Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.

Hiontaa betonilattia omiin käsiisi

Varmista ennen pintamaalin levittämistä, että betonin pinta on tasainen. Ennen impregnoinnin, huuhtelun, lakkojen tai maalien käsittelyä on tavallista kiillottaa betonilattia. Toimiva lähestymistapa pystyy tarjoamaan betonin luotettavan tarttumisen polymeeripinnoitteeseen. Tietyt vaiheet tarttuvat helposti betonilattian hiontaan itse.

sisältö:

Lattian hionnan tarkoitus

Konkreettiset lattiat, joita modernin tekniikan avulla kiillotetaan viimeisten vuosikymmenien aikana, ovat luottavaisesti korvannut tavalliset lattiapäällysteet. Laadukas hiomamateriaalilattia tekee mahtavasta ja erittäin käytännöllisestä - se ei vaadi huomattavia kustannuksia huoltamaan hänestä, ei ole tarvetta tehdä mitään sisustussuunnittelua kunnostustöitä, joka soveltuu ulkokäyttöön tarkoitettuihin kohteisiin; koska se on vedenpitävä, kestää aggressiivisia kemiallisia vaikutuksia, intensiivistä kävijäliikennettä ja raskaiden laitteiden liikkeitä.

Betonialustat ovat laajalti käytössä kaupoissa ja supermarketeissa, toimistorakennuksissa, asuintiloissa, varastoissa ja tiloissa, liikekeskuksissa, kahviloissa ja ravintoloissa, hotelleissa, teattereissa, salongeissa, oppilaitoksissa ja lääketieteellisissä laitoksissa. Kotona konkreettisia alueita tehdään pihan rakennusten edessä, autotallissa, kellareissa, kesämökissä ja ankkuripaikoissa.

Betonilattian hionta on eräänlainen rakennuskäsittely, joka on tarpeen vanhan päällysteen poistamiseksi, tasoittamalla betonilattian pohja ja kipsityyppisen kivilohkareunan ennen vahvistavien impregnointien, suojaavien lakkojen, koristeellisten ohutkerrosten maalien ja itsetasaava polymeeripinnoitteiden levittämistä. Betonilattian esikyllästys suoritetaan kolmantena viidentenä päivänä betonilattian pohjan valumisen jälkeen. Lopullinen hionta suoritetaan vasta lattiapäällysteen pinnan lopullisen kovettumisen jälkeen.

Jos betoni on uusi, niin se vaatii poistettavan kalkkimaisen maidon, joka muodostuu kaatamisen aikana laastin erottamisen aikana. Jos se on vanha, sen ylä- ja vaurioituneet kerrokset on poistettava. Myös hiominen auttaa poistamaan kaikki kontaminaatiot tasoittamaan epämuodostuneita alueita, joilla on halkeamia, siruja, epäsäännöllisyyksiä, aaltoiluja, lovia ja paikallisluonteisia silmukoita. Molempien tapausten jauhamisen jälkeen yläkerroksen tuore ja lisääntynyt tarttuvuus.

Myös hiomalla betonilattiaa käytetään kiillottamalla tai levittämällä pinnoitetta, joka vaatii pohjan ihanteellisen tilan. Laatoissa on irtotavaran valmistelutöitä, joihin kuuluu hionta. Tällöin poistetaan ylempi herkkä kerros, epäsäännöllisyydet ja pintavirheet poistetaan. Jauhatusprosessia tarvitaan myös palaamaan kuluneet betonilattiat, kun ylempi tuhoutunut kerros poistetaan. Jos et jyritä lattiaa, se menettää voimaa.

Lisäksi kiillottamaton betoni imee kosteutta. Nolla-lämpötilassa vesi kiteytyy ja tilavuus kasvaa, ja tämä voi tuhota materiaalin, joka on erityisen huono ensimmäisille kerroksille. Muista, että hionta ei korjaa lattian vaakasuuntaista suuntaa, vaan se tulisi tehdä kaatamisen aikana. Se ei selviydy betonipäällysteen tai laattojen aaltopisaroista, koska hiomakone siirtyy tiiviisti pinnalle ja toistaa täsmälleen profiilinsa. Tämä voidaan välttää vain lattian täyttöprosessissa.

Tyypit betonihiontaa

Betonin hionta voidaan suorittaa märällä ja kuivalla, riippuen siitä betonilattian hiomisesta, mutta laitteisto on aina sama. Tämä voidaan selittää sillä, että hiontatyökalun täytyy selviytyä betonista ja kiveistä.

Betonin märkäjauhatusta käytetään pääasiassa lian hiontaan mosaiikki- tai marmoripurkamateriaalilla. Tämän tyyppinen hionta vaatii työstettävien hankausosien käyttöä, minkä seurauksena muodostuu käytännössä täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin ulkonäkö.

Betonin pinnalle on parempi käyttää kuivaa hiontaohjelmaa. On huomattava, että kuivahionta vaatii paljon enemmän aikaa kuin märkä. Sen aikana ilmenee paljon pölyä, mutta se on parempi kuin märkä sementtiliete, joka peittää voimakkaasti silmät. Siksi työn näkyvyys on paras ja päällikkö voi heti korjata virheensä. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita. Märkäihion aikana käytetään vesipumppuja.

Hiomalaitteet ja -työkalut

Työkalut hiomiseen löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmat valmistajat ovat Amerikka ja Eurooppa. Kotimaisten työkalujen osalta markkinoilla ei ole vielä arvokkaita vaihtoehtoja. Tänään tuotetaan erityisiä hiomakoneita ja tavallisia kotitaloustyökaluja.

Tarpeetonta sanoa, että ammattilaislaitteet ovat laadultaan parempia? Siinä on planeettapyörästöjärjestelmä - suuri levy, jossa kiinteät apupyörät, jotka liikkuvat yhdestä suunnasta ja joihin timanttisuuttimet on kiinnitetty. Pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan. Tämän monimutkaisen timanttimallin ansiosta betonilattia on erittäin tasainen ja sileä.

Ammattimainen betonilattian hiomakoneilla on säädettävä nopeus, ne voivat myös säätää märkätehon vesihuoltoa, kerätä pölyä ja lietettä. Mitä raskaampi koneen paino, sitä paremmin kiillotus tapahtuu. Tällaisten mallien hinta on erittäin korkea, mutta myös edullisia vaihtoehtoja.

Voit käyttää myös hiomanauhaa. Tämä vaikeuttaa työtäsi, mutta kodin korjaamista varten ei ole järkevää ostaa kallista autoa. Lisäksi jauhatus jauhaminen tehdään hyvin vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jos haluat hiomata betonihiomakone, tarvitset kaksi suutinta, hiomalaikka tai timanttikulho.

Mitä suurempi ympyrä, sitä suurempi on Bulgarian kuormitus. Tätä työkalua on käsiteltävä erittäin huolellisesti, sillä ympyrä voi pudota henkilön tai muun kohteen päälle. Mitä kiillotukseen, se on suunniteltu luomaan sileä ja kaunis pinta. Kiillotusaine on melko kompakti ja helppokäyttöinen.

Hiomamateriaali

Jos haluat saada laadukkaita tuloksia, älä kiirehdi asioita. Voit hiomata mitä tahansa betonia, tärkein asia on tulos, joka riippuu tuotemerkistä, päällysteen ikästä ja täyteaineista. Kerros voi olla korkeintaan kolme senttimetriä, halkeamien ja kaivojen läsnäolo on sallittua, mutta erojen ero ei saa ylittää viittä millimetriä.

Materiaalin valitsemiseksi betonipinnoille on tarpeen ottaa huomioon huoneen tarkoitus, joka vaikuttaa betonilattian hiontaan. M150: stä M300: een merkitty betoni soveltuu tuotantopisteelle, autotallille, pienille varastolle ja kadulle. Tämä materiaali on erittäin luotettava ja sillä on hyvät ominaisuudet tulevaisuuden hiontaan.

Jos lattia on kestävämpi, voit käyttää materiaalia, joka on merkitty enemmän kuin M300. Optimaalinen täyte betonilaastille jauhamiseen on murskattua kiviä, jossa on pieniä jakeita ja metamorfisia kiviä. Jos tulevaisuudessa haluat tehdä kiillotustöitä, voit käyttää murskattua graniittia tai marmorisiruja, jotka luovat alkuperäisen pinnan.

Hieno hionta on paras hionta. Erittäin helposti käsitelty materiaali, jossa on marmoripaloja, ja vaikein sedimenttinen sora ja graniitti. Ei ole toivottavaa käyttää korkeaa täyteaineen tiheyttä hiomiselle, mutta liian pieni tiheys voi heikentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Huomioi huolellisesti alustava vaihe. Valmistelutyössä on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Jos vanhoja pinnoitteita levitettiin vanhaan betonipintaan, yritä selvittää, kuinka vaikea päästä eroon niistä. Vanhan kerroksen poistamisen jälkeen voi muodostua syviä naarmuja tai uria. Yleensä ne puhdistetaan pitkällä hionnalla, joten rahoituskustannukset voivat nousta.
 2. Muista tarkistaa koneen tasaisuus. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmen metrin viivoitinta. Jos löydät kuoppia, kuoppia tai kaivoja, sinun on lisättävä timanttien määrää.
 3. Huomioi muodonmuutos kutistuvat saumat ja tarkista halkeamat huolellisesti. Jos ne ovat, on välttämätöntä suorittaa pakollinen sulkemistyö ja ongelmaluokkien lisääminen.
 4. Betonimassan ja alapuolisen kerroksen voimakkuuden määrittämiseksi on välttämätöntä napata koko alue. Jos löydät sivuston, jolla ei ole voimakkuutta, sinun on siirrettävä lattia.
 5. Tarkista jännite, koska tämä on erittäin tärkeä askel. Työskentely laitteen kanssa vaatii vakaan työjännitteen ja virran.
 6. Rakennustandardien mukaan on mahdotonta sallia liitosten esiintymistä betonissa, sekä halkeamia jalustan ja pinnoitteen pinnan välillä.
 7. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi on välttämätöntä käsitellä pieni alue hiomakoneella.

Betonipinnan valmistelu

Ennen betonilattian hiontaa sinun on varmistettava, ettei sen ylemmässä kerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa, joka voi vahingoittaa hiomakoneen planeettamekanismia. Jos betonilattiassa on vielä metallia, leikkaa se käsin hiomalla.

Ensin sinun on poistettava kaikki kaatumat uudella betonipinnalla ja tuhottava vanha pinnoite. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä. Voit myös käyttää erityistä hiontatyökalua. Kokeneet asiantuntijat neuvovat käyttämään timanttilevyjä, joiden raekoko on 25-30. Ne auttavat poistamaan liikaa sementtiä betonin pinnalta. Jos hiekkaa vain ensimmäistä kerrosta, voit käyttää 40-karkeaa levyä.

Seuraavaksi sinun on poistettava erilaisia ​​vikoja - halkeamia, vyöryä, kutistusleikkauksia jne. Voit tehdä tämän käyttämällä epoksihartsia, joka täyttää täydellisesti epäsäännöllisyydet. Se on sovellettava siten, että hiomakone pystyy helposti läpäisemään virheitä ja ei tarttumaan. Pehmeät betonilautaset ovat kiillotettuja kovemmin ja näyttävät kiiltävämmältä. Mutta he tarvitsevat lisää timanttityökaluja.

Hionta betonilattiaan

Hiomistyö tehdään parin viikon kuluttua siitä, kun lasitus on kuivunut. Tänä aikana päällyste on voimaa ja on valmis jatkokäyttöön. Tunnetaan, että betonin koostumus sisältää soraa, graniittia, marmoria, kalkkikiveä jne. Jos aloitat hiomisen pinnalle, joka ei ole kuivunut loppuun, laite yksinkertaisesti repimään romukuvioita timanttileikkauksilla. Manuaalisesti et voi hioa valmistelematonta lattiaa.

Nyt voit jatkaa konkreettisen lattian varsinaista hiontaa omilla kädillä timanttikiekkoilla, joiden raekoko on 40. On tarpeen käsitellä lattiaa kovetin - erityinen seos, joka reagoi kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideaine ilmestyy betonin pinnalle sulkemalla huokoset ja tekemällä betoni paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi kosteudelle.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda erittäin vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa suuria kuormia. Tämä vaihe on lopullinen ja pinta ei tarvitse ylimääräistä hoitoa. Mutta jos haluat saavuttaa täydellisen tasaisuuden ja kiiltävän loiston, voit käyttää kiillotusta timanteilla, joiden raekoko on 1500-3000.

Työstön jälkeen voit asentaa jalustan ja suorittaa pintakäsittelyn. Pinta on kiiltävä, joten voit käyttää polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten rullien ja harjojen avulla välittömästi hionnan jälkeen pölystä puhdistetulla pinnalla. Lattia on yleensä lakattu useammassa kerroksessa.

Kuoppien hionta

Pitkäaikaisessa käytössä päällysteeseen voi muodostua erilaisia ​​muodonmuutoksia. Usein ne johtuvat siitä, että teknologiaa ei noudateta, kun lattialle asetetaan lattia, sillä asianmukaisesti lattialla on erittäin suuri lujuus. Jos löydät kuopan tai halkeaman, korjaa se heti hiomalla.

Kun on löydetty kuoppalevy, on välttämätöntä leikata lattian vaurioitunut osa (suorakulmion muotoisena) vähintään kaksikymmentä millimetrin syvyyteen timanttilevyllä. Sen jälkeen sinun täytyy poistaa tontti itse tai käyttää lyöntiä. Tuloksena oleva ontelo tulisi vapauttaa pölystä tavanomaisella pölynimurilla tai hiekkapuhalluslaitteella, sitten käsitellä se pohjamaalilla ja täyttää se erityisellä yhdisteellä, joka suljetaan lastalla.

Seuraavaksi sinun on kohdistettava kuvaaja käyttämällä rautatietä tai sääntöä. Kun korjausseos kovettuu, sinun on puhdistettava se ja poistettava kaikki epäsäännöllisyydet. Jos vauriot ovat liian syviä, seosta tulee levittää kerroksittain useissa vaiheissa. Pienen halkeaman muodostuessa voit laajentaa sitä kymmenen senttimetrin syvyyteen käyttäen timanttisylinteriä.

Sitten alue vapautetaan myös pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään korjausseoksella. Kvartsihiekka on ihanteellinen täyteaineena. Kun seos on kulunut, on tarpeen asettaa toinen kerros. Korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen tehdään myös hionta.

Jos halkeama on liian syvä, on käytettävä hieman erilaista tekniikkaa. Sinun on leikattava halkeama vähintään 50 millimetrin syvyydelle timanttilevyllä. Särön molemmilla puolilla kanavat leikataan vahingoittuneen betonin poistamiseksi. Vyöhyke on syvennettävä ja pölyistä. Lisäksi kaikki edellä mainittu työ tehdään.

Kiillotusbetonilattiat auttavat sinua poistamaan pieniä vikoja, tasoittamaan kuoppia ja avoimia huokosia. Jos tiedät, kuinka paljon se maksaa betonilattiaan, niin ymmärrätte, että sinun on parasta tehdä kaikkea itseäsi. Samalla noudata kaikkia teknisiä vaatimuksia, kun teet hiomamateriaalia betonilattialle hyvän kulutuskestävyyden ja lattianpäällysteen erinomaisten koristeellisten ominaisuuksien varmistamiseksi. Tämä kerros ei vaadi usein korjauksia ja on erittäin kätevä käyttää.

Kuinka jauhaa kunnolla?

Lattian hionta on yksi tyypillinen käsittely betoni-, itsetasaava- ja puupinnoille, joiden avulla voit poistaa vanhan tai vahingoittuneen suojapinnoitteen ja tasoittaa lattian ennen viimeistelyä. Lisäksi tämän prosessin avulla voit poistaa erilaisia ​​epäpuhtauksia ja vikoja, kuten halkeamia ja siruja. Myös hionta tekee betonipinnasta vähemmän hygroskooppista ja siksi rouhinta.

Hiomamenetelmät

Toimenpide toteutetaan kahdella tavalla:

 1. Märkä. Tällöin lattian hiomiseen omilla käsillä käytetään erityisiä hankaavia komponentteja, jotka sopivat hyvin mosaiikki- tai marmoripinnoitteisiin.
 2. Kuiva. Tätä menetelmää käytetään kaikkiin klassisiin pintoihin, kuten betoniin, puuhun ja kipsiin. Haittapuolena on, että työn aikana syntyy valtava määrä pölyä, joten sinun on jatkuvasti keskeytettävä niin, että hänellä on aikaa asettua.
Kuivahiontaa varten on suositeltavaa käyttää pölynimurilla varustettuja koneita.

Hiomalaitteet

Tämä tekniikka on jaettu kahteen ryhmään:

 • Professional. Se on kone, jossa on suuret kiekot hioma-aineella. Työvälinekappaleiden liike tapahtuu eri suuntiin, jolloin jälkikäteen saadaan täydellisesti kiillotettu pinta. Lisäksi laitteissa on pölynkeräimet ja järjestelmä työosien pyörimisnopeuden ja käsittelyn voimakkuuden säätämiseksi. Suurin haitta on kustannus. Myös vuokrauslaitteiden tapauksessa talousarvio voi olla hyvin suuri.
 • Pienet kodinkoneet. Suosituin on bulgarialainen. Tämän työkalun kanssa tarvitaan hiomalaikka. Jos kiillotus on tarpeen, on suositeltavaa ostaa erikoiskone. Se on edullista, ja työskenteleminen sen kanssa on hyvin yksinkertaista.

Lattian hiontatekniikka

Betonialusta

Tämä prosessi voidaan suorittaa välittömästi materiaalin asettamisen jälkeen, jos käytetään puolikuivaa tasoitusmenetelmää tai jonkin aikaa käytön aloittamisen jälkeen.

Valmistelutyöt

 1. Kaikki huonekalut ja muut kalusteet on poistettava tiloista, pinnan on oltava täysin tyhjä. Jalkalistat on myös poistettava. Sen jälkeen sinun on purettava vanha koristeellinen pinnoite: laminaattilattia, parketti, kartonki, maali, laatta ja paljon muuta. Näihin tarkoituksiin voit käyttää mitä tahansa työkalua, kuten lyöntiä.

Vanha betonipinta vaatii usein lisäkorjausta.

 • Arvioi lasin ehto. Jos siinä on liian paljon vikoja tai ne ovat suuria, niin hionta ei auta, sinun on vaihdettava pinnoite. Pienet halkeamat voidaan tiivistää epoksi-tiivisteellä, ja jos betonista tai silmäkokoonpanosta tulee kiinni betonista, leikkaa ne leikkuupyörällä varustetulla hiomakoneella. Muutoin nämä elementit voivat vahingoittaa hiomalaitteita.
 • Tarkista vaakasuora kattavuus. Merkittäviä pudotuksia ei voida korjata hiomalla lattiaa, tässä tapauksessa on parempi käyttää itsestään tasaavia seoksia.

  Lattian kiillotuksen tai korjauksen tarve voidaan näyttää vain tarkistamalla lattian kaarevuuden taso

 • Välittömästi ennen käynnistystä on suositeltavaa tarkastaa verkon jännite, jotta koneet toimisivat kunnolla. Sen on oltava stabiili.

  suorittamalla hionta

  1. Ensinnäkin lattiapäällysteen yläkerros poistetaan, minkä jälkeen täyteaineen jyvät altistuvat, noin 5-7 mm paksuus poistetaan. Näihin tarkoituksiin on välttämätöntä käyttää hiomamateriaaleja, joiden raekoko on 30-40 yksikköä. Hiontaprosessissa saattaa esiintyä kuorinta-alueita, ne on poistettava ja suljettava sitten sementti-hiekkalaastilla.
  2. Tämän jälkeen pinnoite kyllästetään erikoisella vahvistuskoostumuksella, mikä lisää lattian mekaanista lujuutta. Tätä varten on välttämätöntä päällystää leveät nauhat pinnalla ja jakaa se telalla. On tärkeää tasaisesti venyttää ratkaisu niin, että jäljellä ei ole kuivia alueita. On suositeltavaa levittää 2-3 kerrosta kyllästystä ja antaa sen kuivua.

  Erityisiä vahvistavia impregnointeja käytettäessä betonin käsittelyn laatu kasvaa merkittävästi

 • Viimeisessä vaiheessa sinun on käytettävä laitetta uudelleen betonilattian hiomiseen, mutta tässä tapauksessa materiaalin hankauskyvyn tulisi olla 100-400 yksikköä. Tuloksena on sileä pinnoite, jolla on luonteeltaan briljai- nen lujuus.
 • Jos lasin viimeistely ei ole päättynyt, voit kiillottaa sen. Näihin tarkoituksiin käytetään materiaaleja, joiden raekoko on enintään 3000 yksikköä. Tuloksena on täysin vedenpitävä pinnoite. Kaikkien edellä mainittujen menettelyjen jälkeen pinta on käsiteltävä polyuretaanilakkakerroksella, joka voidaan levittää välittömästi työn loppuunsaattamisen jälkeen. Voit tehdä tämän käyttämällä harjoja tai rullia.

  Lattian korjaus hiomalla

  Lattian pitkittyneen käytön tai epätyypillisen levitystekniikan seurauksena saattaa ilmetä halkeamia tai viiltoja. Tässä tapauksessa virheiden poistamiseksi voit käyttää hiomanauhaa. Jos päällysteessä on paljon matalia halkeamia, koko alue on yksinkertaisesti hiottu hiomalaikan avulla. Jos on suuria kuoppalevyjä, toimi seuraavasti:

  • Asenna leikkauslevy hiomakoneeseen ja leikkaa 4 riviä pitkin reunan reunaa pienellä sisennyksellä. Huuhtele tuloksena oleva suorakaide rei'ittimellä.
  • Asenna hiomapyörän hiomakoneeseen ja hienota ura. Poista kivet ja pöly.
  • Levitä 2-3 kerrosta syvälle läpäisevää pohjamaalia.
  • Peitä ontelo sementti-hiekkalaastilla, jos se on syvä.
  • Hiomaan kulmat hankaavalla pyörällä, jos kovaa pintaa ei tarvita.
  Vakavia porausreikiä leikataan kokonaan, minkä jälkeen kapea kuori vahvistetaan ja täytetään uudella ratkaisulla.

  Halkeaman tapauksessa toimintasarja on hieman erilainen:

  • Vedä halki 5 cm kumpaan suuntaan ja käytä asianmukaista merkintää.
  • Asenna kiven leikkaava pyörä renkaaseen ja leikkaa vahingoittunut alue merkitsemällä. Poista betonipartikkelit ja pöly.
  • Päätä ja täytä kvartsihiekkakorjauskoostumuksella.
  • Sen jälkeen kun materiaali on polymeroitu hiomaan hiomalla.
  Betoniteräksen halkeamien korjaamiseksi on parempi käyttää erityisiä polymeeripohjaisia ​​yhdisteitä.

  Itsetasaava lattia

  Tässä tilanteessa et käytä laitteita betonipintojen hiomiseen, on parempi käyttää puun koneita.

  Joten lattiamyllyn käsittely on seuraava:

  1. Käytetään merkintöjä, jotka merkitsevät hoitoa tarvitsevien alueiden rajoja.
  2. Kuplat ja muut vähäiset viat poistetaan hiomapyörällä.
  3. Suuret kuppilat eliminoidaan samalla tavoin kuin betonipinnoille suuret virheet. Sitten ontelot on täytettävä polymeeripakkauksella ja sen jälkeen, kun se kuivuu, tekemään kiillotusta.

  Varoitus! Älä anna veden joutua pintaan hionnan aikana, koska kone tukkeutuu. On myös tärkeää jauhaa vikoja kokonaan eikä yrittää pelastaa ja poistaa vain ylätasoa.

  Usein itsetasaava itsetasaava levitysmateriaali vaatii enemmän kiillotusta kuin kiillotusta

  Puupäällystys

  Puu on erinomainen materiaali elävien tilojen viimeistelyyn. Mutta niin, että puukuidut eivät pääse ulos eri suuntiin, ja piirustus oli selkeämpi, on tarpeen työskennellä hiomakoneella.

  koulutus

  Valmistelutyöt eivät käytännössä eroa betonityön ensimmäisestä vaiheesta. Vain puun tapauksessa saatat joutua poistamaan märät levyt ja kyllästämään materiaali erityisellä yhdisteellä. Tarkista myös kaikki kiinnikkeet: jos ne työntyvät, sinun on hukutettava ne lattialle.

  Ennen hiekoittamista epäluotettavat levyt muuttuvat tai vahvistuvat kiiloilla ja pienet halkeamat asetetaan

  Puun kanssa työskentelevät seuraavat työkalut:

  • Bulgaria. On parempi käyttää sitä kadulla, koska suuri määrä pölyä. On myös tärkeää työskennellä matalilla kierroksilla, jotta puuta ei poltettaisi kitkan avulla.
  • Hihnakone. Mobiili yhdistyvät hankaavalla nauhalla. Laite siirtyy automaattisesti eteenpäin ja operaattori siirtää sen takaisin. Etuna on automaatio, haittapuolena on suuri kustannus.
  • Eksentrinen kone. Tämä laite pyörii kiekkoa tiukalle tasolle, mutta kiertoradalle. Jalostuksen jälkeen saadaan täysin sileä pinnoite. Haittana on suuttimien suuri kustannus.
  • Laite on rummun tyyppi. Tämä tekniikka kuuluu ammattilaisten luokkaan, sitä käytetään suurilla rakennuskohteilla. Käyttö kodin tarpeisiin ei ole sopiva.
  Työkalu valitaan työalueen ja tarvittavan pintakäsittelyn mukaan.

  Työn suoritus

  1. Ensimmäinen on karkea hionta. Tätä varten sinun on asennettava työkaluun levy tai paperiarkki, jossa on merkintä P 36 tai P 40. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää materiaaleja, joiden raekoko on 20-22. Hiekkaa sitten pinnoite kahteen kulkuun.
  2. Tuotteet, joiden hieno osa on 60-80 yksikköä, on asennettu ja kulkevat jälleen pinnan yli kahdesti.
  3. Viimeinen vaihe on P 120 -elementtien merkintä.
  Kulmissa ja muissa vaikeasti tavoitettavissa paikoissa konehionta on ongelmallinen, joten työtä tehdään käsin

  Johtopäätöksenä on tarpeen käyttää suojaavaa pinnoitetta, jota varten käytetään lakkaa, käytetään öljyä tai vahaa. Useimmiten se on ensimmäinen vaihtoehto, jota käytetään. Yleensä kaksi kerrosta riittää, mutta huoneissa, joissa on suuri jalkakulutus, on parempi soveltaa 5-7 kerrosta. Pinta käsitellään telalla tai harjalla.

  Lattian hionta - yksi helpoimmista korjaukseen liittyvistä prosesseista. Kaikki voidaan tehdä itsenäisesti, unohtamatta yksittäisen suojan keinoja ja noudattaa edellä mainittuja suosituksia.