Monoliittisen portaikon kotelo tekee sen itse

Yksityisen talon portaiden rakentamiseen käytetään usein monoliittista betonointia, joka vaatii muottien valmistusta.

Muotti on muotoilu, joka edustaa lankojen, vanerin ja palkkien muotoilua, joka on valmistettu lankkujen, vanerin ja palkkien muodostamisesta siten, että tuloksena syntyvän tilavuuden ja betonin kovettumisen yhteydessä saadaan portaita.

Portaita on monenlaisia ​​muottirakenteita.

Muottien tyypit

Mobile. Tyypin mukaan vakiomuotoiset betonivalmisteen toistuvat käyttötavat. Käytetään portaiden asentamiseen tyypillisen suunnittelun maalaistaloihin.

Elokuvien päällekkäisyys. Universal muotoilu PVC-kalvopinnoitteella. Säätää tarvittavan määrän askelia ja sitä voidaan käyttää toistuvasti.

Plank. Yksittäisen rakennustyöt. Varustettu span tiettyihin mittoihin, joita käytetään kerran.

Yleinen muottirakenne

Joten, miten kokoon rakennetaan monoliittinen portaikko? Ensinnäkin on tehtävä pätevästi alustavia laskelmia, valittava tarvittavat materiaalit ja työkalut ja sen jälkeen rakentaa rakenne.

Muottiyksikkö voidaan toteuttaa erillisinä elementteinä jokaiselle vai- heelle tai koko kehyksen yhteiseksi kehykseksi.

Jos portaikko on järjestetty seinään tai kahden seinän väliin, alustava merkintä on tehtävä suoraan näiden elementtien pinnalla. On kätevää soveltaa merkintää paksulla merkinnällä, joka keskittyy esijännitettyyn keulahihnaan. Tällä tavoin ei-ammattimaisen rakentajan on helpompi myöhemmin ymmärtää, miten vaiheet ja välialustat olisi sijoitettava.

Muotti on koottu lankkujen ja vanerin kanssa jokaisen vaiheen vapauttamalla. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi kiinnityspalkit, joissa on 100 x 100 mm: n osa, asennetaan koko pituudelle. Puuosien kokoonpano suoritetaan itsepuristusruuveilla käyttäen profiilisia kiinnittimiä.

Vahvistus tehdään puupohjan valmistuksen jälkeen.

Laitteen muotti tekee sen itse

Portaatyön muottien kokoaminen vaatii taidetta kirvesmiehen ja konkreettisen työn. On tärkeää käsitellä vastuuntuntoisesti laskelmia ja materiaalien asentamista saadakseen vahvan ja kauniin rakenteen.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Betonien portaiden muottien toteuttamiseksi on tarpeen valmistaa seuraavat materiaalit:

 • paksuus 30-40 mm;
 • vedenpitävä vaneri 20 mm paksu;
 • tangon lujittavat reiät, osa 10-16 mm;
 • puutavara 100x100 mm;
 • ruuveja eri pituisiin puihin.

Monoliittisen portaikon muottien kokoaminen omilla kädillä edellyttää seuraavia kiinnikkeitä:

 • luodin rakentaminen;
 • tasolla;
 • käsipyörösaha tai käsihaara;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara.

siirtokunnat

Kaltevuuden optimaalista kaltevuutta pidetään 30 astetta. Tyypillisesti tätä kulmaa käytetään sisäänkäynnin portaikon tai kuistin varustamiseen. Sisätilaan, jotta säästät tilaa, käytä kaltevuutta 40-45 astetta. Kellarissa olevien portaiden portaissa voit käyttää jyrkempää laskeutumista ja lattianpäällysteiden välissä.

Näin ollen mukavan kallistuskulman perusteella lasketaan vaiheiden lukumäärä. Askelmien korkeus voi vaihdella 100: stä 200 mm: iin ja leveyden ei tulisi olla alle 200 mm ja vaihteluvälillä 200-400 mm.

Suositellut askelkoot.

Korkeus astioiden yksityisessä talossa, jossa vanhukset tai pienet lapset elävät, ei saa olla yli 150 mm.

Tapahtumien lukumäärä lasketaan jakamalla nostokorkeus vaaditulla askelkorkeudella. Jos portaiden vaiheet myöhemmin leikataan laattoilla, on otettava huomioon laskuissa liimaliuoksen paksuus ja itse laatta.

Valmistus- ja kokoonpanomuotti

Seinälle tehtyjen alustavien laskutoimitusten ja merkintöjen pohjalta kootaan betoniportaan muottilevykehys alusta sivuseinien ja lattiapäällysteiden jäykisteistä alkaen. Sitten rakenteen alaosa on vuorattu vanerilla.

Kaappien, levyjen ja vanerin avulla, joka on sahattu erityisellä stencilillä, tehdään askelmien muoto. Kaikki rakenneosat kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla, jotta ne voidaan myöhemmin helposti irrottaa Rakenteellisten elementtien paremman tarttumisen vuoksi on toivottavaa käyttää metallikulmia.

Tarvittaessa on säädettävä tarkasti kaikki yksityiskohdat, jotta kaatamisen aikana liuos ei vuoda liitosten läpi. On suositeltavaa, että kaikki halkeamat kulkevat kiinnitysvaahton läpi, jonka ylimäärä voidaan kuivumisen jälkeen katkaista.

Rakenteiden vakautta pitkin kaistaleen pituutta muodostavat puutavaran. M300-betonin ominaispaino on 2,5-3,0 t / kuutiometri, mikä antaa vakavan kuormituksen muotin puupohjaan. Jotta rakenne ei romahdu monoliitin painon alle, telineet asennetaan 400-500 mm: iin, kiinnittäen keskenään pihdit ja pituussuuntaiset linkit levyiltä.

vahvistaminen

Vahvistaminen on tarpeen portaikon rakenteen vahvistamiseksi. Ristikko on tehty hitsausta varten, joka on asennettu 2-3 cm: n korkeudelle muottipinnasta kulkureunasta pitkin, jolloin muoviosat työntävät tai taivuttavat tangon reunat muodostaen tarvittavan korkeuden.

Jos seinälle on mahdollista kiinnittää, vahvike tangot kiinnitetään upotettuihin osiin tai asetetaan valmiiksi valmistettuihin reikiin.

Et saa ylikuormittaa koko tuotteen painoa liiallisella lujituksella - on täysin mahdotonta luopua kehyksestä askeleille, sillä yksityisen talon tällainen rakenne olisi tarpeeton.

Betonitoimenpide

Portaiden betonisointi suoritetaan yhdessä vaiheessa. Täyttö alkaa alhaalta ylöspäin, täyttämällä vähitellen muottien liuoksella. Jotta saatiin viskoosi sakeus ja rakenteen vahvistaminen, liuokseen lisätään murskattua kiveä.

Jotta vältettäisiin huokosten ulkonäkö betonoinnin aikana, käytetään värähtelijää. Kun kaadetaan ja tyhjennetään tyhjät tilat, liuos tasoitetaan ja tasoitetaan.

Jotta vältät kuoren ja halkeilun ulomman kerroksen betonista täydelle lujuudelle, sinun on peitettävä monoliitti PVC-kalvolla, mikä antaa mahdollisuuden saada yhtenäinen liuoksen kovettuminen ilman halkeamia ja siruja.

Lisätietoa konkreettisten portaiden laitteesta omilla käsillään - tässä artikkelissa.

Kierreportaiden kotelo

Kierreportaiden muodostamiseksi tarvitaan jokaisen rakenne-elementin erikseen. Laukaisuportaiden laite vaatii materiaalin erityistä valmistusta: trapetsin muotoisia elementtejä leikataan vanerista ottaen huomioon pyörimisen ja tarvittavan askelleveyden.

Muotoilun kaarevat sivupinnat ovat vaneria ja lankkuja. Rakenteen vakautta varten rakennetaan muottipohjan alla oleva puu, jonka leikkaus on 100 x 100 mm ja joka asennetaan 40-60 cm: n välein.

Kiinnityspalkkien asentoa on tarpeen tasoittaa pystysuoraan, jotta pystytään kestämään betonin painoa. Palkki on kiinnitetty poikittain jäykistysliitoksilla levystä, 30-40 mm paksu.

Muottien poisto monoliittisista tikkaista suoritetaan betonin täyden lujuuden, joka on 28 päivää. Kaiteen laitteeseen on suositeltavaa antaa asennusreikiä askelmien tai upotettujen osien pinnalle.

Laitemallit puolivälin tikapuita varten

Jos haluat asentaa portaat portaaseen, sinun on suoritettava seuraava teos:

 1. Laske vaiheiden lukumäärä, joka perustuu nousun korkeuteen ja portaalin alle projektille varattuun alueeseen.
 2. Valmistele sivupinnat (kaksi 200 mm leveää levyä), joihin askelmien korkeus ja leveys on merkitty merkinnällä.
 3. Poikittaisten kiinnittimien avulla asenna sivulevyt kiinnittämällä päät pinnan ja toisen kerroksen (tai välilevy) pinnalle.
 4. Levyjen, lankojen ja vanerin käyttäminen suorittaa portaiden pohjan ja kunkin askelman muodon. Kiinnitysosat, jotka on tehty ruuveilla ja profiilisilla kiinnikkeillä. On suositeltavaa kiinnittää askelmat toisiinsa asettamalla pitkittäinen palkki keskikohdan läpi. Tämä hihna saattaa hieman estää betonitoimintaa, mutta lisäkiinnityksen vuoksi vaiheet ovat saman kokoisia ja ratkaisu ei purista tulppaa.
 5. Vahvista muottirakenne puupalkilla, kiinnitä ne yhdessä poikittaisten ja pitkittäisliitosten kanssa. Pystyasennusten pystysuuntaisuuden varmistamiseksi käytä lyijyä ja rakennustasoa.
 6. Parantamaan rakennustöiden vahvistamista. Paksujen 10-16 mm paksujen sauvat on sidottu verkkoon lankaa tai hitsausta käyttäen.
 7. Täyttövaiheet alkavat pohjasta, vähitellen ylöspäin. Kun täytät muotin liuoksella, käytä tärinää ilmanpoistimien poistamiseksi. Pinnan pinta tasoittaa lian.
 8. Betoniprosessin päätyttyä koko rakenne peitetään PVC-kalvolla, niin että liuos nousee tasaisesti.
 9. Muotti voidaan irrottaa vasta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen.
 10. Puupintojen poistamisen jälkeen betonipintojen puhdistus ja tasoitus suoritetaan hiomalaikalla.

Kuinka laatoittaa portaita

Rakentamalla maalaistaloa on usein mahdotonta tehdä ilman konkreettisten portaiden rakentamista. Ei ole väliä, missä se on: talossa, kellarissa tai talon sisäänkäynnillä tarvitset tietoa - miten laatoittaa portaita.

Tikkaiden ja muottien tyyppi

Portaikko on erittäin monimutkainen rakenne, jonka on oltava mukava, kauniisti viimeistelty, kestävä ja luotettava, ja mikä tärkeintä, täysin turvallinen. Kaikille näille parametreille etusija annetaan konkreettisille portaille. Hänellä on erinomainen suorituskyky, esteettinen ulkonäkö. Betoniportaat ovat helposti sisustettuja eri materiaaleilla.
Kaikesta huolimatta se voi tehdä minkä tahansa kotiopettajan. Pääasiassa on tehdä kaikki laskelmat oikein ja osaa tehdä muottien portaita.

Portaiden muotti

Portaiden laskeminen

Betoniportaiden laskeminen

Tärkein asia portaiden laskemisessa on sen nousun kulma. Yleisin on 25-45 asteen raja. Portaat, joissa on terävä kulma, vaativat vähemmän konkreettisia, mutta ikääntyneiden on vaikea käyttää niitä.

Portaiden tärkeimmät rinteet

Muottien kokoonpano

Luotettavuus ja pitkäikäisyys, tulevan betonikiipeilyn kauneus riippuu laudan oikeasta kokoonpanosta ja kestävyydestä.

Harjaton pohja

 • (30 mm), vaneri vedenkestävä (20 mm);
 • puun rakenne (100x100).

Päämuottien yksityiskohdat:

 1. Puun osat, jotka yhdistävät muottien yksityiskohdat keskenään.
 2. Palkki muodostusvaiheiden liittämistä varten, joka toimii esteinä levytuotteiden levittämiselle betonisoitumisen aikana.
 3. Puutavara on kasvot. Se on valmistettu vanerista valmiissa kuvioinnissa.

Kaikkien muottiosien on sovittava tiiviisti yhteen. Aukot ja urat eivät ole sallittuja.

Muotti on koottu itsekierteittäviin ruuveihin. Yleensä ammattimaiset käsityöläiset käyttävät fosfattuja ruuveja. Ne ovat mustia ja epätäydellinen lanka. Kynsien käyttöä ei suositella, mutta ne on vaikea vetää ulos purkamisen aikana. Osien liittämisen helpottamiseksi metallikulmien ja lyhyiden tankojen avulla.

 1. Lyijy ja taso.
 2. Haavasaha tai palapeli.
 3. Ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli.
 4. Hammer.

Työkalun on oltava erinomaisessa kunnossa - se suojaa vahingoilta.

Tarvikkeiden perustamisen yhteydessä on otettava huomioon betonin painava paino. Kokoonpantujen muottien jalustat, ennen betonin kaatamista, pitäisi seistä maahan tai lattiaan, eivätkä roikkuvat ilmassa. Tämän välttämiseksi voit laittaa vuorauksen tai ajaa kiiloja. Koko rakenne on liitetty toisiinsa lautoilla - tämä lisää sen jäykkyyttä.

betonointi

Portaiden betonisointi suoritetaan kerralla. Aloittaa kaatamisen alareunasta. Raaka-aine lisätään betoniin siten, ettei se pääse ulos muottirakenteesta. Muista käyttää sähköistä tärinää. Tämä mahdollistaa betonin tiivistymisen ja estää ilmatyynyjen muodostumisen. Kuivauksen jälkeen muotti on purettu ja portaat koristeltu kaiteilla ja erilaisilla koristeaineilla.

Betoniportaat

Portaiden muotti on erityinen suljettava väliaikainen käyttöliittymä, jolla on rooli vahvistetun betoniportaan suunnittelussa.

Kuinka tehdä urakoita portaita varten itse?

Tällaisen työläs ja vaikean työn suorittaminen edellyttää kärsivällisyyttä, tarvittavaa tietämystä, rakennusmateriaalia ja tarvittavia työkaluja.

Tuotekehityksen teknisen osan tuntemus

Ensinnäkin luo piirros tulevasta muottirakenteesta. Määritä jousituksen sijainti ja suunnittelukuorma.

Laskemme kulutustarvikkeiden lukumäärän, valmistamme työkaluja ja laitteita.

Harkitse monoliittisen portaikon muodostamista. Tarvitsemme:

 • Valmistetut reunalistat 25-30 mm;
 • Vedenpitävä vaneri - 20 mm;
 • Rei'itetyt liittimet halkaisijaltaan 10-20 mm;
 • Levyt, joiden leikkaus on 10-10 mm.

Tulevan rakenteen kaikki osat on välttämättä liitettävä toisiinsa ilman eri halkeamia ja lovia.

Aloitamme sopeutumisen kokoonpanoa. Tätä varten tarvitset ruuveja, älä suosittele kynsien käyttöä, sillä niiden poistoaikoja vaikeuksista saattaa olla vaikeuksia.

Tarkista rakennusalan työkalujen saatavuus:

 • Tuotteiden asennustaso
 • romahtaa
 • Mekaaninen käsikäyttöinen haavasaha tai sähköpistooli
 • Ruuvitaltta, jossa bittiä tai ruuvitaltta
 • Hammer.

Asennustarvikkeiden asennuksen aikana sinun on oltava hyvin valppaana, on mahdotonta "korjata" lokit "satunnaisesti", betonirakenne painaa melko paljon, mikä voi vahingoittaa koko muottirakennetta.

vahvistaminen

Sen tarkoituksena on lisätä tuotteen lujuutta, usein käytetään ristikkäistä vahvistamista. Sen lukuisat elementit on kierretty pehmeällä langalla.

Täytä monoliittinen tikkaat konkreettisesti yhdellä kierroksella alkaen pohjasta ja päättyen viimeiseen ylävaiheeseen. Jotta vältytään liuoksen vuotamisesta muottipesästä, se muuttuu tiheämmältä, koska se on sekoittunut raunioihin. Betonissa olevan ilmasyvennyksen poistamiseksi on välttämätöntä käyttää sähköistä tärinää työstössä.

Betonin täydellisen jähmettymisen ja portaiden lujuuden testaamisen jälkeen muotti on purettu.

Muotit portaikon alle

Portaikon marssin muottien asentamiseksi tulee noudattaa tiukkoja ohjeita:

 1. Valmista kaksi sivulevyä, joiden leveys on 20 cm, merkitse tulevat vaiheet;
 2. Kiinnitä ruuveja, joihin nousuputket lepäävät.
 3. Kapealla marssiin riittää käyttämään 40 mm: n paksuisia levyjä;
 4. Vahvistamme rakennetta ylimääräisellä tuella.

Ennen betonin kaatamista panokset ajetaan maahan ja sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivia, ne hiotaan hieman pois ja poistavat kaikki epäsäännöllisyydet pintakerroksessa. Betoniportaan muotti on vakiokorkeutta riippumatta portaiden lukumäärästä ja rakenteesta.

Asennetaan muottirakenne portaisiin tehdä se itse

Rakennetaan portaita, jotka sijaitsevat kahden seinän välissä, jotka ovat toisiaan vastapäätä.

 1. Tee merkki seinistä, missä portaat ovat.
 1. Kiinnitetään seinään 15 cm: n nauloilla, puiset ohjauspalkit muottiin.
 2. Asennamme telineitä kiinnittämällä ne betoniin. Meitä heiluttamaan kiiloja, joihin kiinnittävät välikappaleet itsekierteittävät ruuvit.
 3. Laitoimme laudat muottiin, asetimme kateaineen päälle ja hiomaan päät.
 4. Seuraavaksi tehdään vahvistus, joka kierrä tangot langalla.
 5. Siirry nyt portaiden suunnitteluun. Otamme levyt ja kiinnitämme ne kiinni seinään tukilevyillä.
 6. Katsomme tarkkaavaisesti, että rakenteen oikea puoli liukuu välivarastoon peltikulmilla. Itse leikata kiinni pitkiä kynsiä.
 7. Mitataan kaikki tasot rakennustasolla, oikeat epätarkkuudet.
 8. Jos kaikki on tehty oikein ja tarkasti, täytämme tuote betonilla.

Kierreportaiden kotelo

Spiraaliportainen on vaikein ja työläs muotti. Teknologista prosessia monimutkaistaa se, että jokainen rakenneosa on tehtävä erikseen.

Yritetään ymmärrä tärkeimmät kohdat muodostavat muottien spiraaliportaat.

Tarvitsemme vanerilevyjä munimiseen ja trapetsien muodostumiseen. Kaareva pinta voidaan muodostaa palkkeihin tai paksuihin vaneriin.

 1. Teemme telineitä, joiden leikkaus on 100 x 100 mm, 40-60 cm: n välein.
 2. Kiinnitys on hyvin vahvistettu lisäpaloilla siten, että muottien ja lujituksen paino pudotetaan jalustorakenteeseen, jotta vältetään epäsäännöllisyyksien muodostuminen ja ilmaliikenneruuhkien muodostuminen.
 3. On tärkeää harkita: 3 metrin puuta 100/100 mm voi pitää painoa 150 kg.
 4. Tietäen tämän laskemme tarvittavien tukien määrän. Suunnittelun tehostamiseksi voit myös asentaa poikkipalkit.

Niinpä betonista valmistettu kierreportaat ovat kiinteästi kiinteitä, kiinteitä ja testattuja. Jos portaikko on kaiteilla, ennen betonien kaatamista kiinnikkeisiin, voit asentaa erityisiä levyjä, joista sivuseinämät myöhemmin muodostuvat.

Portaatyyppien muotoilu

 • Mobile. Joka voidaan käyttää useita kertoja, se voidaan purkaa ja siirtää. Tämä tyyppinen kannattavin ja yleinen rakennustyömailla ja suurten yritysten portaiden kehysten valmistukseen.
 • Elokuvien päällekkäisyys. Kova, helppo luoda, helppoa. Suunnittelu tehdään portaiden portaiden lukumäärän mukaan, peitetty erityisellä muovikelmulla. Se on mahdollista käyttää uudelleen betonitoinnin aikana.
 • Boardwalk-kerros. Tällainen muotti vaatii erityisiä kiinnittimiä, yksi alusta alunperin asetetaan, kiinnitetään, sitten toinen tehdään niin, että ne ovat tiiviisti kytkettynä ja niiden välissä ei ole tilaa. Sen jälkeen, kun ne on kiinnitetty kynsillä, tarvitaan muita puisia kiiloja.

Niinpä saimme tänään selville, kuinka rakennamme portaat muottiin omilla, samalla kun aiemmin luodut suunnittelijärjestelmät piirretään, tarvittava luettelo rakennustyökaluista ja materiaaleista.
Niinpä saimme tietää, että erityyppisten portaiden muottirakenteiden rakentaminen olisi tehtävä tiukasti:

 1. Rakennuksen kiinnittäminen
 2. Tulevan tikkaiden kehyksen vahvistaminen
 3. Betoni valmiit vaiheet

Emme purkaa muottirakennusta aikaisemmin kuin kolmesta neljään viikkoon. Anna koko rakenteen kuivua hyvin ja tyhjennä.

No, se on kaikki! Portaat ovat valmiina viimeistelyyn!

Betonilaatat

Rakennettaessa taloja, jotka koostuvat useista kerroksista, väistämättä tulee portaiden rakentamisen vaihe. Portaat kiinnittävät aina huomiota, sen on oltava vaikuttava. Voit tehdä vaikutelman portaiden monoliittisesta alkuperäisestä muodosta. Luodaan tarvetta betoniportaiden muottiin. Alla kuvataan, kuinka rakentaa se omiin käsiisi. Mutta ensin puhumme portaiden lajikkeista.

Puinen muottirakenne portaille

Monoliittiportaat

Mikä on monoliittinen portaikko, mitkä ovat sen edut, onko mitään haittaa? Korkea asutusrakentamisessa ei käytännössä ole vaihtoehtoja monoliittisille portaille. Yksityisessä asuntosektorissa he korvaavat puut, lukuunottamatta todellista puurakennusta.

Tällaisten portaiden tärkein ominaispiirre on, että ne kaadetaan välittömästi yritettäessä välttää pienimmät nivelet. Monoliittinen portaikko on erittäin monipuolinen, sopii laskeutumiseen kellariin, pääsy taloon ja talon sisälle. Teknologian etuja ovat:

 • Kestävyys, kestävyys, suorituskyky (ei squeak, voit käyttää vapaata tilaa alla);
 • Mahdollisuus laatia erilaisia ​​suunnitteluratkaisuja;
 • Portaat voidaan koristaa kaikkiin viimeistelyaineisiin.

Suunnittelun puutteet ovat etupäässä erektioprosessin työlästä, varsinkin paljon työtä tarvitaan, kun muotti on pystytetty portaikkoon, jossa on juoksuportaita. Huomautettakoon myös rakenteen painava paino, jolla on vakava kuorma lattialla.

Kuinka laatoittaa portaita tehdä se itse

Betoniportaat

Kun kirjoitat etsimään jotain "rakennusta portaita omilla käsillä", löydät erilaisia ​​visuaalisia tietoja, erilaisia ​​artikkeleita ja ohjeita. Alla on materiaali, joka on myös sinulle erittäin hyödyllinen. Tärkeintä on muistaa, että portaiden muodot omilla kädillä ovat todellisia ja mahdollisia, mutta se edellyttää teiltä rakentajana erittäin varovainen ja taitava. Lue alla olevat alla olevat vinkit huolellisesti, älä epäröi kysyä kysymyksiä, olla varovainen ja tarkka työssäsi ja portaasi kestää vuosisataa.

Portaikko on erittäin monimutkainen rakennustekniikka. Kaksi yleisintä portaikkoa - kierre ja keskilento. Jälkimmäisellä voi olla erilainen määrä marsseja, mutta ei tarvitse olla rakettitutkija arvaamaan, että ruuvia on vaikeampi valmistaa. Betonikierreportaan muottiin tarvitaan enemmän materiaaleja, tarvitaan herkempi työ.

Kuinka tehdä yksinkertaisen suoran portaat yhden span

Muottien kokoaminen tapahtuu hankkeen piirustuksen mukaisesti. Se näyttää kaikki ulottuvuudet, marssin korkeus, askelmien mitat, kohoumat ja niin edelleen. Jos portaikko ei ole suorassa, piirroksessa näkyy kaikki rakenteen kulmat ja säteet.

Kuinka tehdä tikkaat yhden span

Kuinka muotot suorista portaista ovat? Tätä tarkoitusta varten, se vaatii vain kaksi sivusuunnassa levyt, puu, jonka leveys on oltava vähintään 20 cm. Myös, tarvitaan vedenpitävä vaneri, 20 mm paksu, puiset palkit poikkileikkaus 0,1-0,1 metriä, betoniterästen joiden halkaisija on 10-20 mm, linjan 4-5 cm paksu.

 • Taulut on merkittävä teknisten piirustusten tulevien vaiheiden mukaan.
 • Merkittyjen merkkien mukaan on tarpeen naulata puupalkit. He tukevat portaita, jotka ovat vaiheiden alla.
 • Askeleiden keskellä kiinnitä levy jäykkyyteen. Se pitää muotin keskiosan taipumasta betonin painon alle.
 • Jos portaiden leveys on pieni, portaiden alhaisempi "kansi" on tehty jopa 40 millimetrin levyistä. Tällöin keskimmäinen levy ei ole voimassa, tai voit korjata ne pysähdyksillä.
 • Kaikkien muotojärjestelmän elementtien on ihanteellisesti kiinnitettävä ja sovitettava toisiinsa. Älä salli halkeamien ilmaantumista.
 • Rakenteen kokoaminen, kiinnityselementit tehdään ruuvien avulla. Kynsien käyttöä ei suositella, kun muottipesän purkaminen on vaikeaa, kun poistat ne. Komponenttien liittäminen prosessiin helpottaa suuresti pienten levyjen ja terästankojen käyttöä.
 • Viimeinen vaihe kokoonpanojen rakentamiseksi portaille on lujitus, joka on tarpeen jäykkyysominaisuuksien lujuuden lisäämiseksi. Käytetään teräksistä vahviketta, joka on yhdistetty kierteellä pehmeällä teräslangalla.

Betonimassan monoliittisen tikkaiden täyttö tapahtuu välttämättä yhdessä ajossa. Sinun on aloitettava alhaalta, viimeistele ylhäällä oleva askel.

Monoliittisten betoniportaiden täyttö

Miten välttää liuoksen vuotaminen muottipesästä? Tee näin lisää täyteainetta - käytä hienoja soraa tai seuloja, ei hiekkaa. Joten ratkaisu on paksumpi. Kaatamisen jälkeen on välttämätöntä kävellä betonilla sähköisellä täryttimellä - tämä poistaa ilmakuplat betonista.

Spiraaliportaan muottien ominaisuudet

Kierreportaan muotti on tehty samanlaisen algoritmin mukaan, mutta kokoonpano on paljon monimutkaisempi prosessi. Tosiasia on, että jokainen elementti on tehtävä erikseen. Kierreportaiden elementit on valmistettu trapezimuodosta vanerilevyistä.

Levyistä valmistetut tai vanerista leikatut, kaarevat pinnat. Lisää jousitusmuottien jäykkyyttä. Voit tehdä tämän, käytä aluksella, on parasta lähestyä poikkileikkauksen 10 10 senttimetriä, välit tolppien pitää kaksi jalkaa, plus tai miinus 10 senttiä luotettavammin kuin mahdollista.

Paino muottielementtien ja kalusteet tulisi ottaa huomioon niin paljon kuin mahdollista nämä levyt. Lasketaan tarvittava telineiden on mahdollista, ja sen perusteella, kuinka monta painaa betoni portaat rakentaminen, tietäen, että tanko 3 metrin osa 10x10 cm ja kestää painoa puoli kilogrammaa. Entisestään järjestelmän jäykkyyden on mahdollista, kytkemällä tukipalkit seistä. Varmista heti, ennen kuin täytät betoniliuoksella erityisiä levyjä. Kiinnitä sitten kaiteet niihin.

Muutamia vinkkejä ja hienovaraisia ​​rakennustöitä

Mitä tehdä muottiin vaiheille? Näille teoksille on monia erilaisia ​​materiaaleja, mutta pääasialliset ja yleisimmin käytetyt yksityiset rakennukset ovat perinteisiä puulevyjä. Tietyllä tarkkuudella ja oikealla tavalla niitä voidaan käyttää useammin kuin kerran. Kuitenkin yksityisen talon portaikko on rakenteen rakenne, vastaavasti portaiden muotti on myös varsin kertakäyttöinen asia. Sinun on sovitettava käsitys siitä, että portaaton muotti on suojarakenne väliaikaisen käytön betonointia varten.

Portaiden rakentamisen aloittaminen edellyttää tarkkaa piirustusta ja yksityiskohtaista suunnittelua. Tämän hankkeen mukaan on tarpeen kehittää ja luoda piirros, joka on yksityiskohtainen ja tarkka myös muottijärjestelmälle. Ammattitaitoisia arkkitehtejä on parempi antaa, jos sinulla ei ole suunnittelutaitoja.

Sen jälkeen, kun tämä projekti on kädessä, jolla on tiettyjä kykyjä, hyvä silmä, hyvät työkalut ja suorat kädet, tehdä muottien omilla kädillä, on kokonaan minkä tahansa teknisesti lukutaidon alaisena.

video

Muotti - erityisrakenne, kokoontaitettava tai ei-irrotettava, joka luo kolmiulotteisen betonin kaatamiseksi betonin ja betonituotteiden valmistukseen. Laajuus.

Monoliittirakenteisia lattialaatoja voidaan tilata betonituotteissa oleville yrityksille, jotka toimitetaan tontille ja asennetaan sovellukseen.

On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. He kaikki tekevät kuitenkin yhden tärkeän tehtävän - ne toimivat perustana koko rakennelmalle. Tästä syystä.

Talon ympärillä oleva sokea alue on nauhan koko huoneen ympärillä. Sen tärkein tehtävä on siirtää pintavedet kellarista.

Betonikatto: kaikki valmistusmenetelmät

Monoliittinen betoni kuisti - suosituin design sisäänkäynnin ryhmälle. Tällainen pohja ei korroosiota ja mätää, se on erittäin kestävä, kestävä ja voidaan valmistaa erilaisilla materiaaleilla. Ja se on helppo tehdä: pääasia on, että kuistin muotti on asennettava oikein omiin käsiisi.

Miten ja mistä se tehdään, riippuu vaiheiden muodosta. Harkitse joitain helpoimpia tapoja.

Mikä on muotti

Mikä on kuonon portaiden muottirakenne on helppo kuvitella niille, jotka ovat kaataneet nauha- tai sarakepohjaa ainakin kerran. Tämä on irrotettava kokoonpannu laatikko, joka on vain monimutkaisempi muoto kuin pohjaan, johon betoniseos kaadetaan. Se on välttämätöntä, jotta nestemäinen betoni ei leviäisi, vaan vie haluttu muoto.

Materiaalien valmistukseen käytettävien muottien valmistukseen:

 • Reunatut tai jopa epäterveet levyt;
 • vaneri;
 • OSB tai muut levylevyt;
 • Metallilevyt;
 • Muoviset paneelit jne.

Jäykkä materiaaleja käytetään laitteen muottiin yksinkertaisten suorakaiteen tai monikulmion muotoisia portaita varten. Mutta jos tarvitset pyöreän kuistin muotoilua, sinun on etsittävä jotain kestävää, mutta joustavaa - veteen liotettua metallia, muovia, ohutta vaneria.

 1. Mutta se on vain muodon muodostava osa rakennetta. Tarvittavat tukielementit myös panosten, palkkien ja tukien ja kiinnikkeiden muodossa.
 2. Jos teet muottiin uuden materiaalin, se vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin kuistilla. Siksi tällaisissa tapauksissa käytetään usein rakennusjätteitä tai jätemateriaaleja, jotka ovat jo käytössä.

Neuvoston. Jos sinulla on paljon työtä useiden portaiden kanssa, on järkevää ostaa valmis modulaarinen muotti uudelleenkäytettäväksi. Hinta voi olla melko korkea, mutta voit voittaa sen vuokraamalla moduuleja vuokralle muille kehittäjille.

Valmistusmenetelmät

Katsotaan nyt, kuinka tehdä muottien eri materiaalien kuistin vaiheista. Mutta ensin tarvitsemme tulevaisuuden rakennushankkeen tarkkaan ulottuvuuteen.

Ne määräytyvät kuistin korkeuden mukaan, joka vastaa etäisyyttä maanpinnasta sisäänkäyntiovelle ja suositellut vaiheparametrit:

 1. Vaiheleveys - 26-30 cm;
 2. Nousun korkeus - 15-20 cm.

Seuraavaksi kuistille on valmistettu alusta: pohjakuorta kaatuu sen alapuolelle ja sora ja hiekka kaadetaan ulos ja työnnetään alas pohjaan. Lue lisää tästä konkreettisen kuistin rakentamisesta.

Neuvoston. Jos kuorta on suunniteltu valmistettavaksi kuistin yläpuolelle, on suositeltavaa asentaa tukipylväät tähän vaiheeseen.

Taulukoista

Paneelit voivat kestää paremman leikkauksen, vähintään 20-30 mm paksu. Niiden on kestettävä betoniseoksen paine. Kuinka laatoittaa kuistien portaita riippuu sen muodoista.

Esimerkiksi jos sinulla on jo sivuseinät, sinun on vain kiinnitettävä levyjä niiden välissä, muodostaen kohoumat, leikkaamalla ne leveyteen ja kiinnittämällä ne ennalta määrätyssä asennossa palkkien avulla.

Jos tällaisia ​​seiniä ei ole tai haluat tehdä kuistilla laskeutuvan mihin tahansa suuntaan, tehtävä on vaikeampaa. Harkitse kahta yleistä vaihtoehtoa.

Suora yksiportainen kuisti:

Jos on olemassa vaara, että nämä levyt taivutetaan massan laastilla, ne kiinnitetään myös yhteen tanko, joka on sijoitettu keskelle portaita alimman muotolevyn yläosaan.

Sisäpuolelta päättynyt rakenne on päällystetty käytetyllä moottoriöljyllä niin, että betoni ei tartu puuhun, ja muotin kuivumisen jälkeen muotti voidaan helposti irrottaa vahingoittamatta monoliittia.

Neuvoston. Jos sivutyynyjen levyjen välissä on aukkoja, on parempi päihittää sisäpintaansa kalvolla tai kateaineella. Nämä materiaalit eivät ainoastaan ​​estä tarttumista, vaan ne myös estävät liuoksen virrata aukkojen läpi.

Ja toinen versio kuistilta - portaita ympärillä. Monimutkaisemmasta rakenteesta huolimatta muotit hänelle helpottavat.

 • Paneelit putoavat laatikossa, muodostaen alemman tason;
 • Laatikko on asennettu kaivoon tai valmistettuun paikkaan ja kiinnitetty välikkeillä;
 • Liuos kaadetaan sen päälle ja tasoitetaan tasolla;
 • Sen jälkeen, kun seos on kuivunut, portaan toiselle tasolle on asennettu putki, joka on pienempi kuin ensimmäinen, joka on kaikkiin sivuihin askelman leveydestä;
 • Vastaavasti jäljelle jäävät askeleet ovat muodostuneet.

Kuomu voidaan koota ja asentaa välittömästi, kuten seuraavassa kuvassa esitetään, täytettäväksi kerralla. Joka tapauksessa tasot kiinnitetään yhteen, ja vahvistus on tehty monoliittisesta rakenteesta, jonka tulee kulkea riviin toiseen.

Levymateriaalista

Useimmiten päätettäessä, miten tehdä muottien kuistilla portaita, valitse kosteutta kestävä vaneri, jonka paksuus on 10-12 mm. Se on tasainen, sileä ja tarpeeksi vahva tällaiselle kuormalle. Matala kyky absorboida vettä mahdollistaa betonin kuivan tasaisen koko massan.

 • Levymateriaaleista on helpompi leikata kuistin sivut omilla käsillä. Tärkein asia on tarkka merkintä, siirtämällä mallin mitat malliin.
 • Valmistusmenetelmät ovat samat kuin esimerkissä levyjen kanssa. Mutta 4-6 mm: n paksuinen vaneri voidaan valmistaa muotokuvioituihin portaisiin. Tätä varten se liotetaan veteen ja taivutetaan ja kuivataan templaattina.
 • Tämä prosessi on aikaa vievää ja aikaa vievää. Siksi monimutkaisten muotojen valulle on parasta käyttää galvanoidusta 1 mm: n paksuisesta levystä tai tavallisista muovipaneeleista.
 • Levymateriaalien avulla voit luoda hyvin suljetut tasot ilman aukkoja, joiden läpi ratkaisu voi kulkea. Kuisti, joka kaadetaan tähän muottiin, on sileä ja sileä, mikä on tärkeää, jos jälkikäsittelyä ei ole.

johtopäätös

Jos aiot rakentaa itsenäisesti luotettavaa betonikuorta taloon, tutustu videoon tässä artikkelissa. Se näyttää koko prosessin yksityiskohtaisesti. Sisältää myös kuinka rakennetaan muottirakenne portaikko-kuistille.

Portaat muottiin - oppia kokoonpanon periaatteet 5 minuutissa

Hyvin suunniteltu porrasmuotti varmistaa, että rakenne on luotettava ja kestävä. Ja jos 2-3 vaiheet suunnitella ja tehdä työ omalla kädelläsi ei ole vaikeaa, miten lähestyä monimutkaisempia kokoonpanoja?

Mitä tarkoitetaan tikkaiden muodoilla?

Kun rakennat rakennuksen, ennemmin tai myöhemmin konkreettisten portaikkojen rakentamisen vaihe alkaa. Millaista he ovat - arkkitehdin päätös, mutta nyt rakentajien on tehtävä erityisasiantuntijan ideat. Ja ne alkavat lähtökohtaisesti laatoilla. Tämä on rakennuksen nimi, joka on erikoinen muoto kaatamalla laasti luodakseen askeleita. Tätä menetelmää voidaan käyttää monoliittisen portaikon luomiseen kokonaan tai pohjaksi kalliimpien materiaalien vaiheissa. Rakenteiden tekeminen on melko vaikeaa, ne ovat käytännöllisempää ja kestävämpää.

Betoniportaiden rakentaminen

Muotti ei ole hyvin jakautunut tyyppeihin, niiden monimuotoisuus on vain siinä, kuinka monta vaihetta marssi koostuu. Yksinkertaisin tapaus on portaiden rakentaminen kahden seinän välille. Tällöin muottien rakentaminen vaatii vähintään komposiittielementtejä. Mutta nyt portaita on paljon vaihtoehtoja, ja vaikeudet eroavat joskus toisistaan. Keskustelemme muutamasta lähestymistavasta, joiden avulla laatoittaminen rakennetaan omiin käsiimme alla.

Valmistelu - Teemme laskelmia ja keräämme materiaaleja

Muottirakenne on erittäin vakava asia. Sen laatu riippuu siitä kuinka kauan portaissamme ei ole vääristymiä, halkeamia ja muita ongelmia. Ennen kokoonpanoa omilla kädillä, sinun tulee merkitä portaiden sijainti. Voit tehdä tämän käyttämällä merkkiä, jolla merkkejä voidaan merkitä seinälle. Muista ottaa huomioon muottielementtien ja viimeistelyaineiden paksuus.

Rakenna muotti omalla kädelläsi

Rakenne on itse tehty puuosista:

 • neliötangot 10x10 cm;
 • levyt 30 mm paksu;
 • vähintään 10 mm halkaisijaltaan lujittavat sauvat;
 • vaneri, jonka paksuus on vähintään 20 mm (mahdollista hydrofobisella suojakerroksella).

Betonin imeytymisen estämiseksi puupinnoille on välttämätöntä kostuttaa muottipesä runsaasti ennen betonin kaatamista tai pinnoittamalla levyt jonkin verran vedenpitävällä materiaalilla (polyeteenistä tai liimanauhaa voidaan käyttää puupinnan liimaamiseen).

Muotti ja vahvistaminen

Kun kaikki materiaalit on kerätty, analysoidaan miten muottirakenne voidaan tehdä portaita varten ja valmistaa sitten lujitemuovaus tulevaisuuden rakentamiseen omiin käsiisi.

Tulevan portaikon lujitemuoto

Kuinka laatoittaa ja tehdä portaiden vahvistusta - askel askeleelta

Vaihe 1: Kehys

Tulevan rakenteen oppaat ovat sivulevyt (30 mm). Tämän pohjan sisäpuolelle on määriteltävä tarkalleen, missä vaiheet ovat. Meidän ei pidä unohtaa, että betoni on melko raskas materiaali, ja siksi se tarkoittaa tukemista, joka on asennettava tasaiselle alustalle.

Vaihe 2: Seinät

Seinät on valmistettava levyistä ja vanerista. Betoni kaadetaan sitten vastaanotettuihin laatikoihin. Rakenne kiinnitetään käyttäen halkaisijaltaan 3,5 mm: n itseliimautuvia ruuvia ja metallikulmia. Asenna kappaleet, joissa on vaneria tai levyjä, jotka määrittävät vaiheiden rajat. Ensimmäisen vaiheen muoto määräytyy puinen laatikko, jonka kaikki seinät ovat täysin tasaisella alustalla. Ensimmäisen asennuksen jälkeen asennettavan toisen vaiheen muotin etuseinä on 2 cm leveämpi. Asennuksen yhteydessä myös muottilaatikon etuseinän alareunan tulee olla 2 cm alhaisempi kuin edellisen vaiheen yläreuna. Tämä tehdään siten, että kaatamisen aikana betoni ei pääse ylivuotumaan muotin läpi. Seuraavat suunnitelmat itse tasoitusvaiheille jatketaan samaan periaatteeseen.

Vaihe 3: Vahvistaminen

Mikään betonirakenteesta, joka vaatii voimaa, ei voi tehdä ilman metallivahvistusta. Tilanne on pakollinen, koska kaikkien tikkaiden on kestettävä paino suurella turvamarginaalilla. Siksi useimmiten se on harkittu betonirakenteeksi. Todennäköisesti aikaa vievää tehtävää tällaisen rakenteen luomisesta omiin käsiisi on vahvistamisverkon valmistaminen, joka olisi neulottava langoilla risteyksissä. Jokainen, joka ei ole koskaan tehnyt mitään tällaista, on parasta ottaa asiantuntijan avulla. Vahvistetulle verkolle käytetään menestyksellisesti vähintään 10 mm: n halkaisijaltaan halkaisijaltaan kaltevia sauvoja.

Puulaatikon pohjan ja ristikon välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 3 cm. Siksi raudoituksen reunat on kiinnitettävä porrasmuottien tukiin siten, että betonin paino ei vedä alas.

On parasta kiinnittää lujitustangot toisiinsa hitsaamalla. Jotta lujitettaisiin tarvittava korkeus alustan yläpuolelle, voidaan käyttää muovisia kiinnittimiä. Jos tikkaat on asennettu seinän viereen, vahvistusrungon päiden kiinnittäminen parhaiten on mahdollista porata reiät seinälle ja kiinnittää ne paikalleen. Älä unohda, että leijonan osuus kuormasta laskee askelmien etuosaan, joten ei ole tarpeetonta vahvistaa sitä poikittaisella sauvaelimellä.

Kehyksen betonointimenettely

Kun asennat porrasmuottiin kädet, päätä, tarkista, kuinka tiukasti kaikki osat on kiinnitetty yhteen. Täyden täytön jälkeen kuormitus liuoksesta on erittäin voimakasta ja siksi pienin vika voi johtaa rakenteen murtumiseen. Jos aiot tehdä kaiteen, on parempi kokoa koko rakenne ja asentaa se paikalleen.

Betoniliuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 10 osaa sementtiä, 30 osaa raunioitusta, 20 osaa hiekkaa ja 7 osaa vettä. On selvää, että suurella massalla sementtilaastia lapio, tikku ja kauha ovat heikkoja avustajia. Betonisekoittimen käyttöä tarvitaan. Tuskin kannattaa yrittää kääntää sellaista kokoonpanoa omilla käsillänne. Liuoksen tulee olla melko nestemäistä, jotta se voidaan helposti kaataa valmistettuihin puulaatikoihin.

Betonin valmistus

On paljon mielipiteitä itse kaatoprosessista. Jotkut asiantuntijat uskovat, että on aloitettava ylimmältä tasolta. Ehkä tämä menetelmä on todella jotain parempaa, mutta jotkut mestarit alkavat alhaalta, selittäen, että näin betonin kuormitus jakautuu tasaisemmin. Työn aikana on tarpeen noudattaa tiettyä rytmiä: askel on täytetty, ratkaisu on räjähtänyt ja tasoitettu lastalla. Betonin käyttämiseksi lyhyt tauko (noin 5-10 minuuttia). Sitten voit siirtyä toiseen elementtiin, jota käsitellään samalla tavalla.

Kun täyttö on ohi, sinun pitää peittää se kaikki muovikääreellä. Tämä varotoimenpide mahdollistaa betonin epätasaisuuden kuivana. Asetusprosessi kestää noin kuukausi. Kun olet jo poistanut muotin ja aloitat suunnittelun viimeistelyn koriste-osien ja materiaalien avulla. Osa puukappaleista kiilojen muodossa voidaan jättää betoniin. Ulkonevat osat on leikattava, ja myös reunat, joiden reunat ovat portaita. Jakot käsitellään kipsillä. Jos et aio viimeistellä konkreettisia askeleita ja korjata rauniot tai laatat, on parempi kiinnittää ne suoraan kovettumattomaan laastiin.

Muotoiluportaiden ominaisuudet ruuveilla

Kiertoportaan muottien periaate on sama kuin suora. Epämiellyttävä muoto merkitsee kokoonpanon monimutkaisuutta, koska jokainen rakenneosa on tehtävä erikseen. Sivut on taivuttava suunnitelmien mukaan. Lisätukea vaaditaan tangoista, joiden neliöosuus on 100 x 100 mm. Ne on kiinnitettävä 50 cm: n välein, kiinnittäen erityistä huomiota luotettavuuteen. Sinun on myös tiedettävä, kuinka paljon rakentaminen painaa. Loppujen lopuksi puupalkki edellä mainitusta osasta kestää tietyn määrän rahtia. Joten, ei ole ilman rajat, mikä tekee muottien kestävämmäksi.

Kierreportaiden kotelo

Puutavaraa valittaessa on otettava huomioon, että on mahdotonta käyttää sellaisia ​​näytteitä, joilla on solmun jälkiä ja jotka ovat karkeasti käsiteltyjä. Koska suurin osa kuormasta putoaa jalustaan, ja siksi pienin puute saattaa johtaa murskeen romahtamiseen betonirakenteen painon alle. Toisin kuin suorat tikkaat, voidaan kaarevaa vaneria käyttää ruuveina sivuseinäksi.

Teemme laatoituksen, jossa kaadetaan kuisti vaiheilla

Yksiosainen betoni on luja, kestävä rakenne sisäänkäyntiryhmän järjestämiseksi. Samanlainen perusta ei pelkää korroosiota ja mätää.

Betoni mahdollistaa useiden viimeistelymenetelmien käyttämisen useilla eri materiaaleilla.

Tällainen kuisti on melko helppo valmistaa. Tärkeintä on asentaa portaat muottiin oikein ja luotettavasti. Sinun on koottava irrotettava laatikko kooltaan ja kokoonpanon tulevasta kuistista. On välttämätöntä, että betoni ei levitä ja ottaa halutun muodon.

Kuisti mitat

Rakennuksen alkuvaihe on hankkeen valmistelu. Se tehdään ottamalla huomioon kuistin koko, portaiden lukumäärä, koristepinnoitteiden tyypit.

Optimaaliset mitoitusmitat:

 • Kokonaiskorkeus - 3-5 mm ovikynnyksen alapuolella;
 • Kokonaisleveys on noin yksi metri;
 • Askeleiden leveys on 25-30 cm;
 • Pienin leveys on 80-100 cm;
 • Kunkin askelman korkeus on 12 - 20 cm;
 • Portaiden kulma on 35-45 astetta.

Määriteltyjen normien mukaan tehdä tulevaisuuden kuisti. Jatka sitten muottien asentamista.

Vaiheiden lukumäärä

Liittyy talon korkeuden korkeuteen. Laskenta suoritetaan kaavalla: H / L = S, missä H on kuistin korkeus, L on vaiheen korkeus, S on vaiheiden kokonaismäärä.

Tämä indikaattori yhden marssin on aina oltava outoa. Kuisti kolme tai useampia portaita on varustettu kaiteella yhdessä alustan kanssa.

Mikä materiaali muottiin

Muotoilun päätehtävä on antaa konkreettiselle kuistille tarvittava muoto. Laatikko voidaan koota puupaneeleista, vanerilevyistä, metallitelasta.

Puiset muottipaneelit tekevät itseäsi. Paneelin paksuuden on oltava vähintään 40 mm, ja palkit - vähintään 100 × 100 mm. Vähemmän puumuotoja - et voi tehdä pyöreitä askeleita.

Vaneri on jopa halvempaa kuin puupaneelit. Se on helppo käsitellä ja muotoilla, mutta herkempi. Vaneri voi olla kaareva muotti.

Metallirakenne on valmistettu galvanoidusta teräksestä ja alumiinista. Pyöreistä, puolipyöreistä askelmista kiinnitetyistä metalliosista ja epätavallisen kuoren kuistista. Miinukset - hyvä hinta ja vaikea käsittely.

Kiinnittimet tuottavat itsekierteittävät ruuvit, joiden pituus on 40 mm enemmän kuin arkin paksuus. Tämä muotti on helpompi poistaa betonin asettamisen jälkeen.

välineet

Ennen töitä on tarpeen koota seuraavat työkalut:

 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • ruletti;
 • Bayonet ja lapio;
 • Bulgarialainen ja haavasaha;
 • Lastalla.

On parempi olla sekoittamatta betonia käsin, vaan käyttää sähköistä mikseriä.

Muottien asennus

Jos vanha kuisti on, se on purettava ja puhdistettava paikalle uudelle.

Seuraava työ tehdään vaiheittain:

 • Teemme merkintöjä ja repäisimme kaivoa, joka on 0,45 - 0,6 m syvällä tulevan rakenteen kehällä. Mitat ovat 20-30 mm suurempia kuin koko alue;
 • Kaadamme 200 mm: n raunioita ja varovasti tamp, jonka jälkeen 100 mm kerros hiekkaa;
 • Laitoimme kerroksen vedeneristys;
 • Asennamme vahvistuksen rungon.

Jos luot suoran yhden maaliskuun kuisti. Voit tehdä tämän ensin kerätä kaksi sivupaneelia vaiheittain. Niitä voidaan tehdä kahdella tavalla: koputtaa suojakulma, merkitä vaiheiden alle ja havaita liikaa. Tai ota levyjen leveys, joka vastaa portaiden korkeutta, ja ota välittömästi askel askelsuutin.

Levyt liitetään toisiinsa suojuksen poikittaisten tankojen ulkopinnalla ruuveilla. Kiinnitetyt sivupohjat asetetaan paikoilleen ja kiinnitetään apuvälineiden avulla, jotka eivät salli niiden siirtymistä betoniliuoksen paineen alle.

Lisäksi voit vasara maahan suoraan kilven, metallisten kulmien tai lujitustangojen vieressä. Side-osien välissä on liitoslevyt, joiden leveys on yhtä suuri kuin askelman korkeus. Ne asetetaan reunalle ja tarvittaessa kiinteälle palkille, joka sijaitsee maaliskuun puolivälissä.

Voit rakentaa kuistin, jossa on askeleita, jotka ympäröivät sitä ympärillä.

Näin rakennat muottiin tämän vaihtoehdon:

 • Keräämme laatikon, joka muodostaa ensimmäisen askeleen;
 • Muotti on asetettu paikoilleen ja kiinnitetty tukien avulla;
 • Siinä kupuun me kaada betonia ja taso tasolle;
 • Kun liuos on asetettu osittain ylhäältä, asennamme seuraavan rivin laatikko, joka on pienempi koko vaiheen leveyden mukaan. Seuraavat vaiheet tehdään samalla menetelmällä;
 • Laatikko voidaan asentaa täydellisesti kaatamaan betonia yhdellä askeleella.

Armature kehys

Rakenteen metalli runko vaatii lujuutta ja lujuutta rakenteeseen. Lujitushäkki kootaan yhdessä putken muodostamisen kanssa eikä sitä ole asennettu pohjaan, kun muotti on koottu ennen betoniliuoksen suoraa kaatamista.

Askelmien ja viimeisen alueen metallirungon kokoonpano tehdään 12 mm: n poikkileikkauksella varustettujen lujitustangojen avulla ja neulomalla.

Rakenteen ympäröimä, kehärakenteiden ympärillä oleva kehä on kiinnitetty rungon ensimmäiseen riviin ristikon muodossa pystysuorilla tankoilla. Ne on kiinnitetty yhteen johtoineen. Pystysuorissa pylväissä kiinnitetään vahvistusverkon seuraavat tasot, jotka seuraavat tarkasti jokaisen askelman muotoa.

Rungon asennuksessa on otettava huomioon, että lujituksen ei tulisi saavuttaa kuistin yläreunaa ja 50-70 mm. Tämän seurauksena laatikon sisällä on metallikehys, jonka päälle kaadetaan betoniliuos.

Betonin kaataminen

Kuoren betonointi on parempi tuottaa brändin B15 (M200) ratkaisu. Sekoitettaessa käytä: sementtiä M400, kuivasekoitettua hiekkaa, murskattua kiveä, jonka jakeet ovat 10-20 mm ja vesi suhteessa 1: 2: 4: 1. Lisää myös pehmittävä koostumus C-3.

Valmista liuos tässä järjestyksessä - vesi, murskattu kivi, hiekka, sementti.

Ne alkavat kaataa ensimmäisestä vaiheesta huolellisesti tiukasti putken tai putken avulla.

Jälkeen, täytä toinen rivi. Koko rakenne täytetään, peitetään se kalvolla ja jätetään kuivumaan.

Muottien poisto tuotti noin viikon arkipäivän kuluttua työn päättymisestä. Betoni saa täyden vahvuuden vain 28 päivän kuluttua.

Kaikki betonirakenteet tarvitsevat vuorauksen. Tällaisen työn materiaali on tavallisesti keraamisia laattoja, keinokiviä tai koristeellisia soraa, hieman upotettu betoniin työn viimeisessä vaiheessa.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka laatoittaa portaita

Kun olet oppinut tekemään muottipesän konkreettisesta portaasta, voit nopeasti ja helposti tehdä talon monimutkaisimmaksi ja tärkeimmäksi rakenteeksi. Viime vuosina yhä useammat maanmiehistön ja lomamökkien omistajat suosivat portaita, jotka perustuvat vahvistettuun betonirakenteeseen. Näillä rakenteilla on monia ilmeisiä etuja: luotettavuus ja kestävyys, monipuoliset suunnitteluratkaisut ja paloturvallisuus. Monoliitti ei vaurioidu tai vauhdi dynaamisissa kuormissa. Ulkopuolella betonipinnalle voit sijoittaa viimeistelypäällysteen: korkealaatuisesta puusta, luonnonkivestä, posliinista tai keraamisista laatoista.

Portaatulostimen pääpiirteet

Portaiden muotti on erityinen sulkeava kehys tilapäiseen käyttöön, joka on suunniteltu muodostamaan monoliittisen, vahvistetun betonirunko-rakenteen. Rakennusta rakennetaan suoraan esineeseen laadukkaista materiaaleista, joiden koostumus riippuu suoraan portaiden suunnittelusta, sen tyypistä sekä muista teknisistä ja koristeellisista ratkaisuista. Esimerkiksi materiaalien ja tekniikan valinnassa on eroja betoniteräksen portaiden rakentamiseksi sisäänkäynti- tai kellarihuoneelle, puutarhan juoniin keskittyvällä, seremoniallisella rakenteella tai portailla, jotka ovat maisema-alueen ornamentti.

Kun tiedät tarkan tikkaatyypin ja miten laatoitat tikkaat, voit säästää huomattavia varoja tämän teknisesti monimutkaisen rakenteen järjestelyyn.

Tärkeät luomisen perusteet

Korkealaatuisen ja luotettavan pinnoitteen sovittaminen betoniliuoksen kaatamiseksi on kaikkein aikaa vieviin askelin minkä tahansa lujitetun betoniportaan rakentamisesta. Ensinnäkin on tarpeen luoda piirustus tulevasta rakenteesta, määrittää sen sijainti ja suunnittelun kuormitukset. Valmistetun hankkeen pohjalta on tarpeen laskea perus- ja kulutusmateriaalien määrä valmistelemaan tarvittavat työkalut ja laitteet etukäteen.

Ensin hankitaan puulevyjä, joiden leveyden tulee olla yhtä suuri kuin portaiden suunnittelukorkeus. Levyjen sijaan voit käyttää tinaalbosetteja, mutta ne vaativat entistä monimutkaisempia valmistelu- ja asennustöitä. Lisäksi töiden päätyttyä ja konkreettisen ratkaisun lopullisen kiinteytymisen jälkeen puinen muotti on helpompaa ja nopeampaa purkaa. Lisäksi valmistele laadukasta kosteutta kestävää vaneria, jonka paksuus on vähintään 180 mm. Vanerin sijaan voidaan käyttää puiset suojat, jotka on tehtävä mahdollisimman tarkasti.

Asennusprosessi

Ennen kuin rakennat portaita, sinun pitäisi:

 • tarkista tukevan monoliittisen kerroksen laatu ja kantavuus, jonka tulisi saada 80% voimaa työvaiheen aikana portaiden lennon järjestelyssä;
 • betonisointiin ja portaittaisten seinien ja väliseinien tasoittamiseen, jotta ne muodostaisivat erityiset aukot, joihin välilevy perustuu;
 • suorittamaan valmistelutoimia, jotka varmistavat työnkulun teknisen turvallisuuden.

Kaikkien rakenneosien kiinnittämiseksi asiantuntijat suosittelevat itsekierteittäviä ruuveja, joiden avulla voit nopeasti poistaa kaikki elementit tuhoamatta kehyksen eheyttä.

Työvaiheessa vanerilevyjen toisiinsa liittämisen tiheys, suunnittelun rinteet, geometrian mitat ja tasot ovat tarkasti hallinnassa. Varmista, että asennat vanerin ja puiset elementit kiinnitysvarmuuteen, upotettujen osien kiinnittämiseen ja asentamiseen, keskikentän aseman selkeyden pystysuorilla ja suunnitellulla tavalla. Järjestelmän kaikkien vaiheiden hallitsemiseksi käytetään erilaisia ​​mittaustyökaluja: rakennuspiikki, mittanauha, taso ja metallirakenne.

video

Monoliittibetoniportaiden rakentaminen A: sta Z: