Miten tehdä monoliittinen säätiö itse - ohjeet askeleille

Mikä perusta rakentaa, niin paljon taloa ja seisoo. Siksi sinun on valittava vakavasti pitkäikäisen rakenteen varmistamiseksi. Monoliittinen säätö sopii ongelmajätteiden rakentamiseen, koska rakenteessa ei ole heikkoja liitoksia, kuten esivalmisteissa.

Monoliittisesta betonista on olemassa 3 tyyppiä. Valinta riippuu rakenteen painosta, maaperätyypistä ja budjetista. Ei ole niin vaikeaa kaataa monoliittista säätiötä omilla käsillä, varsinkin matala nauha ja laatta.

Tulevien rakenteiden kaikkien seinien ympärillä tehdään betonin nauha. Se voi olla haudattu (30-70 cm) ja syvä (1 m tai enemmän). Savialtaiden korkealla pohjaveden tasolla on välttämätöntä syventää pohjaa maaperän jäädytyslinjan alle, vahvistaa ja eristää se vedestä. Tämä on paras kellari vaihtoehto talon kellarissa.

Edullisin, koko säätiö on 1-2 metrin pylväitä. Soveltuu vain yksikerroksisiin kevyisiin rakenteisiin kiinteillä mailla. Joskus tämä tekniikka yhdistetään nauhaan pienen kerroksen muodostamiseksi.

Pohjalevyä on helppo laskea ja kaataa. Niin kauan kuin nauha, tällainen säätiö voi olla matala ja syvä. Ensimmäisen vaihtoehdon avulla voit säästää huomattavasti maanrakennustöiden määrää, mutta se ei salli huoneen varustamista talon alle. Mutta olet heti valmis aluslattialle. Toinen tyyppi sopii raskasrakennuksiin, lisäksi voi olla kellari. Mutta tällaisen levyn kustannukset ovat korkeat.

Kun on suositeltavaa käyttää:

 • Ongelmallinen maaperä.
 • Talot, jotka on valmistettu raskaista materiaaleista (betoni, tiili, kivi).
 • Tasalaatuisissa rakennuksissa.

Oletetaan, että olet jo suorittanut kaikki tarvittavat laskelmat, kun olet suorittanut maaperän tarkastelun ja laskenut talon painon ja piirtänyt kaavion tulevaisuudesta. Tekniikka monoliittinen laatat kellarissa on yksinkertainen, joten jos haluat, vain kaada se itse.

1. Merkitse tulevan talon alue järjestelmään.

2. Poista maaperä ja tasoita pinta. Monoliittisen levyn optimaalinen paksuus on 20-40 cm riippuen maaperästä ja rakenteen kokonaispainosta.

3. Me nukkumme hiekkaa, me hyppäämme. Voit tehdä tämän, on parempi kostuttaa, jos mahdollista, käyttää tärisevää levyä tamping. Sitten nukahduvat rauniot, kunkin kerroksen paksuus on 10-15 cm riippuen betonin valmisteen saatavuudesta ja maaperän ominaisuuksista.

5. Rakennamme konkreettista valmistelua. Aseta kalvo pinnalle niin, että neste ei mene hiekkaan. Yleensä käytetään M50 - M100 - tuotemerkkiä. Paksuus - 5-10 cm.

4. Asennamme tarvittavat osat vesi- ja saniteettitiloihin. On parempi asentaa laatikko putkien päälle, mikä säästää rakennetta tuhoamiselta.

6. Aseta materiaalit vedenpitäviksi. Niiden koko tulisi hieman ylittää tulevan pohjalevyn alueen ja kaikki saumat on juotettava.

7. Aseta eristekerros.

8. Asenna venttiili.

9. Asenna muotti.

10. Täytä betoni ja kompakti. On kätevämpää käyttää puristinta tasaisesti ja nopeasti levittää betonia koko muottiin.

11. Me suojataan suojavaipoilla. Odotamme 3-4 viikkoa, kunnes betoni saa riittävästi voimaa jatkotyölle.

Äänet ja suositukset kaatamiseksi

1. Miksi tarvitsemme jäykisteitä?

Levy ei ole aina tasainen. Raskaille rakenteille ja ongelmallisille maille jäykistysrivat asennetaan laakerin seinämien alle. Useimmiten ne ovat suorakulmaisia ​​tai laskevat pohjaan. Tämä muotoilu lisää voimaa. Laattojen yläpuolella olevat kylkiluiden ansiosta voit luoda pienikokoisen teknisen kellarikerroksen, joka helpottaa viestintää taloon. Mutta sitten monoliittisen pohjalevyn pinta ei enää ole karkea lattia.

2. Miten vedenpitävä?

Polyeteenikalvo, jonka paksuus on 200 mikronia tai kateaineita. On olemassa erityisiä materiaaleja betoniin, kuten Delta MC. Se eristää täydellisesti vedestä, ja jos GWL on pieni, se voi olla betonituotteen rooli. Tätä tarkoitusta varten käytetään myös geotekstiilejä.

3. Onko monoliittirakenteen eristettävä?

Kyllä. Betoni johtaa lämpöä hyvin, ja suuri määrä raudoitusta luo kylmiä siltoja. Yleiset eristeet - polystyreeni vaahto ja vaahtolevy.

4. Pitääkö minun tehdä salaojitus?

Tarvitaan ehdottomasti, jos sivustossa on korkea GWL. On tärkeää tarkkailla putkien kaltevuuksia, tarjota paikka veden tyhjentämiselle, tehdä kuopat niin, että putkien siltauksessa ne voidaan puhdistaa. Viemäröinti sijoitetaan yleensä geotekstiileihin hiekka- ja sora-alustalle.

5. Kuinka ja mistä muovista?

Suosittelemme laminoitua vaneria. Tällaisten muottien poistaminen on helppoa. Jos teet sen tavallisista levyistä, leikkaa ne paikalle, missä ne koskettavat betonia. Rakenteessa ei saa olla aukkoja, ja sen voima tarkistetaan potkimalla. On olemassa monia seoksia, joita käytetään muottien voitelemiseen niin, että se on helpompi poistaa, samaan tarkoitukseen voidaan kiinnittää kalvo. Kiinnitä muottiin parempia itsekierteittäviä ruuveja, ei kynsiä.

6. Kuinka vahvistaa?

20-40 cm: n levyille riittää kaksi kerrosta raudoitusta. Vaakasuora etäisyys ei saisi ylittää 20-30 cm: n etäisyydellä betonin levyn rajoista 15-20 cm. Monoliittinen teräsbetonipohja kestää betonista, tiilestä ja kivestä valmistetun kahden tai kolmen kerroksen talon kuormituksen. Vavat, joiden läpimitta on 10-16 mm, sopivat vahvikkeisiin riippuen talon painosta.

7. Mitä voit säästää?

Jos aiot rakentaa suuren kuistin tai terassin, tee nauhan pohja siellä, jotta et käytä betonia, koska kuormitus tässä osassa on paljon vähemmän.

Suuret virheet rakentamisen aikana

1. Väärä hoito. Ohjeiden mukaan betoni tarvitsee 28 päivää tuotemerkin vahvuuden asettamiseksi. Ensimmäiset päivät ovat erityisen tärkeitä, jos sää on kuiva ja aurinkoinen, peittää betonin telttaamalla ja kaada se veteen. Optimaalinen lämpötila kovettamiselle + 15-20 astetta.

2. Pieni merkki. Monoliittisen pohjan rakentamiseksi tarvitaan M200: n yläpuolella oleva betoni, ja jos maaperä on ongelmallinen, yli M300.

3. Heikko muotti. Herkkä rakenne kasvaa seoksen paineen alla, koska tämä betoni ei riitä. Tällaista virhettä ei voida korjata, säätiö on purettava ja rakennettava uudelleen, koska on välttämätöntä päästää se kaikki kerralla. Jos päätät rakentaa oman, on parempi näyttää muottialan asiantuntija.

4. Riittämätön lämpö ja vedeneristys. Korkea lujuus ja vahva vahvistus eivät säästä halkeilusta, varsinkin tulvista kärsiville alueille, ja lämmityskustannukset ylittävät lämmöneristyksen säästöt.

5. Väärä vahvistus. Tangojen liittäminen on välttämätöntä siten, että ne ylittävät toisiaan 10-20 cm halkaisijan mukaan. Monoliittirakenteisessa betonirakenteessa vahvistaminen estää jännitystä ja betonipuristusta, joten lujuus saavutetaan sopusointuisella komponenttien yhdistelmällä.

6. Kuisti. Sitä tapahtuu, että kehittäjät unohtavat kuistin. Mutta on parempi tehdä se heti, niin että kun maaperä kutistuu maaperään, talo ja kuisti eivät eroa toisistaan.

Jos päätät rakentaa itse, tee laskelmat etukäteen ja piirrä kaavio valitaksesi oikean tyypin. Mitään monimutkaista rakennetta ei ole missään tapauksessa mahdollista. Seuraa tekniikkaa rakentaa säätiö askel askeleelta, jotta ei korjata virheitä.

Kuinka tehdä kiinteä monoliittinen säätiö?

Tänään voit käyttää erilaisia ​​tukikohdat taloon, mutta monoliittinen on erityisen suosittu. Tällaisia ​​emäksiä voidaan tehdä nauhan, peruspylväiden ja levyjen muodossa. Yhden tai toisen vaihtoehdon valinta riippuu talosta, jolla talot rakennetaan.

Scheme nauha matala monoliittinen perusta.

Monoliittisen perustan tyypit

Nykyään monoliittinen säätiö koostuu monista eri muodoista, jotka kaikki voidaan yhdistää kolmeen suureen ryhmään:

 • nauha-base;
 • pylväspohjainen emäs;
 • laattapohja.

Kaikki monoliitit voidaan jakaa seuraavilla ominaisuuksilla:

 • yksinkertaiset betonirakenteet, jotka kaadetaan ilman vahvistusta;
 • betonirakenteita, jotka rakentamisprosessin aikana vahvistavat metallivahvojen panssaroidut vyöt.

Järjestelmä teippi monoliittinen perusta syvän pohjan.

Nauhapohja on suosituin, koska rakennustekniikka on suhteellisen yksinkertainen, kustannukset ovat pienemmät kuin laatta, mutta laitteiden kellarissa tai kellarissa on mahdollisuus. Samankaltaista pohjaa käytetään lähes kaikentyyppiseen maaperään, se soveltuu erinomaisesti puulattialle, betonirakenteille, on suositeltavaa kehysrakenteiden rakentaminen. Rakenne on betoniraita, joka kulkee rakennuksen kehällä pitkin tukevien sisäseinien alapuolella.

Pylväskokoinen monoliittinen säätö koostuu tukista eli ontopylväistä, jotka asennuksen jälkeen kaadetaan täydellisesti betonilla. Tällaiset perustukset on vahvistettu metallisilla tangoilla, tavallisesti tehdään puinen tai monoliittinen teräsbetonituotanto.

Monoliittiset laatat ovat luotettavia, niitä voidaan sijoittaa jopa monimutkaisiin ja veteen kyllästettyihin maaperään, mutta sen rakentamisen kustannukset ovat merkittäviä.

Betonimassan kulutuksen lisäksi tällaiseen perustukseen liittyy suuri määrä vahvikkeita, neulotaan erikoisjohdolla.

Nauhan syvyys ja leveys

Monoliittisen nauhan perustan kaatoamiseksi asiantuntijoiden on tehtävä laskelma. Näyttäisi siltä, ​​että se voisi olla yksinkertaisempi, mutta itse asiassa nauhan syvyys, leveys ja laajennustarve jalkaosan pohjalla - kaikki nämä tiedot voidaan saada vain laskemalla.

Monoliittisen pylväsperustan kaavio.

Syvyys riippuu maaperän tyypistä ja rakenteen kuormituksesta. Esimerkiksi alhaisen rakennuksen 50 cm: n nauhan syvyys on riittävä. Jos maaperä on erilainen kausiluonteisesti, on syvennettävä monoliittista säätöä aina 70 cm: n ja todennäköisesti kaikkiin 1,5 metreihin. Säätiön alimman pisteen on oltava jäätymisen alapuolella. Tietojen hankkiminen tällaisen laskennan suorittamiseksi voidaan suorittaa geologiasta. Nämä luvut ovat paikallisissa erikoispalveluissa, jotta ne eivät ole niin vaikeita.

Nauhan leveydestä otetaan huomioon pohjaan kohdistuva kuorma ja tulevan kantavan seinän leveys. Optimaalinen arvo on 40 cm: n arvo, mutta jos pohjan syvyys on merkittävä, on tarpeen lisätä vielä 25 cm dataan, jotta varmistetaan pohjan luotettavuus, stabiilisuus ja lujuus.

Kuinka tehdä monoliittinen nauhalevy: askel askeleelta ohjeet

Jos haluat tehdä kaistaleen monoliittisen perustan, sinun on ensin tehtävä laskelmia näistä parametreista:

 • nauhan leveys ja syvyys, korkeus maanpinnan yläpuolella;
 • pohjan alue ja leveys, sen laajentamisen tarve kuopan pohjassa;
 • raudoitus metallivarret.

Tällaiset parametrit riippuvat monista olosuhteista, jotka vaihtelevat paikan päällä olevista olosuhteista ja maaperätyypistä ja loppuvat ilmastollisilla ominaisuuksilla. On suositeltavaa, että laskelma annetaan asiantuntijoille, sillä jopa pienin erehdys johtaa siihen, että monoliittinen säätiö vähitellen alkaa sortua ja itse talon kanssa.

Säätiön vaiheet:

Pohjakerroksen rakenne vedeneristämällä.

 1. Merkintä sivustossa. Tähän käytetään tavallisimpia köysiä, puupalkkeja, rakennustasoa, mittanauhaa ja puinen neliö. Sivusto merkitsi säätiön tulevaisuuden linjan sijaintia.
 2. Laita kaivanto tietylle syvyydelle. Meidän on pyrittävä pitämään sivujen seinät murtumatta.
 3. Kun kaikki valmistelutyö on valmis, on tarpeen tehdä hiekka täyttö kaivannon pohjalla. Sen paksuuden tulisi olla noin 15-20 cm, minkä jälkeen hiekka kostuu, tiivistetään. Seuraava kerros tulee olemaan sora-alusta, joka on myös painettava ja huolellisesti tasoitettava. Miksi näin? Tällainen tyyny ei ainoastaan ​​suojaa liialliselta kosteudelta, vaan sallii myös sen, että voit jakaa kuorman asianmukaisesti maaperälle, ts. toimii iskunvaimentimena.
 4. Jos projektin laskennassa käytetään pohjaveden ja sedimentin poistamiseen tarkoitettua viemärijärjestelmää, sinun on aloitettava se heti. Kaivannon pohjan tulee olla myös vedenpitävä sulan bitumin kanssa.
 5. Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, on tehtävä kaatopaikka muottiin. Normaalit, sahatavarat, kosteutta kestävä vaneri. Muotti on laatikko, joka on avoin yläosassa, sen seinät on lyödä hyvin tiukasti galvanoidun kynnen avulla. Ei saa jättää aukkoa, epätavuutta on havaittu, koska koko rakenteen lujuus ja luotettavuus riippuu siitä.
 6. Seuraavaksi sinun täytyy tehdä vahvistuskori, joka vahvistaa emolevyn monoliittista nauhaa. Tätä erikoislaskentaa ei tarvita, sinun tarvitsee vain laskea oikein, kuinka monta venttiiliä tarvitaan. Tällainen laskelma ei ole kovin monimutkainen, siinä otetaan huomioon seuraavat: panssaroidun vyön on valmistettu 2 riviä, joista jokainen tarvitsee 2 vaakasuoraa tankoa ja pystysuoraa ohjainta jäykkyydelle. Laskenta suoritetaan siten, että kaikki tangot eivät saavuta muotin reunoja noin 5 cm: llä, ts. Kaatamisen jälkeen lujituksen tai sen osan, jonka kanssa se on sidottu, ei saisi jäädä pinnalle.

Lopullinen työ

Järjestelmä täyttää liuskan säätiö.

Jos valmistusprosessi on päättynyt, voit aloittaa betonin sekoittamisen. On mahdotonta keskeyttää kaatoprosessia - tämä on merkittävä virhe, vankka säätiö ei toimi hyvin. Kaatamisen jälkeen liuos on tiivistettävä, tätä varten käytetään tärisevää levyä tai tavanomaista metallia. Tämä on tehtävä niin, että kaikki ilma on täysin pois seoksesta. Jos jätät kaiken sellaisenaan, niin monoliittinen säätö on kuivauksen jälkeen huokoista.

Säätiö on rakennettu melko nopeasti, mutta aikaa tarvitaan vain kuivua. Kaatumisen jälkeen monoliittinen säätö on suojattava muovikalvolla, ensimmäisten päivien ajan on kostutettava niin, että betoni ei repeä. Kun seos on täysin kuiva, voit jatkaa vedenpitävyyttä. Nauhan yläosa peitetään kahdella kerroksella katemateriaalia. Viimeinen vaihe on vanteet, jotka voidaan tehdä puupalkista, jota käsitellään antiseptisilla aineilla.

Kaistaleen monoliittisen perustan edut ja haitat

Monoliittinen nauhatekniikka, kuten mikä tahansa rakennusrakenne, erotetaan paitsi sen eduista myös sen miinannoista. Ensimmäinen haittapuoli on monoliitin hinta, joka verrattuna muihin vaihtoehtoihin on melko korkea. Mutta vastapaino on suuri lujuus ja kyky asentaa lähes kaikkiin maaperään. Poikkeukset ovat maaperän, kuten kivennäisjalkojen, turvealueiden istutustyypit. Tällaisissa tiloissa voit laittaa vain sarakkeita.

Nauhatyypin monoliittinen perusta on upotettu nauha, jonka syvyys riippuu paikan päällä olevasta maaperätyypistä ja suunnitelluista kuormista. Nauhan monoliittinen säätiö on myös erilainen siinä suhteessa, että se on mahdollista muodostaa tarvittava muoto. Tämä avaa paljon enemmän mahdollisuuksia, ja tekniikka itsessään on yksinkertaisempi kuin monoliittisen levyn kaataessa.

Nykyään rakentamisessa käytetään erilaisia ​​perustuksia, mutta monoliittinen säätiö on erityisen tärkeä. Tämä malli on erittäin luotettava. Yleisimmin käytetty monoliittinen nauha ja laatta, monoliittinen pylväsperusta laadussa ei ole vain huonompi, vaan myös paljon edellä esitetyt tyypit. Se on taloutta edullisempaa, se mahdollistaa talon rakentamisen jopa kaikkein epäsuotuisimmille maaperille, esimerkiksi veden kyllästetyille.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Monoliittinen katto tekee sen itse

Talon rakentaminen ja muutamat muut rakennukset merkitsevät väliseinän tai höyhenpeitteen lattian pakollista järjestelyä. Usein puuta käytetään tämän tehtävän suorittamiseen. Puulattiat on helppo asentaa, mutta jos tarvitset korkealaatuisen eristyksen ja huoneen äänieristyksen, suosittelemme betonielementtejä. Monoliittinen betonikatto voidaan tehdä itsenäisesti. Tutki ohjeet ja jatka.

Monoliittinen betonikatto voidaan tehdä itsenäisesti

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Kattoon asettamista koskevat säännöt

Ennen minkä tahansa työn suorittamista aloitetaan, on hyödyllistä tutustua monoliittisten laattojen asettamista koskeviin sääntöihin. Tärkeimmät suositukset ovat seuraavat:

 • pituus voi olla enintään 900 cm. Tämä on yksi monoliittisen levyn enimmäispituus;
 • nostolevyjä varten on käytettävä erityislaitteita. Tämän vaatimuksen mukaisesti saranat on asennettava laattaan, jonka avulla nosturi voi nostaa tuotteen haluttuun korkeuteen. Itse asiassa tilanteissa, joissa levyjä ostetaan valmiiksi tai ne tehdään itsenäisesti, mutta kentällä;

Asennettaessa levyjä on jatkuvasti seurattava niiden asennuksen tasaisuutta.

Levyt on pinottu 2-3 cm: n välein

Jos yhden levyn pituus ei riitä kattamaan koko span, voit käyttää yhtä seuraavista kahdesta käytettävissä olevasta vaihtoehdosta:

 • Aseta levyt lähelle, jolloin huoneen reunoista tulee aukkoja. Lopussa aukot on täytettävä betonilohkoilla;
 • Aseta levyt lähelle, mutta tasaisin välein (20-30 mm). Lopuksi täytä aukot betonilla, kiinnitä muotit esineen alapuolelle niin, että laasti ei putoa.

Muottien asennus

Ylimaalauksen järjestelyyn liittyvä tekniikka edellyttää horisontaalisten muottien pakollista käyttöä. Voit vuokrata valmiin muottien erikoistuneesta yrityksestä, tai voit rakentaa tarvittavan rakennuksen itse.

Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja kätevä. Valmis tehdas on varustettu teleskooppisilla tuilla, joiden avulla voit säästää aikaa lisävarusteiden valmistuksessa.

Toinen vaihtoehto on enemmän budjetti. Käytä leikattua alustaa, jonka paksuus on vähintään 2,5-3,5 cm. Voit käyttää 2 cm: n paksuista kosteutta kestävää vaneria.

Laudat tulee kaataa mahdollisimman tiukasti. Jos levyjen välillä on havaittavia aukkoja, muotti on välttämättä vuorattu vedenpitävällä kalvolla.

Muotin asennustarvikkeet

Valmista seuraavat muottipesät:

Muottien asennus

Ensimmäinen askel. Asenna pystytukijalat. Paras vaihtoehto - säädettävät teleskooppiset telineet metallista. Niissä ei ole sopivia ja puutöitä, joiden halkaisija on 80 mm.

Räkit asetettu metreihin. Seinien ja niiden lähimpien telineiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 200 mm.

Toinen vaihe. Aseta poikkipalkit tukijalkojen päälle. Tämä on pituussuuntainen palkki, jonka ansiosta koko yläpuolella oleva rakenne tuetaan.

Kolmas vaihe. Aseta muotti ylivuorien päälle. Ensinnäkin asetetaan poikittaiset puupalkit pitkittäisillä tankoilla, niiden päälle - levyt tai vaneri.

Valitse muottien mitat siten, että sen äärimmäiset reunat tulevat vasten seiniä ilman halkeamien muodostumista.

Rakennusmuotti monoliittiset lattiat

Neljäs vaihe. Muottirakenteen yläreunan tulee olla tiukasti samalle tasolle kuin vuorattu seinän yläreuna. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi säädä tukijalkojen korkeus.

Viides vaihe. Asenna rakenteiden pystysuorat elementit. Koska laattojen reunojen pitäisi mennä seinälle, aseta pystysuora aita sopivalla etäisyydellä seinien sisäreunoista.

Kuudes vaihe. Tarkista tasoasennuksen tasomainen taso. Korjaa poikkeamat, jos ne havaitaan.

Kiinnitä muottielementit käyttämällä käteviä kiinnittimiä, esimerkiksi naulaa tai kynsiä.

Jatkossa työskentelyn helpottamiseksi muotti voidaan peittää vedeneristysmateriaalilla.

Teleskooppiset telineet ovat suositeltavia puupinnoilleen, koska metalli on paljon turvallisempi kuin puu. Jokainen teleskooppinen jalusta pystyy kestämään enintään 2000 kg: n kuormituksia ilman muodonmuutoksia ja halkeamia, kuten puupalkin tapauksessa.

Video - Lattiamoduulien asennus

Vahvistusjärjestys

Monoliittinen levy on pakollisen vahvistuksen alainen.

Pohjalevyn vahvistaminen

Ensimmäinen askel. Valmista armeija. Tangojen halkaisija on valittava suunniteltujen kuormien mukaan. Useimmissa tapauksissa käytetään tankoja, joiden läpimitta on 1,2-1,4 cm.

Toinen vaihe. Aseta ensimmäinen vahvistusverkko tulevan monoliittisen levyn pohjalle. Aseta ensin pitkittäiset ja sitten poikittaiset sauvat. Tällaisen verkon optimaalinen solukoko on 120-150 mm. Jos päällekkäisyydellä on pieni alue, voit kasvattaa solujen kokoa 200 mm: iin.

Kolmas vaihe. Kiinnitä teräsliitokset teräslangalla.

Neljäs vaihe. Aseta toinen vahvistusverkko, joka on samanlainen kuin ensimmäinen. Kiinnitä molemmat verkot langalla.

Jos yhden tangon pituus ei riitä, kiinnitä toinen tanko, jonka päällekkäisyys on yhtä suuri kuin vähintään 40 läpimittaa. Toisin sanoen, jos käytät halkaisijaltaan 12 mm sauvoja, päällekkäisyyden tulee olla vähintään 480 mm.

Baariliitoksia suositellaan sijoitettavaksi shakiksi. Lujitustangojen päät on sijoitettava tukipalkkeihin.

Betonin valmistus

Ensimmäiselle valulle valmistetaan standardi betonilaasti. Resepti on seuraava:

 • 2 kpl puhdistettua hiekkaa;
 • 1 osa karkeasta kiviainesta - voit käyttää sekä soraa että soraa;
 • 1 osa sementtiä M400-M500;
 • vettä.

Vesi lisää niin paljon, että liuoksen konsistenssi oli lähellä nestemäistä hapankermaa. Harva ratkaisu täyttää täydellisesti kaikki sisäiset syvennykset ja halkeamat, jotta levy tulee aidosti monoliittiseksi.

Liuos valmistetaan parhaiten betonisekoittimessa. Lataa ensin kuivat ja kovat ainesosat ja lisää sitten vettä vähitellen, mikäli mahdollista sekoittamatta sitä.

Betonisekoittimen puuttuessa voit valmistaa ratkaisun isoon kouruun, mutta tämä on liian pitkä ja melko vaikea, etenkään avustajien puuttuessa.

Täyttölevy

Monoliittisen päällekkäisyyden valumenetelmä voidaan jakaa kahteen vaiheeseen: vuoto ja viimeistely.

vuotaen

Tässä vaiheessa betonin alkuperäinen kerros kaadetaan. Kaada liuos hitaasti ja mitatusti, äkilliset liikkeet eivät ole hyväksyttäviä, koska muotti voi vääntyä tämän takia.

Täytä monoliittinen päällekkäisyys

Älä kaada liian paksua. Tämän kerroksen päätehtävä on täyttää kaikki käytettävissä olevat ontelot.

Valmista täyttö "rauta" lapio koko pinnalle. Tee se sujuvasti ja huolellisesti. Joten poistat ylimääräisen ilman ja täytät pienimmätkin ontelot.

Monoliittinen laatan paksuus

Valmisvalu

Tässä vaiheessa sinun on laadittava erillinen ratkaisu. Resepti on sama kuin edellisessä tapauksessa. Ainoa ero on, että sinun on otettava vähemmän vettä, jotta betoni olisi tiheämpi.

Ensimmäinen askel. Kaada kerros betoni niin paksu, että se pysyy noin 20-30 mm lopullisen monoliittisen levyn laskennalliseen paksuuteen. Kaada hitaasti ja tasaisesti.

Toinen vaihe. Sileä lapio, kuten edellisen osan ohjeista. Jätä betoni muutaman päivän ajan ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

Kolmas vaihe. Valmista liuos, jossa on 1 osa sementtiä ja 3 osaa hiekkaa. Suurta aggregaattia ei tarvita tässä vaiheessa. Lisätään vettä, jotta saadaan keskipaksuutta oleva liuos.

Neljäs vaihe. Täytä uuni liuoksella, joka on valmistettu edellisessä vaiheessa. Kaatamisen yhteydessä tasoitetaan laatta sääntöön, kunnes saadaan täysin sileä pinta.

Tällöin monoliittinen päällekkäisyys on päättynyt. Sinulla on vain jonkin aikaa seurata valun tilaa, jotta betoni jäätyy ja saa voimaa ilman ongelmia.

Betonin huolto kaatamisen jälkeen

Monoliittinen lattialaatta

Betonin kovettumisen aikana syntyy suuri määrä lämpöä, jonka vaikutuksesta kosteuden voimakas haihtuminen alkaa. Kosteuden puute aiheuttaa betonin halkeilua. Siksi ensimmäisten päivien aikana kaatamisen jälkeen sinun tulee säännöllisesti kostuttaa liesi vedellä.

Voit kaataa vettä kauhuihin (2-3 kauhaa puhelinta kohden) tai letkun avulla suihkulla. Voit asettaa vanhat rätit kuivattuun betoniin (parempi kuin kuori) ja kaataa vettä niihin. Vuonna lämpöä kaadetaan betonipäällyste polyetyleenillä, koska johtuen liian nopeasta kuivumisesta, levy voi halkeilla.

Muotti voidaan poistaa noin 10 päivän ajan viimeisen kostutuksen jälkeen. Yleensä levyn vahvuus on 3-5 viikkoa. Tämän ajanjakson jälkeen on mahdollista jatkaa edelleen suunniteltujen rakennustöiden toteuttamista.

Näin ollen on mahdollista järjestää monoliittinen päällekkäisyys itse. Samanaikaisesti käytät paljon vähemmän rahaa tarvittavien rakenteiden järjestämiseen kuin valmiiden tehdasvalmisteisten levyjen ostamiseen. Noudata ohjeita ja kaikki muuttuu.

Kuinka tehdä monoliittinen perustus talon omilla käsillä

Yksi rakennuksen alapuolella olevista muunnelmista on kelluva monoliittinen laatta. Se voi olla sekä matala että ei-haudattu. Tällainen säätiö ei sovellu hankkeisiin, joissa on kellari. Tätä haittaa kompensoidaan edullisella hinnalla ja mahdollisuudella rakentaa monoliittinen säätiö ongelma-alueille, koska se jakaa ja siirtää laadullisesti kollektiiviset kuormat maahan.

Erilaiset pohjalevytyypit

Kiinteää laatua on kolme tyyppiä:

 • yksinkertainen tyyny ilman jäykisteitä;
 • levy yksinkertaisilla jäykisteillä;
 • levy, jossa vahvistetut kylkiluut.

Näiden vaihtoehtojen yhdistelmiä, esimerkiksi kaistalevyn pohjaa. Sitä käytetään, jos on tarpeen rakentaa kellari. Suosittu ratkaisu on levy, jossa on jäykisteitä. Se on suurin voima.

Monoliittinen levy valmistetaan jatkuvalla vahvistamisella. Sen paksuus riippuu suunnitellusta rakennuksesta ja vaihtelee 25 - 55 cm: n välillä. Laatan matalasuojatuotteen käyttö säästää materiaaleja jopa 35-40%.

Luotettavan perustuksen rakentamiseksi on käytettävä vain korkealaatuista betoniseosta ja lujitetta.

Monoliittisen laatan rakentaminen edellyttää, että noudatat rakennussääntöjä ja -määräyksiä. Melkein kaikki rakennusten puitteissa liittyvät ongelmat johtuvat säätiön asennuksen aikana tehdyistä virheellisistä laskelmista tai virheistä.

Suositukset pohjalevyn laajuudesta

Monoliittisen laatan edut pohjana ovat:

 • rakennuksen talousarvio analogien alapuolella;
 • monoliittisen emäksen rakentamisen yksinkertaisuus;
 • kyky kestää suuria kuormia suuren kosketuspinnan vuoksi;
 • ei seinien muodonmuutoksia, koska levy nousee ja laskee tasaisesti;
 • säästöt viimeistelyn aikana, liesi - viimeistelty karkea kerros;
 • mahdollisuus rakentamiseen ongelma-alueille.

Tällaista säätöä suositellaan jäykkien, ei-joustavien materiaalien, kuten tiilien tai hiilihapotettujen betonilohkojen, valmistukseen. Tämä auttaa välttämään halkeamia ja muodonmuutoksia.

Määräysten ja sääntöjen kirjallisuus

Jos haluat oppia täyttämään monoliittisen laatan, jonka käyttöikä on pitkä, ei olisi tarpeetonta lukea ja ottaa huomioon vaatimukset:

 • SNiP kohdassa "rakennusten ja rakenteiden perusteet";
 • GOST "maaperän luokittelu";
 • säännöt betoni- ja betonirakenteiden rakentamiselle.

Yleisten suositusten ja normien noudattamisen ansiosta voit luottaa taloon luotettavaksi pohjaksi ja estää virheitä.

Esitystyön vaiheet

Alusta alkaen on välttämätöntä suorittaa tällainen työ:

 • alueen geologinen tutkimus - mittaa korkeuserot ja määritellä maaperätyyppi;
 • poista maaperän kerros säätiön kohdalta ja syvennä kuoppaan arvioituun syvyyteen;
 • avata tarvittavat viestit tai kirjanmerkit niihin;
 • aseta viemäröintijärjestelmä;
 • varustaa tyyny hiekasta ja murskattua kiveä;
 • avata vedenpitävä pohjapohja;
 • kiinnitä muotti;
 • rakentaa vahvikekehikko, jonka poikkipinta on 12-14 mm, hitsattu tai liitetty erityisellä johtimella.

Tee tarvittaessa muuta työtä. Rakenteen vahvistamiseksi ja geometrian vakauttamiseksi jäykistysrivat on järjestettävä laattaosan alaosaan.

Säännöt monoliittisen levyn valu

Peruslevyn levyn tavanomainen täyttö suoritetaan kerralla. Mutta joskus sinun on tehtävä se useissa lähestymistavoissa. Tee näin valitsemalla osa, joka täytetään täyteen korkeuteen ja joka on aidattu pystysuoralla osuudella kulmassa horisonttiin, jotta syntyvä sauma olisi taipuvainen.

Urakoitsijat pitävät väärin kaataa talon monoliittista perustusta osissa. Mutta itsenäistä työtä varten on täysin hyväksyttävää.

Tuotemerkin ja betonin valinta

Ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista, sinun täytyy tilata betonia luotettavasta toimittajalta. Monoliittiselle pohjalle sinun on valittava betoni, joka täyttää seuraavat vaatimukset:

 • seoksen tiheys on 1850 - 2400 kg / m³;
 • betonin merkki M200: stä ja muusta;
 • konkreettinen luokka B-15: sta ja uudemmasta.

Keskimmäiselle kaistalle sopii betonimerkki 250, jonka vahvuus on 230 kg / cm2, pakkasenkestävyys F200, veden läpäisevyys W4 ja liikkuvuus P3.

Betonin kuivatusvastus riippuu betonin rakenteessa olevien huokosten esiintymisestä. Kiteytymisen aikana vesi laajenee ja täyttää ne, estäen halkeilua.

Kun itse valmistetaan seosta, on välttämätöntä noudattaa tekniikkaa, jolla valmistetaan betonia, jossa on jäätymisvastus F100: sta F150: een.

Suunnitellun rakenteen ja maaperän tyypistä riippuen on suositeltavaa valita seuraavat betonityypit monoliittisen kellariastian kaatamiseksi:

 • M400 - tiilen tai betonin raskasrakenteisiin, heikkoon maaperään;
 • M350 - kevyiden materiaalien, esim. Vaahtobetonin, 2-3 kerroksisiin rakennuksiin;
 • M250 - puutaloille;
 • M200 - runkoteknologiaan rakennettuihin taloihin.

Jos betoniseoksen itse tuotetaan, murskattua kiveä / hiekkaa / sementtiä sovelletaan 3: 1, 5: 1.

Tärkeitä asioita säätiön rakentamisessa

Kun rakennat monoliittisia kellarilevyjä omiin käsiisi, on suosituksia, joiden avulla voit maksimoida käyttöiän. Ne liittyvät tiettyihin työvaiheisiin ja suunnitteluominaisuuksiin:

 1. Betonisekoittimen suositeltava betonitehon korkeus on enintään yksi metri. Vältä vähintään kahden metrin etäisyydellä liikkumista. Aseta sekoitin uudelleen kehän ympäri tai käytä betonipumppua koko alueen täyttämiseen.
 2. Betonikerroksen kokonaispaksuus valitaan suunnitteluvaiheessa tulevaisuuden rakenteesta riippuen.
 3. Muottien korkeus asetetaan 5-10 cm korkeammaksi kuin laatan taso.

Voit lisätä jalustan kantavuutta seuraavasti:

 • jäykisteiden järjestely tapahtuu koko kehän ympäri ja lisäksi kohtisuorassa pitkään seinämään nähden;
 • liitäntäkohdissa (rakennuksen kulmat) varustetaan lisää paaluilla.

Rakentamista paaluilla kutsutaan paalulaatan pohjaksi.

Järjestelyn päävaiheiden visuaaliseen esitykseen voit katsella videota säätiön monoliittisen levyn rakentamisesta.

Monoliittisen levyn raudoituksen vivahteet

Säätösi kaatamisen yhteydessä on muistettava, että kaikkien runkoelementtien metalliosat on peitettävä vähintään 15 mm: n betonikerroksella. Käytännöllisyyden vuoksi alla olevan kehyksen alle sijoitetaan erityinen jalusta, jonka paksuus on 15-20 mm. Tällaisia ​​tukia ei suositella käytettäväksi puuta, raudoitusta tai murskattua kiveä. Ylempi tehonkehys on kiinnitetty vahvikkeen pystysuuntaisiin segmentteihin hitsaamalla tai neulomalla. Seoksen tasoittamiseen ja jakeluun on mahdotonta kävellä raudoituksella, jotta se ei häiritse rakenteensa. Kuorman levittämiseksi levität levyt tai levyt ja poista ne täytettynä.

Monoliittinen laatta voidaan upottaa 30-40 cm: n korkeudella, olla tasainen maanpinnalla tai maanpinnan yläpuolella.

Järjestelyn ominaisuudet talvella

Nolla-lämpötiloissa järjestelyn kustannukset kasvavat, koska täytettyä seosta on lämmitettävä kolme päivää. Lämmitys tapahtuu sähkökotelon sisältämän lämmityskaapelin avulla. Se pysyy suunnittelun sisällä. Lisäksi näitä menetelmiä käytetään:

 • termos - perustus on peitetty kalvolla ja sementin ja veden reaktiosta vapautunut lämpö säilyy;
 • lämpimän muottien järjestäminen - teräksiset kilvet, jotka lämmitetään sähköllä;
 • sekoitus konkreettisia kiihdyttimiä kovettuva, hydraus.

Jälkimmäinen menetelmä on halvempi ja sitä käytetään useammin.

Säätiön hoito kovettumisprosessissa

Monoliittisen laatan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä hoitaa hoitotoimenpiteitä. Koska laatta on valmis karkea lattia, se on tehtävä tasainen kuin mahdollista. Tehdas "kypsytys" betonin hoidosta:

 1. Muottien valvonta Sitä ei saa siirtää. Tunnistamisen jälkeen - eliminoidaan tunnin kuluessa.
 2. Suojelu luonnonilmiöistä. Shelter on organisoitu polyetyleenillä - se auttaa tuulesta ja erilaisista sademäärästä.
 3. Kuivauksen säätö. 8-10 tunnin kuluttua kosteus ei saa laskea alle 90%. Levyn kastelu suoritetaan 3-5 päivää.

On mahdollista aloittaa tällaisen säätiön rakentaminen 2 päivän ajan lämpötilassa 25-30 astetta 5-7 vuorokauden ajan 15-20 asteen lämpötilassa. Talvella on parempi aloittaa rakentaminen kymmenentenä päivänä. Voit poistaa muottien noin viikon kuluttua valaistuksen.

johtopäätös

Jos noudatat tarvittavia tekniikoita ja normeja, jotka koskevat muottien asentamista, betonin valmistusta ja sen kaatamista sekä myöhempää "kypsymisperustan" ylläpitoa, tämä takaa perustan tarvittavat ominaisuudet ja käyttöikänsä.