Vinkki 1: Kuinka tehdä sementtilaasti

Sementti on yleinen materiaali, jota käytetään kaikentyyppisissä korjaus-, restaurointi- ja rakennustöissä. Sementtiperusta - sitovat epäorgaanisen alkuperän osat. Betoni, muuraus, kipsilevyt, teräsbetonituotteet, joita käytetään teollisuuslaitosten ja yksityisten rakennusten rakentamiseen, on tehty sementistä.

Jauhemaisen sementtimassan ominaisuus, joka on sekoitettu veden kanssa, on kyky vähitellen kovettua ja muuttuu kivenmassaksi. Toiminnan vahvuuden hankkiminen tapahtuu sekä ilmassa että vedessä. Kovettamisen tärkein edellytys on liiallinen kosteus.

Kaikki ovat sementin edessä, mutta hyvin harvat ihmiset tietävät, mitä tämä yleinen rakennusmateriaali on tehty, miten se tehdään. Sen perustana on klinkkeri, erikoismineraaliset lisäaineet ja kipsi. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti sementin valmistusta, mitä raaka-aineita käytetään tähän.

Silti klinkkeri on sementin pääkomponentti.

Raaka-aineet

Sementtituotanto toteutetaan erityisissä tehtaissa, jotka sijaitsevat lähelle raaka-aineiden louhintapaikkoja sen valmistukseen. Sementin tuotannon tärkeimmät raaka-aineet ovat seuraavat luonnonkivet:

 • fossiilinen karbonaattityyppi. Tämä on arvokas luonnon raaka-aine, jolle on tunnusomaista kristallirakenteen ominaispiirteet, fyysiset ominaisuudet. Materiaalilla voi olla kiteinen tai amorfinen rakenne, joka määrittää vuorovaikutuksen tehokkuuden palamisen aikana muiden komponenttien kanssa;
 • savimateriaalit, sedimenttikivet. Niillä on mineraalipohja, niistä tulee muovia, tilavuus kasvaa liiallisella kosteudella. Raaka-aineille on ominaista viskositeetti, jota käytetään kuivassa tuotantomenetelmässä.

Karbonaattikiviä

Kiinnittäkäämme karbonaattikiveihin, joiden ominaispiirteet ovat:

 • Liitu, joka on helposti murskattua sedimenttikiviä, on kevyen kalkkikiven tyyppi. Se on suosittu sementin valmistuksessa.
 • Marl- tai marl-kalkkikiveä - fossiilista sedimenttityyppiä, jotka louhitaan hajoavassa tai kiinteässä tilassa, erotetaan niiden ominaispainosta ja kosteuspitoisuudesta. Ne sisältävät saviepäpuhtauksia, jotka mahdollistavat niiden siirtymisen raaka-aineisiin, joilla on paljon yhteisiä kalkkikivi- ja savipohjaisten mineraalien kanssa.

Koostumus sisältää aktiivisia mineraalilisäaineita (15%) tuotannon vaatimusten mukaisesti

Saviraaka-aineet

Savi kiviä ovat:

 • savi, joka sisältää mineraalioksidia, turvotus veden lisäämisen yhteydessä;
 • liemi, joka on savityyppi, jolla on suuri hiekkakehän pitoisuus ja pölymäiset hiukkaset;
 • liusko perustuen saveen, joka liittyy kovaihin, joilla on voimakas lujuus, jotka murskattaessa kerrostuvat lamellipartikkeleiksi. Raaka-aineille on ominaista stabiili hiukkaskokojakauma, pieni kosteuspitoisuus.
 • löysä, joka edustaa löysää vuoristoista, ei-muovista kallioa, joka on erotettu huokoisuudella, hienojakoisella viljalla. Sisältää silikaatti, kvartsi.

Ehkä teollisuusjätteen, muiden luonnonmateriaalien ja kuonojen käyttö.

Korjaava lisäravinteet

Sementtikoostumus valmistetaan kivennäisraaka-aineista käyttäen erityisiä pehmittimiä, jotka on lisätty tuotannon aikana.

Jos lisäät lisäaineiden määrää 20 prosenttiin, sementin ominaisuudet muuttuvat hieman.

Teknologia sisältää fossiilisten lisäaineiden käyttöä, jotka sisältävät:

Tekniikka tarjoaa korjaavien lisäaineiden käyttöönottoa, mikä tekee sementistä ja parantaa sen suorituskykyä. Pehmittimet voivat parantaa sementtikoostumuksen seuraavia ominaisuuksia:

 • korroosionkestävyys;
 • vastustuskyky lämpötilan muutoksille, syväjäähdytysjakso;
 • lujuusominaisuudet;
 • kovettumisaika;
 • sementin liikkuvuus, sen joustavuus;
 • veden läpäisevyyden aste.

rakenne

Oletko koskaan ajatellut, mikä teki sementin? Sen koostumus johtuu raaka-aineiden ominaisuuksista ja erityisistä brändituotteista. Niinpä laajalti suosittu Portland-sementti on seuraava koostumus:

 • Piidioksidi (piihappo tai kvartsi) - 25%.
 • Lime - 60%.
 • Alumiini (alumiinioksidi) - 5%.
 • Rautaoksidit ja kipsi - 10%.

Nykyään tuotetaan monia sementityyppejä.

Ainesosien prosenttiosuus voi vaihdella tekniikan ja sementtituotteiden tuotemerkin mukaan. Tietyt sementtityypit, erityisesti kuona Portland-sementti, sisältävät niiden koostumuskuonaa, mikä edustaa klinkkerin polton seurauksena syntynyttä hiiltä.

Riippumatta reseptistä tärkeimmät ainesosat sementtikoostumuksen valmistuksessa - savi ja kalkkikivi. Kalkkikiven pitoisuus on kolme kertaa suurempi kuin savipitoisuus, mikä takaa tarvittavan klinkkerin laadun sementtituotteiden tuotannossa.

Pääkomponentit, joista sementtiä tuotetaan:

 • klinkkeri, joka määrittää raaka-aineiden (kalkkikiven, saven) polttamisen aikana saadut lujuusominaisuudet. Klinkkeri on lopputuotteen perusta, jota käytetään rakeisessa muodossa halkaisijaltaan 10-60 mm. Klinkkeri lämpökäsitellään lämpötilassa, joka on noin puoli tuhatta astetta. Se sulaa muodostaen massan, jossa on suuri kalsiumdioksidin ja piidioksidin pitoisuus, jotka määrittävät sementtilausekkeiden suorituskykyominaisuudet. Rakeet murskataan pölyiseen tilaan, jonka jälkeen poltetaan;
 • kipsiä, jonka prosenttiosuus määrittää kovettumisajan. Perusmuotoon sisältyy jopa 6% puhdasta jauhemaista kipsiä tai kipsikiveä, joka sisältää epäpuhtauksia;
 • erityiset lisäaineet, jotka on otettu käyttöön olemassa olevien ominaisuuksien parantamiseksi tai erityisten ominaisuuksien koostumuksen antamiseksi, jotka laajentavat soveltamisalaa.

Usein sementtiä käytetään rakentamisessa betonin ja lujitettujen rakenteiden luomiseen.

Valmistusprosessi

Sementtituotanto toteutetaan vaiheittain, ja siinä säädetään seuraavista prosessitoimista:

 • Esikypsennetään ainesosat klinkkerin valmistukseen, joka on valmistettu kalkkikivestä, injektoitu määrä 75% ja savesta, jonka osuus on 25%.
 • Korkean lämpötilan kalsinointi, jonka jälkeen muodostuu klinkkeriä. Se on seurausta savi- ja kalkin yhdistämisprosessista, jonka lämpötila nousee 1450 asteeseen.
 • Hionta pallomyllyjen avulla. Ne ovat vaakasuoraan sijoitettuja rumpuja teräspalloilla, jotka mahdollistavat klinkkerin jauhamisen jauhemaisen tilan. Hiontaosuus pienenee, sementtikoostumuksen toiminnalliset ominaisuudet ja luokat kasvavat.

Tuotannon vaiheet

Tuotannon ominaisuuksiin kuuluu sementin valmistus erilaisilla menetelmillä, jotka vaikuttavat käytettyjen raaka-aineiden ominaisuuksiin. Tämä johtuu sementintuotannon sijainnista, käytettyjen laitteiden ominaisuuksista, tiettyjen tuotemerkkien kysynnästä.

Kaikki tekniikan variantit eroavat vain raaka-aineiden valmistuksen erityispiirteistä, joita toteutetaan:

 • märkä. Märkä tekniikka edellyttää kalkin käyttöä kalkin sijasta, joka sekoitetaan välttämättömien aineosien kanssa samanaikaisesti jauhamalla vaakasuorassa rumpuosassa, jossa on pakollinen lisäys veteen. Tämä muodostaa seoksen, jonka kosteuspitoisuus on 30-50%. Latausmateriaali poltetaan uunissa, joka muuttuu pallomaiseksi klinkkeriksi, joka sitten murskataan;
 • kuiva menetelmä. Kuivakemikaalille on ominaista sementintuotannon alentunut kustannus, tuotantokierron väheneminen. Tämä johtuu teknisistä toimenpiteistä, jotka mahdollistavat laitteiden samanaikaisen hionnan ja kuivaamisen kuulamyllyssä tulevien kuumien kaasujen vaikutuksen alaisena. Saatu seos on jauhemaista koostumusta;
 • yhdistettynä. Yhdistetyssä versiossa yhdistyvät märän ja kuivan tuotantomuoton ominaisuudet, mutta se eroaa eri yrityksissä. Yksi vaihtoehdoista tarjoaa mahdollisuuden saada puolikuiva koostumus, jonka kosteus on korkeintaan 18%, valmistettu kuivaamalla märkäteknologialla saatu seos. Toinen menetelmä käsittää kuivan seoksen valmistamisen, jonka jälkeen kostutetaan 14%: iin, granulaatioon ja lopulliseen lämpökäsittelyyn.

johtopäätös

Artikkelissa annetaan tietoa siitä, miten sementti valmistetaan, mitä raaka-aineita käytetään, mitä teknisiä ominaisuuksia käytetään tuotantoprosessissa. On olemassa monia teknisiä vivahteita, joita sementin valmistukseen osallistuvat asiantuntijat hallitsevat täydellisesti.

Sementin valmistus

Siitä huolimatta, että sementtiä käytetään useimmiten rakennustöiden aikana, itsenäisen tuotannon kysymys syntyy usein. Useimmiten sementin tekeminen omiin käsiisi on kätevämpi ja kannattava ratkaisu kuin valmiiden materiaalien ostaminen. On olemassa useita tekniikoita, joilla sementti saadaan omilla käsilläsi oikein.

Suositeltava sementti raskaaseen betoniin.

Sementtityypit jaetaan pääasiallisen mineraalin mukana

Betonimateriaalien mittasuhteet.

 1. Romance on valkaisuun. Se ei ole tällä hetkellä saatavilla.
 2. Portland-sementti hallitsee alit. Sitä käytetään useimmiten rakentamisessa.
 3. Alumiinioksidilla sementtiä hallitsevat alumiinivaiheet.
 4. Magnesia-sementti valmistetaan magnesiitin perusteella.
 5. Sekoitetut sementit sisältävät sementtejä, jotka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​sementtityyppejä mineraalivalmisteiden, kuonojen ja ilmasideaineiden kanssa.
 6. Haponkestävä sementti valmistetaan natriumhydroksylaatin pohjalta.

Useimmiten sementti tarkoittaa Portland-sementtiä ja erilaisia ​​sementtitehtaita, jotka perustuvat Portland-sementtiklinkkeriin. Sementin lujuus on jaettu merkkiin, jotka määräytyvät puristuslujuuden perusteella. Sementin lujuus jaetaan luokkiin. Sementtiluokka ilmaistaan ​​luvussa 30 - 60.

Sementin kunnostamiseen tarvittavat työkalut ja materiaalit

Useimmiten sementti tehdään sementtitehtailla. Kodin sementin ja sementtiseosten valmistukseen tarvitaan seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

 • säiliöt materiaaleja varten;
 • kapasiteetti, jossa komponentit sekoittuvat;
 • lapio ruokintaan;
 • rakennussekoitin tai poraus suuttimella;
 • hiekkaa, kalkkia, kuonaa ja muita aineita (valitaan sementin reseptistä riippuen).

Sementin ominaisuudet ja koostumus

Sementti on epäorgaanista keinotekoista sidosainetta, jota käytetään useimmin rakennusmateriaalina.

Veden ja sementin välinen suhde eri merkkien sementteihin. Sementtilaadut on esitetty käyrän yläpuolella.

Kun se on sekoitettu suolojen, veden ja muiden nesteiden vesiliuosten kanssa, se muodostaa muovimassan, joka kovettuu jonkin aikaa ja muodostaa kiven kaltaisen rungon. Sementtiä käytetään laastien valmistukseen ja betonin valmistukseen, sillä se pyrkii vahvistamaan märkiä olosuhteita, mikä eroaa merkittävästi muista mineraalisista sideaineista, jotka kovettuvat yksinomaan ilmassa.

Rakennuksen aikana tarvitaan materiaaleja, kuten paneelia, lohkoa, tiiliä. Kiinteän rakenteen rakentamiseksi on tarpeen sitoa rakennusmateriaalit niin, että tulos on monoliittinen järjestelmä. Voit tehdä tämän käyttämällä Portland-sementtiä. Sen lujuus määritetään lujuuskertoimella, kun puristetaan tai taivutetaan koostumusta, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan 1: 3-suhteessa. Noin kuukausi tämä ratkaisu sisältyy erityiseen kosteuden ja lämpötilan järjestelmiin. Sementin lajikkeita, jotka täyttävät erilaiset suorituskykyvaatimukset. Esimerkiksi lisääntynyt vastustuskyky kosteudelle.

Kuinka tehdä sementtiä?

Betoniseoksen valmistus.

Mitä tahansa koostumusta, jota käytetään rakentamiseen, sisältää vesi, hiekka, joka toimii täyteaineena ja sideaineina: kipsijauhe, kalkki, sementti. Tee oma kokoonpano on hyvin yksinkertainen. Tätä varten kuiva hiekka tai kalkki sekoitetaan kuivan sementin kanssa, kun taas hiekka on 2-5 osaa. Joissakin tapauksissa 1 osaa sementistä vaivautetaan 2 osaa kalkkia ja lisätään 9 osaa hiekkaa. Tätä seosta käytetään seinien ja perustusten rakentamisessa sisäisten ja ulkoisten rappaustöiden aikana, laitteella lattialla jne. Liuoksen valmistelussa käytettävän hiekan on oltava puhdas. Tätä varten se seulotaan erityisen seulan läpi.

Liuosta sekoitettaessa on tärkeää valita oikeat mittasuhteet komponentteista. Ne valitaan sen mukaan, mihin tarkoitukseen seosta käytetään. Perustusten luominen, hiekka ja sementti sekoitetaan suhteessa 2: 1 tai 1: 1 kipsityötöissä - 6: 1, muuraus - 3: 1. Seoksen laatuun vaikuttaa koostumuksessa olevan nesteen pitoisuus - se ei saisi ylittää 65%: a. Tämä veden määrä antaa ratkaisulle joustavuuden ja joustavuuden, helpottaa rakentamista ja vaikuttaa positiivisesti luoman rakenteen kestävyyteen.

Betonin lujuus sulfaattikestävän sementin kanssa riippuu sen komponenttien koostumuksesta.

Jotta noudatettaisiin sääntöjä, liuoksen valmistuksessa vain lämpimällä vedellä. Se kaadetaan varovasti esisekoitettuihin komponentteihin ja sekoitetaan sitten perusteellisesti koko liuos. Suuri merkitys on seoksen homogeenisuus. Sen varmistamiseksi on kiinnitettävä erityistä huomiota käytetyn hiekan laatuun. Missään tapauksessa ei saa käyttää silttiä tai jokien hiekkaa. Jos käytetään soraa, se on huuhdeltava ja kuivuttava etukäteen.

Sementtiä ja hiekkaa lisätään säiliöön pienissä osissa, vaikka pieni määrä seosta tarvitaan. On suositeltavaa sekoittaa komponentit sekoittimella tai perinteisellä porakoneella erityisellä suuttimella. On välttämätöntä käyttää liuosta 30 minuutin kuluessa valmisteen valmistumisajankohdasta. Puolen tunnin kuluttua alkaa jähmettymättömät jähmettymisprosessit.

Materiaalin laatu on myös erittäin tärkeä - sementin väärä varastointi tai huonolaatuisen hiekan käyttö voi kumota kaikki ponnistelut. Sementti on säilytettävä matalassa kosteudessa lämpimässä paikassa. Kun ostat, muista kiinnittää huomiota siihen, millä edellytyksillä sementti on varastoitu. Jos olosuhteet eivät olisikaan sopivia, lopullisten seosten viskositeetti saataisiin vastaavasti merkittävästi aliarvioida valmiin rakenteen lujuus.

Seoksen valmistus rappaus tai muuraus on yksi teknisesti monimutkaisista ja aikaa vievistä rakennusalan töistä. Ainoastaan ​​kaikkien osuuksien tarkka noudattaminen ja käytetyn materiaalin asianmukainen laatu takaavat positiivisen tuloksen. On tarpeen tietää, että muninta ja kipsi edellyttävät tiettyjä edellytyksiä kovettumiselle.

Kuinka tehdä sementtiä, jotta se ei halkeile?

Sementin halkeilun estämiseksi ja nallen alapuolelle altistumisen vuoksi käytetään tavallista soodiliuosta. Itävallan johtava insinööri on osoittanut tämän tehokkuuden. Testin aikana soodiliuos lisättiin valmiiseen sementtiin niin, että 1 kg sementtiseosta oli 1 kg soodaa, joka laimennettiin 3 litrassa vettä. Tuloksena olevaa seosta pidettiin 15 tuntia -32 ° C: ssa ja kuivattiin sitten noin 3 tuntia, minkä seurauksena sementti ei muuttanut lainkaan ominaisuuksiaan. Asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että lisäämällä soodaa Portland-sementtiin voimme taata sementin erittäin hyvät samenttivastukset.

Kuinka tehdä sementti erilaisiin tarpeisiin?

Alumiinisementti kovettuu nopeasti.

Kuinka tehdä sementtiä esimerkiksi metallin ja lasin liimaukseen? Tämä kysymys on vaikea vain ensisilmäyksellä. Suositusten jälkeen voit helposti tehdä sementtiä paitsi rakennustarpeiden lisäksi erilaisten kotitaloustehtävien ratkaisemiseksi.

On tekniikoita erityisten ominaisuuksien omaavien yhdisteiden valmistamiseksi. Esimerkiksi kaustiseen kalkkiin perustuvaa koostumusta käytetään huoneiden lattian sulkemiseen (vesipohjainen kalkki sekoitetaan veden ja tuhkan kanssa, kunnes saadaan viskoosi liete), rauta-tuotteiden korjaus (seos valmistetaan lisäämällä maa-grafiittia, kalkkia, lakkaa ja lakkaa). Uunien kitti valmistetaan lisäämällä grafiittihiekkaa, kalkkia, luunluu ja bull-verta.

Sementtiä pidetään parhaimpana sementtinä, joka on valmistettu lyijytaloudesta, joka kuivataan uunissa ja sekoitetaan glyserolin kanssa. Tällainen ratkaisu kaikissa lujuusominaisuuksissa ylittää Portland-lajikkeen. Lisäksi hän ei pelkää korkeita lämpötiloja, kosteutta, ei muodosta halkeamia, on ainutlaatuinen kyky liimaa materiaalia.

On olemassa myös kiinalainen sementtityö, jonka avulla voit liittää yhteen marmoria, nahkaa, posliinia, saviä ja paljon muuta. Sen valmistukseen lisätään 54 kalkin annosta, 6 annosta alunaa ja 40 annosta tuoretta eläimen vertaa. Koostumus sekoitetaan perusteellisesti. Nestemäisessä muodossa tällaista sementtiä voidaan käyttää vedenpitävänä maalina.

Kädet voivat myös tehdä sementtiä liimausmineraaleille. Voit tehdä tämän lisäämällä 6 annosta lyijypohjaista mastia sulaa valkoista vahaa. Vaadittava väri voidaan antaa lisäämällä pieniä määriä maaleja koostumukseen valmistuksen aikana.

Sementoitavat kivet tai laatat käytä seuraavaa koostumusta: 1 osa hartsista ja rikki, liuotettuna aikaisemmin eri säiliöihin, yhdistä ja lisää sitten 3 osaa lyijy-litiumia ja 2 osaa hiutaleesta. Kivet ja kuivat levyt pilkotaan pellavaöljyllä ja sitten kaadetaan aukkoja ja halkeamia. Tämä päällyste hyvin suojaa kiveä lämpötilan muutoksilta ja sademäärästä.

Sementtiä, joka laskee lasin, voidaan myös tehdä itsenäisesti. Tätä varten sinun täytyy hiomata 1 kalkin annosta, jossa on 2,5 annosta munanvalkuaista, lisätään 1 annos vettä ja 5,5 kipsin annosta. Saatu seos sekoitetaan perusteellisesti ja viedään välittömästi liimapintaan. Voit myös käyttää toista reseptiä: liuottaa 10 annosta gelatiinia matalalämmössä, yhdistää 15 annosta etikkahappoa ja lisää sitten ammoniumin koostumukseen 5 ammonium-erää.

Lasin liimaaminen on joskus vaikeaa metallista valmistetulle pinnalle. Näihin tarkoituksiin on hyödyllistä käyttää seuraavia sementtiä: 125 g jauhettua kolofonia, 75 g rautamalmia, 36 g valkoista vahaa sekoitetaan ja kuumennetaan pienen tulen päälle nesteen muodostumisen jälkeen, seos poistetaan tulesta ja siihen lisätään 18 g korkealaatuista tärpättiä. Seosta sekoitetaan puisen lusikan kanssa ja jäähdytetään. Näihin tarkoituksiin voit sekoittaa 1 osa vahasta ja 10 osaa hartsista, sulattaa tulen ja sekoittaa perusteellisesti. Tällainen seos ongelmitta liimaa lasia metallipintaan.

On yksinkertaista tapa tehdä sementti, joka liimaa yhteen rikkoutuneita meripihkan asioita. Tee näin valmistelemalla heikko liuos, jossa on kaliumkarbonaattia, kostutettava meripihkan pinta hellävaraisesti, joka on liimattava yhteen ja sitten hieman lämmitetty, on tarpeen puristaa rikki osat yhteen. Liimaus tapahtuu niin lujasti, ettei liimapisteissä ole pienintäkään jälkeä.

Kuten näette, tietoa sementin tuotannosta kotona auttaa ratkaisemaan monia arkipäivän ongelmia. On muistettava, että sementin ja sementin rakenteiden laatu vaikuttavat materiaalien varastointiolosuhteisiin, lähtökomponenttien ominaisuuksiin ja laastin oikeaan sekoittumiseen.

Miten tehdä sementti itsellesi

Huolimatta siitä, että tehdasvalmisteinen sementti, melko usein ennen pienten esineiden rakentajia ja jokapäiväisessä elämässä, herättää kysymys sen itsenäisestä tuotannosta. Usein se on todella kätevämpää ja edullisempaa kuin valmiin materiaalin hankinta.

Kun liuosta sekoitetaan omiin käsiisi, on noudatettava tiukasti komponenttien osuuksia ja huolehdittava niiden laadusta.

On olemassa erilaisia ​​menetelmiä sementin tekemiseksi, jolloin voit tehdä sen itse.

Sementin ominaisuudet ja koostumus

Sementin ja hiekan välinen suhde muuraustyöhön tulisi olla 1: 3.

Asuntojen rakentamisessa tarvitaan materiaaleja, kuten tiilet, lohko, seinäpaneeli. Ja joskus rakennetun rakenteen pitämiseksi kestävänä, sinun täytyy sitoa nämä materiaalit niin, että saat monoliittisen järjestelmän. Portland-sementtiä käytetään tällaisiin tarkoituksiin. Sen lujuusominaisuudet lasketaan vahvuuskerroin, kun taivutetaan tai puristetaan koostumusta, joka perustuu hiekkaan ja sementtiin ja korreloi osissa 3: 1. Lähes kuukauden ajan tämä liuos on säilytetty tarkkailemalla erityisiä lämpötila- ja kosteusolosuhteita. Tämäntyyppistä sementtiä varten on erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotka täyttävät erilaiset toiminnalliset vaatimukset. Esimerkiksi erityinen kosteudenkestävyys.

Yleensä kaikki rakenteeseen käytettävät koostumukset sisältävät vettä, hiekkaa, joka on täyteaine, sideaineet: sementti, kalkki, kipsijauhe. On erittäin yksinkertaista tehdä tällainen ratkaisu itsestään: kuivaa sementtiä sekoitetaan kuivaan hiekkaan (kalkki) ja hiekan tulee olla 2-5 osaa. Tai vaivaa 1 sementtiosuutta kahdella kalkinosalla, lisäämällä jopa 9 hiekan osaa. Tuloksena saatua seosta käytetään perustusten ja seinien rakentamiseen, jolloin laite laatoitetaan lattialle, kipsisointityöt (ulkoinen ja sisäinen) sekä korkean kosteuden mahdollisuudet.

Liuoksen valmistukseen käytetty hiekka on puhdistettava ja seulotaan erityisellä seulalla.

On syytä tietää, että kun sekoitat liuoksen omiin käsiisi, sinun on oikein tarkkailla komponenteiden osuuksia riippuen siitä, mitä seosta käytetään. Joten perustuksille teemme sementin ja hiekan erän suhteessa 1: 1 tai 1: 2, kun teemme muuraustyötä - 1: 3, rappaus - 1: 6. Seosten laatuun vaikuttavat nesteen määrä koostumuksessaan, joka ei saa olla alle 65%. Tämä antaa ratkaisun joustavuuden ja plastisuuden, ei vain helpottaa rakennustöitä, vaan vaikuttaa myös rakennettujen rakenteiden kestävyyteen.

Niinpä näiden standardien noudattamiseksi liuoksen valmistamisessa, ota vain lämmin vesi, kaada se pre-sekoitettuihin komponentteihin huolellisesti, minkä jälkeen sekoitusta sekoitetaan perusteellisesti. Tuloksena olevan seoksen homogeenisuus on myös tärkeä, ja tämän vuoksi erityistä huomiota on kiinnitettävä levitetyn hiekan laatuun, sen on oltava puhdas ja siivilöity erityisellä seulalla. Et voi ottaa joki tai hiekkaa. Jos soraa lisätään, se on myös pestävä ja kuivattava perusteellisesti.

Kun sekoitat, riippumatta siitä, kuinka paljon haluat saada, kaikki osat kaadetaan vähitellen. Lisätyökaluina voit käyttää tavallista poraa spiraalisuuttimella. Tee ratkaisu sopivaksi käyttämällä suurta kourua tai vanha kylpyamme. Tuloksena oleva seos tulee kuluttaa nopeasti - puoli tuntia, sitten se menettää joustavuutensa, alkaa kuorittaa ja kovettua.

Kun kiinnität materiaaleja laastille, kiinnitä huomiota niiden varastointiolosuhteisiin. Kuivasementin pitäisi olla kuiva eikä turvota kosteuden vuoksi. Ihannetapauksessa se on säilytettävä lämpimässä ja kuivassa paikassa.

Siten itse valmistetun sementin laatuun vaikuttavat aina alkuaineiden ominaisuudet, niiden varastointi- ja käyttöolosuhteet sekä laastin oikea ja huolellinen sekoittaminen.

Jäätymissuoja

Sementin halkeilun estämiseksi nollapisteen lämpötilan vaikutuksen alaisena käytä tavallista soodiliuosta.

Vakava ongelma ulkoisten rakennustöiden suorittamisessa on sementin halkeamisen ongelma. Sen tärkein vihollinen on kylmä. Ihmeellisesti, mutta tosiasia on: tämän estämiseksi kannattaa käyttää tavallista soodiliuosta. Itävallan insinööri on osoittanut, että tällainen ratkaisu suojaa Portland-sementtiä nollaveden lämpötilan vaikutuksista. Koetta varten otettiin kalkki - 1 osa sementistä, 1 osa kalkkia ja 3 hiekkaa, soodiliuosta lisättiin valmiiseen sementtiin niin, että 1 litra sementtiä sisälsi 1 kg soodaa, joka laimennettiin 3 litrassa vettä. Seuraavaksi seosta pidettiin noin 15 tuntia -32 ° C: ssa ja kuivattiin sitten 3 tuntia. Tämän seurauksena sementti ei ole täysin muuttanut ominaisuuksiaan. Johtopäätös: Portland-sementin vesiliuokseen liuotetun soodan lisääminen voi taata sementin korkean särkyvastuksen.

Sementti erilaisiin tarpeisiin

Vaikein sementti muuraukseen ja rappaukseen. Prosessi vaatii erityistä tietämystä, tiukkoja suhteita ja vain korkealaatuisten komponenttien käyttöä. On tekniikoita, joilla voidaan tehdä erityisominaisuuksia omaavia ratkaisuja. Esimerkiksi lattiat on suljettu kaustisella kalkkipohjaisella sementillä (vesipohjainen kalkki sekoitetaan tuhkan ja veden kanssa, kunnes saadaan viskoosi liete); Rautavalmisteiden korjaus (30 osaa murskattua grafiittia, 15 - kalkkia, 40 - Blancsia sekoitetaan, pellavaöljyyn perustuvaa lakkaa lisätään). Timanttikittiä varten otetaan 30 kappaletta lyijykuituja, 10 kalkkia, 20 saippuaa, 50 - grafiittia, kaikki tämä sekoitetaan pellavaöljyyn. Sinkki kitti on valmistettu 20 osaa kalkkia, 4 - rikistä, jotka sekoitetaan 10 annosta kuumaa liimaa, joka koostuu 7 osasta vettä. Uunien kitti valmistetaan grafiittia, luunluokkaa, hiekkaa ja kalkkia yhtä suurilla osilla, sekoitettuna härän tai märkäjuoman vertaan.

Valmis sementti menettää nopeasti joustavuutensa, alkaa kuoriutua ja kovettuu, joten käytä sitä puolessa tunnissa.

"Ideaalisella sementillä" tarkoitetaan sementtiä, joka on valmistettu lyijyjauheesta jauheesta, seostettu ja sekoitettu glyseriiniin. Ratkaisu on erinomainen sen lujuusominaisuuksissa Portland-lajikkeesta. Lisäksi se ei ehdota pelkästään kosteutta, korkeita lämpötiloja, ei muodosta halkeamia (ei muuta tilavuus jähmettymisen aikana), sillä on ainutlaatuinen ominaisuus liimaamaan kaikki materiaalit.

On myös kiinalainen sementti-resepti, joka liimautuu täydellisesti ihoon, marmoriin, kipsiin, fasaaniin, posliiniin ja muuhun. Sen viskoosi koostumus sisältää 54 osaa kalkkia, joka on sekoitettu 6 osauhetta jauhettua alunaa, lisätään 40 osaa tuoretta kastettua eläimen vertaa, kaikki sekoittuvat hyvin. Tällainen sementti nestemäisessä muodossa tulee erinomainen vedenpitävä maali.

Optimaaliset reseptit

Sementtiä voidaan liimata mineraaleihin sekoittamalla 6 annosta mastiksia osaan valkoista lyijyä, hankaamalla saatava koostumus hienoksi jauheeksi, joka sitten lisätään hitaasti sekoittaen sulaa valkoista vahaa tulelle. Valmis massa on erittäin kiinteästi yhdistävä kivi, puhumattakaan muista esineistä. Haluttu väri voidaan tarvittaessa saada lisäämällä pieniä maaleja keittämisen aikana.

Sementin viholliset ovat: kosteus ja hiilidioksidi. Sementtitoiminnan menetyksen voi olla jopa 15% kuukaudessa.

Levyjen tai kivien sementoittamiseksi käytä seuraavaa koostumusta. Yksi osa rikkiä ja hartsia, joka on liuotettu eri säiliöihin, yhdistetään, lisätään 3 osaa lyijyjauhetta ja 2 osaa jauhettua hiekkaa sekoittaen. Kuivat levyt tai kiviä pilkataan pellavaöljyllä ja sitten halkeamat ja aukot täytetään valmiilla seoksella. Tällainen pinnoite hyvin suojaa kiviä sademäärästä ja lämpötilan muutoksista.

Sementti, liimaus lasia, voit myös tehdä omia käsiinsä ja eri tavoin. Yksi osa jauhemaista kalkkia hierretään 2,5 osaa munanvalkuaista, lisätään 1 osa vettä ja 5,5 - kipsiä, joka levitetään välittömästi liimapintaan. Tai: 10 annosta gelatiinia liuotetaan pieni tulipalo yhdistettynä 15 annosta etikkahappoa, sitten lisätään 5 annosta ammoniumbikromaattia. Tämä koostumus voidaan säilyttää tummassa pullossa ja pimeässä huoneessa.

Lasin kiinnittäminen metallipintaan on melko vaikeaa. Näihin tarkoituksiin tällainen sementti soveltuu. Otetaan 125 grammaa jauhettua kolofonia, 36 grammaa valkoista vahaa, 75 grammaa punaista rautaoksidia, lämmitetään heikoksi lämmöllä, kun nestemäinen aine muodostaa lämmön, lisää erittäin huolellisesti 18 grammaa korkealaatuista tärpättiä, sekoita puusilaan ja jäähdytä. Joko: 10 osaa hartsia ja osa vahasta (keltainen) sulatetaan tulen päälle, tällainen seos pysyy lasina metallikaivoon.

Kuinka tehdä sementtiä? Kysymys on ensi silmäyksellä vaikea. Mutta näiden suositusten perusteella on mahdollista tehdä sementtiä paitsi rakentamiselle, myös ratkaista monia muita usein esiintyviä arkipäivän tehtäviä.

Miten sementti tehdään?

On mahdotonta tehdä sementtiä kotona omilla käsillänne. Monet yksityiset kehittäjät ovat kuitenkin kiinnostuneita kysymyksestä: "Miten he saavat tämän ainutlaatuisen rakennusmateriaalin, jolle he maksavat kunnolliset rahat?".

Sementtituotanto

Sementtituotannon pääkomponentti on klinkkeri. Klinkkeri on luonnollisen alkuperämateriaalin (yleensä kalkin ja saven) seos, joka on suoritettu korkeassa lämpötilassa ampumalla erityisissä uuneissa. Yleensä sementtituotantoon tarkoitettu klinkkeriformulaatio sisältää 75% kalkkikiveä ja 25% savea. Joskus savi korvataan muilla luonnonmateriaaleilla - dolomiitilla tai tripolilla.

Ympäristössä on luonnollinen klinkkeri, jota voidaan käyttää sementin tuottamiseen suoraan ilman polttamista. Tämä rock - marl. Luonnollisten klinkkeriesiintymien vähäisen kapasiteetin takia sen käyttö on hyvin vähäistä, joten valtaosa venäläisistä sementtitehtaista käyttää sementtiklinkkerin valmistukseen, joka koostuu savesta ja kalkista.

Sementtituotannon prosessissa klinkkerin hiomiseen lisätään ns. "Hydraulisia" materiaaleja - kipsiä (3% klinkkerin tilavuudesta) tai dolomiittia (15% klinkkerin tilavuudesta).

Päävaiheet

 • Klinkkerikomponenttien perusteellinen sekoitus erityisissä suurissa teräsrumeissa (näytöt);
 • Polttamalla klinkkeri uuneissa. Aineosat reagoivat ja liittyvät toisiinsa pienen pähkinän kokoisten jyvien muodossa;
 • Hionta jauheeksi. Hionta-sementin prosessi tapahtuu kuulanäytöissä, jotka ovat pitkä vaakasuora rumpu, jonka sisällä on teräksisiä esineitä - palloja ja kartioita;
 • Sementti on valmis. Sen olisi oltava pakkauksessa tai lisäaineiden, pakkausten ja kuljetusten lisäämisessä kuluttajalle.

Sementtiteollisuus

Yleensä sementtituotannon tekniikka eroaa toisistaan ​​yksinomaan klinkkerin valmistuksessa. Tällä hetkellä on olemassa ja onnistuneesti käytetty kolmea sementtituotantoteknologiaa:

Märkä tekniikka. Tässä suoritusmuodossa klinkkerin valmistusta käyttäen liitua ja savea. Komponenttien sekoittaminen ja hionta tapahtuu teräsrungossa, jossa on pakollinen veden läsnäolo. Kun näin on oppinut, varauksen kosteuspitoisuus on 30-50%, ja kun se on tullut uuniin, muuttuu pallomaisiksi rakeiksi, jotka seuraavat hiomista. Tekniikka on energiaa kuluttavaa, joten sitä on vähän käytössä.

Kuivasementtituotanto on tämän materiaalin tuotannon tulevaisuus. Tässä tapauksessa oli mahdollista yhdistää useita prosesseja yhteen teknologiaan, mikä antoi merkittäviä säästöjä ja vähentää huomattavasti tuotantokustannuksia. Esimerkiksi Shchurovsky-sementtitehtaalla märkäteknologian tuottaman valkoisen sementin M500 kustannukset ovat 690 ruplaa vähittäiskaupassa 1 kpl: n painoiselle 50 kg: n puskurille ja täsmälleen samaa turkkilaisen tai Egyptin sementin M500 pussia, joka on valmistettu kuivalla tekniikalla 300 ruplaa pussi, joka painaa 50 kg.

Sementtituotannon yhdistetty tekniikka on ottanut kaikki "märkä" ja "kuivat" teknologiat positiiviset näkökohdat ja käyttää niitä tuotantotoiminnassaan eri muodoissa.

Kerää vastauksia kysymyksiisi

On mahdollista kysyä mitä sementtiä valmistetaan ja miten se voidaan saada kotona joko korjauksen aikana tai tylsää lauantai-iltaisin. Kun otetaan huomioon mahdollisuus ostaa tämä tuote missään rakennusmateriaalissa, ei ole erityistä merkitystä koko käsityön tuotannon haarassa. Toisaalta, ääriolosuhteissa, voit käyttää joitain tietosi.

Uudet rakentamisen mahdollisuudet

Vuosituhansia varten rakennettiin kiviä tai tiiliä talojen rakentamiseen:

 • Kaikkien mallien luominen oli vaikea tehtävä, joka edellytti riittävän koulutustason mestaria.
 • Rakennukset rakennettiin "vuosisatojen ajan", vaikkakin hitaasti;
 • Katedraalin rakentamisen kustannukset voisivat konkurssissa pienen feodaalisen herran;
 • Mitään vaihtoehtoa, kuten, oli ja ei ollut ennakoitu.

Ihmiset veivät kivet, heittivät heidät, heittivät ja toivoivat, että muniminen olisi vuosikymmeniä, ellei vuosisatojen ajan. Tai he polttivat tiiliä, tekivät siitä hieman helpommaksi ja vähensivät rakenteen elämää. Vaikka muinaiset Egyptin näytteet arkkitehtuurin rakennettu tiilien avulla ovat säilyneet tähän päivään asti. Mitä sitten hauraudesta voidaan väittää.

Ja sitten oli sementtiä. Nykyisin useimmat kerrostalot rakennetaan juuri sementin betonirakenteiden ja sementtityyppien vuoksi. Olipa kaukana tuleva arkeologit löytävät jälkiä näistä rakenteista ja sivilisaatiomme on vaikea kysymys.

Sementtituotanto

Ensi silmäyksellä kaikki on yksinkertainen:

 1. Otetaan kalkkikiveä ja savea, jolla on valtaosa kalsiumsilikaateista;
 2. Sekoitetaan homogeeniseen aineeseen;
 3. Kiertäminen tasaisesti pyörivässä uunissa;
 4. Lämpötila on pidettävä 1400 ° C: ssa, koko prosessin kesto on 2-4 tuntia.
 5. Saatavassa klinkkeriin lisätään kipsi- ja mineraalilisäaineita;
 6. Kipsin osuus - jopa 5%, mineraalilisäaineet - jopa 15%;
 7. Seos hienonnetaan jauhataan tehtaalla.

Valmiiden tuotteiden ominaisuudet riippuvat lisäaineista, ne määrittävät sen laadun ja ominaispiirteet. Joten tällä hetkellä tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota.

Sementti valmistetaan tehtaissa, teollisessa mittakaavassa. Joka vuosi laskelma menee miljoonia tonneja ja maailmanlaajuisesti miljardeihin. Ja kaikki kehitysrakentamisen tarpeisiin, vaikka jo megalopolien ympärillä on jo vaikea löytää suuria infrastruktuureja.

Tässä videossa teknologi Boris Adamov näyttää koko sementintuotannon prosessin alusta loppuun:

Kuinka tehdä sementti omalla kädelläsi?

On oltava vakavia motiiveja hylätä yksinkertaisin vaihtoehto - ostaa lähimmästä myymälästä:

 • Suuri määrä töitä sementillä;
 • Kyvyttömyys ostaa mistään syystä;
 • Innokas halu yrittää tehdä sitä itse;
 • Ymmärtää tuotantoteknologia ja kyky käyttää pieniä "kuljettimia".

Tuotantotekniikan ei pitäisi poiketa tehdaslähetystoiminnasta, joten se tarvitsee:

 1. Paljon raaka-aineita;
 2. Oma mylly;
 3. Pyörivät uunit, joiden kyky ylläpitää lämpötilaa korkealla tasolla.

Helpoin vaihtoehto:

 • Sekoitetaan liitu kaoliinin kanssa suhteessa 3 - 1;
 • Jauhe seos maljassa;
 • Polta uunissa, sama 4 tuntia 1400 ° C: n lämpötilassa;
 • Jauhota jo paistettua ainetta uudelleen;
 • Lisää 5% kipsiä.

Ei ole syytä mainita, että kipsin täytyy myös murskata jauheeksi. Kaikki tämä vie liian paljon aikaa ja vaivaa ja johtaa huomattaviin rahoituskuluihin.

Joten jopa pari tuhannen sementinpakkauksen ostaminen on aina kannattavampaa ja helpompaa kuin yrittää tehdä kaikkea itseäsi. Mutta omalle kehityksellesi voit kokeilla sitä kerran varmistaaksesi, että tämä ajatus on merkityksetön.

Kuinka tehdä sementtiliuos?

Mikä tahansa sementtiliuos koostuu kolmesta osasta:

Täyteaineena käytetään useimmin hiekkaa. Lopullisen tuotteen vahvuuden saavuttamiseksi käytetään joskus murskattua kiveä. Komponenttien suhde riippuu tulevaisuuden ratkaisun tavoitteista - sitä suurempi luotettavuus ja vahvuus tarvitaan, sitä enemmän sementtiä on lisättävä ja vähemmän hiekkaa käytetään.

Suhde menee 1: stä 6: een, kun kutakin kiloa kohti sementtiä lisätään 6 kg hiekkaa tai soraa, 1: ksi.

Suoraan valmistusprosessi itsessään näyttää tältä:

 1. Sementti ja täyttö ovat sekoitettuja, kuivia;
 2. On parempi asettaa molemmat komponentit kerroksittain sekoittaen toisiinsa;
 3. Lisätään vettä;
 4. Kovettumisprosessiin saakka syntyvää massaa sekoitetaan.

Päätehtävänä on päästä eroon töistä ja saada kestävä ja luotettava tuote. Sääntö "vain lisätä vettä" tässä tapauksessa ei toimi täydellisesti, sitä enemmän nestettä käytetään, pahempaa ovat valmiin sementin ominaisuudet.

Sementin tekemisen salaisuudet

Käytettävän sementin tuotanto:

 • Seos kalkkikiveä ja savi - klinkkeriä;
 • kipsi;
 • Mineraalilisät.

Kaikki osat sekoitetaan tiettyinä osuuksina, murskataan jauheeksi ja kalsinoidaan pyörivissä uuneissa. Kierrätyksen ansiosta se lämmittää koko seoksen tasaisesti ja varmistaa lopputuotteen korkean laadun.

Mitä tulee itse liuoksen valmistamiseen:

 1. Ostettu sementti sekoitetaan täyteaineella - hiekkaa tai roskaa;
 2. Sekoita tasaisesti kerros kerroksittain, kuiva;
 3. Lisätään vettä;
 4. Tuloksena oleva viskoosinen aine ja estää lisäksi estää muodostumat kokkareita.

Voit tehdä sementin itse käyttämällä käsityötapaa, mutta sinun on hankittava laitteita ja löydettävä raaka-aine. Se on vaikeampaa eikä varmasti ole halvempaa kuin ostaa lopputuotteita liikkeessä. Jos päätät kilpailla kasvien kanssa sementtituotannossa, siitä ei tule mitään, ei niitä kapasiteetteja ja täysin erilaisia ​​kustannusindikaattoreita.

Jos aikaisemmin vain rakentajat tiesivät, mitä sementtiä on tehty, nyt kuka tahansa voi löytää nämä tiedot. Kaikki tiedot ovat vapaasti käytettävissä, voit itse parantaa ja yrittää tehdä jotain itse.

Sementtituotevideo

Tässä videossa ohjelmassa "Miten se tehdään" kuvataan, miten sementtiä M-500 tuotetaan, miten se on pakattu pusseihin:

Kuinka tehdä sementti omalla kädelläsi?

Asuinrakennusten rakentamisessa käytettiin erilaisia ​​kappaleita: tiilet, lohkot tai paneelit. Jotta valmiin rakenteen voima saadaan, erilliset materiaalit on liitettävä monoliittiseen rakenteeseen. Suuremman lujuuslaastin valmistuksessa käytettiin Portland-sementtiä.

Sementin lujuus samoin kuin siitä valmistetut rakenteet määräytyvät vetolujuuden mukaan, kun taivutetaan tai puristetaan sopiva koko, joka on valmistettu hiekkasementtilaastista standardisuhteessa kolme kolmesta yhteen. Näytettä kypsytetään tietyissä lämpötila- ja kosteusolosuhteissa 28 päivän ajan. Useita lajikkeita tuotetaan Portland-sementin perusteella: hydrofobinen, pehmitetty, kuona-portlandsementti, pozzolaaninen, sulfaattipitoinen. Jokainen tuotemerkki soveltuu parhaiten erityisiin käyttöolosuhteisiin. Esimerkiksi pozzolan Portland-sementti ei pelkää kosteutta, sitä käytetään maanalaisten tai vedenalaisten rakenteiden rakentamisessa. Sementtiä käytetään sekä laastina että valmistettujen betonituotteiden valmistuksessa, ja ne täytetään sopivalla tavalla esim. Päällystyslevyillä tai betoniteräksillä.

Laastin valmistelu

Laastin osat ovat vesi, aggregaatti (hiekka) ja sideaine (sementti, kalkki, kipsi). Teknologia sementin rakentamisessa talon tai muiden omien käsien rakentamisessa on äärimmäisen yksinkertainen, mutta samalla vaatii tarkkaa huomiota.

Liuosta vaivautetaan hiekasta, vedestä ja sementistä tai kalkista, sementistä ja vedestä. Ensin sinun on valmistettava sementtiä ja hiekkaa (kalkki) kuivaa seosta samalla kun hiekkaa otetaan 2-5 osaan. Sementti-kalkkilaasti valmistetaan 1 osa sementistä, 6-9 osaa hiekkaa, 2 osaa kalkkia. Useimmin hiekkaa ja sementtiä käytetään laatoitukseen, seinämien asentamiseen, lattiapäällysteiden tasoittamiseen sekä ulko- ja sisäseinien rappauslaitteisiin korkeissa kosteissa tiloissa. Kipsilevyjä käytetään myös kipsiin, lähinnä sisätiloissa.

Valmis seoksen mittasuhteet valitaan tarkasti liuoksen tarkoituksen perusteella. Perustuksen asettamiseksi hiekan ja sementin suhde on yksi, yksi tai kaksi, kun taas tiiliosuudet otetaan 1-3, ja yksi kuuteen sopii kipsiin.

Valmiin rakenteen lujuus riippuu suoraan hiekosementtiseoksen sakeudesta. Se ei saisi levitä, mutta liian kuiva seos esimerkiksi tiilen asettamiseksi ei ole lainkaan sopiva. Juoksevuuden ja plastisuuden oikeat ominaisuudet saadaan aikaan siten, että läsnä on vähintään 65 - 75% nestettä suhteessa kuivaan komponenttiin. Vettä lisätään valmiiseen seokseen pieninä annoksina ja liuos sekoitetaan perusteellisesti. Nesteen lämpötila ei saisi olla liian korkea, mutta jäävesi ei sovellu tähän tarkoitukseen. Usein kysymys on, miten laasti saadaan sementistä niin, että sen vahvuus vastaa työtehtävää, mikä on etusijalla rakennustöissä. Tiukka noudattaminen prosessissa takaa hyvän laadun. Seoksen mittasuhteiden noudattamisen lisäksi on myös kiinnitettävä huomiota sen homogeenisuuteen. Kun hiekkaa seulotaan seulan läpi, valitse vaatimusten mukainen solukoko. Samaan aikaan joki, mutainen hiekka ei ehdottomasti sovi tällaisiin tarkoituksiin. Materiaalin puhtaus on myös erittäin tärkeä. Betonimateriaalin valmistuksessa käytetyn soran on myös pestävä ja kuivattu perusteellisesti ja vasta käytön jälkeen.

Hiekkaa ja sementtiä lisätään sekoitussäiliöön pienissä osissa, vaikka tarvitaan hyvin pieni tilavuus seosta. Sekoitus tehdään parhaiten sekoittimella (tavallinen porakone, jossa suutin on myös sopiva). On edullista valmistaa liuos vanhaan valurautaiseen kylpyyn. Käytä valmiin liuoksen kolmekymmentä minuuttia, jonka jälkeen alkaa irrotettavia jähmettymisprosesseja.

Lähtömateriaalin laatu on myös erittäin tärkeä, sementin riittämätön varastoiminen tai huonolaatuisen hiekan käyttö, voivat kyseenalaistaa kaikki ponnistelut. Säilytä säiliö kuivalla sementillä lämpimässä paikassa, jossa on alhainen kosteus. Kun teet ostoksen, kiinnittäkää kaikin puolin huomiota siihen. Epäkelpoiset olosuhteet vähentävät merkittävästi valmiiden seosten viskositeettia ja siten valmiin rakenteen lujuutta.

Omien seosten tekeminen muuraukseen tai rappaus on yksi työvoimavaltaisimmista ja teknisesti monimutkaisista rakennuskohteista. Vain mittasuhteiden tarkka noudattaminen ja lähdemateriaalin asianmukainen laatu takaavat hyvän tuloksen. On otettava huomioon se, että kipsi tai muuraus merkitsee tiettyjä kovettumisolosuhteita.