Kuinka tehdä lattiat kylpyyn omilla käsillään (videolla)

Kun aloitat tällaisen ratkaisevan hetken kuin lattian laite kylvyssä, tarvitset tarvittavaa tietoa prosessitekniikasta. Sen jälkeen, kun olet päättänyt materiaalista ja suunnittelusta, hankkimalla tarvittavan työkalun ja hankkimalla kulutustarvikkeita, voit aloittaa työn.

Suositukset siitä, miten lattiat saadaan kunnolla tekemään kylvyssä vuotavia ja vuotavia rakenteita, alla.

Kuinka tehdä puulattia kylpyammeella veden tyhjennyksellä

Lattiat kylvyssä omilla käsiinsä useimmiten tekevät betonia tai lankkua. Kylpyammeen puulattiat on sijoitettu levyihin, joiden poikkipinta on 15 × 5 cm ja jotka kiinnitetään tukkeihin (lokit, joiden poikkipinta on 14-18 cm tai 15 x 15 cm palkki).

Ennen kuin teet lattiaa kylvyssä, huomaa, että ne voivat olla vuotavia ja vuotavia. Virtaavat puulattiat tarjoavat urat veden virtaukselle, joka sitten imeytyy maaperään kylvyn alla. Lattia on irrotettava, koska kylpyammeen vierailun jälkeen sitä nostetaan ja kuivataan. On mahdotonta lämmittää sitä, joten se sopii alueille, joilla on lämmin ilmasto.

Puun läpäisemättömillä lattiatoilla on rakentava kaltevuus: sen kautta vesi virtaa tikkaisiin, mistä se tulee valuma-altaalle ja laskeutuu sitten altaan säiliöön erityistä tyhjennysaukkoa pitkin. Tämä muotoilu on mahdollista lämpenemisellä, mutta se on melko kallis.

Ennen kuin teet puulattia kylpyammeessa, luo puunrunko (tyyppi puu - mänty tai lehtikuusi). Muista sisällyttää lattian kaltevuus tyhjennä vettä kylpyyn ja välttää viivästyttämisen kuormituksen alla, ja niiden alle sijoittavat tiilen tai betonin pylväät. Jos tukit on tehty tiilestä, on tarpeen tehdä teräsbetonista valmistettuja alustoja, joiden paksuus on yli 20 cm ja enemmän kuin pylvään ympärysmitat kummallakin puolella 5-7 cm.

Betonirakenteista valmistetaan kaivoja, joiden syvyys on noin 40 cm, varovasti ne alas pohjaan, kaadetaan kerros 10 cm: n hiekkaa ja tiivistetään sen jälkeen, kun ne on aikaisemmin kostutettu vedellä. Sitten kaataa murskattua kiveä 15 cm: n kerroksella. Aseta 5 cm korkeudelle ulkoneva muotti.

Ennen kuin teet lattian kylvyssä pesualtaan, varmista, että annat esijännityksen kohti tyhjennysaukkoa. Jos lattia on vuotanut, kaltevuus ei ole välttämätöntä. Reunat erottavat ruberoidin. Paksua betonin liuos kaadetaan osaan: 1 osa sementistä 5 osaa raunioista ja 3 osaa hiekkaa.

Soraa korkeudeltaan noin 5 cm: n korkeudelle asetetaan lujitusverkko, jossa siltaus, betoni jakautuu tasaisesti, betonikerros kaadetaan uudestaan ​​ja uudestaan ​​puristetaan.

Sivuston vedeneristys betoniliuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen käsitellään sulavalla bitumilla ja liimalla kateaineella.

Kun lattiaa asetetaan kylpyyn, muista, että tukipylvään yläleikkauksen on oltava tasainen perustuksen yläleikkauksella, jos se on nauha. Kun kantaluvujen saraketyyppiä pidetään kiinnityskruunun palkkiin, tukipylväiden yläleikkaus on siten palkin tasalla.

Miten lattiaa kylvyssä: maanalaisen rakenteen

Ja miten tehdä lattia kylpyssä maan alla? Sen rakentaminen jatkuu, kun työt ovat valmiina. Jos maaperä imeytyy hyvin veteen, kiinnitä virtaava lattia: tee 25 cm paksua soraa suodattimena, joka ei salli maaperän tunkeutua ja vähentää kosteutta. Tämän ansiosta maanalainen kuivuu nopeasti.

Jos maaperä imee hieman kosteutta, maaperään on tarpeen tarjota erityinen jätevesi altaaseen ja sitten sieltä säiliöön.

Tätä varten lattian alle rakennetaan savi linna, joka on kallistettava kaivoon. Alaosassa sijaitsevan maan päällä kaatuu kaivo 10 cm: n kerrokselle ja varovasti tamped. Sitten savi asetetaan 15 cm: n paksuiseksi ja siitä muodostuu vaakasuora kaltevuus suoraan astiaan.

Jos lattia vuotaa, lattia on eristetty laajennetulla savella. Jäljelle jääneiden viivojen ja laajennetun saven tuuletukseen jää jäljelle 15 cm: n rako.

Pesuosastossa tehdään kaivo ja poistetaan ulosputki (sisähalkaisija 15 cm).

Jos lattia vuotaa, lokit asennetaan seinistä kuoppaan. Lokit lopulliseen muotoiluun ovat korkeampia kuin seuraavat palkit, leikkaaminen ei. Muut lokit on varustettu leikkauksilla, joiden leikkaus on 0,2-0,3 cm.

Aseta sama pidike paikassa, jossa viiveet ovat kosketuksissa tukipylvään kanssa. Pinnoite on asetettava 10 ° kulmaan.

Jatkuvat virtaavan lattian alla suoritetaan samalla tasolla. Työ alkaa mistä tahansa seinistä. Mutta tukkien alla oleva puu on 3-4 cm seinästä ilmanvaihtoa varten.

Antiseptiseen esikäsittelyyn tarkoitetut viivakoodit sijoitetaan tukipylväille ja pohjapalkkiin vedeneristysmateriaalin - lasin, kattopuhaltimen, kattohuovan avulla.

Kun rakennat lattiaa omassa kädessäsi saunassa, käytä rakennustasoa, on varmistettava, että kokoonpano suoritetaan oikein.

Jos viivästyminen jostain syystä ei pudota paikalleen, voit leikata sitä hieman, jos se lepää puusta tai puusta. Siksi on niin tärkeää selventää rakentamisen tason avulla, kuinka tasaiset palkit ovat samansuuntaisia ​​toistensa kanssa. Jos haluat kohdistaa ne, kirjaa hem tai, päinvastoin, soveltaa niitä alustat.

Kuinka laittaa vuotava ja läpäisemätön lattia kylpyyn

Vuotosuojattu lattia on valmistettu kielekkeistä ja uurteista. Ne asetetaan siten, että urat näyttävät huoneen sisälle. Mutta ennen tätä, suorita karkea lattia: kiinnitä pohja 5x5 cm: n poikkipinta-alaisten viilupalkkien päihin. Niiden viiveiden väliin asetetaan leikkuulaudat tai laatta. Sen jälkeen lattia on vesipohjainen ruberoidilla tai erityisellä kalvolla. Sitten rakennetta lämmitetään kaatamalla savi viivästysten välillä. Se on peitetty toisella vedeneristyskerroksella. Ja vasta sen jälkeen päädyttiin lattiapäällysteeseen.

On suositeltavaa, ettei kynsien kiinnityslevyjä saa kiinnittää pesu- ja höyrysaunaan, jolloin ne voidaan nostaa nopeasti kuivumaan. Asennuksessa käytetään 2 - 3 cm: n osia, jotka on kiinnitetty ruuveihin - "puu-uurteisiin". Lattia on myöhemmin helppo poistaa. Lopullisen päällysteen ja alilattian väliin jää tilaa ilmanvaihtoa varten.

Asbestisementtiä, terästä tai PVC-putkia voidaan sitten asentaa näihin reikiin. Tällaisten putkien halkaisija vaihtelee 5 - 10 cm.

Jotta virtaava lattia, sahatavaraa boards, ogruzhannye etukäteen. Paneiden päiden tulee olla sileitä ja sileitä.

Levyt asetetaan siten, että niiden ja seinien välissä on ilmanvaihtoaukko noin 2 cm. Heitä ne alas, mistä tahansa seinistä. Tärkeintä on se, että se sijaitsee rinnakkain levyjen asennusohjeeseen.

Höyryhuoneen tai pesun puulattiat eivät voi lakata tai maalata, koska kuumennettaessa tällaiset päällysteet aiheuttavat haitallisia aineita. Lisäksi lakka nopeasti heikkenee kosteuden ja korkean lämpötilan vaikutuksen alaisena.

Kun ensimmäinen lattiapinta levitetään, se kiinnitetään kynsillä. Kynsien pituuden tulisi olla kaksi kertaa levyjen paksuus. Niitä teurastetaan lattialaudoissa 45 ° kulmassa haluttuun reunaan pitkin, poiketen siitä noin 15 mm. Jokainen levy on naulattu baariin, jossa on vähintään kaksi naulaa.

Toiset ja muut levyt on kiinnitetty 3-5 mm: n etäisyydelle toisistaan. Materiaalina on sopiva vaneri- tai puukuitulevy. Tällainen lattialaite vaaditaan pesuhuoneessa ja höyryhuoneessa. Muissa kylpytuotteissa rantatien voi olla kiinteä.

Alla on videokuva siitä, miten lattiat saadaan kylvyssä vuotamaan ja vuotaa:

Mikä kerros kylpy on parempi ja miten tehdä konkreettinen lattia omilla käsillään

On parempi päättää, mikä kerros kylpyhuoneessa on itse omistajalle, mutta betonipinnoitteella on enemmän etuja kuin puu. Se on paljon kestävämpi. Monet ihmiset uskovat, että nämä lattiat kylpyamme ovat oikeat, koska lankku lattia on ollut käytössä 6-15 vuotta ja betonilattia voi toimia jopa 50 vuotta.

Ennen kuin teet betonilattian kylvyssä, on tarpeen varustaa kuoppa, joka toimii valuma-altaan roolissa. Se on varustettu haaraputkella, jonka halkaisija on 20 cm, joka tuodaan aikaisemmin valmistettuun kouruun. Jos esimerkiksi höyryhuoneen pinta-ala on 4 m2, kuopassa tulee olla mitat: 0,4 × 0,4 × 0,3 m. Sen seinät on peitetty 5 cm paksuisella betoniliuoksella.

Seuraavaksi betonilattian kylvyssä valmistetaan pohja. Rikkoutunut tiili, jonka kerros on 15 cm, asetetaan varovasti tasoitetulle maaperälle, 10 cm: n raunioista kaadetaan päälle ja varovasti kaadetaan kaiken. Täytä ensimmäinen betonikerros, jonka paksuus on 5 cm. Castingissa on kaivon suuntaan kulkeva kaltevuus. Ohjaa tämän toimenpiteen toteutusta kuplan rakentamisen tasolla.

Rakennettaessa betonilattiat kylpylähuoneessa omilla käsillä, kun kerros kuivuu, pinnoite lämmitetään, kaadetaan savea betonin päälle 8-10 cm kerroksella. Vahvistinverkko asetetaan päälle ja tämä alkuperäinen kerros kakku jälleen peitetään betonilla. Se tasoitetaan ja tiivistetään akkuvibraattorilla. Sileä tuloksena oleva solmuke iso vaahto tai puinen kellua.

Sementti-hiekkaseoksen sekoittamisen yhteydessä on toivottavaa lisätä laajennettu perliitti siihen. Se parantaa huomattavasti betonin eristysominaisuuksia ja tekee pinnoitteesta kestävyyttä.

Perliitti on varsin erikoinen materiaali: se painaa vähän, minkä vuoksi se on epävakaa ja siksi sitä käytetään tavallisesti luonnoksen ja tuulen suojassa. Ratkaisun valmisteluun vie 2 kahta perliittiä, aseta huolellisesti betonisekoittimeen, lisää 10 litraa vettä ja sekoita kaikki perusteellisesti. Koska materiaali on keinotekoisesti laajennettu vulkaanista alkuperää oleva hiekka, tässä toiminnassa liuoksen tilavuus pienenee lähes kolmanneksella.

Tämän jälkeen puolet kymmenestä litrasta portland-sementtimerkin M-kauhasta syötetään sementtisekoitimeen ja liuos sekoitetaan uudelleen. Muutaman minuutin kuluttua kaada 5 l vettä ja jatka sekoittamista. Kun materiaali muuttuu homogeeniseksi, lisää 2 litraa vettä ja täyttöauosta. Jatkuvaa sekoittamista jatketaan, kunnes liuos on lähes vapaasti virtaava.

Kun kosteus alkaa näkyä muovimateriaalista, työ voidaan suorittaa loppuun ja muutaman minuutin kuluessa voit aloittaa betonilattian kaatamisen. Se kovettuu 4-5 päivän kuluttua.

Betonilattian höyrysaunassa ei ole huono keraamisten laattojen asettamista koholla tai karkealla pinnalla. Kun pinnoite on valmis, siihen asetetaan irrotettava puinen ristikko. Tämä helpottaa liikkumista lämmitetyn lattian ympärillä, koska puu ei lämpene korkean lämpötilan vuoksi.

Muussa huoneessa ja pukuhuoneessa voit tehdä lattiaa, laatoitettua, puista tai jopa linoleumia.

Video, miten tehdä konkreettinen kerros kylvyssä, asettaa sinut ymmärtämään paremmin prosessin teknologiaa:

Kylpyamme ja pesuallas

Ennen kuin aloitat lattian kaatamisen viemärijärjestelmään, sinun kannattaa tutustua teknisiin vivahteisiin. Useiden asiantuntijoiden mukaan laitteen lattian pohja hydraulisella yksiköllä on suositeltavaa vain pesuosastossa.

Tähän on useita syitä:

Jotta voit tehdä omat kädet todella laadukkaasta järjestelmästä veden poistamiseksi kylvystä, sinun on otettava huomioon paljon asioita:

 • perustyyppi;
 • näkymä tikkaat;
 • "Seasonality" -haute;
 • lattiatyyppi (betoni, puu).

Lattian melko monimutkainen järjestely mahdollistaa veden tuhoisan vaikutuksen lattiarakenteeseen. Jos teet pohjan kaltevuudella, neste vedenkäsittelyn aikana tyhjennetään nopeasti huoneesta, mikä estää betoni- tai puupaneelien vahingoittumisen.

Lattiavaatimukset

Jos aiot käyttää höyrysaunaa ympäri vuoden, pohja on välttämättä lämmitettävä.

Vedenpoistomenetelmät

Alustan suunnitteluominaisuudet ja vesiteknisten laitteiden järjestelyt riippuvat suoraan materiaalityypeistä, joista lattia on rakennettu. Puun, sementtitehtaan tai materiaalien yhdistelmää käytetään pääsääntöisesti pohjan viimeistelyyn. Minkä tahansa suunnittelutyypin etukäteen valmistetaan järjestelmä vesimassojen poistamiseksi kylvystä.

Valutusmekanismin laite voi olla erilainen ja riippuu monista tekijöistä:

Viemäriputken valinta

Oikein tehty kaltevuus tikkaiden pohjalla ei takaa veden massojen nopeaa evakuointia huoneesta. Tässä tapauksessa viemäriputkien valinta ei ole viimeinen. Koska kylpy käyttää paineettoman nestevirtausjärjestelmän, on suositeltavaa käyttää tällaisia ​​putkia hydraulilaitteen asettamiseen:

Gangway-laite

Mikä on tikkaat? Kaapeli on saniteettilaite, jolla on veden saanti. Se on varustettu sifolla tai vesitiivisteellä, joka estää haitallisten hajujen leviämisen viemäriputkista. Kaapelilla on yksi tärkeä tehtävä - viedään viemärijärjestelmään viipymättä.

Asettaessasi jätevettä omalla kädelläsi, tikkaat on asennettava tiettyjen sääntöjen mukaisesti:

Tarvittaessa voit yhdistää viemäriverkon omilla kädilläsi ilman hydraulisen tiivisteen järjestämistä. Tätä varten tarvitset:

Vuotavat lattiat

Virtaavat lattiat - helpoin vaihtoehto kerrospohjan järjestämiseksi kylpyyn omalla kädelläsi. Tällaisessa järjestelmässä ei ole tarpeen tehdä kaltevuutta lattialle, koska vesi imeytyy vapaasti levyn läpi ja viemärikaivoon tai kaivoon. Vuotavat lattiat, toisin kuin kiinteät, ovat yksi etu - viemäriputkien puuttuminen.

Puun vuotavan kerroksen asentaminen edellyttää seuraavia seikkoja:

Puulattia on parhaiten kerätty havupuusta, koska ne ovat vähemmän hygroskooppisia;

Betonin lattian kaataminen

Miten kaadetaan betonilattiat? On syytä huomata, että ei-virtaavien kerrosten täytyy välttämättä olla kaltevuus. Muuten vesi ei pääse tyhjentyä ilman "apua". Mikä olisi betonipohjan laite kylvyssä? Sementtilaastin oikean kaatamisen ja halutun kulmakertoimen tekemiseksi lattiaan tulee noudattaa seuraavia suosituksia:

Laitteen lattian ominaisuudet kylpyssä

Heti kun ihminen tulee maaseudun isäntänä, hänellä on täysin ennustettavissa oleva halu kylpyyn. Rakenne on helppo suunnitella omilla käsilläsi, eikä sinun tarvitse käyttää suuria taloudellisia resursseja. Kylpylärakennuksen yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota lattiarakenteeseen - oikein asennettu lattia varmistaa veden virtauksen ja ei kaadu, eikä se lakata toimimasta etukäteen. Lisäksi miellyttävä ulkonäkö aina miellyttää silmää.

Riittävän selviytyäkseen tehtävästä sinun on perehdyttävä lattiamateriaalilajikkeisiin ja niiden käyttötarkoituksiin.

Erityisominaisuudet

On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota kylpyammeen lattiarakenteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Jos onnistumme tekemään kaiken laadullisesti, on mahdollista tarjota suurta mukavuutta kaikille huoneen käyttäjille sekä palvelun ja monikäyttöisyyden kestävyydelle.

Lattian erityispiirteet kylvyssä ovat se, että se suorittaa useita vastaavia toimintoja. Ensinnäkin pinnoite takaa henkilön liikkumisen turvallisuuden "kahden elementin" risteyksestä. Toiseksi, höyrysaunassa, se on vastuussa ylimääräisen veden poistamisesta. Kolmanneksi se on tärkeä osa kylpytynnyrin kiinteää rakennetta. On syytä lisätä, että lattia myös myötävaikuttaa huoneen lämmön säilyttämiseen.

Useimmiten kylpy on lattialla puusta ja betonista. Joskus käytetään ja tiiliä, jolle on ominaista korkeat kustannukset ja monimutkainen asennus.

Lattialaite

Höyryhuoneen suunnittelussa käytetään yhtä lattian peruslämpötyyppiä: vuotaa ja vuotaa. Vuoto on aina lattialautojen puinen rakenne, joka on asennettu kantoaallon viivästysjärjestelmään. Mitä tulee viiveisiin, ne asennetaan tiettyyn korkeuteen tukipylväistä, alemman kruunun tai betonipinnoista. Jotta vesi virtaa vapaasti, mattojen väliin jää pieni aukko.

Läpäisemätön lattia on valmistettu puusta tai betonista. Se on monoliittinen päällyste, jossa on pieni kaltevuus, jonka alapäässä reikä leikataan ja joka on liitetty viemäriverkkoon. Sen kautta käytetty vesi lähetetään tyhjennysaukkoon.

Molemmilla lajikkeilla on eräitä hyveitä ja puutteita. Vuotava lattia on melko pian koottu, mutta yhtä nopeasti se epäonnistuu. On syytä lisätä, että jos se ei ole eristetty, niin matala lämpötila on ongelmallinen höyrysaunassa.

Vuotoa kestävä kerros osoittaa monimutkaisen laitteen, joka mahdollistaa korkealaatuisen vedenpitävyyden ja lämmöneristyksen. Törmäyksen sattuessa sinun on poistettava lopullinen kerros kokonaan, kun taas vain osa matoista riittää vuotamaan.

tarvikkeet

Asiantuntijoiden mukaan on parasta tehdä lattian pohjasta konkreettisia, varsinkin jos haluamme rakentaa tiilen tai kiven päärakennuksen, jossa on useita huoneita, joita käytetään koko vuoden ajan. Betonilattiaan on lisättävä viemärijärjestelmä ja vedenpitävä. Tällainen rakenne on vahva ja kestävä, eikä se pelkää vettä, höyryä tai lämpötila-ääripäitä. Betonimateriaaleja voidaan käyttää jopa 45 vuoteen ilman lisäkorjausta.

On kuitenkin tiettyjä haittoja. Ensinnäkin ne ovat kylmiä, joten sinun on eristettävä lisäpäällysteellä, esimerkiksi kaakeloitu tai itsetasaava. Toiseksi, betonilattiat vaativat merkittäviä investointeja sekä taloudelliseen että työvoimaan. Betonilattiat voidaan kaataa kolmessa vaiheessa.

Jos rakennetaan pieni kylpylä, jota käytetään vain kesäkaudella, on järkevää valita puulattia. Se on nopeasti ja helposti rakennettu ympäristöystävällisistä materiaaleista (mieluiten lehtikuusesta), se näyttää erittäin houkuttelevalta ja luo höyrysaunassa ainutlaatuisen tunnelman vanhasta kylpylästä.

Valitettavasti tällaiset rakenteet eivät poikkea kestävyydestä, koska puu menettää alkuperäiset ominaisuutensa, joutuu veden käsittelyyn ja lämpötilan muutoksiin. Tästä seuraa, että on oltava valmiina lattiaan tietyn ajan kuluttua.

Puulattiat asennettaessa on suositeltavaa valita havupuut - kuusi, lehtikuusi, mänty ja muut. Koska tällainen puu sisältää runsaasti hartsia, se on vähemmän altis kosteudelle, ja haihtuvien eteeristen öljyjen vaikutus on positiivinen niille, jotka ottavat vettä. On syytä lisätä, että havupuista valmistetut lattialaudat, kun ne kostutetaan, eivät liukene, mikä estää heitä putoamasta.

Puurakenteet on jaettu vuotoihin ja vuotavat. Kaatopaikalla ei ole eristystä, joten se soveltuu eteläisillä alueilla sijaitseviin luihin tai vaihtoehtoihin, joita käytetään yksinomaan lämpimässä kaudella.

Vuotosuojattu lattia on rakennettu kahdesta levytasosta. Yläosa, joka menee pylvään yläpuolelta, on suositeltavaa tehdä mänty- tai kovapuusta, ja alempi, kuiva, voidaan varustaa eristyksellä.

Jäljet ​​on asennettu upotettuun palkkiin pylväspohjan tapauksessa tai reunalla tilanteessa, jossa on nauhalevy. Kosketuspisteet on eristetty bitumilla, eurobittellä tai vastaavalla vedeneristysmateriaalilla pinnoitetulla ruberoidilla.

Jos kylpy on seisomaan ruuvipinoilla, roikkuu vaihtoehto roikkuva, ei-virtaava lankakerros. Lisäeristyskerros auttaa käyttämään kylpyamme milloin tahansa vuoden aikana.

Puulattiat ei saa maalata tai käsitellä kemiallisilla liuoksilla. On epätodennäköistä, että lisätään pitkäikäisyyttä, mutta se riistää hallituksesta mahdollisuuden hengittää ja täyttää höyrysaunan ainutlaatuisella mäntyä tuoksuilla. Hyväksyttävin ratkaisu on laudojen perusteellinen kiillotus ennen rakentamista. Voit myös peittää lattian lämpöä kestävän vesipohjaisen lakan, joka kestää jopa 120 astetta. Elastinen pinnoite kestää kosteutta, höyryä ja likaa.

Kaksikerroksinen koostumus levitetään kiillotetulle ja desinfioitavalle päällysteelle käyttäen maaliharjaa. Koko prosessi suoritetaan tuuletetussa tilassa 5-30 asteen lämpötilassa. Vain sen jälkeen kun lakka on kuivunut 2-3 tunnin kuluttua, se saa aloittaa lattian asettamisen.

Valmistelutyöt

Kun päätät luoda lattian kylpylässä omilla kädillä, sinun on aloitettava laadukkailla valmistelutöillä. Omistajan on käsiteltävä alueellaan olevan maaperän tyyppiä. Jos kyseessä on hiekka, tämä on paras vaihtoehto, koska jäteveden tilan varustamiseksi sinun tarvitsee vain täyttää 25 cm: n paksuinen sora. Jos maaperä ei suodata hyvin, esimerkiksi savi, sinun on tehtävä lokero nestemäisen jätteen siirtämiseksi pois kylvystä.

Suurten saunarakennusten osalta kannattaa myös ajatella tukipylväitä etukäteen. Jokaisen 25 cm: n poikkipintaisen pylvään alapuolella on pieni pohja tai hiekkaa. Hyvä tuki on asbestiputki halutulla halkaisijalla, joka haudataan maahan. Maapallon ympärillä riistetään ja sitten sementtilaasti kaadetaan valmiiseen muottiin. Ennen asennusta viivapisteet ovat kohdakkain.

Ennen asennusta lattian on myös poistettava maasta ylimääräinen pentue, juuret, suuret kivet ja vastaavat. Jos laakeripesät ovat selvästi kosteita, sinun on lykättävä työtä, kunnes ne osittain kuivataan.

asennus

Betonilattia on tavallinen laatta, joka on valmistettu hiekan, sementin ja erityisten täyteaineiden liuoksesta, kuten murskattua kiveä, soraa tai luonnonmarmorin haketta. Valmis sekoituksia myydään kaikissa rautakaupoissa kuivassa muodossa ja ovat täysin käyttövalmiita. Seos laimennetaan tavallisella vedellä vaiheittaisen ohjaimen mukaisesti sekoitettuna rei'ittimeen sopivalla suuttimella ja sitä käytetään tarkoitukseensa.

Jos levitys todetaan lopulliseksi pinnoitteeksi tai kevyiksi levyt liitetään siihen, lisäainetta ei pitäisi lisätä seokseen. Jos betonia on peitettävä laatoilla, on suositeltavaa antaa kipsi ja anhydriitti alkuperäiseen koostumukseen. Tämä voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa sopivan vaihtoehdon liikkeestä.

Betonilattia asennettu lokeihin tai suoraan maahan. Jos noudatat vaiheittaisia ​​ohjeita, sinun on ensin luotava järjestelmä veden poistamiseksi. Se on pieni poraus kaivettu maahan ja kaksi putkea. Kaivon mitat ovat 40 x 40 x 30 senttimetriä ja sen seinät ja pohja on peitettävä betonilla. Reiän toisella puolella on putki, jonka poikkileikkaus on 20 cm, joka menee kaivoon tai itsenäiseen septitankkiin. Toinen putki yhdistää kuoppaan itse kylvyn kanssa.

On suositeltavaa antaa venttiili estää epämiellyttävät hajuja pääsemästä höyryhuoneeseen. Lisäksi on suositeltavaa tehdä "tuuletusaukot" asbestiputkista altaan kellarissa. Ne auttavat poistamaan epämiellyttävät "hajun vaikutukset".

Toisessa vaiheessa on välttämätöntä valmistaa alusta, johon tasoitus sijoitetaan. "Kaivannon" luomiseksi maaperän ylempi kerros poistetaan, ja sitten hiekka, tiiliskivi, sora ja rauniot kaadetaan tuloksena olevaan masennukseen. Ensimmäisten kolmen komponentin kerroksen paksuus on 25 cm ja sora 10 °. Kaikki on asianmukaisesti täytetty ja täytetty hiekan ja sementin seoksella, jopa 6 senttimetrin paksuiseksi.

On tärkeää, että betonikerroksella on bias kohti valmistettua reikää putkilla.

Kun liuos kuivuu, lämmöneristys ja vedenpitävyys asetetaan. Eristeinä käytetään mineraali- ja polystyreeni- tai höyrysulku- ja huopa-eristeitä. Katemateriaali tai tavallinen polyeteenikalvo voivat toimia vedenpitävänä aineena. Jälkimmäinen materiaali asetetaan eristeen alle ja päälle. Seuraavassa vaiheessa metallirunko asennetaan laadukkaaseen vahvikkeeseen.

Lopulta kaukana kulmasta höyrysaunan uloskäynnille tärkein solmio kaadetaan. Välittömästi sinun täytyy tasoittaa lastalla laastilla ja tarvittaessa korjata puutteet, jotka vaativat toisen henkilön apua. Lattia kuivuu 2-3 päivää, ja sitten voit asentaa levyt tai laatat yllä. Maali sopii myös 2 cm kaltevuuteen tyhjennysaukon suuntaan. Jos betoni valitaan lopulliseen kerrokseen, se on käsiteltävä: taso ja kiillotus. Tyhjennysreiät mukavuuteen ja esteettiseen vetoomukseen tulee peittää puiset ristikot.

Betonilattia on melko kylmä, joten on myös suositeltavaa valmistaa erityisiä puiset ristikot, joihin ihmiset kulkevat. Nämä raidat kuivataan jokaisen käyntiin kylvyssä. Samaa mallia käytetään keraamisten laattojen läsnäollessa. Niiden avulla voit rajoittaa liukumista lattialla ja liiallista lämmitystä laatta.

Puulämmitteisen lattian lattia luodaan kahdella eri tavalla. Ensin voit tehdä virtaavan pinnoitteen ja toinen vuotaa. Ensimmäisessä tapauksessa sopii aloittelijoille, lattia asennetaan n. 3 mm: n välein nesteiden poistamisesta. Niiden kautta vesi siirtyy välittömästi tyhjennysreikään. Päätulokortti on se, että tällainen lattia voidaan poistaa ja kuivata, josta seuraa, että se ei kaadu ja sitä voi käyttää pidempään.

Tasoitettu maa-alue ja sora. Savi pinta muodostuu tavallisesti kuopan kanssa. Jos sementtivaihtoehto on valittu, on sen vuoksi varmistettava sen vedeneristys. Puulajit, joita pitäisi esikäsitellä, asennetaan tukeille 50 cm: n välein siten, että ilma voi vapaasti puhaltaa rakennetta kaikilta puolilta. Sitten lattia asetetaan, jolloin seinät, lattia ja lankut jäävät 2-3 mm: n väliin. Veden virtaus kallistuu puulattian alle, joka käyttää soraa. Alaspäin suuntautuva vesi ohjataan suodatinkammioon.

Tällainen rakenne voi kestää jopa 6 vuotta, jos se kuivataan säännöllisesti. On suositeltavaa kerätä se lehtikuusesta tai havumetsistä, mutta missään tapauksessa tammesta, joka on erittäin liukas kostutuksen jälkeen. Paneelien tulee olla 4-5 senttimetriä paksuisia. Yleensä vuotavia kerroksia käytetään kesämökissä, joissa omistajat tulevat säännöllisesti kesäkaudella.

Toinen puulattiatyyppi on vuotamaton ja pesuallas, jonka valitsevat ympäri vuoden lämmitetyt tölkit. Lattia pannaan betonipinnoille, jossa on kaltevuus, joka on muodostettu siten, että vesi kulkee tasaisesti ja menee kasaan, joka on sovitettu tähän. Nämä päällysteet voivat kestää jopa 12 vuotta, johtuen vedeneristys- ja lämpöeristekerroksista.

Ensinnäkin reiät on tehty putkista betonilattian algoritmille. Sitten lautanen on valmis, ja joskus betonipinta kaadetaan. Lattiapohjasta on kattohuopa, joka on vedeneristys ja vaahto, joka on eristetty savi.

Lags on asennettu kiinteisiin pöytiin, jotka on leikattu teräsbetonista ja koristeltu tiili- tai betonituilla 50 cm: n raon jälkeen. Sitten on väliaseman asennus. Korkeus, jolla tukit on suunniteltu, määräytyy riippuen upotetun palkin korkeudesta (sarakepohjalla) tai konkreettisista "nauhoista" (nauhamaisella pohjalla). Löytöjä sijoitetaan rinnakkain höyrysaunan kapean puolen kanssa kylvyn seinämien kanssa - on suositeltavaa miettiä 3-4 cm: n rakoa. Myös tukkeihin on leikattava kalteva pinta.

Veden säiliö, jonka mitat ovat 40 x 40 cm ja syvyys 30 cm, asetetaan tukien väliin ja tiivistetään betoniliuoksella tai savella. Korkeudella 2 cm pohjasta putki asennetaan kaltevuuden alle siten, että neste voi helposti pudota vesistöön.

Alhaisen laatan alapuolella olevat aluslevyt, jotka on kiinnitetty palkkien alapuolelle, peitetty toisella eristeellä ja kateaineella, sekä höyrysulku, joka suojaa kaikki aiemmat tasot nesteiltä. Tämän jälkeen 10 asteen kulmakerroin asennetaan viimeistelykerros uritettuja levyjä. Asennusaukon on sovitettava rakenteeseen. Esiarviointi johtuu siitä, että viivästyksen kirjaaminen kasvaa keräyspisteeseen menevästä puolelta.

On tärkeää, että levyt tulevat lähekkäin ja viivästyneeksi pinnoite kiinnitetään ruuvilla ja nauloilla 45 astetta. Lamellit valitaan 3-5 cm: n paksuudelta. Lattialämmittimen alapää asennetaan viiveen asentamisen jälkeen, mutta ennen lattian asettamista.

Kaikkien näiden töiden päätyttyä huone kuivataan, levyt lopulta naulataan ja lattiaa täydennetään pohjalevyillä. Jalkalistat on asennettava siten, että tyhjennys kosteus ei pääse liuskareihin. Tämä tarkoittaa, että aukkoja ei pitäisi olla, ja vaipan pitäisi päätyä aluslaudalle itse.

Lämmin lattia

Kylpylähuoneen lämmitetty lattia mahdollistaa huoneen optimaalisen mikroilmaston saavuttamisen, mutta myös sen kuivumisen. Tällöin maali- ja alemman lattian kestävyys jatkuu. Lämmin lattiajärjestelmä on todella kallis, mutta se lisää mukavuutta omistajilleen.

Kuumennetun järjestelmän suunnittelu kylvyssä voi käyttää kahta menetelmää: vesiputket tai sähkökaapeli. Ensimmäinen vaihtoehto on melko monimutkainen asennuksen kannalta. Vesiputket ovat raskaita, erityisesti vedenpaineen alla. Tämä tarkoittaa, että on välttämätöntä tuottaa vahvistettua teräsbetonilattia. Se on suljettu putkijärjes- telmä, jonka kautta pumpun toiminnan ansiosta lämmönsiirtovirta liikkuu. Tämä on yleensä vettä, mutta myös pakkasnestettä, etyleeniglykolia ja muita tyyppejä. Järjestelmän järjestämiseksi tarvitaan kattila, pumppu, muovi- tai kupariputket ja liittimet.

Suunnittelu on monimutkaista, joten on ongelmallista tunnistaa vuotojen syy, erityisesti betonilevyjen läsnäollessa. Ja vakavien vahinkojen tapauksessa sinun on vaihdettava koko järjestelmä. Höyryhuoneen vesikerroksen haitat sisältävät myös:

 • asennus monimutkainen - runsaasti mutkia, on vaikea säilyttää tarvittavat aukot putkien välillä;
 • vesipumpun käyttö - runsaasti energiavarojen tuhlausta;
 • vaikea lämpötilan säätö.

Lattialle voidaan asentaa kaksi tapaa: betoni ja lattia. Ensimmäinen on samanlainen kuin sähköisten kaapeleiden asentaminen, mutta se on paksumpaa. Putken etäisyys on 40 cm. Jäähdytysnesteen kiertämistä ei saa noudattaa. Toinen toteutetaan erikoispohjalla puusta tai laajennetusta polystyreenistä. Lisäksi lämmin kerros on asennettu puupintaan.

Lattian laite, jossa on vesilämmitys, useimmiten putkia, jotka on valmistettu metallista, polyetyleeniä tai terästä. Niiden asettamista tehdään kahdella tavalla: "käärme" tai "etana". Ensimmäinen menetelmä on käytettävissä vain ammattilaisille, koska sitä pidetään erittäin aikaa vievänä. Sen tärkein haitta on se, että lattian pinta on erilaisissa lämpötilaolosuhteissa. Sisäänkäynnillä ne ovat yleensä korkeimmat ja sitä kauemmas - kylmempi. Tosiasia on, että vesihuolto tulee toiselta puolelta ja siirtyy toiselle. Toisen levitysmenetelmän ansiosta voit jakaa lämmön tasaisesti koko lattialle.

Sähköjärjestelmän rakentamista varten käytetään tehtaan "kaapelilattiat", elokuva-infrapunamallit tai sauva-infrapuna-matot. Usein on olemassa huolenaiheita sähkölämmityksen käytön turvallisuudesta höyryhuoneessa tai pesussa. Omistajat ovat huolestuneita siitä, että hajoamisen vuoksi sähköiskun uhka on. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole mahdollista, koska nesteen mahdollisuus järjestelmässä pyrkii nollaamaan. Suunnittelu lämpenee korkeissa lämpötiloissa ja kuivassa ilmassa, ja vaikka kosteus hajoaa, sillä ei yksinkertaisesti ole aikaa päästä sisälle.

Sähkökaapelit ovat melko yksinkertaisia ​​ja helposti avattavia. Niitä myydään valmiita "sukellusveneitä", jotka on tarkoitus sijoittaa lattian pinnalle ja kaataa betonia. Kaapeli on asetettava verkkopohjaan. Tällä järjestelmällä ei ole erityisiä ongelmia korjauksen ja asennuksen kanssa. Lisäksi se on varustettu lämpötila-antureilla.

Infrapunalämmitteinen lattialämmitys on edullisin ja helppokäyttöisin tapa tarjota lisälämmitys. Rullina myytävää termofilmia kääritään lattialle ja nauhat, joissa lämmityselementit liimataan pohjaan primitiivisellä teipillä. Ei ole tarvetta sementtitehtaalle, ei myöskään vedenpitävyydelle ja lämmöneristykselle.

Tile liimaa kaadetaan välittömästi kalvon päälle ja laatat asennetaan, yleensä posliinista tai klinkkeristä. Lattiapäällyste voidaan sijoittaa suoraan lämpimään kerrokseen, mutta päälliköt haluavat jättää eristävän tasoituskerroksen kalvon ja lattian väliin.

Infrapunat ovat täysin suljettuja ja sähköisesti turvallisia, ja niitä voidaan käyttää myös lattiat, joissa on puukomponentteja. Lämmityksen maksimilämpötila on 45 astetta ja erittäin mukava vierailijoille.

Kuinka tehdä lattia kylpyammeessa pesuallas

Niillä ihmisillä, joilla on oma maansa tontti, on perinteisesti halu rakentaa oma kylpyamme. Tämä on melko monimutkainen ja hankala, mutta melko toteutettavissa. Tehdä kaikki suuren mittakaavan työn oikein, sinun täytyy "kaataa" paljon tietoa rakennuksen rakentamisesta ja suorittaa kaikki tarvittavat viestinnät siinä.

Kuinka tehdä lattia kylpyammeessa pesuallas

Yksi ensimmäisistä kysymyksistä, jotka nousevat esiin rakennuksen suunnittelussa, ovat - miten lattiaa tehdään kylpyammeella pesualtaan? Tällaisen rakenteen asentamiseksi on tarpeen harkita kylpyammeiden asentamista, tyhjennysilman asentamista, vesipurkausjärjestelmää, perusmateriaalien valintaa ja joitain muita vivahteita, jotka helpottavat työn tekemistä.

Lattiaan liittyvät vaatimukset

Kylpylärakennuksen yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota lattiarakenteeseen, koska se muodostaa tämän "kapea-profiilin" tärkeimmän "märän" kuorman. Päätehtävä kylpyammeiden lattiapäällysteiden järjestämisessä, niiden vahvuuden jälkeen - on täydellinen ja esteettömän veden ulosvirtaus. Koko rakenteen pitkäaikainen toiminta riippuu suoraan viemäröintijärjestelmän ja viemäriputkien asianmukaisesta asennuksesta. Tämä tekijä vaikuttaa kaikkiin lattian kerrosten kulumiseen ja mahdollisuuteen tuhoisien putrefaktiivisten prosessien esiintymiseen sen puisissa elementeissä.

Lattiat asennettaessa kylvyssä eri tekniikoita ja tekniikoita käytetään moderneilla vedeneristysmateriaaleilla tai vanhojen, tunnettujen kansanmenetelmien avulla. Jos päätät selviytyä tästä työstä itse, sinun kannattaa harkita useita vaihtoehtoja, jotka auttavat määrittämään monimutkaisuuden ja asennuksen valinnan sekä tietyn rakenteen ominaisuudet. Rakennustekniikan kokemuksen puuttuessa on suositeltavaa valita luotettavin, yksinkertainen, edullinen ja todistettu vedenpoistomenetelmä.

Mutta mitä tahansa valintaa, kerrosten on täytettävä yleiset perusteet, jotka määrittävät kylvyn normaalin toiminnan ja kävijöiden mukavuus:

 • Lattialla on oltava riittävä kova ja liukumaton pinta, sekä kuiva että märkä.
 • Lattian pinnan tulee olla lämmin, varsinkin silloin, kun kylvyn käyttö on suunniteltu ympäri vuoden.
 • Lattian pitäisi olla helppo puhdistaa ja kuivata, kuten kaikissa saniteettitiloissa.
 • Avainvaatimuksena on veden nopean vedenpoiston järjestelmä pakolliseksi läsnäollessa haitallisen mikrofloorin kehittymisen välttämiseksi, epämiellyttävän hajun ilmetessä kylpyhuonetta.

Erilaisia ​​kylpyammeiden lattioita

Lattiarakenne ja siinä oleva tyhjennysjärjestelmä riippuvat suoraan materiaalista, josta se on suunniteltu rakentamaan, ja miten kylvyn käyttö on suunniteltu.

Kylpyhuoneiden lattiat ovat lankkuja, betonia tai yhdistettyjä useista materiaaleista.

Veden poistoaukko valmistetaan etukäteen kaikentyyppiselle lattialle - se voi olla viemäriputki, joka on liitetty tiettyyn huoneen alueeseen tai viemäriputki, joka on kaivettu suoraan altaan alta, johon vedenpoisto on täytetty. Lattia on melkein aina sovitettu kaltevuuden alle viemärin suunnassa, ja vain yhdessä tapauksessa se voidaan tehdä tasaisesti - kun kesäkylvyssä on virtaava valopäällys.

Yksinkertaisin vaihtoehto on veden tyhjennys viemäriin kuoppaan.

Jos tyhjennysputki asennetaan tyhjennykseen, se sijoitetaan yhteen kulmista tai huoneen lattian keskikohdasta. Toinen tyhjennysvaihtoehto on pinnan kulmakerroin yhdelle seinämille, johon on järjestetty eräänlainen kouru, joka myös menee alamäkeen tyhjennysaukkoon, johon viemäriputki on jo liitetty.

On melko vaikeaa kiinnittää lankakerros rinteeseen, mutta jos se on suunniteltu kattamaan laudat, voit viitata yhdistettyyn vaihtoehtoon. Se sisältää pohjaveden, joka on upotettu viemäriputkeen upotetun kallion alle valmistetulla betonipinnoitteella. Levyn päälle asennetaan litteä lattiapäällystetty lattia. Vesi, joka tunkeutuu aluslevyn rinteiden välisten levyjen väliin, pyrkii pitämään niitä tyhjennysaukkoon ja vapaasti menemään putkeen.

Yhdistettyä kerrosta voidaan kutsua parhaaksi vaihtoehdoksi, koska se täyttää kaikki edellä mainitut luotettavuuden ja mukavuuden kriteerit, varsinkin kun lasin alapuolella on mahdollista asettaa eristysmateriaali, joka ei asianmukaisen vedenpitävyyden kautta pääse kosketuksiin kosteuden kanssa.

Vuotavat lattiat

Tämäntyyppinen kylpyamme on melko yksinkertainen, ja se johtuu edullisista rakenteista. Tällaisen rakenteen asennukseen vaaditaan ensimmäisen tai toisen luokan laatua. Lattiat ovat sileitä, ilman lukkoja, lattiapalkkeihin kiinnitetyt hyvin höylätyt levyt, jotka ovat 5 ÷ 7 mm etäisyydelle toisistaan. Niiden välillä on aukkoja, joiden kautta vesi menee.

Vuodatyyppinen kylpypohja

Tällöin on täysin mahdollista tehdä ilman viemäriputkien asentamista ja lattian alle, joka nostaa 500-500 mm: n etäisyydellä maasta, hyvä kuivatuskerros raunioista tai laajeneva savi ja hiekka, joka ulottuu maahan noin 500 mm.

Yleensä tällaisessa lattiassa oleva amme on pystytetty vain lämpimän kauden aikana, sillä huoneet nopeasti paranee virtaavan kerroksen läpi ja höyrysaunan hyvä vaikutus alhaisissa lämpötiloissa ei ole mahdollista tässä tapauksessa.

Jos aiot käyttää kylpyamme ympäri vuoden, vuotava lattia on myös sopiva, mutta sinun on käytettävä jo mainittua yhdistelmävaihtoehtoa, kun betonipinnoite asennetaan lattialaudan alle. Tämän vaihtoehdon mukaan puulattiat ovat parempia irrotettaviksi, joten ne voidaan ottaa osittain kadulle, kuivataan ja tuuletetaan.

Vuotavat lattiat

Jotta tiedät, mistä vuotavat kerrokset ovat ja kuinka ne asennetaan oikein, kannattaa harkita prosesseja vaiheittain.

Ensimmäinen vaihtoehto

Tällaisen lattian asentamista voidaan kutsua yksinkertaisimmaksi, mutta aikaavievältä. Viemäröinti alkaa järjestää säätiön rakentamisen vaiheessa, joka voi olla nauha tai pylväs. Seinässä oleva pohja nostetaan korkeuteen 500 ÷ 550 mm.

Jos perustuksen teipin versiota rakennetaan, sen seiniin tulee sijoittaa tuuletusaukot 250-300 mm: n korkeudelle.

Jos nauhalevyä tehdään, niin "ilmareikiin" on jäähdytetty ilma-aukot

Ilmanvaihtoputken erät näihin tarkoituksiin upotetaan betoniin kaatamalla betonia muottiin.

Tyhjennys asennettaessa vuotava lattia on järjestetty maanalaiseen. Tällöin pieni kaivanto kaivuu keskukseen, 600 - 700 mm: n syvyyteen siinä tapauksessa, että siihen asennetaan viemäriputki ja enintään puolitoista metriä syvälle, jos vesi tyhjennetään suoraan maahan. Toinen vaihtoehto on mahdollinen vain, jos kylvyn rakentamisessa oleva maaperä on löysä ja siinä on runsaasti hiekkaa.

Maanalaisella maanalaisella pinnalla on kaltevuus kaivon suuntaan, missä vesi on kerättävä ja lähdettävä valmiiksi viemäriin tai viemäriin. Kaikkien pohjaprofiilin ja tämän vedenpoistomenetelmän on oltava perusteellisesti vedetöntä - tähän prosessiin käytetään yleensä bitumi- ja kateaineita.

Vuotavan lattian laiteversio

Jos liuskajärjestely on järjestetty, maanalaiseen tilaan, joka tehdään rinteessä, täytyy välttämättä olla betoni, tai ainakin tehdä erittäin tiheä kasa hautausmaa. Asennettaessa sarakkeen pohja yleensä hallinnoi kuivatus tyynyt tukea.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Jos tyhjennysputki asetetaan, sen jälkeen, kun peruskuoppia on kaivettu, reikä repeytyy maanalaisen tilan keskelle.
 • Lisäksi pohjaan sijoitetaan kaivanto, johon johdetaan putki, joka imee vettä viemärijärjestelmään tai tyhjennysaukkoon. Putki asennetaan 3 ÷ 4 asteen kaltevuuteen - korkeusero saadaan samanaikaisesti noin 5 cm yhden juoksumetrin kohdalla.

Viemäriputkien asentaminen

 • Jos tyhjennysaukko on suoraan lattian alle, sen pohjakaivo on syvempi ja sen pohjasta on pakattava 150 ÷ ​​200 mm: n paksuinen hiekka ja 350 ÷ 400 mm: n raekerros.
 • Kun putki on asetettu tai tyhjennysaukko on päättynyt, perustetaan pohja, jonka on oltava vesitiivis.
 • Lisäksi maan alla olevan ympäryksen ympärillä aseet poistetaan 10 asteen kulmalla kulmassa alapinnan seinistä tai pylväistä kuopan suuntaan.
 • Sitten tämän kaltevuuden rinteet voidaan täyttää raunioilla, jotka on täytettävä hyvin, tai vahvistettu tasoitus on järjestetty koko tasolle. Tällöin roskien päälle asetetaan vahvistusverkko, jonka solut ovat noin 80 x 80 mm. Valmistetaan riittävän tiheä betonilaasti, kaadetaan, tasataan rinteiden kunnioittamiseen ja sitten tasoitetaan ja raudataan.
 • Jos on tarpeen vähentää rakentamisen kustannuksia, sen sijaan, että konkreettinen ratkaisu rinteiden muodostamiseen raunioiden päällä pitääkseen vettä, voidaan tehdä savilukko. Se kostutetaan ja sekoitetaan tiheästi ja levitetään sitten paksuudeltaan 80 ÷ 100 mm ja tasaiseksi, ja kun se kuivuu, se tasoitetaan ja kostutetaan vedellä.
 • Kun tyhjennys ja kuoppi ovat valmiita, lattiapalkin valjastushihna ja esikäsitelty antiseptinen impregnointi asennetaan pohjaseinälle, joka on peitetty vedeneristysmateriaalilla. Alemmat sepelvalot kiinnitetään joko metallivyöhykkeeseen (jos se on perustusrakenteessa) tai upotettujen elementtien avulla - ankkureilla, hiusneuloilla jne. Kruunun ja lattiapalkkien kytkentä voi olla erilainen - käyttämällä metallikulmia, leikkaamista jne.

Pohjapalkkien asennus

 • Lattiapalkkeissa lattialaudat asennetaan 5 ÷ 7 mm etäisyydelle toisistaan, joiden paksuus on vähintään 20 mm. Levyjen paksuus valitaan sen mukaan, millä etäisyydellä lattiapalkit asetetaan.

Laudan lattian vuotava lattia

Lattiapalkkien koon suhde, asennusvaihe, lattialaudan paksuus:

Kuinka tehdä valua kylvyssä omilla käsillään

Monet omakotitalojen omistajat haluavat hyvää venäläistä kylpylää omalla omaisuudellaan. Ennen rakentamisen jatkamista on kuitenkin syytä harkita huolellisesti ja järjestää asianmukaisesti viemäröintijärjestelmä. Tällä hetkellä on useita tapoja hävittää jätevedet kylvystä, joka ei vaadi suuria taloudellisia investointeja ja toimittaa yleiselle kaupungin viemäröintijärjestelmälle. Hyvin tehty pesuallas auttaa pesemään lattian ja pohjan pitkäikäisyyttä sekä estämään muotin ja sienten ulkonäön seinämiin.

Jäähdytyslaite kylpyammeen pesuhuoneessa

Kylpyammeen tyhjennys voidaan suorittaa monin eri tavoin, jotka riippuvat lattian tyypistä kylpypesuhuoneessa. Puun vuotoja ei tapahdu, samoin kuin betonia. Ensimmäistä tapausta varten on tarpeen järjestää erityinen vesivirtaus, josta se pääsee viemärijärjestelmään. Toisen vaihtoehdon mukaan lattia putoaa kylvyssä, jossa on kaltevuus, ja asennetaan erityiset kanavat ja viemystikkaat. Jokainen jätevesijärjestelmä kylvyssä on järjestettävä ennen lattian asettamista.

Kun valitset ulkoilman jäteveden muodostamisen, sinun on otettava huomioon tekijät, kuten:

 • Kylvyn toiminta-intensiteetti;
 • Rakennuksen mitat;
 • Maaperän tyyppi ja sen jäädytyksen syvyys;
 • Jätevesijärjestelmä (sen läsnäolo tai poissaolo);
 • Onko mahdollista muodostaa yhteys keskusjärjestelmään?

Edellä mainitut näkökohdat ovat tärkeimpiä vedenpoistojärjestelmän määrittämisessä.

Pieni kylpylä, jossa yksi tai kaksi ihmistä höyrystyy useita kertoja kuukaudessa, sinun ei tule tehdä monimutkaista viemärijärjestelmää. Se riittää kaivaamaan tavallisen tyhjennysreiän tai pienen kuopan alta.

Maaperän tyyppi on erittäin tärkeä, kun luodaan viemäröintijärjestelmä. Jotta hiekkaiset maaperät, jotka imevät vettä hyvin, on suositeltavaa tehdä vedenpoisto hyvin. Savi- maissa on parempi varustaa tyhjennysaukko, josta tyhjennys on ajoittain pumpattava. On myös otettava huomioon maan jäädytysaste, koska putkissa oleva vesi, joka asetetaan vaaditun merkin yläpuolelle, jäätyy ja muovi murtuu.

Jos et halua kylpyveden virrata ja imeytyä maaperään, sinun on käytettävä septisäiliötä, jossa on septinen säiliö, jossa viemärit järjestetään ja puhdistetaan ja levitetään sitten kasteluputkien läpi. Vaikein ja kallis tapa poistaa vesi on kaivon rakentaminen biologisilla suodattimilla, jotka koostuvat kuonasta, rikkoutuneesta tiilestä ja raunioista. Tämän menetelmän erityispiirteet ovat se, että kun jätevesi joutuu kaivoon, sen seinät vähitellen peitetään kerroksella lietettä, jossa elävät mikro-organismit elävät.

Kunkin ulkoisen viemäröintijärjestelmän edut ja haitat kylvyssä

Tarkastellaan erilaisia ​​vedenpoistoja sekä niiden ominaisuuksia, etuja ja haittoja.

Tyhjennä hyvin

Tämä on suljettu kuoppa teräsbetonista, jossa kylpystä tuleva vesi kertyy. Kun se täytetään, se pumpataan käyttämällä erityistä laitetta.

 • Laitteen yksinkertaisuus;
 • Ei vaadi hoitoa;
 • Edullinen.
 • Veden pumppujen kustannukset;
 • Hyötykoneen sisäänkäynnin organisointi kaivoon;
 • Kaivon laitteen tarpeellisuus telakan alimpaan kohtaan.

Viemäröinti tyhjenee hyvin

Tällainen vedenpoistojärjestelmä on kuoppa suodattamalla, joka puhdistaa jätevettä. Suodatin voi olla hiekka, rikkoutunut tiili, murskattu kivi, kuona jne.

 • Alhaiset kustannukset;
 • Rakennuksen helppous.

Järjestelmän haitta on suodoksen säännöllinen korvaaminen tai sen puhdistaminen. Tämä menettely vaatii paljon fyysisiä kustannuksia.

kuoppa

Tällainen järjestelmä koostuu kuopasta, joka kaivetaan välittömästi aluslevyn alla. Kaivon pohjassa on luonnollinen suodos, joka kulkee itseensä jäteveden läpi, joka virtaa vähitellen maan syvyyteen.

 • Ei tarvitse johtaa putkistoa;
 • Edullinen laite.
 • Matala kaistanleveys;
 • Järjestelmää ei ole tarkoitettu kylpyhuonekalvolle laattapohjan laitteen kanssa;
 • Sitä käytetään vain maaperässä, joka imeyttää vettä hyvin.

Maasulkeminen

Tämä on järjestelmä, joka koostuu septisäiliöstä ja siitä lähtevistä putkista, jotka poistavat epäpuhtauksista puhdistetun veden. Viemäröintijärjestelmät asennetaan tiettyyn esijännitykseen siten, että vesi nopeasti lähtee ja imeytyy täysin maahan.

 • Toimii offline-tilassa;
 • Sitä voidaan käyttää viemärijärjestelmän luomiseen useilla pisteillä jätevesien vastaanottamiseksi.
 • Se voi jopa puhdistaa "mustia" viemäreitä, jos on asennettu anaerobinen septinen säiliö.
 • Tarve järjestää erityinen alue kaatopaikalle;
 • Monimutkainen asennusprosessi, johon liittyy suuri määrä kaivaustöitä;
 • Kalliiden laitteiden, laitteiden ja materiaalien käyttö.

Vaihtoehtoisesti voit liittää keskusviemäriin. Silloin ei ole tarpeen järjestää ulkoisia laitoksia jätteiden käsittelyyn ja käsittelyyn. Mutta täällä sinun on maksettava asiantuntijoiden palveluista ja laadittava erilaisia ​​lupia.

Sisäinen kylpy-viemärijärjestelmä

Pesu kylvyssä on varustettu tulevalla viemällä ja valituilla kerroksilla. Viemäröinti on tehtävä siten, ettei huoneessa ole kosteutta, mikä edistää sienten ja homeen kehittymistä.

 1. Virtaavat puulattiat ovat yleisimpiä, koska ne ovat yksinkertaisin vaihtoehto kylpyyn tyhjennykseen. Paneelit on pinottu noin 3-4 mm: n välein siten, että aukkojen kautta pesuveden vesi menee kuoppaan ilman esteitä. Tällaiset lattiat ovat kokoonpainuvia, jotta voit laudoittaa korkealaatuisia kuituja. Tällöin lattia on järjestetty ilman kaltevuutta tyhjentämiseen, koska vesi imeytyy maahan kylvyn alle.

Valmistelu vedenpoiston rakentamiseksi: piirustukset ja kaaviot erilaisista päästöistä

Kaavakuva puusta vuotava lattia, jossa on pesuallas. Täytyy tehdä ennen lattian asettamista.

Jos kylvyssä on kuiva höyrysauna, ja pesuhuoneessa on suihku, on tarpeen varata pesuallas höyryhuoneeseen.

Jätevesihauteissa, joissa vettä kerätään useista huoneista, on ehdottomasti asennettava nousuputki venttiilillä.

Jos höyrysauna ja pesuhuone ovat eri tiloissa, vedenpoistoaukko sijoitetaan katon alle niiden väliin.

Puulattian alapuolella on tarpeen tehdä betonipohja, jossa on kaltevuus keskelle, jossa kouru liittyy viemäreihin.

Betonin sijaan voit myös sijoittaa lattialle ruostumattoman tai sinkityn teräslevyn alapuolella.

Video: galvanoidut lokeroyksiköt veden poistamiseksi kylvyn puulattian alle

Rakennettaessa itsetasoittavia lattioita, joille laatta asetetaan, on tarpeen tarkkailla kaltevuus, jossa viemäri on asennettu viemärijärjestelmään yhdistettyyn alimpaan vesisäiliöön.

Valintamateriaalin valinta tyhjennyslaitteeseen: vinkkejä valinnasta

 • Kylpyammeen sisällä olevan viemärijärjestelmän laitteeseen on tarpeen käyttää pitkään kestäviä pitkään kestäviä muoviputkia, jotka toimivat monien vuosien ajan. Ne eivät pelkää kosteutta, eivät korroosiota, kuten tavallista metallia tai valurautaa, ja myös helposti ja yksinkertaisesti koota itsensä ilman asiantuntijoiden osallistumista. PVC-putket ovat hyviä kotitalousjäteveden laitteeseen kylvyssä, muokattavissa millä tahansa käsittelyllä, ja ne voivat olla myös pistorasialla ja ilman sitä. Käyttöikä yli 50 vuotta.

Muoviputkien tyypit:

 • PVC-putket (polyvinyylikloridi);
 • PVCH (klooratut polyvinyylikloridiputket);
 • PP (polypropeenista valmistetut tuotteet);
 • HDPE (matalapainepolyeteeniputket);
 • Aaltoputket polyeteenistä.

Jokin edellä mainituista putkityypeistä voidaan käyttää kylvyn sisäiseen vedenpoistoon. Päälinjan tuotteen läpimitta on otettu kylpyammeen tulevan käyttötaajuuden ja tyhjennyspisteiden määrän perusteella. Normaalissa kylpyammeessa on höyrysauna, pesuhuone ja wc, halkaisijaltaan 10-11 cm putkia suositellaan. Jos putkistoa ei ole asennettu, on tarpeeksi putkistoja, joiden läpimitta on 5 cm veden poistamiseksi.

Materiaalin laskeminen vedenpoiston ja työkalujen luomiseksi

Sisäisen jäteveden asentamiseksi pesuhuoneeseen tarvitsemme PVC-putket harmaasta väristä sekä liitoksista ja adapterista.

 • Putkien määrä riippuu sisäisen tyhjennysjärjestelmän pituudesta.
 • Tarvitsemme myös tees-kokoa ja kulmaa 110-110-90 ° - kaksi kappaletta (kuvassa punaisella);
 • Polvi-sovitin - 90 ° - kolme kappaletta (kuvassa mustaa kohtaa).
 • Vaakasuuntaiset viemäriputket - Ø11 cm;
 • Pystysuorat putket veden poistoaukkoon - Ø11 tai 5 cm.
 • Yhdistettävien putkien yhdistämiseksi tarvitaan 5-11 cm: n adapterit.
 • Ulkoisten jätevedenpuhdistukseen tarvitaan oranssinvärisiä putkia (PVC).

Työtä tarvitsemme:

 • Spade (erikoislaitteet);
 • Rakennustaso;
 • Bulgariina leikkaava pyörä;
 • hiekka;
 • sementti;
 • Murskattu kivi

Vaiheittainen opetus valokuvassa, jossa valmistetaan erilaisia ​​kylpyhuonemalleja

Ennen pesuhuoneen viemäröintijärjestelmän tutkimista on todettava, että kylpyammeessa oleva koko jätevesisäiliö on yhdistetty ja koostuu kolmesta jäteveden vastaanottimesta.

 • Tropik vastuuvapauden pesuallas;
 • Höyryhuoneessa purkautuva tropiikki;
 • Tee kylpyhuoneessa WC: n ja ilmanvaihtojärjestelmän asennusta varten.

Viemäriputki on sifoni, jolla on vesitiiviste, joka ei salli epämiellyttävää hajua pesuhuoneeseen, ja toimii myös arina, joka ei salli suuria jätteitä viemärijärjestelmään.

Kuvassa näemme laattojen lattian kaltevuuden tikkaiden tyhjennykseen.

Kaivonloukku on asennettava kylpyhuonetta.

Video: trapik-järjestelmä, jossa on vesilukko kylpyammeen pesuhuoneessa

 1. Ensin laitamme viemäriputket. Tätä varten kaivamme kaivoja.

Rakentamispallossa etelään sijoitettujen jätevesiputkien syvyys on noin 70 cm maanpinnasta. Keskimmäisessä kaistassa syvyys vaihtelee 90-120 cm, ja pohjoisessa on vähintään 150-180 cm.

Jotta viemärit eivät jäädyttäisi putkia, on tarpeen eristää useilla kerroksilla erityistä 10 mm: n polyetyleenivaahtoa.

Kaivamme matalaa reikää putkilinjan toisessa päässä. Nyt meidän täytyy yrittää tyhjentää tietty määrä vettä tarkistaaksesi putken oikean kaltevuuden. Vaihtoehtoisesti tarkistamme kaikki putket.

Teemme ulkoisen jätevesijärjestelmän omin käsin

Jos jäteveden määrä ei ylitä 700 litraa. viikossa, voimme käyttää vanhat kuorma-autot pyöreänä. Voimme laskea septisen säiliön veden imeytymisen alueen ottaen huomioon, että veden absorptioaste 1 neliökilometriä hiekkaista maata on noin 100 l / vrk, sekoitettu hiekkasauma noin 50 l / vrk, maaperä, noin 20 l / päivä. Riippuen maan tyypistä ja sen veden imeytymisestä, laskemme kuinka monta pyörää tarvitsemme.

 1. Kaivamme kuoppaan 2x2 metriä ja syvyyteen noin 2,3-2,5 metriä, riippuen siitä, millä tasolla putki menee. Alareunassa nukahtaa hiekkaa 10-15 cm, ja rämeen päällä - 10-15 cm.
 2. Reikään taivutetaan toisiaan tiukasti noin 5-7 pyörää. Yläosan on oltava sellainen, että tyhjennysputki voi syöttää sen oikein.

Kuinka tehdä viemäriverkko tyhjennykseen: opas

Poistoaukko voi olla muovista tai metallisäiliöstä, renkaiden vahvistetusta betonirakenteesta tai punaisesta tiilestä.

 1. Valitsemme paikan alimman paikan päällä niin, että pesuhuoneesta tuleva vesi menee painovoimalla. Jotta vesi pumppaisi vettä helposti kuopasta ja auto voisi vapaasti lähestyä sitä, on tarpeen valita paikka, johon pääsee helposti.
 2. Kaivamme reikää kaivukoneella. Jos ei ole olemassa tekniikkaa, sinun täytyy kaivaa käsin, ja tämä on pitkä prosessi. Seuraamme kaivon seinien tilan (niiden ei pitäisi murtua). Voimme kaivaa reiän neliön, suorakaiteen tai pyöreän muodon.

Kuinka laittaa tyhjennysjärjestelmä kaivoon

 1. Pesuveden lattian alla kaivamme 2x2 metriä pitkin ja vähintään 1 metrin syvyyteen. Lattiatason korkeudeltaan 10-15 senttimetriä asennetaan putki, joka yhdistää kaivon ulkoiseen viemäriverkostoon. Noudata 1 senttimetrin kulmakerrointa 1 metriin kohden.

Kaivon toinen vaihtoehto on valuma-alue, josta viemärit virtaavat saostussäiliöön tai viemäriverkkoon tietyn tason saavuttaessa. Pohjimmiltaan tätä poistomenetelmää käytetään, kun laite vuotaa lattioita.

 1. Kaivamme lattian alle 50x50 cm: n reiän. Peitä pohja ja seinät vedeneristämällä tai betonilla.
 2. Tuo putki kaivoon 10 cm etäisyydelle lattiasta. Kylvyn ulkopuolella hänen pitäisi mennä tiettyyn puolueellisuuteen.
 3. Asennetaan vesitiiviste, joka estää veden tunkeutumisen viemärijärjestelmään. Hydraulilukko on metallilevy, joka asennetaan rinteeseen. Kiinnitä se putkeen kolmeen paikkaan, paitsi pohjaan. Kuopan pohjasta levyn pohjaan on oltava noin 5 cm.

Kuinka laittaa maaperän suodatus kylpyyn

Tällaisen järjestelmän rakentamiseksi tarvitaan erillinen septisäiliö, joka toimii septisenä säiliöinä ja jakelukanavana. Jäteveden jakeluun tarkoitetut viemäriputket pitkin pihan koko kehää pitkin liikkuvat poispäin eri suuntiin. Voit ostaa septisen säiliön, tai voit tehdä sen itsestäsi suurista muovi- tai metallisäiliöistä.

Täysautomaattinen säiliö on valmistettu betoniteräksistä tai pyöreästä tiilimuurauksesta.

 1. Aluksi asennetaan septinen säiliö. Kaivamme kaivoa 1,2 - 2,5 metrin syvyyteen ja laita säiliö siihen. Säiliöön tuodaan putki, joka on sijoitettava hieman maanpinnan paksuuden alapuolelle.

Viemäröintijärjestelmän säännöt:

 • Putken pituuden on oltava enintään 25 metriä;
 • Vähintään 1,5 metrin syvyys;
 • Putkien välinen etäisyys on vähintään 1,5 metriä;
 • Kaivannon leveys on vähintään 50 cm, enintään 1 m.
 1. Kaivamme kaivannon ottaen huomioon kaltevuuskulma noin 1,5 °. Tarkista tavanomaisen rakennustason kulma.

  Vinkkejä kylpyammeen käyttämiseen

  • Ajoittain on tarpeen tarkastaa luumut ja puhdistaa ne saastumisesta.
  • Jotta tyhjennys ei kerääntyisi suureen tilavuuteen kuopassa, se on säännöllisesti tyhjennettävä, mikä aiheuttaa erityisiä jätteiden keräyslaitteita.

  Video: miten viemärijärjestelmä tuodaan kylpyyn

  Oikein tehty vedenpoisto kylpyammeen ja sen muiden tilojen pesuhuoneessa takaa tämän rakenteen pitkän käyttöiän. Se auttaa suojaamaan rakennusta kosteuden haitallisilta vaikutuksilta ja estämään alueen saastumista jätevesillä. Pienissä saunoissa on myös tarpeen varustaa viemärijärjestelmä, joten on välttämätöntä lähestyä tätä prosessia täysin vakavasti ja vastuullisesti.