Talon rakentaminen

On olemassa useita betonilaattojen lajikkeita, jotka eroavat sekä laadusta että suhteellisesta koostumuksesta. Yhden tai toisen liuoksen käyttö määritetään erikseen, riippuen betonipaikasta. Lue lisää konkreettisesta omien käsitysten tekemisestä.

Sisällysluettelo:

Miten tehdä konkreettisia tee-se-itse-mittasuhteita ja tekniikkaa

Tärkein betoniratkaisun osa on sementti. Sen tehtävänä on yhdistää muut komponentit yhteen. Portland-sementti sopii erinomaisesti betonin valmistamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen koostumus sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Tällöin on mahdollista saavuttaa korkea tarttuvuus kaikkien komponenttien välillä.

Sementtityyppi, jota käytetään betoniliuoksen valmistamisprosessissa, määritetään sen soveltamisalan yksittäisillä indikaattoreilla. Useimmin käytetään sementtiä 500. Alhaisempia laatuja käytetään betonin valmistamiseen pintoihin, joihin ei kohdistu suuria kuormituksia.

Portland-sementtiä käytetään parantamaan tarttumista kaikkien komponenttien välillä sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Kuitenkin vähimmäislämpötila betoniliuoksen käytölle on viisitoista astetta. Jos betonia käytetään edelleen alhaisessa lämpötilassa, sen koostumuksen tulee sisältää erityisiä aineita lisäaineiden ja pehmittimien muodossa. Ainetta, joka on kuonan muodossa Portland-sementtiä, käytetään, jos työ suoritetaan lämpötiloissa, jotka ovat yli 25 celsiusastetta.

Sementtimateriaalin epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää kaksikymmentä prosenttia. Tämä on merkitty kirjaimella D merkityllä merkinnällä. Kun valitset sementin laastille, kiinnitä huomiota sen ulkoisiin indikaattoreihin. Sen pitäisi olla erilainen virtauskyky eikä siihen saa sisältyä ylimääräistä kosteutta. Ei ole suositeltavaa ostaa sellaista materiaalia, jolla on kokkareita ja joka erottuu raakaproteiinin ulkonäöstä.

Betonielementtejä on pystytetty betonista, joka sementin heikon laadun vuoksi romahtaa nopeasti. Aine on säilytettävä myös erityisissä olosuhteissa lämpötiloissa, jotka ovat 10 astetta ja kosteuden ollessa korkeintaan 60%. Sementti imee helposti kosteuden ja hajuja ulkoisesta ympäristöstä ja menettää nopeasti positiiviset ominaisuudet. Suosittelemme ostamaan uutta sementtiä, jota käytetään yhden tai kahden viikon ajan.

Betoniratkaisun toinen komponentti on hiekkaa. On olemassa erilaisia ​​konkreettisia ratkaisuja, joihin voit tehdä ilman hiekkaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun täyteaineen koostumuksessa ei ole aukkoja tai ne ovat vähäisiä.

Hiekan optimimääräinen osuus on 1-5 millimetriä. Kun valitset hiekkaa, suosittelemme materiaaleja, joilla on sama raekoko. Hiekka ei saisi sisältää saviä ja muita epäpuhtauksia. Kasvillisuuden, kivien ja roskien läsnäolo vaikuttaa haitallisesti tuloksena olevan betoniliuoksen laatuun.

Jos ei ole liian puhdasta hiekkaa, suosittelemme seulomista useita kertoja ennen käyttöä. Paras vaihtoehto on käyttää joen hiekkaa, jonka kustannukset ovat hieman normaalia korkeammat. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan ole savea ja ulkomaisia ​​sulkeumia, ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Savi betonissa ei ole hyväksyttävää, se vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen. Seuraava kohta on varmistaa betonin ja karkean aggregaatin maksimaalinen kiinnittyminen. Nämä tekijät ovat ratkaisevia määritettäessä konkreettisen ratkaisun kokonaislujuutta. Jotta hiekka valmistettaisiin työhön, suosittelemme huuhtelemaan sitä ja jättämään sen asettumiselle.

Jos korkealaatuista hiekkaa ei voitaisi ostaa, on mahdollista käyttää keinotekoista hiekkaa. Sen valmistamiseksi kiviä hienonnetaan. Tämä hiekka on suuri tiheys ja paino. Harkitse, että tällaisesta hiekasta peräisin oleva betoniliuos eroaa suuresta painosta.

Betoniliuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään murskattua kiveä tai soraa. Ne suorittavat betonin täytteen toiminnan. Näihin tarkoituksiin ei ole suositeltavaa käyttää kiviä, koska sen pinta on sileä.

Valitse täyteaine, kysy mitä rodusta se on valmistettu. Laajennetun saven sisältö on helppoa, mutta se yhdistää kaikki osat yhteen. Täyteaineen koko on 0,8 - 4 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita keskikokoisia aineita. On suositeltavaa valita aine, joka ei sisällä pölyä ja savea. Kytkennän luotettavuus määräytyy materiaalin karkeuden mukaan.

Lisää konkreettiseen liuokseen täyteainetta, joka sisältää sekä suuria että keskisuuria hiukkasia. Täten on mahdollista saavuttaa aggregaatin tiukempi istuvuus pintaan. Hiekka ja täyteaine on sijoitettava työmaan lähelle. Hiekan tai täyteaineen saastumisen estämiseksi suosittelemme, että ne kaadetaan kalvolla esipinnoitettuun alustaan.

Viimeinen betoniliuoksen pääkomponentti on vesi. Alkali- tai happoklusseja ei pitäisi olla sen koostumuksessa.

Lisäaineina betoniliuoksessa käytetään aineita muodossa:

Tämän materiaalin avulla lisätään konkreettisen liuoksen käyttökelpoisuutta. Siten on mahdollista parantaa betoniliuoksen tasoittamisprosessia. Kalkki vähentää laastin lujuutta, koska se vähentää sementin ja aggregaattien välistä sidosta. Huomaa, että kalkki on välttämättä pakattava.

Jotta koristeellinen betoni käsin voitaisiin tehdä, on suositeltavaa käyttää pehmittimien muodossa olevia aineita. Heidän avullaan on mahdollista muuttaa ratkaisun kvalitatiivisia ominaisuuksia.

3. Lisäkomponentit.

Tiettyjen komponenttien avulla betoniratkaisu etenee progressiivisemmin. Lisäksi lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betoniliuoksen takavarikointia. Ennen lisäominaisuuksien käyttöä on tutkittava niiden ominaisuuksia ja käyttöohjeita. Jos betonin kaataminen suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, emme voi tehdä ilman lisäaineita.

4. Vahvistetaan komponentit.

Erityisten lisäaineiden avulla on mahdollista suorittaa lisäbetoniliuosta betoniliuosta. Esimerkiksi on suositeltavaa lisätä polypropeeniin tai polyvinyylikloridiin perustuvia kuituja betoniliuokseen, jolla levitys suoritetaan. Nämä osat eroavat pehmeydestä ja erityisestä kestävyydestä. Siten on mahdollista saavuttaa betonin täydellinen sileys ja estää sen halkeilua.

Miten tehdä konkreettisia perustuskäsineitä - koostumuksen mittasuhteet

Betonin koostumus ja sen osien yhdisteiden määrä määritetään betoniliuoksen käytön tarkoituksella. Esimerkiksi perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä olla kestävä betoni, joka sisältää suurta murskattua kiveä ja laastia, joka vahvistaa sen luotettavasti.

Samanaikaisesti on tärkeää saavuttaa liuoksen sujuvuus, koska se ei saa sisältää ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ennen kuin aloitat liuoksen täyttämisen, on suositeltavaa tehdä substraatti. Tästä riittää, että käytetään vähemmän kestävää koostumusratkaisua, joka sisältää hienojakoista hiekkaa. Samanaikaisesti liuoksen konsistenssi muistuttaa märkäpohjaa.

Säätiön laasti voi tehdä konkreettisia käsiä. Samanaikaisesti täyteaineen tulee olla keskinkertainen murto-osalla ja sakeus - neste. Siten liuos voidaan jakaa pinnalle. Lisäksi pienen tai keskikokoisen jakeen täyteaineena käytetään kukkaruukkujen, puutarhavälineiden, betonirakenteiden valmistusta.

SNiP määrittelee betoniliuoksen sisältämien komponenttien koostumuksen ja määrän. Tässä tapauksessa kannattaa harkita kunkin ainesosan tiheyttä. Suosittelemme pysymään betoniliuoksessa, joka on keskitiheys. Laskelmien suorittamisen jälkeen siirry komponenttien liittämiseen yhteen.

Komponenttien suhteen suosituin muunnos tarkoittaa sementin yhden osan käyttöä kolmeen osaan hiekkaa ja kuusi osaa täyteaineesta, kun taas veden määrä vaihtelee 0,4: stä 1: aan. Vesi tekee liuoksesta enemmän tai vähemmän nestemäistä.

Liuoksen optimaalisen johdonmukaisuuden määrittämisen jälkeen komponentit on mitattava. Huomaa, että ei ole suositeltavaa käyttää märkähiekkaa työhön, on suositeltavaa kuivata se ennen kuin se lisätään liuokseen.

Ennen kuin teet konkreettiset askeleet omalla kädellä, sinun on valmisteltava konkreettinen ratkaisu. Useimmiten se käyttää betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit sekoittaa kaikki osat tasaisesti ja nopeasti. Manuaalinen menetelmä betoniliuoksen valmistamiseksi on merkitystä vain, jos työn määrä on pieni. Tällöin puuttuu kyky hallita reseptiä tässä tapauksessa.

Voit luoda itsellesi konkreettisen ratkaisun kahdella tavalla:

1. Ensiksi kuivat aineosat sekoitetaan toistensa kanssa ja sitten lisätään vettä.

2. Hiekkaa, aggregaattia ja sementtiä lisätään veteen.

Ensimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan myös kuivaksi, mikä tuottaa yhdenmukaisen sekoituksen kaikkien komponenttien välillä. Samalla lisätään vettä viimeiseksi. Joskus tällaisessa koostumuksessa on kuivia kokkareita, jotka vähentävät liuoksen lujuutta. Jotta vältytään niiden ulkonäöstä, suosittelemme käyttämään toista ratkaisun sekoittamismenetelmää. Se soveltuu betonin sekoittamiseen pieninä määrinä.

Joka tapauksessa suosittelemme betonisekoittimen käyttämistä vaivata ratkaisu. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vuokraa se. Betonisekoittimen on sijaittava lähellä työpaikkaa. Näin ollen on mahdollista välttää betonin kerrostumista sen kuljetuksen aikana.

Standardi betonimylly sisältää noin kaksisataa litraa laastia. Tämä määrä on ohjattava ainesosien määrän laskemisen yhteydessä. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi betonisekoittimessa on seuraava:

1. Mittaa vesi oikeaan määrään ja kaada se betoniseokseen. Täytä vettä ei kaikki, noin 10% jätä myöhempää aikaa liuoksen saattamiseksi haluttuun johdonmukaisuuteen.

2. Aseta sementti oikeaan määrään, anna myös sementtiä.

3. Seuraavaksi hiekka täyttyy, minkä jälkeen kaikki komponentit sekoitetaan yhteen. Se kestää noin viisi minuuttia.

4. Sementtilaastin valmistuksen jälkeen lisätään tarvittaessa lisäaineita, pehmittimiä.

5. Lopullisessa vaiheessa lisätään täyteaine. Jos liuos on lisättävä veteen, se sekoitetaan sementin kanssa, seos lisätään betonisekoittimeen tässä vaiheessa.

Kaikki työ tehdään 10-15 minuuttia. Jos kokonaisratkaisua ei ollut mahdollista purkaa kerralla, sitä sekoitetaan jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.

Miten värillinen betoni on omalla kädelläsi

Ennen kuin teet betonin betonilla omia käsiä, suosittelemme liuoksen värjäämistä väripigmentteillä. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat erilaisten betonipintojen värjäämisen ja kirkkauden.

Pigmenttien lisääminen tehdään joko liuosvalmisteen vaiheessa tai sen jälkeen, kun koostumus kovettuu. Väripigmenttejä on kaksi versiota:

Väripaletti ja kylläisyys määräävät pigmentin kemialliset komponentit. On suositeltavaa lisätä pigmentti koostumukseen sekoitusvaiheessa. Tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa yhtenäinen ja kaunis väri. Pintaan kohdistuvan värivaikutuksen maksimoimiseksi suosittelemme hiekan ja valkoisen sementin käyttöä laastin valmistuksessa.

Ennen pigmentin lisäämistä se laimennetaan vedellä. Sekoituksen laatu vaikuttaa ratkaisun homogeenisuuteen. Samaan aikaan tällainen koostumus valmistetaan yksinomaan betonisekoittimessa. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen käsin on mahdotonta.

Ennen kuin teet betoniraita omilla käsillä, on myös suositeltavaa valmistaa ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen. Tämä laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa, vaan parantaa merkittävästi myös valmiin ratkaisun laatua.

Betoniliuoksen kaatopaikassa suositellaan käytettäväksi betonielementtiä. Sen avulla on mahdollista poistaa ilmakuplat ja parantaa valmiin pinnoitteen laatua. Lisävahvistus saadaan teräsvahvisteilla. Ratkaisun optimaalinen asetusaika on noin kaksi päivää. Liuoksen täydellinen kuivaus kestää noin kaksi viikkoa tai enemmän.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Laasti ja betoni ovat keinotekoisista kiveistä peräisin olevia kiviä, jotka saadaan sideaineen (yleensä kalkin ja Portland-sementin) ja tiettyjen kiviainesten sekoittumisen seurauksena. Sideaine, sekoitettuna veteen, muodostaa kiven kaltaisen rungon, joka selittyy säätöprosesseilla ja nopealla kovettumisella. Kiven kaltaisen rungon lujuus on täyteaine (sora, murskattu kivi, hiekka). Seuraavaksi kerron teille kaikista vaiheista kysymys, miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi.

Komponentit liuoksen valmistamiseksi

Laastille käytetään useimmiten hienoa hiekkaa tai muuta hienokompossia. Betonin ratkaisuun voi ottaa ei vain hienoa hiekkaa, vaan myös karkeaa soraa tai murskattua kiveä. Rakennuskäyttöön tarkoitettu kipsi tai muurauslaasti on paras käyttää hienoa hiekkaa, jonka jyvät eivät ole suurempia kuin 2 mm halkaisijaltaan. Jos kipsi on erityinen pintakuvio, on mahdollista lisätä hiekkaa 4 millimetrin suuruisella viljalla. Markkinoillamme ostajille tarjotaan kahdenlaisia ​​hiekkoja: joki ja kallio. Joki-hiekkaa pidetään keskipitkäksi, se on melko kallis, mutta sen puhtaus edistää sen käyttöä betoniseoksena. Gully-hiekka voi olla hienojakoinen (0,5 - 1,5 millimetriä), jossa on runsaasti saveja ja muita epäpuhtauksia. Se ei sovellu hyvään ja kestävään betoniin, mutta laastille sitä voidaan käyttää ilman pelkoa.

Kevyt sementtiä, jonka lujuusluokka on B7.5, voidaan käyttää ainoastaan ​​hiekkaa täyteaineena. Voimakkaampaan betoniin voidaan käyttää myös hiekan lisäksi murskattua kiveä tai soraa, jonka halkaisija on jopa 31,5 millimetriä. Eri jakeiden makadamaisen seoksen käyttöä pidetään oikeana, joten valmiiksi tehdyllä betonilla on vähäiset aukkojen määrä kavioiden välissä.

Varoitus! Betonin ja laastin yhdistelmässä ei saa olla epäpuhtauksia, kuten maaperä, lasi, puut, turve, kasvit, siltti tai siltti. Jos epäpuhtauksia on läsnä, ne on poistettava seulomalla soraa tai hiekkaa seulan läpi.

Sementti on yleinen nimi sitoville jauhemaisille aineille, jotka perustuvat marl-, kalkkikivi- ja savikerrokkoihin ja kaikenlaisiin lisäaineisiin. Yleisimmin käytetty sementtityyppi on Portland-sementti, joka on nimetty Ison-Britannian Portlandin niemimaalta. Tällainen sementti sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Maa-talon rakentamisen aikana voidaan käyttää kahdenlaisia ​​Portland-sementtiä.

Tyyppi I - ei sisällä lisäaineita tai niiden sisältö ei ylitä 5 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM I.

Tyyppi II - lisäaineiden määrä 6-35 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokittelu osoittaa nimityksen CEM II.

Venäjän käytännössä sementin lisäaineiden läsnäolo osoitetaan kirjaimella D ja merkinnän jälkeisestä merkintäkoodista. Esimerkiksi, jos näet PC 500-D20: n merkinnän, se tarkoittaa, että läsnä on 20 prosenttia lisäaineista 500-merkkisessä merkinnässä Portland-sementissä. Kuten jo selville, se luonnehtii tyypin II sementtiä. Mitä tulee DO: n nimitykseen, se luonnehtii tyypin I sementtiä, eli materiaalia ilman lisäaineita.

Laastin ja muurauslaastin valmistukseen sinun on otettava sementtiluokat M400 (32.5) ja M500 (42.5). Portlandsementti on ihanteellinen betoniseosten valmistukseen, joita käytetään alhaisissa lämpötiloissa (päivittäinen keskiarvo alle 10 astetta). Jos lämpötila on korkea esimerkiksi lämmön aikana, on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä tai sementtiä tyyppiä III (eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM III). Se sopii hyvin aidan ja kipsilevyjen valmistukseen, joita käytetään aitauksessa ja lattioissa.

Varoitus! Sementtiä voi ostaa vain pusseihin, joissa on asianmukaiset merkinnät. Välittömästi ennen ostoa on tarkistettava, ettei sementti ole tullut kosteaksi tai säröiltään. Jos kaikki merkit ovat, osto on suositeltavaa kieltää. Jotta varmistettaisiin, että pakkauksessa tai pussissa ilmoitetun sementin merkin noudattaminen voidaan varmistaa vain tunnetulla valmistajalla, joka on myynyt laastin jo vuosia. Muuten hyvää valmistajaa ja maanalaista pääero ei ole valmiin betonin hinta, vaan laadukkaiden jakelupalvelujen saatavuus.

Kalkki vaaditaan sementti-kalkkilaastujen valmistukseen. Lisäksi sitä käytetään parantamaan ratkaisun työstettävyyttä. Tähän mennessä ei enää tarvita ratkaisuja kalkin sammuttamiseen. Sen sijaan voit ostaa sammutettua kalkkia (hydratoitunut) kalkkia edulliseen hintaan, joka myydään valmiiksi pakattuna pusseina. Vaihtoehtoisesti kuivan sekoituksen sijasta kalkkia voidaan myydä kaupeina kalkkipastaa. Se lisätään sementti-kalkki- ja muurauslaastareihin niiden työstettävyyden parantamiseksi.

Varoitus! Jos olet päättänyt käyttää kalkkia osana kysymystä betonista kotona, käytä äärimmäistä varovaisuutta, koska kalkilla on voimakkaita syövyttäviä ominaisuuksia. On suositeltavaa suorittaa työ suojakäsineissä, mutta unohtamatta sitä, että materiaali ei pääse silmiin tai iholle. Sama pätee myös väriaineiden käyttämiseen sekä myöhempään työhön hiomalla ja kiillottamalla tuotetta.

Betonimassan tai laastin koostumus voi sisältää tiettyjä lisäaineita, jotka voivat sekä parantaa että muuttaa niiden ominaisuuksia.

Pehmittimet tai plastisointiaineet voivat lisätä seoksen juoksevuutta, minkä seurauksena rakentajat saavat liuoksen nestemäisemmäksi koostumukseksi. Tämä ratkaisu on paljon helpompi soveltaa.
Ohentimet tai superplastiset aineet voivat vähentää sekoitettavan veden määrää.

Lisäksi niiden käyttö parantaa seoksen työstettävyyttä, lisää laastin tai betonin lujuutta, roiskeita ja vedenkestävyyttä.

Erilliset lisäaineet voivat nopeuttaa betoniseoksen tai laastin kovettumista.

Lisäksi on olemassa lisäaineita, joiden avulla on mahdollista työskennellä lämpötila-alueella 10 astetta pakkaselta 35 asteen lämpöön.

Myynnissä on erityisiä lisäaineita, jotka hidastavat betonimassan kovettumista, mikä on hyödyllistä betonoinnissa kuumissa olosuhteissa.

Lisäaineiden ilmanvaihdunta tai ilmastus lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät liuoksen kosteuspitoisuutta kovetetussa tilassa.

Yleensä lisäaineita myydään muovipakkauksissa nestemäisessä muodossa. Pakkauksissa on ilmoitettava tiedot annosta, määrää ja perusominaisuuksia. Massan lisäaineiden lisäaineiden ei pitäisi ylittää 2 prosenttia sementin kokonaismassasta.

Laastin ja betonien laatu on säädetty GOST-standardeilla. Erityisesti veden on täytettävä juomistandardit, eikä se saa sisältää kolmansien osapuolten epäpuhtauksia, kuten sokereita, öljyjä, emäksiä ja happoja. Älä käytä huonosti puhdistettua suota ja jätevettä. On parempi noudattaa periaatetta, että voit käyttää mitä tahansa vettä, jonka voit juoda sekoittamaan ratkaisua. Jos valmistat konkreettista liuosta järvellä tai joella vedellä, sinun on tarkistettava tällaisen veden soveltuvuus erityiseen rakennuslaboratorioon.

Koostumus ja mittasuhteet

Ennen kuin käsittelet betonin tai betoniteräksen valmistelua, korostan, että koostumus ja mittasuhteet riippuvat suoraan sen päätavoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiö käyttää asianmukaisesti voimakkaasti suurta tiheyttä sisältävää betonia, kun taas aidan täyttämiseen voit jäädä kevyemmille tuotemerkeille. Kun olet päättänyt komponenteista, valitse oikea tuotemerkki. Useimmissa tapauksissa betonista ja itse tehdyistä ratkaisuista on parempi valita merkkejä M300 tai M400. Mittasuhteiden osalta komponentteja "sementti / hiekka / murskattu kivi" tulisi käyttää suhteessa 1/3/5. Tämä tarkoittaa sitä, että betonin kuutioissa yksi osa sementistä vaatii lisäämällä kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa murskattua kiveä tai soraa. Jos puhumme vedestä, sen määrän pitäisi olla puolet muiden aggregaattien painosta. Jos esimerkiksi saat 100 kilogrammaa kuivaa sekoitusta, sinun on otettava 50 litraa vettä.

Jos saat liian paksun (tiheän) seoksen, voit lisätä vettä. Johdonmukaisuuden pitäisi olla sellainen, että sinun ei tarvitse tehdä suuria ponnisteluja liuoksen sekoittamiseksi lapioon. Märän hiekkaveden pitäisi olla pienempi. Jos työ tehdään kylmänä, lämmitetään vettä ja betonia, mikä suojaa koostumusta ennenaikaiselta säältä ja vahvuuden menetykseltä. Työtä varten on parempi käyttää kaupallista sekoitinta tai laitteita / sekoittimia ja säiliöitä, jotka olet itse luonut. Mitä materiaalia ja mitä komponentteja ne muodostavat (pumput, muodot, värähtelevät kiskot jne.), Voit lukea toisessa artikkelissa.

Kestävä betoni miten tehdä

Kuinka tehdä vahva betoni tehdä se itse

Sementin puuttuessa betoni on sementti-hiekkaseos (CPS) ja laasti. Tämän materiaalin tärkeimpien kuluttajaominaisuuksien joukossa ovat:

 • - vahvuus;
 • - veden hylkääminen;
 • - hyvä vuorovaikutus teräksen kanssa (toisin kuin kipsi);
 • - puristamalla kuivauksen aikana (tai pikemminkin, kun asetetaan tai tarkemmin sementtikiven muodostumiseen). Tämä ominaisuus johtaa hyvin usein halkeiluun. Tilanne on kuitenkin ratkaistu pelkkien saumojen välillä eri siteiden välissä tai seinän ja solmujen välissä 1-2 cm.

Tyypit betonista

Tiheydeltään riippuvat betonit on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

magnetite, barite, valurauta romu

erityisiä suojarakenteita varten

hiekka, sora, murskatut kivet

Kaikki tukirakenteet

lähinnä tukirakenteissa

1. kevytbetoni huokoisissa keinotekoisissa ja luonnollisissa aggregaateissa.

2. solubetoni (vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni). Koostuu sideaineesta, vedestä, vaahdotusaineesta ja hienojakoisesta piidioksidikomponentista.

3 Karkea betoni (suuri huokoinen tai tiheä aggregaatti).

Huokoiset ja solukomponentit

mittasuhteet

betoni

1 osa sementistä otetaan 2 osaan hiekkaa ja raunioita sekä 0,7 osaa vettä. Oikein valittu betoniseos koostuu 8-15% sementistä ja 80-85% aggregaateista (painosta). Yleensä 1 m3 betonin valmistukseen tarvitset:

 • - sementti M500 - 300-350 kg (1/4 kuutiometriä);
 • - hiekka - 600-700 kg (1/2 kuutio). Hiekan tulee olla partikkelikoko 0,14 - 5 mm, ihanteellisesti pestä, joki. Ei ole toivottavaa, että betoniin hiekassa on yli 10 mm suuria jyviä. Niiden hienojen hiukkasten määrä, jotka ovat läpäisseet 0,14 mm: n seulan, ei saa ylittää 10%. Kaikenlaiset pöly- ja savipartikkelit, orgaaniset epäpuhtaudet, sulfaatti- ja rikkiyhdisteet ovat erittäin haitallisia epäpuhtauksia hiekassa.
 • - murskattu kivi - 1100-1200 kg. Murskattu kivi, sora, jonka murto-osa on 5-70 mm. Jos suurien massiivisten rakenteiden betonointi tapahtuu, roskien kokoa voidaan korottaa 150 mm: iin asti.
 • - vettä - noin 150-180 litraa.

Sementti - hiekkaseos

Yleensä 1 osa sementtiä 3 osaan vettä. Kipsaustyöt - 1: 4. Veden määrä on vähäinen. Kun sementti on sekoitettu hiekalla ja täytetty vedellä, tilavuuden on pysyttävä ennallaan.

Lisäaineet ja niiden vaikutus betonin ominaisuuksiin

- Keiju. Kyllä, sama astianpesuainetta vaimollesi voi olla hyvä lisä, jos teet betonia omilla käsilläsi. Yksi tl per kauha riittää. Tämä parantaa seoksen liikkuvuutta, mikä vaikuttaa kykyyn vähentää veden määrää ja siten parantaa valmiin betonin lujuutta.

- PVA. Käyttämällä lasi PVAa laastin kauhalla voidaan saavuttaa parannus sitkeys, taivutuslujuuden lisääntyminen ja laastin kiinnittyminen käsitellylle pinnalle. Betonikiven kovuus voi myös pienentyä.

- Nestemäinen lasi. Vähentää betonin huokoisuutta ja säätöaikaa, lisää kovettumista. Yleensä nestemäistä lasia käytetään seinien, pohjakerrosten, lattian, pohjaveden suojelemiseksi pohjavedestä, kyllästämällä puutuotteita palonkestävyyden ja tiheyden aikaansaamiseksi. Nestemäisen lasin laimentamisen jälkeen vedessä tämä koostumus sulkee kuivan sementti-hiekkaseoksen. Kovettumisen jälkeen muodostuu vedenpitävä kalvo, mutta ilma sisältää hiilidioksidia, joka tuhoaa sen. Tätä varten on välttämätöntä tehdä pintakäsittely rasvahartsilastalla ja raudalla. Liuos nestemäisellä lasilla asetetaan 1-2 minuutissa, joten se on valmistettava pieninä annoksina. Nestemäisen lasin kulutus vaihtelee tarpeen mukaan. Betonin kovettumisen vauhdittamiseksi - 3-5% sementin massasta liuoksessa, vedenpitävyys - 8 - 10% liuoksen tilavuudesta täyttää seinien väliset aukot ja tyhjät lasi sementillä ja hiekalla suhteessa 1: 1: 3.

- Kalkkia. Toisaalta liuoksen plastisuus kasvaa ja toisaalta voimakkuuden väheneminen ja hydrofiilisyyden lisääntyminen havaitaan. Käyttöä ei suositella.

- Teolliset pehmittimet. Säästä sementtiä jopa 20%, lisää puristuslujuutta kuukaudessa 25-30%. Ne edistävät veden kestävyyden vähentämistä, lisäävät jäätymisvastusta, korroosionkestävyyttä, lämmönkestävyyttä ja parantavat etupinnan laatua.

- Metalliverkko. Kytkimen laitteessa käytetään vahvistusverkkoa 3-6 mm: n paksuisella langalla ja 100 x 100 mm: n kennolla (225-225, 150 x 150). Kun kipsi, jos kerros on yli 30 mm, käytä kaniin kiinnitettyä seinää. Tämä estää ratkaisun liukastumisesta.

- Lasikudosverkkoa käytetään murtumien torjumiseksi. 5 h5 mm: n verkko käy useimmiten kipsirakentamisen aikana vahvistusmateriaalina.

Betoni tekee sen itse. Ominaisuudet betonin valmistuksessa

- Ensin sinun on sekoitettava sementti hiekalla ja lisää sitten vettä;

- Kaatamisen jälkeen sinun pitää pitää vettä 7 päivän ajan. Perusvahvuus tulee 28 päivään; - Kosteustesti. Otamme 300 x 300 mm: n suuruinen polyetyleenilevy ja kiinnitämme se nauhalla laattoihin. Seuraavana päivänä ei saa olla höyryä;

- Parannamme liuoksen kiinnittymistä pohjaan. Ennen liuoksen levittämistä on oltava huolellisesti pohjustettu pinta (PVA);

- Silitys - kuivaa sementtiä sitomalla vielä märkää tasoitusta lujuuden lisäämiseksi. Se ei aina toimi.

- Kompensoivat saumat (lämpö, ​​vaimennus, jne.). On tarpeen leikata koko kehä alustaan ​​asti, vähintään 3 metriä ja sauman leveys vähintään 5 mm.

Betonimusteknologia, jonka säästö on jopa 700 ruplaa metriä kohden

Kuinka tehdä vahvaa betonia

Nykyaikaisessa rakentamisessa pääaine on konkreettinen - siitä muodostuu valtavia monimutkaisia ​​rakenteita.

Yksityisen talon rakentamisessa betoni on myös välttämätön, joten on erittäin tärkeää tietää konkreettisesti konkreettisesti, eikä pelkästään tekemään sitä vaan tehdä vahva konkreettinen, joka kestää yli vuosikymmenen.

Ilman sopivaa valintaa betonin koostumusta oikein ei tehdä. Siksi betonin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää korkealaatuisia materiaaleja - tämä ei ole sedimenttistä hiekkaa, vaan jokivettä; murskattua kiveä, ei kiviä; hiekka ja murskattu kivi ilman savea ja pölyä; puhdas vesi; tuore sementti sopiva kemiallinen koostumus.

Betonista on kaksi päätyyppiä: betoni perustuksiin ja muurauslaasti. Betonin rakentaminen säätiölle edellyttää 1 osa sementistä ja 4 osaa aggregaatista (karkea hiekka ja murskatut kivet).

Muurauslaasti koostuu 1 osa sementistä ja 4 osaa hiekasta. Jos tarvitset lisärakenteiden lujuutta - voit käyttää 3 osaa hiekkaa tai sementin lisäksi pehmittimiä, PVA-liimaa, shampooja jne. Liuokseen.

Menetelmät betonin sekoittamiseksi

Betonia voidaan sekoittaa eri tavoin. Tietenkin, jotta voimme tehdä vahvaa betonia - tarvitset betonisekoittimen, vain sen avulla voit saavuttaa parhaan komponentin sekoittamisen. Toisaalta jos et tarvitse suuria määriä betonia, voit vaivata sitä ilman betonisekoitinta - esimerkiksi kelkkarissa, vanhassa kylpyhuoneessa tai vanerivillaa tai tinaa. Kun sementtiä vaurioituu kottikärrytilanteessa, se on täytettävä puolivälissä hiekalla, sementillä ja rauniolla vaadittavissa mittasuhteissa ja sitten vähitellen lisäämällä vettä liuoksen tarvittavan johdonmukaisuuden saavuttamiseksi. Jos päätät vaahdottaa betonia vanerin tai tinan arkkia varten, sinun täytyy kaataa kaikki ainesosat, sekoittaa ne perusteellisesti, tehdä masennus keskellä kasaa ja kaataa vettä siihen, sekoita seos vedellä. Vähitellen lisäämällä vettä saavutetaan tarvittava tila.

Oikeat kovettumisolosuhteet - lupaus luoda vahvaa betonia

Jotta voimakas konkreettinen, sinun on otettava huomioon edellytykset, joilla se saa vahvistusta. Ensinnäkin betonilla on paljon aikaa saada vahva vahvuus. Jos et käytä konkreettisia kiihdytyskiihdyttimiä, sinun on annettava noin viikon ajan asettamaan vähimmäisvaatimus jatkaa rakentamista. Kiihdyttimillä tämä aika lyhenee merkittävästi - päivän sisällä betoni voi saada jopa 50% sen voimasta.

Betoni tarvitsee korkeaa kosteutta, betonin kovettuminen on liian mahdotonta (suoraa auringonvaloa ei voida hyväksyä), tässä tapauksessa epätasaisen kovettumisen vuoksi muodostuu sisäisiä rasituksia, jotka johtavat mikrokrakkausten esiintymiseen. Ja jos puhumme säätiön asettamisesta, se alkaa päästää kosteuteen, jolloin tiilimuuraus ruiskutetaan vedeneristysratkaisuilla. Myös betonirakenteiden liiallinen kostutus ei ole hyväksyttävää - jos sataa, se on peitettävä.

Jos betonin sijoittelu tapahtuu kylmäkautena, betonivahvuusongelmilla on ongelmia, sillä kuten tiedätte, matalissa lämpötiloissa sementtikiven muodostuminen on hitaampaa. Tällaisissa tilanteissa on esitetty konkreettinen lämmitys tai pakkasnesteen lisäaineiden käyttö.

On tärkeää muistaa, että sementti on melko syövyttävää materiaalia, ja sinun on oltava varovainen, kun se koskettaa sitä, koska se voi vahingoittaa ihoa ja silmiä. Käytettäessä sementtiä, käsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta on käytettävä.

Miten vaurioittaa betonia: tarvittavat laitteet ja raaka-aineet

 • Määritelmä betoni ja sen koostumus
 • Luettelo työkaluista ja materiaaleista
 • Pääkomponenttien suhde betoniin
 • Raaka-aineiden vaadittava laatu
 • Betonimassan valmistuksen vaiheet
  • Betonin sekoitussäännöt
 • Koristeellinen betoni

Nykyään sellainen kansantalouden sektori kuin rakentaminen kehittyy nopeasti koko maailmassa, myös maassamme. Lähes jokainen yksityisen talon tai mökin omistaja joutuivat ongelman kaatamaan tiettyä pintaa betonilla. Monet eivät tiedä, miten tehdä se itse. On erittäin tärkeää, että betoni on korkealaatuista. Tee omat kätesi, voit helposti. Betoni - on yksi suosituimmista ja tavallisimmista rakennusmateriaaleista. Hän löysi laajaa soveltamista rakennuksen perustamiseen suurille rakennuksille, kuten rakennuksille. Betonia käytetään usein jalkakäytävien rakentamiseen, monoliittisten laattojen, uima-altaiden ja niin edelleen rakentamiseen.

Taulukko betonin osien mittasuhteista.

Määritelmä betoni ja sen koostumus

Betoni on välttämätön komponentti rakentamisessa, jossa koko rakenteen vahvuus ja vakaus riippuvat suurelta osin. Betoni - seos, joka koostuu erilaisista aineosista: sementtiä jauhetta, hiekkaa, soraa tai soraa ja vettä. Se on erittäin vahva. Usein betonin koostumus sisältää erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen plastisuutta ja kovuutta, antavat kosteuden kestävyyden. Tarkastelkaamme tarkemmin, miten tehdä konkreettisia omia käsiä, valmistustekniikkaa.

Takaisin sisällysluetteloon

On mahdotonta tehdä laadukasta betonia omilla käsillä ilman laitteita ja materiaaleja. Tätä varten tarvitset:

 • betonisekoitin;
 • korkea jännite vakio virtalähde;
 • letku vedellä;
 • lapio;
 • useita kauvoja;
 • puinen tikku sekoittaen;
 • hiekka;
 • halutun tuotemerkin sementtijauhe;
 • rauniot tai sora.

Laitteen betonisekoittimen järjestelmä.

On suositeltavaa käyttää lisäaineita, jotka ruiskutetaan betoniin valmistuksen aikana omin käsin. Näihin kuuluvat pehmittimet, vesitiivisteet. Voit muodostaa plastisuusseoksen käyttämällä pesuaineliuoksia. Satunnaisesti sementtiin lisätään pieniä annoksia astioita, mutta myös erikoistiloja.

Erityisen tärkeitä ovat veden katoamiset. Ne ovat tarpeen, jotta betoni ei ime kosteutta. Muutoin se alkaa hajota ajan myötä. Jos betoni tehdään sateisella säällä tai päinvastoin kuumalla säällä, kalvo voi olla hyödyllinen kattamaan ratkaisu, joka suojaa sitä säteiltä tai kosteudelta. Voit ostaa kaiken tämän tavanomaisessa erikoistuneessa rakennustyössä. Ei ole tarpeen ostaa betonisekoittimia, se helpottaa työtä vain suurien määrien sementin valmistuksessa omilla käsillä.

Takaisin sisällysluetteloon

Jos haluat sekoittaa omiin käsiisi, sinun on tiedettävä, kuinka paljon tietyn raaka-aineen on otettava. Lisäksi sinun on päätettävä halutun betonin tuotemerkistä. Merkki osoittaa sen voimakkuuden puristuksessa: sen mukaan mitä korkeampi se on, sitä parempi betoni on. Betonin merkki on seuraavista tyypeistä: 100, 150, 200, 250, 300, 400. Jokainen brändi on suunniteltu tietyntyyppiseen työhön, joten on suositeltavaa neuvotella asiantuntijan kanssa.

Jos sinun on tehtävä konkreettisia omia käsiä varten rakenteelle, joka vaatii suurta lujuutta, niin merkki 350 tekee.

Betonipohjan kaataminen.

Sitä käytetään pohjan, seinien, laattojen tai palkkien rakentamiseen. M-200 betoni soveltuu sokea alueelle tai kävelytielle. Monoliittisten levyjen valmistukseen - M-100 tai M-150. Suurempia merkkejä suositellaan suuremmille ja tärkeämmille rakenteille: patoille, patoille ja niin edelleen. Seoksen komponenttien suhde riippuu paljolti betonin merkistä ja käytettävissä olevan sementin merkistä. Esimerkiksi jos on tarpeen saada betonia, jonka nimellisarvo on 400, sementtiä 400, niin sementin, hiekan ja rakeiden välinen suhde on 1: 1,9: 3,7. Jos sementti ei ole 400 mutta 500, massasuhde on erilainen - 1: 2.4: 4.3. Betoniluokan 250 valmistukseen sementtilaatan 400 läsnä ollessa se on 1: 2,1: 3,9 ja niin edelleen. Vettä lisätään homogeenisen seoksen saamiseksi, useimmiten sen massa ei ole suurempi kuin käytetyn sementti-jauheen massa.

Takaisin sisällysluetteloon

On mahdollista sekoittaa omiin käsiisi, jos sen koostumukseen sisältyvä raaka-aine täyttää tiettyjä vaatimuksia. Sementin tulee olla tietyn tuotemerkin, joka on valmistettu vain tehdas. Hiekkaa suositellaan ottamaan vain joki. On tärkeää, että se ei sisällä savipartikkeleita koostumuksessaan. Sen jälkeen niiden läsnäolo vaikuttaa rakenteen lujuuteen, ja savi ajan myötä alkaa tuhota sen. Hiekka on puhdistettava muista mekaanisista epäpuhtauksista. Lisäksi se kuivataan ennen levittämistä. Muussa tapauksessa veden tilavuusosuus voi lisääntyä ja betoni muuttuu nestemäiseksi, mikä ei täysin vastaa vaatimuksia. Joki-hiekka voidaan erottaa helposti savesta. Toisin kuin jälkimmäinen, se on harmaa.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Savi antaa keltaista sävyä. Tietyt vaatimukset koskevat myös karkeaa kiviainetta - soraa tai roskaa. Betonin valmistukseen soveltuu kaikki murskatut kivet, mutta ei pieni osa. Sora on pohjimmiltaan materiaali, joka sopii paremmin koristeellisiin tarkoituksiin. Mutta on poikkeuksia, kuten jokien soraa. Sitä käytetään laajasti rakentamisessa, myös betonin valmistuksessa. Tämä komponentti ei saisi sisältää synteettisiä aineita ja pölyä. Jotkut rakentajat sekoittivat betonia sementtilaastilla. Nämä ovat 2 eri materiaalia, ne eroavat toisistaan ​​siinä, että betonissa on suuri joukko (murskakivi), mutta ei sementtilaasti. Siksi ne ovat rajallisia.

Takaisin sisällysluetteloon

Hyvän konkreettisuuden saamiseksi omilla kädillä sinun on tiedettävä työn tärkeimmät vaiheet. Ensimmäinen asia, joudut ostamaan tarvittavan määrän kaikkia komponentteja: hiekkaa, sementtiä ja soraa. Vaivattavaksi tarvitaan betonisekoittimia. Toiminnan mekanismi perustuu pyörimisliikkeisiin akselinsa ympäri, minkä seurauksena seos on yhtenäisempi ja laadukkaampi. Voit päästä yksinkertaisella sekoitussäiliöllä. Betonin valmistuksessa omilla käsillä on erittäin tärkeää noudattaa tiettyä sekvenssiä. Ensinnäkin kuivat, kaikkein löyhät osat sekoitetaan, eli hiekkaa sementtiä. Sen jälkeen levitetään pieni määrä vettä. Kaikki tämä sekoitetaan ja vasta sitten murskattua kiveä lisätään.

Sen jälkeen vesi lisätään uudelleen. Betonisekoittimen on työskenneltävä, kunnes saadaan homogeeninen sekoitus. On suositeltavaa lisätä pesuaineliuoksia pieniin määriin (noin 1 rkl), jotta seosta saadaan enemmän muovia ja sillä on hyvä tarttuvuus pinnalle. Betonin on oltava samankaltainen kuin hapan kerma. Tarkasta kaikki yksinkertaisella puisella tikulla. Tärkeä rooli ovat stabilisaattorit, vesisubstituentit tehokkaan seoksen saamiseksi.

Takaisin sisällysluetteloon

Järjestelmä betonimassan plastisuuden määrittämiseksi.

Betonin tekeminen omiin käsiisi on vain osa työtä. Jokainen rakennusmestari on velvollinen tietämään, että se on tarpeen käyttää tarkoitukseensa 1-3 tunnin kuluessa, kun se alkaa kytkeä, mikä tekee työstä monella tavalla vaikeaksi. Betonin kaatamisen jälkeen on suositeltavaa tasoittaa se erityisellä lankalla ja kostuttaa se pienellä vesimäärillä, mikä antaa sille tasaisen pinnan ja lisää voimaa. Pääurakoiden päätteeksi betonisekoittimien puhdistus suoritetaan. Se tehdään yksinkertaisesti. Pieni määrä vettä kaadetaan siihen ja seos poistetaan.

Betoni on suositeltavaa valmistaa hyvällä säällä. Sateen tai korkean lämpötilan läsnä ollessa sinun on peitettävä ratkaisu kalvolla, joka ei päästä kosteutta läpi. Huolimatta siitä, että aurinko lisää betonin kuivausnopeutta, se voi osoittautua huonolaatuiseksi, koska kiinteytyminen on epätasainen ja pinta voi olla epätasaista. Sateen läsnä ollessa voi muodostua muita huokosia.

Takaisin sisällysluetteloon

Yksinkertaisen betonin lisäksi niin kutsuttu koristeellinen betoni on erittäin vaatimaton. Se sopii seinien ulkopinnan viimeistelyyn, täyttämällä lattiaa autotallissa tai käytävillä ja asentamalla asuinrakennuksia ja rakenteita. Käytettyjen erikoisväreiden täyteaineiden (lasi- ja marmoripikareiden) valmistukseen. Betoni voidaan maalata, joten sitä käytetään usein koristelemaan, koristelemaan seiniä tai lattioita. Mutta usein se vaatii vahvistamista.

Lisäksi on betonia, joka on valmiiksi valmistettua ilmaseosta. Tämä myötävaikuttaa muiden arvokkaiden ominaisuuksien esiintymiseen: roiskeenkestävyys ja lisääntynyt lujuus. Se ei murene sulamisen aikana. Näin ollen edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että voit tehdä sen itse ilman paljon vaikeuksia. Sinun tarvitsee vain tietää työn päävaiheet, raaka-aineiden laatu, seoksen komponenttien suhde.

Betoni DIY

Käännyttämällä ja huolellisesti tarkastellessasi rakennuksia lähellä toisiaan, jokainen ihminen ymmärtää helposti, että modernissa rakenteessa on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä ilman konkreettisia. Useimmin betonia käytetään perustusten rakentamisessa, niin suurissa, monikerroksisissa rakennuksissa kuin pienissä pihoissa. Nykyään käytetään laajalti monoliittista kehysrakennetta, jossa perustuksen lisäksi betonipylväät tai jopa seinät, lattialevyt, seismiset vyöt ja palkit on tehty betonista. Betonin valetut lattiat, tiet, pienet polut ja suuret alueet. Kiinnitä huomiota jalkojen ja päällystyslaattojen, sähkötuen. Maan talojen omistajat myös usein turvautuvat betoniteiden valmistukseen. Muurausseinä, kaakeloitu liima, julkisivukkiseokset, kaikki nämä ovat myös betonityyppejä, mutta hienolla täyteaineella niitä kutsutaan laastiksi.

Yksinkertaisesti sanottuna betoni on monipuolisin rakennusmateriaali. Siksi hän hakee hakemusta omalta pihalta, mökiltä, ​​autotallilta ja ehkä asunnosta. Betonin valmistaminen omiin käsiisi kotona ei ole ollenkaan vaikeaa. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat kolme vaihetta.

Takaisin sisältöön

Tilavuuslaskenta

Ensinnäkin, jos haluat tehdä konkreettisia omia käsiäsi, sinun on laskettava, kuinka paljon konkreettia tarvitset rakenteellesi, jonka olette kehittäneet ja vertaillut vahvuuksiasi. Kerro pituus leveydellä ja korkeudella. Jopa suunnittelijat ja arvioijat asettavat kutistumiskertoimen, erilaiset tappiot, joten pienellä marginaalilla me pyöristämme ylöspäin.

Jos aiot kaataa betonia pohjaan, niin sinun pitäisi lukea artikkeli lasikuidun vahvistamisesta säätiölle. Tällaisten varusteiden käyttö mahdollistaa perustan saumattoman vahvistamisen.

Betonin valmistus ei vaadi vähäistä fyysistä lujuutta. Asiantuntijat suosittelevat luopua ajatuksesta samostroya niille, joiden suunniteltu määrä on yli 25 kuutiometriä. m yhden jatkuvan täytön ajan. Tämä on erityisen tärkeää, kun rakennetaan perustuksia, lattialaattoja ja rakennusten seismisiä vöitä, joissa vahvuus on ensiarvoisen tärkeää. Mutta taloon tai pihalle levitettävälle tasolle, erilaisille poluille ja alustoille, päinvastoin on suositeltavaa jättää lämpösaumat, ts. pituussuuntaiset ja poikittaiset raidat 1-3 cm leveä mahdollisten pintojen laajentamiseksi lämpötilan vaikutuksen alaisena. Siksi voit viedä hitaasti betonia viikonloppuna pieninä palasina.

Takaisin sisältöön

Betonimerkin valinta

Toiseksi, päätä tarvittava betonimerkki tähän malliin. Betonibrändi ilmaisee (keskimäärin) lopullisen puristuslujuuden kg.s./square cm. Yksinkertaisesti sanottuna, kuinka vahva tämä rakentava on tarpeen ja mikä kuormittaa se kestää menestyksellä.

Lisäksi äänenvoimakkuus on jo laskettu, on aika miettiä tarvitsemamme betonimerkki. Ponnistelijat tekevät sen pöydissä, mutta todennäköisimmin ne eivät ole sinulle tietoisia.

Taulukko betonilaaduista

Siksi luetellaan lisäksi, missä tapauksissa konkreettinen, mikä merkki on suositeltavaa tehdä.

Konkreettisimmat ja vaativimmat betonirakenteet ovat uima-altaat, joissa on laitureita, kattopalkkeja, säätöjä ja seismisiä vöitä. Niille suosittelemme kestävää betonia (M200-M300) pakollisella vahvistuksella.

Vähemmän vastuussa, se on tasoituksia, kappaleita ja alustoja. Tässä voidaan laskea kevyiden rauta-aidojen, sokeiden alueiden, kuistien ja erilaisten urien perustat. Vastuu tällaisesta betonista on pieni, joten merkki on alempi (M50-M200). Selvyyden vuoksi kuvitella: 30-30 cm betonin tuki M100 pystyy kestämään jopa 90 tonnia.

On huomattava, että betonibrändin valinnassa on otettava huomioon kaikki olemassa olevat ja mahdolliset ulkoisen vaikutuksen tekijät tulevasta rakenteesta. On tarpeen tarkastella pohjan pohjaveden tiheyttä ja pohjaveden läsnäoloa. Jos pohja on heikko, löysä, on parempi poistaa se ja kaataa enemmän tiheä. Jos tämä on perusta, harkitse seinien paksuutta ja raskautta. Jos maa on talon edessä, harkitse kuljetus, joka voi kulkea sen päälle. Esimerkiksi M200-betonilla täytetty, 7-10 cm: n paksuinen betonipinta, joka on vahvistettu 20/20: lla tieverkolla, kestää maadoitetun KAMAZin läpikulun.

Nyt, kun ymmärrämme selvästi, kuinka paljon ja millaista konkreettista tarvitsemme, käännös on tullut hankkimaan kaikkea tarvitsemamme.

Takaisin sisältöön

Työkaluja betonin valmistamiseksi

Mestarin päätyö betoniin on suuri lapio. Vaikka oletkin kovin ahkera ja työskentelet ilman avustajia, suosittelemme, että yksi lapio kuivuu, ei likaa betonilla. Totta kai tarvitset vielä eräs pikasiiri ja haalari.

Voit käyttää tasoitustasoja, tyynyjä ja muita litteitä pintoja 2-3 metriä pitkiä sääntöjä sekä laajaa lastuainetta pinnan tasoittamiseksi ja tasaamiseksi. Perusta, pylväs ja muut syvävalurakenteet ostavat sähköisen täryttimen tai ainakin metallipinon betonin tiivistämiseksi.

Deep vibrator betonin tiivistämiseen

Varmista, että tarvitset rakennustasoa. On aina mahdollista valmistaa improvisoitua materiaalia. Lisäksi 2,5-5 mm: n paksuinen värillinen kalastuslinja ei häiritse kiristysnopeutta kirkkauden maksimoimiseksi.

On suositeltavaa käyttää betonisekoittimia, betonin on oltava hyvin sekoitettu. Tämä prosessi vaatii erityistä huomiota.

1. Kauhaan sopiva vähimmäistilavuus voidaan sekoittaa erityisellä suuttimella porakoneella.

2. Jos haluat äänenvoimakkuutta hieman, yhdestä viiteen ämpäriin, voit tehdä tasaisen pohjan. Tärkeintä on, että ilman reikiä. Se voidaan sekoittaa lapioon.

3. Yli 1 kpl: n tilavuuksina. m tarvitsevat vain betonisekoittimen tai betonisekoittimen. Se on myös hyödyllinen häntä varten, jotta se voidaan huolella polkumyynnillä.

Betonisekoittimien tyypit ja tyypit ovat erillinen aihe. Jos et ole ostanut betonisekoittimia, muista tutustua betonisekoittimien valintaan. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti eri mallien edut ja haitat.

On suositeltavaa suositella jokaiselle omistajalle suosituin, helppokäyttöinen ja kätevä - tämä on gravitaatiotyyppinen betonisekoitin. Siinä rumpu, jonka sisällä on kiinteästi kiinnitetty teri, pyörii sen akselin ympäri ja seos sekoitetaan. Voit vaihtaa tämän rummun kallistuskulmaa käyttämällä vipua tai suurta ohjauspyörää sekoituksen voimakkuuden säätämiseksi. Ne ovat erittäin liikkuvia ja käteviä kuljetusta varten, helposti puraavat, pestävät ja liikkuvat. Muuten betonisekoittimet voidaan vuokrata, mikä maksaa paljon vähemmän.

Alla olevasta videosta voit tutustua visuaalisesti konkreettisten sekoittimien kokoonpanoon sekä perusohjeisiin, joita tulee noudattaa betonin valmistuksessa omilla käsillä. Yksi tärkeimmistä säännöistä on esimerkiksi ladata materiaaleja vain, kun moottori on päällä.

Jos olet päättänyt tehdä työtä, alamme valita betonin materiaalin.

Takaisin sisältöön

Betonin koostumus

Kaikki putkistot ja jopa sadevedet tekevät. Veden ja sementin suhde betonin valmistukseen on yksi tärkeimmistä tekijöistä. On erityisesti laskettu taulukko, jossa vesi-sementti-suhde (W / C) on kiinteä jokaiselle betonilajikkeelle.

Käytännössä on tarpeellista tietää, että noin 25-30% vettä tarvitaan asianmukaiseen betoniin, mutta muovailua kaatamisen aikana lisätään vettä hieman enemmän. Älä liioittele, veden haihtuminen voi jättää tyhjiöitä, jotka vähentävät betonin lujuutta.

Vihje! Ei ole tarpeen katsoa edellä olevaa taulukkoa, yritä vain tehdä betoni ole paksu eikä nestemäinen, niin että seos ei murene eikä levitä paljon. Kaikkialla sinun on tiedettävä, milloin pysähtyä.

sementti

Betonin tärkein ja sitova komponentti on sementti, betonin lujuus riippuu sen laadusta ja määrästä betonissa, so. merkki. Mitä löydät kaupasta sopii, mieluiten tuoreena. Ajan myötä sementti menettää kykynsä sitoutua. Älä myöskään osta sementtiä etukäteen, koska se imeytyy kosteuteen, jonka seurauksena se kovettuu ja menettää ominaisuutensa. Tältä osin on varmistettava, että sementti on kääritty polyeteeniin ja vain paikkoihin, joissa on alhainen kosteustaso. Asiantuntijat suosittelevat Portland-sementtimerkin M400 tai M500 käyttämistä. Pohjimmiltaan sementti myydään pakattuna 50 kg: n pusseihin.

hiekka

Tärkeä täyteaine. Ammattilaiset kutsuvat sitä hienoksi täyteaineeksi. Hiekan tulee olla puhdas, mieluiten ilman epäpuhtauksia siltistä ja savesta, mikä selvästi heikentää betonin laatua. Paras hiekkapuhallusfraktio 0-5 mm. Luonnollisesti hän on kallein. Mutta kaikki, mitä löysit, tekevät. Jos näet roskat hiekassa, on parempi seuloa se.

sepeli

Suuri täyteaine. Murskattu kivi on 5-20 mm: n sora-osa, M800-M1000: n, mieluiten kuution, eli 5-20 mm: n kiven koko on oltava näkyvissä, kaikki on murskattava tai murskattava, mutta ei tasainen ja pyöreä. Suuria määriä litteitä kiviä kutsutaan runsaaksi karheaksi ja vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun.

Usein on graniittikivejä, joiden tiheys on suurempi, minkä seurauksena betoni on vielä voimakkaampi ja kalkkikivi, jolla on vähemmän voimaa ja kustannuksia. Graniittikiveä oleva betoni kuuluu raskaan betonin luokkaan, jonka ominaispaino on 1800-2500 kg kuutiometriä kohden. metri.

Sora-hiekkaseos

HPS: ää käytetään usein betoniteollisuudessa. Sillä on suuri tiivistyskerroin, toisin sanoen - se riittää hyvin. Maakohtaisissa olosuhteissa voit yksinkertaisesti pudottaa vettä. Sora-hiekkaseosta käytetään usein myös kotitekoisen betonin valmistukseen. Samalla se korvaa ja hiekkaa ja soraa. Sen miinus on, jos puuttuu oikea osuus ja luonnollinen pyöreys sora, suuri aggregaatti.

Betoniosuudet

Kuinka paljon ja millaista materiaalia tarvitaan tekemään konkreettisia omilla käsillä lasketaan taulukon mukaan, mutta käytännössä tätä lähestymistapaa ei käytetä niin usein. Sementin, hiekan ja raunioiden standardisuhde on arviolta 1: 3: 4. Kauha ja puoli vettä, yksi sementti M500D0 kuoppaa puhtaalle hiekalle ja neljä kauhoa kaivoon - tuloksena saadaan betonia M250. Universaalipiiri, saat hyvän betonin.

Muista ottaa huomioon sääolosuhteet ja ilman lämpötila valun aikana. Optimaalinen lämpötila on 10-25 ° C.

Betonin itse valmistukseen tarkoitettujen materiaalien kulutuksen tarkasta laskemisesta suosittelemme käyttämään laskinta. Yksinkertaisesti syöttämällä tarvittava määrä ja betonin taso saat tarkan määrän sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä, jonka tarvitset betonin valmistamiseen.

Takaisin sisältöön

Lisäaineet ja niiden vaikutus betonin ominaisuuksiin

Erikseen on syytä harkita lisäaineita ja pehmittimiä, jotka vaikuttavat betonin erilaisiin ominaisuuksiin, kuten lisäävät sitkeyttä, liikkuvuutta, vedenpidätyskykyä, huokosten muodostumista, hyvän työstettävyyden ja kiinteytymisnopeuden.

Saippua. Paranna seoksen sitkeyttä ja tuotteen lujuutta. Runsas 20 ml. nestemäinen saippua ämpärillä.

PVA-liimaa. Lisäämällä 100 ml: n liuosta kauhaan voit parantaa plastisuutta, lisätä betonin lujuutta ja lisätä betonin kiinnittymistä (sitkeyttä) pohjan kanssa.

Nestemäinen lasi. Vähentää tyhjiöiden määrää betonissa, lisää kovuutta, mutta lyhentää aikaa. Useammin nestemäistä lasia käytetään parantamaan rakenteen kosteudenkestävyyttä.

Kalkkia. Isojemme on pitkään ollut käytössä, mutta voimakkuuden ja kosteuden läpäisevyyden lisääntyminen on nähtävissä. Siksi tähän mennessä kalkkia ei käytetä koskaan.

Pehmentimiä. Tämä on eri tavalla suunnattujen komponenttien ryhmä, niin laaja kuin kapea. Käyttää sitä lähes kaikki betonialan valmistajat. Ennen ostamista kannattaa tutustua jälleenmyyjiin ja ammattilaisiin, lukea ominaisuuksia, ominaisuuksia ja valmistajan tarkoitusta. Lähes kaikki betonin valmistajat käyttävät pehmittimiä, jotka vähentävät vesipitoisuutta. Esimerkiksi nykyään suosittu C-3-pehmittimen lisäksi sementin säästäminen ja kutistumisen vähentäminen lisäävät roiskeenkestävyyttä.

Armeija ja verkko. Joskus metallia ja polymeeriä. Sitä käytetään lisäämään betonin vastustusta aukkoon. Sovelletaan lähes kaikkiin betonituotteisiin. Vahvistuksen käytöstä syntyi käsite "betoniteräs, konkreettiset tavarat".

Kun käytät betonia kaatamalla pohjaa, sinun on asennettava ensin muotti. Seuraavalla linkillä http://vse-postroim-sami.ru/building/fundament/3584_kak-sdelat-opalubku-dlya-fundamenta/ löydät lisäksi verrattaessa muottien tyyppejä muottirakenteiden rakennesuunnitelma nauha säätiö sekä videoita rakentaa puinen muottiin perusta.

Se on lähes kaikki hyvien betonien salaisuudet, ne ovat yksinkertaisia ​​ja helppokäyttöisiä kaikille. Kuten näette, prosessin tekeminen konkreettisesti omien käsien kanssa ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa. Ennen kuin aloitat työn, älä unohda säästä. Jos se on hyvin kuuma, vesi nopeasti haihtuu ja sementillä ei ole aikaa rakentaa linnoitusta. Jos se on kylmä, vesi jäätyy, minkä seurauksena sementti ei toimi ollenkaan.

Asiantuntijat suosittelevat yleismaailmallista menetelmää - kaatamisen jälkeen, peitä betoni polyeteenillä. Elokuva, vaikka se näyttää olevan vähäistä, on vain ensisilmäyksellä. Pohjimmiltaan se pitää betoniasi, kuten kasvihuoneessa, jos on pakkasta. Ja lämpö ei anna veden haihtua nopeasti, mikä on erittäin tärkeää betonin uudelleenjärjestelylle. Ensimmäisen päivän aikana betoni saa vain 60% linnoituksesta ja muuttuu aidoksi kivenä 28 päivässä. Muista, että tuotteen laatu riippuu suoraan siitä, mitä ja mistä se on valmistettu.

Hyötyä? Tallenna itsesi seinälle! Kiitos tykkää!