Chamotte-tiililasi

Tulenkestävän lohkon asentaminen on yksi vaikeimmista ammattimaisista tehtävistä mihinkään muurariin, useimmiten jokaisella liesi-setterillä on omat todistetusti valmistettu ja käytetty laastin samottitiiliä varten. Suuri osa näistä salaisuuksista ei ole selkeää selitystä, mutta kärsivällisyydellä ja järjettömällä mielellä voit valita laastarin koostumuksen ilman salattuja salaisuuksia.

Tulenkestävien seosten kemia ja lämpömekaniikka on hyvin vaikea havaita ja ymmärtää. Elävissä olosuhteissa ei ole mitään keinoa tarkistaa ja sopeuttaa laastin koostumusta paloarkkitehtaille, joten paljon tapahtuu "silmän" avulla ja usein muutetaan useita kertoja, kunnes haluttu tulos saadaan.

Ero kamomilla ja perinteisillä keraamisilla tiilillä

Fireclay-tiiliä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun lohkoon, vaikka muitakin tulenkestäviä aineita. Useimmiten keltainen tai vaalean keltainen, vaalea värisävy. Tärkeimmän eron palokertotiilien välillä on korkea alumiinioksidipitoisuus erilaisissa kemiallisissa muodoissa ja muunnelmissa.

Verrattuna keraamisiin tiiliin, jolla on runsaasti rautaoksidia ja piioksidia, tulisiltojen tiilillä on omat ominaisuutensa, jotka vaikuttavat sen kestävyyteen:

 • Lohkopinnan suuri huokoisuus, mutta nämä huokoset ovat hyvin pieniä, liuos ei tunkeudu hyvin niihin, mutta se on hyvä - kosteus ja ilma;
 • Kunkin tiilen lämpölaajenemiskerroin on ehdottomasti yksilöllinen, mikä vaatii vaikean ja huolellisen valikoiman laastin koostumusta;
 • Tulisijojen palonkestävyys ja plastisuus riippuvat paljolti uunin toimintatavasta eikä ratkaisun tai asennusmenetelmän koostumuksesta.

Hyvä tapa laittaa chamotteja erilaisten reseptien ratkaisuihin

Menetelmä ei ole kovin suosittu ammatti-uunien keskuudessa, monet kritisoidaan liiallisesta, tarpeettomasta monimutkaisuudesta ja työlästä, mutta amatööri on usein ainoa tapa korvata muurausvirheet.

Chamotte on hyvä lämmöneriste, erittäin kova ja jännittynyt tiili, se kestää pitkään korkeita lämpötiloja. Mutta yksi edellytys - asteittainen lämmittely ja jäähtyminen, mikä vähentää sisäisten rasitusten tuhoisaa vaikutusta. Mutta käytännössä tämä on mahdollista vain teollisuusuunit.

Menetelmän ydin on se, että valinta, jolla seos asettaa tulisijan, määräytyy sen sijainnin mukaan uunissa. Lavan, sivuseinien ja uunin kaaren on parempi käyttää erilaista liuoksen formulaatiota. Tämä on hankalaa, se vie kolme kertaa enemmän aikaa työn tekemiseen, mutta se antaa hyviä tuloksia. Jos kaikki on laitettu samanlaiseen laastin koostumukseen, on todennäköistä, että vuodessa on välttämätöntä siirtää tulipesän kaari tai tiilihihnahihna puhaltimen vieressä.

Kotona olevassa uunissa samotin elämää voidaan pidentää vaihtelemalla sidossauman paksuutta ja muurauslaastin koostumusta. Jos uuni on suunniteltu esimerkiksi polttopuun ohella pienelle dacha-muunnokselle, palo voidaan taittaa samaan koostumukseen, jossa on 10% savipitoisuutta ja korvattava 15%: lla hiekkaa pienellä samottijauheella.

On parempi vähentää samotin sisältöä minimiin ja kaksinkertaistaa savipitoisuus, aseta palo sijoittamalla "päähän" käämeen tiilen kanssa laastin savimassalla, jossa uimaveden tiilien sijoittaminen kylmään uuniin ja lämmitettävä höyryhuone.

Laastin koostumus uunin eri osien asettamiseksi

Uunin kunkin elementin lämpöjärjestelmä edellyttää sen liuoksen käyttöä. Ei esimerkiksi ole järkevää käyttää samotin vuorauksen koostumuksen mittasuhteita laastin valmistukseen tiilen savupiipun asettamiseksi. Lisäksi itsekseen asettaminen, jopa yksinkertaiset uunit tai takat, kestää vähintään viisi tai seitsemän päivää, ja valmisteltu liuos on sekoitettava niin usein kuin mahdollista päivän aikana - keskeyttää ja korjata kosteuspitoisuus.

Savi reseptit laastille samotitilalle

Uuniliiketoiminnassa koostumusta, joka perustuu savi- ja sementti-hiekokoostumuksiin, pidetään klassikkona. Savi, sen korkean vesipitoisuuden ansiosta, tekee liuoksesta pehmeän ja muovisen. Sauma on suunnilleen sama, joten on ehdottomasti lisättävä sitä, kun polttopuut on sijoitettu kulmakappaleisiin, paikkoihin, joissa ilma syötetään ja palamistuotteet tyhjennetään.

Jotta kylmempi puhallin ja matalampi lamelli vierekkäin kuormalavan, liuoksen saven määrä tulisi olla ehdotettujen formulaatioiden enimmäismäärä. Yleensä yksi osa savea ja kaksi osaa samottijauhetta, jonka fraktio on 1 mm - 0,1 mm, lisätään seokseen kahdessa osassa sementtiä.

Jos sauma osoittautuu liian hauraksi, savelle lisätään hyvin pieni pesty valkoinen hiekka, noin 1/5 saven määrästä, 1/10 hienoa samottijauhetta ja 15-20 g saippuaa.

Savi kaadetaan pienellä määrällä vettä liuotetulla saippualla ja tunneina leikataan bajonettilla, insinöörileikillä tai vastaavalla sopivalla työkalulla, lisäämällä hiekkaa ja samettia pieniin osiin. Tällainen prosessi tekee savesta "kevyempää" ja muovia, mutta on välttämätöntä käyttää liuosta enintään 3 tunnissa.

Muurausseinät

Tulisijojen pääseinien muuraus tulisi tehdä enintään kaksi riviä päivässä, ja ensimmäinen rivi on parempi kestää muutaman päivän kohdistaa ja vetää luonnos. Seoksen valmistamiseksi käyttäen edellistä menetelmää, mutta koostumuksesta peräisin oleva hiekka on parempi poistaa kokonaan. Uunin kolmen ensimmäisen rivin asettaminen on toivottavaa suorittaa seoksella nestemäisen lasin lisäämisen avulla ja lisätä tulikuoren jauheen pitoisuutta vähintään kahdesti, mikä lisää sauman lujuutta ja jäykkyyttä, mutta lisää krakkauksen taipumusta.

Kuten keramiikan tapauksessa, muurauksen vastustuskyky ja sauman vahvuus riippuvat saven laadusta. Et voi ottaa kovin rasvaista ja muovista savea, sillä on korkea piin ja raudan hydratoitujen yhdisteiden pitoisuus, jolla on huono vaikutus muuraustekniseen tilaan, kutistumisen lisääntyminen ja halkeamat.

Saviastiat eivät sovellu laastiin, ne eivät kutistu, mutta ei vahvuutta, liuos murtuu parin viikon kuluttua kiinteyttämisestä. Kohtuullinen tasapaino voidaan määrittää vain käytännön kokeilla kuivaamalla ja lämmittämällä.

Rasvainen savi kulkeutuu liuokseen, kuten saippualla, laiha lajikkeet ovat erittäin huonosti limpattu myös mekaanisten voimien vaikutuksen alaisena.

Seoksen muodostamisen vaikeus muuraukseen liittyy siihen tarve ylläpitää liuoksen vaadittua sakeutta. Natriumsilikaatti antaa seokselle paremman tarttuvuuden, mutta se heikentää sen plastisuutta. Useimmiten koostumusviskositeetti valitaan empiirisesti siten, että sauman korkeus palokerroksisen painon alla ei vähene enempää kuin 10 mm.

Samaa liuoksen koostumusta käytetään tiilen savupiippuun, mutta viskoosin sakeus.

Laasti kuumaventtiileille

Tulisiltojen työolosuhteet vaativat liitoksen lisääntynyttä lämmönkestävyyttä ja saumojen vähimmäismitat, joilla on suurin tarttuvuus. Useimmiten tulipesän pohjaan pinottu palo-tiilet on liimattu erityisellä liuoksella nestemäisen lasin seoksesta - 1 osa, hieno jauhe sahanpurun tiilestä - 5 osaa ja samettisavea - 2 osaa.

Liuoksen koostumus on kermainen, viskoosiset seokset ovat myös hyviä, mutta ne eivät anna sauman vähimmäismittoja, ja tämä on tärkeää. Sideaineen tarttumisen laadun tarkastamiseksi tiili kostuu vedellä ja pieni osa panoksesta heitetään päähän. Näin ollen oikein valituilla sakeuksilla ja mittasuhteilla tulisijattujen tiilien ratkaisu ei saa virrata tai pudota tiilipinnan päältä.

Komposiittien käyttö muuraustyöteollisuudelle

Teollisuudessa tuotetaan valmiita kuivaseoksia tulipalon tiilien valmistukseen. Tätä seosta kutsutaan laastiksi ja se on mekaaninen seos seuraavista komponenteista:

 1. Chamotte-kuiva pöly, joka yleensä saadaan tulitustarvikkeita ammuttaessa tehtaissa, se on aktiivisempi tarttuvuus kuin huokoisen jauhatamarin tiilien jauhe;
 2. Kuivamaa valkoista bentoniittisavua, jonka pitoisuus on korkeintaan 25% alfa-alumiinioksidia;
 3. Natriumsilikaatin tai nestemäisen lasin kuivajauhe;
 4. Pehmittimet, jotka perustuvat vesiliukoisiin polymeereihin.

Keskimääräinen kulutus on noin 20 kiloa satoja palo-tiiliä kohden. Oikean sakeuden ansiosta sauma on 6-8 mm.

johtopäätös

Jos sinulla ei ole kokemusta ligamenttien ja kamelin muurausvalmistelujen valmistuksesta, käytä valmiita seoksia ja vanhat Neuvostoliiton tulenkestävät tulenkestävät aineet. Tulpat arvosteluiden mukaan laastin pohjaisen laastin ja hyvän Neuvostoliiton kammioiden keskimääräinen laatu ei anna sinun laskea edes amatöörirakentamisessa.

Kuinka tehdä punainen tulenkestävä tiili kotona?

Oletko vakavissani Oikein kotona?

Etsi paikka sopivalla savi. Se tarkistetaan uunin saveksi. Jos kaatunut pallo ei halkeile, savi on hyvä. Vaivaa hyvin. Tee muutamia koekerroksia, joilla on erilaiset hiekkaosuudet, so. Esimerkiksi ensimmäinen on puhdasta savea, toinen on sama määrä savea + 50 g hiekkaa, kolmas on - || - 100 g hiekkaa jne.

Ei tiedetä, kuinka paljon hiekkaa on alkuperäisessä savessa, et tiedä kuinka paljon laittaa. Ehkä - jopa puolet tilavuudesta, en tiedä :) Jos saavutat yli 80% lisättyä hiekkaa, sinulla on silikaattitiili. Kyllä, hiekka on puhdas - pestään ja kuivataan.

Kuivaa viisi ja puoli, anna sen olla huoneenlämmössä. Sinulla on tiili.

Polttaa. Tämä on vaikeampaa.

1-2 päivää (.) Haluan pitää tiilen hieman yli 100 asteessa. 110-120 on lopetettava tiilet. Ylikuumeneminen ei ole sallittua.

1-1,5 päivää, pidät asteiden 600-700 (vaikea mitata, mutta alumiini sulaa tässä lämpötilassa) - kemiallisesti sidottu kosteus poistetaan

1-1,5 päivää lämpötilassa 900-1100 astetta (hopea on jo sulanut, mutta kupari ei ole vielä)

1-1,5 päivää lämpötilassa, kun kupari juuri suli, ts. lämmityksen yläraja

2-3 päivää yhdenmukaista (.) Jäähdytys normaaliin lämpötilaan.

Ja siitä - viikolla vähintään jatkuva tulipalo, ylläpitää oikeaa lämpötilaa jne.

Sitten testi. Kiven päälle putoava tiili ei saa kaatua. leikattuja paloja ei lasketa.

Tässä on paljon hienouksia, ja sopivan saven talletukselle on olemassa parametrien valinta. Kaikkien ajan parametrit, jotka annoin 1-15, 2-3, jne. päivän tulisi valita tietylle savelle, jopa tuntiin asti. Ja yhtenäisellä lämmityksellä. Ja tunnetulla alkuperäisellä kosteudella.

Luulen muutama sata tiiliä, ettet riko jotain heti. :))

Tämä on vakava tuotanto, jossa on tarkat parametrit ja mikä tahansa poikkeama niistä on avioliitto.

Tulenkestävä tiilimuuraus

Uunien ja vuorausuunien asentamiseen käytetään lämmönkestävää lohkoa. Chamotte-tiililasi voidaan tehdä itsenäisesti. Koska tällainen materiaali on kestävä korkeisiin lämpötilaeroihin (jopa 1500 astetta tulipesän kanssa), alkaleilla ja kaikenlaisilla hapoilla, palo-tiiliuunia pidetään luotettavimpana. Chamotte-lohko painaa noin 3 kg ja sen koko on 250 × 120 × 65 mm.

Erityisominaisuudet

Tulenkestävän tiilen asettaminen ei edellytä etukäteen impregnointia, mutta on välttämätöntä puhdistaa pinnat pölystä ja liasta. Oikein sauma enintään 3 mm. Tulenkestävään muuraukseen on 4 luokkaa, jotka eroavat sauman paksuuden suhteen:

 • I - enintään 1 mm;
 • II - 2 mm;
 • III - 3 mm;
 • IV - 3 mm.

Luokka valitaan laskennallisista lämpötiloista riippuen. Alimmassa asteessa - paksumpi sauma. Tulenkestävää materiaalia käytetään uunin täydelliseen rakentamiseen, se on myös tarpeen tulipesän muodostamiseksi ja uunin vuoraukseksi. Tuotteen positiiviset ominaisuudet eivät sisällä ainoastaan ​​lujuutta ja kestävyyttä vaan myös esteettisiä ilmeitä. Lohkon tarkka muoto nopeuttaa asennusprosessia, koska se sopii hyvin laatoille ja laatoille.

Mitä tarvitaan tiili?

Työtöntä ei voi käyttää palamattomia ja perebozhzhennye-kiviä. Ensimmäisessä tapauksessa kivi eroaa huokoisuudesta ja hauraudesta, se on liian nopeasti liotettu kosteuteen. Ja toisessa, rauta ei sovellu käytettäväksi vuorauksessa, vaikka se soveltuu hyvin maanalaisten rakenteiden rakentamiseen.

Kun valitset tulenkestäviä materiaaleja, kiinnitä huomiota merkintöihin - tuotteen "Ш" -merkki tarkoittaa samottikiviä.

Kuinka valmistautua ratkaisuun?

Murskauspalojen tiilien laastia käytetään pääasiassa hiekkasaaleilla (tai ei lainkaan käytetä). Yhdistettä itseään valmistetaan omilla käsillä tai käytetään samettilaastia - hienoa jauhetta, joka lisättävän veden muodostaa seoksen tarvittavan koostumuksen (hiekan tulee sisältää jyviä, joiden koko on enintään 2,5 mm).

Laasti valmistetaan lisäämällä vettä jauheeseen ja vaivaamalla sitä perusteellisesti.

Jauhe, jossa puhdasta vettä on vähitellen lisätty, lasketaan keskipitkäksi (samanlainen kuin hapan kerma) paksuus rakennesekoittajalla tai vaihtoehtoisella työkalulla. Sitten on välttämätöntä valmistaa liuos noin tunnin ajan, minkä jälkeen koostumus sekoitetaan uudelleen. Laadun pääindikaattorina pidetään seoksen tulenkestävien piirteiden samankaltaisuutta ja munien tiilen kanssa. Seoksen lujuuden varmistamiseksi voit lisätä Portland-sementtiä (1/6 suhteessa seoksen kokonaismassaan) tai 100-150 grammaa suolaa liuosta kohti.

Kuinka kokata seos itse?

 • vesi;
 • kamelin hiekka;
 • maahan tulenkestävä savi.

Savi on ennen liotettava veteen enintään 3 vuorokautta sekoittaen toisinaan. Kun materiaali on valmis, sitä hierotaan siiven läpi (asteikot 3 × 3 mm). Savi vieressä vähitellen puuttuu hiekkaa, seulotaan hienon seulan läpi. Se lisätään suhteessa 6: 1 (100 lohkoa kohden käytetään 3 liuoskauhaa tai 40 kg kuivaa seosta). Kvartsihiekkaa, graniittia tai marmoripikareita ei saa asentaa. On suositeltavaa käyttää erityistä hiekkaa (kuorimainen tulenkestävä lohko). Komponentteja sekoitetaan kuivana ja vain vettä lisätään.

koulutus

Ennen kiillotuspalan kiinnittämistä laastiin, on parempi valita ja hienonnata valitut lohkot kuivan asennuksen avulla. Tarvittaessa tiili on esijännitetty, jotta lohkojen välinen maksimitiheys saavutetaan. Tässä vaiheessa vaaditaan vaaditun välyksen tarkistusmittari. Testin jälkeen tulenkestävä tiili poistetaan kuivan muurauksen mukaan.

Sauman paksuus on hyväksyttävä, jos koetin on 15 mm itse sauman paksuuden kanssa, syvyyteen 20 mm.

Kuinka asettaa tulipalon oikein?

Asennusprosessin ensimmäinen ja tärkein vaihe on tarkka merkintä. Sinun on myös noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Jokainen tiili on prosessi, jossa vuorattu ja tasoitettu.
 • Kussakin uudessa tiilirivissä jännittynyt johto kiinnitetään nauloilla tuoreissa saumoissa.
 • Laasti on levitettävä tasaisesti pinnan päälle, sitä on valvottava, koska muuraus ja sen lujuus riippuvat siitä.
 • Tiili tulee kostuttaa jatkuvasti, koska kun kuiva lohko joutuu kosketukseen laastin kanssa, tiili imee aktiivisesti kosteuttaan ja tämä johtaa seoksen ominaisuuksien menetykseen. Kostea lohkot, pudottamalla ne veteen muutaman sekunnin ajan.
Muurausliitosten oikea liitos säästää tiilet ennenaikaiselta vikaantumiselta.

On tarpeen ottaa huomioon, että liitoksen tulee olla korkealaatuista. Vesi voi päästä liian syvään tai täytettyyn saumaan, kosteutta voidaan sijoittaa, joka lämpötilan vaikutuksen alla tuhoaa muninnan. Vahvojen ja korkealaatuisten horisontaalisten kiinnittimien varmistamiseksi ja saumojen paksuuden säilyttämiseksi ne käyttävät reiki-tilauselementtejä, joihin johto on kiinnitetty (ne ovat suunnattu siihen, kun ensimmäinen tiilikerros on asetettu).

Laying 2 tuotteet tehdään lusikka rivit, 1 block - tychkovymi, puolitoista - vuorotellen ja niin ja niin. Uunit, savupiiput ja muut tulenkestävät materiaalit ovat pystysuuntaisia ​​poikittaisia ​​saumoja, jotka on kiinnitetty lähimpään lusikka-riviin lattialla, ja höyhenissä - neljänneksellä lohkosta. Pystysuuntaisten ja pitkittäisten ompelulinjojen ligaatio tehdään vuorottelevilla riveillä, joiden korkeus on asetettu.

Fireclay chamotte-tiili: valmistusperiaate ja levitetty muurauslaasti

Tiili monta vuosisataa on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Yksi tällaisista alueista pidetään pechestroenie, hän on hänen kanssaan, että nykyisten tiilien nykyiset ominaisuudet liittyvät.

Mutta älkäämme pääse itsellemme, tarkastelemme yksityiskohtaisemmin materiaalia, joka sopii parhaiten kotitalouksien uunien rakentamiseen.

Valokuvassa tuhkatehtaat, jotka on tarkoitettu erilaisten mallien uunien rakentamiseen

Chamotte-versio savi-tiilestä

Tämän tuotteen tärkein ominaisuus - pieni "ilman" paino ei vähiten vaikuta ominaisuuksiin, joiden ansiosta se kestää korkean lämpötilan ja suora kosketus tulipaloon.

On kuitenkin syytä huomata, että kun hankit tulenkestäviä tulenkestäviä tiiliä, kiinnitä huomiota tuotteen merkkiin. Mitä korkeampi se on, materiaalin katsotaan olevan korkealaatuista (katso myös artikkeli Chamotte-tiilipaino ja muut tuotteen ominaisuudet).

HUOM! Toinen positiivinen pieni massa on kuorman pieneneminen millä tahansa pinnalla. Rakennuksen rakenteessa voit säästää säästä.

Tulisijattujen tiilien ulkonäkö:

 • Se valmistetaan oikeassa geometrisessä muodossa (jos tuotantotekniikka ei häiriinny): suora, kiilamaiset ja trapetsiset.

Tulisijojen rakentamiseen suunnitellut savipatjat

 • Pinta ja pohja ovat rakeita. Tämä tekijä on tarkistettava ennen rakennusmateriaalin hankintaa.
 • Materiaalin värin tulisi olla kellertävän olkea ja pieni osa punertavista sulkeumista.

Fireclay-tiilet, vaikka ne ovat ehjät, mutta näyttävät melko hyvältä sivustolta

Tietosi! Voit varmistaa tuotteen aitouden napauttamalla tiiliä, jos ääni soi, niin materiaali on kunnollista laatua.

On myös syytä mainita yksi ominaisuus, joka näkyy, kun tiili on rikki. Jos se on jakautunut suuriksi kappaleiksi, materiaali on laadultaan korkealaatuista, jos se on kaatunut - heikkolaatuinen väärennös. Asiakirjojen laadun tarkastaminen - tarkista varmenteiden saatavuus myyjän valmistajalta, kaikkien on oltava johdonmukaisia ​​GOST 390-96: n kanssa.

Kiinnitä huomiota reunoihin, joissa on paljon siruja - tämä tarkoittaa tuotteen heikkoa laatua.

Tulisijattujen tiilien valmistusta koskevat periaatteet

Ennen kuin tutkitaan koko polkua, jossa savi-tiilet leikataan sekoittamalla mineraaleja poltettuun lohkoon, tarkastellaan materiaalin teknisiä ominaisuuksia:

 • Voimakkaasti, kuten rakennustiilien, se on edellä silikaattiteollisuuden edustajia. Toisaalta tämä on hyve, joka ei salli sen halkeilua sekä lämpö- että mekaanisissa vaikutuksissa. Toisaalta on haitta, joka ei salli materiaalin leikkaamista helposti.
 • Termisen stabiilisuuden osalta tämä luku pysähtyi noin 1400 asteeseen. Samalla tuotteella on edelleen marginaali (kriittisissä tilanteissa) 100 astetta.
 • Se on alumiinioksidin (tai sen pitoisuuden) koostumus, joka pääosin määrää tiilen lämmönjohtavuuden. Jos materiaali on hyvin huokoista, se kuumenee pidempään, koska se itse asiassa jäähtyy - tämä on sen kertymäominaisuudet. Toisaalta suuri huokoisuus vähentää materiaalin lujuutta.

Useimmiten palo-tiilet ovat koristeet

Mielenkiintoista! Painoltaan on mahdollista määrittää tiilen lämmönjohtavuus, sitä pienempi on, sitä suurempi lämmönjohtavuus.

 • Toinen epämiellyttävä hetki on tuotteen hinta. Silti palo-tiilet tuotetaan pienemmässä tilavuudessa kuin tavallinen keramiikka, joten niiden kustannukset ovat liian korkeat.
 • Positiivisia piirteitä ovat vastustuskyky aggressiiviselle hapolle ja emäksisille väliaineille.

HUOM! Vaikka uunin rakentamiseen tulee, niin materiaalin määrän kustannukset ovat pienemmät.

Ja nyt tuotantoprosessin ominaisuus, joka on rakennusmateriaalin perusta:

 • Materiaalin perustana on tulikuoren ja tulenkestävän saven seos, jossa mineraalien laatu on lopputulos. Mitä korkeampi ja puhtaampi tuote, sitä luotettavampi ja tehokas tuote on.
 • Polttoprosessia noudatetaan tiukasti, pienin rikkominen johtaa teknisten ominaisuuksien muutoksiin. Esimerkiksi jos palamaton palo poltetaan, tuotteen pinta peitetään kestävällä lasiaineella, mikä lisää materiaalin lujuutta.

Näyttäisi siltä, ​​että tämän pitäisi olla meidän eduksi, mutta valitettavasti se ei ole niin - tällaista tiiliä ei voida käyttää uunien ja tulisijojen asettamiseen. Jos jätät sen "raakaksi", se sietää sienen imeä kosteutta, vähitellen romahtaa.

 • Tuotantotekniikka ei ole käytettävissä garaznikille tai asiantuntijoille, jotka halusivat säästää rahaa ja tehdä tulisijattuja itsestään. Tämä ei ainakaan ole käytettävissä käytettäessä nykyaikaisia ​​laitteita.

Tavanomaisessa ohjeessa (käytetty kuonan tiilen) ei ole sopiva tässä tapauksessa, se on liian "yksinkertainen" tehdä lämpöä kestävä materiaali ilman erityisiä uuneja. Kotitekoisissa "uuneissa" lämmön tasaisen jakautumisen saavuttamiseksi ja kuivattamiseksi tiili oikein ei toimi.

Hieman ratkaisu

Lopuksi työtaso vaatii paitsi tulenkestävän materiaalin käyttöä, mutta ratkaisun on täytettävä myös vaatimukset. Joten esimerkiksi palonkestävyyden laadun määrittämiseksi on tarpeen tehdä liuoksesta viskoosi. Monet asiantuntijat neuvovat lisäämällä epäpuhtauksia seokseen lisäämään sementin suojausta ylikuumenemiselta.

Laastikerroksen paksuus ei saa olla yli 3 mm, erityisesti uunin sisäseinämissä.

johtopäätös

Fireclay-tiiliä ei voida verrata muihin rakennusmateriaalin vaihtoehtoihin. Jos tarkastelemme kaksinkertaista silikaattilattiaa M 150, sitä voidaan käyttää mahdollisimman korkeana katon yläpuolelle asennetun putken yläosaan (ks. Myös artikkeli Kevytkampelitiili - materiaalin ominaisuudet ja sen käyttöalue).

Siinä vaiheessa vähimmäislämpötila ja tiili eivät tunne niin kovia kuormia. Mutta hänen plussansa on ulkonäkö, joka on paljon houkuttelevampi kuin kamelin lohko.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Kuinka ratkaisu on palo-tiilien ratkaisu

Tulenkestävien tiilien laastaria on vaalennettava tietyillä säännöillä, mutta tiilimuodon laatu riippuu siitä. Venäjän uunien, tulisijojen, grillauskeskusten ja muiden rakennusten rakentaminen on edelleen yksi suosituimmista rakennustyypeistä. Sitä ei voida kuvitella ilman tulenkestäviä (samotti) tiiliä.

Suhteita betonin sekoittamiseen.

Tällaisten esineiden runsaudella ei ole vieläkään vaihtoehtoa palo-tiilien käytöstä. Tämä ihana materiaali valmistetaan tulenkestävän saven, kaoliinin ja kamelin jauheen niin kutsutusta jauhemaidosta. Tuloksena on materiaali, jolla on erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia:

 1. Lisääntynyt vastustus alhaisissa lämpötiloissa;
 2. Väkevyys aggressiivisten emästen ja happojen toimintaan;
 3. Säilyttää 1500 astetta ilman itsetuhoa.

Tällaiset erinomaiset ominaisuudet edellyttävät sopivan adheesioliuoksen käyttöä, jolla on samankaltaiset ominaisuudet.
Ei ole yllättävää, että tällaisen liuoksen valmistamiseen käytetään myös kamotteita.

Taulukko ja ohjeet liuoksen valmistamiseksi.

Aine saadaan valkoisesta kaoliinisavusta, jota esikäsiteltiin korkealla lämpötilalla. Tämän jälkeen materiaali hankkii kiven ominaisuuksia, se murskataan ja saadaan samettikerros. Kuvaus samotisällöstä. Myymälöissä samettikerrosta löytyy kuivan rakennusmassan muodossa, joka lisätään erilaisiin rakennusten muuraukseen ja laastariin.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet. Kun ostat tätä materiaalia, sinun on syytä tarkkailla vanhentumispäivää. Tämä on tärkeää, koska samettisavi menettää ominaisuutensa pitkäaikaisen varastoinnin aikana. Chamotte-savi valmistaa kuivia seoksia kipsi- ja muurauslaastareiden valmistukseen ja tulenkestävien tiilien muodostamiseen. Chamotte-savi tekee ratkaisusta hyvin oudon. Työkyvyttömät rakennuttajat kohtaavat usein suuria ongelmia tehdessään muurahaisia ​​tulenkestävästä materiaalista: se on varsin hauras ja kipsi halkeaa ja putoaa.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi tarvitaan kaoliinisavua palamisen aikana kadonneen plastisuuden palauttamiseksi. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla: lisäämällä erityinen liima tai tavallinen hiekka.

Liuosvalmistelu munakoispalojen valmistamiseksi

Tulenkestävien tiilien sijoittaminen yksinomaan hiekka- ja saviastian avulla ja joissakin tapauksissa jopa ilman sitä.
Ratkaisun valmistelemiseksi voit käyttää valmiiksi valmistettua seosta, joka on ostettu myymälästä ja valmistele se itse. Ns. Samottilamella valmistetaan kuivaa hienoksi jauhettua tulenkestävää jauhetta. Tämä on käyttövalmis puolivalmiste, joka veden lisäyksen jälkeen sekoitetaan perusteellisen sekoittamisen jälkeen valmiiksi seokseksi polttopuuterakentamiseen.

Hiekka soveltuu laastille, jonka raekoko on enintään 2,5 mm.

Teollinen sekoittimen tai jotain vastaavaa seosta saatetaan homemediakermaan johdonmukaisuuteen. Kun liuos on valmis, sen annetaan tunkeutua tunnin ajan, minkä jälkeen se sekoitetaan perusteellisesti uudelleen. Voit antaa linnoituksen yhdistelmän, voit lisätä hieman portlandsementtiä. Seoksen laadun tärkein kriteeri on sen tulenkestävien ominaisuuksien läheisyys, joka on samanlainen kuin tulenkestävän tiilen ominaispiirteet.

Menettely ei ole olennaisesti erilainen kuin perinteinen ratkaisuvalmistelu. Tarvitaan vain useita tarpeellisia toimia. Maaperä on liuotettava veteen 3 vuorokauden ajan, ja se on sekoitettava säännöllisesti. Tämän jälkeen savia hierotaan siiven läpi ja lisätään seulotettua hiekkaa. Osien ihanteellinen suhde on 1 osa savesta 6 osaan hiekkaa. Sekoita komponentit kuivassa tilassa ja lisää sitten vettä.

Huolimatta näennäinen yksinkertaisuus käyttää fireclay laasti, muuraus laatu käyttämällä tällaista ratkaisua ei voi olla hyväksyttävä taso kutistuminen.

Vaihtoehtona laastille voi olla muurausseos, joka on keitetty omilla käsillään.

Tulenkestävä ratkaisu omalla kädelläsi

Ratkaisua valmisteltaessa on välttämätöntä ottaa tarkkaan huomioon mittasuhteet.

Tulenkestävän laastin valmistukseen ja asennukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • maali tulenkestävä savi;
 • kamelin hiekka;
 • vesi;
 • sementti;
 • suola;
 • liima;
 • ämpäri;
 • seula;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • rakennustaso;
 • rautatie;
 • kynnet;
 • johto.

Vettä on lisättävä vähitellen, jotta ei menetä vaiheessa, kun liuos saavuttaa smetan koostumuksen. Liuokseen, jossa fireclay tiilimuurauksen oli vahvempi, on tarpeen lisätä 100-150 grammaa suolaa per ämpäri lopullinen ratkaisu, muutama nestemäisen sementin tai liimalla.

Tulisijoitustapahtuma

Asennusprosessin alussa on oltava perusteellinen merkintä. Erinomainen apu on ns. Kuiva muninta, kun ne poimivat tiilet, säätävät toisiaan ja asettavat tiilien välisen kuilun koon. Kuivan kuoren päätyttyä tiilet poistetaan järjestyksessä testin aikana. Älä unohda, että sauma on suljettava ylemmällä tiilellä, mikä antaa muurausmateriaalin suuremman luotettavuuden. Erityisesti on kiinnitettävä huomiota liitoksen laatuun ongelmien välttämiseksi työn päätyttyä.

Liuoksen valmistuksen laatu vaikuttaa suoraan tulenkestävän tiilen sauman paksuuteen. Näin ollen tämän indikaattorin saumat on jaettu neljään ryhmään:

 • Luokka 1 - hitsauspaksuus alle 1 mm;
 • 2-luokka - sauma on 2 mm;
 • Luokka 3 - sauma on 3 mm;
 • Luokka 4 - sauma on paksumpi kuin 3 mm.

Muurausluokka määrittelee muurauslämpötilan käyttöolosuhteet. Mitä korkeampi suunniteltu lämpötila on, sitä ohuempi on, ja sitä paremmin ratkaisu sekoitetaan. Keinot tulenkestävien tiilien asettamisen laadun tarkastamiseksi. Ensinnäkin hallitse sauman luokkaa. Tätä varten käytä erityistä koettimen leveyttä 15 mm ja paksuus yhtä suuri kuin sauman paksuus. Tällaisen koettimen ei tulisi tunkeutua sauman päälle yli 20 mm: n syvyyteen.

Mitään muurausta ei voi tehdä koskematta kutakin tiiliä lastalla. Tämä johtaa lopulta epätasaiseen muuraukseen. Vika on korjattava, kunnes liuos on riittävän tuore. Käytä reiki-tilausta tasaisen vaakasuuntaisen ja saumojen saman leveyden varmistamiseksi. Ne kiinnittävät ohuen kestävän pitsi, joka asettaa oikeat muotoiluparametrit.

Jokainen seuraava kerros altistetaan nauhalle, joka on venytetty tuoreeseen saumaan asetetuista nauloista. Prosessin jokaisessa vaiheessa on välttämätöntä seurata tiiviisti ratkaisun tasaista jakautumista tiilien välillä. Epätasainen jakautuminen heikentää huomattavasti tulenkestävien muurausten ominaisuuksia. Kuten tavanomaisen muurauksen tapauksessa, tiilen tulisi kostua runsaasti. Muussa tapauksessa tiili imetään aktiivisesti liuoksesta, mikä heikentää merkittävästi sen ominaisuuksia.

Paras tulos on, jos tiilet pidättävät jonkin aikaa astiaan vedellä ennen muninta. Tämä menetelmä poistaa materiaalin pölyltä ja kyllästää sen vedellä. Tulenkestävien tiilien asettaminen asianmukaisesti valmistetulla laastilla ei ole helppo prosessi, mutta jos kaikki on tehty sääntöjen mukaan, liesi tai takka miellyttävät silmiä kauneuden kanssa, ja kehosi on hedelmällistä lämpöä monta vuotta.

Tulenkestävien tiilien tuotanto ja koostumus

Tulenkestävää tiiliä käytetään kotitalous- ja teollisuusrakentamisessa. Tulenkestävän tiilen koostumus sisältää 70% tulisijasta. Tämä on tulisaven. Sitä käytetään rakennusten rakentamiseen, jotka altistuvat korkeille lämpötiloille. Se soveltuu omien tulisijojen, uunien, kylpyammeiden, grillin rakentamiseen. Tulenkestävä materiaali on materiaali, joka pystyy toimimaan korkeassa lämpötilassa ilman menetystä.

Tulenkestävän tiilen tärkein osa on kamomilla - tulenkestävä savi.

Markkinoiden yksinkertaisia ​​rakennusteitä edustavat kaksi tyyppiä:

 1. Keramiikkaa. Hän ei pysty kestämään korkeita lämpötiloja. 1200 ° C: ssa tällainen tiili alkaa sulaa, ja kun se jäähtyy, se murenee. Se on valmistettu eri laatuluokista.
 2. Silikaatti. Se valmistetaan hiekalla, kalkilla ja muilla lisäaineilla, jotka antavat rakennusaineelle erilaisia ​​ominaisuuksia. Hän ei pysty kestämään merkittävää lämpötilaa. Äkillinen kuumennus tai jäähdytys, pitkäaikainen altistuminen tulelle.

Tyyppien palo-tiilet

On vain neljä tyyppiä:

 • Tärkein.
 • Hiiltä.
 • Kvartsia.
 • Alumiinioksidia.
Tuotantosuunnitelma

Ensimmäisiä kahta tyyppiä käytetään teräsvalmistuksessa. Tärkein tulenkestävä rakennusmateriaali valmistetaan kalkki-magnesiumoksidilla. Hiiliteräksen koostumus sisältää kvartsia. Se voi joutua kosketuksiin yksinomaan tulen tai metallin kanssa. Kosketus alkaliin ei ole sallittu.

Yleisin alumiinioksidi (samotti) tiili. Tulenkestävien tiilien valmistus suoritetaan lämpökäsittelyllä, joka koostuu samotipulverista ja tulenkestävästä savesta.

Chamottin tuotanto

Alumiinitiilet valmistetaan GOST 390-69 mukaisesti. Saatavana 2 versiossa: 250 * 123 * 65 mm ja 230 * 113 * 65 mm. Siinä on hienorakenteinen rakenne.

Lohkot sisältävät 70% kamelli savea, 30% koksi- ja grafiittijauhetta. Lohkon paino riippuu sen koosta ja rakenteesta, se on saatavilla painoltaan 2,5-6 kg.

Ylläpitää lämpötilaa 1000 - 1800 astetta ° C. Hän ei reagoi ollenkaan toistuviin teräviin lämpötilan muutoksiin. Asiantuntijat käyttävät tämäntyyppisiä rakennusmateriaaleja kotitalouskattiloiden rakentamiseen.

Tulenkestävien lohkojen erottuvat merkit:

 1. Kun napautetaan, tulenkestävä tiili tekee soinnillisen metallisen äänen.
 2. Kosteutta kestävä.
 3. Hiekka keltainen ja rakeinen pohja.

Valmistajat tekevät erilaisia ​​tulenkestäviä tiiliä. Ne eroavat massasta, koosta, muodoista sekä huokoisuuden ja tuotantoteknologian asteesta. Seuraavat lajikkeet ovat myynnissä:

 • suora viiva;
 • puolisuunnikkaan;
 • kaareva;
 • kiilaa.

Nämä palopelityypit mahdollistavat rakenteen rakentamisen.

Huokoisuuden koostumus ja aste huomioon ottaen valmistetaan palokuvamalleja:

Tulenkestävien materiaalien vertailu.

 1. Erityisen tiheä. Sen huokoisuus on alle 3%.
 2. Suuri tiheys. Porositeetti - 3 - 10%.
 3. Tiheä. Porositeetti - jopa 16%.
 4. Tiivistetty. Porositeetti - jopa 20%

Tulenkestävien tiilien ominaisuudet auttavat tekemään luvallisen valinnan lohkojen rakentamiseen.

Muodostumismenetelmän mukaan on jaettu tällaisiin paloarkkitehtaisiin:

 1. Cast from slip.
 2. Sulatettu.
 3. Muovattu puolikuiva tai muovinen menetelmä.
 4. Kuuma painettu.
 5. Termoplastinen.

Palo-merkkejä

Jokainen lohko on merkitty.

Siinä määritetään palo-tiilien tekniset ominaisuudet ja koostumus:

 1. ShA, ShB, ShAK - nämä ovat yleisiä lohkoja. Näistä voit tehdä uunin, takka. Ne ovat erittäin kestäviä ja kestävät jopa 1600 ° C: n lämpötiloja. Hinta / laatu -suhde on täydellinen.
 2. ШУС, ШВ - näille lohkoille on ominaista korkea lämmönkestävyys. Käytetään teollisuudessa kaivosten ja kanavien seinien vuoraukseen (suojeluun).
 3. PB. Tuotteet, joita käytetään grillikattiloiden asettamiseen.
 4. PT. Tämän merkin lohkoja käytetään tulisijojen sisäseinien rakentamiseen.
 5. SKS. Tuotemerkki on välttämätön koksin tuotantolaitosten valmistuksessa.
 6. SHL. Tämä on kevyt kamotti, joka sopii uuneille, joilla on alhainen lämmityslämpötila (enintään 1300 ° C).
 7. SHTSU. Näitä lohkoja käytetään uunien muurauskierteisiin malleihin.

Jokaisella merkillä on oma koko, paino, koostumus. Ennen ostamista sinun on tutkittava huolellisesti merkinnät, minkä jälkeen voit aloittaa kortin valitsemisen.

Chamotte Harm

Uskotaan, että tämän tyyppinen rakennusmateriaali sen käytön aikana voi vahingoittaa ihmisten terveyttä. Tieteellistä tutkimusta ei kuitenkaan ole vahvistettu. Päinvastoin, tiili on erilainen siinä, että se on tehty savi. Ja sitä pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina. Ilmaan ei pääse haitallisia aineita.

Asennuspalojen tekniikka on melko yksinkertainen, joten yksityisen kiinteistön omistajat vaativat tätä rakennusmateriaalia. Sitä käytetään asentamaan tärkeitä alueita uuneille ja tulisijoille. Siksi on mahdotonta hankkia viallinen tai huonolaatuinen materiaali.

Rakenteiden rakentamiseen tarvitaan erityinen tulenkestävä laasti, jolla on oltava riittävä viskositeetti. Savupiipun rakentamisen osalta lohkojen on oltava pakkasenkestäviä.

Chamotte-tiililasi

Kun rakennat venäläistä uunia, grilliä, grilliä tai jaloa takkaa, tulenkestävää (chamotte) tiiliä ei voi tehdä. Tämä huomattava lämmönkestävä tiili, joka on välttämätön uunin polttoaineiden asettamiseksi ja peittämiseksi, valmistetaan korkealaatuisesta maaperästä tulenkestävästä savi (kaoliini) ja samottijauhe. Se on erittäin kestävä alhaisissa talvilämpötiloissa, jotka kestävät haitallisia alkaleja ja happoja. Ilman vahvuutta, se kestää jopa 1500-1600 astetta. Kosketukseen on hieman karkea, ja sen sormenpäillä tuntuu sen rakeinen rakenne. Palonkestävä tiili painaa noin 3 kg, vakiokoko on samanlainen kuin punainen, 250x120x65 mm.

Fireclay-tiilet on valmistettu korkealaatuisesta tulenkestävästä savesta ja samottijauheesta. Se kestää alhaisia ​​talvilämpötiloja ja kestää jopa 1500-1600 C: n lämpötiloja.

Chamotte-tiiliä leikataan kovasti, kun käytetään hiomakonea timanttikiekalla.

Toisin kuin punainen, tulenkestävä tiili ei vaadi liotusta, mutta ennen sen asettamista on välttämätöntä puhdistaa lian ja pölyn pinta harjalla. Tulenkestävien tiilien muurausliitoksen paksuus ei saa olla yli 3 mm.

Miten valita kamomilla tiili

Uunin tiili on sileä, ilman halkeamia, naarmuja, hilsejä ja valkoisia pisteitä, oikea muoto. Tavallinen tiilikoko on 230x114x65.

Tulenkestävien tiilien väri vaihtelee kermamäistä, melkein valkoisesta, vaaleanruskeaan. Mitä enemmän kyllästyneempi ja tummempi väri, sitä parempi on, että tiili sopii uunin tulipesän asettamiseen.

Tiilen on oltava siisti, tasainen, ilman naarmuja ja halkeamia, ilman ärsytystä ja valkeita pilkkuja, vakiokokoisia, säännöllisiä muotoja. Koputessaan sopiva tiili tekee soinnillisen äänen metallisella vihjeellä. Kun iski vasaralla tai taltalla, se ei murene, vaan se jakautuu suuriksi paloiksi.

Tiiliä ei missään tapauksessa saa käyttää tiilimuuraukseen, koska se on erittäin hauras ja huokoinen, se ei siedä pakkasten ja imee kosteutta nopeasti. Tällaisella tiilellä on vaaleita, sinapin sävyjä ja äänet kuuroilta, kun niitä iski. Tuhoutunut tiili mustaisee alas ydin, hiiltynyt ja sulanut. Tätä tiiliä kutsutaan rautamalmiksi. Se on erittäin kestävä ulkoisiin vaikutteisiin ja siksi soveltuu hyvin viemäreiden tai rakennusten perustusten järjestämiseen, mutta ei uuniin.

Osta tiili, kiinnitä huomiota merkintöihin. Tämä on välttämätöntä, jotta se ei sekaisi sitä muiden tyyppisten tiilien kanssa, jotka ovat täysin sopimattomia asentamista varten - esimerkiksi haponkestävä, jolla palo on melko samanlainen ulkonäössä ja värissä. Tulenkestävien tiilien tulisi olla merkitty kirjaimella "W".

Fireclay-tiilien on oltava merkitty kirjaimella Sh.

Useimmissa tapauksissa palo-tiiliä käytetään yksinomaan tulipesän asentamiseen ja vuoraukseen. Kuitenkin on täysin hyväksyttävää tehdä tulisijat ja uunit kokonaan tulenkestävistä tiilistä varsinkin tapauksissa, joissa punaisen tiilen muotoiluominaisuudet eivät ole tyydyttäviä. Fireclay-tiili on kaunista, luotettavaa, kestävää ja helposti leikattua laatat tai keraamiset laatat. Lisäksi sen hyvä geometria yksinkertaistaa suuresti munintaprosessia. Kuitenkin sinun pitäisi harkita taloudellisia ominaisuuksia, koska tulenkestävä tiili on paljon kalliimpaa kuin punaisella.

Nyt kun olemme valinneet oikean tiilen, voimme aloittaa laastin valmistelun.

Kuinka valmistautua ratkaisu tulenkestävien tiilien

On muistettava, että punainen tiili asetetaan punaiseen saviin, ja tulenkestävä on sijoitettu tulenkestävään, eikä mikään muu.

Valmistuslaasti, joka on valmistettu valmiista kuivasta seoksesta - tulisilusäiliö.

Muurauslaastia voidaan valmistaa omiin käsiisi tai valmistaa kuivaa seosta, niin sanottua samettilaastia. Joka tapauksessa tulenkestävän liuoksen valmistusta varten käytetään puhdasta, mieluiten sadevettä, ei öljymättömiä, epäpuhtauksia, joiden suolapitoisuus on vähäinen. 100 tiiliä tarvitsemme 3 kauhaa käsisekoitetusta laastista tai noin 40 kg kuivasta sekoituksesta. Siksi ennen sekoittamista tai ostajien hankkimista tarkista huolellisesti uunin järjestys.

Valmis kuiva tulenkestävä seos, eli samettilaasti, toimii tunnetulla periaatteella "vain lisää vettä". Vettä lisätään, kunnes tulenkestävä liuos saavuttaa paksun kerman koostumuksen. Se sekoitetaan sekoittimeen tai sähköporaan, jossa on huomattava määrä - betonisekoittimella (sekoitus vähintään 5 minuuttia). Sekoittamisen jälkeen liuos jätetään tunnin ajaksi, jonka jälkeen se sekoitetaan uudelleen. Lujuuden vuoksi on suositeltavaa lisätä portlandsementtiä noin 15% kuivan seoksen alkuperäisestä määrästä. Kaikki on valmis, voit laittaa tulipaloja.

Kuitenkin, vaikka valmiin seoksen käyttö säästää aikaa ja vaivaa, laastin kiinnittäminen antaa melko voimakkaan kutistumisen ja on vähemmän kestävä kuin tulenkestävässä savessa sekoitettu liuos, johon on lisätty samottihiekkaa. Siksi on parempi sekoittaa ratkaisu itse.

Chamotte-savea liotetaan 10-12 tuntia ja sekoitetaan säännöllisesti.

Tee tämä pakkaus maaperän tulenkestävästä savi (valkoinen kaoliini) ja liota vähintään 12 tuntia, ja parempaa - 2-3 päivää. Jos kaoliinia ei ole, sininen kambriisi on hyväksyttävissä. Veden tulee kattaa savesta kokonaan. Ajoittain liotettu savi tulee sekoittaa. Sitten savi hierotaan huolellisesti 3 * 3 mm: n solujen seulan läpi. Huomio olisi kiinnitettävä saven hajuun. Yleensä se ei haise. Terävä, epämiellyttävä tuoksu osoittaa, että siihen sisälsivät orgaaniset lisäaineet. Kun savi on hyvin liotettu ja hankautunut, lisätään hiekkaa.

Ei ole hyväksyttävää laittaa kvartsihiekkaa, samoin kuin graniitti- tai marmoripikareita. Chamotte-hiekkaa käytetään ihanteellisesti (pieni taistelu puutteellisista samottitiilistä). Lamellihiekan puuttuessa on sallittua käyttää vuorenhiekkaa ilman ulkoisia epäpuhtauksia tai silttiä. Ennen sitä on hiekkaa seulottava hienon seulan läpi. Tulenkestävän saven ja kamelin hiekan optimaaliset mittasuhteet ovat 1: 2.

Saavutamme hyviä tuloksia

Lisäyksen jälkeen hiekka on vähitellen ja lisätään varovasti vettä ja sekoitetaan, kunnes liuos saavuttaa yhtenäinen paksu kermamainen. Mukaan käskyt kokeneiden Pechnikov tarkistaa valmius seoksen voi olla, keräsivät hänen lastalla. Seoksen ei pidä tarttua huopaan tai viemäriin, mutta hitaasti ryömii metallipinnan päältä jättäen jäljelle mitään jälkiä.

Hyvä tulenkestävä liuos säilyttää plastisuuden, ei kerroksia, samalla kun se pysyy hyvin kestävänä. Ei ole suuria savenpaloja tai hyytymiä. Kun se painetaan tiilillä, se täyttää täysin muuraustyön epätasaisuudet ja varmistaa tiilen liikkumisen laastin yli.

Korkealaatuinen ratkaisu ei vaadi kolmannen osapuolen lisäaineita. Kuitenkin, jos epäilet vahvuutta, voit lisätä suolaa (noin 100-150 g per kauha) tai sementtiä 150 (polmester, jälleen ämpäriin). Mutta on syytä muistaa, että sementin lisääminen vähentää tiilimuodostuksen huollettavuutta ja suolan lisääminen on täynnä valkeahkoja tahroja. Joustavuuden lisäämiseksi sallitaan nestemäisen lasin vähäinen lisäys, noin 1-3% seoksen tilavuudesta.

Sekoitusratkaisujen savea pitäisi noudattaa varovaisuutta varmista, että ei ollut vahingossa nauloja tai lasinsiruja.

Kuinka laittaa tulisijoitusta

Seos palokiviä varten

Siinä missä liesi, takka tai liesi on omalla kädellä, tarvitset varmasti tulenkestävän tiilen. Se kestää hyvin korkeita lämpötiloja, joten on tarpeen asettaa uunin polttoainekammion seinät. Se on valmistettu chamottijauheesta ja erittäin korkealaatuisesta kaoliinista (tulenkestävä savi). Materiaalilla on monia etuja: vastustuskyky pakkaselle, hapot ja emäkset. Kuumennettaessa 1600 asteeseen se ei menetä lujuusominaisuuksiaan. Se on karkea pinta, rakenteen muodossa jyvien helposti havaittavissa. Palopeltipalojen paino on noin 3 kg.

Kun työskentelet rakenteilla, joita käytetään korkeissa lämpötiloissa, muuraus tulisi tehdä palokuvioilla. Tällaisia ​​kiviä on 2 standardikokoa: 230 × 114 × 65 ja 230 × 113 × 65 mm. Näitä mittoja ei oteta katosta. Ne on tehty helpottamaan hänen kanssaan työskentelyä kätensä kanssa ja saumojen paksuus oli vähäinen ja niiden määrä väheni. Muuraus tulisi olla mahdollisimman tasainen.

Tulenkestävän tiilen jakaminen paloiksi tai leikkauskulmiin on työläs prosessi. On parempi suorittaa hiomakone timanttipäällystetyllä levyllä.

Fireclay-tiiliä ei tarvitse liottaa veteen, kuten keraamiin, ennen nukkumista. Mutta sinun täytyy poistaa murusia, maata ja vastaavia harjalla. Murmun työn on tapahduttava siten, että tulisiltojen välisen sauman ei tulisi olla yli 3 mm.

Vinkkejä tulenkestävien tiilien valitsemiseen

Tulisijattujen tiilien väri voi olla erilainen: vaaleasta hiekasta vaaleanruskeaan. Mitä kirkkaampi väri, sitä paremmin sen ominaisuudet ovat. Siksi se soveltuu parhaiten tulipesän vuoraukseen omin käsin.

 1. Tulisijattujen tiilien pinnalla ei saa olla vikoja ja valkoisen värin vaimentamista.
 2. Sen muoto pitäisi olla selkeä, ja mitat täsmälleen vastaavat GOSTia.
 3. Tulenkestävä tiili, jos koput sen päälle, tuottaa sointumerkin, jossa on vivahde metallista.
 4. Sekoita tällainen materiaali poimimalla tai murskaimella ei toimi, se murtaa suuria kappaleita.

Jos erässä on palamatonta kiveä, se olisi jätettävä pois työstä, koska se on hauras ja huokoinen, ei siedä vakavaa kylmää, ja se on välittömästi liotettu vedellä. Voit tunnistaa tällaisen elementin äänellä ja väreillä: näet kirkkaat sinapin väriset värit ja voit kuulla kuuro äänen, kun se iski.

Toinen ääri on uudistettu tulenkestävä tiili. Sen toinen nimi on rauta. Siitä on ominaista suuri iskunkestävyys ja soveltuu hyvin maanalaisten rakenteiden (pohja- ja jätevesi) rakentamiseen. Mutta tällaisen tiilin käyttö uunin vuorauksessa on parempi kieltää.

Merkintä on tärkeä merkki, jota sinun on tarkasteltava hankittaessa tulenkestävää tiiliä (tuotteen W-kirjain on varma merkki lamellikivestä). Näin voit suojata itsesi hankkimasta tuotetta, joka on hyvin samanlainen kuin haluttu ulkonäkö ja varjostus, mutta ei sovellu vuoriin. Haponkestävällä tiilellä on sama väri ja ulkonäkö kuin palo.

Tulenkestävän tiilen päätavoite on asettaa uunin ja sen vuorauksen tulipesä. Mutta mikään ei estä lakkaa kokonaan ulos tällaisista kivistä. Tätä menetelmää käytetään silloin, kun lämmitin ei sovi muotoiluun punaisena. Tulenkestävällä tiilellä on hienoja esteettisiä ominaisuuksia, kestävyyttä ja kestävyyttä. Laatat ja laatat sopivat hyvin siihen. Ja ihanteellinen muoto nopeuttaa huomattavasti munintaa ja tekee siitä paljon helpompaa.

Et saa unohtaa sitä, että sen hinta on paljon suurempi kuin keraamisella. Kun olet valinnut tiilen ja ostanut sen kannattaa aloittaa oma muurauslaasti.

Seos palokiviä varten

Keraaminen kivi on sijoitettu punaiseen saviin, kun taas tulenkestävä # 8212; vain tulenkestävä. Muurauslaastia voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiin seoksen. Sitä kutsutaan myös laastin samotiksi. Ratkaisuun lisätään vain pehmeä vesi ilman likaa ja öljyjä. Liuoksen likimääräinen kulutus on seuraava: 40 kg (kolme kauhaa) sadalle kiville. Suosittelemme, että lasketaan tarvittava määrä etukäteen, jotta et halua ostaa eikä kypsennä liikaa.

Seos nimeltä "chamotte mertel" on helppo valmistaa: sinun on vähitellen lisättävä mitattu määrä vettä. Sen määrän tulisi olla sellainen, että lopullinen seos osoittautui suunnilleen niin paksuiseksi hapankeksiksi. Sekoitus suoritetaan rakosekoittimen tai porauksen avulla erityisellä suuttimella. Betonisekoittimen käyttö on tehokasta suurilla tilavuuksilla, yksi erä valmistetaan vähintään viideksi minuutiksi.

Valmis liuos jätetään 60 minuuttia ja sitten sekoitetaan. Seos voi tulla entistä vahvemmaksi, jos siihen lisätään noin 15% sementtiä (lasketaan alkuperäisestä kuiva-aineesta). Tämän jälkeen voit aloittaa kiven asettamisen. Laasti mahdollistaa vähemmän aikaa ja vaivaa laastin sekoittumisessa, mutta sillä on myös haittoja: voimakas kutistuminen ja pienempi lujuus suhteessa seokseen, joka perustuu kamelihiekkaan ja kaoliinisaviin. Tämä tekee liuoksesta sekoitettuna käsiinsä, jota suositellaan käytettäväksi.

Tulenkestävä savi liotetaan 12 tunnin - 3 päivän ajan. Vaihda kaoliinisavi voi olla sininen kambrialainen. Pussista oleva savi sijoitetaan astiaan ja täytetään vedellä ylhäältä, se tarvitsee säännöllistä sekoittamista. Savi on kulunut 3 mm: n seulan läpi.

Savi on herkkä tuoksua, jos ei ole hajua, niin tämä on hyvä merkki. Ja epämiellyttävä pistävä tuoksu osoittaa additiivisten aineiden läsnäolon.

Liotuksen ja hankauksen jälkeen kamelin hiekkaa siihen. Käytä kvartsihiekkaa ja murusia marmorista mahdotonta. Poikkeuksellisessa tapauksessa voit ottaa vuoren hiekkaa, jossa ei ole vieraita sulkeumia ja siltaa. Ennen sekoittumista, sinun täytyy ottaa seula ja sirottaa tämän hiekan läpi. Hiekka ja savesta tulisi ottaa 2: 1-suhde.

Polku suuriin tuloksiin

Lisäämällä hiekkaa, kaada pieniä määriä vettä ja alkaa sekoittua, kunnes komponentit muuttuvat homogeeniseksi smesten koostumuksen seokseksi. Tuloksena olevan seoksen pitäisi jäätyä hiljalleen hitaasti liukumaan. Sen ei pitäisi jättää suuria jälkiä.

Korkealaatuinen tulenkestävä seos pysyy muovina, ei kuorintaisena, ja sen pohja on riittävän vahva. Liuoksessa ei ole suuria savi- tai sakeuttamisosia. Jos kiveä painetaan käytetyn seoksen päälle, se piilottaa kaikki muurausviat ja antaa tiilen liikkumisen tasaisesti sängyn ympäri.

Hyvä ratkaisu ei tarvitse lisäkomponentteja. Mutta jos on epäilystä siitä, kuinka vahvaa muurauslaasti on tullut, voit lisätä noin 10-15 g per litra suolaa. Voit upottaa puolet sementti M150-lastasta sekoituskauhaksi. Älä unohda, että sementti heikentää kykyä korjata tuloksena oleva muuraus ja suola voi johtaa kouristuksiin (valkoiset pilkut). Muovisuutta voidaan lisätä nestemäisellä lasilla, joka vaatii vähän: 1-3 tilavuusprosenttia.

Sekoita savi- ja hiekkaliuos on turvallisuuden mukaista, älä anna vieraiden esineiden pääsyä. Sitten työntövaiheessa pystytään saavuttamaan sauman haluttu paksuus.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tekniikka, jossa annetaan uuneja ja takkoja tai kuinka laittaa uuni.

Asennusuunit ja takat ovat samoja vaatimuksia. Siksi, kun puhutaan uunien sijoittamisesta, tämä artikkeli tarkoittaa uunien sijoittamista uuniin ja tulisijojen asettamiseen.

Asennusuunien tekniikka eroaa huomattavasti rakennusten rakenteellisten elementtien tiilestä. Ensimmäisen rivin asettaminen aloitetaan asettamalla tiili kuivaksi, ilman laastia. Pinoamattomat tiilet sorrataan tarvittaessa, jotta niiden tiheys saadaan mahdollisimman suureksi.

Ensimmäisen krs: n asettamisen yhteydessä on tarpeen tarkistaa perusrungon tasojen tasaus, joka ilmaisee oikean geometrian (neliön tai suorakulmion). Seuraavaksi diagonaaleja ohjataan 3-4 riviin. Koko ensimmäinen rivi on asetettu sementtilaastille. Ensimmäisen rivin kielessä tärkein asia on geometrian oikeellisuus (diagonaalit ovat yhtä suuret), oikeat mitat (saumojen suhteen) ja vaakasuoran aseman tasaisuus tasossa. Kaikki muut rivit ovat riippuvaisia ​​ensimmäisestä rivistä, joten sinun ei tule pahoillani viettää paljon aikaa ensimmäisellä rivillä välttääkseen vaikeuksia tulevaisuudessa.

Kuiva tiili kosketuksessa liuoksen kanssa alkaa imeytyä intensiivisesti kosteuteen liuoksesta. Tämän seurauksena ratkaisu menettää ominaisuutensa. Betonin parantamiseksi ja kestävän muurauksen varmistamiseksi tiili on kostutettava vedessä. Tiili laskeutuu pieneen astiaan vedellä 10-15 sekuntia. Kesällä yli 20 asteen lämpötiloissa. # 8211; 15-30 sekuntia Kostuta tulenkestävää (chamotte) tiiliä vain huuhtelemaan pölyä sen pinnalta. Alla on videota tiilen sijoittamisesta liesi, selkeyden kuvattu.

Jos tiilillä on suurempi tiheyssuoja, tämä sivu sijoitetaan # 8211: een; jossa tiili joutuu kosketuksiin kuumien kaasujen kanssa. Ja tiilen ulkoreunan täytyy hiomata hiekkapaperilla houkuttelevan ulkonäön ansiosta. Chamotteilla (tulenkestävällä) tiilellä on kaikki saman tiheyden kasvot.
Muurattu palokivi ja savi (keraaminen) tiili käyttävät erilaisia ​​ratkaisuja.

On huomattava, että tulenkestävien tiilien asettaminen, jota käytetään tulipesäkeissä, ei ole sidottu savesta tehtyihin tiilimuurauksiin. Lähtivät heiltä 2-3 mm: n saumasta. Tämä tapahtuu johtuen tulenkestävien ja savi- tiilien laajenemiskertoimien erosta.

Jos seinät ovat tarpeeksi kauniita, jotta saataisiin jopa riviä muurausta kulmiin, yksi tiili laitetaan laastille ja kiinnitys venytetään venyttämättömästä johtoa. Tai hallitse vaakasuoraa pitkää tasoa, joka asetetaan kahteen ääripäällykseen. Käytä vasemmalla kädellä sovitettua märkää tiiliä ja pitäkää oikealla kädellä lastalla laastia. Aseta paikka, joka on valmistettu tiiliin, aseta ratkaisu ja tasoita se. Tiili on peitetty laastilla joka puolelta, paitsi ylävuoteen. Sen jälkeen liuos viedään viereisen tiilen viereiselle tasolle. Tämän jälkeen laastilla peitetty tiili työnnetään muurattiin, pursotettu laasti puristetaan huovalla.

Uunien ja tulisijojen asennuksen aikana tulee noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • lajittelee tiilet huolellisesti ja poimi ne toisistaan;
 • laastin on täytettävä täydellisesti pystysuorat ja vaakasuorat nivelet;
 • muurausliitosten on oltava mahdollisimman ohuita, korkeintaan 5 mm keraamisille tiilille ja 3 mm tulenkestäville;
 • älä siirrä tiiliä, jos sitä ei ole asianmukaisesti asetettu, vaan poista, irrota laastista ja laita uudelleen;

Asettaessasi vastuullisia osia # 8211; polttoainepolttimet, savupäästöt, kun seinämien olisi pitänyt lisätä sileyttä ja tasaisuutta, savi laasti ei saa tasata eikä likaisella, vaan kädellä. Scoop, tuoda kytkin, nopeasti kaataa ja tasoittaa hänen käsiään. Sormet koskettavat liuosta ja poistavat kiinteät sulkeumat.

Saumojen muotoon voidaan antaa kupera tai kovera erikoistyökalu.

Liitäntä uunissa

Jos muuraus kastetaan, kipsilaastin parempaa säilyttämistä varten saumoja ei käsitellä ja jättää ne täyttämättä.

Visuaalisesti siitä, mitä edellä on kuvattu, katso videomuuria uunit

Toivon, että materiaali on hyödyllinen niille, jotka tekevät uunien sijoittamisen omilla käsillään. Lisäksi suosittelen ladata kirjan Uunien asettaminen omiin käsiinsä Shepeleva.

Mitä tiiliä he panevat uuniin?

Liesi on valmistettu erikoisista tiilistä. Sen on oltava tulenkestävä, tulenkestävä, oikein hehkutettu. Ei ole välttämätöntä ottaa eräänlaista lajia. Jos tiedät, mikä tiili käyttää uunissa tietyssä osassa sitä, voit säästää kalliilla materiaaleilla ilman laadun heikkenemistä. Esimerkiksi tulipesä on sijoitettava paloihin, keholle ja savupiipulle, voit ottaa standardin tulenkestävän ja ulkopinta tehdä klinkkerin tai erikoispintaan. Tämä vaihtoehto on edullisempi kuin koko tulenkestävän rakenteen rakenne.

Fireclay-tiilet: ominaisuudet, mitat

Parasta materiaalia uunin asettamiseen on palo-tiiliä. Sen ominaisuudet ovat vertaansa vailla tulenkestävien materiaalien joukossa:

 • ylläpitää t = 1500 C,
 • eroavat alhaisessa hygroskooppisuusasteessa,
 • suuret lämpötilaerot eivät vaikuta rakenteen eheyteen.

Muuratut sammutit on valmistettu tulenkestävästä savesta, joka on sekoitettu samottijauheen kanssa. Sen määrällinen koostumus on 70%. Valmistus vaatii vähäisimpien yksityiskohtien noudattamista: burnout tekee siitä vitamiinipitoisuuden, ja alhaisempi lämpeneminen lisää kosteuden imeytymistä. Vakiokoot palokivi-tiilet:

Väri on kelta-beige punaisilla tai ruskeilla roiskeilla. Koostumusta ohjaa GOST 390-96. Fireclay-tiilet on lyhennetty ShA: ksi tai ShB: ksi. Tällä materiaalilla tulipesä asetetaan. Metallitehtaissa sitä käytetään tulipesän vuoraukseen.

Miten laittaa chamotte?

On huomattava, että ei riitä tietää, mistä tiilestä uuni on sijoitettu, on myös tärkeää ymmärtää, millaisia ​​laastia sitä varten. Esimerkiksi samottitiili vaatii muurausyhdistelmän käyttöä samanlaisella koostumuksella. Tämä tarkoittaa, että liuoksessa pitäisi olla samotia samassa suhteessa. Tämä annostelu antaa saman materiaalin vastauksen lämmitykseen ja jäähdytykseen, koska niillä on sama laajennuskerroin. Tämä takaa lämpöyksikön kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

Tulenkestävä tiili

Uunin tulenkestävää tiiliä käytetään rungon ja savupiipun kanavien rakentamisessa, jos paloarkin määrä on rajoitettu. Se on valmistettu punaisesta tulenkestävästä savesta lisäämällä kvartsihiekkaa. Ylläpitää lämpötilaa jopa 1000 C, sillä on suurempi lämmönkestävyys, palonkestävyys ja kestävyys. Alhaisempi vain samotit fysikaalisista ominaisuuksista. Se ei ole tarkoitettu asennettavaksi paikkoihin, joissa pinnan kosketus avotulella on.

Tämä materiaali voi asettaa metallipatsaan katon yläpuolelle ja alapuolelle. Sieltä myös yksi pystytetty tiilinen savupiippu. Saatavana punaisina ja ruskeina sävyinä. Muurauksessa käytetään samanlaisen koostumuksen seosta. Sen on myös toimittava samalla laajenemisella ja supistuksella lämpökuormituksen aikana. On parempi käyttää tiilentuottajan tarjoamaa valmiin sekoituksen.

Asetteluominaisuudet

Samettilla ja tavallisilla uunimateriaaleilla on aina yhtenäinen, täyteläinen rakenne, jossa ei ole halkeamia tai tyhjiöitä. Niiden avulla voidaan vähentää muurausliitosten paksuutta seuraaviin lukuihin:

 • sametti - 2 mm,
 • uuni tulenkestävä - 4 mm.

Tällaiset parametrit antavat lopullisen lämpöyksikön vähäisen kutistumisen. Myös ohuiden saumojen ansiosta muniminen ei romahda voimakkaan kuumennuksen aikana. Vertailua varten: sauma 10 mm paksu kutistuu 1 mm. Minimaalinen sauman paksuus on erityisen tärkeä seuraavissa paikoissa:

Nykyaikaisilla tekniikoilla on mahdollista korvata muurauslaasti erityisellä liimapastalla, joka kestää jopa 1300 C: n lämpötiloja. Ne on valmistettu luonnollisista mineraaleista, joten ne ovat ympäristön kannalta turvallisia, eivät ole hajuja kuumennettaessa ja jotka kestävät emäksiä ja happoja. Asettelu toteutetaan levittämällä 1 mm: n paksuista mastikerrosta, mikä edelleen lisää uunin laatua (takka).

Hyötyjä. Käsittelymenetelmät

Uunien tiilien ominaisuudet: ne kerääntyvät lämpöä ja säteilevät tasaisesti huoneeseen. Näin voit lämmittää taloa pitkään, kun tulipalo hajoaa. Riittää täyttää uuni puu kerran ja polttaa ne 3 tuntia siten, että uuni jatkaa lämpöä 14 tuntia. Uunin tiilen leikkaaminen käsin on vaikeaa, koska se on erittäin kestävä. Virheiden välttämiseksi ja materiaalin tarkkojen mittojen saavuttamiseksi on parempi käyttää sähkötyökalua: pyörösahaa, leikkauskonetta.