se voidaan valmistaa vaahdosta. Tätä varten leikkaa tarvittava materiaali materiaalista ja täytä se betonilla kentällä. Polyfoam on yleisesti saatavilla oleva materiaali, joten voit tehdä alustavia testejä luomalla stencil for small cubes. Vaahdon ainoa haittapuoli on tarve sen hävittämiselle betonin saamiseksi. Mahdollisuus tuottaa valukappaleita minkä tahansa kokoonpanon, jopa kolmiulotteinen kuvio, on epäilemättä etu.

Jos tarvitset betonirenkaan, voit käyttää vanhoja polkupyörä- tai betonirenkaita stencilinä. Myös pyörätuolien ja skoottereiden renkaat voidaan säätää tähän. Jos mikään sopiva ei ole käytettävissä, yksinkertaisesti kaivaa ympyrä maahan ja laita ämpäri sen keskelle ja käytä tätä muotoa sen tarkoitukseen.

Mukautetut ideoita

Jos olet tutkinut tarjouksen, et löytänyt haluamaasi vaihtoehtoa, voit yrittää tehdä sen itse.

Valettujen betonituotteiden valmistus ei ole niin helppoa. Tämä on erittäin työläs prosessi, joka vaatii paljon työtä ja aikaa. Tietenkin on helpompi ostaa valmiita, mutta jos haluat saada jotain epätavallista, sinun on käytettävä mielikuvitusta ja improvisoituja keinoja tehdä stensiili omalla kädelläsi. Ideat alkuperäisten lomakkeiden luomisesta omilla käsissämme ympäröivät meitä kaikkialla, vain suurin osa ihmisistä ei huomaa heitä ja siirtyy välittömästi varastossa valmiisiin vaihtoehtoihin, mikä ei ole täysin oikea.

Tällä hetkellä monet elintarvikkeet (puolivalmisteet, leivonnaiset, hedelmät jne.) Myydään muovisäiliöissä. Ne ovat suuria muotoiluina päällystyslautojen luomiseen.

Toinen hieno ajatus on läpinäkyvät ja värilliset muovirakeet, joita käytetään pullojen valmistamiseen. Heidän on lisättävä ratkaisu eri mittasuhteisiin. Tuloksena on monipuolinen ja mielenkiintoinen laatta, josta voi laittaa kauniita ja alkuperäisiä mosaiikkia jalkakäytävällä.

Stencils voidaan tehdä laminoitu lastulevy. Joskus et voi edes ostaa sitä. Siirry yritykselle leikkaamaan. Varmasti leikata, mikä heille on jätettä, sinulle annetaan ilmaiseksi. Tässä suoritusmuodossa päällystyslaatat voidaan tehdä suorakaiteen muotoisiksi, neliömäisiksi, kolmikulmiksi.

Jos päätät tehdä sen itse, voit olla varma, että laatta on yksinomainen.

Jos esimerkiksi haluat luoda suorakulmaisen stencilin, sinun täytyy kerätä pienikokoinen ruutu. Tee näin leikkaa 5 suorakulmiota, joista 4 on oltava kooltaan samanlaisia ​​ja viidenneksi kooltaan sopiva. Kokoa osat huonekaluhuuvilla tai muilla kiinnityslaitteilla. Vahvistukset ovat käteviä, koska ne antavat sinulle mahdollisuuden turvallisesti kerätä ja purkaa aihiota monta kertaa. Seuraavaksi sinun on käärittävä laatikko venytyskalvolla. Joten laatta on paljon nopeampi saada, lisäksi se estää kiinni.

Lomakkeet, joiden avulla laatta, koriste kivi ja muut vastaavat tuotteet valmistetaan, on oltava pehmeitä kosketuksiin, materiaalin on oltava samanlainen kuin silikoni. Ei ole suositeltavaa käyttää täysin epätavallisia stensiilejä. Tietenkin raidan suunnittelu on hyvin alkuperäistä, mutta aloituspäällikölle on melko vaikeaa laatia samankaltainen laatta aloitusopettajalle. Nosta vain sileät reunat, ainakin ensimmäistä kertaa, kunnes täytät kätesi. Tällaisten laattojen asettaminen on todellinen ilo, eikä roskia saa jumittua nivelissä, joten kosto tällaiselle jalkakäytävällä on myös hyvin yksinkertainen.

Monet käyttävät erilaisten betonirakenteiden valmistusta, jopa lasten muotteja leikkimiseen hiekkalaatikossa. Esimerkiksi ne sopivat jonkinlaisen kuvion luomiseen jalkakäytävään. Tällöin pääkudos asetetaan laatikoilla, joilla on sileät reunat, ja esimerkiksi sivut voidaan leikata alkuperäisillä taitoluistelutuotteilla.

Jos haluat säästää rahaa korjaustöissä, älä kiirehdi ostamaan kaikkea valmiiksi. Muotoja alkuperäisten ja kauniiden arkkitehtonisten betonituotteiden valmistukseen voidaan tehdä helposti käsin!

Muotit elastomeerista, muovista, betonituotteista

Rakennus- ja koriste-betonituotteita useimmissa tapauksissa tehdään ruiskuvaluilla. Mitä parempaa muotoa ja hienompaa tuotteiden yksityiskohdat, sitä suuremmat ovat muovaustyökalujen laatuvaatimukset. Nykyään tehtaat ja pienet yritykset tarjoavat monenlaisia ​​monimutkaisten betonituotteiden tuottamiseen erilaisia ​​muotoja.

Kaikkien betonituotteiden tuotantoon tarvitaan lomakkeita.

Käyttöalueet

Suurkaupunkirakenteiden matriisit.

Koska betonia käytettiin rakennusmateriaalina, sen käytön mahdollisuudet alkoivat laajentua.

Tämä on mitä tulee muodoltaan ja mitä näemme päivittäin.

 1. Patsaat, kukkaruukut, reunat puistoissa ja neliöissä.
 2. Betonielementit.
 3. Eri muotoisten betonilaattojen laatat.
 4. Faksin kopiot.
 5. Arkkitehtoniset lisävarusteet.
 6. Viemäröintilautaset.
 7. Rakenteeltaan teräsbetonilaatat.
 8. Aidat, myös koristeelliset.

Usein voitelu on tärkeää.

Kiinnitä huomiota! Mitä suurempi tuotteen yksityiskohdat, sitä parempi olisi sen valun muoto. Materiaalivalikoima muotoiluun ja suhteellisen helppokäyttöisyyden ansiosta voit leimata oman tuotannon omilla kädilläsi.

Muottien valmistusmateriaalit

Lopputuotteen laatuvaatimuksista riippuen käytetään sopivia raaka-aineiden ryhmiä. Niillä on eritelmät, hinnat ja käsittelymenetelmät.

elastomeerit

Kumi-muotti betonikivestä.

Elastomeerisiä muotoja käytetään tapauksissa, joissa yksityiskohtaiset yksityiskohdat ja tarkat kopiot ovat välttämättömiä. Nämä ovat monimutkaisia ​​volumetrisia tuotteita, korkealaatuisia, erittäin tarkkoja bas-reliefit tai taiteelliset tuotteet.

Alla olevina lomakkeiden valmistuksessa käytettävät komponentit.

 1. Kumi synteettisistä kumista.
 2. Yhdisteet polyuretaanista.
 3. Formoplasti (PVC-muoviyhdisteet ja plastisolit).
 4. Silikoniyhdisteet.

Näiden materiaalien kulutus per 1 m2 vaihtelee 10-40 kg: n välillä syvyydestä ja maastoominaisuuksista riippuen.

Tässä on lyhyt katsaus tämän tuotteen pääominaisuuksiin.

 1. Formoplastia käytetään työkaluna suhteellisen hiljattain (hieman yli 50 vuotta). Niiden tärkein etu katsotaan moninkertaisen käytön ja kierrätyksen mahdollisuudeksi. Monikierrosmuotojen tuotannossa opetus on vakiintunut teknologinen prosessi.

Tässä tapauksessa tarvitset erikoistuneita ruoanlaitto- ja murskauslaitteita. Lisäksi - korkeatasoisia teknologioita.

 1. Kuumalla vulkanoinnilla tuotetut kumi- (kumiset) muodot. Alustavat metallimallit, joihin tuotetta valetaan, sekä alkalikestävä kumi ovat melko kalliita. Tarkkuusvalun menetelmä ei myöskään ole halpa. Siksi kotimaassamme näiden tuotteiden laajamittaista käyttöä ei noudateta.
 2. Polyuretaanista valmistetut tuotteet ovat erittäin suosittuja elastisten lohkomuovien valmistuksessa kylmän vulkanoinnin avulla. Tekniikka ja kustannukset ovat melko yksinkertaisia ​​ja edullisia, valettujen tuotteiden laatu ja määrä riippuu muovausraaka-aineiden laadusta.

Kuvassa silikonimuotteja.

 1. Silikoni-muotit ovat suosittuja taiteilijoiden, kuvanveistäjien ja arkkitehtien kanssa. Veistoksia tai kohautumia kaadetaan kerroksittain tai kaatamalla kotelon alle. Silikoni on kuitenkin altis kutistumiselle eikä sillä ole riittävästi emäksistä resistenssiä betonin kanssa.

muovit

Suurten, pienikokoisten tuotteiden valmistukseen tarvitaan korkean tarkkuuden geometrisia parametrejä muovimuotoja betonituotteille.

Kuitenkin monet hyvämaineiset yritykset tarjoavat lomakkeita, jotka pystyvät tuottamaan korkean tarkkuuden tuotteita.

 1. Lasikuitumuotit. Ne valmistetaan käsin, epoksi- tai polyesterihartseista ja vahvistetaan lasikuidulla. Haitat - erittäin alhainen yhteensopivuus sementin matriisin kanssa. Tämän vuoksi niitä käytetään pääasiassa betonituotteiden valmistamiseen välittömästi irrottamalla. Tämä vaikuttaa haitallisesti tuotteiden laatuun.

Muodot jäykistä muovityypeistä.

 1. Muovista valmistetut muodot. Valmistettu polypropeenista ja polyetyleenikopolymeereistä, valu korkeapaineessa. Ne ovat taipuvaisia ​​siksi, jotka soveltuvat pienikokoisten tuotteiden tuottamiseen ja ilmaisemattomaan helpotukseen. Päällystyslaatat, betonipäällysteet, jalkakäytävät - tämä on tämän luokan tärkein alue.
 2. ABS-muovi. Paksuus on pääsääntöisesti 2 mm - 4 mm. Se on osa jakamista. Lisäksi betonin kiinnittymisen vähentäminen edellyttää silikonin voitelua. On selvää, että suurikokoisten teräsbetonituotteiden muoto ei ole sopiva.
 3. Levy- ja kalvopolystyreeni jopa 1,5 mm: n tarkkuudella kuljettaa tekstuuria tarkasti, mutta se on huonosti yhteensopiva sementtimatriisin kanssa. Toinen haittapuoli on materiaalin lisääntynyt hauraus.
 1. PVC-muoveilla on erilainen koostumus ja paksuus 0,3-0,9 mm. Niitä pidetään laadultaan menestyneimpinä analogisten rivien parissa. Niillä on mahdollisimman pieni tarttuvuus betoniin, ei tarvitse puhdistaa muotoa ja voitelua. Joustavia muotoja pidetään kelvollisina yhteyksinä jäykkän muovin ja elastomeerien välillä.

Kiinnitä huomiota! Käytettäessä kalvomateriaaleja on aina olemassa jäykkä muotti (junalaitteisto). Se antaa muodolle tarvittavan jäykkyyden, kun taas muovi tarjoaa helpotusta ja helpon poistumisen valmiista aihiosta.

Vinkkejä tekemään itseäsi

Kotitekoinen muoto betonilohkoille.

Aluksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lopullisen tuotteen lopullista käsittelyä koskevat toimet tehdään vasta sen koventamisen jälkeen.

Esimerkiksi raudoitetun betonin leikkaaminen timanttipiireillä on epälooginen, jos tuote on raaka.

 1. Voit tehdä muotista itsellesi yksinkertaisia ​​työkaluja. Esimerkiksi vaahdosta. Ensin leima leikataan, minkä jälkeen se kaadetaan sementti-hiekkaseoksella. Haittapuolena on, että saat tuotteen vain yhteen kopioon.

Riippumattomien laattojen tuotanto.

 1. Yksinkertaisten (neliön, suorakulmion, kolmiomaisen) laatikoiden muotoja voidaan koota itse, laminoitujen kappaleiden tai lastulevyn avulla. Sileä pinta helpottaa jäätyneen laattojen poistamista.
 2. Hyvin onnistuneita ovat elementit, jotka kaadetaan käytettyihin muovisäiliöihin. Ne myyvät tavallisesti puolivalmisteita myymälöissä. Kun sinulla on muutama kylpylä, voit leikata laatat puutarhatielle.
 3. Kun timanttiporaus reikien betoni on tehty, voit koristella esimerkiksi aita tai julkisivu. Täällä käsityöläiset käyttävät usein lasten muotteja hiekkalaatikoihin. Ylivoimaisia ​​reikiä tai vikoja päälliköiden töissä voidaan peittää valetut kuvat. Meritähti tai kukka sopii täydellisesti koriste-elementin rooliin.

johtopäätös

Jos aiot harjoittaa valumuotteja suuressa mittakaavassa, on parempi ostaa ammattimaisesti valmistettuja muotteja, jotka on suunniteltu suurelle määrälle syklejä. Mutta yksityiseen käyttöön on aivan mahdollista tehdä kotitekoisia tai improvisoituja leimoja. Älä kiirehdi ostamaan kalliita klisejä myymälästä, katsele ympärillesi, kaikki mitä tarvitset löytyy ilmaiseksi (ks. Myös artikkeli "Betonipinnoitteet: lattian asennus, muottien kokoonpano, vahvistaminen, kaatojärjestelmä").

Tässä artikkelissa oleva suljettu video näyttää selkeästi, miten muotit valetaan ja miten niitä käytetään.