Miten ripustaa hirsitalo baarista: ensimmäisestä kruunusta viimeistelyyn

Kun otetaan huomioon puun kasvava suosio rakennusmateriaalina, monet ovat kiinnostuneita siitä, miten talon taittaminen omaan käsiinsä. Huolimatta tällaisen tapahtuman varsin merkittävästä laajuudesta tämä tehtävä on aivan todellinen. Luonnollisesti on välttämätöntä hankkia korkealaatuista materiaalia, hallita teknologiaa ja houkutella avustajia - mutta loppujen lopuksi on mahdollista rakentaa asuntorakennus houkuttamatta ulkopuolisia asiantuntijoita.

Kuinka tehdä tämä - kuvataan alla. Tämän artikkelin koko videon lisäksi, joka on julkaistu alla, korostaa myös joitain vivahteita.

On paljon työtä, mutta "silmät pelkäävät ja kädet tekevät"

Valintaominaisuudet

Ennen kuin puhumme siitä, miten puutavaraa rakennetaan asuinrakennuksen tai kylpyammeen seinämien muodostamiseksi, on välttämätöntä käsitellä itse materiaalia.

 • Rakennukseen käytetty puu on neliön muotoinen (suorakulmainen tai neliömäinen) aihio, joka on leikattu kiinteästä puunrungosta tai liimattu useista levyistä.

Sileä massiivipuu

 • Rakenteen mukaan puu voi olla tasainen tai profiloitu. Profiloituja malleja on paljon helpompi asentaa. Lisäksi profiilien osien ulkonemat ja syvennykset mahdollistavat lähes elementtien välisen tiivisliitoksen.

Vihje!
Jalkojen välisen liitoksen suorituskyvyn parantamiseksi kannattaa käyttää erityisiä eristemateriaaleja.
Suosituin nykyään on juutti valssattua kompaktoria.

 • Kiinteä puutavara on edullisempi, mutta se on alttiimpi kuivumisen aikana muodonmuutokselle ja kutistumiselle. Liimattujen lajikkeiden hinta on paljon suurempi, mutta tällaiset aihiot eivät käytännössä taivu, ja rakenteiden kutistuminen on vähäistä.

Liimattu profiloidut tyhjät

 • Myös materiaalin ostamisessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota kosteuteen: luonnollisen kosteuden puu on halvempaa, mutta tällaisen materiaalin hirsitalon on oltava vähintään vuosi ennen aloittamista, muutoin seinän kutistuminen aiheuttaa sisä- ja ulkopinnan epämuodostumista.
 • Kamerikuivaus lisää merkittävästi rakennusmateriaalien kustannuksia, mutta se minimoi puukuidun sidotun kosteuden prosenttiosuuden. Tällainen säde ei juurikaan istu.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vastaus kysymykseen siitä, kuinka paljon se maksaa hirsitalon asettamisesta puusta, riippuu suoraan valitsemastasi aineistosta. Liimattu profiilipuu, joka on esikuivattu, maksaa enemmän, mutta rakenteeltaan sen voi käsitellä nopeasti ja helposti. No, budjetti-vaihtoehto on jopa massiivinen luonnollinen kosteusmateriaali. Mutta hänen kanssaan, tietenkin, täytyy koukistaa.

Laskettaessa tarvittavaa palkkien määrää voit käyttää yksinkertaista laskinta:

Teknologian asennusloki

Alempi risteys säätiölle

Kun materiaali on valittu, ostettu ja toimitettu sivustoon, voit käsitellä hirsitalon sijoittamista baarista. Ja aloitamme työn kruunun perusasennuksesta.

Mitä neuvoo puun kanssa työskentelevien asiantuntijoiden ohjeisiin?

 • Ennen kuin laitat ensimmäisen puun kruunun, sinun on suoritettava laadukas vedeneristyskanta. Mitä perustuksissamme tahansa, sen ylemmälle tasolle asettamme joko kaksi kerrosta katemateriaalia tai erityistä vedenpitävää kalvoa.

Vihje!
Jos rakentaminen tapahtuu märällä alueella, on suositeltavaa suorittaa kattava suoja kosteudelta, mukaan lukien kalvoaineiden asentaminen ja säätiön hoito vettähylkivillä mastoaineilla.

 • Vedenpitävän kerroksen päälle koko pohjan ympärysmitan päälle asetetaan vuori palkki. Tällaisen puun valmistukseen on parasta käyttää lehtikuusi - tämä puu on suurin kosteuden kestävyys.
 • Vuoripalkin paksuuden tulee olla vähintään 100 mm ja leveys - vähintään vähintään pääseinäpalkin leveys.

Kuva alemman vanteen vuoteessa

 • Joskus profiilipalkkia käytetään vuorauksena, leikataan niin, että se ei ole pohjassa, ei lukon piikien, vaan koneen kanssa. Tällöin lisävuorauksen asentamista ei tarvita, mutta rakenteen vedeneristysominaisuudet kärsivät jonkin verran.
 • Mallin kulmissa yhdistämme puupalkit "puoli-puuhun". Tämä mahdollistaa maksimaalisen liitoksen lujuuden.

Kiinnitä huomiota!
Kaikki seuraavat kruunut voidaan liittää toisella tavalla, esimerkiksi "käpälässä".

Vuoripalkki tai ensimmäinen profiloitu työkappale on perusteellisesti kyllästetty antiseptisellä (Tikkurila, Senezh, jne.). Periaatteessa, jos rahoitus mahdollistaa, on mahdollista käsitellä kaikkia tankoja bioproteiiniyhdisteellä ennen muninnan aloittamista - tämä mätänevä vakuutus ei ole tarpeeton.

Juutan eristysrulla

Palkin päälle asetetaan juutti-tiivistenauha. Jos valitset palkin asettamisen, on muistettava, että liian paksu materiaali on yhtä tehottomampi kuin liian ohut: kummassakin tapauksessa puhallusriski kasvaa. Tasainen palkki on 10 mm paksuus ja liimattu profiili 5 mm.

Kierroksen välttämiseksi kiinnitämme juutti palkkiin rakennustyöntäjän avulla.

Kiinnitä huomiota!
Baarissa oleva lämmitin pysyy yhtenä kerroksena ilman taivutuksia.

Kiinnitämme kannattimet alemman kruunun sisäpuolelle, jonka päälle asetamme lattiaviiveitä. Viiveen alemman tason tulisi perustua säätiön elementteihin tai erityisiin kallonpalkkeihin.

Periaatteessa viivästykset voidaan leikata kruunuksi, mutta jos puhumme siitä, kuinka taitellaan kylpy baarista tai rakentaa taloa suhteellisen märille maaperäksi, on parempi toimia ensimmäisen vaihtoehdon mukaan. Joten on helpompaa korvata mätä viiveellä uudella.

Bar kiinnitystekniikat

Kun ensimmäinen kruunu on pystytetty, voit aloittaa palkkien sijoittamisen seinien joukkoon.

On olemassa useita vivahteita, jotka on otettava huomioon:

 • Periaatteessa laadullisesti kuivattu liimattu profiilipuu voidaan asentaa ilman minkäänlaisia ​​liitoselementtejä, kiinnittää vain kulmat lukkoon (puhumme hieman kulmaliitosten tekniikasta). Mutta voiman lisäämiseksi on kuitenkin parempi yhdistää työkappale.

Profiilien osien asettaminen

 • Nastoja käytetään metalli-, puu- tai muovipinoihin. On parasta käyttää puuta ja jopa samaa kosteutta kuin itse seinäpuu.
 • Nopan reikä porataan yhdistämällä korkeintaan kaksi palkkia: yläpalkki on "lävistetty", ja puolikkaalla paksuudesta muodostuva pesä on muodostettu alemmaksi.
 • Reiän halkaisijan tulee olla yhtä suuri kuin tangon halkaisija - niin, että kiinnitin pienellä vaivalla ajettiin puuhun sokkelipuhalluksella.

Vihje!
Tangon pituuden on oltava 25-30 mm pienempi kuin reiän syvyys - tämä kompensoi kutistumista.

 • Kiinnittimet asennetaan porrastetusti. Niiden välinen etäisyys saa olla enintään 1500 mm.

Seinäasennus

Hylkää nurkat

Puutavaran kulmaliitokset voidaan tehdä useilla eri tavoilla.

Jotkut niistä tarjoavat työkappaleen ulkoneman seinätason rajoissa (yhteys loppuosaan), toiset eivät.

Kiinnityskulma muiden kanssa

 • Muissa osissa yhdistyvät leikkaamalla työkappaleen syvenemis - kulhoon. Tässä maljassa sopii toinen tanko, joka voi olla joko kiinteä tai sopiva leikkaus. Suosituimmat yhteysjärjestelmät loppuosan kanssa ovat "kuplassa" ja "kulhossa".
 • Yleisin telakointiteknologia ilman jäljellä on puoli-telakointi. Samanaikaisesti tangon päissä muodostetut ulkonemat, joiden paksuus on yhtä suuri kuin puolet yhdistettyjen osien paksuudesta.

Kaavamainen esitys "lämmin nurkasta"

 • Toinen kulmaliitosten menetelmä on ns. "Lämmin nurkka". Tämä tekniikka käsittää näytteenoton pystysuoran uran palkin sivupinnalla, johon kooltaan sopiva piikki asetetaan toisen elementin päähän.

Lämmin nurkka - ulkonäkymä

Kiinnitä huomiota! Kulmanleikkaustekniikka määrittelee suuresti prosessin työläisyyden, ja jos kysyt, kuinka paljon se maksaa talon poistamisesta eri kulmista olevasta palkista, sinulle annetaan numeroita, jotka eroavat melko voimakkaasti.

Ikkunat ja ovet

Puhuminen seinästä, älä unohda ikkunaa ja oviaukkoja:

 • Aukot joko leikataan jo asetetuilla seinillä tai rakennuksen edellyttämällä tavalla (jos hankimme aineiston niin sanotun domokomplektin koostumukselta).
 • Aukkojen muodon säilyttämiseksi kutistumisen aikana leikkaamme erikoisnauhoja sivupintoihin - ns. Roiksit.
 • Ikkunan ja ovenkehysten yläpuolelle jää väistämättä vähintään 50 mm kutistusväli.

Asennus ikkunalaatikkoon, jossa on pakollinen yläraja

viimeistely

Kun kaikki edellä mainitut toimenpiteet on suoritettu ja hirsitalon katto on asetettu täydelliseen kutistumiseen. Ainettajan aika on puolitoista vuotta (raa'an tasapalkin) kuudeksi kuukaudeksi (jos liimattuja kuivattuja raaka-aineita käytettiin).

Kun haluttu aika on kulunut, voit jatkaa viimeistelyä:

 • Profiloidun materiaalin talot eivät vaadi sisäpuolelta tai ulkopuolelta pinnoitetta. Varmistaakseen niiden kestävyyden, se riittää käsittelemään seinät antiseptisellä tai maalaamalla se koostumuksella ulkotöihin.
 • Kohteissa, jotka ovat tasaisesta palkista kutistumisen aikana, muodostuu väistämättä aukkoja. Nämä aukot on suljettava, minkä jälkeen on suositeltavaa suorittaa suoja, joka suojaa puhalluksesta.
 • Ihon alla kiinnitämme tuulenpitävät kalvot, ja lopetamme itse trimmauksen seinäpaneelista (sisäpuolella), sivuseinästä tai metallista. Tiilikuori on myös mahdollista.

Talo baarissa peitetty tiili - työn aikana

johtopäätös

Tietenkin tekniikan täydellistä hallitsemista voidaan harjoittaa vain. Mutta tämä käsikirja sisältää kuitenkin paljon tietoa siitä, kuinka kylpy tai muu rakenne rakennetaan oikein baarista, ja siksi on erittäin suositeltavaa aloittaa mestarit harkitsevaan tutkimukseen.

Miten tehdä hirsitalon baarista omilla kädillä - kokoonpanotekniikka säätiöltä katolle

Suunnittele talosi

Ennen talon kokoamista baarista sinun on valittava oikea projekti. Hirsitalot kerätään standardin tai yksittäisten hankkeiden mukaan, voivat poiketa arkkitehtonisen monimutkaisuuden tai yksinkertaisten muotojen mukaan. Jos suunnitellaan kokoamaan jo valmiiksi tehdyt hirsitalot, suosittelemme lopettamaan valintasi tyypilliseen projektiin, jolla on etuja:

 1. Hirsitalo on testattu jo toiminnassa, ja valmistaja on poistanut tärkeimmät haitat.
 2. Valmistusmateriaalia käytetään mahdollisimman taloudellisesti, joten valmiin laatikon hinta on halvempi.
 3. On helpompi valita viimeistelymateriaali ja katto, koska voit henkilökohtaisesti nähdä muutamia valmiita taloja ja keskustella omistajien kanssa.

Halutun osuuden valinnassa jokainen projekti voidaan helposti sovittaa mihin tahansa alueeseen, jolla on keskimääräinen lämpötila ja ilmasto. Puutarhassa tai maalaistalossa sopiva materiaali pieni osa: 100x50 mm, 100x100 mm. Pysyvää asumista varten puutavara otetaan 150 x 150, 150 x 200, 200 x 100 mm. Helpoin vaihtoehto on neliöosa 150x150 mm. Neliön muotoinen voit nopeasti asentaa seinät valitsematta teknisiä ja ulkoisia sivuja. Mutta edellyttäen että palkki on yksinkertainen. Tällöin 150 x 150 mm: n poikkileikkaus on täytettävä ja lämmitettävä edelleen.

Yksi taloudellisista vaihtoehdoista - profiloidusta materiaalista. Puun tekniset puikot ja ura ovat kiinteästi kiinnitettyinä asennuksen aikana ja luo luotettavan esteen tuulelle. Seinät on eristetty teippilämmöneristimellä suoraan kokoonpanon aikana. Ja jos etu- ja takapuolet ovat lisäksi kiillotettuja, laatikon kokoamisen jälkeen on välttämätöntä kulkea seinien läpi maali- ja lakkamateriaalilla ja talo on valmis asumaan.

Liimapuusta erottuu erillinen ryhmä. Tämä palkki koostuu lamelleista, jotka on liitetty toisiinsa puristimen ja liiman vaikutuksesta. Mutta tiedemiehet puhuvat edelleen liimapuusta ympäristöystävällisyydestä. Positiivisista erottuu: seinien suuri lujuus ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Joten rakennettaessa liimattua materiaalia oleva talo sopii 100 x 100 mm: n poikkileikkaukselle, talvilämpötiloissa jopa -15 astetta ei tarvita lisäseinäeristystä.

Ja mistä aloittaa?

Kun hanke on valittu, hirsitalon kokoonpano alkaa. Talon perusta on valmistumassa - perusta. Koska materiaali on kevyt, kaikenlainen säätiö tekee:

 1. columnar;
 2. Vyö rostverkovy;
 3. Vyö.

Emme suosittele monoliittista, koska se on kallein vaihtoehto, joka on kannattavaa vain, jos tila on liikkuva ja hyvin murskattu. Jos irrallisella maaperällä on korkea pohjavesivarasto, voidaan käyttää pino- tai pylväspohjaa. Kuinka rakentaa talon, jos maaperä on swampy ja mobiili? On järkevää käyttää ruuveja. On helppo asentaa ne omiin käsiinsä, mutta tulevaisuudessa "kehys" on pienempi. Mutta pylväs- tai paalusäätiön valitseminen on ymmärrettävä, että tulevaisuudessa talon kellari on pakattava ja eristettävä. Muuten talossa ei ole kellarista tai kellarista, ja kellarikerroksen lämpöhäviö vähenee 15%.

Yksi suosituimmista puurakenteiden perustyypeistä on nauha. Sain nimeni ulkoiseen muistutukseen betoniselle nauhalle, joka on rullattu maahan. Säätiön korkeus valitaan erikseen ja liittyy pohjaveden ominaisuuksiin.

Yli 1,2 m talvikuukausina esiintyy runsaasti pohjavettä ja huurteen tunkeutumista, joten nauha-grillage vaihtoehtoa voidaan käyttää. Suunnittelu yhdistää betoninauhan, mutta pinoille joka 1,5 - 2 m. Ja paalut on ensin kaadettu, sitten muotti on tehty nauhan alla. Ennen kaatamista on suositeltavaa laskea perustan kuutio kapasiteetti, mikä vähentää betonin kustannuksia.

Nauhateollisuuden perustuksen kokoamista koskeva yksityiskohtainen tekniikka esitetään yhdessä edellisistä artikkeleista.

Lego aikuisille

Valmistaja toimittaa valmiin kehyksen paikalle suljetussa pakkauksessa, joten se on helpompi koota se itse. On vaikea koota kotiasi kiinteästä puusta ilman kokemusta ja taitoja, koska se vaatii kulmat oikein. Mutta lisää tästä alla.

sitova

Ennen ensimmäisen kruunun asettamista on tarpeen tehdä pohjan vedeneristys. Puu on hermeettinen, ja perustuksen mikrokruunuissa kosteus pääsee ensimmäiseen kruunuun ja ajan myötä alkaa ryöstää. Teoksessa tarvitset materiaaleja: bitumimateriaali (hinta 350 r.) Ja kateaine (hinta 220 r.)

Vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 1. Yläpuolelta pohja on päällystetty kuumalla bitumimastilla.
 2. Ylhäältä kattorakenteen ensimmäistä kerrosta kierretään ulos. Kun materiaaliin liittäminen on päällekkäin.
 3. Katemateriaali pinnoitetaan uudelleen bitumimastilla.
 4. Katonmateriaalin viimeistelykerros.

Kateaineen leveyden on ylitettävä säätimen leveys 15-20 cm: llä. Kateaineiden jäljelle jäävät pinnat voidaan myöhemmin piilottaa kellarin pinnoituksen alle.

Ensimmäinen kruunu

Hirsitalon ensimmäinen kruunu asetetaan kuivuneen vedeneristysasteen tasolle. Poikkileikkauksessa ensimmäinen kruunu on enemmän kuin loput laatikossa. Tämä lisää rakenteen vakautta.

Ennen levittämistä ensimmäinen kruunu peitetään suojaavilla yhdisteillä (Sanezh, Belinka Bio, Tikkurila, Neomid 440 ja Valtti Aquacolor (hinta 120 ruplasta / litra), ensimmäinen kruunu asetetaan säädettyihin säleisiin tai vuorauspöydälle Reiki asetetaan 30-40 cm: n portaisiin ristikudoksen alapäästä, levyt ommellaan alustalle metallisilla tapilla, säleet ovat 10 mm paksuja ja muodostavat ylimääräisen raon säätölaitteen ja vanteiden välille, mikä luo lisää tuuletusta, puinen vanteet on kiinnitetty säätöön metallisilla ankkureilla Mutta laatikko on kiinnitetty pohjaan vain kevyissä rakenteissa. Suuret talot useissa kerroksissa ovat melko raskas eivätkä siirry pohjasta ilman lisäkiinnikkeitä.

Taita laatikko

On helppoa rakentaa hirsimökki valmiista pakista, mutta sinun täytyy kallistaa vankka palkki. Palkissa on useita vaihtoehtoja säteen tasapainotukselle ja jopa:

 1. Rakenna tassuun. Puiden puoleisiin päihin ja pesiin leikataan niiden alapuolella. Siinä on haittoja: se puhalletaan ulos, ajan myötä materiaali kuivuu ja vakava eristys vaaditaan.
 2. Pyrstörengas. Vaihtoehto on samanlainen kuin edellinen, mutta sillä on erityinen leikkaus kulmassa. Miinus vaikeuksissa juonut.
 3. Kulhoon. Jokaisessa puutavarassa kulhoon tehdään ylhäältä alareunan alapuolella. Ylempi kruunu kulkee kulhoon ja luo tiukan liitoksen. Miinukset: tarvitset taitoa ja erityistä cupcorea.
 4. Puoli puuhun. Kummassakin päätyosassa puolet osasta leikataan pois. Tuloksena olevasta pesästä sopivat ylempi kruunu. Huonot puolet yhteyden purgeista ja epäluotettavuudesta. Pitoa lisäävä avain on puusta, joka yhdistää päät.

Yhteys nurkkaan ja loppuosa katsotaan lämpimämmäksi ja luotettavammaksi. Kulmat ja puutavaran välinen puu on lisäksi liitetty tukien avulla. Nagel levittää puuta tai metallia. Viimeinen vaihtoehto on luotettavampi, mutta kun hirsitalo kuivuu, seinissä muodostuu aukkoja, ja metalliset nastat pilaavat talon ulkoa. Puinen Nagel voidaan tehdä riippumatta puutavaran tai koivun jäännöksistä. Nagel antaa rakenteelle lisää vahvuutta ja ei salli puun kiertymistä kuivana. Nagel kiinnitetään joka kahdesta kruunusta, ohita yksi, vähintään 150 cm: n välein.

Jokaisen juotosuutineristyksen (hinta 110 p.) Välillä. Jos materiaali on profiiloitu, piikkien ja urien väliin on olemassa erityinen kouru eristysmateriaalin asettamiseksi. Jos tarvitset puun pituuden liittämisen, kiinnitä nivel juuriin. Yhteyden ydin on piikin ja uran urat, jotka ovat tiukasti liitettyjä ja kiinnitettyinä napeilla.

Hirsitalossa olevat sisäiset väliseinät eivät voi heti kerätä. Ne on valmistettu pienemmästä leikkausmateriaalista ja kiinnitetty pääseiniin. Mutta jos suunnittelet kaksikerroksisen hirsitalon omilla käsilläsi, ainakin yksi osio menee välittömästi. Se toimii ylimääräisenä tukena.

Kerroksia voidaan tehdä välittömästi. Ne toimivat myös puhtaan lattian lämmin "kakun" perustaksi. Koska lattialämmittimet voivat toimia mineraalivillana tai ekosoolina, vaahtoa. Edullisin vaihtoehto vaahtoa varten, se antaa ylimääräisen äänieristyksen lattian välillä.

Ei ole suositeltavaa leikata ikkunoita ja oviaukkoja puutalossa välittömästi. Rakenteen on pysyttävä paikallaan. Jopa kammion kuivuminen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kutistuu vähintään 3%, luonnollinen kosteus vähintään 10%. Ennen kuin asetat kehyksen, se on okosyachka, joka antaa rakenteen suuremman lujuuden ja ei salli vääristymien syntymistä maan kävelyn aikana.

Katteen ja katon valinta

Ennen täydellistä kutistumista luodaan kattorakenteita. Jos kammion kuivauspalkki tai liimattu, kutistuminen on merkityksetöntä ja voit siirtyä viimeistelykattoon. Materiaalia voidaan käyttää kattona: aluslaudoitus, onduliini, pehmeä laatta. Taloudellisin vaihtoehto puutarharakennuksille on kattohuopa tai liuskekivi. Valitse katon valinta riippuu vaiheen laatikot. Pehmeämpi katto ja katto, sitä useammin laatikko valmistetaan. Esimerkiksi pehmeän laattojen alla valmistetaan alusta ohuesta vanerista.

Menevän ristikkojärjestelmän asennuksen katon viivästyminen. Palkki, jonka osa on 100 mm50 mm, soveltuu työhön. Tekninen puoli on 50 mm. Ristikkojärjestelmän etuosa ja runko kootaan materiaalista, jonka leveys on 150 x 100 mm. Ne on kiinnitetty seinän yläosaan sovitettuun sähkölevyyn. Puutavara, jonka leveys on 150 x 150 mm, on mauerlat. Asennuksen vaikein asentaa ensimmäiset kattotuolit ja matriisi. Ristikkojärjestelmä voidaan kiinnittää seiniin käyttämällä metallisia kiinnikkeitä tai ankkuripultteja. Jäljellejäämät ja mauerlat ovat toisiinsa sidekourun kanssa. Lisää lukijoita voi lukea artikkelin katon asennuksesta.

Valmis katto on eristetty ja tehty vedenpitäväksi. Tämä on välttämätöntä lämmön menetyksen vähentämiseksi talossa. Seuraavaksi siirry ylimääräiseen weatherisaatioon ja koristeluun. Täysi kutistunut puutalo antaa kolmen vuoden kuluttua. Tätä aikaa ei suositella suorittamaan suurta suunnittelijan viimeistelyä, mutta voit jo asua talossa.

Kuinka paljon

Kuten tiedätte, tie ohjataan menemällä, mutta ei aina omistajan käsiä terävöittää rakennustyötä tai työ syö kaikki vapaa-aika. Asiantuntijat rakentavat hirsitaloa muutamassa viikossa, ja työn laatu on korkea. Asennuksen hinta riippuu siitä, mitä työtä on tehtävä. Hirsimökkien asentamiseen on olemassa kahdenlaisia ​​vakiopalveluja:

Eri palvelutöiden luettelo. Avaimetekninen asennus sisältää: säätö (kaataminen, muotti), laatikon kokoonpano, kattorakenne, katto, lattia ja katto, ikkunoiden ja oviaukkojen asennus, kaikki sisäiset väliseinät. Yksinkertaisella kokoonpanolla voi olla erillinen työ. Esimerkiksi säätiö tehdään käsin, ja laatikko ja kattojärjestelmä kootaan asiantuntijoilta.

Taulukossa on esitetty keskimäärin hirsimökkien kokoonpanon työtä eri alueilla esimerkkinä 4x6 m talosta, jossa on katto katolla:

Kuinka rakentaa talon baarista 150x150 do-it-yourself + Photo & Video - Yksityiskohtaiset ohjeet

Artikkelissa kerrotaan mahdollisuudesta asentaa hirsitalo 150x150 barin kotona, kerromme yksityiskohtaisten ohjeiden kanssa valokuva- ja videomateriaaleilla.

Paljastaa salaisuuksia rakennuksen perustoimintojen menestyksekkäälle toteuttamiselle.

Kuinka taloudellinen, mutta menettämättä laatua, hankkia omat asuntosi monta vuotta.

Mitä etsiä ja tehdä työtä oikein.

Kuinka ymmärtää oman kotiin rakastetun unelman?

Tämä on helppo tehdä itse. Puusta valmistettu talo on helpompi omalla kädellä. Puu kuuluu perinteisiin materiaaleihin, laatu testattu ajan mukaan.

Tuotanto on pitkä, mutta kompensoituu asennuksen aikana.

7 askelta unelmienne toteuttamiseksi

Asunnon rakentamisen päätyttyä on tarpeen suorittaa joukko valmistelutoimia.

Paras aika tähän on myöhään syksyllä ja talvella. On tarpeen viettää paljon aikaa kaikkiin toimiin, ja on suositeltavaa jakaa tämä kausi rakennustyön alkuun puoliväliin asti alkusyksystä:

 1. Määritä sivuston valinta.
 2. Tilaa tai ostaa valmiin vakiohankkeen taloon.
 3. Tilaa ja ostaa perusmateriaalia.
 4. Tee valmistelutöitä.
 5. Valmistele tarvikkeita.
 6. Osta työkalu.
 7. Sopimusten tekeminen sopimuspuolten kanssa.

Miten rakentaa talon baarista omalla kädelläsi?

Ensimmäinen vaihe. Maanvalmistus

 • roskat ja kasvillisuus
 • kohdistaminen suoritetaan käyttäen erityistä tekniikkaa
 • merkintä muottiin perustuksen alla tappien, johdon ja tason avulla,

Se on tärkeää! On tarpeen käyttää asiantuntijan palvelua. Tästä prosessista riippuu rakentamisen laatu.

Toinen vaihe. Säätiöjärjestely kehitetyn hankkeen mukaan

Tärkeimmät säätiöt

 • nauha säätiö
  taloja, joissa on kellari tai kellari.
 • Pile perustus,
  ongelma-alueille.
 • Monoliittinen perusta syvän syvyyden,
  pienelle talolle.

Kolmas vaihe. Talon kantavien seinien ja ovien rakentaminen puupalkista

tarvikkeet

Itsekiinnityksessä käytettävän materiaalin on oltava kuiva ja kevyt.

 • Baari, jonka poikkileikkaus on enintään 150 x 150 mm. Se esikäsitellään erityisellä antiseptisellä liuoksella sienten ja homeen esiintymisen estämiseksi.
 • Juuttopuristin.
 • Puiset nastat Nastat palkin kiinnittämiseksi toisiinsa kruunuissa.
 • Aluksella. Ovien ja ikkunoiden luukkujen, katon asennusta varten.

Tarvittava työkalu

 • Pyöreä sähkösaha.
 • Poraa sarja porakoneita puuhun.
 • Taso ja ruletti.
 • Akseli ja vasara.
 • Kynnet ja ruuvit.

Työprosessi

Ensimmäinen kruunu asetetaan pohjaan kehän ympärille. Aiemmin perustus on asetettu ruberoidilla, vedeneristykseksi ja kerrokseksi juuttia.

Seuraavat kruunut asennetaan projektin ulkoasuun. Puisten osien väliin on kytketty nastat. Reikien läpi porataan pienemmällä halkaisijalla kuin pultin paksuus. Vasaralla vasaralla, ylimääräinen ulkoneva osa leikataan pohjan alle.

Tangot on yhdistetty toisiinsa, pinnassa, jossa on väliseinät uritetun harjan ligamentin avulla. Yhdisteen kulmissa, suurempaan lujuuteen, sovelletaan kolmea tyyppiä:

 1. käyttäen juuren piikkiä,
 2. liitos lattiapuun,
 3. toisen perässä.

Se on tärkeää! Liitosten leikkaaminen on helpompaa valmiissa kuvioissa. Leikkaukset tehdään ottaen huomioon eristyseristys. Liitännät ovat sileitä ja luotettavia solmuja.

Kruunujen ja nivelten välissä myös juutti. Toisessa kruunupalkissa on upotettu lattiaan. Jokaisen yksityiskohtana 1,5 metrin etäisyydellä keraamisista tiilikannuista. Neljännen kruunun asentamisen jälkeen karhea lattia on tehty paksuudeltaan vähintään 40 mm levyiltä.

Seuraavat palkin rivit ovat identtiset edellisen kanssa, mutta ottaen huomioon ovien ja ikkunoiden aukkojen yksityiskohdat.

Helppoa käyttöä ja turvallisuutta käytettäessä nostettaessa osia käytetään ajoleikkureita, joissa on tulppa. Laite on valmistettu kahdesta levystä, joissa on täytettyjä kiiloja. Rinteet ovat yläseinää vasten seinää vasten, kun taas alempi on pysäytettynä maahan. Köyden avulla palkki nousee yhden henkilön seinälle rinteille. Sisätilat keräävät rakennustelineitä.

Viimeiset kaksi kruunua asennetaan kehän ympäri ja kaikkiin aukkoihin. Viimeistää hirsitalon asentamisen prosessin, jossa kattopalkit asetetaan. Sitten mauerlat on varattu niiden päälle koota katto.

Avautuvat ovet ja ikkunat on varustettu 30 mm: n paksuisilla alushousuilla. Kiinnitä ne yksinkertaisilla nauloilla. Valut toimivat kompensaattoreiden roolissa, kun uudet rakennukset kutistuvat eivätkä estä palkin rivejä.

Ennen kattolaitetta ylempi kattolattia on istutettu levyiltä, ​​joiden paksuus on vähintään 50 mm ja ullakkokerros.

Neljäs vaihe. Kattolaitteisto

Kattorakenteiden ja pinnoitteiden asennusta varten on tarpeen käyttää asiantuntijaryhmän palveluja. Tämä on vastuullinen työ, jonka tulos riippuu koko talon mukavuudesta, mukavuudesta, käyttöiästä,

Viides vaihe. Estää asennuksen

Kuudes vaihe. koristelu

Kaikkien seinien, lattian ja kattojen rakentamisen loppuvaihe. Elämäntuen suunnittelujärjestelmien asennus.

johtopäätös

Kun rakennat taloa omiin käsiisi, voit merkittävästi säästää rakennustyön päävaiheessa. Opi tuntemaan muiden tekemät virheet omien estääkseen.

Kokoonpanoa ei ole vaikea toteuttaa, riittää nähdä ja seurata projektia uskollisesti kerran.

Kuinka laittaa hirsitalo omiin käsiisi baarista

Ihmiset, jotka omistavat maapallon kaupungin ulkopuolella, useimmiten ovat kiinnostuneita talon rakentamisesta baarista omilla käsillään. Loppujen lopuksi tällaiset talot eivät ole vain luotettavia, ne ovat myös erittäin mukavia, on miellyttävää elää niissä.

Havupuista valmistetut seinät kestävät kauan.

Koska tällaisen talon rakentamisprosessi ei sisällä jotain erityisen monimutkaista, henkilöllä, jolla on perustaidot työskennellä moottorisahalla, voi rakentaa itse itse.

Rakentamispalkkien valintaprosessi

Hirsimökkiin käytettävät lokityypit.

Tämä on ensimmäinen vaihe. Tärkeintä siinä on korkeatasoisten palkkien valinta. Puu on hyvä lujuus ja tiheys, jota voidaan verrata jopa joidenkin metallien kanssa. Tästä syystä puurakenteita on runsaasti. Hauen seinien on oltava vahvoja, luotettavia, kestäviä ja äänieristettyjä. Kaiken edellä mainitun lisäksi tällaisessa rakennuksessa tulisi olla hyvä lämmöneristys, jotta talon sisällä olisi oltava hyväksyttävä lämpötila.

Puu on sen pluses ja joitakin miinuksia. Näihin kuuluvat lisääntynyt syttyvyys ja sedimentin muodonmuutos verrattuna muihin materiaaleihin, jotka olisi otettava huomioon alustavien laskelmien aikana. Sedimenttien hakkuu tapahtuu ensimmäisten 1.5-2 vuoden aikana rakentamisen jälkeen.

Havupuun puu täyttää kaikki terveys- ja hygieniavaatimukset. Lisäksi tämän materiaalin seinät kestävät kauan.

Havupuulla on korkea vastustuskyky halkeilua ja rappeutumista vastaan. Sillä on suhteellisen pieni keskimääräinen paino ja rakenteellisen lujuuden kasvu. Jos teet oikean valinnan puulajeista, josta rakennat hirsirakennuksen, valitsemalla sopivin teidän tapauksessasi talon rakentaminen omalla kädellä olevasta baarista, niin sinulla on jo hyvät mahdollisuudet rakentaa laadukas ja vahva talo. Joka tapauksessa valitun materiaalin on oltava tiheää ja kulutusta kestävää.

Puutavaran runko puusta.

Tangot ovat kaksi päätyyppiä - kiinteät ja profiloidut. Jokaisella lajilla on omat edut ja haitat. Profiiloitu tarkoittaa tietyn profiilin, joka voi olla erilainen. Nämä voivat olla piikkejä tai kruunun uria. Tämäntyyppiset liitokset tehdään pitkin palkin koko pituutta ja sitten pinta kiillotetaan. Valmis baarit toimitetaan rakennustyömaalle, ja jäljelle jää vain hirsitalo. Profiilipalkkien hirsiköylöillä on etunsa:

 1. Tämän materiaalin kotelot kestävät muodonmuutosprosesseja. Tällaisen rakentamismenetelmän resurssit käytetään suhteellisen pieninä, eikä hirsitalon rakentamista ole niin vaikeaa.
 2. Tangojen tarkka muoto antaa sinun työskennellä nopeasti ja luotettavasti. Tämän seurauksena ulkopinta on mielenkiintoisempi ja eristys toimii paremmin.
 3. Seinät ovat sileät, ne eivät tarvitse lisävaippaa, koska ne näyttävät jo hyvältä.
 4. Mäkävammojen riski pienenee, koska sadevesi ja sulanut lumi eivät pääse kruunujen välisiin saumoihin.
 5. Kodin kutistumisen jälkeen ei tarvita tiivistystyökaluja.
 6. Lisätietoa ilmavirtauksesta, koska kruunut ovat tiukasti kiinni toisiinsa.

Hyötyjen lisäksi myös profiilipalkkiin liittyy haittoja:

 1. Materiaalilla on korkea syttyvyys ja siihen kohdistuu erilaisia ​​epäsuotuisia sääolosuhteita. Jotta nämä haitat voitaisiin korvata ainakin, on syytä käsitellä materiaalia erityisin keinoin.
 2. Luonnon kosteuden vuoksi halkeilua saattaa esiintyä kuivauksen aikana kuumina päivinä. Tämän perusteella on parempi ottaa profiilipalkit, jotka ovat kulkenneet kammion kuivausta ja joiden kosteus on vähentynyt 20%.
 3. Profiloitu puu ei pysty tarjoamaan riittävän paksuja seiniä talon talon viihtyisään elämiseen. Siksi on tarpeen suorittaa lisäeriste hirsitalon seinien ulkoreunalta.
 4. Rakennuksen jälkeen myöhempi kunnostus tai ylärakenne on lähes mahdotonta.

Katsokaa nyt hirsimökkiä, jossa on vankka rungot. Vaikka hän ei ole kovin komea ulkonäöltään, hänellä on useita etuja:

 1. Baarit ovat erittäin nopeita ja helppoja valmistaa, joten niiden kustannukset ovat suhteellisen pienemmät.
 2. Tällainen materiaali on yleistä, koska se on erittäin helppo löytää rakennusmateriaalien myynnissä.
 3. Ostamisen jälkeen materiaali toimitetaan sinulle 10 päivän kuluessa. Tämä johtuu ostettujen materiaalien valmistuksesta ja yksinkertaisuudesta.
 4. Rakennustarvikkeita ei tarvita työn aikana.

Mutta tässä on myös haittoja:

Palkin kulmien liitoskohdat.

 1. Sinun on käytettävä rahaa viimeistelyyn. Jos et ole tyytyväinen ulkoasuun työn loppuun saattamisen jälkeen, leikkaa se sivuilla tai vuorauksella.
 2. Runkojen valintaa on lähestyttävä erittäin tarkkaavalla tarkkuudella, sillä jos rungon, joka ei noudata GOST-tasoa, seinät ovat todennäköisesti epätasaisia.
 3. Saastuu sauva, jota sieni vaikuttaa. Tämä voi tapahtua, koska rakenne käyttää trunkeja, jotka säilyttävät luonnollisen kosteustason ja eivät ole joutuneet erityiseen kuivausprosessiin. Mutta tällä tavoin voit käsitellä käsittelyä antiseptisten aineiden avulla, jotka voivat tuhota homeen ja estää sen uudelleen ilmestymisen. Tämä on hyvä vaihtoehto, vaikka se edellyttää lisää taloudellisia investointeja.
 4. Kruunujen väliset saumat puhalletaan kovemmin kuin profiilipalkkien käytön yhteydessä. Tästä syystä talossa ei ole niin paljon lämpöä.
 5. Rungot voivat haljeta kutistumisen ja kutistumisen jälkeen. Apua tässä tapauksessa voi leikata molemmilta puolilta.

Työkalujen hankinta

Tangon rungon rakennelman kokoonpano.

Hirsitalon materiaalien hankinnassa on tilaisuus tilata palkit, jotka on jo välittömästi muunnettu kaikkiin tarvittaviin parametreihin. Jos lasket kaiken etukäteen ja teet tarkan järjestyksen, voit leikata runkoja kooltaan ja jo leikatuilla urilla. Jos et halua tehdä kaiken tämän manuaalisesti ja tee yksityiskohtainen tilaus, sen jälkeen materiaalien toimittamisen jälkeen sinun tarvitsee vain kerätä hirsitalo.

Vaikka itse voitte valmistaa kaiken tarvitsemasi materiaalin. Siinä tulisi ottaa huomioon tiettyjä kohtia: poimia terveitä puita, joilla ei ole halkeamia tai suuria halkeamia. Älä myöskään unohda tarkistaa rungon puuttuessa hyönteisiä, jotka syövät puuta. Trimmit varovasti varovasti sen mukaan, mitä palkkeja tarvitset rakentamiseen. Tämän jälkeen varmista, että käsitellyt rakennusmateriaalit käsitellään antiseptisilla aineilla.

Hirsitaloprojektin luominen

On alusta asti tehtävä ehdotus tulevasta rakentamisesta, ennen kuin valitaan sopivia rakennusmateriaaleja, koska alusta alkaen tarvitaan laskelmia, jotka antavat sinulle tietoa siitä, mitä materiaaleja ja tarvittavia määriä tarvitaan. Voit tehdä tämän suunnitelman itse tai tilata sen yhdeltä yritykseltä, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Lisäksi tällaiset yritykset ottavat huomioon monia tärkeitä tekijöitä, kuten seismisen vastuksen jne.

Foundation-sarja baareja

Kiinnitä puu pohjaan.

Projektin luomisen jälkeen voit aloittaa säätiön asettamisen. Säätiön on täytettävä kaikki luotettavuuden ja kestävyyden vaatimukset. Säätiön valinta riippuu usein tällaisista hetkistä:

 1. Ground-toiminnot työmaalla.
 2. Arvioitu paino ja mahdolliset tulevaisuuden hakkuut.

Säätiö voidaan suorittaa:

Betonipohjalla voidaan rakentaa perusrakenteiden perusteella tiilipohja, jonka jälkeen voidaan rakentaa hirsirakennus. Muussa tapauksessa rakenne on kokonaan puusta.

Säätiö voi olla:

 • matala syveneminen;
 • syvä tunkeutuminen;
 • columnar;
 • vyö.

Hirsitaloon tehdään yleensä matala tai nauha-säätiö. Pohja olisi asetettava tällaiseen tapaukseen, kun maaperä on upotettu 50-70 cm.

Puun talon rakentaminen

Asennuksen perustaminen seuraa talon rakentamista. Kehys muodostuu ns. Kruunuista. Kruunut ovat rivejä palkkeja ympäri koko talon. Rakenteelle valmistetut kehät ovat yleensä jo asennettuna mahdollisimman tiukalle sovitukselle toisiinsa. Lokien liitosten eristykseen ja tiivistämiseen käytetään useimmiten tietyn tyyppisiä sammioita. Synteettisiä materiaaleja voidaan käyttää myös, mutta sammal sopii parhaiten tähän. Tangot on yhdistetty piikkeillä yleisen rakenteen varmistamiseksi.

Lisäksi on olemassa yksinkertaistettu menetelmä hakkuiden rakentamiseksi niille, jotka haluavat tehdä kaappien kaatamisen omilla käsillään ilman ulkopuolista apua ja ilman rakennusmateriaaleja. Menetelmään kuuluu raaka-mäntyjen runkojen käyttö. Huolellisen valikoiman palkkeja saat kevyen ja luotettavan materiaalin. Jokainen sauma on suljettava hyvin estääkseen rakennuksen tuulelta puhaltavan. Lisäksi käsittely, joka lisää materiaalin refractorinessa ja lujuutta, ei loukkaa.

Katteen ja lattian asennus

Usein tapahtuu, että kattorakennuksen aikana käsityöläiset haluavat käyttää onduliinia tai muuta halpaa materiaalia sille. Mutta katon materiaali ei ole sellaista, mikä kannattaa säästää. Katto voidaan tehdä eri tavoin - riippuu raiteiden ja katon rakenteesta.

Kullakin katon osalla on parempi ottaa eri kokoisia levyjä. Esimerkiksi levyt, joiden paksuus on 10 x 4 cm, soveltuvat parhaiten rintareunoihin ja telineisiin ja 15 cm: n cm: iin ruuvimeisseleille. Katteen asennus talossa seuraa katon suunnittelun loppuunsaattamista. Tämä prosessi suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin, lattialevyt. Sitten on asennus välilevyt, joiden välille eristys.

Ulko- ja sisätilojen viimeistely

Väliseinät tulevien huoneiden, ikkunakehysten, ovien kehysten välillä on asennettu. On asennettava karkea lattia kattoon ja eristämisen. Sitten ne suorittavat lattian ja katon viimeistelyn loppupäällysteen alla. Samaan aikaan kaikki tarvittavat kotiviestinnät asetetaan - sähkö, vesi, lämmitys ja jätevesi.

Ulkopuoli on valmistunut tämän talon asukkaiden odotusten ja toiveiden mukaisesti. Jos palkit ovat hyvin valittuja ja talo näyttää hyvältä ilman ulkoista viimeistelyä, voit tehdä sen ilman. Jos ulkopinta on vielä tarpeen, voit esimerkiksi maalata seinät.

Nyt sinulla on käsitys siitä, miten tehdään hirsitalo baarista. Sinun tarvitsee vain olla tiettyjä taitoja ja toiveita.

Tee se itse

Voit rakentaa talon ulos baarista omilla kädilläsi tällaisista raakapuun lajikkeista:

- höylätty puu (edullinen, helppokäyttöinen, siinä on vakioparametreja, mutta samalla se vaatii aina perusteellista kuivausta, sillä ei ole ihanteellisesti tasaista pintaa ja geometrisesti tarkkaan samat mitat);

- profiilituista puutavaruista (sillä on omat terätangon kiinnitysjärjestelmä tai aallotettu kampa), mutta täydellistä asettamista varten tällainen puutavara on parempi ostaa marginaalilla - tällä tavoin todennäköisemmin eri osien kiinnikkeet sopivat toisiinsa);

- Liimattu laminoidut puutavarat (ihanteellinen talon rakentamatta rakentamiskokemusta pienen kutistumisen takia mahdollistaen samanaikaisesti muiden rakennustehtävien suorittamisen, mutta kun hankit raaka-aineen, sinun on seurattava laatan laatua, tiheyttä ja yhtenäisyyttä).

Yleisiä vinkkejä puun talon rakentamiseen.

1. Tangon "kultainen standardi" katsotaan 100x150 tai 150x150 mm: n osiksi.

2. Puiden vuosirenkaiden tulee olla tasaisesti pitkin puun koko pituutta, mieluiten sen keskellä.

3. Havupuut ovat kiistämättömiä johtajia raaka-aineiden toimittajien keskuudessa tuleville baareille.

4. Kaikilla käytetyillä tankoilla on oltava sama pituus, leveys, taivutus, paksuus ja niin edelleen.

Seuraavaksi esitämme yksinkertaisen oppaan aloittelijoille, kuinka helposti ja nopeasti rakennat talon baarista omilla käsillänne.

Hanki ja hyväksy projekti.

Ensin teemme tulevaisuuden talon piirustukset, teemme mittauksia kentällä ja vastaavia laskelmia. Talon talon projekti voidaan laatia itsenäisesti tai käsitellä asiantuntijoita. Projektin luomisen jälkeen määrittelemme tarvittavan materiaalin määrän, ostamme sen ja voimme edetä suoraan taloon.

Säätiön asettaminen.

Ennen kuin valitset, minkä tyyppistä säätiötä teet talon perustuksen alla, sinun on vastattava kysymyksiin, kuten:

- Mikä on säätiön kokonaiskuormitus?

- mitkä rakenneominaisuudet voivat vaikuttaa säätiöön?

- Minkälainen maaperä vallitsee alueellasi ja kuinka kaukana pinta on pohjavesi?

On myös otettava huomioon useita suositeltavia suosituksia säätiön järjestämisestä:

- jos työvaiheessa on paaluja, on myös suositeltavaa käyttää grillata, jotta maan ja talon välillä ei ole aukkoja;

- alempi kruunu on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle vähintään 50 cm: n etäisyydelle;

- jos raudoitusta käytetään perustuksen rakentamiseen, sen kiinnittäminen voimakkaiden taivutusten paikkoihin on sallittua vain metallisten kiinnikkeiden avulla käsin, mutta on parempi, ettei hitsausta käytetä - se voi tuhota itse materiaalin.

Talon parvekkeelle suositut vaihtoehdot ovat nauha, matala syvyys ja paalu. Vyö on hyvä rakennuksiin, joissa on kellareita ja kellareja, matala syvyys - hiekkapohjaiselle maaperälle, pinoille löysälle ja kaikelle muulle maaperälle.

Laitoimme kruunut.

Ensimmäinen kruunu asetetaan tavallisesti lisälevyihin, jotta vältetään puun mahdollinen kosteus. Nämä levyt ovat kyllästettyjä antiseptteillä ja toimivat eräänlaisena yhteydenä säätiön ja alemman kruunun välillä. Niiden alapuolella voit myös asettaa vedenpitävyyden - tämä antaa hyvän suojan kosteudelta maan pinnalta.

Ensimmäinen kruunu voidaan sijoittaa myös ristikkorakenteisiin, jolloin niiden väliin jäävät pienet aukot asianmukaisen ilmanvaihtoa varten. Tämän vuoksi tätä vaihtoehtoa pidetään järkevämmin.

Tärkeä seikka on, että kun kruunu asetetaan, sinun on jatkuvasti seurattava rakenteen korkeuden oikeellisuutta ja rakennustason avulla - seurattava palkin ja koko pinnan tasaisuutta kokonaisuutena.

Kruunut on kiinnitetty erityisillä tappuilla, urilla tai harjanteilla, ja kulmaliitokset tehdään puolikkaaseen / kulhoon / käpälään / lämmin nurkkaan (valinnainen). Lisäksi rakennusviiveet leikataan ensimmäiseen tai toiseen kruunuun tulevan kerroksen lattiaan. Kaikkien kruunujen välissä on oltava tiiviste (esimerkiksi juutti).

Samanaikaisesti kruunujen sijoittamisen aikana kaikki nivelet ja liitokset on suljettava, ja seinät on kyllästettävä palonsuojaratkaisuilla.

Luomme ikkunoiden ja ovien aukkoja.

Aukkojen luomiseksi voit kokeilla seuraavia vaihtoehtoja - suunnitelluilla ovien ja ikkunoiden palkkien paikoilla, joita voit sijoittaa lähiaikoina etäisyydelle toisistaan, johon ikkunasi tai tuleva ovi sopii. Käytettäessä tätä tekniikkaa aukon kummallakin puolella on asennettava Nagel.

Jos tämä menetelmä tuntuu liian aikaa vievältä, toinen vaihtoehto olisi leikata sopivaa reikää seinän kiinteästä rakenteesta palkista, mutta tässä tapauksessa sinulla on ylimääräinen rakennusmateriaali, jota alun perin voitaisiin käyttää suuremmalla hyödyllä. Vaikka toisaalta tämän menetelmän käyttö mahdollistaa ikkunoiden ja ovien parametrien tarkemman laskennan, koska leikkaaminen voidaan tehdä puun täydellisen kuivaamisen vaiheessa ja viimeisen lomakkeen hankkimisen jälkeen kutistumisen jälkeen.

Järjestämme lattian ja katon.

Puutavaran talojen lattiat voidaan tehdä samalla tavoin kuin minkä tahansa puurakenteisen - lattian muodossa lattiapuun tai erikoispalkkien muodossa. Laitamme luonnos- ja viimeistelylattia lisäeristeenä ja eristeeksi. Lattia on jätetty omistajan harkittavaksi ja mielikuvaksi, ja katto on jo viimeistelyssä viimeistelytoimintojen monimutkaisuudessa - se voidaan peittää sivuraidalla, takalevyllä ja niin edelleen, ja voit jättää ripustuspalkit ja ylimääräiset katot sisustukseksi.

Olemme mukana katossa.

Jos ei ole järkevää, silloin olisi parempi olla tekemättä vaihtoehtoa kaksois-pitch-tavalliselle katolle. Tämäntyyppinen katto tarkoittaa jäykkien kiinnikkeiden asentamista ja ylimääräisten runkopalkkien järjestämistä. Itse katto voidaan tehdä myös puusta - sen kokoonpano palkkeista suoritetaan maahan ja nostaa se ylöspäin ja kiinnittää se yhden palkin muotoon. Tällaisen ristikkojärjestelmän päälle asennetaan aitaus, johon on asennettu suoran materiaalin katon rakentamiseen - laatta, liuskekivi, onduliini, metallilevy.

Me lämmin ja herätämme kauneutta.

Puun lopullisen kuivauksen aikana, josta taloa oli pystytetty, rakenteiden aukkojen muodostuminen on aina lähes väistämätöntä, jonka kautta arvokasta lämpöä menetetään. Tässä suhteessa on parempi sulkea kaikki saumat, nivelet ja väitetyt heikot pisteet juutin avulla jo ennen tätä vaihetta.

Maalaus talon seinistä baarista on myös hyödyllistä - ulkoisen kauneuden lisäksi lakat ja maalit suojaavat puuta UV-säteiltä ja sateelta. Ennen maalausta tietenkään se ei ole paikka, jossa hiekkaa seinien koko pinta.

Mutta sellaisten suosittujen viimeistelyvaihtoehtojen kuin sidesulkkien, sandwich-paneelien ja vastaavien käytön suhteen kannattaa kuitenkin ajatella - hirsirakennukset ovat enimmäkseen hyviä itsessään (ks. Valokuvat) ja eivät vaadi ylimääräistä koristelua. Suurin sallittu arvo on lakan ja maalien käyttö. Kysymyksen tämä puoli jää kuitenkin aina tällaisen rakenteen omistajan harkintaan.

Pienin työkalu, joka pitäisi olla sormenpäissäsi:

- kirves ja vasara;

- kynnet, ruuvit, ruuvit, kiinnikkeet;

- juutti tai muu lämpöeristysmateriaali;

- rakennustaso ja ruletti;

- sähköpora ja sähkösaha.

Mitä muuta se on hyödyllistä oppia rakentamaan talon baarista, katsomme videota.

Ompelemalla baarista omiin käsiinsä, oikea materiaalin valinta (2018g)

Hylkääminen palkista omilla käsillään kokoonpanotuki 150x150 - työn hinnan arviointi

Ekologinen yhteensopivuus ja korkeat laatuominaisuudet ovat luonnostaan ​​puurakenteiden rakentamista. Pyöreästä puusta meidät isoisillämme kokoontuivat kammioihin, joiden kauneus herättää edelleen iloa.

Modernin antiseptisen aineen ja loperamidin ansiosta puutalo ei pelkää tulipaloja ja sieniä. Asennettaessa omia helpompi käyttää oikeaa puutavaraa.

Miten tehdä hirsitalo omalla kädelläsi päävaiheet asennus, säännöt ja suositukset asiantuntijoita löytyy tässä artikkelissa.

Suunnittele talosi

Ennen talon kokoamista baarista sinun on valittava oikea projekti.

Hirsitalot kerätään standardin tai yksittäisten hankkeiden mukaan, voivat poiketa arkkitehtonisen monimutkaisuuden tai yksinkertaisten muotojen mukaan.

Jos suunnitellaan kokoamaan jo valmiiksi tehdyt hirsitalot, suosittelemme lopettamaan valintasi tyypilliseen projektiin, jolla on etuja:

 1. Hirsitalo on testattu jo toiminnassa, ja valmistaja on poistanut tärkeimmät haitat.
 2. Valmistusmateriaalia käytetään mahdollisimman taloudellisesti, joten valmiin laatikon hinta on halvempi.
 3. On helpompi valita viimeistelymateriaali ja katto, koska voit henkilökohtaisesti nähdä muutamia valmiita taloja ja keskustella omistajien kanssa.

Yksittäisen suunnittelun valinnassa puu on myös sopivin materiaali. Se on oikea muoto ja on räätälöity sopivaksi kokoon. Siten tämän puutavaran tullessa mahdol- listaisiin koota monimutkaisimmista ja epätavallisimmista puisia laatikoita.

Halutun osuuden valinnassa jokainen projekti voidaan helposti sovittaa mihin tahansa alueeseen, jolla on keskimääräinen lämpötila ja ilmasto. Puutarhassa tai maalaistalossa sopiva materiaali pieni osa: 100x50 mm, 100x100 mm.

Pysyvää asumista varten puutavara otetaan 150 x 150, 150 x 200, 200 x 100 mm. Helpoin vaihtoehto on neliöosa 150x150 mm. Neliön muotoinen voit nopeasti asentaa seinät valitsematta teknisiä ja ulkoisia sivuja. Mutta edellyttäen että palkki on yksinkertainen.

Tällöin 150 x 150 mm: n poikkileikkaus on täytettävä ja lämmitettävä edelleen.

Yksi taloudellisista vaihtoehdoista - profiloidusta materiaalista. Puun tekniset puikot ja ura ovat kiinteästi kiinnitettyinä asennuksen aikana ja luo luotettavan esteen tuulelle.

Seinät on eristetty teippilämmöneristimellä suoraan kokoonpanon aikana.

Ja jos etu- ja takapuolet ovat lisäksi kiillotettuja, laatikon kokoamisen jälkeen on välttämätöntä kulkea seinien läpi maali- ja lakkamateriaalilla ja talo on valmis asumaan.

Liimapuusta erottuu erillinen ryhmä. Tämä palkki koostuu lamelleista, jotka on liitetty toisiinsa puristimen ja liiman vaikutuksesta. Mutta tiedemiehet puhuvat edelleen liimapuusta ympäristöystävällisyydestä.

Positiivisista erottuu: seinien suuri lujuus ja korkeat lämmöneristysominaisuudet.

Joten rakennettaessa liimattua materiaalia oleva talo sopii 100 x 100 mm: n poikkileikkaukselle, talvilämpötiloissa jopa -15 astetta ei tarvita lisäseinäeristystä.

Hankkeen valinnassa kannattaa harkita minkä tyyppistä puuta seinät kootaan. Koska jatkotyöt ovat riippuvaisia ​​tästä, mikä merkitsee lisää materiaalisia investointeja.

Ja mistä aloittaa?

Kun hanke on valittu, hirsitalon kokoonpano alkaa. Talon perusta on valmistumassa - perusta. Koska materiaali on kevyt, kaikenlainen säätiö tekee:

 1. columnar;
 2. Vyö rostverkovy;
 3. Vyö.

Emme suosittele monoliittista, koska se on kallein vaihtoehto, joka on kannattavaa vain, jos tila on liikkuva ja hyvin murskattu.

Jos irrallisella maaperällä on korkea pohjavesivarasto, voidaan käyttää pino- tai pylväspohjaa. Kuinka rakentaa talon, jos maaperä on swampy ja mobiili? On järkevää käyttää ruuveja.

On helppo asentaa ne omiin käsiinsä, mutta tulevaisuudessa "kehys" on pienempi. Mutta pylväs- tai paalusäätiön valitseminen on ymmärrettävä, että tulevaisuudessa talon kellari on pakattava ja eristettävä.

Muuten talossa ei ole kellarista tai kellarista, ja kellarikerroksen lämpöhäviö vähenee 15%.

Yksi suosituimmista puurakenteiden perustyypeistä on nauha. Sain nimeni ulkoiseen muistutukseen betoniselle nauhalle, joka on rullattu maahan. Säätiön korkeus valitaan erikseen ja liittyy pohjaveden ominaisuuksiin.

Yli 1,2 m talvikuukausina esiintyy runsaasti pohjavettä ja huurteen tunkeutumista, joten nauha-grillage vaihtoehtoa voidaan käyttää.

Suunnittelu yhdistää betoninauhan, mutta pinoille joka 1,5 - 2 m. Ja paalut on ensin kaadettu, sitten muotti on tehty nauhan alla.

Ennen kaatamista on suositeltavaa laskea perustan kuutio kapasiteetti, mikä vähentää betonin kustannuksia.

Nauhateollisuuden perustuksen kokoamista koskeva yksityiskohtainen tekniikka esitetään yhdessä edellisistä artikkeleista.

Lego aikuisille

Valmistaja toimittaa valmiin kehyksen paikalle suljetussa pakkauksessa, joten se on helpompi koota se itse. On vaikea koota kotiasi kiinteästä puusta ilman kokemusta ja taitoja, koska se vaatii kulmat oikein. Mutta lisää tästä alla.

sitova

Ennen ensimmäisen kruunun asettamista on tarpeen tehdä pohjan vedeneristys.

Puu on hermeettinen, ja perustuksen mikrokruunuissa kosteus pääsee ensimmäiseen kruunuun ja ajan myötä alkaa ryöstää.

Teoksessa tarvitset materiaaleja: bitumimateriaali (hinta 350 r.) Ja kateaine (hinta 220 r.)

Vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 1. Yläpuolelta pohja on päällystetty kuumalla bitumimastilla.
 2. Ylhäältä kattorakenteen ensimmäistä kerrosta kierretään ulos. Kun materiaaliin liittäminen on päällekkäin.
 3. Katemateriaali pinnoitetaan uudelleen bitumimastilla.
 4. Katonmateriaalin viimeistelykerros.

Kateaineen leveyden on ylitettävä säätimen leveys 15-20 cm: llä. Kateaineiden jäljelle jäävät pinnat voidaan myöhemmin piilottaa kellarin pinnoituksen alle.

Ensimmäinen kruunu

Hirsitalon ensimmäinen kruunu asetetaan kuivuneen vedeneristysasteen tasolle. Poikkileikkauksessa ensimmäinen kruunu on enemmän kuin loput laatikossa. Tämä lisää rakenteen vakautta.

Kirjan ensimmäinen kruunu on suunnittelun kannalta tärkein, joten kestävyyden lisäämiseksi kannattaa olla ylipainotettu lehtikuusi tai haapa.

Ne ovat vähemmän alttiita kosteudelle, ja ajan mittaan ne saavat raudan kaltaisen kovuuden. Emme kuitenkaan suosittele Volgan alueen haavojen käyttöä.

Puu on hauras ydin ja 90% tapauksista ei ole sopiva rakentamiseen.

Ennen levittämistä ensimmäinen kruunu peitetään suojaavilla yhdisteillä (Sanezh, Belinka Bio, Tikkurila, Neomid 440 ja Valtti Aquacolor (hinta 120 ruplasta / litra).

Levyt asetetaan 30-40 cm: n portaisiin perustusnauhan yli, levyjä ommellaan alustalle metallisilla tapilla.

Liuskojen paksuus on 10 mm ja ne muodostavat ylimääräisen raon perustan ja vanteiden välille, mikä lisää ilmanvaihtoa. Puinen vanteet kiinnitetään säätöön metallisilla ankkureilla.

Mutta laatikko on kiinnitetty jalustaan ​​vain kevyessä rakenteessa. Suuret talot useissa kerroksissa ovat melko raskas eivätkä liiku pohjasta ilman lisäkiinnikkeitä.

Taita laatikko

On helppoa rakentaa hirsimökki valmiista pakista, mutta sinun täytyy kallistaa vankka palkki. Palkissa on useita vaihtoehtoja säteen tasapainotukselle ja jopa:

 1. Rakenna tassuun. Puiden puoleisiin päihin ja pesiin leikataan niiden alapuolella. Siinä on haittoja: se puhalletaan ulos, ajan myötä materiaali kuivuu ja vakava eristys vaaditaan.
 2. Pyrstörengas. Vaihtoehto on samanlainen kuin edellinen, mutta sillä on erityinen leikkaus kulmassa. Miinus vaikeuksissa juonut.
 3. Kulhoon. Jokaisessa puutavarassa kulhoon tehdään ylhäältä alareunan alapuolella. Ylempi kruunu kulkee kulhoon ja luo tiukan liitoksen. Miinukset: tarvitset taitoa ja erityistä cupcorea.
 4. Puoli puuhun. Kummassakin päätyosassa puolet osasta leikataan pois. Tuloksena olevasta pesästä sopivat ylempi kruunu. Huonot puolet yhteyden purgeista ja epäluotettavuudesta. Pitoa lisäävä avain on puusta, joka yhdistää päät.

Yhteys nurkkaan ja loppuosa katsotaan lämpimämmäksi ja luotettavammaksi. Kulmat ja puutavaran välinen puu on lisäksi liitetty tukien avulla. Nagel levittää puuta tai metallia.

Viimeinen vaihtoehto on luotettavampi, mutta kun hirsitalo kuivuu, seinissä muodostuu aukkoja, ja metalliset nastat pilaavat talon ulkoa. Puinen Nagel voidaan tehdä riippumatta puutavaran tai koivun jäännöksistä.

Nagel antaa rakenteelle lisää vahvuutta ja ei salli puun kiertymistä kuivana. Nagel kiinnitetään joka kahdesta kruunusta, ohita yksi, vähintään 150 cm: n välein.

Jokaisen juotosuutineristyksen (hinta 110 p.) Välillä.

Jos materiaali on profiiloitu, piikkien ja urien väliin on olemassa erityinen kouru eristysmateriaalin asettamiseksi.

Jos tarvitset puun pituuden liittämisen, kiinnitä nivel juuriin. Yhteyden ydin on piikin ja uran urat, jotka ovat tiukasti liitettyjä ja kiinnitettyinä napeilla.

Hirsitalossa olevat sisäiset väliseinät eivät voi heti kerätä. Ne on valmistettu pienemmästä leikkausmateriaalista ja kiinnitetty pääseiniin. Mutta jos suunnittelet kaksikerroksisen hirsitalon omilla käsilläsi, ainakin yksi osio menee välittömästi. Se toimii ylimääräisenä tukena.

Kerroksia voidaan tehdä välittömästi. Ne toimivat myös puhtaan lattian lämmin "kakun" perustaksi. Koska lattialämmittimet voivat toimia mineraalivillana tai ekosoolina, vaahtoa. Edullisin vaihtoehto vaahtoa varten, se antaa ylimääräisen äänieristyksen lattian välillä.

Ei ole suositeltavaa leikata ikkunoita ja oviaukkoja puutalossa välittömästi. Rakenteen on pysyttävä paikallaan.

Jopa kammion kuivuminen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kutistuu vähintään 3%, luonnollinen kosteus vähintään 10%.

Ennen kuin asetat kehyksen, se on okosyachka, joka antaa rakenteen suuremman lujuuden ja ei salli vääristymien syntymistä maan kävelyn aikana.

Katteen ja katon valinta

Ennen täydellistä kutistumista luodaan kattorakenteita. Jos kammion kuivauspalkki tai liimattu, kutistuminen on merkityksetöntä ja voit siirtyä viimeistelykattoon. Materiaalia voidaan käyttää kattona: aluslaudoitus, onduliini, pehmeä laatta.

Taloudellisin vaihtoehto puutarharakennuksille on kattohuopa tai liuskekivi. Valitse katon valinta riippuu vaiheen laatikot. Pehmeämpi katto ja katto, sitä useammin laatikko valmistetaan.

Esimerkiksi pehmeän laattojen alla valmistetaan alusta ohuesta vanerista.

Kattorakenne valitaan erikseen. Mutta vähemmän rakenteita ja taivutuksia, sitä luotettavampi se on. Helpoin vaihtoehto - katto tai katto, he tekevät sen itse.

Menevän ristikkojärjestelmän asennuksen katon viivästyminen. Palkki, jonka osa on 100 mm50 mm, soveltuu työhön. Tekninen puoli on 50 mm.

Ristikkojärjestelmän etuosa ja runko kootaan materiaalista, jonka leveys on 150 x 100 mm. Ne on kiinnitetty seinän yläosaan sovitettuun sähkölevyyn. Puutavara, jonka leveys on 150 x 150 mm, on mauerlat.

Asennuksen vaikein asentaa ensimmäiset kattotuolit ja matriisi. Ristikkojärjestelmä voidaan kiinnittää seiniin käyttämällä metallisia kiinnikkeitä tai ankkuripultteja.

Jäljellejäämät ja mauerlat ovat toisiinsa sidekourun kanssa. Lisää lukijoita voi lukea artikkelin katon asennuksesta.

Valmis katto on eristetty ja tehty vedenpitäväksi. Tämä on välttämätöntä lämmön menetyksen vähentämiseksi talossa. Seuraavaksi siirry ylimääräiseen weatherisaatioon ja koristeluun.

Täysi kutistunut puutalo antaa kolmen vuoden kuluttua. Tätä aikaa ei suositella suorittamaan suurta suunnittelijan viimeistelyä, mutta voit jo asua talossa.

Kuinka paljon

Kuten tiedätte, tie ohjataan menemällä, mutta ei aina omistajan käsiä terävöittää rakennustyötä tai työ syö kaikki vapaa-aika.

Asiantuntijat rakentavat hirsitaloa muutamassa viikossa, ja työn laatu on korkea. Asennuksen hinta riippuu siitä, mitä työtä on tehtävä.

Hirsimökkien asentamiseen on olemassa kahdenlaisia ​​vakiopalveluja:

Eri palvelutöiden luettelo.

Avaimetekninen asennus sisältää: säätö (kaataminen, muotti), laatikon kokoonpano, kattorakenne, katto, lattia ja katto, ikkunoiden ja oviaukkojen asennus, kaikki sisäiset väliseinät.

Yksinkertaisella kokoonpanolla voi olla erillinen työ. Esimerkiksi säätiö tehdään käsin, ja laatikko ja kattojärjestelmä kootaan asiantuntijoilta.

Taulukossa on esitetty keskimäärin hirsimökkien kokoonpanon työtä eri alueilla esimerkkinä 4x6 m talosta, jossa on katto katolla:

Hinnat voivat vaihdella riippuen hirsitalon suunnittelun monimutkaisuudesta ja puutavaran tyypistä. Jos tilaat valmisrakennuksen vakiohankkeen mukaan, joka edustaa kussakin yrityksessä kokonaisia ​​luetteloita, kokoonpanon hinta on alhaisempi 15-20%.

Miten rakentaa hirsitalo baarista omasta, lisätietoja videosta artikkelissa:

Ja hankkimaan hankkeen kokoonpanoon rakennusyrityksessä tai ostaa kiinteää materiaalia ja taittaa seinät itsenäisesti riippuu vain omistajasta.

Säästämiseksi voit tehdä joitain töitä omilla käsilläsi ja tarjota vaikein osa asiantuntijoiden kanssa.

Kotimainen talo on omistajan ylpeys ja lämmin perheesi.

Rakentaminen kylpy baarissa omilla käsillään, ei houkutella avustajia - Venäjän kylpyamme

Puinen kylpylärakennus on perinteinen tapa, joka on peräisin yli vuosisadalta.

Materiaalin fysikaalis-kemiallisten ominaisuuksien kannalta tällainen valinta on optimaalinen, puu ei ota suurta määrää energiaa omalle lämmitykselleen, säilyttää täydellisesti lämpöä, tuottaa hyödyllisiä haihtuvia aineita. Rakentamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

Perinne määrää logon käytön, mutta aikaa ja vaivaa säästäen puuta on paljon parempi:

 1. On olemassa tasoja, jotka helpottavat kokoamista, ei tarvitse tehdä pitkittäisiä uria (kuten on tehtävä ei-sylinterimäisellä lokilla);
 2. Seinämien paksuus on koko mitoiltaan samankokoisia, toisin kuin hirsimökit, joissa kaikki määrittävät nivelen leveyden;
 3. Puutavara on helpompi työskennellä, joten voit tehdä työtä omalla kädelläsi;
 4. Nopea nopeus;
 5. Tasaisempi kutistuminen, vähemmän kuivumisen aikana ilmenevää stressiä;
 6. Tasainen ulkonäkö, tasaiset tasot, jotka helpottavat viimeistelyä.

Päättäessä, miten koota kylpyamme baarista, sinun on muistettava sen puutteet:

 1. Hän yleensä halkeilee enemmän kuin loki;
 2. Kuivatuksen aikana ilmestyneet kruunujen väliset raot ovat läpi ja ovat selvästi näkyvissä, minkä vuoksi ne on täytettävä ja ulkopinta;
 3. Luonnonpuurakenteet, jotka häiritsevät käsittelyn aikana, eivät säilytä puuta alkuperäisessä tilassaan ja voivat kutistua kuivattuna.

Haitat eivät ole kriittisiä, niitä voidaan vahvistaa tai suunnitella rakentamisen aikana. Puun voimakas halkeilu johtuu virheellisestä varastoinnista tai puunkorjuusta väärään aikaan.

Harjoittelu osoittaa, että puun korjuun ja varastoinnin tekniikan noudattaminen välttää nurjahduksen ja halkeilun ongelmat. Muu puu ei ole pahinta kuin loki, se säilyttää kaikki materiaalin hyödylliset ominaisuudet ja yksinkertaistaa myös rakennusprosessia.

Kuinka kylvyt ulos baarista omalla kädelläsi oikein - puun poikkileikkauksen valinta, puun pituus ja tyyppi

Puutavara on suorakaiteen muotoinen (tai neliömäinen) puutavara, joka saadaan puiden käsittelyn aikana.

Helppokäyttöisimmistä ja yleisempiä ovat havumetsämaiden sahatavarat maassamme - mäntyä, lehtikuusi, kuusi, kuusi, setri.

Se ei ole helppoa niille, jotka päättävät tehdä kylpyamme kovapuupalasta löytää materiaalia myytäväksi kohtuulliseen hintaan.

Tosiasia on, että lehtikuusen rakenne ei ole kovin sopiva puun tuottamiseen - monimutkaisempi muoto, paksujen solmujen, kaarevuuksien esiintyminen. Lisäksi tätä rotua on paljon vaikeampaa käsitellä.

Puutavara tulee eri muotoihin:

 1. Kaksipuolinen (vaunu) Sen kaksi työstettyä tasoa ovat toisiaan vastapäätä;
 2. Kolmiosainen kallistus. Yksi osapuolista ei käsitellä;
 3. Neljä kallistettua palkkia. Tavallisen muodon puu jalostuu kaikilta suuntiin.

Rakenteen tyypin mukaan:

 • Yksiosainen. Valmistettu yhdestä puunrungosta;
 • Liimattu. Se valmistetaan yhdistämällä useampia ohuempia kappaleita haluttuun poikkileikkauksen yhteen lohkoon myöhemmällä käsittelyllä.

Prosessin tyypin mukaan:

 • Ei profiloitu. Edullisin puutavara, jolla ei ole viimeistelyä (suunniteltu);
 • Profiloitu puu. Se on käsitelty sileillä pinnoilla, sillä molemmilla vastakkaisilla puolilla on urat ja harjanteet, jotka sopivat toisiinsa kokoonpanon aikana.
 • Puun paksuus voi olla 100, 125, 150, 175, 200, 250 mm;
 • Leveys - 100 mm - 275 mm.

Normaalin puun pituus on 6 m, myynnissä on 2-9 m: n vaihteluja. Liimattu laminaattipuu tuotannon erityispiirteiden vuoksi voi olla paljon pitempi, jopa 18 m.

Kauimpana olevan palkin koko on neliöosa, jossa on 150 mm: n sivut, se on sopivin rakennustyöhön, vaikka saunan 100 x 150 palkista omalla kädellä on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, koska tällaisten tankojen paino on 1,5 kertaa pienempi kuin palkin 150 * 150mm osa, mikä helpottaa kokoonpanotyötä.

Kuinka rakentaa kylvyn puutavara minimaalisella kutistumisella?

Materiaalin valinnassa olisi otettava huomioon sadonkorjuu.

Parasta vaihtoehtoa pidetään puutavaraa hakevien talvipuiden puusta, kun mehujen liikkumisprosessi puussa pysähtyy, puurakenteessa on vähemmän hartsitaskuja.

Tässä suhteessa materiaali, joka kulkee vetoketju on myös hyvä keräävä hartsi.

Lämmitetyn, resinoitua puuta alkaa imevät suuria määriä hartsia, mikä edellyttää täydellistä sisustusta.

Palkki, jossa:

 1. Halkeamat, joiden syvyys on puolet paksuudesta;
 2. Suuret kuolleet tai kaatuneet solmut. Niiden läsnäolo ja määrä riippuvat materiaalin laadusta, eikä tällaisten vikojen korkeimmat arvosanat ole;
 3. Sivut, joilla on merkkejä mätää, sinistä, sieniä tartunnanaiheutta;
 4. Wormholes, hyönteisten jälkiä.

Hylkääminen ostohetkellä auttaa välttämään ei-toivottuja seurauksia - halkeamien laajentamista ja syventämistä, koko aineen tartuntaa jne.

On suositeltavaa säilyttää ostettu materiaali jonkin aikaa - käännä se tiivisteisiin vapaalle ilmavirralle, peitä polyeteenillä tai kateaineella ja anna sen olla viikon tai kaksi (sitä enemmän, sitä parempi).

Tänä aikana on huolehdittava siitä, ettei näytetä hyönteisten elinympäristöjä, rotteja, muotteja jne.

150 150 puutavaran omalla kädellä varustettu kylpy on rakennuksen yleisimpiä versioita, koska puun profiilimaton versio on halpa ja saatavilla kaikkialla.

Samaan aikaan tällainen materiaali vaatii maksimaalista kutistumis- tai kutistumisaikaa, rivien liitokset tarvitsevat vahvistettua tiivistystä, rakennuksen seinät vaativat ulkokoristusta.

Ainoa ratkaiseva tekijä on valinta ei-profiloidun materiaalin alhaisista kustannuksista.

Profiilipuun rakentaminen antaa suotuisimmat tulokset.

Kehyksessä on selkeät tasot, puun pinta on sileä, rivien väliset liitokset ovat lähes näkymättömiä.

Lisäksi sillä on vähemmän kutistumista ja kutistumista, koska liimattu puutavara käyttää kuivattua puuta, jolla on määritellyt ominaisuudet.

Samalla profiilipuun hinta on paljon suurempi, mikä rajoittaa tämäntyyppisen materiaalin käyttöä apu- ja vartiointirakennuksiin.

Kylpyammeen rakentaminen omalla kädellä olevasta baarista

Ennen kruunujen asennuksen aloittamista on ehdottoman välttämätöntä vedenpitävä pohja. Tätä varten levitetään bitumi kerros, johon on sijoitettu ruberoidiliuska.

Jähmettymisen jälkeen prosessi toistetaan. Lisäksi, mikäli mahdollista, ensimmäinen kruunu olisi valmistettava lehtikuusesta, se ei pelkää kosketusta kosteuden kanssa eikä röyhtä.

Ensinnäkin haluat leikata vaaditun määrän baareja pitkin pituutta. Tällöin ne on lajiteltava, kesannointi on välttämätöntä pituus- ja sivuseinämille, sisäiselle osalle ja muille rakenteellisille elementeille rakennussuunnitelman mukaisesti.

Kuinka laittaa kylpy pois baarista ilman virheitä

Sinun täytyy tietää, että kaikki kokoonpanotyöt koostuvat päätyurien valmistuksesta ja palkkien yhtenäisestä asennuksesta. Monimutkaisten asteiden loppupäässä ja ristikytkentöissä on joukko lajikkeita.

Kun rakennat saunan omilla kädellänne, jos kokemuksia ja taitoja ei ole riittävästi, on etukäteen päätettävä menetelmä, jolla pääte- ja poikkipalkit liitetään yhteen ja käytännöllinen menetelmä virheiden ehkäisemiseksi.

Jos et ole varma kyvyistasi, valitse helpoin tapa. Aloittelijan kannalta hän on luotettavin.

Kun rakennamme kylpyamme baarista omilla käsillä, laadukkaan ja nopean työn vuoksi, on parasta käyttää sähkötyökalua - käsisaha, pora jne.

Päätyliitosten suunnittelussa on tärkeä merkitys leikkausten täydellinen yhdenmukaisuus, jota varten on suositeltavaa tehdä merkintätapa ja soveltaa sitä kaikkiin käsiteltyihin kruunuihin.

Tärkeä asia on säilyttää yhteyden oikea tiheys: palkin pitäisi mennä leikkaukseen melko vapaasti, mutta ei heilua siinä eikä ole ylimääräisiä aukkoja. Tarkastuksen tarkistamiseksi on suositeltavaa tehdä testiliitäntä, jotta kuvio voidaan tarvittaessa korjata.

Aloita saunan rakentaminen omasta kädestäsi

Ensimmäisen kruunun asentaminen - ratkaiseva rakennusvaihe, joka määrittää kaikki myöhemmät toimet. Menettely suoritetaan useissa tekniikoissa:

 1. Pohjustusnauhan (grillatahon tai muun pohjan) päälle on asetettava 15 mm paksujen ja noin 50 mm: n levyisten puulevyt. Liuskat ovat 200-300 mm etäisyydellä toisistaan. Niiden tarkoituksena on tarjota tarvittava vedenpitävä rako ensimmäisen kruunun ja pohjan välillä;
 2. Kiskojen päälle on testattava ensimmäiset kruunut (ilman niiden välistä yhteyttä);
 3. Tangot on kohdistettu kaikkiin suuntiin, vaakasuuntainen taso on asetettu, asennustarkkuus tarkistetaan, kaikkien ohjauspaikkojen noudattaminen;
 4. Telat tukevasti kiinni;
 5. Ensimmäisten vanteiden ja pohjan välinen rako täytetään asennusvaahdolla.

Varoitus! Ensimmäisen kruunun pitäisi valita lehtikuusi.

Jos tämä ei ole mahdollista, voit korvata sen mäntyllä, mutta yritä löytää materiaalia, jolla on jonkin verran hartsipitoisuutta. Se sisältää luonnollisia säilöntäaineita, jotka estävät putrefaktisten bakteerien kehittymisen.

Ensimmäisen kruunun kokoa suositellaan hieman kasvamaan, koska se kantaa suurinta kuormaa seinien, katon ja lattian painosta.

Saunan rakennuksen jatkaminen baarista omilla käsillään

Ensimmäisen kruunun pinta peitetään kerrosten välisellä eristyskerroksella.

Jos käytetään hinausta tai sammalta, kerroksen tulisi olla leveämpi - laske molemmin puolin 5-10 cm.

Materiaalin kutistumisen ja kutistumisen jälkeen nämä ylijäämät ovat hyödyllisiä aukkojen tiivistämisessä.

Ensimmäisen kruunun päälle sijoitetaan toinen, jonka jälkeen ne liitetään toisiinsa.

Nämä ovat puiset sylinterit, jotka muistuttavat pistokkaita (tavallisesti halkaisijaltaan 20-25 mm) tai metallisten tappien avulla.

Niille voidaan porata reikiä etukäteen, vaikka jotkut rakentajat tekevät sen työvaiheessa - reiät kohdistetaan tarkemmin.

Jos aiot tehdä reikiä ennen asennusta, sinun on tehtävä täsmällinen malli luotettavien reikien akselien suuntaamiseksi asennuksen aikana. Vastaavasti kaikki myöhemmät kruunut asetetaan.

Ikkuna- ja oviaukot

Ikkuna- tai oviaukot voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • Aukot tehdään rakentamisen aikana (pinottavat kruunut);
 • Aukot leikataan lopullisen hirsitalon kutistumisen loppumisen jälkeen.

Jos käytetään ensimmäistä menetelmää, aukon vieressä olevat palkit leikataan etukäteen pituudeltaan. Niiden päät on varustettu piikillä (joskus uralla), joka työnnetään ikkunan tai ovikehyksen uraan.

Toisen menetelmän toteuttamiseksi yläpalkin rakenteessa, tulevan aukon vieressä, leikkaa haluttu leveys (noin puolet paksuudesta). Kun hirsitalo on vanhentunut, kun materiaalin kutistuminen ja kutistuminen on päättynyt, seinät on merkitty käytettävillä paikoilla, minkä jälkeen aukot leikataan moottorisahalla.

Uskotaan, että toinen menetelmä on paljon parempi. Syynä tähän on, että kutistumisprosessi aiheuttaa merkittäviä muutoksia ja koon muuttamista.

Siksi kaikki valmiiksi valmistetut aukot, leikkauspisteet ja muut elementit voivat merkittävästi muuttaa asemaaan, mikä vaatii korjauksia, muutoksia ja muuta ylimääräistä työtä.

Joskus nämä toimet ovat paljon vaikeampia kuin tehdä tyhjästä. Jos aukot leikataan kutistumisen päättymisen jälkeen, niiden tuotantoon käytetty aika on huomattavasti pienempi eikä muutos kokoon tai sädeasennossa enää tapahdu.

Kutistekotelon puutavara

Kaikkien töiden tekeminen hirsimökin rakentamisesta omalla kädellä olevasta palkista merkitsee laatikon vanhenemisen alkamista kutistumiseen ja materiaalin kutistumiseen. Prosessi tapahtuu kahdella tavalla:

 • Mekaaninen kutistuminen;
 • Materiaalin kutistuminen.

Molemmat prosessit täydentävät ja vahvistavat toisiaan, koska kunkin säteen muuttumisen lineaariset mitat pienentävät merkittävästi koko rakennelman laskeutumista.

Tämän prosessin suorittamiseen tarvittava aika määritetään eri tekijöiden yhdistelmällä - materiaalin alkutilasta, koko vuoden kokoonpanon ajasta, alueen ilmastollisista olosuhteista jne.

Suljinnopeus on tarpeen, koska palkin keskimääräinen kutistuminen on 5% koko seinän korkeudesta.

Eri lähteet osoittavat kuuden kuukauden ajan 1,5 vuoteen kutistumisen aktiivisesta vaiheesta.

On suositeltavaa ottaa tämä aika suurimmalle mahdolliselle tasolle, muussa tapauksessa ikkunoiden ja oviaukkojen vääristyminen voi vaurioitua, sisä- ja ulkotilanteiden vaurioituminen.

Sillä ei ole merkitystä, rakentaako kylpyamme 100x100 baarista omilla kädilläsi vai onko se suuremman osan palkki, lopullinen kutistuminen kestää noin 3 vuotta, mutta ei ole enää mitään konkreettista kokomuutosta.

Kokoamalla loki säännöllisestä puusta omiin käsiisi

Talon itsenäinen rakentaminen baarista liittyy johonkin vaikeuteen.

Tällaisen rakenteen rakentaminen vaatii merkittäviä materiaalikustannuksia, mutta mahdollisuuksien saatavuus ja halu tehdä työ omilla käsillään on varsin todellinen.

Joten, mestarin täytyy tietää itsensä pystyttämisestä talosta baarista? Tätä käsitellään tässä artikkelissa.

Puutavaran tukkumyynti: materiaalien valinta

Ensimmäinen asia, jota kohtaat puurakennuksen yhteydessä, on materiaalien valinta. Puutavara on optimaalinen ja suosittu rakentamisen vaihtoehto, mutta tässä on tarpeen määrittää materiaalin tyyppi. Nyt rakentamisalueella on kolme puutavaraa:

 • Tavallinen, kiinteä puutavara. Tämä materiaali on kallein ja alttiimpi syklisiin muotoilun muutoksiin. Kun kastuu, tällainen puu turpoaa paljon, ja kun se kuivuu, se palaa entiseen kokoonsa. Luonnollisesti tällaiset muutokset eivät läpäise jälkiä, murtumia esiintyy materiaalin pinnalla.
 • Profiloitu puu - tämän tyyppisen materiaalin tärkein ominaisuus on kiinnittimien - piikkien ja urien läsnäolo. Kiitos niistä, ylemmän elementin telakointi alhaalla tapahtuu ilman aukkoja.
 • Liimattu laminoitu puu - tämä materiaali on vähemmän altis kosteudelle ja se on yhdistelmä. Sen valmistuksessa käytetään rakennusjätettä. Useita hyvin valmistettuja levyjä liimataan yhdessä rakennusliima-koostumuksen avulla. Tällä tavalla saadulla materiaalilla on riittävä lujuus, ei halkeile eikä repeä käytön aikana.

Talon hankkeen suunnittelu baarista

Kuten missä tahansa muussa yksittäisessä rakennuksessa, puun talo voidaan aloittaa yksityiskohtaisen hankkeen valmistelusta.

Suunnittelu mahdollistaa kaiken rakentamisen, rakentaen juuri talon, jonka omistaja on unelmoinut. Hanke auttaa myös valitsemaan tarvittavat rakennusmateriaalit ja määrittämään niiden määrän.

Projektin laatimisessa on syytä pohtia kaikkia tulevan rakentamisen yksityiskohtia ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 • Rakennusmateriaalin hankintapaikka, maan valinta varastoon ja varastointiin;
 • Kustannuslaskenta;
 • Läsnäolo sivustossa, joka on valittu rakennus, vanhat viestinnät ja uusien tarpeet;
 • Saada luvan rakentaa uusi asuinalue asianomaiselle organisaatiolle.

Kun kaikki nämä valmistelutyöt ovat valmiit, voit siirtyä suoraan talon rakentamiseen omalla kädellä olevasta baarista.

Puuportaan perusta

Talon talon perustaminen baarista on ensisijainen tavoite. Alustan on oltava vahva ja luotettava, jotta uuden rakennuksen pitkäikäisyys säilyy.

Säätiön rakentaminen on aikaa vievää työtä uuden kodin rakentamisessa. On kuitenkin mahdollista tehdä se itse, jos noudatat joitain suosituksia.

Ensin sinun on päätettävä pohjan tyypistä. Puun talon perusta voi olla:

Yhden tällaisen tyypin valinta riippuu rakennuksen valittujen alueiden ominaisuuksista.

Säätiö ottaa noin 30% kaikista materiaalikuluista, ja sen rakentaminen kestää kauan.

Rakennusalan asiantuntijoiden on suositeltavaa käyttää ruuveja, jotka nopeuttavat säätiötä. Ne voidaan asentaa yhteen päivään.

Kruunun ja lattian sovitus

Säätiö on valmis ja nyt voit jatkaa hirsitalon seinien muodostumista.

Pohja on välttämättä peitetty kerroksella vedeneristysmateriaalia ja sitten ensimmäinen rivi on asetettu sille - sitova kruunu.

Sitä on käsiteltävä hyvin antiseptisellä liuoksella, koska talon alaosasta kärsivät eniten kosteus ja muut haitalliset tekijät.

Hirsitalon ulkoseinät on rakennettu palkista, jonka leveys on 150 * 150 mm, ja sisäseinien ja lattiapalkkien seinän väliseinien kohdalla käytetään pienempää osaa - 100 * 50 mm.

Kun seinät on valmistettu, jatka lattian luomista. Aluksi tukijäljet ​​asetetaan reunalle, sitten niiden päälle - aluslattiat, joiden koko on 25 x 150 mm.

Eristysmateriaali on asetettava aluslattian molemmille puolille.

Lopuksi alustalle asetetaan viimeistelylevy (28 tai 36 mm paksu).

Seinien rakentaminen tavallisen puun taloon

Hirsitalon seinät on pystytetty rakennusmateriaalin järjestäytyneen pinoamisen avulla toisiinsa. Jotta tämä työ olisi helppoa, sinun on sijoitettava oikein ensimmäinen seinien rivi.

Liitettäessä kruunua toisiinsa, ne käyttävät puisia ohuita tappeja - nastat. Ne asennetaan pystysuoraan puun aikaisemmin tehtyihin reikiin. Pultit tekevät erittäin tärkeän toiminnon, estäen puun kiertymisen kutistumisen ja sen siirtymisen aikana.

Vanteiden kiinnitystapit voidaan tehdä puusta tai metallista, ennen niiden asentamista on käsiteltävä antiseptisilla tai korroosionestoaineilla.

Jotta vanteiden rakenne olisi mahdollisimman jäykkä, on tarpeen vaihtaa työntöpisteen piikkien ja urien välissä. Sinun on myös leikattava teknisiä aukkoja ikkunoille ja ovenmalleille.

Ovien ja ikkunoiden rakenteet asennetaan vasta sen jälkeen, kun rakennetun kehyksen kutistuminen on tapahtunut. Jos aiot tehdä sitä aikaisemmin, ikkuna tai ovenkehys voi räjähtää vääntöpalkin voimakkaasta paineesta.

Kattorakenteet

Katon järjestäminen puutalossa - viimeinen rakennusvaihe.

Kattotuolit, kattopalkit ja kattolaitteiston ristipyörät asennetaan projektin mukaisesti.

Jäljitelmät asetetaan muotoutuneiden seinien päälle niin, että niiden reunat ulottuvat 50 cm: n päähän seinäpohjasta. Koska puun materiaalia käytetään puun poikkileikkaus 150 * 100 mm.

Asennettaessa on suositeltavaa säilyttää vaiheen pituus noin 90 cm viivästysten välillä ja viiveet ovat reunalla. Tämän jälkeen ristikkorakenne kootaan (levyt, joiden osio on 50 * 150 mm).

Kattotuolit suorittavat katon pohjan tehtävän, koska kiinnitysrakentajat suosittelevat telineiden, ristikkojen ja kitaroiden käyttöä. Viereisten raiteiden välinen etäisyys ei saa olla yli 1 m.

Katon runko on valmis, ja nyt sinun täytyy asettaa puukappaleen etupuoli 150 * 150 mm.

Laitteen etupuolella voit käyttää tavanomaista levyä, jonka poikkipinta on 25 x 150 mm tai sivupaneelit. Työn viimeisessä vaiheessa vaipat on valmistettu levyistä, joiden leikkaus on 25 * 150 mm.

Vanteen vierekkäisten elementtien välisen etäisyyden on oltava 400 mm.

Nyt on vain valita katto ja laittaa se oikealle. Seuraavat kateaineiden tyypit sopivat puutaloiden kattoihin: katehuopa, onduliini, metallilevy, terasseille.

Rakenna talo omalla kädellä olevasta baarista on helppoa. Jos tällaisen työn suorittaminen on vähäistä. Yleensä työtä tekevän teknologian kunnioittamisen ansiosta talon rakentaminen baarista on jopa mahdollista kokemattomalle henkilölle.

Hirsimökki omilla käsillään

Hirsirakennuksia kutsutaan erilaisista puurakenteista, joiden seinät on pystytetty käyttämällä erikoismateriaaleja ja sopivia menetelmiä rakenteen liitososien käyttämiseksi.

Yleensä ennalta valmistettuja lokeja käytetään hirsirakennuksen rakentamiseen, mutta puupalkki sopii myös hyvin tällaiseen työhön. Tämä on kustannustehokas, ympäristöystävällinen, erittäin helppo käyttää ja käsitellä materiaalia.

Profiloitu puu

Järjestelyjärjes- telmän loki palkista on melko yksinkertainen. Talot, kylpylät, autotallit ja muut rakennukset on rakennettu samalla tekniikalla.

Tutustu työn pääpiirteisiin, seuraa kaikkia suunniteltuja toimintoja johdonmukaisesti, ja saat luotettavan, laadukkaan ja kestävän hirsitalon baarista.

Puutavaraa koskeva järjestely otetaan huomioon esimerkkinä tavallisen talon rakentamisesta. Suosituksia ei anneta pelkästään seinien suorasta rakenteesta vaan myös muiden rakenteellisten elementtien valmistelusta ja asennuksesta.

Riippumattomat työn tulokset antavat sinulle mahdollisuuden hankkia arvokasta kokemusta ja säästää merkittävästi kaikkien toimintojen suorittamista, mikä poistaa tarpeen houkutella asiantuntijoita.

Materiaali lokin järjestämiseksi

Aloita valitsemalla oikea materiaali. Valmiin hirsitalon tärkeimmät ominaisuudet riippuvat suoraan käytetyn puun laadusta.

Suoritettavien toimien toteuttamiseksi on suositeltavaa käyttää profiileja liimattuja tai kuivattuja puupalkkeja.

Tällaisen palkin lokin järjestely ei vie paljon aikaa ja rahaa. Liimaus puutavaraa toteutetaan erityisen vesitiivisliimalla.

Se ei estä puuta "hengittämisestä" ja pitää ympäristöystävällisyyden indikaattorit korkeimmalla tasolla.

Budjettivaihtoehto on raakapuun lokin järjestäminen, mutta tämän materiaalin seinät vaativat noin yhden vuoden kutistuvan.

Vain puun täydellisen kutistumisen jälkeen on mahdollista edetä kattorakenteen järjestelyyn, kaksinkertaisten ikkunoiden asentamiseen ja muiden siihen liittyvien toimintojen toteuttamiseen.

Hankkeen valmistelu

Tee (tilaa, etsi avoimesti) tulevan rakenteen projekti.

Ensinnäkin määritä talon optimaalinen koko, sen alue, erityisesti sisätilojen järjestäminen.

Projektin avulla voit laskea vaaditun rakennusaineiston määrää. Muista harkita puupalkin paksuutta. Optimaalisin ja helppokäyttöisin vaihtoehto on puu, jossa on osa 15x15 cm.

Tarkastele projektissa ovien ja kaksinkertaisten ikkunoiden asennuspaikka, erilaisten viestintäjärjestelyjen järjestys ja muut tärkeät kohdat.

Säätiön järjestely

Hirsitalossa on suhteellisen pieni paino. Tällaisten rakenteiden perustuksen optimaalinen muunnos on nauhabetonialusta.

Ensimmäinen askel

Kaivuri pohjan alla

Kaivaa kaivanto tulevan säätiön kehän ympärille. Kaivannon syvyys on 80 - 100 cm. Valitse tietty arvo alueesi maaperän jäädytyssyvyysindeksin mukaisesti. Asenna muotti.

Toinen vaihe

Aseta kaivannon pohjalle hiekka ja sora. Pyyhi varovasti tyyny.

Hiekkastyyny täyttö

Pohjamuotojen asennus

Muottien asennusvaiheet

Kolmas vaihe

Aseta tyynyn päälle telojen vahvistusverkko, jonka läpimitta on 10-12 mm. Käytä teräslankaa nippuihin.

Vahvistus- ja ryöstöpehmusteet

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Neljäs vaihe

Kaada betonia. Kaada tasaisesti vaakasuora kerros. Betoni täytetty betoni erikoisella värähtelevällä työkalulla.

Myös tämä käsittely poistaa ylimääräisen ilman betonista. Erikoistyökalun puuttuessa lävistää täyttö rungolla useissa paikoissa.

Tulevaisuudessa aukot on täytettävä ratkaisulla.

Jalustan puun täyttö

Säätiö saa vahvuuden 3-5 viikkoa. Muotoilu on suositeltavaa purkaa vasta sen jälkeen, kun pohja on täysin karkaistu.

Pohja ja lattia

Alarivin asennus

Alarivin asennus

Kun rakennat hirsitaloa lokista, noudata suosituksia, jotka ovat merkityksellisiä perinteisten puuraaka-alueiden rakentamiseksi.

Ensimmäinen askel

Aseta pohjakiskot. Esipesää pohja vedeneristysmateriaalilla (kateaine).

Levitä 15 x 15 cm: n puun ulkoseinät ja 10 x 5 cm: n leikkausmateriaalin sisäiset väliseinät ja lattiapalkit.

Talon pohjareunuksen asennus

Kiinnitä puu pohjaan

Toinen vaihe

Käsittele varastoitua pohjakruunua antiseptisellä aineella.

Kolmas vaihe

Asenna lattialokit. Palkki suositellaan sijoitettavaksi reunaan.

Asenna lattialokit

Luonnos lattialle lokit

Neljäs vaihe

Kiinnitä lattialauta asetetun lokin päälle. On tärkeää, että molemmilla puolilla ne peitetään eristysmateriaalilla. Lämmitettäessä voit käyttää täyttömateriaaleja tai mineraalivillaa.

Levitä levyjen lattia 2,5 x 15 cm.

Viides vaihe

Laita levyt puhtaalle lattialle. Tätä sopivaa levytilaa varten.

Puun talon lattia

Seinärakenne

Kierrä rivit käyttämällä tikkaita - ne ovat pystysuorat puiset nastat, jotka tarjoavat puun luotettavan kiinnityksen, estävät sen siirtymisen ja razbaltyvaniyu-rivejä.

Yksittäisen tapin avulla tehdään tavallisesti 2-3 kruunua. Tällaisen liimauksen suorittamiseksi on ensin tehtävä aukkoja palkissa, jonka halkaisija on noin 30-40 mm. Suositeltu väli nastojen väliin on 150 cm.

Periaatteet järjestää talon kulmat puusta ja muusta

Rakentaminen väliseinät baarissa talossa

Aseta tiivistemateriaali kruunujen, esimerkiksi hinauksen tai juutin, väliin.

Purkaminen kirjaudu venytykseen

Ulkoseinät on parhaiten yhdistetty lukolla, joka tunnetaan nimellä "lämmin nurkka". Tällaisen liitännän tekniikka on seuraava: luodaan piikki johonkin liitettävistä elementeistä, ja toisessa palkissa tehdään saman kokoinen ura.

Lämmin linna baarissa

Vaihda eri puupohjan kerrokset piikkejä ja uria. Tällainen liitäntä muodostaa rakenteen suurimman jäykkyyden, eikä varustettuja kulmia puhalleta.

Sisäosat on upotettava kantaviin seiniin. Hirsitalon rakentamisen valmistuttua vain osioiden järjestäminen.

Talojen rakentaminen liimapuusta

Jos rakennat kaksikerroksista taloa, jonka mitat ovat yli 6x6 m, alimmalla kerroksella on tehtävä vähintään yksi sisäinen osio. Se suorittaa ylimääräisen tuen lattian ylemmän kerroksen lattialle.

Jos sinun tarvitsee säästää rakentamisen toteutuksessa, voit tehdä sisäisiä osioita kehystekniikasta. Tätä varten koota 4x4- tai 5x5 cm: n puutavaran runko ja pura sitten puinen vuori tai muu sopiva materiaali.

Rakenteen kaikki puiset elementit on käsiteltävä antiseptisellä ja palonestoaineella.

Kattorakenteet

Kattorakenteet

Tässä vaiheessa sinun on asennettava palkit, kattoelementit ja laatikko valitun kattorakenteen ominaisuuksien mukaisesti.

Aseta ullakolle seinät ja aseta kattotuhkat. Aseta nämä elementit niin, että ne työntyvät noin puolen metrin päähän ulkopuolisten seinien pohjasta.

Tee lokit 15x10 cm palkista ja aseta ne reunalle 900 mm askelin.

Ristikkojärjestelmän järjestämiseksi käytä 15 x 5 cm: n levyjä. Tämä rakenne on kattokehys, joten yritä tehdä se mahdollisimman jäykkää ja kestävää. Rakenteen lisäkarkenemista varten, käytä telineitä, pultteja ja telineitä.

Tee se itse katolla

Kiinnitä pihdejalat 1 metrin välein. Kun kehys on täysin valmis, jatka eteenpäin asettamista. Käytä 15x15 cm: n puutavaraa niiden valmistukseen. Voit myös tehdä etureita sivuraidasta tai koputtaa ne 2,5 x 15 cm: n levyllä.

Lopuksi, kynsi laatikko 2,5 x 15 cm levyiltä 40 cm: n välein roiskeille.

Kiinnitä kosteus-, lämpö- ja höyrysulkuaineiden kerrokset ja asenna sitten sopiva viimeistelykate.

Miten lämmittää katto

Miten eristää seinät

Ovien ja ikkunoiden asennus

Puisten ikkunoiden asennus

Ovien ja ikkunoiden asennuspaikoissa leikkaa sopivan kokoiset aukot. Ovet ja kaksoisikkunat voidaan asentaa vasta puun täydellisen kutistumisen jälkeen.

Muuten voit tutustua myös lasipakettien korjaukseen verkkosivuillamme.

Kotelointijärjestelmä (okosyachki)

Ovien asentaminen puutaloon

Johtopäätöksenä sinun tarvitsee vain viimeistellä viimeistelytoimituksesi, liittää tarvittavat viestinnät, järjestää huonekalut, kodinkoneet ja sisustustarvikkeet.

Kuinka rakentaa kylpyamme baarista omalla kädelläsi?

Toiminnallisista ja esteettisistä ominaisuuksistaan ​​esikaupunkialueelle rakennettu baari on hyvä vaihtoehto perinteisille hirsirakennuksille, jotka eivät ole huonompia lähes kaikissa parametreissa, mutta ennen kaikkea ympäristöystävällisyydestä ja lämpöä johtavista ominaisuuksista.

Lisäksi noviisirakentaja kykenee rakentamaan sitä paljon nopeammin ja helpommin, koska tähän tarkoitukseen käytetään materiaalia, jota on käsitelty erityisellä käsittelyllä, jonka paino on huomattavasti pienempi kuin pyöristetty loki.

Tässä on vastaava artikkeli aiheesta - Rakentaminen taloja profiilipuusta.

Monipuolinen puu: miten ei saa sekoittaa materiaalin valintaa kylpyyn

Monien kesämökkien omistajien ja muiden esikaupunkien kiinteistöille ei ole vaihtoehtoa puusta rakennusmateriaalina, mutta tapa, jolla määritetään, mikä kylpy on parasta baarista tai lokista, on se, mitä jokainen löytää omaansa.

Puutavaralajit ja niiden pääpiirteet

Jalostusmenetelmistä riippuen puuta voi olla:

 • ei höylätty (tai sahattu);
 • höylätty;
 • profiloitu;
 • liimattu.

Kylvyn rakentamiseen voit käyttää mitä tahansa näistä materiaaleista, mutta useimmiten sinun on selvitettävä, mikä puu on paremmin höylättyyn tai profiloitua.

Glulam, koska kemiallisten yhdisteiden esiintyminen, joka korkeiden lämpötilojen vaikutuksen alaisena voi olla haitallisten tai jopa myrkyllisten savujen lähde, ei suositella.

Kaksikerroksisen liimautetun laminaattien kylpyamme, video:

Vahingoittumaton puu on varsin sopiva kylpyammeen rakentamiseen, mutta se on usein alttiina muodonmuutoksille - se voi olla kierretty tai kierretty ja lisäksi tällaisen materiaalin hirsitalo antaa merkittävän kutistumisen ja usein epätasaisen.

Höylätty puutavara - erottumaton materiaali on erilainen siinä, että se on erikoiskäsittelyssä, minkä ansiosta se saa puhtaan luokan 1 puhtaan kiillotetun pinnan, eikä se käytännössä aiheuta halkeamien muodostumista.

Vaikka tietenkin kammion kuivumisen kautta kulkevan tangon kustannukset ovat tietenkin korkeammat kuin vastaavalla materiaalilla, jolla on luonnollinen kosteus, mutta jokaisessa erityistapauksessa on taloudellisten tarkoitusten perusteella tarpeen valita sopiva materiaali.

Jos rakennat kylpyammea omalla kädelläsi olevasta baarista, on järkevää valita muotoiltu materiaali.

Sen asennus on paljon yksinkertaisempi ja helpompi aloittelijalle, koska siinä on erityinen "kampa", joka tarjoaa paitsi täsmällisen kruunun sovittamisen toisiinsa, mutta myös tarkemman.

Erityisprofiilin läsnäolo ei salli kosteuden päästä kruunujen väliin ja antaa sinun säilyttää eristyksen hyvässä kunnossa, mikä luonnollisesti vaikuttaa seinien lämmönjohtavuuteen, mikä on objektiivisen tarkoituksen kannalta erittäin tärkeä tekijä.

Profiloitu puu sekä höylätty, on koneistettuja reunoja, ja niiden pääasiallinen ero on erikoisen lukitusjärjestelmän läsnäolo kammion muodossa ensimmäisessä. Materiaali voi olla joko luonnollinen kosteuspitoisuus 20 - 26% tai kuiva, jos kammion kuivausvaihe on läpäissyt 12-16%.

Mitä mieltä olet: mistä materiaalista on parempi rakentaa kylpyamme?

Osallistu kyselyyn artikkelin lopussa!

Rakentaminen puiset kylpyammeet baarista

Ennen kuin rakennat kylpyamme omalla kädelläsi olevasta baarista, sinun on selvitettävä, minkä tyyppinen puu sopii parhaiten tähän.

Ja huolimatta siitä, että yleisimpiä puuta valmistetaan havumetsistä, tämän esineen, etenkin haapaa, leppä ja lehmus, on suositeltavaa lehtipuutavaraa, jolla on myös erityisiä parantavia ominaisuuksia.

Lisäksi havupuiden materiaalien määrä on vähäisemmäksi mädäntätekijöistä johtuen suuri määrä päitä, mikä tarkoittaa, että siihen rakennettu sauna pysyy pitkään.

Kun määritetään, mistä puusta on parempi rakentaa kylpy, on otettava huomioon muut aineiston valintaperusteet.

Ensin sinun on tutkittava puuta halkeamien läsnäolossa, mikä voi olla erittäin kielteinen vaikutus kutistumisprosesseihin tai tulla kosteuden päästä puun sisälle, mikä luonnollisesti johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen.

Lisäksi puuta on tarkistettava puutteista, mukaan lukien kiertyminen, joka vaikuttaa hirsitalon kokoonpanon laatuun ja sen suorituskykyyn tulevaisuudessa.

Kuinka kerätä kylpyamme baarista omilla käsillänne? Rakennusvaiheet

Joten kylvyn rakentamiseksi paras vaihtoehto on valita höylätty puu, jolla on korkea esteettisyys ja suorituskyky, erittäin edulliseen hintaan.

Mutta ennen rakentamisen aloittamista pitäisi valmistaa projekti ja laskea tarvittava määrä materiaalia. On syytä muistaa, että osto on tehtävä osittain, mutta välittömästi koko esineessä.

Siksi, kun suuria saunoja rakennetaan puusta, jopa muutamia ajoneuvoja voidaan käyttää materiaalin kuljettamiseen paikkakunnalle, mutta kun puutavara on toimitettu paikalle, on tarpeen ratkaista varastointi.

Lisäksi puun rivien väliin on asennettava tiivisteitä, jotka muodostavat aukon, joka on noin 1,5 - 2 cm ilmanvaihtoa varten.

Puun talon perusta

Kylpy baarista - rakenne melko helppoa, siksi ei vaadi vahvaa pohjaa.

Ja koska kellarilaitteistoa ei tarvita, optimaaliset vaihtoehdot ovat pino-ruuvi- tai saraketyypin valinta.

Mutta se on täysin hyväksyttävää ja monoliittinen-nauha tyyppi, matala syvyys tyyppi.

Myös kylvyn perustan valintaan vaikuttavat: alueen geologiset piirteet ja alueen ilmasto-ominaisuudet.

Mutta jos pieni baari on pystytetty baarista, silloin on helpointa tehdä omilla kädillä nauhapohja, jonka pitäisi valmistaa kaivanto hieman laajemmaksi noin 10-20 cm leveydeltä kuin alempi kiinnitysvaljaiden ja 50-60 cm syvä ottaen huomioon, että syvyyteen tunkeutuminen enintään 40-50 cm.

Mutta siinä tapauksessa, että maa jäädyttää paljon syvemmälle, sinun on kohdistettava kasa tai saraketyyppi.

Nämä kaksi perustusta voidaan tehdä itsenäisesti sekä nauhalla ilman erityislaitteiden mukanaoloa, vaikka tietenkin ruuvipallojen ruuvaaminen manuaalisesti kulkee paljon kauemmin, mutta se on kahden tai kolmen työntekijän voima.

Tämäntyyppisten perustusten tärkeä elementti on grillauslaite, joka suorittaa kuormituksen tasapainotuksen toiminnon kaikille elementeille ja liittää ne yhteen rakenteeseen.

Se voidaan tehdä eri tavoin, mutta kun kyseessä on kylvyn rakentaminen palkista, se voi olla monoliittinen betonikiillotus ja myös järjestetty tukkien tai palkin kiinnittämiseksi, jonka poikkileikkaus on vähintään 300-300 mm.

Mutta riippumatta siitä, minkä tyyppistä pohjaa valittiin, ennen kuin aloittaisit ensimmäisen kruunun asentamisen, sen pitäisi olla asianmukaisesti vesitiivistynyt käyttämällä erityisiä yhdisteitä, mastisia ja / tai kateaineita.

Tämän tekniikan ansiosta voit suorittaa myös lämpöeristyksen kylvyssä, jonka avulla voit käyttää tavanomaista eristystä tai luotettavammin ja tehokkaammin asennusvaahtoa.

Säätiön rakentamisvaiheessa kannattaa harkita ja varustaa vesihuollon ja tyhjennysrakenteen rakenteellisia elementtejä ja teknisiä reikiä - tärkeä järjestelmä jokaisen kylpyammeen.

Ensimmäisen (kiinnitetyn) kruunun asennus

Ensimmäisen kruunun palkissa tulee yleensä olla suurempi osa, joten jos esimerkiksi kylpyläpalkin koko on 150-150 mm, kiinteän vanteen kohdalla on erikseen ostettava tanko, jonka poikkipinta on 200-220 mm.

Lisäksi on suositeltavaa päällystää alempi kruunu antiseptisellä aineella.

Yleensä alempi kruunu ei ole kiinteä, ja sen stabiilius takaa kylvyn painon, koska se on jopa luotettavalla suojalla riittävän herkkä kosteudelle, jonkin ajan kuluttua saattaa olla tarpeen korvata se, mikä on varsin realistista suorittaa.

Tämän jälkeen on tehtävä toinen tärkeä työvaihe ja perustettava viivästykset, joista tulee pohja alustan luomiselle.

Hankkeen kylpylä palkista 6h6 mansardilla, video:

Kuinka kylvyt ulos baarista omalla kädelläsi?

On mahdollista merkittävästi helpottaa tehtävää ja nopeuttaa rakentamista, jos et tilaa puuta erikseen ja hankitse välittömästi täydellisen sarjan kylpyhuonekaluston rakentamiseen valmiin hankkeen mukaan.

Muussa tapauksessa on tarpeen suunnitella kaikki itse, myös merkitä ja tehdä tarvittavat pituuselementit, kun otetaan huomioon, että höylätystason standardipituus on 6 m, vaikka voit ostaa eri kokoisia tuotteita.

Lisäksi, jos rakennamme kylpyamme höylätystä puutavarasta, hirsitalon rakentaminen näyttää tältä:

 1. Ensimmäinen kruunu on varustettu juuttimen, hinauksen tai muun materiaalin välisellä tasolla, tarkkailemalla tarvittavan päällekkäisyyden noin 7 - 10 cm: n reunoilla ja korjataksesi sen, voit käyttää rakennustöitä tai pieniä kynsiä;
 2. toisen kruunun tangon asettaminen on tehty ja ne on kiinnitetty, mistä on suositeltavaa käyttää puupinoja tai metallinen napa;
 3. Tappien tai tappien asentamiseksi on tarpeen porata reikiä siten, että se kulkee kokonaan yläraidan palkin läpi ja syöttää vähintään kolmanneksen alempaan riviin, kun piki on pidettävä noin 1,2-1,5 m;
 4. seuraavassa vaiheessa asetetaan eriste toisen kruunun päälle, asennetaan palkin kolmas rivi ja niin edelleen ylöspäin;
 5. On huomattava, että viimeiset kaksi seppeleitä ei alun perin tarvitse kiinnittää, koska ne on poistettava asennettaviksi, jotka on suositeltavaa asentaa vasta hirsitalon kutistumisen jälkeen.

Kylpy baarista 4 4 terassilla, video:

Paremman lämmöneristeen varmistamiseksi on suositeltavaa valmistaa kylvöä puusta käyttäen kulmaliitettä, jossa on juurikanava ns. Lämminkulman periaatteen mukaisesti, mikä vähentää merkittävästi lämpöhäviötä käytön aikana.

Laiteikkuna ja oven aukot tehdään pääsääntöisesti samanaikaisesti hirsitalon kokoonpanon kanssa, vaikka myöhempi leikkaus on sallittua, kun rakenne kutistuu.

Ja suoraan rakenteiden asennus tehdään ennen viimeistelyn aloittamista, kun kutistumisprosessit eivät johda ikkunakehysten ja ovenkehysten muodonmuutokseen.

Lisäksi on suositeltavaa hoitaa asennuksen ns obsadu (tai okosyachku), riippumaton erityisten tukin seinärakenne, joka ei salli ikkunan muuttaa muotoaan vaikka riittävän vakava kutistuminen prosesseja. Tämä pätee erityisesti silloin, kun luonnollisen kosteuden omaavaa materiaalia käytetään rakentamiseen.

Sisäpuolisten väliseinien rakentaminen, johon voidaan käyttää höylättyä puuta, jossa on pienempi osa, suoritetaan pääsääntöisesti samanaikaisesti hirsitalon kokoonpanon kanssa. Tämä on tarpeen, jotta ne voidaan upottaa ulompiin vanteisiin, mikä antaa tarvittavan lujuuden koko rakenteelle.

Mutta monet omistajien arviot, joissa kylpylän rakentaminen omilla kädilläan osoittaa, että väliseinät voidaan asentaa jopa hirsitalon rakentamiseen liittyvien pääteosten jälkeen, mutta aina ennen katon asentamista.

Bath baarista 150x150 tee-se-itse, video:

Hirsitalon kutistuminen ja katon asennus

Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä kutistuvia liittimiä, joiden avulla rakennusten osien säännöllinen nostaminen kohdistusta varten suoritetaan.

Toinen vaihtoehto on puun päiden erityisten koostumusten käsittely, joka estää materiaalin kosteuden normalisoinnin vuoksi liiallista kutistumista ja lisäksi suojaa putrefaktiivisten prosessien kehitystä.

Tarkistaa ja optimoida kutistumisen prosessi auttaa ja oikea aika asentaa hirsitalo. Ja tämä on talvi, koska lämpimässä kaudessa, matala kosteus, puu menettää voimakkaasti kosteutta, mikä johtaa epätasaiseen kutistumiseen tai jopa halkeamien esiintymiseen puuta.

Päättymisen jälkeen kutistuminen, olisi konopatku seinä ja aloittaa ristikon järjestelmä asennus katto, joka sen muoto voi olla mono- tai pääty, vaikka muut variaatiot ovat sallittuja ja, esimerkiksi kun läsnä on yläpohjan koskee mnogoskatnaya tai domejärjestelmissä.

Ensimmäinen askel on kiskojen asentaminen ja vanteen asentaminen, jotka valitun kateaineiston mukaan voivat olla joko kiinteitä tai säännöllisiä, askelluksia.

Ennen kuin päällysteen päällystäminen on suoritettu, on välttämätöntä sijoittaa kerros höyryä ja vesitiivistystä sekä eristyskerros, joka riittää varastoimaan lämpöä luotettavasti kylvyssä estäen sen jättämisen.

Ei ole erityisiä rajoituksia katemateriaalina, mutta edellyttäen, että materiaaleja, joilla on suuri paino, ei käytetä.

Paras vaihtoehto olisi: metallilevy, onduliini, liuskekivi, levy.

Usein katon valinta sekä sen värimaailma määräytyvät päärakennuksen arkkitehtonisella tyylillä ja katemateriaalilla.

Kylpyammeen seinien viimeistely ja lämpöeristys baarista

Kun kattorakenne on asennettu ja ikkunat ja ovet on asennettu, voit jatkaa alustan ja seinäkoristelun asennusta.

Jos kylpy on rakennettu höylätystä tai profiilipalkista, voit tehdä viimeistelyn, sillä materiaalilla on melko suuri esteettisyys ja esillä oleva, joka kestää useita vuosia ja vuosikymmeniä.

Puun suojelemiseksi tuhoamiselta voit kuitenkin käyttää keraamisia laattoja pesuhuoneessa pintojen pinnalle, mutta on suositeltavaa leikata höyrysauna, joka on edullisesti valmistettu lehtipuusta: leh, kirsikka, tammi.

Huolimatta siitä, että puulla on melko alhainen lämmönjohtavuuskerroin, kylvyn seinien pieni paksuus on syy siihen, että ne on eristettävä. Joissakin tapauksissa tämä koskee vain höyrysaunaa.

Kylpyta pyöristetystä hirret kädet. - tässä on enemmän hyödyllistä tietoa.

Ennen kylvyn eristämistä sisäpuolelta olevasta palkista, sinun on päätettävä, minkä materiaalin haluat valita.

Sinua kiinnostaa tämä artikkeli - kivet kylpyyn: mikä on parempi valita?

Tapauksissa, joissa kruunun reunojen välille on muodostunut riittävän suuret aukot ja seinien lisätiivistyminen ei toimi, on suositeltavaa, että muiden huoneiden kylpyammeet eristetään.

Yleensä tätä tarkoitusta varten asennetaan ensin sorvaus, asennetaan höyrysulku ja tuulenpitävä kalvo, ja eristyslevyjä asennetaan, mutta rullatyyppejä voidaan käyttää, mutta entinen on tiheämpi ja säilyttää muodonsa paremmin pystypinnoilla.

Kylpyhuonehuoneen sisustuksessa ei saa unohtaa kattoa, koska se on ikkunoiden ja ovien ohella alttiina lämpöhäviön kannalta rakentavan elementin kylpyyn.

Puun puutavaran rakentamisen tekniikka

Monet aloittelevien rakentajat, jotka haluavat rakentaa puutalon, ovat kiinnostuneita oikeasta teknologiasta hirsitalon rakentamiseksi baarista.

Materiaali on yksi suosituimmista, koska se on edullinen ja vahva.

Baarissa olevat huoneet ja kylpytilat ovat korkeatasoisia: puu luo ainutlaatuisen mikroilmaston sisätiloihin. Tällaisissa rakennuksissa se on viileä kesällä ja lämmin talvella.

Jotta puun rakentaminen kestäisi useita vuosia, on tarpeen laatia yksityiskohtainen työsuunnitelma. Käännettäessä se ottaa huomioon huoneiden ulkoasun, rakennusvaiheet ja materiaalien kustannukset.

Säätiön rakentaminen

Esivanhempien rakentamisen tekniikka mahdollistaa rakennusten asentamisen lokeihin.

Tätä varten valittiin suurimmat ja tukevat lehtikuuset ja muut havupuut. Kuivumisen ja kypsymisen jälkeen palkit asetettiin ensimmäiseksi kruunuksi.

Huolimatta havupuiden korkeasta kosteudesta, kruunut alkavat ennenaikaisesti tai myöhemmin alkaa ryöstää.

Moderni puurakennus on rakennettu betoni- tai paalusäätiölle. Pohja ei vain suojaa puuta mätämästä, vaan myös estää sen sumentumista ja kaarevuutta. Useimmiten seuraavia puurakenteita käytetään puurakenteisiin puusta:

 • Laatta. Tällaisen säätiön asettaminen ei ole yksinkertaista: teräsbetonilaatuja asetetaan tulevaisuuden rakennuksen kehälle ja laitetaan laastilla. Tällä tavoin järjestetty säätiö on erittäin kestävä, mutta sillä on merkittävä haitta - korkea hinta.
 • Columnar. Pohja on rakennettu asbestisementtiputkista, kaivettu maahan. Reiät porataan erikoislaitteilla. Eri tekniikoiden mukaan putket täytetään sementillä ja muilla yhdisteillä. Säätiö on halvempaa kuin betoni, mutta se ei sovellu aloille, joilla on korkea pohjavesi.
 • Vyö. Tämän tyyppistä pohjaa käytetään massiivisiin rakennuksiin 1-3 kerroksessa. Tällaisen säätiön hinta on paljon pienempi kuin monoliittinen ja laatta. Lisäksi nauhateokset sopivat melkein mihin tahansa maaperityyppiin.
 • Monoliitti. Alueilla, joilla on erittäin korkea pohjavesi, ei voi tehdä ilman vankkaa pohjaa. Yleensä samanlaisella ongelmalla käytetään monoliittista kelluva säätä. Oikein varustettu teräsbetonipohja toimii eräänlaisena kellukkeena, johon kaikki tankorakenne pysyy ehjäinä milloin tahansa vuoden aikana.

Useimmiten baarien taloon käytetään nauhamaita. Sen järjestely alkaa kaivamalla kaivantoa. Talon sivujen koko ja oikea suhde palkista tarkistetaan tasolta ja rakennekulmakentältä.

Kaivannon pohjassa on kerros hiekkavyöhykkeitä. Sen tampingin jälkeen valmistetaan sementtilaasti, josta muodostuu säätiö. Täyttömassat toimivat yhdellä kertaa, ilman kauheita keskeytyksiä, muuten talon pohja baarista on heterogeeninen.

Täyttöteknologia toteutetaan vähitellen. Nauha (yksi puun talon seinistä) kaadetaan ja odottaa täydellistä kuivausta. Vain tämän jälkeen täytä toinen puoli. On tärkeää, että kerrokset ovat sileitä ilman näkyviä pudotuksia.

Menetelmän mukavuus on, että sitä voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana. Kuitenkin rakennettaessa taloa talvella olevasta baarista lisätään erityisiä yhdisteitä liuokseen.

Puun seinäminen

Useimmiten talojen ja kylpyammeiden puutavara on kooltaan 200x200 ja 150x150 mm.

Ja niin ja eri kokoisia sovelletaan erilaisia ​​kokoonpano teknologiaa. Kaikki leikkausmenetelmät eroavat toisistaan ​​siinä, miten kulmat yhdistyvät.

Useimmiten palkin kiinnittämiseen käytetään useita ajan mittaamia menetelmiä.

"Kulhoon"

Tätä tekniikkaa käytetään talojen ja kylpyhuonekalujen rakentamisessa pyöristetystä lokerosta. Luodaksesi yhteyden tarvitset puusepän linjan. Työkalu voi ostaa missä tahansa rautakaupassa. Se muistuttaa suurta kompassia, jossa on kaksi ohut teräsnauhaa jalojen sijasta.

Käytä työkalun avulla merkintää kulhon muodossa jokaisen hirsirakenteisen palkin kohdalla. Merkkipaikan luomiseksi palkit asetetaan ristikkäin, sopivaksi kiinnittämällä kiinnike.

Jokaiseen puuhun piirrä viiva, joka toistaa alemman puun muotoja. Jälkeen merkintä puu leikata kulhoon. Pyöreän puutavaran hirsitalon hakkerointi on helppoa, tärkeintä on knack.

Lisäksi tällaiset kiinnittimet ovat erittäin kestäviä jopa kutistumisen jälkeen.

"Puolipuussa"

Puolipuun yhteydessä olevaa tyyppiä käytetään rakennuksissa suorakulmaisesta palkista, joka on eri osassa. Kiinnitys tapahtuu lukon kustannuksella.

Alaosan palkin yläosassa tehdään suorakaiteen muotoinen ura, jonka koko riippuu puun parametreista.

Ylemmän palkin alaosassa tehdään samanlainen samanlaisen reiän, jonka jälkeen se asetetaan ensimmäiselle kruunulle siten, että urat ovat samat.

Kiinnitä kruunut toisistaan, käytä napaleita. Nämä ovat pitkiä sylinterimäisiä tankoja, joita kulkee kulmiin ja koko palkin pituuteen siten, että osa osuu alempaan ja toinen ylärajaan. Joskus Nogol yhdistää 3-4 baaria kerralla.

Kiinnitä huomiota! Tikkaiden lisäksi avaimia käytetään puun kiinnittämiseen, ne ovat suorakaiteen muotoisia lankkuja. Ne on kiinnitetty kiinnittimen kulmiin urien risteyksestä. Yhteyden parantamisen lisäksi ne vähentävät rakennuksen lämpöhäviötä vähentämällä pyyhkäisykulmaa.

"Tassussa"

Suorakulmaisen poikkileikkaukseltaan puusta valmistetuista paloitetuista taloista on suosituin kiinnitys "tassuun". Se muistuttaa puolipuusta. Ero on se, että uria ei luoda suorassa kulmassa, vaan terävässä.

Ennen leikkaamista levyt asetetaan neliöiseksi, ensin kaksi rinnakkaista säteilyä vastapäätä toisiaan, päälle kaksi muuta vastakkaisilla puolilla. Urien mitat eivät saa ylittää tukkien paksuutta.

"Sovittaa yhteen"

Yhteys katsotaan vaikeimmin luotettavaksi ja luotettavaksi.

Tekniikka muistuttaa "taskussa" olevia kiinnittimiä, mutta urat tehdään sekä puusta että sen yläpuolelta.

Tämä luo erittäin vahvan yhteyden, joka ei vaadi lisäkiinnityksiä. Urat on tehty puusta tietyllä kulmalla ylä- ja alapuolelta.

Se on tärkeää! On parasta rakentaa hirsitalo kynsillä tai tukilevyillä, varsinkin jos tämä on ensimmäinen kokemus tällaisesta työstä.

Hakkuut

Profiilipalkin yhdisteissä ei voi tehdä ilman jalkaa. Ne suojaavat puuta halkeilulta ja kiertymiseltä. Kestävän puun lisäksi tapit valmistetaan metallista.

Toinen vaihtoehto pidetään kestävämpänä. Paras tapa kiinnittää työt - kahden palkin kautta. Kiinnittimien välillä suositellaan etäisyyttä puolitoista metriä.

Jalojen reikien koko riippuu sen parametreista, suosituimmista - 3 cm: sta.

Huoneen lämpöhäviön vähentämiseksi kukin rivi hirsitalon riviin asetetaan rengaspuristimella.

Paikoissa, joissa rakennuksen ulkoseinät kohtaavat, ne tekevät "lämminkulma" -tyyppisen lukon. Tämä on sopivan kokoinen piikki- ja korttiyhteys.

Tämäntyyppinen kiinnitin parantaa hirsitalon kestävyyttä. Tekniikka näkyy videossa:

Sisäseinien osalta materiaalin optimaalinen käyttö 150-100 mm: n poikkileikkauksella. Ne asennetaan hirsitalon kokoonpanon jälkeen. Toisen kerroksen rakentamisessa on oltava vähintään yksi osio ensimmäisessä kerroksessa. Se toimii tulevan korirakenteen tukena.

Lattian asennus

Oikein asennettu puuportaan kaksikerroksessa. Pohjakerros on karkea, se on valmistettu leikkaavista levyistä. Toisessa kerroksessa on viimeistely, korkealaatuinen alusta, johon päällystysmateriaali voidaan asettaa.

Se on tärkeää! Luotettavin aluslattian asennusmenetelmä on kallonpalkkiin. Se on kiinnitetty kummallekin puolelle. Ja jo kallon bar on naulattu karkea lattia ulkopuolelta.

Alustalle asetetaan eristyksen tyyny. Pitkäaikaista materiaalia varten on tarpeen suojata kosteutta kestävä kalvo. Se asetetaan aluslattian päälle, jonka jälkeen eristys on kiinteä.

Hänen puolestaan ​​asetti höyrysulku. Puun murtumisen estämiseksi tuuletuslohko kiinnitetään lokeihin (levy on 3-5 cm korkea ja leveä, samaan aikaan kuin lokin leveys).

Kaikkien tämän tyynyn päällä oli viimeistelylauta.

Katon asennus

Katteen ja katon asentaminen jatketaan hirsitalon kokoonpanon jälkeen. Suosittelemme käyttämään palkkia, jonka poikkileikkaus on 100-150.

Tämän kokoinen palkki sopii sekä lokeihin että kattorakenteisiin. Viiveet asetetaan katolle niin, että ne ulottuvat 50 cm seinien taakse.

Palkki asetetaan tukirungon reunaan yhden metrin välein.

Kun ristikkojärjestelmä on koottu, jatka jalkojen asennusta. Valmistusta varten käytetään 150 cm: n poikkipinta-alaa. Katon yläpuolella oleva vedeneristys suoritetaan ennen kattokiinnitystä. Rulla- ja täyttövesisuojaus soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin.

Kun laatikot ovat valmiita, siirry laatikoiden kokoonpanoon katon alla. Sorvausjärjestelmä riippuu paljolti katemateriaalista. Rullatut - kerää jatkuvasti hiekkapaneeleja tai levyjä, ja laatat ja metallilevyt - ristikko.

Hirsitalon täydellisen kokoonpanon jälkeen voit siirtyä pieniin töihin: ovien ja ikkunoiden aukkojen käsittelemiseen, kuistien ja kaiteiden asentamiseen sekä laskemiseen.

Puun rakenne ei edellytä erityistä viimeistelyä.

Materiaalin suojaamiseksi kosteudelta se päällystetään erikoislakalla tai muulla koristeellisella koostumuksella.

Kun kytket sähköä taloon, varo eristää johdotus ja suojaa puuta tulelta. Talon seisomaan monta vuosikymmentä - on suositeltavaa käsitellä puurakenteita palonestoaineilla.

Talot talostaan ​​baarista

Puusta valmistettuja taloja on aina pidetty elinvoimaisimpina. Yksi suurimmista eduista on suurin mukavuus edullisin kustannuksin.

Kun otetaan huomioon, että yksittäinen rakentaminen on nyt suosittu, tärkeä indikaattori on se, että tällaisten rakennusten rakentamisen aikana voit tehdä melkein kaiken työn itse.

Puutavara on erityisen kätevä tässä suhteessa, mikä on paljon helpompaa koota kuin loki.

 • Ensinnäkin omalla kädellä olevan puun rakentamisprosessi voi olla huomattavasti monimutkaisempi, jos materiaalin valinta on tehty väärin.
 • Toiseksi kustannusten määrää määritettäessä ei ole tarpeen keskittyä vain tuotteen hintaan (rupla / m3) ja hankkia sen halvin vaihtoehto. Myös ylimääräisiä kuluja, jotka riippuvat asennustyön asteesta.
 • Kolmanneksi, vaikka tällaisia ​​taloja rakennetaan melko nopeasti, mutta kun voit aloittaa rakennuksen ja sen täyttämisen, se riippuu myös rakennusmateriaalin tyypistä.

Kun otetaan huomioon kaikki tämä, tarkastelemme lyhyesti markkinoiden saatavilla olevia puulajeja ja niiden hankkimisen toteutettavuutta.

Liimattu laminoitu puu

Korkealaatuinen, mutta myös kallein. Se on "kokoonpano" ohuista, liimatuista levyistä (lamelleista).

Tämä saavuttaa materiaalin voimakkuuden, erinomaisen äänen ja lämmöneristyksen laadun ja mikä tärkeintä - se ei kutistu.

Joten, voit asettua sellaiseen kotiin heti.

Ei ujo

Halvimmat tuotteet, kuten tosiasiallisesti - tämä on raakaa aihioa, joka on saatu leikkaamalla tukin koko pituudeltaan 4 puolelta.

Tämäntyyppisen puutavaran rakentaminen on täynnä monia vaikeuksia, ja alustavat säästöt materiaaleihin johtavat konkreettisiin kustannuksiin asennuksen valmistelua varten ja lisätoimenpiteiden tarpeellisuudesta.

Yksityiset kehittäjät haluavat ostaa tuotteita profiloiduksi, koska on helpompi työskennellä. Siksi pohdimme talon rakennusteknologiaa palkista, jota sovelletaan siihen, ja vain yleinen menetelmä, sillä yksittäiset vivahteet määräytyvät paikallisten olosuhteiden mukaan.

Taloustuotannon päävaiheet

Tällaisen rakenteen periaatteessa kaikki tyypit ovat sopivia. Valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, maanalaisten vesikerrosten sijainnista ja muista tekijöistä.

Asuinrakennuksissa, suosituin nauhapohja, koska se mahdollistaa kellarin varustamisen.

Tällainen puutavaran pohja voidaan sijoittaa eri syvyyksille, mutta koska rakennuksia ei ole pystytetty yli 3 kerrosta rakennusmateriaalia, riittävän matala muunnos (noin 60-80 cm asuinrakennukselle ja 45 vaalealle rakentamiselle).

Pohjaveden läpäisevyyden todennäköisyyden vähentämiseksi alhaalta on suositeltavaa täyttää pohja kerroksella savea (noin 10 cm) ja tiivistää se perusteellisesti. Ja vain silloin - heikkeneminen "tyyny" (sekoitus sora-hiekkaa tai vain hiekkaa suuria jakeita).

Se tehdään siten, että säätiön yläosa nousee noin 50 cm maanpinnan yläpuolelle. Toinen vaihtoehto on maanpinnalla, ja yläpuolella on puoli metriä korkea muninta. On suositeltavaa käyttää keraamisia tiiliä.

 1. Lisäeristeen eristys.
 2. Puun talon pohjan suojaaminen mekaanisista vaurioista ja muodonmuutoksesta johtuen maan kerrosten muutoksista, jotka aiheutuvat erilaisista syistä, myös kausiluonteisista syistä. Tällöin laajennettu polystyreeni toimii iskunvaimennuskerroksen roolina pehmentäen betonin paineita.
 3. Varovainen osa suojautuu kosteuden läpäisevyydestä, koska se ei absorboi sitä.

Itse asiassa betoni ei ole tarpeeksi vahva - sitä on vahvistettava.

Vain tässä tapauksessa hän pystyy kestämään rakenteen koko painon (itse rakennus ja sen täyttö).

Kun otetaan huomioon, että hirsirakenteiden rakentaminen puusta luokitellaan "matalaksi", riittää, että rungon kokoamiseen riittää poikkileikkaus enintään 8 mm.

 • On toivottavaa, että tangot kytkeytyvät manuaalisesti käyttäen erityistä lankaa (neulomismenetelmä). Hitsauskoneen käyttö johtaa metallin ylikuumenemiseen, mikä heikentää rakenteen lujuutta;
 • jotta estetään venttiilin suora kosketus nesteen kanssa, sen mittojen pitäisi olla pienempiä kuin nauhaprofiili. Se ei saa missään sivussa lähestyä "kaatamisen" pintaa alle 5 cm: n etäisyydelle. Siksi kehys ei ole sijoitettu kaivannon pohjaan vaan tiiliin, muoviin "tukiin" ja vastaavaan.

Seoksen tamping suoritetaan samalla vahvistuspalkilla, jolla se lävistetään monta kertaa koko valualueella. Lapsien käyttökelpoisuus, kuten jotkut lähteet suosittelevat, tuntuu epätodennäköiseltä, koska sen bajonetti ei kulje kaikkialla vahvikekan läpi.

Vedeneristys

Seinät on suojattava maaperän pohjasta tulevan kosteuden vaikutuksesta (kapillaarin tunkeutuminen). Usein on mahdollista löytää suosituksia ruberoidin käyttämiseksi eristävänä materiaalina.

Tämä on melko tavatonta, koska perinteisesti se oli sitä, jota käytettiin halvin ja edullisin.

Mutta jos otetaan huomioon, että jopa kaikkein "mukavimmissa" olosuhteissa, se palvelee vahvuus 5 vuotta, ja on olemassa laaja valikoima samanlaisia ​​(ja edullisia) tuotteita markkinoilla, on parempi ostaa kalvo tai paksu elokuva.

Lisäksi sulkueristysmateriaali on yhdistettävä kerrokseen, joka kattaa 1. kerroksen lattiat kosteudelle, koska suojan tulisi olla "monoliitti".

Sovitusta varten ei ole käytetty ruberoidia, mutta useammin se on polyeteenikalvo, joka on asetettu pohjaan.

Luodaan looginen kysymys - kuinka kiinnittää tuotteet, jotka ovat täysin erilaiset koostumuksessa ja ominaisuuksissa?

Materiaalista leikataan raidat, joiden leveys on hieman suurempi kuin monoliittinen nauha.

Säätiön yläosa on päällystetty erikoisella mastilla tai nestemäisellä bitumilla, ja päälle asetetaan vedeneristyskerros.

Maaperän ominaisuuksista riippuen (maanalaisten kerrostumien sijainti) saattaa olla tarpeen laittaa toinen.

Hirsitalon rakentaminen omilla käsillä

"Puolipuussa"

Päissä (jotka ovat kulmikkaita), pistokkaat (pistokkaat) tehdään puolet tuotteiden paksuudesta. Poratut reiät reiän keskelle (liitäntätapit).

Sellaisena on parempi käyttää saman puun pyöreitä kiiloja kuin itse puuta. Näin varmistetaan materiaalien lämpötilamuodostumien kerrointen noudattaminen. Metallisten tappien käyttö ei ole toivottavaa.

Masters suosittelee useita solmuja (palkin rivejä), jotka kiinnitetään yhdellä jalalla.

Tämä menetelmä vaatii ylimääräisiä lämpenemiskeinoja, muuten ei voida välttää voimakkaita kulmia.

Ne on asennettu puuteriin, tukossa, esimerkiksi juuttia. Siksi aihioiden päätyosien valmistelu vaatii erityistä tarkkuutta.

"Pukeutuminen" (root-piikki)

Valmistetaan myös reikiä jalille. Mutta palkkien liitos tehdään "linna". Sen merkitys on se, että se on tiheämpi ja lisäksi estää tuotteiden keskinäisen siirtymisen. Hän juonut yhdelle puulle ja toisaalta haaran, joka on työnnetty tähän uraan.

"Tyylit"

Ero on se, että urat valmistetaan molemmissa yhdistetyissä tankoissa. Nelikulmainen avain lisätään niihin. Samaan aikaan tällaiset yksityiskohdat pitkin kaikkia rivejä tulisi sijoittaa niin, että jokaisessa seuraavassa on jonkin verran siirtymää niiden aseman mukaan.

Asennusvinkkejä

 • Luotettavampien rivien kiinnittäminen päällikön neuvomaan lisäksi käyttää kynsiä. Niiden on oltava niin pitkiä, että ne kulkevat palkin läpi ja tunkeutuvat taustalla alle puoleen sen paksuudesta.
 • Joka neljäs rivi, on suositeltavaa muodostaa yhteys "puoli-puu".
 • Ylempi kruunu on kiinnitettävä erityisen tiukasti, koska se on kiinnitetty siihen.

Riippumatta kytkentämenetelmistä jokainen rivi on eristetty. Laadun varmistamiseksi ja työn yksinkertaistamiseksi kannattaa ostaa teipillä juuttikangasta (kaupallisesti saatavilla).

Tällä tuotteella on vakaa paksuus koko pituudelta, joten tasaisten mikroskooppisten halkeamien muodostuminen palkkien väliin ei kuulu.

Kun käytetään tällaista perinteistä hinausta, seinien tiivistämistä ei saavuteta.

Pitkä

Pääsääntöisesti ei ole mahdollista ostaa puuta, jonka pituus on vain seinän pituus.

Prosessissa työkappale on kytkettävä paitsi kulmiin myös kehällä.

Tällaisissa tapauksissa käytetään puoli-puumenetelmää, mutta siten, että vierekkäisten rivien liitokset ovat toisistaan ​​erillään eikä toisistaan.

Ikkunoiden ja oviaukkojen alueella palkkien liitos tehdään kahden tapin avulla.

Käytännön suositukset

 • Jos on mahdollista, on tarkoituksenmukaisempaa ostaa puuta suoraan yritykseltä. Ja se ei ole vain kustannuksia. Asiakkaan erityisten piirustusten mukaan teollisuuslaitteiden asiantuntijat valmistelevat kohtuullisen lisämaksun valmistukseen tarkoitetut aihiot (leikkuukupit, porausreiät tikille) ja tekevät myös impregnoinnin erityisrakenteiden avulla. Omistaja vain kerää tällaisen "suunnittelija". Tällaisen palvelun maksamisesta aiheutuvat kustannukset kompensoivat rakennusaikaa ja kaikkien yhdisteiden laatua (tarkkuutta) (jos otetaan huomioon niiden itsenäisen asennuksen monimutkaisuus).
 • Puutavaran valitseminen, sinun on harkittava, että havupuu on vähemmän herkkä mätä. Mutta sinun on otettava huomioon, miten perheenjäsenet kantavat sitä (ei allergioita). Lisäksi alemman kruunun tapaan kokeneet käsityöläiset neuvovat käyttämään vain lehtikuusi- palkkeja. Kosteuden imeytyminen muuttuu vain vahvemmaksi ("kamenyet").
 • Materiaalin valinnassa tulisi kiinnittää huomiota kosteuden asteeseen. Kuivattu puu yrityksessä on kalliimpaa. Paikan päällä tapahtuvan korkealaatuisen kuivauksen varmistamiseksi tarvitaan lisäksi laaja kokemus, mutta myös tarvittavien olosuhteiden luominen (esimerkiksi vapaan tilan paalujen asianmukaiselle pinolle ja optimaalisen ilmanvaihdon aikaansaamiseksi). Jos et ole varma kyvyistasi, niin sinun ei pitäisi säästää tätä.
 • On suositeltavaa valita palkkien pituus siten, että suurin sallittu yhteyksien määrä on ulkoisten ja sisäisten seinien liitosten osuus. Tämä lisää kiinnittimien lujuutta.