Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sadesulan käyttö

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Lämmitä sokea alue omilla käsillä. Osa 2

Tässä artikkelissa toinen sykli, puhumme paremmin suunnitellun sokean alueen eristämisestä. Mitä tulee sokean alueen eristämiseen Internetissä, monet kopiot ovat rikki. Kuten tiedätte, teoria on todistettu käytännössä.

Henkilökohtainen kokemus osoittaa, että sokea alueen eristämisen eduilla on paikka. Varsinkin kun tekijällä on jotain vertailla.

Mitä tulee keskusteluun sokean alueen lämmittämisen tarpeesta, panen merkille seuraavat:

 1. Ensinnäkin sokean alueen eristämisen vaikutus voi esiintyä huonosti suunnitellun laitteen ollessa kyseessä. On esimerkiksi järjetöntä järjestää lämpimiä sokeita alueita, jos esimerkiksi talon kellarissa ei ole ulkoista eristystä tai jos majoitusta ei ole tarkoitettu ympärivuotiseen asumiseen.
 2. Toiseksi vakio- tai vakioeristettyjen jalkakäytävien laite, jonka lukuisat kuvaukset ovat Internetissä, on vakava puute, minkä vuoksi tekijä päätti tehdä ne erikseen, kun eristämme talon päällysteen. Tämä kokemus artikkeli ja kuvaa.

Yleiset ohjeet sokea alueen suunnittelusta ja eristämisestä

Kuten tiedetään, lämmittämättömät sokeat alueet toimivat sateen ja sulaveden poistamiseksi kellarista. Tästä johtuen sen toimintaedellytykset paranevat, koska tässä tapauksessa se on vähemmän altis kostean maaperän haitallisille vaikutuksille, joilla on lämpötilahäviöitä. Lämpimät sokeat alueet vähentävät lisäksi maaperän jäädyttämistä ja sileää lämpötilahäviötä, minkä vuoksi säätiö on vähemmän altis tuholle. Samalla rakennuksen energiatehokkuus kasvaa ja lämmityskustannukset pienenevät. Eristävien ikkunoiden järjestelyssä, ihanteellisesti niiden leveyden tulee olla yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Käytännössä tällaisen sokean alueen tekeminen on ensinnäkin kallista, ja toisaalta tällaiset laajakulmaiset alueet havaitsevat huomattavasti kehityspaikan käyttökelpoista aluetta. Siksi tyypillisen sokean alueen leveyden oletetaan yleensä olevan 70-90 cm. Esimerkkinä laitteesta ja tyypillisen sokea-alueen toiminnasta on esitetty kuviossa 2. Nro 1.

Kuten kuviosta voidaan nähdä, tyypilliset sokeat alueet eivät tehokkaasti suojaa rakennuksen perustusta matalalta lämpötilalta, joka kulkeutuu maaperän läpi vaakasuoraan suuntaan (kuvassa maaperän pinnan Q1 alkulatauspaikka siirretään tarkoituksella pois sokea alueen reunasta graafisen havainnon helpottamiseksi).

Tekijä pyrkii minimoimaan rakennuseristyksen kustannukset ja samalla maksimoimaan eristyksen tehokkuuden, kirjailija päätti tehdä sokean alueen eristämisen käänteisellä G-kirjaimella, kuten kuviosta 2 ilmenee. Tässä tapauksessa sokea alue ei kasva, vaan sokea alueen lämpöä lisää kellarineristyksen tehokkuuden pitäisi kasvaa. Tämä saavutetaan sen takia, että sokean alueen ulkoinen lämmitys sisäänpäin heikentää alhaisten lämpötilojen vaikutusta ylempään, jäädyttävään maaperän kerrokseen.

Rakennuksen betonin sokean alueen parannetun rakenteen ominaisuudet

Meidän artikkelissamme yritämme keskittyä vain niihin vivahteihin, jotka eivät ole vaikuttaneet tällaisiin materiaaleihin, vaeltavat verkon ympärillä tai pidetään pintapuolisesti. joten:

Lämpöeristysmateriaalien valinta (TIM) sokea alueen eristämiseksi

 1. Ottaen huomioon "hinta-laatu" -kriteerin sekä käyttöolosuhteet (kadulla, maahan) optimaalinen TIM sokean alueen eristämiseksi ovat polystyreeni-vaahtoeristeet, jotka perustuvat vaahtomuoviin (PSB jne.) Tai ekstrudoituun polystyreeni-vaahtoon. Jälkimmäiset ovat parempia, mutta kalliimpia.
 2. Useimmissa tapauksissa, ainakin Venäjän keskiosassa, paksuus 50 mm TIM riittää sokean alueen lämmittämiseen.
 3. Muuten, melkein kysymyksessä olevan hinnan. Sokeripinnan sivusuuntaisen eristämisen kustannukset talon toiselle puolelle, jonka pituus on 10 metriä ja sivusuuntainen eristys syvyyteen (0,5 - 0,6), on: polystyreeni PSB: n - noin 500 ruplaa. talon toiselle puolelle ekstrudoitua polystyreenivaahtoa - noin 1 500 ruplaa.

Yleiset näkökohdat talon sokean alueen rakentamiseksi olivat seuraavat:

 1. Päätettiin käyttää betonisia sokeita alueita. Vaihtoehto ei ole halvin, mutta ottaen huomioon hinnan ja laadun suhde, luotettavuus ja kustannukset myöhempää käyttöä varten, se tuntui optimaaliseksi.
 2. Sokean alueen koon mukaan. Sokean alueen leveys päätettiin olla 1 m: n suuruinen TIM-levyn koon mukaan siten, että rajaus minimoitiin. Lisäksi katon talon ylitys on riittävän suuri - noin 60 cm talon sivuilla.
 3. Säleikköön ja sulaveteen vedonpoistoon rakennuksen perustuksesta sokea alue on varustettu ASB-putkesta, jonka DN = 100 mm. Tätä varten ASB-putkia saha- tettiin pitkin.

Seuraavaksi lyhyesti laitteen sokea aluejärjestys ja ominaisuudet.

Hydraulinen suojalaite betoniseurannalle talon pohjoispuolella

Koska talon pohjoispuolen kosteus, kuten rankkasateiden, ja lumen sulamisen, on riittävän pitkä, sokea alue vaatii ylimääräistä suojaa vedestä. Merkinnän ja kaivamisen jälkeen sivulta asetettiin PE-kalvolla käärittyjä litteitä liuskoja ja savi lukko asetettiin liuskan eteen noin 40 cm: n syvyyteen (märkä, tiheästi särkynyt savi).

Betonipäällysteen lateraalinen eristys tehtiin yhtenä kerroksena vaahtomuovia PSB-25, paksuus 50 mm (kuvassa alla). Hydraulilukko on tehty vain pohjoispuolella. Talon toisilla puolilla käytetään vain sivuttaista eristystä, kuten alla olevassa kuvassa näkyy.

Rakennuksen sokean alueen koko koostumus on esitetty alla olevassa kuvassa. Kakku alhaalta ylös osoittautui seuraavaksi:

Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, että sokeainta olevan laitteen jälkeen talon kellariosan korkeus (ottaen huomioon TIM: n koko) laski noin 50 cm, eli tämä on oikeastaan ​​sokean alueen syvyys talon pohjassa.

Rakennuksen sokean alueen vaakasuora eristys tehdään kahdessa kerroksessa, joissa liitoslimiitit ovat. Tässä tapauksessa käytetään sekä polystyreenivaahtoa että polystyreeni-vaahtomuovia. Alla olevassa kuvassa näkyy.

Laitteen betonieristeen ominaisuudet

Levyn ensimmäinen kerros on tehty laajennetusta savesta. Katso kuva alla vasemmalta. On yksi syy. Lisälämpöeristimeksi se ei tuota hyötyjä, mutta helpottaa työskentelyä. Sitten kevyelle kiviainekerrokselle tehtiin sementtihiekkastaso hienolla sora-aineella. Välikerroksen välissä käytetään vahvistavaa muurausverkkoa 50 × 50, jonka paksuus on 4 mm.

On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

a) Savi-sementti- ja sementti-hiekkastat tehdään talon kellarista riippumattomiksi, ts. vaimentimena käytettiin erottelukerrosta, joka oli valmistettu laajennetuista polystyreeni- tähteistä.

b) Lisäksi sokeassa (noin 12 m pitkin talon lyhytaikaista sivua) ei ollut erotuslämpötilan vaimentimia, jotka yleensä valmistetaan kuivilta levyiltä noin 2-3 metrin välein. Laattojen alapuolella on eristys kahdessa kerroksessa, sokea alueen ulkopuolelta ja talon kellarikerrokselta. eli kolmiosainen sokea aluslevy ympäröidään paitsi eristämällä, myös itse asiassa vaimentimella, koska polystyreeni-vaahteraneristys voi toimia tässä roolissa. Vahvistuksen (teräsverkko) ansiosta sokea alue on melkein monoliittinen levy, eikä sen kannattaa heikentää puupinnoitteilla. Lisäksi sokea alue talon toisella puolella on rakentava, ei liitetty sokean alueen toisella puolella talon, kuten kuvassa alla. Samoin, kun rakennetaan betonikuorta talon toiselle puolelle, se on myös itsenäinen suhteessa rakennukseen. Katso kuvaa oikealla.

Levyn lopullinen kohdistaminen tehdään metalliputken leikkaamalla. Käteviä työkaluja käytettiin oppaina. Ensiksi on välttämätöntä suojata sokean alueen sivueristys, jonka osa on maanpinnan yläpuolella. Tässä käytetään lasikuituverkkoa. Liima-aineena käytetään sementti-hiekka-seosta PVA-liiman lisäämistä. Lattian yleinen kaltevuus on noin 6 astetta, mikä on lähes kaksinkertainen vaadittuun kaltevuuteen verrattuna. Pieni kustannusten nousu maksaa tehokkaammin veden poistamiseksi sokeiden pinnalta, mikä lisää rakenteen yleistä käyttöikää.

Jotta tyhjennettäisiin vettä sokea alueelta, ASB-putkien avulla järjestetään viemäröintijärjestelmä. Sokean alueen lähellä, lähellä sitä, noin 2,5-3 asteen kulmassa horisontissa, asennettiin ASB-putket, leikattiin puoleen. Sokean alueen kulmissa viemäriputkien liitoksissa tehtiin yhteinen tyhjennys kiinteisiin ASB-putkiin, jotka on sijoitettu maahan ja jossa on tyhjennys kanteen.

On tärkeää huomata, että kun rakennat rakennuksen sokean alueen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • valitse sokea alueen koko,
 • tarjota sokeille tarvittava kaltevuus talosta,
 • järjestää veden poistoa
 • varmista itse betonipäällysteen vedenpitävyys.

Lisäksi rakennuksen sokean alueen hyvän tilan kannalta on erittäin tärkeää, että vedenpoisto on järjestetty oikein katolta.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.

Lämmin sokea alue talon ympärillä: materiaalit ja tekniikka

Normaali lämpötila talon sisällä, varsinkin kylmällä talvikaudella, on tärkein edellytys mukavalle oleskelulle. Se riippuu talon monista ominaisuuksista, joista yksi on sokea alue sen ulkokehän ympärillä. Kokeneita käsityöläisiä, jotka tietävät kaikki sokean alueen puuttumisen kielteiset näkökohdat, on suositeltavaa suorittaa tämä osa työtä epäonnistumatta talon rakentamisen yhteydessä.

Lämpimän sokean alueen voi olla paitsi käytännöllinen, myös kaunis.

Miksi sinun on lämmitettävä sokea alue?

On sitä mieltä, että riittää lämmittää vain perusta. Oletetaan, että vaihtoehto on hyväksyttävämpi alhaisempien materiaalikustannusten takia.

Monilla Venäjän ilmastovyöhykkeillä maaperä talvikaudella jäätyy melko ihmisarvoiseen syvyyteen. Tämän seurauksena seinät jäätyvät talon pohjaan, pohjaan. Tämä johtaa lämpötilan laskuun rakenteen sisällä, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä.

Lämpimän sokean alueen ansiosta maaperä voi säilyttää kertyneen lämmön.

Talon lämmin sokea alue mahdollistaa maan lämmittämisen kesällä pitämään lämpötilaa pidempään. Tämän seurauksena kellariaseman pohja ja seinämät lämpenevät paremmin. Todelliset tosiasiat vahvistavat, että lämmitettäessä sokea alue lämmittämättömän talon ympärillä talvella lämpötila sisällä nousee noin 60C. Näin ollen kertaluonteiset kustannukset lämpimän sokean alueen rakentamiseksi säästävät talon lämmitystä jo vuosia.

Sokea alue on talon viereinen kävelytie, jonka leveys olisi ihanteellisesti 1,5 metriä. Se suorittaa seuraavat toiminnot:

 • sallii kosteuden viemättä pois rakennuksen pohjasta;
 • suorittaa roottorin kulkureitti seinillä;
 • laskee lämmöntuotannon rakennuksen maanalaisella osalla.
Yksityisten talojen omistajat kertovat negatiivisista tosiseikoista, jotka johtuvat eristämisen puutteesta. Noin viisi vuotta talon rakentamisen alkamisen jälkeen tapahtuu asteittainen ekstruusio ja säätiö tuhoutuu. Sokea alue voi siten merkittävästi pidentää rakenteen käyttöikää.

Videon kuvaus

Lisätietoja sokeiden alueiden tarpeesta kotona ja sen eri ominaisuuksista löytyy videosta:

Materiaalien valinta

Ulkopintojen valinta riippuu materiaalin käyttöominaisuuksista ja omistajan suunnitteluperusteista. Suosituimmat kattavuusvaihtoehdot ovat:

 • asfaltti;
 • betoni;
 • erityiset laatat jalkakäytävät;
 • luonnonkivi.
Sivustossamme on talonrakennuksen tarjoavia rakennusalan yrityksiä. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Laattojen käyttö materiaalina sokea alueen ulkoiselle viimeistelylle

Eristetty päällystys talon ympärillä, toisin kuin tavallinen, kevyt versio, edellyttää lisäeristystä. Tällaisen sokean alueen laatu ja suorituskyky ovat riippuvaisia ​​materiaalien valinnasta, joita on oltava hallussa:

 1. Tarvittavat lämpöeristysominaisuudet, joilla on pitkä käyttöaika.
 2. Lisääntynyt lujuusominaisuudet, kosteuden kestävyys, erilaiset elävät organismit.
Kaikki lämpöeristeen materiaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Useimmin käytetään seuraavia tyyppejä:
 • laajennettu savi;
 • vaahto muovi;
 • polyuretaanivaahto;
 • polystyreenivaahto.
Mainitut materiaalit soveltuvat eri tavoin tällaisen työn suorittamiseen.

Laajennettu savi

Se on pyöristetty sintrattu savikäsake, jolle on tunnusomaista alhainen ominaispaino. Lämmöneristysominaisuudet vastaavat korkeaa tasoa.

Laajennettu savi materiaalina sokea alueelle

Eristys, jossa on laajennettu savi, on kannattavin vaihtoehto materiaalikustannusten kannalta. Ainoa materiaalin haittapuoli on se, että se on nopeasti kyllästetty kosteudella, joten työtä vaaditaan tekemällä ylimääräinen kerros korkealaatuisesta vedeneristysmateriaalista. Sokean alueen laajennetun savikerroksen paksuuden on oltava vähintään 50 cm.

Laajennettu savi myydään pakattuna tai irtotavarana.

Vaahtomuovi

Materiaalia käytetään pääsääntöisesti itsenäiseen eristämiseen. Tämä on erittäin helppo, edullinen, laajalti saatavilla oleva vaihtoehto. Sen haitat:

 • negatiivisissa lämpötiloissa siitä tulee erittäin hauras ja nopeasti romahtaa;
 • soveltuu jyrsijöille;
 • imee vettä.

Sokean alueen lämmitys polyfoamilla Ammattilaiset eivät suosittele polystyreenin käyttöä töissä, varsinkin sen asentamiseksi maahan. Valitessasi vaahtoeristettä lämmittimeltä sitä käytetään aina samanaikaisesti laadukkaan vedenpitävyyden kanssa. Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan päällystyslaattojen päällystämisestä.

Polyuretaanivaahto

Tehokas eristin, jota käytetään rakennuksen kaikkien osien eristämiseen. Säiliöissä on paineita, joita levitetään pinnalle ruiskuttamalla.

Tiettyjen sokeille alueille sopivien laitteiden ollessa läsnä omin käsin.

Polyuretaanivaahdon käyttö sokean alueen eristämiseksi

Penoplex

Puristettua polyfoamia tai polystyreenivaahtoa valmistetaan vakiokokoisten laatikoiden muodossa, joka on kallein mutta myös korkealaatuisin materiaali. Sopivin ominaisuuksille, helpoin vaihtoehto lämpimän sokean alueen rakentamiseen talon ympärille. Levyjen liittäminen toteutetaan ura-harjan menetelmällä, joka takaa reunojen maksimaalisen tiukan sovituksen. Sen etuna on muunlaiset materiaalit:

 1. Kestää kosteutta.
 2. Korkea kimmoisuus, kyky kestää huomattavia kuormia.
 3. Pieni paino.
 4. Lämpötilan äkillisiin muutoksiin sekä merkittäviin negatiivisiin ja positiivisiin lämpötiloihin.
 5. Ekologinen turvallisuus.

Vaahtotislaus - paras, mutta kallein materiaali sokean alueen eristämiseksi. Oikein valittu materiaali pohjan ja sokean alueen lämmittämiseen suojaa talon maanalaista osaa jäätymiseltä.

Sokean alueen rakenteen ominaisuudet

Jos haluat rakentaa lämpimän sokean alueen talon ympärillä omiin käsiisi. Tärkeintä on ymmärtää, kuinka lämmitä sokea alue talon ympärillä ja tietyssä järjestyksessä suorittaa kaikki vaiheet. Erinomaisesta tuloksesta, jonka voit olla tyytyväinen jo vuosia, ota yhteyttä asiantuntijoihin. On otettava huomioon, että työ vaatii huomattavaa fyysistä ponnistelua.

On olemassa useita tyyppejä sokea alue. Jäykät rakenteet edellyttävät konkreettisten tai asfaltoitavien menetelmien ylemmän kerroksen toteuttamista. Betoniseos kaadetaan vahvistettuun ristikkoon, joka on päällekkäin peräkkäisten kerrostumien kanssa vedeneristysmateriaalien, hiekan, soran ja eristeen kanssa. Vahvistus antaa vastuksen maaperän liikkumisesta. Betonilaatan koko talon ympärysmitta on aina tehty kerrallaan. Tämä on tärkein edellytys luotettavan, yhtenäisen mallin saamiseksi. Kaatoprosessin keskeytykset mahdollistavat aukkojen muodostumisen, jotka täytetään sitten vedellä. Negatiivisissa lämpötiloissa vesi jäätyy, betonin halkeamat ja romahtavat.

Kova sokea alue talon ympärillä

Pehmeä rakenne on luotettavampi muunnelma kellarikerroksen eristyksestä ja liikkuvan maaperän rakentamiselle. Tällainen pystytys vastustaa pohjakerroksen vaihteluita.
Lämmittimeltä valitaan jokin edellä mainituista materiaaleista. On huomattava, että polyuretaanivaahtoon liittyvä työ vaatii erityisen kalliita laitteita.

Rakennettaessa lämmintä sokea alue, jossa on eristys, kaikki vaiheet suoritetaan peräkkäin, osoittautuneen menetelmän mukaan. Sokean alueen rakentamisessa on kiinnitettävä huomiota merkittäviin vivahteisiin:

 1. Jos maaperä on savi, riittää valmistaa kaivo 45 cm syväksi löylyssä maaperässä - vähintään 60 cm.
 2. Savi linna on rakennettu irralliseen maaperään, sen paksuus riippuu maaperän laadusta. Se on oikein, jos lukko tehdään pienellä osuudella talosta.
 3. Päätarkoitus hiekka - tehdä paikka eristys eristys tasaisempi, joten sen määrä voidaan minimoida. Pinnan laadukas tasoitus saavutetaan värähtelevällä levyllä.
 4. Sen sijaan, että puhdasta hiekkaa, on parempi käyttää sen seos ja sienellä. Tämän koostumuksen veden kestävyysaste on paljon suurempi.
 5. Sokean alueen ja pohjan eristeen paksuuden on oltava riittävä maapallon lämmön säilyttämiseksi. Keski-Venäjällä eristeen paksuus on vähintään 10 cm, pohjalla - 5 cm.
 6. Sokean alueen korkeus talon pohjassa maapallon suhteen on 30 cm, mikä takaa talon sateessa olevan veden vuotamisen.
Kun valitset pehmeän kaihdin alueen, aseta tiililasi tai kivi.

Pehmeä sokea talon ympärillä Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan säätiön sokea alueesta.

johtopäätös

Vain oikein asennettu sokea alue antaa pitkän aikavälin positiivisen vaikutuksen.

Laite on lämmin sokea alue paikassa

Sokea alue on erikoisrakenne, joka toteutetaan päällystetyn nauhan muodossa, jonka leveys on 60-120 cm. Sokean alueen on oltava kiinteästi riippuvainen kellarista tai rakennuksen perustasta pienellä, jopa 10%: n kaltevuudella. Viime aikoina tällainen rakenne on tehty vain savesta tai betonista, sen laatu on alhainen, se ei lainkaan täyttänyt toimintojaan, sillä se ei ollut vedenpitävä ja eristetty.

Sokean alueen pääasiallinen tarkoitus on siirtää vettä talon pohjalta. Sen oikea laite on erittäin tärkeä, muuten maa tai jätevesi voivat heikentää säätiötä.

Sokean alueen pääasiallinen tarkoitus on siirtää vettä rakennuksesta ja säätiöstä. Nykyään sokea alueen laite ei ole vain betoni tai tiivistetty savi, vaan monimutkainen rakenne, joka on valmistettu erilaisista materiaaleista, jotka pystyvät suojelemaan rakennetta liialliselta kosteudelta, jotta sivustolla olisi tietty valitus.

Sokean alueen laite

Sokea alue koostuu useista kerroksista:

 • alempi kerros, niin sanottu taustalla;
 • top suojakerros.

Hiekkaa tai murskattua kiveä käytetään tavallisesti alemmalle kerrokselle. "Tyynyn" valinta riippuu sokea alueen rakentamisesta ja rakennusmateriaalista. Ulkokerroksessa yleisesti käytetään laattoja, mukulakiviä, tiiliä, betonia, hiekkaa ja muita materiaaleja, mutta tämän kerroksen on oltava täysin vedenpitävä estääkseen veden virrata pohjan alla.

Sokean alueen rakentamisessa on syytä muistaa, että vain lämmitetty rakenne sopii taloon, jossa on lämmin kellari, pohjakerros, kellari, jonka avulla voidaan laskea laskennallista maaperän jäädyttämistä syvyydestä. Lämpimän sokea alue auttaa suojaamaan rakennusta täydellisesti liian korkeilta lämpötilavaihteluilta talon kerroksen kausittaisen turpoamisen poistamiseksi talon ympärillä.

Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja lämpösuojauslaitteelle, mutta sardeldiitti, vaahtomuovi, kyllästetty hiekka sopivat paremmin muihin.

Luotettavan sokean alueen rakentaminen lämpimällä kerroksella laajennettua savea ei vaadi merkittäviä kustannuksia. Eristeiden teknologia on äärimmäisen yksinkertainen, se on siinä, että kaadettua kauraa kaadetaan kaivannon pohjaan, minkä jälkeen se kaadetaan betonilla. Tällä rakenteella on monia etuja, kuten korkean eristysasteen lisäksi myös suoja kosteudelta.

Lämpöeristeen vaahto

Sokean alueen eristämiseksi on välttämätöntä asettaa vaahto tasaisesti siten, että välissä ei ole aukkoja.

Sokean alueen laite lämmittyy vaahtolevyistä erittäin yksinkertaisella tekniikalla. Oven kaivaa kehää pitkin, pohja on vesitiivis. Vesitiivistykseen käytetään polyeteenikalvoa, kattohuopaa tai muuta vastaavaa materiaalia. Ennen vedenpitävyyttä kaadetaan pohjaan kerros hiekkaa, joka on varovasti tamped.

Vedeneristysmateriaalin asettaminen suoritetaan siten, että materiaali mentiin vähän seiniin ja tuottaa luotettavan suojan. Sen jälkeen pohjaan asetetaan vaahtokerros siten, että levyjen väliin ei ole aukkoja.

Asennuksen jälkeen betoni kaadetaan ja ennen sitä asennetaan muotti. Täyttö täyttyy kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen kerran on tarpeen vahvistaa välittömästi vahvistusvyö, kaada sokkeli uudelleen.

Polystyreenieristys

Polystyreeni-vaahtolevyjen sokean alueen laite muistuttaa tavallista työtä säätiön ja kellarin ulkoseinien lämpöeristyksestä.

Kun talon kehän varrella oleva kaivanto on valmistettu, pohjaan on järjestettävä kerros kalvon tai kateaineen muodossa olevan vedenkäsittelyn suojaamiseksi. Lämmitin asetetaan tälle kerrokselle, ja levyjen väliset liitokset kaadetaan varovasti asennusvaahtoon. Yläpuolelta lämpösuoja on täytetty tavallisella maaperällä, minkä jälkeen voit suorittaa kaikenlaisen työn, esimerkiksi kaataa yläkerroksen betonilla tai laatoitella. Sokea alue on helppo lämmittää tällä menetelmällä, itse työ ei vie paljon aikaa ja rahaa, se voidaan tehdä myös aloittelijalla.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Polyuretaanivaahtoa tai PUF: tä käytetään nykyään rakentamisessa ja luodaan kestävä lämmin kerros, jolla on erinomaiset ominaisuudet.

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä polyuretaanivaahdolla.

Polyuretaanivaahtoa levitetään ruiskuttamalla, se kovettuu nopeasti ulkoilmassa. Tämän menetelmän merkittävä etu on se, että jätettä ei ole, itse sovellus on tarkka ja nopea. Etuna on, että eristys yksinkertaisesti kaadetaan valmistettuun kuoppaan, jonka jälkeen se kovettuu nopeasti ja muodostaa suojakerroksen. Ei ole tarvetta käyttää verkkoja ja muita vahvistusvälineitä, sillä PUF: llä itsellään on kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Kuinka tehdä sokea alue heiluttavalla maaperällä?

Sokea alue maaperän karsimiseksi.

Rakentamisessa on aina kiinnitetty erityistä huomiota kallistusmailla, koska talvella on mahdollista muodostaa ja työntää sokea alue. Tämän välttämiseksi on noudatettava tiettyjä pakollisia ehtoja, joiden avulla voit suorittaa kaiken työn nopeasti ja tehokkaasti.

Tällöin lämmin pohja on täysin suojattu talon perustalla, koska äkilliset lämpötilan muutokset eivät ole enää kauheita. Asennus alkaa merkinnällä rakennuksen ympäryksen ympärillä ja maaperä poistetaan 15 cm: n syvyyteen (hedelmällinen kerros on poistettava kokonaan). Tällaisen kaivon leveys ja syvyys riippuvat maaperästä, jolle rakentaminen on suoritettu, kuinka kauas ulkonema sijaitsee. Sokean alueen pitäisi keskimäärin olla 30 cm suurempi kuin ristikkopinnan leveys ja syvyyden on oltava 25 cm. Rakenteen pitäisi olla tiukasti kiinni talon seinissä eikä siinä ole taukoja.

Sekoittuvilla mailla suositellaan sokea betonialue. Kaivannon pohjassa kaadettiin hiekkakerros, jonka paksuus oli 15 cm, se vuodatti veteen, tiivistettiin tiiviisti. Sen jälkeen kaatetaan kiviainesta, kaivon reunasta tehdään muotti, jonka korkeus on 10 cm. Sokea alue täytetään 7 cm: n betonilla.

Materiaalin täyttämiseksi kallistuvalla maaperällä käytä betoni M 200-300 -merkkiä.

Liuoksen laatu M 200-300 soveltuu valueksi, sillä sillä on riittävät ominaisuudet tällaiseen työhön. Vaikka betoni ei ole vielä kiinni, rakenne vahvistetaan ja uudelleen kaadetaan 3-5 cm. Tämä antaa monoliittiselle kerrokselle taivutuslujuuden ja luotettavuuden. Jos et tee tätä työtä, hevosvoimien vaikutuksesta sokea alue rikkoo. Työn laadun parantamiseksi on tarpeen suorittaa silitys, eli sementti kaadetun kerroksen päälle ja sileä seulalla.

Ominaisuus monoliittisen rakenteen laitoksessa on, että se on kaadettava erillisiin osiin, jotka ovat kukin noin 1,5-2,5 m. Täyttöalueiden välissä on lämpötilaliitos, jonka paksuus on valittu 10-20 mm: n välein. Työn jälkeen tällaiset saumat kaadetaan nestemäisellä lasilla tai tervalla. Maaperän eroosion estämiseksi on tarpeen järjestää viemärijärjestelmä rakennuksen ympäryksen ympärille. Avaa erikoisluukut ovat erinomaisia ​​vedenpoistoon, ne voidaan peittää ylhäältä ristikoilla. Rakennuksen vesi tyhjennetään tyhjennyskaivoihin varmistaen turvallisuuden.

Hiekkavyöalue - laitteen talousarvion versio

Eräs lämpimän sokean alueen muunnoksista on hiekkarakenne, joka ei ole vain kestävä, vaan myös ulkonäöltään melko houkutteleva. Itse teknologia ei ole niin monimutkainen, että se on siinä, että valunut kerros hiekkaa kostutetaan nestemäisen lasin lämpimällä liuoksella. Tämän seurauksena hiekkakerros tulee erittäin kestäväksi ja kova, eli muuttuu kivi-hiekkakiviksi. Sokea alue ei heikennä vedellä, ei salli kosteuden tunkeutua pohjan alle, se täyttää täydellisesti luotettavien vesitiivisteiden toiminnot. Tällainen materiaali on hyvä eristys, kun rakennetaan sokea alue, enää ei ole tarpeen käyttää ylimääräistä suojaa.

Nestemäinen lasi, jota käytetään töissä, on kalium (tai natrium) silikaatti, jonka tiheys on 1,5 g / cm3. On tärkeää valita oikea ratkaisu työhön. Kaliumlasia käytetään vain maalaustyöhön, mutta sooda-lasia voidaan käyttää betonin kanssa. Myyntiin tänään on myös silikaattilohko. Nestemäisen lasin valmistamiseksi lohkosta kaatoa varten on välttämätöntä keittää materiaalia noin 8 tuntia. Jos keittoa käytetään liiallisella paineella, sen kestoaikaa voidaan lyhentää 2-3 tuntia, mutta tämä on tehtävä hyvin varoen noudattamalla turvaohjeita.

Sokean hiekka-alueen laite on seuraava:

 • ensin tehdään merkintä rakennuksen ympäryksen ympärille, jonka jälkeen kaivetaan kaivoa, jonka syvyys on 25 cm;
 • kaivannon pohja ja seinät on hävitettävä rikkakasvien torjunta-aineilla, 10 cm: n hionta täytetään;
 • hiekka kostutetaan vedellä, sitten tiivistetään;
 • tavallinen kastelu voi hiekkapäällystää kaadetaan nestemäisellä lasilla välittömästi tämän jälkeen - kovete. Kalsiumkloridin (5-10%) tai natriumsilikloridiliuoksen (3-7%) liuos soveltuu jälkimmäiseksi;
 • Rakenteen yläkerros valmistetaan hienolla seulatuilla hiekalla, joka myös peitetään nestemäisellä lasilla. Kun sokea alueen laite on valmis, se on peitettävä kalvolla tai kateaineella noin 3-4 vuorokautta.

Sokea alue - tehokas tapa suojata taloa kosteuden negatiiviselta vaikutukselta, joka kuuluu säätiön alle. Ei ole vain kosteutta, joka on vaarallinen rakennuksille, äkilliset lämpötilan muutokset voivat myös aiheuttaa muodonmuutoksia. Siksi on suositeltavaa rakentaa sokea alue, jossa ei pidä unohtaa korkealaatuista vedenpitävyyttä, eristystä.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Yksi betonipohjan talon pakollisista elementeistä on sokea alue, joka on noin puolitoista metriä leveä talo. Tämä muotoilu suorittaa useita tehtäviä, joista tärkeimmät ovat:

 • kosteuden poisto rakennuksen pohjasta;
 • aikaansaadaan kätevä kulku pitkin seinämiä;
 • lämpöhäviön vähentäminen kellarissa ja maanalaisissa osissa.

Nykyään pidämme enemmän, miksi on tarpeen lämmittää sokea alue talon ympärillä ja miten se tehdään oikein.

Yleinen sokea alue talon ympärillä

Toiminnallisten ja koristeellisten tehtävien ratkaisemiseksi talon perustalle kulkeva kävelytie voidaan peittää suurella määrällä erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat:

 1. asfaltti,
 2. betoni,
 3. päällystyslaatat,
 4. luonnonkivi.

Sokean alueen toimintapinta ei ole sen tärkein osa. Erityisen tärkeää on se, mikä on piilotettu näkökulmasta. Pie sokea alue, jossa on lämmitetty tai ilman sitä, on tarkoitettu oleellisesti lisätä koko talon käyttöikää huomattavasti. Pääkerrosten asettamiseksi tehdään kaivanto koko rakennuksen kehäksi, johon ne on asennettu. Jäljempänä käsitellään lisää kellarikerroksen ja sementtikentän ja muuntyyppisten eristysjärjestelmien eristysjärjestelmää.

Talotekniikka on monipuolinen ja monimutkainen. Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena tuottaa lämmitettyä sokea aluetta, koska tämä on tarpeetonta materiaalien ja vahvuuden kustannuksella. Uskotaan, että kattokerroksen lämpöhäviön pienentäminen helpottuu täysin säätiön viimeistelyllä eräänlaisella eristyksellä. Tarkastele tätä ongelmaa tarkemmin.

Pohjustuksen ulkopinnan liimaamiseen ympäröivä maa jäätyy kokonaan talvikauden aikana. Niinpä negatiiviset lämpötilat lähestyvät suoraan talon pohjaa, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä sisätilasta. Jos talon ympärillä on eristetty päällystys, kellarikerroksen maaperä ei jäätyä, mikä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.

Edellä esitetyn perusteella voimme varmasti sanoa, että sokea-alueen eristys tekniikka on paljon hyödyllisempi rakenteen lämpöhäviön vähentämisessä. Seuraavassa käsitellään yksityiskohtaisesti työn järjestystä. Kun olet lukenut arvostelusi, opit oikein lämmittämään säätiön ja tekemään päällysteen, käyttämään mahdollisimman vähän materiaaleja, aikaa ja vaivaa.

Materiaalit, joita käytetään lämpimässä sokeassa

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja eristetyn kaihtovyöhykkeen valmistuksen yhteydessä käytetään useita materiaaleja, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • niiden on oltava erittäin kestäviä kosteudelle, biologisille mikro-organismeille, eläimille ja hyönteisille;
 • on pidettävä eristäviä ominaisuuksiaan pitkään.

Monet nykyaikaiset lämmittimet eivät täysin täytä yllä mainittuja parametrejä. Laajimpia ovat seuraavat materiaalit:

 1. laajennettu savi;
 2. vaahto muovi;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. polystyreenivaahto.

Harkitse kunkin näistä vaihtoehdoista tärkeimmät edut ja haitat.

Sokea alue, jossa on laajennettu savi

Saatavilla kustannuksella on toteutettu eristetty sokea alue talon ympärille tällaisesta materiaalista kuin laajennettu savi. Se on pyöristetty sintrattu savikerros, jonka matala massa ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi levitetyn savikerroksen suositeltu paksuus on vähintään 500 mm. Materiaalin haitta on sen suuri vesikapasiteetti, mikä edellyttää ylimääräisen laadukkaan vedenpitävyyden toteuttamista.

Vaadittavien määrien osto ei ole vaikeaa. Sitä myydään koko maassa ja vapautetaan sekä pusseissa että irtotavarana. Tämä materiaali toimitetaan rakennustyömaalle tavaraliikenteessä, eikä sitä käytetä pelkästään sokea, vaan myös muiden rakennuselementtien lämpöeristykseen.

Lämpöeristeen vaahto

Polyfoam kuuluu myös edullisiin vaihtoehtoihin lämmöneristysmateriaaleista, joita sovelletaan tilanteessa, jossa talon ympärillä oleva sokea alue valmistetaan pohjan käsien lämmittämisellä. Tämä johtuu materiaalin saatavuudesta. Useimmilla ammattimaisilla rakentajilla on kuitenkin kielteinen asenne tähän lämmittimeen, erityisesti asennettaessa maahan. Tämä johtuu vaahdon seuraavista ominaisuuksista:

 1. se voi romahtaa kosteuden ja negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta;
 2. jyrsijät rakastavat häntä, jotka rakastavasti rakentavat pesänsä sisälle;
 3. Vaahto on hygroskooppinen eli absorboi ja kyllästynyt vedellä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella kellarikerroksen ja päällysteen eristys ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (vaahtoa) voidaan suositella vain laadukkaiden vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa.

Polyuretaanivaahto sokeassa

Viime vuosina lämmin sokea alue on tehty omilla käsillä käyttäen materiaalia kuten polyuretaanivaahtoa. Sen ominaisuutena on ruiskutus millä tahansa pinnalla, joten tätä eristystä voidaan käyttää kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin - lattiat, seinät, katot, jalusta jne.

Sokean alueen polyuretaanivaahdon lämmitys

PPU: n monia positiivisia ominaisuuksia tasoittaa tarve käyttää erikoistarvikkeita ja suurta myrkyllisyyttä yhdestä seoksesta, joka vaatii suojavarusteiden käytön ja johtaa merkittävästi koko tekniikan kustannusten nousuun.

Penoplex - paras valinta

Sopivin vaihtoehto eristetyn päällysteen rakentamiseksi talon ympärille pidetään tällaisen levymateriaalin, kuten polystyreenivaahdon, käyttö. Ennen kilpailijoita se eroaa seuraavista eduista:

 • korkea kosteudenkestävyys;
 • pitkä käyttöikä yli 20 vuotta;
 • alhainen puristusaste, joka sallii kestää mekaanisia kuormituksia;
 • alhaiset levyt;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • ympäristöystävällisyys ja lämpöstabiilisuus.

Kodin ympärillä oleva penoplex-lämminverinen alue on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille. Levyissä on erityinen ura-harjan telakointijärjestelmä, jonka ansiosta ne voidaan asettaa mahdollisimman tiukasti. Yksityiskohtaisemmin siitä, miten lämmitetty sokea alue talon ympärillä seuraa tässä artikkelissa.

Lämmin sokea-alueen tekniikka

Eristetyn sokea alueen laitteen askel askeleelta käsin ei ole monimutkainen käsissä, ja se on kaikkien kotitalousmestarien saatavilla. Ennen työn aloittamista suosittelemme seuraavien työkalujen valmistelua:

 • lapio ja lapio;
 • tärisevä levy tai manuaalinen särmäyslaite;
 • kotitalouksien sähkö-mikseri;
 • johto-merkintä saranalla;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli.

Teosten yleinen järjestys on seuraava:

 1. Suorita tulevan sokean alueen merkintä. Määritä tulevan teipin leveys ennalta. Tätä varten laskemme pystysuoran katon yläreunan reunasta maahan ja vetäytymme ulkopuolelle vähintään 0,5-0,6 metriä. Aseta sitten johto haluttuun etäisyyteen ja vedä se maahan asennettujen tappien väliin.
 2. Louhintatyö on kaikkein työläs vaihe. Kaikkien helppokäyttöisten työntötyökalujen avulla poistamme kaikki maaperän pohjasta johtoon vähintään 500 mm: n syvyyteen laatta- ja PU-vaahtoa varten. Kun kyseessä on sardelliittieristys, tätä arvoa voidaan nostaa 1 metriin.
 3. Kaivannon pohjassa on tarpeen tehdä hydraulinen lukko. Saviä pidetään perinteisesti paras luonnonmateriaali tähän tarkoitukseen. Pohjaan kaadetaan noin 10-15 cm: n paksuinen kerros ja päällystetään perusteellisesti. Lannoitteiden ja savimaiden läsnäollessa rakennusvyöhykkeellä voit yksinkertaisesti purkaa kaivannon pohjan.
 4. Savi kerroksen päälle, aseta kuitukangas, jota kutsutaan geotekstiliksi. Se estää myöhempien kerrosten sekoittumisen ja kasvillisuuden itämisen niin, että eristetty sokea ei tule nurmikolle. Geotekstiilien päällä kaada hiekkaa 20 cm: n kerroksella, joka tasoittuu talon kaltevuudelta, kostutetaan ja täytetään 2-3 kulkulla koko alueelle. Tarvittaessa veden sisääntulot ja myrskyvesijohdot asennetaan hiekkakerrokseen.
 5. Seuraavana vaiheena on valittujen eristysmallien asettaminen. Laattojen alla pohjan on oltava tasalaatuista. Kun taipuma havaitaan, on tarpeen poistaa levyt ja kaataa puhdas keinotekoinen hiekka. Kun olet aikaisemmin laskenut vaaditun kerroksen paksuuden, ilmasto-olosuhteista riippuen, älä osta tiettyä paksuutta. Rakentajien on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta ohuempia levyjä, jotka toisiinsa ovat päällekkäin edellisen rivin nivelet. Tämä tekniikka antaa paremman lämmöneristeen.
 6. Laattojen eristyksen päällä on betonilevyjen asennus. Jos haluat rajoittaa sitä sokean alueen kehällä, asennetaan kiinteä muotti laudalta 150x50. Betoni kaadetaan ja tasoitetaan 25 mm: n paksuisen leikattujen puuosien pidennyksen jälkeen sijoittamalla se kohtisuoraan nauhalle. Tämä yksinkertainen tekniikka estää talon ympärillä olevan eristetyn päällysteen levytyksen halkeilua.
 7. Kun betoni on asetettu, on mahdollista asettaa valittu päällystetyyppi, jolloin pinta saa lopullisen koristeellisen ilmeen. Esitelty vaiheistokohtainen opetus sokea alueen laitteella eristyksellä ja vedenpitävällä omalla kädellä mahdollistaa työn tekemisen ilman palkattua työvoimaa, mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.

Näin ollen säätiön ja sokean alueen eristys ja vedeneristys ovat melko helposti saatavilla, vaikka rakentamisen kokemusta ei olisi. Tärkein edellytys on vaiheiden järjestyksen ja niiden laadullisen toteuttamisen tarkka noudattaminen. Lopullinen valinta siitä, miten ja mitä lämmittää sokea alue talon ympärillä riippuu rakennuksen erityisolosuhteista.