Aloitamme rakentaa navetta

Tässä artikkelisarjassa minä kerron teille, kuinka rakentaa navetta maalaistalolle, joka mittaa 3-6 metriä, jossa on kattokruunu ja pylväsperusta ilman minkäänlaista apua omasta kädestäsi.

Haluatko rakentaa navetta omiin käsiisi? Usko, se ei ole vaikeaa, siellä olisi halu! Esimerkki, jonka monet lukijoistamme ovat jo toistaneet, on lato, jonka minä rakensin henkilökohtaisesti ja kädelleni, ilman työtovereiden ja jopa ystävien ja toverien osallistumista. Alla näissä artikkeleissa (alhaalla alhaalta) löydät yksityiskohtaisen vaiheittaisen raportin, valokuvat ja jopa minun navetani 3D-mallin, jossa on mitat ja kokonaisarvio (kustannus) rakentamiseen.

Säätiö navetalle. Osa 1

Ensimmäisessä osassa aloitamme sivuston valinnan ja rakennuksen säätiön rakentamisen. Rakennamme säätiön pylväskäyttöön, sillä tämä on edullisin vaihtoehto melko vaalealle talonrakennukselle.

Kuinka aloittaa navetan rakentaminen?

Tietenkin sijainnin valinnassa ja merkitsemisessä sen alla. Rakennuspaikan on oltava lähellä taloa, on toivottavaa, että esim. Puun sahauksen aikana työskentelyssä tai sen lähellä työskentelyssä näet talon sisäänkäynnin ja sisäänkäynnin sivustolle.

Tämä on luonnollisesti toivomus, mutta ei missään tapauksessa enää pienille alueille omistajille, joilla ei ole tarvetta tehdä erityistä valintaa.

Muista vain, että tässä pihassa sinun täytyy juosta puun jälkeen liesi... ja jopa sateessa.

Rakentamaan uuden navetan inspiroitiin talon uuden laajennuksen tulevan suunnitellun rakentamisen sekä vanhentuneiden maatilojen rakennusten purkamisen, jotka jo hajoavat.

Päätettiin rakentaa 3-6 metrin tanko, jonka pylväspohjalla oleva palkin luuranko oli melko korkea etusivulla, joka johtui kevyestä katosta.

Sisällä päätin jakaa sen kahteen tuotettaviin - 3 x 3 metriin ja 3 x 3 metriin. Jos työpaja sijaitsee, kaksi ikkunaa tehdään. Tulevaisuudessa aion laittaa työpöytä, jossa on paikkoja ja hyllyjä täällä käytettävissä oleviin työkaluihin.

Mutta sellainen lato näytti minulle lopulta. Haluan heti huomata, että rakennusvuodesta lähtien neljä talvikautta on jo kulunut (koska kirjoitin tämän artikkelin ja teen jatkuvasti korjauksia), varikko pysyy paikallaan ja miellyttää omistajiaan.

Napsauta kuvaa, odota latausta ja paina hiiren vasenta painiketta pyörittääksesi mallia. Kierrä hiiren rullaa lähentämiseen. Näytä koko näytöllä - kuvake oikeassa alakulmassa. Poistu koko näytöltä - Esc.

Täyden kuvan kolmiulotteisista malleista sinun on ladattava SkethUp-katseluohjelma viralliselle sivustolle (ilmaiseksi) ja asenna se tietokoneellesi. Lataa tämä malli katselemalla napsauttamalla näytön ikkunan vasemmassa alakulmassa olevaa logoa.

Asennuksen artikkeleiden lopussa esitän koko rakennustyökalujen materiaalien luettelon sekä arvioidun arvioinnin kustannuksista tietenkin ostopäivänä. Ihmisille kiinnostuneille, kuvagallerio-osassa olen ladannut arkiston ladattavaksi kaikkiin tämän osion artikkeleihin kuulumattomien altaiden rakentamisprosessin kuvista.
Aloitetaan siis!

Layout-tila säätiölle

Tarkkaa merkintää varten tarvitaan 10 m: n mittanauha, teroitetut tapit tai teräspalkit, köysi, kirves tai vasara, jonka avulla nämä kärjet saadaan. Merkitään - me vasaraa tappeihin, hyvin, suunnilleen, kuten valokuvassa. Ei ole vaikeuksia. Älkää unohtako mitata mittanauhaa läpäisevillä merkinnöillä, niiden on oltava yhtä suuria ja että oikeat kulmat ovat oikein.

Koska maaperä ei ollut kallistuva, mutta hiekkainen, päädyttiin tekemään perusta tiilen pylväspilarille, koska se oli tarpeeksi vanhalle uunille, joka tuhoutui uuden rakentamisen aikana.

Säätiön rakentamiseksi päätin kaivaa 15 reikää tiilipylväiden alle joka puolitoista metriä. Täällä tietenkin oli mahdollista säästää rahaa töissä, mutta sitten panostaa puuhun...

Selitän:
Rakensin projektin puuta 100 × 100 mm: n tukkien (pohjan) alla ja lattialaudan 40 mm: n paksuiseksi. Jos saamme puuta 150 mm ja lattialaudan 50 mm, periaatteessa se on mahdollista tehdä yhdeksällä tiilipylväällä.

Päätät - säästää töitä, kun kaivataan reikiä säätiölle tai rahaa ostaessasi puuta.

Niinpä he ovat kaivoja, kaivettu noin 600-700 mm: n pylvässalikan alapuolella. Periaatteessa kysyin myöhemmin paikallisilta rakentajilta syvyyksistä, että 30-40 cm syvyys riittää. Sitten sinun täytyy täyttää 10 senttimetriä 10-15 PGS (Sand-sora-seos) ja voit laittaa tiili.

Minulla oli kaivettu 15 reikää tornin alla, olen tietenkin mennyt CPS: n (sementti-hiekkaseoksen) myymälään, jossa oli tiilet. Ostin pari 25 kiloa pussia, mutta kuten kävi ilmi, se ei riitä... Joten, 8 pussia oli jäljellä.

Tarinan lopuksi esitän käytettyjen materiaalien täydellisen asettelun ja rahan likimääräisen kulutuksen navan rakentamisen aikaan maassa.

Laita tiilipylväät tässä kuvassa:

Laitan teräsputket nurkkaan ja keskiasentoihin (leikasin kierteetangot, joiden läpimitta on 10 mm jauhatus) pystysuorat tankoja varten.

Tarkistin kaikki kellarikerrokset tasolle ja kohdistukselle johdon avulla.

Koska minulla ei ollut teodoliittia, laitoin kaiken vesitasolle (työmaa rakennustyömaalla meni viisteen kohdalle) ja lisäsi sementtilaastia haluttuun korkeuteen.

Tiilipilarien rakentamisen jälkeen niiden pinta kastettiin seoksella ulkotöihin. Ensinnäkin - estetiikkaa varten ja toiseksi - tiilien suojaamiseksi kosketukselta maahan.
Se kesti 2 pussia seoksesta.

Suosittelen, että säätiön tiilipylväiden paras vedeneristys käsitellä niitä ennen kuin täytetään hiekalla erityisellä vedeneristysmastilla. En tehnyt tätä, koska kukaan ei ehdottanut minua kerralla, mutta vakuutan teille, että pari 2 kg: n tölkkiä ja paria tuntia töitä pidentää huomattavasti sädekehän perustan elämää.

Mastic on suunnilleen sama kuin auton pohjan suojaaminen - musta bitumipohjaan, joka myydään missä tahansa myymälän rakennusmateriaalissa.

Kuvia rappeutuneista sarakkeista näet tarinan jatoksessa.

Puutavaran alareunan asennus. Osa 2

Joten, ensimmäisessä osassa rakennettiin säätiö, siirrymme eteenpäin. Ehkä tämä osa on pisimmän kuvaus, mutta ei pisin rakennuksessa.

Viihtyisään työskentelyyn baarin ja levyjen kanssa tarvitsemme "Kozly" tai niiden samankaltaisuutta. Huomaa - stressi ensimmäisellä tavulla.... Rakennamme, niin, täällä, kuten alla olevassa kuvassa. Mielestäni jokaisella kesällä asuva on sellainen, varsinkin jos talosi lämmitetään polttopuilla. Kyllä, ja toiset luultavasti myös, asia on korvaamaton, jos tarvitset jotain leikattaen puoleen.

Jos outoa sattumaa he eivät ole, niin on ehdottoman tärkeää rakentaa se - ne ovat joka tapauksessa hyödyllisiä.

Miten helppokäyttöiset ja kevyet vuohet löytyvät artikkelista "Vuohet puun sahaukseen".

Alemman pohjan rakentaminen.

Ensin asensin palkin viivästykset tai pohjan koko kehyksen alle. Puutakkeihin tehty puun liitokset. No, alla oleva kuva näyttää miten. Tätä varten teemme puutteellisia leikkauksia puolet puun paksuudesta ja työntäkää sitten liikaa leveällä taltalla tai terävällä teräksellä.

Ennen asennusta käsittelin puun, joka kulkee viivästyksissä (pohja) OBZ: n värittömällä kyllästyllä kyllästyksellä (palo-biosuojaus) - pakollista toimintaa, jos haluat, että apupuusi on pitkä ja onnellinen. Tietenkin on parempi käyttää paloturvallisuutta värimallilla, eikä väritöntä, niin voit paremmin nähdä paikat, jotka on jo käsitelty.

Seuraavassa on suurempi suunnitelma säteen telakoinnista kulmissa - jos joku ei ymmärrä. Luonnollisesti vedenpitävyys kaksinkertaisen katon materiaalin muodossa asetetaan palkin ja perustuksen tiilipylvään väliin. Keskimmäinen tappi, jonka halkaisija on 10 mm, ja poraa reikä 10 mm halkaisijaltaan. Seuraamme jatkuvasti kaikkia mittaleveysmittoja ja vesitasojen rinteitä.

Pystysuorien telineiden asennus.

Pylväässä, joka asennetaan pystysuoraan, porataan reikiä 10 mm tappien alla.

Tätä varten, sahaamalla palkin kokoon, aseta käsin tappi kiinni pohjasta niin, että sen reunat ovat samat kuin pohjan reunat ja paina hiukan hieman akselin ympäri. Tuloksena on tunnusmerkki palkin päässä - missä poraamme tapin reikää.

Tämä ei välttämättä ole palkin keskipiste - virheitä. Tärkeintä on, että palkki asennuksen jälkeen nasta nasta nousi "alkuperäisiksi" - tasoittaa pohja.

Vaunun etupuolella pystysuorassa asennossa oleva palkki on kooltaan 3 metriä. Beam, joka sijaitsee takaseinällä 2,2 metriä pitkä. Kaiken kaikkiaan meillä on kaltevuus noin 30 astetta, mikä riittää tyhjentämään sadeveden ja lumen.

Pylväät, jotka asennettiin pystysuoraan tulevan vaunun kulmissa, käsittelin sähköisellä höylällä 2 sisäpuolelta, ja palkit, jotka sijaitsivat rungon rungon keskellä 3 puolelta. Puutavaran kaikki puoleiset sivut, jotka näyttivät sisäpuolella sähköisen höylän läpi, otti viisteen kulmissa (pyöristettynä kulmissa). Tämä toimenpide on tehty vain estetiikalle ja siten, että suunnittelematon puu ei tartu sirpaleihin.

Sivut, joita jatketaan ulkovalaisilla, jätetään käsittelemättömälle tasolle.

Sitten hän jäi kokonaan pinnalle erityisellä palo- ja bioproteiivisella yhdisteellä - "Maple" -värijärjestelmällä. Tällaisen kyllästyksen ja esteettisen kuorman suojaavat ominaisuudet - miellyttävät silmää.

Täydestä kelasta pystypalkit kiinnitetään 4,2 × 70 itsekierteittävillä ruuveilla ja teräskoreilla pohjan pohjalle.

Tämän tuloksena saavutamme tämän mallin. (Alla olevassa kuvassa yksi pystysuora palkki ei ole vielä asennettu, se on maalattu alareunassa - näet).

Vuohien asennus ja puun ylempi runko. Osa 3

Jatkamme rakentamalla omilla käsillämme, ja tässä osassa jatkamme työskentelyä tulevan verhon yläkerroksessa.

Rakennamme puun rungon yläreunaa.

Ja tässä tapauksessa, jos sinulla ei ole nosturia, sinun on tehtävä korkean tason otsg, tai mitä muuta voidaan kutsua liikkuvaksi telineeksi.

On paljon helpompaa työskennellä niille kuin esimerkiksi tavallisista tikkaista, vaikka tikkaat ovat myös hyödyllisiä suorittamaan joitakin ylätason töitä.

Tuotamme lisärakennetta - rakennustelineet.

Keräämme ne 50 × 50 mm: n puutavarasta ja tuulilevystä.

Koko rakenne kiskojen kanssa ei sovi linssiin. Näin he näyttävät koottuina:

Ja aloin rakentaa niitä näin:

Hän kiinnitti sen kynsillä (älä vain työnnä sitä korkkiin - niin että olisi kätevää vetää se ulos) kaksi leikattua kokoon 50 × 50 astian pohjalle, mutta ei rinnakkain, mutta kasvoivat leveyttä pohjaan ja leikkaavat portaiden alle. Koko on pohjimmiltaan mielivaltainen, mutta jos joku tarvitsee sitä, otan todellisen.

Sitten hän leikkasi ja kiinnitti askelmat. Kaikki kiinnitysruuvit, jotka on valmistettu itsekierteillä varustetuista ruuveista, osoittautuvat jäykemmiksi kuin käytettäessä kynsiä ja vähemmän löystynyttä käytön aikana.

Kuvassa näkyy metsien ensimmäinen osa - tikkaat.

Hän teki pystysuoran seisontatuen toisen osan, piteli sitä samanaikaisesti ja käytti tuumalevyä lattiana. Asennettaessa lattialaudat täytä pieni aukko niin, että sateelta tuleva vesi voisi helposti virtautua alas. Kokoonpanon jälkeen koko rakenne impregnoitiin bioproteaattisella koostumuksella, jossa oli kaunis vaahteran värimaailma.

Yksityiskohtaisemmin, kokoa ja lisäkuvia, miten tehdä tällainen muotoilu, lue artikkeli - "Tee-se-itse rakentaminen vuohet".

Periaatteessa malli kootaan ja testataan sen painon mukaan, nyt voit aloittaa "korkea" työn ylemmän kehyksen kokoonpanosta.

Tasaa taso ja kiinnitä pystypalkit.

Alussa meidän on määritettävä tarkasti tulevan kaluston kehyksen pystytangot, jotka asennettiin tarinan viimeiseen osaan. Tällöin tarvitsemme useampia rinteitä palvelevia tikkulevyjä (vanha kippa-aita), jotta pystysuorat tankoja pystytään kiinnittämään oikeaan asentoon.

Saamme täsmällisen kallistuksen kaikissa tasoissa ja kiinnitämme sen kiinni kallellaan käyttäen kynsien paria. Jälleen, me vasara kynsissä niin, että korkki päätyy - on kätevää vetää se ulos. Kuvassa näyttää tältä:

Kun kaikki pystypilarit, palkit on kiinnitetty oikein ja oikein, voit siirtyä rungon yläosan asennukseen.

Täältä tulemme kätevästi mobiilirakentamiseen nimeltä "zOzly-forest" tai kuten minä rakastan sitä "uraza". että vanha Pskovin murre tarkoittaa jotain suurta, raskasta ja selkeää nimeä. ))

Särmäämät epätasaiset palkit (6 metriä kukin) leikkaamme puolikkaat oikeisiin paikkoihin, ja tämä on päissä ja keskellä. Ja aseta ne paikalleen, katso kuva alla.

Tehdäksesi tämän tietenkin, sinun on noustava asennettuihin vuohiin, sillä he ovat aiemmin ladanneet asennetun palkin alustalleen. Meidän on venytettävä hieman, jos vahvuus yhtäkkiä ei riitä, sinun pitäisi kutsua ylimääräinen voima (avustaja). Ylikenkiin tämä yksi henkilö, vaikkakin melko hikinen.

Kiinnitä kaikki puun liitokset toisiinsa teräskaarilla, joissa on itsekiertyvät ruuvit. Kuva alla.

Nyt rakennustyömme on melko vakaa, ja voit jatkaa ylimmän täyden kehyksen lopullista asennusta.

Joten, jos muistat, navan etuseinä on 3 metriä pitkä ja takaosa 2,2 metriä.

Sitten tuli käännöksen asennus sivuttainen poikittaiset palkit. Tämä korjaa kehäpalkki ja voit poistaa väliaikaiset rinteet.

Poikittaisten tankojen asennus.

Jotta poikittaisten sivupalkkien helpompi asennus vaipan runkoon, käytin yksinkertaisen asennusjärjestelmän. Yläpuolella olevilla pystytukiporteilla olen merkinnyt sen korkeudelle ja asennettu teräskolmat, kiinnittäen ne ruuveilla, voit nähdä selvästi alla olevassa kuvassa.

Ja sitten vain laita leikkuukokoinen puuta näissä kulmissa.

Hän veti ne kulmiin itsekierteillen ruuveilla ja lopulta iski 200 mm kynnet pystysuoran palkin läpi. Kaikki, kaluston runko on valmis.

Jotta miellyttävämpi työ olisi korkeampi, päätin ensin laittaa lattiat ja jatkaa sitten töiden viimeistelyä ylemmän kehäkentän ja katon lattian ja katon kanssa.

Lattia- ja ristikkojärjestelmät irtoavat. Osa 4

Se oli vuorossa rakentaa kerros katosta ja asentaa katto katon alle - jatkamme työtä omilla käsillämme. Tarvitsen lattian ylimääräisiä korkeita töitä varten vetämään vuohiksia, jotka olen tehnyt viimeisessä osassa, sisäpuolella kiinnitysruuvien ja kattopäällysteiden kiinnittämiseen, jotta vältytään sukupuolijakaumilta.

Jälleen on jotain, mihin laittaa jotain, esimerkiksi: työkalu tai kylmä pullo olutta limonadia.

Jatketaan siis tarinaa, älä kaada vettä - yksi asia erityinen.

Rakennamme lattiaa

Ei ole vaikeuksia, vain tarkkuutta. Mittaamme lattialaudan halutun koon alareunaa pitkin, sahaamalla se lattialaudalle, missä pylväiden ympärillä olevat alueet (pystypalkit) tarvitaan ja asetetaan lattian tukitangot, pituus pitkin, eli 6 metriä.

Lattiaan asennusta varten käytin levyä, jonka paksuus oli 40 mm, ja asetti sen seinän pituudelle, ts. ei sahattu, mutta vain kuusi metriä. Olen tietenkin käsitellyt kaikki levyt tulipalo-suojauksella. Se oli läpinäkyvä, joten kuva ei ole näkyvissä.

Päivän vinkki:
Ota OBZ (paloturvallisuus) värimallilla, joten on helpompi tunnistaa ne paikat, jotka ovat jo kadonneet.

En kiinnittänyt levyjä, kuten tavallisesti tehdään - naulan tai ruuvin yläpuolelle sukupuolielinten viivästymiseen ja kiinnitetty ruuvilla sivuun piilottamalla ruuvin korkki. Alla olevassa kuvassa näkyy.

Koska levyä käytettiin 50 mm: n paksuudelta mutta 40 mm: n paksuudelta, levyt kiinnitettiin keskenään vinoon joka 40-50 cm, jotta taivutettaisiin vähemmän.

Kiinnityslevyt sivulta myöhään ja alhaalta väliin salaisella tavalla perustellaan yksinkertaisella ratkaisulla - tasoittaa lattia tasoon tulevaisuudessa. Levyt eivät ole täydellisiä paksuudeltaan niin, että lattian tulisi olla tasalaatuisempia, päätin töiden päätyttyä paikassa, jossa työpaja tasataan sähköplanerilla. Tällaisella pinnalla on helpompi pyyhkiä roskat ja höylätty lattia näyttää paljon esteettisemmältä.

Jos lattiaa ei ole sekoitettu kokoonpanon jälkeen (kerros ei ole talo), kiinnitä lattiapinnat niin, että se on helpompaa.

Kaikki on viimeistelty lattialla.

Valmistamme ja asennamme kattotuolit.

Tein kattotuolit samasta alustasta kuin lattia - 40/100 mm.

Aluksi tein kaikki mittaukset pitkin pituutta, mukaan lukien raadin lähdön poissa rungon rungon rajojen ulkopuolelle. Tein kiskot noin 300 mm edessä ja 200 mm takana. Jos tämä koko on tärkeä jollekulle - kirjoita kommentit, artikkelin alapuolelle, ja minä teen tarkan mittauksen.

Kun mitattiin yksi raft ja olen tehnyt pistokkaita sitä tukikohdissa yläraudoituspalkkeihin, minä käytin tätä hyllyä templaattina ja valmistelin kaikki muut kattotuotteet 12 kappaletta.

Kattot, kuten koko alkuun tulevaisuudessa, päätin käsitellä palosuojaa erivärisellä mäntyllä. Tämä väri on kellertävä sävy, joka on kontrastivärähtelyn pääväriä vastaava.

Mielestäni osoittautui hyvin.

On olemassa pieni pieni vivahde - ennen kuin teet mallin jäljelle jääneille kattotuoleille, mitatkaa ensin mitattavaksi tulevan navan koko kehyksen, jos pylvään ylimmän kehyksen leveydeltä leikattava koko (palkki voi olla hieman kaareva), on parempi tarkistaa se tietystä paikasta ennen kuin kukin myöhempi raft asennus.

Kiinteät kiskot kiinnitetään sivuilla pitkiä ruuveja ja 200 mm naulaa päälle. Täällä meidät auttavat hyvin aikaisemmin tehdyissä metsävuohissa, joissa voi istua mukavasti istuimen sisällä ja vetää ne lattialle.

Asennetun kiskon välinen askel osoittautui noin 50-60 cm: ksi. Alla olevassa kuvassa näet, kuinka kattotuolit sijaitsevat, tässä 1-2 cm oikealla vasemmalla ei ole suuri rooli.

Kun olet asentanut kattotuolin, siirrä vanteen asennus katon alle, vedeneristysasennuksen asennus ja tietenkin itse kattorakenne.

Kuten kirjoitin aikaisemmissa osissa, annan täydellisen arvion kaikista materiaaleista, joita käytettiin tarinan loppupuolella maanrakennuksen rakentamisesta omiin käsiini.

Laatikoiden asennus ja tuulenpuhalluksen tuulisuoja. Osa 5

Kun ristikkojärjestelmän rakenne on saatu päätökseen, alamme valmistaa ristikkorakenteita onduliinikaton asennukseen.

Vanteen kiinnittämiseen käytin samaa "tuuman" levyä (25 × 150 mm), joka myöhemmin kulkee myös runkorakenteen seinäpaneeleihin.

Koska päätin kattaa katon onduliinilevyillä, ja ne ovat melko joustavia, ja aurinko pehmenee auringossa, jonka jälkeen välilevyjen välissä oli 150 mm.

Vaarnan leveys on 6 metriä, lankojen pituus on myös 6 metriä, joten levyt leikataan vain oikeaan kulmaan toisesta päästä ja asetetaan kannattimiin porrastetusti, jotta varmistetaan 300 mm: n poistaminen suojuksen reunasta. Raiteiden poiston takana oli myös 300 mm, ja kannattimien irrottaminen 450 mm eteen. Vaipan päärungon yläpuolella olevan ulokkeen pituus perustui tuulisuojajärjestelmän asentamiseen, joka on levyn leveyden moninkertainen - 150 mm.

Jos joku ei ymmärrä jotain, alla selitän kaiken tarkemmin ja siitä tulee selvää.

Vanteen asentamisen helpottamiseksi vedin rakennustyötni, joita käytin kertomukseni toisessa osassa vaunuun - tämä on helpompaa ja turvallisempaa kuin kiihkeä kattojärjestelmä.

Kiinnitä laatikoiden ruutu ruuveilla tai kynsillä 2 kpl: n kattorakenteisiin.

Kattorakenteen vahvistamiseksi katon keskelle, niissä paikoissa, missä puu kulkee kattotuolien alta, pystysuoraan asennettiin tukia 40 × 100 mm: n levystä, josta laitoin lattian. Kiinnitetään puutavaraan ja kannattimeen vinosti ruuveilla. Alla olevassa valokuvassa on punainen.

Viimeistelemme varren asennuksen ja jatkamme tuulivoimalan asennusta.

Älkää unohtako kaikkia laatikoita, jotka menevät laatikon alle päällystämään tulta ja biofilmiä. Käytin OBZ: ta Kohler - männyllä, joka on kontrastia navan - vaahteran päävärien kanssa.

Tuulisuojajärjestelmän asennus

Kuten nimestä käy ilmi, tämä järjestelmä on suunniteltu suojaamaan kattamme voimakkailta tuulenpuhalta. Tai kuten he sanovat - niin ettei kattoa pureta. Kyllä, ja ulkonäön suhteen, ommeltu laudat alla kattotuolit, näyttävät paljon kauniimpi.

Jos tarkastelet pohjaa, se näyttää lopullisessa muodossa kuvan alla.

Tärkeintä on, että me vain ompelemme kattotuolit laudoittain alhaalta ja puolelta. Tämän seurauksena saamme täydellisen ja erittäin mukavan katsomaan navetan ylätasoa.

Levyn leveys on 150 mm, joten tuulivoimajärjestelmän etummaisen leveyden leveys on leveä kolme levyä, ts. 450 mm. Korttelin sivut ja takaosat kulkevat kahdella laudalla, koska kattorakenteiden poistaminen näissä paikoissa on 300 mm.

Me ompelemme katon katon tuulisuojauksen etuosaan kolme ottortsovanny-levyä. Ompele ne kynsillä tai ruuvilla pohjasta kattokruunuihin.

Seuraavaksi voitimme etupöydän. Koska aluksen pituus on 6 metriä ja katon koko pituus 6,6 metriä, sinun on lisättävä etulevyn pituutta leikkaamalla. Katso alla oleva kuva.

Tuulensuojaussuojan edessä on päättynyt. Sama periaate takaa selkänoja.

Sivuseinästä ei ole mitään kiinnitettäviä alustoja alhaalta, joten sinun pitäisi täyttää saman tuuman levyn pohjaosat, joiden pituus on 300 mm pohjan pohjasta. Kiinnitämme tuulensuojaimen alemmat levyt ja etupaneeli niihin.
Katsomme alla olevaa kuvaa.

Kummankin puolen on oltava vähintään kolme tällaista leikkausta - päissä ja keskellä. Jotta levy ei taivuta aaltoja ja pidä kiinni, älä ole laiska ja asenna 4 tällaista telineeseen.

Viimeistelemme tuulettimen suojauksen asennus ja ihailemme tulosta.

Jääkaapin seiniä on edelleen pudotettava levyllä ja asetettava kattotiili katolle. Mutta tämä on jo seuraavassa osassa.

Peittää navan levyn seinät. Osa 6

Valmistustyön päätyttyä katolla jatkamme tangon rungon täyttämistä levyjen puuosasta. Seinien asennusta varten käytetään tavallisesti vuorausta, sivuraitaa tai profiililevyä.

Minun tapauksessani vuoraus ei ole sopiva, koska se on liian ohut ja soveltuu vain lisäkoristeeksi. "Rakkaus" ei antanut rahaa profiililevylle :)), sivuraide oli toisesta laulusta, joten päätin istuttaa verhousn seinät tavallisella levyllä, jonka tuuman (25 × 150 mm) amerikkalaiseen tyyliin. Tämä nimi johtui siitä, että ennen sivuraidoituksen keksintöä Amerikan ensimmäiset uudisasuttajat vielä verhoilivat kotejaan.

Tämän menetelmän ydin on se, että levyt pakataan alhaalta ylöspäin pienellä päällekkäisyydellä (2-3 cm), kuten joulukuusi. Siksi puun kuivauksen prosessi tällaisessa seinässä ei aiheuta halkeamia levyjen välillä. Se mitä epäilemättä olisi tapahtunut, jos olisin juuri heittänyt levyt yhteen, jopa nivelen kanssa.

Dachakin tennispälleni muodostui kaksi kerrallaan - puutavara ja pieni työpaja, vain työtason seinät ja navan koko etuosa olivat "amerikkalaisia" verhoiltuja. Kun puutavara sijaitsee, täytin V-muotoiset levyt, joiden välissä on 1-1,5 cm: n rako, jotta polttopuut voidaan tuulettaa ja kuivaa ja tietenkin kauneutta.

Ulkopuolelle levyt I otstrogal electroplane. Ensinnäkin, jotta ei säästetä halpoja palo-biosuojausta, ja toiseksi, estämään sadeveden viipy- mistä ja helposti pudottamalla levyn pinnan.

Asennuksessa ei ole mitään vaikeaa, kuten he sanovat - kaada se kyllä ​​... siinä mielessä: näki ja osui! :))

Aluksi, tietenkin, sinun pitäisi päättää, missä sisäänkäynnin navetalle, sisäänkäynnin työpajan sisällä navetassa, sekä valmistella ikkunat.

On välttämätöntä aloittaa ensimmäisen, alhaisimman alustan pakkaaminen koko katon ympärillä. Ja lisäksi jokainen myöhempi alusta on naulattu 2-3 cm: n päällekkäisyydellä alemmasta.

Me panemme levyt rungon kehykseen ympyrään - ensin etusivulle, sitten sivulle ja taakse. Joten saata paremmin ja vastaavasti kauniimpi. En suosittele laudat naulaamalla ensin yhdelle seinälle, sitten toisella, se varmasti toimii yhden seinän korkeudella tai pienemmällä seinämillä. Käytä mittanauhaa ja tasoa pitämään levyt tasaisena.

Ennen seinien asentamisen aloittamista olisi mukavaa määrittää, mihin ikkunat ovat työpajassa, on toivottavaa, että ne menevät etelään. itään tai länsipuoleen, niin navetta on aina kevyt. Minun tapauksessani osoittautui itä ja eteläpuolelta.

Oma käsi -ikkunoiden tekeminen ei ollut kokemusta, ja aivan liian laiska leikkaamaan kaiken.

Löysin kaksi käyttämätöntä ovet ikkunankehyksestä ullakollani ja päätin, että juuri sitä tarvitsin ikkunan ikkunassa. Tietenkin he ovat hieman kapeita, mutta niin pieni navetta, mielestäni, aivan oikein.

Olen päättänyt ikkunoiden sijainnista lattialaudasta (40 × 100 mm), rakensin kaksi kehystä ikkunoiden asettamiseksi itään ja etelään. Alla oleva kuva osoittaa minkälaista muotoilua.

Kiinnittämällä ikkunan kehykset ruuveilla jatkoin vaipan seinämiä laudalla. Ja sitten he vain tuottivat ondulinin katolle.

Seuraavassa osassa katetaan katon katto onduliinilla ja viimeistellään seinän verhous.

Jos sinulla on kysymyksiä, kun luet, älä epäröi kysyä alla kommentit.

Laitamme katon onduliinista. Osa 7

Laitoimme onduliinilevyt katolle.

Ondulinin katon katonmateriaalin ostaminen johtui yksinkertaisesta halusta pelastaa ja mikään muu. Jos on ylimääräistä rahaa, suosittelen ostamaan metallikattoja tai ammattilehtiä, sillä nämä materiaalit eivät ole palavia, toisin kuin onduliini, joka sisältää bitumihartseja, jotka polttavat hyvin.

Samassa myymälässä olen heti ostanut erikoisneuloja, joissa on vedenpitävät korkit, mutta minä pelkään erehtyä, mielestäni noin 20-25 kynää mennään asentamaan onduliinilevyä. Jos teidän kattosi vie sinut, niin älä unohda samassa paikassa myymälässä ja ottakaa ohjeita asennettavaksi onduliinilevyihin, kertoo, kuinka monta kynää pitäisi ottaa levyltä ja miten sijoittaa ne oikein. Ondulinin asennusta voidaan lukea myös tässä.

Periaatteessa alla olevissa kuvissa näet kaiken tämän.

Vedenpitävänä onduliinin alapuolella asensin katoksen huopa pohjaan, tarttumalla ristikkopaneeleihin niitteillä. Se tapahtuu kanssamme, tuuli puhaltaa sellaisella tavalla, että niitit eivät pidä kiinni - kaikki repeytyy ja lentää pois...

Aloitin asfalttilevyjen asentamisen vasemmalta puolelta katsottuna navan takaa. Mielenterveyden mukaan tietenkin on helpompaa aloittaa työntö oikealla puolella, niin sinun ei tarvitse liukata seuraavaa arkki edellisen alla, vaan asettaa sen päälle, mikä on epäilemättä kätevämpää. No, niin miten se oli. Nedobral tiedot.

Asettamme ensimmäisen alumiinilevyn alareunasta ja tarkkaan leikkaamme sen katon ympärillä. Tämä on erittäin tärkeä hetki ja jos teemme pienen virheen, niin katon päähän voimme saada, että koko rakenne leikataan ja liukuu jonnekin puolelle.

Tämän vuoksi suosittelen, että ensimmäiset neljä arkkia kynnellään yhteen kynsiin ja vain varmistavat, että kaikki on oikein korjattu odotetusti.

Leikkaamme arkit kynsillä harjan yläpuolella ja tietysti niissä paikoissa, joissa taivekartonki kulkee.

Levyn etu- ja takaosan ylät katon reunasta tekin noin 5 ja 8 cm vastaavasti.

Tämä työ ei vaadi korkeaa pätevyyttä, vain tarkkaavaisuutta ja tarkkuutta.

No, kun katto on tehty ja kiitos Jumalasta. On aika viimeistellä ja leikata seinien levyt. Kuva navasta sen jälkeen, kun alla on katto.

Päättyvät seinäverhous.

Leikkaamme viimeisen levyn koon ja vasaran, ja tietysti älä unohda päällystää koko rakennetta palo-biosuojauksella (OBZ). Puun, ja tietysti kauneuden suojelemiseksi!

Alla olevassa kuvassa näkyy linnaa vasemmanpuoleisessa nurkassa, jossa minä piti istua illalla ja katsella auringonlaskua - meillä on kauniita!

Tiesin jo kauan sitten, että työn pitäisi olla nautittavaa, ei ole tarpeen ajaa hevosia, kaikki on tehtävä vähitellen, perusteellisesti ja huomaavasti. Vain tässä tapauksessa et kaahtele, pahoittelkaa slangille ja saako ylimääräistä iloa tehdystä työstä ja tietoisuudesta sen tärkeydestä itsellesi ja muille ihmisille.

No, tarpeeksi sanoituksia, vaikka ilman sitä...)) On aika lopettaa seinät. Käyttämällä kaikkia lamellien ja lasitusikkunoiden seinämiä levyt saivat seuraavaa tulosta. Katso alla oleva kuva.

Kuvassa penkki osoittautui jonkinlaiseksi käyriksi), mutta tämä on kameran vika, joka ammuttiin, itse asiassa kaikki on sileä ja kaunis.

Ei ollut tarpeeksi lautasia... kirjaimellisesti 20 kappaletta hankkeen loppuun. Maksun suorittaminen (1500 ruplaa) kaksikymmentä levyä takia pelkäsi "varovaisen", ja aika oli loppu - syksy tuli sateella.

Tulevaisuudessa teemme talonrakennuksen ja suunnitelmamme rakentaa huvimaja grilliin, joten materiaalia on vielä tilattava - odota vasta kesällä.

Sinun täytyy tilata kaksi muuta laatikkoa ja viimeistellä seinät navetasta. Tarinan viimeinen osa on kesäkuun lopussa 2013.

Suunnitelmat - lopettamaan navetta:

 • Viimeistele etuseinä vasemmalla ja sisäpuolinen väliseinä puutavaran ja työpajan välillä.
 • Asenna kaksi ovea (sisäänkäynti ja työpaja).
 • Upota navan kulmat ja leikata ikkunat.

Johtopäätöksenä on vielä muutama valokuvakehys sisältäen näkymiä sisäpuolelta, jotta selkeämpi käsitys navetan rakenteesta olisi helppoa.

Kyllä. Työskentelin lattiaa työpajassa sähköisellä höylällä, jotta voisin ajaa sen ja lakaista roskat kuin kellokoneistot.

Jos haluat rakentaa jotain samanlaista teoksessa ja tarvitset lisätietoja, kirjoita minuun kommentteja tai palautelomakkeen kautta, ja lähetän PHOTOGALLERY-osioon täydellisen valokuvaselosteen, joka on rakenteen rakentaminen omalla kädelläsi korkealla resoluutiolla ladattavaksi.

Kaikki ilo työstä saat, jos voit hemmotella itseäsi ilta-dacha reseptejä! Löytämme välipaloja, jotka voidaan keittää maassa itseään ja kotiaan varten.

Seuraavan osan tarinan rakentaessa omia käsiäni laatimaan kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit, joita tarvitsin tämän maan rakentamiseen. On vain tarpeellista löytää kaikki tarkastukset...))

Materiaalit ja työkalut maan rakentamiseen. Osa 8

Joten, tee joitain arvioita, jotka voivat auttaa sinua rakentamaan vahtimestari puutarhaan 3 ja 6 metriä ja laiha-katto omalla.

Voit lukea rakentamisen eepoksen alku - osa 1 - säätiö.

Miksi päätin rakentaa navetta omiin käsiini? No, ensinnäkin tietenkin taloutta, toiseksi - minä itse, ei kerran kohdannut sellaisia ​​"herrasmiehiä shabashniki", jotka edistyvät ja sitten katoavat. Ennen sitä tietenkin veljet, että he tekevät kaiken nopeasti ja tehokkaasti, mutta... rahan vastaanottamisen jälkeen he katoavat jäljettöminä.

Valitettavasti tämä on venäläinen todellisuus ja hyvä parhaisiin juomavetoihin, joita ei tarvitse räätälöidä tikkuilla, jotka ymmärtävät kaiken itsestään, menevät töihin ja tekevät kaiken, niin vähän tarvitaan...
No, älkäämme puhu surkeista asioista.

Jos haluat tehdä hyvin - tee se itse!

Seuraa tätä sanomalehteä ja laita kesämökki navetta omiin käsiimme. Lisäksi se ei ole niin vaikeaa ja voit saada vain yhden terveen kaverin ponnisteluja, joissa kädet kasvavat oikealta paikalta.

Rakensin ja rakensit. Avustajilla oli puoliso, joka auttoi paljastamaan puutavaraa ja tietenkin hyvää säätä.

Miten rakentaa navetta tehdä sen itse halvalla

Jokainen omistaja omalla sivustollaan tarvitsee navetta, mutta sinun ei aina pidä vastata korkeista kustannuksista sen rakentamisessa. Taloudellisempi ja edullisempi maksaa hozblokin rakentamisen asuinrakennuksen rakentamisen jälkeen, koska se on aina ylimääräistä materiaalia. Mutta mitä tehdä, jos henkilöllä ei ole mitään hänen käsissään, mutta taloudellinen huone on vielä tarpeen? Nyt katsomme, kuinka rakentaa navetta omiin käsiimme halvalla ja nopeasti.

Päätämme navetan tarkoituksesta

Ennen kuin rakennat halvan navetan, sinun on päätettävä useista tärkeistä asioista. Hozblokin rakentaminen riippuu siitä, ja siitä, mistä voit rakentaa:

 • Nosta jopa kaikkein edullisimpia rakennustöitä, kysy itseltäsi, miksi tarvitset tätä vuodetta. Periaateen mukainen vastaus: "Se on hyödyllinen tulevaisuudessa" tai "Jotta ei jääisi naapureiden takana", se ei toimi. Tarvitsee tietää navan tarkoituksen. Oletetaan, että jos tarvitset puuta, niin se on halvempaa koota levyjen ja puutavaran kehysbudjettia. Eläinten ylläpito vaatii vahvan ja lämpimän rakenteen. Halvasta materiaalista on parempi käyttää vaahtobetonia etusijalla.
 • Kulujen määrä riippuu hozblok-koosta. Jos rakennettu navetta käytetään siipikarjan tai eläinten pitämiseen, on arvioitava karkeasti, kuinka monta karjaa elää huoneesta.
 • Rakenna lato halvalla vain omasta. Jos aiot käyttää palkattujen rakentajien palveluita, siitä varatusta budjetista koituu noin puolet rahoista työn maksamiseen. Sinun tarvitsee kuitenkin ostaa oikea materiaali. Usein tuulibeli on pystytetty käytetyistä tiilistä tai hiutaleesta. He käyttävät jopa vanhaa sahatavaraa, joka joskus myy talotiloja rakennusten purkamisen jälkeen. Vaahdolohko tai puubetoni voidaan erottaa halkeista materiaaleista seinille.

Kun olet päättänyt kaikista näistä kysymyksistä, voit jo alkaa laskea talousarvion tulevaa rakentamista varten.

Halpoja latoja

Nyt harkitsemme useita vaihtoehtoja rakentaa navetta omiin käsiisi niin, että omistaja ei maksa vähemmän.

Runko lato - halpa ja nopea

Ensimmäisen sijaan halpoihin latoihin olisi oikeutetusti annettava kehysrakenne. Ei ole mahdollista rakentaa mitään nopeammin kuin tällainen rakennuspalikka, lisäksi myös henkilö, jolla ei ole rakennuskokemusta, voi tehdä kaiken työn omillaan.

Perehdy voiman suorituskyvyn rakentamisen järjestykseen:

 • Ennen rakentamista sinun on tehtävä piirros navasta. Hallitse järjestelmää merkitsemällä sivusto. Sivusto puhdistetaan roskista ja kasvillisuudesta, jonka jälkeen noin 15 cm: n paksuinen kumpu on tehty soraa, raunioista tai seulomista.
 • Runko-elementit sijoitetaan yleensä sarakkeen tukikohtaan, mutta meillä on tavoite - rakentaa edullisesti ja nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä, että kehyksen jalustat jalkaosina toimivat pohjana. Voit tehdä tämän ottamalla 100 x 100 mm: n tanko-osan ja kaikkien bitumien kanssa pilkattujen pylväiden toisen pään. On tarpeen käsitellä noin 70 cm: n pituinen lohko. Kaksikerroksinen kattohuopa kääritään kuuman bitumin päälle.
 • Kiinnitä merkinnät, tulevan rakennuksen kehän ympärillä, kaivaa 80 cm: n syviä reikiä. Aseta pohjaan 15 cm: n paksuinen murskattu kivi tai sora. Räkit sijoitetaan kuhunkin kuoppaan, tasataan pystysuoraan ja kaadetaan sitten betoniin. Jotta runkorakenne päätyisi runkorakenteeseen, etuseinät ovat 60 cm korkeammat. On suositeltavaa asentaa pylväitä apuvälineen etupuolelle 3 metrin korkeudella ja takana 2,4 metriä.
 • Lisäksi ylhäältä ja alhaalta tulevalta naulasta vaakasuora vanteet palkista. Rungon jäykkyyden vuoksi sinun täytyy tehdä pari väliristettä.
 • Kattopalkkien kiinnitys 60 cm: n välein on valmistettu katto katon rungon yläreunan palkkiin, minkä vuoksi käytetään lankkua, jossa on 50 x 100 mm: n osa. Palkin pituuden on ulotuttava vähintään 50 cm rungon molemmille puolille. Näin syntyvä katto suojaa seiniä sateelta.
 • Kehyspuiden vuoraus suoritetaan tavallisesti puulevyllä tai taivekartongilla. Lisäksi ne voidaan naulata pystysuoraan tai vaakasuoraan. Kotelon kiinnitysmenetelmä on kuvattu valokuvassa. Lautanen on naulattu halkeamien muodostumisen välttämiseksi. Seinien verhouspintojen halvimmassa versiossa levyn käyttö on sallittua.
 • Nyt on vielä katettava valmiin hozblok. Edullisin katemateriaali on liuskekiveä tai katemateriaalia. Ensinnäkin vaippa kiinnitetään joustin päälle. Katemateriaalina se on valmistettu kiinteästä vanerista tai OSB: stä. Aluslevyn kynsilevy, jonka paksuus on 25 mm 40-50 cm: n korkeudella. Vedeneristyskäytössä käytetään kattopäällyksiä.
  Video näyttää laatikoiden tuotannon katolle:
 • Lattia sisällä kehyksen hozbloka levyt tai levyt OSB. Samankaltaiset materiaalit ripusta katto. Talvikudokselle kaikki ihon elementit tehdään kaksinkertaisiksi, ja lämpöeristys asetetaan aukkoihin. On mahdollista käyttää mineraalivillaa ja halvempaa - sahanpurua.

Tarjoa kehyspalkki vähintään 10 vuoden ajan. Tänä aikana ehkä omistaja voi säästää rahaa vakavampaan rakentamiseen.

Videossa esimerkki rungon rakentamisesta:

Hozblok ammatillisesta lattiasta

Rakenna paitsi halpaa, myös kaunista saatblokia, joka on saatu aaltopahvilta. Materiaali on halpa ja erittäin kevyt lisäksi kestää vuosia. Ainoa haalistunut profiililevy on sen heikko jäykkyys. Ennen seinien peittämistä, rungon runko on vahvistettava ylimääräisillä rintareunoilla ja kattorakenteilla.

Itse asiassa ammattitason lattiapinnoitteiden muodostaminen edustaa tavanomaista kehyspuuta. Se eroaa vain materiaalivanteesta. Kehys on kerätty palkista, mutta on parasta antaa etusijalle profiiliputki. Kustannukset eivät ole paljon enemmän, mutta kun ne ovat rakentaneet metallirakennelman, se riittää omistajalle koko eliniän ajan. Profiilikehys, joka on koottu hitsaamalla. Joskus käsityöläiset kiinnittävät elementtejä pulttaamalla.

Ammattimainen lattia on kiinnitetty galvanoiduilla ruuveilla kumilevyn kanssa. Kun seinät peitetään, on tarpeen leikata levyjä. Parempi sähköiset leikkurit metalleille. Jos ei, voit käyttää käsityökaluja. Mutta tällaisilla saksilla on helppo leikata aallotettu aaltojen poikki. Se on vaikea tehdä, koska reunat eivät salli levyn taivuttamista.

Levyjen leikkaamiseen voit käyttää hiomalaikkaa, mutta hiomalaikka polttaa ammattilevyn kalvon. Ajan myötä tämä alue alkaa ruostua. Jos muuta ei ole, voit leikata arkin hiomalla ja sen jälkeen on helpompi leikata palanut reuna saksilla. Vaihtoehtoisesti leikkauspaikka voidaan piilottaa toisen levyn alle, koska työntäminen on edelleen päällekkäin. Kulmavyöhykkeen kulmissa voi aaltopahvin ikkunan ja oven aukon leikkausreunan ympärillä piiloutua lisäelementtien alle.

Luotettava ja edullinen navetan eläimille ja siipikarjalle

Jos sinun on halvat ja nopeasti rakennettava vahtimestari siipikarjan tai eläinten pitämiseen, on parempi olla löytämättä vaahtomuovilohkoja materiaalista. Tietenkin, hozblok maksaa enemmän kuin kehysrakenne, mutta se kestää useita vuosikymmeniä. Lisäksi vaahtoblokin vaate on erinomainen talvikäyttöön.

Työkalun rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Vaahtolohkojen vuotoa pidetään päärakennuksena. Tässä sinun on vakavasti lähestyttävä piirustusten laatimista ja kehittämistä. Tämä auttaa mahdollisimman tarkasti laskemaan tarvittavan materiaalin määrän.
 • Rakentaminen alkaa merkitsemällä alue nauhatuloksen alapuolelle. Muita toimia ovat kaivaminen 80 cm: n syvyyteen asti. Betoniteippien leveys on 5-10 cm suurempi kuin seinämän paksuus.
 • Kaivon ympärille on asennettu muotti. Pohja peitetään 20 cm kerroksella laajennettua savea tai hiekkaa. Nyt tämä tyyny ja kaivon seinät on peitetty katto huopa niin, että nestemäinen ratkaisu ei liota maahan.
 • Terässauvojen kaivon sisäpuolella neulotaan vahvikekehys laatikon muodossa. Paras käyttää tätä vahvistuspaksuutta 12 mm. Kun kehys on valmis, kaivantoa kaadetaan betoniliuoksella lisäämällä rakeita. Nauhan korkeuden tulee työntyä maasta vähintään 10 cm.
 • Noin kuukauden kuluttua betoni nauha saa voimansa, jonka jälkeen voit alkaa rakentaa seiniä. Ensinnäkin säätö on peitetty kahdella kerroksella katemateriaalia. Vaahtolohkojen asennus alkaa kulmista, siirtyen asteittain sivuille. Ratkaisuna on parempi käyttää erityistä liimaseosta. Sitä myydään kaikissa rautakaupoissa. Pahimmassa tapauksessa sopiva ja konkreettinen ratkaisu.
 • Kun kaikki seinät on rakennettu, se on kääntyminen katolle. Tällä varjolla voit asentaa yhden tai pöydän katon. Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja halvempi, ja toisen kattosuunnittelun avulla voit järjestellä ullakkotilaa varastointiin.
 • Vaahdolohkoa pidetään pehmeänä materiaalina. Kuorman jakamiseksi kunnolla mistä tahansa kattorakenteesta seinälle asetetaan seinälevy. Kattopalkit on naulattu yläosaan, ja sitten yksi tai kaksinkertainen pylväskaton ristikkorakenne on asennettu.

Vaahtolohkojen kattopäällyste on toivottavaa valita laadukas. Edullisista materiaaleista sopii liuskekivi tai aallotettu. Mitä tehdä lattian sisällä navetta riippuu siitä, kuka elää siinä. Vuohet parantavat levyt. Linnuille sopii savi lattia sahanpurulla tai oljella. Sikaa täytyy kaataa betonirauta, mutta alla on toivottavaa asettaa vedenpitävyys ja eristys. Ja kynällä, jossa sikat nukkuvat, on tarpeen asettaa levyt.

johtopäätös

Haluat todella rakentaa halvan navetan, sinun on ensin tarkasteltava mitä materiaali on käsillä. Tämän jälkeen voit aloittaa valitsemalla rakennustyypin.

Vajat puupalkit laudoilta omilla käsillä

Jokaisessa kotitalouksien viljelyssä on tarvetta helppoa rakentamista varten. Varastoja, joissa ei ole säätiöitä, tekevät usein huviloiden ja yksityisten talojen omistajat erilaisiin kotitalouksien tarpeisiin. Pieni puutalo voi pitää itsessään maataloustyökaluja, rakennusmateriaaleja, takana traktoria ja paljon tarvitsemaa kaikkea, mikä on hankalaa pitää talossa. Aseta sellainen lato ilman perustusta omilla kädillä niiden voimien alla, joilla on kokemusta puurakentamateriaaleista. Kevyen rakenteen rakentamiseen tarvitaan puutavaraa ja puutavaraa.

Puuta rakentaa navetta

Tietäen, kuinka tehdä levyt, joilla ei ole säätiötä omilla käsillä, sinun on valittava oikea puutavara. Rakennustyön pääasiallisena materiaalina on puutavara ja lauta.

Kevytrakentamiseen käytetty puuosuus 50x50, 40x50 ja 50x90 mm. Puiset elementit ovat havupuita.

Koska puu on päärakennuksen tärkein tukiosa, puutavaran valinnassa on kiinnitettävä huomiota siihen, että puurakenteessa ei ole suuria puutteita.

Väärästi kuivattu puu voi olla suurella taivutuksella. Tällaista materiaalia ei voida käyttää laakereiden pystysuorissa telineissä.

On välttämätöntä hankkia puuta kyseisiltä myyjiltä, ​​jos materiaali on varastoituna vaunuun tai sisätiloihin. Avoimilla alueilla sahat absorboivat sateen kosteutta ja menettävät sen laatuominaisuudet.

lauta

Levy on leikattu eikä leikattu. Pinta-aluksella on myös laite lukitusjärjestelmän päiden - "piikkisuunta" pitkin.

Jalostuksen laatu riippuu puutavaran kustannuksista. Kevyiden rakennusten rakentamiseen käytetään yleensä levyä, jonka leveys on 100-150 mm, paksuus 15-25 mm.

Aivan kuten puutavaran, kortti on otettava kuivasta huoneesta. Hallintatyypin valinta riippuu siitä, kuinka paljon rakenteen täytyy olla kallista tai halpaa.

Ennen töiden aloittamista kaikki sahatavarat on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Jotkut asiantuntijat tarjoavat halvinta hoitomenetelmää - se on impregnointi puusta käytetyn moottoriöljyn kanssa.

Tällöin on syytä muistaa, että se on mahdollista vain säilyttää vaunussa, joka ei "pelkää" imemään moottoriöljyn raskasta hajua.

Säätiön rakentaminen

Säätiön puute edellyttää edelleen tukirakenteen luomista. Ensinnäkin tukirakennuksen tehtävä on eristää itse rakennus talon pohjalta. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja.

Tärkeä rooli on maaperä, jolla rakennusta rakennetaan. Jos maaperä on savi tai turve, on parasta laittaa talvi jalkapalloihin. Voit käyttää lyhytpituisia lokeja paaluina. Kivisen maaperän tai kiinteän maaperän päälle sijoitetaan tiilen, betonilevyjen tai muiden kiinteiden materiaalien pienet kannattimet.

Valittu rakennuspaikka on peitetty muovikalvolla. Kalvo on peitetty kerroksella laajennettua savea. Tämä suojaa puurakennetta kosteuden tunkeutumiselta alhaalta ja muodostaa esteen kylmän virtauksen polulle maanalaisesta pohjasta sisätilaan talvikauden aikana.

Pistokannat sijaitsevat katoksen kulmissa ja niiden välissä 1,5 - 2 m etäisyydellä. Tukit on sijoitettava murskattujen kivipeitteiden päälle. Kaikki tukipisteet ohjataan tasolle. Kaikki tukien väliset korkeuserot poistavat vuodevaatteet.

Jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan alla oleviin puurakenteisiin, tukeille asetetaan kerros vedeneristys. Tarrat vain peitetty katto-aineista.

Perusrakenteen rakentamisen vaiheet ilman perustusta

Shed Construction

Laivanvarsien omistajien rakentaminen voidaan tehdä täysin itsenäisesti. Jos sinulla on tiettyjä taitoja puutavaraa käytettäessä, tämä ei aiheuta suuria vaikeuksia. Rakennusten rakentaminen voidaan jakaa useaan vaiheeseen.

Tukikehys

Kevyen rakenteen rakenne on runkorakenne, jossa laakerielementit on tehty puusta. Seinämät ja katot on valmistettu levyistä. Vuodon tukipohja on valmistettu puun runko-osasta:

 • cant pino tukea;
 • asennuksen jälkeen ja kehyksen muodossa oleva puu tarkista puisen suorakulmion geometrian oikeellisuus mittaamalla nauha mitalla rungon lävistäjiä pitkin;
 • jos diagonaalien pituus on suurempi kuin 20-30 mm, kiinnitysyksikön jossakin pitkistä lävistäjistä on purettu ja puuta lyhennetään haluttuun kokoon;
 • puukehyksen kiinnityspisteet kulmissa suoritetaan eri tavoin. Voit tehdä tämän käyttämällä nauloja, ruuveja ja metallilevyjä.
Kehyksen ja pystysuoran telineen kiinnitysosa metallipeitteillä

Shed-runko

Rakennuksen kantavuus on sen runko puusta. Puinen runko on muodostettu seuraavasti:

 1. Tukirungon viivojen sisällä on lattialaitteen alla. Vastukset voivat olla ohuemmasta palkista, mutta korkeus on yhtä suuri kuin palkin runkoon nähden.
 2. Jäljelle jäävät vaakatasot ovat 900 - 1200 mm. Viiveen päät ovat kiinnitettynä tukikehyksen palkkiin. Rungossa ja viivästymässä on urat kiinnittämistä varten.
 3. Valmiissa telineessä asenna pystysuorat telineet. Pystysuorat kannattimet sijoitetaan rakennuksen kulmiin ja niiden väliin 1,5 - 2 m: n askelin. Jotta pylväiden pystyasento ei häiriintyisi, niitä tuetaan väliaikaisten tukien avulla levyjen tai palkkien muodossa.
 4. Oven asennuksen paikalle asetetaan kaksi telineitä oviaukon leveydelle. Avaa ikkunan aukko rungon palkista ja kiinnitä se telineisiin.
 5. Jos jossakin sivun pituus mahdollistaa useamman kuin 5 telineen asentamisen, yhdestä aukosta asenna diagonaalinen leikkaus alustalta. Leikkaus tarjoaa lisärakenteisen runkorakenteen jäykkyyttä ja vakautta.
 6. Pylväiden yläpäät ovat sidottuna palkin reunan ympärillä.
Timber frame

katto

Katon kaltevuuden on oltava SNiP: n vaatimusten mukainen paikallisten ilmasto-olosuhteiden mukaan. Yleensä he tekevät kevyt katto, jossa kaltevuus kohti takaseinää. Runkopalkkien yläreunan pystysuorat telineet.

Gable katto tehdään tavallisesti ullakkotilaa varten. Käytä ullakkoa, sinun on laskettava puukehyksen ja rantatien kantokyky ylimääräistä kuormitusta varten.

Pohjakerros katto

Jotta sade ei pääse tulisijalle, jossa sisäänkäyntiovet ja ikkunan aukot sijaitsevat tavallisesti, kattotuolet ovat 400 mm: n ja 600 mm: n pituisia. Katon yläpinta on sallittu 200-300 mm: n etäisyydeltä. Kattotuolin sivuilla riippuu 200 - 300 mm.

Levytyökaluilla laudan lattia on täynnä kynsiä. Ruploidien rullat levitetään lankapinnalle. Katemateriaalin kaistaleet asetetaan riveille, jotka ovat kohtisuorassa katon kaltevuuteen nähden 200 mm: n päällekkäisyydellä bitumimateriaalilla. Ruberoidien kaltevuusrivi kourutankoja pitkin 0,5 - 1 m: n askelin.

Kalliimmassa versiossa katto on tehty liuskekivestä tai onduliinista, jälkimmäinen valmistetaan aallotettujen levyjen tai joustavien laattojen muodossa.

Pöydän katolla kahden katon kaltevien pintojen liitosta pitkin asetetaan sähkösinkitty särmä.

Pylväskaton kummallakin puolella olevien yläsivujen alapuolella galvanoituja kouruja on ripustettu siirrettäväksi sadeveden varren seiniin.

Lattian asettaminen talliin on tukihyllyssä. Tee näin:

 1. Kortit leikkaavat kehyksen pituutta pitkin viiveitä.
 2. Sängyn sisällä lokeroihin laudat kynnetään. Raskaiden esineiden säilyttämistä varten lattiat ovat vähintään 25 mm paksuisia.
 3. Kirjeiden välisten pienten aukkojen sulkemiseksi lattia on peitetty linoleumilla tai peitetty kovalevyllä.

Pyörillä varustettujen ajoneuvojen varastointi sisäänkäynnin edessä tehdä pieni ramppi. Se on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista, tiilestä tai metallihitsauksen rakenteesta.

Video "Ompele omat kädet":

seinät

Rakenteen runko on päällystetty laudalla, jonka paksuus on 15 mm tai paksumpi materiaali ilman muuta puutavaraa. Puuseinän asentamiseen käyttämätön sahatavara, seinäpaneeli, profiloidut puutavarat.

Pyöritä puiset kehyslevyt pystyasennossa ja vaakasuorassa suunnassa. Kaikki riippuu maanomistajan pyynnöstä. Mitä korkeampi puutavaran laatu on, sitä korkeampi kohteen rakentamisen kustannukset ovat korkeammat. Erittäin yksinkertainen rakenne hehkuttaa halpaa epäpohjaista aluksella.

Jos navetta on edustava huone, seinät muodostuvat laadukkaista käsitellyistä levyistä.

Amerikkalaisen tyylin seinät edustavat 2-3 cm: n päällekkäisyyksien päälle kiinnitettyjä vaakasuoria lankkuja. Tällainen aita antaa rakenteelle houkuttelevan ulkonäön. Seinien porrastetun pinnan ansiosta sadevesi ei kestä ulkoisia aidoja. Levyt pakataan alhaalta ylös ja eivät muodosta halkeamia niiden väliin.

Seinät navetassa, vuorattu takalautanen, tyylillä "amerikkalainen"

Kehyksen reunaviivaa reunustavat alhaalta välittömästi rakennuksen ympäryksen ympärillä. Jos viilennät seiniä vuorotellen, voi olla vaarana, että seinien kulmissa olevien lankojen rivien korkeus on epäjohdonmukaista.

Kun polttopuiden varastointiin on rakennettu puomi, rungon edessä on yksinkertainen laatikko. Levyjen väliset raot vaikuttavat huoneen ilmanvaihtoon. Tallennettu polttopuu on aina kuiva. Laudat voidaan naulata paitsi pystyasennossa myös vinosti.

Usein huone on jaettu osiolla eri ominaisuuksien erottamiseksi kiinteistöön. Väliseinämä on valmistettu mistä tahansa arkkimateriaalista (vaneri, kovalevyt, lastulevy). Pieni ovi leikataan osioon.

Aukot seinissä

Pienissä rakennuksissa kustannukset lait teella yksi sisäänkäynti ovi ja ikkuna aukko. Tässä tapauksessa voit käyttää käytettyä ovenlehteä ja vanhaa peräpeiliä ikkunaan.

Lisääntyvässä rakennuksessa on muovinen ikkuna ja ovi. Jos suurikokoisten esineiden varastointi on varastossa, oletetaan, että kaksi ovilevyä ripustetaan pienten kääntöporttien muodossa.

Ikkunoiden aukot ovat parhaiten länsi- ja itäpuolella. Tämä "kaappaa" enemmän päivänvaloa.

valaistus

Sisävalaistus on järjestettävä paloturvallisuuden sääntöjen mukaisesti. Valonlähteiden johdotuksen on ehdottomasti suljettava kokonaan oikosulun mahdollisuus. Pienet kipinät voivat johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Puinen rakennus palovammoja muutamassa minuutissa.

Rakennuksen sisätilojen valaisemiseksi on parasta käyttää loistelamppuja tai valonheittimiä.

Puuportaan ulkopinnat

Puurakenteiden suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta puun suojaava päällyste toteutetaan kolmella tavalla:

hehkutus

Ennen levyn seinien asentamista hehkutetaan. Tee se puhaltimella. Prosessin ydin on se, että polttimen avoin liekki luo hiiltyneen kerroksen puun pinnalle. Hiiltynyt kerros muodostaa vedenpitävän pinnoitteen.

Missään tapauksessa ei voi tehdä sitä jo pystytetyillä seinillä. Kaikki huolimaton liike voi aiheuttaa tulipalon. Hehkutus tapahtuu erillisellä paikalla jokaisella laudalla.

lakkaus

Ulkopinnat on lakattu ulkokäyttöön. Esikyllästetty puu pellavaöljyllä - se vahvistaa puun rakennetta ja vähentää lakan kulutusta.

Lakkaus tehdään harjalla ja rullalla. Suorittaessaan henkilökohtaista suojavarustusta: lasit, hengityssuojain, sideharso ja käsineet.

Oikein tehty lakkaus säilyttää rakennuksen houkuttelevan ulkonäön pitkään. Rakennuksen toiminnan aikana on välttämätöntä valvoa lakatun pinnan tilaa ja aika poistaa päällysteen eheyden rikkomukset.

väri

Maalata puun puinen pinta tavalliseen ulkovaihtoehtoiseen öljymaaliin. Kuten edellisessä tapauksessa, ennen puun maalaamista impregnoidaan pellavaöljyllä.

Värjäys tehdään henkilökohtaisten suojavarusteiden avulla. Maalaa seinät telalla tai harjalla. On välttämätöntä, että aina on liuotin kädessä. Heidät kasvatetaan paksuilla maaleilla ja poistavat erilaisia ​​maaleja.

Paloturvallisuuslaitteet

Puiset rakennukset joutuvat nopeaan tulipaloon. Siksi paloturvallisuusvaatimuksia on noudatettava:

 1. Suojus on asennettu lähelle navetta kiinnitettynä siihen kiinnitettyihin palonsammutusaineisiin, kuten koukkuun, lapioon, kirveeseen ja kauhaan.
 2. Hiekkaa on säilytettävä suljetussa säiliössä. Talvella on yksinkertaisesti mahdotonta käyttää jäädytettyjä hiekkasia.
 3. Jos luonnollinen säiliö on kaukana rakennuksesta, vesi on varastoitava tynnyriin tai vanhaan kylpyyn.
 4. Palosammutin on sijoitettu seinän ulkopuolelle niin, että se on suojattu katon ylitse. Pidä sammutin sisällä navetan on melko turha. Tulipalon aikana laitteen saatavuus on kyseenalaista.

Rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä mahdollistaa ympäröivän maaperän juurtajärjestelmän säilyttämisen, säästää rahaa rakennuksen rakentamiseen, vapauttaa käyttökelpoisen alueen asunnon kaikesta ylityksestä ja lisää kodin puutarhanhoitoa.