Kuinka tehdä sekki autotallissa. Pantus, sokea alue, tasoitus

Laitteiden kätevä pääsy autoon - tarvittava osa autotallirakennetta. Tällaisella alustalla olisi oltava tilaa pienelle liikkumiselle sekä kohtuullisen vahva ja luotettava perusta. Kuinka tehdä retki autotalliin, tämän hyödyllisen laitteen lajikkeet sekä omien käsien luomisen päävaiheet on kuvattu yksityiskohtaisesti tietojemme mukaan.

Miksi tarvitsemme yleissopimusta ja sen lajikkeita

Järjestely autotalli ajotieltä on varmasti tarpeen. Tämä auttaa sumentaa tasopäähän portin edessä ja myös helpottaa pysäköintiprosessia. Lisäksi laitteiden luiska suojaa autotallin sisäpuolelta putoamasta sateelle. Varustettu merkintä on hyödyllinen maanalaisissa autotallissa, koska se on erinomainen maamerkki ja maaperän lisävahvistus. Tällöin on mahdollista minimoida auton alustan alla oleva kuorma sisäänkäynnin yhteydessä ja varmistaa vaivaton pysäköinti.

Mitkä ovat sisäänkäynnit:

 • Ramppi.
 • Tasoite.
 • Sokea alue

Kunkin autokohtaisen merkinnän ominaispiirteitä ja algoritmia näiden elementtien toteutusta varten käsitellään yksityiskohtaisesti jäljempänä.

Materiaalin valinta

Ennen ostamista kaikki tarvittavat, kaikki autoilijan on päätettävä tarpeellisista mitoista ja mahdollisesta valmistusmenetelmästä autolle. Tässä on paljon vaihtoehtoja, koska lähes kaikki rakennusmateriaalit soveltuvat tähän.

Mitä voidaan tehdä autotalliin:

 • Betoni. Edullinen ja kestävä materiaali. Voit tehdä sen itse sekä palkata asiantuntijoita. Konkreettinen perusta kestää pitkään ja ilman ongelmia, eikä rahoituskustannukset ole liian suuret.
 • Asfaltti. Jos voit asentaa asfalttipäällyste, tämä vaihtoehto soveltuu myös. Ainoa vaikeus tässä on toteutusmenettelyn aikana, ja tällaisen mallin kestävyys on korkeimmalla tasolla.
 • Betonituotteiden levyt. Jos mahdollista, voit käyttää valmiita levyjä. Tämä säästää huomattavasti asennusaikaa, koska itse asiassa kaikki työ tulee alas sivuston valmisteluun. Levyn asennuksessa tarvitaan erityisiä lastinvarusteita, joten erikoisvarusteiden vetäminen on välttämätöntä.
 • Taivutusalustat. Erinomainen päätös, joka eroaa muista koristeellisista vaikutuksista. Laattojen kulutus on pieni, ja sen asennus voidaan haluttaessa tehdä itsenäisesti. Tämän vaihtoehdon järjestelyllä voit luoda mielenkiintoisia suunnitteluratkaisuja, joista monet ovat Internetissä. Ainoa haittapuoli - suolan tuhoutuminen, joka yleensä levittää liukkaita raitoja talvella. Jos et noudata tätä sääntöä, kattavuutta on vaihdettava viiden tai kuuden vuoden välein.
 • Tree. Perinteinen, mutta lyhytikäinen materiaali. Sen käyttö on erittäin vähäistä, koska sen täytyy muuttua joka kolmas tai neljäs vuosi. Tämä on kuitenkin hyvä tilaisuus käyttää käyttämättömiä rakennusmateriaaleja.
 • Metallia. Tämän materiaalin arkkeilla on suuri lujuus ja erinomainen suorituskyky, mutta niillä on yksi erittäin tärkeä haitta. Kylmäkaudella ja kylmällä säällä metalli muuttuu melko liukkaaksi ja tämä on suora turvallisuusriski. Voit tietysti hankkia erityisiä arkkia aallotuksilla, mutta sade- ja lumisadan rakentaminen on myös lisätoimenpide.

Materiaalin valinnassa prioriteetti on projektin budjetti. Samaan aikaan liiallinen talous ei ole koskaan oikeutettu tällaisiin asioihin, joten on parempi ostaa laadukasta ja kestävää materiaalia ja suorittaa asennus omalla tavalla kuin käyttää lyhytikäistä pinnoitetta.

Rampi autoon

Yksinkertaisinta ja suosituinta laitetta päästä autotalliin kutsutaan ramppiksi. Tämä on kalteva kynnys ja kulkuväylä, jonka kulma määrittää käyttömukavuuden.

Riippuen paikan sijainnista autotalli huoneen tiellä, ramppi voi olla eri pituisia ja suuntaus.

Tärkeitä vivahteita:

 • Optimaalinen pituus on 5-6 metriä, mutta tämä parametri on täysin yksilöllinen.
 • Jotta mukava käyttö, ramppi olisi lempeä. Kallistuskulma ei saa ylittää 25 astetta, muuten sen pituutta on lisättävä.
 • Sen leveydestä riippuu autotallin ovi, jonka se työntyy kummallekin puolelle noin 30 senttimetriä.
 • Sisääntulon toista päätä on laajennettava, jotta varmistetaan kätevä pääsy ja poistuminen suunnasta kummallakin puolella.
 • Jos jokin tiedonsiirto sijaitsee tulevan merkinnän sijainnin alla, on järkevää suojata ne suojakotelolla ja merkitä paikka tulevaisuuteen.

Rampin rakenne on mahdollista käyttämällä mitä tahansa edellä mainituista materiaaleista. On huomattava, että maanalainen autotalli on varustettava samoin sääntöjen mukaisesti, mutta ainoastaan ​​rampparin kaltevuus on tietenkin eri suuntaan.

Auton kytkentälaitteen laite

Soraa betonipohjaa autotallin oven eteen kutsutaan usein tasoitteeksi. Se palvelee ensisijaisesti tilan suojaamista liialliselta likaiselta sekä mukavaan pysäköintiin. Kytkimen muodostaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, mutta seuraavia sääntöjä on noudatettava.

Kuinka tehdä betonirauta:

 • Projektin laatiminen. On otettava huomioon alueen vaadittava koko sekä materiaalien laskenta.
 • Miekkailu. Se on valmistettu tarvittavaan kokoon puupalkilla ja köydellä.
 • Hedelmällisen maaperän kerros on poistettava.
 • Melko syvä kaivaus kaivetaan. Jos sinulla on matkustajaliikenne, se riittää syvemmälle 30 - 40 senttimetriin. Kuorma-autot ovat paljon kovempia, sinun täytyy kaivaa vähintään 40 - 50 cm syvä.
 • Alhaalta on järjestetty hiekan ja pienen soran "tyyny".
 • Tyynykerroksen on oltava vähintään 8 - 10 senttimetriä, ja jos se käyttää lastiautoja, sen on oltava korkeintaan 15 cm.
 • Tämän jälkeen on asennettava aidan sivuille niin, että betoniliuos ei levitä alueelle.
 • On toivottavaa käyttää metallivahviketta, jotta pohja lisää jäykkyyttä.
 • Betoni betonipinnoille on toivottavaa käyttää merkkejä, jotka eivät ole pienempiä kuin M 400, ja jos merkintä on tarkoitettu kuorma-autoille, niin korkeampi.
 • Betoniseoksen kaataminen tapahtuu yhdellä kertaa, on toivottavaa tehdä kaikki niin nopeasti kuin mahdollista. Tarvittava määrä betonia kaadetaan vuorotellen sektoreiden kanssa niin, että edellisellä erällä ei ole aikaa jäätyä.
 • Kun koko alue on täynnä betonia, sinun on tasattava pohja ylhäältä, tee kuivatusraidat ja jätä betoni kiinteytyä vähintään kaksi viikkoa. Levyn päälle on suljettava kalvon mahdollisesta sademäärästä sekä voimakkaasta auringosta. Muutoin betonin laatu saattaa olla epätyydyttävä.
 • Betonin viimeinen kiinteytyminen tapahtuu kuukauden kuluessa, jonka jälkeen pinnoite on käyttövalmis. Tarvittavan ajan kuluttua sivukiskot poistetaan, pintagradientti tasaantuu hiekan ja raunioiden avulla.

Esteettiseen muotoiluun voi käyttää erilaisia ​​pinnoitteita, jotka vaihtelevat etummaisesta maalista ja päättyy uuden sukupolven polymeerien kanssa. Tämä ei vain korista sivustosi autotallin edessä, vaan myös auttaa pidentämään betonipohjan käyttöikää. Lisäksi usein kitkan vuoksi pinnalle saattaa muodostua hienoja pölyä, ja ulkopuolinen hoito auttaa välttämään tämän.

Sokea alue autotallin ovien edessä

Tämä vaihtoehto on tuskin kestävä, mutta sillä on myös sen edut. Sokea alue koostuu tavallisesti kahdesta kaistasta pyörien leveydeltään, joka on valmistettu riittävän voimakkaasta materiaalista, joka pystyy tukemaan auton painoa. Yleensä se on paksuja puupaneeleja, ja itse laitteistoa pidetään tilapäiseen käyttöön. Tämä on hyväksyttävää esimerkiksi, jos olet vuokrannut autotallin ja et halua sijoittaa rahaa siihen, samoin kuin jos yksinkertaisesti ei ole tarpeeksi vapaata tilaa tavanomaisen tulon järjestämiseen.

Merkintöjen lisääminen:

 • Jalkojen asennus. Ne voivat olla eri korkeuksilla, päätehtävänä on suojata auton vahingossa lähtemästä sivuun heikossa valaistuksessa.
 • "Työskentely" viemäröintijärjestelmä. Sadeveden tyhjennys on järjestettävä, jotta jää ei jäätyisi talvella ja että lika ja roskat kertyvät lämpimän kauden aikana.
 • Katoksesta sateelta. Tämä on toivottava, mutta ei välttämätön laite. Jos autotallin edessä on visiiri, et voi huolestua ylimääräisestä varastosta. Uuden autotallin suunnittelussa ja rakentamisessa voit tehdä katon koko sisäänkäynnin pituuden.
 • Poistu autolle toisella puolella. Tätä temppua voidaan käyttää, jos autotallin kynnys on tasaisella linjalla tiellä. Tässä tapauksessa ramppi auttaa luomaan esteen vedelle. Tietenkin, kun varustaminen sisäänkäynnin, on siis ajateltava esteettömän sulkeminen autotallin oven.

Tällaiset laitteet eivät ole pakollisia, kaikki riippuu yksittäisestä tapauksesta ja mahdollisuuksista. Jopa autotallin sisäänkäynnin yksinkertaisin muotoilu on erinomainen ratkaisu turvalliseen ajoon. Lisäksi tämä raita voi suorittaa lisätoimintoja, joita moottorinhaltija tarvitsee esimerkiksi tarjoamaan väliaikaisen pysäköinti- tai korjauspaikan ajoneuvolle.

Laitteen pääsy autotalliin vain ensisilmäyksellä ei ole väliä. Kätevän luiskan avulla voit säästää huomattavasti aikaa "pysäköinnillä" sekä varmistaa auton sujuvuuden ja turvallisuuden. Oikein varustettu ramppi auttaa ajaa auton autotalliin helposti, jopa huonossa valaistuksessa tai sääongelmissa. Lisäksi lisälaitteet auttavat käyttämään kongressia hytin edessä mukavammin, ja tämän hyödyllisen laitteen suunnittelun ja järjestelyn päävaiheet on kuvattu artikkelimme tiedoissa.

Kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille omin käsin

Autovahingon absoluuttinen enemmistö pysäköinnin ollessa autotallissa on kynnysarvon voittamisen vaiheessa ja onnettomuuden syy pääsääntöisesti muodostaa väärän muotoisen sisäänkäynnin autotalliin. Autolla on vieläkin vaikeampaa sijoittaa ajoneuvoon, jos ajotie autotallille on rajoitettu 3-4 metriin. Tällaisissa olosuhteissa on usein tarpeen ajaa taaksepäin melko voimakkaalla sisäänkäynnin kulmassa oviaukkoon toistuvalla ohjauspyörällä.

Salaisuuden kätevän sivuston päästä autotalliin

Autotallin oven edessä oleva alue suorittaa samanaikaisesti useita toimintoja:

 • Autotallin ajotieltä hoidetaan suojavyöhykkeen tehtävä, joka suojaa lattian reunaa ja pohja-aihiota tulvista sadeveden tai tulvivan maaperän talteenoton voimia talvella;
 • Tämä on ramppi turvallisen ja miellyttävän sisäänkäynnin ja poistumisen autotallin huoneesta, jopa sisäänkäynnistä pikemminkin kuin poistumiselta, koska autotallin jättäminen on paljon helpompaa kuin oikein tasoittaa autoa ja suorittaa painottoman sisääntulon teräskynnyksen ja ovikehyksen kautta;
 • Portin edessä olevaa alustaa käytetään usein paikkaan "lepäämään" ja laittaa auto järjestykseen ennen autotallille saapumista. Huolellinen omistaja, ennen kuin asetat auton, poistaa sateen ja kosteuden vuorauksesta, pesee alustan ja puhdistaa matkustamon. Auto voi olla maahan, ennen kuin se saapuu autotalliin melko kauan, kunnes vesi loppuu pesun jälkeen.

Laitteen vaihtoehdot, kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille

Luiskan tai lautan laitetta voidaan pitää ihanteellisena, jos sisäänkäynnin tai uloskäynnin yhteydessä ei tunnu olevan vaikutusta ajoneuvon liikkeen luonteeseen. Tällöin kuljettajalle on tunne liikkuminen aivan tasaisella vaakapinnalla. Käytännössä tämä vaikutus on lähes olematon kynnyspalkin ja sadeveden luonnollisen kaltevuuden vuoksi.

Oikea sisäänsyöttö edellyttää seuraavia ominaisuuksia:

 1. Luiskan ominaispiirteet, sen kaltevuus ja koko ennen autotallille saapumista;
 2. Päällystysmateriaali ja myrskytuotteiden läsnäolo;
 3. Häiriöiden esiintyminen paikoille, mikä estää normaalin sisäänkäynnin autotallille, ja pääsyteiden kokonaismitat ennen autotallia.

Optimaalinen kallistuskulma, sisääntulon suunta ja pituus

Kuinka helppoa mennä autotalliin riippuu suurelta osin alueen portin pituudesta ja koosta. Yksityisen talon koot voidaan valita melkein rajoituksin. Useimmissa tapauksissa omistajat haluavat yhdistää sivuston autotallin edessä uloskäynnin tiellä tai tiellä. Tällaisissa olosuhteissa on melko vaikeaa ajaa autotalliin melkein oikeaan kulmaan, tarvitsemme vähintään 3x4 m: n alueen. Nostureita tai takapyörän ajoneuvoja varten sisäänkäynnin leveys ja pituus nousee 5 m: iin, jolloin portin leveys on enintään 2,8-3 m.

Rampin kaltevuuskulma valitaan alueella 6 ° - 18 °. Ensimmäisessä tapauksessa tavallinen tyhjennyskäyrä on suunniteltu sadeveden tyhjentämiseen, neljän metrin sisäänkäynnissä korkeuserot ovat vähintään 20 cm, mikä ei käytännössä vaikuta ajoon. Toista sisääntulokulman arvoa käytetään rinteissä sijaitsevissa autotallissa, esimerkiksi talon kellarissa, jolloin tasoero voi olla enemmän kuin yksi metri. Itse asiassa tämä on ajoradan kaltevuuden raja-arvo, joka on sallittu tien säännössä autojen pysäköintiä varten.

Autotallirakennuksen olosuhteissa autotallien rivien välinen etäisyys on 6-8 m, mikä sallii myös takapyörän käyttöasennon GAZ 24, jonka kääntösäde on 5,5 metriä, on täysin mahdollista tarkistaa 90 ° käännöksessä ensimmäisessä yrityksessä.

Paljon vaikeampaa on tilanne, jossa kallistuskulma on saapumispaikka autotalliin. Itse asiassa autotallien rivien välinen kulku on yksisuuntainen kaista liikenteelle. Sisäänkäyntien eri kulmien ja sivuston pituuden läsnäolo lähes tekee liikettä mahdottomaksi. Jos autotallin kynnys ja lattia nostetaan suuremmalle korkeudelle, sisääntulokulma on tehtävä vaihtelevalla kaltevuudella kasvaen, kun se lähestyy kynnystä. Autopaikalle saapuminen ei ole kovin mukavaa, mutta se on parempi kuin yksittäisen ramppiin pääsyn estäminen.

Meidän on mainittava myös autotallin sisäänkäynti, joka sijaitsee rakennuksen kellarissa tai kellarissa. Korkeusero voi olla yli kaksi metriä. Jos noudatat SDA: n suosituksia, autotallin kalteva sisäänkäynti on yli kymmenen metriä.

Tällöin sisääntulon rakenne tässä tapauksessa suoritetaan joko kiemurtelevan muodossa tai kahden tason laskeuman muodossa, jossa on litteä lautanen portin eteen. Sivusto on välttämätön sateen ja sulaveden johtamisen organisoimiseksi.

Materiaalit, joita käytetään luiskan järjestelyyn

Useimmissa tapauksissa samoja materiaaleja ja tekniikoita käytetään nousemaan tai saapumaan autotalliin, kuten maantieajoneuvoihin. Tämä voi olla betonilaatta, asfalttibetonipäällyste, päällystyskivet, päällystyslaatat tai paksut profiililevyt. Minkälainen materiaali sopii ramppien järjestämiseen on valittava riippuen kallistuskulman ja kuorman lattiasta.

Kätevin on asfaltointityökalun muodossa tapahtuva merkintä. Höyryn muodostumisen aikaansaamiseksi valmistettu hiekka- ja soraelementin päällystetty tiili tai kapseli- lepakappaleet, jotka pidetään yhdessä betoniliuoksen kanssa. Luiskan yläkerros tasoitetaan kerroksella soraa, peitetty lämmitetyn asfaltin kerroksella ja huolellisesti rullattu ja tiivistetty. Sivuseinät ovat yleensä myös litteät, jotta vältytään reunasta reunaan ripustuselementeillä, jos kuljettaja ei vastaa oikeaan suuntaan.

Kaikkein kaunis ja kallis vaihtoehto on kattaa sisäänkäyntialue päällystyskivien tai päällystyslautojen muodossa. Laatoitettuja vaihtoehtoja voidaan käyttää pienillä kallistuskulmilla, ja sinun on tehtävä tyyny ja kaltevuus useiden peräkkäisten terassien muodossa. Pehmusteena käytetään hienoja soraa seuloja ja hiekkaa, jolloin kerrokset erotetaan geotekstililevyllä.

Kalliolohkojen alusta on paljon kestävämpi ja tasaisempi muuttuvaa kuormitusta vastaan. Jos sisääntulopaikan päällystyslaatta voi ryömiä tai kaatua, niin murskattu kivi on hyvin käytännöllisesti katsoen pinnan kaltevuus. Mukulakivien päällysteellä on yksi suuri haitta - pienimmällä lumi-ilmalla tai vain jäätyneellä vesikalvolla, jalkakäytävästä tulee liukas kuin jään, joten serpentiinejä ja kaksinkertaisia ​​kaltevuuksia - poikittaisia ​​ja pitkittäisiä - ei voida levittää tällaisilla pinnoilla.

Betonirattiat ja -laatat ovat helpoin valmistaa. On tarpeellista kaivaa pohjaventtiä lapion bajonetissa, tehdä hiomalla, asentaa muotti, asentaa raudoitusverkko ja kaataa betonia. Betonimassan ennalta asettamisen jälkeen valulle annetaan tarvittava kaltevuus puisten sääntöjen avulla. Joissakin tapauksissa vahvistusverkko asetetaan suurimpaan syvyyteen, joten useiden vuosien käytön jälkeen raudoituksen terävät päät eivät "eksplisiittele" betonista.

Jos autotallin sisäänkäynnillä on merkittävä korkeusero, ramppia betonisoidaan useilla terasseilla. Sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, asennetut sisäiset kanttaukot on leikattava ja sinetöitävä sementtilaastilla, jotta kosteudelta turpoava puu ei repeä betonilaattaa.

johtopäätös

Kaikki autotallin sisäänkäynnit edellyttävät kuljettajan käyttäytymistä. Jotta auton keskeyttäminen ei keskeydy, kukin kuljettaja yrittää valita ja muistaa kätevän liikeradan ja nopeuden liikkumista asennettaessa autoa autotalliin. Se kestää vähintään kuukausi ja puoli varovainen käytäntö harjoittaa liikkeitä automatismiin.

Kuinka tehdä konkreettinen sisäänkäynti autotallille

Siisti, puhdas ja kätevä sisäänkäynti autotalliin ei ole luksusta, vaan välttämättömyys.

Huolellisesti varustettu alusta autotallin rakenteen edessä helpottaa autojen liikkumista paikalleen, mutta myös suojaa rakennetta lian, lumen ja muiden ilmiöiden tunkeutumiselta.

Tee itsenäisesti merkintä - kunkin auton omistajan voimalla. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit ja noudattaa tekniikkaa mahdollisimman tarkasti. Tällaiset laitteet on valmistettu erilaisista materiaaleista - betonista, metallista, puusta ja päällystyslaatoista.

Metallinen versio on kestävä ja luotettava, mutta negatiiviset ilman lämpötilat tekevät siitä liukkaan. Puusta saapuminen tapahtuu yksinkertaisesti, mutta se on lyhytaikainen ja vaatii korvaamista 2-3 vuodessa.

Autotallin edessä oleva alusta, joka on huolellisesti sovitettu päällystyslaatat, näyttää kauniilta ja edullisissa olosuhteissa palvelee pitkään. Mutta sillä on myös haittapuolet - suolapitoisuus ja epävakaus. Siksi paras valintavaihtoehto on konkreettinen - edullinen ja kestävä materiaali, jolla on erinomaiset käyttöominaisuudet.

Mikä on kilpailu

Autotallin rakentaminen on mahdotonta ilman hyvin varustettua merkintää.

Tämä yksinkertainen laite suorittaa samanaikaisesti seuraavat toiminnot:

 • Tasaa koneen pudotus autotallin oven eteen;
 • Vähentää auton vaunun kuormitusta ja tarjoaa helpon ja ongelmattoman pysäköinnin;
 • Suojaa sisätasolta saostumista ja saastumista.

On olemassa kolme vaihtoehtoa järjestää saapuminen autotalli - ramppi, tasoitus ja sokea alue.

Luistin, joka on kaltevan kaltevuuden ja kulkuväylän välinen kaltevuus, on suosituin ja helppo valmistaa. Mitä ohuempi on, sitä mukavampaa ja helpompaa on autoilijoille.

Riippuen sisäänkäynnin sijainnista, ramppi voi olla suora ja kääntyvä, ja jos se johtaa maanalaiseen autotalliin, se voidaan täydentää laskeutumalla.

Tämäntyyppisen saapumisen järjestely edellyttää sääntöjen noudattamista:

 • Optimaalinen pituus on 5-6 metriä;
 • Leveys riippuu autotallin mitasta, kummallakin puolella laitteen tulee työntyä vähintään 30 senttimetriä;
 • Optimaalinen kallistuskulma on 25 ° (jos tämä arvo ylittyy, ramppin pituutta on myös lisättävä).

Sokea alue on kaistale, jossa kaltevuus rakennuksesta tyhjentää vettä. Se on valmistettu betonista tai asfaltista.

Betonista tai sementti-hiekkaseoksesta tehdään etumma, jotta maaperäkerrokselle saadaan suurempi jäykkyys. Tämä litteä alusta tarjoaa mukavan parkkipaikan ja estää lian tunkeutumisen autotalliin.

Sivuston valmistelu

Betonin sisääntulon luotettavuus riippuu hyvin suoritetusta valmistelutyöstä.

Alkuvaiheessa sen on poistettava 15 senttimetrin kerros maaperästä tulevan maahantulon koko alueelle - on mahdotonta tarjota tarvittavaa voima-arvoa pienemmällä syvyydellä.

Tarkista sitten huolellisesti paikka, tarkista piilotettujen reikien ja reikien läsnäolo.

Se on tärkeää! Maaperä on pakattava, useita kertoja peräkkäin kävellen koko hyytymän alueella. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä irrallisille alueille.

Laita pohjaan 5 cm: n kerros hienohiekkaa. Tämä estää säröjen esiintymisen betonirakenteessa talven jäätymisen vuoksi talven aikana.

Muottien asennus

Seuraava askel on muottien asennus. Autotallin oven sivulta sen tulisi vastata kynnystasoa ja takapuolelta - maanpinnalle.

Muottirakenne muodostuu seuraavassa järjestyksessä:

 • Valmistetun paikan kaikilla neljällä kulmalla ajetaan puupinoja;
 • Levyt on naulattu tapille;
 • Aseta kummallekin puolelle (perustuksen sivun lisäksi) levyn keskelle yksi lisäkiinnike lisäraudoitukseen.

Kun muotti on valmis, vedeneristys- ja eristekerros asetetaan myöhemmin. Vedeneristysmateriaalina sopii linokrom, armokrov ja muut vaihtoehdot, joita usein käytetään katon varustamiseen.

Ja lämmitinpuristettu polystyreeni vaahto, jonka paksuus on 5 cm. Sitten asennetaan vahvikeharja - ruostumaton teräsverkko, jonka läpimitta on 2,5 mm.

Betonin sekoittaminen

Liuoksen valmistamiseen kuuluu kolmen pääkomponentin sekoittaminen:

 • sementti;
 • hiekka;
 • Täyteaine (valinnainen - sora, kivi, roska).

Liuoksen optimaaliset mittasuhteet - 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa täyteainetta. Vettä on lisättävä 0,5 - 1 osaan, riippuen seoksen halutusta juoksevuudesta.

Betonin sekoittaminen luo sisäänkäynti autotallille sisältää useita vaiheita:

 • Vesi kaadetaan sekoittimeen;
 • Sementti;
 • Hiekka kaadetaan;
 • Sekoita 2-3 minuuttia, kunnes sileä;
 • Tuloksena olevassa liuoksessa lisätään tarvittavat pehmittimet ja vahvistavat aineet;
 • Lopussa lisätään täyteaine - sora tai murskattu kivi.

Tarvittaessa lisätään vettä, joka on esikekytetty pienellä määrällä sementtiä.

Rakenteen betonointi

Täyttöilmoitus suoritetaan useassa vaiheessa:

 • Pääkerros kaadetaan, jonka paksuus on noin 15 senttimetriä;
 • Vahvistusverkko 50 × 50 senttimetriä;
 • Täytä maaliviiva. Tällöin liuos valmistetaan ilman raunioita. Sementin ja hiekan osuuksien tulee olla 1: 4;
 • Sidos tasoitetaan laudalla tai säännön avulla.

Kun lasitus laskeutuu jonkin aikaa, siihen pääsee hiukan kuivaa sementtiä, mikä parantaa vedenpitävyyttä.

Valun jälkeen sisäänkäyntiä ei voi käyttää vähintään päivässä, vaikka se tuntuisi riittävän voimakkaalta muutaman tunnin kuluttua. Tämä on välttämätöntä liuoksen täydelliseen polymerointiin ja kuivaukseen. Muotti voidaan purkaa vain, kun betoni on täysin kovettunut.

Viimeinen vaihe syöttö - leikkaamalla ulkonevat osat hiomakoneen avulla ja viimeistelemällä ulkonäköä.

Muita vinkkejä

Oikean laadun saamiseksi on tärkeää ottaa huomioon kunkin ratkaisun komponentit.

Paras sementityypit ovat M400 ja M500. Sen johdonmukaisuuden tulisi olla kuiva ja löysä.

Hiekka soveltuu parhaiten joen murto-osaan 1,5 - 5 millimetriä.

On suositeltavaa käyttää murskattua kiveä tai soraa täyteaineena, jonka koko vaihtelee 8 - 35 millimetrin välillä. Merenpohjat eivät kiillotetun pinnansa vuoksi pysty tarjoamaan luotettavaa tarttumista laastiin.

Ratkaisua valmistettaessa on välttämätöntä käyttää vettä, joka on puhdas ja jossa ei ole happoja ja emäksiä. Siksi joki- ja järvivesi ei sovi.

Mieti mielenkiintoista videota:

Lisäkomponenttien lisääminen liuokseen auttaa parantamaan betonirakenteen laatua ja käyttöominaisuuksia. Näitä ovat:

 • Pehmittimet virtauksen ja viskositeetin säätämiseksi;
 • Sammutettu kalkki helpottaa munintaprosessia;
 • Vahvistusaineet lisäävät lujuutta (esimerkiksi polyvinyylikloridi tai polypropeenikuitu).

On parasta suorittaa betonin sisääntulon rakentamista noin +3 - + 25⁰є lämpötilassa. Jos prosessi tapahtuu talvella, on tarpeen lämmittää liuos, järjestää rakenteen yhtenäinen lämmitys ja käyttää myös erityisiä lisäaineita, joiden jäätymisenestoaineet ovat.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka varustaa sisäänkäynnin autotallille omilla kädilläsi

Jokaisen auton omistajalle on tärkeätä olla paitsi autotalli, myös varustaa sen sisäänkäynti oikein. Kuinka tarkasti ja kätevästi se tehdään, riippuu auton turvallisesta saapumisesta. Huolimattomuudeltaan sisäänkäynnin sisäänkäynti voi johtaa siihen, että se ei ole hankalaa päästä autotalliin, ja sateet ja sateet tulevat myös siihen. Kuinka oikein ja alhaisin kustannuksin ja vaivauksin tehdä autotallin sisäänkäynti, kerromme alla.

Sisäänkäynti autotallille

Säävauriot lian, jään, lätäköiden muodossa voivat aiheuttaa ongelmia kaikkien autotallien edessä. Jäistä ulkonemia, jolla auton pyörät liukuvat, eivät ainoastaan ​​lisää ajoneuvon jousikuormitusta, vaan aiheuttavat myös epänormaaleja tilanteita.

Tumma aika voi myös aiheuttaa toimintahäiriöitä johtuen jatkuvasta vaarasta estää este. Lisäksi autotallin sisäänkäynnin kertynyt vesi pyrkii aktiivisesti sisälle tiloihin. Kaikki nämä kohdat korostavat autotalliin pääsyn asianmukaisen järjestämisen tärkeyttä.

Erilaisia ​​autotallin sisäänkäyntiä

Varustaa autotalli, varma varustaa hänelle sisäänkäynnin polku. Tämä auttaa paitsi tekemään sisäänkirjautumisen kätevästi, mutta myös tasoittamaan tasopisteen portin eteen. Varustettu lisävarusteilla, joissa on ramppi, voit suojata autotallin sisäpuolelta ulkopuolelta.

Varustettu sisäänkäynti on myös erinomainen ratkaisu maanalaisille autotallille. Se toimii ohjeellisena ja tulee täydentämään maaperän vahvistamista. Hyvin varusteltu ratsastus vähentää jousitusyksikön taakkaa, joka takaa turvallisen pysäköinnin ja häiriöttömän pääsyn.

Voit ajaa autotalliin:

 • sisäänkäynnillä varustettu ramppi;
 • sokea alueella;
 • kytkimen päälle.

Harkitse kukin näkymä erikseen alla.

Kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille nousu ja laskeutuminen

Laitoksen päätehtävä on järjestely, jossa kätevä sisäänkäynti autotalliin. Mitä jyrkempi on ramppi, sitä mukavampaa se on käyttää. Ratatyöt autotallille ovat kahta tyyppiä:

 • rakennuksen nousu;
 • laskeutumisramppi (useimmiten maanalaisissa autotallissa).

Erottuva piirre niiden välillä on: ramppien kanssa hissillä, on jalkakäytäviä estää ramppeja, ja rakennukset, joiden laskeutuminen, seinät toimivat hillitsemiseksi.

Luiskan koko on yleensä noin 30 cm suurempi kuin autotallin oven leveys. Luiskatunnelin päässä rakenne laajenee hieman ajoneuvon maahantulon helpottamiseksi. Keskimääräinen pituus on 3-5 metriä riippuen autotallin omistajan valinnasta.

Luiskalla on kallistus- ja viemäröintijärjestelmä. Jotta vesi ei kertyisi, kynnyksen eteen asennetaan erityinen pieni oja, jossa on sisäänrakennettu arpi. Tällainen vedenpoisto poistaa täydellisesti sedimentit ja estää sadeveden kerääntymisen. Autotallin omistajan pyynnöstä voit asentaa autokatos suojaamaan autotallin ovi voimakkaalta tuulta tai lumelta.

Rampien valmistukseen tarkoitettu materiaali voi palvella erilaisia ​​vaihtoehtoja:

Jokaisella materiaalilla on etuja ja haittoja.

Puinen luiska on helppo koota. Valmistus on helppoa, mutta ei kestävää. Sinun täytyy vaihtaa se tai kokoaa se kerran kahdesta tai kolmesta vuodesta.

Metallirakenne - luotettavin ja kestävä vaihtoehto. Mutta alhaisissa lämpötiloissa korroosiota esiintyy.

Betoni ramppi - sopivin vaihtoehto laadun hintaan. Oikein asennettu, kaikki tekniset standardit huomioon ottaen rakentaminen kestää kauan.

Sokea alue

Rakenteen erottuva piirre on betonimassa tai asfalttimateriaalin pinta, jossa autotallin tyhjennyksen kaltevuus.

Todennäköisin vaihtoehto autotallin varustamiseksi ostmostkilla on rakenteen lattian pinnan rakentaminen, jonka kaltevuus on 20 astetta, leveys voi olla enintään 1 metri riippuen siitä, mihin alueeseen autotalli sijaitsee.

Voit usein nähdä, miten alue on säädetty koko alue talon tai autotallin edessä. Laskelman vaihtoehdot voivat olla erilaisia: laatta, betoni, asfaltti. Kaikkien teknisten sääntöjen takana oleva autotallin edessä oleva sokea alue ei vain näytä hyvältä, vaan myös auttaa sinua pääsemään huoneeseen ilman vaikeuksia.

siivilä

Sementin ja hiekan seos tai asfalttihiutaleilla sekoitettu betonikerros toimii vaihtoehtona betonilevyjen valmistamiseksi. Levitys on ihanteellinen vaihtoehto autotallin sisäänpääsyyn silloin, kun se on tarpeen tasoittaa ja antaa pinnan kovuus. Pohjustusta käytetään, kun maa ei ole tarpeeksi kovaa.

Järjestelyn asiantuntijat suosittelevat, että saapumisraja autotallissa on hieman korkeampi (n. 15-20 cm), vaikka sisäänkäyntiradan taso on sama. Tämä auttaa suojelemaan tilaa sademäärästä.

Kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille

Ennen laskennan suorittamista suoritetaan alustava laskelma. Keskimääräisen oikean ulostulon tulisi olla 30 cm leveämpi kuin autotallin ovi. Koko voi vaihdella riippuen omistajan toiveista ja ympäröivän alueen ominaisuuksista.

Saavutuksen kaltevuus lasketaan SNiP: ssä kuvattujen standardien mukaisesti. Keskimäärin on noin 15-20 astetta koko matkan.

Ennen asennusta suositellaan:

 • tyhjennä roskasäiliön edessä sijaitseva alue;
 • viestinnän läsnä ollessa - eristää ne erityisessä laatikossa tai laskea suunnitelma ottaen huomioon niiden sisällyttämisen tai ohituksen.

Kuinka tehdä luiska maanalainen autotalli

Autotallin luiskan rakenne on pieni alusta, joka sijaitsee autotallin sisäänkäynnin vieressä. Se sijoitetaan pieneen kulmaan. Voit tehdä rampin omin käsin sekä tilapäisesti että pysyvästi.

Ensimmäisessä tapauksessa sisäänkäynti on tehty laudoista - mikä tahansa puu tekee. Tämän tuotannon etuna on:

 • nopeus;
 • pieni hinta;
 • käyttöönoton nopeus.
 • hauraus;
 • pienet kuormat;
 • tuhoutuminen kosteudelta.

Paras vaihtoehto ramppin valmistamiseksi on konkreettista. Kuinka tehdä tai täyttää sisäänkäynnin autotallille, kerro seuraavaksi.

Betoni-ramppi

Rakennuksen sisäänkäynnin autotalli tarvitset:

 • sementtiseos (M400);
 • levyt;
 • hiekka ja murskattu kivi;
 • varusteet.

Ennen kuin aloitat työn, valmistakaa sivusto:

 1. Puhdista roskakori. Merkitse rajat. Tiivistä maaperä värähtelijällä. Täytä alue vedellä, se auttaa maaperän kutistumisessa.
 2. Seuraava vaihe - muodostaa muotti. Asenna lankojen tai sahatavaran rakenne, johon betoni kaadetaan.
 3. Hitsauta luuranko ristikkona ja aseta se muottien pohjaan. Hän antaa voimaa konkreettiselle ja auttaa häntä palvelemaan pitkään.
 4. Sekoita kaikki ainesosat suhteessa: sementti 1 osa + murskattu kivi 5 osaa + hiekkaa 3 osaa. Täytä muottiin tuloksena oleva liuos välittömästi tuotannon jälkeen.
 5. Luiska kaadetaan useisiin kerroksiin. Voit ehdollisesti mitata 10-15 cm ja venyttää merkkijonoa tai kalastuslinjaa pitkin muottirakennetta. Tulvoitunut kerros tasataan lastalla ja varovasti tamped, jotta vältetään aukot ja sisäiset kuplat.
 6. Muodostuneet kerrokset antavat aikaa kuivumiselle, eivätkä unohda seurata omaa tilaansa.
 7. Ennen kuin valmis luiska sisäänkäynnille autotalli on muodostettava valuma ojaan. Tällöin kaivetaan kaivo, jonka kaltevuus on 40-50 cm: n syvyyteen saakka. Tuloksena oleva vedenpoisto tyhjentää vettä erityisen asennettuun säiliöön tai yksinkertaisesti syrjäiselle alueelle.
 8. Orava on betonoitu ja ristikot asennetaan päälle lian, lehtien ja muiden roskien pääsyn estämiseksi.

Kuinka tehdä sokea alue

Tämä muotoilu on myös erittäin tärkeä paitsi saapumisesta autotalliin, myös kotitalouksien tarpeisiin. Sokea alue auttaa säätämään jätevettä pohjasta. Valmistusmateriaali voi toimia betoni- tai jalkakäytävä- tai jalkakäytävälaattoina. Varustettu autotallin omalla kädellä näiden materiaalien kanssa ei vain näytä mukavalta ja siistiltä, ​​vaan myös tarjoaa turvallisia liikkeitä auton sisäänkäynnillä.

Laitteiden järjestelyn perussäännöt:

 • leveys - jopa 0,5-0,7 metriä;
 • korkeus asetetaan käytettävän materiaalin ominaispiirteistä riippuen (murskattu kivi tai sora enintään 50 cm, betoni tai kaakeli 40-60 cm);
 • sisäänkäynnin kaltevuus - jopa 10-15 mm joka puolet (jos sokea alue on rakennettu maanalaiseen autotalliin).

Sokean alueen alueen järjestely:

 1. Valmistele alue autotallin edessä. Poista roskat ja paina pinta alas tasolle.
 2. Seuraavassa vaiheessa on hiekkakivi tai sora maalla. Muottien sijaan aseta reunus ja aloita tehdä laatat tai päällystystekit.
 3. Asettamalla materiaali, otamme käyttöön asennusmallin (kevyesti napauttamalla) avulla.
 4. Levyjen tai päällystystekkien väliset aukot nukkuvat hiekkaa.

Oikea tasoitus

Asennuslaatta samanlainen kuin edellä esitetyt menetelmät. Ensimmäinen askel on laskea pinta-alalta tuleva pinta-ala sekä tarvittavat materiaalit. Sen jälkeen, kun alue on puhdistettu ja muotti on asennettu vahvistuksella, pohjaan asetetaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä tai soraa (10-15 cm korkea), minkä jälkeen se kaadetaan betoniin. Jos merkintä on tarkoitettu kuorma-autoille, on parasta käyttää betonia M 500, 600 tai enemmän tyynyn pohjana.

Viimeinen vaihe koostuu esteettisestä suunnittelusta. Erilaiset polymeeripinnoitteet koristavat sivustosi, antavat siistinä ulkonäöltään ja auttavat myös pitämään betonipohjan pitkän käyttöiän.

Rakennusmateriaalit

Ajattele autotallin sisäänkäynnin valmistusta, laske etukäteen sivustosi alue. Valmista myös tarvittava materiaali:

 • sementti (mitä korkeampi sen aste on, sitä vahvempi kanta);
 • hiekka;
 • betoni (kuiva tai laimennettu, tietyn tuotemerkin);
 • vesi;
 • savi;
 • laatat;
 • curbstone;
 • päällystyskivi;
 • rauniot, sora.

Lopuksi

Varustamalla sivuston saapumisesta autotalliin kaikkien teknisten sääntöjen mukaan, sinä, auton omistajana, voit luotettavasti ja turvallisesti suorittaa kaikki liikkeet. Lisäksi ulkopuoliset sademäärät eivät pudota sisään, mikä tarkoittaa, että autotallin perusta kestää kauan.

Kun panostat vaivaa, aikaa ja rahaa, maksat enemmän kuin maksaa mukavuutesi ja mukavuutesi saapumasta auton autotalliin.

Pääsy autotalliin omalla kädellä

Ottaa autotalli lähellä kodin ei ole vain erittäin kätevä, mutta myös vähentää mahdollisuutta, että se on hakkeroitu. Yhä enemmän autotalli tehdään päärakennuksen vieressä, tai se on suunniteltu sijoitettavaksi suoraan talon alle. Tämän sijoittelun vuoksi kannattaa miettiä, miten päästäisiin siihen. On tärkeää pohtia muutamia vivahteita, jotka helpottavat autojen pysäköintiä autotallissa. Artikkelissa tarkastellaan laitteen syöttövaihtoehtoja sekä niiden etuja ja haittoja.

Mitä harkitaan suunnitellessasi

Autojen vauriot eivät johdu vain onnettomuuksista teillä. Suurin osa heistä on silloin, kun pysäköidään auto autotalliin. Vaikeinta on antaa hetki, jolla voittaa autotallin kynnys. Ongelmana voi olla myös rajoitettu tila, joka on varattu tuloon. Mikä merkitsee tarvetta ajaa käänteisesti. Tämän estämiseksi on tärkeää ymmärtää perustoiminnot, jotka alueen on tehtävä autotallin edessä. Ne ovat:

 • suojaava sokea alue toiminto;
 • kätevä sisäänkäynti;
 • alusta ylläpitoon.

Autotallin sisäänkäynti on suunniteltava siten, että säätiö suojelee sadevedeltä. Sen pitäisi edistää veden kulkeutumista eikä sen kertymistä. Lisäksi sisääntulevan alueen leviämisen estämiseksi on estettävä pohjan ja kynnyksen tuhoutuminen paineen alaisena. On tärkeää ymmärtää, että on hieman helpompi jättää autotalli kuin syöttää se, joten sivusto olisi suunniteltava ensisijaisesti helpon pääsyn. Kuljettajan pitäisi kyetä yksinkertaisesti tasoittamaan auton ja lähettämään se autotallin ovelle.

Ei ole aina tarpeen ajaa autoa autotalliin, jos se asetetaan lyhyeksi ajaksi. Siksi autotallin lähellä oleva paikka pitäisi riittää tällaiselle parkkipaikalle. Autotallin edessä olevaa aluetta voidaan käyttää myös auton helppoon huoltoon. On tärkeää suunnitella asianmukaisesti kuivatus niin, että auto on helppo pestä ulkopuolelta. Lisäksi jotkut omistajat valitsevat itselleen mahdollisuuden rakentaa autokatos ennen sisääntuloa, jotta auto ei pääse sateelle. Erityistä huomiota on kiinnitettävä ennen sisäänkäynnin peittämistä. Sen pitäisi olla liukumaton, mikä on tärkeää, jos sisäänkäynti on rinteessä. Myös päällysteen on oltava erittäin kulutusta kestävä ja kestettävä merkittävä paine, joka kohdistuu autoon.

Lisävarusteet sisäänkäynnille

Yhteensä on kolme tärkeintä mahdollisuutta toteuttaa yksityisen talon autotallin sisäänkäynti. Kaikki muut ratkaisut ovat näiden kolmen muunnelmia tai yhdistelmiä. Ne ovat:

Jokainen tietotyyppi sopii tietylle tapaukselle, joten on tarpeen ottaa huomioon näiden vaatimusten vaatimukset sekä näiden ratkaisujen edut ja haitat.

siivilä

Laatoitus on yksi helpoimmista ratkaisuista päästä autotalliin. Yksinkertaisesti sanottuna se on betonilaatta, joka kaadetaan juuri ennen autotallin sisääntuloa. Sen tarkoituksena on antaa lisää voimaa maaperälle, joka voi muuttua pyörien paineen alla. Tyypillisesti tasoitusta ei tehdä tasossa sisäänkäynnin kynnyksellä autotalliin. Näin voit suojata autotallin tilaa saostuksesta. Jos halutaan tehdä ne samalle tasolle, on välttämätöntä säätää hieman kaltevaa kulmaa pois autotallilta. Tämän ratkaisun etuja yksityiseen autotalliin kuuluu:

 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus itserakentamiseen;
 • pitkä käyttöikä;
 • yksinkertaisen lisärakennuksen rakentaminen.

Verrattuna muihin tuotevalintoihin liitännän kustannukset ovat vähäiset. Ne riippuvat tasoitteen paksuudesta sekä alueesta, joka on suunniteltu valettavaksi. Voit tehdä työtä täysin itsenäisesti, jos ei ole muuta mahdollisuutta. Oikein rakennetulla tavalla sokea alue voi kestää 10 tai useampia vuosia. Kytkimen tapauksessa on helppo asentaa lisäalusta, johon auto voi asettua.

Sokea alue

Sokea alue on itse asiassa sama tie, mutta joitakin rakentavia vivahteita. Sokea alue ei ole koskaan täysin litteä, sen rakennuksen pieni kaltevuus. Lisäksi sokea alue voidaan nostaa korkeammalle tasolle kuin tie. Sokean alueen materiaalin valinta on myös melko laaja. Sokean alueen rakentaminen edellyttää huolellista lähestymistapaa ja huomiota. Se voi olla jatkoa talon ympärille.

rehottava

Rampi on rakenteeltaan vaikein rakentaminen. Se on alusta autotallin edessä, joka on rinteessä helpottamaan saapumista. Luiskan kaltevuus voi olla sekä rakennuksesta että rakennuksesta. Kaikki riippuu tason, jolla autotalli sijaitsee. Lisäksi ramppi voi olla komposiitti. Tämä tarkoittaa sitä, että se saapuu. Usein tämä on välttämätöntä, koska käytettävissä olevaa pituutta ei ole mahdollista tarjota tarvittavaan kaltevuuteen. Luiskalla pitäisi olla rajoittajat, jotka voivat estää auton poistumisen siitä. Rakennusta, joka on alaspäin, ei ole tarpeen rakentaa muita seiniä, koska ne muodostuvat rakentamisen aikana. Mutta nosto-ramppia varten tarvitaan lisää reunoja.

On tärkeää muistaa, että ramppien leveyden ei tulisi olla sama kuin sisäänkäynnin leveys. On tarpeen tehdä pieni reunus, joka on vähintään 30 cm kummallakin puolella. Mutta tämä on vain, jos autotallin ovi on kooltaan sama kuin auton leveys. Riittämät varastot eivät vaadi nousupisteen leveyttä. Rampin rakentamisen aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota sedimenttiveteen. Jos se menee alas, niin vesi voi kerääntyä suoraan autotalliin, ja jos se nousee, vesi voi seisomaan lähellä ramppia. Jätevesijärjestelmän asianmukaista organisointia tarvitaan, mikä poistaa nopeasti ylimääräisen veden.

Perusvaatimukset

Helppo pääsy autotalliin riippuu paljolti siitä kulmasta, jossa se sijaitsee, kuinka kauan laipan pituus ja leveys. Jos puhumme yksityisestä talosta, rajoitukset riippuvat käytettävissä olevasta tilasta rakennuksen edessä. Käytettävissä olevissa olosuhteissa on mahdollista rakentaa mikä olisi sopivin vaihtoehto tietylle omistajalle. Usein yksityisen talon lähellä sijaitsevan autotallin sisäänkäynti kulkee suoraan tielle. Jos ramppi on liian kapea, kääntyminen oikeaan kulmaan on melko ongelmallinen. Siksi kannattaa ennakoida hieman kasvua tukikohdassa. Usein se on 4 × 3 metriä. Tämä koskee tavallisia autoja.

Jos puhumme takapyörän tai nostovälineen ajoneuvoista, sisäänkäynnin leveys ja pituus voidaan nostaa 5 metriin. Portin leveys ei saa olla yli 3 metriä. Rampin kaltevuus ei saisi olla liian suuri. Jos et noudata tätä sääntöä, näkyvyyttä sisäänkäynnin tai poistumisen yhteydessä on rajoitettu, mikä aiheuttaa tiettyjä ongelmia sisäänkäynnin ja poistumisen yhteydessä. Yksi niistä on rajoitettua näkyvyyttä ja toinen - huono käsittely jäällä.

Siksi indikaattori perustuu korkeintaan 18 °, vähimmäiskaltevuus voi olla 6 °. Minimaalinen kaltevuus on välttämätön, jotta tiettyyn rakenteeseen voidaan käyttää viemärijärjestelmää. Jos ramppin pituus on 5 metriä, korkeusero vähimmäiskaltevuudella on noin 25 cm. Kuljettajalle tämä ei aiheuta erityisiä ongelmia, mutta autotallin käytettävyys lisääntyy. Jos puhumme huoneesta, joka sijaitsee rakennuksen kellarissa, ero voi ylittää yhden metrin. Jos tarvitset suuremman eron, sinun on pidennettävä luiska. Joissakin tapauksissa, kun erotus ylittää kaksi metriä, tarvitaan rodun pituus, joka on vähintään 10 metriä. Kuinka tehdä se edellä mainitulla rajallisella alueella. Siinä tapauksessa, että kiertokulma ei voi olla sileä, sinun on tehtävä pieni taso, jossa on kätevää kääntää.

Materiaalit sopivat

Yksinkertaisesti sanottuna, ramppi tai muu sisääntulomalli on ajoradan jatko, joten rakennustöihin voidaan käyttää samoja materiaaleja kuin tiekuljetuksissa. Yksi yksinkertaisimmista ja kätevimmistä vaihtoehdoista on teräsbetonilaatan asentaminen. On ymmärrettävä, että jokaisen saapumistyypin osalta tarvitaan omia teräsbetonilaatuja. Jos puhumme sokea alueesta, asenna sitten pieni paksu levy. Mutta jos suunnitellaan laattojen asettamista nostolaitteen järjestämiseksi sisäänkäynnille, tarvitaan vaadittuja teräsbetonilaatuja, joita käytetään päällekkäisyyksiin.

Toinen yksinkertainen ratkaisu yksityisen talon lähellä sijaitsevalle autotallille asettaa asfalttia ennen sisääntuloa. Tätä materiaalin valintaa ei voida pitää halpana, mutta se kestää pitkään. Ennen kuin pinnoite asetetaan autotallin sisäänkäynnille, on tarpeen valmistaa pinta. Ensinnäkin päällysteen yläkerros poistetaan osittain ja pinta tasoitetaan. Se on peitetty hiekalla ja hyvin pakattuina. Sen jälkeen laatua maahantuloon autotalliin luodaan raunio. Se on myös tasoitettu. Tarvittaessa liukukappale muodostetaan haluttuun kulmaan. Jos roskaa tai muita elementtejä, joita käytettiin liukumäkien muodostamiseen, ei vahvisteta, niin asfaltti vahingoittuu ajan myötä. Tämän välttämiseksi betoni kaadetaan valmistettuun substraattiin. Kuuman asfaltin päälle. Se tasoitetaan ja tiivistetään telalla tai tamperillä. Jos se on luiska, luodaan lisäpuskurit, jotka estävät auton liikkuvan.

Jos auton paino sallii, autotallin sisäänkäynnille voidaan antaa päällystyslaatat tai päällystyskivet. Merkittävä kallistuskulma, sisäänkäynti on paras tapa tehdä useilla tasoilla. Tällöin voit olla varma, että laatta kestää vaaditun kuorman eikä liukuu muiden voimien vaikutuksen alaisena. Kun valitaan tällainen materiaali pääsyyn autotalliin, on tarpeen lähestyä säätiön rakentamista, joka on monella tavalla samanlainen kuin edellä mainittu. Lisäksi geotekstiilit on tehtävä, jotta pohjavesien tuhoutuminen voidaan poistaa.

Parempi ratkaisu autotallin sisäänkäynnin järjestämiseen voidaan pitää päällystekivänä. Se on valmistettu luonnonkivestä, joten se on vastustuskykyisempää kuormille. Lisäksi epätasaisten reunojen vuoksi päällystystekit säilytetään paremmin rinteillä. Luonnonkivi on vähemmän alttiina ilmakehän saostukselle. Tällaisen ratkaisun valinnassa kannattaa harkita yhtä merkittävää haittaa. Se on siinä, mitä tapahtuu jalkakäytävälle lumen tai sateen jälkeen. Kiven pinta on melko liukas, joten on parempi olla käyttämättä sitä suurille rinteille sekä useille tasoille.

Kytkimen täyttö suoritetaan useassa vaiheessa. Ensinnäkin kaivaa pieni kaivanto lähellä autotalli. Yleensä riittää syvemmälle 20 cm. Seuraava askel on lisätä hiekkaa ja roskaa. Seuraavaksi muotti asennetaan korkeuteen, joka on suunniteltu sivustolle. Rampin metallikaton on sijoitettu muottiin, mikä mahdollistaa lisäksi koko rakenteen vahvistamisen. Tämän jälkeen valmistetaan liuos ja pinta valetaan. Liuoksen osittaisen asettamisen jälkeen voidaan muodostaa pieni kaltevuus nesteiden valua varten. Mielenkiintoinen ramppisuunnittelu näkyy alla olevassa videossa.

Yhteenveto

Kuten näet, autotallin sisäänkäynti on yksilöllinen muotoilu, joka valitaan tietyistä olosuhteista riippuen. Tärkeintä on noudattaa vaadittua kaltevuutta, leveyttä ja myös varmistaa saostumisen oikea-aikaista poistoa, mikä voi merkittävästi vähentää rakenteen käyttöikää.

Opi ja opi uudelleen: kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille omin käsin? Kuinka kaataa? Ramp ja muut

Jokainen auton omistaja haluaa nähdä hänen autotallinsa sisäänkäynnin puhtaana ja mukavana. Tämä pätee erityisesti syksy-talvi-aikaan, kun sää tekee omat vakavat muutokset.

Näissä olosuhteissa tarvitaan laite, joka helpottaa pääsyä autotalliin ja suojaa autotallilta sadolta.

Merkitys sisäänkäynnin autotalliin

Lämmität, muta, autot, jotka muodostavat autotallin edessä, aiheuttavat paljon vaikeuksia päästä sisään. Jääkäreä kynnys, jossa auton renkaat luiskahtelevat, aiheuttaa epänormaalin tilanteen ja lisää ajoneuvon jousituksen kuormitusta.

Kertynyt vesi kynnyksellä pyrkii tunkeutumaan autotalliin. Vaikeuksia, varsinkin hämärässä, auton suunnassa autotallin ovella, joka jatkuvasti uhkaa satuttaa kehoa kaikki esteet. Kaikki tämä korostaa sisääntulolaitteen järjestämisen tärkeyttä.

Tämän tyyppinen laite sisältää:

Kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille omin käsin betonista? Mitä muuta voit tehdä yksityisessä talossa? Kerron yksityiskohtaisemmin, askel askeleelta ohjeet huomiomme.

rehottava

Itse luiska on melko yksinkertainen rakenne. Sen perustamisen päätavoite on järjestää mukava sisäänkäynti autotalliin. Mitä kauemmas luiska, sitä helpompaa on käyttää sitä.

Mallin luokka riippuu kulkuteiden sijainnista autotalliin - se voi olla suora sisäänkäynti tai sisäänkäynti. Rampia voidaan tehdä nousulla tai laskeutumalla (jos se johtaa esimerkiksi kellari-autotalliin).

Nousevalle ramppaukselle on asennettu jalkakäytävät, jotta auto ei laskeudu, sillä ramppien, joissa on laskeutuminen, seinät ovat näiden turvalaitteiden rooli.

Luiskan leveys on tavallisesti 30 senttimetriä suurempi kuin autotallin oven leveys, sillä etäisyydellä luiska laajenee hieman, mikä helpottaa sisäänkäyntiä. Optimaalinen pituus on 5 metriä, mutta se voi vaihdella omistajan toiveiden mukaan.

Myös ramppissa on pinnan kaltevuus ja järjestetty viemäröintijärjestelmä ja sen kynnyksen eteen on asennettu ura veden tyhjentämiseen, joka peitetään arinalla, niin että sademäärä virtaa reunojen suuntaan ja siirtyy pois laitteesta.

Yhdessä luiskan kanssa autotallin lattian reunasta käytetään usein autotallin oven kynnystä, ns. Vasta-ramppi, joka tekee sisäänkäynnistä pehmeän ja vähentää auton jousituksen kuormitusta.

Vaihtoehdot, joista ramppi on tehty, voivat olla täysin erilaisia ​​- tämä on puu, metalli ja betoni. Niiden etuja ja haittoja:

 1. Puu: yksinkertainen ja helppo valmistaa, mutta lyhytikäinen ramppi, sitä on vaihdettava 2-3 vuoden välein.
 2. Metalli: kestävä ja luotettava, mutta matalissa lämpötiloissa ilma tulee hyvin liukkaaksi.
 3. Betoni: paras hinta - laatusuhde. Betonirataa voidaan käyttää monen vuoden ajan, jos rakennusvaiheessa noudatetaan kaikkia SNiP: ssä määritettyjä sääntöjä.

Laitevipu sisäänkäynnille autotallille.

Sokea alue

Sokea alue on betonin tai asfaltin kaistale, jossa kaltevuus rakennuksesta tyhjentää vettä.

Paras vaihtoehto autotallille on luoda kalteva lattia, jonka kaltevuus on 15-20 astetta (tai 20-30 mm / 1 m pituus). Sokean alueen leveys voidaan tehdä 1 m: sta auton omistajan kannalta optimaaliseen arvoon. Usein sokea alue sijaitsee koko talon edessä ja se on vuorattu vuorilla, mikä näyttää mielenkiintoiselta.

siivilä

Sementti - sementtihiekka tai asfaltti kerros pinnan tasoittamiseksi ja jäykistämiseksi. Muunnelmassa autotalli on tasainen betonoitu alue, jota käytetään maaperän kerroksen riittämättömän jäykkyyden vuoksi.

Vaikka autotallin kerroksen taso olisi sama kuin ajotieltä, voit nostaa kynnyksen, joka suojaa autotallilta sadosta. Paras taso nostaa kaltevuus: 20 cm. Kaltevuuskulma 25 astetta tässä tapauksessa on optimaalinen.

Hyödyt ja haitat eri vaihtoehdoista

 1. Betonituotteiden levyt.

Voit järjestää foorumin autotallin edessä, sijoittamalla betonipintoja hiekka- ja soratyynyihin. Voit noutaa levyt halutulla pituudella; Levyjen asennus nosturin avulla on erittäin helppoa.

Kestävä ja luotettava muotoilu, mutta sen tärkein haitta on kustannukset. Lisäksi, jos rakennustyömaalla on kehittynyttä tietoliikennettä, on vaikeaa tai mahdotonta varmistaa nosturin toiminta.

 • Taivutusalustat.

  Mikä on hyvä pääsy autotalliin, joka on vuorattu kaiteilla? Kaunis ja kestävä muotoilu, joka kestää yli vuoden. On käytettävä vibropressoituja laattoja (vibrocast-laatat valmistetaan käyttämällä kipsirakenteita, jotka ovat melko lyhytaikaisia).

  Laattojen haitta on sen suuri suolaisen epästabiilius, jolloin se on vaihdettava joka kolmas vuosi. On olemassa myös riski kuorimisesta, mikä vähentää sen käytännöllisyyttä.

  Sisäänkäynti autotalliin: kuvan paikka, kaakeloitu.

 • Tasoite.

  Ehkä edullisin ja käytännöllisin ratkaisu.

  Oikealla laitteella palvelee monta vuotta.

 • Asfalttipäällyste.

  Edullinen materiaali on vakaa vaikeisiin sääolosuhteisiin verrattuna, eikä se romahda suolasta.

  Ramp kaltevuus hinnat

  Minkä pitäisi olla maanalaisen autotallin sisäänkäynnin kaltevuus? Pysäköinnin nykyisen SNiP 21-02-99 s. 5.28 mukaan avoimien ramppien (katujen) pituussuuntaisen kaltevuuden pitäisi olla korkeintaan 10%. eli jonka korkeusero on 10 cm, rammin alaosassa tulisi olla pituus 1 m (1:10, 10%).

  Esimerkki laastarin valmistamisesta

  Ensin sinun on sanottava muutamia sanoja maaperän karsimisesta, sillä tällaisen maaperän rakentaminen on hyvin yleistä maassamme.

  Kaikki savi-maaperä (näitä ovat esimerkiksi savi, lieju ja hiekkasauma), joissa on korkea pohjavesi, kutsutaan puutteeksi. Savi maaperässä pitää kosteuden hyvin, ja jäädyttämisen aikana maaperä laajenee kaikkiin suuntiin, mikä voi johtaa siihen rakennettavien rakennusten nousuun.

  Matalan syvyyden rakennustöissä taistelu maaperän talteenottoa varten tarkoittaa sitä, että osa maaperästä poistetaan rakennuksen alta ja korvataan se materiaaleilla, jotka eivät säilytä kosteutta. Lisäksi maaperän jäädyttämiseen rakennuksen vieressä on toteutettu toimenpiteitä; Tätä varten maa on eristetty esimerkiksi polystyreenivaahdolla.

  Kuinka täyttää sisäänkäynnin autotallille? Miten kunnolla betonoitua? Rakennuksen vaiheet ja betonipinnoitus:

  1. Poista maaperä noin 40 cm: n syvyyteen tulevaa tasoitusta varten.
  2. Aseta ensimmäinen kerros hiekkaa (hiekkalaatikko), kiristä tiukasti, pudottaa vettä.
  3. Aseta toinen kerros hiekkaa, tampaat ja vuodatetaan vettä.
  4. Aseta soraa hienon murto-osan kerros kaivetun kaivannon yläosaan.
  5. Jos lattiaa ei ole järjestetty koko auton pituudelle, jäljelle jäävä etäisyys voidaan peittää kerroksella soraa sen jälkeen, kun kasvit on poistettu täyttöpaikalta ja geotekstilien sijoittaminen (jotta sora ei upposi maahan).
  6. Erota tuleva seos ja pohja linokrominauhalla, jos ei ole suunniteltua sitoa lasia pohjaan autotalli. Jätä väli noin 3 cm levyn ja oven kehyksen väliin.
  7. Tee laudoittain muotokappaleet kolmelta puolelta. Muotti voidaan tehdä levystä, jonka paksuus on vähintään 25 mm. Kiinnitä muottiin varovasti (voit levittää sitä kauas ulkopuolelta koko lankojen alueelta) poistamalla sen vaakatasossa pitkin tasoa. Laudat voidaan hioa erikoisöljyllä muottiin, joten myöhemmin on helpompi erottaa ne betonista vahingoittamatta lasia. Hormusend HLV-37 soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen.
  8. Aseta sementtityyny koko alueen eristeen päälle (puristetut polystyreeni-vaahtolevyt 5 cm paksuiset).
  9. Kiinnitä raudoituksen runko kaatamalla laastia soralla.
  10. Liuoksen valmistamiseen voit lisätä "Fae" pehmittimeksi.
  11. Kaada pääbetonikerros käyttäen puristinta.
  12. Sen jälkeen, kun pääbetonikerros on asetettu, laita se verkkoon, jonka solu on 50x50 mm (vahvistava).
  13. Vaivaa laasti, lisäämättä rakeita tällä hetkellä (vain pehmittimiä, sementtiä, hiekkaa), kaada maaliin.
  14. Kohdista maaliviiva linjan avulla.
  15. Suorita silityslasitus riittävän suuren kosteuden ansiosta levyn pinnalla.
  16. Suojaa saatu lattia välittömästi suojaamaan sitä linnuilta ja eläimiltä kuivauksen aikana.

  Betonipinnoitteella on ontto lujuus noin 15 päivän kuluttua. Levitä on kasteltava 5-7 vuorokautta, jotta se pysyy jatkuvasti märkänä. Levitys voidaan myös peittää kalvolla, ja jos tasoituksen riittävä kosteus säilyy, sitä voidaan välttää.

  Valmistusmateriaalit ja -materiaalit:

  • sementin brändi M400;
  • hiekka, kerrospaksuus: 15 cm kukin;
  • murskattu kivi, kerrospaksuus: 10 cm;
  • betoni, kerrospaksuus: 15 cm;
  • päällystysratkaisut: hiekka - 3, sementti - 1, murskattu kivi - 5;
  • liuoksen mittasuhteet viimeistelylaatan osalta: hiekka - 4, sementti - 1.

  "Fae" pehmittimena tekee liuoksesta joustavamman (johtuen glyseriinin lisäämisestä). Suhde: 1/3 kuppia pehmitintä / 1/4 kuutiometriä liuosta.

  Ja sitten video siitä, miten tehdään sokea alue autotallille.

  Autotallentimen sisäänkäynnin laite mahdollistaa kätevän ja näkyvän alustan ja mahdollistaa auton omistajan luotettavan ja tarkan ohjaamisen autollesi. Kynnysarvoon kerääntyvä vesi ei pääse myöskään autotalliin, jos sen sisään on asennettu oikein suunniteltu sisäänkäynti.

  Runko-osaa autotallin järjestelystä on enemmän kuin maksaa auton omistajan mukavuus ja hyvä tunnelma sen helppokäyttöisestä ja turvallisesta toiminnasta.