Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Miten kaataa talon perusta - vinkkejä, järjestelmiä ja tapoja säästää

Itse kaataminen talon perusta ei ole vaikeuksia, vaikka ne, jotka eivät ole koskaan törmänneet rakentamiseen, joutuvat selviytymään siitä. Jotta tämä voidaan tehdä, riittää, että noudatetaan kaikkien vaiheiden järjestyksen järjestystä ja järjestystä, josta keskustelemme tässä artikkelissa.

Jokainen on luultavasti kuullut lause "He eivät tallenna säätiöön!" Joten sanon erittäin luottamuksellisesti, että voit säästää rahaa kaatamalla talon perustan tietenkin kohtuullisin rajoin ja myöhemmin tässä artikkelissa kerron sinulle, miten.

Kaikkiin säätiöihin perustuva prosessi sisältää useita vaiheita:

 1. Sivuston valmistelu ja perustusmerkintä
 2. Kaivaminen, kaivaminen, pilarin poraus
 3. Pyyhkeen valmistelu säätiölle
 4. Vahvikehikon ja rakennemuottien asennus
 5. Betoni ja tasoitus

Kerroin jossakin edellisessä artikkelissa siitä, millaisia ​​talon perusta täällä on tänään, joten en pidä tästä.

Tässä artikkelissa puhun yksityiskohtaisesti ja askel askeleelta suosituimman nauhatulostuksen perustaksi tänään ja muiden tyyppisten valumuotojen erityispiirteistä.

Tehdä säätiö omalla kädelläsi

On olemassa useita tyyppejä nauhalevyt, mutta tekniikka tehdä omia käsiään on lähes sama kaikille.

Voit lukea minun matalasta perustapohjaisesta nauhan perustasta sekä aiemmista artikkeleistani olevista ei-upotetuista nauhan perustuksista.

Sivustonvalmistus ja merkintä nauhan perustuksille

Sivuston valmistusprosessi ei ole vaikea. Ensinnäkin, sinun on puhdistettava sivusto tai ainakin paikka, jossa aiot rakentaa talon, ylimääräisestä kasvillisuudesta, roskista, suurista juurista jne.

Kun sivusto on puhdas, merkitsemme tulevaisuuden perustusnauhan projektin mukaan.

Jos sinulla ei ole tasoa tai muita erikoislaitteita, älä epäröi, laadullista merkitsemistä varten tarvitsemme vain mittanauha, tapit, johto ja mahdollisesti paperiarkki.

Merkitään kaikki ulkoseinät asentamalla varren tulevan talon kulmiin. Kiinnittimien asentamisen jälkeen - mittaa jokaisen suorakulmion lävistäjät. Sinun pitäisi olla suorakulmion vastakkaiset sivut ja sen diagonaalit ovat yhtä suuret. Jos näin ei tapahdu, piirrämme paperille talon luonnoksen, kiinnitämme sen mukaiset ulottuvuudet ja ajattelemme, mihin ja mihin koukkuun liikkuu. Korjausten jälkeen toistamme mittaukset varmasti. Ja niin edelleen, kunnes kaikki koot sopivat yhteen.

Yritä tehdä tulevaisuuden rakenteen mahdollisimman tarkasti, mikä auttaa tulevaisuudessa välttämään joitain vaikeuksia kulmien tasoittamiseksi rakennettaessa talon seinämiä. Ja niille, jotka haluavat oppia lisää talon säätiön ulkoasusta, lue artikkelini siitä, joka kuvaa yksityiskohtaisesti merkintäprosessin painoa esimerkkeinä.

Kaivaminen kaivannosta monoliittisille nauhalevityksille

On mahdollista kaivaa kaivannon kaistaleesta käsin tai mekaanisesti.

Se on nopea ja halpa kaivata kaivinkoneella, mutta se ei todellakaan noudata kokoa, se voi olla hieman laajempi jonnekin, hieman syvemmälle jossain määrin, mikä vaikuttaa betonin määrän kaatamiseen. Säästöt tässä tapauksessa ovat erittäin epäilyttäviä.

Jos et halua kaivaa itseäsi, on parempi palkata työntekijöitä ja varmistaa, että kaikki koot ovat havaittavissa, mikä auttaa sinua säästämään määrätyn betonin määrää.

Voit helposti laskea kaistaleen perustan syvyyden tutkimalla jotain artikkeleistani. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti kaikentyyppiset nauhalevyt, niiden perustan syvyys ja millä tekijöillä se riippuu.

Rakennamme hiekkipyyhkeen säätiölle talon alle

Perustapehmuste on säädetty pestyyn hiekkaan, ilman erilaisia ​​saviastioita jne.

Hiekka, päinvastoin kuin maaperä, jossa perustus on asetettu, on paljon vähemmän altis turvotukselle ja jakaa tasaisesti pohjaan perustuvan veden, mikä poistaa perustan epätasaisen kutistumisen.

Hiekka kaadetaan kaivantoon ja murskataan. Tällaisen hiekkapyyhkeen tulee olla vähintään 20 cm.

Jos sinulla ei ole erityisiä työkaluja hiekan hiekkailua varten, sinun täytyy ainakin kaataa se veteen ennen kaatamista.

Vahvistamme tulevaisuuden perustusnauhan ja rakennamme muottiinpanon

Vahvikoteloon käytetään halkaisijaltaan 8 - 14 mm vahvistusta ja lujituksen halkaisijan ja määrän tarkempaa määrittämistä varten. Sen avulla valitset perustan oikean halkaisijan ja vahvistuksen määrän.

Pääsääntöisesti pystysuoraan sijoitetut sauvat, joiden läpimitta on 8-10 mm ja vaakasuora pituussuuntainen 12-14 mm. Kaivannon varret ovat aina paksumpia, koska niihin kohdistuu suuri kuorma, ja niiden on puolestaan ​​vastattava sitä.

Kuinka neulotaan vahvikehä, kaivannossa tai kaivannon vieressä, ja lopullisen kehyksen alentamisen jälkeen sinun on päätettävä itsellesi, kuinka tunnet olosi mukavaksi. Kaivantoon liittyvän neulontanon miinus on se, että jos kaivanto ei ole riittävän leveä, ripottele se ruumiillesi.

On toivottavaa, että lujitushihna rakennetaan neuloverkon avulla eikä hitsauskoneen avulla, sillä hitsauspisteissä heikkotilat näkyvät vahvistuspalkissa.

Lattian päällyste on tarvittaessa rakennettu lankkujen avulla, 10-20 cm leveä ja 2,5 - 4,0 cm paksu.

Muotoilun muodostaminen on välttämätöntä poistaa suuret reiät muottirakenteessa ja jäykästi korjata se. Vastakkaiset muottipaneelit on kiinnitettävä yhteen pulttien avulla, jolloin estetään muottien työntyminen betonin kaatamisen aikana.

Muottien kulmat on myös vahvistettava tiukasti, koska nämä ovat heikoimpia pisteitä.

Miten kaadetaan betonia säätiölle

Betonin valaminen kaikentyyppiselle perustukselle on sama. Pääsääntöisesti, kun suuria määriä betonia kaadetaan, on mahdollista saavuttaa monoliittinen teräsbetoni nauha vain siinä tapauksessa, että kaadetaan säätiötä kerrallaan.

Niinpä kaikki tehdyt valmistelutyöt on nyt kaatanut konkreettisia talon tulevaa perustusta varten.

Kaatamista varten käytetään betonia M200 - M400, joka riippuu betonin koostumuksesta.

Betoni betoniseksi kaivoksi alkaa aina kulmista, ja jäljelle jäävät tyhjät aukot täytetään.

Ihanteelliset olosuhteet kaatamaan säätiö talon alle ovat se, että automixerilla on pääsy kaikkiin talon kulmiin.

Sekoitin vetää kulmaan ja kaatoprosessi alkaa. Tällä hetkellä yhden henkilön on pidettävä kourua ohjaamalla sitä ja toinen (mieluiten kaksi) - auttamaan konkreettisesti tasaisesti jaettua kaivantoa pitkin esimerkiksi lapioon.

Jotta ilma pääsee ulos betonista, on syytä käyttää syvää värähtelijää, jos sitä ei ole, silloin on vältettävä improvisoitujen keinojen värinää. Voit värähtää bajonettilevyllä, tällaista värähtelyä kutsutaan silmukkamenetelmäksi. Hyvä tulos voidaan saada napauttamalla vasaralla vahvistimen runkoon tai muottiin (ei paljon!).

Kun kaivanto on täynnä betonia, on tarpeen leikata betoni oikeilla paikoilla, kunnes betoni on "asetettu". Kun betoni alkoi "murentua" - ei ole toivottavaa koskettaa sitä.

Kuten sanoin, talon perusta ei ole vaikea kaataa, tässä vaiheessa olemme tarkastelleet yksityiskohtaisesti nauhatulostuksen täyttämistä, jonka vaiheet ovat useimmiten sopivia kaikentyyppisten säätiöiden täyttämiseen.

Ominaisuudet kaatamalla pylväsperusta talolle

Pylväsperusta on tunnusomaista se, että säätiö ei koostu monoliittisesta nauhasta vaan pylväistä, jotka yhdistyvät monoliittisella nauhalla.

Tältä osin merkinnän jälkeen pilarit porataan käyttämällä automaattista porausta tai kädessä pidettävää porausta, pylväät vahvistetaan liittimillä, joiden läpimitta on 10-12 mm, ja liittimet vapautetaan 15-20 cm korkeammalla pylvään tasolla.

Pylväiden kaatamisen jälkeen on valmistettu grillatilaa, joka yhdistää kaikki pylväät, luodinkotelo luodaan ja betoni kaadetaan muottiin.

On muistettava, että pylväsperusta on rakennettu kevyisiin rakennuksiin ja "hyvä" maaperään.

Laattapohjan valun ominaisuudet

Monoliittisen levyn erottuva piirre on, että tällainen laatikko sijaitsee koko rakenteen alla, eikä vain talon seinien alle.

Yleensä laattojen perustaminen omiin käsiisi ei ole monimutkainen prosessi, mutta se edellyttää vastuullista lähestymistapaa, ja uskon, että se voidaan siirtää erilliseen artikkeliin.

Eräänlainen monoliittinen levy on jäykisteiden pohjalaatta, tämäntyyppisen perustuksen kaataminen ei ole kovin erilainen kuin tavallinen.

Merkinnät tehdään talon ympäryksen ympärille, jolloin maaperä poistetaan tulevan talon alle, hiekkavyöhykkeen tulevan laatan + paksuuden syvyyteen.

Sitten on tarpeen rakentaa hiekka tai hiekka-sora-tyyny ja myöhempi tamping.

Lujitushäkki on neulottu kahdella rivillä ristikon muodossa.

Täyttäminen on sama kuin minkään muun tyyppisen säätiön täyttö.

Menetelmät kaatamalla ja säästää talon perusta

Riippuen oman työvoiman käytöstä, voit säätää säätiön kolmella tavalla:

 1. Aseta säätiö itse käyttäen vain omaa työtäsi. Tämä on luonnollisesti työläs prosessi, mutta ei niin paljon, että et voi selviytyä itsestäsi. Ihannetapauksessa 2-3 ihmistä selviytyy kaikista vaiheista ilman paljon vaivaa.
 2. Käyttää osittain ulkomaista työvoimaa joihinkin perustuksen täyttövaiheisiin. Tämä menetelmä on useimmiten talojen rakentamisessa itsenäisesti, vaan se koskee palkattujen työntekijöiden käyttöä erityisen vaikeissa työvaiheissa. Tämä säästää omaa työtä, mutta taloudellisesti se on hieman kalliimpaa.
 3. Luota säätiön kaataminen talon alle ammattitaitoiselle työntekijälle. Tämä on kallein tapa kaataa, mutta tässä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin paikan päällä ja hallita prosessin asettamista säätiöön, koska jopa ammattilaiset eivät joskus noudata tiukkaa tekniikkaa omaan hyötyynsä.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Kuinka tehdä oikeat perustukset talon omille käsille: rakentamisen salaisuudet

Jokainen rakennus perustuu vankkaan perustaan. Tämän mallin valinnan oikeellisuus riippuu koko rakennuksen kestävyydestä. Kuinka perustaa talon, jossa otetaan huomioon kaikki vivahteet, jotta se palvelisi yli kymmenkunta vuotta?

Toimivaltaisessa rakennustyössä tehdään useita tekijöitä:

1) maaperän tyyppi ja rakenne;

2) tarvittavien materiaalien valinta ja oikea laskenta;

3) valmiin pohjan luotettava vesi- ja lämpöeristys.

Talon perustan rakentaminen tarkoittaa oikean teknologian valintaa laitteelle ottaen huomioon kaikki nykyiset olosuhteet ja kehittää tärkeitä yksityiskohtia. Prosessia ei saa keskeyttää äkillisesti havaittujen olosuhteiden tai epäjohdonmukaisuuksien vuoksi.

Laitteen nauhapohja

Ribbonsäätiö on Keski-Venäjän yleisimpiä rakennuksia. Tätä perusta on useita etuja:

 • mahdollisuus rakentaa omia;
 • alhaiset työ- ja materiaalikustannukset;
 • tällaisen säätiön sisällä voit varustaa kellarin tai maanalaisen kerroksen;
 • nauhoja, jotka kulkevat kaikkien kantavien seinien ja korkeimpien kuormitusten alla, tarjoavat suuren lujuuden;
 • toiminnan kestävyys.
Kaistaleen pohja osassa

On mahdotonta rakentaa teippityyppinen säätiö kallistuville maaperäille, jotka ovat alttiita vesikalvolle. Maaperän ominaisuuksia on mahdollista oppia geologista tutkimusta harjoittavista erikoistuneista organisaatioista.

Tärkeää: veden syvyyttä koskevia tietoja ei tarvita vain säätiön rakentamisessa, vaan myös veden lähteen suunnittelussa paikan päällä (hyvin, hyvin tai keskitetty putki).

Jotta voisit rakentaa kiinteän pohjan nauhalle, tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. hiekka-sementtiseos;
 2. rauniot tai sora;
 3. vesi liuoksessa;
 4. muokkaamattomista levyistä muottien valmistukseen;
 5. lanka neulontaan;
 6. lujitustangot;
 7. tangot;
 8. tiili;
 9. vedenpitävä materiaali;
 10. kynnet.

Mestari tarvitsee seuraavan työkalun: lapio, taso, johto, vasara, taso, mittanauha, lastalla. Betonin valmistus vaatii kapasiteettia.

Tärkeää: jos teipin pohja on kunnollista kokoa, on parempi ostaa valmiin betonin sekoittimilla tai ostaa syvä värähtelijä.

Työn aloittaminen: sivuston merkintä ja kaivaus

Kaikki säätiön rakentaminen alkaa sivuston merkinnällä. Hankkeen tietojen mukaan päällikön on sijoitettava maastoon tulevan säätiön kulmat ja välikohdat. Pisteiden sijainnit on merkitty tapilla. Kahden vasaran tapin välinen leveys on pohjalevyn leveys, jonka tulee aina olla suurempi kuin kantavien seinien leveys. Kaikki reunat ympäröivät koukut yhdistävät johto tai lanka.

Merkinnän tarkkuus on tarkistettava tasolla, joka mittaa tuloksena olevan suorakulmion lävistäjät. Kaikkien tulevien pohjien diagonaalien on oltava yhtä suuret. Jos jopa muutaman millimetrin aritmeettisia poikkeamia esiintyy, merkintä alkaa uudelleen, kunnes saadaan tarkka ohjausmittaus.

Kun olet tehnyt ulkoisen merkinnän, voit mennä sisälle. Nauhojen leveys on yleensä 30 - 40 cm. Merkittyjen kehän sisäpuolella sinun täytyy kaivaa kaivo kasettien syvyydelle. Kaikkien kuoppien seinien tulee olla sileitä, ilman ulokkeita ja syvennyksiä.

Tärkeää: Kaivinkannattujen louhosten syvyyden on aina ylitettävä pohjaveden taso.

Jokaisella maan alueella on oma maaperän jäädytyspisteen arvo, tiedot näytetään graafisesti kartalla.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Venäjän eri alueilla

Tyypillisesti kaivo on kaivettu syvyyteen 1,2 - 1,5 m. Tämä on melko tarpeeksi ei-tylsää eikä altista maaperän tulvia. Seuraavaksi sinun on tehtävä muodikkaus nauhan kulkureittiön suuntaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään epäjohdonmukaisia ​​levyjä ja tappeja. Kortit kiinnittävät toistensa kanssa kynnet.

Kellarin pohjan muodostamisen jälkeen on järjestetty hiekkalaatikko ja murskattu kivi (tai sora), joka tiivistetään perusteellisesti ja kostutetaan vedellä. Asiantuntijat suosittelevat jokaisen kerroksen tyynyn erikseen: ensin hiekka, sitten sora. Tällaisen tuoksun "kakun" optimaalinen korkeus on 15-20 cm. Hiekka-sora-tyynyn tarve johtuu siitä, että maaperän kuumeneminen vaikuttaa vuodenaikojen muutoksiin. Hyvin tiivistetty pohja säätiön alla suojaa luotettavasti yksittäisten maakerrosten laajenemisesta.

Vahvistettu runko ja pohja vedeneristys

Jos päällikkö haluaa muodostaa tuen talolle kaikkien sääntöjen mukaisesti, hänen on tiedettävä, että nauharakenteen täytyy välttämättä olla vahvistettu kehys. Kaivon pohja on vuorattu tiilillä, jotka on rakennettu vahvikkeisiin. Verkko tulisi muodostaa vahvistuspalkkeista, ts. ne asetetaan ristikkäiskuvaksi. Johtojen liitoksessa kaapeli on liitetty erityisellä johtimella.

Tärkeää: Rebar-sidonta edellyttää, että päällikkö on varovainen ja varovainen, älä kiristä liian suuria kiinnittimiä.

Työn manuaalinen luonnehdinta riippuu joustavuudesta kiinnitettäessä. Hitsauksen käyttö nopeuttaa prosessia, mutta ei takaa tulevan pohjan vahvuutta.

Vahvikotelon liittämisen jälkeen on tarpeen asettaa vesikerroksen kerros. Yleisimmin käytetty ruberoidi, jolle on ominaista kestävyys ja demokraattinen hinta. Vahvistettaessa ruberoidilevyjä on päällekkäisyydet ja niiden kerrosten liimausnauhan paikat. Tämä lisää vedenpitävyyden luotettavuutta ja estää pohjaveden pääsyn.

Betonituotanto ja säätövalu

Betoni tehdään itsenäisesti tai ostetaan erikoistuneilta yrityksiltä. Jos päällikkö valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, on suositeltavaa ostaa vain korkealaatuinen sementti (arvot M300, M400). Aggregaattien tulee olla karkeaa hiekkaa ja murskattua kiveä. Kaikkien osien suhde on esitetty taulukossa.

Taulukko betonin osien suhdetta käytettäessä sementtiä M400

Mitä parempaa liuoksen valmistamiseen käytettävät materiaalit ovat, sitä vahvempi valmis pohja on. Tärkeä asia on veden liittäminen sementtiin, kun tietty vesi-sementtisuhde (W / C) on suoritettava. Tämä indikaattori yhdessä sementtimerkin kanssa on äärimmäisen tärkeä perustan vahvuuden ominaisuuksille. Jos betonia tehdään soraa käyttäen, taulukon taulukossa on esitetty käytännön arvot W / C:

Taulukko 1. V / C: n arvot eri sementtityypeille ja betoniseoksille soraa varten

DIY-säätiö

Rakennuksen säätiön arvo on vaikea yliarvioida, koska rakennuksen luotettava perusta on keskeinen edellytys sen pitkäaikaiselle häiriöttömälle toiminnalle. Voit rakentaa kaikki mielivaltaisesti vahvat ja kauniit seinät, hyvin suunniteltu ja koottu kattojärjestelmä, luotettavat katot, joilla on kallis viimeistely. Mutta kaikki tämä voi "mennä tuhkaksi", jos säätiö lasketaan virheitä ja rakentamisen aikana - laiminlyönti osoitettiin, ei sallittu yksinkertaistuksia, huonolaatuisia materiaaleja käytettiin, vakiintunutta teknologiaa rikottiin.

DIY-säätiö

Joten, säätiö on rakentamisen keskeinen vaihe, joka kattaa joskus jopa kolmanneksen kokonaistalousarviosta. Pyrkimyksenä säästää jotain, jotkut potentiaaliset omistajat ajattelevat vakavasti ongelmaa: onko mahdollista perustaa säätiö omalla kädelläsi? Vastaus tähän kysymykseen, valitettavasti, ei ole ilmeinen. Yksi asia on luoda perusta pienelle maalaistalolle, autotallille tai tilarakennukselle ja täysin eri asia täysivaltaiselle maalaiskotirakennukselle, jossa on useita tasoja ja jopa viereisiä liitteitä.

Tässä artikkelissa käsitellään päätyyppisiä säätiöitä, mutta pääpaino on sen nauhan lajikkeella. Toivomme, että artikkelin lukemisen jälkeen monet sivuston kävijöistä tulevat selvemmiksi, jos heidän tulee ottaa itselleen säätiön itsenäinen rakentaminen tai se on parasta käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Tärkeimmät säätiöt

Yksittäisrakentamisessa käytetään monenlaisia ​​säätiöryhmiä, mutta käytännössä käytetään neljää perustavaa laatua olevia järjestelmiä sekä niiden erilaisia ​​yhdistelmiä. Ja päätyyppeihin voidaan liittää nauha, pylväs-, laatta- ja paalusäätiöt.

Kaistaleet

Tämä on yleisimmin käytetty järjestelmä, koska se sopii melkein kaikkiin rakennusolosuhteisiin, paitsi alueille, joilla on läheinen permafrost tai rakennukset, jotka on rakennettu kirjaimellisesti "veden päällä".

Nauhan perusta voidaan kutsua lähes universaaliksi

Huolimatta siitä, että eri tyyppisten nauhalankojen rakentamisen teknologiat eroavat toisistaan, niillä kaikilla on yhteinen piirre - tämä on kiinteä, suljettu nauhatekniikka rakennettavan talon ympärillä ja sisäisten tukirakenteiden alla. Nauha on haudattu maahan vaaditulla laskennallisella arvolla ja ulkonevat ylhäältä sen kellariosasta. Nauhan leveys säilyy tasaisena koko perustan - tämän parametrin tulee perustua myös laskelmiin.

Kaistaleiden perustana oleminen on siinä, että ne soveltuvat melkein mihin tahansa rakennukseen - pienestä ulkorakennuksesta suuriin monikerroksisiin kartanoihin - ero on vain syvyyden asettamisessa ja nauhan leveydestä. Tämäntyyppisten säätiöiden avulla voit organisoida täysimittaisen kellarikerroksen tai pohjakerroksen korkealaatuisen lattianeristyksen toteuttamiseksi, joten on kätevää sijoittaa taloon sopivat tekniset viestinnät.

Liuskajohtojen haittana pidetään suuria määriä maanrakennustöitä ja tarvittavia materiaaleja, mutta tämä periaatteessa on täysin perusteltua syntyvän substraatin korkea luotettavuus ja kestävyys.

Alla on yksityiskohtaisempaa tietoa nauhan perustuksista.

Pilarin perustukset

Jos aiot rakentaa pienen talon, vaalean runkorakenteen tai muun rakenteen, joka ei aiheuta liiallista kuormitusta säätöön, on järkevää harkita pylväsperusta.

Pieniä taloja tai taloudellisia rakenteita rakennettaessa on usein tarpeellista olla sarakepohja.

Selkeät säästöt näkyvät sekä materiaaleissa että työvoimassa - tukea ei luoda koko rakennuksen ympärysmitta vaan vain kulmissa, seinärakenteiden risteyksissä ja tietyllä porrastuksella suorissa osissa. Tukipylväät voidaan asentaa betonista valmistetusta tiilestä tai raakakivestä, joka on valmistettu valmiista raudoitetuista betonilohkareista ja joskus jopa korkealaatuisista männystä kestävistä kiveistä. Käytettiin usein yhdennettyä lähestymistapaa. Esimerkiksi sarakkeen alaosassa on kivipesäkivi, ja yläosa on valmistettu monoliittisesta raudoitetusta betonista, jotta varmistetaan luotettavat yhteydet sitomaviljelyyn.

Esimerkki sarakkeen tukikannan rakentamisesta - roskakivestä ja raudoitetusta betonista

Pylväiden pohjan syvyys ja niiden asennustekniikan erityispiirteet riippuvat käytetystä materiaalista ja maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla. Pylväsperusta on hyvä, koska pienellä erolla leikkauksen korkeudella pystyt korjaamaan vanteiden vaakasuora taso ilman erityisiä kuluja, vain muuttamalla kantokorkeuden korkeutta.

Ylhäältä pylväät on yhdistetty grillataamalla, vahvistetulla betonilla tai valssatusta metallista (esimerkiksi kanavapalkista) tai heti hylkäämällä. Joka tapauksessa tällainen putki liittää kaikki pilarit yhdeksi kestävään rakenteeseen ja se tulee olemaan perustana seinien pystyttämiselle, lattiapalkkien asettamiselle jne.

Pylväspohjan tukien erilaiset vanteet - puupalkki, metalliprofiili tai kaadettu teräsbetonikiinnitys, joka liittyy yleisen vahvikkeen pohjaan.

Kaikilla pylväsperinnön eduilla - sen taloudella, rakentamisen nopeudella ja muilla, sillä on myös huomattavia haittoja. Niinpä mahdollisuus täysin perustetun kellarin tai kellarihuoneen luomiseen on kokonaan suljettu pois. Se ei sovellu massiivisiin rakennuksiin - kunkin pilarin kuormitus on liian suuri ja jos talossa on edelleen monimutkainen kokoonpano, säätöön kohdistuvaa kuormitusta ei saa jakaa tasaisesti. Huolestuttaen on syytä harkita mahdollisuutta luoda tällainen säätiö heikolle, epävakaalle maaperälle, joka on altis talven turvotukselle. Vaikka vain yksi tai useampi pylväs alkaa käydä korkealla, se vaikuttaa välittömästi koko grillatilan kuntoon - sisäisten jännitysten vuoksi se muuttuu epämuodostuneeksi ja romahdukseksi, mikä väistämättä vaikuttaa seiniin ja koko rakennukseen.

Miten sarakkeen rakentaminen on?

Suhteellisen yksinkertaisuuden rakentaminen tämäntyyppisen perustan tekee siitä erittäin suosittu yksityisen rakentamisen hallintaan. Lisätietoja siitä, miten sarakkeen säätäminen omilla käsiisi on, voit lukea portaalin erityisessä julkaisussa napsauttamalla ehdotettua linkkiä.

Pile-pohja

Ulkopuolella tällainen säätiö voidaan usein sekoittaa pylväskappaleen kanssa, mutta tämä on vain näennäinen samankaltaisuus, joka koostuu tukien ja niiden valjaiden välisestä paikasta, jossa on yksi säleikköhihna. Pylväät ovat täysin erilaisia. Ne ovat paikkoja, jotka asennetaan huomattavaan syvyyteen ja saavuttavat tiheitä maaperäkerroksia, joihin ei sovelleta kausivaihteluita.

Paalujen asennuksessa on useita eri tekniikoita. Esimerkiksi jos rakentaminen tehdään teollisessa mittakaavassa, käytetään menetelmää käyttää valmiita rakenteita porattuihin reikiin erityisen raskaan koneen avulla.

Pallokentän ajoon käytetään erityisiä rakennustarvikkeita.

Toinen tapa on, kun paalut "luodaan" paikalle, käyttäen kyllästynyttä tekniikkaa. Tulevan pohjan merkittyinä pisteinä porat porataan haluttuun halkaisijaan ja laskettuun syvyyteen. Kaivon alaosan erikoislaitteiden avulla on merkittävä laajeneminen. Lujittava rakenne työnnetään sisään niin, että se kokoa koko tulevan paalun korkeuteen ja ulottuu ylhäältä - seuraavalle nipulle grillauksen vahvistusvyöllä. Muodostuu samankaltainen muoto kierrätetystä vedeneristysmateriaalista, ja sitten koko ontelo kaadetaan betoniliuoksella.

Tuntematonta tekniikkaa pystytetty paalusäätiön suunnitelma

Tämän seurauksena betonin täydellisen kypsymisen jälkeen rakentajilla on käytössään valmiita pölkkyjä, joilla on vaaditut suorituskykyominaisuudet.

Pallosäätiöt perustelevat täysin epävakaat, kimmeten, myrkylliset maaperät - on mahdollista "vilkuttaa" niitä ja saada jalansija vakaa kallioon. Usein tämäntyyppisiä perustuksia käytetään alueilla, joilla on erittäin kestävä topografia - on helpointa päästä yhteiseen vaakasuoraan paaluilla.

Paalusäätiön tärkein epäkohta (jos se tulee täydellisen talon rakentamisesta eikä helppo laajentaminen) voidaan katsoa tarvetta käyttää erikoislaitteita - syvien kuoppien poraamiseen ja porausten erittäin tiukkaan ajoon. On kuitenkin olemassa poikkeus, joka mahdollistaa paalusäätiön rakentamisen ja itsenäisesti.

Piiriruuviosaston kaaviokuva.

Tämä viittaa suhteellisen uusiin alueellamme, mutta nopeasti kasvava määrä kannattajia teknologia luoda pile-ruuvin perusta. Tässä tapauksessa tukia ovat metalliputket, joissa on terävä pää ja hitsatut terät. Itse asiassa ne ruuvataan maahan (analoginen ruuveilla ehdotetaan!) Joten terän osa saavuttaa tiheät kalliot jäätymisasteen alapuolelle. Sitten on helppo leikata paalut yleisellä vaakasuoralla tasolla, täyttää betoni betonilla yläosaan, hitsata korkit yhteen kokoamispaikoilla ja sitten "tanssia" niistä - tehdä jonkin tyyppinen valjaat.

Ei voida sanoa, että paalunruuvin perustaminen on yksinkertainen miehitys, joka voi tuntua ulkopuolelta. Samojen päälliköiden totuudenmukaisten, joskus itsekriittisten kommenttien perusteella he joutuvat kohtaamaan usein vaikeuksia. Nämä voivat olla yksittäisiä lohkareita tai jopa kivisiä kenttiä tietyllä syvyydellä. Joillakin maaperillä kasa, kun ruuvautuu, käyttäytyy hieman ennalta arvaamattomasti yrittäen päästä pois joko merkintäpisteestä tai vakiintuneesta pystysuorasta. Joskus jopa vääntömomentin maksimaalinen käyttö pitkällä vipuilla ei auta kiertymään kasaa, joka ei ole senttimetriä syvempi kuin tietty taso. Sanalla ilman kertynyttä kokemusta voi olla vaikea selviytyä tällaisista "ylivoimaisesta esteestä". Ja vaikka tällainen säätiö luokitellaan "tee se itse", on silti hyvin riski ottaa se ilman kokenutta avustajaa.

Talo kasaan perustus - erityinen lähestymistapa eristys kellariin

Pylväsruuvilla pystytetty asuinrakenne vaatii lämpöeristystä jäähdytyksen estämiseksi alhaalta. Erillinen julkaisu on omistettu portaalien portaalin luomisen ja eristyksen vivahteille.

Seuraavassa videossa on muutamia yksityiskohtia paalunruuvin perustuksista:

Video: hyödyllisiä tietoja porausruuvin eduista ja haitoista

Laattoalaptio

Se ei ole niin laajalti käytetty, mutta joskus joskus monoliittinen niin sanottu "kelluva" säätiö käytetään yksityisessä rakentamisessa. Se on yksi ainoa lujitettu betonilaatta koko tulevassa rakentamisessa.

Laattojen säätiö ei ole erityisen suosittu

Tällä tekniikalla on kiistämättömiä etuja. Joten tällainen säätiö on melkein riippumaton maan kunnosta, se ei ole täysin pakkasen turvotusta. Hän näyttää olevan "kelluva" maan pinnalla ja jakaa tasaisesti suuren alueen yli koko kuorman rakennuksesta. Yleensä tämä on melko hyvin vahvistettu laatta, jonka paksuus on noin 250-300 mm, kaadettu hiekka-sora-alustaan, joka on suunnilleen samanpaksuinen.

Tällaisella säätiöllä on kuitenkin erittäin merkittäviä haittoja. Ensinnäkin - tämä on erittäin huomattava rakennusmateriaalien kulutus monoliittisten levyjen kaatamiseksi. Tätä säätiötä ei voida soveltaa alueille, joilla alueella on vähintään lievä kaltevuus. On selvää, että kellari- tai kellarihuone, vaikka pseudo-variantissa, kuten pino- tai pylväspohjasta, emme puhu lainkaan.

Ennen laattapohjan kaatamista kaikki maanalainen tekninen viestintä on huolellisesti ja perusteellisesti harkittava ja koottava.

Jos suunnitellaan tuoda maahan taloja (esimerkiksi samat viemäriputket), niin minkä tahansa virheen hinta alustavassa suunnitteluvaiheessa kasvaa valtavasti. Kaikki tässä tapauksessa ratkaistava virhe on äärimmäisen vaikea.

Rakennamme perustan lisääntyneelle monikäyttövyöhykkeelle

Palatkaamme kuitenkin kaikkein universaalimpiin säätiöihin - sen nauhatyyppeihin. Kaikkien muiden esittelytapahtumien kohteena on yksinomaan hänelle.

Mikä on hyvä nauhan perusta? Onko mitään haittaa?

Niinpä teipin perustus on kiinteä, ilman taukoja, tietyn leveyden ja syvyyden pohja, joka asetetaan rakennuksen kehäksi ja muiden kantavien seinien ja väliseinien sijaintiin.

Tämä valitaan yleensä:

 • Jos rakennelma on suunniteltu käyttämällä raskaita materiaaleja, jotka aiheuttavat suurta kuormitusta säätöön, vaativat tasaisen jakautumisen suurelle alueelle. Tämä koskee tiiliä, kivirakennuksia, teräsbetonirakennuksia, hiekkakivitehtaita ja muita vastaavia materiaaleja.

Kiinteät tiiliseinät vaativat kiinteän pohjan vankan perustan nauhan muodossa.

 • Pääsääntöisesti nauhan säätiö tulee pakolliseksi monitasoisen rakenteen tapauksessa, kun käytetään raskas puhalluskattoja, kun käytät ullakkoa täysimittaisena ullakolla.
 • Älä tee ilman kaistaleita, jos omistajat aikovat asentaa kellarin tai kellarin, esimerkiksi autotalliin, työpajaan, kylpyyn, virkistysalueisiin tai urheiluun jne. Mikään muu säätiö ei tarjoa tällaista mahdollisuutta.

Asumiskelpoisen kellarikerroksen luominen on lähtökohtaisesti periaatteessa mahdollista ainoastaan ​​liuskajohdon avulla.

 • Nauhatulostus on suositeltavaa paikan päällä, jolloin maaperän pintakerrokset ovat selvästi heterogeenisiä.

Tällainen pohja ei yleensä ole liian "kapri- siivinen" suhteessa maaperään, rajoituksia on hyvin vähän - ne eivät yleensä sovellu suo- jaan ja selkeästi tuhoaviin alueisiin.

Edellä esitetyn lisäksi nauhan pohjalla on useita ominaisominaisuuksia:

 • Sen lujuusominaisuuksien mukaan se ei ole mitenkään alhaisempi kuin monoliittinen levy, mutta se vaatii paljon vähemmän materiaali- ja työvoimakustannuksia.
 • Rakenteiden tekniikka on melko yksinkertainen ja ymmärrettävä, ja jokainen asunnonomistaja voi selviytyä tällaisesta työstä haluttaessa ja yrittäessään. Periaatteessa on mahdollista tehdä kokonaan omat ilman rakennuskoneiden käyttöä.
 • Hyvin valmistetun kaistaleen perustan elämä kulkee yli sata vuotta - ei pylväs- tai kasaantumia voi lähestyä tällaisia ​​indikaattoreita.
 • Valintaa voidaan valita useamman nauhalevyn lajikkeiden välillä, riippuen rakennuksen erityisistä olosuhteista ja omistajien aineellisista ominaisuuksista.
 • Tällainen säätiö avaa laajan "kentän liikkumavaraa", kun otetaan huomioon asennusviestintä, ensimmäisen tai nollan kerrosten lattiaeristys. Tape-pohja sopii helposti luotettavaan vedenpitävyyteen ja eristämiseen.

Muutama sana puutteista:

 • Kaistaleen rakentamisen koko kierto kestää paljon aikaa ottaen huomioon työläs maanrakennustyöt ja kaatuneen betonin täydellisen kypsyyden odotukset.
 • Kun kaadat monoliittista nauhalevyä, sinun kannattaa yrittää tehdä se yhdessä vaiheessa päivän aikana, muuten saattaa esiintyä kerrostumisvaikutusta, ja tällaiset alueet tulevat myöhemmin erittäin ongelmallisiksi. Ei ole helppoa valmistaa suurta määrää laastia itsenäisesti, joten tämän työskentelyvaiheen on usein turvauduttava ulkopuoliseen apuun - jotta tarvittava määrä konkreettisia yrityksiä voidaan määrätä vastaavissa yrityksissä.

Kohtuullinen ratkaisu on järjestää tarvittava määrä valmiita betoniliuoksia kaistaleiden perustusten kaatamiseksi yhteen päivään.

Jos nämä vaikeudet eivät pelkää, voit jatkaa tietyn järjestelmän valitsemista ja tehdä laskelmia.

Jotkut nauhatyypit

 • Kaistaleperusteet voidaan jakaa kahteen luokkaan maahan tunkeutumisasteen mukaan.

- Keskikokoisille rakennuksille, tiheille maille rakennetuille kehysrakenteille ei tarvitse mennä syvälle maahan - riittävän nauha on noin 300 ÷ 500 mm: n korkeudella (ottamatta huomioon ulkonevaa kellariosaa).

- Jos rakennus on massiivinen, se on rakennettu raskaista materiaaleista ja vielä enemmän, jos syyn tilanne aiheuttaa tietynlaisia ​​huolenaiheita, sen on valmisteltava säätiö jo sen syvällä vuodevaatteella. Pääsääntöisesti ne suuntautuvat noin 300 mm: n syvyyteen alle tietyn rakennusalueen tyypillisen maaperän talven jäädyttämisen alapuolelle, mikä auttaa välttämään pakkasen heikkenemisen kielteisiä vaikutuksia.

 • Nauhasäätiö - tämä ei välttämättä ole vain monoliittinen betonityö. Käytettävissä on tekniikoita tällaisten materiaalimateriaalien rakentamiseen - valmiita lohkoja, vedenpitäviä tiiliä ja raunioita. Joissakin tapauksissa tämä mahdollistaa säätiön tai tallennusmateriaalien rakentamiseen tarvittavan ajan vakavan vähenemisen.

Niinpä esimerkiksi yksityisessä rakentamisessa, "kiinteiden" talojen alla, joissa on tilava kellarihuoneet, usein tehdasvalmisteiset tehdasvalmisteiset erikoisteräkset.

Esivalmistetut betonilohkot

Käytetään yleensä kahta tyyppiä valmiita lohkoja. Avatussa kuopassa aluksi rypytetyn hiekkamaljakan polkumyynnillä alustalevyt - tyynyt asetetaan, mikä asettaa tulevan hihnan suunnan. Ne voidaan asentaa täyteen tai pieninä välein, jotka ovat täynnä hiekkaa. Sitten pohja-seinälohkot (FBS) asetetaan laastille tällä pohjalla ja nauha nostetaan siten, että tukikohdassa vaaditaan korkeutta. Asennuksen jälkeen lohkojen ylempi rivi on yhdistetty monoliittiseen vahvistettuun teräsbetonivyöhön - ja seinätyöt menevät pidemmälle. Tällaisen säätiön edellytys on nauhaseinien korkealaatuinen vedenpitävyys, jotta pohjavesien tunkeutuminen kokonaan lohkojen välisten saumojen läpi voidaan eliminoida kokonaan.

Tällaista pohjaa ei käytetä epävakaan maaperän tai seismisesti aktiivisten alueiden kohdalla, koska lohkojen välisissä liitoksissa on suuri muodonmuutoksen todennäköisyys. Tässä on suositeltavaa käyttää monoliittista nauhaa.

FBS-elementtien esivalmistettuja lohkoja ei voida rakentaa ilman erityisiä nostolaitteita

On selvää, että esivalmistetun yksikkörakenteen rakentaminen itse toteuttamiseksi on käytännöllisesti katsoen epärealistinen miehitys, koska joka tapauksessa on tarpeen ottaa mukaan rakentamisen nostolaitteet. Komplikaattiin raskaiden rakennusten rakenteiden ongelmakysymys ja ongelmat työmaalle. Mutta jos lasket kokonaiskustannukset, ne todennäköisesti ovat melko vertailukelpoisia (jos ei vähemmän) kuin monoliittinen teippi, koska työvoimavaltaiset toimet, joilla asennetaan muottitarpeita kaiteen kaatamiseksi ja yhdistämiseksi, ovat lähes kokonaan suljettuina.

Mutta koska olemme keskittyneet enemmän itserakentamisen käyttämiseen liittyvien kysymysten käsittelyyn, keskustellaan vain monoliittisen perustusnauhan castingista.

Miten lasketaan nauhan säätiö

Kaikkien rakennusten rakenteen ja erityisesti säätiön rakentamisen tulisi tapahtua vain huolellisesti tehtyjen laskelmien perusteella.

Lähdetietojen perusteella on tunnetusti vain pituus, jossa teippi, eli tuleva talon kehä ja plus, jos on, nauhoja sisäisten kantavien seinien alle.

Laskelmien päätavoite on määrittää pohjan ja sen leveyden syvyys sen varmistamiseksi, että rakennuksen lujuus ja vakaus on tällä perusteella pystytetty.

Tärkeä varaus tehdään välittömästi. Internetissä löytyy paljon erilaisia ​​laskimia, jotka tekijöidensä mukaan antavat mahdollisuuden tehdä tarkkoja, riippumattomia laskelmia kaistaleiden säätiön kaikista parametreista. Näiden linjojen tekijän pääasiallinen asema - tällaiset laskelmat olisi kuitenkin tehtävä yksinomaan asiantuntijoiden toimesta.

Tämä ei tarkoita sitä, että tällaisten laskimien kehittäjien ammattitaito kyseenalaistetaan - epäilemättä useimmat niistä ovat luoneet sovelluksiaan tiukasti SNiP: n nykyisten vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon kaikki määritellyt kaavat ja taulukon kertoimet. Asia on hieman erilainen.

Oikeasti oikeille laskelmille on välttämätöntä pystyä arvioimaan oikein erilaisia ​​perusolosuhteita - nämä ovat alueen maaperän tilan tyypit ja ominaisuudet, ilmasto-olosuhteet, maanalaisen veden horisonttien sijainti ja monet muut. Kokenut henkilö (ja samaa mieltä, ilman rikkomusta, että kaikki tällaiset artikkelit on tarkoitettu ei-erikoistuneille), on mahdotonta arvioida tarkasti kaikkia näitä vivahteita.

Lisäksi pohjan laskemiseksi vaadittavan suunnitellun kuorman arvot edellyttävät lisäksi sen jakautumista akseleille, koska se on usein epätasaista. Ja kuorma koostuu koko rakenteen painosta, ottaen huomioon kaikki sen rakenteelliset elementit, itse sääksestä kattoon ja kattoon, kattoihin, ulkoisiin ja sisäisiin pinnoitteisiin ja paljon muuta. Plus, ulkoiset kuormitusvaikutukset lisätään - lumi, tuuli, toiminnallinen dynaaminen ja muut. Sinun on oltava erittäin "asiantunteva" asiantuntija pystyä arvioimaan oikein kaikki nämä parametrit ja määrittämään yleiset ominaisuudet.

Lyhyesti sanottuna, ei väliä kuinka huomaavainen online laskin voi olla, se ei anna oikeaa tulosta pelkästään, koska ei ole takeita siitä, että oikeat alkuarvot on syötetty.

Tuskin on järkevä tapa harjoittaa "rohkeita kokeita" asioissa, jotka liittyvät suoraan tulevan kalliin kodin luotettavuuteen ja kestävyyteen ja ennen kaikkea myös siihen asukkaiden turvallisuuteen.

Se on erilainen asia, kun asiantuntijoiden suorittamien säätiöparametrien laskelmien perusteella on selvitettävä tarvittavien materiaalien määrä - tässä voit myös tehdä itsenäisiä laskelmia. Virheen hinta on joko hankittava puuttuva tai tietty ylijäämä, joka joka tapauksessa vaaditaan rakennuspaikalta ennemmin tai myöhemmin.

Tällaisia ​​laskimia tarjotaan lukijalle julkaisun aikana, kukin omassa osassaan. Tämä tehdään siten, että sekaannusta ei ole, ja että kävijä voi aina palata tähän laskentaan tai siihen, tehdä joitain muutoksia ja turvautumatta koko laskentalgoritmin käynnistämiseen alusta loppuun - useimmissa tapauksissa se ei ole ehdottoman välttämätöntä.

Nauhan syvyys

Laskettaessa syvennystä liuskan perustan asiantuntijat arvioivat useita kriteerejä:

 • Geologinen tekijä. Pohjan tulee olla tiheä, kantava maaperän kerros, joka upottaa siihen vähintään 100 ÷ 150 mm.
 • Suunniteltujen rakennusten piirteet - esimerkiksi vaatimus lattian tai kellarikerroksen läsnäolosta, laivanrakennusteollisuuden järjestelmä.
 • Alueen ilmastolliset ominaisuudet - maaperän jäädytyksen syvyyden laskennallinen arvo rakennustyömaalla.
 • Sivuston hydrologia - vesistöjen sijainti ja niiden vaikutus maaperän jäädyttämiseen ja turvotukseen.

Lasketaan oikein massiivisten rakennusten perustan optimaalinen syvyys tai monimutkaiset maaperät voivat olla erikoistuneita

Luonnollisesti suurelle rakennukselle maisema on mahdotonta arvioida asianmukaisesti kaikkia näitä parametreja.

Ainoa poikkeus voi olla matala perustus, joka on rakennettu kevyille rakennuksille - kaupallisille rakennuksille ja pienille maalajeille tai asuinrakennuksille. Tällaisissa tapauksissa syvä tunkeutuminen ei ole edes tervetullut - tavallisesti jopa 500 mm riittää. Tämän ansiosta voit pienentää mahdollisimman vähän betonin kulutusta ja lisäksi voimien tangentiaalisen käytön ulkoista vaikutusta maaperän turvotuksen aikana vähenee merkittävästi.

Hyvin usein, matalalle perustukselle valitaan suositeltava syvyys, jota ohjaavat taulukot - yleensä riittää. Esimerkki tällaisesta taulukosta on alla:

Suositeltu syvyys, jossa liuskan perustus, mm, riippuen maaperätyypistä