Kuinka oppia hiomaan paikan päällä?

Hionta on paikallaan, kun kone on paikallaan ja käyttöakselin pyörät kääntyvät.

Tämä tehdään hyvin yksinkertaisesti. Käsijarrun kiristäminen: se estää yleensä ei-pyörät ja moottorin pyörät pyörivät vapaasti. Takapyörän ajoneuvoon täytyy painaa kaasua ja painaa hieman jarrua. Jarrujärjestelmä ensin kiinnittää etupaneelit vastaavasti, etupyörät ovat lukittuja ja takapyörät pyörivät. Ja sinä olet pimeä ja nopea kumipää.

Kuinka oppia hiomaan paikan päällä?

Hionta on paikallaan, kun kone on paikallaan ja käyttöakselin pyörät kääntyvät.

Tämä tehdään hyvin yksinkertaisesti. Käsijarrun kiristäminen: se estää yleensä ei-pyörät ja moottorin pyörät pyörivät vapaasti. Takapyörän ajoneuvoon täytyy painaa kaasua ja painaa hieman jarrua. Jarrujärjestelmä ensin kiinnittää etupaneelit vastaavasti, etupyörät ovat lukittuja ja takapyörät pyörivät. Ja sinä olet pimeä ja nopea kumipää.

Helppokäyttöisen manuaalisen hionnan hienouspiirteet

Mitkä ovat manuaalisen hionnan edut?

Vaikka puun hionta manuaalisesti vaatii runsaasti työtä, sen sijaan on useita tärkeitä etuja: vähemmän aggressiivinen käsittely, parempi prosessin hallinta ja korkealaatuinen pintakäsittely vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa - kulmissa, tasaisissa mutkissa ja muissa helpotuksissa.

Manuaalinen tekniikka on välttämätön viimeistelypinnoitteiden välikerroksen hiomiselle, koska se tarjoaa kaikkein herkän työn ja eliminoi mahdollisen päällysteen pyyhkimisen riskin. Kun käytät samaa hioma-ainetta, käsinhionta varmistaa paremman pinnan kuin hionta hiomalla, hiomalla tai poralla.

Tietoja hiomapölyistä ja tekemisestä itse

Hiomapaneelit (hionta) - välttämätön työkalu puusepäntyön arsenaaliin. Nämä yksinkertaiset laitteet varmistavat höyrypaperin yhtenäisen kosketuksen käsitellyn pinnan kanssa, mikä lisää työnopeutta ja laatua. Tällaisten tyynyjen avulla voit parantaa huomattavasti hiomisen laatua, pidentää hioma-aineen käyttöikää ja välttää korjaamattomia vikoja urien ja pyöristettyjen päiden muodossa.

Tällaisen hiontatyökalun hankkimiseksi ei tarvita ylimääräistä rahaa. Ei ole vaikeaa tehdä omia käsiään tiheästä vaahdosta tai puupalkeista. Katso galleristasi muutamia yksinkertaisia ​​hiontaprojekteja.

Kuinka valita hiekkapaperille puun kanssa työskentely?

On olemassa joitain ominaisuuksia, jotka on luokiteltu hiekkapaperiksi. Mutta tärkein ja merkittävin parametri, jota tulisi ohjata valittaessa ihoa, on hiukkasjyvien koko - ns. grit-indeksi. Puuvalmistuksessa käytetään erityisiä tehtäviä tietyntyyppisen viljan valinnassa.

TAULUKKO: PUHALLE TYÖPAIKAN VALINTA

Pehmeiden kivien loppuhionta

Harjoitus osoittaa, että päällikkö tarvitsee viisi erilaista hankausainetta perustoimintojen suorittamiseen:

 • P150; P180; R240 (puun prosessointi ennen viimeistelyn levittämistä);
 • P280; P400 (viimeistelypinnoitteiden välikerros ja lopullinen kiillotus).

Kaikki hiomapaperin valinnassa on lukemassa tässä artikkelissa.

Kuiva tai märkä hionta?

Viimeistelypäällystysten välihiontaan - tahrat, lakat, polyuretaani jne. Perinteisesti käytetään kahta tekniikkaa - kuiva tai märkä.

Kuiva hiominen lisää hioma-aineen tehokkuutta ja mahdollistaa työmäärän paremman hallinnan, mikä on erityisen tärkeää herkkien pinnoitteiden välihionnan aikana. Tämän tekniikan haitta on ihon nopea tukkeutuminen. Osittain tämä ongelma kompensoi hiekkapaperia, jolla on tukkeutumisen estävä stearaattipäällyste.

Kostuttimena käytetään puutuotteiden märkäjauhatusta, mineraaliöljyä, valkoista alkoholia tai tavallista saippuaa. Hiominen tämän tekniikan kanssa karsitaan paljon hitaammin, ja sen vuoksi kestää kauemmin. Mutta vaahtomuovista ja hiutaleista muodostettu mash, huomattavasti vaikeuttaa hionnantoprosessia. Pinta on jatkuvasti pyyhittävä ja seurattava huolellisesti hiomisen tulosta.

Kuinka jauhata puu?

Hiomustekniikka. Puuta kiillotetaan aktiivisilla liikkeillä pitkin kuituja tai pienellä kulmalla, mutta ilman tarpeetonta painetta alustalle. Liikkeen on oltava mahdollisimman kevyt, toisen tai kolmannen hiukkasmaisen hiekkapaperin alhaisella tai ei lainkaan painetta.

Pinnan esikäsittely viimeistelyyn. Puun valmistelu päällystysnauhan (lakat, öljy, tahra, polyuretaani jne.) Levittämiseen alkaa työskennellä P120- tai P150-hioma-aineella (riippumat- tomuuksien luonteesta riippuen). Tämän jälkeen mene jyviin P180 ja viimeistele työ hankaavalla R240: lla.

Väliahiontapäällyste. Kun viimeistelypäällyste levitetään kerroksittain, suoritetaan jokaisen kerroksen välihionta hienorakeisella P280-hiomapaperilla. Kiillotuksen viimeistelyyn on käytettävä P400-hiomapaperia. Irrottaaksesi pienimmän karheuden kiiltävä pinta hiomahiutaleella P600.

Vaatimus pinnoitteiden viimeistelyyn hiomiseen. Mattapintaiset pinnoitteet eivät ole niin vaativia hiomisen laadun kannalta kiiltävänä. Samaan aikaan tumma tahra paljastaa kaikki epäterveen kiillotuksen puutteet.

Hionta kehon korjauksessa

Artikkelin sisältö:

Tervetuloa blogiin kuzov.info!

Tänään käsittelemme teurastuksen aiheuttavaa kehon korjausta.

Hionta on yksi ajanhenkisistä ja yksitoikkoisista prosessista kehon korjauksessa. Hyvin leikattuna pinnalle on säilytettävä vain ohut kerroksen kitti, ja sen tasaamiseksi saattaa olla tarpeen käyttää sitä useita kertoja. Näin ollen 90% kiteestä, jonka laitat kehoon, poistetaan käsittelemällä hankaavilla materiaaleilla. Kittien tasoituksen lisäksi jauhamista tarvitaan maaperän ja maalauksen käsittelyyn maalauksen valmisteluun sekä maalauksen jälkeen ennen kiillotusta.

Et voi koskaan rakastaa hiomisprosessia, mutta on aivan realistista olla suvaitsevainen ja vastuullinen. Ilman kunnollista hiontaa suoritettu työ ei voi olla korkealaatuista.

Käytä suojavarusteita, kuten hengityssuojainta ja käsineitä sekä ajoissa, tyhjennä tähteet tölkitilasta ja tuuleta huone. Hiontahiukkaset voivat kerääntyä keuhkoihin ja aiheuttaa taudin. Vaikka pöly ei näytä, kun työskentelet pienen alueen kanssa, tämä ei ole totta. Sammuta työpajan valo pimeässä hionnan jälkeen ja loistava taskulamppu. Valon säteissä on näkyvissä paljon pölyhiukkasia, joita ei ole näkyvissä, kun valaista koko huone. Älä siis laiminlyö hengityselinten suojelua.

Hiontahiomakoneet

Kehoon kohdistuva kovetettu kitti, pohjamaali tai maalaus jauhetaan erilaisilla hioma-aineilla. Niissä voi olla erikokoisia hankaavia hiukkasia, ja ne voidaan suunnitella koneellisesti tai hiomalla käsin, veden kanssa tai kuiviksi.

Pohjimmiltaan kehon korjaamiseen käytetään piikarbidia ja alumiinioksidia hankausaineina.

Hiomamateriaaleilla voi olla erilaiset hiomapartikkeleiden pitoisuudet, jotka voivat vaikuttaa hiomisen nopeuteen ja jalostuksen jälkeen jäljelle jääneiden naarmujen tasaisuuteen. Hiukkaset liimataan paperiin tai aineeseen erityisellä liimalla tai polymeerillä. Hiomalaikan valmistajiin kuuluu piirejä, joissa on hieno hankaus, erityiset ainesosat, jotka voitelevat pintaa, joten ne toimivat hyvin ilman vettä.

Hiomapaperilla oleva luku viittaa hioma-aineen kokoon. Mitä pienempi arvo on, sitä suurempi hionta, ja sitä suurempi arvo, sitä pienempi on hankaus.

Standardi hioma-aineen koon määrittämiseksi

Hiukkasten hiomamateriaalien luokittelu määrittelee erilaiset standardit. Venäjän suosituin standardi on FEPA (Euroopan hiomamateriaalien tuottajien liitto), ISO 6344. Jos kirjain "P" on hiekkapaperilla, niin se on standardi. Amerikkalaisella standardilla ANSI / CAMI (Coated Abrasive Manufacturers Institute) on samanlaiset hankausnumerot, mutta niissä ei ole kirjainta "P".

Näiden kahden standardin hiomapaperin hiomapartikkeleiden koko on samanlainen kuin 220: n asteikolla, mutta mitä suurempi arvo on, sitä huomattavampi ero hiomamallin koossa on sama luku. Joten 600 standardin CAMI arvo on yhtä suuri kuin P1200 standardin FEPA arvo. Tätä voidaan pitää merkittävänä erona. Jos käytät paperia CAMI-standardia, voi olla jonkin verran hämmennystä, koska kaikki ovat tottuneet käyttämään hiomapaperia, jossa on standardoitu FEPA. Venäjällä CAMI-standardin mukainen hiontapaperi luokitellulla hioma-aineella ei ole yleistä, mutta silti on joitain hienouksia.

Esimerkiksi 3M Wetordry Imperial -hiomapapereissa numeroita 220-800 luokitellaan FEPA-standardin mukaisesti (kirjaimella "P"). Numerot 1000 - 2500 ovat ANSI / CAMI-luokiteltuja. Tällaiset tiedot annetaan 3M hiomapaperin selityksessä. Ei ole tarkkaan tiedossa mistä syystä 3M: n hiontapaperi yhdestä rivistä on eri standardien mukaista. Tämän vuoksi voi olla sekaannusta. Joten paperin hionta P800: n yläpuolella (1000 ja yli) on numeroitu ilman etuliitettä "P" ja se on pienempi kuin FEPA-standardin mukainen hankausaine. Paperin hionta 1000 (CAMI-standardin mukaan) voi olla noin 1500 (FEPA-järjestelmällä). Henkilökohtaisesti huomasin, että 3M 2000 hiomapaperi (ilman "P" -elementtiä) kiillottaa pinnan maalauksen jälkeen ja on paljon pahempi ennen kiillotusta kuin muiden valmistajien hiekkapaperi, jolla on P-etuliite. Näyttää siltä, ​​että tämän paperin hiomapartikkelit ovat paljon pienemmät.

Jotkin hiomapaperinvalmistajat, joiden koko valikoima täyttää eurooppalaisen FEPA-standardin, eivät merkitse kaikkien pinnan hiomapaperin etuliitettä "P". Tiedän, että Mirka, Norton, Sia -yritykset tuottavat hiomapaperia vain FEPA-standardin mukaisesti, joten sekaannus, kuten 3M: n, ei pitäisi syntyä.

Mesh-hiomamateriaalit

Paperin lisäksi Mirka tarjoaa myös hiomamateriaalin verkkokerroksen. Tämä on elastinen verkko, joka on valmistettu kestävästä polyamidista tai nailonmateriaalista. Tämä materiaali valmistetaan käyttämällä ristikuituja. Alumiinioksidin hioma-ainehiukkaset kiinnittyvät verkkoon.

Mekaaniset hiomapyörät ja nauhat hiomapalkille voidaan tehdä tällaisesta materiaalista. Ne pysyvät hyvin pohjalla eivätkä lennä mihinkään nopeuteen, vaikka niitä käytetään veden kanssa.

Verkossa on vähemmän hankaavia hiukkasia, mutta niitä käytetään tehokkaammin. Pöly ei kestä näytön pinnalla, ja se voidaan helposti poistaa pölynimurilla. Tämä näkyy työn laadussa. Hiomalaikat ovat tehokkaampia ja kestävät pitempään, kun ne ovat puhtaita.

Verrattuna verkkoon paperipohjaisissa hiomalaikoissa materiaalin jäänteet voivat jäädä pinnan ja pyörän väliin ja rullata pieniksi hiukkasiksi, jotka naarmuttavat pinnan pintaa.

Niinpä hiomamassa on seuraavat edut:

 • Korkea suorituskyky.
 • Vähemmän pölyä, pölyn poisto silmän läpi on 20-40% tehokkaampi kuin paperipohjaiset hankausaineet, joissa on reikiä tai reikiä.
 • Hiomalaikka on vähemmän tukossa ja maapinta pysyy puhtaana.
 • Pidempi hioma-aika.
 • Koska hiontapinta pysyy puhtaana pienemmän pölyn vuoksi, visuaalinen säätö pinnalla paranee.
 • Pölyn poissa ollessa käsitellyllä pinnalla saadaan päällystys hyvin yhtenäisillä riskeillä.

Hioma-aineen koko

Seuraavassa on joitain perusohjeita hiomapaperin koon valitsemiseksi.

Kuten Venäjällä tavanomaisen eurooppalaisen standardin mukaan tiedetään, sitä suurempi on hiomapaperin määrä, sitä pienempi hiomakoko ja vähemmän naarmuja, ja päinvastoin, mitä pienempi on, sitä karkeampaa käytetään hioma-aineena.

Säilytys määritellään eurooppalaisen FEPA-standardin mukaisesti (numerot kirjaimella "P").

 • P36-P60 on erittäin karkea hioma, jota käytetään vanhojen pinnoitteiden ja muiden materiaalien nopeaan poistamiseen hiomalaikkojen avulla, paljain metallin valmistelemiseksi korjaustöiden ja kittien käyttämiseksi sekä karkealle tasoitustyylille hiomakoneella tai käsipalkilla. Tällaista hiomaa voidaan käyttää kittien kohdistamiseen lasikuituun, koska se on vaikeampaa jauhaa. Sitä voidaan käyttää ruoste- ja nauhahitsojen poistamiseen. Karkeat hioma-aineet poistavat metallin nopeasti, joten sinun on oltava varovainen, ettei se ole liian ohut, ja huomioi myös metallin lämpö ja särö. Tällainen hankausrasva ei ole käytännössä tukkeutunut materiaalin jäänteiden kanssa ja palvelee pitkään.
 • P80-P100 on keskikokoinen hankauslaite, jota käytetään korjaamaan edellisestä hankautumisesta karkeita naarmuja ja viimeistelemään lomakkeen kohdistus. Sitä voidaan käyttää myös maalien poistamiseen ja pinnoitteen valmistukseen. Voit aloittaa alkuperäisen tasoituskittiä hiomalla P80. Se ei ole kovin karkea kuin P36-P60, mutta se kohdistaa pinnan hyvin ja paperi kestää kauan. Käyttökäytännön perusteella voimme sanoa, että hiomamateriaaleja P80 voidaan pitää karkeana hioma-aineena pintakäsittelyyn ja kittien hiomiseen.
 • P100-P120 on suunniteltu jatkamaan hiontaa karkeampaa hankausta ja karheiden naarmujen poistamista.
 • P120 - P180 - edellisestä hankautumisesta aiheutuvien naarmujen tasaamiseksi, lopulliseen kohdistamiseen ja täytemateriaalin levittämiseen.
 • P180 - Tätä hionta-kokoa käytetään lopulliseen hiontaan. Viimeistely kitti jauhetaan P180-P220 hioma-aineella.
 • P220 - P320: ta käytetään sekä manuaalisesti että hiomakoneessa pinnan esikäsittelyyn. Tässä vaiheessa tehtävänä on poistaa naarmuja P180: sta ja aiheuttaa epäsäännöllisyyttä jo tasaiselle pinnalle.
 • P400 - P800 lopulliseen hiomiseen ennen maalausta. P400 - maan karkeaan hiontaan tai yhden komponenttisen kittien hiomiseen. P600-P800 - lopullinen hionta ja maalausvalmistelu. Useimmissa tapauksissa 500-800 hiominen riittää ennen maalausta, mutta mustilla riskeistä voidaan nähdä, joten pienempiä hioma-aineita on käytettävä.
 • P1000 - hionta märkämaaleille ennen maalatusta.
 • P1200 - P1500 - maalauksen jälkeen hiontaan maalauksen jälkeen ennen virheiden poistamista. Lehdet ovat melko suuria riskejä ja niiden poistoa tarvitaan pienemmällä hiomalla.
 • P2000 - maalipinnoitteen hionta P1500: n jälkeen tai välittömästi maalauksen jälkeen, roskat ja epäsäännöllisyydet poistamiseen ennen kiillotusta.

Kiteiden ominaisuudet

Koska kittien valmistelu tehdään hiomalla ja sen asianmukainen soveltaminen vaikuttaa jatkojalostukseen hioma-aineilla, harkitse joitakin tärkeitä kohtia kittien valmistuksessa ja levittämisessä.

 • Voit valmistautua kasteluun poistamalla maalaustyöt puhdasta metallia hankaavalla P80-P120: llä, mikä on hieman suurempi. Reunoilla tulisi olla sujuva askel vanha pinnoite 2-3 cm kooltaan "paljaalle" metalle. Kun työskentelet epäkeskokoneella, hiekkaa pohjan tason kanssa pienimmällä kulmalla. Hiomalaikka ei välttämättä pysty saavuttamaan korjausalueen pieniä puristuksia. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä langansuutinta. Seuraavaksi sinun on käsiteltävä reunat hiomalla hiomalla P180-P220 hieman kauemmas, n. 5 cm. Tällaisesta hankauksesta naarmuuntuminen peittyy hyvin maaperän kanssa. Korjausalueen reunojen tasoittamisen jälkeen kaikki pinnoitteet, pohjamaalit ja materiaalit, joita on koskaan levitetty paneeliin, näkyvät. Reunojen tasoittaminen estää korjausalueen ja levyn muun osan välisen rajan.
 • Kitti tulisi levittää vaurioituneen alueen ulkopuolelle. Ensimmäinen kittipinta levitetään pinnalle paineella. Joten tartunta on parempi ja ilman puristetaan, jos se on kitti. Ennen uudelleentäyttämistä korjausalue on parasta puhaltaa paineilman kanssa ja purkaa sitten rasva. Puhallus puhdistaa huokoset ja naarmut, ja seuraava kittirakenne pysyy hyvin. Seuraava kerros tulee levittää kovettumisen ja hionnan jälkeen. On aina parasta täyttää ura useilla ohut kerrosten kitti kuin paksu. Epäpuhtaat halkeamat voivat muodostaa paksussa kerroksessa kovetusprosessin aikana, joka tulee näkyviin maalauksen jälkeen.
 • Ylimääräisen kittien tasoittamiseen ja poistamiseen levityksen jälkeen voit käyttää laajaa lastalla tai teräsriviä (se on joustavampi). On välttämätöntä venyttää se kitti päälle, joka sijaitsee levyn tasossa molemmin puolin korjausvyöhykettä. Osa kittiä poistetaan viivaimella, ja tarvittava määrä pysyy pinnalla. Tämä tekniikka vähentää merkittävästi karkean hionnan tarvetta alkuperäisen muodon aikaansaamiseksi. Se toimii hyvin pienillä korjausalueilla, noin 20 cm. Laajemmilla alueilla hallitsija taipuu ja kulkee pinnan yläpuolella.
 • Jos kittiä ei ole jaettu yhteisen pinnan tasolle, ja joissakin paikoissa metalli on paljain, niin nämä ovat todennäköisesti pieniä korkeuksia, joita ei ole kohdistettu ennen kittiä. Niitä on tapettava varovasti iskuvasaran terävällä osalla pitämällä tukia selästä.
 • Älä unohda, että kittipintakerroksen alla oleva vesi voi tulla paneelin takaosasta, jos kittiä on halkeamia tai reikiä. Joten, jotkut käsityöläiset, kitti korjausalue kitti lasikuitua, ajattelu, että se edelleen sulkee aukkoja ja ei halkeile. Sen vuoksi on tärkeää tarkistaa paneelin tiiviys ennen kittiä. Tämä voidaan tehdä valaisemalla se takaosasta jonkinlaisella valonlähteellä. Joten se näkyy pienimmässä reiässä. Kaikki vuodot on hitsattava tai säilötty ja prosessin taaksepäin ruosteesta.
 • Eri kovuuden täyteaineet erotellaan eri tavalla. Yksi leikataan nopeammin ja toinen hitaampi. Sama koskee maaleja ja alukkeita. Tämän vuoksi on tarpeen korjata karkea korjausalue niin, ettei jäljellä ole näkyviä reikiä ja levitä sitten ohut kerros koko kiillotettuun pintaan, minkä jälkeen se toimii myös kokonaisuutena. Joten, käsittelee materiaalin tasaisesti koko alueelle.

Manuaalinen hionta

 • Voit hiomata käsin tai hiomakoneella. Manuaalinen jauhaminen lohkolla parantaa prosessin hallintaa. Laitetta voidaan käyttää alkuvaiheessa, ja lopullinen kohdistaminen on tehtävä hiomapaperilla. Vaikeasti tavoitettavat paikat ovat myös kiillotettu käsin.
 • Pitkä hiomalaikka mahdollistaa kittien tasoituksen epätasaisuudet, joita ei voi tuntua kädellä. Kiiltävällä pinnalla tällaiset epäsäännöllisyydet voivat näyttää pieniltä "aalloilta". Tasapainoisen toiminnan vuoksi palkki on painettava samalla voimalla koko pituudeltaan.
 • Käytettäessä palkkia on tärkeää seurata hiomustekniikkaa. On välttämätöntä tehdä ylimääräisiä risteyksiä, ylös ja alas, edestakaisin vuorotellen, jolloin edellinen kulku on vastakkaiseen suuntaan, 5 kertaa toisessa suunnassa, 5 toisessa suunnassa. Älä koskaan jauhaa vain yhtä paikkaa, koska tämä aiheuttaa kuoppaan. Kun työskentelet suurella pinnalla, sinun on käytettävä suurinta hiomaparia. Niinpä hionnassa korkeudet leikataan, mutta sisennykset eivät vaikuta.
 • Hiontapaperia ei saa käyttää ja puhdistaa. Sitä voidaan käyttää niin kauan kuin tunnet sen leikkaavan materiaalia. Kun paperi alkaa yksinkertaisesti liu'uttaa pintaa, se on puhdistettava tai vaihdettava.
 • Vaihda hankausgradientti tasaisesti. Älä vaihda suurta yhtä aikaa pienellä. Käytä ensin keskikokoista hankausta. Aloita P60 tai P80 ja jatka P100-P120, P180-P220. Hionnan kokoa ohitetaan useissa vaiheissa, vaikeutat työtäsi. Voit poistaa P80-hioma-aineen jättämät naarmut P180-hioma-aineella, mutta tämä on vaikeampaa kuin P120-hiomalla ja sitten P180. Lisää hiomapaperia kuluu ja kestää kauemmin.
 • Jos hiotaan paneelin reunan lähelle, kiinnitä maali nauhan viereisen paneelin reunaan sen suojaamiseksi, jos vahingossa kosketat sitä hiomisen aikana.
 • Korjausalueella, jolla on suuri pinta-ala, voit aloittaa kittien hiomisen, kunnes se on täysin kiinteytynyt. Sinun on odotettava 5-10 minuuttia, jotta kitti kovettuu, mutta silti on hieman tahmea ja pehmeä. Tämä helpottaa sen käsittelyä. Voit tarkistaa naarmuuntumalla kynsi, jonka pitäisi jättää merkki. Kitti tässä tilassa voidaan käsitellä erityisellä tiedostolla tai hiomapaperilla, jolla on suuri hioma P60-P80. Tällä menetelmällä sinun ei tarvitse painaa liian kovaa, muuten et voi poistaa syviä naarmuja myöhemmästä hionnasta. Tämä menetelmä vähentää käsittelyaikaa ja vähentää pölyn määrää. Katkaisun karkeus on tarpeen leikata, mutta se pysähtyy, kun se on vielä pinnan yläpuolella ja jähmettyy, kun se kovettuu, pienemmällä hiomalla. Seuraavaksi käytä hiomapaperia P100-P120, joka viimeistelee kitan perusmuodon ja poistaa karkeat naarmut. Lisää tarvittaessa kitti. Seuraava vaihe on hiomapaperin vaihtaminen P120-P150 ja sitten P180-P220, joita käytetään jo tärkeimpien naarmujen poistamiseen ja pintapinnan valmisteluun.
 • Kun hionta on hiutalevyjä, jotka ovat keskitasoisia, on välttämätöntä, että kitti on täysin kovettunut, jolloin hiomapaperi ei tukkeudu. Tässä vaiheessa sinun tehtäväsi on saada aikaan täysin tasainen pinta, hiomalla pinta kevyellä paineella sen sijaan, että painat kovaa.
 • Nykyaikaisten autojen hyvin ohut metalli voi aiheuttaa lisäongelmia korjauksessa. Kun hiomataan korjausaluetta, jotkut paikat voivat kaatua ja kittiä jauhetaan siellä eri tavalla. Tämä tulee ottaa huomioon ja kontrolloida paineen tasoa hiomalla.
 • Pyöristettyjen pintojen kohdalle voit käyttää erityisiä joustavia palkkeja.

Hionta epäkeskisellä hiomakoneella

 • Epäkeskohiomakone voidaan käyttää alkuvaiheissa, kun paljon töitä on tehtävä ja kovaa, vaikeasti levitettävää kittiä käytetään. Kohdistusta varten tarvitaan manuaalinen hionta palkin avulla. Viimeisessä vaiheessa, kun pinta likaantuu, hiomalla hiomalla P220-P320 voidaan myös käyttää suuremman hankauksen jälkeistä naarmuja.
 • Työn aikana hiomana hiomaan hidas tai keskimääräinen kierros. Hitaasti pyörivä hiomalaikka pystyy leikkaamaan materiaalin paremmin ja nopeammin, ja prosessi on helpompi hallita kuin nopealla pyörimisellä, kun hionnalla ei ole aikaa hiomaan ja liukumaan pinnalla.
 • Lisäksi suurilla nopeuksilla tapahtuu lämmitys ja hiomalaikat tukkeutuvat nopeammin.
 • Ei pitäisi olla voimakasta painetta. Epäkeskiset hiomakoneet menettävät tehokkuutensa, jos niitä painetaan kovaa. Ainoa tässä tapauksessa lakkaa kiertämästä.
 • Hiomakoneen pohjalla oleva pehmeä alusta vähentää pinnan painetta eikä leikkaa syvästi hankaavia. Käsittely tapahtuu pienellä tai keskisuurella nopeudella. Tällainen hionta ei muuta pinnan muotoa, mutta poistaa jäljet ​​aiemmalta hankaavalta ja auttaa riskien yhtenäistämiseen. Hiomakoneen pehmeää pohjaa tulee käyttää, kun paneelin kuperat osat hiotaan ja lopullisella hiomalla. Se auttaa pehmentämään hiomalaikan toimintaa siten, että se sopii paneelin muotoon ja poistaa vain naarmut ja ei muuta muotoa, vaikka koneen pohja olisi kulmassa.
 • Manuaalisen hionnan ja hiomisen vasen naarmu merkkien välillä on ero. Manuaalisen käsittelyn riskit ovat edelleen suuremmat. Joten esimerkiksi hiomalla käsin P400-hioma-aineen kanssa, riskit pysyvät suunnilleen samanlaisina kuin koneistuksessa hiomalla P320-hioma-aineella. Hiominen P180-hiomakoneella on suunnilleen yhtä suuri kuin manuaalinen hionta P220-hioma-aineella.
 • Kun työskentelet eksentrisen koneen kanssa, sitä on jatkuvasti siirrettävä, muuten se leikkaa paljon materiaalia yhdestä paikasta ja luo syvennyksen. On välttämätöntä liikkua hitaasti, tasaisesti samalla nopeudella ilman voimakasta painetta. Seuraava kulku tulee päällekkäin edellisen puolelta.
 • Kun puhdistat pinnan suurella hioma-aineella, älä käytä tätä reunaa, hiekkaa pohjan koko pintaa. Valmistettaessa vaurioitunutta aluetta korjaustöihin ja kasteluun jauhaa pienemmällä kulmalla.

Hiominen ennen maalausta

 • On parempi puristaa alusta kuivalla, koska se on huokoista ja imee vettä, joka voi jäädä maalin alle ja aiheuttaa ruostetta. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa ja maali voidaan hioa vedellä, mutta sinun on kuivaa pinta hyvin (mieluiten infrapunakuivauksella). Joka tapauksessa, jos vielä kiillotat maata vedellä, kuivaus on pakollinen.
 • Kun hionta maalaa uudelleenmaalaukseen koneen kanssa, sinun on käytettävä keskinopeutta. On parempi käyttää pehmeää substraattia (tasaisempaa hiontaa varten) ja tehdä hieman paineita. Pehmeä tausta auttaa hiomalaikkaa toistamaan paneeleiden ääriviivat ja vähentää pinnan pyyhinnän vaaraa, mutta leikkauskyky vähenee.
 • Scotch-kirkas hioma-kuitumateriaalia tulee käyttää vaikeasti tavoitettavissa paikoissa ja paneeleiden reunoissa. Sitä voidaan käyttää mattapastaa. Se vain tekee pinnasta mattapintaiset, eivätkä poista vikoja.
 • Pinnan on oltava täysin puhdas ennen hiomista. Paneeli on käsiteltävä jakamalla se 50 cm: n 50 cm: n segmentteihin, joten voit tavoittaa kaikki tällä hetkellä työskentelevän segmentin paikat ja voit varmistaa yhtenäisen paineen hiontayksiköstä, koska varsi yleensä saavuttaa haluamasi paikan. Lisäksi on selvää, mitä aluetta käsitellään ja mitä on vielä kiillotettava. Amerikkalaisen Meguiar'sin asiantuntijat opettavat hiomaan suoria liikkeitä, ei pyöreitä. Jos pinta on maadoitettu pyöreässä liikkeessä, naarmut näkyvät paremmin. Parempi vielä lopullisessa vaiheessa, käytä Abralonia (katso artikkeli maalausvalmisteluista).
 • Maata tai maalausta hiomalla ennen maalausta on myös käytettävä hiomalaikkaa. Tämä voi olla kumilohko tai vaahtomateriaalin puristin. Jos hiekka kädessäsi olevaan paperiin, hiontapinnat ovat epätasaiset. Sormet lisäävät paineita.
 • Älä käytä saippuavettä pehmentämään hankausaineen vaikutusta, kun työskentelet maalla (tämä voi tapahtua hiomalla maalauksen jälkeen ennen kiillotusta). Sen komponentit voidaan imeytyä maaperään ja vaikea poistaa. Ne voivat lisäksi vaikuttaa maalikerrokseen.

Hionta maalauksen jälkeen ennen kiillotusautoja

 • Maalaus maalauksen jälkeen voit poistaa puutteita, kuten tahroja, pölyä, säröilyä. Käytetään jäykkiä tai puolikiinteitä kumi- tai polyuretaanipakkauksia, jotka on kääritty hiomapaperille. Palkki jakaa paineen hiomapaperin koko pinnalle.
 • Hionta suoritetaan suorilla liikkeillä yhdestä suunnasta. Lisäksi, kun hiomalaite muuttuu pienemmäksi tai toisen passin aikana samalla hiomalla, hiomasuunta muuttuu 90 astetta. Joten naarmut ovat yhtenäisempää ja yhtä syvällisiä. Lisäksi voit silmämääräisesti tarkkailla, milloin irrotat naarmut suuremmasta hankauksesta. Jos hiomata useita läpikuluja vain yhteen suuntaan, jotkut naarmuuntumista syvenevät ja jotkut ovat vähemmän syviä (ks. Alla olevat kuvat).
 • Shagreenia on vaikea poistaa hiomalla P2000: lla. Pituus on kohdistettava hiutalevyihin P1200-P1500 ja poistettava naarmut P2000-hioma-aineilla. Tämä prosessi on kelvollinen edellyttäen, että siinä on tarpeeksi lakkakerrosta, koska kun poistat hiutaleet, ohut kerros poistetaan ja hiomalla on oltava varaus P2000-paperille. Hiontapaperi on parhaiten esiastamana vedessä 15 minuutista 24 tuntiin, jotta pehmeytyisi hankauksen vaikutus. Maalauksen hionta on parempi käyttää vettä pienellä määrällä astianpesuainetta (muutama tippa). Saippikoostumus vähentää veden pintajännitystä ja auttaa hiomaan hiomapaperia ja pintaa paremmin, vähentäen naarmuja.
 • On mahdollista työskennellä hiomana. Lihan on oltava hyvin kuivunut ja hiomisen on oltava korkealaatuista, jotta jäänteet eivät tukki hankausta eivätkä naarmuta pintaa. Hionta pehmeällä taustakoneella luo tasaisempia, huomaamattomia naarmuja kuin manuaalisesti maadoitettuna, ja sitä on helpompi puhdistaa kiillottamalla. Näin hiomalla oleva hiomapinta P1200-P1500 on suunnilleen yhtä suuri kuin manuaalisesti käsitelty hankaava P2000.

Kuinka jauhaa, vedellä tai kuivalla?

 • Putty on parempi olla jauhaa vedellä, se voi imeä kosteutta (mutta ei liikaa, kuten monet ihmiset ajattelevat). Jos vettä käytetään kittien tai maaperän hiontaan, on parempi kuivata pinta infrapunalampulla. Hiekkapuhallus vedellä ei ole paljon järkeä. Pinnan tilan valvonnan menettäminen, et voi kehittää pinnoitetta.
 • Kun käytät manuaalisesti hienompaa hiomapaperia kuin P400 (tavallisesti maalattaessa tai ennen kiillotusta), paperi tukkeutuu nopeasti materiaalijäännöksillä. Nämä jäämät voivat liukua ja toimia hioma-aineena. Tässä tapauksessa, vain ja käytä vettä, joka auttaa pitämään pinnan ja paperin puhtaana. Hionta vedellä aina auttaa paperin hiontaan 3 - 5 kertaa pitempään. Lisäksi vesi hionnan aikana estää pölyn.
 • Kun hionta on vettä, hiomapaperin pitäisi olla hienompaa hiomalla kuin hiomalla kuivumaan. Hionta vedellä on "aggressiivisempi".
 • Hiomalla ja hienolla hiomalla vedellä käytetään ristihiomakäsittelyä. Seuraava kulku suoritetaan 90 astetta edellisestä. Ensimmäinen jauhaa koko alue vain yhdestä suunnasta, sitten koko alue toisessa, kohtisuorassa suuntaan nähden (ks. Yllä olevat kuvat).

Pyöreä hionta

 • Kuten edellä on kirjoitettu, on parempi kohdistaa puttipinta suoraan suuntiin eri suuntiin koko alueella, joten pyöreät liikkeet manuaalisen hionnan aikana eivät ole merkityksellisiä.
 • Maalaustyön hionta on yksi väitteistä hiomisesta kiertoliikkeissä, että maalitehtaan hionta on poistaa kaikki viat, kuten särky tai pienet naarmut. Poista tämä pieni määrä maaleja tai lakkoja. Joten, jos hiomataan toistuvilla liikkeillä suorilla viivoilla, sinulla on tietty määrä hiontamerkkejä, siirtojen määrää ja poistettujen maalipintojen määrää. Jos jaat satunnaisia ​​ympyröitä, jotka päällekkäin toisistaan, silloin hiomisen jälkiä ei hallita, ja on epäselvää, kuinka paljon materiaalia on poistettu. Tarvitaan valvontaa, jotta lakkaa tai maalia ei pyyhkiisi jalustaan ​​tai maahan. Lisäksi, kun hionta pyöreissä liikkeissä, on pyöreitä, sotkuisia naarmuja, joita on vaikeampi poistaa. Pyöreän liikkeitä tehtäessä pieni hankauspaperi ryppyy ja aiheuttaa syvempää naarmuja.
 • Hiomakone tekee pyöreistä liikkeistä, mutta jäljet ​​ovat vähemmän havaittavissa ja yhtenäisillä. Hiominen pyöreillä liikkeillä käsin antaa epätasaisia, kaoottisia naarmuja, jotka näkyvät maalin tai lakan alla, jos tällainen menetelmä kiillotetaan ennen maalausta. Syy siihen, miksi pyöreät naarmut ovat näkyvämpiä, on, että tällaiset naarmut näkyvät mistä tahansa kulmasta, kun taas pitkittäiset pienet naarmut eivät voi olla näkyvissä lainkaan tai ne näkyvät vain tietystä kulmasta.

Laadunohjauksen tasoitus hiomalla

Voit hallita kehitettävän päällysteen kohdistusta.

Kehitettävänä päällysteenä voit suihkuttaa ohut kerros alukea kontrastisessa värissä. Tällaisia ​​tarkoituksia varten on parempi laimentaa maaperä runsaalla ohuemmalla ja kevyellä ruiskutuksella, mikä ei vaikuta korjauskerroksen paksuuteen. Seuraavaksi maaperän on kuivuttava.

Useimmiten käytetään erityistä kehitettävää jauhetta tai aerosolia, joka sumuttaa mattapintaista nopeasti kuivuvaa kerrosta.

Kehitettävää päällystettä voidaan käyttää sekä kaivojen tunnistamiseen että naarmujen poistamisen valvomiseen suuremmasta hankaavasta aineesta sen jälkeen, kun hankauspaperi on muuttunut hienojakoiseksi. Hionnan jälkeen kehittyvä pinnoite pysyy urissa ja naarmuissa. Joten näet, että joissakin paikoissa on lisättävä kittiä tai lisää hiontaa. On huomattava vielä kerran, että hiontapaperi P180-P220 tasoittumisen loppuvaiheissa hiontapalkin tulee olla minimaalinen.

Märkä tarkistuspinta

Hyvä tapa tarkastaa pinta hionnan lopullisissa vaiheissa on tarkistaa kosteus. Sekoita ohut kerros rasvanpoistoainetta tasaiselle pinnalle. Ennen kuin neste haihtuu, voit tarkastella tarkasti teräväkulmaa siitä, miten pinta heijastuu. Jopa huomaamattomat aallot ja kaivot ovat näkyvissä, jonka sijainti voidaan tallentaa tai merkitä ja heti uudelleen tasaa tai lisätä täyteaineita tai pohjamaalia ja sitten kiillottaa ne. Joten voit hallita kohdistusprosessia pienimmille väärinkäytöksille.

Aloittelevat vikoja

 1. Uutuudet eivät pidä hampaita täysikokoisina. Tämä viittaa koko vahingoittumisalueeseen. Vahinko ei saa rajoittua näkyvään osaan. Siksi sinun on peitettävä kittialueella marginaalilla. Ja jauhaa koko pinta samanaikaisesti.
 2. Kittiä tulisi levittää pinnalle, joka on valmistettu suurella hioma-aineella P80-P100, ja päiden reunat on puhdistettava hiomapaperilla P120-P180. Näin ollen kittialueen ympärillä ei saa olla suuria raitoja. Sinun tehtäväsi on tasoittaa kittiä eikä poistaa sen jälkeen, kun tämän suuret riskit ympärillä, mikä voi aiheuttaa uusia sääntöjenvastaisuuksia.
 3. Käytä hiomapaperia, jossa on liian pieni hankaus tasoittamaan kittiä. Pienet hankaavat "aivohalvat" kitti ylittävät sen. Kittien muotoilemiseksi sinun täytyy hiomata sitä suurella hioma-aineella P80-P100 ja käyttää sitten pienempää hiomapaperia suurien naarmujen poistamiseksi.
 4. Hionta kitti metalliksi. Jos korjausalueiden hionnan jälkeen metallia esiintyy useissa paikoissa, todennäköisesti pinta ei näytä edes pinnoituksen ja maalauksen jälkeen, vaikka pinta olisi sileä kosketukseen. On varmistettava, että kittien reunat näyttävät kirjaimellisesti läpinäkyisiltä, ​​ja korjausalue on homogeeninen. Voit tehdä tämän edellä kuvatulla tavalla kiristämällä koko korjausvyöhykkeen ohut kerroskerros ja hiomalla sen koko alueelle.
 5. Syväkorteiden pohjamaalaus paksulla kerroksella niiden täyttämiseksi. Tämä johtaa maaperän kutistumiseen ja naarmujen näkyvyyteen maalauksen jälkeen. Ennen pohjustusta naarmuja P180-P220-hioma-aineesta tulisi säilyttää. Tämä eliminoi ylemmän kerroksen myöhempi kutistuminen.

Lisää mielenkiintoisia artikkeleita:

Keksinnön historia ja autoteollisuuden kittien kehittäminen

Irbis Moto -yhteisö

Bernaut miten polttaa kumia. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Mutta tämä on jo hyvin edistyksellinen taso, ja me olemme kiinnostuneita "perusta", joten aloin järjestyksessä. Helpoin ja helpoin polttaa on räjähdyksen yksinkertainen tappaminen yhdestä paikasta. Suoritusmenetelmä on melko yksinkertainen, ainakin teoreettisesta näkökulmasta. Etujarru on kiinnitetty ja samanaikaisesti lisätään kaasua. Kyllä, melkein unohdin, olisi mukavaa, jos myös ensimmäinen vaihde ja vapautamme kytkin. Tässä on suurin vaikeus.

Jotta ymmärtäisivät sen toteutuksen tekniikan, oletetaan, että ensimmäisen tyypin polttavaa kumia yleisön silmissä olet jo tottunut 100%: iin.

Eturengas ei häiritse meitä ollenkaan, mutta sylinteri on kaksinkertainen, sitä kauemmin voit harjoittele ympäristöä tukkeutumalla kaatumateriaaleilla. Näin ollen takarengas on suositeltavampi turistisuunnitelmaan. Mitä huonompi hänen otteensa on, sitä parempi on polttaa! Ehkäpä tämä on ainoa tapaus, kun on toivottavaa, että kumi on mahdollisimman alhainen tarttumiskerroin asfalttiin. Siksi elävät mallit, kuten Bridgestone BT 020, Metzeler Marathone, Metzeler Roadtec Z 6, Metzeler ME Z 4 (tietenkin, tämä luettelo ei ole täydellinen, mutta asia on mielestäni ymmärrettävä).

Se tosiseikka, että moottoripyörän toistuvasti asfaltilla tapahtuvan kehityksen tiellä ei ole edes oletus vaan yksiselitteinen lausunto. Mutta nopeus tällaisissa yhteyksissä on pieni, joten vahinko on enimmäkseen puhtaasti kosmeettisia. Loppujen lopuksi, jos olet todella tekemässä tätä, itse asiassa puhtaasti Stuntrider-elementti, moottoripyöränne on ripustettava lukuisilla liukusäätimillä kateellakseen joulukuusi. On myös hyvä asentaa lyhyemmät kytkin- ja etujarruvivut, jotka on erityisesti suunniteltu "kevyille dialle". Myös äärimmäisen tarpeettomille laitteille kuljettaisin taustapeilejä ja kääntäisin signaaleja. Pyydän teitä, että viimeinen huomautus pätee yksinomaan moottoripyörän turvallisuuden parantamiseksi mahdollisten putoamisten tapauksessa, mutta se toimii suoraan päinvastaiseen suuntaan julkisella tiellä.

Kokeneimmat annealers, jotka määrittävät säännöllisen muotoisia ympyröitä, joilla on kunnollinen kaltevuus ja pyörimisnopeus, ja jotka on peitetty kuolevan savun pilvissä oman takarengänsä kauniin näytelmän nimissä, antavat itselleen mahdollisuuden päästä täysin irti

vasen käsi! Näin varmistetaan selkeästi, että kytkimen vivulla ei ole tarvetta "ripustaa".


Luonnollisesti tällaisella "hyödyntämisellä" kysymys likaisen alusrenkaan ilmenemisestä ratkaistaan ​​joskus vain muutamassa minuutissa. Tässä tärkeintä ei ole klikata e. kannattaa sensuuria kirjoitus: suuontelon, kuten viime hetkillä lyhyen elämänsä moottoripyörän stantraydera takasylinteriin yleensä räjähtää, täynnä suuttumusta ja tunteen, että hän oli huonosti muotoiltu. Välittömästi tämän upean hetken jälkeen, jos "näyttelijä" ei ole valmis siihen, voi seurata syksy.

Yleensä enemmän sitkeyttä ja käytäntöä, ja kaikki on varmasti selvittää. Äläkä unohda sisällyttää kustannusarvioon kytkinlevyjen ja tietyn määrän takarenkaita, rengasasennuspalveluita. Ja kuten haluat, sinun täytyy maksaa kaunis näyttely.

Lehti "Motorevyu 10.06"
Kirjoittaja: Vladimir Zdorov.

Kuinka jauhaa auton

Kuinka jauhaa auton

 • - eri jyvien hiekkapaperilla
 • - hiomakone
 • - lasta
 • - kitti massan

Ennen kuin aloitat hiomisen auton, älkää olko laiskia autopesuun tai pese ruumiin käsin irrottamalla likaa ja pölyä. On miellyttävämpää työskennellä puhtaan koneen kanssa, ja paikkoja, jotka on puhdistettava, tulee entistä näkyvämmäksi.

Tarkasta auton pinnasta naarmuja tai alueita, jotka ovat alkaneet ruostua, karkean hiekkapaperin (raekoko 80) ja hankaa vaurioituneiden alueiden kanssa.

Jos naarmuuntumisen tarve on tarpeen, täytä ne kiteellä ensimmäisen puhdistuksen jälkeen, anna 20-30 minuuttia kuivua ja täytä uudelleen täytetyt paikat höyrypaperilla (raekoko 60). Seuraava askel on paperin käsittely 120 jyllä, joka on tehtävä kunnes sormesi pysähtyvät rypistyä korjatun osan karheuteen tai karheuteen.

Nyt sinun on käsiteltävä koko ruumis (tai korjattava osa) 400 hiutalepaperilla hiomakoneella.

Märkä hionta paperilla, jonka raekoko on 800, suorittaa työn.

Auton hiomistekniikka

Jotta juuri maalattu ajoneuvo loistaa ja värisävyn vielä kyllästyisi, sen on tehtävä niin tärkeä prosessi kuin kiillotus. Tämä on vakava monimutkainen työ, jonka aikana käytetään erilaisia ​​välineitä ja laadukkaita nykyaikaisia ​​laitteita. Hyvin suoritettu hiominen auton pinnalla, kaikki nakottumat ja naarmuuntumat poistetaan kokonaan työn tekemisen jälkeen hyvin sileäksi.

Tässä artikkelissa annetaan muutamia suosituksia siitä, miten ja millä materiaaleilla ja työkaluilla voit suorittaa koneen hionnan. Tämä auttaa saavuttamaan tällaisen tuloksen, kun elin maalauksen jälkeen näyttää täysin uudelta, lisäksi houkutteleva ulkonäkö säilyy pitkään.

Hiomisprosessi suoritetaan maalipinnoitusprosessin nopeuttamiseksi tietyn ajan kuluttua. Kittipinta putoaa tasaisesti ilman teräviä reunoja ja karkeita reunoja.

Jauhamalla poikkeuksellisen kuivaa pintaa. Jos se on tiukasti kosketuksissa, se ei irrota käsittelyn aikana eikä ihoa suolaa nopeasti.

Hiekkapaperien valmistus

Hiomaprosessin toteuttamiseen tarvitaan korkealaatuista hiekkapaperia. Samanaikaisesti kunkin alustyypin suositellaan käytettäväksi tietyn tyyppistä ihoa:

 • Tehdasaluke - P220-320 hiekkapaperi;
 • Maalaus tietyn vaurioituneen alueen reunalla - Р150-180;
 • Polyesterikitti ja epoksi - P80-100 alkuperäisille kerroksille, keskipitkällä P100-120, P120-150 hiekkapaperilla;
 • Jos kittiä MS-006 tai nitro täytetään, sinun on otettava hiekkapaperimerkki P150-180;
 • Korkealaatuisille melamiinialkydisille emaloille P180-200 sopii alempaan kerrokseen ja sen jälkeen suosittelemme käyttämään viimeisiä kerroksia P240-280, P320-360, P400-500, P1000-P1200 paperia.

Prosessin suorittaminen työkalulla tai manuaalisesti

Kun vastaat kysymykseen siitä, miten on parempi hiomata ajoneuvon rungon maalausprosessin jälkeen, on syytä huomata, että tämä riippuu siitä, millä alueilla käsitellään. Yksi voi olla kiillotettu käsin, toiset käyttämällä erityistä koneistettua työkalua.

Niiden työkalujen valmistukseen, jotka voivat suorittaa tämän prosessin manuaalisesti, sinun on otettava seuraavat osat:

 • Normaali hiomapaperi, noin 230 x 280 mm;
 • Kumia ja huopaa, jonka koko on 120x75x10 mm.

Iho on leikattava kahteen osaan. Yksi heistä kiertää tangon tiukasti. Hiomisprosessi on tehtävä sileillä liikkeillä, mutta on tärkeää tarkkailla tarkasti ihon tilaa. Heti kun höyrysivu pyyhkiytyy tai tulee rasvaiseksi, se on vaihdettava välittömästi. Autojen pienet osat, joissa on kiharaja, kapeita aukkoja ja alueita, on parempaa käsitellä käsin. Joten on mahdollista saavuttaa laadukkaimmat tulokset.

Kuiva ja märkä hionta

Tämä käsittelyprosessi voi olla märkä ja kuiva. "Märkä" kiillotus autoon maalauksen jälkeen on märkä pinta sekä iho itse. Tämä voidaan tehdä erityisellä inertillä liuottimella tai vedellä. "Kuiva" hionta on pintakäsittely normaalilla kuivalla hiekkapaperilla. Märkä hionta auttaa saavuttamaan mahdollisimman korkealaatuisen tuloksen ja vähentämään teollisuuspölyn määrää.

Vedenpitävien pinnoitteiden, kuten öljylakan, epoksin tai melamiinin, kanssa työskentelyssä voit käyttää tavallista vettä. Nitrolakipinnoitteille tällainen liuos valkoiseksi alkoholiksi soveltuu parhaiten.

Hionta liuottimien avulla voi olla erittäin kestäviä pinnoitteita niiden vaikutuksiin.

Tuloksen arviointi

Hionnan päätyttyä pinta vaaditaan suorittamaan sellaisia ​​prosesseja kuin:

 • Huuhtele puhtaalla vedellä;
 • Seuraavaksi pyyhi pinta puhtaalla rievulla;
 • Pinta kuivuu tiukasti 18-24 asteen lämpötilassa.

Vain silloin voit tarkistaa, kuinka hyvin työ on tehty. Hyvän kiillotetun pinnan tulee olla hyvin sileä kosketukseen, eikä siinä saa olla teräviä siirtymiä kerrosten tai karheuden välillä.

Ammattilaiset yleensä arvioivat tuloksen sivusuunnassa. Näin ollen on mahdollista määrittää työn yleinen laatu. kaikki ongelma-alueet on merkitty liidulla ja käsitellään uudelleen hiekkapaperilla. Tässä prosessissa on tärkeää noudattaa tiettyä toimenpidettä, koska on olemassa vaara saada maalin tai metallin hiontaan. Jos näin käy, on tarpeen leikata alue ja päällystää sitten.

Hyödyllisiä vinkkejä

Sinun täytyy tietää, että hiomisprosessi ei suoriteta heti maalauksen toteuttamisen jälkeen. Maali sekä käytetty lakka täytyy välttämättä hyvin kuivua ja kovettua. Se kestää noin kolme viikkoa. Tällöin lakalla laskeutuu vähäinen määrä ja kaikki viat ovat selvästi näkyvissä. Yleensä se on jonkinlainen pudotus, naarmuuntuminen tai säröily. Kaikki havaitut viat eliminoituvat täydellisesti laadukkaan hionnan avulla. Ammattilaiset suorittavat sitten kiillotuksen, mikä antaa vielä houkuttelevamman ulkonäön autoon. Tämä toimintasarja on erityisen tärkeä koneissa, joissa on mustia värejä tai joitain tummia sävyjä.

Se on huolellisesti valmistettava huone, jossa hiominen tehdään. Sen tulee olla puhdas, koska ihokosketuksessa oleva pöly voi vaikuttaa melko vakavaan lakka- ja maalausvaurioon. Lisäksi sinun on suojattava auto suoralta auringonvalolta, koska ne edistävät kuivumista liian nopeasti. Tärkeää on myös valaistus. työhön on parempi käyttää loistelamppuja, jotka asennetaan ylhäältä, tiukasti katon alla ja alle, suunnilleen polven tasolla. Voi olla tarpeen käyttää jonkinlaista pienikokoista kannettavaa lamppua, koska tarvitaan korkealaatuista valaistusta.

Kuten yllä on mainittu, kiillotuksen jälkeen on kiillotusmenetelmä. Tätä varten käytetään usein erityisiä "säilöntäpyyhkeitä". Niiden avulla voit säilyttää kiiltävän sävyt pitkään aikaan sekä suojata maalaustyöt. Tällaiset koostumukset kykenevät tavallisesti kestämään noin 5-7 pesua. Ammattilaiset suosittelevat käyttämään niitä kerran kuukaudessa, joten auto säteilee pitkään. Koko prosessi kestää keskimäärin viisi tai kahdeksan tuntia, mutta tulos on kaiken vaivan arvoinen.

Kuinka maksaa bensiinistä kaksi kertaa vähemmän

 • Bensiinin hinnat nousevat päivittäin, ja auton ruokahalu vain kasvaa.
 • Haluat mielellään vähentää kustannuksia, mutta onko meidän aikamme tehdä ilman autoa?
Mutta on täysin yksinkertainen tapa vähentää polttoaineenkulutusta! Älä usko? Automekaanikko, jolla oli 15 vuoden kokemus, ei myöskään usko, ennen kuin hän kokeili. Ja nyt hän säästää 35 000 ruplaa vuodessa bensiinistä! Lue lisää tästä linkistä.

Itse kiillotus auto

Ajan myötä auton lakkakerrokset peittävät pienet halkeamat ja alkavat kasvaa pilvisenä. Jos laitetta käytetään jatkuvasti, keho menettää nopeasti alkuperäisen kiiltonsa, väri muuttuu haalistuneeksi. Lasilla on naarmuja, muoviosat poistetaan.

Täysi automaalilakka, korvaavat ikkunat, ajovalot ja muovi - kaikki tämä on erittäin kallista. Auton kiillotus mahdollistaa halkeamien ja sameuden palauttamisen alkuperäisen värin ja tyylikkään sävyn palauttamiseksi kehoon lasin ja muiden elementtien palauttamiseksi.

Itsekiillotusaineet

 • Kiillotusaine (jotta pinnat eivät ylikuumene, tämän työkalun pyörimisnopeus ei saisi ylittää 2500 r / min);
 • Hiomalaikat (naarmuuntumiselle) ja kiillotuspyörät (ensimmäiseen karkeaan, keskipitkän ja pehmeän viimeistelyyn);
 • Kiillotusliina.
Rungon, lasin ja muovipintojen kiillotukseen on erilaisia ​​työkaluja:

 • Korroosionkestävät koostumukset peittävät rajat, jotka ovat jäljelle huonolaatuisen maalauksen jälkeen automaattisella siirtymällä, poista tehokkaasti särkyjä ja lakkojen kiinnitystä, naarmuja ja halkeamia.
 • Pienet hioma-aineet antavat kiillotetuille pinnoille tyylikkään peilin loistaa.
 • Hioma-aineet suojaavat maalit. Vahalle tai silikoniin perustuvat tuotteet ovat helppoja käyttää, mutta ne ovat lyhytaikaisia. On parempi käyttää polymeerin kiillotusliinaa.

Kehon itsekiillotustekniikka

 • Pehmeä pinta;

 • Suojaava kiillotuskone.
 • Seuraavassa kuvataan auton kiillotus kullakin näistä tekniikoista.

  Hiominen kiillottamalla omaa autoasi

  Tällaisten vaurioiden poistamiseksi käytetään korjaavaa kiillotusta hankaavilla tahnoilla. Esimerkiksi 3M: n kiillotusjärjestelmä, joka on suunniteltu suorittamaan kolmivaiheinen pintakäsittely, on osoittautunut hyvin. Kuinka puhdistaa auto omilla kädillä, kuvataan alla.

  • Ensin sinun on pestävä runko, poista kaikki lika, rasvaa rasva.

 • Levitä siihen karkea hioma-aine.

 • Ota vaikein ympyrä.

 • Puhdista koneen koko pinta varovasti.

 • Ota sitten pehmeä ympyrä ja puhdista pinta pienellä hankausliimalla.

 • Käsittelyn jälkeen auton toinen kerros on pestävä.

 • Käytä sitten kerrosta viimeistelyä ei-hankaavaa tahnaa ja kiillota se.

 • Tämän hoidon jälkeen keho loistaa.
 • Itsekiillotuskoneen runko

  Tällöin ei tarvita syvähiontahoitoa, vain keventää kehoa. Tätä varten tarvitset puhtaampaa LPK: ta, yhden askeleen pientä hioma- ja kiillotuspyörää.

  • Ensin sinun on pestävä auto, puhdista ja rasvaa pinta. Kehoa voidaan käsitellä hankaavalla savi.

 • Seuraavassa vaiheessa tarvitaan kiillotusaine.

 • Joten, puhdista auto itsellesi. Herkälle käsittelylle sopii DeerFos (tai vastaavanlainen) ja oranssi ympyrä One Step-Ultra -tuotanto.

 • Voit myös asettaa valkoisen aallotetun ympyrän ja kiinnittää suojaava kiillotusaine.
 • Suojaa kiillottamalla oma auto

  • Ensin sinun on pestävä auto ja poista kaikki kontaminaatiot erityisillä keinoilla, poista pinta anti-silikonilla.

 • Kuinka kiillottaa auton runkoa käsin, näkyy valokuvassa. Pintaan kiinnitetään pehmeällä liinalla suojaava kiillotus.

 • Ensinnäkin voit käyttää työkalua, jotta maali loistaa.

 • Sitten voit käyttää sopivaa synteettistä ainetta, joka antaa pitkäaikaisen suojan.

 • Lopuksi on tarpeen levittää vahaa, joka lisäksi suojaa emaliä ja antaa sille tyylikkään märän sävytyksen.

 • Tämä kiillotus kestää kauan.
 • Suojattu kiillotus nestemäisellä lasilla

  Maalin käsittelyyn tarvitaan joukko "nestemäistä lasia", rasvanpoistoainetta, ilmastointia, erityisiä ei-kudottuja pyyhkeitä. Alla on ohjeet itsekiihdyttämiseksi tämän rungon kanssa:

  • Ensin sinun on pestävä auto huolellisesti.

 • Levitä hieman rasvanpoistoalkoholiliuosta lautasliinalla ja märällä pinnalla, kostuta sitä ja hoitaa kehoa.

 • Kaada liuos "A" astiaan liuoksella "B", ravista pulloa homogeenisen massan saamiseksi. Tuloksena saatua seosta tulisi levittää 45 minuutin kuluessa.

 • Suihkele liuos kuitukangasmateriaaliin ja levitä se tasaisesti käsitellyn pinnan yli.

 • 30 minuutin kuluttua pintaan ilmestyy rasvainen aine, joka on poistettava kahden kuitumateriaalin (märkä ja kuiva) avulla.

 • Sen jälkeen kehoa voidaan käsitellä ilmastoinnilla.
 • Kiillottamalla auton naarmuja omalla kädelläsi

  • Ensin sinun on puhdistettava ja rasvanpoistettava osa. Kostuta 2000 hiekkapaperilla hiekkapaperilla ja hiekkaa vaurioitunut alue, kunnes naarmut katoavat.

 • Sitten voit käyttää konetta ja hankaavaa tahnaa.

 • Lopuksi käsitellään pinta hienolla hankauskoostumuksella, jotta se antaa loistaa.

 • Sinun täytyy kiillottaa koko osa, muuten palautettu pinta on erilainen.
 • Kiillotus omien käsien maalaamisen jälkeen

  Jos jonkin tietyn alueen paikallista maalausta suoritettiin, silloin myös automaattisen emalimaation ihanteellinen valinta eroaa muusta pinta-alasta.

  Korkealaatuinen kiillotus poistaa nämä puutteet ja on pakollinen askel auton maalauksessa. Kehon käsittelyä varten tarvitaan hiomapaperia 1500 ja 2500, kiillotuspyörät (kova ja pehmeä), Farecla G3 kiillotusliina tai vastaava.

  • Ensin sinun on pestävä ja rasvaa osa. Emery 1500: ssa poista hiutaleet, tahrat, paikallisesti värjäytyneiden alueiden terävät reunat ja muut viat.

 • Käsittely peittää hiekkapaperin 2500: lla.

 • Sen pitäisi tehdä sileä mattapinta.

 • Kun manuaalinen kiillotus voidaan kiillottaa koneella, ajoittain kostuttaa pinta vedellä. Ensin sinun on käytettävä kovaa ympyrää.

 • Laita sitten pehmeä ympyrä ja viimeistele kiillotus.
 • Kiillotus auton ikkunat tekevät sen itse

  • Ensin sinun on pestä lasi ja pyyhi se.

 • Kostuta pehmeä huopasuulake ja kiinnitä siihen hieman kiillotusliina.

 • Sekoita tahna lasilasiin.

 • Siirtäessäsi kiillotinta lasin päälle, sileä pinta.

 • Jos tahna alkaa kuivua, lasi on kostutettava vedellä.

 • Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi toista sykli 3-4 kertaa. Kun olet lopettanut tuulilasin kiillotuksen omiin käsiisi, pese se.
 • Itsekiillotettu vinyylikalvo

  Jotta vinyyliä ei voi liittää uudelleen, kalvoa voidaan kiillottaa. Tätä varten käytä erityisiä hankaamattomia koostumuksia (esim. Sopiva kiillotus vahaa sisältävän muovin käsittelyyn) ja pehmeät suuttimet.

  Käyttämällä tätä yksinkertaista tekniikkaa auton runkoa käsittelemällä omilla kädilläsi voit vähentää vähäisiä vaurioita ja parantaa vinyylipäällysteen kirkkautta. Mutta kalvojen syvällä naarmuudella ja kyynelillä viimeistelyn kiillotus ei voi selviytyä.

  Kiillottamalla muovisia ajovalojen omaa kättäsi

  Muovipinnan matalat naarmut voidaan poistaa käsin. Tämä vaatii pala luonnollista mokkanahkaa ja jotain sopivaa kiillotuslientä.

  • Pese ajovalot. Purista pieni tahna, pistä se mokkaa ja hiero sitä pyöreään liikkeeseen.

 • Pese pois tahran jäänteet pinnoilta.
 • Mutta manuaalinen kiillotus ei ole tarpeeksi tehokas. Seuraavassa kuvataan, kuinka auton ajovalot päällystetään omalla kädellä hiomakoneella.

  • Joten ensin pese ajovalot, nauhoita puskurin vierekkäiset alueet nauhalla. Ristikko ja muut helposti irrotettavat elementit voidaan poistaa.

 • Alkuperäisen (karkean) hionnan kannalta sopii hiomamateriaali, jonka raekoko on 600.

 • Kostuta ympyrät ennen hiomista.

 • Jalostuksen jälkeen ajovalojen pinnasta tulee tylsää.

 • Huuhtele valot vedellä ja hiekkaa niitä noin 1000, sitten 2000 ja lopuksi 4000 kertaa. Tämän jälkeen ne tulevat melkein läpinäkyviksi.

 • Huuhtele ja pyyhkäise ajovalojen pinnat, pistä kevyesti kangas (esim. Polish-2000).

 • Puolaiset muovivalot käsin.

 • Poista nauha, asenna säleikkö ja muut irrotettavat esineet. Jalostuksen jälkeen ajovalot näyttävät uudelta.
 • Autojen lasien ajovalojen kiillottaminen omilla käsillä

  • Ensin sinun on purettava ajovalot ja pestävä ne. Lasi käsitellään hiekkapaperilla 150 ° C: ssa. Toimenpide on aikaa vievää, joten on hyvä käyttää hiomakone tai hiomakone.

 • Kun hionta 240 ja 320 sirulla tulee vähäisemmäksi.

 • Hiekkaa lasia 1000 hiekalla.

 • Sitten sinun täytyy ottaa GOI-tahna, lisätä moottoriöljyä ja lämmittää se.

 • Irrota iho, laita pehmeä huopa ympyrään hiomakoneella, hankaa se ja GOI liitä lasipinnat.

 • Lopuksi viimeistele ajovalot.
 • DIY muovi kiillotus

  • Joten sinun on ensin kiinnitettävä erityinen puhdistusaine muovipinnoille.

 • Maitoa sitä kostealla puuvillakankaalla.

 • Muutaman minuutin kuluttua suihkuta muovipyyhkeellä puhdistettu pinta.

 • Voit myös käyttää kiillotusaineita.

 • Levitä koostumus puhtaalla puuvillakankaalla.

 • Jos sitä käytetään erityisen sienellä, pinta ei ole kiillotettava.
 • Käsin kiillotuslevyt

  • Kiillotukseen tarvitaan hiekkapaperia 1200, GOI tahna, kiillottaa, sieni, rätit.

 • Joten itse pyörien pyörittämiseksi ne on purettava ja pestävä perusteellisesti.

 • Hiekkaa pinta 1200 hiomapaperia.

 • Ota erityinen liitä GOI.

 • Lämmitä se, pese se pehmeällä liinalla, lisää pieni kerosiini.

 • Levitä levyn pintaa varovasti.

 • Käsittelyn jälkeen levyt näyttävät paljon paremmilta.

 • Seuraavassa vaiheessa tarvitaan tahnaa.

 • Levy tulee levittää tasaisesti sienellä.

 • Hiero kiillotus pyöreällä liikkeellä ja anna kuivua.

 • Pyyhi levyn pinnat flanellilla.
 • Tärkeimmät virheet itsekiillotuskoneessa

 • Älä pidä kiillotuspyörää kulmassa, vaan se on suunnattava yhdensuuntaisesti pinnan kanssa. Sinun ei pidä painaa laitetta, vaikka ensimmäisillä läpikulkuilla sinun on käytettävä kohtalaisesti vaivaa, pienentämällä sitä myöhemmin.

 • Lakan kulmissa ja reunoissa on vähimmäispaksuus, joten ne on kiillotettava huolellisesti. Näillä alueilla ei saa viivästyttää konetta, koska voit poistaa pinnoitteen pohjamaalille. Kuva osoittaa, että epäonnistuneen hankaavan kiillotuksen jälkeen maalaa auton luukku.
 • Oikein kitti ja jauhaa autoja ennen maalausta Motoristin korvaus

  Korjausosien valmistelu korjausta varten on tärkein lähtökohta parhaimman laadun saavuttamiseksi. Toivottavasti kukaan ei kiistä tätä axiomia? Mistä sitten aloittaisit? Ota esimerkiksi etulsija.

  Vahingon luonteen määrittämiseksi ja oikean työsuunnitelman tekemiseksi epäilty elementti on puhdistettava. Lisäksi sen jälkeen, kun vesi on pyyhitään valkoisella alkoholilla ja liuottimella. Tämä toiminta antaa meille täydellisen kuvan vahingosta. On syytä huomata, että maaliin ja muihin pieniin virheisiin voidaan havaita myös pieni siiven (naarmu tai pieni hammastus) puute. Ja niin, jos se on tarkoitus maalata, niin se on tehtävä kaikella ihmisarvolla, eri puolilta.

  Joten kaikki löydetyt virheet - mitä seuraavaksi? Ja sitten päädymme siihen, että meidän on esitettävä koko elementti. Siksi päätelmä - poista kaikki viat pinnalta. Kuvittele, että siiven pinnalla on pitkä naarmu, joka muodostaa matalan hammon, ja useita pieniä naarmuja ja siruja.

  Mitä tehdä - Venäjän älymystön ikuinen kysymys.

  Selittävät kohdat:

  1. Laske siiven koko pinta P220-240-hioma-aineella. Voit kiertää hiomakoneella, ja jos ei ryömis - sitten käsin. Maapinnalla kaikki silmät ja pienet viat näyttävät näkyvän ja näkyvät paremmin. 2. Naarmuuntunut hammaspyöri on hiottu siten, että teräviä reunoja ei ole terävällä maalilla (jos on ruostetta - poista nolla). Älä pelkää pyyhkiä liikaa. Hioa naarmu ja sen reunat P120-hiomalla (hiekkapaperilla). Tämä on melko suuri hiomarake, sillä se saavuttaa parhaan kiinnittymisen kiteeseen pinnalle. 3. Seuraavaksi hiomaan pieniä naarmuja ja siruja. Laajenna niitä pitkin tasoa. Välttää teräviä kulmia ja kuorinta pinnalta.

  4. Nyt on aika kestää.

  Jos et vieläkään tiedä, niin hyvä uutinen sinulle - kitti, se ei ole yksin! Hänellä on monia lajikkeita. Aloitetaan järjestyksessä:

  1. Kitti, jossa on lasikuitua (karkea kaksikomponenttinen kitti-täyteaine, jota käytetään syvien syvennysten tasoittamiseen - 15-20 mm, antaa hieman kutistumista kuivauksen aikana).

  2. Kitti alumiinisilla täyteaineilla (karkea kaksikomponenttinen kittipakkaus täyteaineiden täyttämiseksi ensisijaiseksi kerrokseksi). Se on täysin jalostettu, antaa pienen kutistumisen kuivauksen aikana.

  3. Kitti "Universal" - (kaksi komponenttia), melko karkea, matalien ja tavanomaisten epätasaisuuksien poistamiseksi yleensä kellertäväksi.

  4. Putty "Finish" (kaksiosainen), yleensä valkoinen, täydellisesti käsitelty. Levitä karkeaa kittiä tarkemman kohdistuksen päälle.

  5. Yksiosainen kitti (täysin viimeistely?) Putkessa mikro-naarmujen ja mikro-epäsäännöllisyyksien täyttämiseen. Suosittelen käytettäväksi lopulliseen kasteluun.

  Korjauspinnan puhdistaminen P120-hioma-aineella jatkuu käämitykseen. Älä unohda, rasvaa rasvaa ennen korjauspintaa. Jos korjauspaikalla on jälkiä ruosteessa, niitä tulee käsitellä ruosteenmuuttajalla pullon ohjeiden mukaan.

  Karkea kitti vaahdotetaan kovetettavalla aineella - sekoita perusteellisesti, ettei vaaleanpunaisia ​​raitoja (tavallisesti vaaleanpunaista väriä) ja tasaisesti täytetä korjausalueella kevyellä painepesurilla. Älä yritä tätä menettelyä kerralla. Syy, odotti 10-15 minuuttia, kunnes shpaklya nousi. Yleensä kestää 3-4 vaivaamista ja voitelua, jotta puutteellinen paikka täyttyy.

  Seuraava vaihe on hiominen. Hiero hiekkapaperia hiomarakeilla P120. Huolellisesti, yritä kiipeä korjausalueen ulkopuolella. (Muuten ylimääräiset naarmut - ja tarvitset sitä?)

  Turvallisuuden saavuttamiseksi peitä korjausalue peittävällä nauhalla, mieluiten kahdella tai kolmella kerroksella. Parempaa valvontaa varten, suosittelemme ennen hiomista puhdistamaan käsiteltävä pinta (kuivattu kitti) mustalla jauhemaisella jauheella. On helpompi hallita vikoja (missä myös rasva kitit).

  Suosittelen hiontaa erityisellä tasolla, korkealaatuinen käsittely saavutetaan.

  Hionnassa osaa kiinnitä huomiota kulumiseen. Jos metalli on alkanut työntyä, niin ei ole järkevää hankautua - sinun on lisättävä kittiä (täyttämään hankautuneiden alueiden välisen raon).

  Muista! Putty on paljon pehmeämpi kuin maali (lakka) ja vieläkin enemmän metallia, siksi se pyyhitään hiekkapaperilla nopeammin ja helpommin. Siksi, jos metalli alkoi näkyä käsitellyllä pinnalla, lopeta hionta ja lisää toinen kittipinta.

  Vyshkuriv-karkea kitti ja halutun tuloksen saavuttaminen (kuten sanotaan, "melkein tapaus"), sinun on laitettava viimeistely kaikkiin käsiteltyihin epäilyttäviin paikkoihin (sekä kaikkiin paikkoihin, joissa on kehittyvä jauhe) ja hiekkaa se tasolle, jossa on hankaavaa Р220-240-tasoa. Tällä voit leikata (pyyhkiä) suuremman riskin, joka aiheutuu esikyllästämisestä P120-hioma-aineella, ja myös tasaavat kaikki siirtymät tasaisesti.

  Älä unohda pyyhkiä pintaa mustalla jauhemaisella jauheella. Nyt! Kun näyttää siltä, ​​että kaikki on kunnossa, käytämme myös kaikkein viimeistelykittiä (kuvassa Nitrosoft) koko korjausalueelle kumipallolla (mieluiten valkoinen tai läpinäkyvä silikoni). Se kuivuu nopeasti ja täyttää kaikki pienet huokoset käsiteltävällä pinnalla, puhkaisut, kuoret ja mikroprekat, jotka ovat muodostuneet karkean ja viimeistelyn kestämisen aikana. Mutta tämä ei ole "ihmelääke", älä yritä kiiltoa häntä käsin tuntemattomista epäsäännöllisyydestä! Tätä varten on - loppuun.

  Huomautus: Pelkää liuottimia! Joten tämän kittien levittämisen jälkeen on kiellettyä käyttää liuottimia rasvanpoistoon!

  Rasvaa pinta maanpinnan alapuolella "Anti-silikoni". Lopulta meidän on (ja tämä on meidän päätehtävämme) saada täydellinen pinta.

  Seuraava vaihe on pohjamaalaus ja maalaus.

  Artikkelin kirjoittaessa käytettiin yhtiön "NOVOL", "MIROX" ja "BODY" materiaaleja. Tämä ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että muitakin valmistajia ei ole, eikä missään tapauksessa mainoksia näistä yrityksistä. Valitse valmistajien rivi. Käytin vain mitä tuli käsiksi.