Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Laasti ja betoni ovat keinotekoisista kiveistä peräisin olevia kiviä, jotka saadaan sideaineen (yleensä kalkin ja Portland-sementin) ja tiettyjen kiviainesten sekoittumisen seurauksena. Sideaine, sekoitettuna veteen, muodostaa kiven kaltaisen rungon, joka selittyy säätöprosesseilla ja nopealla kovettumisella. Kiven kaltaisen rungon lujuus on täyteaine (sora, murskattu kivi, hiekka). Seuraavaksi kerron teille kaikista vaiheista kysymys, miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi.

Komponentit liuoksen valmistamiseksi

Laastille käytetään useimmiten hienoa hiekkaa tai muuta hienokompossia. Betonin ratkaisuun voi ottaa ei vain hienoa hiekkaa, vaan myös karkeaa soraa tai murskattua kiveä. Rakennuskäyttöön tarkoitettu kipsi tai muurauslaasti on paras käyttää hienoa hiekkaa, jonka jyvät eivät ole suurempia kuin 2 mm halkaisijaltaan. Jos kipsi on erityinen pintakuvio, on mahdollista lisätä hiekkaa 4 millimetrin suuruisella viljalla. Markkinoillamme ostajille tarjotaan kahdenlaisia ​​hiekkoja: joki ja kallio. Joki-hiekkaa pidetään keskipitkäksi, se on melko kallis, mutta sen puhtaus edistää sen käyttöä betoniseoksena. Gully-hiekka voi olla hienojakoinen (0,5 - 1,5 millimetriä), jossa on runsaasti saveja ja muita epäpuhtauksia. Se ei sovellu hyvään ja kestävään betoniin, mutta laastille sitä voidaan käyttää ilman pelkoa.

Kevyt sementtiä, jonka lujuusluokka on B7.5, voidaan käyttää ainoastaan ​​hiekkaa täyteaineena. Voimakkaampaan betoniin voidaan käyttää myös hiekan lisäksi murskattua kiveä tai soraa, jonka halkaisija on jopa 31,5 millimetriä. Eri jakeiden makadamaisen seoksen käyttöä pidetään oikeana, joten valmiiksi tehdyllä betonilla on vähäiset aukkojen määrä kavioiden välissä.

Varoitus! Betonin ja laastin yhdistelmässä ei saa olla epäpuhtauksia, kuten maaperä, lasi, puut, turve, kasvit, siltti tai siltti. Jos epäpuhtauksia on läsnä, ne on poistettava seulomalla soraa tai hiekkaa seulan läpi.

Sementti on yleinen nimi sitoville jauhemaisille aineille, jotka perustuvat marl-, kalkkikivi- ja savikerrokkoihin ja kaikenlaisiin lisäaineisiin. Yleisimmin käytetty sementtityyppi on Portland-sementti, joka on nimetty Ison-Britannian Portlandin niemimaalta. Tällainen sementti sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Maa-talon rakentamisen aikana voidaan käyttää kahdenlaisia ​​Portland-sementtiä.

Tyyppi I - ei sisällä lisäaineita tai niiden sisältö ei ylitä 5 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM I.

Tyyppi II - lisäaineiden määrä 6-35 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokittelu osoittaa nimityksen CEM II.

Venäjän käytännössä sementin lisäaineiden läsnäolo osoitetaan kirjaimella D ja merkinnän jälkeisestä merkintäkoodista. Esimerkiksi, jos näet PC 500-D20: n merkinnän, se tarkoittaa, että läsnä on 20 prosenttia lisäaineista 500-merkkisessä merkinnässä Portland-sementissä. Kuten jo selville, se luonnehtii tyypin II sementtiä. Mitä tulee DO: n nimitykseen, se luonnehtii tyypin I sementtiä, eli materiaalia ilman lisäaineita.

Laastin ja muurauslaastin valmistukseen sinun on otettava sementtiluokat M400 (32.5) ja M500 (42.5). Portlandsementti on ihanteellinen betoniseosten valmistukseen, joita käytetään alhaisissa lämpötiloissa (päivittäinen keskiarvo alle 10 astetta). Jos lämpötila on korkea esimerkiksi lämmön aikana, on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä tai sementtiä tyyppiä III (eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM III). Se sopii hyvin aidan ja kipsilevyjen valmistukseen, joita käytetään aitauksessa ja lattioissa.

Varoitus! Sementtiä voi ostaa vain pusseihin, joissa on asianmukaiset merkinnät. Välittömästi ennen ostoa on tarkistettava, ettei sementti ole tullut kosteaksi tai säröiltään. Jos kaikki merkit ovat, osto on suositeltavaa kieltää. Jotta varmistettaisiin, että pakkauksessa tai pussissa ilmoitetun sementin merkin noudattaminen voidaan varmistaa vain tunnetulla valmistajalla, joka on myynyt laastin jo vuosia. Muuten hyvää valmistajaa ja maanalaista pääero ei ole valmiin betonin hinta, vaan laadukkaiden jakelupalvelujen saatavuus.

Kalkki vaaditaan sementti-kalkkilaastujen valmistukseen. Lisäksi sitä käytetään parantamaan ratkaisun työstettävyyttä. Tähän mennessä ei enää tarvita ratkaisuja kalkin sammuttamiseen. Sen sijaan voit ostaa sammutettua kalkkia (hydratoitunut) kalkkia edulliseen hintaan, joka myydään valmiiksi pakattuna pusseina. Vaihtoehtoisesti kuivan sekoituksen sijasta kalkkia voidaan myydä kaupeina kalkkipastaa. Se lisätään sementti-kalkki- ja muurauslaastareihin niiden työstettävyyden parantamiseksi.

Varoitus! Jos olet päättänyt käyttää kalkkia osana kysymystä betonista kotona, käytä äärimmäistä varovaisuutta, koska kalkilla on voimakkaita syövyttäviä ominaisuuksia. On suositeltavaa suorittaa työ suojakäsineissä, mutta unohtamatta sitä, että materiaali ei pääse silmiin tai iholle. Sama pätee myös väriaineiden käyttämiseen sekä myöhempään työhön hiomalla ja kiillottamalla tuotetta.

Betonimassan tai laastin koostumus voi sisältää tiettyjä lisäaineita, jotka voivat sekä parantaa että muuttaa niiden ominaisuuksia.

Pehmittimet tai plastisointiaineet voivat lisätä seoksen juoksevuutta, minkä seurauksena rakentajat saavat liuoksen nestemäisemmäksi koostumukseksi. Tämä ratkaisu on paljon helpompi soveltaa.
Ohentimet tai superplastiset aineet voivat vähentää sekoitettavan veden määrää.

Lisäksi niiden käyttö parantaa seoksen työstettävyyttä, lisää laastin tai betonin lujuutta, roiskeita ja vedenkestävyyttä.

Erilliset lisäaineet voivat nopeuttaa betoniseoksen tai laastin kovettumista.

Lisäksi on olemassa lisäaineita, joiden avulla on mahdollista työskennellä lämpötila-alueella 10 astetta pakkaselta 35 asteen lämpöön.

Myynnissä on erityisiä lisäaineita, jotka hidastavat betonimassan kovettumista, mikä on hyödyllistä betonoinnissa kuumissa olosuhteissa.

Lisäaineiden ilmanvaihdunta tai ilmastus lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät liuoksen kosteuspitoisuutta kovetetussa tilassa.

Yleensä lisäaineita myydään muovipakkauksissa nestemäisessä muodossa. Pakkauksissa on ilmoitettava tiedot annosta, määrää ja perusominaisuuksia. Massan lisäaineiden lisäaineiden ei pitäisi ylittää 2 prosenttia sementin kokonaismassasta.

Laastin ja betonien laatu on säädetty GOST-standardeilla. Erityisesti veden on täytettävä juomistandardit, eikä se saa sisältää kolmansien osapuolten epäpuhtauksia, kuten sokereita, öljyjä, emäksiä ja happoja. Älä käytä huonosti puhdistettua suota ja jätevettä. On parempi noudattaa periaatetta, että voit käyttää mitä tahansa vettä, jonka voit juoda sekoittamaan ratkaisua. Jos valmistat konkreettista liuosta järvellä tai joella vedellä, sinun on tarkistettava tällaisen veden soveltuvuus erityiseen rakennuslaboratorioon.

Koostumus ja mittasuhteet

Ennen kuin käsittelet betonin tai betoniteräksen valmistelua, korostan, että koostumus ja mittasuhteet riippuvat suoraan sen päätavoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiö käyttää asianmukaisesti voimakkaasti suurta tiheyttä sisältävää betonia, kun taas aidan täyttämiseen voit jäädä kevyemmille tuotemerkeille. Kun olet päättänyt komponenteista, valitse oikea tuotemerkki. Useimmissa tapauksissa betonista ja itse tehdyistä ratkaisuista on parempi valita merkkejä M300 tai M400. Mittasuhteiden osalta komponentteja "sementti / hiekka / murskattu kivi" tulisi käyttää suhteessa 1/3/5. Tämä tarkoittaa sitä, että betonin kuutioissa yksi osa sementistä vaatii lisäämällä kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa murskattua kiveä tai soraa. Jos puhumme vedestä, sen määrän pitäisi olla puolet muiden aggregaattien painosta. Jos esimerkiksi saat 100 kilogrammaa kuivaa sekoitusta, sinun on otettava 50 litraa vettä.

Jos saat liian paksun (tiheän) seoksen, voit lisätä vettä. Johdonmukaisuuden pitäisi olla sellainen, että sinun ei tarvitse tehdä suuria ponnisteluja liuoksen sekoittamiseksi lapioon. Märän hiekkaveden pitäisi olla pienempi. Jos työ tehdään kylmänä, lämmitetään vettä ja betonia, mikä suojaa koostumusta ennenaikaiselta säältä ja vahvuuden menetykseltä. Työtä varten on parempi käyttää kaupallista sekoitinta tai laitteita / sekoittimia ja säiliöitä, jotka olet itse luonut. Mitä materiaalia ja mitä komponentteja ne muodostavat (pumput, muodot, värähtelevät kiskot jne.), Voit lukea toisessa artikkelissa.

Kuinka tehdä korkealaatuista ja vahvaa betonia itse?

Betoni on ainutlaatuinen ja monikäyttöinen materiaali. Sitä käytetään menestyksekkäästi lähes kaikissa rakennusvaiheissa, päällystysmateriaaleja ja siitä valmistettuja päällystyslaatat. Rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta. Kuinka tehdä vahva betoni, joka voi kestää vuosikymmeniä?

Betonimassan osuus.

Kestävän betonin tekninen prosessi näyttää yksinkertaiselta, mutta valitusten määrä esim. Säätiön halkeilua vastaan ​​kasvaa.

Mitä sinun tarvitsee tietää ja ottaa huomioon, että betoni kaikkiin tarkoituksiin täyttää odotukset?

Peruskäsitteet

Klassisesti betonilla tarkoitetaan tällaisten komponenttien seosta:

 1. Sementti - linkki, joka muuttaa komponentit monoliittiseksi.
 2. Hiekka - pienten aukkojen vahvuus ja täyteaine.
 3. Täyteaine - se voi olla soraa, murskattua kiveä ja muuta materiaalia. Se on kiviosa, joka tarjoaa materiaalin ainutlaatuisen lujuuden.
 4. Erityiset lisäaineet - erilaiset pehmittimet jne. Näiden kemiallisten yhdisteiden avulla betonilla on haluttu johdonmukaisuus ja sen laatu paranee.
 5. Vesi.

Prosessikaavio betonimassan kovettumiselle.

Betonin laadun tärkein indikaattori on puristuslujuus. Tämä ominaisuus heijastaa ratkaisun kykyä kestää mekaanista rasitusta, mikä on väistämätöntä. Tämä indikaattori mitataan MPa: ssä (megapaskeina) ja heijastaa kuormitustasoa, jota betoni kestää ilman muodonmuutoksia ja ominaisuuksien muutoksia. Betonin lujuus riippuu valmis- tuksessa käytettävän sementin laadusta ja tyypistä, hiekka- ja kiviaineksen osuudesta sekä teknisen prosessin noudattamisesta. Betoni on leimattu sen vahvuudesta riippuen 3,5-5 ° C: een, jolloin luku on osoitus paineesta, jota tämä yhdiste voi kestää 95 prosentissa tapauksista.

Yksinkertaisin betoni, jota käytetään usein säätiön perustaksi, on sementin ja karkean hiekan yksinkertainen sekoitus. Riippuen apuosien käytöstä lisää koostumuksen lujuutta ja näin ollen rakenteen kestävyyttä ja luotettavuutta.

Mutta ennen reseptin valitsemista, joka tekee konkreettisesta kestäväksi, on tärkeää käsitellä kaikkia komponentteja. Suorituskyky riippuu niiden laadusta.

Sementti - säätiö

Sementti on betonin tärkein ja tärkein aineosa. Se tarjoaa lisäkomponenttien sitomisen.

Portland-sementti on ihanteellinen vahvan betonin valmistamiseen. Kalsiumsilikaattien korkea pitoisuus takaa materiaalien täydellisen tarttuvuuden (tarttuvuuden). Tämän materiaalin lisäetuna on työn hyväksyttävyys alemmissa lämpötiloissa, mutta tätä etua ei voida käyttää väärin. Sekoittaminen ja kaataminen alle +16 ° C: n lämpötiloissa heikentää laatua. Jos on tarpeen työskennellä kylmässä ilmastossa, on käytettävä erityisiä pehmittimiä. Lämpimällä kesäkaudella työskenneltäessä kuona Portland-sementti sopii.

Betonin rakenteen malli.

Sementin ostamista tärkein viitepiste on brändi. Se näkyy pussissa, ja kustannukset riippuvat siitä. Yleensä se näyttää tältä: M 500-D 10 (luvut saattavat vaihdella). Ensimmäinen indikaattori on erittäin vahva, optimaalinen laatu on M 500, M 400 voidaan myös käyttää, mutta tämä vaikuttaa laatuun, betoni on vähemmän kestävä. Toinen indikaattori - epäpuhtauksien pitoisuus, D 10: n arvo osoittaa, että sementti sisältää 10% ulkomaisista elementeistä. Betoniin oli tarpeeksi kevyt ja kestävä, sinun pitäisi valita materiaali, jonka ilmaisin on enintään D 20.

Sementtilaadun valintaa koskevan perusteellisen lähestymistavan lisäksi tarvitaan myös visuaalista arviointia. Laatuomateriaalin on oltava kuiva, yhtenäinen ja vapaasti virtaava. Jopa vähäinen kosteus vaikuttaa negatiivisesti rakenteen lujuuteen.

On tarpeen arvioida konkreettista tarvetta välittömästi ennen työn aloittamista, enimmäisaika on 2 viikkoa. Tässä tapauksessa on parempi ostaa puuttuva pussi kuin jättää ylimäärä, ne imevät kosteutta ympäristöstä varastoinnin aikana ja huonolaatuisista painolastista. Ostaessasi sinun on tarkistettava huolellisesti pakkauksen eheys ja asianmukaisten merkintöjen saatavuus.

Ei hiekkaa voi tehdä

Tämä betonikomponentti on mahdollista tehdä hyvin harvinaisissa tapauksissa. Loppuosa on hiekkaa, joka tarjoaa riittävän tiheän ja laadukkaat tyhjät tilat. Mitä hiekkaa pitäisi tehdä korkealaatuisesta betonista?

 1. Puhdas. Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Erityisesti kasviperäisistä aineista hajoavat vieraat aineet hajoavat betonin paksuudessa ja vähentävät sen lujuutta. Jos hiekka on hankittu tukkeutuneeksi, se on siivilöity. Anna sen kestää aikaa, mutta lisää merkittävästi tulevan rakenteen vahvuutta.
 2. Yhtenäinen. Sopii 1,5 - 5 mm hiekkakehän rakentamiseen. Samanaikaisesti kuitenkin on yritettävä saada aikaan enintään 1,5-2 mm. Mitä tasaisempia hiekkaa, sitä vahvempi rakenne.

Taulukko betonilaaduista.

On suositeltavaa käyttää joen hiekkaa, koska se on usein jo puhdasta. Kaivoksessa esiintyy usein tiivistä epäpuhtauksia ja siltin sisältämiä sulkeumia. Joissakin tapauksissa voit tehdä perusteellisen pesun ja sen jälkeen laskeutumisen hiekkaan, mutta se vie aikaa, varsinkin kotona.

Joillakin alueilla, kaukana suurten jokien, löydät ns kivi tai kiven hiekkaa. Se on kiven murskattu haluttuun osaan. Tällaista materiaalia käytettäessä on pidettävä mielessä, että se on huomattavasti raskaampaa kuin tavallinen hiekka, mikä tarkoittaa sitä, että sen käyttö ei salli kevyiden betonien hankkimista, mikä on erityisen tärkeää asennuksen yhteydessä.

Mikä pitäisi olla laadukasta paikanvaraajaa

Betonielementin roolissa voi olla lähes kaikki sopivan kokoiset kivet. Mutta jopa täällä on useita vaatimuksia, jotka auttavat parantamaan betonin laatua.

 1. Täyteaineen on oltava puhdas. Kuten hiekka, sinun on varmistettava, ettei epäpuhtauksia ole. Tarvittaessa turvauduta seulontaan.
 2. Riippumatta aggregaatin tyypistä, kaikilla elementeillä on oltava karkea pinta, se on tämä, joka antaa korkean tarttuvuuden. Tästä syystä kannattaa kieltää kiviä.
 3. Optimaalinen fraktio on 8 - 35 mm, homogeenisuuden sääntö säilyy. Mutta itsekudottaessa on parempi käyttää monirajaisia ​​soraa, esimerkiksi pieniä ja keskisuuria soraa. Tällöin se antaa paremman tiivistymisen jopa ilman ammattimaisia ​​tampereita.
 4. Kevyen mutta erittäin kestävän valumateriaalin saamiseksi kovettumisen jälkeen on suositeltavaa käyttää laajennettua savea.

Tyypillisesti aggregaatit ovat melko raskas, joten ne on varastoitava betonin sekoitusalueen välittömässä läheisyydessä. Lisäksi sinun on otettava huomioon, että sora saattaa saastua varastoinnin aikana, mikä tarkoittaa sitä, että on parempi järjestää pengerrys kiinteällä pohjalla tai kankaalle. Kun materiaalia varastoidaan maahan, pohjakerros muuttuu avioliitoksi tai vaatii pesua ja kuivausta.

Entä vesi ja muut ainesosat?

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

Veden laadun katsotaan vaikuttavan betonin lujuuteen. Tämä on väärinkäsitys. Se on tämä nestemäinen ainesosa, joka voi parantaa tai heikentää laatua.

Betoni on kestävä ja toimii vuosia, joten sinun on käytettävä vesijohtovettä, joka on ainakin ehdollisesti sopiva juomaan. Tiukasti ei suositella käyttää vettä luonnollisista säiliöistä, se sisältää happoja ja emäksiä, jotka eivät salli kestävän ja kevyen betonin valmistusta.

Lisäksi liuokseen lisätään usein erilaisia ​​komponentteja, muuttamalla ominaisuuksia parannuksen suuntaan.

 1. Pehmentimiä. Nämä ovat erikoiseoksia, joiden avulla voit muuttaa betonin ominaisuuksia. Niiden avulla voit vähentää veden tarvetta, säätää juoksevuutta ja sitkeyttä.
 2. Kalkkia. Sitä lisätään yleensä betonin yksinkertaistamiseksi, mikä on erityisen tärkeää hienoihin manipulointeihin. Tämä on valinnainen komponentti ja käyttö on ohjattua harkintaa.
 3. Korjaavat osat. Niiden avulla pystyt tekemään betonin kestäviksi alhaisissa lämpötiloissa ja muissa aggressiivisissa olosuhteissa. Lisäksi, jos työ toteutetaan sallitun lämpötilakehyksen ulkopuolella, tällaisten varojen käyttö tulee pakolliseksi.
 4. Lisäaineiden vahvistaminen. PVC: tä käytetään yleensä, se on pehmeää eikä kovin kestävää, mutta levittämällä kerroksia tasoittaen suojaa betonia rakoilta ja halkeilulta. Sen avulla voit tehdä melko kestävä, mutta samalla kevyt kerros.

Niinpä kaikenlaiset lisäaineet voivat parantaa betonia ja tehdä siitä vastustuskykyisempiä ulkoisia tekijöitä vastaan.

Osien oikea suhde

Betonisekoittimien betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Joten tulevaisuuden kestävän betonin laadulliset komponentit valitaan ja hankitaan, mutta tämä ei ole kaikki. Niiden suhde ei ole yhtä tärkeä, lisäksi mittasuhteet vaihtelevat työn tyypin mukaan.

Kiinteän pohjan kaatamiseksi vaaditaan suuri murto-osa murskattua kiveä ja riittävän juoksevaa nestemäistä betonia. Tämä täyttää kaikki aukot. Mutta ennen kaatamista on suositeltavaa asentaa alhaisen asteen sementtiä oleva substraatti, sillä sen materiaalin pitäisi muistuttaa märkämaalia sen sakeuden vuoksi.

Yleisin osuus: 1: 3: 6, vastaavasti, sementti, hiekka, aggregaatti ja enintään 1 osa vettä riippuen tarpeista ja rakenteesta. Mutta tämä suhde ei ole universaali, koska materiaalien tiheys voi muuttua monien tekijöiden vaikutuksesta. Kohtuullisin olisi laskea indikaattorit, jotka on asennettu teknisiin viitetietoihin. Jos paino valitaan päätoimenpiteeksi, hiekka ja aggregaatti on kuivuttava niin, että neste ei häiritse laskutoimitusta.

Tämä sääntö pätee mihin tahansa komponenttien suhdetta määritettäessä. On välttämätöntä käyttää samaa pöytäastiikkaa ja tarvittaessa muuttaa sitä. Muutoin virhe tulee varmasti ilmoittamaan, mutta silloin, kun sitä ei ole mahdollista korjata.

Sekoituskomponentit

Järjestelmä vaahdon valmistamiseksi käyttäen huokoajaa.

Yhtä tärkeä on komponenttien sekoittamisprosessi. Heterogeeninen betoni ei ole vain kaatumisvaikeuksia vaan myös komponenttien välisen suhteen muutos, joka johtuu siitä, että ne kiinnittyvät työkaluun.

Ihanteellinen vaihtoehto on käyttää betonisekoitinta, tämä laite on suunniteltu tekemään täydellinen betoni. Yksikköä voi ostaa tai vuokrata, nykyään monet rakennusyritykset tarjoavat tätä palvelua. On välttämätöntä asentaa betonisekoittimeen vähimmäisetäisyys niin, että kuljetuksen aikana betonilla ei ole aikaa kovettua - tämä on teknisen prosessin vastaista.

Voit tehdä laadukasta betonia ja vanhanaikaista tapaa, sekoittamalla vanhaan kouruun. Mutta tässä tapauksessa sinun on tehtävä paljon työtä homogeenisen sekoituksen tekemiseksi.

Ratkaisun valmistelussa on kaksi menetelmää:

 1. Kuiva. Kun sitä käytetään, kaikki kuivat ainesosat esisekoitetaan ja vasta sen jälkeen lisätään vettä ja pehmittimiä. Tämän menetelmän vaara on se, että on erittäin vaikeaa saada nestemäistä pääsyä alempiin kerroksiin korkealla laadulla ja melko nopeasti ja tämä voi järkyttää osuutta. Pitkä sekoitusaika, sementti alkaa asettaa, mikä vaikuttaa betonin lujuuteen.
 2. Kostea. Kaikki kuivat ainesosat lisätään asteittain mitattuun veteen. Tämä menetelmä ei ole ilman haittoja, mutta on silti edullista erityisesti valmistettaessa pieni määrä liuosta.

Askel askeleelta

Betonin rakenneosien rakenne.

Jotta laskentatavat ja ainesosien tilaaminen ovat selkeitä, voimme tarkastella tekniikkaa käyttämällä yksinkertaista esimerkkiä vaiheittaisista ohjeista.

 1. Tavallisen betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa, sinun täytyy rakentaa tämä indikaattori laskemalla. Ensin sinun on mitattava tarvittava määrä kaikkia komponentteja.
 2. 80-90% vettä kaadetaan säiliöön. Jäljelle jäävä neste varataan myöhempää lisäystä varten sakeuden säätämiseksi.
 3. Sementti asetetaan, jos vesivaranto on jätetty, osa adheesiomateriaalista on myös syytä lykätä.
 4. Hiekka on täynnä. Nämä kolme ainesosaa on sekoitettava 2 minuutin ajan.
 5. Sen jälkeen puolivalmiiseen liuokseen lisätään tarvittavat lisäaineet: pehmittimet, kalkki jne.
 6. Paikanvaraaja syötetään.
 7. Jos tarve lisätä vettä ja sementtiä, ne on sekoitettava erilliseen astiaan, ja vasta sen jälkeen liuokseen tulee lisätä.

Korkealaatuisen betonin valmistusaika ei saa ylittää 10 minuuttia, muuten laasti alkaa laskea. Tämä vaikuttaa negatiivisesti täytön loppulaatuun.

On tärkeää, ettei betonisekoittimia sammuteta, jos liuoksen koko tilavuutta ei voida kuljettaa kerralla.

Viimeinen vaihe

Laatu betoni onnistui, mutta liian aikaista rentoutua. Täyte riippuu myös tulevan suunnittelun vahvuudesta. Koska betoni on epäyhtenäinen materiaali, on pyrittävä kaikin keinoin karsimaan sitä ja pakottamaan sen tyhjäksi.

Luotettavin tapa manipuloida - tärinää. Nykyaikaisia ​​laitteita voidaan jopa käyttää pienikokoisten laastikerrosten kompakti- miseen, kuten esim. Tasoitukseen. Tärinän asetuksissa käytetään samanaikaisesti pintaa ja tasoittamista.

Lisäksi kaatamisen yhteydessä on välttämätöntä lävistää betonia niin, että ilma löytää ulos. Tällöin on kätevää käyttää teroitettua palkkia. Jos kaataminen tapahtuu useassa eri vaiheessa, jokaisen myöhemmän lävistyksen tulee mennä syvälle edelliseen kerrokseen vähintään 10 cm: llä. Tasapainotuslaitteella ulkoneva tasainen tasoituslaatta toimii korkealaatuisen tampingin indikaattorina.

Jotta perustus olisi yhtenäinen, se on ehdottoman välttämätöntä. Se on peitettävä polyetyleenillä, joka suojaa liuosta kuivumiselta pian.

Ohjausaika, jonka jälkeen voit turvallisesti täyttää täytetyn kerroksen - 36 tuntia. Lisää työtä voidaan suorittaa viikossa, ja oikea täyttö voidaan saavuttaa suurimmalla tiheydellä ja voima vuodella.

Vahvan, kestävän ja kevytbetonisen massan hienovaraisuudet. Mutta kun ymmärrät, muistavat aina kaikki vivahteet ja pystyvät itsenäisesti valmistamaan korkealaatuista betonia ja jopa antamaan ammatillista neuvontaa ystäville ja naapureille.

miten tehdä vahva betoni tehdä se itse

Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille. Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Yura-72 kirjoitti:
Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille.

Usein tapahtuu toisinpäin.

Yura-72 kirjoitti:
Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Tekniikan mukaisesti.

Ja miten tekniikka. Otan 3 kauraa hiekkaa 1 sementistä 6 raunioista, lisätään vettä, kun menen, niin ettei neste olisi yleensä muovia eikä niin. Ehkä jotain pehmittimiä olisi lisättävä

Yura-72 kirjoitti:
Ja miten tekniikka.

Jyvien kokojakaumaa on noudatettava. Sementin tulee olla tuore. Savi ja roskat epäpuhtaudet vähintään. Veden pitäisi olla kohtalaisesti. Sekoitettu on oltava hyvin huolellisesti. Betoni on asetettava mahdollisimman nopeasti, ei kylmässä. Ja värähteli tai huolellisesti räikeä. Kypsytysolosuhteet olisi annettava etenkin ohuille kerroksille (kuten sokeille jalkakäytäville).

Suhde on voimakkaampi, 1-3 metriä. Murskattu kivi kohtuullisesti, puhdas sora, savesta yleensä ei voida hyväksyä, sora-tyyny ja lujittavat jäykkäät verkot ovat pakollisia. Betoni kerros vähintään 10 cm ja hieman enemmän. Tärinä kotona on vaikea, valitettavasti.

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Työntekijä kirjoitti:
Tärinä kotona on vaikea,

Käytän jyrsintä karsinta-lokeista. Kapeissa paikoissa, baari tai palan paksu vahvistaminen. Esikaupungit ovat melko hyväksyttäviä.

Hyvä aika!

Kiinteän seoksen valmistamiseksi tarvitaan:

Portland-sementtimerkki 500D0 (GOST 10178-85).
Sorafraktio 5-20 mm (GOST 82690-97).
Hiekkainen joki, jonka hiukkaskoon moduuli on Mcr = 2,6 (GOST 8736-93).
Vesi.

Betoniseoksen koostumus kuutiometriä kohti valmiista liuoksesta, mittasuhteet esitetään kg: sementti - 320, hiekka - 610, sora - 1250, vesi - 170.

Kiinnitä huomiota! Sementin esihitsaus hiekalla mahdollistaa vanhojen sementtien tehokkaamman käytön. Sementti on ostettava alkuperäispakkauksessa valmistajan osoittamalla tavalla, jotta se ei päätyisi väärennettyyn (sekoitettu sementti), joka ei täytä ilmoitettua tuotemerkkiä M500.

Seoksen valmistuksen helpottamiseksi (sementtiä ja hiekkaa ei tarvita) voit ostaa Peskobeton M300: a jokisuihkulla täyteaineella, jonka murto-osa on 2,0 mm.

Laitevalut (henkilökohtaisesta kokemuksesta):

 1. Kaivaa kaivanto kellarin pohjan ympärille ainakin pohjan leveydeltä.
 2. Tee puiset kehykset ympäri kehä.
 3. Täytä vuoren hiekka (tyyny 150-200 mm) ja tamp.
 4. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 5. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 6. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.
 7. Sulje sidos kehyksen ympärillä läpinäkymättömällä kalvolla ensimmäisten kolmen päivän ajan.

Pääsit hienoon tulokseen.

miten ja mikä on luotettavampi sokean alueen korjaamiseksi: halkeamia, sumentumista jne.?

Muuten sementti. Hyvin usein (paljon useammin kuin voitte kuvitella!) Sementti on sidottu dolomiittiin ja tuhkaan, mikä vähentää sementtimerkkiä suuruusluokkaa. Joten yritä ostaa sementtiä vain virallisilta toimittajilta (vaikka täällä on harvoja, mutta harvoin) ja tunnettuja tuotemerkkejä;
Portland, Eurocement, Mordovtsement. Pakkaus on tiukasti 50 kiloa kpl ja yrityssäkeissä (yli kolme kerrosta paperia ja polyeteenikerrosta, useammin 5, joskus ilman, sitten kyllästettyä paperia). Katso tuotantopäivää - sementti säilyttää ominaisuutensa noin 3 kuukautta, sitten tuotemerkki putoaa. Ei ole kokkareita - jos on, niin se tarkoittaa, että nesteytys on mennyt (ei kunnolla varastoitu, vanha) pudotusmerkin poistumiseen. Tarkastellaan tuotannon aikaa (tunteja, minuutteja) - ne ovat kaikki erilaisia ​​merkkipaketeissa, usein samassa pinoissa.
Ja mikä parasta, he ovat hyviä ystäviä, eikä markkinoilla ole - 99% on olemassa!

 1. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 2. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 3. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.

eikä pelkkää pelkkää sanaa. anteeksi

sokea alueesta
En ymmärrä, miksi kaivaa talon ympärillä? Sitten se kaikki on peitetty sora.
Jos se kastuu, se turpoaa ainakin jotain nukkumaan siellä! Miksi on mahdotonta yksinkertaisesti tehdä sora-tyynyn kerros maaperään ja asettaa sokea alue päälle. Ja myös leikkaat lämpöherukat ainakin 2,5 - 3 metrin välein

Kun teemme betonialustan, emme kaivaa sitä * altaan *, joka taas nukahtaa hiekkaa ja soraa. Se jäätyy, märkä ja laajennettavissa.

Yura-72 kirjoitti:
Ehkä jotain pehmittimiä pitäisi lisätä

Tein pienen FAQ: n itselleni. Käsiteltiin joukko lainauksia, kommenttini, foorumin neuvoja, elämän tarkistamista. Voi auttaa sinua. Se ei vahingoittaisi valvojia suurelle määrälle kirjaimia!

Betoni, jos se ei ole soraa, on laasti tai sementti-hiekkaseos (CPS).
Tärkeimmät ominaisuudet:

 1. vahvuus
 2. Ei pelkää vettä (jopa voimaa veteen)
 3. Hän on ystäviä terästä, paksua alumiinia ja sinkkiä (toisin kuin kipsi, päinvastoin on totta)
 4. Kuivaamisen aikana (asetetaan tarkemmin sementtikiven muodostuminen) puristetaan, mikä johtaa halkeiluun. Damper-saumat tehdään eliminoimiseksi. Seinän ja levyn väliin sekä 1-2 cm: n välillä.
  Betonin tiheyden mukaan jaetaan seuraavasti:
  • erittäin raskas (tiheys yli 2500 kg / m3), joka on tuotettu erittäin raskailla aggregaatteilla (baritit, magnetitit, valurauta romu); niitä käytetään erityisiin suojarakenteisiin;
  • raskas (tiheys 2200 - 2500 kg / m3), joka on tehty hiekasta, soraa, murskattua kiveä raskaista kivistä; käytetään kaikissa tukirakenteissa;
  • kevyt (tiheys 1800 - 2200 kg / m3), betonteita käytetään pääasiassa kantavissa rakenteissa;
  • Valo (tiheys 500 - 1800 kg / m3) puolestaan ​​luokitellaan seuraavasti:
   a) kevyt betoni huokoisissa luonnollisissa ja keinotekoisissa aggregaateissa;
   b) solusbetoni (hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni), joka koostuu sideaineesta, vedestä, hienojakoisesta piidioksidikomponentista ja vaahdotusaineesta;
   c) suurten huokosten (hiekkattomien) betoni tiheässä tai huokoisessa karkeassa aggregaatissa, jossa ei ole sakkaroosia;
  • ylimääräinen valo (tiheys alle 500 kg / m3) - solu- ja huokoiset aggregaatit, joita käytetään lämmöneristyksenä.

Oikein valituissa betoniseoksissa sementin kulutus on 8-15% ja aggregaatti - 80-85% (painosta).
Osuudet (per kuutios). Yleensä: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 2 osaa raunioista, 0,7 osaa vettä.
• Sementti m500 300-350 kg (0,25 kuutiota).
• Hiekkaa 600-700 kg (0,4-0,5 kuutiometriä). Luonnollinen hiekka, jonka hiukkaskoko on 0,14-5 mm, parhaiten pesty, joki. Betonin ja laastin hiekassa sallitaan enintään 10 mm jyviä, ja 5-10 mm jyvät eivät saa olla yli 5 painoprosenttia. Pienten partikkelien määrä, jotka kulkevat seulan läpi 0,14 mm: n aukkoilla, ei saa ylittää 10%.
Savi ja pölyhiukkaset, orgaaniset epäpuhtaudet, rikki- ja rikkiyhdisteet ovat haitallisia epäpuhtauksia hiekassa.
• Murskattu kivi - 1100-1200 kg (0,7-0,8 kuutiometriä). Sora, murskattu kivi, jonka raekoko on 5-70 mm. Massiivisten rakenteiden betonisoimiseksi raon koko voidaan nostaa 150 mm: iin.
• Vesi - 150-180 litraa
Sementti - hiekkaseos (CPS). Yleensä 1: 3 (kipsi 1: 4). Veden määrän tulisi olla vähäinen. Yleissääntö on sekoittaa sementtiä hiekalla, nukahtaa ämpäriin. Veden lisäämisen jälkeen tilavuus pysyy samana.
lisäaineet:

 1. Fairy (faerie) astianpesu. 1 tl per kauha. Parantaa seoksen liikkuvuutta (on mahdollista vähentää veden määrää, minkä seurauksena valmiin betonin lujuus kasvaa).
 2. PVA - lasi liuosta varten (laimennetaan paremmin veteen sekoittumiseen) - parantaa sitkeyttä
  • aiheuttaa vähäisen vähenemisen tuloksena olevan betonikiven kovuuden ja lisääntyneen taivutuslujuuden.
  • aiheuttaa huomattavan lisäyksen liuoksen tarttumiseen käsitellylle pinnalle - 30-40 minuutissa voit kävellä
 3. Nestemäinen lasi (HD) on kiistanalaisin lisäaine. Lisää betonin kovuutta, vähentää huokoisuutta (kosteuden suojaus), vähentää asetusaikaa (jopa minuutti riippuu laskusta), haponkestävyys. Tämän ansiosta on mahdollista sulkea kosteusvirrat (aluksilla tällä tavoin reiät on suljettu). Samalla pelkää hiilidioksidia (CO2). Sen vuoksi valmisbetoni on välttämätön suojaamaan hiilidioksidipäästöistä. Muussa tapauksessa rautateiden muodostamat kiteet tuhoutuvat hiilidioksidilla ja ne kulkeutuvat kosteudelta pinnalle kouristusten muodossa. Todellakin voidaan käyttää laatta.
  Nestemäinen lasi:
  Sitä käytetään pohjaveden perustusten, vedenpitävien seinien, lattioiden lattiojen ja kattojen, uima-altaiden, puutuotteiden kyllästämisen suojaamiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden
  Jos lisäät nestemäistä lasia sementin ja veden liuokseen tai sekoitat sitä vain sementin kanssa, voit nopeasti tarttua siihen, eikä sinulla ole aikaa tehdä mitään.
  Nestemäinen lasi laimennetaan vedessä ja tämä koostumus sulkee sementti-hiekkaseoksen (kuiva). Kovettuminen, w.s. muodostaa vedenpitävän kalvon. Hiilidioksidin vaikutuksesta (ilmasta) kalvo tuhoutuu, joten rasva-sementtiä on hoidettava. liuos ja rauta.
  Ratkaisumenetelmät rautateillä. tapahtuu 1-2 minuutin kuluttua, ja se tapahtuu nopeammin, sitä enemmän g. Siksi valmistele liuoksia pienissä osissa.
  teelusikallinen kilogrammalta sementtiä (valmiissa liuoksessa)
  Kulutus: Vedeneristys: 8-10% liuoksen tilavuudesta, betonin kovettumisen nopeuttamiseksi: 3-5% sementtiä liuoksessa. Seinien ja väliseinien aukkojen täyttämiseksi sekoita nestemäinen lasi, sementti ja hiekka suhteessa 1: 1: 3
  Puupintojen ja vesitiiviiden kaivojen kyllästämiseksi suojaa kosteudelta, hometta ja sieniä käsitellään laimentamattomalla nestemäisellä lasilla.
 4. Kalkkia. Lisääntyy liuoksen muovisuutta vähentäen samalla sen lujuutta ja lisääntynyttä hydrofiilisyyttä. Parempi olla käyttämättä.
 5. Teolliset pehmittimet: ">,">
 6. Metalliverkko. Levittimelle on lujitussilmukka, jonka lanka on 3 - 6 mm ja kennon koko on 100x100 mm (150x150, 225x225, 300x300 - hyvin harvoin 1/3 paksuudesta (pohja). anti-creep ratkaisu.
 7. Lasikuitukangas - halkeaman torjumiseksi (puristettu pintaan). Lasikuitukerros 5mm x 5mm (lasikuitua sisätiloihin) käytetään kipsaustyössä rakennusten ja rakenteiden pintojen vahvistamiseksi erilaisiin tarkoituksiin, kattojen ja seinien halkeamien korjaamiseksi, kipsin kerrosten suojaamiseksi halkeilulta, korjaamaan säröttyä kipsiä, vähentämään lämpötilaeroista aiheutuvaa stressiä ja "lämpimän lattian" järjestelmien kosteus, vedeneristyskerroksen ja maalin- ja lakkapinnoitteiden vahvistaminen lisäämällä seinien pintojen mekaanista lujuutta, emäkset lei alle laatta.
 8. Kuitua.
  Basalttikuitu
  Pituus, mm Betonityyppi Kuitujen määrä per 1 m3 betonia, kg
  6 Kevytbetoni 0,5-1
  13 Raskas betoni 0,5-1
  Polypropeenikuitua käytetään estämään betonin ja kipsituotteiden halkeilua. Propeenikuitu voi olla edullisempi vaihtoehto teräsvahvisteiselle verkolle.
  Betoni, teräsbetoni: Lisää sekoituksen alkuvaiheessa
  View - polypropeenikuitu (12mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3.
  Rakennusten seokset:
  Kun sekoitat manuaalisesti polypropeenikuitua, lisätään kuivaan seokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää vettä ja jatka sekoittumista, kunnes saavutetaan yhtenäinen koostumus. Kun sekoitetaan mekaanisesti, lisätään polypropeenikuitua sekoittumisveteen ja sekoitetaan edelleen, kunnes saadaan homogeeninen sakeus.
  tasoite:
  Katso - levyt 3 - 6 cm paksu - polypropeenikuitu (6mm).
  yli 6 cm: n paksuisille kiviaineille - polypropeenikuidut (12 mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomaa: polypropeenikuidun käyttö ei poista tarve laajennus- (kompensointi) saumojen käyttöön.
  kipsi:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  polypropyleenikuitua (3mm) - erittäin ohuille kerroksille ja injektointia varten.
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomautus: Suorittaessaan kipsaustyötä polypropeenikuidulla, on välttämätöntä esipuhdistettava käsiteltävä pinta ja suihkuttaa se sementtimaitoon.
  Pienet arkkitehtoniset muodot:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  Kulutus - yksi tai kaksi pakkausta (0,6-1,2 kg) / m3.

Betonin valmistusmenetelmän ominaisuudet

 1. Sekoita ensin sementtiä hiekalla (sementtipuristimet rikkoutuvat) ja lisää sitten vettä
 2. Kaatamisen jälkeen pidä (märkä sahanpurua, ruisku, polyetyleeni) vettä 7 päivän ajan. Perusvahvuus 28 päivän jälkeen huoneenlämmössä.
 3. Kosteustarkastus - kiinnitä levyt polyeteeniä (300 x 300 mm) liimanauhalla. 4 tunnin kuluttua (parempi seuraavana päivänä) ei pitäisi olla höyryä.
 4. Liuoksen tarttuminen paremmin pohjaan. Pohjustuspinnat ennen liuoksen levittämistä. PVA - ja märkä - liuoksen rasvaaminen.
 5. Sementtiä. Märkä kuiva sementti märkäpaksu. Mikä paska, murtuu vuodessa.
 6. Tarra laatat raaka rappaus. En ole kokeillut sitä itse.
  • Kun seinä juuttuu hieman, voit välittömästi liimaa, mikä tärkeintä, että kipsi ei ollut liian pehmeä. On myös erittäin tärkeää estää seinän tarttuminen ahtaasti, eikä kovettua.
  • Sementtimaito on yhteinen sementti, joka on laimennettu vedellä sopivaan sakeuteen. Käytännöllisyyden vuoksi laimennettiin 50x50 sementtiä kalkilla, ei kovettu niin nopeasti. Totta, en tiedä, mitä se oli kalkille, se oli pussissa kuin sementistä ja väri on lähes sama kuin sementti. Lisäsimme sen myös kipsiin, mikä on hieno asia.
 7. Rammer (tärisevä) Täyttää betonin, lisää lujuutta ja kosteutta. Mutta liiallinen tamping johtaa sementin maidon muodostumiseen, jolla on kaikki seuraukset. Pysähdy välittömästi veden pintaan pinnalla ja siirry seuraavaan osaan.
  Laajennusliitokset (pelti, termo jne.) Leikataan pitkin koko kehä pohjaan. Pitkä ja kapea - 5-8m jälkeen, kadulla 3m jälkeen.
  Lämpösaumojen säännöt:
  • Ympärysseinien varrella.
  • Rakennusten ympärillä, kuten sarakkeissa ja portaissa.
  • Käytävillä oviaukkojen ja kaarien kautta.
  • Rajoittavien alueiden rajoittaminen:
  - Kokonaispinta-ala ei saisi ylittää 40m2.
  - kun pinnan pituuden ja leveyden suhde on suurempi kuin 2: 1.
  - lattian pituus yli 8 m.
  - päällekkäisen levyn vaikeassa muodossa, kun alue muistuttaa kirjaimia L tai U.
  - tulevien kulmien paikoissa.
  Sauman leveys vähintään 5 mm. Leikattujen solujen leveyden ei tulisi olla yli 6,5 x 6,5 m. Seinämän ympärillä oleva sauma (seinämän kanssa) on 10-20 mm. On parempi täyttää vaimenninnauha, ts. laita se ennen kaatamista (toimi 20 mm, sitten leikkaa). Voit käyttää vaahtopolyetyleeniä - Izolonia).

Talon rakentaminen

On olemassa useita betonilaattojen lajikkeita, jotka eroavat sekä laadusta että suhteellisesta koostumuksesta. Yhden tai toisen liuoksen käyttö määritetään erikseen, riippuen betonipaikasta. Lue lisää konkreettisesta omien käsitysten tekemisestä.

Sisällysluettelo:

Miten tehdä konkreettisia tee-se-itse-mittasuhteita ja tekniikkaa

Tärkein betoniratkaisun osa on sementti. Sen tehtävänä on yhdistää muut komponentit yhteen. Portland-sementti sopii erinomaisesti betonin valmistamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen koostumus sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Tällöin on mahdollista saavuttaa korkea tarttuvuus kaikkien komponenttien välillä.

Sementtityyppi, jota käytetään betoniliuoksen valmistamisprosessissa, määritetään sen soveltamisalan yksittäisillä indikaattoreilla. Useimmin käytetään sementtiä 500. Alhaisempia laatuja käytetään betonin valmistamiseen pintoihin, joihin ei kohdistu suuria kuormituksia.

Portland-sementtiä käytetään parantamaan tarttumista kaikkien komponenttien välillä sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Kuitenkin vähimmäislämpötila betoniliuoksen käytölle on viisitoista astetta. Jos betonia käytetään edelleen alhaisessa lämpötilassa, sen koostumuksen tulee sisältää erityisiä aineita lisäaineiden ja pehmittimien muodossa. Ainetta, joka on kuonan muodossa Portland-sementtiä, käytetään, jos työ suoritetaan lämpötiloissa, jotka ovat yli 25 celsiusastetta.

Sementtimateriaalin epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää kaksikymmentä prosenttia. Tämä on merkitty kirjaimella D merkityllä merkinnällä. Kun valitset sementin laastille, kiinnitä huomiota sen ulkoisiin indikaattoreihin. Sen pitäisi olla erilainen virtauskyky eikä siihen saa sisältyä ylimääräistä kosteutta. Ei ole suositeltavaa ostaa sellaista materiaalia, jolla on kokkareita ja joka erottuu raakaproteiinin ulkonäöstä.

Betonielementtejä on pystytetty betonista, joka sementin heikon laadun vuoksi romahtaa nopeasti. Aine on säilytettävä myös erityisissä olosuhteissa lämpötiloissa, jotka ovat 10 astetta ja kosteuden ollessa korkeintaan 60%. Sementti imee helposti kosteuden ja hajuja ulkoisesta ympäristöstä ja menettää nopeasti positiiviset ominaisuudet. Suosittelemme ostamaan uutta sementtiä, jota käytetään yhden tai kahden viikon ajan.

Betoniratkaisun toinen komponentti on hiekkaa. On olemassa erilaisia ​​konkreettisia ratkaisuja, joihin voit tehdä ilman hiekkaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun täyteaineen koostumuksessa ei ole aukkoja tai ne ovat vähäisiä.

Hiekan optimimääräinen osuus on 1-5 millimetriä. Kun valitset hiekkaa, suosittelemme materiaaleja, joilla on sama raekoko. Hiekka ei saisi sisältää saviä ja muita epäpuhtauksia. Kasvillisuuden, kivien ja roskien läsnäolo vaikuttaa haitallisesti tuloksena olevan betoniliuoksen laatuun.

Jos ei ole liian puhdasta hiekkaa, suosittelemme seulomista useita kertoja ennen käyttöä. Paras vaihtoehto on käyttää joen hiekkaa, jonka kustannukset ovat hieman normaalia korkeammat. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan ole savea ja ulkomaisia ​​sulkeumia, ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Savi betonissa ei ole hyväksyttävää, se vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen. Seuraava kohta on varmistaa betonin ja karkean aggregaatin maksimaalinen kiinnittyminen. Nämä tekijät ovat ratkaisevia määritettäessä konkreettisen ratkaisun kokonaislujuutta. Jotta hiekka valmistettaisiin työhön, suosittelemme huuhtelemaan sitä ja jättämään sen asettumiselle.

Jos korkealaatuista hiekkaa ei voitaisi ostaa, on mahdollista käyttää keinotekoista hiekkaa. Sen valmistamiseksi kiviä hienonnetaan. Tämä hiekka on suuri tiheys ja paino. Harkitse, että tällaisesta hiekasta peräisin oleva betoniliuos eroaa suuresta painosta.

Betoniliuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään murskattua kiveä tai soraa. Ne suorittavat betonin täytteen toiminnan. Näihin tarkoituksiin ei ole suositeltavaa käyttää kiviä, koska sen pinta on sileä.

Valitse täyteaine, kysy mitä rodusta se on valmistettu. Laajennetun saven sisältö on helppoa, mutta se yhdistää kaikki osat yhteen. Täyteaineen koko on 0,8 - 4 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita keskikokoisia aineita. On suositeltavaa valita aine, joka ei sisällä pölyä ja savea. Kytkennän luotettavuus määräytyy materiaalin karkeuden mukaan.

Lisää konkreettiseen liuokseen täyteainetta, joka sisältää sekä suuria että keskisuuria hiukkasia. Täten on mahdollista saavuttaa aggregaatin tiukempi istuvuus pintaan. Hiekka ja täyteaine on sijoitettava työmaan lähelle. Hiekan tai täyteaineen saastumisen estämiseksi suosittelemme, että ne kaadetaan kalvolla esipinnoitettuun alustaan.

Viimeinen betoniliuoksen pääkomponentti on vesi. Alkali- tai happoklusseja ei pitäisi olla sen koostumuksessa.

Lisäaineina betoniliuoksessa käytetään aineita muodossa:

Tämän materiaalin avulla lisätään konkreettisen liuoksen käyttökelpoisuutta. Siten on mahdollista parantaa betoniliuoksen tasoittamisprosessia. Kalkki vähentää laastin lujuutta, koska se vähentää sementin ja aggregaattien välistä sidosta. Huomaa, että kalkki on välttämättä pakattava.

Jotta koristeellinen betoni käsin voitaisiin tehdä, on suositeltavaa käyttää pehmittimien muodossa olevia aineita. Heidän avullaan on mahdollista muuttaa ratkaisun kvalitatiivisia ominaisuuksia.

3. Lisäkomponentit.

Tiettyjen komponenttien avulla betoniratkaisu etenee progressiivisemmin. Lisäksi lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betoniliuoksen takavarikointia. Ennen lisäominaisuuksien käyttöä on tutkittava niiden ominaisuuksia ja käyttöohjeita. Jos betonin kaataminen suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, emme voi tehdä ilman lisäaineita.

4. Vahvistetaan komponentit.

Erityisten lisäaineiden avulla on mahdollista suorittaa lisäbetoniliuosta betoniliuosta. Esimerkiksi on suositeltavaa lisätä polypropeeniin tai polyvinyylikloridiin perustuvia kuituja betoniliuokseen, jolla levitys suoritetaan. Nämä osat eroavat pehmeydestä ja erityisestä kestävyydestä. Siten on mahdollista saavuttaa betonin täydellinen sileys ja estää sen halkeilua.

Miten tehdä konkreettisia perustuskäsineitä - koostumuksen mittasuhteet

Betonin koostumus ja sen osien yhdisteiden määrä määritetään betoniliuoksen käytön tarkoituksella. Esimerkiksi perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä olla kestävä betoni, joka sisältää suurta murskattua kiveä ja laastia, joka vahvistaa sen luotettavasti.

Samanaikaisesti on tärkeää saavuttaa liuoksen sujuvuus, koska se ei saa sisältää ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ennen kuin aloitat liuoksen täyttämisen, on suositeltavaa tehdä substraatti. Tästä riittää, että käytetään vähemmän kestävää koostumusratkaisua, joka sisältää hienojakoista hiekkaa. Samanaikaisesti liuoksen konsistenssi muistuttaa märkäpohjaa.

Säätiön laasti voi tehdä konkreettisia käsiä. Samanaikaisesti täyteaineen tulee olla keskinkertainen murto-osalla ja sakeus - neste. Siten liuos voidaan jakaa pinnalle. Lisäksi pienen tai keskikokoisen jakeen täyteaineena käytetään kukkaruukkujen, puutarhavälineiden, betonirakenteiden valmistusta.

SNiP määrittelee betoniliuoksen sisältämien komponenttien koostumuksen ja määrän. Tässä tapauksessa kannattaa harkita kunkin ainesosan tiheyttä. Suosittelemme pysymään betoniliuoksessa, joka on keskitiheys. Laskelmien suorittamisen jälkeen siirry komponenttien liittämiseen yhteen.

Komponenttien suhteen suosituin muunnos tarkoittaa sementin yhden osan käyttöä kolmeen osaan hiekkaa ja kuusi osaa täyteaineesta, kun taas veden määrä vaihtelee 0,4: stä 1: aan. Vesi tekee liuoksesta enemmän tai vähemmän nestemäistä.

Liuoksen optimaalisen johdonmukaisuuden määrittämisen jälkeen komponentit on mitattava. Huomaa, että ei ole suositeltavaa käyttää märkähiekkaa työhön, on suositeltavaa kuivata se ennen kuin se lisätään liuokseen.

Ennen kuin teet konkreettiset askeleet omalla kädellä, sinun on valmisteltava konkreettinen ratkaisu. Useimmiten se käyttää betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit sekoittaa kaikki osat tasaisesti ja nopeasti. Manuaalinen menetelmä betoniliuoksen valmistamiseksi on merkitystä vain, jos työn määrä on pieni. Tällöin puuttuu kyky hallita reseptiä tässä tapauksessa.

Voit luoda itsellesi konkreettisen ratkaisun kahdella tavalla:

1. Ensiksi kuivat aineosat sekoitetaan toistensa kanssa ja sitten lisätään vettä.

2. Hiekkaa, aggregaattia ja sementtiä lisätään veteen.

Ensimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan myös kuivaksi, mikä tuottaa yhdenmukaisen sekoituksen kaikkien komponenttien välillä. Samalla lisätään vettä viimeiseksi. Joskus tällaisessa koostumuksessa on kuivia kokkareita, jotka vähentävät liuoksen lujuutta. Jotta vältytään niiden ulkonäöstä, suosittelemme käyttämään toista ratkaisun sekoittamismenetelmää. Se soveltuu betonin sekoittamiseen pieninä määrinä.

Joka tapauksessa suosittelemme betonisekoittimen käyttämistä vaivata ratkaisu. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vuokraa se. Betonisekoittimen on sijaittava lähellä työpaikkaa. Näin ollen on mahdollista välttää betonin kerrostumista sen kuljetuksen aikana.

Standardi betonimylly sisältää noin kaksisataa litraa laastia. Tämä määrä on ohjattava ainesosien määrän laskemisen yhteydessä. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi betonisekoittimessa on seuraava:

1. Mittaa vesi oikeaan määrään ja kaada se betoniseokseen. Täytä vettä ei kaikki, noin 10% jätä myöhempää aikaa liuoksen saattamiseksi haluttuun johdonmukaisuuteen.

2. Aseta sementti oikeaan määrään, anna myös sementtiä.

3. Seuraavaksi hiekka täyttyy, minkä jälkeen kaikki komponentit sekoitetaan yhteen. Se kestää noin viisi minuuttia.

4. Sementtilaastin valmistuksen jälkeen lisätään tarvittaessa lisäaineita, pehmittimiä.

5. Lopullisessa vaiheessa lisätään täyteaine. Jos liuos on lisättävä veteen, se sekoitetaan sementin kanssa, seos lisätään betonisekoittimeen tässä vaiheessa.

Kaikki työ tehdään 10-15 minuuttia. Jos kokonaisratkaisua ei ollut mahdollista purkaa kerralla, sitä sekoitetaan jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.

Miten värillinen betoni on omalla kädelläsi

Ennen kuin teet betonin betonilla omia käsiä, suosittelemme liuoksen värjäämistä väripigmentteillä. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat erilaisten betonipintojen värjäämisen ja kirkkauden.

Pigmenttien lisääminen tehdään joko liuosvalmisteen vaiheessa tai sen jälkeen, kun koostumus kovettuu. Väripigmenttejä on kaksi versiota:

Väripaletti ja kylläisyys määräävät pigmentin kemialliset komponentit. On suositeltavaa lisätä pigmentti koostumukseen sekoitusvaiheessa. Tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa yhtenäinen ja kaunis väri. Pintaan kohdistuvan värivaikutuksen maksimoimiseksi suosittelemme hiekan ja valkoisen sementin käyttöä laastin valmistuksessa.

Ennen pigmentin lisäämistä se laimennetaan vedellä. Sekoituksen laatu vaikuttaa ratkaisun homogeenisuuteen. Samaan aikaan tällainen koostumus valmistetaan yksinomaan betonisekoittimessa. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen käsin on mahdotonta.

Ennen kuin teet betoniraita omilla käsillä, on myös suositeltavaa valmistaa ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen. Tämä laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa, vaan parantaa merkittävästi myös valmiin ratkaisun laatua.

Betoniliuoksen kaatopaikassa suositellaan käytettäväksi betonielementtiä. Sen avulla on mahdollista poistaa ilmakuplat ja parantaa valmiin pinnoitteen laatua. Lisävahvistus saadaan teräsvahvisteilla. Ratkaisun optimaalinen asetusaika on noin kaksi päivää. Liuoksen täydellinen kuivaus kestää noin kaksi viikkoa tai enemmän.