OSB-paneelien talo: kehysrakennusten edut

Jätepuusta peräisin olevilla materiaaleilla on kaikki luonnollisen materiaalin positiiviset ominaisuudet ja alhaisemmat kustannukset. Nykyaikaiset tekniikat ovat tehneet heistä vahvempia ja kestävämpiä vettä ja tulta vastaan. Kehyksen rakentaminen on yhä suosittua. Ihmiset pitävät OSB-laattojen talosta, lämpimästä, kevyestä ja pitkäaikaisesta tuoksusta metsään. Osien tilaaminen projektin mukaan voi rakentaa talon omiin käsiin ilman nostolaitteita ja märkiä töitä.

Kuinka rakentaa talon Osbista?

OSB-paneeleiden luonnollisen puun paremmat ominaisuudet

Puu ylittää ominaisuutensa, luo mukavuutta talossa, kaikki muut luonnonmateriaalit. Sen puutteesta vedestä ja tulipalovaarasta. Jyrsijät ja hyönteiset haluavat elää lämpimissä seinissä, ennenaikaisesti tuhoten heidät.

Kiinteän puun tuotteita tuottamalla on paljon jätettä:

Ne lajitellaan, yhdistetään eri tavoin ja painetaan. Saavat paneelit, jotka ottivat parhaansa puusta.

OSB-paneelien tuotanto käyttää suurta sirua, joka muodostaa 80% massasta. Se asetetaan kerroksiksi, jotka suuntaavat ulomman sivun suunnan pitkin arkkia. Sisäiset sirut on järjestetty poikki. Suoraan suuntautunut kuitu eliminoi paneelien taittumisen ja kutistumisen. Painaminen ja kyllästys synteettisten hartsien avulla tekee materiaalista kestävämmän tulipalon. Se ei syty eikä ylläpidä palamista, vaan se on hiiltynyt ja tuhottu. Mitään myrkyllisiä aineita ei vapauteta.

OSB-paneelit talon rakentamiseen

Rakentamisessa 4 OSB-paneeliryhmää erotetaan voimaa ja kosteutta vastaan. Taulukossa mainitaan kunkin lajin tärkein käyttö.

OSB-paneelien seinät säilyttävät lämpöä ja absorboivat melua hieman huonommin kuin luonnollinen puu. Materiaalilla on korkea ympäristötehokkuus. Puun puute sen palamisessa ja kosteuden imeytyminen eliminoidaan kyllästämällä, lisäaineilla ja puristamalla.

Ompeleiden paneelien valmistuksessa omalla kädelläsi kannattaa harkita kuitujen sijaintia ja kovuutta. OSB leikataan ja porataan pahempi kuin massiivipuuta.

Prefab-talot ovat halvempia ja nopeampia asentaa

Asuntojen rakentaminen OSB-levyiltä tehdään hyväksytyn hankkeen mukaan. Tehtaalla he tekevät lohkoja, merkitä ne. Paikan päällä tehdään kevyt säätiö, jonka jälkeen talon runko on kiinnitetty siihen ja päällystetty saaduilla osilla. Eristys sopii lohkojen valmistukseen. Tällä rakentamismenetelmällä on useita etuja verrattuna tavanomaisiin tiilitaloihin.

 1. Voit siirtyä taloon välittömästi sen jälkeen, kun se on asetettu kattoon ja päätynyt viimeistelyyn tai yksinkertaisesti peittää seinät lakalla.
 2. Rakentaminen tapahtuu kuivalla tavalla ja kestää alle kuukausi perustamalla säätiön.
 3. Kehysrakennus on 3-5 kertaa kevyempi kuin tiili. Alle se tehdään kevyeksi pohjaksi pienelle syvyydelle tai tukipylväälle.
 4. Seinien ja katon rakentamiseen ei tarvitse käyttää nostomekanismeja.
 5. Levyjen sileä pinta on viimeistelty ilman monimutkaista kipsiä. Maalaamalla ja tapetit tarpeeksi kittiä.
 6. OSB-paneelien materiaalia käytetään tiilen ja puutalon lämmittämiseen. Lisäksi sisäpuolella on polystyreeniä tai muuta ekstrudoitua muovia. Talon lämpö säilyy paremmin kuin 1 metrin paksuiset tiiliseinät.
 7. Sisällä talo on mukava, seinät hengittävät.
 8. Älä kutista.
 9. Asennettaessa ei ole jätettä, lohkot tehdään tehtaalla kooltaan.
 10. OSB: n runko-talon hinta on huomattavasti matalampi kuin tiili.

Kehysrakennuksissa on haittansa. Jos haluat talon kellarista, sinun on tehtävä kaistaleet koko sen syvyydelle tai kaivaa ja sijoitettava seinät erikseen etäisyyden päässä tukirakenteesta. On vaikeampaa piilottaa johdotus omalla kädelläsi. Raskaita laitteita ja kaappeja ei saa ripustaa RSD: ssä tehtyihin seiniin.

Kehysrakennusten rakentaminen

Rakennamme OSB: n talon itsenäisesti

Jos haluat rakentaa talon omin käsin OSB: ltä, tarvitset apua. Työn optimaalinen määrä on 4 henkilöä. Voit tehdä vähimmäismäärän työntekijöitä - 2 rakentajaa. Silloin pitäisi olla kokemusta kehysrakennusten kokoamisesta. Toinen on kyettävä ymmärtämään sitä, tiedosto, pidä.

 1. Vedeneristyskerros asetetaan pohjaan. Hänen pohjan putkisto.
 2. Räkit, seinämät kulmat kiinnitetään ja kiinnitys tehdään diagonaalisesti, mikä estää rakenteen "taittumisesta".
 3. Kiinnitetty ylälamppu.
 4. Lattian ja päällekkäisyyksien säteet pysyvät sisällä.
 5. Asennettu rungon aukot.
 6. Kattotuolit on asennettu ja pinnoitettu.
 7. Lattia ja katto on peitetty.
 8. Päällyste on valmistettu OSB-paneelista.
 9. Asennettu tiivistysputki paneelien kulmissa ja nivelissä.

Kun rakennat omia käsiäsi, ulko- ja sisäseinät on peitetty erikseen asuinrakennuksessa. OSB-kerrosten välissä on eristys, asennusjohdot ja elinkaarijärjestelmät.

Vihje! Ruuvit ruuvattu huonosti OSB: hen, loimi. On suositeltavaa porata reikä niille. Poran halkaisijan on oltava pienempi kuin ruuvikierre.

Jotta lämpölaajeneminen lattian ympärysalueen ympärille jää jäljelle 3 mm: n rako paneelien ja telineiden väliin. Levyjen välillä on aukko, joka on 2 mm koko vuori. Seinäpaneelit eivät pääse 10 - 12 mm: n lattiapäällykseen. Maalissa oleva aukko sulkee jalustat.

Lattiapaneelit asetetaan palkkeihin niiden sijainnin yli. Kunkin laatan alle OSB: n on oltava vähintään kolme ristikkorakennetta. Levyjen päiden pituus on liitetty puuhun. Molemmat reunat on kiinnitetty ruuveilla. Vaihe päällekkäisten palkkien välillä 500 - 600 mm.

OSB-paneelista valmistettu talo ylläpitää vapaasti lämpötilaa 40 asteen lämpötilan alapuolelta samaan lämmönlukuun. Rakennusten mukavuus ei ole alhaisempi kuin eristysrakenteet ja puutalot. Seinät hengittävät ja tuovat kosteuden pois. Ilman sisälle jää tuore. Sieni ja muotti eivät näy.

Sandwich-paneelit OSB: ltä

Sandwich-paneelien talo tekee sen itse

OSB-arkkia käytetään myös sandwich-paneeleiden luomiseen. Puristettujen sirujen kahden levyn välinen tila on täynnä polystyreenivaahtoa. Tällainen talo kokoaa erikoisjoukko. Kuoria, asennusta ja kiinnittimiä käytetään samalla tavoin kuin sandwich-paneelien rakennusten rakenteet.

Aukkojen runko ja vuoraus on tehty 3 cm: n paksuisesta alustasta. Aloitusprofiili on nauhan leveys, joka vastaa uraa paneelin päässä. Se kiinnitetään pitkin koko kehää metallipäällysteisiin pohjaan. Levyjen välissä kiinnitetään palkki. Rämeille on kiinnitetty pitkiä ruuveja.

Rakennusten sisätilat ovat alhaisemmat kuin estetiikan OSB-laatat. Siksi tällaisia ​​tekniikoita käytetään harvoin asuinrakennuksiin.

Paul of OSB tehdä sen itse

On mahdollista antaa laitteiden lattiat päälliköille, ammattimaisille rakentajille. He tekevät lattiat nopeasti ja tehokkaasti. Totta, ei halpaa. Voit säästää asettamalla lattiat itse. Lisäksi laitteen lattia ei ole erityisen vaikea. On vain tutkittava huolellisesti niiden asennuksen tekniikka ja pantava käytännössä oikein saamaan tietoon tietyssä järjestyksessä. Alla kerrotaan, miten OSB: n lattiat voidaan valita, valita materiaali, mitä tarvitset, työtä, jota on tehtävä.

Paul of OSB tehdä sen itse

Mikä on swapit?

Osp on, sanotaan, voileipä, joka voi koostua kolmesta tai useammasta kerroksesta. Kaksi (ylempi ja alempi) kerrosta ovat pursotettuja levyjä, jotka on valmistettu puulastuista. Pelimerkit asetetaan pitkin levyjen ulkokerroksiin ja sisäkerrosten poikki. Siksi levyä kokonaisuutena kutsutaan orientoiduksi lastulevyksi. Chips voidaan kyllästää boorihapolla, vahalla, formaldehydihartsilla. Kerrosten välissä on lämmitin, jota voidaan käyttää polystyreenivaahdona sekä polyuretaanivaahdona.

OSB: tä käytetään pääasiassa huonekalujen valmistuksessa ja valmistuksessa. Merkitty ja käytetty seuraavasti:

 • OSB-1 - huonekalujen, pakkaus- tai pinnoituspintojen valmistukseen;
 • OSB-2 - kuivissa tiloissa kantavien rakenteiden ja pintojen asennusta varten;
 • OSB - 3 - huoneissa, joissa on korkea kosteus;
 • OSB-4 - rakenteille, joihin kohdistuu raskaita kuormia, sekä paikoissa, joissa kosteus on kohonnut.

OSB voidaan lakata yhdeltä puolelta, päällystetty laminaatilla, kielekkeellä tai kahdella tai neljällä sivulla.

OSB (Oriented Strand Board)

Laatta on suorakulmio, jossa on seuraavat mitat:

 • paksuus 8 mm: sta 38: een;
 • pituus - 2440 mm;
 • leveys - 1220 mm;

Edellä annettiin standardilevyn mitat. Joskus saat PCB: t, joiden koko on 1,25 metriä 2,5.

OSP: n edut ovat seuraavat:

 1. alhaiset kustannukset;
 2. pieni paino;
 3. helposti ja hyvin käsitelty;
 4. kestävä;
 5. kosteuden kestävyys;
 6. ei halkeile, ei kerro, ei hajoa;
 7. ei hometta tai hyönteisiä.

Valitettavasti PCA: n käyttöön liittyy rajoituksia. Kun puristetaan, sirut kyllästetään hartseilla, jotka sisältävät myrkyllisiä aineita. Ne vapauttavat jatkuvasti näiden aineiden haihtuvat yhdisteet ympäristöön. Siksi laatan valitsemiseksi sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka suuri osa näistä aineista erittyy yhdestä tai toisesta laatan tuotemerkistä ja millä alueella se saa käyttää.

Rakennemateriaalien vertailu

OSP: n lattioiden laite

OSP-lattiat ovat kahta tyyppiä. Ensimmäinen koostuu betonipinnoitteesta, vedenpitävästä, välivärisestä pohjasta, itse OSP: stä. Toinen tyyppi - vedeneristys, viive, mieluiten karkea lattia, OSB.

OSB - erinomainen materiaali lattiaan

Materiaalit ja työkalut

On suositeltavaa ostaa uuni OSB-3 alkaen, sillä lattia on pestävä usein, mikä tarkoittaa, että uuni altistuu kosteudelle.

Laatta on parempi ostaa uritettu. Kahdelta vastakkaiselta sivulta tulisi olla uria ja kahdesta muusta urasta. Tämä levy on helpompi asentaa.

Levyjen lukumäärää ei ole vaikea laskea, tun- nettaessa huoneen pinta-ala ja itse levyn pinta-ala.

Laga on puutavara. Rakennuksessa viivettä valmistettaessa käytetään pääasiassa puuta, jonka mitat ovat 5-5 senttimetriä tai 5-7. Viiveen määrä riippuu siitä, miten lattia järjestetään. Jos lattiapinta ei ole, niin viive kasvaa.

Säädettävä viivakytkentä

Jos aiot laittaa lattian lasille, tarvitset rautatien, koska laattoja ei voida asentaa suoraan tasoitukseen, vaikka vedeneristys asetettaisiin siihen. Puutuote on hengitettävä, eli tuuletettava ja annettava kertynyt kosteus. Tämän vuoksi sukupuolten välinen ero ja lasitus tehdään. Muussa tapauksessa tuotteesta kertyneestä kosteudesta ja puusta ja siten kosteudesta itsestään ja jopa imeytymään lasista, se alkaa heikentää ja lopulta tulee käyttökelvottomaksi, ei väliä kuinka hyvin se tehdään.

Aluslattialle, reunuslevylle tai vanerille voidaan itse OSB: tä käyttää.

Laakereiden valmistukseen tarvitaan vähintään M-300-sementtiä ja hiekkaa. Ratkaisu voidaan valmistaa itse, mutta on helpompi ostaa valmiiksi valmistettua kuivaa hiekkasementtiä. Kulutus neliömetrillä. m. ilmoitetaan pakkauksessa. Betoniseosta, joka sisältää täyteainetta, soraa, murskattua kiveä ja vastaavia, ei pitäisi tehdä kotona. Käsin ikuisesti laadukas betoni laasti ei valmista.

Kuivasekoostumus lattiapinnoille

Parempi ja tasainen täyttö edellyttää lattiapäällysteitä.

Venäjällä lattialauta asennetaan yleensä lattialle. Se toimii myös sisustuksen yksityiskohdina ja sulkee seinän ja lattian välisen raon. Ero tehdään tarkoituksella, perustuen levyn laajenemiseen lämpötilan kasvaessa. Jos sitä ei ole suunniteltu, niin voit tehdä ilman sokkelia.

Laatta suljetaan yleensä kynsien avulla ja liimataan liimalla. Joten tarvitsemme sekä liimaa että kynsiä. Asenna lattiat ruuvien kynsien tai ruuvien avulla.

RB-110 Kumi-liima

Puiden tiivistämiseksi tarvitaan kitti puuhun. Joten tarvitset myös lastan. Tarvitset puukaran, mallin rallintaa varten, metallivasaran.

Lattian asennuksen vaiheet

Lattian koko asennus on jaettu kolmeen päävaiheeseen:

Viimeinen vaihe on kaikkien tiedossa. Siksi emme pidä sitä.

Valmisteleva vaihe

Tulevaisuudessa kaikki argumentit, jotka johtavat, kun otetaan huomioon, että asennetaan lattiat olohuoneeseen. Ulkorakennuksissa tai rakennuksissa lattiat on pinottu samaan järjestykseen kuin huoneistossa. Vain rajoitukset ovat pienemmät ja vaatimukset ovat pienemmät. Rikkomme kaikki vaiheet vaiheiksi. Soita heille vaiheet ja esitämme perustelut vaiheittaisten ohjeiden muodossa, miten työ tehdään.

Niinpä valmistelutyötä.

Vaihe yksi. Valitse lattiatyyppi. Eli päätämme, laittaisimme sen lasille tai lokeille. Jos valitaan viivästyksiä, on parempi ensin piirtää kuva sijainnista. Se auttaa laskemaan oikein viiveen määrän.

2. vaihe. Laskemme työn määrän, teemme kustannusarvion.

3. askel. Teemme materiaalien hankinnan. Kun ostat laattoja, meidän on kiinnitettävä huomiota siihen, että se täyttää terveysvaatimukset. On suositeltavaa ostaa puutavaraa, lankku aluslattian, puutavaran, kiskon alla, joka on jo kuivunut ja jota käsitellään palonsammutus- ja antiseptisilla aineilla. Jos et ole onnistunut ostamaan tällaista puutavaraa, sinun täytyy ostaa antiseptinen aine ja käsitellä puuta itse.

Neljäs vaihe. Jalostamme laatan, poista pursot, epäsäännöllisyydet reunoilta. Puutavaraa käsitellään antiseptisesti ja taivutetaan kuivaksi. Se asetetaan kerroksiksi. Kerrosten välillä on munia. Aineiston on hengitettävä, kuivaa tasaisesti ja nopeasti. Kuivaa puu vähintään yhden päivän ajan. Lämpötilan kuivauksen aikana tulee olla +10 astetta ja yli.

5. askel. Jos lattia asetetaan ensimmäistä kertaa, roskat jätetään rakennuksen poiston jälkeen.

Jos PCB on asetettu korvaamaan vanha kerros, vanha puretaan. Siinä tapauksessa, tietenkin, kun sitä ei voi käyttää luonnoksena. Poista lattia huolellisesti, jotta se ei vahingoittaisi kipsin seinämää. Tee näin poista kynnet ja poista levy ja poista lokit. Lattiakisko (kukin) irtoaa urista, siirretään sivulle ja poistetaan.

6. askel. Asenna majakat lattian tasoittamiseksi. Kussakin seinässä on oltava vähintään kolme merkkiä. Niiden kesken piirretään viiva. Seinän ja linjan välinen etäisyys pysähtyy mistä tahansa pisteestä, joka ilmoittaa 90 asteen kulman.

Asennusjärjestelmän merkkivalot

OSB: n lattian asennus

Jos lattia asetetaan lasille, meidän on suoritettava useita toimenpiteitä.

1. Asenna valokeilat lasin täyttämiseksi. Niiden välinen etäisyys saa olla korkeintaan 50-60 cm, joten tasoitus on tasaisempaa. Tarkasta majakkojen asennus. Jos esikuormitusta tasoitetaan.

2. Valmista ratkaisu. Sen ei pitäisi olla liian likainen ja liian paksu. Täytä tasoitettavalle paikalle tasoittamalla laasti huuhtelutasolla asennetuilla majakoilla.

OSB: n budjetti julkisivun alla: tee se itse

Portaalin käyttäjä kertoo OSB-levyjen halvan ja kauniin julkisivujen valmistuksen teknologiasta.

Julkisivu on minkä tahansa maan talon käyntikortti. Huolimatta valtavasta valikoimasta nykyaikaisia ​​ja todennettuja vaihtoehtoja julkisivujen viimeistelyyn, portaalin käyttäjät eivät pelkää kokeilla.

Mielenkiintoista on FORUMHOUSE-jäsenen kokemus, jolla on lempinimi Viktor Banev, joka päätti hiljentää vanhan mökin tekemällä julkisivun OSB: stä (tai OSB: stä, orientoitua - lastulevyä) jäljittelemällä jälkikäteen puoli-puusta.

OSB kestävyys

Yleensä ne, jotka päättävät tehdä jotain tällaista, ovat ennen kaikkea kysymys siitä, mitä tapahtuu julkisivuun 3-5 vuoden ajalta, jos sen OSB on päällystetty.

Joku luulee, että levyt räjäytetään, koska OSB ei ole viimeistelyaineisto, joka on tarkoitettu käytettäväksi "kadulla". Joku uskoo, että tällainen pinnoitusvaihtoehto on mahdollinen, ja lisäksi se on optimaalinen rahoituskustannusten vähentämisen ja itsenäisen toiston mahdollisuuden kannalta.

Käytä julkisivuun OSB: ää - mielipiteet eroavat toisistaan. Päätin, että peli on kynttilän arvoinen nopeuden, asennuksen helppouden ja tällaisen julkisivun kustannusten kannalta. Huomaa vain, että OSB: n julkisivu on taloudellinen vaihtoehto säästäville puutarhurille. Lopettamaan päärakennuksen - mökin, sinun pitäisi käyttää enemmän säänkestäviä materiaaleja.

Tulevaisuudessa toteamme, että OSB-levyjen julkisivun käyttöikä on jo kolmantena vuonna, ja miten se näyttää, osoittaa selvästi seuraavan kuvan.

Piirakka, jossa on välikappale

Tulos on vaikuttava, ja nyt pääsemme käyttämään. Vanha, lämmittämättömällä mökillä on 6x8 metriä. Ulkoinen iho - levy "tuuma". Taulujen yli - värillinen orgalit. Muutospaikka on Leningradin alue, ts. maastossa korkeammalla kosteudella kuin Moskovassa, usein sateita, sumuja ja lyhyitä kesää.

Vaadittu - lämmittää rakennuksen ulkona ja tehdä kaunis julkisivu. Budjetti on vähäinen. Tämä tarkoittaa sitä, että työskentelemme ilman palkkatyöntekijöitä käyttämällä suhteellisen halpoja materiaaleja ja teknologiaa, jota kaksi ihmistä voi suorittaa. Myös mielenkiintoinen on käyttäjän ajatus valittaessa tapoja viimeistellä julkisivu.

En pidä julkisivun koristelusta. Pall. Lohkon talo on liian kallis. DSP: n (sementtipohjainen lastulevy) käyttämätön kopiointi puun puun puun värjäämiseksi ja jäljittelemiseksi katoaa myös. Kallis ja suuren painon vuoksi on vaikea nostaa arkkeja ja vielä enemmän, kiinnittää ne korkeuteen. Kuoren takalauta - ei sama. Mutta minä, kuten he sanoivat, heittäytyivät puunverhoon ja alkoivat ajatella, miten tuoda tämä ajatus elämään.

Useiden vaihtoehtojen jälkeen käyttäjä päätti tehdä julkisivun, jota hän piti niin paljon OSB: n pohjalta rakennetuista puoleisista puusta. Käyttäjän mukaan tämä on paljon halvempaa ja helpompaa kuin DSP: llä.

OSB-pohjainen seinäkakku

Tämän seurauksena käyttäjä tuli tällaiseen "pie" seinään. Sisästä ulkopuolelle:

 • kipsilevyä;
 • seinään;
 • eristys - mineraalivilla, asetettu 2 kerrosta, kokonaispaksuus 100 mm;
 • tuuli- ja kosteusproteiini;
 • kontrobreshetka;
 • OSB 3 -levyt, joiden jäljitelmä on puoliterästetty.

Koska kokonaissäästöt ovat edelläkävijöitä, ensimmäinen asia, jonka sivuston käyttäjä Viktor Banev teki, käytännössä asetti levyt seinille leikkaamisen ja jätteen minimoimiseksi.

Lisäksi OSB-levyn mitat määrittelevät levyt (25x100 mm), jotka peittävät levyjen liitokset ja jäljittelevät puupuusta valmistettua puuta.

Jälkeen useita layout välimuotoja, oli mahdollista tulla yhteinen nimittäjä. Levy, jonka mitat ovat 224x122 cm, sijoitettu pystysuoraan, peittää lähes kokonaan seinän ja levyt (levyt) tarvitaan vain levyjen pystysuuntaisten liitosten suojaamiseksi. Kerro meille, miten arvioidaan asettelu (kun olet poistanut kaikki tarvittavat mitat julkiselta puolelta) käyttäen esimerkkiä talon vasemmanpuoleisesta seinästä.

Jos katsot yllä olevaa kuvaa, näet, että vasemmalla ja oikealla on kaksi koko OSB-levyä. Seinämän mittaustulosten mukaan kävi ilmi, että keskellä oleva etäisyys (jäljellä oleva aukko) on laajempi kuin yksi arkki, mutta jo kaksi. eli - Meidän täytyy kääriä seinää kahteen osaan, jotka on asetettu vaakasuoraan, ja sulje sitten syntyvä vaakasuora liitoskappale. Symmetrian ja yleisen asettelun säilyttämiseksi lisäämme horisontaaliset nauhat äärimmäisiin OSB-luetteloihin ja toimimme samalla tavalla rakennuksen ympäryksen ympärillä.

Levyasennus

Kun olet käsitellä ulkoasu, jatka levyjen asentamista. Työ on yksinkertainen, mutta siinä on useita vivahteita. Ensinnäkin, älä unohda, että saranoitu julkisivu vaatii hyvän ilmanvaihdon ylimääräisen kosteuden vapauttamiseksi. Jos jätetään huomiotta tärkeimmät tuuletuskanavat (aukko) päästäkseen julkisivun yläosaan, kosteus pysäytetään sisäpuolella OSB-levyjen taakse, jotka eivät anna höyryä hyvin, ja suurella paksuudella ne ovat lähes höyrytiivisiä. Siksi - joukko ongelmia muotin ja remoisening eristys.

Menemme suoraan OSB: n asennukseen. Levyjen paksuus tässä suoritusmuodossa - 9 mm. Tämä on melko tarpeeksi, koska Levyt eivät käytännössä kanna sähkötehoa. Ensinnäkin, seinille, ulkona, täytämme kehyksen - laatikko pystysuoraan asetetuista puupalkkeista, joiden osa on 50x50 mm.

Sijoitimme niiden väliin, vrasporissa, mineraalivillaeristykseen.

Seuraavaksi täytämme horisontaalisen laatikon ja siksi eristävä (ns. Poikittainen lämpeneminen), joka suuntautuu vaakasuoraan. Niinpä levyjen liitokset ovat päällekkäin. Sitten kiinnitetään höyryä läpäisevä kosteutta kestävä kalvo, jossa pakolliset päällekkäisyydet ja liitosten mitoitus teipillä (kaksipuolinen).

Sitten täytämme pystypalkit 30x40 mm OSB-levyjen kiinnittämiseen.

Tangojen asennusvaihe on 0,4 m, ts. se osoittautuu: 3 pystysuorassa reunassa 1 arkille. OSB kiinnitetty ruuvilla, 6 kpl. 1 baarissa. Levyjen väliin jäi 2-3 mm: n rako. Lisäksi aukko maalattiin huolellisesti, vaikka mielestäni tämä ei ole tarpeen, koska Suorasta kosketuksesta sateen tai kasteen kanssa levyjen päitä suojataan 100 mm leveällä puupinnoitteella.

Eristeen ohella talo vaihdettiin ikkunoihin, joita varten ne vietiin 5x15 cm: n levyiksi.

Päällysteen päähän eteni seinien maalaukseen.

Ennen maalausta levyn pintaan levitettiin yksi ylimääräinen kerros yleiskestävää kosteutta kestävää kyllästämistä lakalla. Piirustus suoritetaan kahdesta osapuolesta.

Seuraavaksi levyt peitettiin kahdella kerroksella akryylivärimaalausta ennen seinämille asennusta (se on kätevämpää ja nopeammin toimiva). Kattavuusvaiheessa käyttäjä teki yhden virheen, joka kuvataan jäljempänä, mutta nyt tarjoamme nyt nähdä, mitä tässä vaiheessa tapahtui. Käyttäjän mukaan tulos ylitti kaikki odotukset.

Jos siirrät 1,5-2 metrin etäisyydellä julkisivusta, saat sen vaikutelman, että seinät on viimeistelty kipsillä, ja kadulta ei ole mahdollista ymmärtää, että tämä on OSB-laatan julkisivu.

Koristeiden lisäksi 15x15 cm: n puusta rakennettiin kesäisin G-muotoinen kuisti vanhojen kuistien sijaan.

Tämän jälkeen lähdimme lopulliseen viimeistelyyn - puolivalmiin ulkoasun asennus. Höylättyjen taulukoiden pituus on erilainen. Jossain - 2, jonnekin - 3 metriä.

Kustakin 2,5 metrin pituiset diagonaalikatot valmistetaan yhdestä ainoasta kiinteästä alustasta.

Ruuvien reunoja vetävät levyt. Tuloksena on vahva, tiukka yhteys, joka ei pääse kosteudelle.

Sitä vastoin levyt maalattiin tummanruskeaksi.

Yhteenveto ja suositukset

Julkisivun kolmivuotinen toiminta on vahvistanut teknologian oikeellisuuden. OSB-levyt päissä eivät paisuneet, maali ei irronnut, julkisivun laatu on jatkuvasti korkea. Ainoa edellä mainittu seikka: asennusvaiheessa tapahtuneesta virheestä (useat levyt "unohdettiin" käsiteltäväksi bioproteiinilla), OSB peitettiin ulkopuolelta sienellä, joka joskus työntyi maaliin.

Suojauksella käsitellyt levyt eivät koskettaneet muottiin. Tämä virhe oli helposti irrotettavissa. Vuori poistettiin ja maalattiin uudelleen maaliin (turvallisuutta varten, antiseptisellä lisäaineella). Vuotta myöhemmin sieni ei näkynyt. Tämän seurauksena Victor Banev osoitti näyttävänsä seuraavat kuvat.

Tulos on ilmeinen, ja mökki on täysin muuttunut.

Materiaalin lopussa esittelemme samanlaisen julkisivun puolijalamainen rungon jäljittelyä, mutta DSP-levyillä, portaalin käyttäjältä nicks.

Julkisivu on käytetty 10 vuotta. Kävelin DSP: n levyjen mukana kaksi kertaa vettä emulsiolla, eikä kaikesta siitä lähtien ole sävytetty mitään koko tämän ajan. Maali pitää hyvin. Hän teki kaiken itse. Sawed DSP-koko 1200h3600h10 mm neliöihin, joiden sivu on 1200 mm. Muussa tapauksessa älä nosta. Vaikeinta on tehdä yläkulman ulkoseinät. Pyyhkäisemiseksi sinun oli noustava portaisiin, jos olet tehnyt virheen kouristuksella, mene alas ja näki jälleen. Hän porasi reikiä ruuveille etukäteen, laittoi heidät kiinnittimillä ja nosti niitä ylöspäin lohkojen avulla. Vaikea, mutta sen arvoinen.

FORUMHOUSE-aiheessa saat lisätietoja fachwerkin OSB 3: n mikrobudget-julkisivusta. Lisäksi suosittelemme, että tutustut osastojen julkisivuihin ja julkisivuomateriaaleihin.

Ulkopinta: ulkoinen viimeistelymenetelmä ja -tekniikka

Talon viimeistely ulkona: OSP-levyt viimeistelytavat: maalaus, kipsi, keinokivet, sivuraide.

OSB (laattoja) tai eri tavalla OSP-levyjä käytetään laajasti talojen seinien rakentamisessa, erityisesti kehyksenrakennuksessa. Niinpä kysymys ulkonäöstä on hyvin merkityksellinen. Lisäksi ei pelkästään esteettisestä näkökulmasta vaan myös materiaalin suojaamisesta ulkoisten tekijöiden negatiivisista vaikutuksista (korkea kosteus, äkilliset lämpötilan muutokset, auringon säteily ja muut).

Tässä artikkelissa tarkastellaan seuraavaa kysymystä: OSB: n viimeistely talon ulkopuolella.

Ulkopinta

OSB-levyjen seinien koristelu talon ulkopuolelle: miten OSB-seinäkoriste on

OSB-levyjen seinät voidaan viimeistellä talon ulkopuolelle. Ne kaikki ottavat huomioon levyjen OSB: n ominaisuudet, joilla on samat puun muodonmuutokset.

OSP-levyjen ulkoseinien viimeistelyyn käytetyt päämenetelmät ovat seuraavat:

Maalaa Osbin talo

Maalaus - helpoin ja tavallisin vaihtoehto, joka ei vaadi runsaasti aikaa ja rahaa. Vesi- tai öljypohjaisia ​​maaleja käytetään ulkoiseen työhön. Jotta pinnoite pysyisi hyvin, on tärkeää, että pinnoite valmistetaan oikein. Ensinnäkin on suositeltavaa tiivistää välilevyt saumat akryylitiivisteellä ja puhdistaa sitten perusteellisesti ja levittää levyjen koko pinta. Maalaa käytetään useassa kerroksessa. Jokaisen niistä on annettava kuivua hyvin ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

OSB-levyjen värjäykseen voit käyttää harjaa tai rullaa.

Laita kipsi isorokkoalustalle

Laastarin avulla voit pidentää levyn käyttöikää ja lisäksi se suojaa tulelta. OSB-levyt voivat muuttaa geometrisia mittojaan suurilla alueilla kosteuden ja ympäristön lämpötilan muutosten vuoksi. Jos käytät kipsiä suoraan OSB-levylle, sen jälkeen se peitetään halkeilla ja irrotetaan pohjasta. Siksi käytetään kahta pääteknologiaa: välikerroksen käyttö ja kerros kerroksen rappaus.

Kipsi OSB-levyt

Välikerroksena voidaan käyttää laajennettua polystyreeniä tai lasi-ainetta. Styroksi on hyvä kosteudeneristys ja lisäksi se parantaa seinän eristysominaisuuksia. Asfaltti- tai bitumipaperilla on alhainen hinta.

Alustan valmistamiseksi tiivistettä levitetään arkkien välisiin liitoksiin. Levyt itse ovat pohjamaalattuja. Sen jälkeen ne liimaavat välikerroksen polystyreenivaahdon tai lasin muodossa. Tämän kerroksen päälle kiinnitetään vahvistusverkkoa ja levitetään kerros kipsiä.

Kun kipsiä levitetään suoraan OSP-levyille, prosessi jaetaan useisiin vaiheisiin. Perusosan valmistuksen jälkeen, kuten edellisessä suoritusmuodossa, siirtyy ensimmäiseen vaiheeseen. Sen aikana, jossa ensimmäistä kerrosta kipsiä levitetään, siihen upotetaan vahvistusverkko. Kuivaamisen jälkeen laita toinen kerros. Sen jälkeen se tasoittaa kerrosta.

Vaihtoehto ilman välikerrosta on vähemmän luotettava ja 2-3 vuotta kipsi voi alkaa irrottaa, joten suositellaan yleensä välikerroksen käyttöä.

Koristekiven asennus Osb-levyyn

Keinotekoinen kivi - yksi vaikeimmista ja kalliimmista tavoista viimeistellä. Kuitenkin viimeistellyn julkisivun erinomainen ulkonäkö ja tällaisen pinnoitteen kestävyys varmasti maksaa itsestään ajan myötä. Työn vaiheet:

 1. Ennen työn aloittamista levyjen OSB-liitokset täytetään pakkasenkestävillä tiivisteaineilla, levyt pohjustetaan.
 2. Ylhäältä kiinni polystyreenivaahto.
 3. Sitten se on täytettävä pakkasenkestävällä kiteellä.
 4. Sovita sitten kaksi kerrosta liimaa. Ensimmäisessä hiljaa vahvistusverkkoa.
 5. Aseta koriste kivi toiselle kerrokselle.
Viimeistely OSB-laatat koristekivi

Joskus koristekivi liimataan ilman välikerrosta laajennetun polystyreenin muodossa. Tämä vaihtoehto on vähemmän luotettava ja 2-3 vuoden kuluttua päällyste alkaa kuoriutua.

Kiinnitysosa OSB-levyille

Sivuraide on yleinen viimeistelymenetelmä, jota voidaan käyttää mihin tahansa julkisivuun. Materiaalilla on edullinen hinta ja erinomainen ulkonäkö. Jos OSB-levyssä on tasainen pinta, seinän kiinnitys on valinnainen. Samanaikaisesti, että käytön aikana materiaali ei vaurioidu muodostuneen kondensaatin ansiosta, on tärkeää, ettei unohdeta asentaa vedenpitävää tuulenpitävää kalvoa levyjen ja sivurajan väliin.

Koristeelliset etupaneelit

Koristeilla etupaneeleilla on laaja valikoima muunnelmia ja ne valmistetaan eri materiaaleilla: puusta, metallista, muovista, lasista. Tällaisten paneelien kiinnitys tekniikka riippuu itse paneeleista. Yleisimmin käytetty kiinnitys: kiinnityspultit, kiinnikkeet ja metalliprofiilit.

OSB: n talon seinämien koristelevyjen asennus

Jokaisella näistä menetelmistä on sen edut ja haitat. Ei ole väliä mikä haluat. Tärkeintä on tiukasti noudattaa asiantuntijoiden suosituksia ja oikeaa teknologiaa.

Kuinka tehdä OSB seinät tehdä se itse: juuri monimutkainen

Tekijältä: Hei, rakas lukija! Korjaus- ja rakennuskäytännöissani oli tapaus, jossa oli tarpeen korjata Loft-tyyliin yhden huoneen sisällä. Ei ole järkevää puhua täällä tyylin ominaisuuksista, mutta yksi yksityiskohta keskustelun yhteydessä ansaitsee erityistä huomiota. Päätettiin käyttää OSB seinän koristeluun. Joten, tänään opit OSB: n (OSB) seinät, miten (ja onko), ja kosketamme aiheeseen, miten leikataan seiniä ulkopuolelta, koska OSB soveltuu myös tähän tarkoitukseen.

Yleensä aihe "Miten tehdä OSB-seinän" on melko laaja ja sitä voidaan tarkastella kolmessa kontekstissa (vähintään kolme):

 1. Sisäseinät OSB: llä / vanerilla.
 2. Tämän materiaalin väliseinien rakentaminen.
 3. Sisustaminen talon ulkopuolella.

Tänään käsittelemme näitä kahta pääkohtaisen aiheen osaa ja näin löydämme vastaukset kaikkiin kysymyksiisi tekstin aikana.

Mutta ennen kuin lähdemme käsittelemään aiheemme suunnitelman mukaisesti, annetaan yleinen kuvaus materiaalista, jolla meidän on toimittava.

OSB-ominaisuudet ja ominaisuudet

Artikkelin tämä osa ei ole vain pelkkä muodollisuus. Sinun on todella tiedettävä, mitä materiaalia käsitellä, miten valita, ja onkin suositeltavaa käyttää tätä tapaa viimeistellä seiniä.

Yleensä seinien viimeistely tällä tavalla on sopiva kahdessa tapauksessa:

 1. Kehysrakennuksessa, jonka runko ei ole vielä päällystetty.
 2. Sisätilojen tyyliin Loft tai ehkä Art Deco, jossa OSB levyt toimivat koristeellinen osa suunnittelua.

Seinien sovitus RSD: n avulla on epävireää ajatus. Näihin tarkoituksiin, kipsilevy (kipsilevyarkit). Tämä materiaali maksaa vähemmän OSB: tä tai vaneria, sitä on helpompi käsitellä, on rakenteeltaan voimakkaasti muotoiltua elementtiä suhteellisen helppo rakentaa ja sitä voidaan soveltaa lähes mihin tahansa viimeistelyyn ilman suurta mittausta työpinnalle, mitä ei voida sanoa OSB: stä.

Toinen yhtä tärkeä asia on ympäristöstandardien kysymys. Onko se kelvollinen vai onko aine turvallinen terveydelle? Ei oikeastaan. Levyn komponenttien liima sisältää formaldehydiä, joka ei ole erityisen hyödyllinen kehossa.

Mutta miksi sitten monissa kodeissa ja julkisissa laitoksissa tätä materiaalia käytetään laajalti viimeistelyaineina? Se on yksinkertaista. Tosiasia on, että OSB on jaettu eurooppalaisiin standardeihin. Joten materiaali, jossa formaldehydipäästöluokka on nimeltään "E0", on täysin turvallinen ihmisten ja kotieläinten terveydelle eikä aiheuta ruumiin allergisia reaktioita.

Kun hankit materiaalia, muista (!) Kiinnittää huomiota formaldehydipäästöjen ilmaisimeen, koska niiden tilojen terveys, jotka pysyvät tässä huoneessa pitkään, riippuvat siitä. Tarkempaan tarkkuuteen, esittelemme formaldehydipäästöluokat luettelona:

 • E0 - päästöt 3-5 mg / 100 g;
 • E1 - enintään 10 mg / 100 g;
 • E2 - 10-30 mg / 100 g

Yleisesti hyväksyttyjen standardien (luokat E0 ja E1) mukaan on sallittua käyttää seinien sisustukseen tarkoitettuja tiloja. E2: ta käytetään puolestaan ​​ulkopuolisiin viimeistelyyn ja muuhun tarkoitukseen, joka ei liity asuintalojen toimintaan.

Tämän materiaalin lujuus ja laajuus on jaettu luokkiin:

 • OSB-1 on vähiten kestävä materiaali. Ei kosteutta. Käytetään seinien sisustukseen sekä huonekalujen valmistukseen Loftin tyyliin;
 • OSB-2 - korkeamman lujuuden omaava materiaali. Käytetään tukirakenteiden rakentamisessa huoneissa, joissa on matala kosteus. Kuten ymmärrämme, tämän materiaalin kosteusvastus ei ole myöskään erilainen;
 • OSB-3 - levyt lisääntyneestä lujuudesta. Materiaali kestää kosteutta;
 • OSB-4 on kestävin ja kosteutta kestävä materiaali. Mutta sitä ei käytetty laajalti sen korkeiden kustannusten vuoksi. Se maksaa noin kaksi kertaa kalliimpaa kuin OSB-3. Mutta jos levyn kolmas kerros levitetään esimerkiksi pohjamaalilla ja maalataan sitten, sen ominaisuudet eivät eroa neljännen luokan materiaalin ominaisuuksista.

Nyt sinulla on käsitys siitä, mitä materiaalia käsitellä. Käännymme tekstin käytännön osaan, josta opit tämän materiaalin seinäkoristeluun. Kuten mainitsimme artikkelin aikana, seinät voidaan valmistaa kehysrakennuksessa, missä se on välttämätön edellytys tai missä tahansa muussakin huoneessa sisätilojen koriste-elementteinä. Harkitse molemmat tapaukset.

Runkorakennusten sisäseinät

Ennen kuin aloitat kehyksen sisävuorauksen, sinun on ensin tehtävä seuraava työ:

 • suorittamaan ulkoista leikkausta;
 • lämmittimen asentamiseksi. Mikä parasta, jos se on mineraalivillaa (pahamaineinen mineraalivilla). Muuten sivuillamme on erillinen artikkeli talon seinien eristämisestä omin käsin. Jos tämä kysymys koskee sinua, suosittelen tutustumaan ehdotettuun aineistoon.
 • asetetaan höyrysulku (päällekkäin 10-15 cm);
 • lopuksi - ruuvaa OSB-levy sisäpuolelta runkoon.

Jos katsot runko-osan leikkausseinää, se näyttää tältä: sisäpinta → OSB-kehyksenpäällyste → höyrysulku → runko (50 × 150 mm), eristin (150 mm), johon on lisätty → tuulilasi → ulompi kalvo OSB → ulkoseinän ulkopinta (esim. Seinäpaneelit tai sivuraide).

Asennettaessa levyjä OSB ei ole mitään oleellisesti vaikeaa. Ne on kiinnitetty 35 - 40 mm: n itsekierteillä ruuveilla 15 cm: n välein. Levyjen välissä on oltava ± 3 mm: n tekninen (raivaus) aukko. Tämä johtuu siitä, että materiaali voi hieman laajentua ja supistua kosteuden ja lämpötilan vaihteluista (puu loppujen lopuksi). Niin, että arkit eivät häiritse toisiaan muodonmuutokseen vapaasti - ja tämä tekninen kuilu on tarpeen. Visuaalisesti tämä muodonmuutos ei ole havaittavissa, mutta jos et jätä tätä välimatkaa arkkien väliin, ne alkavat häiritä toisiaan. Tämä voi ajan myötä vahingoittaa sekä arkkia että viimeistelyä. Ja sitten se on havaittavissa.

Jotta arkki olisi haluttu muoto (esimerkiksi lähellä ikkunaa tai ovi), käytä sähköistä palapeliä, jota voit ostaa tai vuokrata rautakaupassa. Pyörösaha soveltuu myös sopivaksi, mutta mielestäni jigsawilla työskentely on hieman kätevämpää.

Nyt, kun OSB-levyt ovat paikallaan, on aika aloittaa viimeistely. Tässä on tapana leikata OSB: n seiniä:

Luonnollisesti ennen viimeistelyn viimeistelykerroksen levittämistä työpinta on valmistettava huolellisesti, eli hiottu hiomapaperilla tai hiomakoneella (vilja P-180). Tämä menettely on välttämätön vain, jos levyjä ei ole alun perin kiillotettu. Nyt sinun on käytettävä pohjamaalikerrosta - ja jatka sitten jatkokäsittelyyn. Ennen maalausta tai tarttumista OSB-taustapaperin seinämän pitäisi myös olla kitti. Vaikka maalia voidaan käyttää ei-puttied pintaan. Muuten on olemassa melko epätavallinen tapa käsitellä lakankoja sisältäviä OSB-levyjä. Tässä on video tästä prosessista:

OSB-levyjen seinämien loppuun saattaminen on toinen keino edullisesti ja luovasti. Se on siinä, että käytetään viimeistelyaineistoa. polttopuut. Kyllä, kyllä, ymmärsit kaiken oikein, nimittäin polttopuun, joka tavallisesti kattelee takkaa. Mutta kylmänä talvella, polttopuut voivat lämmittää sinua paitsi palamaan takka, mutta myös kiinnitetty seiniin, koska tämä viimeistelymenetelmä lisää lämmöneristystä.

Tämän epätavallisen viimeistelymenetelmän ydin on seuraava: aluksi polttopuuta on puukotettava kirsulla. Muuten, voimme käyttää puuta polttopuuna (195 × 195 mm [tai muiden leikkausparametrien kanssa]). Täten meidän täytyy jakaa puun palat puoliksi, ja sitten liimaa sileä puoli seinälle OSB: llä.

Esimateriaalia voidaan käsitellä eroon tulevista elementeistä sisustuksen ylimääräisten sirujen, jotka voivat myöhemmin tulla sirpaleiksi. Lisäksi nämä polttopuut voidaan maalata, lakata tai pinnoittaa puun tahra. Uskokaa minua, tämä seinä näyttää varsin mielenkiintoiselta. Mutta se ei ole vain esteettinen komponentti.

Puu toimii lisäeristyskerroksena. Luonnollisesti kukaan ei velvoiteta leikkaamaan kaikki huoneen seinät tällä tavoin. Mutta jos käsittelemme ainakin yhtä seinää tällä tavalla (tai edes vain tehdä erillisiä "saaria" seinille), se luo ilmapiiriä, turvallisuutta ja samalla luovuutta huoneeseen.

Tämän tyyppinen sisustus on saanut varsin kaunopuheisen nimityksen "Antiparket". Tosiasia on, että parketti on lattiapäällysteenä sileä puoli ylöspäin, ja meidän tapauksessamme päinvastoin on totta: me: kiinnitämme levyt sileällä puolella seinään saadaksemme kuvioidun pinnan. Käytännöllisesti katsoen mikä tahansa rakennusliima soveltuu asennukseen, mutta ei hajallaan (!). Vaikka tämä on mielestäni ymmärrettävää, ei ole syytä käsitellä tätä kysymystä.

OSB-levyjen seinämien koristelemiseksi älä unohda viestien asettamista. Seinään voi tarvita kytkimiä tai pistorasioita. Yleisesti ottaen johdotus on melko laaja aihe, jota emme pidä keskustelun yhteydessä, koska materiaali on jo osoittautunut varsin laajaksi. Tämä digressio on melko tärkeä muistutus. Muista tarkastella tätä kohtaa, kun työskentelet.

Mutta tarpeeksi keinoista viimeistelyyn. Nyt siirrymme koulutusmateriaalin seuraavaan osaan, jossa opit, miten viimeistellään OSB-laatat, ei kehysrakennuksessa, vaan missä tahansa muussa huoneessa, jossa päätät käyttää OSB-levyjä osana sisustuksen sisustusta.

OSB: n käyttäminen koriste-elementteinä sisätiloissa

Joten lähdetään suoraan kysymyksen käytännön osaan. Kiinnitä levyt samaan kehikkoon, mitä käytetään kipsilevyyn. Koko "luuranko" on tehty vain kahdesta metalliprofiilityypistä: CD-60 ja UD-27. Näin ollen ne ovat 60 ja 27 mm leveitä. CD-60: ta käytetään luomaan pitkittäisiä pystysuuntaisia ​​palkkeja, eli niitä, joihin koko rakenne on, ja johon koko kuorma tulee. Ja UD-27 on jo hyppyjä ja ristikappaleita.

Voit luonnollisesti suunnitella ja puurunkoa. Kukaan ei kiellä: Jos päätät viimeistellä seiniä OSB-levyjen avulla, tämä tarkoittaa, että huoneen kosteus on normaalilla tasolla, joten puu ei ole vaarassa. Mutta verrattuna metalliin, puulla on yksi suuri haitta: sen vaikutuksen alaisena, joka on vain pieniä kosteuden ja lämpötilan vaihteluita, se on muodonmuutoksen ominaisuus. Kehys, joka on altis muodonmuutoksille, ei ole lainkaan kehys. Joten sanoa, - vain yksi nimi "frame". Siksi on parempi käyttää metalliprofiileja.

Myös pääseinämän ja viimeistelymateriaalin (OSB-levyt) välinen etäisyys voidaan täyttää eristyksellä. Silti monista syistä eristys on parasta tehdä talon ulkopuolella eikä sisäpuolelta. Tärkein syy on se, että kylmäkauden aikana sisäinen lämpeneminen aiheuttaa huomattavia kondensaatiota seinille, mikä vuorostaan ​​aiheuttaa provosoimalla sieni-pesäkkeiden muodostumista (mold) ja edistää rakennusmateriaalien hidasta deformaatiota ja tuhoutumista.

Täällä päätehtävänä on kastepiste. Tämä on lämpötila, joka tarvitaan ilmassa olevaan vesihöyryyn (ja se on aina ilmassa) alkavan tiivistyä ja muuttua kasteeksi.

Tässä on, mitä tekniikka näyttää siltä, ​​missä runko on koottava:

 • aloitusprofiilin asennus kaikkiin vierekkäisiin pintoihin seinän ulkoreunaa pitkin (kaksi vierekkäistä seinää, lattiaa ja kattoa). Tämä on perusta meidän kehyksellemme. Tätä varten käytämme profiilia CD-60. Alla oleva kuvio osoittaa, miltä osin meidän pitäisi saada tuloksena;
 • nyt tehdä merkintä UD-27. Pinta on tarpeen merkitä siten, että kaksi vierekkäistä OSB-levyä on liitetty tiukasti profiilin keskelle ja jokaisen asennettujen levyjen keskellä - täytyy myös kulkea UD-27-profiilin läpi;
 • asennamme UD-27: n tiukasti merkinnän mukaan;
 • kaikkien profiilien asentamisen jälkeen - päällystetään OSP-levyjen runko. Älä unohda, että arkin väliin jää tekninen aukko ± 3 mm.

Kun kaikki edellä mainitut teokset ovat valmiit, voit jatkaa loppuun. Etkä voi aloittaa. Kaikki riippuu siitä millaisen suunnittelun idea olet alun perin pyrkinyt.

Kääntäkäämme nyt seuraavaan osaan, josta käy selvästi ilmi, miten seinää tehdään kyseisestä materiaalista.

Kuinka tehdä laituri OSB: stä

Haluaisin lyhyesti vastata kysymykseen siitä, millaista teknologiaa OSP-levyt on tehty: sama kuin kipsilevy. Ja ehkä tällainen vastaus olisi aivan oikea ja looginen, koska tekniikka ei ole täysin erilainen.

Kysymys on hieman erilainen: "Onko sen arvoista tehdä osio OSB: ltä lainkaan?" - kipsilevy on paljon tarkoituksenmukaisempi tähän tarkoitukseen. Niinpä RSD: n osuuden tekeminen on looginen päätös kahdessa tapauksessa:

 1. Tämä on teidän idea.
 2. Sinulla on vielä PCA-arkkia, jolla ei ole sopeutumispaikkaa, eikä se ole osa suunnitelmasi ostaa GCR: itä.

Pohdimme tätä kysymystä. Siirry eteenpäin. Tarkastelemme nyt laituriin asennusteknologiaa.

Voimme käyttää tähän tarkoitukseen UW- ja CW-profiileja. Mutta ensimmäinen asia on merkintä. Ensin sinun täytyy merkitä lattia. Jos seinän ja lattian välinen kulma ei ole täysin suorassa (90 °), ei tarvitse keskittyä yhteen seinään, vaan kahteen, jotka ovat samansuuntaisia ​​toisiinsa, samalla kun pienennät lukuja yhteiseen nimittäjään. Joten saamme asentaa litteän seinän asennustyön jälkeen.

Tietenkin, jos aiot päällystää kaikki seinät OSB: llä, sinun on ensin suoritettava tämä osa työtä samalla, kun luonnollisesti huolehdit siitä, että lattian seinäkulma on 90 °. Ja vain jatka sitten osion rakentamista.

Nyt alkaa merkitä lattia. Harkitse, että kun suunnittelet lattialle ensimmäistä riviä, jonka mukaan tuleva seinämme on sijoitettu, ohjausprofiili sijoittuu siihen, ei itse osiota. Sen vuoksi merkintä tulisi lisätä merkintään sekä koko viimeistelyyn, jota myöhemmin voidaan soveltaa siihen.

Nyt kun olet piirtänyt viivan lattian pinnalle, se olisi siirrettävä kattoon ja seiniin. Tällainen laite on hyvin pelastettu laserrakentamisella.

Heti kun merkintä on päättynyt, voit aloittaa metalliprofiilien asentamisen. Ne kattoon / seinään / lattiaan kiinnitetyt profiilit on kiinnitettävä tiivistenauhalla. Muussa tapauksessa ei mitään.

Ensin sinun on kiinnitettävä ohjaimet kattoon ja lattiaan (UW). Ne on asennettava tukilevyillä ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla: ensin 0,5 metrin välein ja toisella reunalla, kun tukijalat (CW) kiinnitetään. Mutta telineet on asennettu paitsi UW-oppaan reunaan. Niitä pitäisi myös pystyttää niissä paikoissa, joissa on esimerkiksi ikkuna, kanava tai muu aukko, joka vastaa rohkeaa suunnitelmaa (yhtäkkiä jotain tällaista tulee suunnitelmiisi).

On helpompaa työskennellä, jos kiinnität ensin profiilin alareunaan ja työnnä sitten yläohjain. Huomaa, että profiilit on asennettava tiukasti (!) Pystysuoraan. Muuten koko rakenne on epätasaista, ja juuri tämä haluamme vähiten. Profiilin etupuoli on suunnattava aukon sisään. Profiilit tulisi kiinnittää ohjauspylväisiin käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja.

Tarvitsemme muun muassa profiilia AU, joka voidaan kuitenkin korvata puupalkilla. Mikä on AU-profiili? - kiinnittää se tulevan läpikulun / aukon ympärille (jos sellainen on). Ehkä AU-profiilin pääasiallinen tehtävä on rakenteen vahvistaminen.

Ja nyt, on aika asentaa CW tukiprofiileja. Ensimmäinen on asennettava 550 mm etäisyydeltä pääseinästä. Loput - 600 mm askel. Samanaikaisesti on tärkeää tarkistaa vertikaalisuus. Tunnettujen UW-profiilien käyttäminen ikkunan yläreunan tai ylä- ja alarivien määrittämiseksi. Tällöin profiilikappaleen tulee olla vähintään 30 cm pidempi kuin aukon leveys.

Profiileissa on sivukiveä. Taivutusten etupuolella on merkintä etäisyydestä kummastakin reunasta 15 cm: n etäisyydellä. Merkkien välisen etäisyyden tulee puolestaan ​​olla yhtä suuri kuin kulkureunan / ikkunan leveys (tai mitä haluat tehdä siellä).

Profiilien sivuosat on leikattava tiukasti alle 45 °. Sinun pitäisi aloittaa reunasta - merkkiin - ja juuri perustaan. Leikkausten jälkeen profiilin reunat on taivutettava jonkinlaiseen U-muotoon.

P-kirjaimen muoto, joka itse asiassa on osoittautunut, on sijoitettava aukon sivuseinille. Tämän jälkeen sitä on säädettävä korkeudella. Kun hän ottaa optimaalisen asennonsa, se on kiinnitettävä ruuveilla. Myös ne "korvat", jotka olemme muodostaneet profiilin vaakasuoralle osalle, on myös vahvistettava. Näin luodaan ikkunan / oven aukon kehä. Kaikki on täsmälleen sama kuin asennettaessa kehystä GCR: lle. Lopuksi sinulla pitäisi olla jotain tällaista:

Tietysti tällaisen kehyksen luomiseksi on tietenkin oltava tietämystä profiilien käsittelyssä. Ja jos et ole koskaan käsitellyt puitteita, tekstistä on vaikea ymmärtää koko asennusprosessi. Ja artikkelin kirjoittaja (eli minä) ymmärtää tämän. Selvyyden vuoksi katso alla olevaa videota, jossa tarkastellaan samanlaisen osion asennusta maalaistalossa.

Se, että teimme kehyksen, on varmasti hyvä. Nyt vaikein osa työtä takana. Jäljelle jää meille, että päällystetään osion luuranko. OSP-levyn kiinnittäminen runkoon edellyttää ruuveja 3,5 × 35 mm. Aluksi levyjä on kiinnitettävä reunoilta, ja vasta sitten - keskeltä.

Kuten jo tiedämme, itsekierteittävät ruuvit tulisi kiertää jopa 15 cm: n askelin, eli jos rakennustyön säännöt ovat. Käytännössä näitä sääntöjä, valitettavasti, ei aina oteta huomioon. Mutta vaikka tämä olisikin niin, kiinnikkeiden välinen etäisyys ei saa olla yli 25 cm.

Muista muistaa tekniset puutteet. Lattian pinnan tulee olla ≈ 10 mm ja levyjen välillä - ≈ 3 mm. On melko tarpeeksi, että arkit eivät "häiritse" toistensa kanssa. OSB-levyjen leikkaaminen - käytä palapelia tai pyörösahaa. Mutta, kuten muistamme, palapeli on kätevämpää sen jälkeen.

Se on tärkeää! Riippumatta siitä, päällystätkö pääseinän tai pystyt pystysuoraan, levyt on asennettava ruutupiiriin. Symboli "+" ei saa olla leikkauspisteitä.

Jos haluat asentaa sähköjohdot laiturille, poraa reikiä telineprofiileihin, joiden halkaisija on noin 3,5-4 cm. Nyt sinun on taivutettava reiän reunoista tiukasti yhteen suuntaan, jotta johdosta ei vahingossa vahingoitu. Ja kyllä, kun johdot, käytä erityisiä aaltoputkia.

Nyt sisäisen täyteaineen / äänen eristyksestä. Itse OSB-levyt eivät ole hyvä äänieristin, joten minkä tahansa melutason seuraava huone on selvästi kuultavissa. Siksi seinän sisätila on täytettävä ääntä eristävällä materiaalilla.

Mineraalivillaa käytetään yleensä näihin tarkoituksiin. Materiaali asetetaan telineprofiilien väliin, mutta lisäkiinnitys ei ole välttämätöntä. Voit tietysti parantaa luotettavuutta (varsinkin jos se voi aiheuttaa kosteuden pääsyn seinään) - asenna vaakatasoiset puiset lankut. Mutta me emme todellakaan tarvitse teknisiä aukkoja täällä.

Käytännöissään oli yksi mielenkiintoinen tapaus, joka koski väliseinien sisäistä täyttämistä. Tällöin yhteistyökumppani ja minä olimme korjaamassa kattoa, niin että muut "työtoverit" osallistuivat osien rakentamiseen.

He löysivät hyvin alkuperäisen tavan täyttää väliseinät. Se koostui siitä, että kun pinnoitus asennettiin, polyeteeni sijoitettiin seinään vedenpitäviksi, ja sitten liuos kaadettiin. Ja niin, osa osion osion jälkeen oli täytetty. Asiakas muuten halunnut tällaisen epätavallisen päätöksen.

Tietenkin se osa, joka kaadettiin osioon, ei ollut puhdas seos sementistä, hiekasta ja raunioista. Sen sijaan se oli alkuperäinen tapa hävittää rakennusjätteet, mutta tulos oli vaikuttava. Se ei näkynyt hirssiosioon, vaan todellinen, täysimittainen seinä. Joten voit käyttää tätä ratkaisua, koska rakennus- ja korjauslaitteiden improvisaatio on erittäin sopiva.

Ulkokalusteiden koristelu OSB

No, lopulta olemme turvallisesti päättyneet sisätilojen kanssa. Mutta älä kiirehdi rentoutua, rakas lukija. Odotamme edelleen ulko-seinäkoristeita OSB-levyjä.

OSB-3 tai OSB-4 soveltuvat ulkokoristukseen, koska ensimmäisen ja toisen luokan materiaalia ei ole suunniteltu pysymään kadulla. Ilmakehän saostuminen nopeuttaa nopeasti sen huononemisen. Ja OSB-1: n ja 2: n vahvuus on useita kertoja pienempi kuin 3 ja 4.

Ulkoalueen seinien viimeistely RSD: n avulla on ensisijaisesti sellaisen tilan luominen, jossa eristys asetetaan. Jos talo on runko, eristys sijoitetaan runkoon. Muuten se vie tilaa talon pääseinämän ja ulkoisen viimeistelyaineiston (meidän tapauksessamme - OSB) välillä.

OSB-levyjen kiinnittäminen seinään tapahtuu ruuveilla, jotka on tehty metallista tai puupalkkeista. Jos päätät käyttää toista vaihtoehtoa, muista käsitellä tangot (ja levyt itse) antifungaalisella aineella (antiseptinen). Tämä merkittävästi pidentää koko rakenteen käyttöikää. Puun on oltava poikkileikkaukseltaan 50 × 50 mm.

Runkorakenteiden kiinnittämiseen talon seinään käytetään erityisiä kiinnikkeitä - suspensioita. Mutta ennen kuin aloitat kehyksen luomisen, sinun on tehtävä merkintä.

Jotta seinät voidaan merkitä oikein, meidän on tehtävä pystysuoria viivoja, joiden välinen etäisyys määräytyy levyjen leveyden mukaan: sen on oltava kaksi kertaa pienempi. Näin voit tehdä niin, että jokaisen arkun keskelle kulkee profiili ja levyt liitetään profiilin keskelle.

Kun merkintä on tehty, jousitukset on kiinnitettävä pitkin viivoja. Niiden välinen etäisyys ei saisi ylittää 40 cm: n. Näin ollen sinulla pitäisi olla jotain tällaista:

Sitten eristyskerros asetetaan ja kehyselementit asennetaan. Jos valitset mineraalivillan talon eristykseen (mikä on varsin looginen vaihtoehto), sinun on huolehdittava siitä, ettei sakkaa pääse päälle. Tosiasia on, että kosteudelta tämä lämmitin menettää hyödylliset ominaisuudet. Lisäksi sitä ei voi painaa.

Mutta höyrysulku on meille täysin turha. Kadun puolelta ylimääräisen kosteuden pitäisi mennä esteettömäksi ympäristöön. Tätä prosessia kutsutaan tavallisesti "hengittämiseksi kotona". Olet kuullut ilmaisuja, kuten "Breathing House", "House Breathe!" Ja kuten, eikö? Jos julkisivu ei ole päällystetty, kuten sivuraide, sen on tarkoitus olla levyjen päälle, niin laatat on (!) Vedenpitävät.

Kun runko ja eristys saapuivat paikalleen, on aika korjata OSP-levy. Pääsääntöisesti 9-12 mm paksuja laattoja käytetään talon leikkaamiseen. Jos käytit puukehystä, levyt voidaan kiinnittää nauloilla, jotka olisivat vähintään 2,5 kertaa kiinnitettävän levyn paksuus.

Voit käyttää ja ruuveja. Metalliprofiileihin on kuitenkin kiinnitetty vain metalliruuveja, joiden pituus ylittää arkin paksuuden 15 mm: llä. Samaan aikaan on tarpeen noudattaa 15 cm: n askeleita - joka tapauksessa.

Tarkastellaan nyt tapausta, jossa arkkia on tarpeen kiinnittää runkorakenteen seinien rakentamisen aikana. Saattaa olla kaksi skenaariota:

 1. Asennusarkit kiinnitetään suoraan kehykseen.
 2. Levyjen asennus valmiiksi rakennettuihin laatikoihin.

Mielestäni ensimmäisessä tapauksessa kaikki on selvää. Levyt yksinkertaisesti ruuvataan / naulataan talon runkoon asennusohjeiden mukaisesti. Mutta tarkastelemme toista tapausta tarkemmin. Meidän menettelytapamme on seuraava:

 • asennuseristys runko-osan välissä;
 • pystysuoran suojamembraanin asennus;
 • kiinnitysnauhat;
 • OSB-levyjen asennus.

Asennuksen jälkeen voit asentaa materiaalia ulkoseinän julkisivuun, mutta miksi?! - jos on mahdollista käsitellä GSP-luetteloita millä tahansa tavalla, joka soveltuu käytettäväksi kadulta. Ja tämä talo näyttää vaikuttavalta.

Looginen johtopäätös

Nyt meidän on tutkittava ja esitettävä muutamia yleisiä sääntöjä, joita on noudatettava käytettäessä materiaalia. Voidaan sanoa, että tämä on tämän artikkelin tärkein osa. Joten tässä on muutamia OSB: n asennussääntöjä, joita ei voi rikkoa millään tavoin:

 • kiinnittimet (ruuvit / kynnet) ruuvataan / lyövät jopa 15 cm: n välein;
 • OSB-levyt asennetaan ± 3 mm: n etäisyydelle toisistaan;
 • RSD: n perustuksen ja pohjalevyn välille on oltava ± 15 mm: n etäisyydellä kosteuden kerääntymisen estämiseksi;
 • Asenna puukehys käsittelemällä sen elementit antiseptisellä koostumuksella.

Tässä ehkä kaikki perus säännöt, jotka täytyy muistaa työskentelyn aikana.

Kiitos ajasta, rakas lukija. Jos sinulla on kysyttävää aiheesta, pyydä tekstiviestejä täyttämällä alla oleva lomake. Toivottavasti esitelty materiaali oli hyödyllinen sinulle, ja täältä löysit mitä etsit. Nähdään pian, rakas lukija, tule jälleen!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville