Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Kuinka perustaa talon: vaatimukset perusta, erityisesti teippi, lohko ja ruuvi mallit

Kysymys siitä, miten perustaa talon itsensä kiinnostaa monia aloittelevia rakentajia. Ja kaikki, koska rakennus - tapahtuma ei ole halpa, ja aivan luonnollinen on halu minimoida yläpuolella.

Nykyaikaiset teknologiat antavat meille tämän mahdollisuuden, ja siksi tässä artikkelissa kuvataan useita tapoja itseorganisoida perusta.

Jokainen koti tarvitsee vankan perustan.

Säätiön vaatimukset

Ennen kuin puhumme siitä, miten asianmukaisesti perustetaan talon perusta, yritetään käsitellä vaatimuksia, jotka esitämme sille.

Joten mitä pitäisi ottaa huomioon, kun rakennetaan pääkaupunkisäätiötä asuintaloon?

 • Ensimmäinen on tietenkin kantokyky. Pohjalla on sen rakenteellisista ominaisuuksista huolimatta kestettävä sille rakennetun rakenteen kuormitus ilman hävikkiä ja muodonmuutosta ja mieluiten turvamarginaali.

Vihje! Laakakapasiteettia laskettaessa on otettava huomioon paitsi rakenteiden massa, myös huonekalujen, viestinnän, koristelun jne. Painokustannukset.

 • Tärkeä tekijä on myös pääomapohjan ympäristöystävällisyys ja turvallisuus. Koska säätiö on asetettu asuntorakennukseen, on vältettävä haihtuvia, myrkyllisiä tai radioaktiivisia aineita sisältävien aineiden käyttöä.
 • Tukirakenteen lämpö- ja vedeneristysominaisuudet määräävät suuresti huoneen mukavuuden. Lisävesieristyspiirien, ulkoisen ja sisäisen eristyksen järjestäminen antaa hyväksyttävän mikroilmaston.

Lisälämpö ja vedenpitävyys eivät vahingoita!

 • Myös säätiön suunnittelun piirteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen valmistettavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Koska aiomme tehdä kaikki rakennustyöt omilla käsillämme, suositaan yksinkertaisimpia tekniikoita.

Lopuksi, kun päätämme metodologiasta, on syytä laskea, kuinka paljon se maksaa perustan suunnitellun alueen talolle. Tässä olisi otettava huomioon paitsi materiaalien hinta, myös niihin liittyvän työn kustannukset, kuten kaivaus, betonin toimitus jne.

Nauhan tekniikka

mainos

ulkoneva

Valitsemalla talon perusta parhaiten, kannattaa harkita useita eri vaihtoehtoja. Juuri näin teemme, ja ennen kaikkea analysoimme nauhan tekniikan - yksi yksinkertaisimmista ja edullisimmista.

Talon nauha-ala muodostaa raudoitetun betonin nauhan, joka on sijoitettu kaikkien laakerielementtien alle. Ensinnäkin nämä ovat luonnollisesti ulkoisia seiniä sekä sisäisiä pääomaosioita.

Nauhapohjan rakenne sisältää kahden pääparametrin määritelmän - upotuksen syvyys maahan ja tukiosan leveyden.

Syvyys upotus nauha rakenteet on jaettu:

 • Matala - jopa 60-70 cm.
 • Upotettu - maaperän jäädyttämiseen, ts. puolitoista metriä ja syvemmälle.

Useimmissa tapauksissa riittää varustaa matala pohja, koska tukialustan asentaminen maaperän jäädyttämiseen vaaditaan vain vaikeimmissa ilmasto- ja maaperäolosuhteissa ja myös silloin, kun aiot rakentaa kellarin tai kuumennetun kellarin.

Betonikaistaleen leveydestä useimmille yksityisille taloille riittää 50-60 cm, ja vaaleita rakenteita, kuten kilpirakennusmökki, voidaan sijoittaa neljänkymmenen senttimetrin pohjaan.

Vihje! On syytä kiinnittää huomiota tähän teknologiaan, jos etsit, miten teet säätiön valmiin talon alle baarista tai puisen kilven. Tietenkin, sinun täytyy koukistaa kaivaukseen, asentamiseen liittimiin ja täyttönauhoihin, mutta sinun ei tarvitse purkaa ja rakentaa rakennetta uudelleen.

Seuraavissa osiossa kuvataan, kuinka talon perustusta tehdään oikein nauhateollisuudella.

maavalli

Sivuston merkitsemiseen liittyvien säätiöiden rakentamisen alku. Pinnalla johtoja merkitsemme tulevan säätiön ääriviivat.

Kiinnitä huomiota! Kaivantojen merkinnät tulisi tehdä vähintään 200 mm leveämmäksi kuin suunniteltu pohja - kummallakin puolella 100 mm menee muotin asennukseen.

Merkitsemällä aloitamme kaivauksen:

 • Kaivamme kaivoja joko manuaalisesti tai kaivinkoneella.
 • Kaivannon pohja laskeutuu 40-50 cm suunnittelun tason alapuolelle ja huolellisesti tasoitettuna.
 • Sitten tehdään vuodevaatteet: ensin pudotamme 30 cm soraa ja sitten - 20 cm hiekkaa.
 • Sängyn päälle asetetaan joko paksu polyeteeni tai kattohuopa. Nämä materiaalit vaikuttavat kosteuden suojauspiiriin.

Perusjärjestely

 • Muottien levyt on valmistettu ogrugannye-levystä, jonka paksuus on vähintään 30 mm tai vanerilevyt 15-18 mm.

Vihje! Ratkaisun vuotamisen minimoimiseksi ja vedenpitävyyden lisäämiseksi joissakin tapauksissa koko muotti on vuorattu polyetyleeniä tai vesitiiviit kalvolla.

 • Levyjen korkeuden on oltava vähintään 10 cm enemmän kuin pohjan suunnitellut mitat.
 • Asennamme tukiraudat muottien sisälle, samoin kuin putkiosat, jotka on täytetty hiekalla. Seuraavaksi näiden putkien paikoille asetetaan teknisiä reikiä viestinnän perustamiseksi säätiön kautta.

Pakollinen vaatimus teippityypin pohjalle on sen sisäinen vahvistus:

 • Käytämme teräsnauhoja, joiden läpimitta on 12 mm vahvikkeena.
 • Pienin sallittu on kaksi poikittaiselementtien yhdistämien tangojen ylemmän ja alemman hihnan järjestely.
 • Vahvikkeen asennusta varten voidaan käyttää neulontankoja ja pistehitsausta.

Vihje! Metalli runko asetettu tiilet sijoitetaan pohjaan kaivannon. Näin voimme välttää liitososien kosketuksen maaperän kosteuden kanssa ja vähentää korroosion vaaraa.

Kuva muottiin vahvistamalla ennen kaatamista

Täytä muottiin liittimet vähintään 300 asteen betonilla. Säätiön järjestämiseksi tarvitsemme useita kuutiometriä laastia, joten meidän pitäisi joko vuokrata betonisekoittimesta tai tilauksesta valmis betoni valmistajalta.

On suositeltavaa täyttää kerralla kylmäsiltojen välttämiseksi. Välittömästi kaatamisen jälkeen käytämme betonia (lävistää metallipalkkia) tai käsitellä sitä vibro-kompaktorilla ilman poistamiseksi.

Vaahtolaastia betonisekoittimesta

Täydellinen kuivaus vaatii vähintään 30 päivää. Koko ajan on suositeltavaa peittää betonin pinta polyeteenillä haihtumisen hidastamiseksi ja tehokkaamman lujuuden parantamiseksi. Kun polyeteenin alla oleva pinta alkaa halkeilla, se tulee kostuttaa lisäksi.

Nauhapinnan laskeminen

Block foundation

Asennuksen valmistelu

Jos et halua sotkeutua muottirakenteen rakentamiseen ja sen myöhempään kaatamiseen, voit rakentaa elementtivalmisteen pohjan rakennuspalikoista. Tähän saakka on saatavana useita rakenteellisten elementtien lajikkeita, jotka vaihtelevat perinteisistä teräsbetonituotteista vahvistuviin paneeleihin ja laattoihin.

Kiinnitä huomiota! Valittaessa, mitkä säätimet talon tekemiseksi vaahtolohkoista, ne usein suosittelevat samaa vaahtolohkoa kuin pohja. Tätä ei pidä tehdä, koska vaahtobetoni on hygroskooppinen ja höyryä läpäisevä, ja siksi tällainen säätö kytkeytyy kosteuteen ajan myötä ja muuttuu epämuodostumattomaksi, kun se jäätyy.

On syytä muistaa, että lohkoperustan asentaminen edellyttää välttämättä rakennuslaitteiden osallistumista työhön, koska elementtien massa ei tarkoita niiden kuljettamista manuaalisesti

Lohkoperustan asennusohjeet merkitsevät seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 • Kaivamme kaivannon kaikkiin laakerielementteihin - kuten edellisessä tapauksessa.
 • Kaivannon pohjassa on vähintään 40 cm: n paksuinen sora-hiekka tyyny.
 • Suuremman lujuuden vuoksi tyyny voidaan korvata jalalla tai jopa lujitetuilla betonilevyillä.

Säätiö kuoppaan

Valmistuksen valmistuttua voit aloittaa alustan asentamisen itse.

Asennusalusta

Betonielementit asetetaan kaivantoon tiilimuodostusperiaatteella:

 • Ensin levitetään pohjaan sementtilaastikerros.
 • Sitten nosturin avulla sijoitamme ensimmäisen kulmakappaleen paikalleen tarkasti ja kohdistamalla sen tasolle ja pystysuoralle.
 • Jatkamme koko koko kehää pitkin, tarkkailemme huolellisesti pohjan geometriaa.
 • Kun kaikki elementit on asetettu ja liuos asetettu, vedeneristys suoritetaan. Kosteuden suojaamiseksi voit käyttää bitumia, rullia, jne.
 • Myös tässä vaiheessa on mahdollista suorittaa lämpöeristys liimaamalla lohkojen ulkopinta vaahtolevyihin perustuen polystyreeniin.

Vedenpitävyys- ja lämpöeristysmateriaalien valmistuttua täytämme kaivannon tai kaivoksen. Mitä tiheämpää maaperä tiivistyisi, sitä luotettavammin säätiö suojataan vuotamiselta.

Kierrä perustus

Kaaviokuva

Edellä kuvatuilla tekniikoilla on yksi melko vakava haitta - suuri määrä maanrakennustöitä. Siksi yksin tai jopa muutama avustaja on melko vaikea toteuttaa tällaisia ​​hankkeita - sinun on otettava mukaan työntekijöiden joukko.

Kuitenkin, jos etsit, josta tehdä säätiö talolle, jolla on vähäiset työvoimakustannukset, kannattaa harkita ruuvipohjaperustan perustamista.

 • Tällaisen tukirakenteen avainelementti on metalliruuvi paalut. Ne haudataan maaperään kantavien seinien ja väliseinien alla.
 • Pino koostuu kahdesta elementistä - rungosta ja kärjestä. Putki on ontto putki, jonka seinämän paksuus on enintään 5 mm, jonka yläosassa on aukkoja kahvan kiinnittämiseen.

Tukijärjestelmä kentällä

 • Useimpien tukien kärjet ovat kovetettua terästä. Kartiomainen suutin on varustettu ruuvinterällä, joka antaa tunkeutumisen maahan kierron aikana.
 • Asennettujen paalujen ontelot kaadetaan betonilla, minkä jälkeen kärki metallilevyllä asetetaan kunkin kannen päälle.
 • Kaikki päitit ovat tasoitettuina tasolle, ja niihin kulkee palkkien tai metallipalkkien vaakasuora ruutu eli ns. Grillage.

Ruuvirakenteet ovat välttämättömiä niissä tapauksissa, kun etsit talon perustamista vaahtolohkoista tai muista kevyistä materiaaleista tai yrittävät sijoittaa rakenteen maakohtaan.

Tärkeä tekijä tämän mallin hyväksi on sen kohtuullinen hinta: kyllä, paalut eivät itse ole halpoja, mutta niiden asennus ei tarkoita putoamisveneitä ja suuria kuoppia.

syventäminen paalut

Ruuvin tyyppinen rakenne kootaan melko nopeasti - alle päivässä.

Teosten sarja on seuraava:

 • Yamoburin avulla tehdään matalia lähtöreikiä suunnitellun asennuksen paikoissa.
 • Reikää aloittaaksemme kärjen kärjen, kohdista se pystysuoraan ja työnnä se sitten kahvan akselin uriin.

Syvyys tuella maahan romun ja nerokkuuden avulla: kaksi paaluilla on vipujen rooli

 • Työn helpottamiseksi voit käyttää ruuvattaessa telineitä. Se auttaa myös nopeasti tunkeutumaan paaluun käyttämällä vipuputkia, joissa on erikoisvarsi pitkille kahvoille.
 • Aloitamme kahvien pyörimisen ja vähitellen tuen kärjen syvemmälle maahan.

Vihje! Jos tukia on kierrettävä tiheään savimaahan, kannattaa esiporaa siihen kaivo, jonka läpimitta on pienempi kuin karaosan halkaisija. Tämä heikentää jonkin verran rakennetta, mutta sen ansiosta kasa voidaan laskea suunnittelun syvyydelle.

 • Leikkaamme kaikki ruuvatut kannattimet metallisella sahan avulla tasolle ja täytetään sitten betonilla leikkauksen tasolle.
 • Panemme päitä leikkauksiin ja hitsaamme niitä varmistaen, että tyynyt ovat samassa tasossa.

Pohja hitsatuilla kärjillä

Pallosäätiön yläpuolinen osa käsitellään koostumuksella, joka suojaa metallia korroosiolta. Erityishuomiota kiinnitetään hitsaussaumoihin.

Uppoasennetuilla tuilla kiinnitämme palkkien, kiskojen tai kanavien vaakasuoran grillata.

Kuten kuvauksesta voidaan nähdä, suurin etu on suurin työnopeus: ei tarvitse odottaa, kunnes betoni on kuiva, mutta voit siirtyä välittömästi seuraavaan rakennusvaiheeseen.

johtopäätös

Toivomme, että kun olet tutkinut tämän artikkelin, olet ymmärtänyt itsellesi, kuinka oikein teet talon perustan omassa tilanteessasi. Kuten näet, on useita vaihtoehtoja, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet. Siksi kannattaa tarkastella huolellisesti kaikkia alkuperäisiä tietoja, päättää painopisteistä - ja vain päästä alas työskentelemään. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

DIY-säätiö

Rakennuksen säätiön arvo on vaikea yliarvioida, koska rakennuksen luotettava perusta on keskeinen edellytys sen pitkäaikaiselle häiriöttömälle toiminnalle. Voit rakentaa kaikki mielivaltaisesti vahvat ja kauniit seinät, hyvin suunniteltu ja koottu kattojärjestelmä, luotettavat katot, joilla on kallis viimeistely. Mutta kaikki tämä voi "mennä tuhkaksi", jos säätiö lasketaan virheitä ja rakentamisen aikana - laiminlyönti osoitettiin, ei sallittu yksinkertaistuksia, huonolaatuisia materiaaleja käytettiin, vakiintunutta teknologiaa rikottiin.

DIY-säätiö

Joten, säätiö on rakentamisen keskeinen vaihe, joka kattaa joskus jopa kolmanneksen kokonaistalousarviosta. Pyrkimyksenä säästää jotain, jotkut potentiaaliset omistajat ajattelevat vakavasti ongelmaa: onko mahdollista perustaa säätiö omalla kädelläsi? Vastaus tähän kysymykseen, valitettavasti, ei ole ilmeinen. Yksi asia on luoda perusta pienelle maalaistalolle, autotallille tai tilarakennukselle ja täysin eri asia täysivaltaiselle maalaiskotirakennukselle, jossa on useita tasoja ja jopa viereisiä liitteitä.

Tässä artikkelissa käsitellään päätyyppisiä säätiöitä, mutta pääpaino on sen nauhan lajikkeella. Toivomme, että artikkelin lukemisen jälkeen monet sivuston kävijöistä tulevat selvemmiksi, jos heidän tulee ottaa itselleen säätiön itsenäinen rakentaminen tai se on parasta käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Tärkeimmät säätiöt

Yksittäisrakentamisessa käytetään monenlaisia ​​säätiöryhmiä, mutta käytännössä käytetään neljää perustavaa laatua olevia järjestelmiä sekä niiden erilaisia ​​yhdistelmiä. Ja päätyyppeihin voidaan liittää nauha, pylväs-, laatta- ja paalusäätiöt.

Kaistaleet

Tämä on yleisimmin käytetty järjestelmä, koska se sopii melkein kaikkiin rakennusolosuhteisiin, paitsi alueille, joilla on läheinen permafrost tai rakennukset, jotka on rakennettu kirjaimellisesti "veden päällä".

Nauhan perusta voidaan kutsua lähes universaaliksi

Huolimatta siitä, että eri tyyppisten nauhalankojen rakentamisen teknologiat eroavat toisistaan, niillä kaikilla on yhteinen piirre - tämä on kiinteä, suljettu nauhatekniikka rakennettavan talon ympärillä ja sisäisten tukirakenteiden alla. Nauha on haudattu maahan vaaditulla laskennallisella arvolla ja ulkonevat ylhäältä sen kellariosasta. Nauhan leveys säilyy tasaisena koko perustan - tämän parametrin tulee perustua myös laskelmiin.

Kaistaleiden perustana oleminen on siinä, että ne soveltuvat melkein mihin tahansa rakennukseen - pienestä ulkorakennuksesta suuriin monikerroksisiin kartanoihin - ero on vain syvyyden asettamisessa ja nauhan leveydestä. Tämäntyyppisten säätiöiden avulla voit organisoida täysimittaisen kellarikerroksen tai pohjakerroksen korkealaatuisen lattianeristyksen toteuttamiseksi, joten on kätevää sijoittaa taloon sopivat tekniset viestinnät.

Liuskajohtojen haittana pidetään suuria määriä maanrakennustöitä ja tarvittavia materiaaleja, mutta tämä periaatteessa on täysin perusteltua syntyvän substraatin korkea luotettavuus ja kestävyys.

Alla on yksityiskohtaisempaa tietoa nauhan perustuksista.

Pilarin perustukset

Jos aiot rakentaa pienen talon, vaalean runkorakenteen tai muun rakenteen, joka ei aiheuta liiallista kuormitusta säätöön, on järkevää harkita pylväsperusta.

Pieniä taloja tai taloudellisia rakenteita rakennettaessa on usein tarpeellista olla sarakepohja.

Selkeät säästöt näkyvät sekä materiaaleissa että työvoimassa - tukea ei luoda koko rakennuksen ympärysmitta vaan vain kulmissa, seinärakenteiden risteyksissä ja tietyllä porrastuksella suorissa osissa. Tukipylväät voidaan asentaa betonista valmistetusta tiilestä tai raakakivestä, joka on valmistettu valmiista raudoitetuista betonilohkareista ja joskus jopa korkealaatuisista männystä kestävistä kiveistä. Käytettiin usein yhdennettyä lähestymistapaa. Esimerkiksi sarakkeen alaosassa on kivipesäkivi, ja yläosa on valmistettu monoliittisesta raudoitetusta betonista, jotta varmistetaan luotettavat yhteydet sitomaviljelyyn.

Esimerkki sarakkeen tukikannan rakentamisesta - roskakivestä ja raudoitetusta betonista

Pylväiden pohjan syvyys ja niiden asennustekniikan erityispiirteet riippuvat käytetystä materiaalista ja maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla. Pylväsperusta on hyvä, koska pienellä erolla leikkauksen korkeudella pystyt korjaamaan vanteiden vaakasuora taso ilman erityisiä kuluja, vain muuttamalla kantokorkeuden korkeutta.

Ylhäältä pylväät on yhdistetty grillataamalla, vahvistetulla betonilla tai valssatusta metallista (esimerkiksi kanavapalkista) tai heti hylkäämällä. Joka tapauksessa tällainen putki liittää kaikki pilarit yhdeksi kestävään rakenteeseen ja se tulee olemaan perustana seinien pystyttämiselle, lattiapalkkien asettamiselle jne.

Pylväspohjan tukien erilaiset vanteet - puupalkki, metalliprofiili tai kaadettu teräsbetonikiinnitys, joka liittyy yleisen vahvikkeen pohjaan.

Kaikilla pylväsperinnön eduilla - sen taloudella, rakentamisen nopeudella ja muilla, sillä on myös huomattavia haittoja. Niinpä mahdollisuus täysin perustetun kellarin tai kellarihuoneen luomiseen on kokonaan suljettu pois. Se ei sovellu massiivisiin rakennuksiin - kunkin pilarin kuormitus on liian suuri ja jos talossa on edelleen monimutkainen kokoonpano, säätöön kohdistuvaa kuormitusta ei saa jakaa tasaisesti. Huolestuttaen on syytä harkita mahdollisuutta luoda tällainen säätiö heikolle, epävakaalle maaperälle, joka on altis talven turvotukselle. Vaikka vain yksi tai useampi pylväs alkaa käydä korkealla, se vaikuttaa välittömästi koko grillatilan kuntoon - sisäisten jännitysten vuoksi se muuttuu epämuodostuneeksi ja romahdukseksi, mikä väistämättä vaikuttaa seiniin ja koko rakennukseen.

Miten sarakkeen rakentaminen on?

Suhteellisen yksinkertaisuuden rakentaminen tämäntyyppisen perustan tekee siitä erittäin suosittu yksityisen rakentamisen hallintaan. Lisätietoja siitä, miten sarakkeen säätäminen omilla käsiisi on, voit lukea portaalin erityisessä julkaisussa napsauttamalla ehdotettua linkkiä.

Pile-pohja

Ulkopuolella tällainen säätiö voidaan usein sekoittaa pylväskappaleen kanssa, mutta tämä on vain näennäinen samankaltaisuus, joka koostuu tukien ja niiden valjaiden välisestä paikasta, jossa on yksi säleikköhihna. Pylväät ovat täysin erilaisia. Ne ovat paikkoja, jotka asennetaan huomattavaan syvyyteen ja saavuttavat tiheitä maaperäkerroksia, joihin ei sovelleta kausivaihteluita.

Paalujen asennuksessa on useita eri tekniikoita. Esimerkiksi jos rakentaminen tehdään teollisessa mittakaavassa, käytetään menetelmää käyttää valmiita rakenteita porattuihin reikiin erityisen raskaan koneen avulla.

Pallokentän ajoon käytetään erityisiä rakennustarvikkeita.

Toinen tapa on, kun paalut "luodaan" paikalle, käyttäen kyllästynyttä tekniikkaa. Tulevan pohjan merkittyinä pisteinä porat porataan haluttuun halkaisijaan ja laskettuun syvyyteen. Kaivon alaosan erikoislaitteiden avulla on merkittävä laajeneminen. Lujittava rakenne työnnetään sisään niin, että se kokoa koko tulevan paalun korkeuteen ja ulottuu ylhäältä - seuraavalle nipulle grillauksen vahvistusvyöllä. Muodostuu samankaltainen muoto kierrätetystä vedeneristysmateriaalista, ja sitten koko ontelo kaadetaan betoniliuoksella.

Tuntematonta tekniikkaa pystytetty paalusäätiön suunnitelma

Tämän seurauksena betonin täydellisen kypsymisen jälkeen rakentajilla on käytössään valmiita pölkkyjä, joilla on vaaditut suorituskykyominaisuudet.

Pallosäätiöt perustelevat täysin epävakaat, kimmeten, myrkylliset maaperät - on mahdollista "vilkuttaa" niitä ja saada jalansija vakaa kallioon. Usein tämäntyyppisiä perustuksia käytetään alueilla, joilla on erittäin kestävä topografia - on helpointa päästä yhteiseen vaakasuoraan paaluilla.

Paalusäätiön tärkein epäkohta (jos se tulee täydellisen talon rakentamisesta eikä helppo laajentaminen) voidaan katsoa tarvetta käyttää erikoislaitteita - syvien kuoppien poraamiseen ja porausten erittäin tiukkaan ajoon. On kuitenkin olemassa poikkeus, joka mahdollistaa paalusäätiön rakentamisen ja itsenäisesti.

Piiriruuviosaston kaaviokuva.

Tämä viittaa suhteellisen uusiin alueellamme, mutta nopeasti kasvava määrä kannattajia teknologia luoda pile-ruuvin perusta. Tässä tapauksessa tukia ovat metalliputket, joissa on terävä pää ja hitsatut terät. Itse asiassa ne ruuvataan maahan (analoginen ruuveilla ehdotetaan!) Joten terän osa saavuttaa tiheät kalliot jäätymisasteen alapuolelle. Sitten on helppo leikata paalut yleisellä vaakasuoralla tasolla, täyttää betoni betonilla yläosaan, hitsata korkit yhteen kokoamispaikoilla ja sitten "tanssia" niistä - tehdä jonkin tyyppinen valjaat.

Ei voida sanoa, että paalunruuvin perustaminen on yksinkertainen miehitys, joka voi tuntua ulkopuolelta. Samojen päälliköiden totuudenmukaisten, joskus itsekriittisten kommenttien perusteella he joutuvat kohtaamaan usein vaikeuksia. Nämä voivat olla yksittäisiä lohkareita tai jopa kivisiä kenttiä tietyllä syvyydellä. Joillakin maaperillä kasa, kun ruuvautuu, käyttäytyy hieman ennalta arvaamattomasti yrittäen päästä pois joko merkintäpisteestä tai vakiintuneesta pystysuorasta. Joskus jopa vääntömomentin maksimaalinen käyttö pitkällä vipuilla ei auta kiertymään kasaa, joka ei ole senttimetriä syvempi kuin tietty taso. Sanalla ilman kertynyttä kokemusta voi olla vaikea selviytyä tällaisista "ylivoimaisesta esteestä". Ja vaikka tällainen säätiö luokitellaan "tee se itse", on silti hyvin riski ottaa se ilman kokenutta avustajaa.

Talo kasaan perustus - erityinen lähestymistapa eristys kellariin

Pylväsruuvilla pystytetty asuinrakenne vaatii lämpöeristystä jäähdytyksen estämiseksi alhaalta. Erillinen julkaisu on omistettu portaalien portaalin luomisen ja eristyksen vivahteille.

Seuraavassa videossa on muutamia yksityiskohtia paalunruuvin perustuksista:

Video: hyödyllisiä tietoja porausruuvin eduista ja haitoista

Laattoalaptio

Se ei ole niin laajalti käytetty, mutta joskus joskus monoliittinen niin sanottu "kelluva" säätiö käytetään yksityisessä rakentamisessa. Se on yksi ainoa lujitettu betonilaatta koko tulevassa rakentamisessa.

Laattojen säätiö ei ole erityisen suosittu

Tällä tekniikalla on kiistämättömiä etuja. Joten tällainen säätiö on melkein riippumaton maan kunnosta, se ei ole täysin pakkasen turvotusta. Hän näyttää olevan "kelluva" maan pinnalla ja jakaa tasaisesti suuren alueen yli koko kuorman rakennuksesta. Yleensä tämä on melko hyvin vahvistettu laatta, jonka paksuus on noin 250-300 mm, kaadettu hiekka-sora-alustaan, joka on suunnilleen samanpaksuinen.

Tällaisella säätiöllä on kuitenkin erittäin merkittäviä haittoja. Ensinnäkin - tämä on erittäin huomattava rakennusmateriaalien kulutus monoliittisten levyjen kaatamiseksi. Tätä säätiötä ei voida soveltaa alueille, joilla alueella on vähintään lievä kaltevuus. On selvää, että kellari- tai kellarihuone, vaikka pseudo-variantissa, kuten pino- tai pylväspohjasta, emme puhu lainkaan.

Ennen laattapohjan kaatamista kaikki maanalainen tekninen viestintä on huolellisesti ja perusteellisesti harkittava ja koottava.

Jos suunnitellaan tuoda maahan taloja (esimerkiksi samat viemäriputket), niin minkä tahansa virheen hinta alustavassa suunnitteluvaiheessa kasvaa valtavasti. Kaikki tässä tapauksessa ratkaistava virhe on äärimmäisen vaikea.

Rakennamme perustan lisääntyneelle monikäyttövyöhykkeelle

Palatkaamme kuitenkin kaikkein universaalimpiin säätiöihin - sen nauhatyyppeihin. Kaikkien muiden esittelytapahtumien kohteena on yksinomaan hänelle.

Mikä on hyvä nauhan perusta? Onko mitään haittaa?

Niinpä teipin perustus on kiinteä, ilman taukoja, tietyn leveyden ja syvyyden pohja, joka asetetaan rakennuksen kehäksi ja muiden kantavien seinien ja väliseinien sijaintiin.

Tämä valitaan yleensä:

 • Jos rakennelma on suunniteltu käyttämällä raskaita materiaaleja, jotka aiheuttavat suurta kuormitusta säätöön, vaativat tasaisen jakautumisen suurelle alueelle. Tämä koskee tiiliä, kivirakennuksia, teräsbetonirakennuksia, hiekkakivitehtaita ja muita vastaavia materiaaleja.

Kiinteät tiiliseinät vaativat kiinteän pohjan vankan perustan nauhan muodossa.

 • Pääsääntöisesti nauhan säätiö tulee pakolliseksi monitasoisen rakenteen tapauksessa, kun käytetään raskas puhalluskattoja, kun käytät ullakkoa täysimittaisena ullakolla.
 • Älä tee ilman kaistaleita, jos omistajat aikovat asentaa kellarin tai kellarin, esimerkiksi autotalliin, työpajaan, kylpyyn, virkistysalueisiin tai urheiluun jne. Mikään muu säätiö ei tarjoa tällaista mahdollisuutta.

Asumiskelpoisen kellarikerroksen luominen on lähtökohtaisesti periaatteessa mahdollista ainoastaan ​​liuskajohdon avulla.

 • Nauhatulostus on suositeltavaa paikan päällä, jolloin maaperän pintakerrokset ovat selvästi heterogeenisiä.

Tällainen pohja ei yleensä ole liian "kapri- siivinen" suhteessa maaperään, rajoituksia on hyvin vähän - ne eivät yleensä sovellu suo- jaan ja selkeästi tuhoaviin alueisiin.

Edellä esitetyn lisäksi nauhan pohjalla on useita ominaisominaisuuksia:

 • Sen lujuusominaisuuksien mukaan se ei ole mitenkään alhaisempi kuin monoliittinen levy, mutta se vaatii paljon vähemmän materiaali- ja työvoimakustannuksia.
 • Rakenteiden tekniikka on melko yksinkertainen ja ymmärrettävä, ja jokainen asunnonomistaja voi selviytyä tällaisesta työstä haluttaessa ja yrittäessään. Periaatteessa on mahdollista tehdä kokonaan omat ilman rakennuskoneiden käyttöä.
 • Hyvin valmistetun kaistaleen perustan elämä kulkee yli sata vuotta - ei pylväs- tai kasaantumia voi lähestyä tällaisia ​​indikaattoreita.
 • Valintaa voidaan valita useamman nauhalevyn lajikkeiden välillä, riippuen rakennuksen erityisistä olosuhteista ja omistajien aineellisista ominaisuuksista.
 • Tällainen säätiö avaa laajan "kentän liikkumavaraa", kun otetaan huomioon asennusviestintä, ensimmäisen tai nollan kerrosten lattiaeristys. Tape-pohja sopii helposti luotettavaan vedenpitävyyteen ja eristämiseen.

Muutama sana puutteista:

 • Kaistaleen rakentamisen koko kierto kestää paljon aikaa ottaen huomioon työläs maanrakennustyöt ja kaatuneen betonin täydellisen kypsyyden odotukset.
 • Kun kaadat monoliittista nauhalevyä, sinun kannattaa yrittää tehdä se yhdessä vaiheessa päivän aikana, muuten saattaa esiintyä kerrostumisvaikutusta, ja tällaiset alueet tulevat myöhemmin erittäin ongelmallisiksi. Ei ole helppoa valmistaa suurta määrää laastia itsenäisesti, joten tämän työskentelyvaiheen on usein turvauduttava ulkopuoliseen apuun - jotta tarvittava määrä konkreettisia yrityksiä voidaan määrätä vastaavissa yrityksissä.

Kohtuullinen ratkaisu on järjestää tarvittava määrä valmiita betoniliuoksia kaistaleiden perustusten kaatamiseksi yhteen päivään.

Jos nämä vaikeudet eivät pelkää, voit jatkaa tietyn järjestelmän valitsemista ja tehdä laskelmia.

Jotkut nauhatyypit

 • Kaistaleperusteet voidaan jakaa kahteen luokkaan maahan tunkeutumisasteen mukaan.

- Keskikokoisille rakennuksille, tiheille maille rakennetuille kehysrakenteille ei tarvitse mennä syvälle maahan - riittävän nauha on noin 300 ÷ 500 mm: n korkeudella (ottamatta huomioon ulkonevaa kellariosaa).

- Jos rakennus on massiivinen, se on rakennettu raskaista materiaaleista ja vielä enemmän, jos syyn tilanne aiheuttaa tietynlaisia ​​huolenaiheita, sen on valmisteltava säätiö jo sen syvällä vuodevaatteella. Pääsääntöisesti ne suuntautuvat noin 300 mm: n syvyyteen alle tietyn rakennusalueen tyypillisen maaperän talven jäädyttämisen alapuolelle, mikä auttaa välttämään pakkasen heikkenemisen kielteisiä vaikutuksia.

 • Nauhasäätiö - tämä ei välttämättä ole vain monoliittinen betonityö. Käytettävissä on tekniikoita tällaisten materiaalimateriaalien rakentamiseen - valmiita lohkoja, vedenpitäviä tiiliä ja raunioita. Joissakin tapauksissa tämä mahdollistaa säätiön tai tallennusmateriaalien rakentamiseen tarvittavan ajan vakavan vähenemisen.

Niinpä esimerkiksi yksityisessä rakentamisessa, "kiinteiden" talojen alla, joissa on tilava kellarihuoneet, usein tehdasvalmisteiset tehdasvalmisteiset erikoisteräkset.

Esivalmistetut betonilohkot

Käytetään yleensä kahta tyyppiä valmiita lohkoja. Avatussa kuopassa aluksi rypytetyn hiekkamaljakan polkumyynnillä alustalevyt - tyynyt asetetaan, mikä asettaa tulevan hihnan suunnan. Ne voidaan asentaa täyteen tai pieninä välein, jotka ovat täynnä hiekkaa. Sitten pohja-seinälohkot (FBS) asetetaan laastille tällä pohjalla ja nauha nostetaan siten, että tukikohdassa vaaditaan korkeutta. Asennuksen jälkeen lohkojen ylempi rivi on yhdistetty monoliittiseen vahvistettuun teräsbetonivyöhön - ja seinätyöt menevät pidemmälle. Tällaisen säätiön edellytys on nauhaseinien korkealaatuinen vedenpitävyys, jotta pohjavesien tunkeutuminen kokonaan lohkojen välisten saumojen läpi voidaan eliminoida kokonaan.

Tällaista pohjaa ei käytetä epävakaan maaperän tai seismisesti aktiivisten alueiden kohdalla, koska lohkojen välisissä liitoksissa on suuri muodonmuutoksen todennäköisyys. Tässä on suositeltavaa käyttää monoliittista nauhaa.

FBS-elementtien esivalmistettuja lohkoja ei voida rakentaa ilman erityisiä nostolaitteita

On selvää, että esivalmistetun yksikkörakenteen rakentaminen itse toteuttamiseksi on käytännöllisesti katsoen epärealistinen miehitys, koska joka tapauksessa on tarpeen ottaa mukaan rakentamisen nostolaitteet. Komplikaattiin raskaiden rakennusten rakenteiden ongelmakysymys ja ongelmat työmaalle. Mutta jos lasket kokonaiskustannukset, ne todennäköisesti ovat melko vertailukelpoisia (jos ei vähemmän) kuin monoliittinen teippi, koska työvoimavaltaiset toimet, joilla asennetaan muottitarpeita kaiteen kaatamiseksi ja yhdistämiseksi, ovat lähes kokonaan suljettuina.

Mutta koska olemme keskittyneet enemmän itserakentamisen käyttämiseen liittyvien kysymysten käsittelyyn, keskustellaan vain monoliittisen perustusnauhan castingista.

Miten lasketaan nauhan säätiö

Kaikkien rakennusten rakenteen ja erityisesti säätiön rakentamisen tulisi tapahtua vain huolellisesti tehtyjen laskelmien perusteella.

Lähdetietojen perusteella on tunnetusti vain pituus, jossa teippi, eli tuleva talon kehä ja plus, jos on, nauhoja sisäisten kantavien seinien alle.

Laskelmien päätavoite on määrittää pohjan ja sen leveyden syvyys sen varmistamiseksi, että rakennuksen lujuus ja vakaus on tällä perusteella pystytetty.

Tärkeä varaus tehdään välittömästi. Internetissä löytyy paljon erilaisia ​​laskimia, jotka tekijöidensä mukaan antavat mahdollisuuden tehdä tarkkoja, riippumattomia laskelmia kaistaleiden säätiön kaikista parametreista. Näiden linjojen tekijän pääasiallinen asema - tällaiset laskelmat olisi kuitenkin tehtävä yksinomaan asiantuntijoiden toimesta.

Tämä ei tarkoita sitä, että tällaisten laskimien kehittäjien ammattitaito kyseenalaistetaan - epäilemättä useimmat niistä ovat luoneet sovelluksiaan tiukasti SNiP: n nykyisten vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon kaikki määritellyt kaavat ja taulukon kertoimet. Asia on hieman erilainen.

Oikeasti oikeille laskelmille on välttämätöntä pystyä arvioimaan oikein erilaisia ​​perusolosuhteita - nämä ovat alueen maaperän tilan tyypit ja ominaisuudet, ilmasto-olosuhteet, maanalaisen veden horisonttien sijainti ja monet muut. Kokenut henkilö (ja samaa mieltä, ilman rikkomusta, että kaikki tällaiset artikkelit on tarkoitettu ei-erikoistuneille), on mahdotonta arvioida tarkasti kaikkia näitä vivahteita.

Lisäksi pohjan laskemiseksi vaadittavan suunnitellun kuorman arvot edellyttävät lisäksi sen jakautumista akseleille, koska se on usein epätasaista. Ja kuorma koostuu koko rakenteen painosta, ottaen huomioon kaikki sen rakenteelliset elementit, itse sääksestä kattoon ja kattoon, kattoihin, ulkoisiin ja sisäisiin pinnoitteisiin ja paljon muuta. Plus, ulkoiset kuormitusvaikutukset lisätään - lumi, tuuli, toiminnallinen dynaaminen ja muut. Sinun on oltava erittäin "asiantunteva" asiantuntija pystyä arvioimaan oikein kaikki nämä parametrit ja määrittämään yleiset ominaisuudet.

Lyhyesti sanottuna, ei väliä kuinka huomaavainen online laskin voi olla, se ei anna oikeaa tulosta pelkästään, koska ei ole takeita siitä, että oikeat alkuarvot on syötetty.

Tuskin on järkevä tapa harjoittaa "rohkeita kokeita" asioissa, jotka liittyvät suoraan tulevan kalliin kodin luotettavuuteen ja kestävyyteen ja ennen kaikkea myös siihen asukkaiden turvallisuuteen.

Se on erilainen asia, kun asiantuntijoiden suorittamien säätiöparametrien laskelmien perusteella on selvitettävä tarvittavien materiaalien määrä - tässä voit myös tehdä itsenäisiä laskelmia. Virheen hinta on joko hankittava puuttuva tai tietty ylijäämä, joka joka tapauksessa vaaditaan rakennuspaikalta ennemmin tai myöhemmin.

Tällaisia ​​laskimia tarjotaan lukijalle julkaisun aikana, kukin omassa osassaan. Tämä tehdään siten, että sekaannusta ei ole, ja että kävijä voi aina palata tähän laskentaan tai siihen, tehdä joitain muutoksia ja turvautumatta koko laskentalgoritmin käynnistämiseen alusta loppuun - useimmissa tapauksissa se ei ole ehdottoman välttämätöntä.

Nauhan syvyys

Laskettaessa syvennystä liuskan perustan asiantuntijat arvioivat useita kriteerejä:

 • Geologinen tekijä. Pohjan tulee olla tiheä, kantava maaperän kerros, joka upottaa siihen vähintään 100 ÷ 150 mm.
 • Suunniteltujen rakennusten piirteet - esimerkiksi vaatimus lattian tai kellarikerroksen läsnäolosta, laivanrakennusteollisuuden järjestelmä.
 • Alueen ilmastolliset ominaisuudet - maaperän jäädytyksen syvyyden laskennallinen arvo rakennustyömaalla.
 • Sivuston hydrologia - vesistöjen sijainti ja niiden vaikutus maaperän jäädyttämiseen ja turvotukseen.

Lasketaan oikein massiivisten rakennusten perustan optimaalinen syvyys tai monimutkaiset maaperät voivat olla erikoistuneita

Luonnollisesti suurelle rakennukselle maisema on mahdotonta arvioida asianmukaisesti kaikkia näitä parametreja.

Ainoa poikkeus voi olla matala perustus, joka on rakennettu kevyille rakennuksille - kaupallisille rakennuksille ja pienille maalajeille tai asuinrakennuksille. Tällaisissa tapauksissa syvä tunkeutuminen ei ole edes tervetullut - tavallisesti jopa 500 mm riittää. Tämän ansiosta voit pienentää mahdollisimman vähän betonin kulutusta ja lisäksi voimien tangentiaalisen käytön ulkoista vaikutusta maaperän turvotuksen aikana vähenee merkittävästi.

Hyvin usein, matalalle perustukselle valitaan suositeltava syvyys, jota ohjaavat taulukot - yleensä riittää. Esimerkki tällaisesta taulukosta on alla:

Suositeltu syvyys, jossa liuskan perustus, mm, riippuen maaperätyypistä