Kuinka tehdä polymeerisen betonin tehdä itse

Se on paljon halvempaa luoda polymeeribetonia itse kuin ostaa valmiita tuotteita. Äskettäin teknologia korkealaatuisen polymeeripäällysteisen betonin valmistamiseksi on tullut yleisön saataville säilyttäen kuitenkin kaikki materiaalin positiiviset ominaisuudet. Polymerbetoni, mitä se on? Polymeeribetoni on kiinteä pohja tai laatta, jossa on sekoitusrappeja ja hartseja, joiden kytkemiseen käytetään erityisiä kemikaaleja. Polymerbetonia käytetään laattojen valmistukseen lattialle, keittiöpinnoille, materiaalia käytetään muurausseinissä sekä luoda muistomerkkejä tai muistomerkkejä.

Koostumus polymeerisen betonin valmistamiseksi

Polymeerisen betonin koostumus sisältää murskatut kivi- tai sora-, hiekka-, maa-täyteaineet, sideaineet, betoni. Sora- tai murskakiven valinta kiinteänä täyteaineena riippuu siitä, että sinun täytyy saada tekstuuri. Murskattu kivi on yhtenäinen, kivet ovat suunnilleen samankokoisia. Sora on täysin erilainen, kivillä on erilainen väri, värisävyt ja pienemmät kuin rauniot.

Hiekka puhdasta, seulottua polymeerin valmistusta varten on toivottavaa käyttää piidioksidihiekkaa.

Sitoutuvana aineena käytetään tyydyttymätöntä polyesterihartsia, karbamidi-formaldehydiä, furanepoksi-, furfuroyliasetonihartsia tai metyylimetakryylihappoesteriä. Sideaineen ulkonäkö ei vaikuta levyn ulkonäköön, mutta on edullista käyttää kohtuuhintaista hartsia suhteessa mineraalijauheeseen mikrohiukkasista kytkentäaineisiin. Lattian lämpöeristysominaisuuksien parantamiseksi liuokseen lisätään puun saippuoitua hartsia. Valmistettujen levyjen laadun parantamiseksi käytetään suuren lujuuden omaavia pinta-aktiivisia aineita, kuten antiseptisiä, väriaineita, saippuoituneita hartseja jne. Nämä aineet muodostavat huokosia polymeeripäällysteissä, mikä antaa hyvän lämmöneristysvaikutuksen rakennuksen sisällä.

Polymeerisen betonin muoto

Kuinka tehdä polymeerin betonista omiin käsiisi?

 1. On tarpeen valmistaa kaikki materiaalit tähän: kiinteä pohja, hiekka, terva, mineraalijauho ja työkalut. Lomakkeet polymeeristä betoniin, betonisekoittimeen, lastalle, veitselle ja muille tarvikkeille tarpeen mukaan.
 2. Kiinteät materiaalit on huuhdeltava ja kuivattava hyvin etukäteen, jolloin kosteuspitoisuus on yli 1-2%, mikä vähentää tuotetun polymeeripäällysteen laatua.
 3. Hiekka on puhdistettava vieraista hiukkasista, seulotaan erityisen rakennesivun läpi, jos se on märkä, se on kuivattava. Kiinteiden materiaalien tulee olla kuivia.
 4. On välttämätöntä aloittaa materiaalien sekoittamisprosessi niiden tiheyden kasvaessa. Tiheyden kannalta raskain aine on sementti, minkä vuoksi se ladataan ensin. Sitten lisätään hiekkaa ja soraa tai murskattua kiveä. Kaikki materiaalit sekoitetaan hyvin kuivassa muodossa ja sitten lisätään vettä ja koostumus sekoitetaan.
 5. Hartsin on oltava lievä, sitä voidaan pehmentää liuottimella tai kuumentaa. Vaaditut pinta-aktiiviset aineet lisätään pehmeään hartsiin ja koko koostumus sekoitetaan sitten perusteellisesti.
 6. Sideaine sekoitetaan hartsin kanssa ja sekoitetaan kiinteiden materiaalien kanssa. Koostumus sekoitetaan perusteellisesti kunnes homogeeninen massa on.

Polymeeripäällyste nopeasti jäätyy, sekoittamisen jälkeen on välttämätöntä purkaa massa nopeasti muotoihin ja puhdistaa astia, jossa materiaalit sekoitettiin.

Polymeeribetoni on valmis omilla kädillä, sen tekniset ominaisuudet ovat niin hyvät, että lattiat ja polymeerisen betonin levyt käytetään ulkoseinien asennukseen, huoneiden sisustukseen sekä huoneiden koristeluun ja huonekalujen luomiseen.

Rakennuksen betonilohkot ja niiden toiminnot

Nykyaikaisten betonilohkojen seinien asennus on varsin helppoa lohkojen mittojen ansiosta, ja lisäksi modernit tekniikat levyjen ja lohkojen aikaansaamiseksi parantavat merkittävästi niiden laatua ja käyttöikää. Jos polymeeriset betonilohkot käytetään sisätyöskentelyyn useammin, ulkoseinissä muurausseinät on tehty laajennetuista savibetonilohkoista. Nämä ovat myös korkealaatuisia lohkoja, jotka pitävät lämpöä paremmin kuin tavallinen betoni, mikä sopii rakentamiseen ja käyttöön. Sisäpohjan seinämä voidaan eristää sekä sisä- että ulkopuolelta. Jos se on asunto, se voidaan eristää omistajan pyynnöstä, ja jos se on kotitaloushuone, sisustus tai kipsi riittää ilman eristämistä. Betoniseinien asentaminen edellyttää sementtilaastin käyttöä asennettaessa. Jos asennat koriste-esineitä sisätiloihin, käytä liimaa, silikonia tai sementtilaastaria.

Seinien betonipinta talossa edellyttää, että asennat ja asennat tekniset elementit kunnolla seinämiin: pistorasiat, jalusta, kehykset jne.

Rakennuselementtien asianmukainen asennus

Miten vasaraa kynsi konkreettiseen seinään? Tämä vaatii tikkaita ja asennusapua. Kynsien tarkka sijainti on merkitty seinäpintaan ja tukipinta leikataan seinään asennuspistoolin avulla. Suurten rakenteiden asentamiseksi betoniseinään on käytettävä vähintään 10 mm halkaisijaltaan kiinnitetyillä kielekkeillä, joiden seinämän pinta on vähintään 100 mm. Jos asennetaan kevyitä rakenteita, käytä 8 mm halkaisijaltaan ankkuria, jonka seinässä on vähintään 30 mm: n syvennys. Rakenteiden kokoonpanossa on suositeltavaa käyttää liima-ainetta voiteluun tikkaiden reikiin kuorman turvallisen pitämiseksi.

Asentaminen podrozetnikov betoniseinään liittyy erityinen vastuu, koska laiton asennus podozetnik johtaa sen menetyksen seinästä sekä johdotus. Muoviseinämiä käytetään betoniseinissä. Pohjalevyn halkaisijan mukaan seinään porataan reikä käyttäen pistoolia ja hampaita sisältävää reikää ja pinta puhdistetaan. Tämän jälkeen alikuvaaja on asennettava seinään, jolloin aiemmin jännitteettömät johdot on vedettävä ulos alemmasta pistorasiasta. Jos reikä ei ole, voit leikata sen itse rakennusveitsellä. Kiinnitä kiikari seinään käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja, jotka valmistetaan kiikun avulla. Asennus podrozetnikov betoniseinä on valmis.

Asennus podrozetnikov betoni seinään

Kuinka kiinnittää jalusta betoniseinään? Liittämällä jalusta betoniseinään, tarvitset: poranterän, tangon, ruuvit. Ennalta merkityssä paikassa seinälle porataan reikä poraamalla jalusta. T. e, porataan ja seinä ja jalusta samanaikaisesti. Porakruunu on valittava tapin mukaan. Kiinnitys betoniseinään on sijoitettava noin 40-60 cm: n etäisyydelle. Ruuvi tai kynsi kiinnitetään tukipintaan seinään.

Päätelmä aiheesta

Kun kaikki vaatimukset täyttyvät, on helppo tehdä polymeeripäällysteistä betonia. Tärkeintä on noudattaa ohjeita ja silloin ei ole ongelmia.

Polymerbetoni tekee sen itse

Polymeeripäällyste sisältää tavanomaisten komponenttien (hiekka ja sementti) lisäksi lisäksi sideainetta - kuumakovettuvat orgaaniset hartsit. Käytetään enimmäkseen furaanisia, epoksi- ja tyydyttymättömiä polyesterihartseja. Täyteaineita ovat murskattu kivenfraktio 20-50 ja hieno hiekka, joiden raekoko on alle 5 millimetriä. Peruskomponenttien tuntemisella ei ole vaikeaa valmistaa polymeerisbetonia omiin käsiisi.

Koostumuksen ominaisuudet.

Polymeeribetoni eroaa muista betonityypeistä koostumukseltaan orgaanisten hartsien läsnäollessa, mikä edellyttää, että kun se valmistetaan omilla käsillään, suoritetaan tiettyjä toimenpiteitä, jotka liittyvät niiden valmistamiseen sekoittumiseen ja polymerointiin. Hartsin kulutuksen vähentämiseksi sideaineessa lisätään hienojakoista täyteainetta, jonka partikkelikoko on korkeintaan 0,15 millimetriä. Kvartsi-, bariti- tai andesite-jauhoja voidaan käyttää sellaisenaan täyteaineena.

Lisäksi polymeeripäällysteiden, pehmittimien, liuottimien tai ohenteiden valmistukseen lisätään pinta-aktiivisia aineita sen koostumukseen. Pohjimmiltaan saippuoitunut puu-hartsi (LMS) toimii pinta-aktiivisena aineena. Sen käyttö ei ainoastaan ​​edistä hiukkasten pinnan parempaa valmistusta ja adheesion lisääntymistä. Kun LMS tulee liuoksen koostumukseen, syntyy huokosten muodostumisprosessi, jonka tuloksena on polymeerisen betonin lämpöeristysominaisuuksien paraneminen.

Lisäksi käsin valmistettuun polymeeripäällysteeseen voidaan lisätä väriaineita, palonestoaineita, antiseptisiä aineita ja muita lisäaineita.

Raskaiden täyteaineiden pitoisuudesta riippuen valmistettu polymeerivalmiste on jaettu erittäin raskas (2,5-4 t / m3), raskas (1,8 - 2,5 t / m3), kevyt (0,5 - 1, 8 t / m 3) ja ultrakevyt (alle 0,5 t / m3). Jokainen näistä polymeeripäällysteistä käytetään omiin tarkoituksiinsa. Painavampaa luokkaa käytetään perustusten ja tukirakenteiden rakentamiseen, kevyempi - apuvälineisiin.

Liuoksen valmistuksen tekniikka.

Ennen kuin valmistat polymeerin betonia omilla käsillä, sinun on valmisteltava alkuperäiset komponentit. Kaatopaikka tai sora on pestävä perusteellisesti ja puhdistettava epäpuhtauksista. Sen jälkeen sinun on annettava sen kuivua. Kosteus ei saa olla yli 1 prosenttia. Kostealla murskakivellä ei ole hyvää tarttuvuutta, ja materiaalin lujuus vähenee. Hiekka on siivilöity erillään kivistä ja ulkonäöstä. Märkä hiekka on kuivattava etukäteen.

Polymeeristen betonikomponenttien lastaus valmistettaessa sitä omiin käsiisi tulisi tapahtua tiheyden kasvaessa. Sementti ladataan ensin, sitten hiekka ja sitten murskattu kivi. Kuormitettuja komponentteja sekoitetaan lisäämättä vettä kahdeksi minuutiksi ja suljetaan vedellä, minkä jälkeen valmistetaan sekoittaen. Hartsi esipehennetään haluttuun viskositeetin asteeseen lämmön tai liuottimen avulla, lisätään ei-stabilointiaineeseen, pehmittimeen ja muihin tarvittaviin lisäaineisiin.

Sekoittamista tehdään erikseen hiekasta, roskista ja sementistä. Näin voit saavuttaa koostumuksen yhtenäisyyden ja laadukkaiden seosten valmistuksen, mikä parantaa polymeerisen betonin laatua. Sideaineen liuosta lisätään, ns. Mastiksi lisätään suljettuun liuokseen ja sekoitetaan. Orgaanisten hartsien läsnäolo sideaineessa johtaa kovettumisprosessin kiihdyttämiseen.

Kun keittämällä polymeeripäällysteitä omilla käsillä, on välttämätöntä tuottaa tarvittava määrä materiaalia, jotta se voidaan asettaa välittömästi muotoon tai muottiin.

Mikä on polymeerinen betoni?

Polymeeribetoni (kutsutaan myös valettu tai keinotekoinen kivi, polymeerisementti, betonipolymeeri ja muovinen betoni) on vaihtoehtoinen betoniseos, jossa käytetään vakio sideaineen sijasta polymeeriä (synteettistä hartsia). Tämän komponentin ja halvempien kivennäisaggregaattien ansiosta koostumukselle on tunnusomaista korkea kosteus ja paleltumiskestävyys, mutta samaan aikaan valukivien hinta on alhaisempi. Katsotaanpa tarkemmin: polymeerinen betoni - mikä se on ja onko se todella hyödyllistä käyttää tätä materiaalia rakentamisessa korvauksena tavallisesta betonista?

Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen, aluksi selvitämme, mihin komponentteihin muovinen betoni kuuluu.

Polymeerisen betonin koostumus

Leijonan osuus polymeerisementin koostumuksesta on aggregaatti ja se lisätään välittömästi kahteen tyyppiin:

 • Maa - talkki, grafiittijauhe, andesiittijauho, jauhettu basaltti, kiilto ja muut raaka - aineet.
 • Karkea - sora, murskattu kivi, kvartsihiekka.

Se on tärkeää! Castin tuotannossa ei voida käyttää metallipölyä, sementtikermaa ja liitua.

Hartsia käytetään "liimaus" -komponenttina:

 • furanepoksi (täytettävä TU 59-02-039.13-78 vaatimukset);
 • furfurolacetoni (FAM), joka täyttää standardit TU 6-05-1618-73;
 • urea-formaldehydi (täyttää GOST 14231-78: n vaatimukset);

Polyesterihartsia käytetään usein hylsyn tiivistämiseen, koska se on halvempaa kuin muut. Sallitaan myös käyttää metyylimetakrylaattimonomeeriä (metyyliesteriä), joka täyttää GOST 16505: n vaatimukset.

Lisäksi valukivellä on kovettavia aineita, pehmittimiä ja väriaineosia. Niiden on myös täytettävä kemiallisten lisäaineiden vaatimukset (GOST 24211).

Komponenttien lukumäärästä ja tyypistä riippuen voidaan saavuttaa eri laatua oleva polymeeripäällyste.

Polymeerisen betonin lajit

Riippuen siitä, minkälainen aggregaatti (tai sen murto-osa) olet lisännyt valukiviliuokseen, saat materiaalin sekä kevyiden koristeelementtien luomiseen että massiivisempien rakenteiden rakentamiseen.

Tällä perusteella erotetaan seuraavat polymeeripäällystetyypit:

 1. Erittäin raskas Tällaisen betonin tiheys on 2,5-4 t / m3. Vähintään 2-4 cm: n kokoisia komponentteja käytetään erittäin raskaiden rakennusmateriaalien aggregaatteihin. Tämäntyyppistä betonia käytetään rakenteilla, jotka ovat suuressa paineessa (tukirakenteet, perustukset).
 2. Raskas (tiheys 1,8-2,5 t / m 3). Tällainen rakennustyyppinen muovibetoni sopii marmorin ja muiden kalliiden kivien jäljittelevien koristeellisten valukivien valmistukseen. Raskas polymeerikomponentin koko ei saa olla yli 2 cm.
 3. Helppoa. Koska tällaisen materiaalin tiheys on 0,5-1,8 t / m 3, sitä kutsutaan tavallisesti rakennus- ja lämmöneristysluokan betoniksi. Tämäntyyppisellä betonilla on korkea lämmön säästö. Valmisteen täyteaineena käytetään samaa osaa kuin raskas polymeeripäällyste, vain sen määrä muuttuu.
 4. Ultrakevyt. Tällaisen koostumuksen tiheys on 0,3-0,5 t / m3, joten sitä käytetään lämmöneristystoiminnassa ja sisäisten väliseinien rakentamisessa. Täyteaineena useimmiten käytetään useampia siruja, perliittejä, korkkia ja polystyreeniä, jonka murto-osa on korkeintaan 1 cm.

Hyödyllisiä! Polymerbetonia käytetään useimmiten valmistukseen: keittiö työtasot, altaat, ikkunalasit, sarakkeet, portaat, monumentit, tulisijat, suihkulähteet, lattiat, maljakoita ja paljon muuta.

Siellä on myös kevyin keinokivi, jonka täyteaine on kooltaan enintään 0,15 mm. Tätä materiaalia on käytetty koriste-elementtien valmistuksessa.

Polymeerisen betonin ominaisuudet

Jos verrataan betonipolymeeriä tavalliseen betoniin, on syytä huomata, että monissa sen ominaisuuksissa koostumus lisää hartseja ja ohittaa tavalliset seokset. Polymerbetonilla on seuraavat ominaisuudet:

 • tiheys - 300-3000 kg / m 3;
 • vastustuskyky pakkaukselle - 50 - 110 MPa;
 • taivutus opposition - 3-11 MPa;
 • hankaus alueella 0,02-0,03 g / cm 2;
 • lämpötilaraja - 60 - 140 0 º;
 • elastisuus - 10 000 - 40 000 MPa;
 • lämmönjohtavuuskerroin - 0,05-0,85 W / m · K;
 • kosteuden imeytymisen määrä - 0,05-0,5%;

Polymeerisen betonin lujuusominaisuudet ovat 3-6 kertaa korkeammat kuin tavallisella betonilla. Sama pätee vetolujuuteen, joka on lähes 10 kertaa suurempi betonipolymeerissä.

On myös syytä harkita nykyaikaisen betonikoostumuksen kemiallista passiivisuutta, joka määräytyy GOST 25246-82: n mukaan. Tästä sääntelyasiakirjasta ilmenee, että betonikomponenttien kemiallinen kestävyys typpihapoksi on 200 ° C: ssa vähintään 0,5% ja kloorivetyhappoa, ammoniakkia tai kalsiumliuosta vähintään 0,8%.

Tämän perusteella voimme päätellä, että polymeeristä valmistettu betoni, jossa hartseja valmistetaan, on kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan erilaisten esineiden rakentamiseen.

Valukivien edut ja haitat

Polymerisementtiä käytetään usein rakenteiden rakentamisessa, joita ei voida valmistaa tavallisesta betonista sen haurauden vuoksi. Polymeerikoostumuksen vuoksi rakenteet ovat vähemmän alttiita muodonmuutokselle tai tuhoutumiselle.

Lisäksi polymeeripäällysteellä on seuraavat edut:

 • Koska betonipolymeerin korkea vedenkestävyys ja stabiilius ääriolosuhteisiin on suuri, vesipisarat lopputuotteessa ovat lähes välittömästi haihtuneet, mikä johtaa halkeamien ja muiden vikojen muodostumiseen.
 • Polymeerisementin pinta pysyy tasaisena koko käyttöiän ajan, mistä johtuen polymeerisen betonin tuotteet eivät pääse likaantumaan.
 • Värivaihtoehtoja voit luoda tämän materiaalin tuotteita, jotka on tyylitelty kalliiksi luonnonkiveksi (graniitti, marmori ja muut).
 • Materiaali on kierrätettävissä ja mahdollistetaan betonipolymeerin uudelleenkäyttö.
 • Rakenteet tästä kevyestä betonista eivät tarvitse lisäkäsittelyä.

Jos puhut nykyaikaisen materiaalin puutteista, kannattaa korostaa seuraavia haittoja:

 • Polymeerisen betonin palavuus.
 • Joidenkin sitovien komponenttien korkeat kustannukset (jos käytät maaperäjauhoja täyteaineena, kustannukset pienenevät merkittävästi).
 • Myyntiin ei ole aina mahdollista löytää kaikkea tarvetta tällaisen koostumuksen tuottamiseksi.

Puolet polymeerisen betonin tuotannosta on syytä harkita mahdollisia vaihtoehtoja tällaisen betonin valmistamiseksi.

Valukivien valmistusmenetelmät

Betonipolymeerin valmistusmenetelmä voi olla jatkuva tai jaksoittainen.

Jatkuva tuotanto

Tässä tapauksessa puhumme laajamittaisesta tuotannosta, josta sinun on hankittava sopivat laitteet:

 • Vibro-pöytä
 • Sekoittaja.
 • Kompressorijärjestelmä pistoolilla.
 • Silikonimatriisi.
 • Pakokaasujärjestelmä.
 • Hiomakoneet ja kiillotuskoneet.

Jotta saat kaiken tarvittavan, sinun on käytettävä noin 250 000 ruplaa. Vaikka olette sitä mieltä, että valmistat itse laitteita, kalliimmat työkalut on ostettava. Siksi emme lopu tähän tuotantotapaan ja pidä edullisempaa tekniikkaa.

Polymeerisementin valmistus kotona

Tietäen, mikä polymeeripäällyste on, on ilmeistä, miksi tätä materiaalia käytetään useimmiten pöytälevyjen ja koristeelementtien tuottamiseen maakuvioon. Onneksi sen "koti" tuotantoa varten tarvitset erikoislaitteita.

Polymeerisementtien tekeminen omiin käsiisi:

 1. Huuhtele ja puhdista kokonaisuus. Sen jälkeen kuivaa se, kunnes roskan tai soran kosteuspitoisuus on 0,5-1%. Jos käytät märkäraaka-ainetta, valmiin tuotteen lujuus vähenee.
 2. Siivota hiekka ja poista epäpuhtaudet siitä.
 3. Kaada seos betoniseokkiin ensin, hiekkaa ja kasaa ja sekoita komponentit 2 minuuttia.
 4. Lisää vettä ja sekoita uudelleen.
 5. Pehmeä sideaine (hartsi) liuottimella tai yksinkertaisesti kuumentamalla kiinteää massaa.
 6. Lisää muoviaine, stabilisaattorit ja muut komponentit hartsiin. Sekoita ne erillään massasta 2 minuuttia.
 7. Lisää kovettajaa.
 8. Sekoita kaikki ainekset vähintään 3 minuuttia, kunnes saat kermainen seos.
 9. Kaada seos vahapakattuun matriisiin tai valmistettuun muottiin. Yritä täyttää heti kokoelman koko, joka täyttää lomakkeen kokonaan. Polymeeribetoni asetetaan hyvin nopeasti, joten sinun on toimittava nopeasti.
 10. Tasaa pinta ja kompakti seoksen värähtelytyöpöydällä.
 11. Odota päivä ja poista lopullinen tuote matriisista.

Tällöin polymeerisen betonin tuotantoa voidaan pitää valmiina.

MirTesen

Artikkeli tarjoaa vaiheittaisen master-luokan perinteisten kokoisten käsintehtyjen työtasojen valmistukseen. Tämän oppaan avulla voit luoda "ikuisen" pöydän, joka on valmistettu keinokivestä.

Polymeerikiven (tai keinotekoisen graniitin) epäilyttävä etu on kyky tehdä yksinkertainen tuote kotona. Tämä ei vaadi erikoislaitteita - vain käsityökaluja kotiteatterista. Kerromme, kuinka voit luoda yksinkertaisen kevyt työtason, jonka pinta-ala on noin 1,2 neliömetriä. m ja paksuus 30 mm taloudellisessa versiossa.

Työlle tarvitaan:

 1. Inventointi - useita puhtaita kauhoja, lastalla, mittaussäiliöitä.
 2. Työkalu on mikseri, kompressori ilmakuivalla (lisävaruste), tärytystaulu (valinnainen), bulgarialainen ja mörssi.
 3. Valmis matriisi - yksinkertaisen pöytälevyn ensimmäiseen prototyyppiin, voit koota tietyn syvyyden (30 mm) laatikon.
 4. Kosteudenkestävä vaneri (ei laminoitu!), Leikattu tulevan pöytälevyn muotoon on 30 mm pienempi. Levyn paksuus on yhtä suuri kuin pöytälevyn paksuus miinus 15 mm, so. 30 - 15 = 15 mm. Levyllä on oltava Ø 20 mm: n reiät, joiden korkeus on 100-150 mm. Rakenna vaneripinta, tee syvä lovi.
 5. Päällystekerroksen materiaalit (3 litraa valmiin seoksen osalta):
  • läpinäkyvä gelcoat spray (tai "harjalla") - 2 l;
  • valkoiset komposiittirakeet - 0,2 l; harmaa - 0,4 l; musta - 0,4 l;
  • kovete Luperox K-1 - 0,04 l.
 6. Materiaalit itse polymeeribetonille (15 litraa valmiin sekoituksen osalta):
  • polyesteri valukerros - 5 l;
  • alumiinihydroksidi - 2 litraa;
  • pover - 9 l;
  • kovetetta Luperox K-1 - 0,03 ml.
 7. Valukerroksen materiaalit (5 litraa valmiin sekoituksen osalta):
  • valettu hartsi - 4 l;
  • alumiinihydroksidi - 1,5 litraa;
  • pigmenttipastaa - 0,02 l;
  • kovete Luperox K-1 - 0,03 l.

Työjärjestys

Vaihe yksi. Viimeistelykerroksen piirtäminen. Sitä käytetään ensin, koska matriisin läheisyydessä. Tämä kerros on gelcoat. Ruiskutajektorin puuttuessa voit purkaa seoksen matriisiin ja napauta mallet. Huomaa, että tämä vaatii geelikuvun, joka on merkitty "harjan alla" tai vastaava maininta ohjeessa.

Spray Granit -menetelmä. Kaikki komponentit (gelcoat, rakeet ja kovete) sekoitetaan huolellisesti ohjeiden mukaisesti ja lisätään ruiskutussäiliöön. Voit käyttää säiliötä säiliön sijaan. Pistoolin suuttimen on oltava läpimitaltaan vähintään 2 mm. Sitten ruiskutetaan matriisiin 5 mm kerroksen muodostamiseksi. Ulkopuolella kerros näyttää harmaalta graniittiselta. Ulkonäköä voidaan muuttaa, muuttuen rakeiden mittasuhteita.

Vaihe kaksi. Sen jälkeen kun gelcoat on kuivunut, on mahdollista sijoittaa itse polymeeripäällyste, tarkemmin, asentaa se vaneri päälle. Yhdistä kaikki komponentit yhteen (lisää kovetinta viimeiseksi!), Kaada 5-6 mm gel-päällysteen yläosaan ja asenna vaneri. Seosta tulisi myydä reikien läpi, ja levyn yläosa tulisi upottaa 5-10 mm matriisin reunoilta. Kohdista levy arkun tasolla ja poista ylimääräinen liuos.

Kaikkien betonituotteen (ilman vaneria) valmistusta varten on vahvistettava lasiverkko joka 10-15 mm: n välein.

Kolmas vaihe. Kun polymeeripäällyste on kuivunut, täyttökerros olisi asetettava. Tätä varten sekoitamme kaikki osat ja täytämme vanerin matriisiin. Kaikki "nestemäiset" toimivat huolellisesti koputtamaan mönkijä, poistamalla ilmaa. Tuote voidaan purkaa 1 tunnin kuluttua.

Vaihe neljä. Hiomaan hiomakoneen reunat ja maalaa tarvittaessa työtaso.

Tässä tapauksessa vaneriä käytetään kevennys- ja vahvikekerroksena, lisäksi se vähentää rakentamisen kustannuksia. Voit myös luoda pesuallas, mutta tämä vaatii lisävarusteita - kokoontaitettavat muodot ja värähtelevän pöydän.

Työtasot tehty keinokivestä

Polymerbetonin uppoasut - askel askeleelta video

Työtasojen laskenta

Edellisessä artikkelissa teimme vertailevan analyysin komponenttien kustannuksista. Alla oleva taulukko laskee työtasojen valmistukseen tarvittavien materiaalien likimääräiset kustannukset.

Polymeeripäällysteiden valmistusteknologia ja sen valmistuksen valmistus

Polymerbetoni (aka casting stone) on materiaali, joka yhdistää luonnonkiven lujuuden ja kauneuden kohtuulliseen hintaan (halpojen mineraalivalmisteiden ansiosta) ja helppokäyttöisyyden. Mahdollisuus käyttää käytännöllisesti katsoen kaikkia aggregaatteja (hiekka, graniitti ja marmoripihdit, lasi ja monet muut) takaa erilaisia ​​polymeerituotteita. Ja polymeerisen sideaineen läsnäolo tekee niistä kestäviä, vastustuskykyisiä pakkaselle, vedelle ja ylikuumenemiselle.

Tarkastellaan tyypillisiä polymeerituotannon teknisiä prosesseja sekä mahdollisuutta luoda se itsellesi.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä

Mitä tarvitaan?

Tuotteen hankkiminen edellyttää:

 • Täyteaine on melko suuri osa (hiekka, murskattu kivi, karkeasti jauhettu lasi).
 • Lisää hienoja hiomakomposiitteja, mikä vähentää materiaalin kustannuksia. Se on grafiitti-, kvartsi- tai andesite-jauhe.
 • Binder - se tarvitsee noin 5 prosenttia. Tässä ominaisuudessa käytetään yhtä polymeerihartseista. Esimerkiksi polyesteri (tyydyttymätön), urea-formaldehydi, furaani, epoksi.
 • Kovetteet, pehmittimet, erikoismoduu- tivalmisteet, väriaineet.
 • Voiteluaine muotojen ja gelcoatin erottamiseksi ulkopinnoitteelle.

Tuotantomenetelmät

Tuotantoprosessi voi tapahtua jaksottaisella tai jatkuvalla tekniikalla.

 • Ensimmäisessä tapauksessa materiaalin valmistukseen käytettävät säiliöt on pestävä jokaisen täydellisen syklin jälkeen. Mutta on mahdollista tehdä polymeeripäällyste tavallisimmalla kauhalla tai betonisekoittimella.
 • Jatkuvaa tekniikkaa käytetään lähinnä suurissa teollisuuksissa. Samanaikaisesti ne toimivat harmonisesti, järjestävät yhden ketjun, erikoisruiskuvalukoneet, annostelijat ja automaattiset sekoittimet.

Seuraava video kertoo kevyen polymeerikiven valmistuksesta ja ruiskutuksesta:

prosessi

Valukivikappaleiden valmistukseen tarvitaan muoto, joka on hyvin pinnoitettu erityisellä irrotusaineella (muuten lopputuotteita ei poisteta). Lomake voidaan valmistaa silikoni-, lasikuitu-, metalli- tai jopa lastulevystä (budjettiasetus).

 1. Halutun värin geelimaali levitetään erotuspastaa.
 2. Lomakkeen sisäpuolelle asetetaan komposiittiseos, joka koostuu edellä mainituista ainesosista, jotka on aiemmin hyvin sekoitettu betonimyllyssä. Suurilla teollisuusaloilla, joissa volyymit ovat hyvin kiinteitä, seos saatetaan muotoon käyttämällä levittimellä. Jos tuotteet ovat pieniä ja prosessi on määräaikainen, niin se tehdään manuaalisesti.
 3. Nyt on välttämätöntä, että asetettu seos altistuu tärinälle (tärinä tiivistys). Tämä menettely kestää noin kaksi minuuttia. Tehtaalla tämä on resonoiva tärinälevy, pienessä tuotannossa - värähtelevässä pöydässä.

Seuraavassa kuvataan koneista, muotteista ja muista laitteista, jotka tuottavat polymeeriseoksista valmistettuja tuotteita.

Vaaditut laitteet

Valinnan ominaisuudet ja kustannukset

Ne, jotka haluavat pyrkiä jatkuvaan teknologiaan ja kiinteisiin määriin, jotka ovat organisoineet laajamittaista teollisuustuotantoa, tarvitsevat erityisiä kuljetinlaitteita. Joka sisältää koneita annosteluun, sekoittamiseen, valuun, hienosäätöön sekä koneistettuun varastoon.

Kaikki tämä maksaa siistin summan useita miljoonia dollareita. Jos rajoitamme vain "avaimet käteen" laitteisiin, kustannukset ovat huomattavasti pienemmät - 30 - 50 tuhatta dollaria.

Mutta ei aina ole mahdollista löytää rahaa ostaa, varsinkin vaikeassa aikataulussa. Voit kuitenkin tehdä vielä vähemmän. Jos ostat kaikki tarpeelliset koneet ja muut asiat erikseen. Ja jotain tekemään itsesi. Lisätietoa tästä vaihtoehdosta.

Luettelo laitteista ja laitteista

Joten tässä on luettelo laitteista ja laitteista, joita ilman se ei voi tehdä:

 • Vibrotable - ready maksaa noin 27 tuhatta ruplaa. Jos haluat säästää rahaa, kiinnitä pöytä itse käyttämällä kahden millimetrin metallikulmat (60s). Hitsauta teollisuus-tyyppinen värähtelijä pöydälle - se on sitä.
 • Sekoitin, joka yhdistää kaikki ainesosat yhtenäisessä seoksessa. Jos ostat voimakkaan eurooppalaisen laadun tyhjiölaitteen, sinun on annettava noin 10 tuhatta dollaria. Mutta voit käyttää kotimaista mikseriä tai rakennussekoitinta. Se on paljon halvempaa - kustannukset riippuvat äänenvoimakkuudesta ja tehosta. Jopa halvempaa on tehdä sekoittimesta itsensä rauta-tynnyristä ja sähkökäyttöisellä vaihteistolla.
 • Tarvitaan myös kompressorijärjestelmä pistoolilla. Ilman sitä ei ole mahdollista käyttää gelcoat-pinnoitetta tarkasti. Aseen hinta on 50-100 dollaria. Voit ottaa auton kompressorit - kaksi ZIL: n kappaletta riittää. Ne on yhdistetty rinnan ja kiinnitetty vahvaan kehykseen kiinnitettyihin metallipaneihin.
 • Lasikuitu- tai silikonimuodot eivät ole vielä laajalti saatavilla. Ne voidaan tilata tietyille tuotteille (esim. Ikkunalaudat) erikoistuneelle yritykselle. Tai tehdä lomakkeet itse, alkaen halvemmasta materiaalista - laminoitu lastulevy.
 • Ilman epäonnistumista tarvitaan poistoilmavaippa - casting-vaiheessa tuotannolle on ominaista haitalliset höyryt. Näin saamme myös henkilökohtaisen suojan: käsineet, hengityssuojaimet.
 • Viimeistelyyn tarvitaan sähkötyökaluja: hionta- ja kiillotuskoneet. Ja vielä pora, jyrsijä, bulgarialainen, jyrsin (jos tarpeen).

Emme kuvaa päästöjä ilmakehään polymeerisen betonin tuotannosta.

Toinen videon tuotantomenetelmä kuvataan toisella videolla:

Tällaisesta tuotannosta peräisin olevat ilman päästöt

Kuten edellä mainittiin, valun aikana haitallisten komponenttien vapautuminen on läsnä.

 • Erityisesti se on styreeni, joka sisältyy sideaineina käytettäviin hartseihin. Heti kun avataan hermeettisesti suljettu säiliö tällaisella hartsilla, alkaa myrkyllisen kaasun haihtuminen.
 • Lisäksi kovete on myös erittäin vaarallinen (yleensä se on metyylietyyliketoniperoksidi). Se ei kuitenkaan ole epästabiili ja vaatii ainoastaan ​​käsien suojaamista kumihansikkailla.

Nämä tosiasiat pakottavat polymeeripäällysteen valmistajat varovaisesti valulaitteeseen, jolloin se on ilmatiivis, asentamalla voimakas pakoputkisto pöydän yläpuolelle, unohtamatta omaa suojaansa (hengityssuojain). Ja jos kaikki nämä toimenpiteet havaitaan, ja huppu poistuu, ilmakehään ei pääse päästöjä (koska huone on ilmatiivis).

Jos haluat oppia tekemään elastisesta polymeerisestä betonista (omalla kädelläsi), lue alla.

DIY luominen

Ja nyt puhumme siitä, kuinka tehdä pieniä esineitä muodikkaasta valukivestä itsekin vähimmäisvarojen kustannuksella. Esimerkiksi se voi olla kukkaruukkuja, pöytälevyjä, ikkuna-ikkunoita (erityisen suosittu, koska ne ovat lämpimämpiä kuin marmori tai graniitti).

Tilojen valinta ja sen järjestely

Ensin sinun täytyy miettiä tilaa - tarvitset noin 80 neliömetriä kokonaispinta-aluetta. On toivottavaa jonnekin sopivan talon laitamilla huolehtia. Ja 12 neliömetriä on välittömästi suljettava valulaitteelle, ja sinun täytyy yrittää tiivistää kaikki halkeamat mahdollisimman paljon. Styreeni ei virtaa.

Keskellä tätä huonetta teemme pöydän rungon rautaa kulmista, peittämällä se pöytälevystä lastulevystä. Me altistumme sen pintatasolle - tämä on tärkeää! Pöydän yläpuolelle asetetaan huppu - metallikotelo sähkömoottorilla.

Jotta se valaistu, kiinnitämme loistelampun päälle. Seuraavassa huoneessa laitamme saman pöydän - viimeistelyyn ja muuhun työhön. Täällä laitamme työkalun ja astioiden kalkin ja hiekan kuivaukseen.

Tarvittavat raaka-aineet

 • Kvartsihiekka (pakattu 20 kilogrammaan). Se on kuivuttava hyvin.
 • Seulottu liitu - se on myös kuiva.
 • Polyesterihartsia - 20 litran kauha on ostettu.
 • Kovete, gelcoat, erotuspastaa.

Valmistusprosessi

 1. Se vie puhtaan muovisäiliön sekoittaen, 450 watin punssiin ja rakennesekoittimeen (kiinnitämme sen lävistämällä hitsaamalla reiän lävistämiseen - saamme sekoittimen).
 2. Teemme lomakkeesta laminaattilevyistä, jolloin se taittuu. On kätevää käyttää erottavaa tahnaa harjalla, hankaamalla ne nailon sileällä.
 3. Gelcoat laimennetaan hartsilla (lisäämällä 10 prosenttia) ja levitetään huiluharjalla. Teemme sen kahdesti. Seuraamme, että hiukset siveltimestä eivät ole juuttuneet.
 4. Sekoitetaan puhtaassa ämpärin hartsissa kovetteen kanssa, lisätään 15 prosenttia liitua ja sitten hiekkaa. Massan tulee olla viskoosi. Vedä ilmakuplia ajoittain koskettamalla ämpärää lattialla.
 5. Valmistuksen jälkeen kaada liuos muottiin. Nyt sileä pinta: kaksi ihmistä ottaa kätensä lomakkeeseen (joka on aina varustettu kahvoilla) ja nostamalla sitä työnnä se pöydälle. Seos jätetään (40 minuuttia) ja jätetään valulaite.
 6. Kovettamisen jälkeen "kumi" -tilaan - se voidaan määrittää erittäin kuumalla pinnalla ja erityisellä äänellä, kun sitä käytetään - poista tuote muotista (irrota se) ja käännä se valupuolella alaspäin. Anna sen kovettua kokonaan, sitten jauhaa ja kiillottaa.

Tietoja oman polymeerin konkreettisesta tekemisestä avioeron kanssa kerro seuraavalle videolle:

Kuinka tehdä polymeeripäällysteet omilla kädilläsi - tekniikka tehdä täydellinen pinta

Tekijältä: Hei, rakkaat lukijat. Yritämme seurata kaikkia kehittyneitä rakennustekniikoita ja kattaa ne sivuillamme. Tällä kertaa puhumme polymeerisestä betonista tai "keinokivestä".

Materiaali on luotu Yhdysvalloissa, ja nykyään Euroopassa ja Venäjällä kehittäjät ovat aktiivisesti käyttäneet asunto- ja kodinhoitohuoneita, kodinhoitotuotteita, veistoksia sekä huonekalujen valmistusta. Sen kysyntä on kuluttajalle vaikea tehtävä: onko mahdollista tehdä polymeerisekoituksia omiin käsiisi?

Loppujen lopuksi valmistusmenetelmä vaatii erittäin erikoistunutta osaamista ja taitoja. Tutkimme päällysteen teknisiä ominaisuuksia ja määrittelemme, miten itsenäisesti tehdään polymeeriset betonit ilman houkutusta rakentajia.

Materiaaliominaisuudet

Polymeeribetoni yhdistää nykyaikaisen teknologian saavutukset ja perinteiset tavanomaisen sideaineen sementin tai silikaatin sijaan - tässä seoksessa käytetään polymeeriä (aineen toinen nimi on synteettinen hartsi). Epoksi-, furaani- ja tyydyttymättömien polyesterihartsien tuotannosta johtuen polymeeripäällyste hankkii erottuvat tekniset ominaisuudet.

Polymeerisen betonin tyypit

Riippuen uuden sukupolven betonin koostumuksesta, tehtävistä ja teknisistä ominaisuuksista on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • polymeerisementistä. Näyttää betonin suuren lujuuden ja sen avulla voit käyttää sitä tiilien, laattojen ja jopa kenttien rakentamisen aikana;
 • muovinen betoni. Sillä on erinomainen vastustuskyky happo-emäksille ja lämpötilan epätasapainon reaktioille;
 • betonipolymeeriä. Valmis polymeerilohko, joka on kyllästetty monomeereillä, on ominaista kestävyys, kestävyys ja on osoittautunut äkillisillä lämpötilan muutoksilla.

Lisäksi rakennustöistä riippuen polymeeripäällyste voidaan täyttää ja luurangon molekyyli. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus sisältää orgaanisia materiaaleja, kuten kvartsihiekkaa, murskattua kiveä, soraa. Toisessa betoni on täynnä polymeerisiä aineita.

Polymeeribetonia käytetään monilla rakennuskentillä:

 • betonipinnoitteena ja lattialämmityksen suojaamiseksi;
 • käytettäessä suuritehoisia tiiliä ja koristeellisia julkisivuja;
 • kuten säänkestävä maalausmateriaali;
 • kastelu- ja rappaustyöt;
 • liimausratkaisuina laattoihin.

Polymeerisen betonin ominaisuudet mahdollistavat sen käytön arkkitehtonisia ja koristeellisia kohteita, tukirakenteita ja jopa huonekaluja.

rakenne

Materiaalin etu on sen demokraattinen hinta verrattuna perinteiseen betoniin ja erinomainen suorituskyky. Polymeeriseoksen komponentit:

 • hieno tuhka - käytetään sideaineena;
 • modifioijat (kovettajat) - auttavat varmistamaan polymeeriryhmän nopean jähmettymisen;
 • Kalsiumhydroksidi, silikaatti tai nestemäinen lasi - käytetään suorituskyvyn parantamiseen;
 • suuri murto-osa (murskattu kivi, hiekka, murskattu lasi) ja hieno (grafiitti, andesite, kvartsi) täyteaine.
 • vettä.

Olemme esittäneet reseptin perus koostumuksen, mutta tämä ei tarkoita sitä, ettet löydä muita komponentteja Internetissä tai keskustellessasi kokeneen kehittäjän kanssa. Rakentajat ovat jatkuvasti etsimässä täydellistä reseptiä, joka suorittaa tehtävät.

Ympäristöystävällinen materiaali

Polymeerisen betonin ekologisesta osasta on kirjoitettu paljon, mutta silti on huolestuttavaa. Syy epäluottamus on aineosissa (styreeni ja kovete) ja valmistusprosessissa.

Styreeni on sideaine polymeeriseoksessa. Se sisältyy hartseihin, ja heti kun avaamme ilmatiiviit säiliöt aineella, tunnemme välittömästi myrkyllisen kaasun haihtumisen.

Metyylietyyliketoniperoksidia käytetään yleensä kovetusaineena, se on myös vaarallista ihmiskehoa varten ja vaatii lisäsuojaa kädet ja kasvot.

Vaarallisista aineosista koostuvien polymeeripäällysteiden koostumuksesta huolimatta, kun noudatetaan henkilökohtaisen turvallisuuden, sovellustekniikan ja hyvin suunnitellun ilmanvaihdon sääntöjä, on mahdollista saada aikaan tuloksia ja täydellistä myrkyllisten höyryjen aiheuttamia samentumia.

Materiaalien edut

Polymeerisen betonin positiivisia ominaispiirteitä eivät ole täysin arvokkaita kehittäjille, joten tarkastelemme yksityiskohtaisesti materiaalin etuja:

 • demokraattinen hinta;
 • materiaalin nopea kovettuminen - kaksi kertaa nopeammin kuin perinteinen betoni;
 • helppo asentaa, jalostaa ja leikata;
 • pienen kutistumisen kuivauksen jälkeen;
 • korkea vastustuskyky suuritehoisille kuormille, reaktio happo-emäsympäristöön ja kemiallisiin koostumuksiin;
 • lämpötilan vaihteluiden, kausittaisten ilmasto-olosuhteiden ja korroosionkäsittelyn kestävyys;
 • mahdollisuus mekaanisesti vahingoittuneiden alueiden kunnostamiseen;
 • ympäristöystävällisyys ja turvallisuus ympäristön ja ihmisen elimistölle;
 • Paloturvallisuuden korkeat parametrit, rakenteen eheys säilyy 900 asteessa;
 • alhainen höyryläpäisevyyskerroin;
 • hyvät lämmönkestävät ominaisuudet;
 • sileä pinta-aine;
 • mahdollisuus tehdä se itse.

Polymeerisen betonin haitat ovat hyvin harvat verrattuna perinteiseen betoniin:

 • materiaalin palavuus;
 • korkeampi hinta, koska lisäkomponentteja käytetään vahvuuteen.

Polymeeripinnoitteen soveltamista koskeva tekniikka voidaan tehdä jokaisella, ja puhumme siitä, miten asianmukaisesti valmistellaan liuoksen valmistelu seuraavassa osassa.

Valmistusmenetelmä ja polymeerisen betonin käyttö

Polymeeripäällysteen valmistukseen tarvitaan seuraavat suojausvälineet, työkalut ja kontit vaivaamiseen:

 • sähköpora tai ruuvimeisseli suuttimilla;
 • asteikot komponenttien suhteen määrittämiseksi;
 • vaipat ja komponenttien valmistukseen tarkoitetut astiat;
 • Käsi- ja kasvosuojaus.

Polymeeripinnoitus kotona valmistetaan seuraavan algoritmin mukaisesti.

 1. Suuren murto-osan täyttöä puhdistetaan epäpuhtauksista, kuivataan 110 asteessa ja jäähdytetään. Seoksen kosteuspitoisuus ei saisi ylittää 1%.
 2. Sekoita täyteaine hiekalla.
 3. Säilemme osat sekoittimeen 2 minuutin ajan ja lisätään täyteaine (grafiitti, andesite, kvartsi). Sekoituksen jälkeen voit kaataa vettä ja käynnistää sekoittimen uudelleen.

Sideaine valmistetaan erikseen.

 1. Pehmennämme valittua tuhkaa (sideainetta) kuumentamalla 35-40 ° C: een tai käyttämällä erityistä liuotinta. On tärkeää unohtaa, että seoksen polymeerien määrä ei saa ylittää 20 painoprosenttia sementtiä. Jos käytät vesiliukoisia hartseja, ne lisätään liuokseen pieninä annoksina ja niiden määrä ei ylitä 2 painoprosenttia sementtiä.
 2. Lisää pehmitintä ja stabilointiainetta, sekoita 2 minuuttia ja kaada kovetetta koostumukseen.
 3. Lisää tarvittaessa synteettistä väriainetta.
 4. Yhdistä täyteaineilla ja sekoita 3 minuuttia - polymeerinen betoni on valmis kaatamaan.

Vinkki: älä yritä tehdä välittömästi suurta määrää materiaalia, koska seos kovettuu nopeasti.

Jos aiot täyttää tietyn lomakkeen, valmistakaa ensin kaikki mitä tarvitset.

 1. Suojaa muodon pinta parafiinilla (voit käyttää teknistä öljyhyytelöä tai koneöljyä), joten vältät polymeeripäällysteen tarttumisen.
 2. Täytä tiiviste formtiin, yritä täyttää kaikki tiheys mahdollisimman paljon ja poista ilmakuplat seoksesta. Tiivistäminen voidaan tehdä käyttämällä värähtelevää pöytää tai asennettua tärinää.
 3. Valmiin muodon voi poistaa aikaisintaan 24 tuntia ja jos koostumuksessa on suuri määrä kovettajaa, on mahdollista suorittaa kaivaus aiemmin.

Vinkki: betonisekoittimen tai sekoittimen puhdistaminen välittömästi työn päätyttyä on tarpeen, koska materiaalin jäänteet jäätyvät nopeasti ja ne on vaikea pestä.

Kokeneet rakennuttajat suosittelevat polyamidi- ja epoksihartsia suhteessa polyetyleeni-polyamiinikovetteeseen. Uskotaan, että nämä komponentit tuottavat korkealaatuista polymeerisekoitusta.

Yleiset suositukset

Teknologisten vivahteiden toteuttaminen mahdollistaa polymeerisen betonin hyvät suorituskykyominaisuudet. Mitä muita suosituksia tulisi kiinnittää:

 • valmistetaan seos pieninä annoksina ja ennen koko koostumuksen suoraa käyttöä;
 • sekoitetaan tehokkaasti kaikki ainesosat valmistajan ohjeiden mukaan;
 • työ on suoritettava kuivassa huoneessa, jossa on hyvä ilmanvaihto;
 • Älä unohda henkilökohtaisia ​​suojavarusteita!

Artikkelissa puhumme yleissuosituksista polymeerisen betonin valmistuksessa, huomautettiin materiaalin eduista ja sen käyttömahdollisuuksista. Monikäyttöisyys, erinomaiset tekniset ominaisuudet ja tuotantoprosessin helppous mahdollistavat arvosanan polymeerisen betonin laadun. Uusia kokouksia sivustollamme!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville

Mikä on polymeeripäällyste, sen koostumus, tuotteet polymeerisestä betonista, monumentit, sisustus

Polymeeribetoni (tai "keinotekoinen kivi") on nykyaikainen betoniseos, jossa perinteisen sementtisideaineen (sementti tai silikaatti) sijasta käytetään polymeeriä. Polymeeri on viskoosi neste, muutoin kutsutaan synteettiseksi hartsiksi. Polymeeripäällysteen valmistuksessa käytetään pääasiassa epoksi-, furaani- ja tyydyttymättömiä polyesterihartseja. Seoksen täyteaineet voivat toimia graniitti- tai basalttikiveä, kvartsihiekkaa tai murskattua hiekkakiveä.

Polymerbetoni perustettiin Yhdysvalloissa ja sitä käytetään laajasti ulkomailla. Nykyään tämä materiaali on yhä suosittu Venäjällä. Sitä käytetään rakentamisessa, veistoksessa, kalusteiden valmistuksessa, rituaalituotannossa.

Polymeerisen betonin edut ja haitat

Koostumuksensa ansiosta polymeeripäällysteellä on useita merkittäviä etuja ja auttaa usein silloin, kun tavallisen betonin tuhoutuminen tai muodonmuutos on suuri.

 • Suuri veden kestävyys ja materiaalin kestävyys lämpötila-ääriliikkeisiin. Nämä ominaisuudet mahdollistavat vesipisaroiden nopean haihduttamisen polymeerituotteiden pinnalta ja estävät halkeamien ja muiden vikojen esiintymisen kylmäkaudella.
 • Kyky kuntoutumaan kohteisiin, joihin kohdistuu mekaanisia vaurioita.
 • Hyvä materiaaliresistanssi aggressiivisille kemiallisille komponenteille. Tämä mahdollistaa polymeerisen betonin käytön soveltamatta erityisiä päällysteitä monissa eri olosuhteissa.
 • Materiaalin suuren lujuuden ja suhteellisen pienen painon yhdistelmä. Tämä polymeerisen betonin ominaisuuksien yhdistelmä mahdollistaa helppokäyttöisten tuotteiden tuottamisen edullisesti.
 • Sileä ja luistamaton materiaalin pinta. Tämän laadun takia tuotteet "keinokivestä" eivät pääse likaantumaan pitkään, ja kaikki epäpuhtaudet poistetaan helposti.
 • Erilaisia ​​värejä. Ulkopuolisissa ilmenemismuodoissaan polymeeripäällyste kykenee jäljittelemään luonnonkiveä, esimerkiksi marmoria, graniittia, malakiittia, mikä luo monenlaisia ​​vaihtoehtoja sen käytölle.
 • Mahdollisuus käsitellä materiaalia myöhemmällä tuotannolla.

Polymeerisen betonin haittapuolia verrattuna perinteiseen betoniin voidaan harkita:

 • materiaalin palavuus;
 • korkeampi hinta, joka liittyy sitovien komponenttien hintaan.

Polymeerisen betonin koostumus

Itse polymeeripäällysteen valmistamiseksi on ensinnäkin tutkittava sen koostumusta yksityiskohtaisesti. Tämä seos sisältää kolme pääkomponenttia:

 • sideaine (yksi seuraavista hartseista: tyydyttymättömät polyesteri, furfuroyyliasetoni, furaaniepoksi, ureaformaldehydi, metyylimetakryyliesteri);
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi ja hiekka);
 • jauhettu täyteaine (kvartsi, andesiittijauho, grafiittijauhe).

Seoksen muodostamiseksi otetaan murskattu kivi jopa 40 mm: n kokoisiksi. Lisäksi, jos rakeiden koko ei ole yli 20 mm, on käytettävä 10-20 mm: n murto-osaa. Jos tämän aggregaatin koko on 40 mm, lisää valmiin materiaalin lujuutta kahdella osuudella: 10-20 ja 20-40 mm.

Seoksen kvartsihiekkaa tarvitaan enintään 5 mm: n jyvinä. Varmista, ettei se sisällä pölyä, siltaa ja savea.

Maalisäaineen avulla voit vähentää kalliiden hartsien kustannuksia, joten sideaineeseen lisätään mineraalijauhoja, joiden partikkelikoko on korkeintaan 0,15 mm.

Myös polymeeripäällysteen valmistuksessa voit käyttää pinta-aktiivisia aineita, väriaineita, palonestoaineita, antiseptisiä aineita ja muita lisäaineita, jotka lisäävät materiaalin lopullista laatua. Useimmiten pinta-aktiivinen aine on seostemme tapauksessa saponifioitu puu-hartsi, jonka käyttö parantaa valmiin polymeerisen betonin lämpöeristysominaisuuksia.

Raskas täyteaineen määrä, jota käytetään sekoituksen luomiseen, määrää materiaalin luokka:

 • erittäin raskas (2,5-4 t / m3);
 • raskas (1,8-2,5 t / m 3);
 • kevyt (0,5-1,8 t / m 3);
 • ultrakevyt (alle 0,5 t / m 3).

Tekniikka kypsentämiseen polymeeristä betonista tee-se-itse

Tutkittuaan polymeeripäällysteen koostumusta voimme jatkaa seoksen valmistamista kotona. Toimimme jäljempänä annettujen algoritmien mukaisesti. Tämä algoritmi sisältää erillisten hartsien ja aggregaattien sekoittamisen ja sitä pidetään erittäin tehokkaana saadun materiaalin lujuudelle, sen homogeenisuudelle sekä prosessin nopeudelle.

 1. Täyteaine (murskattu kivi tai sora) pestään ja puhdistetaan epäpuhtauksista.
 2. Hiekka seulotaan ja erotetaan epäpuhtauksista.
 3. Kuivaa pesty aggregaatti, kunnes sen kosteus on alueella 0,5-1%.
 1. Keräämme kokonaiset komponentit sekoittimeen seuraavassa järjestyksessä: murskattu kivi, hiekka ja täyteaine.
 2. Sekoita seosta 2 minuuttia lisäämättä vettä, lisää vettä ja sekoita uudelleen.
 3. Työskentelemme erikseen sideaineella. Pehmennämme sen haluttuun johdonmukaisuuteen lämmittämällä tai käyttämällä liuotinta.
 4. Lisää pehmittimiä, stabilointiaineita ja muita aineita hartsiin. Sekoita tämä erikseen paikkamerkkeistä.
 5. Sekoita sideaine täyteaineella 1,5-2 minuutin ajan.
 6. Lisää kovettajaa.
 7. Sekoita 3 minuuttia, minkä jälkeen polymeeripäällyste katsotaan valmiiksi kaatamaan.

Harkitse lopullisen seoksen kaatamista muotoon:

 1. Esivalmistetaan muodon pinta parafiinilla, teknisellä öljyhyytelöllä tai koneöljyllä, jotta estetään polymeeripäällysteiden tarttuminen.
 2. Täytä seos koko lomakkeen alueelle, yrittämättä jättää kouruja, dub.
 3. Kondensoidaan seos täryttämällä pöydällä tai käyttämällä asennettua värähtelijää 2-3 minuutin kuluessa. Valmius voidaan arvioida muodostumalla nestemäisen fraktion pinnalle.
 4. Muista puhdistaa sekoitin nopeasti materiaalin jäännöksistä, muuten seos kovettuu.
 5. Voit poistaa lomakkeen valmiista tuotteesta päivän lopussa.

Polymeerisen betonin laajuus

Polymeerituotteita on runsaasti muunnelmia, joista suosituimpia ovat:

 • keittiön työtasot;
 • lavuaarit kylpyhuoneeseen ja keittiöön;
 • Kylpyhuoneissa;
 • kuori;
 • ikkunasillat;
 • takat;
 • kaiteet;
 • tolpat;
 • sarake;
 • vaiheessa;
 • suihkulähteiden;
 • lattia;
 • maljakoita;
 • stukki;
 • monumentteja, aidat ja paljon muuta.

Tarkastele joitakin tämän materiaalin tuotteita tarkemmin.

Keittiö työtasot

Työtasot tehty polymeerisestä betonista nykyään muodissa, monien etujen ansiosta. Ensinnäkin ne ovat käytännöllisiä ja kestävät sinua pitkään ja luotettavasti vuosia. Materiaalista tehdyt työtasot näyttävät tyylikkäältä ja helposti sopivat mihin tahansa keittiön sisätiloihin, sitä enemmän värit sopivat täydellisesti tähän. Tämän työtason pinta on mukava kosketukseen ja helppo puhdistaa. Visuaalisesti polymeerisen betonin työtaso ei käytännössä ole erilainen kuin luonnonkiven vastine, kulutuskestävyys, kestävyys ja kosteuden kestävyys huomioon ottaen merkittävästi ylittää luonnollisen materiaalin.

Polymeeriset betonilattiat nauttivat asennuksesta helppoa ja helppoa puhdistusta. Tämän materiaalin lattioissa ei kerry mitään pölyä. Lattian kustannukset ovat suhteellisen alhaiset, ne ovat muovia eivätkä pelkää kuormia. Mitä paksumpi polymeeripäällyste pinnoite, sitä pidempi käyttöikä on. Vähimmäis takuuaika on 10 vuotta pinnoitteen paksuuden ollessa 2 mm.

Julkisivut

Verrattuna luonnonkiviin, polymeerisen betonin edut julkisivurakenteiden luomisessa ovat kiistattomia. Tämä materiaali jäljittelee ulkoisesti helposti esimerkiksi marmoria tai graniittia, samalla kun se on kevyempi. Tämän laadun takia ei ole tarvetta perustuksen muodostamiseen eikä ylimääräisten linnoitusten luomiseen. Polymeeribetoni ei pelkää sadetta ja huurretta, se on yksinkertaisesti asennettu, sillä on alkuperäinen rakenne, laaja värivalikoima ja kestävyys edulliseen hintaan.

muistomerkit

Nykyisin materiaaleja kuten graniitti ja marmori, polymeeripäällysteistä tehdyt muistomerkit ja aidat ovat yleistyneet. Tämä materiaali on erityisen hyvä, koska se sietää sääolosuhteet, olipa kyseessä kylmä tai rankkasade, rikkomatta, ei aiheuta halkeamia tai vaurioita. Lisäksi tuotteen pinnan korkea sileys ja kiilto antavat sen esteettiselle ulkonäölle ja kuvion selkeydelle.

Tämä video osoittaa kevytpolymeerisen betonin ja työtasojen seoksen itsesuotannon prosessin: