Tee se itse - miten se tehdään itse

Jokainen puutarhuri joutui kohtaamaan tällaisen ongelman kuin hankitun kaarevan kasvihuoneen merkityksetön korkeus.

Plus, ne alkavat yleensä taivuttaa noin 70 cm: n korkeudessa ja eivät anna mahdollisuutta kasvien kasvihuoneviljelyjen luomiseen sivupintoihin. Osoittautuu, että laskeutumisalueen tehokas käyttö ei edes puhu. Kuitenkin, jos haluat, jokin ongelma voidaan ratkaista. Tällä hetkellä minulla on kaksi 12 metrin kasvihuoneistoa. Yksi niistä kasvoi 1 m ja toinen 70 cm: n. Ensimmäinen kasvihuone menestyi menestyksekkäästi yhden vuoden vanhoilla testeillä kesän lämpöllä, 40 asteen pakkasilla ja kuormalla, jonka 1,5 metrin lumikerros oli sille talvella 2016.

Välittömästi sanon, että jalustan metallirungon materiaalien kustannukset ovat oikeassa suhteessa puun hankintakustannuksiin. Ensimmäisen edut kuitenkin ovat ilmeisiä.

Ensinnäkin metallin kestävyys, jopa sellaisessa aggressiivisessa ympäristössä kuin kasvihuone, on monta kertaa suurempi. Toiseksi, kun olemme asettaneet 2 riviä puuta, pystymme nostamaan kasvihuoneen korkeintaan 40 cm, ja metallikehyksestä saadaan jopa 1,5 m korkeus ilman ongelmia. Kolmanneksi puu varastaa kasvihuoneen sisätilan - kummallakin puolella on 20 cm.

Ostin metallitelineosan, joka muistuttaa kasvihuoneen metallikehystä. Se oli käyttökelpoinen telineiden valmistukseen, vanteiden kantamiseen, kaarien yhdistävien kulkumäärien lisäämiseen sekä oviaukkojen muuttamiseen (rakenteen edellyttämä ovi oli vapautettava jälleenrakennuksen jälkeen). Myös liuskekiviä tai muuta vastaavaa materiaalia oli tarpeen järjestää maaperän ja polykarbonaatin ja tietenkin kiinnitysmateriaalin liittäminen. Metallin suojaamiseksi korroosiolta ostin kolmen-in-one-primer-emali.

Ennen työn aloittamista kasvihuoneen kehällä hän teki uran, jonka syvyys oli 20-25 cm ja leveys piikkikohta. Tämän uran jälkeen oli mahdollista syventää liuskekiviä, jolloin vältetään juurtajärjestelmän tunkeutuminen kasvihuoneessa. Sitten metallirullattaista leikattuja aihioita varten telineitä, joiden pituus otti huomioon upotuksen maahan (vähintään 70 cm) sekä nostorakenteen korkeuden.

Maalattu pohjamaali-emali osa telineitä, jotka joutuvat maahan, mikä pidentää huomattavasti niiden käyttöikää.

Räkit sijoitettiin maaperään tasolle, niin että ne sopivat yhteen kasvihuonekaaren kanssa. Hän hitsasi profiiliputken telineiden päälle, johon hän sitten kasvatti ostetun kasvihuoneen kaaret (ensimmäinen puoli ja toisen kiinnityksen jälkeen toinen). Tällä menetelmällä voimme nostaa kasvihuoneen erottelemattomasti, mutta poistan polykarbonaatin etukäteen rakentamisen helpottamiseksi.

Hitsauksen tai kiinnitysmateriaalin avulla kaari on kiinnitetty tukevasti. Irrota alemmat palkit tarpeettomiksi, vahvistaen katon kustannuksellaan. Tämä lisäsi huomattavasti lumen kestävyyttä talvella. Koska ovi nostettiin yhdessä koko kasvihuoneen kanssa palauttaaksemme sen edelliseen korkeuteen ja luonnollisesti helpon pääsyn, hiomakoneen avulla leikattiin oviaukko ja asetettiin haluttuun korkeuteen. Asenna sitten uusi paikka uuteen paikkaan. Ja sisääntuloaukon yläpuolelle muodostetussa tilassa oli sopivan kokoinen ikkuna.

Ajattelin etukäteen tulevan ristikkolaitteen laitetta ja asennin metallikoukkuja tai silmukoita sopivissa paikoissa.

Liuskan yläosan ja polykarbonaatin alaosan kiinnittämiseksi kasvihuoneen koko kehälle pitkin kiinnitin palkkien välissä. Koska kasvihuone kasvoi, tavallinen 6-metrinen polykarbonaattilevy ei riittänyt kattamaan kokonaan kasvihuoneen pintaa.

Polykarbonaatin telakointiin asensin lisäkannattimet kasvihuoneen toiselle puolelle niin, että liitokseen kiinnitetyn polykarbonaattilevyn marginaali oli 5-10 cm.

Sitten kaikki paikat hitsauksen jälkeen kiillotetaan. Käyttämällä metallisia harjoja (se on mahdollista ja autokemikaalit), puhdistetaan vanhojen maalien ja ruosteen metallityöt. Sen jälkeen hän maalasi kasvihuoneen koko kehyksen kolmella yhdellä pohjamaalilla.

Kun pinnoite on täysin kuiva, se peitetään kasvihuoneessa polykarbonaatilla. Viimeinen vaihe on asennusten (varsien, pulttien, koukkujen kiinnittäminen ovi auki, ovenkahvat) ja leikkaaminen ulos polykarbonaatista oviaukot ja tuuletusaukot.

Nyt parannettu kasvihuone mahdollistaa kaikki vihannesten viljelyn, koko aluetta käytetään tehokkaasti. Ilman tilavuuden kasvun vuoksi kasvihuonekaasujen sisäilmasto on lievempi, päivittäiset lämpötilahäviöt ovat vähemmän havaittavissa, ja pakkasen vaurioitumisriski on vähentynyt. Huolimatta melko korkeasta korkeudesta, metallipohjan kasvihuone on paljon vakaampi kuin tavanomaisella palkilla, koska pylväiden syvyys syvyyteen.

Hän rauhallisesti kestää tuulikuormaa. Jopa 1,5 metrin lumikerroksella talvella 2016, oli riittävän korkea ja marginaali niin, että lumi voisi helposti rullata pohjaan ja käytännössä ei kestä viipyä katolla, kun tavalliset kaarevat kasvihuoneet kirjaimellisesti täyttyvät. Puutarhurit, joilla ei ole mahdollisuutta säännöllisesti poistaa lunta, löytyy keväällä monissa kasvihuoneissa epäonnistuneet katot tai täydellinen tuhoaminen kehyksen.

Epäilemättä, ennen kuin aloitin tällaisen jälleenrakennuksen, vietin muutaman vuoden punnitsemalla kaikki hyvät ja huonot puolet. Ja prosessi itse vaatii vielä huomattavia taloudellisia ja ajan kustannuksia. Kuitenkin kasvihuonekaasupäästöjen hyödyntäminen yli vuoden ajan ja omien kokemustensa varmistaminen tämän kevään aikana paransi toista kasvihuoneilmaa, ja se on uskomattoman tyytyväinen.

Polykarbonaattien kasvihuonekaasuprosessi tekee sen itse

Henkilökohtaisesti kasvatettujen vihannesten etua etenkin kevättalvella ja jopa talvella ei voida osoittaa. Siksi monet ajattelevat kasvihuoneesta. Päättäessään hankkia sen, enemmistö päättää rakentaa polykarbonaatti kasvihuone omilla kädet, koska polykarbonaatti on paljon vahvempi kuin muut materiaalit.

Kasvihuoneen materiaalin valinta ja todentaminen

Ennen tulevan kasvihuoneen materiaalin valitsemista sinun täytyy tutustua markkinasegmenttiin. Päävalintakriteeri on kasvihuoneen tarkoitus.

Polyeteeni on helppo asentaa, suhteellisen edullinen ja lähettää paljon valoa, mutta se on lyhytikäinen ja tuulen voimakkaasti epämuodostunut. Kondensaatti muodostuu jatkuvasti taiteissa, mikä vaikuttaa paitsi esteettiseen ulkonäköön myös kalvon suorituskykyyn.

Tavallinen lasi on vanhanajan rakennusmateriaalien joukossa. Lasilla on erinomainen läpinäkyvyys, se sietävät hyvin erilaiset ilmakehän ilmiöt. Tämä kasvihuone on kaunis näköala. Lasi on kuitenkin melko vaikea asentaa. On tarpeen noudattaa turvaohjeita sekä rakentaa vahva ja hyvin vahvistettu kehys.

Polykarbonaatti esiintyi markkinoilla melko äskettäin, mutta tämä ei estä sitä saavuttamaan nopeasti kuluttajien rakkautta. Tämä johtuu tuotteen heikosta painosta, suuresta lujuudesta ja erinomaisesta joustavuudesta. Viimeisen kohteen avulla voit luoda erilaisia ​​muotoja.

Myös pyöreä kasvihuone, joka on valmistettu käsin valmistetusta polykarbonaatista, ei tuota ongelmia asennuksen aikana. Polykarbonaatilla on erinomainen lämmön- ja äänieristys.

Kasvihuonepaikka

Ennen kuin päätät tehdä polykarbonaatti kasvihuone omalla kädellä, on tärkeää valita oikea paikka. Tärkeintä kiinnittää huomiota on valo. Kasvihuone on sijoitettava paikkaan, jossa auringonvalo on hyvin valaistu.

Auringonvalo ei vain valaise kasveja vaan lämmittää myös sitä, mikä myös säästää lämmitysjärjestelmää. Lisäksi auringonvalo on paljon hyödyllisempi kuin sen keinotekoiset vastapuolet.

Huomioi tuulen voimakkuus ja määrä. Vahva tuuli puhaltaa lämpöä kasvihuoneesta. Tämän vuoksi sinun on kiinnitettävä enemmän huomiota rakennuksen lämpenemiseen. Myös voimakas tuuli voi vahingoittaa tai kokonaan murtaa kasvihuoneen rakennetta. Tällaisten vivahteiden välttämiseksi on tärkeää ostaa laadukkaita materiaaleja kehykseen.

Säätiön rakentaminen

Kasvihuoneiden kellarikerroksessa on erilaisia ​​muunnelmia. Voit valita perustan tarpeisiisi.

Jos aiot rakentaa kasvihuonekaasua pitkällä aikavälillä, on parempi valita nauhan säätiö ruuveilla tai tiilipohja.

Jos kasvihuone on kausittainen, monimutkaisia ​​säätiötyyppejä ei tarvita. Käytä kevyen kuvan puun pohjasta. Tämä on kätevä ja käytännöllinen versio säätiöstä, joka ei vaadi paljon aikaa asennukseen.

Kuinka tehdä puinen säätiö

Puun perusta on yksinkertainen ja nopea ratkaisu niille, jotka päättävät kasvihuoneesta yhden kauden. Tällaisen rakenteen rakentamiseksi on välttämätöntä:

 • valmistaa puuta
 • valmistetaan tapit, joiden avulla puu kiinnitetään maahan
 • ostaa kuivausöljyä

Ennen puupohjan asennusta on tarpeen kehittää polykarbonaatti kasvihuone, jos aiot tehdä kaiken itse. Yksityiskohtaisen järjestelmän jälkeen voit jatkaa säätiön asennusta. Pohja voidaan haudata maahan tai sijoittaa suoraan maan pinnalle.

Jos päätät asettaa pohjan syvälle maahan, niin kaivettuun kaivantoon sinun on asetettava vedeneristys. Se voi olla ruberoidia, jota käsitellään antiseptisilla aineilla.

Jos pohja sijaitsee pinnalla, on tärkeää asentaa erityiset tuet sille, muutoin se tulee nopeasti käyttökelvottomaksi.

Kuinka tehdä tiilipohja

Ennen kuin asennat kevyt ja ei erityisen kestävä puinen pohja, ajattele sitä, voi olla parempi luoda vankka ja luotettava tiili. Tällainen säätiö voi olla monen vuoden ajan, vaikka sen asentamisen oikeellisuus on tärkeä rooli. Joten, miten tehdä tiilen perustusta teidän kasvihuoneesi:

 1. Kaivaa kaivo 60 cm syvä.
 2. Peitä hiekka tyyny ja kaada betonipohja.
 3. Aseta kerros katemateriaali, joka toimii vedenpitävänä.
 4. Kiristä alapäällyste ankkuripulttien avulla.

Kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kun säätiö on valmis, siihen kerätään kasvihuoneen säätiö. Se on kiinnitettävä mahdollisimman luotettavasti, koska voimakas tuuli, kasvihuone voidaan helposti kääntää.

Alumiinirunko

Kasvihuoneiden alumiinikehyksen tärkein etu on erinomainen työstettävyys. Alumiiniseokset, kuten itse, ovat hyvin sahattuja ja porattuja.

Alumiinikehyksen kokoamiseen tarvitset alumiiniprofiiliputket tai alumiinikanavat. Niiden on oltava yhteydessä pultteihin, teeseihin ja pähkinöihin, kun näet kasvihuoneesi.

PVC-putket

Voidaan myös valmistaa käsin koottava kaareva polykarbonaatti, jonka piirustukset sisältävät PVC-putket. Tämän tyyppinen rakenne on erittäin luotettava ja kestävä. Tällaisessa kasvihuoneessa on helppoa ja kätevää täyttää kaikki kasvien kasvattamiseen tarvittavat olosuhteet.

On sitä mieltä, että PVC-runko ei sovellu polykarbonaattikasveihin, oletettavasti liian hauras muotoilu, mutta se ei ole. PVC: stä valmistettu kasvihuone kestää ehdottomasti kaikki kuormat, jos se on kunnolla koottu ja se on kunnolla kunnossa.

Kasvihuoneen kehyksen kerääminen PVC-putkille on välttämätöntä:

 1. Valmista säätiö.
 2. Käytä muoviputkien poikkipinta-alaa kasvihuoneen kehyksen kokoamiseen.
 3. Kierrä polykarbonaattia, kiinnityspidike ruuveilla.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Kasvihuoneen peittäminen on aloitettava alareunasta. Aseta ensimmäinen arkki alareunaan, ylitä pää 4 cm: n päähän. Kiinnitä se itsepuristusruuveilla, jotka on vahvistettu kumilaattoilla.

Kiinnitä seuraava arkki samalla tavalla, mutta kaaren toisella puolella. On tärkeää, että yksi arkki on päällekkäin toisen päälle. Kaikki muut levyt kiinnittyvät tiukasti koko kasvihuoneen pituudelle niin, että voit kiinnittää kaksi arkkia yhdellä ruuvilla. Kasvihuoneen tukikohta on viimeinen.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Ottaa asianmukaisesti varusteltu kasvihuone sisältä, luot ihanteellisen mikroilmaston tuleville kasveille. Tämä tarkoittaa optimaalista kosteutta, lämpötilaa, ilmanvaihtoa ja auringonvaloa.

Kuinka monta sänkyä on kasvihuoneessa, päättää sen koon perusteella. On tärkeää, ettet ota liikaa tilaa, jotta et astuisi maahan kasvien hoidossa. Puristamalla maata pienennät ilmankiertoa siinä.

Jos raidat on suunniteltu, kiinnitä erityistä huomiota lämmönkestävyyteen, kulumiskestävyyteen ja valitun materiaalin kokonaislujuuteen. Tuleva polku olisi vastustuskykyinen muottiin, rottiin, erilaisiin sieniin, ei pelkää kosteutta.

Ostetaan laitteita kastelu-, ilmanvaihto-, valaistus- ja lämmitysjärjestelmiin. Ilman hyviä työkaluja kasvihuoneesi saanto ei ehkä ole yhtä hyvä kuin odotit.

Se on kaikki. Nyt voit nauttia lahjoista, joita kasvihuone tekee omalla kädelläsi.

Kuinka tehdä kasvihuone polykarbonaatista sivustolla?

Kotitalouksien tai kesämökin kasvihuone on varma tapa saada ympäristöystävällisempää viljelyä aikaisemmin ja suuremmalla määrällä, tehden vähemmän ponnistuksia kasvien käsittelyyn käyttäen vähimmäismäärää kemiaa, lannoitteita ja torjunta-aineita.

Kestävien kasvihuoneiden suosituin materiaali on polykarbonaattia, selvitämme minkä tyyppiset kasvihuoneet käyttävät tätä materiaalia ja miten polykarbonaatti kasvihuone asennetaan.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden tyypit

Kasvihuone, jossa on polykarbonaattipäällyste, voidaan ostaa valmiiksi, purkaa, mutta voit rakentaa sen itse valitsemalla oikean rakenteen itse.

Kasvihuoneiden suosituimmat muodot

Koska polykarbonaatti on erittäin joustava materiaali, joka ottaa kaiken muodon, kasvihuone siitä voi olla:

 1. Arched - suosituin ja useimpi vaihtoehto.
 2. Suorakulmainen yhdellä katolla - jota usein käytetään talon seinän kiinnityksenä tai ankkurointina.
 3. Suorakulmainen kaksoiskatto.

Erilaisiin tarkoituksiin käytetään eri kokoja ja malleja:

 1. Kasvava taimia varten on kaareva muotoilu - "perhonen", pieni korkeus ja leveys (50 (b) x40 (h) cm), ja yläpalkkeja kasvaa siipinä, sopii taimien kasvattamiseen, mikä on erittäin kätevää istutukseen ja tuuletukseen.
 2. Alhaisen kasvun viljelyyn, kuten paprikat, viljelyyn käytetään suurempaa kasvihuonetta - 90x80 tai 110x85, myös aukon yläosassa, malleja, joissa on lämpötoimijat, jotka avautuvat automaattisesti ilmalle.
 3. Kasvava kasveja varten ne saavat suuremman kasvihuonekaasun, kaarevan tai suorakulmaisen rakenteen, yleensä niiden korkeus on 2 m, leveys on 2,4-3,0 m, ja ovet päädyt ja katot katolla tai lopussa.

Kasvihuoneiden kehysten tyypit

Kasvihuoneen runko on valmistettu:

 1. Alumiiniprofiili, joka on päällystetty jauhemaalilla - melkein ei ole korroosiota, kallein vaihtoehto.
 2. Galvanoitu teräsprofiili - kulma, pyöreä tai suorakulmainen galvanoidut putkiprofiilit - keskikustannusvaihtoehto, kestävyys ja vakaus on parhaimmillaan 40x20 mm: n tai 20x20 mm: n kaksoisputken kiinteä taipuinen rakenne, jonka seinämän paksuus on 0,8 mm ja kaaret, 0,67 m
 3. Muoviputket ovat taloudellinen vaihtoehto, houkutteleva hinta, pieni paino ja helppo asennus.
 4. Puupalkki - vaatii kyllästämisen antiseptisellä ja myöhemmillä hoidoilla 2-3 vuoden välein.

Itsenäistuotantoon on yksinkertaisempaa saada vaihtoehtoja yksipuolisella katolla ja puusta tai muoviputkista valmistetulla kehyksellä ilman perustusta, vaikka kaikilla näillä vaihtoehdoilla on oikeus olla olemassa, suunnittelun valinta on edelleen omistajalle.

Tyypit säätiöt

Pienet kasvihuoneet kausittaiseen käyttöön tuodaan maahan ilman säätiötä.

Jotta tuulenpuuska ei aiheuttaisi suunnittelua, valmistajat voivat kiinnittää erityiset ankkurit yhteen. Tehokkaiden kiinnittimien sijaan voit käyttää itse tehtyjä koukkuja ristikkäisestä vahvikkeesta: alempaa vaakasuoraa profiilia, porata reiät jokaisen holkin lähelle, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin raudoitus, työnnä se reikään ja paina sitä maahan, kunnes se pysähtyy.

Jos ankkureita on tarpeen siirtää toiseen paikkaan, ankkurit vedetään ulos, kasvihuone voidaan siirtää purkamatta.

Tämän rakenteen haitat:

 1. Lämpöhäviö, joka on 10% polykarbonaatin kosketuksesta maaperän kanssa.
 2. Vapaa pääsy tuholaisten ja rikkaruohojen kasvihuoneessa.

On parempi asentaa kasvihuonekaasu pitkäaikaiseen käyttöön pääomarahastossa, mikä tekee siitä vastustuskyvämmän tuulikuormitukseen.

Säätiö voidaan tehdä:

columnar

Valmistettu betonista, tiilestä tai betonista asbestisementtiputkesta, jossa on sisäänrakennettu vahvike - vakaampi rakenne kuin ankkureilla. Pylväsperustat ovat kiireisempää, joten ne tarvitsevat kaivamaan aukkoja tukeille, jotka mittaavat 0,7 x 0,7 ja syvyys 1,2 m.

puutavara

Puupalkista 100 × 100 tai 150 × 150, se tekee kasvihuoneesta vakaamman ja helppokäyttöisemmän, mutta se vaatii puun suojaamista antiseptisellä ja kääreellä vedeneristysmateriaalilla.

Puutavara asennetaan hiekka-sora-seoksen tyynyn kaivattuihin kaivantoihin, kulmissa, joihin ne on yhdistetty ruuveilla. Luuranko on kiinnitetty puuhun ruuvilla, kaivanto on haudattu. Timber-säätiö on lyhytikäinen, ei todennäköisesti pysty siirtämään sitä toiselle paikalle.

Pile varpunen

Palkin ympärillä olevan palkin tai metalliprofiilin ympärillä palkki on järjestetty epätasaisella pohjalla, jossa on kaltevuus, suola tai maanmuodostus. Paalun pituus valitaan 20 cm korkeammaksi kuin maaperän jäädyttämisen alueella, pylväspituus on 1-2 m.

Pile- ja ruuvipohjat - yksi yksinkertaisimmista ja nopeimmin rakennetuista rakenteista, universaali - soveltuu kaikentyyppisiin maaperään, paitsi rock, taloudellinen ja yksinkertainen.

nauha

Monoliittisesta betonipäällysteestä, jonka silmäkoko on lujitettu, pohjapaneeleista, runkoisista muovipuristusta olevista tiilistä tai rypistyneestä savesta muodostuneesta raakakivestä, ne rakennetaan usein kasvihuoneiksi, vaikka ne vaativat enemmän materiaalinkulutusta. Matala-alustaan ​​perustuvat nauhat perustuvat yleensä 0,5 - 0,7 metrin korkeuteen.

Yksinkertaisimmat nauhatyypit ovat valmiista betonilohkareista, mutta tämä ei ole eniten talousarviota. Yksinkertaisin nauhatus on tehty rypytetystä saviin kiinnitetystä raakakivestä. Jos lähistöllä on kiviä ja savea, rakenteen materiaali on vapaa ja tulos on melko luotettava.

Kaistaleen alapuolella kaivetaan kaivantoa maaperän jäädyttämiseen, 25-30 cm leveä, murskattu kiveä tai soraa pohjaan 10 cm: n kerroksella, asennetaan muotti, raudoitus ja betoni kaadetaan, pinta tasoitetaan. Betonin lujuuden jälkeen - 3-4 viikkoa, aseta kehys pohjaan.

laatta

Betonista, jossa on raudoitusta tai raunioista ja savesta, ne on rakennettu kasvihuoneiksi harvemmin, tämä on tukirakenteen kaikkein materiaalipainoinen ja kallisvaihtoehto. Pohjakerroksen toteutus on suositeltavaa silloin, kun pohjaveden korkea sijainti ja maaperän kuivatus tai viemäröinti on mahdotonta.

Oikean sivuston valinta

Kasvihuoneen asennuspaikka valitaan tasaisella tontilla, rinteillä ei ole juurikaan käyttöä: on vaikea tehdä pidätysseinä, tarvitaan laskentaa ja se on kallista, koska tarvitaan runsaasti materiaaleja. Paras maaperä kasvihuonekaasulle - hiekkainen ja alhainen pohjavesi, ja on keskityttävä kevätvesitasolle.

Rakennuksen suunta on länsi-itään pohjoisilla alueilla ja etelästä pohjoiseen 60. leveyspiirin eteläpuolella. Kasvihuone on asetettu avoimeen tilaan, jotta puiden varjo ei putoa ja korkeat pensaat eivät kasva 3 metrin kuluessa. Ei ole huono, jos pohjoisesta tuulista kasvihuone on suojattu jonkinlaisella rakennelmalla - talossa tai tilarakennuksessa.

Maaperän valmistelu

Ennen perustuksen rakentamista alue puhdistetaan roskista ja hedelmällinen maa poistetaan 30 cm: n syvyyteen. Myöhemmin tämä kerros, joka on rikastettu kompostoimalla ja lannoitteella, palaa kasvihuoneeseen.

Kun pohjavedet ovat lähellä maata tai savimaita, kaivo kaivetaan 70 cm: n syvyydellä, pohjaan asetetaan sora- ja sora-sekoitus 40 cm: n kerroksella, loput 30 cm peitetään hedelmällisellä maaperällä, kun kaikki työ on tehty.

Kasvihuoneen rakentaminen porausruuvin pohjalle

Kuva polykarbonaatista kasvihuonekaasuohjelmasta:

Huolimatta siitä, että kasvihuoneessa ei ole erityisiä kuormia, ennen materiaalin hankintaa ja aloitustöitä on suositeltavaa täydentää ehdotetun rakenteen piirustukset:

 • kasa-alue;
 • grillataulukko;
 • kehyssuunnitelma;
 • poikkileikkaus ja pitkittäinen;
 • katon vaipan suunnitelma.

Luonnosluettelon yhteydessä on keskityttävä tavanomaisen polykarbonaattilevyn mittoihin: pituus 6 tai 12 m, leveys 2,1 m. Levyn 10 mm: n paksuudelle on suositeltavaa laatoittaa 1x1 m: n askelin.

Kasvihuoneiden pilejä suositellaan asennettavaksi 1-2 metrin kuluttua kuormituksesta riippuen.

Esimerkiksi olemme valinneet kasvihuoneen rakenteen porausruuvin pohjaan, jossa on 100x100 mm: n poikkileikkaukseltaan ristikkopalkki, jossa on runko, jonka poikkileikkaus on 60x40 mm ja jonka korkeus on 1m. Kasvihuoneen leveys on 2,8 m, pituus 6 m, korkeus harjanteessa grillatahasta 2,2 m.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Tee kaikki työkalu, johon tarvitset työkalun:

 • lapio;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • pora;
 • sakset metallille tai palapelille;
 • rakennustaso, lyijykynä, lanka;
 • tikkaat.

Vaaditut materiaalit:

 • ruuvipallot;
 • polykarbonaatti;
 • H- ja U-muotoiset profiilit polykarbonaatin kiinnittämiseen;
 • kulmat ja sinkitty nauha;
 • laitteisto.

Pino ja ruuvi pohja grillata baarissa

Oletetaan, että maaperän jäädytyssyvyys on alueella 1,2 m. Koska pölkky on noin 1 m: n korkeudelta maanpinnasta, kantopituuden tulisi olla 1,5 m. Kasvihuoneen pituus on 6 m ja leveys 2,8 m tarvitsee 18 paalua.

Piles voidaan asentaa manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Lyhyt kasa löyhästi hedelmällisessä maaperässä, joka on tyypillistä Venäjän federaation keskusvyöhykkeelle, löyhästi ruuvaa 2 ihmistä ristinivelen avulla.

Kasvihuoneessa poistetun hedelmällisen kerroksen kohdalla ne korottavat paalujen paikat tapilla, kaivaavat reiät näissä paikoissa halkaisijaltaan 3... 4 kertaa suurempana kuin paalussa, ja syvyys 0,5 m.

Kaivo on asennettu kuoppiin ja ruuvataan muotoilun syvyyteen asettamalla vahvistus erikoisreikään korkin kärjessä vipuksi. Ruuvauksessa on tarpeen tarkkailla pystyasennusta. Ensimmäinen asennus nurkkaan paaluja, sitten sijoitus ja tiedosto.

Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen niiden yläosa katkaistaan ​​samalla tasolla, tasainen levy hitsataan, mikä toimii tukena puutavaran grillataholle.

Ennen asennusta kaikki puiset elementit on kyllästetty antiseptisellä ja sienitautien torjunta-aineella taloudellisin vaihtoehtoina - impregnoimalla käytetyn koneöljyn tai pohjamaalin kanssa - bitumin liuos kerosiinilla, vaikka viimeiset kaksi tapaa suojautua tauteja vastaan ​​ja puun rotta ovat vähemmän luotettavia.

Yläosassa oleva säde sijoitetaan vesitiiviin materiaalin kerrokseen - bikrost tekee. Kiinteät laajennuslevyt valmistetuissa rei'issä 500 mm: n jälkeen. Tangon kulmissa yhdistävät kulmat somorezy tai rakentaminen kynnet, on mahdollista liittyä "puoli-puu".

Kehyksen asennus

Merkinnällä 1 m: n kohdalla rostverissa on pystysuorat telineet, joissa on diagonaaliset tukijalat kussakin osassa varmistaakseen jäykkyyden. Kapealla katolla yhden pitkittäisen sivun rungon tulee olla vähintään 28 cm korkeampi, jolloin veden virtaus on 1:10.

Pylväskaton kanssa pituusseinämien pylväiden korkeus on noin 1,8-2 m. Päätytyöt on asennettu 1 metrin etäisyydelle kulmista, korkeus määräytyy katon kaltevuuden mukaan. Päätypinnan keskivaiheessa on yksi tai kaksi sivua oviaukosta - vaakasuora palkki asennetaan 1,8... 2,0 m korkeuteen.

Vaakatasoinen tukipalkki asennetaan telineiden yläpuolelle.

Yksisivuisella katolla ristikkopalkit asetetaan tukipalkkiin levystä, jonka leikkaus on 100 x 40 mm, asentamalla ne pystysuoraan ja kiinnittämällä ne sivulle haaroihin tai kulmiin.

Pöydän katon ollessa asennettuna 7 koukkua (100 kappaletta) kootaan 100x40 mm: n levyisestä kappaleesta, joka kiinnitetään tukipalkkiin myös korvakkeilla tai kulmilla.

Luistossa asetetaan 40x40 mm: n pituussuuntainen palkkiosa, joka kiinnittyy siihen merkitsemällä jokainen rake. Kiinnitä kynnet tai ruuvit laatikko 40x40 mm: n palkkiin 1 m: n askelin.

Seinien ja katon polykarbonaatin päällystäminen

Polykarbonaattiarkit leikataan haluttuun kokoon, ensin ne peittävät kasvihuoneen päitä, jättäen aukkoja oville ja / tai ilmanpoistoaukolle. Levyt on asennettu pystysuoraan sisäisten kanavien järjestelyyn katolla, joka on yhdensuuntainen kaltevuuden kanssa.

Polykarbonaattilevyt kiinnitetään toisiinsa erityisten H-profiilien avulla ruuvit, joissa on lämmönkestävät aluslevyt, kulmat P-profiililla. Levyjen kiinnittämiseksi poraa reiät, joiden halkaisija on suurempi kuin ruuvin halkaisija. Tämä tehdään materiaalin lämpölaajenemisen varmistamiseksi. Samasta syystä levyjen kiinnittäminen telineeseen on kielletty.

Viimeinen kiinnitetty asia on polykarbonaatti katolla käyttäen samoja H- ja U-muotoisia profiileja. Levyjen leveyden ollessa leikkauksen tulisi tarjota vähimmäisleveys ulospäin pitkittäisillä seinillä ja kasvihuoneen 100 mm päissä.

Paneelissa on ovien ja poikien sarana, jotka on myös valmistettu puukehyksestä valmistetusta polykarbonaatista.

Työn suorittaminen

L Jotta jyrsijät eivät pääse kasvihuoneeseen, grillin ja maanpinnan väliset sivuläpät on suojattava kovaa ja kosteutta kestävää materiaalia vastaan. Tätä tarkoitusta varten sopii maaperään vähintään 50 cm: n tasainen litteä asbestisementti. Kun se on kiinnitetty maalaukseen itsekierteillen ruuvin avulla, on välttämätöntä ripotella rakenteen kehä maaperällä ja on mahdollista muodostaa kasveja istutettavaksi.

Kuinka tehdä kaari kaareva kasvihuone omalla kädelläsi?

Mahdollisuus rakentaa kaareva kasvihuone omilla käsillä on yhä enemmän houkutella kesän asukkaita ja puutarhurit, vaikka voit ostaa nämä rakenteet valmiina.

Mitkä ovat valinnan edut ja mitä hankkeen toteuttamiseen tarvitaan?

Suunnittelun edut ja haitat

"Kaaren" edut ovat ilmeisiä ja kiistattomia:

 • sen asennus on halvempaa ja kestää vähemmän aikaa kuin "talon" tyyppisen kasvihuoneen asentaminen;
 • hyvä valo. Suurempi järjestys kuin esimerkiksi karjan kasvihuoneissa;
 • vakautta ja luotettavuutta. Jos rakenne on kiinnitetty kunnolla pohjaan, niin voimakas tuuli tai rankkasateet eivät riko sen koskemattomuutta;
 • tarvittaessa kasvihuone voidaan aina pidentää lisäämällä puuttuvat osat;
 • Peitteenä voidaan käyttää sekä polykarbonaattia että kalvoa. Jälkimmäisen asennuksen prosessi kestää vähintään aikaa;
 • tämä johtaa toiseen etuun - saumojen vähimmäismäärän;
 • kyky muodostaa itsenäisesti kehys alustavien piirustusten tai piirustusten mukaisesti;
 • helposti siirretty toiseen osaan maata tarvittaessa.

Tietenkin tämä muotoilu on myös haittapuolia. Ja lisätietoja niistä etukäteen:

 • rajoitettu valikoima materiaaleja suojaa varten. Kuten edellä mainittiin, tämä on polykarbonaattia ja kalvoa. Teoriassa voit käyttää lasia. Mutta teknologisesti se on vaikea asentaa, joten toinen haittapuoli - korkeammat asennuskustannukset;
 • kaareva kasvihuoneessa seinien kallistuskulma voi vaihdella jonkin verran suhteessa auringon säteisiin. Ja kun valo heijastuu pinnasta kirkkaina päivinä, kasvit saavat vähemmän lämpöä ja energiaa kasvamaan.

Mitä kehystä voin käyttää?

Kaarevat kasvihuoneet voidaan luokitella käytetyn materiaalin tyypin mukaan:

 • alumiinia. Erot pitkään käyttöikään ja vaatimatonta jättäminen, kun ne eivät murskaa eivätkä ruostuneet. Lisävärjäystä ei tarvita;
 • puuta. Käytetään viime aikoina vähemmän ja vähemmän, koska itse materiaalia on edelleen käsiteltävä ennen käyttöä, erityisesti - liotus erityisillä yhdisteillä sienitautien, hajoamisen jne. Suhteen. Jos teet ompeleita puusta, ne on peitettävä vedeneristysmateriaalilla ennen kaivamista Muussa tapauksessa rakenne (kaareva kasvihuone) tulee nopeasti arvottomaksi ja yksinkertaisesti romahtaa;
 • PVC: stä. Myös alumiinikehyksen tavoin se ei ole sovellettavissa hajoamisen prosesseihin, happojen, kemikaalien ja muiden alkalien ja lannoitteiden kielteisiin vaikutuksiin. Lisäksi se on houkutteleva, esteettinen ulkonäkö;
 • muut metallikehykset.

Jälkimmäiset voidaan luokitella seuraaviin ryhmiin:

 • kehykset profiiliputkesta. Rakenteeltaan omalla kädellä rakennettu profiiliputki (luotettava kestää suuria määriä sadetta lumen, sateen muodossa) kerääntyy nopeasti ja ei tarvitse erityistä huolenpitoa;
 • hattuprofiilista. Kestävä, kestävä, korroosiota kestävä. Kätevää kuljettaa: polykarbonaattilevyt, joiden pituus on 2, 1 m. Kierrä helposti rullaan. Tällainen kehys ei kuitenkaan kestä kovaa sadetta;
 • kulmasta. Erittäin kestävä, kestää lumen paineen jopa 100 kg / m². Ainoa haitta on korkeat kustannukset.

Valitse materiaali harjojen valmistukseen kaaren alta

Kasvihuoneiden holvien, jotka on valmistettu käsin, on täytettävä seuraavat parametrit:

 • helppo asentaa;
 • on pitkä käyttöikä;
 • olla mukava käyttää.

Tältä osin markkinat edustavat seuraavia tuotteita:

 • metallikaaret kasvihuoneeseen. Erittäin raskas, mutta luotettava. Asenna helposti ja nopeasti. Varmista valmiin rakenteen suuri lujuus;
 • muoviarkit kasvihuoneeseen. Erittäin kestävä ja kestävä kaikenlaisille sääilmiöille (lumi, sade);
 • PVC-kasvihuonekaaret ovat analogisia muovimalleja, vaikka monet asiantuntijat yrittävät eristää ne erilliseen luokkaan ja löytää yksittäisiä ei-intersektiivisiä ominaisuuksia. Mutta yleisesti ottaen sekä hinnan että laadun suhteen ne ovat identtisiä.

Kehyksen kaarien tekeminen

Muoviset kaaret

Menetelmä 1

 1. Me voimme panostaa tulevan kasvihuoneen kehän ympärillä. Huomaa: niiden on työnnettävä 13-16 cm maanpinnan yläpuolelle.
 2. Ylhäältä muodostamme taivutetut putket.

Menetelmä 2

 1. Valitsemme metalliputket, jotka päästävät vapaasti putkiin.
 2. Leikkaa (0,6 m pitkä).
 3. Ajetamme 20 cm maahan, ja 40 jätetään maanpinnan yläpuolelle.
 4. Laitamme muoviputket metalleihin.

Puinen kaari

Kuinka tehdä puukahvi kasvihuoneeseen omilla kädilläsi? Edullisin tapa on valmistaa suoraan tulevan rakenteen kehykseen tai koneeseen ennalta valitun mallin mukaan. Puukaaria tulee käsitellä huolellisesti, eikä niiden pinnalla ole solmuja. Optimaalinen paksuus on enintään 12 mm.
Alla olevassa kuvassa on puusta valmistettu kaareva kasvihuone:

Lanka kaaria

Voit jopa käyttää 10 mm: n lankaa, jota myydään useimmiten renkaiden rakennusmarkkinoilla. Voit leikata sen tasaisiksi osiksi hiomakoneen avulla.

PVC-profiili ja lasikuituiset kaaret

 • piirrä taipu tasaiselle pinnalle tai luo tarvittaessa kuvio yksinkertaisen langan avulla;
 • lämmitä profiili rakennuksen hiustenkuivaajalla (suositeltu lämpötila on enintään 180 ° C);
 • Seuraavassa vaiheessa taivuta kaari varovasti kuvion mukaisesti.

Kaaret on tehty teräksestä

Erittäin kestävä ja luotettava, mutta suhteellisen kallis. Jos haluat tehdä ne itse, tarvitset hitsauskoneen. Kasvihuoneiden teräskaaren tuotanto olisi suoritettava seuraavassa järjestyksessä:

 • mitataan puoliväliä ja valitaan putki, jonka pituus on kaksi kertaa niin pitkä;
 • leikataan kahteen yhtä suureen osaan;
 • määritä putki, joka tulee olemaan rakenteen kärki. Suoraan siihen saamme hitsat pitkin reunoilta ja pituusristeillä (tarkkailemme 0,5 metrin välein);
 • putkeen, joka menee ylhäältä, hitsataan elementit leikattuna ristikappaleen avulla;
 • hitsata vielä kaksi keulaa kaaria varten, jossa oviaukko on;
 • me hitsata kaikki kaivokset, joita rakentaminen, lukuun ottamatta äärimmäisiä, on kasvihuonekaappeihin;
 • kohdistaa kasvihuoneen pituus;
 • kiinnitämme poikittaisen putken ja 2 tees ovipilarien avulla;
 • Peitä kehys kalvolla.

Piirustusarkki kasvihuoneesta profiiliputkesta:

Kuinka laskea kaaren pituus kasvihuoneeseen?

Laske optimaalinen kaaren suuruus kasvihuonekaasusta ennen kaikkea määrittele sängyn leveys. Esimerkiksi, ota 1m. Arkkikuoren kaaren laskemiseksi tarvitaan seuraava järjestys:

 1. Tasaa tulevan rakenteen leveys halkaisijan puolikkaan kaaren kanssa. Tässä tapauksessa kasvihuoneen korkeus on yhtä suuri kuin säde. Se on:
  R = D / 2 = 1m / 2 = 0,5 m.
 2. Nyt lasketaan kaaren pituus puolet ympyrän pituudesta, jonka halkaisija on 1 m.
  L = 0,5x * πD = 1,57 m.

Jos projektin käynnistäminen osoittautui, että kaaren optimaalinen pituus ei ole tiedossa, samoin kuin ympyrän sen osan, voit laskea kasvihuoneen kaaren käyttämällä Huygens-kaavaa, joka näyttää tältä:

Paljastamme kasvihuoneiden myyjien salaisuudet

Vihanneksia omasta puutarhasta - mikä voisi olla maukkaampi ja luonnollisempi? Siksi viime vuosien osuma kesän asukkaiden - polykarbonaatti kasvihuoneissa. Kuten käytännössä käy ilmi, kasvihuoneiden osa-alueiden laatu voi olla täysin erilainen, ja ostamaan investoidut varat eivät välttämättä vastaa odotuksia.

Miten valita oikea kasvihuone polykarbonaatista valtavan määrän vaihtoehtoja markkinoilla?

Päätimme kysyä yksi suurimmista kasvihuoneiden ja solupolykarbonaatin toimittajista kotimaassamme, M8 Right Home, vuosien aikana näiden tuotteiden kanssa kehitetyistä salaisuuksista. Kuka, jos ei yritys, jolla on 25 vuoden kokemus Valko-Venäjän markkinoilla, tietää niistä enemmän. Asiantuntija tuli varajäseneksi. Artem Selikhanov, M8-oikeustalon johtaja Joten saamme tietää asiantuntijalausunnon.

- Ovatko solut polykarbonaatti kasvihuoneet yhtä luotettavia kuin myyjät kertovat?

Kasvihuoneita myyessäni vuodesta 2010 lähtien olemme kuulleet asiakkailta heidän valitettavasta kokemuksestaan ​​useammin kuin kerran: lunta talven taivutetuista kasvihuoneista ja ruostuneista ja rikkoutuneista kehyksistä yhteen kauteen. Nämä olivat pääosin kasvihuoneita, jotka eivät olleet tunnettuja tuottajia, jotka ostettiin markkinoilla. Siksi kaikki kasvihuoneet eivät ole niin luotettavia.

Vuoteen 2016 saimme kaavan ihanteellisesta kasvihuoneesta, joka ei toimi yhtä tai kahta vuodenaikaa, vaan vuosikymmeniä. Nämä ovat kasvihuoneita omalla tuotemerkillämme "M-Agro". Mutta valinta on tietenkin sinun.

- Mitä pisteitä on kiinnitettävä huomiota, kun valitaan kasvihuonekaapin polykarbonaatista?

1. Kehyksen lujuus

Jos päätät ostaa kasvihuone, suosittelemme neliöputkea, jonka poikkipinta on vähintään 20 x 20 mm ja mieluiten 20 x 40 mm. Metallin on oltava sinkitty molemmilla puolilla. Älä usko häikäilemättömiin myyjiin, jotka väittävät, että sillä ei ole väliä. Polymeeripulverilla ja pohjustetuilla päällysteillä ei ole mitään tekemistä galvanoinnin kanssa - ruoste ei kestä kauan aikaa ja kulkee metallin läpi kauden tai kauden aikana. Tällaisilla päällysteillä on esteettinen rooli eikä käytännöllinen, eivätkä ne kykene kestämään metallia aggressiivista lämpöä.

2. Poikittaisten kiinnikkeiden lukumäärä

Putken poikkileikkauksen ja metallin suojauksen takia, mutta älä unohda fysiikan lakeja. Polykarbonaatti kasvihuonekaasun stabiilisuuteen vaikuttaa poikittaisten kiinnikkeiden lukumäärä, mikä lisää rakenteeseen jäykkyyttä. Siten, mitä useammin poikittaisen kiinnityksen kohoaminen, sitä voimakkaampi kehys. Useimmiten markkinoilla on polykarbonaatista valmistettuja kasvihuoneita, joiden askel on 1 ja 0,67 metriä, mikä on paras vaihtoehto ilmastollamme.

3. Kasvihuoneen pituus - miten ei menetä rahaa Tietenkin myyjälle on kannattavaa myydä pidempää kasvihuone, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Jos aiot kasvattaa vihanneksia itsellesi ja perheellesi, suosittelemme harkitsemaan kasvihuonekaasua, jonka pituus on 4 tai 6 metriä. Kuten käytännössä on osoitettu, tämä kasvihuoneen koko riittää sadonkorjuuteen ja saumaan talvella.

Mutta jos olet innokas agronomi ja käytät kaiken vapaa-aikaa puutarhassa, voit kasvattaa M-Agron kasvihuoneen pituutta mihin tahansa kokoon, joka on kahden metrin monikerta. Lisää 2 metrin laajennus 4 metrin vakioiseen M-Agro-kasvihuonekokoonpanoon ja lisää kasvihuoneen pituutta, jonka pidät riittävänä.

4. Helppo asennus

Mitä vähemmän yksityiskohtaisesti sitä parempi. Tietenkin, jos olet kiinnostunut mallinnuksesta ja suunnittelusta, voit yrittää rakentaa kasvihuone asteikolla. Mutta jos sinulla ei ole paljon aikaa ja aiot asentaa kasvihuonekaasua 1,5 - 2 tuntiin, valitse kasvihuoneiden hitsattu runko polykarbonaatista "M-Agro". Sinun tarvitsee vain korjata kaari ja peittää ne solupolykarbonaatilla. Joustavan kaarimaisen muodon ansiosta runko kestää helposti tuulen ja talvi lumi liukuu pyöreän pinnan verran kuin voi.

- Cellular polykarbonaatti - miksi hän korvasi suositun lasin ja halvan elokuvan. Nyt kaikki kasvihuoneet kattavat vain ne. Kerro minulle, mikä on tällaisen suosion salaisuus?

Polykarbonaatin kynnyksellä vuonna 1992 yhtiömme tuotti ensimmäisenä sellulaarisen polykarbonaatin Valko-Venäjälle. Ja voimme sanoa tarkasti, että tämä on todella ihanteellinen materiaali kasvihuoneille. Se on vahvempi kuin lasinen, mutta ei vähäisempi valonläpäisyllä, kestää lumikuormia ja tuulen hyökkäyksiä, ei kestä palamista, on UV-säteilyä kestävä ja palvelee yli 10 vuotta. Mutta solupolykarbonaatin tärkein laatu on kyky pitää lämpöä ilmaväylien vuoksi. Kiitos kaikkien näiden ominaisuuksien yhdistelmällä solujen polykarbonaatista korvattu lasi ja kalvot kasvihuoneissa.

- Mitä neuvoja voit antaa puutarhureille solupolykarbonaatin valinnassa kasvihuoneessa? Mikä voi pidentää käyttöikää?

1. Valitse oikea paksuus, tiheys ja UV-kerros polykarbonaattia

Tärkeimmät kohdat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat polykarbonaatin paksuus, tiheys ja UV-suoja. Katso lisätietoja siitä, mikä vaikuttaa polykarbonaatin laatuun YouTube-kanavallamme.

Miten valita kasvihuoneeseen polykarbonaatti

Muuten viimeisten kolmen vuoden aikana olemme myyneet valkovenäläistä solupolykarbonaattia SOTEK ja M-Multi, joka on jo tullut yleinen nimi maamme agronomiin ja puutarhurijoihin. Tämä polykarbonaatti valmistetaan nykyajan italialaisella OMIPA-laitteistolla maailman johtavan Sabicin raaka-aineista. Se ei ole huonompi kuin ulkomaiset analogit - se luo hyvää ilmastoa istutuksille ja sietää talvamme hyvin.

2. Nauhat, tiivisteet ja profiilit lisäävät merkittävästi polykarbonaatin käyttöikää

Kasvihuoneilmiötä varten yli 10 vuotta suosittelemme täysin varustetun kasvihuoneen ostamista. Tiiviste, tiivisteet ja profiilit ovat olennainen osa täydellistä kasvihuoneiden sarjaa pitkäaikaiseen käyttöön.

Usein myyjät eivät puhu näiden elementtien tarpeesta halvempien kasvihuoneiden vuoksi, mutta kun polykarbonaattilevy on asennettu kasvihuoneeseen, sen alaosa avoimilla soluilla osoittautuu lähellä maata. Ja jos et sulje päitä, maa ja hyönteiset tunkeutuvat nopeasti materiaaliin ja peruuttaa ne peruuttamattomasti. Jos tavoittelet solujen polykarbonaattia läpinäkyvää, joka näytti likainen harmaaksi, niin tämä johtuu vain sopimattomasta asennuksesta. Osta kasvihuone kokonaisuudessaan, ja se palvelee sinua uskollisesti monien vuosien ajan.

Ja tietenkin, jos haluatte kasvihuoneesta ylpeyden lähteen, ota yhteyttä luotettavaan yritykseen, joka on työskennellyt markkinoilla yli vuoden ajan, sillä on kaikki valmistajan asiakirjat ja jos takuutapahtuma ilmenee, voit helposti ratkaista kaikki ongelmat.

"M8 Right Housessa" on suuri valikoima kasvihuoneita - halvemmasta ammattikäyttöön, ja laatuun ja kestävyyteen liittyvät vaatimukset lisääntyvät. Olemme työskennelleet Valko-Venäjän markkinoilla yli 25 vuotta, ja olemme tehtaiden yksinomaisena edustajana tarjoamme kasvihuoneita ja polykarbonaattia tuottajahintoihin. Kaikissa Minskin, Brestin, Vitebskin, Gomelin, Grodnon tai Mogilevin myyntikonttoreissamme voit aina ostaa kasvihuoneen edullisella hinnalla joko toimittamalla tai ilman sitä vakioina tai täysiä polykarbonaattipaksuuteen ja tiheyteen.

Sinä soitat, ja autamme sinua valitsemaan ja täydentämään kasvihuoneesi tarpeitasi varten:

Puh. +375 17 239 09 80, +375 33 313 88 88, +375 29 313 88 88

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Polykarbonaatti kasvihuoneiden suurin etu on niiden tehokkuus. Säästöt ilmenevät mahdollisuudesta asentaa kasvihuoneet ilman perustusta. Voit tehdä ilman pohjan takia helppous kehyksen ja läpinäkyvää muovia, mutta koska nämä ominaisuudet kasvihuoneen on kiinnitettävä tukevasti maahan tai tuulenpuuskien voi vahingoittaa sitä. On olemassa tiettyjä sääntöjä, jotka mahdollistavat samanlaisen suunnittelun laadukkaan asennuksen. Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta saadaan ilman säätiötä.

Vihreät kasvihuoneen asentaminen ilman säätiötä

Ensinnäkin on otettava huomioon, että kasvihuoneen asennus ilman säätiötä on mahdollista vain, jos rakennusta käytetään kausiluonteisesti. Jos ympärivuotista viljelyä suunnitellaan, tämä menetelmä ei toimi. Tämän asennuksen tärkein haitta on suuri lämpöhäviö, joka voi nousta jopa 20 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän sähköä, kaasua tai puuta keinotekoiseen lämmitykseen.

Toinen haitta on se, ettei perus- tukkeuma ylempien kerrosten maaperän, jonka vuoksi jyrsijöiden tai hyönteisten voi vapaasti sisään rakennukseen ja haittojen kasvanut tuotteita. Tämä johtuu siitä, että maaperän pinnan ja rakennuksen valjaiden välissä on tyhjää tilaa 10 cm.

Voit päästä eroon tästä miinuksesta soveltamalla erikoistekniikoita.

Asennuksen etuja ilman perustusta

Kausien viljelyä suunnitteleville kesän asukkaille, kasvihuoneilman asennus ilman säätiötä tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Suuret säästöt aikaa ja vaivaa. Asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä.
 • Säästää rakennusmateriaaleja, joita tarvitset perustuksen luomiseen.
 • Kaikki toimenpiteet kasvihuoneiden valmistukseen ja asentamiseen voidaan suorittaa kotona.
 • Yksinkertainen rakenteen purkaminen, joka on tehtävä kauden päättymisen jälkeen.
 • Liikkuvuutta. Tämän ominaisuuden ansiosta muotoilu voidaan siirtää milloin tahansa ilman paljon vaikeuksia.

Kokoonpano ja asennus ilman perusta - paras ratkaisu, jos koko maaston ei salli rakentaa kaksi kasvihuoneita yhdistää ne kasvihuoneviljelyissä. On helpompi liikkua rakennuksen jalat, jonka jälkeen maahan ei tule jälkeäkään betonia tai paaluilla, joten kuljettajien tämä vaihtoehto asentaa - hyvä tapa ulos, vaihtoehto, joka voidaan ainoastaan ​​asentaa tukialustalle on haudattu puun. Mutta tämä menetelmä vaatii aikaa ja taloudellisia investointeja.

Kasvihuoneiden asennustelineen on täytettävä tietyt parametrit.

Kasvihuoneasennuksen valitseminen

Paikan valinta on varsin vakava prosessi, riippumatta siitä, miten asennus suoritetaan. Mutta menetelmä ilman säätiötä on plus, koska kasvihuoneen sijaintia voidaan muuttaa milloin tahansa.

Kun valitset sijainnin, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Yksiportaisen rakennuksen ja kasvihuonekaasun välisen ajan on oltava vähintään 3 m, muuten rakennuksen varjo voi häiritä kasvien kasvua.
 • On parempi järjestää rakenteen pitkät seinät länsi-itään, jotta kasvit saavat suurimman sallitun määrän auringosta. Päiden on sijaittava pohjoisen tai etelän suuntaan.
 • Kasvihuone olisi sijoitettava suurella etäisyydellä suurista puista. Muutoin niiden laaja systeemi vie runsaasti kosteutta kasvatetuista kasveista.

On parasta löytää vyöhykkeeltä suojattu tontti. Tuulenpuhallus voi merkittävästi vähentää polykarbonaatin lämpötilaa, minkä takia lämpöä ei varastoida kasvihuoneeseen.

Suojaa tuulilta, voit käyttää aaltopahvista valmistettua aitausta, mutta sen kustannukset ovat melko suuret. Paras ratkaisu olisi löytää naapurirakennuksilta suojaava paikka tuulilta.

Työskentele maaperän kanssa

Maaperä, jossa työ suoritetaan, on tutkittava. Prosessi on seuraava:

 • Pieni kuoppaan vedetään ulos. Sen mitat eivät saa olla yli 70 × 70 cm ja syvyys 1 m.
 • Maaperän koostumus määritetään etäisyydellä 0,2-0,8 pinnasta. Kuivan hiekan määritelmällä ei ole vaikeuksia. Se murenee ja on hieman märkä. Hiekka on paras taustakerros kasvihuoneen asentamiseksi. Se ei säilytä kosteutta, joka estää kasvien rappeutumisen.
 • Pohjavesi on kiinteä. On tarkistettava, onko reiän pohjassa vettä. Jos siellä on paljon, sinun täytyy kaivaa ojia poistamiseen.

Geologinen tutkimus auttaa välttää negatiivisia tekijöitä ja suojata kasvustoa liialliselta kosteudelta ja muilta ongelmilta.

Ajoituksen asennus

Kasvihuoneiden asennuksen asiantuntijat suosittelevat rakennusten asennusta kesäkauden lopussa. Syksyllä on helppo työskennellä sängyn kanssa, kun malli on koottu ja asennettu valittuun sivustoon. Asennus voidaan tehdä myös kevättalvella, mutta ei myöhemmin.

Rakenteen valmistajat suosittelevat myös asennusta keväällä tai syksyllä, sillä optimaalinen lämpötila polykarbonaattipinnoitteelle on 10 ° C. Tämän lämpötilan materiaalilla on hyvä sitkeys, joka välttää halkeilua kiristämällä pultteja.

Kasvihuonekaasupäästöt maaperään

Kun olet valinnut sijainnin ja ajan, voit siirtyä kasvihuoneen asennukseen. Tällaisen menettelyn menettely on seuraava:

 1. Valmistusalue.
 2. Pohjavarsien kokoaminen tukituotteisiin.
 3. Kehyksen alareunan asennus.
 4. Rakenna kasvihuone. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivut ja ovet.
 5. Kiinnitysrakenteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alaosaa hyönteisten tai eläinten maahantulosta.

Yleistä menettelyä voidaan säätää prosessissa ottaen huomioon rakennuksen ominaisuudet ja maaperän ominaispiirteet. Osa menettelystä voidaan sulkea pois. Asennettuna maahan vain T-muotoiset kannattimet ovat uppoumattomia.

Ne voidaan hitsata kasvihuoneen pohjalle tai kiinnittää siihen.

Maastonvalmistusmenetelmä

Kasvihuoneilman valmistusprosessi on seuraava:

 • Tukien avulla vaaditun koon alue on jaettu. Ne on yhdistetty köydellä.
 • Merkitty alue tasoittuu. Jauhat ja näkyvät kuoppia poistetaan, minkä jälkeen tasaisuus tarkistetaan hitaustasolla. Suurin sallittu sääntöjenvastaisuus ei saisi ylittää 5 cm: n arvoa. Koko alueen koko kehä olisi huomioitava, samoin kuin 0,7 metrin kaistale jakautumisesta.
 • Noin 0,3 metriä menee hajoamiselta, jonka jälkeen vedetään linja maahan mahdollisen esineen avulla. Tämä rivi on kaivon ulkoreuna.
 • Kaivo on kaivettu, jonka leveys lasketaan kasvihuoneen koon perusteella. Kaivon syvyys riippuu rakenteen tukijalasta, yleensä 0,3 metrin kuvio. Rakennuksen pohjarakenteen pitäisi nousta noin 0,1 m.
 • Kaivon pohja on kaatunut alas. Koska polykarbonaatti kasvihuoneet ovat painoltaan 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen kaivata pohjan pohjaa paljon.

Jotta vältettäisiin mahdolliset epäsäännöllisyydet, vaaka tarkistetaan hintatasolla. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, ne on korjattava. Sitten voit siirtyä kokoonpanoon.

Jotta rikkaruohojen syntyminen estettäisiin, rakenteen ulkoseinämä voidaan vuorotella liuskekivellä tai kattohuopa. Tämä menetelmä on melko tehokas ja taloudellinen.

Kehyksen kokoamisprosessi

Jo koottua rakennetta voi ostaa, mutta sen siirtäminen sivuston ympärille vaikeuttaa työtä ja vie aikaa. Jotta kasetti kasvatettaisiin polykarbonaatista omiin käsiisi, sinun on käytettävä vain jakoavainta ja ruuvimeisseliä. Yleensä rakennuksen mukana ovat kaikki kiinnityselementit, samoin kuin järjestelmä, joka auttaa korjaamaan kasvihuonekaasua kentällä. Tämän järjestelmän mukaan ja tarve toimia. Yleensä työ koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kokoaminen päättyy. Oven kehys, ikkuna analoginen ja vahvistusliuskat kiinnitetään päätykaaristoihin. Joissakin tapauksissa valmistaja toimittaa päiden jo hitsattuina, niin tämä vaihe voidaan ohittaa.
 • Pohjaventtiili on kiinnitetty pultteilla, minkä jälkeen se kiinnittää erityisen jalan. Kaikki osat, jotka ovat kosketuksissa maaperän kanssa ennen asennusta, on esikäsitettävä bitumi.
 • Kokoonpantu muotoilu, jossa kaikki yksityiskohdat siirretään kasvihuoneen sijaintiin ja asennetaan. Tällöin mallin on noustava pinnan yläpuolelle noin 10 cm.
 • Taso tarkastetaan tasolla. Tarvittaessa sitä säädetään tasoittamalla tiilet.
 • Kehys kootaan mukana toimitettujen ohjeiden mukaan. Polykarbonaatti kiinnitetään ja automaattiset ikkunan tuuletusaukot asennetaan, jos ne ovat mukana.
 • Kerättyjen rakenteiden ja maaperän välinen kuilu täytetään maaperällä. Samanaikaisesti arkin reunat on suljettava noin 3-5 cm.

Sen jälkeen kasvihuone on asennettu ja täysin käyttövalmis.

On pidettävä mielessä, että kokoonpanomenetelmä voi vaihdella rakenteen tyypistä riippuen. Joissakin kasvihuoneissa alaraja on yhdistetty seiniin, joihin on kiinnitetty lisäosia. Tässä tapauksessa se on kiinnitetty toisella tavalla.

Saat lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta seuraavaan videoon.

Hyönteissuoja

Rakenteen pinnan ja pohjan välinen rako täytettiin suojaamaan hyönteiltä. Mooleista ja ruuvit voidaan suojata liuskekivellä, jos se on asennettu.

Sen sijaan, että täytät maalla, voit käyttää polyeteenin tai metallipaneelin nauhaa. Paras ratkaisu on toinen vannenauha. Puupalkit lisäävät myös rakenteen painoa, joka suojaa voimakkailta tuulilta. Kiinnitys suoritetaan metallipinnalla tai niitteillä, joita esikäsitellään bitumilla tai pellavansiemenöljyllä hajoamisen estämiseksi.

Vaihtoehtona T-muotoisille tukeille, voit käyttää rakenteita, jotka on valmistettu puupalkkeista, joiden koko on 8 x 8 - 12 x 12 cm. Kaivantoa tarvitaan vain, jos puinen alusta alkaa uppoutua maaperään. Tällöin käytetään puisen pohjan, joka voi olla puuta tai puuta. Tässä tapauksessa kuoppa on vuorattu vyöruusuilla, pohjaa käsitellään pellavaöljyllä ja siihen kiinnitetään runko.

Kasvihuoneen asentaminen on melko yksinkertaista ilman perusteita. Tällaisen työn avulla on mahdollista selviytyä omasta puolestaan. Tärkeintä on noudattaa työn teknologiaa ja toteuttaa menettelyt järjestyksessä ja kiirehtimättä. Tämä asennusmenetelmällä säästät rahaa ja sopii erinomaisesti aloitteleville puutarhurijoille, jotka suunnittelevat kausiluonteista kasvinviljelyä.