DIY-säätiö

Pistepohjaisten perustusten perheessä pylväsrakenne näyttää valkoiselta varistukselta. Toisin svayno- ruuvi järjestelmiä tai muunnelmia porapaalujen laiturilla perusta ei voi antaa vakautta rakennettu rinteeseen tai raihnainen turve maaperään. Paikka suolla tai heittoliina perustuu columnar rakenteita ei yritä edes kaikkein epätoivoinen päällikön amatööri rakentamisen.

Asennuksen sarakkeen asennus

Itse asiassa pylväsversiossa on kaksi merkittävää ominaisuutta. Rakentaminen laituri säätiö omin käsin pääsee jopa aloittelijoille rakentamisessa, ja maksaa noin puolet kustannusarviot heikosti syvennetyn nauhalle. Jos sinulla on tarve rakentaa kota Hiekkarannalla lähellä mäntymetsän, tai kiinteä kalkkipitoisilla mailla, helpoin tapa ratkaista kaiken perusta jollakin seuraavista tavoista:

 • Kaivot kuumennetaan ja asenna tavalliset paalut, asbestiputket tai valetut betoniraudat sarakkeen alapuolella. Rakennustekniikan kunnioittaminen ja sitova sarake ei kata kymmenen vuotta;
 • Tavallisten betonilohkojen asentamiseksi soraa kaatavalle tyynylle voidaan tehdä parempia säätiöitä, mutta myös tavalliset itse tehdyt lohkot 200x200x400 mm ovat mahdollisia.
 • Taivuta pylväsmuuraustuotteet;
 • Kaada pylväspohjaiset betonipylväät, jotka on vahvistettu kuumavalssatulla teräsputkella.

Edellä olevasta luettelosta kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa edellyttävät rakennusmateriaalien ja materiaalinkäsittelylaitteiden käyttöä, tiilikuviointiin tarvitaan muuraus taitoa. Jälkimmäinen listan menetelmä vaatii vain vähän aikaa ja vähän kärsivällisyyttä omiin käsiinsä ja käytännön ohjeiden noudattamista.

Itse asiassa sarakepohja on paras vaihtoehto pienen kesämökin, huvimaidon tai kylpyläosaston rakentamiseen maakohtaisesti. Suurille ja raskaille rakennuksille pylväsperusta on heikko ja vaarallinen.

Kuinka tehdä sarakkeen säätiön omalla kädelläsi nopeasti ja helposti

Casting konkreettisia columnar osalta tarvitaan pitkä ja melko likaisen työn kanssa erän sementti laasti, asennus ja vahvistamalla pilarin muottitaulun, tasoitus ja strippaus työtasolle. Voit mennä yksinkertaisemmin ja ostaa valmiina lohkojen pituus 40 cm ja 20x20 cm poikkileikkaus. Se sopii parhaiten rakentamisen grade vaahto betonitiilet tai raskaita D1200 kevytsorabetonista markkaa.

Raskaammissa taloissa voit tehdä graniittilohkoja. Tätä varten lohkot valetaan käsikäyttöiseen koneeseen, jolla puristetaan karkea lohko, jossa täytetään raskaan kiven. Tällainen yksikkö pystyy kestämään 300-400 kg: n kuormituksen, joka vastaa hirsitalon seinämien painoa. Jos sinulla on kokemusta omasta kädestäsi, jossa on sementtilaastin kiveä, voit rakentaa 6-8 sarakepidettä puolessa työvaiheesta.

Lisäksi standardin suorakulmainen lohko, työstettävän valettu onton massiivinen lohkot katkaistun pyramidin kanssa vahvistavat runko-osat. Ylempi pohja tukea noudattaen pyramidin pylväsmäinen tappi tai kierretanko, jonka avulla tie puupalkki joukko sauvat tai terästä profiilia. Tarpeeksi keskusmuistia ja kaada vaakasuoran tason asentaa venytetty köydet valmis perusta kentän napa.

Pilarin perustus tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita

Valettu perusta tuki sementti ei ole vaikeampaa kuin työskentelystä heikosti syvennetyn teipillä, mutta volyymi betonin ja maarakentamisen kolme kertaa vähemmän. Suurin osa ajasta kulkee ensimmäisellä sarakkeella, joka on tehty käsin. Harjoittelusta käy ilmi, että seuraavat kaksi saraketta tukevat vie yhtä paljon aikaa kuin edellinen. Koko sarakealustan järjestelyn tekniikka pienenee viiteen yksinkertaiseen toimintaan:

 • Tyynyn ja kaivannon valmistelu pylväsosan merkintäpaikalle;
 • Betonilla täytettävän muottien kokoaminen;
 • Rakenteen vahvistaminen muottiin ja kaataminen betonilla;
 • Jalustan kokoaminen ja sidonta.

Pilarilohkon pohjan paras vaihtoehtojärjestely

Vakavin ongelma pylväsmäinen perusta ei ole heikko kantokyky tukee, ja niiden taipumus kaatumisen aikana monistuksen sivuttainen kuormitus komponentti. Voimakas tuuli ja epätasainen vajoamisen perusta, jossa jonkin verran tukea uppoaa maahan, kun taas toiset tulevat pois palkkien tyyny, jolloin rullan ja telan yli peruspilareita, kuten kuvassa.

Siksi, kun valmistelee tyynyn laiturin alla perusta on tarpeen kiinnittää huomiota vahvistamiseen läsnäolo vuodevaatteet soraa, maaperän. Ja Pylväskannattimet, asennettu pinnalla tai hieman syvennys on suositeltavaa vahvistaa pohja laajentamalla laakerin tahroja tai sienilajeja käyttää pilareita. Jälkimmäisessä tapauksessa, pohjan rakenne voidaan valmistaa muodossa kaksi toisistaan ​​riippumatonta elementtiä: pyöreä asfaltilla, upotettu maahan 10-15 cm, ja jossa on pyöreä tai suorakulmainen poikkileikkaus pystytuen kytketty alustan yhden vahvistavan runko.

Joka tapauksessa, asentamista varten tuki laituri pohjan täytyy kaivaa ojan sukelluksen syvyys, sekä 20 cm hiekka, sora ja tyyny ja 20-25 cm kerros suuri kivimurska tai murskattu kiviaines. Otsypochnaya paino sijoitetaan kuopan pohjalle kerros ei ole enemmän kuin 10 cm, kunkin kerroksen tiivistetyn manuaalinen tai sähköinen väline.

On selvää, että tuke- rien valmistuksessa käytetään useimmin täysin samanlaisia ​​kokoluokan laatikoita. Näin voit saada saman korkeuden tuen pylväsperustaan, mutta vain yhdellä ehdolla - jos kaikissa kaivoksissa murskattujen kiven tyyny on sama korkeus. Siksi olisi hyvä jatkaa seuraavasti:

 1. Kaivaa tarvittava määrä mini-kuoppia perustuksen alle, leikkaa ja kohdista seinään niin, että maa- ja pintamaan ei ole otettu sora sängyssä;
 2. Vasaran kiinnittämiseksi tulevan sarakkeen kaivon pohjaosan keskelle, kohdista se säätölaitteen venytetyillä merkkilangoilla.
 3. Työnnä tyynyn sora-hiekka-seos massan särmäyksellä. Tiivistää tyyny on tehtävä mahdollisimman varovasti, tärkeintä - estää keskitysvivun siirtyminen tai poikkeama. Tyynyn korkeutta tarkkaillaan jatkuvasti etäisyydellä johdosta tukkeutuneeseen vahvistusosaan kohdistuvaan tasoitustasoon.

Muottien ja lujittavan kehyksen asennus

Jotta saataisiin aikaan homogeeninen vikasietoinen betonivalun, sinun on tehtävä taitettava, uudelleenkäytettävä, laatikon muotoinen tai putkimainen rakenne. Tällaisen laatikon sisäpinta on päällystetty muovikelmulla tai materiaaleja, joissa on laminoitu pinta. Täten tukia, jossa on tasaiset ja samat seinät, ilmenee. Muottirakenteen sisäinen pinnoite vähentää merkittävästi puurakenteen turpoamista ja säästää alkuperäisen pilarin muotoa.

Ennen kuin asennat muottiin, on suositeltavaa venyttää mittakaapelit, joiden mukaan voit tasata ja korjata muodon puukehys minimiin. Vaakasuuntaisten seinäkannattimien lisäksi on tarpeen asentaa lisäkiinnityskiilat, jotka estävät muottien liikkumista betonipaineen alla puurakenteen alaosaan.

Seuraavassa vaiheessa 4 mm: n tai 6-tangon halkaisijaltaan 8-10 mm: n halkaisijaltaan puun muotoon kiinnitetään vahvikekehys. Muottirakenteen tavoin lujitemuoto sijoittuu muodon sisään ja kiinnitetään pystysuoraan asentoon, jonka jälkeen voit jatkaa betoniseoksen kaatamista tukeen.

Betonin tasoitus ja kaataminen

Muottien täyttäminen betonilla tulee suorittaa niin varovasti kuin mahdollista, jotta estetään asennetun tukielementin siirtyminen. Kellarin pitkät sarakkeet kaadetaan useisiin osiin, jolloin kunkin kerroksen "lävistys" kannattimen sisällä on värähtelijä tai manuaalinen tamping 10-15 minuuttia. Kokonaisuudessaan kestää 35-40 minuuttia yhden tukimuodon täyttämiseen. Pylvään yläosan betonipinnassa on 2-4 tappia, jotka mahdollistavat kiinnityspalkin kiinnittämisen tukeen betonin pinnalle. Flooded muotti on peitetty muovipussilla kosteuden menetyksen vähentämiseksi ja konkreettisen kellarin sadeveden eroosion estämiseksi.

Tulos ei ole tuen suorakulmainen muoto, vaan tynnyrin muotoinen. Kaikki olisi hienoa, mutta muodon volyymi kasvaa ja betonipitoisuus laskee, mikä tarkoittaa, että pylvään korkeus laskee. Siksi muottien muoto on kaadettava muutamia millimetrejä laskennallista. Noin kahden tunnin kuluttua pinta voidaan peittää märällä hiekalla, jotta aluspalkkien halkeilu ja kutistuminen vähenisivät.

Asettamisen jälkeen betonimassan muotti puretaan ja poistetaan, minkä jälkeen pinta tukiosan, joka on alle maakerros on käsiteltävä vedeneristystehtävällä bitumisen daubing. Jälkeen 7-8 tunnin tilaa noin pylväsmäisen perustukset voidaan täytettiin seoksella kerroksia sora, kalkkikivi ja hiekka.

johtopäätös

Ei ole väliä miten kokeillut, täysin tasainen ja vaakasuora yläpinta sarakesuuntaan säätiöt ei ole olemassa. Noin pari päivää kunnes betoni on mitoituslujuus, tason kukin laakeri on tarpeen leikata hiomakone tai hiomakone yli horisontin ja korkeus. Ennen sidosprosessi pylväskannattimista säätiön tuki ja laittaa mastiksi rulla vedeneristys. Edelleen on mahdollista pinota puiset palkit ja neuloa sitä pylväskannattimet perusta, mutta pystyttäminen seinien ja lisärakentamisen sallitaan aikaisintaan kuukauden.

Oman käden tekeminen kolonnin ja nauhan kanssa

Kaikista nykyisistä käytetyistä betoniperustustyypeistä on kiinnitettävä erityistä huomiota pylväsnaippa-perusta. Useimmiten tätä rakennetta käytetään raskas ja massiivisten rakennustyömaiden rakentamiseen.

Oman käden tekeminen kolonnin ja nauhan kanssa

Toimivalla rakenteella varustetussa pylväsnauharakenteessa on korkeimmat suorituskykyindikaattorit. Tässä tapauksessa tällaisen säätiön järjestely vie suhteellisen vähän aikaa ja rahaa, ja kaikki tarvittava työ voidaan tehdä yksin.

Tutustu yleistietoihin sarake-nauhan säätiöistä, tutustu ohjeisiin tällaisten rakenteiden järjestämiseksi ja päästä työelämään.

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Yleistietoja sarake-nauhan tyypistä

Tällaisen mallin käyttö on perusteltua, kun rakennustöitä tehdään suurilla maaperän jähmettymisalueilla.

Tällaisissa tilanteissa tavallisen haudatun nauhapohjan rakentaminen edellyttää irrationaalisia taloudellisia investointeja, ja matala syvyysrakenne ei yksinkertaisesti selviydy sille osoitetuista tehtävistä.

Tällaisissa olosuhteissa pylväsnauha on erinomainen vaihtoehto. Jopa aloittelija kykenee selviytymään tämän mallin järjestelystä.

Lisäsuoritus harkitulla pohjalla on mahdollisuus järjestelyyn kaltevilla osuuksilla. Mutta jos maanalainen vesistö on liian lähellä maan pinnasta, on suositeltavaa pidättäytyä tällaisesta päätöksestä.

Tarkasteltavana olevassa rakenteessa suurin osa kuormasta putoaa pilarin pohjaan. Tällöin pilarit on sijoitettava maahan vähintään 200 mm maanpinnan jäädytyspaikan alapuolella. Tämä varmistaa rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden.

Talon sarake ja nauhat

Jotta nauha ei nousisi maaperän rakenteen luonnollisten muutosten vaikutuksesta, sen alaosaa on hieman laajennettava.

Pylväsnauhan rakentamisessa nauha suorittaa yksinomaan ylemmän grillauksen toiminnot, mikä on välttämätöntä yhdistää pylväät yhteen rakenteeseen ja kasvattaa edelleen alustan vahvuutta. Tällöin kuormalla maaperälle ei ole nauhaa.

Talon sarake ja nauhat

Nauhan avulla kuorma jakautuu mahdollisimman tasaisesti pääperustuspylväät.

Pohja on suunniteltava siten, että sen jälkeen, kun rakennuksen rakenne on valmistettu grillattavan alareunan ja ylemmän kerroksen väliin, on vähintään 150-200 mm vapaata tilaa. Tällaisen aukon vuoksi säätiö ei saa merkittäviä vahinkoja edes maaperän voimakkaan turvotuksen vuoksi.

Mitä tehdä pilareista?

Ennen kuin aloitat sarake-nauhakannen itsenäisen järjestelyn, sinun on valittava optimaalinen materiaali tukien valmistukseen. Käytettävissä olevia ratkaisuja ovat mm. Puu, betonilohkot, tiilet sekä asbestisementistä ja metallista valmistetut putket. Tutustu kunkin vaihtoehdon ominaisuuksiin ja valitse sopiva ratkaisu tilanteestasi.

Puiset tuet

Niitä käytetään erittäin harvoin niiden suhteellisen alhaisen kestävyyden vuoksi. Puupylväät ovat sopivia vain perustuksen järjestämiseksi, joka on tarkoitettu terassin tai muun vastaavan rakenteen asentamiseen.

Puupylväiden optimaalinen halkaisija on 150-200 cm.

Ennen kuin materiaalin pylväät kaivataan maaperään, niitä on käsiteltävä antiseptisellä ja palonestoaineella kyllästet- tynä. Tämän käsittelyn ansiosta aineen kestävyys mätä, tuholaisten vaurioituminen ja palo lisääntyy merkittävästi.

Bitumiin perustuvat mastikat soveltuvat parhaiten puun vedeneristykseen.

Tiilikannat

Tiilirunko sopii hyvin sarake-nauhan rakentamiseen. Käyttöön perustuen myös matala-pylväsperusta on pystytetty.

Ammattilaiset suosittelevat tiilikatojen varustamista noin 40-50 cm: n leveydellä.

Betonipylväät

Tukkeja betonipilarien muodossa, jotka vahvistetaan myös vahvistamalla, pidetään luotettavimpina. Tämän vuoksi tällaiset tuet ovat suosituimpia.

Betonipilarit voivat olla joko yksiosainen (monoliittinen) tai useampi lohko.

On tärkeää, että pylväiden leveys on vähintään 40 cm.

Putkimainen pohja

Asbestisementistä tai metallista valmistetut putket ovat erittäin käteviä asentaa. Asennus vähenee putkien sijoittamiseen valmiiksi valmistetuissa syvennyksissä, asennustyöntöjen asentaminen putkien sisälle ja lopullisen täytteen täyttäminen betonilla.

Työ tehdään erittäin nopeasti ja helposti. Putkien optimaalinen läpimitta valitaan erikseen ottaen huomioon pystytetyn pohjan odotettavissa olevan kuorman.

Perusjärjestelyn vaiheet

Tämäntyyppisen perustuksen rakentaminen toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin sinun on luotava pilarien rakentamisen perusta ja varustettava sitten matala syvä betoniliuska.

pilarit

Ennen työn aloittamista määritä sarakepesän optimaalinen syvyys. Tässä vaiheessa on otettava huomioon seuraavat parametrit:

 • tyyppi ja ominaisuudet;
 • maan jäädyttämisen taso;
 • pohjaveden läpikulun syvyys.

Matalat ja syvät pohjarakenteet ovat olemassa. Matalaa pohjaa järjestettäessä pilarit upotetaan maaperään 40 cm: n päähän, kun taas upotetun pohjan rakentamisen tapauksessa tuet syvenevät 10-50 cm maanpinnan alapuolella.

Ylläpitää asennusvaihetta tukeille 100-250 cm: n etäisyydellä tulevan kuorman mukaan. Mitä korkeampi kuormitus alustassa, sitä pienempi on asennetun tuen välinen tila. Ammattimaiset rakennuttajat eivät suosittele sijoittaa tukia yli 250 cm: n välein tämä johtaa valmiiden rakenteiden lujuuden huomattavaan vähenemiseen.

Jatka tukipylväiden asennusta. Tämä on melko yksinkertainen työ muutamassa vaiheessa.

Ensimmäinen askel. Valmista sivusto tuleviin tapahtumiin. Voit tehdä tämän poistamalla hedelmällisen maapallon ja tasoittamalla maata. Jos sivustosi pintamaali on savi, poista enemmän ja täytä pohja pienellä hiekkakerroksella.

Toinen vaihe. Merkitse juoni. Tätä varten sopivat kaikki sopivat tapit ja näkyvä köysi. Kierrejännitys etäisyydellä tulevan betoninauhan leveydestä.

Katso johdot leikkauspisteen kulmasta. On tärkeää, että langat leikkaavat tiukasti kohtisuoraan.

Merkitse rakenteen sisäisten väliseinien ja ulkoseinien leikkauskohdat ja liitokset, tulevan rakenteen kulmat ja alueet, joihin kohdistuu vakavimpia kuormia.

Kolmas vaihe. Kaivaa kaivuri säätiön teipinosan järjestelypaikassa. Runko noin 400 mm riittää. Kaivannon leveyden on oltava 70 - 100 mm suurempi kuin nauhan leveys. Tämä aukko on välttämätöntä muotolevyjen asentamiseksi.

Kaivuri pohjan alla

Neljäs vaihe. Tee sisennyksiä pilarien tulevaan asennuspaikkoihin. Tämä auttaa sinua poraa tai muuta sopivaa laitetta. Valitse syvennysten halkaisija erikseen perustan odotettujen kuormien mukaan. Mitä korkeampi kuorma, sitä suurempi on tukipylväiden halkaisija.

Tee sisennyksiä pilarien tulevassa asennuksessa.

Jos projektin mukaan pilarit ovat yli 100 cm, varmista, että asennat tukia kiinteistä levyistä. Ne estävät maaperän irtoamisen. Jos kaivojen syvyys on korkeintaan 100 cm, tukien asennusta voidaan luopua.

Viides vaihe. Peitä kutakin kuopan pohjaa 100 mm: n kerroksella seulattua hiekkaa.

Kuudes vaihe. Siirry pilarien järjestelyyn. Tässä esimerkissä tuet on valmistettu asbestisementtiputkista.

Vedenpitävät tuet. Voit tehdä tämän liimaamalla ne kaksoiskerroksella katemateriaalia tai muuta vastaavaa materiaalia. Aseta putki vedeneristykseen syvennykseen, kunnes se pysähtyy.

Kiinnitä teräsvaipoista valmistettu vahvike runko ja neuletiheys. Käytä halkaisijaltaan 12-14 mm sauvat. Ankkurin tulee olla niin pitkä, että sen yläpinnat ulkonevat 150-250 mm putkista.

Säätiöperustainen järjestelmä

Aloita kaatamalla. Ensin sinun täytyy kaataa betonin vapaata tilaa hylsyjen ympärille noin 20 cm syvennysten korkeudelle ja kaataa sitten putket suoraan.

Jätä valmiit pylväät kuivumaan ja vahvista.

Kaada betonia putkeen

nauha

Jatka rakennuksen nauhaosan järjestelyyn.

Ensimmäinen askel. Kiinnitä luurankotangot ja teräsverkko. Hitsauta rakenne ja ruuvaa se betoniteräksistä ulkoneviin vahvistuspalkkeihin.

Toinen vaihe. Asenna muotin teippiä varten. Kerää muottien levyistä 40 mm paksu ja noin 150 mm leveä. Levyt voidaan korvata lastulevyllä, vanerilla tai metallilevyllä.

Muotti ja metallikehys sijoitettu sisälle

Kolmas vaihe. Suojaa muottien sisäpinta kosteutta kestävällä materiaalilla. Polyeteeni sopii vedenpitävyyteen, voit myös käyttää nykyaikaisia ​​kalvoaineita.

Neljäs vaihe. Täytä muottiin betoni. Voit säästää aikaa ja vaivaa tilaamalla valmiin betonin. Haluttaessa liuos voidaan valmistaa henkilökohtaisesti. Täytä yksi kerralla. Kaada liuos vaakasuoraan. Pystysuorat liitokset ovat ehdottomasti kiellettyjä - ne repäisevät ennen kuin betoni on täysin karkaistu.

Täytä muottiin betoni

Prosessissa tulvi betoni erityisellä värähtelijällä. Tällainen hoito helpottaa aukkoja ja ylimääräistä ilmaa. Täryttimen puuttuessa ainakin lävistää betonia vahvistamalla useita paikkoja ja sulje sitten reiät tiiviisti betonilla.

Täytä kuivuu kuukausi. Suodatin on suositeltavaa purkaa vain sen jälkeen, kun valu on täysin karkaistu. Jo jonkin aikaa (yleensä 1-1,5 viikkoa) kaatoa betonia on vielä kostutettava, muutoin se murtuu.

Määritä kostutuksen tiheys ja kesto erikseen betonin ja sääolosuhteiden "käyttäytymisen" mukaan.

Täytä kuivuu kuukausi

Vedenkestävä karkaistu ja tukeva betoni, peittää jäljellä olevat juoksuhaarat maapallolla ja jatka suunniteltua rakennustoimintaa.

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Perus on kaikkein tärkein elementti mistä tahansa rakenteesta: kevyestä puutarhavarresta pääkaupunkilaisten kartanoon. Tämä on rakennuksen alku ja sen perusta kirjaimellisessa mielessä. Rakennustoiminnan vahvuus, kestävyys ja turvallisuus riippuvat siitä, kuinka oikein valittu, suunniteltu ja perustettu. Kysymys siitä, millaista perustetta valitaan, syntyy rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Optimaalinen ratkaisu monissa tapauksissa on päätös rakentaa pylväsperusta omilla kädillä: askel askeleelta ohjeet työn suorittamiseen voivat antaa täydellisen kuvan suunnittelun periaatteista ja rakennusprosessin monimutkaisuudesta.

Kesämökki on rakennettu pylväsperustaan

Pilarin perustuksen edut ja haitat

Suunniteltu itsenäisesti ja omilla käsillään, pylväsperustaiset kehysrakennukset ja rakennukset, joissa ei ole kantteja, jotka eivät aiheuta voimakasta paineita maahan, ovat yksinkertaisia ​​ja suhteellisen halpoja.

Hyvä neuvoja! Bar-pohja on optimaalinen ratkaisu kevyille rakennuksille, joiden tilavuuspaino ei ylitä 1000 kg / m 3 (rungon talot, kylpyammeet, hozbokit, puutarhatalot, terassit, varastot, autotallit, kesäkeittiöet, huvipuistot jne.).

Pilarin perustukset ovat helppoja asentaa ja edullisia.

Arvioiden mukaan tukipylväsperiaatteilla on melko vaikuttava luettelo etuja:

 1. Voidaan suunnitella, laskea ja rakentaa itsenäisesti ilman erikoislaitteiden ja asiantuntijoiden osallistumista.
 2. Voidaan järjestää käytännöllisesti katsoen millä tahansa maaperällä (lukuun ottamatta alueita, joissa talteenotto on mahdollinen tai pohjavesi on hyvin paikallaan).
 3. Ne voivat sijaita alueilla, joilla on havaittavissa eroja korkeudessa (ja jopa mäkien rinteillä).
 4. Älä vaadi valmistelevaa työtä maiseman kohdistamiseksi.
 5. Voidaan pystyttää mahdollisimman lyhyessä ajassa (pylväspohjan rakentamisen enimmäispituus on tyhjä 2 viikkoa).
 6. Ei tarvitse monimutkaista ja kallista vesitiivistystä.
 7. Rakenteen lujuus ja kestävyys (pystytetty työpohjapohjan teknologian tarkkaan noudattamiseen voi palvella yli puoli vuosisataa).
 8. Suhteelliset alhaiset kokonaiskustannukset.

Pylväspohjan vahvistaminen suoritetaan terästangoilla

Samanaikaisesti sarakkeiden perustuksiin on vain kaksi haittaa:

 1. Ei suunniteltu raskaille tiilitalleille ja monikerroksisille rakennuksille.
 2. Perusrakentaminen on suljettu pois.

Sarakepohjaiset lajit

Ennen kuin aloitat sarakkeen yksityiskohtaisen suunnittelun ja laskennan, sinun on päätettävä, mistä sivustosta, mistä ja mistä teknologiasta rakennus rakennetaan. Nämä tekijät määräävät materiaalin valinnan kantarakenteen pylväsperiaatteille ja niiden perustan syvyydelle.

Eri tapoja järjestää sarakkeen säätiö

Materiaalit säätiön rakentamiseen

Säätiöihin voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

 • teräsbetoni;
 • raunioista betoni;
 • lohkot;
 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • puu;
 • putket: asbesti tai muovi.

Perusjärjestelyn ensimmäinen vaihe on merkintä.

Pohjan syvyys

Pylväspohjan syvyys määräytyy sen suunnittelun, rakenteen teknisten muuttujien ja maaperän geologisten ominaisuuksien perusteella rakennuspaikalla.

Hyvä neuvoja! Hiekkapohjaisella maaperällä, jossa pohjavesi on alle 1 metrin korkeudelle, pylväsperusta, jolla on laattarakenne, voi kestää tiilitalon.

Pylväsperustan syvyys on jaettu kolmeen päätyyppiin:

 1. Upotettu - syvyys, joka on maaperän jäädyttämisen alapuolella.
 2. Matala syvyys - syvyys 40-70 cm maanpinnasta.
 3. Ei-haudattu - sijaitsee maan pinnalla maanalaisen osan täydellisessä poissaolossa. Samanaikaisesti paikoissa, joissa pylväitä asennetaan, hedelmällinen kerros poistetaan maaperästä ja lisätään ei-metallista materiaalia.

Pylväspohjan järjestely 1500 mm: n syvyydessä

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Pilarivaraston rakentaminen omiin käsiisi edellyttää yksityiskohtaisia ​​ohjeita yksityiskohtaisimpana ja visuaalisena oppaana.

Yleensä tukipylväsrakenteen rakenne on tappien järjestelmä, jolla on pienin mahdollinen poikkileikkaus, joka sijaitsee kuorman keskityspisteissä: rakennuksen kulmissa, seinien leikkauspisteessä, tukipalkkien, laiturien ja uunin alla. Vapaasti seisovien kolonnien lukumäärän määrittämiseksi niiden välisen etäisyyden oletetaan olevan 1,5-2,5 m. Jotta perustuspilarit yhdistettäisiin yhteen rakenteeseen, niiden väliin tehdään grillaus.

Asennus puisen muottien sarakkeen alla

Nollamerkin yläpuolella olevien pylväiden korkeus on yksilöllinen ja riippuu grillauksen rakenteellisista ominaisuuksista.

Kolonnin säätiön laskeminen

Pylväspohjan rakentaminen alkaa laskemalla. Todennäköisesti itsenäisille laskutoimituksille tarvitaan ohjelma kuten "säätiö" tai jokin muu, joka löytyy Internetistä ja se on ladattavissa ilmaiseksi. Tällaisten ohjelmien kanssa tarvitaan seuraavat parametrit:

 1. Kellarin syvyys ja sen vahvistaminen.
 2. Tulevan rakenteen sijainti.

Kolmiulotteisessa ohjelmassa luodun runkorakenteen projekti sarakepohjaan

Teknologia, jolla rakennetaan säätiö, jossa on sarake tukee, vaatii lisäksi lisätietoja:

 1. Rakennuksen keskimääräinen paino, mukaan lukien sisustuksen ja sisustuksen paino.
 2. Koko säätiön kokonaispaino.
 3. Kausittainen kuorma (tuuli- ja lumipeite).
 4. Maaperän monimuotoisuus ja sen ominaisuudet.
 5. Maaperän jäädytys ja keskilämpötila talvikaudella.
 6. Pohjaveden esiintymistiheys ottaen huomioon sen kausivaihtelut.

Laskelmien tuloksena saadaan seuraavat arvot, jotka ovat välttämättömiä sarakepohjan rakentamiseksi:

 1. Pilarien vähimmäismäärä.
 2. Pilarien poikkipinta-ala ja niiden mitat.
 3. Pilarien kantavuuden koko.

Järjestelmä, jossa telamateriaalien vedeneristys tukipilareille

Pilari ei upotettu pohja

Usein käytetään usein pylvästynyttä, ei-vedenalaista pohjaa tukeille, jotka sijaitsevat 1,5 - 2,5 m: n askelilla. Tällaisia ​​säätöjä voidaan pystyttää viljelemättömillä ja heikosti murskaavilla mailla, kun taas rakennus (puinen tai paneelitalo, kylpy, liesi, laajennus tai kesäkeittiö) on pieni alue ja näin ollen pieni paino. Lisäksi, jos rakenne toteutetaan kalliorakenteisella, karkealla tai maaperän liikkumattomuudella, tämäntyyppinen säätö voidaan järjestää myös kooltaan riittävän suuren tukkipuun tai puun talon alle. On myös mahdollista rakentaa pohja haudattujen tukien päälle edellyttäen, että vetävän voiman vaikutus rakenteeseen vähenee. Tätä varten tukien alla oleva maaperä korvataan hiekkalaatalla.

Ei-haudattuja perustuksia voidaan pystyttää viljelemättömillä ja heikosti murskaavilla mailla.

Pilarien materiaalina on mahdollista käyttää betonia, butobetonia, hiekkaa betonia tai betonilohkoja, joiden koko ja hinnat ovat hyvin erilaisia. Useimmiten he kuitenkin käyttävät 20 x 20x40-kokoisia perustilohkoja. Tällaisen säätiön hinta sekä sen rakentamiseen tarvittavien lohkojen määrä voidaan laskea itsenäisesti tai "säätiön" online-laskimen avulla. Voit myös tehdä tiilien sarakkeen perustan omiin käsiisi, mutta on syytä huomata, että silikaatti- tai keraamisten tiilien käyttöä matalalla roiskeenkestävyydellä ei voida hyväksyä.

Puupalkin grillauksen kaavio

Valmisbetonivalmisteiden rakentamistyö voidaan jakaa useisiin päävaiheisiin:

 1. Tulevan rakennustyön asettelu, maaperän puhdistus, laitteen tyhjennyskerros ja vedenpitävyys.
 2. Tukien sijainnin määrittäminen pohjalle (betonilohkot 20x20x40). On parempi ostaa kaikki materiaalit etukäteen.
 3. Paikoituspaikkojen valmistelu. Laite on hiiltynyt tyyny jokaisen tuen alla.
 4. Tukien asennus, joista jokainen koostuu vähintään 4 lohkosta perusta 200x200x400. Koko säätiön hinta tämän edellytyksen perusteella pidetään erittäin helppoa. Sarakepohjan kannattimet (ohjeiden ja valokuvien mukaan) lohkoista 20x20x40 on sijoitettu kahteen riviin kädellään porrastetusti. Liitoksissa käytetään paksua laimentamatonta sementtilaastia, jolloin lohkojen avoin osa on viimeisteltävä kipsillä.
 5. Pohjarakenteiden pakollinen vedenpitävyys talon risteyksestä bitumimastilla, katehuopilla, tervalla tai lasieristyksellä.

Betonin tukipylvään järjestely

Hyvä neuvoja! Joskus (esimerkiksi kylmäpuun pylväspohjan asennuksen tapauksessa) tuet voivat olla myös puuta - tungosta tai männystä, joiden läpimitta on 20-30 cm ja jotka on kyllästetty tervalla tai käytetyillä öljyillä. Tukin vakauden lisäämiseksi se upotetaan 10-15 cm: n betonikerroksen kerrokseen, joka kaadetaan aikaisemmin avattuun reikään.

Kun teet säätiön omilla käsilläsi 20x20x40-lohkosta, videoleikkeistä ja askel askeleelta ohjeet auttavat sinua ymmärtämään työn tekniikkaa, käymään prosessissa ja arvioimaan entistä tarkemmin taloudellisia kustannuksia.

Sarakepohjan rakentaminen omilla käsillä

Matala pylväsperusta

Matala perusta on yksi sarakkeen suosituimmista lajikkeista. Laitteen vaatimat keinot ja ponnistelut ovat vähäiset, ja kehystyyppisten rakennusten käyttöalue on hyvin laaja.

Kehyksen tai vaalean kylpyyn perustuen ne käyttävät usein pylväspohjaa käyttäen putkia betonielementin muottiin. Koska teräsbetonipylväs kattaa koko kuorman, putkien materiaalilla ei ole erityistä merkitystä: sekä muovi- että asbestiputket, joita tavallisesti käytetään viemäriverkostoihin, ovat sopivia.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Valssattujen materiaalien pohjamaalaus. Vedenpitävien töiden toteutus säätiöön erilaisilla rullatuilla materiaaleilla: yksityiskohtaiset ohjeet.

Putken halkaisija riippuu kuormituksesta. Kevyille rakennuksille, kuten kaivoksille tai pidennyksille, riittää 10 cm, tiloihin tehdyistä rakennuksista tarvitaan 25-30 cm putkia. Lopulta putken halkaisija määrittelee betonin määrän. 10 metrin halkaisijaltaan 10 metrin halkaisijalta vaaditaan 0,1 m 3 betonia, 20 cm: n putki vaatii 0,5 kuutiometriä ja 30 cm vaativat 1 kuutiometri. Laskenta tehdään ottaen huomioon betonipohjainen tyyny.

Vaiheittainen järjestelmä pilarin perustuksen rakentamiseksi

Asbestiputkien laitekokonaisuuden perustaminen omilla käsillään (prosessi videosta löytyy Internetistä) on yleisesti ottaen seuraava:

 • rakennuspaikan valmistelu - jätteiden keräys, vieraiden esineiden poistaminen, turpeen poisto ja tasoitus. Tulevan rakennuksen, kulmien, sisäseinien ja niiden leikkausten kehän merkitseminen. Säätiön tukien asennuskohteet on merkitty tapilla;
 • sitten maahan tehdään reikäpora käsiporalla. Kaivon syvyyden tulisi olla 20 cm enemmän kuin laskettu: hiekkapyyhkimen laite;
 • hiekkasäkkilaite, jossa on pakollinen tamping ja vedenpoisto hiekalla. Veden lopullisen imeytymisen jälkeen aluslaattaan on kiinnitettävä kateaineita, jotta kosteus ei pääse jättämään betoniseosta;
 • Putkien asentaminen kaivoihin, joiden korkeus on vähintään 10 cm. Tasojen tasoittaminen tasoilla ja kiinnittäminen kuoppiin puupalkin avulla. Jos pohjavedet ovat lähellä pintaa, putken on oltava kaatamalla bitumiin mastattavaa maaperän tasoa vedenpitäviksi;

Kaivamaan reikiä käytä erityisporaa pylväät.

 • putken pohja kaadetaan 40-50 cm: iin varovasti vaurioituneella betoni-sora-seoksella (1 osa sementistä ja 2 osaa hiekkaa, laimennetaan vedellä nestemäiseksi taikina yhdistettynä 2 osaan hienohiekkaa). Välittömästi kaatamisen jälkeen putki nostetaan korkeuteen 15-20 cm ja jätetään tähän asentoon, kunnes sementti on kokonaan asetettu. Tämä on välttämätöntä luoda perusta, joka kestää ruiskutuksen maaperän kasaantumisen aikana.
 • betonin kovettumisen jälkeen putki on eristettävä ulkopuolelta kattopyyhkeellä ja peitettävä hiekalla vaiheittaisella sadetuksella ja tampingilla;

Hyvä neuvoja! Työn aikana putkien asennus on määräajoin tarkastettava tasolla.

 • Putkilinja asetetaan putkistoon, minkä jälkeen putkilinja putoaa betonilla;
 • betonin viimeisen kiinteytymisen jälkeen - 2-3 viikon kuluttua - jatka rakentamista. On lisättävä, että olisi hyödyllistä säätää pohja polymeeri- tai bitumiratkaisuilla.

Tee konkreettinen grillata omilla käsilläsi

Saman järjestelmän mukaan on mahdollista asentaa pylväspohja muoviputkista käsin. Videot ja valokuvat auttavat sinua navigoimaan työnkulun monimutkaisuus yleensä yksinkertaisin.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk on razdolok- ja vantepalkkien järjestelmä. Se vahvistaa jäykkää perustusta, pois lukien sen siirtyminen vaakatasossa tai koko rakenteen kaatuminen. Grillin läsnä ollessa rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti kaikkiin asennettuihin pylväsporteisiin, minkä seurauksena vakautta ja tuhoutumiskestävyys lisääntyy.

Prosessin ymmärtämisen helpottamiseksi kuvataan vaiheittaiset tarpeet.

Kolonnin perustuksen sovittaminen grillattavalla

Tukien valmistelu ja asennus:

 • Joka tapauksessa perustuksen rakentamisen valmisteluvaihe on rakennuspaikka. Jätteiden poistamisen jälkeen jne. tulevan pohjan kehällä, turpeen ja maaperän ylempi kerros poistetaan;
 • tukeille on syytä kaivaa 20 cm syvyyksiä enemmän kuin maaperän jäädytys. Kaivon leveyden tulee olla 40 cm enemmän kuin seinän leveys, koska kummallakin puolella ne lisäävät 20 cm: n muotoa ja tukia;
 • Jokaisen kuopan pohjaan he tekevät vuotoista vettä ja hyvin särkynyttä hiekkakivestä valmistettua kivi-seosta, jonka korkeus on 20 cm.

Vahvikkeen runko sijoitetaan kaivettuun reikään, jonka pohjalla on hiekkamaljakko

 • muovikotelot kootaan 20 mm: n levyiltä;

Hyvä neuvoja! Jos kaivojen seinät eivät romahta ja ovat kuivia, on mahdollista peittää ne vain polyeteenillä ja irrottaa muottipesästä.

 • kaivoihin asennetut muottipesät on kostutettava perusteellisesti estääkseen kosteuden imeytymisen sementtilaastista ja helpottavat poistamista;
 • muottien asentamisen jälkeen raudoituskehys sijoitetaan kaivoihin. Kehys kootaan erikseen halkaisijaltaan 10-14 mm: n sauvasta. Tangojen pituus valitaan siten, että betonin ja niiden päiden kiinteytyminen työntyy 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle;
 • betoniseos kaadetaan jatkuvasti, kerroksittain 20 - 30 cm, tasoittaen värähtelijällä ilmakuplien muodostumisen välttämiseksi;
 • muotti poistetaan 3-4 vuorokauden kuluttua, tukien pinta käsitellään millä tahansa sopivalla vedeneristysseoksella ja loput kaivo peitetään hiekalla. Ennen täyttämistä on myös mahdollista lämmittää pohja ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Kun muotti on irrotettu, betonituotteen pinta on käsiteltävä vedeneristysyhdisteellä.

Laitehuopa:

Grillit voidaan asentaa kahdella tavalla: aseta se maahan tai nousee sen pinnan yläpuolelle. Toisen menetelmän etuna on panostusvoimien vaikutusten eliminointi:

 1. Muottien asennus. Muotti on muodostettu jatkuvasti kaikilla pohjan kehällä.
 2. Työkalun pohjan täyttäminen hiekalla ja vuoraus polyeteenillä.
 3. Vahvikehikon kokoaminen ja asentaminen halkaisijaltaan 12-14 mm olevasta sauvasta.
 4. Kertakäyttöinen grillatahna betonilla ilman poistoa liuoksesta värähtelijällä.
 5. Muottien poistaminen betonin asettamisen jälkeen ja hiekan puhdistaminen grillauksen alta.

Kaavakuva teräsbetonikannen grillaus

Kolonnin säätiön laitteiden töiden kustannukset

Pylväsperustan kokonaiskustannukset koostuvat materiaalikustannusten summasta ja varsinaisen työn kustannuksista. Useimmissa tapauksissa se on huomattavasti alhaisempi kuin muiden tyyppisten säätiöiden kustannukset, koska lähes kaikki pylväsperustat voidaan rakentaa omin käsin. Internetissä olevat videot ja valokuvat, ohjeet ja käsikirjat ovat yleensä halpoja tai ilmaisia.

Useimpien pylväsperustaisten tyyppien kustannusten laskeminen voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen erityisiä online-laskimia tai ohjelmia. Monet niistä ovat melko helposti Internetissä ilmaiseksi ja niillä on intuitiivinen käyttöliittymä.

Pylväsperusta: askel askeleelta do-it-yourself-käsikirja

Jos yksityinen talo on valmistettu kehystystekniikasta tai kevyistä rakennusmateriaaleista, sen optimaalisin perustustuki on pylväitä, joissa on nauha- tai betoniteräs. Tällainen alusta saa aikaan minimaalisen paineen maahan ja on melko yksinkertainen itsenäisessä suorituksessa. Oikein, kaikkien standardien mukaan, on helppo tehdä sarakepohja omilla käsillä, mutta tällainen rakenne on suhteellisen halpa.

pitoisuus

Mikä on sarake perusta?

Pilarin perustukset ovat yksinkertaisesti ihanteellisia kevyille rakennuksille (autotallit, puutarhatalot, latoja, kylpyjä). Kuitenkin oikealla laskemalla niitä voit laittaa ja kehystää tai vaahtoa konkreettisia mökkejä. Mutta tiilitalle, jossa paksut seinät on parempi etsiä toista vaihtoehtoa.

Mutta paljon tässä asiassa riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Loppujen lopuksi katto tai keraamiset laatat katolle ovat paljon raskaampia kuin kateaine tai kevytmetalliprofiili. Pylväspohjan ja koko talon projektissa on otettava huomioon kaikki rakennuksessa käytetyt materiaalit - lattiasta ja seinästä kattoon. Laskelmien laatiminen on luottaa vain pätevään asiantuntijaan.

Rakenteellisesti tämä pohja on eri materiaaleista koostuvien pylväiden kasaalinen kenttä, ja ne on yhdistetty päällekkäin grillageillä. Jos maaperä paikalla on epävakaa, rakentaaksenne talon pohjan upotetun monoliitin muodossa ei ole kovin järkevää. Sarakepilvet hyötyvät suuresti edullisten töiden suhteen. Oikein suunnitellulla tavalla he eivät pelkää korkeaa pohjavettä ja maaperää.

Sarakepohjan lajikkeet

Tarkastelevan perustan pilareita voidaan keskeyttää tai säilyttää upotusmenetelmän mukaisesti. Ensimmäisessä tapauksessa lyhyet kannattimet pidetään maastossa kitkavoimien ansiosta ja toisessa - ne pidetään pidempään niin, että pohja on tukevalla maakerroksella. Koska tarvetta tehdä monimutkaisia ​​laskelmia ja upottaa suuri joukko paaluja, riippuvaa versiota yksityisissä asunnoissa ei käytännössä käytetä.

Grillauksen rakentavalla paikalla ne jakautuvat seuraavasti:

Ei-haudattu - grillattava osa riippuu maanpinnasta korkeudeltaan korkeintaan puoli metriä;

Pieni syvyys - grillaus menee maahan 40-60 cm;

Uppoasennus - teräsbetoninauhan kiinnittäminen tukirakenteiden alapuolelle jäätymisen syvyyden alapuolelle.

Järjestelmä matala pohja

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ei ole paljon hyötyä rakennusmateriaalien säästöissä. Maa-talojen rakentamisessa tällaista pohjaa käytetään hyvin harvoin. Useimmiten mökeissä rakennuttajat valitsevat ei-haudatun grillatauksen, joka riippuu pylvästukeen koko pituudelta. Tämä tekniikka poistaa turvotuksen ongelmat ja mahdollistaa teräskanavan paistinrakenteen, joka yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön rakentamisen nopeutta.

Pilarien perustuksen edut ja haitat

Pylväskellarin etujen luettelo on melko laaja, ja siinä luetellaan:

Ei tarvetta nostaa erikoislaitteita;

Mahdollisuus paalutuskenttä rinteillä;

Korkea rakentamisnopeus;

Rakennustyömaata ei tarvitse valmistella tasoittamalla;

Yksinkertaisuus teknologia, jonka avulla voit tehdä sen itse;

Erinomainen pylväskestävyys kallistumiseen;

Jos se on suunniteltu ja valmistettu rakennusvaiheessa oikein, se toimii helposti yli puoli vuosisataa. Hän ei pelkää kausiluonteista maadoitusta, jos vain hän ei kosketa kentällä säleikköä. Työnteknologia on niin yksinkertainen, että on täysin mahdollista tehdä kaiken yksin ilman houkuttelemalla kolmannen osapuolen erittäin ammattitaitoisia ja kalliita asentajia.

Paikallisvaunujen pylväiden perustekijöiden puutteet ovat:

Tukien alhainen stabiilisuus sivuttaiskuormiin;

Maaperärajoitukset (suolla alueilla ei pitäisi valita).

Kuormitusta koskevat rajoitukset (raskaille betonipinnoille tai tiilitalleille tällainen pohja ei ole sopiva määritelmän mukaan);

Laitteen kellarikoneiston mahdottomuus.

Palo-pohjaisen harkitun lajikkeen pääasiallinen haittapuoli on tuhojen mahdollinen tuhoutuminen, joilla on vahvat sivuvaikutukset. Jos maa on hyvin liikkuvissa vaakatasossa, sinun on lisättävä suuresti paalujen läpimittaa, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin. Tai yleensä on tarpeen valita toisen tyyppinen säätiö rakennettavaksi talolle.

Vastoinkäymiset - sivuttaiskuormat

Ohjeet - miten säätiö itse varustetaan

Teknologian sarakkeen perustukset on rakennettu neljään vaiheeseen:

Louhintatyö tukipilarien alla olevien reikien poraamiseen ja hiekkalaatan pohjalla olevaan laitteeseen.

Asennetaan pysyvät muottien pohjatukit, joita seuraa betonin kaataaminen tai niiden asettaminen tiilistä tai betonilohkosta.

Laite tämän tyyppiselle pile-rozverkovogo -perustalle teräsbetonin, teräskanavan tai puun ylemmän kuormituksen jakeluosalle.

Koko rakenteen vesieristys ja tukien vaipuminen rakennuksen ympärysalueella sivuraidalla tai ammattikalalla.

Kaikki on melko yksinkertaista, mutta tässä prosessissa on useita vivahteita. Ensimmäinen niistä - riippumatta pohjarasvatuksen tasosta, yksityisen laskutason talon pylväsmuunnoksen säilytyspaalut olisi upotettava syvemmälle kuin jäätymispiste. Työn nopeuttamiseksi joissakin tapauksissa on parasta houkutella erikoislaitteita poraamalla.

Pohja tukee itseään voidaan tehdä:

Kaadetaan asbestisementtiputkistoon;

FBS (tehdasbetoniseokset perustuksiin);

Seuraavassa on vaiheittainen kuvaohje vaahtoblokkien pylväspohjasta:

Siirrämme säätiön suunnitelman maastoon - merkitse tulevat rajat tapilla

Täytämme kuopat jyrkillä, päällä hiekalla ja vuodattamalla se useita kertoja ja toistamalla nukkumisprosessi hiekalla.

Laitoimme tyynyn ensimmäiset neljä lohkoa kulmissa ja kohdistetaan pitsiin ja kokoon

Korvaa toinen lohko ja taso tasolle

Mittaa hydraulisesti perustan nollataso - sen korkeus

Me altistamme säätiösi seuraavat tasot.

Mitä tulee kaikkiin muihin pilareihin

Levitämme kateaineita pylväät vedenpitävyyteen

On myös mahdollista käyttää teräspultteja. Mutta se on jo enemmän kuin yksi pino-ruuvin säätiön muunnelmista. Aikaisemmin tuki on tehty myös kosteutta kestävästä lehtikuusta. Nykyään kuitenkin useimmat yksityiset kehittäjät haluavat laittaa jotain kestävämpää ja konkreettista talonsa alle.

Tukit sijoitetaan 1,5-2,5 metrin välein niin, että ne ovat rakenteen kulmissa, sisäseinien leikkauspisteissä ja tukipalkkien asettamisessa sekä uunien ja tulisijojen alapuolella. Nämä ovat tärkeimmät kuormat. Osa heistä grillata on kykenevä jakamaan koko rakenteen. Ideaalisesti pääpainon pitäisi sattua täsmälleen tukipilareihin, joihin pylväsnauhan perusta on.

Jos valitset tiilen, sinun on välittömästi suljettava sen silikaattilajitelma. Keraaminen on otettava korkeimmalla jäätymisvastuksella. Yleensä, jos et halua vaivata ja kaataa betonia, on parempi mieluummin FBS. Nämä lohkot on alun perin suunniteltu erilaisten rakennusten perustuspohjien rakentamiseen.

Rakenteilla, pylväiden yläpuolella oleva betonikiinnitys on pieni liuskan perustus. Hänelle on rakennettu erillinen muottirakenne, jossa on 10-12 mm: n teräsvaijereita. Nippujensa jälkeen valmiin raudoitushihnan täytyy vain kaataa betoniliuoksella, jonka lujuus on vähintään M-300. Samanaikaisesti puurakennuksia varten grillataosa suoritetaan usein kokonaan baarista. Monissa tapauksissa riittää kuormien uudelleenjako.

Sarakepesän vedeneristyselementtejä varten voit käyttää kattohuopaa tai nestemäistä bitumimuovia. Jopa pehmeä laatta tekee, jos se ei käytetä, kun se kattaa jo rakennetun rakennuksen katon.

Missä on parempi käyttää perustusta pylväät

On helppoa rakentaa pylväspohjainen tukilevy, joka tukeutuu kannen päälle. Yllämainitut vaiheittaiset ohjeet ja edellä kuvatun tuen tekemisen vivahteet auttavat ratkaisemaan tehtävän myös aloittelijalle. Kaikki on tehty muutamassa päivässä. Totuuden on odotettava jopa kuukausi kunnes betoni kovettuu grillata, mutta ei ole muuta tapaa.

Jos rakennus aikoo rakentaa valoa, sen kustannukset ja ajoituksen kaltaiset perustelut ovat kaikkein kannattavimpia. Hanke voidaan valmistaa jopa itse. Mutta massiivisen mökin alapuolella olevat laskelmat ovat parempia tilauksesta ammattilaiselta.

DIY-säätiö

Mökki- tai maatilarakentamisen valinta riippuu ennen kaikkea siitä, mistä materiaalista rakennetaan rakennusta. Esimerkiksi suhteellisen kevytrakennukset voidaan helposti asentaa sarakepohjaan. Lisäksi tällainen säätiö sopii epävakaaseen märkä-, turve-, hiekka- tai kastelemattomiin maaperään sekä alueille, joilla on syväjäähdytys.

DIY-säätiö

Pylväsperusta voidaan varustaa käsin suhteellisen lyhyessä ajassa. Useimmiten tämä ei kuitenkaan vaadi erityisten tai raskaiden koneiden apua.

Sarakepohjien lajit ja tarkoitus

Pylvässäätiö on useimmiten järjestetty erilaisille puurakenteille - se voi olla maalaistalo, kehysmökki, huvimaja, kylpylä sekä tilarakennukset, kuten esimerkiksi navetan tai kana- kooppi.

Ei oikeastaan ​​suositella nostaa columnar perustan tiili tai kivitalot kuin ne olisivat liian raskas, se voi antaa tukea nostoa, mikä muodonmuutos seinät, ja tulevaisuudessa - ja niiden tuhoamista. On kuitenkin olemassa erityisiä teknologioita, joita käytetään teollisissa ja asuinrakennuksissa, useimmiten alueilla, joilla on permafrost. Mutta näissä tapauksissa tarvitaan erityisiä lähestymistapoja ja erikoislaitteita - tämän artiklan puitteissa tällaisia ​​menetelmiä ei oteta huomioon.

On olemassa useita tukipylväsperustatyyppejä. Ne yhdistyvät laitteen suunnittelussa, ja rakennusmateriaali tekee niistä erilaisia.

 • Monoliittista teräsbetonirakennetta voidaan kutsua kestävimmäksi ja luotettavaksi kaikkien nykyisten pylväsperustaisten asuinrakennusten rakentamisesta.

Monoliittinen teräsbetonipylväs

Tällä vaihtoehdolla on suurin puristuslujuus ja vetolujuus (tietysti oikea vahvistus), mikä on erittäin tärkeää rakentaessasi rakennetta epävakaisiin, liikkuviin maaperään.

Monoliittisella pohjalla on sallittua rakentaa yksikerroksisia mutta myös kaksikerroksisia puutaloja.

 • Tiilen sarakkeen säätiötä voidaan kutsua yleisimmäksi tämän tyyppisestä alustasta. On huomattava, että tällainen korkealaatuisten materiaalien rakentaminen voi kestää jopa sata vuotta tai enemmän - todisteet monista historiallisista muistomerkistä venäläisissä ja eurooppalaisissa kaupungeissa. Kuitenkin, jotta saavutat tällaisen "elinikäisen" tämän rakennuksen sinun täytyy valita vain paistettua tiiliä ja vain erinomainen laatu.

Tiilipylväät voivat olla kiinteitä tai betonilla kaadettua "ydin"

Tämäntyyppinen säätiö sopii myös yhden tai kahden kerroksen taloon, kun se rakentuu tiheään maaperään. Tiilen perustuspylväille annetaan yleensä poikkileikkaus vähintään 400 × 400 mm.

 • Lohkojen pohjalla, joka voi olla valmistettu eri materiaaleista, on samat ominaisuudet kuin tiilarakenteen. Kuitenkin sen luotettavuus ja kestävyys riippuvat käytettävän materiaalin laadusta ja tyypistä.

Lohkojen sarake perustetaan - samankaltainen kuin tiilimuoto

Kestävimmät, jotka kestävät raskaita kuormia, ovat betonilohkoja.

 • Rikkakivestä valmistettua pylväspohjaa ei suositella asennettavaksi mäkisen alueen rinteille, sillä se on vähäinen liikkumisviljelyssä.
 • Pylväsbetonipohja on riittävän luotettava, ja se voidaan tehdä eri tavoin - se on betonisekoitettu raunioihin, järkevästi asennettuun tai betoniin, joka kaadetaan kaivoksi tehtyyn kaivoon.

Betonirakenne

Betoni, joka putoaa kivien väliin, pitää ne turvallisesti kiinni, mikä tekee rakenteesta vahvan ja kestää suuria kuormia.

 • Pohjaan voidaan asentaa pieniä puurakennuksia, joiden tukia on myös valmistettu erityisestä käsittelystä. Tuhansia ja satoja vuosia kestäneitä taloja todistaa, että oikein käsitelty puu voi kestää melko pitkään.

Joissakin tapauksissa säätiölle on tarpeeksi puisia paaluja.

Tällä hetkellä kuitenkin, koska perustetta varten on tullut luotettavampia materiaaleja, sitä käytetään vähemmän ja vähemmän tähän tarkoitukseen. Vaikka talon laajennuksiin, kuten verantaan tai terassiin, puiset pylväät, joiden läpimitta on 150 ÷ ​​200 mm, sopivat täydellisesti. Emme kuitenkaan saa unohtaa, että jotta ne kestäisivät kauan, ennen kaivamista, niitä käsitellään antiseptisilla kyllästyksillä ja peitetään vedeneristysmateriaaleilla - bitumimastisilla, joihin ruberoidi on kiinnitetty.

Asbestisementtipilarisäätiö

 • Pylväsperusta voidaan valmistaa asbestiputkista, joiden halkaisija on pieni (noin 150 mm), jos siihen asennetaan vaaleaa puurakennetta ja 250 - 400 mm, jos rakennelma on suunniteltu melko massiiviseksi. Suurien halkaisijoiden asbestiputket voivat muuttua eräänlaiseksi valmiiksi muottirakenteiksi, jotka tukevat tukipilareita betonilla ja vahvistavat niitä vahvistussauvoilla.

Metalliruuvi paalut perusta

 • Toinen vaihtoehto pylväsperustaksi voi olla metallipallojen rakenne, joka on ruuvattu maahan. Tämä menetelmä järjestely pohjan rakentaa hyvä, että kasa kulkee kaikki epävakaa kerros, ja sitten ruuvataan tiheä kerrokset maaperän - tämä on mitä avulla se varmistaa jalansijaa siellä. Samalla pohjalla voit rakentaa puurakenteen, joka on asennettu tasolle ja melko rinteelle alueelle.

Pylväsperustaiset lajikkeet syvyysasteittain

Perusmateriaalin valmistustyyppien lisäksi pylväsperiaatteet jaetaan niiden "upottamisen" asteen mukaan maaperään suhteessa maatasoon. Niinpä on matala-haudattu ja syvään istutettu lajikkeiden pohjat. Tämän kriteerin valinta riippuu suoraan maaperän ominaisuuksista paikan päällä.

Joten kaavamaisesti näyttää matalalta perustalta

PR: n matala varianssi kutsutaan hienojakoisten, hiekkaisten ja kalliorakkien läsnäollessa, joissa pohjavesi on syvällä. Tämäntyyppiset perustuspilarit asennetaan vain 650 ÷ 700 mm: n syvyyteen. Tämän pitäisi olla melko tarpeeksi, koska maaperä, jossa ne ovat upotettu, ovat vähän alttiita siirtymiselle.

Säätiö, jossa syvät vuodevaatteet

Pylväskorkean pohjan pylväät menevät maaperän paksuuteen 1500 - 2000 mm: n ja vielä enemmän. Niitä käytetään yleensä alueilla, joissa maaperän syväjäätyminen on yli 400 ÷ 500 mm. Lisäksi tällaiset perustukset soveltuvat paremmin epävakaisiin liikkuviin maaperään.

Säätiön pilarien välinen etäisyys on yleensä 1000-2000 mm.

Pylväsperustan perusrakenne

Pylväsperusta on melko yksinkertainen kokonaisrakenne.

Useita vaihtoehtoja paalusäätiön perusrakenteelle

 • Pylväiden pohjalle on asetettu 100-100 mm hiekkakerros. Hiekka on eräänlainen vedenpoisto, joka auttaa irrottamaan kosteutta pohjapylväistä, jotka voivat kertyä maahan.
 • Lisäksi pehmusteen päällä sovitetaan betoniliuos, joka muodostaa monoliittisen levyn, jonka keskipaksuus on 400 ÷ 500 mm.
 • Seuraava vaihe on itse asiassa pylväsinen tuki, jota on vahvistettava lujittamalla sauvoja - tämä on tehtävä myös, jos pylväitä pystytään kivestä tai tiilestä. Toinen tärkeä tukitoimenpide on varmistaa sen luotettava vedeneristys.
 • Pylväät on nostettava yhdelle tasolle maanpinnan yläpuolelle, ja niiden yläpuolelle on järjestetty grilli tai muu tukiverkko, joka jakaa tasaisesti pylväspohjan koko rakenteen.

Piles ja grillage sitovat niitä

Rostverk on usein puupalkkeja, joiden poikkileikkaus on 150 × 200 tai 200 × 200 mm. Puurakenteiden tai ansiorakennusten osalta grillaus voi myös tulla kiinnityskruunu tuleville seinille.

Lisäksi jokaisesta edellä mainituista materiaaleista valmistettuun pylväspohjaan voidaan puun lisäksi järjestää vahvistettua betoniteräilyä. Se valmistetaan rakentamalla puurakenne, johon lujitemuovaus asetetaan ja sitten se kaadetaan betonilla.

Rostverk voi melkein "valehdella" maan päällä, jolloin se muuttuu liuskasäätiöksi

Rostverk voi nostaa rakennuksen alareunan 800 ÷ 900 mm: n korkeuteen maan korkeudesta tai se voi sijaita vain 300 ÷ 350 mm: n etäisyydellä maasta tai jopa "maata" maanpinnalta. Jälkimmäisessä tapauksessa sivulta katsottuna se on aivan sama kuin pohjaan tarkoitettu nauhanäkymä.

 • Pylväsrakennuksen miinus, joka nostaa talon korkealle korkeudelle (noin 1000 ÷ 1500 mm), on se, että rakennuksen alapuolella on mahdotonta rakentaa täysimittainen kellari. Kuitenkin joskus asunnon omistajat löytävät tiensä tilanteesta asentamalla temppelin pylväiden väliin rakenteen, joka ei saa olla sidoksissa vahvistusrakenteen perustukseen. Aita on intersyya-seinä, joka on valmistettu laattoista tai tiilistä ja joskus vain puusta.

Seinänvälinen seinä - aita

Asennettaessa se on välttämätöntä varmistaa normaali ilmanvaihto maanalaisessa tilassa, joka ei salli talon seinien ja lattiojen vaimentamista. Siksi vuorilla varustetuissa zabirkuissa on välttämättä oltava tuuletusaukot, jotka "pukeutuvat" ristikkoon tai tuuletukseen, suojatakseen kellarissa pienten eläinten, lintujen, hyönteisten jne. Tunkeutumista.

 • Pilarin perustuksia käytetään usein alueilla, joilla on suuria tulvien riskejä joen tulvien aikana. Tällöin pilarit voivat mennä maahan 2000 - 2500 mm syvyyteen ja nousta sen yläpuolelle samalle korkeudelle. Kun otetaan huomioon alueen kaikki ominaisuudet, sellaisen talon alla ei ole mahdollista, eikä ole järkevää rakentaa kellari, joten ei ole tarvetta pystyttää aita.

Kolonnin säätiön laskeminen

Jokainen säätiö tarvitsee huolellista laskentaa.

Ensimmäinen askel on aina, ennen kuin aloitetaan säätiön asennuksen aloittamista koskeva työ, suunnittelu on käynnissä, eli vastaavan hankkeen laatiminen. Tämä kysymys edellyttää välttämättä ammattimaista lähestymistapaa. Hankkeessa on otettava huomioon arkkitehtonisia laskelmia käsittelevä erityisorganisaatio, jossa otetaan huomioon koko perustiedot - paikallisesta ilmastosta ja maaperän ominaisuuksista erityisiin asiakkaiden toiveisiin.

Tietenkin suunnittelun alkua koskevat perustiedot ovat rakenteen kokonaispinta-ala ja sen laskettu kokonaismassa, ehdotetun rakennuksen paikka. Varmista, että suoritat geodeettisen maanmittauksen ja objektin sitomisen kentällä. Lisäksi suunnittelijat ottavat huomioon:

 • Maaperän ominaispiirteet rakennuksen rakennustyömaalla.
 • Pohjaveden sijainti ja syvyys niiden esiintymiseen.
 • Maaperän jäädyttämisen raja, turvotusaste jäädyttämisen aikana.
 • Asennetun lypsykerroksen määrä ja sen kokonaiskorkeus.
 • Pääasialliset materiaalit, joista rakennuksen rakentaminen edellyttää, mukaan lukien - päällekkäisyyksien tyypit ja katon tyyppi.
 • Kaikki mahdolliset ylimääräiset kuormat, jotka putoavat jokaisen säätiön avauspisteeseen.

Tämän seurauksena olisi määritettävä tukipylväiden määrä, tarkka sijainti, niiden tuotantomateriaali, asennustekniikka, syväterävyys, ulkonemien korkeus maanpinnan yläpuolella, grillityyppi ja mahdolliset muut tarvittavat tiedot.

Tietenkin laskutoimitukset voidaan tehdä myös itsenäisesti käyttämällä erikoistuneita online-laskimia, jotka ovat käytettävissä verkossa, ja ne on suunniteltu määrittämään erilaisten tyyppisten perustusten parametrit.

Verkko-ohjelmiston avulla saatu säätiökaavio

Kuitenkin liian suurta riippuvuutta tällaisista mahdollisuuksista ei ole sen arvoista, koska tällaiset ohjelmistot eivät silti voi ottaa huomioon kaikkia tietyn rakennuspaikan erityispiirteitä. Mutta tällä alueella työskentelevät asiantuntijat tietävät varmasti alueen piirteet ja tietenkin tekevät laskelmat tarkemmiksi. Lisäksi ammattimaisesti laaditulla projektidokumentaatiolla on paljon helpompi toteuttaa kaikki muut rekisteröinti- ja rakennuslupien laatimis- ja hyväksymismenettelyt.

Tämä saattaa näyttää ammattimaisesti toteutetulta sarakkeen säätiöltä.

Video: laskentakappaleen laskeminen ja rakentaminen kehysrakennukselle

Valmisteleva maanrakennus

 • Ensimmäinen säätiön rakentamista edeltävä toiminta on paikanvalmistus ja merkintä sen asennusta varten.

Valmisteluun voi kuulua kaivojen jäljittämistä ja kaivamista,

Tätä varten, ankkurointipisteiden pohjan perusteella aluksi rakennuksen rakentamiseen tarkoitettu alue on rajoitettu. Tämä paikka on merkitty välittömästi lanka- ja tangoilla. Lisäksi yleensä tehdään kaksi rinnakkaista lankaa, jotka määrittelevät heti tulevan säätiön leveyden. Filamenttien leikkauspisteiden kulmien on oltava suoria - tämä on parasta kontrolloida geodeettisella instrumentilla. Jos näin ei ole, linjojen kohtisuora ja samansuuntaisuus on tarkastettava huolellisesti. Muista vertailla suorakulmioiden diagonaalien pituutta - jos se on sama, merkintä tehdään laadullisesti.

 • Lisäksi maaperästä 150 ÷ ​​200 mm paksua hedelmällistä kerrosta poistetaan aiotusta alueesta.
 • Tämän jälkeen perustuspilarin asennuskohteet määritetään - myös tiukasti projektiasiakirjoissa määritettyjen mittojen mukaisesti.
 • Tämän jälkeen porataan käsin tai mekaanisella ruuvilla reikiä nimetyissä pisteissä. Valittujen kuoppien halkaisija on määritelty myös hankkeessa - se voi olla 150-400 mm.

Poraus käsityökaluilla

 • Edellyttäen, että nämä reiät tunkeutuvat syvyyteen 800 ÷ 1000 mm, niiden seinämien kiinnittämistä ei todennäköisesti tarvita.

Sinun on varmistettava, että seinät eivät murene.

 • Siinä tapauksessa, että säätiö haudataan enemmän, seinille on tehtävä tukia, jotta maaperä ei pääse irtoamaan.
 • Jos pylväät ovat poikkileikkaukseltaan neliöitä, porattuja reikiä laajennetaan bajonettipadan avulla haluttuun kokoon.
 • Lisäksi hiekkaa kaadetaan kaivettujen kaivojen pohjalle 100 - 200 mm: n kerroksella, kostutetulla ja hyvin tiivistyneellä.
 • Hiekkalaatalle kaadetaan 150 ÷ ​​170 mm karkeaa betonilaastia, josta tulee luotettavia pohjia pylväille eikä salli liuoksen kosteuden imeytymistä hiekkaan ja maaperään.

Asennustyökalujen asentaminen

Kun sarakkeiden alapuolella oleva kuoppa on valmistettu, voit aloittaa itse tukien valmistuksen.

Yksittäisen rakentamisen olosuhteissa kaikkia esineen alussa mainittuja rakenteita ei käytetä yhtä usein. On syytä harkita edullisimpia itsekokoisia ja siksi suosituimpia.

Tiilien tai lohkojen pylväät

 • Katemateriaalin muotti on asennettu valmistettuun kaivoon, se voidaan järjestää sekä pyöreään että neliön kaivoon. Sama katemateriaali myöhemmin toimii myös vedeneristysaineena.
 • Lisäksi vahvistusrakenne lasketaan kaivoon, jonka tulee olla samalla korkeudella kuin maanpinta.
 • Sitten kaivoon kaadetaan betonilaastia, joka on valmistettu sementistä ja soraa tai murskattua keskikovaa kiveä.
 • Kaivo on täytetty kokonaan, liuos ylhäältä tasoitetaan ja jätetään kovettumaan ja kovettuu. Tätä varten tarvitset vähintään 8 ÷ 10 päivää.
 • Sitten tuloksena olevalle betonipylväälle kattotiili asetetaan kahdelle tai kolmelle kerrokselle - siitä tulee luotettava vedeneristys tiili- tai lohkoseinälle.

Tiilipylväiden asettaminen

 • Ylä on muuraus tukeen haluttuun korkeuteen. Pylväs voidaan vuorotella kaivoilla, kun taas sen sisäosa on myöhemmin täytetty betonilla. Toinen vaihtoehto on, kun pylväs on kokonaan tiilestä.

Pilarien rakentaminen pienistä betonilohkoista toteutetaan samalla tavalla.

Monoliittiset perustukset, vahvistetut betonipilarit

Tämä betonipilarien valmistuksen versio on hieman erilainen.

 • Katemateriaali sijoitetaan pyöreään valmistettuun kuoppaan, joka kaadetaan kahteen kerrokseen putkeen. Putken korkeuden on vastattava tasoa, johon pohja on nostettava.

Tulevan betonipilarin vahvistaminen

 • Tällaisen ruberoidimuottien vakautta varten se voidaan asentaa kevytmetalliverkkoon, joka myös valetaan putkeen. Stabiilisuutta tarvitaan, jotta rakenne, sen jälkeen, kun betonia kaadetaan, voidaan ravistaa ja vapauttaa ilmakuplat, jotka ovat tulleet liuokseen sekoitusprosessin aikana.
 • Vahvistettu rakenne asennetaan tuloksena olevaan muottirakenteeseen ja sen päälle kaadetaan soraa ja sementtiä oleva betoni.

Betonin valmistaminen kevyeen ruberoidimuottiin

 • Jos betonipylväiden päälle on järjestetty betonivyöhykkeet, niiden tulee olla korkeammat kuin peruspilarit. Tämä on tarpeen pylväiden vahvistusosien ja grillausvahvistusjärjestelmän nippuun.

Valmiiden työtasojen ulosvetävä runkorakenne liitetään ruuvien vahvistamiseen. Bitumimastilla käsitellyt palkit

 • Ennen betonihihnan muottien järjestämistä yläosat on käsiteltävä bitumimateriaalilla, mikä luo lisävesieristeitä nivelille.

Video: betonipilarien kaataminen

Asbestisementtipylväät

Pylväsperusta voidaan myös valmistaa asbestisementtiputkista, jotka asennetaan betonipohjalle, kuten edellisessä tapauksessa, jossa käytettiin kateaineita. Sarakkeiden kaatoprosessilla on kuitenkin omat ominaispiirteensä.

 • Vakautta varten putken pohjassa, joka tulee kaivoon, tehdään kaksi reikää. Metallinen tanko kulkee niiden läpi ja sitten asbestiputki asennetaan kaivoon ja peitetään rauniot sen ympärillä niin, että se sulkee tangon, joka ulottuu molemmilta puolilta. Putkelle annetaan täydellinen pystysuora asento.
 • Sitten betoniliuos kaadetaan kolmasosaan muottiputkesta.
 • Sen jälkeen on välttämätöntä asentaa vahvistin putken keskelle täytettyyn konsolidoituun liuokseen, se voi olla yksi tai useampi tanko.
 • Lisäksi liuos kaadetaan putken yläosaan ja tasoitetaan ylhäältä.

Asbestisementtivalmiste

 • Putken ympärillä täytyy heti täyttää koko tila pilkulla tai maaperällä, joka on valittu kuopasta. Kaikki tämä täyttö on pakattu huolellisesti.

Metallipallot

Metallipilareita voidaan ruuvattaa ennalta järjestettyyn reikään, joka on tehty manuaalisella porauksella, mutta paalut menevät paljon syvemmälle maahan. Tällaiselle perustukselle ei ole välttämätöntä valmistaa kaivoa toteuttamalla hiekkapetiä ja kaatamalla betonipintaa.

Puutalo metallipylväät

Joskus paalut ruuvatetaan suoraan maaperän pintaan ilman, että ensin kaivetaan kaivoja. Joka tapauksessa on mahdotonta selviytyä peltiurheilusta yksin, vähintään yksi avustaja vaaditaan.

Ruuvipallot voidaan ostaa valmiina

 • Ruuvaamalla paaluilla niitä seurataan jatkuvasti pystyasennossaan. Pilejä ruuvatetaan suunnitellun syvyyden saavuttamiseksi.

Kierrä ruuvit

 • Kun kaikki paalut on ruuvattu, ne on täytettävä betonilla.

Paalun sisäisen ontelon täyttäminen betonilla

 • Tämän toimenpiteen helpottamiseksi putkiin asennetaan erityinen suppilo ja liuos virtaa siihen ontelon läpi, kunnes putki täytetään ylhäältä.
 • Täytön jälkeen betoni pitää tarttua ja kovettua.
 • Metallipaneelit voidaan hitsata valmiiden paalujen päälle, joihin puukahva on kiinnitetty.

Kiinnitä puukahva ruuvipallolle

 • Metallikatokset voivat tulla grillata toisen vaihtoehdon - ne tulevat vyölle, joka yhdistää paalut yhdeksi rakenteeksi. Ne voidaan hitsata paitsi asennettujen pylväiden lisäksi myös maanpinnalla, mikä lisää jäykkyyttä ja luotettavuutta koko säätiölle.

Toinen vaihtoehto on metalliprofiili, joka on hitsattu tukien väliin.

Ruuvatut paalut ovat käteviä käytettäessä erittäin karkeaa maastoa, jolloin perustuspilarit on poistettava samalle korkeudelle, koska ne voidaan korjata - hieman alle tai alhaalla.

Video: pohja ruuveilla

Rostov rk svay ayny kellarissa

Rostverk tai pylväs, joka sijoitetaan pöydän pylväiden päälle, on sekä koko elementin liitoselementti että luotettava tuki seinien rakentamiseksi.

Minkä tahansa tyyppisten pylväsperustaisten pintojen päälle voit sijoittaa puupalkkeja, jotka on valmistettu voimakkaasta puusta, raudoitetusta betonirakenteesta tai metallitelevyistä metallista.

Puserot on kiinnitetty eri tavoin riippuen pylväiden valmistuksen materiaalista ja itse grillata.

 • Puiset kulmat on useimmiten kiinnitetty ankkureilla.
 • Metallihihna (kanava, I-palkki tai kulma) kiinnitetään joko hitsaamalla saumoja tai voimakkailla pultilla.
 • Vahvistettu betonivyö, joka on kiinnitetty yleisesti vahvikkeella, joka on jo aiemmin asennettu pylvääseen ja joka kulkee grillauksen läpi, jossa se on kierretty lanka, jossa on itse hyppääjä.

Kaadetaan vahvistettua betoniterästuotetta sarakepohjaan

Joten päätelmä. Sarake-säätiö on laitteessa paljon edullisempi kuin monoliittinen tai nauha. Lisäksi se on mahdollista rakentaa yksinään. Jos päätetään helposti laajentaa taloa esim. Verannalla tai terassilla, niin perustukset ovat parempia ja yksinkertaisempia kuin pylväsperusta, niitä ei yksinkertaisesti löydy.