Kahden palkin pituuden yhdistäminen: päällikön suositukset ja askel askeleelta ohjeet

Rakennustyön aikana eri tyyppisiä puutavaraa syntyy tilanteita, joissa ei ole tarpeen käyttää yksittäisiä osia vaan komposiittielementtiä, koska standardin fragmentin pituus ei riitä. Tällöin puu on kytkettävä toisiinsa pituudelta.

Tämä toimenpide suoritetaan usein, jos pystytettävän rakennuksen seinä on pidempi kuin kuusi metriä. Tässä artikkelissa käsitellään puun pituussuuntaisia ​​niveltyyppejä talonrakentamisessa ja puhumme myös siitä, miten tämä menettely voidaan toteuttaa itse.

Puulajiteltyjen puutavaran pituudet

Tavallisen puisen elementin säännellyt pituus rakennusten rakentamiseksi palkista on kuusi metriä. Jos haluat saada suuria mittoja, sinun on käytettävä jotain seuraavista yhteysmenetelmistä:

 • pitkittäisliitäntä avaimen ja telan kanssa;
 • viisto lukko;
 • pitkittäinen kiinnitys tangon juurikanavan välissä;
 • pihdit;
 • puoli-puuyhteys.

Spike Connection

Spike Connection

Tämäntyyppisiä puisten elementtien silmukointia pidetään luotettavimpana ja tukevana. Sitä käytetään useimmin eri puulajeissa olevien rakennusten rakentamisessa. Periaate puun yhdistämisessä tässä tapauksessa on hyvin yksinkertainen - kahdessa elementissä sinun on tehtävä täsmälleen samoja uria. Tämän jälkeen käsitellyt osat sijoitetaan vierekkäin niin, että urat ovat kosketuksissa ja avain avain tähän uraan.

Avain on plug-in elementti, eräänlainen kiila, joka on valmistettu massiivipuusta. Käytä puuta varten haavan yksityiskohdat. Saatuaan valmiiksi urat, tämä elementti kiinnittää turvallisesti kaksi palkkia toistensa kanssa. Avaimet voivat poiketa geometrisessa muodossa ja olla:

 • suora;
 • suorakulmainen;
 • lovoilla;
 • prismatic;
 • muodossa "lohenpyrstö".

Liitäntä vinoon lukkoon

Liitäntä suorassa ja vino-lukossa

Asiantuntijat kutsuvat tämän menetelmän yhdistelemiseksi vaikeimmaksi. Tällainen yhteys on äärimmäisen vaikeaa henkilölle, jolla ei ole asianmukaista pätevyyttä tai kokemusta. Tuloksena olevan rakenteen luotettavuus on kuitenkin todella vaivan arvoista. Puutavaran rakentamiseen osallistuvat yritykset ovat hyvin tietoisia siitä, miten kaksi kirjaa voidaan yhdistää tämän menetelmän avulla, mutta ne usein pitävät sitä hiljaa, jotta säästetään aikaa ja ylläpitäisivät korkeaa tuottavuutta.

Joten, ennen kaikkea, on tarpeen leikata vinot elementit puun päistä. Tällöin on noudatettava tiettyä kulmaa, tarvittavat taivut on toistettava ja mitat on täytettävä. Tuloksen pitäisi olla jonkinlainen piikki ja ura, joka lopulta muodostaa vino-lukon. Sen jälkeen kaksi palkkia on yhdistettävä, kiinnittämällä käsitellyt paikat toisiinsa. Jotta liitoksen maksimaalinen luotettavuus ja kestävyys saavutettaisiin, käytetään erityisiä puupinoja.

Yhteys juurikkaan piikkiin

Tämäntyyppinen yhdiste on lukitus, ja sen toteuttaminen on myös parempi antaa alan asiantuntijoille. Tosiasia on, että toimenpide ei ole niin monimutkainen, koska se edellyttää työntekijältä pätevyyttä ja tietynlaista osaamista puun kanssa. Tätä toimenpidettä varten juotan ura toisen puun puoleisesta reunasta ja toisella puolella. Tämä olisi tehtävä 45 asteen kulmassa.

Tällainen silmukkajärjestelmä eroaa muista muodoistaan. Useimmiten tätä menetelmää käytetään rakennuksen kulmien järjestelemiseen. Muotojen urat ja piikit muistuttavat voimakkaasti trapetsia, minkä seurauksena ne muodostavat "lohenpyrstö". Jotta lujuus ja kestävyys saataisiin paremmin, liitoksesta tulisi vahvistaa tukilevyt.

Palkin liittäminen radikaaliin piikkiin ja analogeihin

"Puulattia"

Puulattian tämän tyyppinen kytkentä rakennusten rakentamisessa puusta aiheuttaa sen, että puun leikkaaminen kulkee poikkileikkauksen keskelle. Yhdessä kappaleessa pitäisi olla humalassa oleva kulma ja toinen, vastaavasti, kulma ylöspäin.

Valmisteluohjeiden jälkeen puiset elementit asetetaan päällekkäin. Tämäntyyppisen yhteyden tärkein haitta on se, että puupalkin yhdistämispisteissä menettää merkittävästi sen paksuutta, mikä tarkoittaa, että sen suorituskyky putoaa.

Toisin kuin edellä esitetyt menetelmät, tämä on yksinkertaisin. Se ei vaadi erityiskoulutusta tai laajaa kokemusta, joten se voidaan suorittaa itsenäisesti. Sen jälkeen, kun puutavara on yhdistetty tällä menetelmällä, se on kiinnitettävä myös puupalkkeihin.

Liitäntä puoli-puu ja vino liitos

Yhdistäminen soveltamalla

Tämä sidontatapa on täydellinen niille, jotka eivät ole kovin huolestuneita rakenteesta ja sen kestävyydestä. Sen periaate on kiinnittää kaksi palkkia toisiinsa ja kiinnittää metallinen kiinnike risteyksen sijasta. Tätä silmukointimenetelmää ei tietenkään voida kutsua supersankiksi, joten sen vahvistamista tarvitaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään kiinnittimiä, jotka työnnetään jo tehtyjen puisten elementtien joukkoon sekä kosketusalueille.

Napsauttamalla tätä linkkiä http://vse-postroim-sami.ru/materials/lumber/1219_kak-krepit-brus-k-brusu/ opit kiinnittämään puutavaraa puuhun. Tässä artikkelissa kuvataan, kuinka palkki kiinnitetään talon pohjaan. Viime aikoina talojen rakentaminen puusta on tullut erittäin suosittu.

Nyt tiedät, miten puu kytketään toisiinsa pituudelta eri tavoin. Nyt puhumme siitä, miten valita oikea tapa yhdistää puiset elementit.

Oikean yhteyden valitseminen

Liitännät, jotka eivät vaadi laskelmia ja taitoja, voidaan tehdä itsenäisesti, mutta tämä silmukointimenetelmällä ei ole suurta lujuutta ja kestävyyttä. Tietenkin sitä voidaan parantaa erityisillä kiinnikkeillä, jotka olemme kirjoittaneet edellä, mutta kestävämpiä liitäntöjä hyödyttää edelleen suorituskykyä.

Suhteellisen alhaisen lujuuden ansiosta tällaisia ​​yhdisteitä ei voida käyttää tukevan seinärakenteiden rakentamiseen. Jokainen ammattirakentaja ei käytä tällaiseen tarkoitukseen materiaalia, jolla ei ole kiinteää rakennetta. Vain siinä tapauksessa, ettei kumpikaan järjestystä eikä ostaa tarvittavan pituuden puulajeja, pituussuuntainen kytkentä on sallittua. Tällöin rakenteet menettävät kuitenkin osan parametreistaan, mukaan lukien kestävyys.

Oikein yhdistetyt palkit

Liimattuihin rakennuksiin tai muuhun puuhun rakennettavista rakennuksista sopii erinomaisesti piikkien ja tappien liittämiseen. Tuloksena oleva muotoilu ei käytännössä ole huonompi kuin massiivipuuosat, joten sitä voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Yhteys on kova ja kestävä, ja siksi se pystyy palvelemaan melko pitkään.

Yhteyden korkean jäykkyyden ja luotettavuuden ansiosta monet asiantuntijat suosittelevat sulautumista vinoon lukkoon. Tuloksena olevaa puuta voidaan käyttää kantavien seinärakenteiden rakentamiseen. Ainoa ongelma, jota kohtaat, on työn monimutkaisuus.

Tällaiseen yhteyteen tarvitaan kokenut työntekijä, joka osaa käyttää kaikkia tarvittavia työkaluja ja jos et ole, niin kannattaa jättää tämä yritys. Pätevä erikoislääkäri kykenee sulautumaan, mutta hän tarvitsee yhdestä yhteydestä noin 1100 ruplaa työpaikkaa kohti. Toisaalta nämä kustannukset voivat maksaa pois, koska sinun ei tarvitse tilata uusia, epätavanomaisia ​​pituisia puisia elementtejä.

Ominaisuudet telakointiprofiilinen materiaali

Päinvastoin kuin yleinen uskomus, profiloidut materiaalit voidaan myös yhdistää pituuteen. Kaikkien näiden toimintojen näkökulmasta säädetään GOST 30974-2002. Tässä asiakirjassa esitetty vaatimus ei ole pakollinen. Niitä käytetään todennäköisesti profiloitujen puisten elementtien kulma- tai kuvioituihin liitoksiin.

Profiilipalkkiyhteys

Näiden asiakirjojen mukaan silmukoitua profiilipuuta voidaan käyttää seuraavien rakenteiden rakentamiseen:

 • sisäiset seinärakenteet sekä kaikki yksinkertaiset väliseinät (palkin pituus on 8 - 22 cm);
 • ulkoseinän seinämärakenteet (puun pituus on 10 - 2 cm).

Profiilipalkin pituussuuntainen liitäntä merkitsee kaarien läsnäoloa tässä mallissa. Niitä tarvitaan nesteen poistamiseksi nivelistä. Näiden elementtien tulisi olla kooltaan 2- 2 cm tai 1,5 - 1,5 cm. Ammattimaiset rakennuttajat käyttävät yleensä "lohenpyrstöjä" yhdistääkseen pystytetyn rakennuksen puiset elementit.

Mitä sinun tarvitsee tietää pitkittäisestä telakoinnista kädet

Kuten edellä on todettu, tarve yhdistää puuosat tämän materiaalin rakennuksen rakentamisen aikana näkyy, kun suunnitteluasiakirjat mahdollistavat yhden tai useamman 6 metrin pituisen seinärakenteen rakentamisen. Sidonta on suoritettava ensin toisella puolella ja seuraavalla rivillä toisella puolella, ja jatka näin loppuun asti.

Tämä on välttämätöntä, jotta saadaan houkutteleva ja alkuperäinen ulkonäkö, koska liitokset, jotka on järjestetty porrastetusti, näyttävät mielenkiintoisemmilta kuin mennä peräkkäin. Lisäksi tämä järjestely tekee koko seinärakenteen paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi.

Puuelementtien liittämismenetelmän valinnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota juuri siihen, miten puu sijaitsee rakennuksen rakenteessa. Koko ongelma on näiden elementtien kuormituksessa, sillä seinämän eri osissa se voi olla erilainen, esimerkiksi tanko voi venyttää, puristaa tai taipua.

Pitkittäisliitosten tyypit

Kaikki lisäkiinnikkeet on valmistettava yksinomaan massiivipuusta. Näiden elementtien kosteuden tulisi vastata itse altaan kosteutta ja olla enintään viisi prosenttia. Jos osissa on enemmän tai vähemmän kosteutta kuin itse materiaali, yhteys on hauras tai osa voi vahingoittaa materiaalia.

Jokaisen liitoksen tulisi olla täysin tasainen. Ennen silmukoiden pinoamista on tarpeen liottaa antiseptisiin yhdisteisiin ja annettava aikaa kuivumiselle.

Jokainen nivel, myös kulma tai pitkittäinen, on tarpeen lämmittää eristysmateriaalin kerros. Tämä menettely on paras mahdollinen asennuksen aikana. Riittää tuomaan yhdiste pellavakuituun.

On erittäin tärkeää muistaa materiaalin kosteus työstään sen silmukoitumisen aikana. Jos kuivataan tuote, jonkin ajan kuluttua merkittävät viat voivat muodostaa yhteyden solmuissa, mikä aiheuttaisi äärimmäisen epämiellyttäviä seurauksia. Lisäliitosten vahvistaminen olisi tehtävä erityisvastuulla.

Jos puhumme profiloidusta materiaalista, tässä tapauksessa on parempi käyttää tällaisia ​​liitäntöjä kuin piikkiin tai vinoon lukkoon. Joten seinärakenteet eivät menetä luotettavuutta. Ja jos teet kaiken työn tarkasti, liittymättömät solmut eivät ole vain luotettavia ja turvallisia, mutta myös ulkonäöltään houkuttelevia. Nyt tiedät, miten puu on kytkettynä pitkään ja kykenet ratkaisemaan tämän tehtävän ilman käsityöläisiä.

Tapoja yhdistää puu omiin käsiinsä. Mikä on helpompaa ja luotettavampaa? Valitse itsesi!

Hei, tiedustelevat vieraat ja blogin säännölliset lukijat! Tänään analysoidaan tätä aihetta: miten puu kytketään niiden väliin? Uskon, että monet aloittelevien rakentajat ovat hyödyllisiä ja mielenkiintoisia...

Häikäisevissä kirkkauden säkeissä, välttämättömät rakennusmateriaalit - puu. Hänet tunnetaan erinomaisista teknisistä ominaisuuksista, viehättävästä ulkoasusta, jumalallisesta tuoksusta ja uskomattomista paranemisominaisuuksista.

Tuoksuinen puu on hämmästyttävä minkä tahansa esineen rakentamiseen: tervetuloa ja terveyttä parantava kylpyamme; ystävällinen ja viihtyisä koti; mukava ja mukava huvimaja; toimiva ja tiivis taloudellinen malli.

Älä usko? Sulje silmäsi ja kuvitella itsesi puurakenteessa, mitä tunnet? Salaperäisen metsän loistavat tuoksut, kirkkaan auringon autuas lämpö, ​​kesä-sateen kristallipisaroiden viileys, lintujen melodinen laulaminen ja sateenkaaren taianomainen kauneus kristallinkirkkaassa virrassa? Suuri kuva...

Haluatko nauttia siitä päivittäin? Sitten rakennuksen aikana, suositaan puuta. Esineen rakentaminen omilla käsillä ei aiheuta ongelmia. Yksi tärkeimmistä kohdista on valita oikea tapa yhdistää luonnollinen materiaali toisiinsa. Kuitenkin nyt selvitetään, miten puu voidaan kytkeä ilman arkkitehtonisen taiteen asiantuntijoita.

Tästä artikkelista opit:

Menetelmät materiaalin kiinnittämiseksi keskenään

Puumateriaalin rakenteiden rakentaminen on ollut menestys tuhansia vuosia. Tänä aikana kehitettiin ja toteutettiin useita optimaalisia ja nerokkaita vaihtoehtoja raaka-aineiden kiinnittämiseksi kulmissa ja pituussuunnassa (eli pituussuunnassa), jotka ovat sekä profiilipalkin että tavallisen materiaalin kannalta merkityksellisiä.

Kuten yllä mainittiin, esinettä pystytettäessä palkit voidaan kiinnittää keskenään pituussuunnassa ja kulmissa. Mikä on ero? Tosiasia on, että kulma-asentoa käytetään kiinteiden seinien ja houkuttelevien sisäisten osioiden rakentamiseen huoneeseen. Kiinnityspituutta käytetään, kun tarvitset materiaalin rakentamista. Miten se on No, katso: siellä on loki 4 metriä pitkä ja projektissa määritellyn seinän koko 6 metriä, tässä tapauksessa sinun on pidennettävä raaka-aineita.

Tyyppien kulmakiinnitys

Voit yhdistää materiaalin kulmiin kahden vaihtoehdon ansiosta:

 • jäljelle jäävällä tavalla - tarkoittaa raaka-aineiden käyttöä pidempään kuin on tarpeen esineen rakentamiseksi;
 • ei jäännöstä - olettaa, että rakenteessa on täysin sileät kulmat.

Käytännön näkökulma

Vastuullisella materiaalilla on vastuullinen vastuu - puun suojaaminen ilmastollisten tekijöiden tuhoisilta vaikutuksilta - sademäärä ja tuuli. Tämä malli on kuitenkin kallis raaka-aineiden kulutuksen ja ongelmallisuuden takia.

Esine, jolla on ihanteellisesti tasaiset kulmat, altistuu ilmastollisten ilmiöiden tuhoisalle vaikutukselle. Mutta sen rakenne on melko yksinkertainen ja halpa verrattuna edelliseen versioon.

Esteettinen näkökulma

Jäljelle jäänyt rakenne näyttää paljon houkuttelevammalta kuin ilman niitä, koska se liittyy ystävälliseen kämpään tai ylelliseen torniin. Mutta onko hänellä kultainen kolmio vallasta muodikas Olympus, mitä luulet, mikä tyyli? Aivan oikein! Venäjän suuntaan.

Erilaisia ​​nurkkaan asennettavaa jäännöstä

Jäljelle jää seuraavia kulmakappaleita:

Jotta selkeät, harkitse vaihtoehtoja yksityiskohtaisemmin.

"Okhryapissa"

Tämäntyyppinen asennus edellyttää kaksi puolipyöreä kulhoa (lokille). Kun lokimerkki kootaan lokista, tätä menetelmää kutsutaan myös "kulhaksi". Toisin sanoen muodostetaan symmetriset syvennykset, joiden syvyys on palkkiosasta ja sitten osat on yhdistetty lukon periaatteen mukaisesti.

"Puolipuussa"

Puolipuun kiinnitys on yksinkertaisin asennus. Se merkitsee pelkästään kulhoa, mutta myös pituussuuntaista uraa, joka on täytetty eristämällä - juutti, sammalla tai lnovatiinilla. Suunnittelu vahvistetaan nauloilla tai niitteillä. Rakenne on hermeettinen.

"Fat Cat"

Asennuksessa "rumpu" tarkoitetaan poikkisuuntaisen loven, uran, pienet ulkonemat, jotka sijaitsevat kuoppalevyssä, mikä edesauttaa luotettavan rakenteen rakentamista.

Varoitus! Haluttaessa tahansa voidaan vahvistaa tapilla - tämä on avain kestävillä puulajeilla valmistetun sylinterin muodossa. Se on asennettu pystysuoraan kruunujen porareikään. Nagel tekee rakentamisesta kestävämpää. Usein käytetään näihin tarkoituksiin pitkiä metallinen nappuloita.

Kulmamalliin ilman jäämiä

Jäljellä on kaksi erilaista nurkkaan asennusta:

Tarkastele niitä tarkemmin.

"Lapa pussilla"

"Lapa pussilla" tarkoittaa monimutkaisen urajärjestelmän olemassaoloa, joka vastaa raaka-aineiden turvallisesta kiinnittymisestä keskenään. Menetelmä on vaikea, mutta erittäin tehokas. Tassun pintaan leikataan ulkonema. Sen pitäisi näkyä kohteen sisäkohdassa.

Kruunun pohjasta (tietenkin ylhäältä), reikä leikataan aiemmin tehtyyn piikkiin. Sen jälkeen malli on kytketty. Tämä vaihtoehto on samanlainen kuin konstruktion kokoonpano. Suunniteltu tällä tavalla hemmottelee sinua turvallisuudella, perusteellisuudella ja erinomaisella ulkonäöstä.

"Sovittaa yhteen"

Kiinnitys palkin "lovi" on melko yksinkertainen, mutta kestävä ja kaunis kulma-asennus. Vaihtoehto tarkoittaa kahden logon kytkemistä erikoishampaisiin. Reikien suorat kulmat suuntautuvat toisiaan kohti: yksi on piikkejä ja muut urat. Tällainen "lukko" tarjoaa turvallisen kiinnityksen ilman aukkojen läsnäoloa ja antaa vakauden kehykselle.

Pitkittäinen asennus

Kulmakokoonpanon lisäksi on pitkittäisasennus. Pituudeltaan on saatavana seuraavia puulajeja:

 • juurikas piikki;
 • "Puoli puu";
 • kiinnitys;
 • vino luukku.

Jokainen tapa on hyvä omalla tavallaan. Tarkastele niitä tarkemmin.

Root thorn

Tämä menetelmä merkitsee uran läsnäoloa yhdellä lokilla ja toisella puolella olevan trapetsin muotoisen kiinnityspiikin. Suunnittelun luotettavuutta täydentävät kiinnitystappi ja juutti.

"Puolipuussa"

Tämä menetelmä käsittää leikkaamisen kulman puuhun poikkileikkauksen keskelle (poikittainen). Yhdessä lokissa pitäisi puhaltaa nappasi nurkkaan ylöspäin ja toisella - alaspäin. Valmistustöiden jälkeen palkit pinotaan toisiinsa. Tämä vaihtoehto on helppo rakentaa, mutta haittana on - liitännän alueella loki muuttuu ohuemmaksi, mikä haittaa sen teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi kiinnike voi rikkoa kutistumisen aikana.

appositio

Tämä liitosvaihtoehto on nopea ja yksinkertainen. Se merkitsee lokien liittämistä kiinnittämällä. Toisin sanoen palkin toinen pää levitetään toiseen päähän. Sen jälkeen rakenteen elementit liitosvyöhykkeessä kiinnitetään metallileikkeillä. Rakenne on vahvistettu erityisillä rei'itetyillä kiinnitysosilla luotettavuutta varten.

Viisto lukko

Tätä silmukointimenetelmää on vaikea toteuttaa, mutta se on sen arvoista, koska se on erittäin luotettava. Viistetyt elementit leikataan materiaalin päistä. Työn tuloksena on ura ja piikki, jotka muodostavat vinon "lukon". Raaka-aineet levitetään toisiinsa ja liitetään toisiinsa. Suunnittelu vahvistetaan tukipylvällä.

T-muotoisten kiinnitystyyppien sisäisten väliseinien rakentamiseen

Tämä liittämismenetelmä on tarkoitettu osioiden luomiseen. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia vaihtoehtoja osion kiinnittämiseksi seinään:

 • pan (lohenpyrstö) - luo puolisuunnikkaan piikki;
 • suora ura juurikanavassa;
 • lukitusuralla kiinnityspiikkiin.

Seinän T-muotoinen kiinnitys osalla ei käytännössä eroa palkin pitkittäisestä ja kulmikkaasta asennuksesta. Raaka-aineen päästä leikataan piikki, seinään tehdään ura. Sisäpuoliseen väliseinään tarkoitettu palkki työnnetään uraan ja kiinnitetään.

Luulen, että kysymys siitä, miten yhdistää kaksi palkkia, ajattelin sen.

Mitä muuta sanoa? Palkkia käytetään usein ullakkohuoneisiin, asuinkerrostaloihin ja kellariin. Tällöin on suositeltavaa käyttää massiivipuuta. Liitokset ja liitokset heikentävät rakennetta ja kuormitus täällä on uskomattoman suuri.

Anekdootti ei ole aihe: Kun herrasmies kutsuu naisen saunaan, nainen pitää sitä likaisena tarjouksena.

Näin ollen puutavaran eri vaihtoehdoista kukin henkilö voi valita menetelmän, joka antaa rakenteen vakauden, luotettavuuden ja kestävyyden. Valitse!

Lämmin ja viihtyisä puurakenteesi, olkoon se talo tai kylpyamme! Hei!

Viisauden lainaus: Mikään ei voi olla kaunista kaikilta näkökulmilta. (Horace).

Miten yhteys baariin?

Nykyään yhä useammin käytetään puuraaka-aineita talojen, huviloiden, kylpyläosastojen seinien rakentamisessa. Tämä johtuu siitä, että suurien osien ehdotetun materiaalin laatu paranee ja se tulee kilpailukykyiseksi lokin kanssa. Tällaisten rakenteiden rakentamisen aikana on tärkeää varmistaa puun luotettavat liitännät.

Rakennetun profiilin rakentaminen on helppo koota, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Talonrakentamisen tekniikka poikkeaa vähän hirsitalon valmistuksesta. Samanaikaisesti pinoaminen ja käsittely on helpompaa ja helpompaa, ja monilla aloilla materiaali on helpommin ostettavissa. Yksi tärkeimmistä rakennusvaiheista on tukkien yhteys, johon koko rakennelman luotettavuus riippuu suurelta osin.

Puunhankinnan perusperiaatteet ja määräykset

Telakoinnissa sinulla on oltava seuraava työkalu:

Kulmakytkentä palkissa puupuussa sisään työnnetyistä tappeista.

 • sähköpora;
 • Bulgaria;
 • höylä;
 • vannesahan;
 • taltta;
 • vasara;
 • hiekkapaperi;
 • rivi;
 • vernier paksuus

Telakointitoiminta seinän rakentamisen aikana suoritetaan kahdessa tapauksessa: talon kulmien valmistaminen (nippu) ja puun lomittamisen (kertyminen) pituus. Erityisen tärkeä prosessi on telakointi kulmissa. Sen toteutuksen aikana rakennetaan rakenteen luotettavuus, sen mitat ja koko seinän laatu sekä suunnittelu.
Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia: jäännöksen kanssa tai ilman. Jäljelle jättäminen perustuu siihen, että päätypinta tarkoittaa kulmaliitoksen sijaintia tietyllä pituudella. Tämäntyyppisen työn tärkein etu on eräänlainen puinen eristys talon kulmasta, joka on erityisen näkyvä tuulessa. Lisäksi tämä malli luo tietyn muotoilun, jolla on faneja.

Plexus ilman jäännöstä merkitsee, että niiden päät sijaitsevat samassa tasossa seinämän pinnan kanssa. Suurin etu on pienentää talon kokoa ja säästää materiaalia rakentamisen aikana.

Tangon liittäminen lepoon ja lepoon

Kaavion kulmaliitokset "juurikansi - ura".

Yleisimpi telakointimenetelmä muuhun tarkoitukseen on yhteys suorakaiteen muotoisten urien avulla, ns. Tällä lomituksella on kolme muutosta. Helpoin vaihtoehto on yksisuuntainen yhteys. Tässä suoritusmuodossa on leikattu suorakulmainen ura toisella puolella. Kummankin yhdistetyn tangon uran mitat pitää olla samat. Uran leveys on yhtä suuri kuin lokin leveys ja syvyys - puolet korkeuden korkeudesta. Kun ura-uraan liitetään uraan (kun tangot ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden), kudotun tangon sivupintojen on oltava tiukasti samassa tasossa (liitos ilman ulokkeita). Etäisyys palkin päässä uran alusta määrää jäljelle jäävän osan pituuden (lähtö).

Toinen vaihtoehto on kahdenvälinen pleksus. Tässä tapauksessa ura sahataan kahdella vastakkaisella puolella. Uran syvyyden tulisi olla ¼ puun korkeudesta. Tällaisella telakalla saadaan materiaalin tiheämpi pakkaus.

Lopuksi palkin nelivetoinen liitäntä mahdollistaa kaikkien reunojen uran valmistuksen. Alemman ja ylemmän uran syvyyden tulisi olla ¼ korkeudella palkin korkeudesta, sivureunojen syvyyden on oltava leveys ¼, ja kaikkien urien leveyden on oltava puolet leveydeltään. Tätä menetelmää käytettäessä saavutetaan tangon maksimitiheys.

Yleisimmät tapoja telakoida ilman jäännöstä ovat: pehmustetut puutavarat, lomittaminen avaimiin ja telakointi alkuperäisillä piikkeillä. Butt-asennus on yksinkertaisin, mutta kaikkein epäluotettava. Tässä tapauksessa yhden palkin päätypinta on toisen sivupinnalla (seuraavassa kerroksessa ne vaihtavat paikkoja). Liitos kiinnitetään nauloilla tai metallileikkeillä. Tällä järjestelyllä on erittäin vaikeata hallita päätypinnan puristusta, joka riippuu sen käsittelyn laadusta ja varmistaa elementtien kohtisuoruus solmussa. Tätä menetelmää käytetään parhaiten vain kevyen puutarharakennuksen rakentamisessa (shed jne.).

Hieman luotettavampi on "puoli-puu" -menetelmä, joka merkitsee tangojen päällekkäisyyttä toisiinsa nähden, ja niiden päissä leikkaus on pituudeltaan yhtä suuri kuin materiaalin leveys ja korkeus, joka on puolet korkeudesta. Niinpä tangot päistään toisiinsa. Telakointiasema kiinnitetään nauloilla.

Root ball joint

Kaavion "lohenpyrstö" kulmaliitosten kaavio.

Tämä menetelmä perustuu piikkien ja niiden vastaavien pesien muodostamiseen suoraan päihin. Yhden liitetyn elementin lopussa piikki leikataan pöydän keskelle. Piikkien pituus on yhtä suuri kuin palkin leveys ja leveys on 1/3 korkeudesta. Näin ollen toiseen palkkiin tehdään ura, jonka leveys on yhtä suuri kuin puristin. Kiinnittämällä piikki tiukasti työntöön uraan. Talon nurkkaan eristämiseksi yleensä uppoasennetaan kangasta ennen ryhmittelyä.

Yksi tällaisen yhdisteen lajike on lonkatyynyn telakointi. Tällöin piikki on puolisuunnikkaan muotoinen, laajennettu puoli ulos. Ura on valmistettu samanlaisesta muodosta. Tämä nivel on tiheämpi ja luotettava.

Ei-äidinkielinen piikkikytkentä

Ei-juuriverkko, toisin kuin juurikanava (joka on muodostettu keskelle), kulkee reunasta ja on pystysuora. Tällaisen piikin telakoinnin tulee olla seinän sisäpuolella. Toisen palkin sivupinnalle tehdään vastaava poikittaisura. Piikki voi olla kahta tyyppiä: leveys on yhtä suuri kuin 1/3 puun leveydestä tai leveys, joka on puolet leveydestä. Piikkien pituus on puolet materiaalin leveydestä. Telakointi on pylväsliitos piikkien kanssa.

Avainkytkin

Palkin pituussuuntainen kytkentä toisiinsa pituussuunnassa tikkaiden avulla.

Usein käytetty menetelmä, joka on end-to-end ja spiked-liitosten yhdistelmä. Tällöin yhden tangon päässä on aukko. Vastaava ura tehdään toisen palkin puolella poikittaissuunnassa. Palkit ovat toisiaan vasten, kuten silloin, kun päki on lomitettu, mutta puinen avain työnnetään urille urien koko pituudelta. Poikkileikkauksessa oleva avain on neliö, jonka sivussa on 1/3 perusmateriaalin leveyttä. Avain asetetaan siten, että puolet siitä on yksi palkki ja toinen toisessa. Voit asentaa avaimen sekä pystysuoraan että vaakasuoraan, mutta useimmiten ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi valmistaa.

Pylväät tappeen

Jalkojen asettelu palkissa.

Jotta yhteyden vahvistaminen talon nurkassa lisätään vahvistusta nastoilla, joita kutsutaan Nogiksi. Ne on asennettu telojen sisälle ja eivät salli muodonmuutosten syntymistä, kun materiaali kuivuu, ne joutuvat mekaaniseen rasitukseen. Metalliputkia tai liittimiä voidaan käyttää tukina. Voit tehdä puunpenkkiä.

Useimmiten kovettuvaa kovettamista käytetään juuripisteen liitoksessa. Tällaisessa telakointireiässä porataan, halkaisijaltaan 2-3 mm suurempi kuin tapin halkaisija, pystysuunnassa. Tappi on työnnetty reikään. Tangon läpimitta on valittu alueelle 25-50 mm. Pituus määritetään sillä ehdolla, että jalkojen pitäisi muodostaa kaksi riviä.

Pitkittäinen telakointi

Puun puun puutavaran kytkentäkaavio.

Rakentamisen aikana on usein tarve lisätä pituutta, jota käytetään useiden pitkittäissuuntausmenetelmien käyttämiseen. Pohjimmiltaan he käyttävät "puolipuun" telakointimenetelmää ja pitkittäisen juurikanavan tangon yhdistelmää sekä vinoa lukkoa. Ensimmäiset kaksi menetelmää eivät poiketa samankaltaisista menetelmistä kulmien valmistuksessa. Ainoa ero on, että palkit itsessään on järjestetty sarjaan.

Yksinkertainen ja melko luotettava yhteystapa on pituussuuntainen yhteys "puupuussa" käyttäen nagel.

Tässä tapauksessa prosessi on erittäin kätevä. Kaksi palkkia sijoitetaan vaakasuoraan ja 2-3 reikää porataan poralla. Reikään asetetaan puiset pyöreät tapit, joiden läpimitta on 15-20 mm. Telakointipaikkaa voidaan käsitellä liimalla. On mahdollista käyttää puutappia, jonka jälkikokoa käytetään, kun käytetään juureen liitettävää liitosta.

Yhteys vinoon lukkoon on melko vaikeaa suorittaa. Päähän on viistottu, ja yhden palkin viistopinnalle on muodostettu piikki, ja toisen vinon viereen muodostuu ura.

Lämpimän kulman luominen

Asuntohuoneen seinän tukipalkkien liittämisen yhteydessä on huolehdittava liitosten lämmittämisestä. Liitososien aiheuttamissa liitoksissa urien epätarkkuudet voivat vähentää lämpösuojausta. Tämän estämiseksi on suositeltavaa käyttää ns. Lämmin nurkkaa. Tätä varten palkkien liitosten välissä on lämpöeristimen tyyppi hinaus tai pellavakuitu. Tämä on tehtävä kulmakappaleen asennuksen aikana.

Puutavaran kiinnittämiseen on monia tapoja rakentaa sitä, jotta puun seinämien kulmia. Oikea asennus tällaisilla liitoksilla on tärkeä tekijä työn laadun määrittämisessä. Minkälaista menetelmää on tarpeen ratkaista ottaen huomioon todelliset olosuhteet ja rakennetyyppi.

Liitokset kulmissa ja suorissa seinissä

Puun liitokset talojen kulmissa ja suorissa seinissä vaativat lujuutta ja tiukkuutta. Hirsitalon tiiviys vaikuttaa suuresti rakennusmateriaalin kosteuteen. Jos rakennat talon luonnollisen kosteuden pylväästä, kuivaamalla ja kutistumalla hirsirakennuksessa on merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka voivat johtaa sen muodonmuutokseen.

Käyttämällä 20%: n kuivattua sahatavaraa voit istuttaa alussa useita ongelmia kerralla - halkeamia, halkeamia, raskas vedos jne. Ihannetapauksessa käytä profiileja tai liimattuja laminaattileikkejä kuivatuslokiin. Tällaisen lokin kutistuminen on vähäistä.

Toinen menetelmä kulmien tuhoamisen estämiseksi on suorittaa nämä kulmat erityisten, monimutkaisten niveltymien avulla.

Kulmien tulee olla vahvoja. Hirsitalossa on voimia mahdolli- sista maaliikenteestä omasta painostaan ​​ja katon painosta, katosta ja lumesta sekä paineesta tuulen voimilta. Kulmien on kestettävä kaikki kuormat ja lisäksi kestettävä sateen, lumen ja lämmön- ja kosteusjärjestelmän muutosten aiheuttamat lineaarisista vaihteluista johtuvat muodonmuutokset.

Kulmaliitos jäännöksen kanssa

Tämäntyyppisen leikkauksen erittäin tärkeät edut:

 • Puhalta pois kadulta on vähäistä, vaikka voimakasta tuulta ja pakkaselta;
 • Suuri luotettavuus. Jopa tukilevyjen kiinnittämättömät palkit, jotka on yhdistetty jommankumman hakkuutyypin nurkkiin, eivät siirry edes kohtuullisten liikkumisten aikana pohjavesien vaikutuksesta hevosen tai seismisen vaikutuksen alaisena. Alempi vanteet pitävät ylä- ja tiukkojen kulmien painon.

Päätyleikkaukset leikkauksen kanssa

Menetelmä yksipuolisen lukon uran leikkaamiseksi

Tämä menetelmä on yhtä hyvä sekä neliön puutavaralle että profiilille. Puun yksi puoli, joka on sahattu sahan muodostamiseksi, joka on kohtisuorassa puun akseliin nähden. Uran paksuus on puolet puun paksuudesta, uran leveys ja pituus ovat samat. Lukko saadaan, kun tämä ura sopii kohtisuoraan ½-palkkiin. Tällainen kruunu on tiukasti kiinnitetty suhteessa alla olevaan kruunuun yhteen suuntaan. Lisäkiinnitys tukeilla antaa kulman riittävän lujuuden.

Kaksipuolisen lukon uran leikkaaminen

Tämäntyyppinen leikkaaminen on hieman vaikeampaa - on tarpeen valita uraa puun yläreunasta ja pohjasta. Tässä tapauksessa urilla on sama leveys kuin yksisuuntaisella uritusmenetelmällä ja syvyys, joka vastaa ¼ paksuutta. Kaksipuolinen näytteenotto urista vie kaksi kertaa niin paljon aikaa ja vaatii parempaa tarkkuutta, mutta se antaa kiistatonta etua - jokaisen parin parin jäykkä kiinnitys ei yhdestä vaan kahdesta suunnasta. Eli on jo spatiaalinen jäykkyys. Nyt kaikki lämpötila- ja kosteusvaihtelut sauvat ja vanteiden siirtyminen toistensa suhteen on lähes mahdotonta.

Kastelukulma nelikulmainen linnaura

Erittäin vaikea leikkaus, urat voivat olla sekä symmetrisiä että epäsymmetrisiä ja on äärimmäisen vaikeaa valita tällainen monimutkainen ura manuaalisesti. Tyypillisesti tällaiset monimutkaiset urat, joissa on täydellinen geometria, valmistetaan laitteistoissa, jotka tuottavat taloryhmiä. Sitten rakennustyömaalla nämä sarjat kootaan numeroiduiksi tankoiksi, kuten Lego-konstruktoreiksi.

Monimutkainen ja kallis käsittely, mutta kulman tiukkuuden käytännön parantamista ei noudateta, vaikka teoriassa tämä kulma olisi ehdottomasti täydellinen.

Tärkeimmät leikkaukset ilman jäämiä

Kulma ilman jäämiä säästää puutavaraa. Puutavara on kokonaan seinän tasossa, päiden ei ulotu ulospäin. Mutta yleisiä säästöjä ei havaita, koska nämä kulmat vaativat lisäeristystä ja sulkemista. Kestävyyden, luotettavuuden ja puhalluksen suojauksen osalta tällaiset hakkuut ovat myös huonompia kuin loput leikkaavat kulmat. Kilpailu voi tehdä vain lämpimän kulman, se on juurten piikki.

Leikkaaminen ilman jäännöstä tekee talon julkisivun tiukemmaksi geometriseksi, ulkoisen leikkauksen tekeminen on helpompaa. Estetiikan kysymys on kiistanalainen, ja se liittyy enemmän tyyliin.

Ilman leikkausta kulmat leikataan sekä neliöpalkista että profiilista.

Leikkaaminen päästä päähän

Helpoin ja nopein tapa rakentaa tilan. Ei tarvita lisäkäsittelyä, vain aseta haluamasi pituudet shakkiin. Kruunuissa olevat palkit eivätkä itse kruunuja ole siirretty toisiinsa nähden, tällä leikkausmenetelmällä välttämättä käytä kiinnittimiä - galvanoidusta teräksestä, teräksestä valmistetuista teräksistä tai puupinoista valmistetut päällyslevyt.

Tällöin työvoimakustannukset ovat vähäiset, puusepäntyöt voivat olla kokonaan poissa. Jos teet hirsitalon tällä tavalla kuivasta sauvasta, saat hyväksyttävän tuloksen. Raakapuusta, kuten kirvesmiehet sanovat, vaivattomasti kulma kulkee kutistumisen jälkeen. Kulma on epämuodostunut ja kosteuden vaihtelut vaikuttavat lineaarisiin vaihteluihin, minkä seurauksena ilmestyy puhalletut aukot.

Yhdistäminen avaimiin

Avain voi olla eri muotoja. Suoran avaimen alla on valittava suorat urat vierekkäisten palkkien päiden ja sivupintojen kohdalta. Avaimen alapuolella - lohenpyrstö on valittava melko monimutkainen ura, joka laajenee keskeltä. Avaimessa on myös monimutkainen muoto.

Suoran avaimen kytkeminen estää kruunupalkkien liikkumista vaakatasossa, mutta ei pystysuorassa. Pystysuoraan kruunuja pidetään vain omalla painollaan ja päällekkäisten rakenteiden painolla. Lonkaturvan muodossa oleva avain kiinnittää kulman tiukasti ja estää palkit liikuttavan molempiin suuntiin. Tämä leikkaus ilman jäännöstä antaa melkein tuulenpitävän kulman.

Hirsitalo

Helppo leikata myös. Pylväiden päissä on ½-paksuus, se näyttää piikki, sama pituus ja leveys. Liittymä ei ole luotettavia kiinnittämättä. Hirsitalon kutistumisen ja saostumisen jälkeen kulma todennäköisesti puhdistetaan ja vaatii lisää lämpenemistä. Hirsimökkien toinen kaatoaminen vanhenemisen ja saostumisen jälkeen tehdään aina.

Kuten päittäisleikkauksessa, voit muokata tätä menetelmää kiinnittämällä kulmat näppäimillä. Tällöin palkit eivät liiku.

Voit silti parantaa puun puun hakkuumenetelmää, jos liityt päihin tassuun. Tassulla on monimutkaisempi muoto - sahat ovat vinot, kiilamainen, täsmälleen kooltaan. Tuloksena on hirsitalon lujuuden kasvu, palkit kiinnittyvät toisiinsa nähden kruunuissa, ja päällä olevien kruunujen paino estää taustalla olevan siirtymän. Kulma näyttää esteettisesti miellyttävältä sisä- ja ulkopuolelta, talon julkisivu on geometrinen, sileä.

Liitos lämpimässä nurkassa (radikaalissa piikki)

Sitä pidetään lämpimin, tuulenpitäväksi yhdisteeksi ja samanaikaisesti takaa kruunujen kiinnittymisen. Menetelmä ei ole vaikein:

Päitä leikataan, jättäen piikkejä ja niiden pituuden ja leveyden tulee olla täsmälleen 1/3 palkin poikkileikkauksesta. Yksinkertaisempi piikki on suorakulmion muoto, vaikeampi - piikki yksipuolisella laajennuksella. Yhdistettyjen tangojen urat valitaan näiden piikkien mukaan, mutta ilman täsmällistä sovitusta, koska urat on täytettävä sammalla, pellavalla tai juuttia, hamppua tai huopaa. Pylväät, joissa on piikkejä, ärsyttää palkit. Kruunujen kiinnitys kynsillä tällä leikkausmenetelmällä on pakollinen.

Liitäntäpuuta rakennettaessa taloa: vinkkejä ja temppuja

Puutavara on yksi suosituimmista rakennusmate- riaaleista, jota käytetään rakennusten kaikissa vaiheissa, ja se voi olla paitsi täysimittainen rakenneosa myös osa apulaitteita.

Sitä käytettiin muinaisina aikoina, ja nykyään se ei ole säilyttänyt vanhaa tarkoitustaan ​​vaan myös saanut paljon muita sovelluksia. Tällöin päälliköt ovat yleensä kiinnostuneita kysymyksestä siitä, minkä tyyppisiä puun liitoksia olemassa ja miten niitä käytetään tietyissä olosuhteissa, jotta saavutetaan mahdollisimman suuri tulos.

Eri tyyppiset puuyhteydet

Yhteystyypit

Ensinnäkin on huomattava, että on olemassa monia erilaisia ​​teknisiä ratkaisuja ja tapoja asentaa tämä materiaali. Ne eroavat toisistaan ​​suorituskyvyn, kestävyyden, kyvyn kestää eri olosuhteita ja pääelementtien heikkenemisen periaatteita.

On syytä huomata, että vanhat mallit puun kytkemiseksi joihinkin sovelluksiin saattavat olla paljon tehokkaampia ja luotettavia kuin uusimmat asennusmenetelmät.

Yksinkertaisin vaihtoehto puun rakentamiseen

Rakentaminen

Kun työskentelet tämän materiaalin kanssa, usein on tarpeen lisätä alkuperäisen tuotteen mittoja.

Tee tämä tekemällä puun pituuden tai kapasiteetin yhteys.

 • Yhden palkin päällä on istutettu nielemisen hännän muotoinen.
 • Toista puuta käsitellään siten, että sen lopussa ulkonema muodoltaan sopii liittämiseen.
 • Tällainen lukko asennetaan yläosan läpi ja haluttaessa kiinnitetään naulalla tai metallikannella.

Vaihtoehtoja puutavaran rakentamiseen erilaisten lukkojen avulla

On huomattava, että tällaisen puun välisen yhteyden laatu on tarkistettu vuosisatojen ajan. Uskotaan, että tämä menetelmä on luotettavin ja tehokkain, ja nipun paikat kestävät jopa suuria kuormia pystysuoraan suuntaukseen. Jotkut päälliköt haluavat käyttää liitosta ristin muodossa tämän asennuksen kannalta, mutta sen vahvuus ja vakaus aiheuttavat joskus suuria epäilyksiä.

Vihje!
Työn helpottamiseksi ja mittausten yksinkertaistamiseksi voit tehdä erityisen mallin, jonka mukaan voit valmistaa lukkoja.

Periaatteet järjestää talon kulmat puusta ja muusta

Tämäntyyppisen materiaalin kulmien järjestämisessä monet rakentajat ovat kysyneet, millaista asennusta he valitsemaan. Tosiasia on, että puun liittämisen tapoja talon rakentamisen aikana tällä alueella on paljon vaihtoehtoja.

On kuitenkin syytä huomata, että kaikki nämä lajikkeet ja menetelmät tulevat kahteen asennusperiaatteeseen.

 • Tunnetuin ja suosittu tapa tehdä tällaisia ​​kulmia on asennustyyppi, jonka seurauksena muodostuu pieniä tähteitä. Sen käyttöönotto säteen päästä heikentää 20-40 cm ja tekee istuimen puolet leveydestä. Ne tekevät samoin toisen palkin kanssa, ja tuloksena ne asetetaan päällekkäin ja kiinnitetään kannattimella.

Tällaisen asennuksen periaatetta kutsutaan yleisesti puoliperäisen puun liitokseksi, koska puolet materiaalin paksuudesta poistetaan työkappaleesta. Halutessasi voit kuitenkin tehdä uuden version linnasta.

Erilaisia ​​kulmakappaleita

 • Toinen asennusmenetelmä olettaa, että jäämiä ei tapahdu ja tuloksena saadaan tasainen kulma Tässä tapauksessa käytetään yleisesti menetelmää, jota kutsutaan liittämällä palkki juurikanavaan. Tosiasia on, että kun se on valmistettu, jäljelle jää pieni sorkkatappi, joka on sovitettava toisen lokin uraan.

Jotkut mestarit uskovat, että jos et tee jäännöstä, tätä liitäntätapaa voidaan pitää ihanteellisena palkin kulmille. Se antaa rakenteen lujuuden ja ei anna ilmaa huoneeseen. Vaikka samat ammattilaiset uskovat, että kun luodaan kulmat lukon risteyksessä, on tarpeen asettaa kerros hinaus.

Vihje!
Luotettavuuden lisäämiseksi kulmat eivät ole vain kiinteitä niitteillä, vaan ne myös kiinnittävät nivelet lukkoihin pitkillä nauloilla.
Vanhoina aikoina tämä tapahtui puisilla sorkkateillä.

Profiilimateriaalin toisiinsa liittämisen periaate tasossa

Profiloituja tuotteita

Yleensä profiilipalkin liittäminen niiden väliin ei aiheuta mitään kysymyksiä, sillä siinä on erityinen lovi, joka on luotu nimenomaan näihin tarkoituksiin. On kuitenkin muistettava, että jopa muutamat pienet lukot, jotka ovat profiilin muoto, eivät kykene takaamaan tiiviyttä, mikä tarkoittaa, että tällaisen materiaalin kaikki liitokset on asetettava rullaluistimella tai erityisillä kumitiivisteillä.

Tämän toteutuksen palkin kulmatyypit tehdään samalla tavoin kuin tavanomaisen materiaalin yhteydessä. On syytä muistaa, että profiilituotteet heikkenevät ja on tarpeen valita lukituksen tyyppi ottaen huomioon tämä ominaisuus. Tämä on usein ylimääräinen syy siihen, että tämä materiaali ei ole kovin suosittu.

Kulmojen tekeminen profiilipuusta on lähes sama kuin tavallisen materiaalin käsittely.

On kuitenkin asiantuntijoita, jotka uskovat, että on erittäin kätevää työskennellä tällaisen palkin kanssa ja se on paljon parempi kuin tavanomainen tuote. He kuitenkin väittävät, että se on erittäin kestävä, ja kulmien järjestämiseksi sinun tarvitsee vain valita sopiva asennustyyppi. Siksi tällaiset päälliköt käyttävät useimmiten tassun liittämistä tassuun.

Vihje!
Jotkut liimatuista profiloidusta materiaalista ovat erittäin käteviä asentamiseen, mutta tällaisten liitosten lujuus ei ole kovin luotettava.
Siksi on parasta käyttää kiinteitä palkkeja talon rakentamiseen, vaikka ne olisivat neuloja.

Dovetail Compound

Seinät ja sisäosat

Talojen rakentaminen tästä materiaalista on usein tarpeellista kohdata se, että on välttämätöntä yhdistää yksi tuote kohtisuoraan toiselle. Yleensä tämä tapahtuu laitureiden tai sisäosien järjestämisessä. Tämän liitoksen tyyppiä kutsutaan palkin T-muotoiseksi liitokseksi.

Vanhoina päivinä tällaista ongelmaa käsiteltiin yleisten seinien asennuksessa:

 • Ensinnäkin laakerin seinälle sijoitetulla puuosalla tehtiin ura "lantionkipeän" tai "paistinpannun" periaatteen mukaan.
 • Lisäksi partikkelin luomiseen tarkoitetusta materiaalista tehtiin projektio samalla periaatteella.
 • Tämän jälkeen palkit liitettiin, ja niiden luotettavuus kiinnitettiin naulalla.

Tällä hetkellä tällaisten solmujen luominen on melko ongelmallista, koska se vie paljon aikaa ja vaivaa. Runoilijalle on parasta käyttää metallisia kulmia tällaisten liitosten valmistukseen, jotka kiinnitetään nauloilla tai ruuveilla.

Amatöörikuva, jossa esitetään kulmien käytön periaate T-liitoksen järjestämisessä

Tätä asennustapaa on jo pitkään käytetty rakennus- ja huonekaluteollisuudessa rakenteen lisäämiseksi. On huomattava, että näiden apuelementtien hinta on suhteellisen alhainen ja asennusnopeus kasvaa useita kertoja.

Vihje!
Nurkkien valmistukseen tarkoitettu materiaali on parasta käyttää alumiinia tai ruostumatonta terästä.
Tämä lisää merkittävästi tuotteen elämää ja estää ruostetta.

Graafinen suunnittelu osoittaa paikkoja ja tyyppejä rafter yhteyksiä

kattotuolit

Koska puu on monipuolinen materiaali, sitä käytetään usein katon valmistukseen. Samalla kaikkien tällä alueella olevien solmujen ja liitäntöjen järjestelmä eroaa merkittävästi puuosien tai väliseinien rakentamisessa käytetystä järjestelmästä. Sen toteuttamiseksi on erityinen ohje, jota kehitetään tietyntyyppiselle katolle.

Erityisen tärkeissä paikoissa on parasta käyttää useita asennustapoja, koska tällä tavoin on mahdollista saavuttaa koko rakenteen suurin vakaus.

Yleensä tällaiset puun liitokset ovat viistosti 45 asteen kulmassa, joka on kiinnitetty pintaan suurien kynsien avulla. Myös metallisten kiinnikkeiden lujuuden vahvistaminen ja lisääminen. Räikkäiden yläosat on koottu pulttiliitoksille, ja ne on yhdistetty toisiinsa vanerilevyillä tai levyillä.

Vihje!
Katteen tekeminen on erittäin vastuullinen prosessi.
Siksi se on tuotettava tiukasti aiemmin kehitetyn hankkeen mukaisesti.

Kruunujen liittäminen puurunkoihin

Kruunujen liitäntä

Pylväiden asettaminen toisiinsa on tarpeen järjestää nivelsiteensä keskenään. Tämä hetki toteutetaan pystysuoralla porauksella kahdessa reiän tuotteessa, joihin kiilaan tehdään itse tehty. Lisäksi nämä istuimet on sijoitettu parhaiten porrastetusti toistensa suhteen.

Reiät palkissa on porattava suurella suuttimella

On myös muistettava, että niissä paikoissa, joissa tällainen yhteys on sijoitettu, ei pitäisi olla halkeamia tai muita materiaalisia vikoja. Itse reikä ei saa ylittää 1/3 säteen leveydestä. Muussa tapauksessa materiaali voi rikkoa tai menettää lujuutensa.

Vihje!
Jos ei ole halua tai kykyä tehdä kiiloja yksin, niin erikoisliikkeissä voit ostaa valmiita tuotteita.
Tämä helpottaa työtä ja nopeuttaa asennusprosessia.

Palkin rakenne yhdistää useita erilaisia ​​liitäntöjä ja kiinnittimiä

johtopäätös

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta. Myös edellä esitetyn tekstin perusteella voidaan päätellä, että talojen rakentaminen baarista käyttää paljon erilaisia ​​liitoselementtejä. (Ks. Myös artikkeli Kuinka puuta on asianmukaisesti rakennettava puutalon rakentamisen aikana.) Kaikilla niillä on niiden etuja ja haittoja, jotka määräävät niiden laajuuden.

Tekniikka yhdistää palkit toistensa välillä

Tarvikkeiden välinen laadukas yhteys talojen rakentamisen aikana on tärkeää. Koko rakenteen luotettavuus ja talon lämmönkestävyys riippuvat pitkälti liitoksen menetelmästä ja tarkkuudesta.

Tulevan rakenteen lujuus ja lämmöneristysominaisuudet riippuvat puun laadukkaasta liitoksesta.

Puutavaran rakentaminen uusiin teknologioihin puunvalmistukseen on tullut nopeasti suosioon. Ympäristöystävällinen materiaali, jolla on hyvä lämmönjohtavuus ja houkutteleva ulkonäkö, sopii erinomaisesti asuinrakennusten ja muiden rakennusten rakentamiseen missä tahansa maamme alueella.

Puurakenteiden rakentamisen tärkein vaihe on tangon niveltäminen toistensa välille. Erittäin erikoistuneita laitteita piikkien ja urien valmistukseen käytetään vain suurissa teollisuuksissa, koska ne ovat korkeat kustannukset ja suurikokoiset. Profiilipalkin liittäminen voidaan kuitenkin tehdä omilla käsillä.

Tarpeellinen työkalu yhdisteiden valmistamiseksi

Kuva 1. Liitäntäpalkin lajikkeet.

Jos kyseessä on itsenäinen nivelkytkentä, voit käyttää tavanomaisia ​​käsikäyttöisiä koneistettuja työkaluja, joita kehittäjä tai asiantuntijat voivat käyttää, kuten:

 1. Moottorisaha bensiinillä tai sähkökäyttöisellä. Voit käyttää sähkökäyttöistä kädessä pidettävää pyörösahaa, mutta laitteen suurin sallittu leikkaussyvyys on yli puoli puuta.
 2. Taltat. Kauppayrityksissä ei ole aina mahdollista löytää haluttua pituutta ja voimakkuutta, joten on suositeltavaa tehdä se itse tai tilata se sepeliltä.
 3. Hammer, mönkijä, kirves.

Muinaisina aikoina leikkaaminen kulmat oli tehty yhdellä kirves, mutta se kesti paljon aikaa. Nykyaikaiset työkalut, joilla on erityyppiset asemat, helpottavat huomattavasti työtä ja vähentävät työhön kuluvaa aikaa.

Tärkeimmät menetelmät puun liittämiseen munien aikana

Risteyksessä sinun on valittava tietty menetelmä, joka takaa liitoksen optimaalisen lujuuden ja tiheyden. Corner-liitokset voidaan tehdä:

 • päämittojen ulkonevat päät;
 • ilman ulokkeita;
 • pudotus, kun samansuuntaiset tankoja ei päällekkäin toisiaan;
 • T-muotoinen liitäntä rakennuksen sisäseinille.

Kuva 2. Suorakulmaisen juuren piikki.

Tasapainotustekniikka tarjoaa kulmaliitoksen parasta laatua, mutta vaatii enemmän materiaalinkulutusta. Jokaisesta puusta saadaan 0,4 - 0,6 metriä irrationaalisesti käytettyä pituutta. 15 kruunun korkeudella käyttämättä jäänyt pituus on 20 - 36 m. Kaapelin pituudella 4 m, tämä on 5-9 ylimääräistä tuotetta. Näet kulmaliitännän ulkoneviin osiin kuvassa. 1a.

Rakennuksen ensimmäinen kruunu sijoitetaan yleensä lukitusuralla olevaan liitokseen, jossa on yhteinen nimike - "ontto". Tätä menetelmää käytetään mistä tahansa materiaalin levittämismenetelmästä, myös ulkonemalla. Näytteenotto suoritetaan puolet tuotteen paksuudesta. Kuviossa 1 voidaan nähdä talon kulmien, joissa ei ole ulkonemia, nivelöintiä. 1b. Seuraavat vanteet, joilla estetään syrjäytyminen päätykoneissa, on kiinnitettävä "juuripisteen" tyyppeihin asentamalla nippuja. Suorakulmionmuotoisen juuren laituri on esitetty kuv. 2.

Nagel on pyöreä poikkileikkaus, 25 cm pitkä ja noin 30 mm paksu. Tiivistemateriaalille asetettuun puuhun on porattava reikä, jonka syvyys on yli 20-40 mm: n pituinen ja vasara osa siihen.

Butt-liitoskulmat ovat helpoin tapa. Tällaisten liitosten laatu on erittäin alhainen, joten lämmin kulma tällä tavalla on epärealistinen. Palkin kiinnitys tällaisella telakalla suoritetaan metallikannattimilla, joissa on piikkejä naulattuina. Kuviossa 2 on esitetty päätypalkin asentaminen. 1c. Kuvan kiinnittäminen metallikannattimeen näkyy kuvassa. 1e.

Kuva 3. Dovetail.

Pääkaupungin ja sisäisten osioiden T-muotoisella yhteydellä on useita vaihtoehtoja:

 • yhteinen lukitusuran käyttö;
 • yhteinen "groove-thorn" symmetrisen trajektin muodossa;
 • nivelten "groove thorn" epäsymmetrisen puolisuunnikkaan muodossa oikealla kulmalla;
 • suorakaiteen muotoisen ura-piikkilanka.

Trapezium-muotoiset piikit on suunniteltu säilyttämään liitoksen, kun rakenne irtoaa ja ponnistellaan irti toisistaan ​​eri suuntiin. Tällaisten liitosten laite on vaikea, mutta myös luotettavampi kiinnitys. Yhdisteen ilmestymisen vuoksi kutsuttiin "lohenpyrstö". Tällaisen liitoksen laite voidaan nähdä kuv. 3. Lantionkipeyden tekeminen vaatii huolellisuutta ja kärsivällisyyttä pintojen asennuksessa.

Liitos voidaan yhdistää ja purkaa vain siirtämällä tuotteita pystyasennossa.

Monet mestarit haluavat kiinnittää seinät suorakulmaisilla juuripisteillä. Usein T-muotoisia liitoksia käytetään erityisillä kiinnikkeillä, pitkiä pultteja, joissa on suurikokoiset aluslevyt tai naulat. Esimerkki liitoksesta, jossa on oikeansuuntaiset piikit, on esitetty kuv. 1 d.

Pitkittäinen materiaaliyhteys

Kuva 4. Pääntie ja tukijalka.

Yksi palkin tärkeimmistä haitoista on sen pituuden rajoittaminen. Valmistettujen tuotteiden vakiokoot vaihtelevat välillä 4-6 m. Pitkät seinät tai hiutaleita käytettäessä on välttämätöntä tehdä pitkittäisliitos. Tällaiset yhdisteet ovat ei-toivottuja pääseinien muodostamisessa mahdollisen muodonmuutoksen vuoksi. Tarvittaessa useiden kruunujen pitkittäisliitosten laitetta ei voida sijoittaa vierekkäisiin kruunuihin samassa pystysuorassa viivassa. Sisäseinien kohdalla puutavaraa ei ole rajoitettu vakaampaan lämpötilajärjestelyyn.

Kun puuta haaroitetaan pitkin, käytetään keskipistettä tai erilaisia ​​liitoksia, joissa on lukko. Useimmiten käytetään suoraa lukkoa yksinkertaisen valmistusprosessin ansiosta. Pylväässä näytteet on valmistettu puolet pylvään paksuudesta. Tuloksena olevat pinnat ovat käytettävissä käsittelyyn ja ne voidaan huolellisesti asentaa.

Luotettavat nivelöityjen nivelet voidaan saada käyttämällä keskipistettä. Pesä on tehtävä hieman enemmän kuin piikin pituus. Piikkien pituuden tulisi olla kaksi kertaa palkin leveys. Jotta voit liittää tiukemmin, voit asentaa kaksi piikkiä.

Puun venymä voi myös olla sisäänrakennettu. Liitäntäpinta voi olla vino tai suora. Yhdisteiden tyypit voidaan nähdä kuviossa 2. 4. Tuotteiden päiden on annettava valittu muoto ja asen- nettava. Seuraavat kruunut painollaan puristuvat ja kiinnittävät liitoksen. Palkin pidentämistä pääseinissä on toivottavaa käyttää eri kiinnittimien yhdistelmää. Tuotteen sisäpuolella olevan liitoksen yhteydessä on kiinnitettävä yksi tai kaksi kiilaa. Näkymä seinälle, joka on yhdistetty puutavaran kanssa, voidaan nähdä kuviossa 3. 1e. Kaikissa liitoksissa tiivistysmateriaali on asetettava.

Paneelin kulmaliitokset epäsuorassa kulmassa

Rakennustöissä on aina puutavaran kulmaliitoksia, joiden koko ei vastaa 90 astetta. Useimmissa rakennuksissa tällaiset kulmat sijaitsevat huoneen ullakolla. Niiden koko riippuu katon kaltevuudesta. Pääseinällä voi esiintyä eri kokoisia kulmia, kun laite ulkonee tai uppoaa elementtejä.

Laiteliitokset tylppässä tai terävässä kulmassa, on toivottavaa suorittaa "groove-thorn" -periaatteella. Ulokkeet ja urat leikataan vaaditulla kulmalla, niiden pinnat on vastaavasti asennettu. Voiman lisäämiseksi voit käyttää lisäkiinnitystä pulttien, ruuvien tai kynsien kanssa. Jos tuotteiden paksuus on suuri, tarvitset tarvittavan muodon metallikappaleet sopivalla kiinnityksellä.

Useiden identtisten liitosten valmistamiseksi on toivottavaa laatia erityisiä merkintäkuvioita, jotka nopeuttavat ja helpottavat merkintäprosessia tukkien liittämiseen kehykseen.

Mallineissa voit käyttää tinaa, vaneria, pahvia, ohutta muovia. Liitosten valmistuksessa sinun on ensin tehtävä karkea haluttuun asentoon ja poistettava sahan käsittämättömät alue taltalla.

Rakennusmateriaalien valmistajien tarjoamat valmisrakennushankkeet on valmistettu profiilipalkilla, jossa on liitännät. Kaikentyyppiset pultit ja urat valitaan vaaditun lujuuden perusteella ja valmistetaan suurella tarkkuudella varustetuissa teollisuuslaitteissa.