Betonin kiinnitysseinä tekee sen itse

Valitettavasti todellisen maa-alueen pinta on usein kaukana ihanteellisuudesta ja sekoittaa silmän sen epäsäännöllisyydellä. Tällaisissa tilanteissa on ihana ratkaisu pelastukseen, joka on säilyttävän betoniseinän muodossa, jonka avulla voit luoda terassin, vahvistaa rinteitä ja sijoittaa pihasi.

Laite, betoniseinän seinämän ominaisuudet

Laitteen pidätysseinä sisältää seuraavat osat:

 • Foundation - seinän segmentti, jolla on pääkuorma;
 • Keho itsessään on seinä itsessään;
 • Viemäröinti - vedenpoisto, joka estää seinän tuhoutumisen.

Ottaen huomioon keskeiset ongelmat, jotka liittyvät tukiseinien rakentamiseen eli maaperän paineen ja sen tuhoutumisen aiheuttaman stabiilisuuden häviämiseen, olisi erotettava useita rakenteita ja niiden laitteita:

 • Paksut seinät - massiiviset rakenteet, joilla on paljon painoa;
 • Ohut seinät - sisältää elementtejä, jotka käyttävät vierekkäistä maata vakauttamiseksi ja estämiseksi kaatumasta.

Laskenta, piirustukset, takaseinän kulman määrittäminen

Oikeat laskelmat - vahvuus ja luotettavuus. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon sen vakautta aiheuttavat voimat:

 • Itse seinän paino;
 • Lisäosien paino;
 • Voima, jolla maa painaa;
 • Kytkeminen maapallon kanssa.

Korroosionkokeisiin on kiinnitettävä huomiota myös:

 • Tuuli (vaikutus on suoraan verrannollinen seinän korkeuteen);
 • Seisminen toiminta ja maavärähtely (moottoriteiden, rautateiden läheisyys);
 • Maaperän laajeneminen kylmäkaudella;
 • Sadeveden haitalliset vaikutukset.

Piirustukset tukiseinistä:

Takaseinän kulman määrittäminen:

tg e = (b-t) / h - enimmäiskulman laskenta,

e on pinnan kallistuskulma pystysuoraan (enintään 45-j / 2); b on pohjan leveys; t on seinämän paksuus; h - korkeus pohjan pohjasta maahan; j on sisäisen kitkan kulma.

Voit myös käyttää kaltevuusasteiden standardiarvoja: hiekkasävyille 36 - 43; hiekkasauma 18-30; loam 12-24; savi 11-18.

Miten tehdä

Ja niin, seinän rakentamisen pitäisi alkaa kaivamalla kaivantoa, joka toistaa suunnittelumallimme. Tämän kaivannon syvyyden on oltava enintään 40 cm, edellyttäen, että seinän korkeus on enintään 1 m. Kaivamisen jälkeen sinun on laitettava paksu, tiheä levy, joka on kiinnitetty yhteen. Kaivon pohjassa on sijoitettava tyyny murskattua kiveä tai soraa päälle paikka sijoittaa ristikko vahvistaminen. Kun työ on tehty, voit kaataa betonia.

Betoni kestää noin 5 päivää. 5 vuorokauden kuluttua on välttämätöntä poistaa muotti ja tasata puutteet seinälle. Tätä varten käytämme sementtilaastia. Kun olemme poistaneet tukiseinän viat, voit jatkaa koristeelliseen vuoraukseen.

Yleiset hetket

Kuinka tehdä pidätysseinä itse? Ensin sinun on määritettävä seinän tarkoitus (sisustus tai tasoitus ja alueen vahvistaminen), materiaali, työaika ja talousarvio.

salaojitus

Jätevedenpoistoa on kolme: pituussuuntainen, poikittainen ja yhdistetty (pitkittäinen poikittainen):

 • Pituussuuntainen - rei'itetty putki, jonka läpimitta on 100 - 150 mm, asetetaan pohjaan. Se olisi käärittävä geotekstiilillä. Se imee kosteutta ja varmistaa veden vapaan pääsyn.
 • Poikittain - itse seinään tehdään reiät, joiden läpimitta on enintään 10 cm, tai putket, joiden läpimitta on enintään 5 cm kaltevuuden alapuolella, jotta varmistetaan veden esteettömyys. Suositeltu reikien välinen etäisyys on 1 metri.

Seinämän takana oleva tila

Suosittelemme jättämään valmiin seinän muutaman päivän ajan. Tällöin tukeen ja kaltevuuteen välistä tyhjää täytetään tyhjennysaineella. Tästä täydellisestä hiekkapohjaisesta maaperästä, tiiliseoksista, betonista, murskattua kiveä. Lisäksi viedyn kerroksen päälle kaadetaan esikyllästettyä maata (mieluiten karkea hiekka tai hiekkasaumamassa) ja asetetaan pallot 20-40 cm paksuilla palloilla. Ylhäällä on hedelmällisen maaperän kerros.

Maaperän samentumisen tapauksessa (yleensä pari viikkoa) se on lisättävä. Tee näin poista hedelmällinen yläpallo ja täytä tyhjennysmateriaalin määrä haluttuun korkeuteen. Sitten on tarpeen palauttaa alkuun kerros rikas humus.

Älä myöskään unohda viemäröintikappaleiden ja kyvettien asennusta. Ne pitävät kytkimen pääsemästä veden saumoihin, jotka voivat jäädyttää sen, kun se jäätyy.

Lisätietoja materiaalista

Tulevan seinän materiaalilla on sekä käytännöllinen että koristeellinen merkitys. Hinta, asennusnopeus, rakenteellinen luotettavuus ja esteettinen tekijä:

 • Koristeellinen kivi näyttää kiinteältä ja kallis, palvelee pitkään. Miinus - korkea hinta.
 • Betoniseinä näyttää tylsältä ja yleensä, mutta tämä on helppo ratkaista koristeet. Tätä varten sopivat kiviä, laatat, kaakeloitu roskat. Se voidaan myös koristella kukilla, joka on upotettu seinään maapallolla. Älkää unohtako, että jos teidän betoniseinänne on yli 30 cm, niin se tarvitsee varmasti säätiön.

Henkilökohtaisten mieltymysten ja käytännön seikkojen perusteella materiaalin valinta ei ole sinulle mitään vaikeuksia.

vedeneristys

Seinän pinnan, joka on maan vieressä, on peitettävä vedeneristyskuulalla. Erinomainen ratkaisu on käyttää kattohuopaa tai kattorakenteita, jotka kiinnitetään seinään kuumakastista. Maaperän riittävä kuivaisuus voidaan rajoittaa mastiksi tai bitumiin. Niitä olisi kuitenkin käytettävä useissa kerroksissa luotettavuuden kannalta. Nykyaikaisilla markkinoilla on myös paljon synteettisiä vedeneristysmateriaaleja.

perusta

Säätiön parametrit perustuvat seuraaviin tekijöihin:

 • varmuuskopion koko;
 • maaperän tyyppi;
 • sen jäädytyssyvyys;
 • virtaavan pohjaveden esiintyminen. Kirjanmerkin syvyys erottaa pohjan matalasta ja syvästä (yli 1,5 kertaa leveydestä).

Käytännössä sovelletaan 2 erilaista perustusta: vyö ja paalu. Nauha on kiinteä lohko, joka toistaa seinän viivaa, joka on asetettu vähintään 60 cm: n syvyyteen.

Laskettaessa tämäntyyppisen perustuksen pohjan syvyyttä olisi otettava huomioon maaperän jäädytyksen syvyys.

Pallityyppi on luotettavampi ja stabiili, sitä käytetään tapauksissa, joissa kiinnitysseinä on asetettu löysäksi maaperälle tai sen paikan alapuolelle. Pileillä voit syventää perustusta useita metrejä tai enemmän, antaen koko rakenteen tarvittavan vakauden ja luotettavuuden.

Runko on korotettu osa prop. Sen päätehtävät ovat:

 1. Vakauden varmistamiseksi - itse rakenteen ja maan päästä johtuen;
 2. Koristeellinen - pitäisi tarjota miellyttävä visuaalinen havainto;

On myös tarpeen erottaa erilaiset rungon kiinnikkeet: jäykkä rakenne (monoliittiset betonilohkot, tiilimuurit) ja joustavat (materiaalit, jotka kestävät vähäisiä muodonmuutoksia ilman tuhoutumista).

Mitä koristella, sisustus

Kiinnitysseinä on suora osa puutarhatilasta, sen on oltava sopusoinnussa ja yhdistettävä ympäröivien osien kanssa. Ja täällä henkilökohtainen maku tulee eteen: joku mieluummin karkeaa ja karkeaa ulkonäköä, toiset yleensä koristella seinää, saavuttaakseen sen ainutlaatuisuuden. Ratkaisut, jotka voivat auttaa säilyttämään seinän:

 • Luodaan kukkapenkki pienellä aidalla seinän yli tai lähellä sitä;
 • Seinälaattojen, laattojen tai koristekivien ulkopinnan viimeistely;
 • Seinän maalaaminen kestävällä maalilla - tämä ratkaisu antaa sille kaikkein odottamattoman ja rohkean ulkonäön;
 • Pienten alkuperäisten siirtymien luominen vaiheiden muodossa;
 • Kasvien kasveja voidaan sijoittaa seinän päälle, mutta ne voidaan asettaa etukäteen itse seinään;
 • Houkuttelemalla taiteilijaa voit kääntää kiinnitysseinän kangasta, kuvaamalla sitä useilla eri kuvilla.

Fantasia ja aiemmat kokemukset osoittavat, että tällainen käytännöllinen elementti kuin kiinnitysseinä voidaan helposti muuntaa sivustosi söpöksi ja alkuperäiseksi elementiksi.

Koristeellinen painatus, joka luo muurattua vaikutusta betonipintaan.

Betoniseinä, jossa on monikerroksinen vaikutus.

Shakkissa onotetut betonilohkot.

Betonielementtien seinälevy.

Täysin betonisen sileän betonipinnan koristeellinen aksentti on koristeellinen korostus.

Seinäpaneelien, modernististen penkkien ja sisustuksen betonien ja puun koristeltu elementtien kokoonpano.

Hinta työstä tilauksesta

Laskettaessa hintaa otetaan huomioon seuraavat indikaattorit:

 • Maaston olosuhteet (altistuvan maan tyyppi, pohjaveden esiintyminen, ilmasto);
 • Seinän korkeus;
 • Mittarien määrä;
 • Kaltevuuden esiintyminen;
 • Jäteveden tyyppi, veden ulosvirtauksen rakentaminen katoksin ja kaivannon muodossa;
 • Materiaali, josta kiinnitysseinä on tehty;
 • Tyypin tyyppi ja tilavuus;
 • Hinta suoraan työstä (yksilö jokaiselle esittäjälle).

Konkreettisessa esimerkissä markkinoiden tarjontaa tarkastellessa hinta, joka on 1 m: n kulmassa pidätysseinästä gabionista, maksaa 1 - 2 tuhatta ruplaa. Tarkempia tietoja varten on välttämätöntä ottaa yhteyttä suoraan sopimuspuoleen, joka suorittaa tarvittavat laskelmat.

Ohjeet videolle

Vihreä esimerkki betonisen seinän valmistuksesta alueella, jolla on vahva korkeusero, on blogissa "Roman Vityaz".

Kiinnitysseinä osaan, jossa on kaltevuus - miten se tehdään itse

Säilytysseinä: Miten se tehdään sivustolla?

Maissa ja kaupungeissa, joissa vaikea maasto mäkisellä tai rotkopaikalla luo paljon puutarhassa olevia ongelmia ja suunnittelee kaunista sisäpihaa, haluan palauttaa järjestyksen. Yleensä tässä tapauksessa sivustoalue on kätevästi jaettu eri tasoilla sijaitseville terasseille. Tällaisessa tapauksessa pidätysseinä on keskeinen rooli.

Sivuston säröiminen on prosessi, jolla keinotekoisesti muodostetaan väkevöity horisontaalinen taso - terassi tai pylväs.

Kiinnitysseinä on rakennettu tällaisten tasojen välisille rajoille, mikä auttaa estämään maanvyörymien ja maanvyörymien esiintymisen sekä maan hedelmällisten kerrosten huuhtoutumisen.

Valitettavasti on totta, etteivät kaikki maanomistajat voi sanoa, että heillä on edes helpotuksia. Tämä viittaa siihen johtopäätökseen, että pidätysseinä on välttämätön osa aluetta. Se ei ainoastaan ​​koristele puutarhaa, vaan tämä rakenne myös jakaa sen erityisalueiksi.

Kiinnitysseinämän muodostaminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Prosessin aikana toteutetaan laaja valikoima maisemasuunnittelumalleja. Seuraavaksi tarkastelemme kiinnitysseinien rakentamisen pääpiirteitä omilla käsillään.

Säilytysseinä: laite ja toiminnot

Kiinnitysseinämässä on erilaisia ​​malleja. Kaikki riippuu toiminnasta, jota tämän rakennuksen pitäisi tehdä. Kiinnitysseinä voi olla sekä koristeellinen että vahvistus. Kullakin kahdella lajilla on oltava tietty vaikutus. Mutta "selkäranka" koostuu aina seuraavista pääkomponenteista:

 • kellarista (maanalainen osa). Kaikki maaperän paineet putoavat siihen;
 • kehosta (maaosa). Seinät sisäpuolella "koskettaa" maata ja johtavat noin korkeudessa sivustossa. Ulkopuolelta (etupuolelta) sivulta seinä on auki, se voi olla tasainen ja kalteva;
 • vedenpoistosta ja viemäröinnistä (suojaväylät). Kun suunnittelet rakennetta, sinun on selvitettävä etukäteen, kuinka kaadetaan ylimääräistä kosteutta ja vettä, joka kerääntyy jatkuvasti rakennusten sisäpintojen taakse.

Kiinnitysseinillä on tällaisia ​​toimintoja:

 • ne ovat hyvin kaavoitettuja alueita;
 • voivat täysin muuttaa maisemaa, ovat sen koristeellisia ja taiteellisia elementtejä;
 • suojaava ja vahvistava kyky;
 • he tekevät tontin jopa.

Mikä vaikuttaa seinien pysyvyyteen

Suurin paine, stabiilius ja korkea paine ovat hyvin tärkeitä ominaisuuksia, joiden pitäisi olla hyvin tehty pidätysseinä. Muussa tapauksessa rakenne voi helposti romahtaa ja maadoittaa. Koska sinun on otettava huomioon kaikki seinien lujuuden kannalta vaikuttavat tekijät.

Joten, on tarpeen selvittää, mikä toimii edelleen kiinnitysseinillä? Rakennuksen oman painon vaikutus, tarttuvuuden ja kitkan voimat maaperällä, maaperän paine ja siihen mahdollisesti vaikuttavien komponenttien paino - kaikki tämä on erittäin tärkeä.

Mikä voi vaikuttaa rakennuksen rakentamiseen:

 • maaperän turvotus talvella;
 • tuulen voimakkuus (jos seinämän korkeus on yli 2 m);
 • tärinän taso (esimerkiksi jos rautatie ei ole kaukana);
 • kaikki seismiset ilmiöt (jokaisella alueella on omat ominaispiirteensä);
 • pesemällä sadeveden mukana.

Rakennuksen vakauden tasoon vaikuttava lisäaine on seinämän paksuus. Se määräytyy maan tyypin ja itse rakenteen korkeuden mukaan. Jos maa on pehmeää ja tuki on korkea, on luonnollista, että suojaavan "kilven" leveys on suurempi. Tämä on loogista.

Miten järjestää pidätysseinä. kohokohtia

Kiinnitysseinä on melko monimutkainen rakennerakenne, joten ennen sen rakentamista on otettava huomioon tietyt seinän lujuuden, luotettavuuden ja käyttöiän tasoon vaikuttavat tekijät. Tietenkin, kun todellisia asiantuntijoita on mukana tässä liiketoiminnassa, kaikki tehdään tiukasti sääntöjen mukaisesti. Ja tämä on erittäin hyvä. Mutta jos sinulla on tiettyjä taitoja ja ottaen huomioon olosuhteet, joissa voit rakentaa tukea, voit rakentaa sellaisen rakenteen itse ilman mitään ongelmia.

 • Säilytysseinät voidaan rakentaa yksinomaan vakaalle maaperälle (raunioissa, savessa, hiekkasaumoissa, sora jne.).
 • Onnistunut järjestely on mahdollista vain, jos maaperän jäädytys on enintään 1,5 metriä maanpinnasta.
 • Pohjaveden korkeus ei saa ylittää yhtä metriä, paras vaihtoehto on 1,5 metriä maan pinnasta.
 • Jos rakennat itsesi, muista, että seinän yläpuolella olevaa osaa ei saa ylittää 1,4 m. Päälliköiden olisi rakennettava korkeampi tukirakenne, koska et voi tehdä ilman erityisiä laskelmia, joissa otetaan huomioon maaperän paineet ja liikkuvuus.

Kuinka tehdä maanalainen osa. Mikä säätiö valita

Seinien, joiden korkeus on yli 30 cm, on välttämättä oltava kiinteällä pohjalla. Pääperiaate, jota ei pidä unohtaa perustettaessa: jos maa on pehmeää ja epävakaata, niin säätiön syvyyttä on tehtävä enemmän.

Jos haluat tasoittaa sivustosi, lue artikkelimme ja opit, miten se tehdään.

Pohjan syvyys ja tuen korkeus ottaen huomioon maaperän löysyys

 • Jos maa on melko tiheä, niin pohjan ja syvyystason korkeuden (maanpinnan yläpuolella) tulee olla 1: 4.
 • Maaperän likaantumisen ollessa keskipitkällä taipuisalla pohjan syvyyden tulisi olla 1/3 tuen korkeudesta.
 • Jos maaperä on löysä, pehmeä, pohjan syvyyden on oltava puolet sen korkeudesta.
 • Betoni, murskattu kivi, raskaan savi tai sementti tiivistetty sora pitäisi muodostaa perustan.

Vedenpoiston, viemäröinnin ja vedenpitävyyden käyttö tukiseinien rakentamiseen

Laitteiden tukemiseksi sinun ei tarvitse vain tarjota korkealaatuista säätiötä ja rakentaa tukiseinä sille. Suunnittelu vaatii toisaalta suojaa kosteudelta, mikä haittaa sitä.

Jätteiden organisointi, viemäröinti ja tarvittaessa seinän sisäpuolen vedenpitävyys - kaikki nämä ovat välttämättömiä toimenpiteitä riippumatta siitä, mitä materiaalia käytetään ja mitä kokoa ja muotoa pidätysseinä on. Tärkeintä on se, että se estää kosteuden ja veden kertymisen, mikä ilmeisistä syistä vaikuttaa rakenteeseen tuhoisasti.

Jätteiden organisointi

Kiinnitysseinien tyhjennys on poikittainen, pitkittäinen sekä yhdistetty.

Jos viemäröinti tapahtuu sivusuunnassa, erityiset aukot asennetaan joka toisen tai kolmannen riviin (niiden halkaisija ei saa olla yli 10 cm) tai kaltevilla putkilla. Sitten vesi välittömästi ylittää alueen alueen, jonka saavutimme.

Pitkittäistä (maanalaista) viemäröintijärjestelmää pitkin aallotettuja seiniä (maan alla perustasolla), aaltopahvia, keraamisia tai asbestisementtiputkia (niiden läpimitta on noin 10-15 cm), jotka on upotettu geotekstiilimateriaaleihin, jotka absorboivat vettä. alueelle.

Myös erityiset visiirit tai räystäskappaleet, joissa on kaltevuus, tehdään niin, että ilmakehän vesi ei putoa muuraukseen, sillä alhaisissa lämpötiloissa tämä johtaa tukiseinien tuhoutumiseen. Tätä ei voida sallia.

Viemäröintikerrokset seinän ja maan välillä

Kun seinä on koottu ja seisoo pari päivää, sen ja rinteiden väli on täytettävä. Tätä tehtävää varten soveltuu karkea maa-alue (esimerkiksi sora, karkea hiekka ja kivi). Meidän on varastoitava pieniä paloja tiiliä ja muuta jätemateriaalia. Ottamatta huomioon, että sora painaa tukia, tämä on ylimääräinen salaojituskerros.

Jokainen kuivatusseoksen kerros ja maaperä kaadetaan erikseen näiden kerrosten kasaamiseksi. Tässä on edullista käsitellä karkeaa jyviä hiekkasaumaa ja hiekkaa.

Kasviperäisen maaperän käyttö vaaditaan top-pallonmateriaaleille. Kun tukiseinän viimeinen kerros on päättynyt tampingilla, seinä jää tässä tilassa pari viikkoa ilman lisäkuormaa. Tällainen toimenpide johtaa siihen, että vahvistusmateriaalit hankkivat kaikki tarvittavat ominaisuudet. On myös välttämätöntä poistaa maaperän kerros riittävän paljon humusta etukäteen ja laittaa se päälle. Kun olet tehnyt kaikki nämä manipuloinnit, voit jatkaa mielenrauhaa sivuston varustamiseen.

Vedeneristys

Pidättävän tiilen, puun, metallin tai betoniseinän käyttöiän parantamiseksi on tarpeen suorittaa vedeneristys maasta. Tälle tärkeälle tapahtumalle käytetään kattohuopaa tai kattohuopaa, jota käytetään kahdessa kerroksessa. Jos pohjamaali on kuivaa, sitä voidaan käyttää sisäpinnalle.

Materiaali on käsin tehtyjä seinämiä

Ensin sinun täytyy päättää pidätysseinän käyttötarkoituksesta ja valita sen materiaali. On jo sanottu, että seinät voivat olla linnoituksia ja koristeellisia.

Joustavan kaltevuuden vahvistuselementin rakentamiseksi sinun on käytettävä luonnonkiveä tai betonia. Rautateiden lähellä sijaitsevat alueet, jotka ovat säännöllisesti kentällä värähteleviä. Ja koska tällainen jatkuva voimakas paine, hauraampi materiaali menettää nopeasti ominaisuutensa, mikä heikentää seinän luotettavuustasoa.

Jos aiot rakentaa säilytysseinän koriste-elementiksi, puun, tiilen tai gabionin käyttö on jo sallittua.

Puinen seinä

Tämäntyyppisten kiinnitysseinien asentamista pidetään halpana, mutta itse rakennusprosessin avulla se ei ole yhtä helppoa ja nopeaa kuin se voi aluksi tuntua. Seinän luominen ja asennus edellyttävät välittömästi sileää, laadukasta puuta. Yksinkertaisempi rakentamismenetelmä on sijoittaa lokit pystysuoraan, tiiviisti sovittamalla ne toisiinsa. 12-18 cm: n halkoja pidetään sopivimpana tukiseinän rakentamiselle. Tölkkien korkeus on laskettava riippuen siitä, minkä korkeudeksi suunnittelemamme tukiseinän korkeus on. Tutkittaessasi jokaisen askeleen etukäteen, älä unohda, että asennettaessa seinää noin 50-60 cm: n etäisyydelle rakennuksesta haudataan maahan. Ja tämä on ainakin.

Jokainen loki sijaitsee pystysuorassa ja lähellä muita lokeja. Yläosassa ne on tiukasti kääritty langalla. Ja siirtymän estämiseksi lokit yhdistetään kynsillä. Varmuuden varmistamiseksi tukkien tukkeutumisen jälkeen kaivannon tulee olla kokonaan peitetty betonilla.

Jotta maapallon alapuolella olevan puun mätäneminen ei ole mahdollista, se voidellaan moottoriöljyllä. Tämä on erittäin tehokas väline tässä tilanteessa.

Haluatko käyttää seuraavaa menetelmää nimeltä "aita"? Se on vaikeampaa rakentaa, koska täällä jokainen pystysuora loki on luotava tietyn ajan. On tarpeen muodostaa erityinen reikä, jossa pienemmän halkaisijan loki asennetaan melko tiukasti.

Ei ole mitään keinoa ilman korkealaatuisia ja tasalaatuisia lokeja, koska kaikki voi täysin huonontua mätäpuun takia. Ja me emme todellakaan tarvitse tätä, mutta osoittautuu, että kaikki ponnistukset ja työ menevät kaatumaan. Käytä tätä menetelmää usein: ota lokit, ovat tiukasti pystysuorassa ja sitoudutaan tiiviisti toisiinsa. Halkaisija täällä otetaan, kuten edellisessä menetelmässä. Mutta maan alle jäävät osat ovat noin 40-50 cm. Tällainen pituus on melko riittävä, jotta rakenne pystyy seisomaan keväällä eikä siirtyä, kun maa alkaa absorboida kosteutta monta kertaa enemmän. Suunnittelun luotettavuus olisi varmistettava ensiksi.

Betonin pidike

Tämä on kestävin ja vankka rakenne. Sen rakentaminen alkaa seuraavasti: irrotetaan kaivosta, jolla on aivan sama ympärysmitta kuin itse seinä. On syytä harkita sitä, että seinän korkeus vaikuttaa kaivannon syvyyteen.

Kaivannon pohjalla asetetaan soran ja raunion sekoitus, jonka jälkeen kaapeli putoaa, joka on kiinnitetty kohoavalla langalla. Vain tämän jälkeen muotti tulee näkyviin. Muotti on tehty lankkuista, joiden paksuus on vähintään 25 mm ja enintään 45 mm. Linnoitukseen kiinnitetyt kynnet tai siteet. Tulevaisuudessa se ei murene, deformoi betonia. Seoksen paineen takia muotin sivuseinät voivat alkaa kaartua. Jatkuvien tuhojen estämiseksi on välttämätöntä mitata metallitangot 1,5 metrin välein.

Valmistustyön lopussa betoniseoksen tasaisen seinämän vahvistaminen. Meidän on odotettava pari päivää muodostamaan seinän. Sitten muotti poistetaan. Ja jos on epäsäännöllisyyttä, ne tasoitetaan kipsillä.

Tällöin voit edetä vastaaviin töihin, joiden toteutuksessa kukin omistaja voi valita haluamansa materiaalit omalla harkintansa mukaan. Tässä voit jo antaa etusija kaikelle, mitä vain sielu haluaa.

Tiilipilarin rakentaminen

Tiiliseinä asetetaan samalla tavoin kuin tavanomaisessa rakenteessa. Ainoa asia on korostettava: tässä paksuus on tehtävä vähemmän. Jos seinän korkeus on alle metriä, se on asetettava puoli-tiilillä. Jos seinä on korkeampi, käytetään koko tiiliä. Tiilenrakennusmateriaaleja käytetään samoin kuin betoniin.

Tätä rakennetta varten tarvitaan pohja syvyydelle, johon vaikuttaa seinän lopullinen korkeus, maaperän koostumus ja jäätymisaste. Jos puhumme leveydestä, se on usein 20-30 cm suurempi kuin itse seinäseinä.
Seinän rakentamisen aikana tärkein asia muistaa seurata pituuden ja paksuuden suhdetta 1: 3. Tiiliseinän erityissuunnittelu on aina erottanut sen samanlaisista rakenteista toisesta materiaalista. Tällaisen seinän asentamista ei pidetä liian yksinkertaisena, mutta samaan aikaan se ei ole kovin vaikeaa. Tärkeintä on seurata huolellisesti jokaisen ohjeen osaa.

Seinät, jotka on valmistettu luonnonkivestä

Kiviseinien rakentaminen on merkittävämpi aineellinen ja fyysinen kustannus. Mutta peli kannattaa kynttilää, koska tällaisen tuen kauneutta ja esteettisyyttä ei voida verrata mihinkään. Itse asiassa, jos katsotte tällaista rakennetta, on mahdotonta huomata tätä erityistä tyyliä ja ulkoasua, joka antaa luonnonkiven koko rakennukselle.

Kivimuuri

Kiven seinämällä on huomattava etu: kasvit istutetaan valmiiksi muotoiltuihin saviaskuihin. Luonnonkivi on houkuttelevin materiaali, josta käsin muodostuu pidätysseinä. Usein rakennustöissä käytetään graniitti, basaltti ja syeniitti. Nämä ovat yleisimpiä luonnonkiviä. Hiekkakivi tai kalkki auttavat antamaan säilytysseinä vintage-ilmeen. Ne voivat nopeasti imeä kosteutta, sammal näkyy käsitellyillä paikoilla. Tämän vuoksi mallissa on vanhan rakennuksen sävy. Ja tämä ratkaisu näyttää hyvin romanttiselta. Säätö on asetettu siten, että sen leveys on yli 30 cm. Ilman näiden sääntöjen noudattamista seurauksena voi olla epävakaa seinä, joka voi pian romahtaa.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Kiinnittyvä kiviseinä, jonka korkeus on 1 metriä ja jossa on pituussuuntainen viemäröinti.

1) On tarpeen tehdä tontti sivustosta.

Sopiva tukikohta valitaan etukäteen (rinteessä terassilla, joka sijaitsee korkeammalla kuin maanpinnan taso). Nastoja ajetaan valittua aluetta pitkin ja kaapeli vedetään.

2) Valmista kaivanto.

Puutarha veitsellä, maaperä leikataan merkinnöillä. Ja lapasta poistettiin ohut kerros maapalloa. Sen jälkeen seuraa kaivannon kaivaus, jonka syvyys on 40 cm.

3) Säätiön asettaminen.

Kaivannon pohja on tasaisesti tasoitettu ja tiivistetty. Sitten betonikerros kaadetaan vähintään 30 cm: n syvyyteen. Betonin betoniseos koostuu yhdestä betonista, 6 osaa hiekasta ja soraa. Sen pitäisi olla osuus.

Jos maaperä on irti, ennen betoniseoksen kaatamista, sinun on tehtävä puinen aita. Anna betonipinnan kuivua ennen sen päättymistä noin kolme päivää.

4) Kalkkikerroksen luominen.

Kun pohja on täysin kuivaa, ennen kiven asettamista on välttämätöntä kastella 2-3 cm: n kerroksella kalkkikiviä. Seokseen sisältyy hiekkaa, vettä, sementtiä ja kalkkia. Yhdestä osasta kalkin kalkkia tarvitaan 3-4 osaa hiekkaa. Tämän seoksen kustakin kilogrammasta vaaditaan 300 ml vettä. Vuohien välttämiseksi lisätään vähitellen vettä. Sitten voit lisätä sementtiä. Saadaan suhde: 1 osa sementistä 7 osaan seosta.

5) Meillä on kivi.

Kivet puhdistetaan huolellisesti lian ja kostutetaan vedellä. Et voi asettaa kiveä päällekkäin. Muussa tapauksessa rakennus putoaa pienen ulkoisen vaikutuksen vuoksi. Kahden kiven risteys sijaitsee kiven keskellä edellisessä rivissä. Edessä on aina suurempi kivi oikeilla muodoilla. Keskiosassa on pienempi kivi. Meidän täytyy yrittää löytää vakaa asema kaikille kiville.

Seuraavan seinän rivin osalta samaa periaatetta käytetään kalkkilaastilla. Seoksen tulisi olla vähintään 1-1,5 cm: n paksuinen ja liian suuret saumat, jotka odottavat nopeaa tuhoutumista. Rakenteen vakaudelle ja kestävyydelle takana oleva reuna tehdään kevyellä esijännitetyllä maata pitkin (noin 5-10 astetta).

Kiinnitysseinän rikkoutunut kaarevalinjainen rakenne on kestävämpi ja luotettavampi, koska seinämien tällaisista viivoista on tunnusomaista vähentynyt spanpituus. Niillä ei ole valtavaa kuormitusta, ja takaseinän karkean pinnan ansiosta on intiimimpi kosketus maaperään.

6) Käytä vedenpoistoa ja viemäröintiä.

Jokainen vakiintunut tukirivi maaperän ja seinän välillä edellyttää, että hiekkakerros, jossa on soraa tai pieniä kiviä soran kanssa, nukahtaa. Sen jälkeen kaikki on kunnolla kaatunut. Kun asennat toisen tukirivin, tarvitset tyhjennysputken.

Kun kiinnitysseinä on asennettu, kalkkikiveä poistetaan vedellä, sienellä ja harjalla.

Seinä seinässä maisemasuunnittelussa

Välittömästi on sanottava, että jokaisella sivustolla on oma yksilöllinen muoto, koko ja helpotuksen ominaisuudet. Siksi kiinnitysseinien rakentamisprosessissa sovelletaan niiden erityisiä lähestymistapoja ottaen huomioon omistajan henkilökohtaiset mieltymykset, hänen makunsa, itse talon tyylin, puutarhan alueen ja kaikki siihen liittyvät ominaisuudet. Jos esimerkiksi maisemassa on huomattava helpotus, käytä pystysuoraa asettelua. Tällainen liike olisi todella sopiva. Tätä varten alue on jaettu horisontaalisiin tasoihin, jotka on kiinnitetty tukeilla.

Pienelle alueelle pystytetyn seinän korkeus nousee 60 cm: n korkeuteen. Vaikka seinä liian korkea, se aiheuttaa epämiellyttävän vaikutelman painovoimasta. Jos kuitenkin samankaltaiset rakennukset on suunniteltu etukäteen paikan päällä, ne "laimennetaan" erilaisten mielenkiintoisten arkkitehtonisten elementtien (esim. Penkki, kaivoja, askeleita ja muita vastaavia) avulla.

Valitun materiaalin kiinnitysseinien rakentamiseen on selitettävä erityisillä suunnittelupäätöksillä. Se olisi loogista. Tosiasiallisesti monumentin monumentaalisuuden "kohottamiseksi" käytetään helvettiä, kuvioitua materiaalia. Myös tässä tapauksessa asentaminen suuria graniittikiviä, asetti suuren sauman. Ja tässä on hyvä käyttää tehokasta lokia. Jos haluat luoda hienompaa, jossain määrin huomaamatonta, mutta elegantin helpotuksen toisella puolella, seinäverhous tehdään pienten kivien ja kipsin avulla.

Tänään voit toteuttaa minkä tahansa projektin. On tärkeää, ettet riko rakennustekniikkaa.

Kuinka tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsilläsi

Betonin kiinnitysseinä on paras ratkaisu takapihan alueelle, jossa on monimutkainen maisema. Sen avulla on mahdollista pysäyttää maaperän liukuminen sekä lujasti vahvistaa rinteitä ja jyrkkiä rinteitä. On huomattava, että tällainen massiivinen rakenne perussuojatoimintojen lisäksi sisältää erinomaisia ​​koristeellisia ratkaisuja.

Mallien tyypit

-Sisältävien seinät toimivat usein perustana integroida eri osien sisustus, kuten terassit, kukkaistutuksia ja kukkaistutuksia, jotka ovat monitasoisia alueen näyttävät erityisen houkutteleva ja epätavallinen, lisäämällä ero vaikutus.

Joskus keinotekoiset rakenteet asennetaan täysin tasaiselle alustalle vain sivuston vuoksi yksilöllisyyden ja yksilöllisyyden löytämiseksi. Kaupunkimaisessa rakentamisessa monoliittisten seinien avulla vahvistetaan kaivantoja, kaivoja, aidoja ja maanviljelijöitä.

Soveltuvat materiaalit

Jos puhumme suojarakenteen ulkonäöstä, yksityisen rakentamisen tapauksessa on tarpeen rakentaa sivuston omistajien henkilökohtaiset mieltymykset ja heidän taloudelliset mahdollisuutensa. Yleensä seinämä on rakennettu betonista ja muista materiaaleista:

 • valmiit betonilohkot;
 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • puiset lokit.

On aivan realistista tehdä tämä kauneus omilla käsillänne, vaan sinun on vain tutkittava aiheita yksityiskohtaisesti ja suoritettava tarkka tekninen laskenta. Rakennuksen vaiheet, niiden kesto ja monimutkaisuus riippuvat suoraan valitusta materiaalista ja maiseman ominaisuuksista.

Piirustukset betonista kiinnitysseinistä:

Säännökset linnoitusten luomiseksi

On olemassa tietty tekniikka, ilman että laite ei maksa laitteelle minkäänlaista laatutyyppiä. Useimmissa tapauksissa takapihalle on rakennettu enintään 2 metriä korkeinta kiveä tai betonia sisältävä kiinnitysseinä.

Jos maiseman vierustat eivät ole kovin suuria (jopa 4 m ja korkeus 1,5 m), valmiin vertikaalielementti enintään puolitoista metriä korkea ja rakenne voidaan tehdä omin käsin, pudottamalla monimutkainen teknologisten laskelma, että vain asiantuntijat. Jotta suojarakenne voisi toimia monen vuoden ajan, on tarpeen suorittaa kaikki vaiheet, joihin rakentaminen kuuluu.

Tekniset ominaisuudet

Lohkojen tai betonin vahvistaminen on edullisin vaihtoehto, joten tämäntyyppisen teknisen elementin laitteistoa käsitellään edelleen. Aineiston laskenta perustuu useisiin tekijöihin:

 • seinän korkeudet;
 • läpäisevyys;
 • seisminen stabiilisuus.

Liuoksen pitää pitää kosteutta hyvin ja olla muovia, joten pehmittimiä lisätään usein sen koostumukseen. Betoniseinät, lukuun ottamatta esivalmistettuja lohkoja, merkitsevät tavallisesti kiinteää liitosta rakennuksen perustuksesta ja pääosasta. Tässä tapauksessa sinun täytyy tehdä oja, jonka leveys sisältää välttämättä varaston muottiin.

mitat

On erittäin tärkeää valita oikea seinämän paksuus, joka kestää asianmukaiset kuormat eikä kallistusta. Itsesuunnittelua varten on standardi parametrien laskenta maaperän tyypistä ja rakenteen korkeudesta riippuen.

perusta

Jos puutarhan tontilla oleva koristeellinen rakenne ei ole korkeintaan 30 cm, ei ole mahdollista täyttää pohjaa, vaan tehdä pieni hautaaminen maahan. Tässä tapauksessa tukilaite rajoittuu laskeutumiseen soran ja hiekan tyynyyn. Jos kyseessä on massiivisempi seinä, sinun on asennettava pohja, jonka parametrien laskenta riippuu maaperän luonteesta ja rakennettavan esineen koosta.

salaojitus

Jotta vältetään kosteuden kertyminen tukijalan takaseinän taakse ja pestään maaperästä, järjestetään salaojitus ja viemäröinti. Viemäröinti on kolmea tyyppiä:

Ensimmäisessä tapauksessa geotekstiilillä kääritty putki on venytetty pohjaan. Tällainen järjestelmä voidaan valmistaa käyttäen aaltoputkia, jossa on muovista tai asbestisementistä valmistettuja rei'ityksiä. Geotekstiilit imeytyvät kosteuteen ja eivät jää hiekkasuihkuksi, ja putket varmistavat sen poiston.

Kun poikittaispoisto on järjestetty rakennustöiden aikana, putket asetetaan kiinnitysseinään tai reiät jäävät (halkaisija 10 cm). Tällaiset tyhjennysjärjestelmät on asennettava kaltevuuteen, joka varmistaa veden poistamisen terassin ulkopuolelta. Jätepisteen tulee olla 1 m.

Asennusprosessi

Jotta betonista kiinnitysseinää voidaan tehdä asianmukaisesti alueellasi olevasta ratkaisusta tai lohkosta, on välttämätöntä suorittaa paitsi toimivaltaisten parametrien laskenta myös suorittaa kaikki tekniset vaiheet. Jos kaikki prosessit toteutetaan ilman tekniikan rikkomista, suojaava koristeellinen maisema-elementti palvelee omistajiaan monen vuoden ajan.

kaivanto

Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen kaivaa kaivanto, joka kulkee tulevan rakenteen ääriviivoja pitkin. Prosessin nopeuttamiseksi käytetään yleensä kaivinkonetta, mutta seinien loppusiivous ja jänteiden kohdistaminen suoritetaan manuaalisesti lapoilla. Alkuperäisen kuopan syvyys riippuu tuen koosta ja jos sen korkeus on enintään 1 m, niin se riittää syvemmälle 40 cm.

Jos päätetään tehdä ilman kaivoa, ja tämä mahdollistaa tulevaisuuden suunnittelun, sinun on huolellisesti valmistettava maanpinta ennen asennusta. Valmistelu koostuu maaperän puhdistamisesta rikkaruohoilta ja tasoittamisesta (leikkaamme kaikki nakottumat ja epäsäännöllisyydet lapiolla).

Tyyny ja vahvistus

Kaivannon pohjalla tai maaperän valmistetulla pinnalla on kerros soraa ja roskaa. Jotta perusta olisi erikoislujuus, raudoitustangot tai erityinen metalliverkko sijoitetaan ryöstötyynyn päälle. Myös koko ääriviivat pystysuoraan sijoitetut vahvikkeet, jotka sitovat tiukasti betonimassaa.

muotti

Kiinnitysseinän muottien on oltava massiivisia, koska sen on kestettävä raskaan betonin paine. Tätä tarkoitusta varten sopivat 30 mm: n levyiset levyt, jotka on vaakasuorasti yhdistetty puupalkilla 50 × 100 ja asennettu tikkaisiin, jotka on kaivettu 0,5 metrin välein.

Rakennusmuotti alkaa takaseinästä. Puurungon taivuttamisen estämiseksi metallivarret viedään seinään. Tässä vaiheessa on tarpeen aikaansaada edellä mainitun esimerkin mukainen viemäröintijärjestelmä.

ratkaisu

Jotta betonin pysyvän seinämän pysyminen olisi vahvaa eikä laskeutuisi lämpötilan vaikutuksen alaisena, on käytettävä kylmänkestävien merkkien korkealaatuista sementtiä.

Liuoksen komponenttien laskeminen suoritetaan suhteessa: 1 kauha vettä, 1 säiliö, 1 kauhan haara ja 3 kauhoa hiekkaa. Kaikki aineosat sekoitetaan betonimyllyssä tai kourussa, ja tuloksena oleva koostumus kaadetaan varovasti muottiin.

Kuivaus

On erittäin tärkeää varmistaa, että täytetty rakenne kuivataan oikein. Jotta liuos ei kuivu ja kosteus jäisi vähitellen, seinään päällystetään kalvo, joka nousee säännöllisesti ja ohjautuu siihen asti, kun betoni on tarttunut.

Kuumalla säällä kaiverrus kaadetaan vedellä, muuten alustan halkeilu ja sen muuten muodonmuutos voi tapahtua. Puulaatat voidaan poistaa aikaisintaan 5-7 päivän kuluttua. Täydellisen kuivatuksen jälkeen (28 päivän kuluttua) betoniteräksen pinta puhdistetaan nupuilla ja röyhelöillä lastalla tai silikaattorilla.

koristelu

Suunnittelijoiden mukaan brutit, käsittelemättömät pinnat ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja, mihin kuuluu epäilemättä betoniseinän suojalaite. Kuitenkin kaikki takapihan omistajat eivät voi miellyttää tällaista maisema-elementtiä, ja sitten koristelu voi olla tilanne ulos. Suojarakenteen etupinnan viimeistelyaineina sopivat sopivat ulkotilojen, kiven tai maalien betonilevyille.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

Kuinka tehdä betonin kiinnitysseinä kotona?

Se on kaukana aina siitä, että maa-alueet, joilla on vaakapinta, kohdennetaan yksityisille kehittäjille tai kesän asukkaille. Erityisesti mökeissä maata kohdennetaan usein jokien ja säiliöiden rinteisiin rinteisiin rinteisiin, joita on vahvistettava ns. Betoniseinien avulla.

Seinärakenne

Betonin tai minkä tahansa muun rakennusmateriaalin kiinnitysseinän rakenneominaisuudet:

 • Kiinnitysseinän täytyy välttämättä olla pohja- ja tyhjennysjärjestelmä asbestisementti- tai muoviputkien muodossa, joiden läpimitta on 80-100 mm. Pohjan leveyden on oltava leveämpi kuin seinämän paksuus vähintään 20 cm molemmilla puolilla;
 • Rakenteen rungon tulee olla 5-10 asteen kulmassa "tuetun" maaperän suunnassa;
 • Omien käsien alustavien teknisten tutkimusten avulla pystytetyn kiinnitysseinän korkeus saa olla korkeintaan 1,5 metriä. Suurempien rakennusten tulisi olla alan asiantuntijoiden rakentamia, sen jälkeen, kun ne ovat suorittaneet asiaankuuluvat maaperätutkimukset ja suunnittelun laskelmat.

Betoniset seinävaihtoehdot

Betonielementtejä erottuvat kestävyydestä, lujuudesta ja kyvystä kestää suuria mekaanisia kuormia maasta. Samanaikaisesti ne eivät ole kovin hyvin esillä "toimitus" -tilassa, mutta tämä puute voidaan helposti korjata pinnoituksen avulla: klinkkerin tiilillä, "villi" tai keinokivellä, keraamisilla laatoilla tai istuttamalla putoavia ja epätavallisia kasveja seinän reunalla. Esimerkiksi tavallista halpaa ivy.

Betoniseinät voidaan tehdä kahdessa versiossa:

 • Monoliittinen teräsbetoni;
 • Raunioista betoni.

Monoliittiset raudoitetut seinät

 • Kaivaa kaivannot pohjan alle syvyys 25 cm ja leveys 30 cm;
 • Pohjan täyttö M150-M200-brändin raskaalla betonilla;
 • Muottien asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä levyt, jotka on asetettu pohjan yläpuolelle ja joiden seinämän paksuus on vähintään 10 cm. Levyt on tuettu ulkopuolelta puu-, putki- tai lujitustukiin, ja sisäpuoli on verhoiltu kattohuovan tai muovikääreen avulla "sileä" betonipinta;
 • Rakennuksen sisäpuolella asennetaan yksi rivi vahvistusverkoista tai terästangoista, joiden läpimitta on 5-6 mm. Vahvistusta varten voit käyttää kaikkia käytettävissä olevia materiaaleja: vanhojen teräsputkien leikkaaminen, "leimaamalla", neulomalla lanka jne.;
 • 5 cm: n korkeudelta peräisin olevan raudoituksen lisäksi seinälle on sijoitettu viemäriputki ja useita poistoja putkista 90 astetta seinätasoon. Putkien välinen etäisyys on 1 metri, putkien halkaisija on 30-40 mm;
 • Täytä maavaran ja muottien välinen tila raskaan betonimerkin M200-M300 kanssa.
 • Altistuminen 72 tuntia, muottien purkaminen;
 • Altistuminen 28 päivälle, viimeistely (tarvittaessa);

Teräsbetoniseinä

Betonin kiinnitysseinämän rakenteen tekniikka on samanlainen kuin monoliittisen kiinnitysseinän rakentaminen, sillä ero, että tässä tapauksessa sementin säästämiseksi rakennetta kaadetaan seuraavan tekniikan mukaisesti.

Ensimmäinen sorta (kivet) asetetaan pohjalle kuivaksi. Kivet ovat täynnä soraa, sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu reseptin mukaan, 1 osa sementtiä M400, kolme osaa hiekkaa ja tarvittaessa vettä. Seuraavaksi seuraava sorta-tyyny asetetaan ja täytetään uudelleen sementtilaastilla.

Työtä jatketaan, kunnes kaikki muottien ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja sementtilaastaria. Valotusaika ja sen jälkeinen viimeistely ovat samankaltaisia ​​kuin monoliittisen betoniseinämän rakentamisen tekniikka.