Kuinka tehdä nauha-pohja kylpyyn omalla kädelläsi

Yksinkertainen kylpyamme yksikerroksisen rakennuksen muodossa, jossa on höyrysauna, odotushuone ja pieni pukuhuone, vaativat alueella jopa 25 m². Ei ole väliä, mitä tehdä seinät ja miten rakentaa katto kylpy, jos sinulla ei ole halua torjua halkeamia ja seinät höyryhuone ja korjaus vuori vuosittain, muista tehdä säätiö. Kylpyhuonekuvun asettaminen vaatii paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. On parasta tehdä nauha-alusta heti kylpylöiden omalla kädellä, mikä takaa laadun. Samalla se on halvempaa kuin valmiin kylpyammeen uudelleenkäsittely tai purkaminen jo melkein rakennettu, mutta särkynyt kylpyamme ja aloittaen pienestä rakenteesta, jolla on ongelma - miten täyttää nauhan perustus kylvyssä.

Kun tarvitset nauha-pohja-amme

Jopa täysipainoinen, tiilen paksuinen kylpyamme ei pysty kestämään rakennuksen jännityksiä ja jännityksiä, jotka johtuvat maaperän kallistumisesta ja muodonmuutoksesta muuraus painon alla. Jos et tee nauha-alustaa, jopa klinkkerin tiili ja rauniot muurausseinissä haalistuu ja aiheuttavat halkeamia. Rakenteen muoto, seinäkotelon koko ja katon koko vaikuttavat myös kylpyrakenteen painoon. Mitä suurempi alustan pinta-ala on, sitä enemmän puuta ja tukkia, jotka tarvitset katukehyksen ja katon aikaansaamisek- si, sitä suurempi on maaperän paine.

Kylvyn seinät on mahdollista tehdä tangon tai hirsipaisteen muodostamasta, mutta tässä tapauksessa, jos maaperän kantavuus on häiriintynyt, puutalot voivat antaa kantapään ja vedon, jotka voivat rikkoa katon kylpy- ja kattopalkkien sisäisiä laipioita. Hirsirakennuksia voidaan sijoittaa putkimaisille paaluille, joilla voidaan tehdä pohjapintakeippa palkista. Säätiön tämän vaihtoehdon avulla voit tasata kuorman ja tehdä lokin kylpyaltaan.

Minkä syvyyden ja leveyden perustan nauhan täyttämiseksi, määräytyvät maaperän luonteen perusteella tulevan rakentamisen osalta:

 • Tiheä seos, jossa on suuri määrä suurten ja pienien jakeiden kallioista kiveä, voi nauhalevyn syvyys olla rajoitettu 40-50 cm: iin. Pääsääntöisesti on hyvin vaikea kaivaa syvä, täysipainoinen säätiö omilla käsilläsi;
 • Paksut, ohut hiekkaiset seokset, joiden paksuus on vähintään yksi metri. Tällaisessa maassa pohja tehdään 60-70 cm syväksi pakollisella testiporauksella tulevan pohjakerroksen kulmissa;
 • Maaperä, joka sisältää sienen tai saven, mikä tahansa kivi, joka voi absorboida kosteutta. Tällöin on tarpeen tehdä pohjaan kaivanto syvyyteen, johon lisätään 25-30 cm.

Kukin paaluista on "sidottava" seinien päälle, jotka sijaitsevat palkin palkkien pohjassa. Lisäksi tämän vaihtoehdon pohjakerroksessa kylvyssä voidaan käyttää pohjan palkkiin raskaille valurauta-uuneille, joissa on tiililinka.

Tiheä kiviä maaperä voi luottaa matalaan nauhan perustukseen kylpyyn. Nämä ovat tavallisesti marlfraktiota, dolomiittia tai raskas monoliittisia kivimuuruja. Tällöin pohjakankaan alapuolella oleva kaivanto on matala - 30-40 cm syvä. Pehmustettu kallioperä on peruslevyn rooli. Näissä tapauksissa liuska perustus on tarpeen sitoa rakennuksen kivinen säätiö.

Tape-pohja sauna 6x4: n alla tekee sen itse

Ennen kuin alat kaivaa kaivoja nauhalevyn alapuolella, on oikein suorittaa tarkasti kylvyn piirustus maan päällä. Seinän koko on 6x4, kaivannon leveys on 10 cm sivulle leveämpi kuin laskettu paksuus muuraus plus 5 cm tekniset tarpeet muotti asennuksessa. Kaikissa kylvyssä, jonka seinämän paksuus on 20 cm, kaivon leveys on 45 cm. Sen vuoksi merkintäjohtoa on kiristettävä 6,5 x4,5 m: n ympärysmittaan.

Jos uunin muuraus on suunniteltu kylvyssä, tällöin on tarpeen tehdä täydellinen pohja uunille ja tiiliseinälle, johon lämmitin ja savupiippu kiinnitetään. Sisäliuskapohjan kaivanto ja muotti suoritetaan samalla tavalla kuin kylvyn päävyöhykkeellä. Kiukaan perustana on erillinen laatikko, eikä se ole liitettynä pääseinien pohjalevyyn.

Liuskajohdotuksessa suositellaan 400-merkin tavallisen sementin käyttämistä lievällä pehmittimen lisäyksellä pinta-aktiivisista aineista tai nestemäisestä saippualuksesta betoniin. Sementin yhtä osaa käytetään kolmea louhoshiekkaa ja kolmea viittä osaa soraa. Hyvän perusaineen täyteaine on meri- ja jokivartta, jotka on liotettu ennen laskemista säätiön kellarissa 20-30 minuutin ajan saippualiuoksessa.

Kuinka kaataa nauha säätiö

Betonin valmistamista tehdään kahdessa vaiheessa. Jäätymisen syvyyteen perustuva kaatopaikka on hieman erilainen kuin matala versio. Kaistaleperustusten voimakkaimmat variantit suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensinnäkin 15-20 mm: n murskakiven kerros, 60-70 mm kerros asetetaan kaivannon pohjalle, ja useita kertoja niitä painetaan. Seuraavaksi laita geotekstiilin kangas ja kaada se 70-100 mm: n paksuisella hiekkakerroksella.
 2. Seuraavassa vaiheessa sinun on asennettava vesitiivis kalvo ja jatkettava vahvistamisen asentamista. Jos pohjan syvyys on yli 60 cm, lujitustangot voidaan jakaa kahteen kerrokseen. Ensimmäinen sopii 40-50 mm vedenpitävyyteen, toinen 40-50 mm betonin tulevasta pinnasta. Vahvistuspakkaus pystysuorilla pylväillä on suoritettava;
 3. Muotoilun asentaminen mahdollistaa betonipohjan muodostamisen maan yläpuolelle ja vähentää huomattavasti betonin kulutusta. Betonikerros, jonka korkeus on jopa 20-30 cm, kohdistaa painetta muottipesään, jonka voima on vähintään 30 kg / m, joten rakentamista varten on käytettävä vähintään 25 mm paksua levyä.
 4. Betoniyhdistelmä tai kierrä sähköinen sekoittimella tai keskeyttää bajonettivahtina matala kontti. Tämä tehdään lisäämään seoksen sujuvuutta ja siirtämään ilmaa liuoksesta.

Betoni kaadetaan kerroksiin betonin saamiseksi avustajilta. Ensimmäistä 15-20 cm kerrosta ja viimeistä betonikerrosta suositellaan tasoitettavaksi lastalla ja käsiteltävä sähköllä.

Jos betoniliuos ei riitä, kaataminen voidaan tehdä useissa vaiheissa tai kerroksissa. Jokaisen uuden kerroksen paksuus on vähintään 25 cm. Tässä tapauksessa kussakin kerroksessa on suositeltavaa tehdä vahvistus lasikuituvahvisteella kääreverkon muodossa. On suositeltavaa tehdä samanlainen runko 4-6-vahvistusta matalille nauhateille, joiden kylvösyvyys on 40-45 cm.

Kaatamisen jälkeen muotti on betonilla peitetty kostealla liinalla ja muovikelmulla. Kesällä avoimessa auringossa betonia on ajoittain sprinkloitu vedellä estämään valun ylikuumeneminen.

Lapping nauhan perustukset

Nauhatulostimen muotti on poistettava kahden päivän kuluttua. Siihen asti, kunnes betonipinta on saavuttanut edes alustavan lujuuden, on tarpeen leikata ja tasata pohjakankaan pinta horisonttiin nähden.

Betonipinnan vedenpitävyys ja käsittely on välttämätöntä bitumimastilla ja kateaineella valuraudasta. 10-12 tunnin kuluttua nauhalevyn ympärysmitan ympärille on välttämätöntä tehdä pohjamaalaus pakollisella tiivistämällä tampingilla.

Kaistaleen perustusta pidettiin aina kylmänä kylpyyn, joten betonipohjan päälle "lämmin" kerros asetettiin aina 3-4 riviin onttoja keraamisia tiiliä. Tiilikerroksen tasoittamisen jälkeen on mahdollista sijoittaa hiekkalaatikko, hiilihapotettu betoni tai puubetonikivi.

Täytä lämmin nauha kylpyyn

Suhteellisen uusi on tapa tehdä eristävä valu maaperään huokoisten polystyreeni-levyjen perusteella. Tässä tapauksessa muottipohjan valmistukseen käytetään ei-irrotettavia muovilevyjä, jotka on koottu ja asennettu kaivantoon. Valmiit polystyreenivaahtolevyt on liitetty toisiinsa päätyyn ja kiinnitetty metallisilla välikappaleilla. Kaatamisen jälkeen betoni kiinnittää eristysmateriaalin ja antaa sinun tehdä täydellisen eristyksen altaan pohjasta.

johtopäätös

Valukappaleiden säätöjen kustannukset ovat vähintään 25 prosenttia kokonaiskustannusarviosta. Toisin kuin seinät, katot tai kylpyläeristys, on lähes mahdotonta muuttaa väärin säädettyä perustusta tai purkaa se ja tehdä se uudella tavalla. Siksi kaikkein yksinkertaisimman nauhalementin valmistusta tulisi lähestyä mahdollisimman varovaisesti.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Rakennuksen rakentaminen alkaa kiinteän perustan rakentamisella. Bath tässä tapauksessa ei ole poikkeus. Uimapohja ei ole paljon erilainen kuin brownie. Artikkelissamme käsitellään kylpylärakennuksen suosituimpien perustusten ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Valmisteleva vaihe

Tarkastellaan ensin, mitä on otettava huomioon ennen säätiön tyypin valitsemista ja sivuston valmistelemista.

Rakenteen perustan asettaminen riippuu seuraavista indikaattoreista:

 • maaperätyyppi ja kosteus;
 • maaperän jäädyttämisen taso;
 • koot kylpyjä.

Aloitetaan määrittelemällä maaperä. Tee näin kaivaa reikä ja tutki maaperä.

 1. Yritä tehdä sormus maasta, joka on runsaasti kostutettu vedellä. Se voi muuttua vain savesta. On mahdotonta tehdä sormus hiekasta. Hiekkarannasta luomuksesi nopeasti romahtaa pieniin osiin ja loimesta 3 osaan.
 2. Jos hiukkasten koko saavuttaa puolentoista millimetriä, maa on hiekkaista.
 3. Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita. Vaikea sameus osoittaa, että olet tekemisissä maan kanssa, joka on runsaasti savea.

Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita

Lisätietoja GWL: stä voit puhua naapureidesi kanssa. Lisäksi, jos rakennat taloa, olet jo törmännyt tähän. Tarkka tapa selvittää, miten syvä vesi on porata maata puutarhatyökaluilla. Tällaisen reiän tulee olla riittävän syvä, vähintään 2-2,5 m. On helpointa rakentaa pohja, jossa pohjavesipöytä on puolitoista metriä syvempi kuin nollapisteen lämpötila.

Maaperän määrittäminen

Maaperän tyypin ja ominaisuuksien tuntemus on helpompi valita säätiön muunnelma.

 1. Pienen kylpyammeen järjestämiseksi savi- ja maaperämailla, joilla on syvä pohjavesi, pylväspohja sopii.
 2. Keskikokoisten rakennusten yleismaailmallinen vaihtoehto katsotaan nauhapohjaksi, mistä on erityinen tapaus märälle maaperälle, joka on monoliittinen perusta.

On muitakin perustuksia, mutta silti suosituin ja usein omilla kädillä rakennettu on nauha ja pylväs.

Kun rakennat säätiöä alustavaan vaiheeseen, on tarpeen tehdä merkintä kylvyn rakentamisalueesta.

Kuinka tehdä merkintä

Kuinka tehdä merkintä

Merkitse alue kylvyn alapuolelle tämän sivuston valmistelun jälkeen. Voit tehdä tämän poistamalla verkkotason ja tasoittamalla sivuston. Tulvien poistamiseksi alue on tasoittunut kaltevuudella mihin tahansa muuhun kuin pohjoiseen suuntaan.

Nyt voit aloittaa merkitsemisen säätiölle.

Kiinnitä huomiota! Alustan leveyden ja pituuden tulisi olla vähintään 10 cm enemmän kuin samat kylpyhaun rakenteen parametrit.

Vaihe 1. Aloita valmistelemaan puoli metriä koukut, esimerkiksi vahvistamisesta. Tarvitset myös köyden, joka ei ulotu ja neliö.

Vaihe 2. Aja ensimmäinen koukku yhteen kulmasta.

Vaihe 3. Ketjuun kohdistetaan neliö, jossa on oikea kulma ja joka keskittyy jalkoihin, mittaa sivut ja osoittaa alapinnan vierekkäiset kulmat. Toimenpide toistetaan, kunnes kaikki neljä kulmaa on merkitty. Kaikki köydet vetävät köyden. Tämä on sisäinen merkintä.

Vaihe 4. Tarkista oikeat merkinnät, mittaamalla lävistäjä, jonka pituus ei saa olla yli 20 mm.

Vaihe 5. Asenna putki noin puolitoista metrin etäisyydeltä tappuista. Se on pystysuoraan asetettu puupalkit, joihin aluksella on naulattu yläosaan tulevan kerroksen korkeudella. Levyjen tulee olla pakollisia rinnakkain tulevan kylpyammeen seinämien kanssa.

Vaihe 6. Tappujen merkintä siirretään rättiin. Tätä varten kynnet työnnetään alustaan ​​säätiön kulmien vastaaviin paikkoihin, ja niihin kiinnitetään köysi, joka merkitsee sisäseiniä.

Vaihe 7. Alapinnan ulkopinnat on merkitty samalla tavalla suojukseen. Kylpyammeen pohjan leveys voi olla 25 cm puusta ja 35 cm tiilitalleille.

Vaihe 8. Mittaa ulomman suorakulmion lävistäjä tarkistaaksesi, onko säätöosan ulkosivut tasaisesti asetettu.

Nyt voit siirtyä suoraan säätiön rakentamiseen.

Pilarin perusta

Jos päätät rakentaa puisen kylpylän ja maan päällä, voit tehdä pylväspohjan, joka säästää huomattavasti rahaa tässä rakennusvaiheessa.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen säätiön laakerielementit sijaitsevat enintään 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kylpypylvään pylväspohjan materiaali voi olla erilainen: tiilipylväät, lokit, teräsputket tai asbestit, betonilla täytetyt.

Se on viimeinen vaihtoehto, joka on suosituin, harkitsemme.

Miten kaadetaan pylväsperusta

Vaihe 1. Buryatsin suunnitelluissa kulmissa puutarhaporauksen avulla on yksi ja puoli metrinen tunneli, jonka halkaisija on tavallisesti 5-10 cm suurempi kuin säätiön asennukseen valmistetun asbestiputken halkaisija.

Vaihe 2. Kuoppiin työnnä putket, joiden on noustava maanpinnan yläpuolelle 0,4 m. Yleisimmin käytetyt tuotteet, joiden läpimitta on 200 mm.

Vaihe 3. Kohdista putket keskittyen veden tasoon.

Vaihe 4. Täytä maa maaperään putkien ympärille. Polkumyynnissä maadoitettu maali.

Vaihe 5. Kaada sementtilaastia putkeen noin puoli metriä. Sementti ei kannata säästää.

Kiinnitä huomiota! Liuoksen valmistaminen kuumalla säällä on parempi käyttää kylmää vettä. Jäähdytysaikana nesteen tulee olla lämmin.

Vaihe 6. Nosta putki hieman kaivoon, jotta sementti tyhjennetään hieman kaivon pohjaan.

Vaihe 7. Jatka sementtiä, jolloin putken täyttöaukko on 15 cm.

Vaihe 8. Vaikka sementtiä putkessa ei ole jäätynyt, vahvistuspalkki upotetaan siihen.

Vaihe 9. Nyt voit kaataa sementin putkien reunoihin.

Vaihe 10. Pilarien väliin tehdään tiilimuuri puoliksi tiilen leveä.

Kiinnitä huomiota! Vuotoa on syvennettävä neljäsellä metrillä, ja sen rakenteessa on otettava huomioon paikat, joissa jätevesi poistuu.

Vaihe 11. Saatu pohja tasoitetaan sementillä ja peitetään katelevyllä.

Yksinkertainen ja kestävä puukanta on valmis.

Strip-säätiö

Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvitaan enemmän työvoiman ja materiaalin resursseja. Mutta se on yleismaailmallista. Ja sen rakentamisen periaate on melko nopea.

Vaihe 1. Korttien kaivamurskainten merkitsemisen rajoissa säätiön sivuilla. Ovien syvyys riippuu pohjan kuormituksesta, maaperätyypistä ja maaperän jähmettymisestä. Oven pohja on tyypillisesti 0,2 m maanpinnan alapuolella. Ovenkaaren on oltava 10-20 cm leveämpi kuin pohjan seinät. Ruuhkaisilla mailla ojat ovat käänteisen puolisuunnikkaan muotoisia. Kaivamisen lopussa on tarpeen tasata ja tampata pohja, poista mureneva maaperä siitä.

Matala kellari perustukset - kaivanto

Vaihe 2. Kaivannossa tehdään tyyny hiekasta ja soraa. Ensin kymmenen senttimetrin kerros hiekkaa täytetään, mieluiten hieno fraktio, sitten se kaadetaan vedellä ja peitetään soraa myös 10 cm kerroksella. Menettely toistetaan, kunnes kaivon keskiosa on saavutettu. Viimeisen kerroksen tulisi olla hiekkaa.

Laattapohjamoduulien asennus

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvikehyksen kokoonpano

Muotti ja vahvistaminen

Vaihe 3. Ylhäällä tyyny on vuorattu yhdellä tiilikerroksella, joka tukee vahvistamista ja poistaa sen sagging.

Vaihe 4. Asenna muotti. Tässä vaiheessa on huolehdittava viemäriputkista. Tehdä tämä, muottiin tehdä tulo ja pistorasiaan ja vetää läpi ne putki segmentti.

Kiinnitä huomiota! Muottipaneelit on kiinnitettävä toisiinsa tiukasti estämään laastin vuoto. Voit myös peittää muottien sisäpuolelta polyetyleeniä.

Vaihe 5. Valmenna sementtiliuos. Tee tämä ensin sekoittamalla tarvittava määrä hiekkaa ja kuivaa sementtiä, lisää sitten soraa tähän seokseen ja sekoita. Lisää vettä.

Vaihe 6. Aseta muottipesän sisäpuolelle kohtisuorat vahvikepalkit. Tangojen leikkauspisteitä ei ole kiinnitetty hitsaamalla vaan lanka- vanteilla. Tämä antaa vahvuuden ja samalla joustavuuden tulevalle säätiölle. Vanteiden reunasta raudoitukseen tulee olla vähintään 50 mm.

Neuloa vahvistus

Vaihe 7. Nyt voit kaataa sementtiosat. Kunkin kerroksen korkeus, joka on huolellisesti tasoittunut ja rammed, ei saisi ylittää 0,15 m.

On parempi sytyttää sementtiä ilman sakkaa. Toinen viikko säätiö on kasteltu joka neljäs tunti. Pohjan säilyttäminen kosteassa tilassa tulisi suorittaa vielä 2-3 viikkoa, jolloin se peitetään polyetyleenillä. Muotti on poistettu noin kuukaudessa. Mutta joissakin tapauksissa se säilyttää säätiön eristyksen.

Valmiin pohjan kylpyyn

Kylpyamme pohja on valmis. Suurten kylpytuotteiden kohdalla ne rakentavat usein pylväsnauhan perustan. Tässä tapauksessa nauhan pohja on tehty ulkoseinien alapuolelle ja pylväsinen sisäseinien alle.

Kuinka perustaa kylpyamme oikein

Jos päätät itsenäisesti ryhtyä kylpylän rakentamiseen, päätehtävänäsi on järjestää rakennuksen perusta. Mutta ennen kuin ostat kaikki, mitä tarvitset säätiölle, sinun on päätettävä sen tyypistä.

Rakennuksen perusta on perusta.

Valitse kylpytyntyyppi

Sinun on ensin tutkittava sivustosi maaperä, jotta voit selvittää rakennustesi perustan. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 1,5 metrin syvä syvä ja ymmärtää, mitä maaperän koostumus on.

Jos maaperä, joka koostuu märästä hiekasta tai turpeesta, sen kantavuus on mahdollisimman vähäinen. Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa rakentaa pylväsruuvi tai laattapohja.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauhalevyn käyttö on sallittua, mutta on toivottavaa, että sitä ei saa tehdä lohkoista vaan raudoitetusta betonista tai monoliittisesta.

Keskikokoiset maaperät sisältävät myös sellaisia, jotka sisältävät suurikokoista hiekkaa, soraa, erilaisia ​​savia ja patoja. Tällaiselle kentälle, paitsi yllä luetelluille, pylväsperusta voi olla sopiva.

Valokuvasarakkeessa

Jos maaperällä on koostumukseltaan kiviä, voit valita minkä tahansa pohjatyypin, kun järjestät kylpylän perustan. Muista vain, että sen rakentamisen hinta riippuu säätiön tyypistä.

Vaaditut materiaalit

Jos haluat varustaa nauhalevyn omilla kädillä vaahtoblokkien tai tiilien kylpyyn, tarvitset:

 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • betoni- ja betonilohkoille, joihin on asennettava muottirakenne runkoineen ja vahvistuksineen.

Tuki-sarake versio

Materiaalien kulutus on laskettava rakennuksen koon ja sen perustan syvyyden perusteella. Samanaikaisesti siihen asennettavan rakenteen paino sekä pohjaveden pinnan taso ja maaperän jäädyttäminen syvyyteen, jossa pohja asennetaan, vaikuttavat säätiön perustan syvyyteen.

Kiinnitä huomiota! Alustan seinien leveyden tulisi olla noin 10 cm enemmän kuin seinien paksuus.

Valmistelutyöt

Pohdittaessa kysymystä siitä, miten kunnolla tehdään kylpyamme, sinun on ensin valittava paikka rakennukselle. On toivottavaa valita tasainen alusta tähän hieman epäsuorasti. Joten voit tarjota parhaan jäteveden käsittelyn, joka tapahtuu luonnollisella tavalla, minkä seurauksena suljet pois mahdollisuuden tulvata rakennustasi kevään tulvien aikana.

Hyvä paikka kylpyammeelle

Työjärjestys on seuraava:

 1. Valitsemaasi sivustoa on poistettava, poistamalla siitä pensaat, roskat ja hamppu;
 2. poista sitten maapallon yläkerros sohvalla ja tasoittaa maata;
 3. tunnistaa ja hahmottaa altaan ääriviivat kylpyammeesi alla, voit tehdä sen puupalkilla ja langalla;
 4. tarkista vastakkaisten sivujen suhde ja vertaile diagonaaleja mittanauha, puusepäntyö ja taso.

Projektin työ

Vihje! Tarkkuus tässä asiassa on erittäin tärkeää, se vaikuttaa kylpyammeen ulkonäköön, sen lujuuteen ja asennuksen laatuun.

Pilarin perusta

Kuinka perustaa tukkeja tai puutavaraa? Paras vaihtoehto sinulle tässä tapauksessa - pylväspohjainen kylpylä, joka on tehty omilla kädilläsi. Toisin kuin muilla alustoilla, se on taloudellisin ja sopivin ratkaisu näiden materiaalien rakenteeseen.

Tämän pohjan kannattimien tulee sijaita enintään 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan, mutta ne on aina sijoitettava kulmiin ja linjaan, johon huoneiden väliset väliseinät sijaitsevat. Ne voidaan tehdä sekä betonista että tiilestä tai kiven tai betoniteräksen avulla.

Tällaisten tukien poikkileikkauksen tulisi olla noin 50-50 cm, mutta jos aiot rakentaa kehyshauteen, näitä mittoja voidaan pienentää.

Työjärjestys

 1. Tuki perustukselle syntyy yleensä metalli- tai asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Asettamalla ne, sinun on esikuunteltava tarvittavat syvennykset, ja sitten useita vaiheita, tamping aina betonin kanssa. Varmista, että tukien korkeus on sama;

Tarvikkeiden korkeutta on seurattava

 1. Putken syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyyden perusteella lisäämällä n. 25 cm. Tukien alapuolelle tulee asentaa tyyny ja hiekka. Sen päälle on asetettava kerros vedeneristys;
 2. Kun olet asentanut putket, tee täyttö ja tamping maaperän;
 3. Peitä tukia bitumimastilla, tämä on välttämätöntä, jotta maaperän jäädyttämismahdollisuus voidaan sulkea pois tuen pinnalle.

Kaikki bitumilla käsitelty

Pienet kylvyt voidaan asentaa puutukiin, kun taas etusijalle asetetaan tammetuotteita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.

Tässä tapauksessa tee näin:

 1. Jokainen teline tässä tapauksessa sinun on pakattava paksu muovikelmu useissa kerroksissa, mikä ei salli primerznut maata pinnalle;
 2. Jotta puun pinta säilyisi parhaiten, se täytyy polttaa käyttämällä puhallusputkea.

Erilaiset vaihtoehdot tukeille

Vihje! Missään tapauksessa ei pystytä jättämään rakennettua rakennetta vartioimatta talvella, on välttämätöntä aloittaa kylvyn rakentaminen välittömästi betonin kovettumisen jälkeen. Jos et tee tätä, tukit voivat kiertyä, koska maaperä ei vaikuta niihin tasaisesti.

Pile-pohja

Tiedät jo, miten tehdään sarakepohja kylpyammeen alla, nyt kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa pöytään ruuvin pohjan kylpyyn.

Teemme pohjan kylpypinoille.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää log kylpyyn, varsinkin jos maaperä tässä paikassa on heikko tai kostea. Ennen asennustyön aloittamista sinun on kuitenkin suoritettava merkintä ja samalla ruuvaamalla paalu maahan vähintään 2 metriä. Tässä tapauksessa paalun syvyys voi olla erilainen, se riippuu pääasiassa maaperän yhtenäisyyden asteesta.

Rakentaminen paaluilla

Pallojen paksuus riippuu kylpytesi massasta. Joten esimerkiksi kehysrakennetta varten voit valita pienimmän vaihtoehdon. Piles ovat metalliputkia, joissa on teräviä lattioita, joihin on hitsattu spiraalimaiset terät, jotka ovat välttämättömiä maan kiertymiselle.

Pienellä kylpyammeella voit valita halkaisijaltaan 57-133 mm: n kokoisia paaluja, joiden pituus on 1,65-3 m. Asennettaessa paaluja ei tarvita erikoislaitteita, mutta vain 2 henkilöä saattaa olla tarpeen ruuvata maahan. Asennuksen jälkeen ne on leikattava, ne on kohdistettava korkeuteen.

Sitten on tarpeen kaataa betonia putkien onteloon ja sitten hitsata pään yläreunaan. Liittämään paalujen yläosat toisiinsa kulmalla, puutavaralla, vahvistetulla betoniteräksellä tai kanavapalkilla.

Paalun perustuksen edut kylvyn alla

 • on mahdollista rakentaa kylpy välittömästi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen;
 • on mahdollista ruuvata paaluja maaperään missä tahansa sääolosuhteissa, paitsi jos maa on jäädytetty;
 • sitä voidaan soveltaa paikoissa, joilla ei ole yhtenäisiä korkeuksia;
 • ei tarvitse lämmittää.

Strip-säätiö

Kevytrakenteella, jolla on hyväksyttävä kantavuus, nauhatyyppinen säätö soveltuu hyvin. Valmistelutyöt sellaisen pohjan järjestämiseksi kylvyn alla edellytetään tuottavan samoja kuin edellä mainituissa vaihtoehtoissa muun tyyppisille perustuksille.

Tällaisen säätiön asennon ero on vain työn loppuvaiheessa, jossa kaivetaan kaivantoa konkreettiselle kaatamiseksi ja asennetaan muottien levyt.

Työjärjestys

 1. Kaivannon pohjalla sinun on asetettava keskikokoinen hiekkalaatikko;
 2. Aseta vesitiiviys sen päälle;
 3. Asenna lujitushihna ja kaada betonia.
 4. Kun betoni on kovettunut, muotti on irrotettava;

Muotti voidaan purkaa

 1. Kun betoni vihdoin kovettuu, ja säätiö on asetettu, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinät.

Kiinnitä huomiota! Tämäntyyppinen pohja soveltuu vain kevyisiin materiaaleihin, kuten puu- tai vaahtolohkoon rakennettuun kylpyyn. On mahdollista rakentaa kivi- tai tiilihattu vain nauha-tyyppisellä pohjalla, mutta syvällä pohjalla.

Laatoitettu säätiö

Jos maaperä sinulla on hyvin heikko tai märkä, niin voit mennä altaan altaan monoliittinen tyyppi. Se edellyttää asennusta täysin puhdistettuun maaperään.

Sinun on esivalmistettava ala kellarikerroksessa vedenpitävällä materiaalilla ja kaada sitten soraa ja hiekkaa siihen. Vain tämän jälkeen betonista kaadetaan, kun taas vahvistusverkko asetetaan kaatopaikan keskikerrokseen.

Slab-pohja on lähes valmis

johtopäätös

Kerroimme eri perustyypeistä, joita voit käyttää rakennettaessa eri tyyppistä rakennetta. Tätä tai tätä asennusohjelmaa sovelletaan riippuen säätiön tyypistä. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.

Kuinka kaataa säätiö kylpyyn

Säätiön rakentaminen on yksi rakennustöiden ensimmäisistä ja tärkeimmistä vaiheista. Jokainen rakennus tarvitsee omia säätiöitä, olipa se vaalea laminaatti, kompakti amme, pieni kehysrakennus tai valtava yksityisomistus, joka on tehty kivimateriaaleista.

Kuinka kaataa säätiö kylvyn alla omiin käsiisi

Kaikkien nykyisten tukirakenteiden joukosta on tullut suosituimpia nauhalevyt: ne soveltuvat käytettäväksi useissa erilaisissa olosuhteissa, ne erotetaan suhteellisen yksinkertaisella järjestelyllä ja yleensä selviytyvät niille osoitettuihin tehtäviin hyvässä uskossa.

Tiedosto ladattavaksi: SNiP 3.02.01-87 MAALAUSRAKENTEET, PERUSTEET JA PERUSTEET

Alla lueteltujen tietojen jälkeen saat täydellisen kuvan olemassa olevista nauhatalustyypeistä ja niiden käyttöalueista, tällaisten rakenteiden vaatimuksista, tutkia jokaisen keskeisen vaiheen teoreettisia näkökohtia tällaisen tuen rakentamisessa ja vaiheittaiset käytännön ohjeet kuvissa.

Nauhan tyyppisten alustojen käyttöalueet

Strip-pohjapiirros

Hihnan perustukset ovat onnistuneesti todistaneet seuraavissa teoksissa:

 • suhteellisen kevyt (runko, loki) ja raskas (hiekkakivet, tiilet, betoni, kivi jne.) pystyttäminen;
 • rakennukset, joissa on kellari, maanalainen autotalli ja muut vastaavat tilat;
 • kylpyammeiden ja talojen rakentaminen ullakkotasolla;
 • rakennustyöt paikoissa, joissa ei ole yhtenäistä maaperää.

Tarkasteltu pohja on lähes täysin yleismaailmallinen - betonielementtiä ei voida varustaa paitsi turveturvassa tai maaperässä. Muista ottaa tämä asia huomioon ottaessasi itse tukirakenteen ja tutustut nauhan perustuksiin.

Tiedosto ladattavaksi: SNiP 2.02.01-83. Rakennusten ja rakenteiden perusteet

Perusvaatimusten perusvaatimukset

Liuskajohdon pääominaisuus on sen esiintymisen syvyys. Sopivaa arvoa valittaessa otetaan huomioon maaperän luonne rakennustyömaalla ja toisaalta rakennustyyppi, jolle betonituote on järjestetty. Näitä kohtia koskevat tiedot on esitetty seuraavassa taulukossa.

Taulukko 1. Kylvyn nauhalevyn tarvittava syvyys, cm

Taulukossa on keskiarvot. Yleensä on parempi määritellä vaaditut syvyys liuskajohdosta yksilöllisesti arvioimalla rakennuspaikan ilmasto-ominaisuudet ja itse alueen ominaispiirteet (maaperä, pohjaveden syvyys jne.).

Nauhatalustatyypit

Tällä hetkellä on monenlaisia ​​nauhan perustuksia. Niitä käytetään erilaisten rakennustöiden suorituksessa ja niillä on useita suunnittelueroja, mutta niitä rakennetaan kokonaisuudessaan samanlaisen tekniikan mukaisesti.

Yksinkertaisin tarkasteltava tuki on hihnan monoliittinen vyö.

Monoliittinen nauha

Suunnittelua käytetään lähinnä alueilla, joilla on korkea pohjavesi pienten kevyiden rakennusten rakentamisessa. Sopii esimerkiksi pienikokoiselle kehyshauteelle, esimerkiksi 3x3 tai 4x4, ei aiheuta merkittävää kuormitusta pohjaan.

Toinen tyyppi on ei-haudattu liuskakanta. Itse asiassa se edustaa samaa vyö monoliittista vyötä, vain suoraan betoninen osa rakennetta on laitettu reunaan täällä.

Ei-haudattu liuskajohto

Tämän tyyppiselle perustukselle on tunnusomaista lisääntynyt korkea taivutuslujuus, joka mahdollistaa rakenteiden, jotka ovat ominaisuuksiltaan vakavampia, esimerkiksi pyöristetystä lokista.

Se on tärkeää! Mitään kivirakenteita ei voi laittaa monoliittiseen vyöhön ja matalaan perustukseen.

Kolmas tarkasteltu tuki on matala-alusta.

Matala nauhasisäätiö

Suunnittelua käytetään pääasiassa alueilla, joilla pohjavesi ylittää yli 1 m: n syvyyteen. Noin puolet betoniosaston korkeudesta on haudattu maahan. Jos pohjavesi kulkee edellä mainitun merkin yläpuolella, ei ole järkevää järjestää matala syvä-nauha: tässä tapauksessa on tarpeen tyhjentää, mikä on täynnä ylimääräisiä työvoima-, rahoitus- ja ajankustannuksia.

Neljäs tyyppi - T-muotoinen nauhalevy.

T-muotoinen nauhalevy

Ensimmäinen nauha on täällä sivussa, toinen - on reunalla. Tämä nipu muodostaa erittäin jäykän rakenteen. Tällaisella säätiöllä voit laittaa kivitaloja. Yleensä ei ole mitään järkeä soveltaa T-muotoista pohjaa pienen yksityisen kylvyn rakentamisen aikana. Suositeltu syvyys on 1 m. Tärkeä edellytys tällaisen tukirakenteen järjestämiselle on pohjaveden puuttuminen koko nauhan syvyydelle, koska nesteen painetta kohden säätö epämuodostuu ja putoaa, mikä tekee mahdottomaksi rakenteen asentamisen päälle.

Tarkasteltavana olevan pohjan viides tyyppi on nauha upotettu pohja.

Ribbon upotettu säätiö

Pienin syvyys on 1,5 m. Erityinen arvo määräytyy maaperän jäädytyksen syvyyden perusteella - betonirakenteen pohjan on oltava mainitun indikaattorin alapuolella.

Video - Nauhatalustatyypit

Nauhan perustusten itsejärjestelyn teoreettiset näkökohdat

Ennen kuin ryhdyt harkitsemaan asteittaista tekniikkaa itseensä kaatamalla kylvyn perustan, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti teoreettiset näkökohdat, keskeiset vaatimukset ja siihen liittyvät huomautukset jokaisen työn etenemisen vaiheessa.

Sivuston merkintä

Sen jälkeen, kun nauhalevyn sopivat parametrit on määritetty tietyn rakennemuutoksen ehtojen mukaisesti (tiedot tästä annetaan taulukossa ja nykyisten tukityyppien kaavioissa), jatka kohdasta merkitsemistä, sen puhdistamisen jälkeen ja yleensä kaikki, jotka voivat häiritä lisätoimintaa.

Jätehuollon lisäksi yläpallot poistetaan noin 12 - 15 cm: n syvyyteen. Merkintä tehdään yleensä perinteisellä tavalla: puuta tai metallia kiinnitetään tulevan rakenteen kulmiin ja köysi vedetään niiden väliin. Jälkimmäinen helpottaa
ohjataan alusnauhan suuntaa määritettäessä.

Erittäin kätevä vaihtoehto on tehdä merkintä valolla. Esimerkki merkinnästä, joka käyttää samanlaisia ​​työkaluja, näkyy seuraavassa kuvassa.

Merkintä alkaa alustan ulkoreunuksen merkinnällä. Tässä esimerkissä pohja on suunniteltu kylvylle, jonka mitat ovat 5x6 m. Kaikkien sivujen alapinnan säätöpaikan on oltava vähintään 40-50 cm leveämpi kuin itse tukirakenne.

Erityisesti tässä esimerkissä merkintäpaikan mitat olivat 6,6 x 7,6 m. Laskenta suoritetaan Pythagoraanin lauseessa, jonka mukaan hypotenusteen neliö on yhtä kuin jalojen neliösumman summa. Tämän esimerkin hypotenuus (AS) lasketaan seuraavasti: √ (5600 ² + 6600 ²). Tulos on 8656 mm.

Piirrä perustaso, joka on yhtä kuin tulevaisuuden säätiön yksi sivu. Tarkastellussa esimerkissä segmentti AD määritellään pohjaksi, joka on 5600 mm. Useimmiten, kun tapahtuma toteutetaan, tulevan rakennuksen tärkein puoli on esitelty ensin - se on rinnakkainen jonkin suunnan kanssa, esimerkiksi toisen rakennuksen linjat, miekkailu jne. Määritämme esimerkiksi tärkeä linja AB, joka on järjestetty rinnakkain
suhteessa taloon 5 metrin etäisyydellä siitä. Kohdepiste A erotetaan 2 metrin etäisyydellä aidasta. Mistä. Ja siirrämme segmentin AD ja ajetaan napeissa tai liittimissä äärimmäisissä kohdissa.

B-pisteen määrittämiseksi tarvitaan pari köysiä. Jokaisen köyden päässä tehdään silmukoita. Hahmotellaan ensimmäinen silmukka tappi / tanko, joka on varustettu paikalla pisteen sijainti D. Käyttämällä tällaista köyden pituus, niin että sen jälkeen, kun niiden välinen jännite akselin tapit ajetaan yhtä arvot on järjestetty edellä mainittujen 6600 mm ja 8656 mm, piirustuksen mukaisesti edellä.

Kun venyttämme, vedämme kaaret maahan.. Ensin piirtää kaaren säde on 6600 mm t A, toinen -. 8656 mm tonnia D. leikkauspiste jäljittää kaaria ja niin on B. Tässä myös on tarpeen ajaa toinen tappi / tanko..

Selvitä piste C käyttämällä samaa tekniikkaa. Ainoa ero on, että m: stä A, kaari piirretään pitkin diagonaalin pituutta, m. D - suorakulmion puolella. Mittaa tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä. Ihanteellisesti niiden pituuden pitäisi olla sama. Suurin sallittu poikkeama on 1-1,5 cm. Venytämme köyden merkitsemistä varten, lähtemällä maasta ylöspäin 20-25 cm: n suuruisina, ohittamalla kaikki palkit peräkkäin. Tällaisella korkeudella jännityksen johdosta se ei häiritse rätin asentamista.

Määritä jäljellä olevat ulkoiset solmukohdat yksinkertaisesti mittaamalla segmentit tai käyttämällä edellä esitettyä tekniikkaa perustuspiirustuksen mukaisesti ja suunnittelemaan itseämme köysien avulla. Sisärengas sekä tukiseinämien solmukohdat on järjestetty harjan järjestelyn jälkeen.

Aloita rättien asentaminen. Se antaa väliaikaisen aksiaalisen nimityksen kaivannon ulkopuolelle ja mahdollistaa rakenteen nollatason hallinnan. Lisäksi kaatumisen läsnäolo tekee kaikesta valmistelevasta toiminnasta helpompaa ja kätevämpää.

Obnovek asennetaan tukirakenteen ympärille. Ympäryksen molempien puolien ja asennettujen runko-osien välillä säilytetään noin 1-1,5 m etäisyydellä kaivutyön prosessin haittojen välttämiseksi.

Löydämme sivustollamme korkeimman kulmakohdan, esimerkiksi A: n. Tässä ensimmäisessä asennuksessa asennetaan. Otamme kolme palkkia (tarpeeksi koko 10x10 cm) ja aja ne maahan maahan piirroksen mukaan. On tärkeää varmistaa luotettavat kiinnityspylväät. Käyttämällä kynää tai muuta sopivaa laitetta, käytämme pylvästä nolla-tason etumerkkiä tulevasta kylvystä. Tee näin vetäydy 60 cm korkeammalle maasta ja piirrä viiva, joka osoittaa nollatasoa.

Aseistettu ruuvimeisselillä ja taso vahvistaa parin ajetaan juliste levyt koko 4x15 cm. On tärkeää, että yläpintojen levyt on kiinnitetty tiukasti sama kuin nolla sovellettu aikaisemmin ja järjestetty yhteen vaakatasossa. Samassa järjestyksessä kokoamme sarakkeet ja levyt kullekin kulmalle ja kehän pituudelle. Nolla-taso siirretään jokaiseen asennettuun sarakkeeseen keskittyen ensimmäisen skingin nollatasoon. Lopuksi varmistamme, että kiinteiden levyjen yläpinnat sijaitsevat samassa vaakatasossa. Voit tehdä tämän käyttämällä tasoa.

Päästä lopulliseen merkintään. Ensin kiristetään köysi vuorotellen ulkoreunassa. Tee näin, kääri köysi vastakkain sijoitettujen obnosokien yläreunoihin ja venytä sitä suuntaamalla se tiukasti alareunan köyden päälle. Viimeisen kohdistuksen jälkeen käytämme kynsiä levyihin ja sitomme ne oikein. Samalla tavalla merkitsemme koko ulkoreunan. Tämän seurauksena ylemmän ääriviivan on oltava alemman. Olemme vakuuttuneita diagonaalien tasosta. Jos poikkeamia ei ole, venytämme jäljellä olevat köydet pystysuoran tukirakenteen seinämien äärimmäisillä reunoilla. Merkitsimme renkaille vaaditut paksuus seinämien ja leveyden välisiä aukkoja niiden välillä, ajamme kynsillä, venytämme ja sitoamme köydet.

Rakennuksen ulko- ja sisäseinämien merkitseminen

Rakennuksen ulko- ja sisäseinämien merkitseminen. ohjelma

Merkintä tehdään tässä järjestyksessä kaikkien kulmien osoittamiseksi.

Samassa vaiheessa voit merkitä kylpyammeen perustan. Rakennustekniikan vaatimusten mukaisesti uunin ja päärakennuksen tukien välillä ei saa olla jäykkä liitäntä. Kun olet törmännyt merkkiin, siirry kaivaukseen.

Ojankaivostoiminta

Merkinnän mukaan kaivanto kaivetaan ennalta määrätylle syvyydelle - tätä asiaa koskevat suositukset mainittiin aikaisemmin.

Kaivetun kaivannon tyyppi

Tässä vaiheessa on muutamia vaatimuksia ja suosituksia:

Aloita kaivaminen tukirakenteen alhaalta kulmasta - tällä tavoin saavutat saman syvyyden kaivosta koko pituudeltaan;

Yritä pitää kaivon seinät pystysuoraan ja mahdollisimman sileästi. Paikoissa, joissa maaperä putoaa, asenna väliaikaiset tuet;

tarkista säännöllisesti kuopan syvyys ja pohjan kaltevuus mahdollisista eroista.

Kaivamalla säätiön kuoppaan jatkaa täytön järjestelyä. Hiekkapyyhkeen paksuus on 15-20 cm. Täyttö täytetään vedellä ja tiivistetään tiiviisti. Tämän rakenteen ansiosta kuormien oikea jakautuminen tulevasta rakenteesta tukirakenteeseen varmistetaan. Koostumuksen täyttötyyppi esitetään seuraavassa kuvassa.

Rakenteen täyttötyyppi

Se on tärkeää! Täyttö täytetään usealla kerroksella. Kunkin kerroksen suositeltu paksuus on 5 cm.

Valmis hiekkavyöhykkeelle asetetaan kerros kattohuopaa. Materiaali suojaa täyttöä eroosiosta ja estää betoniseoksen tunkeutumisen hiekkaan pohjaan kaatamisen aikana.

Valokuvassa - ruberoidi vahvistuksen alla

Lisäksi kateaineet ottavat vastaan ​​kansirakenteen alaosan vedenpitävyyden. Suurempaa tehokkuutta varten eristemateriaali kääritään noin 15 - 20 cm: n seinämien ympärille.

muotti

Muottien asennus on yksi käsiteltävän työn tärkeimmistä vaiheista.

Suunnittelu voidaan kokoonpuristaa (purkaa 3-10 päivän kuluttua betonin kaatamisen jälkeen) tai kiinteäksi (pysyy osana säätä ja tarjoaa lisäeristeitä).

Taivutettujen muottien valmistukseen käytettyjen puupaneelien valmistus. Erilliset elementit kierretään ruuveilla haluttuun kokoon. Valmiit kilvet on pystysuoraan asennettu kaivantoon. Yllä olevan maanalaisen kellarin korkeus riippuu suoraan mateen ulkoneman korkeudesta maanpinnan yläpuolella. Pääsääntöisesti noudata indikaattoria 35-40 cm.

Kuva muottipankissa, jossa on kattokoristeet ja rekvisiitta

Yksittäisten suojusten kiinnitys suoritetaan niiden risteyksissä. Ulkopuolelta elementtejä tuetaan puupuiden palasilla. Varmista, että muottien yläosa on yhdellä vaakatasossa, ts. korkeuseroja ei ole, muuten säätiö muuttuu epätasaiseksi.

Tiheä polyeteenikalvo, joka peittää rakenteen sisäpuolelta, asetetaan valmiiksi muottiin. Kiinnitä polyeteeni muottipaneelien päätyosiin.

Tiheä polyeteenikalvo, joka peittää rakenteen sisäpuolelta, asetetaan valmiiksi muottiin.

Pysyvien muottien käyttämien polystyreenilohkojen rakentamiseen. Elementit pinotaan päällekkäin. Yksittäisten lohkojen kiinnitys suoritetaan lovien ja urien avulla. Saatavana erikokoisissa lohkoissa, joiden avulla voit noutaa ne kaikkiin säätiöihin.

Vaahtopolystyreenilohkoja käytetään pysyvien muottien rakentamiseen

Lohkot eivät tarvitse lisäliimausta. Välilyöntejä ei myöskään tarvita.

vahvistaminen

Vahvistus suoritetaan käyttäen teräsputkia, joiden halkaisija on 8-15 mm, riippuen odotetusta kuormituksesta, joka syntyy tulevasta kylvystä, pohjan koosta ja maaperän ominaisuuksista.

Ankkuri leikataan sauvoiksi seinämien pituudelle ja sidotaan ristikkoon erikoisjohdon avulla. Tätä tarkoitusta varten ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta - rakenteen kutistumisen aikana vahvistusverkko voi romahtaa.

Kuvassa liittyvä vahvikekehys

Omistajan pyynnöstä palkkien kiinnitys voidaan tehdä erityisillä muovileikkeillä (kiinnittimet) - tämä on yksinkertaisempi ja nopeampi vaihtoehto.

täyttää

On parempi, jos betonia kaadetaan yhdellä kertaa, mutta itsenäisen rakentamisen olosuhteissa on usein äärimmäisen vaikeaa valmistaa tarvittavaa määrää seosta välittömästi.

Betonin betonikiinnitys

Tämän vuoksi betoni on joko tilattava valmiina tai etsittävä muita ratkaisuja ongelmaan, kaatamalla laasti kerroksittain. Vakiomenetelmä on seuraavanlainen: ensimmäisenä päivänä paksuudeltaan 15-20 senttimetrin paksuinen vaakasuora kerros kaadetaan ja painetaan varovasti puupalkilla. On tärkeää, että kerroksen paksuus muotin koko pituudelta on sama ja täytteen yläosa on tasainen. Seuraavana päivänä työ suoritetaan samalla tavalla. Prosessi toistetaan, kunnes betonimuoto täytetään kokonaan.

Flooded rakenne on peitetty muovikelmulla - tämä estää sen kuivumasta liian nopeasti ja halkeilua. Jatkuvasti polyeteenikalvo poistetaan, betoni vuotaa vedellä letkusta ja sitten peitetään uudelleen eristemateriaalilla. Alusta kuivuu 4-5 viikon ajan. Muotti on purettu keskimäärin 5-7 päivän kuluttua kaatamisesta, joskus 10 päivän kuluttua. Yhteenvetona lopputuote on vedetön. Tätä kohtaa käsitellään jäljempänä yksityiskohtaisemmin.

Muita hyödyllisiä vinkkejä

Varmista, että säätiö on laadultaan korkealaatuinen, tee työtä sen järjestelyn mukaisesti tärkeimpien rakennussuositusten mukaisesti.

Ensinnäkin, kun kyseessä on liuoksen itsensä valmistelu, käytä tätä puhdistettua savesta, maaperästä ja muista epäpuhtauksista.

Toiseksi, valitse oikein ratkaisun mittasuhteet juuri sinun tapauksessasi. Yleensä sora / sora otetaan aina noin 1,5 - 2 kertaa enemmän kuin hieno-aggregaatti, ts. hiekkaa. Käytännön osasta annetaan yksityiskohtaisia ​​tietoja mahdollisista konkreettisista koostumuksista.

Kolmanneksi lisätään optimaalinen määrä vettä liuokseen - noin puolet sementin painosta. Lisäksi on otettava huomioon raaka-aineiden kosteuspitoisuus. Jos esimerkiksi pakotetaan käyttämään kosteaa hiekkaa, tarvittava määrä vettä vähenee vastaavasti.

Neljänneksi, älä unohda käsitellä täyttöä ylimääräisen ilman poistamiseksi - tämä on tärkeää paksuille ratkaisuille. Riittää, että lävistetään täyttö metallisella tangolla koko pituudelta.

Viidenneksi betonin kaatamisen jälkeen muotti on ajettava puisella vasaralla - tämä myös poistaa ylimääräisen ilman.

Käytännölliset näkökohdat tai vaiheittaiset ohjeet säätiön kaatamiseksi

Tarkastellaan esimerkiksi epäonnistuneiden nauhojen pohjajärjestelyn järjestystä - yksi suosituimmista vaihtoehdoista, joka sopii täydellisesti suhteellisen pienille alueille. Esimerkiksi 4 x 4 tai 6 x 6: n (joskus jopa enemmänkin) puiset kylpyamme tuntuu varsin mukavalta tällaiselta pohjalta. Tarvittaessa voit muuttaa teipin ja sen muiden parametrien syvyyttä maadoitustyypin ja rakennetun rakenteen mukaan - itse menettely pysyy samana.

Tarkasteltavana olevan tapahtuman järjestys on esitetty seuraavassa taulukossa.

Taulukko 2. Menetelmä haudattujen säätiöiden järjestämiseksi

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.