Lämmitetty lattia betonialustalla

Koska uusi kylpyhuone 4 m². ilman tasoitusta (RC-levy). Jotta taso säilyisi muiden huoneiden kanssa (jo valmiina betonina), levyn paksuuden tulisi olla korkeintaan 6 cm. Jos pidät mielessäsi, saat PES-tyypin eristysmateriaalin DSP: n ensimmäisen kerroksen päälle (koska et voi laittaa sitä suoraan TP-eristeeseen) sitten kaapelin lämmin lattia ja toinen kerros ja laatta. Joten tämä kakku on selvästi korkeampi kuin 7 cm.
Harkitse seuraavia. vaihtoehdoista:

 1. Voit tehdä ilman eristystä asettamalla kaapelin lattialämmityksen suoraan lattialevyyn ja 5 mm DSP: n laakereille. Tämä on epäilyksiä tällaisen lähestymistavan energiatehokkuudesta.
 2. Tee CPS, laita lämmin matto laattaliiman päälle. Myöskään ei ole ihanteellista, mutta mielestäni se on parempi kuin ensimmäinen vaihtoehto.

Mitä neuvoa? Ehkä on parempi vaihtoehto?

Lattiat: päätyyppiset lattiat

Lattiarakenne - kentällä, tukkien päälle, lautaselle. Erilaisten päällekkäisyyksien, etujen ja haittojen ominaisuudet.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakenteellisista yksiköistä on lattiajärjestelmä - ei lopullinen koristepäällyste, vaan koko "piirakka", joka koostuu useista kerroksista. On olemassa useita erilaisia ​​lattiatyyppejä, erilaisia ​​raaka-aineita, valmistusmenetelmiä ja ominaisuuksia. Jokainen, jolla on rakennustyömaja tai suuri kunnostus, tekee valinnan yhden järjestelmän hyväksi sen kykyjen, mieltymysten ja rakennusparametrien perusteella. Sopivasti jotkut mallit edellyttävät samanaikaisesti lattialämmityksen muotoa - pohja tai ylimääräinen. Harkitse kysyntää olevat pääkerrosjärjestelmät FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa:

 • miten lattiat laitetaan maahan;
 • miten lattiat tehdään lokeihin;
 • miten lattiat lattialevyille.

Lattiat maahan

Monoliittinen päällekkäisyys - monikerroksinen rakenne, joka on sijoitettu suoraan maahan pohjan sisäpuolelle, eräänlainen betonipinnoitus.

Järjestelmä koostuu seuraavista kerroksista:

Rammed soil - se on tasoitettava. Tasosta riippuen ylimääräisiä senttimetrejä lisätään maahan tai poistetaan. Mitä perusteellisemmin pintana on ja tasoitettu, sitä vahvempi ja luotettavampi on tasoitus.

Täyttö - hiekkaa käytetään useimmin. Jos "kakun" korkeudesta johtuen tarvitaan paksua kerrosta, suosittelemme täyttöä useissa eri lähestymistavoissa, joissa kummankin kerroksen täyttö (10-15 cm) on suositeltavaa. Jotta maaperä ja vuodevaatteet saataisiin mahdollisimman tasoitetuiksi, kompostetaan mah- dollisesti suuri murto-osa murskattua kiveä, joka kaadetaan hiekkaan ja tiivistetään. On myös mahdollista käyttää erillisten kerrosten hiekkaa ja murskattua kiveä, yhteistä kerrosta hiekkaa ja soraa sekoitetaan tiivistymistä vaaditaan täyttötyypistä riippumatta. Värähtelevy, joka on useissa lähestymistavoissa liikemäärän muutoksen kanssa, on sukupuolten paras ystävä maan päällä.

Luonnostaatti - betonikerros muutaman senttimetrin ilman vahvistusta. Merkityksellinen pohjaveden voimakkaan paineen ja syvällisten rakenteiden luomiseen - kellareihin, pohjakerroksiin. Betonipäällysteen päälle levitetään bitumipitoisuutta, joka tiivistää pintaa ja vaatii tasaisen, tukevan pohjan. Jos puhumme tavallisista kerroksista kentällä ja vesikalustuksessa ei ole ongelmia, ne eivät ole tämän kerroksen laitteita.

Vedeneristys - katkaisee kosteuden, joka tulee alhaalta käyttämällä eri materiaaleja, mutta useimmissa tapauksissa se on paksu kalvo (150 mikronia), joka on limittäin (15-20 cm) yksi tai kaksi kerrosta. Liitokset on tarttunut tiiviiksi, 20 cm: n kalvo asetetaan seiniin.

Eristyslevyihin käytetään eristyslevyjä (PSB-25 tai EPS, paksuus 100 mm), pehmeästi asennettuna vedenpitävyyteen. Käytettäessä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa ylhäältä vaaditaan kalvokerros, jotta estetään suora kosketus sementtilaastin kanssa. Polyfoam ei pelkää tätä naapurustoa.

Tasoitus - betonikerroksen paksuus ja käytetty laastin laatu on laskettu odotettavissa olevien kuormien perusteella, keskimäärin 50 mm. Kytkin on vahvistettu metalliverkolla, jonka paksuus on 4 mm. Mitä paksumpi on tasoituskerros ja sitä suurempi odotettu kuormitus, sitä paksumpi silmä on. Varmista, että betonin kerros, joka suojaa täyttöä ulkoisilta vaikutuksilta, on yhtenäinen, käytä erityisiä muovisia tukia tai lisävarusteita. Jotta täyttötaso säilyy, käytetään yhtä kaukana olevia majakoita.

Vakiopihalla on kaksi tapaa luoda lattia maahan - yhdistämällä laatta ja säätö (jäykkä nivelside) ja vaimentimen nauhan (kelluva lattia) kautta, voit lisätietoja kuivakartongin materiaalin vaimentavasta nauhasta. Ensimmäisessä tapauksessa rakenne riippuu säätiön mahdollisesta kutistumisesta, toisessa kerroksessa elämä on omaa elämää eikä se altistu deformaatiolle.

Maaperän lattian etuja ovat energiatehokkuus - ne keräävät lämpöä, universaalisuutta - soveltuvat erilaisiin maaperään ja kestävyyteen - voit unohtaa oikein laastatusta monta vuotta. Se on myös houkutteleva omakotitalojen omistajille välittömästi kaatamaan lattialämmityksen vettä tai sähköä. Lisäksi, useimmille viimeistelyaineille, tuloksena oleva levy on optimaalinen pohja, jossa on vähäinen tai ei hienosäätö, jos yrität ylläpitää tasoa. Itse tasoittavaan koristeelliseen kerrokseen betonipohja on paras vaihtoehto.

Mutta se ei tehnyt vikoja - prosessin suuri työläisyys (yksi foorumin käyttäjät ansaitsi levykiinnike laskematta omia voimiaan) ja mahdottomuus suorittaa viestintää kentällä ja neliömetrin hinnannousu suurilla täyttömäärillä. Tämä on yksi suosituimmista lattian tyypeistä, jotka hallitaan portaalin osanottajien keskuudessa.

 • Asuinalue - Stary Oskol, Belgorodin alue;
 • Säätiön tyyppi - Tise;
 • Seinien tyyppi ja sisäpuolelta kipsiin pohjautuvan kaasusilikaatin lattiat - seinät eivät lämpene ulkopuolelta - 300 mm: n paksuiseen;
 • Lattiarakenne maanpinnalla (kerroksittain) - maaperä, hiekka, polyeteeni, kattohuopa, betoni, EPPS (2 kerrosta 25 mm kummassakin), lämmin kerros: 50 mm lattiapäällyste polypropeenikuidulla, 10 mm viimeistelylaatta, erikoisalusta TP: lle, viimeistely - laminaatti 8 mm.

Lavastus kelluu, me elämme tällaisella kerroksella useita vuosia, ongelmia ja miinuksia ei ole huomattu, kaikki sopii.

Toinen FORUMHOUSE-käyttäjä valitsi lattiat kentällä parhaaksi vaihtoehdoksi lämmön säästämiseksi.

Talo, jonka pinta-ala on 135 m², toimistan ympäri vuoden asuinmuodossa saapumalla - pari viikkoa siinä ja samassa kaupungissa. Osittain lattiat maan päällä, jotka eivät riko talon sisäisen tilavuuden termistä kosketusta valtavan maadoitetun lämpöakun kanssa, vietän hyvin vähän lämmitykseen. Totta, muut lämmitystekniikassa käytetyt menetelmät auttavat minua täällä.

Tämä käsityöläinen rakensi konkreettisen perustan, joka on toiminut uskollisesti kahden vuosikymmenen ajan.

Lämmitetyn lattiamassan rakenne: 10 parasta mallia, ominaisuuksia ja asennusohjeita

Klassinen versio lämpimästä vesikerroksesta on paksua betonilaattaa, jossa on asennettu kuumaa vettä sisältäviä metallisia tai muovisia putkia.

Lämminvesilattia

Konkreettinen rakenne nykyaikaisten materiaalien ja tekniikoiden avulla on eristetty mahdollisimman tehokkaasti lämpöhäviöiden vähentämiseksi.

Eristysmateriaaleja tarvitaan.

Lämmityksen ohjaus ja toimintatilan säätö suoritetaan erityisellä mekanismilla, toimilaitteilla ja antureilla.

Vedenpinnan kerääjä

Huoneen alin osa lämmitetään, lämpöilman konventionaaliset prosessit paranevat, lämpötila muuttuu koko tilavuuden ajan, kuolleet alueet ja vedet häviävät. Lämmin lattiat yhdistää menestyksekkäästi mukavuutta ja esteettisyyttä, luovat edullisimmat olosuhteet ihmisille. Lattialämmityksellä on useita etuja verrattuna muihin tilan lämmitysmenetelmiin optimaalisen rakenteen ansiosta.

Lämmitysjärjestelmien vertailu

Mikä on "lämmin kerros"

Estetiikka ja hygienia "lämmin kerros"

Lämpimän lattian asennusta koskevat rajoitukset

Valmistajat eivät halua puhua niistä, mutta ne ovat olemassa. Ennen kuin valitset erityisen lämpimän lattian muotoilun, sinun on tutustuttava tämäntyyppisen lämmityksen ongelma-puolisiin.

 1. Yhteisiä alueita ei voi lämmittää lämpimillä lattioilla. Tällöin lämpöhäviöt ovat niin suuret, että taloudellinen toteutettavuus menetetään kokonaan, toiminta on erittäin kallista verrattuna muihin lämmitystyyppeihin ja tehokkuus vähenee merkittävästi.

Lattialämmitys voi olla sekä ylimääräinen että pääasiallinen lämmönlähde

Onko mahdollista lämmittää taloa "lämmin kerros" -järjestelmän avulla ilman lämpöpattereita

Parvekkeen lämmitys lämpimällä lattialla lämpöpattereista

Asennusjärjestelmät lattialämmitykselle, jos järjestelmä ei ole kielletty

Kolmitieventtiilin lämminvesilattia

Vesilattialämmitysjärjestelmä kolmitieventtiilillä ja ylivuotojen tasausyksiköllä

Rajojen olemassaoloa koskevien syiden ymmärtäminen mahdollistaa myös lämmitetyn lattian optimaalisen rakenteen valitsemisen veden lämmityksellä. Tällä hetkellä on olemassa useita tyyppisiä kuumennettuja lattiatyyppejä, joissa on vesijäähdytteinen: ohut, kevyt ja betoni. Lyhyesti tarkastelkaa jokaista niistä kuluttajan ja rakennuttajan näkökulmasta. Tämä lähestymistapa tarjoaa mahdollisuuden puhua todellisista, ei myynninedistämisteknisistä ominaisuuksista.

Vesilattiatason konkreettinen rakenne

Lattialämmitysjärjestelmien tyypit

Samalla betonipinnoitus on pohjakerros ja lämmönjakokerros. Se voi olla erilainen paksuus, erityiset parametrit valitaan ottaen huomioon lattian maksimikuormat, rakennuksen arkkitehtoniset ominaisuudet ja asiakkaiden toiveet. Tätä muotoilua kutsutaan joskus "täyteaineeksi" tai "märiksi".

Lattiat lämpimällä lattialla

Tehokkuuden ja tehokkuuden kannalta se on johtava asema. On haittapuoli - korjaustyöt tulevat paljon monimutkaisemmiksi hätätilanteissa, kuormitus lattialla kasvaa. Rakentamisen ja kokoonpanon työn laadun vuoksi tällaisten rakenteiden käyttöikä on yli viisikymmentä vuotta.

Vesilattialämmityksen asettaminen betonipinnoille

"Betoni" -rakenne asennetaan vain betonilaattoihin, ja siinä on useita vaadittuja kerroksia, joista jokaisella on tärkeä rooli.

 1. Hydro- tai höyrysulku. Mitä tarkalleen asetetaan paikan päällä ottaen huomioon niiden tilojen toiminnan luonne. Useimmissa tapauksissa tavallinen polyeteenikalvo on varsin sopiva: erittäin luotettava, monipuolinen ja edullinen vaihtoehto. Kosteus voi joutua kellarikerrokseen onnettomuuksien jälkeen vesihuoltoverkkoihin tiivistämään lämpimän ja kylmän pinnan liittymää.

Lattialle leviämätön kalvo hoitaa vedenpitävyyden

Edge-nauha valokuvassa

Käytännön neuvoja. Ammatilliset asentajat lämmin lattiapellin avulla vaimentavat laajoja alueita lämpimistä betonilattiasta pienempiin segmentteihin. Tämä poistaa kokonaan halkeamien ulkonäön, joita esiintyy suurissa rakenteissa lämpötilarajojen vuoksi.

Ennen kuin nauha seinät asetetaan ja puhdistetaan, takana on erityinen muovinen esiliina. Se auttaa sulkemaan aukon seinän ja lattialevyn väliin, on tarpeen käyttää sitä, ellei sitä ole tehty, sementtihyytelö voi vuotaa alemmille lattiapinnoille.

Lämmöneristysmateriaalit. Kun lämmitysjärjestelmien betonirakenteiden on käytettävä tiivistettyjä tai puristettuja lämmöneristimiä, joilla on suuri lujuus.

Lämpöeristys lattialämmitykseen Thermopol

Eristys - tärkein tekijä, joka vaikuttaa suoraan järjestelmien tehokkuuteen. Tämä on erityisen tärkeää ensimmäisille kerroksille, jos eristys ei suorita tehtäviä, niin lämpöenergia menettää maanalaisissa tiloissa. Rakennuskoodit säätelevät eristeen paksuutta riippuen materiaalin valmistuksesta ja lattian fysikaalisista ominaisuuksista. Betonilaatoille paksuuden on oltava vähintään viisi senttiä.

Matto lämpöeristettyyn lattiaan

Usein käytetään näihin tarkoituksiin puristettua lasivillaa ja kestävää polystyreenivaahtoa. Materiaalien tiheyden on oltava vähintään 30 kg / m 3, jotta etupinnan lämpöjohtavuuskerrointa voidaan korjata alumiinifolioilla.

Mats lämpimään vesikerrokseen

Putket. Voi olla muovia tai metallia.

Putki lattialämmitykselle

Halvin muovi, kallein kupari.

Kupariputki lattialämmitykselle

Sinun ei pitäisi ostaa kalliita vaihtoehtoja, muoviputkien suorituskyky vastaa nykyaikaisia ​​kuluttajien vaatimuksia. Voiman lisäämiseksi kohotetuissa lämpötiloissa polyetyleeniputkilla on vahvikekerros, joka on valmistettu suurimolekyylisestä polyeteenistä innovatiivisilla lisäaineilla.

PE-polyetyleeniputket

Vesilämmitysputkien asentaminen suoritetaan eristyskerroksella, päällikön valitsee järjestelmät ja asennustyypin koosta ja kokoonpanosta riippuen. Asennuksen kiinnittämiseen käytetään erityisiä kiinnityselementtejä. Se voi olla renkaita ja nauhoja, puristimia ja erikoislaitteita.

Lämpöpatteriputkien kiinnitys

Laajennusliitokset. Ne on tehty vain huoneisiin, joissa lattia on monimutkainen geometrinen muoto tai hyvin pitkä. Tällaiset kerrokset estävät kriittisten sisäisten lämpöjännitysten muodostumisen kytkimessä.

Putken asennus laajennusliitoksilla

Laajennusliitos. Näkymä sauman ja putken leikkauspisteestä

Putkien asentamisen jälkeen ne on tarkistettava liitosten ja nivelten tiukkuuden vuoksi. Jokainen virtausjohdon läpi kulkeva virtapiiri täyttyy vedellä, testit suoritetaan kohotetuilla painearvoilla (noin 6 bar). Järjestelmä jätetään paineeksi päivän tai kahden ajan, koeprojektin jäljellä olevan paineen tarkastamisen jälkeen vuotoja tarkastellaan visuaalisesti.

Paine testipohja

Jos puutteita havaitaan, ne poistetaan välittömästi ja vuototesti toistetaan.

Tasoite. Kuumennuskakkujärjestelmän viimeinen kerros. Ei ole suositeltavaa käyttää tavallista sementti-hiekan laasti, on tarpeen ostaa erityisiä sekoituksia pehmittimiä.

Betoni lattialämmityksen kaatamiseksi

Putkien yläpinnan korkeuden on oltava vähintään 5 senttimetriä, muussa tapauksessa on olemassa mekaanisten vaurioiden vaara. Jos kuormitus lattialla on merkittävä, niin parantavat kantokykyä, jota tarvitset lujittavan verkon käyttämiseen.

Lämmitetty lattia vahvistamalla

Ne voivat olla metallia tai muovia. Jos vahvistusverkkojen käyttö on epäkäytännöllistä, voit lisätä kuitua liuokseen - muovikuituja. Ne lisätään liuokseen sen valmistuksen aikana kiinteytymisen jälkeen, ne lisäävät merkittävästi taivutuslujuutta.

Polypropeenikuidun ulkonäkö betoniin

Viimeistely lattia on parempi käyttää kivi tai keraamiset materiaalit. Ne täydentävät lämpöä ja tarjoavat tehokkaan huoneen lämmityksen. Puu ja kaikki tämän materiaalin käyttämät lattiapäällysteet eivät ole paras ratkaisu. Järjestelmän tehokkuuden vähentämisen lisäksi tällaiset materiaalit pilkkovat ja menettävät alkuperäiset ominaisuudet.

Veden lämpöeristetty lattia laite laatta alla

Kuiva lattialämmitys

Sitä käytetään taloja, joissa on puutteita päällekkäisyydelle, jolle on tunnusomaista pieni osa, voi merkittävästi vähentää kuormaa rakennusten laakerielementeissä. Jos betonin paino on 250 kg / m 2, kuivaa enintään 30 kg / m 2. Putket, joissa on lämmönsiirto, asetetaan vanerin tai OSB-levyjen pohjalta, niiden välissä on saman materiaalin nauhat.

Lämmin lattiavesi

Lämpöeristys on asennettu suoraan parkettilattialle. Lämmitysjärjestelmän viimeistelykerros - GVL-levyt. Niillä on hyvä lämmönjohtavuus ja niillä on riittävä vahvuus. Valmistettu kipsi- ja puukuiduista. Tämäntyyppisen rakenteen eristysjärjestelmän kokonaispaksuus ei ole yli 10-15 cm, mikä mahdollistaa niiden asentamisen huoneisiin, joissa on matalat katot.

Kuiva rakentaminen vaatii huomattavasti vähemmän työtä ja aikaa, kustannuksia pidetään yhtenä halvimmista vaihtoehdoista. Lisäksi töiden aikana ei ole roskia, asennus voidaan tehdä ilman asukkaiden pakollista uudelleensijoittamista.

Haitat - lämmönsiirto-indikaattorit ovat huonompia kuin ensimmäinen vaihtoehto, lämpö ei riitä täydellisen tilan lämmitykseen, sitä voidaan käyttää vain lisävarusteena.

Lämminvesilattiajärjestelmä

Kevyt puurakenne

Järjestelmän ominaisuudet puutalossa

Yksinkertaisimmista ja halvimmista, useimmat elementit voidaan valmistaa jätepuusta. Pohjaan käytetään huonolaatuista puutavaraa, myös epäterävästä aluksella. Materiaalien paksuuden on oltava vähintään putkien halkaisija, muuten vaurioitumisen vaara on olemassa. Putket kiinnitetään erikoislevyillä, levyjen koot riippuvat lämmönsiirtimien noususta. Lämmityskakun paksuuden vähentämiseksi se saa sijoittaa putket suoraan lattiapalkkeihin, säästöt voivat olla korkeintaan kolme senttiä.

Pöydän reunojen yli päistään on tarpeen tehdä puolipyöreitä uria putken kääntämiseksi, kuten kuvassa on esitetty.

Kalvon asettaminen urille

Lämmin lattia puutalossa

Puulattian pohjapiirros

Lattialämmitysputket

Kevyt polystyreeni

Yleiskäyttö, koskee kaikkia poikkeuksetta.

Lämmin vesilattian polystyreenijärjestelmä

Koostuu seuraavista osista:

 • vedenpitävä polyetyleenikalvo. Pohjan on oltava sileä, ilman teräviä ulkonemia ja merkittäviä syvennyksiä;
 • nauha kiinnitetään kehää pitkin laajennuksen kompensoimiseksi lämmityksen aikana;
 • Perustetaan erityiset profiilit ja paksuus, jotka hankitaan samanaikaisesti lämmitysjärjestelmän hankinnan kanssa. On varmistettava, että kaikki tuotteet on valmistettu yhdestä valmistajasta, muuten ne voivat olla koon mukaan ristiriitaisia;
 • Levyillä on teknisiä haaroja, joiden väliin on asennettu vesijohtojärjestelmä. Asennuskuvasta riippuen käytetään sopivia kiinnittimiä;
 • paineistetut putket vuodon testaukseen. Jos kaikki on kunnossa, lämmitysjärjestelmä peitetään muovikelmulla.
 • Viimeinen kerros on kipsikuitulevyt. He asettivat maalipinnan.

Polystyreenijärjestelmä - kuva

Järjestelmän asennukseen vaaditaan vähimmäisaikaa, ei vaadita korkeasti koulutettuja asiantuntijoita. Haitta on kohtuuttoman korkea hinta. Mutta huomattavien säästöjen vuoksi tällainen järjestelmä on varsin kilpailukykyinen edellä kuvattujen kustannusten kanssa.

Vaihtoehtoiset mallit

Niitä käytetään silloin, kun tarvitaan pieniä alueita. Yritykset tekevät joustavia rullia muoviputkien kanssa, joiden halkaisija on pieni. Tällaiset lämpöeristettyjen lattioiden mallit perustuvat pöytätietokoneisiin, vuoteisiin jne. Voidaan piilottaa pehmeiden lattianpäällysteiden alla.

Rolls on asennettu kaikentyyppisille lattioille ja kaikissa rakennuksissa. Tarvittaessa tela voidaan leikata (vain ei vahingoittaa putkea) ja taivuta haluttuun kulmaan. Haittapuoli on pienen halkaisijan omaavan putkien suuri hydraulinen vastus, joka merkittävästi lisää vesipumpun kuormitusta. Tällä hetkellä rullat eivät ole laajalti jakautuneita käyttäjille.

Lattialaattojen laite

Ensi silmäyksellä lattian suunnittelu betonialustalla ei ole iso asia.

Oikean asennustekniikan vuoksi on kuitenkin otettava huomioon monet tekijät, jotka tavalla tai toisella voivat vaikuttaa sen käyttöikään.

Tämä on talon monikerroksinen rakenneosa, joka altistuu lukuisille kuormituksille ja ympäristövaikutuksille, joten suunnittelun suunnittelua on tarpeen kohdella huolella ja vastuullisesti.

Teknologiset vaatimukset

Lattian asianmukainen asennus betonilaatalle tehdään rakennusvaatimusten ja määräysten mukaisesti. Niille on ominaista kaikkien elementtien suunnitteluominaisuudet.

Lisäksi niiden on täytettävä tässä tilanteessa tyypilliset standardivaatimukset: kestävä, kosteutta kestävä ja kulutusta kestävä.

Asettaessasi lattiaa asunnossa sinun täytyy miettiä etukäteen lämpöä ja äänieristystä. Jos puhumme standarditeknisistä vaatimuksista, voimme erottaa joukon normatiivisia normeja.

Suunnittelu, materiaalien valinta ja asennus on suoritettava näiden asiakirjojen vaatimusten perusteella. Standardien noudattaminen luo pinnan, joka täyttää kaikki vahvistetut parametrit.

Se sisältää muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

 1. Se luo sujuvan ja kestävän pohjan, kätevä ja käytännöllinen ihmisten turvalliselle liikkumiselle.
 2. Se on laadukas, kestävä ja kestävä.
 3. Terveys- ja epidemiologisten normien mukaan perusta luodaan ihmiselle harmittomana ja tarjoaa hyvät elinolosuhteet.
 4. Toimintasääntö luonnehtii lähdön helpottamista ja mahdollisia korjauksia.

Kaikki asiakirjat ovat kehittäneet asiantuntijat ja insinöörit, joten ei ole suositeltavaa laiminlyödä niitä.

luokitus

Elementin täydellinen analyysi mahdollistaa useiden eri lattialuokkien valinnan eri tarkoituksiin. Nämä ovat teollisuusrakennuksia, asuinrakennuksia, julkisia laitoksia ja karjarakennuksia.

On olemassa useita erottavia piirteitä, ensinnäkin jakautuminen lajityypin mukaan: monoliittinen, valssattu ja palanen. Asennuspaikan analyysi on jaettu sijaintipaikan mukaan: lämmitetyn huoneen yläpuolella, lattiarakenteella maassa, lattialla lattian välillä.

Saniteettitasojen osalta on olemassa 3 erilaista lattia-asennusta:

 • yksikerroksinen, joka on valmistettu materiaalista, joka vastaa GOSTia lämpöhäviöille ja äänen sallittavuudelle;
 • erillinen rakenne, joka on valmistettu erillisestä ääneneristyskerroksesta, tasoituksesta ja päällysteestä;
 • ontto, suoritetaan lokeilla (leikkauksilla) niiden lämpö- ja äänieristyksellä.

Ymmärtää, miten tehdä hyvä kerros noudattamalla lukuisia vaatimuksia, on mahdollista vasta perehtyä sääntöihin.

Betonipohjan ominaisuudet

Monien mielestä kysymys siitä, mikä lattia on parempi, on tullut siihen johtopäätökseen, että betonialusta on yksi vaatimattomimmista.

Se on parempaa puusta monesta syystä, joista tärkein on epävarmuus mätämisprosessien muodostumiseen.

Lisäksi betoni ei purkaudu aika ajoin, sillä on melko vahva pinta, joka ei käytännössä pelkää mekaanisia vaikutuksia.

Betoni ei ole altis stressille ja kestävälle

Kosteudenkestävyyden indikaattorit verrattuna puuhun, myös korkeudessa. On kuitenkin huomattava, että puulattian puutteet voidaan poistaa nykyaikaisilla tekniikoilla.

Älä ylpeile betonipintaa ja unohda sen haitat. On mahdollista päästä eroon pysyvästi kylmästä lattiasta vasta sen jälkeen, kun se on asentanut lisälämmönlähteen (lattialämmityksen). Tämän perusteella paras vaihtoehto olisi asentaa suoraan betonilaattoihin kylpyhuoneessa, wc: ssä tai keittiössä. Olohuoneisiin, olohuoneisiin on suositeltavaa käyttää muita materiaaleja, joilla on tyypillinen lämpö ja mukavuus.

Puulattian asettaminen

Voit asettaa puun betonipohjalle, voit käyttää yhtä kolmesta tavasta.

Jokainen niistä on rationaalisesti erilainen kuin edellinen, mikä antaa meille mahdollisuuden puhua erilaisista eduista ja haitoista.

Menetelmät ovat seuraavat:

 • levyt liimataan betoniin;
 • pinottu puupölkyt;
 • pinottu vanerilevyille.

Kaikki tavat järjestää lattia betonialustalle yhdistyvät yksi asia - pintavalmistusta tehdään samalla tavalla riippumatta lisätoimista.

Laatoitus on perusteellisesti kuivattava ja tasoitettava.

Kuperat alueet voidaan poistaa hiomahiomakoneilla, syvennyksillä - täytetään itsetasaava seos.

Tämän jälkeen on suositeltavaa suorittaa pohjan valmistelu lattian alla oleville leviämisviestinnöille. Se voi olla lämpimän lattian, viemäriputkiston, vesijohtoverkon, sähkö-, televisio- tai Internet-kaapelin elementtejä.

Leikkaukset voidaan tehdä hiomakoneella

Kun käsitellään tilaa, jonka pinta-ala on yli 50 m2, on toivottavaa tehdä saumoja, jotka rajoittavat levyn muodonmuutosta. Tässä tapauksessa, käyttäen timanttirenkaan hiomakoneella, tehdään useita leikkauksia. Vain tämän jälkeen on mahdollista päällystää pohja alukkeella.

Antiseptinen lääke toimii vedenpitävänä ja suojaa emästä muotin tai sienen kasvun muodostumiselta puulevyille. Paras mahdollinen kyllästys on yksiosainen aluke-seos. Varmistaaksesi, että betoni on täysin kuiva, voit aloittaa lattian asettamisen.

Pohjalevyn kosteus ei saa olla pidempi kuin 4%.

liimaus

Lattianrakennusta pidetään yleisin tapa asentaa puuta betoniperustalle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​sävellyksiä, jotka vaihtelevat kartan tyypistä riippuen.

Laaja massiivinen liimattu käyttäen modifioitua elastista yksiosaista polyuretaaniliimaa. Kapea massiivinen tai koneenrakennuslevy kiinnitetään kaksikomponenttiseen polyuretaanikoostumukseen.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Oikean kokoisia hienonnettuja levyjä.
 2. Liimakoostumusta levitetään huoneen kaukana kulmasta naapuriin, pinnan levitys suoritetaan käyttäen lovettua lastalla.
 3. 3 - 4 levyä on asetettu päälle ja kiinteästi kiinnitetty. Samanaikaisesti on tarpeen painaa niitä tiukasti toisiaan vasten, sen saa tehdä solmiohihnalla tai kiiloilla.
 4. Pakatun sarjan tarkistuksen jälkeen menettely suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Katso lisätietoja viimeistelymateriaalin lattiaan liimaamisesta tästä videosta:

Ulomman levyn ja seinän välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 - 15 mm.

Lokit lokiin

Tällaiseen laitteeseen kuuluu puupaneeleiden asennus, joka on kiinteästi kiinnitetty betonikantaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää vain, jos sen paksuus on yli 20 mm. Muuten ne heiluttavat kuormituksen.

Sen on sallittava levittää puutavaraa pinnalle hyväksyttyjen parametrien mukaan riippuen levyn paksuudesta. Voit määrittää itsenäisesti tämän arvon käyttämällä alla olevaa taulukkoa.

Tämän tilanteen viiveen poikkileikkaus ei ole tärkeä, koska ne on asennettu kiinteälle alustalle.

Laudat on kiinnitetty ruuveilla

Vain kun kaikki laskelmat on tehty ja materiaali on ostettu ja leikattu haluttuun kokoon, voimme edetä itse kokoonpanoon.

Samaan aikaan älä unohda käsitellä kaikkia puun rakenneosia antiseptisellä aineella, suojaamalla sitä kosteudelta ja sieneltä.

Työjärjestys on toteuttaa seuraavat toimet:

 1. Löytyt on kiinnitetty betonialustalle ankkuripultteilla. Samanaikaisesti on toivottavaa upottaa korkki puuhun. Kun asetat epätasaiselle pinnalle, voit käyttää metallisia kulmia. Ne tekevät rakenteesta vakaampaa, mutta se vapauttaa sinut ylimääräisistä töistä tasoituksen tasaamiseksi. Siinä tapauksessa, että tietoliikenne tapahtuu betonilaatan sisäpuolella ja poraus on vaarallista vahingoittumisensa vuoksi, se saa käyttää bitumimastisia, joihin on kiinnitetty tukkeja.
 2. Palkki, joka on asetettu suoraan betoniin ilman tasoitusta, tarkistetaan uudestaan ​​tasolle. Kaikkien elementtien on oltava samassa tasossa. Tasolta poistetaan sääntöjenvastaisuudet. Tämän seurauksena maksimipoikkeama ei saa ylittää 3 millimetriä 2 käyttömittarilla.
 3. Äärimmäisen viiveen ja seinän välissä on pehmeä puukuitulevy, joka toimii äänieristeinä.
 4. Loppuosa niiden välisestä tilasta on toivottavaa täyttää eristys (laajennettu savi, polystyreeni vaahto, mineraalivilla).
 5. Levyt kiinnitetään tangolla itsekierteittäviin ruuveihin. Kynsien käyttö tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa, koska jonkin ajan kuluttua pohja löystyy ja voi alkaa kurottaa. Katso ohjeet lokien laatimiseen tästä videosta:

Suunnitteluominaisuus on suurempi kustannus ja mahdollisuus sijoittaa lattiaeristyksen alle, piilottaa viestintä siellä.

Vaneri

Käytettäessä puulattiaan betonilaatan päälle käytetään vanerilevyä tai OSB: tä, jonka paksuus on 16 - 20 mm.

Materiaalin on oltava kosteutta kestävä. Ostetut levyt leikataan pieniksi kaistaleiksi 50 - 80 cm leveiksi.

Laying suoritetaan diagonaalisesti pinnoitteen sijaintiin. Niiden väliset raot eivät saa olla yli 3 mm. Nauhat liimataan liimalla tai kiinnitetään tukilukkoihin. Asennuksen jälkeen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja puhdistetaan pölystä.

On tärkeää, että vaneri ei ole liian ohut.

Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus tasoittaa pintaa, jonka korkeusero on korkeintaan 1 cm. Vanerin valmistustapa katsotaan yksinkertaisimmaksi ja halvemmaksi.

Asennuksessa on kuitenkin otettava huomioon useita ominaisuuksia. Ensinnäkin arkkien paksuus on vastattava levyjen kokoa, jotka sijaitsevat kaatopaikalle. Lisäksi pakollinen pohjamaalaus ja perusteellinen puhdistus.

Viivemenetelmän etuna on se, että huonekorkeuden korkeus pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana.

Joskus on käsityksiä tietämättömistä ihmisistä, että lattian laite betonialustalla on melko monimutkainen, kallis ja hankala. Itse asiassa tämä on kaukana tapauksesta.

Laaja valikoima moderneja rakennus- ja viimeistelymateriaaleja mahdollistaa ongelman ratkaisemisen lyhyessä ajassa. Samanaikaisesti päällyste on melko lämmin ja kestävä, vaikka se sijaitsee kylmällä betonilaatalla. Lisätietoja siitä, miten vanerilevyjä kiinnitetään lokeihin, katso tätä videota:

Ainoa asia, jota tässä tilanteessa vaaditaan teiltä, ​​on täsmällinen teknisten vaatimusten noudattaminen ja standardit, jotka liittyvät työn suorittamiseen käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksiin.

Lämpöeristetyn lattian laitteen vaiheet konkreettisella pohjalla

Lattialämmityksen järjestely betonireunassa voidaan tehdä käyttämällä:

 • sähkökaapeli;
 • infrapuna-kalvo;
 • termomatov;
 • vesi-piiri.

Lämpöeristettyjen lattioiden betonipohjan laite

Kaikista järjestelmistä vesipiirillä on erityisiä etuja:

Vesilämmitteisen kerroksen etuja ennen tavallista lämmitystä

 • säästää lämpöenergian kulutusta - 20%: sta 50%: iin. Tämä johtuu alhaisesta lämpötilasta, lämpö ei ylitä 50 ° C;
 • luo mukavamman mukavuuden, koska lämmönsiirto suoritetaan suurelta alueelta, eikä kylmäalueita ole;
 • lämpimän ilman jakautuminen tapahtuu koko huoneen korkeudelle. Käytettäessä vain jäähdyttimen lämmitystä kylmä ilma putoaa lattialle ja lämmin ilma kasvaa katosta. Tuloksena on vaikea hengittää ja jalat ovat kylmiä;
 • hygienia - ilmankierron puuttuminen poistaa huiput ja pölyä;
 • veden muoto antaa miellyttävän lämpösäteilyn ihmisille, mikä parhaiten havaitsee elin;

Lämmitetty lattia on ihanteellinen lastenhuoneisiin

Ennen kuin päätetät lämpimän vesikerroksen asennuksesta, harkitse joitain negatiivisia kohtia:

 • tällaisen järjestelmän asennuksen kustannukset ovat aluksi kaksi tai kolme kertaa korkeammat kuin vastapuolet;
 • Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vedenpitävyyteen, koska vuodon riski on suuri;

Lattialämmitysjärjestelmien kokonaiskustannukset

Vedenlämmitysjärjestelmien asennus tekniikalla betonipinnoille

Asennus suoritetaan peräkkäin kerroksittain:

Lattialämmityksen pohjamaalaus

 • ensin karkea pinta puhdistetaan pölystä ja roskista;
 • lisäksi vedeneristyskerros asetetaan;
 • vaimennusnauha liimataan huoneen kehän ympärille. Se kompensoi lasin lineaarisen laajenemisen lämpövaikutusten alla;
 • luodaan kerros, joka täyttää lämpöeristyksen roolin;

Veden lämpöeristetty lattia laite betoniliitännällä

Mitä valita vedenpitävänä

Betonipohjassa on hyvä vedä hyvä vedeneristysmateriaali, jotta vuotoja ei aiheuta pilaantumista koko järjestelmään ja estää veden pääsy naapureihin pohjasta, jos sellaisia ​​on.

Kaaviot piirakka lämmin lattia vedeneristys

 • valssattu katemateriaali;
 • muovikalvo. Sen on oltava tiheä, vähintään 200 μR;
 • mastinen - on paras vedeneristysmateriaali, asiantuntijoiden suosittelemia korkeiden rakennusten vesikerroksen järjestämisessä.

Vedeneristysmateriaalin tekniikka:

 • Käytettäessä valssattuja bitumimateriaaleja ne pyöritetään esivalettuun pintaan (käytetään ohutta levytettä tai pohjamaalia). Materiaali leikataan suoraan huoneeseen, kankaalle asetetaan päällekkäin (3 cm: n päästöoikeudet). Kankaan pohjapinta lämmitetään polttimella ja liimataan pohjaan. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä nivelet;

Lattialämmityksen vedenpitävyyden asennus

Mitä materiaaleja käytetään lämpöeristykseen

Lämmöneristysjärjestelmiä on useita:

 • rullatyyppi;
 • irtotavarana;
 • ruiskutettava;
 • kaakelityyppi;
 • matot.

Lämmöneristys lämpimälle vesikerrokselle

Seuraavat materiaalit käytetään useimmiten vesilattian lämpöeristykseen:

 • mineraalivilla-laatat;
 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • valssattu polyeteeni vaahto;
 • polystyreeni-matot, joissa korvakkeet.

Materiaalin valinta johtuu joistakin tekijöistä:

 • jos lattian järjestely toteutetaan yksityisessä puutalossa tai ensimmäisen kerroksen huoneistossa, tarvitaan lämmitin, jonka paksuus on yli 10 cm;

Lattialämmityksen lämmitysjärjestelmän alapuolella

Lämmöneristyksen teknologia:

 • jos eristys on rullatyyppistä, se asetetaan päätykappaleiksi kangasten kanssa ja liitokset liimataan nauhalla;
 • Mattojen tai laattojen sovittaminen betoni- tai puupohjaan on mahdollisimman lähellä toisiaan. Liitokset nauhatut, voit myös liimata sivuilla liimaa - tämä parantaa yhteyden voimakkuutta;
 • On olemassa erityisiä polystyreeni-mattoja. Niillä on ulkonemat pinnankorkeuksiin, joissa on helppo asentaa putkia. Jos tällaisia ​​ulkonemia ei ole, on tarpeen asettaa vahvistusverkko eristeen päälle, johon lämmityselementit kiinnitetään.

Vesilämmitteisen lattian asennusvaiheet

Putkenlaskussäännöt

Lämminvesikerroksen putkille on useita vaihtoehtoja:

 • metalli ja muovi;
 • kupari;
 • polyeteenistä ja polypropeenista.

Taulukko lämmönsiirrosta vesilämmitteisestä lattiasta riippuen virtauslämpötilasta

Lämmityselementtien laite voi olla useita tyyppiä:

 • käärme;
 • kaksinkertainen käärme;
 • etana;
 • kaksinkertainen etana.

Veden lämpöeristettyjen lattialevyjen putkistojen rakenne

Helpoin tapa on käärme ja sopii parhaiten lattialämmityksen asentamiseen puutaloon.

Putken asennuksen perussäännöt:

Lattialämmitysjärjestelmän laskeminen

 • seinistä on tarpeen vetäytyä vähintään 150 mm;
 • kierrosten välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 100 mm ja enintään 300 mm;
 • lähelle ikkunoita tai ulkoseinämiä pitkin putket sijoitetaan lähemmäksi toisiaan;
 • jos huone on yli 40 m 2, olisi tehtävä kaksi tai useampia piirejä tämän jakokaapin tarjoamiseksi;
 • älä asenna yksi piiri vierekkäisiin huoneisiin.

Kiinnitysputkien tekniikka lämpöä eristävään materiaaliin:

 • Jos käytetään tikattua mattoa, lämmityselementit asennetaan uraseinämiin eikä vaadi lisäkiinnitystä;

Vedenlämmittimen lattian asennus vaahtopolystyreeni-mattoihin

Lämmityselementtien asentamisen jälkeen sinun täytyy tarkistaa ne tiiviydestä:

Taulukko lämmönkulutus lattialämmitys

 • jokaiseen piiriin syötetään vettä;
 • korkeapaine muodostuu - 6 bar;
 • tällaisissa olosuhteissa järjestelmän tulisi olla 24-48 tuntia;
 • kaikki nivelet tarkastetaan vuotojen varalta;
 • kaikki viat on korjattava viipymättä.

siivilä

Ei ole suositeltavaa käyttää tavallista sementtilaastia lämpimän veden lattialle, koska se ei ole tarpeeksi vahva ja voi aiheuttaa halkeamia jatkuvista lämpövaikutuksista.

Vesikerroksen koostumus betonipinnoitteella

 • märkä - betonilevy lisättyä erityisiä pehmittimiä;
 • puolikuiva levitys - samankaltainen kuin betoni, mutta lisää vettä;
 • itsetasaava kerros - valmis kuivamuoto, jossa vesi lisätään välittömästi ennen lasin kaatamista. Ne tasoittavat tasaisesti kaikki aukot ja pinta tasoitetaan omalla painollaan.

Värien valinta henkilökohtaisten mieltymysten ja kykyjen vuoksi. On huomattava, että voit aloittaa pinnoitteen viimeistelyn:

 • betonipinnoilla - 28 päivän kuluttua;
 • puolikuivalla - 4 päivää;
 • kun kuiva - 24 tunnin kuluttua.

Puupinnoitteiden käyttö lattialämmitykseen

Puuportaassa, jossa on hauras katto, betonirautausta ei suositella suuren painon vuoksi, joten kipsikuitulevyjä (GVL) voidaan käyttää. Ne asetetaan kahteen kerrokseen, ruutupallokuviossa. Tämä vaihtoehto sopii myös huoneisiin, joissa on matalat katot, sillä lattialämmityksen koko kakun paksuus ei ylitä 10-15 cm.

Päällysteksti

Vesilattian laite viimeistelee viimeistelypäällysteen. Se voi olla:

Prosessi, jossa lattialauta on lämmin kerros

 • laminaattilattia;
 • laatat;
 • linoleumi;
 • parkettilattiat

Ainoa valintaperuste on materiaalien merkintä - valmistajat ilmoittavat, soveltuvatko pinnoitteet lattialämmitykseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä laminaattiin ja linoleumiin.

Matto päällysteeksi on vähemmän edullinen johtuen sen korkeasta lämmönjohtavuudesta ja sytytysriskeistä. Jos lämmitysjärjestelmä on rakennettu puulattialle, parkettia käytetään useimmiten, ja harvemmin keraamisia laattoja sen suuren painon vuoksi.

Lattian asettaminen betonilaatoille

Betonilattiat kestävät suuria kuormituksia. Tästä syystä useimmiten ne tulevat osaksi monikerroksisten rakennusten rakenteita. Asettelulevyt ovat melko yksinkertainen tehtävä, mutta materiaalin ominaisuudet tekevät joitain muutoksia lattiaprosessiin.

Mitä pitäisi harkita, kun työskentelet betonipohjan kanssa?

 1. Pinnan karkeus;
 2. Levyjen väliset raot;
 3. Runsaasti viileää lämpötilaa.

Betonibetonilevyn luonti

Levyn lattian laite olettaa useita vaihtoehtoja. Helpoin on täyttää tasoitus. Se voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 • Hiekan ja sementin sekoittaminen (lisäämällä vettä);
 • Valmistetaan erityinen seos.

Isoisän menetelmä ei ole kovin tärkeä. Paljon parempi kuin toinen vaihtoehto. Tietenkin kuivan sekoituksen ostaminen maksaa hieman enemmän, mutta sen käyttö on paljon parempi. Tosiasia on, että valmistajat saattavat markkinoille parempia koostumuksia, jotka sisältävät pehmentimiä, polymeerejä ja muita tuotteita, jotka parantavat tuotteiden laatua.

Asennusprosessi

Ensinnäkin sinun on tarkastettava levyä virheiden esiintymisestä, jotta tiedetään, mistä paikoista on kiinnitettävä enemmän huomiota, kun liuos kaadetaan. Sen jälkeen (rullalla tai harjalla) käytetään pohjamaalia.

Se on tärkeää! On syytä käyttää syvää penetraatioaluketta. Kun pinta on kuiva, mene lasille. Kerroksen ei pitäisi olla kovin paksu. Hänen tehtävänsä on piilottaa virheet ja tasoittaa pinnasta vähän. Jossain päivänä levitettä kuivuu ja se voidaan peittää kalvolla. Polyeteeni toimii höyryn ja vedeneristyksen roolina. Kalvon tulee kattaa lattian lisäksi myös vähintään 15 senttimetrin seinästä.

Koko alueelle altistuvat metalliprofiilit tai puusta valmistetut säleet. Ns. Majakat sijoitetaan samaan vaakatasoon.

Miten asentaa majakka?

 1. Huoneen kulmassa, lähellä levyä, aseta lasertaso. Kun valonsäteet merkitsevät seinämääriä, varmista, että ne tarkastavat täsmälleen lattian tason, joka on viimeisteltävä.
 2. Beacons on asennettava koko alueen (pitkin ääriviivaa) etäisyydellä hieman pienempi kuin sääntö pituus, jota käytetään sitomaan. Aikaisemmin päinvastaisista seinistä venytetään kestäviä kierteitä. Ne on kiinnitetty ruuveihin. Majakat on kiinnitetty kipsi- tai laastaratkaisuilla.

Lopulliset vaiheet

Asennettaessa majakoita voit jatkaa eristämistä. Materiaalin valinnassa ei ole rajoituksia, mutta paras olisi laajentunut savi. Sitä ei tarvitse suojata kalvolla, toisin kuin huokoinen eristys. Sitten tulee pääliitoksen käänne. Sen on oltava tiheä ja myös paksuus, joka kestää raskaita kuormia (5-15 cm).

Se on tärkeää! Tasainen lattia pitää käyttää sääntöä. Se olisi sijoitettava majakat ja vetää yli. Tämän seurauksena ylimääräinen ratkaisu kompensoi seinää ja täyttää epäsäännöllisyydet.

Lattia kuivuu muutamassa päivässä. Sitten voit poistaa majakat ja täyttää aukot. Viimeistely on suositeltavaa suorittaa vain täysin kuivalla pinnalla.

Puulattian tekeminen

Puulattia ja nyt suosituin yksityisissä kodeissa. Sen muotoilu ei ole erityisen monimutkaista. Sinun on käynnistettävä laite poistamalla perusvirheet. Tavallinen sementin pohjainen ratkaisu sopii. Ne ovat täynnä halkeamia, siruja, saumoja levyjen välillä.

Sen jälkeen lasertasolla määritetään ääriviiva, joka lopulta paljastaa puhtaan pinnan, ja se on yhteisen rakenteen luomisen kierros.

Pääteokset

Lattia on peitetty vedeneristysmateriaalilla, kuten alussa on osoitettu. Sitten viivästykset on asennettu. Ne on asennettu samaan vaakatasoon.

Se on tärkeää! Viiveet on kiinnitetty kohtisuoraan levyihin ja levyt - kohtisuorassa seinää vasten ikkunan kanssa.

On useita vaihtoehtoja:

 1. Pitkien ruuvien avulla viiltoja leikataan ja kiinnitetään lattialle. Levyssä olevat reiät tehdään etukäteen. Muoviosat on työnnettävä niihin.
 2. Viiveen reunojen ohella voit asentaa puupalkkeja tai viivekappaleita. Tukit kiinnitetään lattialle, lokit sijoitetaan niiden väliin.
 3. Nykyaikainen tapa - laitteiden myöhästyminen nostolaitteissa.

Lopulliset vaiheet

Asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tulee viivästyttää lattiaeristystä. Eristeen asennus tehdään interlaatiotilassa. Käytetyn materiaalin tyyppi ei ole tärkeä, sen paksuus on tärkeä. Puulattian järjestämisessä tärkein asia on jättää väli puhtaan pinnan ja eristyksen väliin. Se tulee ilmanvaihto, joka poistaa ylimääräisen kosteuden ja lisää pinnoitteen ja eristemateriaalien kestävyyttä.

Nyt on edelleen peitettävä pintaa polyetyleenillä ja edettävä viimeiseen vaiheeseen - levyt asetetaan.

Vesilattialaite

Ennen laitteen etenemistä lämminvesilattiat tarvitsevat eristyksen. Kalvoneristys sopii parhaiten tähän tapaukseen. Se on peitetty vahvistusverkolla. Kun voit jo laittaa putket veden lämmitykseen. Ne on kiinnitetty verkkoon muovileikkeillä.

Se on tärkeää! Luotettavuuden lisäämiseksi myös rakenteen päälle asetetaan vahvistusverkko.

Suojaa laajennusliitokset seinillä pitkin putkia (aallotetut tekevät). Mene betonin kaatamiseen on mahdollista hydraulisen testin suorittamisen jälkeen. Vesijärjestelmä tarkistaa vikoja päivän aikana. Kaikki havaitut ongelmat korjataan nopeasti.

Vedenlämmitteisen lattian kytkinlaitteen rakenne

Lämpimän vesikerroksen viimeistelylastan tekemiseksi on käytettävä sementtilaastia. Kerroksen paksuuden tulee olla 5 - 15 cm. Päivän tai kahden kuluttua se kuivuu, minkä jälkeen on mahdollista jatkaa lämmitettyä lattiaa. Nosta lämpötilaa asteittain.

Tämä lämminvesilattian asennusmenetelmä ei ole tärkeä vain, jos lattialevy toimii pohjana, mutta myös betonilattia maassa. Vesikerros sopii hyvin sekä kotiin että asuntoon. Se on lämmin, kestävä, suojaa kosteudelta ja muotilta.

Itse tasoittavan lattian asettaminen

Jos haluat tehdä itse tasoittavan lattian pääkerroksen, sinun on aloitettava alustapohjalla. Epoksi- tai polyuretaanipohjamaalia käytetään kahteen kerrokseen (vain yksi seos). Etukerrosta käytetään yksinomaan koristetulla pinnoitteella. Valokuvien tulostus näyttää erityisen vaikuttavalta pinnalta. Se on valmistettu erityisellä kalvolla, ja päälle asetetaan läpinäkyvä itsetasaava lattia.

Laying-tekniikka

Itse tasoitettavien lattioiden asennusprosessi alkaa tavallisella menetelmällä - pinnan puhdistaminen pölystä ja likaisuudesta. Seuraavaksi sovelletaan pohjamaalia. Sen jälkeen, kun se kuivuu, lattian kanssa kosketuksiin joutuvien pystysuorien pintojen ympärillä on liimattu vaipan nauha kehän ympärillä. Se suojaa täyttöpohjaa halkeilulta.

Sitten tulee itsetasaava laastin levitys Se on tehtävä, noudattamalla ohjeita selkeästi, sähköisellä sekoittajalla pienillä kierroksilla.

Irto-osan asettaminen konkreettiselle pohjalle

Se on tärkeää! Saadaksesi homogeenisen koostumuksen, sinun täytyy sekoittaa seos periaatteen mukaisesti: sekoitetaan ja pysäytetään. Toimettomuuden keston tulisi olla sama eikä saa ylittää 5 minuuttia.

Valmis liuos kaadetaan pinnalle ja levitetään rullalla tai huovalla, ja ilmakuplat poistetaan neulan rullalla. Täytteen paksuuden tulisi olla vähintään 3 cm. Nyt sinun on odotettava, kunnes pinnoite kovettuu.

Se on tärkeää! Suora auringonvalo ja luonnokset haittaavat kovettumatonta materiaalia.

Tällöin pinnan täydellinen kuivaus vaikuttaa sen paksuuteen. Kovettumisvaatimukset on merkitty kuivan seoksen pakkaukseen. Keraamisten laattojen asennus alkaa yleensä vain kolmen päivän kuluttua, ja parkettilaite alkaa viikon kuluttua.

PCB: n rooli laitteen lattiassa

OSB: tä tai OSB: tä käytetään yhden tai kaikkien kolmen tehtävän saavuttamiseen:

 1. Tasoittaa lattia ja piilottaa viat.
 2. Hyvä äänieristys. Monikerroksinen rakenne imeyttää menestyksekkäästi melua.
 3. Lattian eristäminen ja laadukas vedeneristys. Luonnollisella materiaalilla on runsaasti kosteutta ja täydellisesti säästää lämpöä.

Materiaalin ominaisuudet

OSB (OSB) ei ole aina kiinnitetty lattiaan. Jos betonipohjassa on suuret korkeuserot tai merkittävät epätasaisuudet, levyt kiinnitetään puupalkkeihin. Jälkimmäiset menestyvät menestyksekkäästi.

Se on tärkeää! OSB (OSB) -levy 10 mm paksu antaa maksimaalisen kestävyyden muodonmuutokselle. Ne asetetaan kahteen kerrokseen (offset). Materiaalin osien kiinnitys suoritetaan liimalla tai kierukkamaisilla nauloilla.

Suhteellisen tasaisella pinnalla OSB (OSB) asetetaan käyttämättä viivettä. Yhden laatan paksuus on usein riittävän tasainen pinnan tasoittamiseksi. Kiinteä OSB (OSB), jossa on tylput tai ruuvien avulla.

Materiaalilla on suuri kosteudenkestävyys, mutta silti imeytyy pieni osa kosteudesta. Tämän vuoksi se laajenee hieman. Puristustyöntöä voidaan kompensoida jättämällä aukot OSB-levyjen (enintään 3 mm: n) välille.

Materiaalin asettamisen jälkeen voit aloittaa viimeistelyn. Vaikka ei ole tarpeen käyttää laatta, laminaatti tai linoleumi. OSB (OSB) -materiaali itsessään pidetään kotona esitettävänä lämpimänä päällysteenä. Sinun tarvitsee vain puhdistaa se ja peittää se useilla lakkakerroksilla.

Se on tärkeää! Kun suunnittelet telamateriaalin asettamista, luo tasainen siirtymä laattojen liitoksissa. Sen varmistamiseksi sinun on käytettävä minimaalisen paksuuden OSB (RSD). Seinämien puhdistusta käsitellään tiivisteellä.

Yksityisen talon rakentamisen vaiheet - miten tehdä lattia

Yksityisen talon rakentaminen on monimutkainen, monivaiheinen prosessi, joka vie paljon aikaa. Ja jos et ole ammattilainen, niin tuskin voi tehdä sitä itse. Loppujen lopuksi, ilman erityistä tietoa ei riitä. Mutta jotkut vaiheet voidaan vielä tehdä käsin. Esimerkiksi laitteen lattiat. Emme väitä, että se on yksinkertainen, mutta mahdollista. Katsotaan siis, kuinka tehdä lattia omiin käsiisi yksityisessä talossa.

On olemassa kolme mallia seksuaalisesta perustasta, johon viimeistelyaineisto pysyy:

 • Betonilaatan päälle.
 • Päällekkäiset palkit.
 • Betonikerros maahan.

Lattia laatta

Itse asiassa betoniteräksinen ontto ydinlaatta on jo viimeistelty lattia. Se sijoitetaan pohjan kellariin tai rakennuksen seinille, joka kaadetaan vahvikekehyksellä. Se osoittautuu pieneksi mutta kiinteäksi perustukseksi juuri seinille.

Tällainen tehtaalla valmistettu levy menee läpi useita ohjausvaiheita, joten sen lujuusominaisuudet täyttävät kaikki tarvittavat standardit. Mutta pinnan taso jättää paljon toivomisen varaa. Mutta sillä ei ole väliä, koska tällainen betonilattia altistuu lisäkäsittelylle, eristykselle ja viimeistelylle. Joten pintapinnan taso on lopulta maksimaaliset parametrit.

Rakennustekniikan mukaan lattialevyn asennus on nopein prosessi. Tätä varten tarvitset nosturin, joka muutaman minuutin kuluessa asentaa betonituotteen missä tahansa rakennuksen paikassa. Mutta tämä laite ei pääty lattiaan.

Mitä muuta on tehtävä lattialevyllä?

Ensinnäkin on tarpeen tiivistää liitokset levyjen väliin. Tätä varten he kaatoivat betoniliuosta. Sen estämiseksi, että liitoksesta vuotaa, muotti on asennettu sen alapuolelle. Tämä voi olla tavallinen alusta, joka pohjaan tuetaan telineellä tai tuella. Samaa levyä voidaan vetää johtoa levyn alemmalle tasolle kiinnittämällä se putkeen tai muuhun metalliprofiiliin, joka sijaitsee levyn päällä liitoksen poikki.

Toiseksi rullaneristysmateriaali asetetaan. Huomaa, että monisäikeisyyden on täytettävä tietyt vaatimukset:

 • Kaikki nauhat ovat päällekkäin 15 senttimetrin reunoilla.
 • Tiivisteen tiivistämiseksi materiaalin reunat on tiivistetty itsekiinnittyvällä nauhalla, esimerkiksi rakennusteipillä.
 • Vedeneristyskerros levitetään seiniin viimeistelylattian pinnoituksen tasolle.

Kolmanneksi, jos haluat lattian täyttävän mukavan oleskelun vaatimukset, rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on tarpeen lämmetä. Todellakin, nykyään monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lattian jokaisessa kerroksessa olisi eristettävä. Siksi asetamme eristysmateriaalia.

Moderni markkinat tarjoavat valtavan valikoiman eristysvaihtoehtoja, joten lattiasi tarvitseminen ei ole vaikeaa. Markkinoilla on perinteisiä halpoja materiaaleja ja uusia erinomaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Useimmiten savirauta kaadetaan lattialle tai pursotetaan polystyreeni-vaahtolevyjä. Mineraalivillan valmistajat alkoivat tuottaa tiheitä tuotteita mattoihin, jotka eivät ole huonompia suorituskyvyssä joko laajentuneeseen saveen tai penoplexiin.

Neljänneksi toinen vesieristyskerros asennetaan. Käytä samaa materiaalia kuin ensimmäisessä kerroksessa ja käytä samaa tekniikkaa.

Viidenneksi lasia kaadetaan tai asennetaan. Tästä tarkemmin.

Ominaisuudet luo lakan

Kuinka tehdä lattialaattoja

Rasvoja on kolmea tyyppiä:

 1. Tavallinen märkä sementti-hiekkalaasti.
 2. Puolikuiva valmis.
 3. Kuiva perustuu kestäviin laattoihin - vaneri, GFL, lastulevy.

Kaikki vaihtoehdot käytetään yhtä usein, ja valinnan mukaan pitäisi ottaa aikaa, jolloin sinun on täytettävä. Jos se tulee sisään, paras vaihtoehto on kuiva levitys. Jos on runsaasti aikaa, voit ottaa minkä tahansa muun lajikkeen.

Varoitus! Märän tai puolikuivan levittämän lujuuden lisäämiseksi on tarpeen sijoittaa vahvikekehys, joka on valmistettu metallisesta vahvikkeesta tai langasta rungossaan. Tärkeää on, että kehys on kehon ruoteessa eikä sen reunalla.

Muodostuskerroksen monimutkaisuus on se, että se on asetettava täsmällisesti ja pystytettävä yhdelle vaakasuoralle tasolle. Jos et tiedä joitain vivahteita, virhe voi olla hyvin suuri. Siksi neuvomme tutustumaan sivuillamme oleviin artikkeleihin, joissa annetaan askel askeleelta ohjeita, jotka koskevat kaatamista tai asentamista lattialle.

Joten rakennelman lattia konkreettisia levy päällekkäisiä näyttää. Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat yrittäneet eri tapoja järjestää lattian sanoa, että tämä vaihtoehto on yksinkertaisin ja kätevin. Sillä ei ole merkitystä, mikä solmua käytetään laattapinnan tasoittamiseen.

Lattia lattiapalkkeina

Tämä vaihtoehto ei ole harvinaista yksityisasuntojen rakennustyömailla. Mutta ei kukaan voi rakentaa tällaista rakennetta. Ensinnäkin, koska kattopalkkien mukainen lattia voidaan tehdä vain asentamalla lisäelementit lokin muotoon. Toinen tapa jakaa seksuaalinen perusta ei ole mahdollista. Ja tärkeintä on, että nämä viiveet on altistettava tasaisen pinnan saavuttamiseksi.

Mieti tällaisen työn järjestelmää. Yleensä puupalkkeja, joissa on suuri osa, käytetään lattiapalkkeina. Voit käyttää metalliprofiileja ja betonipalkkeja, mutta molemmat vaihtoehdot ovat kalliita, mutta viivästyneiden metallien ja betonin kiinnittämisen lisäksi on paljon vaikeampaa. Siksi puupalkit - paras vaihtoehto. Ne asetetaan säätiön kellariviin vedenpitävän materiaalin pakollisella vuorauksella, joka on kattolaatta tai kattohuopat. Puupalkkeja ei tarvitse tasata tasoon, mikä on hankalaa, koska kunkin elementin paino on riittävän suuri. Lattian tasoitus suoritetaan viiveellä.

Palkkeihin on viivästynyt. Se voi olla kaikki samat puupalkit pienestä osasta tai alushousut, jotka on asetettu pihalle. Palkin kiinnittäminen palkkeihin tehdään joko itsepuristusruuveilla tai erityisillä metallikulmilla. Toista vaihtoehtoa käytetään useammin, koska se on luotettavampi. Mutta se ei ole kaikki. Metallikokoonpanojen avulla voit nostaa tai pienentää viivästyksiä, mikä yksinkertaistaa sukupuolen perustan tasoittamista.

Kuinka tasata lattia lokeihin

Laitteen lattia lokeissa

Kohdistusjärjestelmä on melko yksinkertainen. Ensinnäkin, samassa tasossa ja tarkasti vaakasuorassa, kaksi viiveitä asetetaan seinien vastakkaisille puolille. Muistutamme, että tämä voidaan tehdä kiinnitysmetallikulmien avulla. Mutta viivästysten alapuolella sinun on vielä asennettava vuori - puiset, muoviset tai metallilevyt.

Jokaisen viiveen tasaisuus on tarkastettava rakennustasolla. Jotta voidaan määrittää kahden viiveen läsnäolo yhdessä tasossa, niihin perustetaan sääntö tai pitkä raide, ja juuri tämä tarkistetaan horisontaaliseen asentoon. Nyt viivojen välillä 3-4 riviä kierteitä venytetään niin, että ne eivät repeydy, ja rakenteelle on asetettu välikappaleita.

Varoitus! Viiveen korkeus valitaan nollatasolla, joka on esiasennettu seinämiin muotoon, joka on huoneen kehän ympärillä.

floorboarding

Yleensä viiveet on varustettu lattialevyillä. Tämä on perinteinen versio, jolla on useita etuja:

 • Laudan lattia on helppo eristää. Tätä varten pitkittäisreput ovat naulattu viiveen alemmille reunoille, joihin on asennettu lattialevy. Sitten höyrysulku asetetaan, ja sen yläpuolelle on lämmitin, joka on peitetty vedeneristysvalssaimella, esimerkiksi polyeteenikalvolla.
 • Tässä suunnittelussa voit yhdistää viestintäjärjestelmät ja -verkot.
 • Lämmitin "lämmin kerros" on mahdollista asentaa.

Levyjen lattia on kaunis ja lämmin pinnoite, jota ei ole tarpeen sisustaa muiden viimeistelyaineiden kanssa. Voit maalata tai levittää väritöntä lakkaa, joka vain korostaa lattiapäällysteen luonnollisen osan kauneutta.

Muut lattiamallit palkkeihin

Ensimmäisen kerroksen pohjakerrokset voidaan asettaa sarakkeille

Joskus palkkeja ei käytetä viivästyksen tukena. Itse viivästysrakenne on tuki seksuaaliselle perustaksi. Jos huoneen huone on pieni, niin viivästykset asetetaan suoraan pohjaan, ja tämä riittää kestämään raskaita kuormia. Jos huoneessa on kohtuulliset koot, sen jälkeen viivästyneiden on asennettava lisää välitukia sarakkeiden muodossa. Ne voidaan rakentaa tiilestä, kivestä, betonista tai valmiista tuotteista - teräsbetonipylväät, metalliputket ja muut metalliprofiilit. Valitse helpoin ja halvin vaihtoehto, esimerkiksi tiilipylväät.

Kiinnitä huomiota muutamiin erittäin tärkeisiin asioihin:

 1. Tukipylväät on sijoitettava niin etäisyydelle toisistaan, että viivästyneet kuormat ovat tasaisesti jakautuneet - 40-50 senttimetriä riittää. Vaikka kaikki riippuu käytetystä poikkileikkauksesta. Mitä suurempi se on, sitä harvemmin on mahdollista asentaa tuki. Niiden välinen etäisyys voi olla jopa 80 senttimetriä.
 2. Pilarien ylemmän tason pitäisi olla vaakasuora ja olla samassa tasossa.
 3. Jokaisen tuen alle on välttämättä kaadettava pieni säätiö.
 4. Kummankin pylvään yläpinnalle on asetettu vedenpitävä materiaali.

Lattia maahan

Laitekerros yksityisessä talossa

Tätä mahdollisuutta rakentaa lattia yksityisessä talossa voidaan katsoa asentamisen alatyypiksi lattialevylle, koska tuloksena on betonipohja. Mutta teokset ovat merkittävästi erilaisia ​​kuin ensimmäinen vaihtoehto. He ovat työvoimavaltaisia, he käyttävät paljon erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, lisäksi itse sukupuolinen perusta on monikerroksinen kakku.

Teokset suoritetaan seuraavan kaavion mukaan:

 1. Ensinnäkin pehmeä maa poistetaan puolen metrin syvyyteen. Kaivon pohja on väistämättä kaatunut, ja siihen hiotaan hiekka ja kaatopaikka. Nämä kaksi materiaalia voidaan korvata sora. Huomaa, että jokainen täyttökerros on väistämättä mustattu ja hiekka voidaan kastella vedellä.
 2. Asennettu vedeneristysmateriaali. Teknologia on sama kuin muissa prosesseissa.
 3. Eristeenä käytetään laajennettua savea tai perliittiä.
 4. Vahvistinkehys metallihitsaukselta muodostuu. On tärkeää, että runko on lattian runko-osaan, joten nosta se ylittyneiden materiaalien tasosta.
 5. Betoni kaadetaan, mikä myöhemmin on pohjan lattia. Erityistä huomiota on kiinnitettävä liuoksen kaatamiseen, koska litteä ja kestävä lattia takaa koko pohjan laadun. Tällaisessa kerroksessa voit heti asettaa maaliin, ja voit asentaa viivekstruktion. Muuten lämmin kerros asennetaan täydellisesti siihen.

Päätelmä aiheesta

Joten, selvitimme miten tehdä lattia. Meidän tapauksessamme tarkasteltiin perusvaihtoehtojen perustamista ilman viimeistelyprosesseja. Loppujen lopuksi näissä teoksissa yksityisillä kehittäjillä on eniten kysymyksiä. Koska ensinnäkin se ei ole yhtä helppoa kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä. Ja toiseksi, lattian viimeistely lattiapäällysteellä on paljon helpompaa. Valitse siis erektioasetus, ota huomioon suosituksesi ja mene työelämään.