Mikä on kylpyläperusta parempi ja miten se tehdään itse

Lohkojen valmiin pohjan näkymä kylpyyn

Kylpyammeen rakentaminen on vähemmän vaikea tehtävä kuin yksityisen talon rakentaminen, mutta vaatii kuitenkin ammattitaitoa ja ammatillista lähestymistapaa. Joten, alun perin valita kätevä paikka, sinun on tehtävä perusta pieni kylpyamme. Kysymys tulee siitä, millaista materiaalia se on tulevaisuudessa rakennettu. Jos seinät ovat kevyitä vaahtobetonialustoja, valmistusta tarvitaan yksinään, kun rakennetaan sardelliitti-betoniseinien seinämiä, säätö tehdään täysin erilai- siksi. Jos rakennustyöt tehdään hirsitalon avulla, voit saada järjestämällä polttopuiden, puutavaran tai autonrenkaiden perustan.

Monoliittinen vaihtoehto otetaan huomioon vain raskaiden rakenteiden rakentamisessa. Tarkastelkaamme tarkemmin, missä ja mitä pohjaa kylpyammeen omilla kädillä on parasta varustaa ja kuinka kauan se kuivuu.

Sivustonvalmistus ja alueen merkintä

Kylvyn perustan merkitseminen

Rakentaminen alkaa merkinnällä. Tarvitset muutamia työkaluja: 10 puupinoa, vasara, 15 metrin pituinen mittanauha, 25 m rakennuksen johto tai kalastuslinja, vesitaso 20 m. Aseta tavallinen betoni-betonilohko. Tällainen kylpyläperusta on rakennettu itsestään muutamassa päivässä eikä vaadi suuria varojen infuusioita. Ota standardi versio.

Laske pienen kuopan leveys. Otamme huomioon kylpyammeen pohjaseinien eristyksen ja putkiston: lohkon leveys on 200 mm ja pituus on 400 mm. Kellarin korkeus noin 600 mm, 3 korttelia. On käynyt ilmi, että kehityksen alla oleva kuoppi on 450 x 450 mm, syvyys 0,8 metriä - tämä on tavallinen leveys ja syvyys sardelliittibetonielementtien lohkoperustan tavanomaiseen rakentamiseen. Käännetään nyt priyamkovin kehittämiseen.

Maaperän kehittäminen kylpyyn

Kylvyn kellarin valmistukseen omiin käsiisi tarvitset: lapion, lapion, pikkuhousun, kiven läsnäolon, koryag-kirsun ja maaperän poistamista varten. Kun kaivamme tietyn syvyyden, tasoitamme selvästi kaikki reunat. Myös uunin pohja (kylpyamme) olisi annettava. Meidän ei pidä unohtaa, että rakennuksen sisällä olevan tulipesän laite vaatii betonityypin valmistusta. Tee tämä ennen päämonitorin kaatamista, laskennan jälkeen tehdään tyyny, jonka jälkeen tukialustat kaadetaan sardeldi-betonilohkojen alla.

Tyyny uunin tai uunin alla

Tyynyn valmistelu uunin tai palokammion alla

Ne kaivaavat pitkin 1200 x 1200 mm syvyyteen 600 mm. Tätä syvyyttä ei valittu sattumalta, 300 mm hiekalla. Pyyhitään tyyny käsin rihmalla. Seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

 1. Pohjaan asetetaan kerros vedeneristysmateriaalia niin, että se on varastossa, ja reunat ulkonevat kuopan ulkopuolella.
 2. Laita runko (muotti) haluttuun korkeuteen ja kaada betonilaatta 200 mm.
 3. Lämmittäminen tapahtuu 50 mm: n suuruisen polystyreeni-levyn avulla ja panna se suoraan tuoreeseen betoniin.
 4. Sitten kaadetaan viimeistelykerros tasolta 50-150 mm. Lämmityselementin eristys on valmis.

Tyynyä kantavan laitteen konkreettisen työn jälkeen on tarpeen rakentaa putki, joka toimittaa vesi- ja viemäröintisysteemit ja suorittaa täydellisen eristyksen.

Vinkki: Tulipesän alla oleva pohja ei saa joutua kosketuksiin pääpohjan kanssa, koska se pyrkii laajentumaan kuumennettaessa. Ero on täynnä hiekkaa betonityön jälkeen ja ylemmän muottien purkaminen.

Verkot ja luumut

Putkien asentaminen vesiverkostoihin tyhjentämiseksi kylvyssä

Kääntäkäämme vesijohtoverkkojen putkien asentamiseen. Vedenjakeluverkon halkaisijan ja pituuden laskeminen suoritetaan etukäteen ennen kaiken betonityön valmistusta. Erilliset kaivannot kaivaavat putkien poistoaukkoja vesijohtoputkien alle. Vesihuoltoverkkojen laite vaatii erityisosaamista ja tietämystä, mutta kaivantojen valmistelu voidaan tehdä itsenäisesti. Tekniikan mukaan putket asetetaan rämeen tyynyyn. Ovien pohjan upotus on tehty soraa, vakio- kerroksen paksuus on 80-100 mm. Putkien päät näytetään 100 mm lattian yläpuolella oikeaan paikkaan ja suljetaan tulppien avulla.

Tämän jälkeen kaikki betonityöt ja ratapölkkyjen seinien rakentaminen suorittavat kaikki putket ja sisäiset verkot. Syvyys putkien asettamisesta maahan huoneen ulkopuolelta on 1200 mm ja sisäpuolelta 600 mm. Laiteverkkoja voidaan pitää samanaikaisesti viemärin kanssa, jolloin putket yhteen asetetaan.

Tyyny putkien ja verkkojen putoamiseen epäonnistumatta. Mitattu kaltevuus viemäriputkien asentamiseksi, tulo- ja poistoaukkojen korkeus, vedenpoistokulma. Ennen kuin teet koko pohjan kylvylle, ota viemäriin jätevesi. Valmista kuoppaan tai kuoppaan, ota pesuallas siellä. Kylpy ja pesuallas ovat optimaaliset etäisyydet 6-10 metriä, muuten runko poltetaan.

Kellarin eristys

Kellarin lämmityksen kaaviollinen esitys

Kehyshaudan perusta voi jäädytyä, joten sen ulkopuolella lämmitetään eri materiaaleilla. Lämmittäminen suoritetaan ennen betonin kaatamista. Levitä vaahtomuovia tai polystyreeniä sisältävä levymateriaali, sopivasti tähän tarkoitukseen. Levyjä käytetään paksuudeltaan 50 - 80 mm., Joiden koko on 600 x 1000 tai 1000 x 1000 mm.

Kiinnitä ne kuoppaan (ulomman reunan) ulkosivulle, vahvikkeen kehyksen ja maan väliin. Tällöin tila kaadetaan betoniin haluttuun korkeuteen. Lämpeneminen on laadullista ja monoliittista, kestävää. Styroksi ei ime kosteutta. Tällaisten materiaalien käyttöikä on 25-30 vuotta.

On olemassa toinen vaihtoehto, miten tehdä ulkoista eristystä ja kaataa kaikki kylpytuet, joissa on laajennettu savi ympärysmittaan. Kun kaikki konkreettiset työt kehittyvät, kehitä sinusieni kunkin betonipohjan ympärille ja kaada tyyny ulos laajennetusta savesta. Tällainen eristys vaatii lisäkustannuksia maaperän kehittämiselle ja vedenpitävyyden järjestämiselle.

vahvistaminen

Luonnos luonnoksen perustukselle kylvyssä

Nyt yritämme selvittää, miten tehdään täydellinen vahvistus ja kaadetaan betonipylväitä kylpyammeen omilla kädillä, ja harkitsemme, kuinka järjestää laajennetun savimaisen betonilohkon sijoittaminen. Voit aloittaa neulomisen armopoyat suoraan sivustolla. Se vaatii myös merkitsemistä ja laskemista. Yksinkertainen tapa yhdistää avaruuskehys:

 1. Piirrä kaksi rinnakkaista viivaa ja aseta sitten niiden väliin kooltaan leikatut ristikkopalkit. Poikittaisten sauvojen reunoilla tulisi olla 30 mm: n uloke yli pääroolien reunoista, tangot. Kaikki aihiot mitataan etukäteen ja alustavat laskelmat aihioiden pituudesta ja korkeudesta niin kauan kuin on tarpeen.
 2. Asentamalla aihiot kaikkiin kaivoihin ne sidotaan yhteen neulomalla. Ensin neulotaan alempi poikittaisliike helpottamaan liikkumista. Kiinnitä sitten yläpalkit.

Jos kuopat ovat kapeita, työkappale on neulottu kokonaan. Sitten asetetaan kaivoon kokonaisuutena, yhdistää vain kulmat. Vahvistimet käyttävät vain viskoosia, hitsauslaitteiden käyttöä ei voida hyväksyä.

Pohjamaalaus raskaista materiaaleista laajennetuista savibetonilohkoista ja vaahtolohkoista

Betoniyhdistelmä kylpyyn pohjan kaatamiseksi

Luotettava säätiö tavalliselle kylpylälle voi tehdä vain käsin, mikäli se ei rikkoa perusrakennustekniikkaa. Kehys on sidottu, valmistaa betonia. Seuraavassa tuotettujen materiaalien laskeminen: perustan kokonaiskapasiteetille ottaen materiaalien suhde: 12% sementistä, 25% hiekasta, 45% raunioista, loput vesi ja savesta. Laajennetuissa saviagregaateissa täyteaine (murskattu kivi) jaetaan tasaisesti laajennetun saven kanssa.

Koostumus on lämmin, mutta vaatii vedenpitävien materiaalien käytön pakolliseksi. Ennen kuin rakennat perustan tällaisen materiaalin kylpyamme, laske koko rakenteen paino. Vaaka-elementtien kevytrakenteinen rakenne soveltuu, mutta laajennettuihin savibetonimateriaaleihin sitä on vahvistettava. On tarpeen muuttaa pohjan perustan syvyyttä ja kaataa se syvemmälle 0,5 metrillä, tämä koskee jokaista monoliittista pilaria.

Lohkojen asettaminen omiin käsiisi

Lohkojen sarakepohjan rakenne kylpyyn

Perusta tässä tapauksessa koostuu betonipylväistä seisovista savibetonilevyistä. Aloita merkitsemällä suunta lohkojen alapuolella, pisteyttämällä 4 tappeja pitkin tulevan kylvyn ulkokehää. Stretch ja tasoittaa johto, noin ensimmäisen lohkon korkeudesta. Jos olet tehnyt betonirakennetta betonin kaatamisen aikana, työntö tehdään sen mittojen mukaan, jolloin lohkot asetetaan betonityynyihin.

Aseta kaksi lohkoa, täyttäen liitoksen sauman avulla. Seuraava rivi on asetettava kohtisuoraan, laajennetun savielementin tai vaahtolohkon reuna koskettaa johtoa. Lohkoja käytetään pääasiassa maanpinnan yläpuolella olevien betoniperustusten korkeuden tai suuren kaltevuuden kasvattamiseksi. Aseta haluttu korkeus ja jätä - anna sen kuivua. Asennuksen aikana työnnä holkit hirsitalon kiinnittimien väliin.

Kevyen materiaalin tukirakenteen rakentaminen

Luonnos lautan pohjalevystä kylpyyn

Vaahtolohkojen paino on pienikokoinen 24 kg, mitat 200 x 300 x 600 mm, päinvastoin kuin laajennettu savibetoni. Pohjalevyn laskemista ei suoriteta pilarin alapuolella. Tällöin koko rakenne putoaa laudalle, joka siirtää kaiken kuorman maahan tasai- sesti niin voimakkaammin.
Laattojen rakentaminen (pohjustuslaatikon versio) on helpompi tehdä kuin pilarivariantti, mutta myös hirsitalon rakennuksesta sopii myös. Syvyyttä ei tarvita monoliittiselle pinnalle, jonka korkeus on 1-1,5 metriä, maaperässä on tarpeeksi säröjä 40-50 cm: n päällä. Koko tason tai kehän koko riippuu hirsitalon kokoonpanosta.

Betonilaatan yläpinnan korkeus on 10 - 15 cm. Kun se valetaan, siitä tulee monoliittinen kerros (laatta), joka kantaa koko hirsirakennuksen ja jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta maahan. Levyvaihtoehto soveltuu sekä keskikokoisille rakennuksille että vaahtolohkojen, vaahtobetonialustojen rakenteille, on mahdollista rakentaa kylpylärakenteet ratapöllyksiltä, ​​rakentaa hirsitalo, on olemassa monia vaihtoehtoja levytekniikan käyttöön niin paljon kuin on tarpeen rakennusten korkealaatuisen rakentamisen kannalta.

Pohjamaalat vaahtobetoniseinien rakentamiseksi on järjestetty seuraavasti:

 1. Merkintä tehdään laatan alla, rakennus on otettu leveydeltä ja pituudelta, mutta marginaalin ollessa 800-100 mm. On oikein laittaa vain laatta pitkin kehää kylvyn alla, ja sen sisällä sen jälkeen, täytä se savella.
 2. Maaperä poistetaan 400 mm: n syvyyteen ja pohja-aukko täytetään 200 mm: n paksuisella hiekalla. Vaahtolohkoille tämä tyyny riittää. Nyt suljemme sen ympärille, ei pitäisi olla aukkoja. Vaikka hirsitalo ei ole raskas, laatan pitäisi työskennellä kaikkialla koneessa, mutta syvyys ei ole yhtä tärkeä kuin maaperän ja hiekan yhtenäinen tiivistyminen.
 3. Aseta nyt muottiin tulevaa pohjaa ympärille, korkeudelle valitaan ulkoneva osa, tässä tapauksessa 150 mm.
 4. 12mm vahvistuskortit neulotaan 300x300: n kennolla, joka on asetettu valmiiksi alustalle, aluksi asetetaan etäisyyksiä muovista tai liu'utetaan pieniä pentagteja liuoksesta. Vahvistuksen jälkeen voit kaataa liuoksen. Tällainen säätiö kuivuu lyhyeksi, 7-12 päivää.

Vinkki: Kesällä hiekka kuivuu nopeasti, kostuta se vedellä ennen betonin kaatamista.

Rengasperustat

Renkaiden käyttö pohjan järjestelyyn

Ainutlaatuinen ja samalla vahva perusta omilla käsillä voidaan rakentaa autonrenkaista. Tämä on talon taloudellinen versio tukikohdan tai ratapölkkyjen puurakenteesta. Elementtien sijoittamismenetelmä on seuraava: merkintä suoritetaan kylvyn ääriviivojen alla. Sitten maanpäällinen kerros poistetaan pitkin koko kehä, 15 cm syvä ja 50 cm leveä. Tila on täynnä hiekkaa ja hiekkaa sekoitettuna 1: 1 suhde. Pehmustettu puikko työnnetään renkaiden alle käsin.

Valmista tarvittava määrä renkaita noin 20-25 kappaletta samankokoisia ja korkeita (kaikki riippuu renkaiden koosta ja kylvystä). Ympärys on sijoitettu renkaista niin, että ne ovat tiukasti toisiinsa nähden.

Nyt työnnämme napit kierteellä, sitomme ne renkaisiin kierteitettyyn kiinnikkeeseen. Niille asennetaan ratapölkkyjen tukirakenne, puutavara. Syvennysten syvyyden tulisi olla renkaiden koko paksuus. Tällaisten ankkurien korkeuden on oltava vähintään 250 mm, jotta tukitanko hirsitalolle tai solmukkeelle voidaan ruuvata.

On suositeltavaa heittää raudoitusta ympärysmittaan ja vinosti, ja täytä sitten renkaiden suuri tila. Vahvistus voidaan suorittaa suoraan renkaiden rungon läpi, poraamalla reikiä ja langoittamalla vahvistusta koko kehän läpi, joten kanavan tai kulman ulkopuolelle ei tarvitse sitoa.

Voit tehdä sarjan renkaiden lohkoja ja hauta ne suoraan maahan. Samanaikaisesti erektiokustannukset pienenevät merkittävästi, ei ole tarvetta kaataa suurta laatua rakennuksen rakentamiseksi vaahtolohkoista tai laajennetuista savibetonilohkoista. Renkaiden laakerielementtien laite - tämä on yksi halvimmista ja yksinkertaisimmista vaihtoehdoista, joka ei ole laadultaan huonolaatuinen. Tämä on täydellinen perusta puun, ponnahduslautan tai kiinteän puutalon (hirsitalo) kylpylöille.

Voit käyttää renkaiden perustan lohkottua versiota, jossa merkintä tehdään samalla tavoin kuin muissa tapauksissa, mutta et tarvitse putkia, paaluja, betonilohkoja ja suorita kallista vahvistamista.

Rengasjouset (4-5 kpl), asettuvat toisiinsa, tukevat hirsimökkiä tai ratapölkkyjä putkien ja muottien sijaan. Tällaisten tukien rakentamisaika on vähäinen, renkaiden pohja kuivuu nopeasti, koska maassa ei ole paljon betonia ja muutaman päivän kuluttua on mahdollista asentaa kehyshaute tai puutalo.

Puupohjan korjaus

Kaavion tyyppi lohkareiden kylvystä

Joskus pehmeäpalkki valmistetaan kylvyn perustana, kun se on betonoitu suoraan maahan, ja joskus ne asentavat monoliittisen version. Sinun täytyy tietää muutamia pieniä asioita, ennen kuin korjaat kunnolla kylpyammeen perustan tai rakentaisit uuden pohjan kylpyyn omalla kädelläsi:

 1. Esimerkiksi ratapölkistä tai hirsirakenteesta valmistettu puurakenne kiristetään ulkopuolelta hihnoilla niiden istutusten paikoissa. Kuinka kiristää hirsitaloa, kuinka monta tarviketta tarvitset, voidaan laskea. Muiden säätiöiden kanssa on hieman monimutkaisempi. Sinun täytyy tietää, kuinka paljon betoni itse kuivuu, ja sitten vain kehyksen tai palkkien kiinnitys. Jos laakeripesät puhkeavat asennuksen aikana ja niiden korkeus on pieni, voit kaataa betoniteräkerroksen lohkojen ympärille täyttämällä kaikki sarakkeeseen muodostuneet halkeamat.
 2. Kun olet päättänyt tehdä kylpylän perustan omaksi, säästät paljon rahaa, mutta saavat myös hyvän kokemuksen. Ei ole vaikeata rakentaa monoliittista tai muuta säätiötä omilla käsilläsi, sinun tarvitsee vain käydä läpi kaikki rakentamisen vaiheet vuorolla eikä katkaista tekniikkaa.
 3. Tee oikea laskenta, merkintä rakentamiseen, maaperän, raudoituksen ja eristämisen kehittämiseen. Tee kaikki tarvittavat vedeneristykset. Kuuleminen rakentajien (kehittäjien) kanssa, jotka rakastavat tällaista perustusta pitkään ja joilla on hyvä kokemus, ei ole häiriöitä.

Päätä, mitä materiaalia rakennetaan, lokit, ratapölkyt, rakennuksen korkeus, kuinka monta ratapölkkyä tai puuta tarvitset. Tarvitsetko kiinteän tai konkreettisen perustan hirsitalolle, puupohjaisille ratapölkkyille tai pääomalle vaahtolohkojen rakentamiseen.

Tietäen, miten perustaa kylpylä ei ole kaikki, on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia, ja vasta sitten voit alkaa rakentaa sitä luottamuksellisesti. Sinun on päätettävä, mikä säätiö on paras kylpyyn, mutta kuinka paljon materiaalia se tarvitsee laskea sen etukäteen ja piirtää laitteen. Yksinkertaisen laskelman jälkeen pystyt tekemään kaiken täydellisesti, koska täällä ei tarvita raskaita laitteita, paitsi betonisekoittimen, jossa on puinen kouru ja valua betoniin.

Kuinka perustaa kylpyamme: askel askeleelta ohjeita

Jokaisen talon tai mökin omistajat haaveilee omasta kylvystä. Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön asettamisen jälkeen, koska sen on otettava koko rakenteen paino. Se ei ole vaikeaa tehdä pohjaa kylvyn omalla kädelläsi, voit säästää paljon tässä rakennuksen osassa. Loppujen lopuksi säätiön rakentaminen maksaa omistajalle 40% koko kylpyammeen kustannuksista.

Miten rakentaa säätiön kylpyyn omilla kädilläsi vaiheittaiset ohjeet, valokuvat ja videot näytetään tässä artikkelissa.

Mistä aloittaa työn

Riippumatta siitä, millainen säätiö valitaan kylvyn rakentamiseksi, sinun on ensin valmisteltava rakentamispaikka.

Maalta poistetaan kaikki kannot, poista suuret kivet ja poista muut roskat. Ruoho paikalla on parempi leikata tai vetää ulos niin, että ei ole juurta ja varret jäljellä. Sitten kaikki turpeja poistetaan sivustosta - ylimmästä maaperästä ja poistetaan sivulle.

Nyt meidän on tehtävä merkintä. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisia tangkoja, kuten varusteita ja kestävää joustamatonta köyttä. Tärkeintä tässä vaiheessa on siirtää oikea kulma. Tämä voidaan tehdä suurella rakennuksen neliöllä tai improvisoituilla välineillä.

Perustutkimuksen valinta

Määritetään, mikä pohja sopii paremmin tiettyyn kylpyyn, voi perustua useisiin tekijöihin:

 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän tyyppi tontilla;
 • maan jäädyttämisen syvyys talvikaudella;
 • rakennusmateriaali;
 • neliön kylpyamme.

Kaikkien komponenttien vaiheittainen analyysi auttaa määrittämään luotettavan perustan tietyn kylvyn rakentamiseksi.

Useimmiten käytä nauhaa matalaa pohjaa kylpylle 4x6. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Voit myös hakea:

 • porausruuvi - rakennettu, kun rakennustyömaalla on voimakkaat korkeudet;
 • pylväs - soveltuu stabiileille maille, joihin ei ole maanvyörymiä ja siirtoja;
 • paaluhiilipesu - soveltuu epävakaisiin maaperään, jotka ovat alttiita leikkaukselle ja pudotukselle;
 • monoliittinen - yleismaailmallinen, on luotettavin mutta samalla kalliimpi. Kiinteä betonilaatta jakaa kuorman tasaisesti kylvystä, maa ei kaadu, ja rakennus ei hajoa eikä repäise.

Kaikentyyppisiä perustuksia käytetään kylpyammeiden rakentamiseen, mutta useimmiten ne käyttävät pylväs- tai nauha-tyyppisiä säätöjä - niitä kuvataan tarkemmin niistä.

Kuinka järjestää kylpyläpilarin tukikohta

Jotta sarakepohjalla 6x4-kylvyn alle omilla kädilläsi on aivan todellinen. Tällainen säätö soveltuu erityisesti puuta, puuta, vaahtoa tai hiilihapotettua betonia sisältäviin ei-raskasrakennuksiin.

Työt voidaan rakentaa seuraavista materiaaleista:

 • tiili;
 • betoni kaatettiin valmistettuun muottiin;
 • asbestisementti putki;
 • metalli putki;
 • kiinteät betonilaatat;
 • puiset lokit tai palkit.

Useimmin kuin toisissa, sarakepohjaputkissa käytetään putkia: metalli tai asbestisementti. Asennusprosessin kuvaus näyttää tältä:

 1. Tontti on sovitettu, vahvistin asennetaan kulmiin ja köysi on kiristetty.
 2. Tukijärjestelmät on asennettava jokaiseen kulmaan, niissä paikoissa, joissa väliseinät on rakennettu, ja muissa kriittisimmissä kohdissa.
 3. Maaperässä tehdään reikiä ruuvilla tai muulla laitteella. Tukin reiän halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin putken halkaisija (3-5 cm). Kaivon syvyyden on oltava sellainen, että tuki ei pääse pohjaveden syvyyteen ja maaperän jäädytyksen syvyyteen. Useimmiten syvyys 50-70 cm riittää kylpyammeen perustukseen.
 4. Hiekka ja sora kaadetaan kunkin reiän pohjaan - nämä materiaalit täyttävät kuopat noin kolmanneksella. Tyyny kosteuttaa ja ram.
 5. Asenna putket reikiin. Aikaisemmin ne on kääritty kateaineisiin tai päällystetty mastiksella.
 6. Putken ja kaivon seinämien välinen etäisyys peitetään hiekalla tai maalla, putki on tasoitettu tasoon.
 7. Betoni kaadetaan asbestisementtiin tai metalliputkeen, joka ei ylitä noin 30 cm: n yläosaan. Tuki on hieman nostettu niin, että liuos tunkeutuu sen pohjan alle.
 8. Metallipinetti asetetaan betonirakenteeseen.
 9. Lisää betonia putken yläosaan.
 10. Noin viikkoa odottaa betonin jähmettymistä, jonka jälkeen pylväät ovat vedenpitäviä ylhäältäpäin ja rakentavat edelleen kylpyamme.

Perusnauhan tyypin rakentaminen

Pienissä rakennuksissa, kuten autotallissa, kesäkeittiöissä, saunassa, voit järjestää matalan syvän nauhan perustuksen. Tällaisen pohjan kaivannon syvyyden laskemiseksi on tarpeen tutkia maaperän koostumusta paikassa.

Jos maaperä pysyy vakaana - ei kuohkeaa, kohtalaisesti märkää - on tarpeeksi kaivettuja syvyyksiä, joiden syvyys on noin 40 cm. Lisää epävakaita maaperä - kernosiini, turve, hiekka - tämä arvo on nostettava 70-80 cm: iin.

Lattian leveys riippuu kylvyn seinämien materiaalista: 25 cm riittää kevyisiin rakenteisiin, ja kiven tai tiiliseinien kohdalla tarvitaan vähintään 35 cm. Kaivannon itsensä pitäisi olla vieläkin leveämpi - n. 5 cm.

Vaiheittainen kuvaus siitä, kuinka kaistaleen pohja sijoitetaan kylpyyn, näyttää tältä:

 1. Tasoitetulla tontilla he löytävät alimman pisteen - perustuksesta rakennetaan säätiö. Jotta vältetään sulatus ja sadevesi vahingoitta- masta kylvyä, ja päästäkseen pois ympäröivästä paikasta ajoissa, on välttämätöntä tehdä pieni harha. Erot eivät mihinkään suuntaan, paitsi pohjoiseen (vain pari astetta).
 2. Tulevan perustuksen kulmissa asennetaan metalliset sauvat, joiden avulla ne venyttää köydet. Jos kyseessä on nauhan säätö, on oltava kaksi piiriä (sisäinen ja ulkoinen). Siksi sinun täytyy venyttää kaksi rinnakkaista köyttä, joiden väliin jää etäisyys, joka on yhtä suuri kuin pohjan leveys plus 5 cm.
 3. Aloita kaivaa kaivanto. Jos maa on liian löysä, kaivanto tehdään käänteisen trajektin muodossa. Kuopan pohjan tulee olla tasainen, se tarkistetaan rakennustasolla.
 4. Nyt sinun täytyy tehdä sora-hiekka tyyny - se varmistaa perustan vakauden, tasaavat mahdolliset maaliikkeet. Hiekkaa kaadetaan pohjan päälle, kostutetaan vedellä ja syöksyy. Sitten he kaada soraa, he myös syövät sisään, nyt hiekkaa. Tasat vaihtelevat, kunnes kaivanto on puoliksi täynnä.
 5. Erittäin epävakaiden maaperien tapauksessa on mahdollista edelleen vahvistaa perustusta säätiön alla - laittaa kerros tiiliä tai kiveä sora-hiekkalaatikkoon.
 6. Siirry nyt rakennustyöhön. Se on sammutettu levyistä, samalla kun kaikki kiinnittimet jäävät ulkopuolelle, rakennuksen yksityiskohtien välillä ei saa olla aukkoja. Mitä helpompaa on muotti, sitä vähemmän täytyy viimeistellä valmiin pohjan.
 7. Kaivannon pohjalla on metallivahvojen ja langan vahvistaminen.
 8. Polyeteeni- tai katehuopaa asetetaan muottien sisäseinämiin suojaamaan sitä kosteudelta.
 9. Kaada betonirakenne kerrallaan. Jos työssä on taukoja, pohja on kerrostunut ja hauras. Siksi on parempi tilata betonisekoittimen ja hankkia tarvittava määrä valmiista ratkaisusta.
 10. Muotti voidaan poistaa viikon kuluttua ja kylvyn rakentamista voidaan jatkaa vasta kolmen viikon kuluttua, kun betoni on saanut riittävän voimakkuuden.

Betonimateriaalin rakentamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että liuoksen paksuuden ilmakuplat aiheuttavat ennemmin tai myöhemmin materiaalin tuhoutumisen. Siksi on mahdollista kaataa betonia korkeintaan 50 cm: n korkeudelta ja kaataa se, kasta sitä värähtelevällä koneella tai ainakin liu'uta liuos tangolla useissa paikoissa.

johtopäätös

Tietenkään kaikki eivät voi rakentaa omaa taloa. Mutta voit aloittaa pienen ja alkaa rakentaa kylpyamme. Pohjusteen asettaminen pienelle rakenteelle 3x3 tai 4x5 ei ole vaikeaa - aloittelijan rakentaja selviytyy tästä. Ja säätiön alhaisemmat kustannukset, jotka on luotu omasta, epäilemättä pitävät omistajan mielestä ja antavat säästää suosikkihuvesi viimeistelyyn.

Kuinka tehdä säätiö omalla kädelläsi kylpytynnyrakoinnin käytännössä

Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, ja kylvyssä, jossa on korkea kosteus ja kuivatusominaisuudet, edellyttää tällaisen kehyksen erityistä järjestelyä. Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi kylvyssä niin, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ilahduttaa omistajiaan, ja siitä keskustellaan jäljempänä.

Jos aiot rakentaa tiilistä tai lohkosta valmistettua kylpyläpohjaa, on parasta varustaa säätiö kiinteällä, jatkuvalla nauhalla tai nauhapilarilla vahvistetulla pohjalla. Jos rakenne on kevyempi, eli se valmistetaan puusta, tukkeista tai se on runko, silloin oikea tukikohta tässä tapauksessa on pylväs-, kasa- tai nauha-syvyys.

Jotta kylpyammeet perustuisivat omiin käsiinsä mahdollisimman oikein, on suositeltavaa luoda projekti ja tehdä tarvittavat laskelmat tarvittavasta materiaalimäärästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämpö- ja teknisistä ongelmista ja niin edelleen.

Tärkeintä tässä kaikessa on seurata askel askeleelta ohjeita kylpyammeen perustalle omilla kädilläsi.

Laitteen nauhan pohja kylpyyn

Tällaista säätiötä käytetään useimmiten. Ei ole vaikea kaataa nauha-pohjaa kylpyyn omalla kädelläsi, tärkeintä ei ole unohtaa laittaa viestintää.

Täydellisen työn luettelon täydentämiseksi sinun on hankittava seuraavat tiedot:

 • maanrakennustyökalut;
 • tapit, johto ja mittauslaitteet;
 • muotti;
 • teräsvahvistus ja neulomakivi;
 • valmis sementtilaasti tai kaikki itse valmistukseen: työkalut, kontit, betonisekoittimet, sementtilaastin ainesosat;
 • viemäriputket;
 • rakentaminen nitoja tai ruuveja ja työkalu ruuvaamiseksi;
 • kosteutta hylkivä materiaali - mastiset ja kateaineet.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy päättää, missä kylpy on. Sinun pitäisi tutkia maisemaa ja valita tulevan jäteveden tyyppi. Esimerkiksi tyhjennys- ja septisäiliö on sijoitettava pois vedenottoalueista, vesilähteistä ja naapurialueista. Jos kylvynpoisto liitetään keskitettyyn viemäriverkkoon, kylpy voidaan rakentaa mihin tahansa alueen vyöhykkeeseen. Jos joki, lampi tai allas on lähellä, sen etäisyys on noin 30 metriä.

Valmisteluvaiheessa on suositeltavaa päättää, miten voit kätkeä kylvyn ympärillä olevat alueet uteliailta silmiltä. Jos se asennetaan miekkailuun, sinun on valmisteltava merkintä. Sama olisi tehtävä, jos puita tai pensaita istutetaan.

Tässä vaiheessa sinun on lisäksi poistettava maan yläkerros ja tasoitettava alue. Todennäköisesti tämä edellyttää erityistä tekniikkaa.

Merkintä

Merkintä tehdään kylvyn nykyisen projektin mukaan. Se koostuu tulevien seinien ulkoisten ja sisäisten viivojen merkitsemisestä.

Seinien ulkoreunojen merkitsemiseksi sinun on hankittava rakennuksen neliö, johto, mittanauha, tangot ja putkilinja. Pystysuoran tason säätö lyönnillä ajetamme aloituspistettä pisteeseen, jossa yksi rakennuksen kulmista sijaitsee.

Tämän jälkeen samassa periaatteessa maahan ajetaan lisää 4 tappia samalla, kun valvotaan kulmien tarkkuutta. Vahvistamme rakennuksen kehän diagonaalien oikeellisuuden. Jos ne ovat samat, voit jatkaa seinien sisäisten osien merkitsemistä, muuten säätää panosten sijoitusta, tarkistaa jatkuvasti sivujen parametrit, kulmien ja diagonaalien oikeellisuus.

Jälkeen vedosta toiseen vedetään johto. Sen vaakasuuntainen taso ilmaisee säätiön korkeuden. Jännitetyn johdon tarkistamiseksi sinun on käytettävä tasoa, jonka jälkeen voit alkaa merkitä sisempi kehä osastoilla.

Jotta saunan kunnostaminen olisi perusteltua, sinun täytyy vetäytyä ulkokehästä tarkalleen nauhan pohjan leveydeltä. Maalla ajetamme panoksissa ja jälleen venyttämme johtoa, kun taas me tarvitsemme putkilinjaa, mittanauhaa ja rakennustornia. Johto merkitsee myös paikat, joissa osiot asennetaan.

maavalli

Olemme päättäneet merkitä kylpyammeen perustan oikein, jotta meidän ei tarvitse vahingoittaa tätä merkintää, meidän on hitaasti kaivaa juoksumetriä tulevalle säätiölle. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä.

Lisäksi, kun haluat rakentaa perustan kylpyyn omalla kädellä, sinun täytyy tampata ojan pohjaa, jotta voit käyttää tärisevää levyä tai käsijäämiä, kun taas sinun on varmistettava, että pohja on sileä, joten voit käyttää vesitasoa.

Tämän toimenpiteen jälkeen voit alkaa täyttää kaivamme hiekalla.

Tämän kerroksen paksuus vaihtelee ja voi olla:

 • korkeintaan 7 cm - matalaa pohjaa käytettäessä;
 • jopa 15 cm - syvällä pohjalla;
 • jopa 40 cm - jos kelluva pohja on asetettu.

Hiekkapohja on sijoitettava vaakasuoraan, tamping ja well watering. Jos on tarkoitus asettaa suuri kerros hiekkaa, nämä prosessit olisi suoritettava vaiheittain jakamalla yhteinen kerros pienemmiksi kerroksiksi 5-7 senttimetriä. Työn annetaan jatkaa 2-3 päivän kuluttua, kun tyyny on täysin kuiva.

Muottien luominen

Muotti voidaan valmistaa levyistä, levyistä, liuskekivestä, kuitulevystä ja muusta vastaavasta materiaalista. On syytä huomata, että muovi- ja teräskilpiä voidaan vuokrata, mikä hieman helpottaa rakennustyön rakentamista. Paras kierrä valittua materiaalia polyeteeniin niin, että sitä voidaan käyttää uudelleen rakennettaessa muita esineitä.

Muotti on asennettu kaivukoneisiin, joiden ulompi osa on polymeerimateriaalin ja pinon tukema. Muottien seinien välissä on puusta valmistetut poikittaiset tukipylväät ja metalliset napit 50 cm: n välein. Tämä tehdään siten, että täytettävän liuoksen massan vuoksi suojat eivät levitä sivuille. Suojukset on kiinnitettävä maahan, sillä ne sopivat 20 senttimetrin kynsiin, mutta ne voidaan kiinnittää yhdessä itsekierteittävien ruuvien tai nitojan kanssa.

Reikiä viemäriputkille ja muulle levytylle levylle tulisi tehdä etukäteen, muuten betonin asettamisen jälkeen on porattava, mikä heikentää säätiön vahvuutta.

On syytä huomata, että jos et käytä kalvoa suojatakseen puun massiivipuuta, käytä lasiä ja kiinnitä se nitoja käyttäen. Se ei salli nestemäisen betonin kosteutta imeytyvän nopeasti puuhun, jolloin valmiin pohjan ei halkeile.

Säätiön vahvistaminen

Lujittava rakenne on lujittavaa, yli 12 mm paksua - pitkittäisasennukseen ja 6-8 mm: hen kuin kohtisuorassa ja pystysuorassa asennuksessa. Vahvivöiden valmistukseen tarvitaan: bulgarialainen, hitsattu lanka, hitsauskone ja mittanauha.

Suunnittelu koostuu useammasta kuin neljästä pitkittäisestä, kohtisuorasta ja pystysuorasta lujitangosta. Täydellistä rakennetta tulisi täydentää muottipesuilla, kun taas lopullisen perustuksen pitäisi nousta 5 cm maanpinnan yläpuolella. Lisäksi kulmat tulisi vahvistaa ja lujitushihnan leikkauksen tulisi olla suorakulmio tai neliö.

Seuraava vaihe prosessissa, kuinka kylvyn perustana on tietyn pituuden vahvistaminen, minkä jälkeen pitkittäiset ja kohtisuorat sauvat on sijoitettu maahan ja ne on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole toivottavaa hitsata kehystä, minkä vuoksi on suuri todennäköisyys, että se menettää eheytensä täytetyn liuoksen tiivistämisprosessissa tai valmiin kylpyyn käytön aikana tulevaisuudessa.

Pituussuuntainen vahvistus asetetaan päällekkäin 30 cm ja sidotaan.

Jos pystysuorassa ja pystysuorassa raudassa on aukkoja, on oltava vähintään 50 cm. Jos 120 cm: n leveydeltään sopiva nauhatalusta sopii, on kehys, jolla ei ole kahta mutta kolme pituussuuntaista vahviketta.

Tämä olisi tehtävä myös, jos säätiö on korkea. Lisäksi runko-osan yläosassa on vahvistettava U-muotoisia puristimia, jotka lisäävät hihnan lujuusominaisuuksia ja minimoivat mahdollisuuden rikkoa nauhalevy.

Nurkkasärmissä olevaa kehystä on täydennettävä 45 astetta horisontaalisilla tankoilla varustetulla raudoituksella.

Kun kehys on täysin valmis, se asetetaan muovituille. Jotta kehys ei liiku, kun laasti kaadetaan, muoviset kiinnittimet kiinnitetään sen ja muottien väliin.

Menetelmä kylvyn nauhan perustuksen kaatamiseksi

Tärkein sääntö, joka määrittää, miten tehdä pohjan kylpy on muottien kaataminen yhden päivän tuottamaan kiinteää betonia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole betonisekoittimia, on parempi ostaa valmiita sementtilaastimerkkejä M200 tai M400. Varmista etukäteen, että hän voi ajaa suoraan johonkin säätiön sivuihin.

Omalla kädelläsi voit vaivata sementtilaasti käyttämällä tätä materiaalia:

 • 1 osa sementtiä M400 tai M500;
 • 3 hiekkaa;
 • 4-5 kappaletta puhdasta raunioita.

Vesi tarvitsee niin paljon keskipitkän virtauksen johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Laasti kaadetaan muottipesään 20 cm: n kerroksissa, joista kukin tasoitetaan lapioilla tai laastilla. Samanaikaisesti se puhkaistaan ​​lujitustangolla tai puristetaan tärinän avulla. Tätä prosessia tarvitaan aukkojen ja kuplien poistamiseksi liuoksen paksuudesta. Tätä varten sinun on lisäksi koputtava muotin seinistä.

Jos liuoksen kaataminen on ohi illalla, silloin yöllä perustus sekä sateen on peitettävä muovikelmulla. Päivällä se on kasteltava. Kun betoni on kovettunut - 2 viikon kuluttua muotti voidaan irrottaa. Seuraavaksi on säätöpinnan pinnan suuntaus ja hionta. Mutta lisärakennustyöt voidaan aloittaa vasta kuukauden kuluttua valaistuksen jälkeen.

Viimeinen vaihe on kerros, jossa on kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimateriaaliin.

Edellä olevasta materiaalista opit tekemään oman käden kylpytukeen perustuvan. Jos lähestytte työtä oikein, säätiö on vankka ja tuleva kylpyamme kestää hyvin, hyvin kauan.

Kuinka perustaa kylpyamme

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Pohjimmiltaan kylpyamme ei ole erilainen kuin mikä tahansa muu rakenne. Valmisteluvaiheessa kylpyläperustan rakentamista varten on ensinnäkin tarpeen laatia hanke.

Bathin pohjan suunnittelun määrittämiseksi sinun on ymmärrettävä kaksi päätavoitetta: maaperän ominaispiirteet paikan päällä ja tulevan rakentamisen paino.

Sinun on aloitettava laskemalla tuleva kylpyamme paino. Käytä alla olevaa taulukkoa ja laske rakennuksen kokonaispaino.

Taulukko kylvyn ominaispainon laskemiseksi

Sitten sinun on arvioitava maaperä sivustolla. Poraa reikä noin 2,5 metrin syvyyteen rakennustyömaalla. Porauksessa ymmärrät, mitkä ovat maaperän ominaisuudet maaperän alta. Jokainen maaperä voi kestää sen lopullisen kuormituksen.

Maaperän lajit ja sallittu kuormitus maaperään

Alueen tyypin maksimikuormituksen perusteella sinun on laskettava alue, jolla se on maassa.

Lisäksi on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, minkä jälkeen voit itse valita altaan perustan muodot ilman monimutkaisia ​​laskelmia.

 • -jos sivustossasi on voimakas maaperä, joka muuttaa huomattavasti sen tilavuutta jäädyttämisen aikana, silloin nauhan perustuksen rakentaminen, jonka alapuolella on hiekkalaatikko, on kohtuullinen ratkaisu.
 • -jos sivustosi maaperässä on pieniä soraa, suurten jakeiden hiekkaa tai savea - voit rakentaa nauhan perustan tai rajoittaa itsesi pilareille.
 • -Jos maaperässä on suuri määrä hienoa hiekkaa, voidaan käyttää mitä tahansa perustusta.

Teemme valmistelutöitä ja merkitsemme rakennustyömaan

Merkitse kylvyn rakentamispaikka ja laaditun hankkeen mukaan aloita säätiön merkintöjen tekeminen. Voit tehdä tämän varastosta tapilla tai U-muotoisilla puurakenteilla. Ne on asetettu tulevan säätiön kulmaan. Varmista rakennettujen suorakaiteen oikea geometria - vedä kalastuslinja tai -johto pitkin sen diagonaaleja. Jos olet oikein rakennettu sisäkulmat - suorakulmion lävistäjät olisivat yhtä suuret.

Kylpyammeen pohjan asettelu

Merkinnän jälkeenkin säätiön kehä etenee jäljellä olevien elementtien ulkoasuun. Jos rakennat nauhalevyn - merkitse sisäinen muoto. Huomaa, että voimakkaasti kallistuvilla maaperillä on suositeltavaa luoda tiivistettyä hiekkaa täyteaineella nauhan pohjan ympärille. Tässä tapauksessa pohjapohjan alapuolella olevan kaivannon on kaivettava kauempaa kuin vaaditun pohjan leveys. Teoksen nauhan muotoisen leveyden tulisi olla noin 10 senttimetriä suurempi kuin rakennuksen seinien paksuus.

Tällöin, jos rajoitat itsesi pylväsperustaan, merkitse paikat, joihin sarakkeet sijoitetaan. Niiden väliset aukot eivät saa ylittää 2,5 metriä, lisäksi tukipylväät on sijoitettava rakenteen kulmiin ja sisäisten laakerin seinien risteykseen.

Huomaa, että jos aiot laittaa rankan uunin kylpyyn (ja mikä kylpy on ilman sitä), niin säätiö on myös asetettava alustaan.

Uunin alla oleva perustan malli

Joka tapauksessa suosittelemme, että poistat maaperän korkeimman hedelmällisen kerroksen (jos sellainen on) ja siirrät sen uuteen paikkaan suoraan käytettäväksi eli kasvien kasvattamiseksi.

Rakentamme liuskajohdon kylvyn alla

Kylvyn alla oleva nauhaosasto on konkreettinen monoliitti. Sen rakentamiseksi - on välttämätöntä luoda muotti, jonka sisällä kaadetaan ja sittemmin perustetaan.

 • Kylvyn perustan muottien korkeus riippuu maaperän ominaisuuksista. Jos se on löysä ja se ei pysty pitämään seinämiä kohtisuorassa, se on rakennettava kaivannon pohjasta lähtien.
 • Pohjakerroksen pohjalla hiekka- ja sora-tyynyt asetetaan peräkkäin. Jokainen tyynypinta on painettava huolellisesti. Jos maaperän suuri läpäisevyys on päällä, voit laittaa rullaa kosteutta eristävää materiaalia, kuten tiheää polyeteeniä.

Kaavin nauhan pohja kylpyyn

 • Luotujen levyjen on oltava vahvoja, vähintään 2 cm paksuisia, jotta ne eivät hajoa betoniliuoksen painon alle. Kiinnitä huomiota myös rinteiden tai kattopintojen seinien vahvistamiseen.
 • Muottien sisällä luo metalliverkkoa - vahvikevyötä. Tämä sallii nauhan perustuksen kestää kuormituksia kaikkiin suuntiin, poista liikkuvuus maaperän liikkeen aikana ja sen lämpötilan laajeneminen. Metallikehys ei saa koskettaa muottipesää.

Lujittavan kehyksen luominen muottien sisällä

Luomme altaan perustan pilareina

Valopylvökylvyssä on helpoin tapa tehdä säätiö pilareiden muodossa. Tällä vähennät huomattavasti rakennuksen budjetin. Tällaista säätöä ei kuitenkaan suositella kevyesti kallistuville maaperälle, mutta sen rakenne ei myöskään tue kellarin- tai kellarihuoneiden rakentamista.

Helpoin tapa on rakentaa säätiö tylsistyneistä paaluista.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Kuinka perustaa kylpyamme oikein

Jos päätät itsenäisesti ryhtyä kylpylän rakentamiseen, päätehtävänäsi on järjestää rakennuksen perusta. Mutta ennen kuin ostat kaikki, mitä tarvitset säätiölle, sinun on päätettävä sen tyypistä.

Rakennuksen perusta on perusta.

Valitse kylpytyntyyppi

Sinun on ensin tutkittava sivustosi maaperä, jotta voit selvittää rakennustesi perustan. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 1,5 metrin syvä syvä ja ymmärtää, mitä maaperän koostumus on.

Jos maaperä, joka koostuu märästä hiekasta tai turpeesta, sen kantavuus on mahdollisimman vähäinen. Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa rakentaa pylväsruuvi tai laattapohja.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauhalevyn käyttö on sallittua, mutta on toivottavaa, että sitä ei saa tehdä lohkoista vaan raudoitetusta betonista tai monoliittisesta.

Keskikokoiset maaperät sisältävät myös sellaisia, jotka sisältävät suurikokoista hiekkaa, soraa, erilaisia ​​savia ja patoja. Tällaiselle kentälle, paitsi yllä luetelluille, pylväsperusta voi olla sopiva.

Valokuvasarakkeessa

Jos maaperällä on koostumukseltaan kiviä, voit valita minkä tahansa pohjatyypin, kun järjestät kylpylän perustan. Muista vain, että sen rakentamisen hinta riippuu säätiön tyypistä.

Vaaditut materiaalit

Jos haluat varustaa nauhalevyn omilla kädillä vaahtoblokkien tai tiilien kylpyyn, tarvitset:

 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • betoni- ja betonilohkoille, joihin on asennettava muottirakenne runkoineen ja vahvistuksineen.

Tuki-sarake versio

Materiaalien kulutus on laskettava rakennuksen koon ja sen perustan syvyyden perusteella. Samanaikaisesti siihen asennettavan rakenteen paino sekä pohjaveden pinnan taso ja maaperän jäädyttäminen syvyyteen, jossa pohja asennetaan, vaikuttavat säätiön perustan syvyyteen.

Kiinnitä huomiota! Alustan seinien leveyden tulisi olla noin 10 cm enemmän kuin seinien paksuus.

Valmistelutyöt

Pohdittaessa kysymystä siitä, miten kunnolla tehdään kylpyamme, sinun on ensin valittava paikka rakennukselle. On toivottavaa valita tasainen alusta tähän hieman epäsuorasti. Joten voit tarjota parhaan jäteveden käsittelyn, joka tapahtuu luonnollisella tavalla, minkä seurauksena suljet pois mahdollisuuden tulvata rakennustasi kevään tulvien aikana.

Hyvä paikka kylpyammeelle

Työjärjestys on seuraava:

 1. Valitsemaasi sivustoa on poistettava, poistamalla siitä pensaat, roskat ja hamppu;
 2. poista sitten maapallon yläkerros sohvalla ja tasoittaa maata;
 3. tunnistaa ja hahmottaa altaan ääriviivat kylpyammeesi alla, voit tehdä sen puupalkilla ja langalla;
 4. tarkista vastakkaisten sivujen suhde ja vertaile diagonaaleja mittanauha, puusepäntyö ja taso.

Projektin työ

Vihje! Tarkkuus tässä asiassa on erittäin tärkeää, se vaikuttaa kylpyammeen ulkonäköön, sen lujuuteen ja asennuksen laatuun.

Pilarin perusta

Kuinka perustaa tukkeja tai puutavaraa? Paras vaihtoehto sinulle tässä tapauksessa - pylväspohjainen kylpylä, joka on tehty omilla kädilläsi. Toisin kuin muilla alustoilla, se on taloudellisin ja sopivin ratkaisu näiden materiaalien rakenteeseen.

Tämän pohjan kannattimien tulee sijaita enintään 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan, mutta ne on aina sijoitettava kulmiin ja linjaan, johon huoneiden väliset väliseinät sijaitsevat. Ne voidaan tehdä sekä betonista että tiilestä tai kiven tai betoniteräksen avulla.

Tällaisten tukien poikkileikkauksen tulisi olla noin 50-50 cm, mutta jos aiot rakentaa kehyshauteen, näitä mittoja voidaan pienentää.

Työjärjestys

 1. Tuki perustukselle syntyy yleensä metalli- tai asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Asettamalla ne, sinun on esikuunteltava tarvittavat syvennykset, ja sitten useita vaiheita, tamping aina betonin kanssa. Varmista, että tukien korkeus on sama;

Tarvikkeiden korkeutta on seurattava

 1. Putken syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyyden perusteella lisäämällä n. 25 cm. Tukien alapuolelle tulee asentaa tyyny ja hiekka. Sen päälle on asetettava kerros vedeneristys;
 2. Kun olet asentanut putket, tee täyttö ja tamping maaperän;
 3. Peitä tukia bitumimastilla, tämä on välttämätöntä, jotta maaperän jäädyttämismahdollisuus voidaan sulkea pois tuen pinnalle.

Kaikki bitumilla käsitelty

Pienet kylvyt voidaan asentaa puutukiin, kun taas etusijalle asetetaan tammetuotteita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.

Tässä tapauksessa tee näin:

 1. Jokainen teline tässä tapauksessa sinun on pakattava paksu muovikelmu useissa kerroksissa, mikä ei salli primerznut maata pinnalle;
 2. Jotta puun pinta säilyisi parhaiten, se täytyy polttaa käyttämällä puhallusputkea.

Erilaiset vaihtoehdot tukeille

Vihje! Missään tapauksessa ei pystytä jättämään rakennettua rakennetta vartioimatta talvella, on välttämätöntä aloittaa kylvyn rakentaminen välittömästi betonin kovettumisen jälkeen. Jos et tee tätä, tukit voivat kiertyä, koska maaperä ei vaikuta niihin tasaisesti.

Pile-pohja

Tiedät jo, miten tehdään sarakepohja kylpyammeen alla, nyt kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa pöytään ruuvin pohjan kylpyyn.

Teemme pohjan kylpypinoille.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää log kylpyyn, varsinkin jos maaperä tässä paikassa on heikko tai kostea. Ennen asennustyön aloittamista sinun on kuitenkin suoritettava merkintä ja samalla ruuvaamalla paalu maahan vähintään 2 metriä. Tässä tapauksessa paalun syvyys voi olla erilainen, se riippuu pääasiassa maaperän yhtenäisyyden asteesta.

Rakentaminen paaluilla

Pallojen paksuus riippuu kylpytesi massasta. Joten esimerkiksi kehysrakennetta varten voit valita pienimmän vaihtoehdon. Piles ovat metalliputkia, joissa on teräviä lattioita, joihin on hitsattu spiraalimaiset terät, jotka ovat välttämättömiä maan kiertymiselle.

Pienellä kylpyammeella voit valita halkaisijaltaan 57-133 mm: n kokoisia paaluja, joiden pituus on 1,65-3 m. Asennettaessa paaluja ei tarvita erikoislaitteita, mutta vain 2 henkilöä saattaa olla tarpeen ruuvata maahan. Asennuksen jälkeen ne on leikattava, ne on kohdistettava korkeuteen.

Sitten on tarpeen kaataa betonia putkien onteloon ja sitten hitsata pään yläreunaan. Liittämään paalujen yläosat toisiinsa kulmalla, puutavaralla, vahvistetulla betoniteräksellä tai kanavapalkilla.

Paalun perustuksen edut kylvyn alla

 • on mahdollista rakentaa kylpy välittömästi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen;
 • on mahdollista ruuvata paaluja maaperään missä tahansa sääolosuhteissa, paitsi jos maa on jäädytetty;
 • sitä voidaan soveltaa paikoissa, joilla ei ole yhtenäisiä korkeuksia;
 • ei tarvitse lämmittää.

Strip-säätiö

Kevytrakenteella, jolla on hyväksyttävä kantavuus, nauhatyyppinen säätö soveltuu hyvin. Valmistelutyöt sellaisen pohjan järjestämiseksi kylvyn alla edellytetään tuottavan samoja kuin edellä mainituissa vaihtoehtoissa muun tyyppisille perustuksille.

Tällaisen säätiön asennon ero on vain työn loppuvaiheessa, jossa kaivetaan kaivantoa konkreettiselle kaatamiseksi ja asennetaan muottien levyt.

Työjärjestys

 1. Kaivannon pohjalla sinun on asetettava keskikokoinen hiekkalaatikko;
 2. Aseta vesitiiviys sen päälle;
 3. Asenna lujitushihna ja kaada betonia.
 4. Kun betoni on kovettunut, muotti on irrotettava;

Muotti voidaan purkaa

 1. Kun betoni vihdoin kovettuu, ja säätiö on asetettu, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinät.

Kiinnitä huomiota! Tämäntyyppinen pohja soveltuu vain kevyisiin materiaaleihin, kuten puu- tai vaahtolohkoon rakennettuun kylpyyn. On mahdollista rakentaa kivi- tai tiilihattu vain nauha-tyyppisellä pohjalla, mutta syvällä pohjalla.

Laatoitettu säätiö

Jos maaperä sinulla on hyvin heikko tai märkä, niin voit mennä altaan altaan monoliittinen tyyppi. Se edellyttää asennusta täysin puhdistettuun maaperään.

Sinun on esivalmistettava ala kellarikerroksessa vedenpitävällä materiaalilla ja kaada sitten soraa ja hiekkaa siihen. Vain tämän jälkeen betonista kaadetaan, kun taas vahvistusverkko asetetaan kaatopaikan keskikerrokseen.

Slab-pohja on lähes valmis

johtopäätös

Kerroimme eri perustyypeistä, joita voit käyttää rakennettaessa eri tyyppistä rakennetta. Tätä tai tätä asennusohjelmaa sovelletaan riippuen säätiön tyypistä. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.