Paalun ja nauhan säätölaite

Yksi rakennusten monoliittisten perustelujen tyyppi on paalupohja. Sitä käytetään rakennettaessa rakenteita maissa, joissa on heikot laakeri-indikaattorit, ja yhdistää kahden tyypin hyvät ja huonot puolet: matalat nauhat ja kasa.

Lopullinen rakenne on kestävä, luotettava ja pystyy kestämään mekaaniset kuormat rakenteeltaan pystytetystä rakenteesta. Voit rakentaa sen itse, tarkkailla työn tekniikkaa ja käyttää yksinkertaisimpia laitteita, mikä vähentää huomattavasti käteiskustannuksia.

Pilarit ja nauhat: muotoilu, laajuus

Nauhatehtävä paaluilla on rakenne, joka koostuu matala-haudatusta monoliittisesta alustasta, joka lepää maahan maahan ajetuilla paaluilla. Ne haudataan alempaan kuin maaperän jäädyttämisen syvyys alueella. Usein niitä tuetaan kovilla kiviä. Tasauskorkeus, löysä maaperä - eivät ole este rakentamiseen.

Tällaisen säätiön yläosa on grillausperusta, joka siirtää suurimman osan rakenteen rakenteen aiheuttamasta kuormasta paaluille ja pienemmän osan siitä - maahan. Se on tuettu ulkoisilla seinillä ja väliseinillä. Se eroaa tavallisesta nauhasta korkeudeltaan, syvyydeltään. Säätönauha luodaan betonin kaatamalla.

Vahvistus tehostaa paalujen ja monoliittisen lohkon vahvistamista.

Pahaavat paalut kaatoivat liuoksen

Maakohtaisen vuorovaikutustyypin mukaan asennetut tuet on jaettu pölkkyihin ja roikkuviin paaluihin. Ensimmäinen lepää taustalla olevan hard rockin taakse. Toisessa on kitkavoima, joka esiintyy ruumiin ja maaperän välillä.

Tällaisten lajikkeiden pinoja käytetään säätölaitteeseen:

 • jonka muodostuminen suoritetaan suoraan rakennustyön aikana kaatamalla porat kaivoihin betoniliuoksella;
 • zabivny - ovat valmiita pylväitä, joiden käyttö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • ruuvi - metalliputket, joissa on valettu tai hitsattu kärki.
Maalaismaisemille soveltuvat tylsät paalut

Pure-laakereille on ominaista suurin voima, koska ne muodostavat yhtenäisen rakenteen, jossa on grillaus.

Tällainen yhdistetty pohja edustaa seuraavien rakenteiden rakentamista:

 • mökit;
 • alhaiset talot;
 • rakennukset, joissa on osittain kellarihuoneet.

Grillauslaitteella varustetulle pinoalustalle rakentaminen suoritetaan ei-raskailla materiaaleilla:

 • puu;
 • vaahtomuovi;
 • kaasutiiviste;
 • keraamiset lohkot;
 • erilaiset kehyspaneelit.
Ruuvipallot voidaan kiristää omilla käsillä.

Voit luoda ruuvi-säätiön omilla kädilläsi ja tylsistyneistä paaluista.

Prosessi voidaan suorittaa käyttämällä vain käsityökaluja.

Tämä selittää tämäntyyppisten tukien suosion yksilöllisessä rakentamisessa.

Tämä yhdistetty alusta on rakennettu nopeammin kuin yksinkertainen nauha, alle sen kustannukset noin 30%. Samaan aikaan ei ole syytä kaivata syväkaivoksia ja käyttää monimutkaisia ​​laitteita, mutta ennen rakentamisen aloittamista tarvitaan joka tapauksessa laskelmat.

Yhdistetyn perustan edut ja haitat

Nauha-paalusäätiön edut ja sen puutteet määräytyvät sen mukaan, että tällaisella tyypillä yhdistyvät nauhan ja paalutyyppien monoliittisten alustojen ominaisuudet.

Käytön tärkein indikaattori on, että sateen jälkeen kosteus pysyy pinnalla tai maan yläosassa.

Taulukko - Yhdistetyn nauhateollisuuden perustuksen positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet

Säätiöllä on laaja valikoima etuja heiluttavista, epävakaista, löyhästä maaperästä, joka kattaa kaikki haitat. Sopii hyvin kevyiden betonirakenteiden rakentamiseen.

Alustava laskenta ja tarvittavat materiaalit

On suositeltavaa aloittaa paalun ja nauhan tyyppisen perustuksen rakentaminen alustaviin laskelmiin. Miksi tehdä ne? Ja sitten ongelmien välttämiseksi rakennuksen rakentamisen jälkeen.

Niiden toteuttamisen aikana on määritettävä tarvittava määrä paaluja, niiden halkaisija, syvyys laskemisesta ja aluksen monoliittisen kaistaleen leveys, mikä vaikuttaa kuorman tasaiseen jakautumiseen.

On suositeltavaa antaa laskuja asiantuntijoille, joilla on asianmukainen työkokemus. Rakennetun rakenteen elämä riippuu suoraan laskelmien tarkkuudesta.

Laskelmissa otetaan huomioon:

 • tuulen aiheuttama rakenteen kuorma;
 • rakennuksen korkeus;
 • rakennuksessa käytettävien materiaalien ominaisuudet;
 • maaperän geologiset ominaisuudet. Lisätietoja tämän säätiön rakentamisesta on tässä videossa:

Ennen kuin teet nauha-pohjan hiilihapotetun betonin tai muun kevyen materiaalin talolle, sinun on varastoitava taulukossa luetellut työkalut ja materiaalit.

Kaikki vaaditut laskelmat voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen likimääräisiä menetelmiä. Ne annetaan erityisessä kirjallisuudessa.

Ohjeet säätiön itsenäiselle rakentamiselle

Jos haluat tehdä pile-pohjaisen säätiön omilla kädillä, tarvitaan vaiheittaisia ​​ohjeita. Kaikki teokset suoritetaan siinä määritellyssä järjestyksessä yksi toisensa jälkeen.

Säätiön tylsistyneistä paaluista syntyvä tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • alustavien laskelmien tekeminen;
 • paikan valmistelu: roskien poisto, ruohonpoisto ja tasoitus (jos mahdollista)
 • seinien ja väliseinien merkitseminen;
 • kaivamalla kaivantoa pohjaseinän alle merkin linjoilla, enintään 0,5 metriä syvällä ja luomalla pohjaan hiekka- tai sora-kerros;
 • porauskaivojen poraus on tehty syvyydellä, joka on suurempi kuin jäätymispiste (0,5 m) 1-2 metrin välein ja halkaisija 15 cm suuri kasa;
 • hiekkalaatikko (15-20 cm) täyttyy niihin, jonka jälkeen se painetaan alas;
 • putket (metalli tai asbestisementti) asennetaan, betonia kaadetaan;
 • kunnes hän tarttui - tasoittaa tunkit;
 • kiinteyttämisen jälkeen asennetaan raudoituskehys, joka ulottuu korkeudelle betoniperustan yläosaan;
 • käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja ja kynsiä, kerää hermeettisiä puisia muottiosastoja;
 • koko rakenne kaadetaan betonilla, tiivistetään, pohjan yläosa tasoitetaan;
 • tietty aika odottaa konkreettista ratkaisua jähmettymään;
 • minkä jälkeen ne maadoittavat pinnan, tekevät vedenpitävyydestä, peruslämmityksestä. Lisätietoja laskelmista on tässä videossa:
Paalujen varusteet sopivat erikseen

Vahvistusta suoritetaan halkaisijaltaan 8-16 mm: n metallipalkkeilla, jotka on asetettu ristikkoon kolmessa suunnassa. Leikkauspisteet kiinnitetään neulomalla.

Ulkonevien muottielementtien on oltava ulospäin.

Sen kulmat kiinnitetään palkkien avulla. Koko rakenne on vahvistettu tukien ja solmion avulla.

Liuosta sekoitetaan suhteessa: 1 osa sementistä (500 merkkiä) 5 osaan hiekkaa pehmittimen lisäämiseksi.

Rakenteet saostumisen vaikutuksesta peitetään muovikelmulla. Betonin kuivausaika riippuu alueen ilmastollisista olosuhteista ja vaihtelee laajalla alueella. Jos ilman lämpötila on korkea, on vältettävä kuivumista betonia säännöllisin väliajoin kostuttamalla se vedellä.

Hiilipäällysteisen talon talo (puu, runkorakenteet) voidaan luoda itsenäisesti edellä kuvatun tekniikan mukaisesti, mikä säästää rahaa ja edistää uusien kokemusten hankkimista.

Työmaailmoitukset

Pile-pohjan rakentaminen omiin käsiisi edellä annetuissa vaiheittaisissa ohjeissa kannattaa harkita eräitä vivahteita. Niiden noudattaminen auttaa välttämään pieniä ja joskus suuria ongelmia. Ne parantavat lopullisen rakenteen laatua. Tässä ovat tärkeimmät suositukset:

 • hiekan sijasta hienorakeita voidaan käyttää tyynyinä;
 • ulkopuolinen muotti leviää bitumilla, johon katemateriaali liimataan;
 • itse betoni nauha on valmistettu 30 - 40 cm leveästä, korkeintaan 0,7 m korkeuteen riippuen suunnittelun kuormituksesta;
 • on parempi käyttää hitsausta runkotankojen liittämiseen;
 • kun muotti on asennettu maasta, on suositeltavaa luoda kerros hiekkakiviä, joka poistetaan 10 päivän kuluttua;
 • betonipohjan lämpöä kostuttaa ensimmäisen viikon.

Tekniikan noudattamatta jättäminen voi johtaa kielteisiin seurauksiin. Ne edistävät merkittävästi rakennuksen elämää ja jopa seinien äkillistä halkeilua.

Talon talteenottopääte (grillaus) on vaihtoehto, jota käytetään talvehtimissa, jotka ovat epävakaita rakennusten kuormituksen vaikutuksilta. Lisätietoja videon nauhan rakentamisen vivahteista on tässä videossa:

Oikea rakennustyö on tae siitä, että säätiö on vakaa ja kestää pitkään. Tällainen säätiö hiilihapollisen betonin ja muiden kevyiden materiaalien taloon sopii hyvin. Mahdollisuus perustaa säätiö omalla kädelläsi ja työlaiturin helpottamiseksi tarvittavien vaatimusten puuttuminen tekevät tällaisesta perustasta välttämättömän joissakin tapauksissa.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Toisin kuin ruuvi- ja porakoneissa käytettävät grillataustat, paalusäätiötä käytetään raskasrakennuksiin, joissa on tiiliä, lohkoseinät, sillä voi olla kellari / pohjakerros. Tällöin korkea rakennusbudjetti kompensoidaan asuntojen neliömetrin kustannushinnan laskulla.

MZLF-nauhan tekniikka paaluilla

Jos haluat tehdä pihapiirin tiilimajalle, sinun on suoritettava kaivaustyöt. Jos hanke sisältää käytetyn kellarikerroksen, tekninen maanalainen, kuoppaan vedetään ulos. Rakennuksessa, jossa ei ole kellarinviljelyä, on kuormattavia seiniä, joiden leveys on 0,6-0,7 m, tarpeeksi kaivettuja. Työntekijöiden tulisi olla miellyttäviä porauksia / uppoavaa paaluja maanalaisten töiden, betonin kaatamisen ja vahvistamisen aikana.

Kaivannon ulkokehällä on oltava halkaisijaltaan 11 cm: n tyhjennysputket. Kiertovesiputki on kiellettyä rakentaa pohjan alapuolelle, ja jos se tyhjennetään myöhemmin, maansiirtotilojen määrä kasvaa voimakkaasti. Kaivon / kaivannon syvyys on 40 - 70 cm.

Pallokentän asennus

Heikossa maaperässä (turve, kivennäisvesi, hiekkahiekka) MZLF-nauhat ovat liian liikkuvia, epävakaa geometria ja kutistuvat. Piles kulkevat näiden kerrosten läpi, saavuttavat laakerikerroksen, siirtämällä kuorman kiviä. Siksi monimutkaisissa geologisissa olosuhteissa paalusäätiö on optimaalinen menetelmä.

Kierrä paalut

Ennen pölkkikentän valmistusta vaaditaan testi ruuvaamalla muodostuksen syvyyden tunnistamiseksi riittävillä kantavuuksilla. SVS on upotettu useisiin paikkoihin rakennuspaikassa, jolloin laakerikerros tulee osoittamaan kiristysmomenttia voimakkaasti. Tunnetulla syvyydellä voit ostaa halutun pituisen SHS: n.

Paalusäätiö valmistetaan vakioteknologian mukaisesti:

 • kaksi avustajaa pyörivät paalua sorkkareilla, vivut
 • master ylläpitää SHS-tynnyrin pystysuoraa asentoa
 • laakerikerroksen on oltava jäädytysmerkin alapuolella

Paremman paikantamisen helpottamiseksi SHS: n maahantulon helpottamiseksi syvennyksillä on hieman pienempi halkaisija 0,5 metriä syvemmälle, mikä helpottaa paalun sijoittamista näihin reikiin ja asettaa sen täysin pystysuoraan asentoon.

Kotimaiset käsityöläiset ovat kehittäneet tekniikan upottamista varten kotitalouskoneiden koneistamiseen. Poraa 1,5 - 2 kW, joka on asennettu paalille erikoisavainvälityksen avulla, jonka suhde on 1/60. Tämän jälkeen käyttäjä pysyy pystyasennossa, pyörittää SHS-sähkötyökalua.

Lisäämällä vääntömomenttia sen jälkeen, kun se on jäätynyt syvyyteen, on selvää, että terät ovat saavuttaneet laakerikerroksen. Sukelluksen lopussa kasa leikataan 2/3: n korkeudella perustusnauhasta betoniin kiinnitettävälle sidokselle. Ne poltetaan, poratut reiät, joissa tangot ohjataan, myöhemmin yhdistettyinä verkkoihin.

Pahaavat paalut

MZLF: lle paaluilla, tylsät rakenteet ovat paras tapa hankkia monoliittinen spatiaalinen rakenne monimutkainen geometria.

Tekniikan muoto on seuraava:

 • SVS-koesukellus geologisista tutkimuksista (laskee paalun syvyys)
 • sokeiden reikien poraus maaperään laakerin horisontin tasolle edellisen tutkimuksen tulosten mukaan (välttämättä alle alueen maaperän jäädyttämisen)
 • polyeteenistä valmistettujen muottien asennus, halkaisijaltaan 20-30 cm: n asbestisementtiputket tai kattotarvikkeet
 • vahvistus muottien sisällä, jossa on rakenteeltaan useita pystysuoria tankoja (12-16 mm), jotka on yhdistetty pyöreillä, neliömäisillä kolmikulmilla olevilla silloilla (6-8 mm vahvistus)

On mahdollista täyttää paaluja kerralla, jättäen ankkurin, joka on myönnetty ulkopuolelle nauhan ruudukolle tai samanaikaisesti MZLF: n kanssa seuraavassa vaiheessa. Toisessa tapauksessa vahvuus on suurempi, käyttöikä on pidempi.

Muottien asennus

Työn määrän vähentäminen 70% yksittäisistä kehittäjistä kaada teippi maahan, lisäämällä muottiin vain pohjakerroksen alapuolella. Tässä tapauksessa pohjaseinän sivuseinämille ei ole pääsyä niiden vedeneristämiseen. Oikea tekniikka edellyttää muotin asennusta koko nauhan korkeudelle molemmin puolin. Tämä lisää maanrakennusten määrää, muottipaneelien puutavaran kulutusta, mutta se maksaa suurella toimintaresurssien avulla.

Ennen asennustyön asentamista sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • putkikanavat - aallotukset tai sileät putket kaksinkertaisella geotekstillillä, jossa on reikä, rei'itetty rei'itys, kulkevat nauhan ulkopuolelta sen ulkopuolelta sen pohjan tasolla, kaadetaan roskiin, jossa on myöhemmin muodostettu tyyny
 • tehdä tyyny - peräkkäinen tiivistys värähtelevällä levyllä joka 10 cm hiekkaa (kaksi kertaa), rauniot (kaksi kertaa)
 • kaada lattia - varmista vedenpitävä maton eheys, joka väistämättä repeää soraa
 • vesitiivis ainoa MZLF - 2 - 3 kerrosta valssattua eristystä Bikrost tai mikä tahansa analoginen lasikuitu liimaamalla liitokset mastiksilla

Vedenpitävyys ei irtoa pohjan alla, se on valmistettu kaivannon seinämille koko nauhan korkeudelle niin, että kerros koko betonirakenteessa on jatkuvaa.

vahvistaminen

Armpoyaksen rakentamisessa on huomioitava, että nauha toimii maanpinnassa puristusta, taivutusta, vääntöä, venytystä varten vuodenajasta riippuen. Tarvitset siis kaksi hihnaa alemmassa, yläosassa. Tekniikan muoto on seuraava:

 • korttien valmistus - vaakasuorat hyppykytkimet (30 cm: n korkeus kulmissa, seinien konjugointi, 60 cm suorissa osissa)
 • alemman hihnan asettaminen - ruudut perustuvat betonipoikkeihin, joiden leikkaus on 10 x 10 cm, korkeus 15 mm, on kiellettyä asettaa ne vesitiivistykseen, murskattuihin kiviin,
 • ylemmän vyön asennus - pystysuorat kaihtimet tai kiinnikkeet kiinnitetään alaverkkoon, yläkortti asetetaan niille, metallielementit on upotettava betoniin vähintään 15 mm: n kuluttua kaatamisesta

Pitkittäisten sauvojen poikkileikkaus on 12 - 16 mm, kaiuttimet, kiristimet on tehty 6 - 8 mm: n raudasta. Hitsauksen sijasta on suositeltavaa neuletiheys tai polymeeripihdit. Tangot eivät saa olla ruostetta, puhdistettava likaa. Panssaroidut hihnat on liitetty johtoon, jossa on paalujen vahvistamista, jossa on päällekkäisyydet 30-60 cm kahdessa paikassa.

betonointi

Kun rakennustyöt täytetään betonilla, on otettava huomioon yhteisyrityksen standardien vaatimukset (entinen SNiP parannetussa versiossa):

 • kielletty betonin polttaminen yli 0,5-1 metrin korkeudelta
 • täyttö olisi tehtävä sekoittimen permutaatiolla, kun seoksen kuljettaminen muottipesän sisällä olevilla lapioilla betoni menettää sen ominaisuudet
 • on suositeltavaa täyttää muotit yhdellä askeleella, kun seoksen syöttö on katkennut enintään 2 tuntia
 • jos yhdestä päivästä ei ole mahdollista täyttää, pystysuorat hyppyttimet käytetään ilman raudoituksen leikkaamista (yleensä ketjutekniikkaa pienellä solulla)

Tiivistys syvällä täryttimellä tai käsin (raudoituksen kappaleet) on edellytys. Ennen kuin vibraattorin kärki siirretään toiseen paikkaan (40 cm yhteen suuntaan rengasta pitkin), kuplien on pysäytettävä, sementtihyytelömuoto, roskia peitetään.

Kesällä betoni on peitetty sateesta tehdyillä elokuvilla, talvella pakastamisesta. Liiallisesta dehydraatiosta pinta peitetään hiekalla, sahanpurulla, kuorella ja kaadetaan kastelupulloon. Kylmissä sääolosuhteissa lämmityskaapeli sijoitetaan muottiin, joka jää nauhalle suljettuina työn loppuun. Vedenpoisto on mahdollista 7 - 5 vuorokautta, muuraus, hirsitalon asennus vähintään 2 viikkoa.

vedeneristys

Rakennuksen betonirakenne, joka haudataan maahan tai koskettaa sitä, väistää väistämättä. Jopa ilman myrskyä, tulvien valumista, kosteutta on läsnä maaperässä, tunkeutuu vastapaineeseen kellarin huokosiin. Viemäröinti pystyy suojaamaan pohjan pohjaa, mutta on hyödytöntä suojata ylätasoa.

Vedeneristys ratkaisee ongelman, se tehdään useilla tavoilla:

 • alukkeet - tunkeutuvat yhdisteet osuvat kemialliseen reaktioon (osmoosi) sementillä, muutetaan betonin rakennetta koko nauhan paksuudelle, se on kallein tapa
 • liimaus - valssatut materiaalit liimataan betoniin useissa kerroksissa, päällekkäin tiivistetty mastilla
 • maalaus - erikoismaalit bitumiin, epoksipohjaan
 • päällystysmastilla, samanlaisen koostumuksen kyllästämisellä

Liimapäällysteiden kiinnittämiseen kannattaa valita polyesteripohjaiset rullat, lasikuitu kaksipuolisella bitumien kyllästyksellä (esimerkiksi Linokr, Bikrost, Tekhnoelast). Mikä tahansa tekniikan tärkein edellytys on kattavuus. Siksi valssattuja materiaaleja asetetaan nauhan pohjaan, liimattu betonin kaatamisen jälkeen ulommille sisäpinnoille, jotka on taivutettu ylemmälle pinnalle.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Epästabiilien maalien tapauksessa on parempi olla käyttämättä klassisia perustuksia teräsbetonista valmistetun nauhan muodossa. Tukeakseen tällaista tukea jatkuvasti, sen teknologiaa on syvennettävä liikaa. Tämä merkitsee maanrakennustöiden määrää ja konkreettisia kustannuksia. On järkevämpää tehdä yhdistetty pino-ja-säätiö omilla kädillä, joka sisältää parhaan puolen sekä paalun että nauhan rakentamisesta.

pitoisuus

Mikä on jalkapohjien nauha-ala?

Rakenteen mukaan paalusuuntainen säätiö on rakennettu maaperään kaivettujen paalujen rakenteen mukaan jäätymispisteen alapuolelle, ja niiden päälle on vahvistettu betonikiinnitys. Se sisältää kahdenlaisia ​​perustusrakenteita. Ristver-nauha palvelee kuormien tasaista jakelua. Ja upotettu paalusäätiö toimii ankkureiden roolissa, jotka eivät salli betoniteräksen "kellua" ylhäältä, kun maaperää pudotetaan ja voimakkaasti kohotetaan pohjavettä.

Järjestelmä: 1-lujitettu runko, 2-asbestisementtipallot, 3-betoni nauha, 4 tekniset johtopäätökset, 5-vedeneristys, 6-tuuletusreiät

Tavanomainen pino-ruuvi-säätiö menettää jonkin verran talon tyyppistä tukea pystysuuntaisten kuormitusten jakelussa. Paalujen päälle sijoitettu nauha on kestävämpi jonkin tukipylväiden nostamiseksi tai laskemiseksi. Toisaalta tällainen rakenne hyötyy puhtaasti teippa-analogiasta rakentamiskustannuksissa, samoin kuin vakaudessa kallistamalla ja kastelluilla mailla.

Laitoksen tyypit ja alalajit

Pallojen nauhan perustus on ihanteellinen heikosti kallistuvien maaperämaiden läsnäollessa. Tällaisilla paikoilla on melko mahdollista käyttää sitä kaksikerroksisten tiilimuovien rakentamiseen. Yleensä tämä muotoilu on kuitenkin suunniteltu kevyemmälle kehykselle tai puurakenteille.

Kuitenkin, jos talon alustalla on kaltevuus, niin se on vaikea tehdä ilman paalusäätiötä. Monoliittinen levy täällä on liian kallis täyttää, kun taas muut vaihtoehdot eivät voi kestää muita kuormia, jotka voivat syntyä.

Sukelluksen syvyyden mukaan grillauksen maaperässä paaluperustukset sen kanssa on jaettu kahteen tyyppiin:

Ensimmäisessä tapauksessa nauha upotetaan maaperään 20-50 cm, ja toisessa se riippuu maanpinnan yläpuolella. Paksummat rakenteet voidaan sijoittaa pohjalle, jossa on matala grillaus sen suuremman lujuuden ansiosta. Kuitenkin, jos maa on erittäin kova, niin paalujen rakenteen nauhaosuus tuhoutuu tuskastelemalla. Se ei ole liian suuri, joten se ei yksinkertaisesti pysty kestämään raskaita kuormia nousevasta maaperästä.

Edut ja haitat

Paalusäätiön etuja ovat:

Helppo asennusnopeus;

Kyky pystyttää rakennuksia rakennustyömailla rinteellä;

Yksinkertainen tekniikka, jolla tällainen säätiö voidaan helposti pystyttää omilla käsilläsi;

Suurten vastustuskykyisten suihkulähteiden liikkuvuus;

Ei tarvitse houkutella erikoislaitteita.

Jos grillata ei ole haudattu, hän ei pelkää pudotusta ja kosteutta maaperässä. Käyttöiän kannalta tämä vaihtoehto voittaa haudatun vastakappaleen paaluista ja matalasta nauhan perustuksesta. Hän voittaa heidät ja kustannukset monimutkaisella työllä. Maata on kaivettava useita kertoja vähemmän, upotuksen syvyys on sama, mutta maaperän on poistettava vain tukipylväiden alla. Plus, kaikki rakennusmateriaalit voidaan toimittaa paikan päällä houkuttamatta raskasta lastia ja nostolaitteita.

Paalusuihkumateriaalien itsenäisessä laitteessa käytetään tavallisesti tynnyreitä asbestiputkista, jotka on vahvistettu ja kaadettu betonin sisään. Tätä vaihtoehtoa käsitellään seuraavissa vaiheittaisissa ohjeissa. Rakentamisen nopeus sellaisella pohjalla talon voi kilpailla paitsi, että perustan FBS tai ruuveilla teräs.

On vain kolme miinus:

Tarve lattialämmitykselle mökissä;

Kyvyttömyys käyttää kellarin tai kellarin järjestelyyn;

Rakennuksen painoa koskevat rajoitukset.

Tape-pile-pohja on loistava pieni hirsitalo

Kaikilla paalun perustuksilla on yksi yleinen ongelma - ne ovat luonnoksia alikentässä. Kauempana pohjoisessa paaluilla voit välttää permafrost-sauman lämmitystä. Samalla muilla alueilla tuulen, joka liikkuu vapaasti rakennuksen alla, on vakava onnettomuus.

Step-by-Step-säätiön ohjeet

Valmistettaessa paalupohjaista säätiötä sinun on joko suunniteltava eteenpäin korkeiden lämmityskustannusten suhteen tai asetettava rakennuksen peruspohjan eristyksen välittömästi talousarvioon ja hankkeeseen. Toisessa tapauksessa tarvitset kosteutta kestävää eristystä seinille ja verhousille, mutta talossa on varmasti lämmin.

Mökin ympärillä on välttämätöntä tehdä väärä seinä, sulkemalla paalunpylväitä ja estämällä niiden väliset vedet. Tätä varten voit ottaa etulevyt ulkopintaan tai profiililevyyn. Jos haluat jotain kauniimpaa ja eleganttia, niin siellä on klinkkerilevy ja koristeellinen tiili. Hotellin materiaaleista rakennuksen ulkotiloihin on monia.

Koko teipin rakentaminen paaluille voidaan jakaa kahteen vaiheeseen. Ensinnäkin kasaosa on valmistettu tylsyistä putkista. Ja sitten nauha muotoilu pysyy sisällä. Sinun tarvitsee vain muistaa kiinnittää ne yhdessä vahvikkeena ennen betonin kaatoamista.

Yleensä betonipilareiden nauhateollisuuden vaiheittainen ohje on jaettu viiteen vaiheeseen:

Valmistelu- ja piirustustyöt

Maanpurkaus, asbestisementtien putkien asennus ja niiden vahvistaminen.

Kiinteän asbestisementtibetonityöt täyttyvät betonilla.

Teippausmuottien luominen lankkuja ja baareja.

Vahvistinnauha paaluilla ja täyttö betonilla.

Piirrä paperiin tai tulevaisuuden säätiön - teipin ja paalun ohjelmaan

Merkkien merkitseminen kaivojen alla tulevan säätiön paaluilla

Traktori, jossa on porata, tekee kaivoista

Pilejä on syytä upottaa syvyyteen, joka on alle maan lämpötilan jäädyttämisen. Niitit joutuvat kaivaamaan 40-50 cm alle tämän merkin. Pohjan on tuettava vakaa pohjamaalaus.

Saamme nämä kuopat

Kaivoista, joiden koot ovat 10-15 cm leveämpiä kuin asbestisementtiputkien ulkoläpimitta, kaadetaan 30 cm: n paksuiseen pohjaan hiekkalaatikko. Puutavara asennetaan juuri tähän hiekkaan. Halkaisijaltaan itse putket valitaan nopeudella, joka on 1/3 leikkuuterän teräsbetonisydämen leveydestä.

Valmistamme varren, joka on kiinnitetty paalun runkoon

Lisäksi kukin kasa on vahvistettu kolmella tai neljällä pystysuoralla terästangolla, joiden leikkaus on 10-12 mm ja pituus yhtä suuri kuin tuen ja nauhan korkeuksien summa. Ne sijoitetaan putkeen likimain yhtä kaukana toisistaan ​​ja asbestisementtiseinistä. Yksinkertaisuuden vuoksi ne voidaan liittää haluttuun rakenteeseen maahan ennen asennusta.

Me neulemme vahvistamispylväiden puitteet ja lisätään kaivoihin

Seuraava vaihe on putkien kaataminen betoniliuoksella. Tämä tehdään yleensä ennen hehkutuspohjan vahvistamista. Mutta tätä ohjetta voidaan muuttaa hieman. Sitten ensin vahvistin asetetaan grilliin ja muotti tehdään sille ja sitten kaikki yhdessä se kaadetaan betonilla. Solujen vahvikekoko 30-40 cm riippuen nauhan leveydestä ja korkeudesta.

Täytä kasa vahvistusnauhan tasolle. Kuvassa näkyy tilanne, kun kasa "kaadettiin" ja se oli porattava, jotta se asetti nauhakehyksen.

Kaivaa "nauha", ripottele hiekalla, leviävät katehuovut ja neulomisnauhat

Työnnä muottipesä ja kaada betonia haluttuun tasoon. Älä unohda värähtelemään betonia kaatamisen aikana.

Vedeneristyskykyä varten riittää tavallinen kattohuopa ja kääritään grillata. Tämä on halvin vaihtoehto. Voit myös käyttää bitumia tai polymeerimassaa. Tällä talon pohjalla on tehty paalujen nauha. Jatkossa tarvitsee vain sulkea vuori ja tarvittaessa lämmittää se.

Kuivauksen jälkeen päällystämme pohjan bitumilla ja peitellä kateaineella

Tehty - voit asettaa seiniä

Missä käyttää?

Vertaamalla paalusäätiön hyönteisiä ja haittoja, meidän on ensin keskityttävä mökin seinämateriaaliin ja maaperän ominaisuuksiin. Jos asuntoa rakennetaan kevyistä rakennusmateriaaleista ja vedetyltä maaperältä, niin edellä mainituilla alustalla varustetuilla grillauskorkeuksilla on suuri idea. Tällainen säätiö toimii monien vuosien ajan, ja se ei varmasti vahingoitu ajon aikana, eikä sitä ole vaikea tehdä. Tämän vaiheittaisen ohjeen avulla voit välttää tarpeettomia virheitä.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Pile ja nauha-säätiö - eräänlainen monoliittinen perusta kallistamiselle ja heikolle maaperälle. Sen erityispiirre on se, että rakennuksen seinät ovat tukevia kiinteän matalan syvyyden nauhalevyn ympärillä, ja vahva tartunta kiinteisiin kerroksiin maaperän takaa paalut, jotka haudataan jäätymissyvyyteen. Tämä rakenne mahdollistaa toisaalta rakennuskustannusten alentamisen ja toisaalta rakennuksen lujuuden ja suuren kuormituksen.

Pallon pohjan edut

 • Alhainen hinta;
 • Se toteutetaan nopeasti, voit luoda pile-pohjan omilla käsilläsi ilman erityislaitteiden käyttöä.
 • Asennus mahdollisiin helpotuksiin on mahdollista;
 • Täysin vastustuskykyinen talteenotto ja kausittaiset maaperäliikkeet.

Puutteista voi huomata laitteen mahdottomuus täysi-ikäinen kellari.

Pallosäätiön rakenne ja laajuus

Palo- ja nauhaosuus siirtää rakennuksen kuorman maahan kahdella rakenneosalla: rakennuksen reunan ja laakerin väliseinien ympärillä asennettu perusnauha sekä paalut, jotka varmistavat perustan lujuuden kausityön aikana. Paalut ja perustusnauhalla vahvistettu vahvike. Pallot voidaan tehdä niin tylsistyneesti kuin betonilla täytettyjen asbestisementtiputkien avulla. Viime aikoina metalliruuveilla on poranterät alemmassa päässä erittäin suosittu. Perusta-nauha on tehty betonin kaatamalla.

Pile-nauhan perustuksia käytetään talon, mökeissä ja muissa rakennuksissa, joissa on kellarihuone. Ne voidaan asentaa turvotukseen alttiilla mailla sekä alueilla, joilla on suuri korkeusero. Tämä säätiö on paljon halvempaa ja toimii nopeammin kuin syvyys.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Monet ihmiset tietävät nauhan ja paalun perustan positiiviset sivut. Tällaisia ​​alustoja pidetään parhaiden joukossa. Esimerkiksi nauhapohja on kestävä ja luotettava, joka kestää raskaita kuormituksia. Mutta paalusäätiö on yksinkertainen valmistaa, sen laite vaatii vähimmäismateriaalia, aikaa ja vaivaa. Monet menetetään paremmin. Mutta on yleinen vaihtoehto - paalun perusta.

Mikä tämä on? Miten se on parempi kuin sen vastapuolet? Miten rakentaa sen omilla käsillänne? Jos olet kiinnostunut näistä kysymyksistä, voimme vastata niihin kokonaan.

Tunnustelu paalusäätiössä

Miten tällainen yhdistetty muotoilu. Voimme sanoa, että maanpinnan yläpuolella oleva osa (grillage) ei ole muuttunut. Ulkoisesti nauha on sama: kaikki osat kulkevat jokaisen seinän alle, ja itse rakenne voi olla monoliittista raudoitettua betonia tai levyjen ja lohkojen esivalmistetta. Mutta pohjan pohja on erilainen.

Se perustuu paalusäätiön rakentamiseen. Maaperän syvyyksissä on paaluja, jotka kuormittavat koko rakennuksen. Rostverk sijaitsee näillä paaluilla jakamalla koko kuormitus niille ja vain pieni osa maanalaisesta maaperästä. Tällaisen paalusäätiön laite on nähtävissä alla olevasta kaaviosta.

Tuloksena on, että säätiön alaosa on tehty paaluista, ja yläosa on valmistettu monoliittisesta nauhasta. Tätä tekniikkaa käytettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Näiden alueiden piirre on, että heidän kotejaan tehdään useimmiten puusta. Niinpä ne ovat kevyitä. Siksi tämän tyyppinen pohja soveltuu ihanteellisesti kevyisiin puurakenteisiin. Kun rakennat massiivisia tiilitaloja, sinun on tehtävä vakavia laskelmia, jotka parhaiten jäävät ammattilaiselle. Videossa näet muutamia laskutoimituksia.

Työsuunnitelma voidaan suorittaa kahdella eri tavalla:

 1. Suspendoitu paaluustekniikka, joka pidetään paikoillaan maaperän ja paalun ulkopinnan välisen kitkavoiman vuoksi. Tätä voidaan verrata kynsiin, joka joutuu levylle.
 2. Piles-telineet, jotka perustuvat alemman kerroksen maaperään.

Tietoja siitä, miten hoitaa talon talteen omilla kädillä, puhumme edelleen. On huomionarvoista, että tällainen pohja sopii heikkoon tai veteen kyllästettyyn maaperään. Ja mikä tärkeintä, voit järjestää paalupohjaisen perustan maahan kevyellä kaltevuudella. Vaikka kaikki näyttää monimutkaiselta, mutta tämä ei ole täysin totta. Kaikki työ on tehty nopeasti, jopa ilman raskaita laitteita. Voit tehdä kaiken omalla kädelläsi. Siksi säätiö on niin suosittu. Ja mikä on hänen positiivinen puolensa?

Pallon pohjan edut

Ensimmäinen asia, johon ihmiset kiinnittävät huomiota tietyn pohjan rakentamiseen, on sen etuja ja haittoja. Loppujen lopuksi ne luonnehtivat perusta. Mikä on niin hyvä paalutyyppinen nauha?

 1. Jopa 50% kaikista talon rakentamiseen käytetyistä rahoista menee liuskajohdon laitteeseen. Tämän vaihtoehdon osalta se on paljon halvempaa, koska maassa on paaluja eikä monoliittista nauhaa. Vain grillata tehdään yhdeksi malliksi.
 2. Säätiön työtunnit ovat paljon pienemmät. Ja vietät vähemmän aikaa. Meidän tapauksessamme ei tarvitse kaivaa suurta kuoppia.
 3. Voit tehdä kaiken työn itseäsi turvautumatta erikoislaitteiden käyttöön.
 4. Ei ole väliä mitä maastoa tontti on. Pylväsnauha voidaan pystyttää vaikeissa maissa.
 5. Pohja sietää kausittaista maaliikettä ja turvotusta.
 6. Kestävyys ja luotettavuus, jos noudatat laitteen tekniikkaa.
 1. Mahdollisuus rakentaa kellari tai kellari talon alle.
 2. Ei sovellu massiivisiin koteihin.

Siksi monet omistajat haluavat tämän perustan. Pienen hinnan ja muutaman päivän ajan saat laadukasta tukikohtaa, joka kestää vuosia. Miten? Selvitämme.

Pile ja nauha säätiö omalla kädelläsi askel askeleelta ohjeita

Nyt me teoriassa tarkastelemme, kuinka voit tehdä tällaisen perustan talosi. Prosessi on yksinkertainen, mutta vaatii huolta, suunnitelman huolellista toteuttamista ja tiettyjä taitoja. Kyllä, ja ilman ulkopuolista apua ei riitä. Niinpä paalusäätiön rakentaminen tapahtuu seuraavissa vaiheissa:

 1. Valmistelutyö: paikan puhdistaminen, merkintä ja kaivaminen.
 2. Paalujen asennus.
 3. Vahvistus ja täyttö.
 4. Grillitysten ja lujitemuottien rakentaminen
 5. Paalun ja nauhan pohjan täyttö.

Katsotaanpa kaikki askel askeleelta ja menemme syvemmälle prosessiin.

Vaihe 1 - tee merkintä

Kun olet suorittanut sivuston puhdistuksen, sinun täytyy merkitä se. Yksinkertaisesta nimestä huolimatta tämä peruskorjausvaihe on aivan ratkaiseva. Helppo soittaa hänelle liian vaikeaksi. Tällainen merkintä on lisärakentamisen apu. Se riippuu siitä, onko pohja geometrisesti tasaista. Merkintä on ohjeistettava.

Mikä on sinun tehtäväsi? Perussuunnitelmaan keskittyessä siirrä piirros piirustuksesta maahan. Ja on tärkeää pitää kaikki koot. Merkintä ilmaisee nauhan sijoituksen maahan. Tätä tarkoitusta varten tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

Kuinka tarkka merkintä näyttää näyssä kuvassa.

Sitten sinun on hahmoteltava paikat, joissa säätöpilot asennetaan. Heidän laskentaansa on tehtävä etukäteen, jopa säätiön suunnittelussa. Kaikki riippuu rakennuksen painosta. Jos käytämme likimääräisiä lukuja, voidaan käyttää 800: sta 1 600 kg: aan yhtä tukea varten (kaikki riippuu maaperästä). Laske koko kuormitus, tee marginaali 30%.

Loppujen lopuksi kaivanto olisi kaivettava perustuksen nauhan alla. Toisin kuin liuskan perustus, se ei ole syvä. Kaikki riippuu maaperästä. Joskus maaperän kerrosta ei yleensä voida poistaa, jolloin grillata maaperä. Kaivon ja pohjan seinämät ovat huolellisesti kohdistettuja ja painettuja. Alareunassa sängyssä nukahtaa alusta hiekkaa ja ram se.

Vaihe 2 - Asenna paalut

Nyt on aika kaivaa reikiä paikoissa, jotka on suunniteltu paaluille. Syvyys riippuu monista tekijöistä, kuten maaperän jäädyttämisen syvyydestä (kaivaminen 30-40 cm alemmalla) sekä pohjaveden pinnasta ja rakennuksen massasta. Poraus voidaan suorittaa käyttämällä sekä manuaalisia mekaanisia että sähkötyökaluja.

Kun kaikki reiät on tehty, pieni kerros 10-20 cm hiekkaa putoaa pohjaan. Kaikki on kaatunut. Tällainen substraatti suojaa pohjaa vedestä. Sitten reikiin asennetaan paalu. Ne voivat olla metallia tai asbestisementtiä. Kaivon seinät suojaavat kateaineita.

Vaihe 3 - Vahvistaminen ja täyttö

Tätä varten tarvitset vahvistuspalkkeja. Vahvistus tapahtuu paalun sisällä. Yksi tuki vaatii kolme tankoa, jotka on asennettu kolmion muotoon. On tärkeää, että sauvat päiden korkeus nousevat 20 cm putken päässä. Vahvistuksen vahvistamiseksi jotkut tekevät yhden kappaleen varret.

Sen on vielä valmistauduttava betoniliuokseen suhteessa 1: 6 ja kaadetaan paalut. Kun olet täyttänyt putken 25-30 cm, nosta se 20 cm niin, että liuos pohjasta leviää. Joten luo vahva tyyny. Valettaessa betonia tiivistetään liitos.

Vaihe 4 - grillit ja vahvikkeet

Tarvitset irrotettavan muottipesän, joka voidaan tehdä tavallisista levyistä. Ne yhdistyvät ja vahvistetaan ristikoilla ja solmuilla. Jos työskentelet epävakaalla maaperällä, sinun on aloitettava muottien tekeminen kaivannossa. Jos maaperä on normaali, muotti on tehty ylhäältä pitkin kaivon reunoja. Työskentelyä varten tarvitset levyt, palkit, kynnet ja vasaran. Rakennuksen korkeus määrittelee rakennuksen kellarin korkeuden.

Mitä tulee vahvikkeeseen, tarvitset liittimiä Ø8 tai 10 mm. Siitä tulee ristikko, kiertyvät elementit metallilangalla. Parempi lujuus, paalujen vahvistaminen ja grillaus on kytketty.

Vaihe 5 - Paalun perustuksen kaataminen

Tapaus jätetään pieneksi. Pile-pohjan rakentaminen on tulossa loppuun. Jäljellä on vielä betoniratkaisun valmistaminen ja kaataminen. Ihannetapauksessa tee työ heti. Siksi et voi tehdä ilman ulkopuolista apua.

Sitten nauha on monoliittinen. Kun betonia kaadetaan, se on pakattava, ja lopullisella tasolla peruskärki. Tästä videosta ymmärrät täsmälleen, miten työ on tehty.

johtopäätös

Se on se, säätiö on valmis. Jäljelle jää vielä muottien poistaminen betonin kuivumisen jälkeen ja vedenpitävyyden suorittaminen. Tällaisella pohjalla voit sijoittaa seinien ensimmäiset vanteet.

Pohjalla jalustat omilla käsillä: yleiskatsaus ja askel askeleelta ohjeet

Pallosäätiö on perustus, joka koostuu pystysuoraan sijoitetuista maa-elementeistä, jotka ovat toisiinsa yhteydessä, jotka havaitsevat rakenteen kokonaispainon ja kaikki olemassa olevat kuormat. Venäjän yksityisen asuntotuotannon tukialustat alkoivat laajasti käyttää 15-20 vuotta runkorakenteiden ja kevyiden rakennusmateriaalien myötä. Nykyään maamme keskivaiheessa joka kymmenes mökki rakennetaan paalusäätiöön ja tällaisten rakennusten pohjois- ja eteläosissa noin 50%.

Pilarin perustukset

Paalusäätiön valinta on tarkoituksenmukainen seuraavissa tapauksissa:

 1. Maaperän ominaispiirteet paikan päällä eivät salli matala- ja maatyyppisten perustusten käyttöä. Tällaisia ​​maaperäalueita ovat esimerkiksi suoita, kosteikko maaperä, epävakaat kamelat, kutomaton, löysäinen ja turvotus maaperä, kaatopaikalle jne.
 2. Alueen korkeat pohjavesimuodot sekä nykyinen tulvien uhka kausittaisten tulvien aikana.
 3. Rakentaminen toteutetaan seismisesti epäsuotuisalla alueella.
 4. Jäätymisalueilla tai kun maa jäätyy yli 2 metriä.
 5. Korkeuden erojen esiintyminen paikoilla, talon rakentaminen rinteessä.

Keskitason ominaisuuksiltaan maaperässä, jossa on mahdollista rakentaa maaperä, paalujen hyväksi tapahtuva valinta voi vähentää merkittävästi louhinnan ja betonityön määrää, mikä johtaa rakennuskustannusten pienenemiseen. Pallojen säätiö on hyvä puiset, bar-muotoiset ja runko-talot sekä kevyiden materiaalien valmistetut rakennukset: kaasu- ja vaahtolohkot, silikaattitiili, sardeldiitti ja sementti. Vahvistettu betonilaattojen ja keraamisten tiilien mökkeille on mahdollista käyttää myös paalupohjaa, mutta samanaikaisesti ei ole yksittäisiä tukia, jotka ottavat kuormitusta, vaan kasa poraukset, joiden pitäisi laskea vain ammattilainen.

Pile foundation: hyvät ja huonot puolet

Alustana käytetyn paalun kannatin edut:

 • universaalisuutta, voidaan soveltaa laajaan maaperään;
 • mahdollisuus säästää louhintaan ja konkreettiseen työhön;
 • mahdolli- suus soveltaa vaikeasti maastoalueilla;
 • vähimmäistason koneellistamisen, voit tehdä sen itse;
 • korkea luotettavuus ja kantokyky;
 • toiminnan rakennetta milloin tahansa vuoden aikana;
 • kyky säilyttää nykyinen maisemointi sivustolla;
 • alhaiset kustannukset verrattuna laatta-monoliittiseen alustaan.

haittoja:

 • siirtokuntatarvetta;
 • jos laskelma on virheellinen, pohjan kutistuminen ja muodonmuutos on mahdollista;
 • puutteellinen kellari;
 • laitteen mahdottomuus kallioon ja tiheään maaperään;
 • tarvittava lämpeneminen ja korkealaatuinen vedenpitävyys maanpinnasta;
 • vaikeudet vanteiden kanssa - paalut yhdistetään yhdeksi rakenteeksi.

Lähes kaikki paalusäätiön miinukset ovat täysin irrotettavia, jos lähestymme suunnittelua, laskelmia ja rakentamista vastuullisesti. Tämä auttaa nykyisiä sääntelyasiakirjoja, jotka on suositeltavaa tutkia ennen työn aloittamista.

SP 24.13330.2011 tai SNiP 2.02.03-85.
SP 50-101-2004 Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen.
SP 50-102-2003 Pallosäätiöiden suunnittelu ja asennus.

SNiP 2.02.04-88 Perämoottotilojen perustukset ja perusta.
SNiP 2.02.05-87 Dynaamisten kuormien koneiden perustukset.
SNiP 3.02.01-87 Maanrakennustyöt, säätiöt ja säätiöt.

Pallosäätiöiden tyypit

Tällä hetkellä rakennusalalla käytetään yli 30 paaluperustusta. Lähes kaikki heistä kuuluvat yhdistetyn tyyppisiin alustoihin, jotka koostuvat paitsi maanalaisista osista, myös maaperästä. Maaosa hoitaa kaksi päätoimintoa: 1) yhdistää paalutukit yhdeksi rakenteeksi; 2) kestää jopa 50% rakenteen painosta.

Seuraavien säätiöiden tyypit ovat eniten kysyntää yksityisessä rakentamisessa:

 • Pile-laatta yhdistetty säätiö. Maaosa on monoliittinen betonilaatta, jonka sisäpuolella on vahvikekehys.

Sovellus: raskaiden materiaalien talot. Se on rakennettu vain vankka perustein!

Edut: suurin kantavuus.

 • laskelmien monimutkaisuus;
 • suuri määrä konkreettista työtä;
 • täytäntöönpanon monimutkaisuus;
 • korkeat kustannukset.

Pylvään tyyppistä taloa käytetään melko harvoin. Monoliittisella levyllä on valtava paino, joten paaluilla on oltava suuri halkaisija. Tällaisia ​​paaluja ei voi asentaa manuaalisesti, joten on tarpeen käyttää erikoislaitteita, mikä lisää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Pile perusta. Laitetta varten käytetään sekä porattuja että ruuvipalloja, joiden maalausosat on yhdistetty grillatahalla. Grillausmateriaali voi olla myös erilainen: puu, metalli, raudoitettu betoni, monoliitti tai esivalmistettu.

Sovellus: kevytrakenteet (mökit, huvimajat, varastotilat, kylpyammeet).

 • helppo asentaa;
 • laskelmien vähimmäismäärä;
 • edullisia.
Haitat: pieni kantokyky.

Paalun ja rosteen perustuksen asennuskustannukset ja -tekniikka riippuvat paistopöytien tyypistä ja grillimateriaalista. Monissa tapauksissa grillaus ei ole ainoastaan ​​paalun osa, vaan myös kuormitukset rakenteelta.

 • Pile ja nauha säätiö. Tällaisen pohjan maaosa on monoliittinen tai modulaarinen w / w-nauha, joka on asennettu tulevan kodin kehän ja tukiseinien ympärille. Laakerikyvystä, kustannuksista ja työvoimasta syötetään kasa ja nauha - optimaalinen vaihtoehto mökille kevyistä rakennusmateriaaleista.

Sovellus: kevyiden materiaalien, runkorakenteiden taloon.

 • yksinkertainen ja nopea asennus;
 • betonin ja maanrakennusten vähimmäismäärä;
 • laajuinen soveltamisala;
 • edullisia.
Haitat: ei sovellu massiivisiin rakennuksiin.

Pallosäätiöiden suunnittelu ja laskenta

Pallosäätiöiden laskennat ja suunnittelu suoritetaan hydrogeologisten tutkimustietojen pohjalta, joiden tarkoituksena on määrittää maaperän tyyppi ja ominaisuudet paikoilla. Tutkimuksen aikana määritetään tärkein parametri - paalun syvyys, joka riippuu laakerin maaperän syvyydestä ja jäätymisestä.

Kaikkien paalusäätiöiden laskennassa määritetään seuraavat tiedot:

 1. Pellekenttäparametrit. Laskee paalujen välisen etäisyyden, tukien halkaisijan ja niiden lukumäärän. Ruuvien pohjalle määräytyy metallipallojen koko, siipien lukumäärä ja sijainti. Vahvistusta lasketaan lisäksi porrastetulle alustalle.
 2. Maanpinnan syvyys. On olemassa pieniä ja syväsementtisiä monoliittilevyjä ja teippiä. On myös vaihtoehtoja korotetun ja ripustetun pohjan kanssa. Jokaisesta hautauslajista käytetään omaa laskutapaa. Useimmissa tapauksissa yksityiseen rakentamiseen käytetään puutalojen matalia perustuksia tai korotettuja perustuksia.
 3. Säätiön mitat. Vahvistettu betonikaistaleen tai -kalan leveys ja korkeus määritetään pohjaan vaikuttavien kokonaiskuormien perusteella. Laskelmassa otetaan huomioon pysyvät ja tilapäiset kuormat, maaperän ominaisuudet jne.
 4. Lopullinen sakkaus lasketaan. Tämä laskelma on vaikeaa, sitä on mahdotonta tehdä itse. Kun kiinteät maaperät paalutetaan normaaleilla fysikaalisilla ja mekaanisilla ominaisuuksilla, 2-3-kerroksisen rakennuksen kutistuminen ei ylitä 1,5%, joten laskenta voidaan jättää huomiotta, jotta suunnittelijat eivät maksa sitä. Kuitenkin, jos mökkiä rakennetaan vaikeissa hydrogeologisissa olosuhteissa, suolavedessä tai seismisessä vyöhykkeessä, sateen laskeminen on pakollista.

Pilarien hankkeen kehityksen tuloksena, jonka olet suorittanut itsenäisesti, on oltava piirros tai kaavio, joka osoittaa pylväsporaiden sijainnin ottaen huomioon valitun vaiheen, paalujen parametrit ja maanpinnan osat: levy, nauha tai grillata.

Pile perustustekniikka

Kaikkien säätiöiden paalujen laitekannan tekniikka on sama:

 1. Paalutukien asennus.
 2. Paalun kärkien paistaminen ja maan osa järjestely.
 3. Lämmitin ja vedeneristys.
 4. Kellarin sisustus, sokea alue ja viemäröinti.

Riippumatta siitä, millainen paalusäätiö yhdistettynä, sen asentaminen aloittaa aina alueen puhdistamisen ja suunnittelun. Tarvittaessa kaivaa kaivo tai kaivo matalan pohjan alla, pehmuste suoritetaan.

Paalun perustuksen asennus: tukien asennus

Vaiheittaiset asennusohjeet ovat erilaiset jokaisen kasaustyypin osalta. Useimmiten yksityiselle talolle, vuodattaa tai kylpyamme käytetään seuraavia tyyppejä paaluja:

 1. Kierrä paalut. Tuotteet valmistaa valmistaja, niillä on omat koonsa ja lajikkeet. Ruuvitukien tuottamiseen käytetään erilaisia ​​metalliseoksia, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia. Kestävimmät ja kalliimmat ovat galvanoituja tuotteita. Tukee on helppo asentaa. Ne ruuvataan maahan, ilman kaivon esilaitetta, ja päät on hitsattu ylhäältä.
 2. Pahaavat paalut. Tukit on järjestetty suoraan rakennuspaikalle valmiiksi valmistetuissa kuopissa. Typerä paalut eroavat kestävyydestä, edullisuudesta ja erinomaisesta kantavuudesta. Kyynärdyn pohja voidaan suorittaa itsenäisesti, ostamatta tukea. Tietoja siitä, miten säästää paalut omilla kädillä, kuvattu yksityiskohtaisesti SNiP 2.02.03-85: ssa.

Tukien asennuksen jälkeen päät ovat korkeudeltaan kohdakkain ja ne on yhdistetty yhdeksi rakenteeksi vanteiden avulla.

Paalun perustuksen paistaminen

Puuta voidaan käyttää paalun perustuksen, metallirakenteiden, ja jos puhuu massiivisesta rakenteesta, käytetään sidontaan betoniteräistä tai metalliristikkoa. Vyöntyypin ja materiaalin valinta riippuu talon massasta ja materiaalista, josta se rakennetaan, paalun kannattimiin, kuten maanalaiseen osaan.

 1. Puutavaraa käytetään puu- ja kehysrakennuksiin. Pallojen liittäminen leikkuupalkkiin on välttämätöntä, että päät ovat metallisia, joten tätä liitäntää käytetään pääasiassa ruuvitukiin.
 2. Kanavasidonta levitetään rakenteisiin palan materiaaleista. Kanava on hitsattu ruuvipilareiden kärkipäähän tai erikoistunutta metallipäällysteistä porakoneistoa varten, mikä luo jäykän rakenteen, jolla on suuri lujuus ja vakavuus.
 3. Profiiliputkilla varustettu vyöpidike on mahdollista vain kevyille taloille ja ulkorakenteille. Tekniikka vanteissa tässä tapauksessa toistaa rakennetta kanavalla, mutta metallinvalssaustuotteen sijasta käytetään paksua seinämää olevaa ontoputkea.

Meidän on mainittava myös vanteet, joita käytetään yhdistämään tylsät paalut ja monoliittinen pintaosa. Tällöin perustuksen kaksi osaa yhdistetään vahvistamisen avulla, joka muodostaa vahvistuskokoonpanon. Tangot on yhdistetty lanka- ja hitsaamalla aiemmin valitun järjestelmän mukaisesti.

Paalun pohjan maan osa täytetään

Pallan pohjan maaosa on laatta, nauha tai grillata. Kaikki suorituskyvyn vaihtelun elementit voivat olla sekä esivalmistettuja että monoliittisia. Esivalmistettuja rakenteita käytetään harvoin niiden korkeiden kustannusten, tarvetta kuljettaa ja käyttää nostolaitteiden asennusta varten. Monoliittiset rakenteet voidaan tehdä helposti itsenäisesti, kun taas vaiheittaiset ohjeet paalusuojan yläpuolisen osan kaatamiseksi eivät eroa laattojen, nauhan ja grillauksen suhteen.

Muottien asennus. Kaatopaikalle asennetaan betoni, irrotettava tai pysyvä muotti. Suunnittelun on oltava kestävää kestämään betonipainoa. Vahvuuden erityisvaatimukset asetetaan pino-laattasäteilyn muottiin, joka koostuu useista osista.

 1. Vahvistaminen. Rakenteessa on asennettu vahvistettu runko, joka on yhdistetty lujitustangoista. Vahvikehikon rakenne riippuu pohjalajin tyypistä: grilli- ja paalusäätiölle, lujitemuoto koostuu poikkisuuntaisista lujituksen pituussuuntaisista tankoista. Monoliittisen levyn raudoituksen ollessa verkko.
 2. Betonivaihto. Rakennuksen sisäpuolella oleva vahvistettu runko kaadetaan valitun tuotemerkin betonilla. Täyttö täytetään tiettyjen sääntöjen mukaisesti peruspohjan mukaan.

Sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, paalusäätiö on valmis ja voit siirtyä sen eristys-, vedeneristys- ja viimeistelytoimiin.

Pilarin perustuksen vahvistaminen

Kun rakennat taloa pihdeissä, on usein kysymys tarve vahvistaa perusta. Voit vahvistaa yhtä tai useampaa elementtiä kerralla:

 1. Pile-tuki. Yksityisessä rakentamisessa suosituin paalunvahvityyppi on asentaminen teräsbetonipohjille - koukkuja porakoneille.
 2. Grillage. Viljelyn vahvistaminen suoritetaan metallikanavilla tai kulmilla, jotka hitsataan pääsääntöisesti tulevan rakenteen kulmiin.
 3. Koko säätiö. Koko säätiön vahvistaminen on työläs ja kallis ilo. Jos mökin rakentamisen aikana oli tarpeen vahvistaa koko tukikohta, todennäköisimmin laskelmat alun perin toteutettiin väärin. Useimmiten jatkuvaa vahvistamista sovelletaan vanhoihin säätöihin, jotka joidenkin syiden vuoksi ovat heikentäneet kantavuuttaan.
 4. Maaperä paalujen ympärillä ja maaosa. Tiheän maaperän täyttö suoritetaan, jos ylemmän heikon kerroksen paksuus ei ole yli 0,5 m. Jos sen paksuus on suurempi, on sen vuoksi suositeltavaa, että maaosa kohotetaan maanpinnan yläpuolelle.

Kysymys kuoppapohjan vahvistamisesta tulee käsitellä suunnitteluvaiheessa. On syytä muistaa, että vahvistuksella on ylimääräinen kuormitus tukeen.

Vedenpitävä ja lämmittävä paalusäätiö

Vedenpitävyys vaaditaan mihinkään paalun perustuksiin. Vedenpitävyyden valinta ja soveltaminen riippuu pohjan suunnittelusta, esimerkiksi metalli- tai puutavaran pino- ja ruudukko-pohjalla, paras vaihtoehto olisi päällystyseristys, jota käytetään paalunpäähän ja vanteiden elementteihin. Valssattu vedeneristys soveltuu teräsbetonilaatoille, nauhalle ja grillaukselle: materiaali sijoitetaan tuke- mien ja maadoitusosan liittämiseen sekä päälle.

Vahvistettu betonipäällystys, riippumatta sen asennoitumisesta nollatasoon nähden, rakentaa vetää pois tulevan talon lämpöä ja tuulen puhaltaa. Siksi paalun perustukset tarvitsevat korkealaatuista lämpöeristystä, kun taas vain maaperäosa eristetään. Paalusäätiöiden lämpöeristyksestä on monia vaihtoehtoja ja menetelmiä. Helpoin ja halvin - lämpöeristys vaahtopaneelien avulla. Monet valmistajat tuottavat tuotelinjojen "Foundation". Eristyslevyt asennetaan monoliittisen nauhan sisälle, ulkopuolelle ja sivuilta.

Toinen ratkaisu säätiön luotettavan lämmöneristyksen aikaansaamiseksi on ruiskutettu polyuretaanivaahto (PUF). Tämä on melko uusi eristysmenetelmä, jolla on monia etuja: saumojen ja nivelten puuttuminen, kosteuden kestävyys ja kestävyys. Ainoa PPU on korkeat kustannukset. Pallosäätiön eristämiseksi kaikkien sääntöjen mukaan SNiP 3.01.01-85 ja SNiP III-4-80 on ohjattava.

Viimeistely jalusta ja jalkakäytävä paalupohjaan

Yksi paalusäätiön miinukset ovat täysipainoinen perusta. Korotettuihin ja ripustettuihin pohjaosastoihin pohjan asema on nostettu pistorasiaan ja upotetuille pohjaosalle. Suosituin tapa sulkea tilan talon pohjan ja korotetun paalun pohjan välillä on tiilimuuraus. Tällainen vaihtoehto sopii talojen palamateriaaleista, baarista. Muuraukseen suositellaan keraamisten tiilien käyttöä erinomaisella kosteuden kestävyydellä ja kestävyydellä. Voit käyttää koriste-tiiliä välittömästi tai laittaa kipsiä tai muuta viimeistelyä päälle. Nykyään rakennusmateriaalimarkkinoilla on valtava valikoima kellarien viimeistelyvaihtoehtoja kaikkiin budjetteihin: keinotekoinen ja luonnonkivi, kaakeli, julkisivupaneelit jne.

Väärä kynsi tarvitsee lämpenemistä, joten sen järjestelyssä valitset sellaisia ​​materiaaleja, jotka kestävät lämmöneristyksen kuormituksen ja koristeellisen viimeistelyn.

Yksityiselle talolle on erittäin tärkeä sokea alue, jolla pitäisi olla pieni rinne. On tarpeen rakentaa sokea alue seuraavista syistä:

 • estetään saostumisen tunkeutuminen pohjaan;
 • maaperän hämärtyminen maapallon ympärillä;
 • vähentää maaperän pilkkoutumista.

Lisäksi sokea alue antaa rakenteelle täydellisen esteettisen ulkonäön. Leveys riippuu talon koosta: mitä suurempi on rakennus, sitä laajempi sokea alue on. Vähimmäisleveys on 0,2 m. Sokea alue on eristettävä käyttämällä suuritiheyksisiä eristyslevyjä. Sokean alueen materiaali voi olla erilainen: betoni, kaakeli, mukulakivi, graniitti. Yleisimmin käytetty perinteinen vaihtoehto - päin päällystyslaatat. Jos sokea alue toimii raiteen roolissa, se on vahvistettava betonikerroksella.

Kuinka paljon kasa säätiö maksaa?

Pile-yhdistetty säätiö, jonka voit tehdä itse - yksi edullisimmista mökin perusteista. Rakennuskustannukset riippuvat paalujen tyypistä ja maanalaisesta osasta. Taloudellinen vaihtoehto on paalusäätiö tylsistyksissä. Laitekanta ruuveilla on kalliimpi valmiiden metallitelineiden hankinnan takia.

Laske likimääräiset kustannukset lisäämällä kaikki materiaalit, joita käytetään rakenteiden rakentamiseen. Helpoin tapa tehdä tämä on käyttää erityistä "Foundation Laskin". Talon perustan valitseminen muistaa, että sen rakentamisen kustannukset (työ + materiaalit) eivät saa ylittää 30% koko rakennuksen arvioiduista kustannuksista.