Talon rakentaminen kellariin - kaksi suosittua tekniikkaa

Jokainen ammattirakentaja sanoo, että on tarpeen suunnitella laite kellarille talossa rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Tämä lähestymistapa vähentää merkittävästi kustannuksia ja vähentää työvoimakustannuksia. Yksityisen talon kellari on hyvä, ennen kaikkea, koska sen avulla voit saada ylimääräisiä mittareita, joita voit käyttää harkintasi mukaan.

Talon kellari voidaan rakentaa eri tavoin. Nauhan kellarissa kellari täysin toistaa ensimmäisen kerroksen asettelun. Kellarin korkeus voi olla myös mielivaltainen, mutta on suositeltavaa tehdä se vähintään 180-220 cm. Korkealla katolla kellarista on mahdollista tehdä olohuone, joka ei ominaisuuksiensa mukaan anna ylimmille kerroksille tilaa.

Lisäksi sinun ei pitäisi täysin haudata kellarikerroksen seiniä. Jätä 100-120 cm maanpinnan yläpuolelle ja maan korkeutta voidaan käyttää kellarissa olevien ikkunoiden ja ilmanvaihtojärjestelmän asentamiseen. Jos kellari on haudattu yli 150 cm: n etäisyydellä, huoneen tulvien vaaratilanne kausiluonteisen suuren veden aikana lisääntyy eksponentiaalisesti.

Kellarin rakentaminen olisi toteutettava asiantuntijoiden valvonnassa. Varsinkin jos maanalainen huone on suunniteltu rakennettavaksi jo valmiiksi valmistettuun taloon.

Rakennusmenetelmä kuopan alustavan kaivamisen avulla

Ennen kuin teet kellarin, sinun täytyy kaivaa kaivo, eli reikä, joka ylittää kellarin mitat 30-50 cm: n etäisyydellä kaikista sivuista. Kaivetun kaivon pohjalle on asetettu hiekka- ja sora-alusta, joka koostuu useista peräkkäisistä kerroksista näistä materiaaleista. Lisäksi vahvistettu betonilevy on asennettu. Tämä laatta toimii koko rakennuksen perustana.

Kaivaminen kaivukoneella.

Tämän levyn yläosa on eristettävä kosteuden läpäisevyydestä käyttämällä käärittyjä kateaineita (on suositeltavaa asettaa 2-3 kerrosta luotettavuuden kannalta). Seuraavaksi kattomateriaalin päälle tulisi kaataa uusi betonikerros, joka toimii kellarin seinien pohjana.

Tiilet, vaahtobetonialustat ja muut sopivat rakennusmateriaalit voidaan käyttää seinien rakentamiseen. Se riippuu talosi projektista. Kun seinät ovat valmiit, ne on eristettävä veden ulkopuolelta. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: valssattuja eristeitä, bitumimastoja jne.

Lisäksi kellarin päällekkäisyys on järjestetty. Monoliittinen levy asennetaan yleensä. Tietenkin tässä vaiheessa käytetään muita materiaaleja päällekkäisyydelle (puu, betonipalkit jne.). Lopuksi he täyttävät maan (sora) vapaat ontelot seinien välissä.

On huomattava, että perusperiaatteella on negatiiviset puolet:

 • Rakenne vaatii erikoislaitteiden käyttöä, mikä on usein mahdotonta joillakin kaupungin ulkopuolella sijaitsevilla alueilla.
 • Rakennuksen on tapahduttava riittävän nopeasti, koska on olemassa riskejä, joiden vuoksi louhinnan seinät alkavat murentua tai puristaa, kun prosessi kiristetään.
 • Tiili- ja lohkoseinämiä ei voida kutsua 100-prosenttisesti ilmatiivisiksi, koska risteyspisteissä muodostuu pieniä aukkoja, joiden kautta kosteus tunkeutuu;
 • Tehokkaan vedeneristyskerroksen laite vaatii vakavia rahoituskustannuksia.

Jos valitset tämän tekniikan omakotitalon talon rakentamiseksi talon alle, sinun on otettava huomioon se, että et voi tehdä kaikkea itseäsi - sinun on käytettävä laitteita ja rakennuttajia, mikä johtaa merkittäviin kustannuksiin.

Menetelmä teräsbetoniseinien kaatamiseksi maahan

Tätä tekniikkaa käytettäessä on tarpeen kaivaa kaivannot kellarin seinien kohdalta, jotka ovat osa nauhan perustusta. Niiden syvyys tulisi olla 150-200 metriä ja leveys 40-60 cm. Jos rakennuksen kellari on betoniteräs, niin muotti on asennettava maanpinnan yläpuolelle, jos kellarista on tarkoitus valmistaa muita materiaaleja, eikä muottityökaluja tarvita.

Kaivettuun kaivantoon asetetaan vahvistus, jonka jälkeen kaadetaan sementtilaasti. Tuloksena on seinämä ilman vedenpitävää kerrosta, mutta sen paksuus takaa hygroskooppisuuden vähimmäistason, joten pohjaveden osalta se on vakava este, mutta ei ole ristiriidassa.

Jos valitsit tällaisen kellarilaitteen, se olisi oikein tehdä viemäröintityöt. Tällöin eri lähteistä tulevaa vettä yksinkertaisesti virtaa alas seinät kellarissa menemällä tyhjennyskanaville. Jos betoniseinät pysyvät veden jatkuvassa vaikutuksessa pitkään ja niillä ei ole vesitiiviskerrosta, ne eivät pysty hyödyntämään niitä pitkään.

Kun betoni on asetettu, voidaan jatkaa työtä. Tiloissa, joissa kellarin katto on tarkoitus sijoittaa oikealle paikalleen, on kiinnitettävä muottirakenne, vahvistettava sitä ja asennettava jäykisteitä.

Lisäksi suoritetaan kaivaus tulevasta kellarista sen kellarikerrokseen. Seinien seinät ovat hieman heikentäneet seinät (noin ½ paksuudestaan). Pohjaan asetetaan hiekkalaatikko ja sora, minkä jälkeen suoritetaan kellarin kellarin vahvistaminen ja valu sementtilaastilla.

Järjestelmä kaatamalla betonia kaivamaan vedeneristys.

Yksi tämän teknologian tärkeimmistä haitoista on kaivannon louhinta, sen vahvistamisen ja kaatamisen sementtilaastin toteutus. Asioita ei aina voida asentaa omiin käsiisi, joten on järkevää palkata työntekijöitä tähän tarkoitukseen. Kaikki työ on tehtävä melko nopeasti. Muussa tapauksessa voit tehdä sen itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Kellarin rakentaminen valmiissa talossa

Mökin kellarikerroksessa, joka on aiemmin rakennettu, on melko vaikeaa tehdä omalla kädelläsi. Tällaisten tilojen rakentaminen olisi toteutettava ammattilaisten toimesta. Laitteen kellarissa valmiin talon tapauksessa pitäisi olla jotain motivoivaa, koska se on erittäin kallis tapahtuma. On myös sanottava, että ei ole niin helppoa tehdä kellarista valmiiseen taloon. Jopa monet urakoitsijat väittävät, että "emme tee tätä." Tämä johtuu työn korkeasta työvoimakkuudesta. Muuten, mikään ei ole mahdotonta.

Useimmissa tapauksissa vakiomuotoisen talon rakentamisen kustannukset ovat noin 20 prosenttia koko rahoitusinjektioista. Jos säätiö on rakennettava uudelleen (esimerkiksi pohjakerroksen tekemiseksi), kustannukset nousevat 2-3 kertaa. Siksi on tarpeen ottaa vastuullisin lähestymistapa kellarin rakentamiseen jo valmiiksi taloon. Asiantuntijat tässä tapauksessa suosittelevat tekemään kellarin talon osan alle, eikä koko ensimmäisessä kerroksessa. Taloudellisesti se on kannattavaa. Valittaessa tällaista tekniikkaa, rakenne on erilainen. Kellarin seinät eivät liity talon seinämiin.

Tekniikka voidaan valita seuraavasti: Ensinnäkin maaperä poistetaan 150 cm: n syvyyteen talon yhden huoneen seinämien (esim. Keittiön) reunalta. Tulevan maanalaisen rakenteen lattia ja seinät vahvistetaan asbestisementtiarkkeilla. Vedeneristys asetetaan näille levyille useissa kerroksissa. Lopuksi kaadetaan noin 20 cm: n paksuinen teräsbetonilattia, ja huoneen kehällä on pieni leveys ja lisävahvisteiset betoniseinät.

Ottaen huomioon, että seinien paksuus on pieni, tarvitset laadukkaan vedenpitävyyden. Yleensä jokaisen kellarin rakentaminen olisi toteutettava ottaen huomioon erittäin tehokkaan vedeneristyskerroksen asentaminen, koska maanalaiset tilat ovat alttiimpia kosteudelle (pohjavesi ja sedimenttivesi).

Vaihtoehtoinen laite kellari talon alla.

Ilmanvaihto

Kellojen ilmanvaihto suoritetaan pääsääntöisesti ilmanvaihtokanavien avulla. Ilmanvaihtokanavat on tehty tietystä poikkileikkauksesta tai muista sopivista materiaaleista (aallotukset, muoviputket jne.).

Pakoputki asennetaan kellarin kattoon. Sen yläosan pitäisi mennä talon katolle ja olla niin korkealle kuin mahdollista. Kellarajan pakoputken parantamiseksi on välttämätöntä sijoittaa se lähelle savupiirejä (esim. Kattilan kanava). Sisääntuloputken yläosa voidaan sijoittaa ullakolle, ja alempi - kellarin huoneen lattian alle. Kesäkuukausina ei useinkaan ole riittävästi luonnollista työntövoimaa, joten monet asunnon omistajat asentavat tuuletin savupiippuun.

Ilmanvaihtokanavien lisäksi kellarin ilmastointi voidaan tehdä ilmaventtiileillä, jotka voidaan esittää pieninä ikkunoina kellari seinässä. Suuri kosteus poistuu ilmasta.

Sokean alueen laite

Sokea alue on ensimmäinen este sulatetun ja sadeveden tunkeutumiseen taloon. Jos talon ympärillä ei ole sokea alue, sateiden aikana kosteus vähitellen imeytyy huoneen seinämiin, minkä jälkeen se tunkeutuu kellariin rakennusmateriaalin kapillaareissa. Kosteuden jatkuvan altistumisen vuoksi materiaali alkaa heikentyä nopeasti (varsinkin talvella, kun vesi jäätyy ja laajenee).

Sokean alueen rakentaminen toteutetaan erilaisten materiaalien avulla: monoliittinen betoni, laatat, mukulakivet, tiilet, asfaltti jne. Sen leveys riippuu maaperästä ja rungon pituudesta. Vakioversiossa se on 50-100 cm.

Rakentamaan kellari talon taloon omilla kädillä on melko monimutkainen ja vastuullinen asia. 95%: ssa tapauksista ei ole mahdollista tehdä ilman asiantuntijoiden apua, jotka voivat ammattimaisesti tehdä vesitiiviitä ja eristyskerroksia.

On huomattava, että ei ole suositeltavaa tehdä kellareja jo rakennetuista rakennuksista, koska tämä aiheuttaa suuria rakennuskustannuksia. Lisäksi rakennuksen perustan vaurioitumisriski nousee, varsinkin jos laitealustat tehdään käsin.

Jos päätät rakentaa kaiken itse, saat varmasti tukea. Myös naapurimaiden banalneuvostot, jotka ovat jo tehneet kellareja kodeissaan ja tietävät kaiken vesipöytä- ja maastoominaisuuksista, auttavat. Aina kun mahdollista, kellarin rakentaminen on tehtävä asiantuntijoiden palkkaamisella.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kellarin ja syöttölaitteen rakenteet

Jokaisella, jolla on oma dacha, on enemmän kuin kerran ajateltu rakentavan kellarin hänen sivustollaan. Lämpötila säilyy tasolla, joka on välttämätön vihannesten ja hedelmien varastointiin, minkä vuoksi ne eivät menetä makua, eivät kuivu ja eivät hanki ulkomaisia ​​hajuja. Kellari on välttämätöntä kaikille perheille, joilla on oma takapihallaan ja runsaasti ruokaa.

Laite on kivikellari, jonka pohjavesi on alhainen.

Tyypit kellarit, niiden ominaisuudet

Kellari on melko tilava huone, joka on suunniteltu ruoan varastointiin omalla tontillaan. Se voidaan kaivata puutarha-talon tai kodin talon alle. Se on erittäin helppokäyttöinen ja ei vie paljon tilaa. Sisäänkäynti kellariin voidaan tehdä sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella. On yhtä edullista, että sen yhdistelmässä on kellari-jäätikkö, joka erottuu sen monipuolisuudesta ja takaa korkealaatuisen ruokavaraston paitsi talvella myös kesällä. Rakentamisen monimutkaisuudesta ja korkeista kustannuksista huolimatta tämäntyyppinen kellari on erittäin suosittu maalaistalon omistajien keskuudessa.

Ei vähemmän suosittu ja lukittu varastointi, jaettu kahteen soluun. Ne sijaitsevat viereisten alueiden rajalla. Rakenteen rakentaminen on halvempaa, koska rakennusmateriaalit vähenevät jopa 20-30%. Jos tällainen kellari valmistetaan yhdestä omistajasta, se voi varastoida tuotteita erikseen, mikä täysin poistaa hajujen sekoittumisen. Kellari voidaan tehdä myös kaivannon, maapallon, paalun ja maanalaisen varastoinnin muodossa.

On mahdollista rakentaa sellainen luonnollinen jääkaappi omiin käsiisi, sijoittaa se pihalle, talon tai autotallin alle. Kahden viimeisen vaihtoehdon sisäänkäynti on sisätiloissa, ja avoimeen alueeseen rakennettu kellari on erillinen sisäänkäynti kadulta.

Pohjaveden määritys

Jääkaapin rakentaminen vihannesten varastointiin alkaa pohjaveden määrittämisen pakollisella määrityksellä. Näin vältetään ongelmia ruoan maun säilyttämisessä tulevaisuudessa. Ensin sinun on löydettävä alhaisin paikka paikoilleen ja poraa se kaivo, jonka syvyys ei saa olla alle 2,5 m. Putki haudataan valmiiseen kaivoon. Jos vesi näkyy siinä, se tarkoittaa, että pohjavesi nousee optimaalisen arvon yläpuolelle.

Pohjaveden pinnan määrittäminen tulisi tehdä syksyllä tai keväällä, sillä tämän vuoden aikana on mahdollista saada luotettavin tulos johtuen siitä, että vesi nousee sen enimmäisarvoon tänä aikana.

Pohjaveden esiintymismalli: 1 - ylempi vesi; 2 - interstitiaalinen ei-paine-vesi; 3 - pohjavesi; 4 - sulautettu painevesi; 5 - pintavesi.

Kellarin rakentamisen aloittamisesta on hyödyllistä tutkia maaperän kallistumisaste, joka ilmenee liian märän maaperän jäädyttämisen seurauksena. Jos vesi nousee yli 2,5 m: n ajaksi, hevosvoiman ongelma voidaan ratkaista vedenpoistolaitteella. Tätä varten putki asetetaan maan alle, jotta vettä johdetaan erityisen kaivettuun valuma-ojaan. Veden kulmakerroksen on oltava 5 cm jokaista kymmenmetristä putken leikkausta kohden.

Jos varastosäiliöiden rakennustyö, joka on matalaa ja erittäin märkä, rakennuksen alapuolella on väistämättä vuoraus, joka käyttää hiekkaa ja soraa. Tämä erottaa kellarin vedestä.

On mahdollista määrittää liian kostea alue kasvillisuus, kuten tällaisissa paikoissa mehukas, kirkas ruoho useimmiten kasvaa.

Materiaalit kellarin rakentamiseen

Jos on tarpeen käsitellä pohjaveden pinnan mittaamista rakennustyömaalla syksy-kevätkaudella, varastojen rakentamista on lykättävä kesäksi, jolloin pohjavesi on alimmalla tasolla. Jos haluat tehdä tämän, valitse edullisin ajanjakso, kun ei ole sadetta, joka kykenee täyttämään kuopan vedellä.

Puun kutistuminen leikkaamisen jälkeen.

Kaikki kellarirakennuksessa käytetyt materiaalit ovat korkeassa kosteudessa. Siksi on tärkeää valita ne oikein. Rakentamiseen voidaan käyttää puuta, tiiliä tai betonilaatuja. Jotta vältetään ongelmia, joita tarvitaan säilyttämään sisäilman lämpötila, ei ole suositeltavaa ottaa metallia ja elementtejä siitä. Maaperää voidaan myös käyttää, mutta tässä tapauksessa rakennuksen sisäseinät ovat välttämättä puun peitossa. Sinun on oltava varovainen betoniteräksen kanssa, varsinkin jos aiot varastoida kellariin, vihanneksia ja hedelmiä.

Sopivan materiaalin valinnassa on välttämättä otettava huomioon maaperä. Jotta säilytys olisi kestänyt niin kauan kuin mahdollista, puun valinta olisi suosittava laadukkaille, kuivalle lajeille.

Varastointirakenteissa käytetyt puutuotteet on haluttu järjestys huolellisesti kuivattu, kiillotettu ja käsitelty antiseptisellä aineella.

Kaivaa kuoppaan

Kaivon pitäisi sijaita paikan päällä, mikä takaa täydellisen pohjaveden puuttumisen. Sen syvyyden tulisi olla 2,3 m ja leveys ja pituus 2,5 m. Sen ympärysmitta on 0,5 m suurempi kuin itse kellari, jotta se pystyy tekemään korkealaatuisia seinien vedenpitävyyttä. Tämä edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • hiekka;
 • sora;
 • sementti;
 • lujitustangot 8 mm;
 • lapio tai kaivinkone.

Kellarin klassinen rakentaminen.

 1. Kaivaa kaivo. Tämä voidaan tehdä itsenäisesti tai kaivinkoneen avulla. Tässä vaiheessa tarvitaan välttämättä varovainen laskeutuminen mukavan sisäänkäynnin rakentamiseen kellariin.
 2. Sen pohja on tiiviisti tiivistetty ja peitetty sora-alustalla, jonka korkeus on 30 cm (20 cm hiekka, 10 cm sora). Sora on huolellisesti kaivettu pohjan alta.
 3. 8 mm: n paksuiset vahvikkeet, jotka on asetettu hiekka-sora-tyynyn yli;
 4. Tyyny, jossa on varusteita, kaadetaan betonilla, jonka valmistukseen otetaan kolme kauhoa hiekkaa ja yksi sementtiä M200.

Ennen siirtymistä loppusijoitustilan rakentamisen seuraavaan vaiheeseen on välttämätöntä odottaa betonin kuivumista kokonaan.

Vesieristys

Vedenpitävän kellarin vaihtoehdot.

Asennettaessa paikka juurikasvien varastointiin on tärkeää kiinnittää huomiota vedenpitävyyteen, joten tulevaisuudessa ei tarvitse poistaa muotteja rakennuksen seinistä. Voit tehdä tämän käyttämällä kahdentyyppisiä vedenpitäviä materiaaleja: paineettomia ja paine-eroja. Viimeksi mainittuja käytetään seinien kosteuden suojeluun, kun pohjavesi saavuttaa lattian tason nesteen painepuolelta. Ei-painemateriaaleja käytetään, jos veden taso ei pääse lattian pintaan.

Myymälän seinien ja lattian tulee olla vahvoja ja vedenpitäviä, jotta ne eivät putoaisi kosteuden vaikutuksesta. Jos kellari on tehty tiilestä, se peitetään lisäkerroksella sementtilaastia. Päällysteen lujuuden lisäämiseksi voit käyttää kattotuuletetta, joka asetetaan pakastetulle betonille, jonka jälkeen se päällystetään tervalla. Jos kellarin leveys on suurempi kuin käytetyn vedeneristysmateriaalin leveys, se asetetaan päällekkäin, jolloin yläreunat nousevat seinämiä pitkin ja liimataan niihin.

Rakennuksen suojaamiseksi pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta koko sen ympärillä on viemäröintikerros. Tätä varten viemäröinti on kytketty erityiseen tyhjennyskaivoon, joka olisi sijoitettava rakennuksen lähelle. Viemäröintiä voi ostaa missä tahansa rautakaupassa tai tehdä se itse, käyttäen kiviä, haketta ja rikkoutuneita tiiliä. Viemäröinti tiivistetään tiiviisti ja peitetään savi.

Pohjaveden paineen alentamiseksi muodostuu sokea alue, jolla tarkoitetaan säiliötä, joka siirtää vettä. Sen leveyden on oltava vähintään 2 m. Jos varastointi on suojattu vedenpaineelta, sen vedeneristys suoritetaan lämmitetyllä bitumilla suojakalvon aikaansaamiseksi.

Istutilan ilmanvaihto

Ilmanvaihtokellon vuokaavio.

Jotta tulevaisuudessa sinun ei tarvitse poistaa muotteja seinistä, jotka vaikuttavat haitallisesti elintarvikkeiden turvallisuuteen, sinun on huolehdittava kellarin tuuletuslaitteesta, jonka kattoa voidaan kutsua lauhduttimeksi, sillä talvella kertyy kosteutta höyryä, joka myöhemmin muuttuu pudotuksi. Muotti seinistä johtaa niiden asteittaiseen tuhoamiseen. Tämän välttämiseksi sinun on järjestettävä asianmukaisesti ilmanvaihtojärjestelmä.

Ilmanvaihtojärjestelmän valmistukseen käytetään kahta muoviputkea, joiden halkaisija on 100 mm. Yksi niistä on asennettava arkiston yläosaan ja toinen alareunassa. Kosteus höyry poistetaan ylemmän pullon läpi ja raitis ilma virtaa huoneeseen alemman alta. Tuloputki sijaitsee kellarin takana. Seinän pohjalle tehdään reikä, jotta se saadaan ulos. Kadun puolelta putket suojataan erityisellä sienellä, joka estää saostumisen tunkeutumisen huoneeseen.

Seinät, lattia ja katto kellarista

Taloon kiinnitetty laite-kellari.

Juurikasvien varastoinnin seinillä ei ole ikkunoita, mutta niillä on yksi oviaukko. Seinien korkeuden on oltava 0,5 m suurempi kuin kaivon syvyys. Voit asettaa ne ulos tiilillä erityisellä savea-liuoksella, jonka valmistuksessa hiekkaa välttämättä lisätään, tai roskakiviä lukuun ottamatta kalkkikiveä, joka nopeasti romahtaa hiekka- ja kalkkiastian vaikutuksen alaisena. Seinien paksuuden suhteen voit sijoittaa ne yhteen tai puoli tiiliin riippuen siitä, mihin rakennuksen kattoon tulee.

Varastokerros voidaan valmistaa käyttämällä laajennettua savea, soraa savialtaasta valmistetusta laastista, jota seuraa tiivistys ja vedeneristys tai rikkoutuneet tiilet. Lattia voi olla maadoitettu, jolloin huone pystyy säilyttämään jatkuvan lämpötilan ja säästämään ruokaa vierailta hajuilta.

Myymälän katto on tehty ohutlevyistä, kuivista laastareista ja muista materiaaleista. Tärkeintä on, että he eivät tuota hajua. Kattopinta määrittelee lauta maanpinnan tasolla. Sisäpuolella lauta kastetaan keraa ja se päällystetään kattopyyhkeellä, jonka jälkeen se päällystetään seoksella olki- ja savea. Tämän jälkeen kipsi peitetään kostealla maaperällä sammalla ja ruoholla.

Sisään- ja ulostulolaite

Huoneen sisäänkäynti ei ole vain sisäänkäynti- tai uloskäyntiä vaan myös huoneen tuulettamista, mikä on erittäin tärkeää seinämien muotin käsittelemiseksi, koska holvin sisälämpötilaa säädetään avaamalla ja sulkemalla ovi.

Tikkaiden yläosa, joka on valmistettu betonista ja jokaisen vaiheen myöhempi vahvistaminen, on sijoitettava kaltevaan tasoon ja pääty oven kanssa. Sisääntulojen seinät on vahvistettu ja täytetty betonilla, johon lautojen muotti on ensin asennettu. Oven itse voi olla puusta, josta kaksi riviä lankkua putoaa siististi, jotka myöhemmin peitetään koristeellisella materiaalilla.

Huoneen sisäänkäynti ja uloskäynti voidaan tehdä luukun muodossa. Tämän tekemiseksi metallista tikkaat on hitsattu luukun runkoon ulkopuolelta alhaalta. Tällainen sisäänkäynti on varustettu suljetulla metallikannella, jolla on vahvat ulkoiset ja sisäiset lukot ja lukot. Sisäpulttien valmistukseen voit käyttää leveää, paksua metallikaistaa, joka on kaareva itsenäisesti vyötäröllä, koska myymälätarvikkeet eivät voi tarjota korkealaatuista suojaa. Väärennösten hyökkäyksiltä sivuston omistajien puuttuessa kukaan ei ole vakuutettu. Kannen tulisi olla portaiden seinämien ulkonevat osat niin tiukasti kuin mahdollista, jotta vesi ei pääse sisään. Tätä varten voit myös käyttää vedenpitäviä materiaaleja tai tehdä kansi ulkonevat seinien ulkokehän yli.

Voit rakentaa puutarhaväylän puutarhan polttopuutarhaan. Kestää vähän aikaa, ja muotoilun esteettisyys kasvaa merkittävästi.

Kun katto, seinät, lattia ja sisäänkäynti ovat täysin valmiita, voit hoitaa holvin sisätilojen ja ulkoa. Valitsemalla viimeistelymateriaaleja, sinun tulisi ohjata vain omien mieltymystesi mukaan, ja on muistettava, että dural ja massiivipuuta pidetään parhaimpana. Lisäksi kellari voidaan varustaa termostaatilla ja ulkopuolelta ympäröivään keskikokoisiin marjapusseihin. Puiden istuttaminen tähän tarkoitukseen on mahdotonta, koska niiden juuret voivat tuhota rakennuksen seinät.

Kellarikerros yksityisessä talossa - askel askeleelta ohjeita siitä, miten kellarista omat kädet (75 kuvaa)

Moderni maalaistalo ei voi tehdä ilman kellaria tai kellarissa. Kellari on perinteisesti rakennettu jokaiseen kylätaloon. Se oli erillinen rakenne ja melko muistutti kouru, jossa ruokaa varastoitiin pääasiassa. Nyt nämä tilat ovat laajempia sovelluksia. Tässä on paikka ruokavarastojen säilyttämiseen, teknisiin tiloihin, työpajaan ja luonnollisesti varastotilaan vanhoista asioista.

Jokainen omistaja yrittää muuttaa tämän kodinhoitohuoneen talon kätevimpään osaan. Joskus talon alla oleva tila muuttuu mukavaksi virkistysalueeksi. Ja jos kaikki on tehty käsin, yksityisen talon kellarissa oleva valokuva tulee omistajien ylpeydeksi ja keskustelun kohteeksi suosituimmissa sosiaalisissa verkostoissa.

Yhteenveto artikkelista:

Kuinka tehdä kellarista mukava

Jo ennen rakentamisen aloittamista herää kysymys siitä, miten tehdä kellarista yksityisessä talossa kätevä. Tämä edellyttää merkittäviä rakennuskustannuksia, mutta ajan myötä se maksaa kokonaan.

Talosi saavat lisää tilavia huoneita kodin tarpeisiin ja ruokavarastoihin. On aina parasta suunnitella kaikki etukäteen ja laatia tarkka suunnitelma tilojen sijainnista jo ennen rakentamisen aloittamista.

Sinun täytyy suunnitella kaiken etukäteen

On olemassa erilaisia ​​kellarihakeja. Jopa talon suunnitteluvaiheessa on tarpeen määrittää tarkasti kunkin huoneen numero ja tarkoitus kellarissa. Jos aiot suunnitella kaiken etukäteen, sinun ei tarvitse aloittaa uudelleenkäsittelyä välittömästi rakentamisen jälkeen.

Älä jätä ratkaisuja näihin asioihin myöhemmin. Rakennustöiden päätyttyä se voi olla epäkunnossa sisäänkäynnin kellarissa. Rakennuttajia ei yleensä tarjota jotain. Ja juuri valmistunut rakentaminen on jatkettava.

Mitä voit tehdä itse

Tietenkin talon rakentaminen ja kaikki kellarit voidaan luottaa vain asiantuntijoille. Ammattilaiset tarjoavat aina erilaisia ​​kerrostaloja yksityiseen kotiin ja tietenkin ottavat huomioon toiveesi.

Kellarikerroksen on oltava suunniteltu asianmukaisesti ja turvallisesti, jotta talon itsensä aikana ei ole ongelmia. Tämä on yksi työvoimavaltaisimmista rakennustöistä. Tässä on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat siihen, miten talo käyttäytyy monien vuosien ajan rakentamisen jälkeen.

Virheet voivat johtaa siihen, että talo voi aiheuttaa halkeamia, jos kellarialue ja lattiat rakennetaan väärin ja ottamatta huomioon kaikki maaperän ominaisuudet, joilla talo on.

Rakennustöiden jälkeen voit tehdä tilojen viimeistelyn ja rakentamattomien lisäosioiden rakentamisen. Kaikkien tukirakenteiden tärkeimpien töiden tulisi suorittaa vain korkeasti koulutetut ammattilaiset.

Miten tehdä maaliin

Omakotitalon voi tehdä omalla kädellä. Yleensä nämä ovat tavallisia maalaustöitä, joita kukin meistä voi tehdä. Älä tuota tapettia ja monikerrospinnoitteita. Kosteus voi kerääntyä kellarikerrokseen ja tällainen sisustus ei ole kestävää ja luotettavaa. On mahdotonta tuottaa maalaustöitä.

Mutta seinät ja lattia tilaa varastointiin vihannekset on parasta viimeistellä puuta. Edullinen mänty on hieno. Muista tehdä ylimääräinen tuuletus kotiin kasvimyymälässä. Tämä säästää kotitekoisia omenoita ja perunoita kevääseen saakka.

Ilmanvaihto yli kaiken

Ilmanvaihto on aina erityisen kiinnostunut. Kosteustaso tässä on yleensä korkeampi. Tuuletus yksityisen talon kellarissa voi olla luonnollista tai pakotettua. Luonnollinen on, kun ilmaa vaihdetaan luonnollisesti. Erilaisten kapasiteettien pakotetuissa sähköpuhaltimissa.

Kellarissa on parempi käyttää molempia järjestelmiä samanaikaisesti ja kytkeä pakotettu ilmanvaihto tarvittaessa.

On olemassa automaattisia säätöjärjestelmiä, kun huoneiden ilmastointi tapahtuu lämpötilan, kaasun pilaantumisen ja ilman kosteuden muuttuvien muuttujien mukaan. On huomattava, että läheisyys maaperään voi johtaa haitallisten kaasujen kertymiseen kellariin, mikä vain hyvä ilmanvaihto auttaa eroon.

Kortin esteettömyys

Tärkeä tekijä on kellarin sisäänkäynti. On parasta tehdä se lähemmäs talon pääsisäänkäyntiä, esimerkiksi kuistilla. Ei ole harvinaista, että suuret tavarat tuodaan kellariin. Siksi sisäänkäynnin pitäisi olla helposti saatavilla.

Jos haluat mennä alas kellariin suoraan talon, keittiön tai yhteisen käytävän asuntosektorilta, sinun on erikseen harkittava, miten järjestetään sisäänkäynti kellariin. Se ei saisi erota yhteisistä sisätiloista. Oven kellari tässä tapauksessa on koristeellinen.

Lisävarotoimenpiteet

Älä unohda, että itse talon kestävyys riippuu kellarin turvallisuudesta. Kosteus ja ikuiset tahrat seinillä johtavat säätiön asteittaiseen tuhoamiseen. Seinien säilyttämistä on seurattava jatkuvasti ja estettävä mahdolliset vauriot.

Sinun ei pidä muuttaa laiturin kellarikerroksia. Heillä on suuri kuorma. Sen vuoksi päätös päästä häiritsevän seinän purkamiseen suuremmalle tilalle voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin.

Mitä voi käyttää kellarissa?

Yleensä kaikki lämmityslaitteet ja vesihuolto on asennettu tähän. Ei ole välttämätöntä sijoittaa pääohjauslaitteisto kellariin. Hätätilanteessa kellari voi tulvata, ja sitten koko talo jää ilman valoa määräämättömäksi ajaksi. Se on ihanteellinen paikka vihannesten ja pitkäaikaisten varastointituotteiden varastointiin.

Jos tila sallii, on ihanteellinen paikka altaalle. Biljardihuone, virkistysalue, suosikki baari, jossa voit viettää aikaa ystävien kanssa, on myös kätevästi talon alareunassa.

Kuinka pitää lämpimänä

Erityistä huomiota ja kosteutta tulisi antaa lämpötilan kellarissa. On toivottavaa säilyttää positiivinen vakiolämpötila koko vuoden ajan. Emme voi sallia talven jäätymisen talvella ja liiallista lämmitystä - kesällä. Yksityisen talon kellarin lämmittäminen on suositeltavaa tehdä.

Rakennusvaiheessa kaikki työskentely säätiön ja vastaavasti kellarin tilojen kanssa on suoritettava alueesi lämpötilanvaihteluiden mukaan. Kellariseinien täydellistä jäädyttämistä ei voida hyväksyä. Tämä ongelma ratkaistaan ​​pienillä lämmityslaitteilla, jotka ylläpitävät haluttua lämpötilaa.

Kesällä lämpötilan tasapaino säilyy ilmanvaihdossa. On parasta toimittaa ohjauslaitteita, jotka antavat jatkuvan halutun lämpötilan.

Kaivaminen kellarista yksin ei ole hyvä idea.

Jos taloa ei alun perin rakennettu kellariin, ja päätitte kaivaa sen talon alle, on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä. Joka tapauksessa se ei voi missään tapauksessa tehdä sitä itse.

Kaikki asiantuntijat eivät ota kaivamaan reikää rakennettuun taloon. Pienikin virheen kustannus voi olla talon perustuksen tai tuhoutumisen vääristyminen. Tiilitalon heinässä voi olla halkeamia.

Jos talo on puinen, se tietenkään ei murtaudu, mutta se voi uppoutua toiselle puolelle epäasianmukaisesti tehtyjen maanrakennustöiden takia. Restaurointityö on erittäin kallista.

Asuinrakennuksen kellarikerroksen rakentaminen kuuluu kaikkein monimutkaisempaan työhön. Tässä on otettava huomioon monet tekijät ja tehtävä kaikki tarvittavat tarkat laskelmat. Kaivauksen tekeminen kuormitetun säätiön läheisyydessä liioittelematta voi johtua koruista.

Sisäänkäynti kellariin: rakennustyypit ja materiaalit

Monet suunnittelijat ja rakennusvaiheessa olevat kehittäjät kaipaavat joitain tärkeitä vivahteita, jotka kärsivät suurista muutoksista ja parannuksista. Siksi on syytä päättää etukäteen, onko talossasi sisäänkäynti talon kellarista tai se on mahdollista vain kadulta.

Tämä rakennus vaatii paljon enemmän tilaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä.

Kuvassa - sisäänkäynnin kellariin. Sen pitäisi olla riittävän tilava, jotta olisi mukavaa kuljettaa jopa suuria esineitä.

Ominaisuudet, jotka saapuvat kellariin kotona

Ennen kuin alat etsiä kellarihallin tietyn hankkeen ja aloittaa suunnittelutyön, kerää kaikki tiedot huomioon kaikki tekijät:

 • Rakennetyyppi, sen monimutkaisuus ja arvioidut rahoituskustannukset, jotkut portaat ovat erittäin houkuttelevia, mutta niiden kustannukset ovat hyvin korkeat.
 • Kellarin koko ei ole järkevää rakentaa suurta rakennetta, jos huoneen pinta-ala on pieni.
 • Kellarin portaikon tila on yksi tärkeimmistä tekijöistä, portaikon tyyppi riippuu tästä. Jotkut rakenteet vaativat suurta aluetta.
 • Sijaitsee kellarikerroksessa suuria kohteita. Jos näin on, sisäänkäynnin pitäisi olla kätevä kuljettaa niitä.
 • Kellarin käyttötaajuus. Jos menet siellä kerran kuukaudessa, voit lahjoittaa mukavuuden, mutta säästää tilaa ja rahaa rakentamiseen.

Rakennetyyppien valinta

Osa rakenteista

Sisäänkäynti talon kellariin voi olla melkein mitä tahansa kokoonpanoa. Kaikki riippuu kellarin koosta ja vapaasta tilasta, joka varataan kellarin sisäänkäynnille.

Marching design - yleisimpiä, se on helppo tehdä omalla kädelläsi. Mutta sivuston läsnäolo pidentää merkittävästi muotoa, joten useimmiten sillä on L-muotoinen tai U-muotoinen kokoonpano, joten paljon vähemmän tilaa tarvitaan.

On huomattava, että tällaisella rakenteella on sen edut: portaiden lento on hellävaraista, on kätevää käydä heille. Jos suuret kohteet siirretään, foorumin läsnäolo antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua ja hengittää.

Jos kellarin sisäänkäynti suljetaan luukulla, pidä mielessä, että kansi on suuri, jos portaikkoaukko on järjestetty, se on myös melko suuri.

Kuten suunnitelmasta voidaan nähdä, tällaiselle tikkaalle tarvitaan vähintään 3 * 3 metrin tila.

Toinen vaihtoehto on kierreportaikko. Tämän tyyppisellä on yksi suuri etu - tämä malli vie minimaalisen tilaa. Mutta on myös haittoja: korkeat portaiden korkeudet ja pienet tilat - tällaisella tikkaalla ei ole suurikokoisia esineitä.

Lisäksi malli on melko monimutkainen, sitä on vaikea tehdä itse, sinun on palkattava asiantuntijoita, ja tällaisten teosten hinta on melko korkea.

Valmistusmateriaali

Tässä on useita vaihtoehtoja, useimmiten valinta riippuu tietyn portaikon suunnittelun erityispiirteistä:

 • Puu on suosituin vaihtoehto, koska valtava valikoima tekstuureja ja hintaluokkia. Materiaalia on helppo käsitellä, lakkojen ja kyllästämisen avulla rakentaminen on helppoa järjestää ympäröivän ympäristön mukaisesti. Puusta voi suorittaa lähes kaikki projektit.

Puu on erinomainen materiaali portaiden valmistukseen

 • Betoni on materiaali, joka on erittäin kestävä ja luotettava. Nämä portaat ovat erittäin kestäviä, mutta materiaalilla on erittäin suuri paino, mikä lisää rakenteen kuormitusta. Yksi vaihtoehdoista - valmiita konkreettisia marsseja, mutta ne on asennettava kellarin rakentamisen aikana.
 • Tikkaat metallista poikkeavat suurimmalla kestävyydellä pienellä painolla. Metallikehys voidaan myös tehdä itse, tärkeintä on, että sinulla on ohjeet, joissa on kaikki tarvittavat mitat ja piirustukset.

Vihje!
Kaikki metallirakenteet on välttämättä päällystetty erityisillä emaloilla, joilla on korroosionkestävät ominaisuudet.
Tämän suojan ansiosta metallituotteiden käyttöikä voi olla vuosisatojen ajan.

Sisäänkäynti kadulta - tärkeimmät ominaisuudet

Tämä vaihtoehto on hyvä tapauksiin, joissa kellarissa käytetään hyvin harvoin. Lisäksi joskus talossa ei yksinkertaisesti ole paikkaan pääsyä, ja vaihtoehtona on käytettävä laitetta, joka saapuu kellariin kadulta. Jos haluat syöttää alemman tason usein, se sijaitsee lähellä talon sisäänkäyntiä, joskus jopa samassa paikassa.

Tärkein asia, joka olisi annettava tässä tapauksessa:

 • Rakenteen sijainti on paljon tärkeämpää kuin ensimmäisellä silmäyksellä. Suunnittelussa esiintyvät puutteet voivat johtaa tilanteeseen, joka on samanlainen kuin kuvassa - ikkuna on liian lähellä, ja kellarin sisäänkäynnin alapuolella oleva vaunu on tehtävä joko liian pienellä kaltevuudella tai ikkunan aukon osittaisella sulkemisella, joka ei näytä kovin houkuttelevalta.

Siksi he käyttävät virheitä suunnittelussa - sinun on päätettävä, mikä on tärkeämpää - ikkuna tai visiiri

 • Tikkaiden kokoonpanon pitäisi päästä etukäteen. Tämä voi olla joko lennon keskipisteen tyyppi, lempeä ja mukava tai äkillisempi vaihtoehto.
 • Järjestelmä, joka suojaa portaita saostuksesta ja kosteudesta, se voi olla sekä kansi että katos. Seuraavassa tarkastellaan tätä näkökohtaa tarkemmin.

Tärkeimmät kadun sisäänkäynnit

Kaksi päätyyppiä voidaan erottaa tässä: pienikokoinen sisäänkäynti, joka on suojattu erikoiskannella ja täydellinen sisäänkäynti portaiden kanssa.

Pienikokoisen kadun sisäänkäynnin yksityiskohtainen asettelu

Kuten kuviosta voidaan nähdä, järjestelmä on melko yksinkertainen, mutta kätevä:

 • Sisäänkäynti on suojattu erikoiskannella, joka asennetaan kaltevuuteen, joka mahdollistaa luotettavan suojauksen kosteudelta.
 • Kellari suljetaan ovesta, joka pitää lämpöä hyvin kellarissa.
 • Luukkujärjestelmän ansiosta se on turvallinen.

Haittoihin kuuluvat seuraavat vivahteet:

 • Portaat ovat pääsääntöisesti erittäin jyrkät, muuten luukun koko on valtava.
 • On kohtuutonta kuljettaa suuria raskaita esineitä tällaisen sisäänkäynnin läpi.

Toinen, yleisempää ja kätevämpää tyyppiä - täydellinen sisäänkäynti portaiden kanssa, joka sijaitsee yleensä seinän varrella. Järjestelmä on melko yksinkertainen, ja tärkein vivahde, joka on suunniteltava etukäteen, on saostumisen sisäänpääsyn suojaaminen.

Tarkastele tätä kysymystä tarkemmin:

 • Suihkulähteen sisäänkäynnin yläosa - yleisin järjestelmä. Se on halpa ja yksinkertainen muotoilu - kaksi tai useampia telineitä ja runko puuta tai metalli on tarpeen. Polykarbonaatin myötä piikkien laite tuli huomattavasti yksinkertaisemmaksi.
 • Kuomu on suurempi rakenne, joka voi sulkea paitsi itse sisäänkäynnin, myös sen ympärillä olevan tilan. Tämän ansiosta voit jopa tehdä jotain lehtimajaa, pöydän ja tuoleja. Polykarbonaatti voi tehdä puoliympyrän katoksen maahan.

Tällainen katos suojaa luotettavasti pahalta säältä

Vihje!
Keskeinen mielenkiintoinen muunnos on suljettu polykarbonaattirakenne, jota voidaan käyttää myös kasvihuoneessa.

johtopäätös

Kumpi tahansa vaihtoehdosta valitset kotiisi, tärkeintä on, että sisäänkäynti on kätevä ja mahdollisimman lähellä toimintaolosuhteita. Jotta ymmärtäisit kysymyksen vieläkin paremmin, katsele videota tässä artikkelissa. Ja joka tapauksessa - onko sisäänkäynnin kellarista kadulta tai pieni luukku talossa, suunnittelun on oltava vahva ja turvallinen.

Istuin talon alla omiin käsiinsä

Oma kellari on hyödyllinen lähes kaikissa yksityisissä talouksissa. Kellarissa voit tallentaa vihanneksia, säilykkeitä ja muita asioita. Samaan aikaan tällainen varastointi on mahdollisimman kätevä ja laadukas. kellari on maanalainen eikä käytä hyödyllistä tilaa asuintiloissa, ja kellarissa vallitsevat lämpötilaolosuhteet tarjoavat mahdollisimman monien elintarvikkeiden varastoinnin.

Istuin talon alla omiin käsiinsä

Kellari voidaan varustaa sekä rakennuksen rakennusvaiheessa että jo valmiina yksityisessä rakennuksessa. Toisessa tapauksessa työtä monimutkaistaa se, että sinun täytyy kaivaa reikä kellarin alla käsin ja ottaa itsenäisesti maan ulos huoneesta. Muussa tapauksessa kellojärjestelyn järjestely molemmissa tilanteissa ei käytännössä eroa.

Istuin talon alla omiin käsiinsä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Mitä sinun tarvitsee tietää ennen töiden aloittamista?

Talon alakerran kellarin on oltava vähintään 150 - 180 cm syvä. Alimmalla syvyydellä kellarin lämpötila ylittää +8 astetta, mikä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta vihannesten olosuhteisiin ja säilyvyyteen.

Miten säilytetään vihannekset kellarissa

Ennen kuin aloitat, sinun on asetettava pohjaveden läpikulun syvyys erityisesti alueellesi. Tämä on helpointa tehdä talon perustamisen vaiheessa, koska geodeettinen tutkimus sisältyy pakollisten valmistelutoimien luetteloon.

Jos talo on jo rakennettu, mutta olet juuri päättänyt harjoittaa henkilökohtaisen kellarisi järjestelyä, sinun on määritettävä pohjaveden läpikulku.

Tämä voidaan tehdä seuraavien menetelmien mukaisesti:

 • kaivaa 250 cm: n syvennys ja noudata sen tilaa useiden päivien ajan veden täyttämisen suhteen;
 • määritä veden syvyys viereisten tonttien kaivoissa.

Voit myös ottaa yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen, joka harjoittaa porauskaivoja.

Pohjaveden tarkastamisessa on käsiteltävä kevättulvien tai pitkäkestoisten syksyn sateiden aikana. Näiden aikojen aikana pohjavesivarastot nousevat enimmäistasolleen.

Jos pohjavesi on lähempänä maapinta-aluetta kuin 100 cm, on vältettävä rakentamasta maanalaista kellarihuonetta, mieluummin perämoottoriin muulla sopivalla paikalla.

Jos pohjaveden taso on 100-150 cm: n etäisyydellä, voit yrittää vähentää sitä käyttämällä viemäröintijärjestelmää, joka kulkee pitkin rakennuksen kehää tulevan kellarikerroksen alapuolella. Tässä tapauksessa vedenpitävät kellari seinät on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Ihanteellisesti maanalainen kellari on syvyys 200-230 cm. Tällaisilla indikaattoreilla syvyys maanalaisessa huoneessa liikkuu mukavasti, ja ilman lämpötila on noin + 4-5 astetta, mikä on paras indikaattori säilykeherkkujen pitkäaikaiselle varastoinnille jne.

Ennen kellarin järjestelyn aloittamista sinun on valittava sopivat rakennusmateriaalit. Huoneen seinät voidaan asentaa betonista, luonnonkivestä, betonilohkosta, keraamisista tiilistä. On parempi olla käyttämättä silikaatti- ja hiekkalaatuja.

Määritä paras tapa tulla kellariin. Yksinkertaisin vaihtoehto on järjestää luukku huoneen kenttään asentamalla tikkaat laskeutumiseen kellariin. Jos mahdollista, laskeutuminen voidaan tehdä täysimittaisista betonivaiheista - se on kätevämpää. Kalteva kaivanto laskeutumisen järjestämiseen olisi annettava kaivauksen louhinnassa.

Walkthrough Cellar Guide

Asuntorakenne talon alle

Itsenäinen järjestely kellarista talon alle suoritetaan useissa yksinkertaisissa vaiheissa. Täytä jokainen peräkkäin.

Piirustus ja rakentaminen yksinkertaisin kellari talon alla

Video - Istuin talon alla

Ensimmäinen vaihe - mittojen määrittäminen

Aloita tunnistamalla sopivimmat soluosuudet. Taloon kuuluvan kellarialueen on yleensä oltava vähintään 5-8 m2. Samankaltaisilla mitoilla voidaan sijoittaa hyllyjä pankkien säilyttämiseen ja eri juurikasveihin. Jäljelle jää, ohjaa heidän pyyntönsä.

Kuopan koon on oltava vähintään 60 cm suurempi kuin kummankin puolen kellarin koko. Noin 30 cm tästä varastosta menee seiniin. Loput paikoista täytetään vedeneristysmateriaalilla ja savealla.

Video - kellarin rakentaminen

Toinen vaihe - maanrakennus

Aloita kuopan kaivaaminen. Jos taloa juuri rakennetaan, käytä erikoislaitteita. Jos kyseessä on kellarin järjestely valmiissa talossa, täytyy kaivaa käsin. Jotta kuopan sivuseinät eivät pääse putoamaan, vahvista ne väliaikaisilla tuilla esim. Vanerilla tai levyillä.

Tee kuopan syvyys niin, että sen pohja on noin 30 cm alemmalla pohjalla tulevan kellarin alla talon alla.

Kolmas vaihe - säätiö

Täytä kuopan pohja monivaiheinen sora. Täytä täyttö ja laske vahvistusverkko siihen. Kaada betonia. Anna potille 2-5 päivää alkuperäisen kuivauksen jälkeen. Tämän jälkeen voit jatkaa tulevan kellarin seinämien järjestelyä.

Vaihe neljä - Seinät

On parempi, jos kellarin seinät on tehty kiinteästä betonista. Jotta parannat kastelun kosteuden kestävyyttä liuokseen, sinun on lisättävä erityinen seos, jotta saadaan aikaan tunkeutuva kosteuseristys.

Oikean kellarin lattian kaavio

Asenna betoniseinien kaatopaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä levyjä, tikkuja, tasoituksia ja kynsiä. On parempi, että muottipaneelit suunnitellaan - niitä on helpompi purkaa tulevaisuudessa. Muottien leveys on noin 30 cm. Tulevien seinien varrella on kaksi lujittavaa tankoa, joiden seinien liitokset ovat nivelet. Käytä pehmeää johtoa yhdistämään tangot.

Aseta muottipesän asennusvaiheessa paikkoja ilmanvaihtoputkien sijoittamiseen.

Kaada betoni muottipesään. Parasta on valmistaa valmiita betonia valmiiksi, koska itsenäinen valmistelu tarvittavan määrän ratkaisua kestää hyvin kauan.

Istuinlattiat

Kun kaatatte useita paikkoja, lävistät betonin metallisella sauvalla ylimääräisen ilman poistamiseksi materiaalista. Liuos kuivuu noin viikossa ja vielä 3-4 viikkoa tarvitaan kovettumiseen.

Anna seinän kuivua ja purkaa muotti.

Video - Vinkkejä kellarin rakentamiseen

Viides vaihe - vedeneristys

Jatkakaa kellarin ulkoseinään. Tämän parhaiten sopivan bitumimastin. Levitä 3-4 kerrosta vedeneristysmateriaalia kellari seinien ulkopuolelle telalla ja aseta sitten kerros katemateriaalia mastille. Anna eristys kuivua ja peittää seinien ympärillä olevat maapallon tai tehdä savi linna.

Lattian ja seinien vedeneristys

Jos kellarissa on vaara, savi linna on tehtävä epäonnistumatta. Sekoita savea, puhdista hiekkaa ja vettä, kunnes saat homogeenisen massan, joka muistuttaa saviä. Täytä kuoppa tuloksena olevan massan ja tampin kanssa huolellisesti.

Vedenpitävän kellarin kaavio

Sisällä sekä kellarin seinät että lattia ovat vesitiiviitä. On suositeltavaa kaataa lattia kuumalla bitumilla ja liittää sen päälle kattopyyhkeellä. Seinien eristämiseksi voit käyttää polymeerivalmisteita tai läpäistävään vedenpitävyyteen. Toinen vaihtoehto on parempi.

Lattian valmistuksessa on muistettava tarvittava pinnan 1-2 asteen kulmakerroin teknisen kuopan suunnassa. Kiinnostuksen vuoksi kellari pysyy kuivana sateisen ja tulva-kauden aikana.

Pohjakerroksen suunnitelma

Kuudes vaihe - Viimeistely

Viimeistelyvaiheessa sinun on tehtävä portaat, luukku ja ilmanvaihto.

Jos päätät päästä yksinkertaisen puuportaan kanssa, esitä raaka-aineet antiseptisellä aineella. Aseta tikkaat rinteelle, jossa on kätevää päästä alas ja kiivetä.

Aseta talon maanalainen kellari

Piirustus monimutkaisista konkreettisista portaista, jotka johtavat kellariin

Luukun kannen on oltava taitettava. Loput tässä vaiheessa ohjataan mieltymyksesi mukaan.

Video - Tuuletus kellarissa

Aseta tuuletusputket reikiin, jotka olet tehnyt valmistellessasi seiniä betonin kaatamiseksi. Poistoaukon on oltava kellarin yläpuolella kellarin yläpuolella, syöttöaukon tulisi olla käytännöllisesti katsoen lähellä lattiaa vastakkaisessa seinässä. Ota ilmakanavat ulos. Käytä tuuletusreikien suojaverkkoja (mesh).

Kellarin ilmanvaihtojärjestelmä

Kattoon sovitettu järjestys riippuu siitä, syntyykö kellari talon rakennusvaiheessa vai onko se ratkaistu jo valmiiksi rakennetussa rakennuksessa. Useimmissa tapauksissa kellarin katto on tavallinen lattialaatta, jossa on valmiiksi valmistettu aukko luukkuun. Tällaisen päällekkäisyyden järjestely riippuu, kuten jo todettiin, olosuhteista, joissa kellari on luotu talon alle, joten ohjatessasi tietyn tapauksen ehtoja.

Tällä talonrakennuksen rakentaminen omalla kädellä talon alla on valmis. Asenna suunnitellut telineet ja hyllyt, ja voit aloittaa omalla kellarillasi.

Miten tehdä kellarissa rakennetussa talossa omia käsiäsi

Ei ole tarpeen kertoa, kuinka tärkeä ja välttämätön talon sopiva kellari on niille, jotka kasvavat vihanneksia omilla käsillään ja pitävät strategisen tarjontaa hillo- ja suolakurkkua. Rationaalisin ja kätevin ratkaisu on rakentaa kellari talon alle rakennustöissä, mutta tämä ei aina toimi suunnitellulla tavalla. Useimmiten yksityinen talo ostetaan valmiina, ja kysymys siitä, miten kellari tehdään, on ratkaistava monissa viikoissa tai kuukausissa, jolloin talon uudistaminen on liian myöhäistä.

Mikä erottaa talon alle rakennetun kellarin pihan vaihtoehdosta

Pieni ero kellarin sijaintiin tarjoaa konkreettisia etuja:

 • Merkittävä alue pihalla säästyy, mikä ei aina riitä yksityisessä talossa;
 • Se on kätevämpää käyttää kelloa, riittää avaamaan luukku, saada ja laittaa täsmälleen mitä tarvitset pöydälle, eikä vetää vuoristoalueiden säilyttämistä ja kiloa vihanneksia keittiöön;
 • Talvella ei tarvitse mennä pihalle ja painaa varastoa.

Muussa tapauksessa talon alla oleva kellari aiheuttaa enemmän ongelmia kuin edut, joiden joukossa heikennettyjen vihannesten tuoksu ja soodaavat lattiat voidaan pitää kaikkein viattomimpina. Halu panna liian suuri tai syvä kellari olisi tarpeeton tai yrittää mukauttaa osa kellarista varastointiin.

Tärkeimmät tavat laittaa kellari sisään rakennettuun taloon

Monista suosituksista siitä, kuinka rakennettu talo rakennetaan ja varustetaan asianmukaisesti, voit ehdottomasti suositella seuraavia vaihtoehtoja:

 1. Maanalaisten säiliöiden taitettava muotoilu korkean lujuuden omaavien lasikuitupaneelien pohjalta;
 2. Samalla tavoin voit laittaa modulaarisen version kellarista, joka perustuu lasikuituun tai polypropeenikuoppaan;
 3. Helpoin tapa on sijoittaa varastointi jo rakennetun talon alle säädettävien muottien, teräsvahvistuksen ja betonivalun avulla;
 4. Vaikeinta on rakentaa kellari talon alle omiin käsiinsä vanhalla tavalla vanhentuneella tavalla - laatia laatikko rakennetun talon alle luonnonkivestä, tiilestä tai klinkkerilohkosta.

Miten varustaa kellarin rakennettu talo

Jokin näistä vaihtoehdoista on aloitettava rakennuksen raskaimmalla ja likaisimmalla osalla - kaivamalla reikä tai kaivo. Aluksi sinun on suoritettava yksityiskohtainen tiedustelu ja tutkittava ala-kentän tila. Jos laatikko ja rakennettu talon pohja mahdollistavat, voit yrittää järjestää reiän siten, että kellarin sisäänkäynti on keittiössä tai käytävällä, mutta ei olohuoneissa tai salissa.

Missä panna sisäänkäynnin rakennettuun kellariin

Tällaisissa tapauksissa on usein välttämätöntä tehdä kompromisseja. Maanalaisen varaston tärkeimmät tilat olisi sijoitettava talon suurimman huoneen alle, esimerkiksi hallin tai ruokasalin alla, ja sisäänkäynti rakennetaan erillisellä "perävaunulla" avustavan huoneen sivulta.

Miksi niin vaikeaa? Se on hyvin yksinkertainen:

 1. Mikä tahansa kellari on kosteaa ja hajuja, jotka on poistettava huoneesta ylimääräisen rakenteen avulla.
 2. Sisäänkäynti maanalaiseen varastoon, joka sijaitsee poissa olohuoneista, eliminoi tarpeen puuttua kotiin aina kun tarvitset tai laitat jotain siellä;
 3. Lisäksi sisäänkäynti on yksinkertaisesti välttämätöntä, koska talon sisäpuolella olevan kellarin rakentaminen kestää paljon aikaa, mikä liittyy suuren määrän rakennusaineiden ja lian siirtämiseen.

Muuten sinun täytyy laittaa "ikkuna" betoniin ja vahvistaa kattoa massiivisilla kanavilla. Tämä on melko kovaa työtä, joka vaatii hyvää rakennemekaniikan tuntemusta rakennuksessa, ennen kuin päätät tällaisista muutoksista, ota yhteyttä asiantuntijoihin.

Jos päätät jälleen rakentaa ja suunnitella pienen ilmatilan suojan hiljattain rakennettuun taloon, kohdista välittömästi konkreettiset työt kaksinkertaisella turvamarginaalilla. On melko vaikeaa laskea tarkasti, kuinka asennettu kellari heikentää perustan rakennetussa talossa, joten kaikki tuet ja seinät on asennettava mahdollisimman turvallisella tekijällä.

Laitoimme betonikellarin laatikon rakennetun talon alle

Ennen työn aloittamista sinun on poistettava lattia paikasta, jossa aiot laittaa sisäänkäynnin kellariin. On välttämätöntä poistaa ainakin yhdet metriä leveät levyt, vahvistaa tukkia poikittaisella palkilla siten, että lattialautojen puuttuessa loppu lattiasta ei putoa rakennusmateriaalien painon alle.

Tarvittaessa kaivataan sisäänkäyntiä kellariin pystyasennossa, kuten kaivon rakentamisessa. Helpoin tapa sijoittaa sisääntulo on neliö tai suorakulmainen, koko 60x70 cm. Jokainen puoli metriä läpäisevää seinää on tarpeen vahvistaa levyjen pakkaamista laudalla tai puuta, joka on asennettu reikien kulmiin. Kaivettaessa sinun on jatkuvasti pidettävä "korvasi auki", jotta se ei pääse vesistöön, viemäriputkeen, sähkökaapeliin tai muuhun vakavaan häiriöön.

Kun olet syventynyt tulevan varaston lattian arvioituun tasoon, on tarpeellista asettaa kuoppaan veden läsnäolo, jossa pystytään arvioimaan kellarin tulevaisuus rakennetun talon alle - rakentaa edelleen tai täyttää kaivettu kaivo. Kaivossa on tarpeen haudata metallisäiliö, jossa on aukkoja seinissä ja laita tyhjennyspumppu. Jotta kellari ei vaivannut kosteutta, rakentamisen aikana voit käyttää videoissa esitettyjä vinkkejä:

Koska louhinnan, lattian, seinien ja katon kaivausta on vahvistettava epäpuhtauksilta. Konkreettisen talon pääpohjan säräytymisen, heikkenemisen ja heikentymisen estämiseksi kellarin seinien ei tulisi olla lähempänä 120-150 cm: n lähelle olevaa betonipohjaa.

Seuraavaksi teemme tyhjennysputkien sijoittamisen ja soran polttamisen, asetamme geotekstriilin kankaan ja kaada se hiekkakerrokseen. Koko "kakku" on täynnä ja yhdenmukaistettu horisonttiin. Sitten asetamme vahvistuksen ja täytämme lattian betonilla, sitä paksumpi on parempi.

Kahden viikon päästä voit aloittaa seinien asettamisen. On parasta laittaa valmiiden betonilohkojen seinät, koko 20x20x40 cm täynnä graniittisekoitusta. Tällainen kellari kestää helposti kaikki paineet tai seinien turvotus, ja lohkojen käsittely on melko vaikeaa. Vaihtoehtoisesti seinät voidaan valaa tarjotussa muottipesässä. Tämä menetelmä on työläämpi, sinun on asetettava vesitiivis kerros, raudoituksen runko ja sisäpuoliset tukijalat, jotka pitävät rakennettujen muottien kaarevasta sisäänpäin. Seinien ja lattian järjestelyyn liittyvien töiden järjestys on videossa:

Kellarikatto valmistetaan tavallisesti yhteen seinämien kanssa. Suuri syvyyteen rakennettujen huoneiden osalta katto vahvistetaan vahvistetuilla betonipinnoilla. Matalalle kellareille puun katto on eristetty vaahtomuovilla, kaksinkertainen vedeneristyskalvo asetetaan ja se on ommeltu muovipaneelilla.

Tiilestä tai klinkkerilohkosta rakennettuihin varastoihin menestynein ratkaisu on asettaa tiilen tai kiven kiilan kattoholvi.

Vaativuoren työn tekeminen vaatii yksilöllisen valinnan ja materiaalin asettelun, joten on harvinaista, että omistaja saattaa asettaa tiiliholkkia omilla käsillään. Yleensä kattovaihtoa tilataan, jos kellari tai kellari valmistetaan tiettyyn käyttötarkoitukseen - viiniä, kasvavia sieniä tai kypsyneitä juustoja varastointiin.

Pieni versio kellarista keittiössä tai ruokasalissa

Et välttämättä tarvita massiivista betonilaatikkoa, ja varastojen varastointiin voi tehdä pienen muovikotelon. Jos konkreettinen huone voidaan rakentaa kuukaudeksi, muovikoukku voidaan asettaa vain muutamassa päivässä. Ja tällaisessa myymälässä voi säilyttää säilytysastioiden ja vihannesten varastoa useiden viikkojen ajan, suurin osa varastoista tai kellarista varastoiduista tarvikkeista, jotka on rakennettu pihalle tai autotallin vapaalle pinnalle.

johtopäätös

Kaikki kalliot, joissa on jo rakennettu ja asennettu talon kellari, voidaan suorittaa vain sillä edellytyksellä, että maaperällä, jolla varastointi on tarkoitus laittaa, on riittävä kapasiteettikyky. Lisäksi päätettäessä, kuinka rakentaa kellari, sinun on harkittava, että rakennettu betonilaatikko ei saa peittää maanalaisia ​​avaimia ja vesiputouksia. Muussa tapauksessa talon raskaan vedenpitävyyden ansiosta kosteus säilyy jatkuvasti, eikä sitä voi poistaa ilmanvaihdolla.