Kuinka asettaa vesitiivis lattialle eikä vain

On vaikea aliarvioida tällaisen talon tai muun rakennuksen vaiheen merkitystä höyryesteinä. Termi viittaa erilaisiin menetelmiin ja välineisiin, jotka on suunniteltu estämään tai minimoimaan kosteuden muodostuminen kondensaatin muodossa rakenteiden materiaaleihin. On tärkeää määrittää, mikä puoli antaa höyrysulun, ja tämä auttaa seuraavia vinkkejä tai ohjeita.

Insulantit ovat kaikkein haavoittuvia kosteudelle. Kosteuden vaikutuksesta nykyaikaisten lämmittimien rakenne häiriintyy ja sen seurauksena niiden eristysominaisuudet pudota tai häviävät. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa uhka, joka edustaa kondensaatin tunkeutumista. Kosteassa ja suljetussa ympäristössä sieniorganismit alkavat kehittyä aktiivisesti, eli muotia, jota ei missään nimessä tarvita. Ne vaikuttavat haitallisesti tukirakenteiden, erityisesti puun, luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Höyrysulun materiaalien vaihtoehdot

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on laaja valikoima höyrysulku- pinnoitteita. Ne on jaettu monien ominaisuuksien mukaan ennen kaikkea höyryläpäisevyydellä, joka on välttämätöntä eristyksen asennuspaikan valitsemiseksi. Myös höyrysulun materiaaleilla on melko laaja valikoima hintoja, joita tulisi harkita myös materiaalin valinnassa.

Höyrysulun tärkeimmät tyypit ovat:

 1. Perinteiset höyrysulkukalvot;
 2. Alumiinifolion kerros;
 3. Kalvolevy.

Ei ole mitään materiaalia, joka on yhtä hyväksyttävää mille tahansa höyrysulun osalle, olkoon se katto, seinät, yksi lattiat tai säätiö, valitettavasti. Siksi on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon päällystettävien materiaalien rakenne, eristeen tarkoitus ja päällysteen pinta-ala, ja sen perusteella valita oikea materiaali ohjeiden mukaan.

Lisäksi on otettava huomioon kunkin höyrysulun tyypit. Jos polyeteenin höyrysulkukalvo on asennettu, on oikein jättää aukot, koska ilman höyrystä eristämisen lisäksi kalvo on täysin suljettu ilmaa varten, joten lauhde muodostuu suljetussa rakenteessa ilman ilmaa.

Kalvon ominaisuudet

Kalvot on lisäksi jaettu pseudodiffuusioksi, diffuusioksi ja superdifuusioksi. Ne eroavat höyrynläpäisevyyskertoimella, joka on 300 g / m2, 300-1000 g / m2 ja yli 1000 g / m2. Tämän ominaisuuden perusteella ja määrittää membraanin sopivuuden tiettyjen rakenteiden eristämiseksi. Pseudodiffuusio ei käytännössä koske, ja se soveltuu parhaiten ulkokerroksen höyrysulun katon alle. Tarvitset kuitenkin ilmatyynyn kalvon ja eristyksen välillä. Ja tällaiset kalvot ovat täysin sopimattomia julkisivujen eristämiseksi. Kalvon huokoset tukkeutuvat ulkoisen pölyn kanssa ja lauhde alkaa pysyä suoraan materiaalilla.

Jäljelle jäävät lajit ovat monipuolisempia suuremman huokosten halkaisijan ansiosta. Tämä vaikeuttaa niiden tukkeutumista ja antaa sinulle mahdollisuuden jättää aukkoja ilmalle.

Materiaalin oikea sijainti

Keskeinen rooli rakenteiden hyvän eristyksen saavuttamisessa on kummalla puolella höyrysulun asettaminen. Vastaus tähän kysymykseen riippuu myös valituista höyrysulkuaineista:

 1. Paroizolyatsionny-polyeteenikalvo asetetaan kummallekin puolelle eristeelle, mutta on olemassa erityisiä höyry- ja kondensaattikalvoja, joilla on karheus, kondensaatin haihtumisen parantamiseksi. Tässä tapauksessa kalvo on sileä puoli eristeenä. Tällaiset yksityiskohdat määräytyvät yleensä liitteenä olevien ohjeiden mukaan.
 2. Höyrysulku, joka on valmistettu diffuusiokalvosta, analogisesti höyrykondensaattikalvon kanssa, suoritetaan sileällä puolella eristeenä.
 3. Energiaa säästävän kalvon sisältäviä materiaaleja on kiinnitettävä asianmukaisesti huoneen sisäpuolella, koska se heijastaa lämpöä.

Joitakin yleisiä vinkkejä

On tärkeää tarkastella seuraavia ominaisuuksia:

 1. Paroizolyatsionny-materiaali, joko valssattu tai arkki, pysyy vain päällekkäisyydessä, ja se kiinnitetään erikoisella liimanauhalla ilman ilman poistamista aukkoihin.
 2. Eristemateriaalin vaurioita (katkoksia tai leikkauksia) ei saa missään tapauksessa sallia, vaikka ne olisivat muodostuneet asennuksen aikana tai sen jälkeen, ne on liimattava.

Tee-se-itse höyrysulku

Huoneen höyrysulku on tee-se-itse-menettely. Jos otetaan huomioon edellä mainitut säännöt, määritä oikein, mikä puoli sopii eristykseen ja valita oikean materiaalin, sitten ilman ammattitaitoisten rakentajien apua, se toteutetaan luotettavasti.

Eniten paljastava laite on höyrynsulkulevy omilla käsillä. Ennen eristyksen ja höyrysulun asennuksen aloittamista on erittäin suositeltavaa käsitellä maanalaisia ​​rakenteita mädäntyvän puun ja hyönteisiä vastaan. Tämä hoito on erityisen tärkeä niille rakenteille, jotka ovat lähinnä maata ja pohjaa. Tämän jälkeen lokit asennetaan, ja niiden yläreunaan asennetaan ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyksien karkea kerros. Se, että hän on pohjana, jossa höyrysulku asetetaan lattialle.

Valittu höyrysulkumateriaali asetetaan aluslattialle päällekkäisyydellä 15-20 senttimetriä. Se voidaan kiinnittää kynsillä tai rakennustyöntöllä, mutta aiemmin mainittu liimanauha on oikein. Seinistä ja kohokuvioiduista paikoista vaikeasti saavutettavia paikkoja tarvitsee lisäkäsittelyä bitumimateriaalin kanssa, koska tällaisissa paikoissa on yleensä mahdotonta sijoittaa elokuva. Asennettaessa höyrysulku alkaa asentaa eristys. Nämä materiaalit (mineraalivilla, polystyreeni vaahto ja muut) on tärkeää sijoittaa lähelle tukkia.

Höyrysulkukerros, tämä ei kuitenkaan pääty sinne. Kosteus pääsee eristykseen ja talon sisäpuolelta pohjakerroksesta. Siksi lämmitettäessä sinun on asetettava toinen kerros höyrysulku, analogisesti alemman kerroksen kanssa. Tätä tarkoitusta varten sopii kaikentyyppinen kalvoeriste. Tämä kerros on myös päällekkäinen. Sen päälle voit luottaa pääkerrokseen. Samaan aikaan sinun on jätettävä 1-2 cm: n väliin aukko.

johtopäätös

Oikean puolen valinta, millainen eristys sopii eristeeseen, samoin kuin itse höyrysulkumateriaalin valinta, luodaan luotettava lattiaeriste. Ja hän puolestaan ​​on yksi tärkeimmistä osista koko rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Kuinka asentaa vesitiiviit

Etusivu »Vedenpitävyys lattialle

Vedenpitävyys lattialle

Kun työskentelet lattialla, sinun on noudatettava tiettyä sekvenssiä. Ennen tasaamista liitännällä on suositeltavaa asettaa vedenpitävä kerros, joka suojaa veden tunkeutumista alemmalta tasolta.
Lattian vedenpitävyys on tarpeen huoneissa, joissa on suuri todennäköisyys vuotoille (kylpyhuoneet, kylpyhuoneet, keittiöt), jotta:
a) parantamaan levityslaitteen toimintoja ja luomaan parhaat työskentelyolosuhteet,
b) suojataan katto laastin pohjasta kaatamalla ja vuotaa vettä vastaan,
c) huoneen suojeleminen kapillaarihöyrystä.

Kuinka asettaa vesitiivis lattialle?
Ensinnäkin se riippuu valituista materiaaleista. On olemassa suuri määrä tahnoja, mastikoita ja kuivaseoksia, jotka on tehty vedenkestävien komponenttien avulla. Esimerkiksi kuiva seos ennen käyttöä on laimennettava vedellä tai käytettävä nestemäisiä polymeeriemulsioita pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Jos se on mastinen, niin se on (todennäköisesti) valmis käytettäväksi.

Vedeneristys tehdään seuraavilla työkaluilla:

 • mastinen ja tahmea materiaali - spatula hampaiden kanssa
 • nestemäinen koostumus - pitkä harja pitkällä kahvalla.

Kerroksen paksuus riippuu koostumuksen ja käyttöpaikan koostumuksesta:

 • bitumipastat, joissa on polymeerisiä ja mineraalisia aineita, levitetään yhdeksi tai kahdeksi kerrokseksi,
 • Öljypitumipitoiset nestemäiset päällysteet sijoitetaan vähintään kahteen kerrokseen.

Vedenpitävyys kestävällä ja kestävällä tavalla lattialla tarkoittaa ensimmäisen kerroksen kuivaamista ja määritetyn ajanjakson altistumista pakkaukseen. Toista kerrosta voidaan levittää vain kokonaan kovetetulle ja kuivuneelle pinnalle ja loput eivät odota täydellistä kuivausta.
Lattia on erinomainen tunkeutuva vedeneristys betonissa kiteytyneiden kyllästysmuotojen muodossa. Niitä suositellaan käytettäväksi märällä pinnalla. Käsittelyn jälkeen betonipinnoite mahdollistaa haihtumisen ja vastustaa vettä.

Kuinka laittaa lattiavalssin vedeneristys.


Se koostuu lasikuidusta tai polyesteriä ja on tiheä (mutta hyvin joustava) kalvo (voi olla eri värejä). Ensiksi tasoitettu ja puhdistettu lattia peitetään bitumimulsion tai alukkeen avulla (kaasupolttimessa). Sitten vedeneristysrullat putoavat ulos (päällekkäin 10-15 cm seinälle) ja ne leikataan kooltaan. Seuraavaksi ne levitetään liimalla koostumukseen. Levyt asetetaan yksi toisensa jälkeen päällekkäin vähintään 0,25 m.


Kaasupoltinta käytettäessä kaatopäällystys (ja samaan aikaan lattian alla) lämmitetään sulamaan sen alapinta ja puristetaan sitten tiukasti pohjaan. Sitten bitumi tunkeutuu paremmin lasin huokosiin, mikä luo tiukempaa otetta. Seuraavat levyt asetetaan päällekkäin 10-15 cm: n päällä. Ylikuormitukset lämmitetään taskulampulla ja valssataan. Levittämisen jälkeen sinun täytyy avata kaikki ilmakuplat (riittävän pienet lävistämiseksi) kannen alla, lämmetä, rullata ja voitele.


Nestemäinen vedeneristys on saatavana mastiksina bitumipohjalla ja se levitetään harjalla. Ennen kuin pinta on puhdistettava pölystä ja roskista. Joissakin tapauksissa käytetään erittäin kuumennettua bitumia, mutta tällä pinnoitteella on lyhyt käyttöikä. Bitumiset kumiyhdisteet ovat tehokkaampia, mutta niiden kustannukset ovat paljon korkeammat. Ennen käyttöä, niitä ei tarvitse kuumentaa korkeisiin lämpötiloihin. Synteettisten hartsien perustana olevien bitumipolymeeriseosten pinnoitus on kestävämpi ja luotettavampi.


Polymeerilaastarit (vesijohto) laimennetaan vedellä ennen levittämistä ja levitetään useissa (tavallisesti 2-3) kerroksissa (riippuen huoneen tarkoituksesta).

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

 • Höyrysulku ja vedeneristys - mikä on eroa
 • Lakuta vedenpitävä Lakhta
 • Kuiva vesieristys
 • Kalvo vedenpitävälle pohjalle

Minkä puolen antaa vedenpitävyys eristeen suojaamiseksi?

3078 lokakuu 30

Lattiaa järjestettäessä tärkein osa tätä tapahtumaa on lattiarakenteen luotettavan höyrysuojan luominen yleensä ja erityisesti siinä käytetty lämpöeristin. Tämä on saneltava seuraavasti: lattiarakenteen käytön aikana höyry tunkeutuu maanalaiseen tilaan, ja se voi tehdä sen ylhäältä lattian viimeistelyaineiston läpi ja pohjasta lattiakannen läpi. Kun otetaan huomioon huonelämpötilan ero huonetilassa ja höyrynpinta-ala, höyry muuttuu lopulta kosteuden pisaroiksi, jotka asettuvat lattiapäällysteen tai lämmöneristysmateriaalin takapuolelle ja johtavat niiden tuhoutumiseen ja luo edellytyksiä erilaisten mikro-organismien kehittymiselle. Joten korkealaatuisen höyrysulun rakentaminen voi estää tämän, mutta vain jos on oikein päättää, kummalle puolelle asennetaan vesitiiviys, niin että se sallii höyryn kulkeutumisen, mutta ei salli kosteuden joutua kosketuksiin lattiapäällysteen kanssa.

Materiaalityypit

Alumiinilla ja polypropeenikalvoilla laminoitua polyeteeniä käytetään pääasiassa suojaamaan höyryä. Ensimmäinen niistä on halpa, melko tehokas ja erittäin suosittu paroeristin, jolla on vain yksi haitta - alhainen lujuus. Viime aikoina olemme kuitenkin saaneet käyttöön vahvistetun rei'itetyn ja ei-rei'itetyn kalvon, jolla on melko vakavat lujuusindikaattorit. Samanaikaisesti rei'itetyllä kalvolla on mikroaukkoja, jotka lisäävät sen höyryn läpäisevyyttä. Yksinkertaisesti sanottuna hänellä on pieni määrä höyryä, ja siksi, jos tällaista kalvoa käytetään huoneissa, joissa on korkea kosteus, se sisältyy tavallisesti vedeneristysjärjestelmään. Tässä tapauksessa on tärkeää, mikä puoli asettaa vedenpitävyyden estämään höyryä pääsemästä eristykseen. Jos ei ole rei'itettyjä kalvoja, tällaista ongelmaa ei ole, koska niillä on pieni indikaattori höyryläpäisevyydestä ja eivät salli jopa hienohöyryä.

Toinen kalvon tyyppi on laminoitu alumiinilla, so. Foiling. Niiden tärkein etu on se, että lisäksi ne pystyvät höyryn esteen luomiseksi heijastamaan lämpöenergiaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei erityistä tarvetta luoda ja näin ollen suojata lämpöä eristävää kerrosta. Siksi kalvolevyjä käytetään huoneissa, joissa on korkea kosteus ja ilman lämpötila, mukaan lukien saunat, kylpyhuoneet, altaat ja jopa keittiöt.

Polypropeenikalvo on kestävämpi kuin polyetyleeni. Joissakin tapauksissa tällainen kalvo on "valmistunut" kondensaattorikerroksella, mikä vähentää materiaalin höyryn läpäisevyyttä ja poistaa kondensaation mahdollisuuden kalvon sisäpinnalle. Tällainen kalvo voidaan kiinnittää eristeen päälle kummallakin puolella, mutta jos ei ole kondensointikerrosta, tiivistyminen voi näkyä eristeen lähelle.

Aseta kalvo asianmukaisesti eristeeseen

Joten mikä puoli antaa vedenpitävyyden lämmittimeen? Jos käytät kalvoa, jonka toinen puoli on sileä ja toinen karkea, laita sitten sileä puoli eristeen päälle ja karkea puoli ylöspäin kohti lattiapäällystä. Tällöin höyry ei läpäise eristystä alaspäin, mutta se pysyy yläosassa, ja jos on olemassa tehokas ilmanvaihto, maanalaisuus nopeasti haihtuu. Jos käytät kalvolevyjä, työntö tehdään alumiinipuoli ylöspäin. Se ei myöskään kulje höyryä ja heijastavat lämpöenergiaa. Jos käytit polypropeenikalvoa, aseta se sitten laminoidulla puolella alaspäin ja pajun yläosaan.

Mutta on poikkeuksia. Esimerkiksi sellainen materiaali kuin Izospan V on erittäin suosittu tänään. Mikä vedeneristyspuoli sopii eristeeseen, jos sitä käytetään? Aina, ts. laitamme karkean sivun eristykseen ja sileä puoli ylöspäin kohti lattiapäällystä. Tältä osin suosittelemme aina, kun olet lukenut tämän aineiston, aina tarkkaavaisesti niiden valmistajien ohjeiden tutkimiseen.

Älä myöskään unohda edellä mainittujen kalvojen päätavoite - estää höyryn tunkeutumista eristeeseen. Tämä tarkoittaa, että ne on sijoitettava valmiin lattian ja eristyksen väliin. Samanaikaisesti meidän ei pidä unohtaa, että höyry voi tunkeutua alhaalta alilattian tai väliseinien päällekkäisyyksien kautta, ja tämä tarkoittaa sitä, että toinen, alempi höyrysuojakerros, johon eristys on asetettu, on varsin merkityksellinen. Jälkimmäinen vaihtoehto on erityisen tärkeä puulastujen ensimmäisissä kerroksissa, joissa lattiat asetetaan maahan tai ovat kostean kellarin yläpuolella.

Kalvon sijoittaminen alakerrokseen

Höyrysulkukalvon asettaminen alustalle on seuraavanlainen. Ensin me puhdistamme lian likaista ja pölyä ja tyhjennämme kalvon rullaa siten, että sen nauha päällystää seinän korkeuteen 15-20 cm. Kehitämme ja leikataan toinen nauha täsmälleen samalla tavalla ja kiinnitetään se ensimmäisellä nauhalla tai nauhalla. Seuraavaksi kiinnitämme kalvon lokit galvanoitujen kynsien tai nitoja varten. Tämän jälkeen asetamme eristyksen kalvolle, jonka paksuuden on oltava vähintään 50 mm. Lämmöneristysmateriaalin on sovitettava tiukasti vedenpitävään kalvoon. Tämän jälkeen peitämme eristyksen toisella kalvokerroksella samalla tavalla kuin laitamme sen aluslattiaan. No, viimeinen askel - asetamme puhtaan lattianpäällysteen, unohtamatta luoda pienen ilmanvaihtovälin sen ja höyrysulkukalvon välillä.

Muita vivahteita

Ennen vesilevyjen kiinnittämistä aluslattialle, huolehdi puun tai tasoitteen kosteudesta. Tätä varten on täysin hyväksyttävää käsitellä pohja kipsi- tai kipsi-vedeneristysmateriaalilla, jolle on tarpeen käyttää sopivia koostumuksia. On suositeltavaa tehdä useita vesikerrosten kerroksia kerralla ja jokainen myöhempi kerros levitetään edellisen osan osittaisen kuivumisen jälkeen, mikä kestää keskimäärin 3-4 tuntia. Ei ole tarpeen odottaa vedenpitävän kerroksen kuivaamista kokonaan, koska tämä voi johtaa siihen, että seuraava kerros ei voi pysyä edellisen kanssa. Höyrysulkukalvoa suositellaan kuitenkin, kun viimeinen kerros on täysin kuiva.

Kuten tämä artikkeli? Jaa ystävien kanssa:

Kuinka asettaa vesitiivis lattialle eikä vain

On vaikea aliarvioida tällaisen talon tai muun rakennuksen vaiheen merkitystä höyryesteinä. Termi viittaa erilaisiin menetelmiin ja välineisiin, jotka on suunniteltu estämään tai minimoimaan kosteuden muodostuminen kondensaatin muodossa rakenteiden materiaaleihin. On tärkeää määrittää, mikä puoli antaa höyrysulun, ja tämä auttaa seuraavia vinkkejä tai ohjeita.

Insulantit ovat kaikkein haavoittuvia kosteudelle. Kosteuden vaikutuksesta nykyaikaisten lämmittimien rakenne häiriintyy ja sen seurauksena niiden eristysominaisuudet pudota tai häviävät. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa uhka, joka edustaa kondensaatin tunkeutumista. Kosteassa ja suljetussa ympäristössä sieniorganismit kehittävät aktiivisesti, eli hometta, joka on täysin tarpeetonta siellä. Ne vaikuttavat haitallisesti tukirakenteiden, erityisesti puun, luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Höyrysulun materiaalien vaihtoehdot

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on laaja valikoima höyrysulku- pinnoitteita. Ne on jaettu monien ominaisuuksien mukaan ennen kaikkea höyryläpäisevyydellä, joka on välttämätöntä eristyksen asennuspaikan valitsemiseksi. Myös höyrysulun materiaaleilla on melko laaja valikoima hintoja, joita tulisi harkita myös materiaalin valinnassa.

Höyrysulun tärkeimmät tyypit ovat:

 1. Perinteiset höyrysulkukalvot;
 2. Alumiinifolion kerros;
 3. Kalvolevy.

Ei ole mitään materiaalia, joka on yhtä hyväksyttävää mille tahansa höyrysulun osalle, olkoon se katto, seinät, yksi lattiat tai säätiö, valitettavasti. Siksi on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon päällystettävien materiaalien rakenne, eristeen tarkoitus ja päällysteen pinta-ala, ja sen perusteella valita oikea materiaali ohjeiden mukaan.

Lisäksi on otettava huomioon kunkin höyrysulun tyypit. Jos polyeteenin höyrysulkukalvo on asennettu, on oikein jättää aukot, koska ilman höyrystä eristämisen lisäksi kalvo on täysin suljettu ilmaa varten, joten lauhde muodostuu suljetussa rakenteessa ilman ilmaa.

Kalvon ominaisuudet

Kalvot on lisäksi jaettu pseudodiffuusioksi, diffuusioksi ja superdifuusioksi. Ne eroavat höyrynläpäisevyyskertoimella, joka on 300 g / m2, 300-1000 g / m2 ja yli 1000 g / m2. Tämän ominaisuuden perusteella ja määrittää membraanin sopivuuden tiettyjen rakenteiden eristämiseksi. Pseudodiffuusio ei käytännössä koske, ja se soveltuu parhaiten ulkokerroksen höyrysulun katon alle. Tarvitset kuitenkin ilmatyynyn kalvon ja eristyksen välillä. Ja tällaiset kalvot ovat täysin sopimattomia julkisivujen eristämiseksi. Kalvon huokoset tukkeutuvat ulkoisen pölyn kanssa ja lauhde alkaa pysyä suoraan materiaalilla.

Jäljelle jäävät lajit ovat monipuolisempia suuremman huokosten halkaisijan ansiosta. Tämä vaikeuttaa niiden tukkeutumista ja antaa sinulle mahdollisuuden jättää aukkoja ilmalle.

Materiaalin oikea sijainti

Keskeinen rooli rakenteiden hyvän eristyksen saavuttamisessa on kummalla puolella höyrysulun asettaminen. Vastaus tähän kysymykseen riippuu myös valituista höyrysulkuaineista:

 1. Paroizolyatsionny-polyeteenikalvo asetetaan kummallekin puolelle eristeelle, mutta on olemassa erityisiä höyry- ja kondensaattikalvoja, joilla on karheus, kondensaatin haihtumisen parantamiseksi. Tässä tapauksessa kalvo on sileä puoli eristeenä. Tällaiset yksityiskohdat määräytyvät yleensä liitteenä olevien ohjeiden mukaan.
 2. Höyrysulku, joka on valmistettu diffuusiokalvosta, analogisesti höyrykondensaattikalvon kanssa, suoritetaan sileällä puolella eristeenä.
 3. Energiaa säästävän kalvon sisältäviä materiaaleja on kiinnitettävä asianmukaisesti huoneen sisäpuolella, koska se heijastaa lämpöä.

Joitakin yleisiä vinkkejä

On tärkeää tarkastella seuraavia ominaisuuksia:

 1. Paroizolyatsionny-materiaali, joko valssattu tai arkki, pysyy vain päällekkäisyydessä, ja se kiinnitetään erikoisella liimanauhalla ilman ilman poistamista aukkoihin.
 2. Eristemateriaalin vaurioita (katkoksia tai leikkauksia) ei saa missään tapauksessa sallia, vaikka ne olisivat muodostuneet asennuksen aikana tai sen jälkeen, ne on liimattava.

Tee-se-itse höyrysulku

Huoneen höyrysulku on tee-se-itse-menettely. Jos otetaan huomioon edellä mainitut säännöt, määritä oikein, mikä puoli sopii eristykseen ja valita oikean materiaalin, sitten ilman ammattitaitoisten rakentajien apua, se toteutetaan luotettavasti.

Eniten paljastava laite on höyrynsulkulevy omilla käsillä. Ennen eristyksen ja höyrysulun asennuksen aloittamista on erittäin suositeltavaa käsitellä maanalaisia ​​rakenteita mädäntyvän puun ja hyönteisiä vastaan. Tämä hoito on erityisen tärkeä niille rakenteille, jotka ovat lähinnä maata ja pohjaa. Tämän jälkeen lokit asennetaan, ja niiden yläreunaan asennetaan ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyksien karkea kerros. Se, että hän on pohjana, jossa höyrysulku asetetaan lattialle.

Valittu höyrysulkumateriaali asetetaan aluslattian päälle. ja päällekkäisyydet ovat 15-20 senttimetriä. Se voidaan kiinnittää kynsillä tai rakennustyöntöllä, mutta aiemmin mainittu liimanauha on oikein. Seinistä ja kohokuvioiduista paikoista vaikeasti saavutettavia paikkoja tarvitsee lisäkäsittelyä bitumimateriaalin kanssa, koska tällaisissa paikoissa on yleensä mahdotonta sijoittaa elokuva. Asennettaessa höyrysulku alkaa asentaa eristys. Nämä materiaalit (mineraalivilla, polystyreeni vaahto ja muut) on tärkeää sijoittaa lähelle tukkia.

Höyrysulkukerros, tämä ei kuitenkaan pääty sinne. Kosteus pääsee eristykseen ja talon sisäpuolelta pohjakerroksesta. Siksi lämmitettäessä sinun on asetettava toinen kerros höyrysulku, analogisesti alemman kerroksen kanssa. Tätä tarkoitusta varten sopii kaikentyyppinen kalvoeriste. Tämä kerros on myös päällekkäinen. Sen päälle voit luottaa pääkerrokseen. Samaan aikaan sinun on jätettävä 1-2 cm: n väliin aukko.

johtopäätös

Oikean puolen valinta, millainen eristys sopii eristeeseen, samoin kuin itse höyrysulkumateriaalin valinta, luodaan luotettava lattiaeriste. Ja hän puolestaan ​​on yksi tärkeimmistä osista koko rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

'Data-post_id = 1477 data-user_id = 0 data-is_need_logged = 0 data-lang = en data-decom_comment_single_translate = huomautustiedot-decom_comment_twice_translate = huomautustiedot-decom_comment_plural_translate = kommenttitiedot-multiple_vote = 1 data-text_lang_comment_deleted =' Kommentti on poistettu 'data -text_lang_edited = Muokattu data-text_lang_delete = Poista data-text_lang_not_zero = kenttä ei ole nolla tieto-text_lang_required = Tämä kenttä on pakollinen. data-text_lang_checked = Valitse yksi data-text_lang_completed pistettä = Toiminto suoritettu data-text_lang_items_deleted = esineitä poistettiin data-text_lang_close = Sulje data-text_lang_loading = ladataan.

Lisää kommentti

Sinun on oltava kirjautuneena kommentoidaksesi.

Lattian asianmukainen vedenpitävyys puutalossa - vaihtoehdot ja materiaalit

Korkealaatuisen vedenpitävyyden luominen omassa kodissasi (yksityinen) on yksi lattian järjestelyn tärkeimmistä vaiheista. Artikkelissa käsitellään, mitä aluslattian vedeneristys ja miten sitä tulisi käyttää huoneen suojelemiseksi tällaisen vaarallisen kosteuden vaikutuksesta.

Vedeneristyskerroksen ydin ja alkuvaihe

Kuinka hyvin tehty vesieristys riippuu useimpien lattialevyjen suunnittelussa mukana olevien materiaalien turvallisuudesta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tapauksiin, joissa lattian vedeneristys puutalossa suoritetaan, koska puu ei siedä kosteutta.

Myös vedenpitävyyden laatu riippuu lämmöneristysmateriaalien tehokkuudesta ja erilaisten pinnoitteiden turvallisuudesta sienen tai muotin muodostumisesta niihin. Luonnollisesti valokuvassa ja silmämääräisen tarkastuksen aikana tällaiset muodostelmat eivät ole näkyvissä, mutta loppujen lopuksi ne ilmentävät erilaisia ​​tuoksuja, kosteutta huoneen sisällä jne.

Runkoteillä on melko monimutkainen lattiarakenne, joten ennen vedenpitävien materiaalien asettamista on tehtävä valmistelutöitä.

Nämä ovat seuraavat vaiheet:

 1. Luodaan korkealaatuista eristyskoria.
 2. Lattiarakenteen tehokas ilmanvaihto.
 3. Asettamalla laadukkaita vesihöyry- ja höyrysulkukerroksia talon ensimmäisessä kerroksessa.

Vedeneristysmateriaalia valittaessa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • Palovaarallisten aineiden käyttöä yhdessä puulattian kanssa ei voida hyväksyä.
 • materiaali on mitoitettava niin, että karkean pohjan ja lattiapäällysteen välissä on ilmanvaihtoväli;
 • karkealle betonilattialle voidaan asettaa vain vettähylkivistä materiaaleista valmistettuja eristeitä: kateaineita, polyeteeniä jne.;
 • Jos vesitiivis lattia- tai puulattiat, on parasta käyttää nestemäisiä vettähylkiviä seoksia, joilla on antiseptistä vaikutusta.

Kun vedeneristys asennetaan, maksimi käsittely tulee suorittaa tiloissa, joissa kellari sijaitsee: kellari, kellari tai kylpyamme.

Suurin kosteusvaikutus on kellarissa. Tällöin aluskerroksessa järjestetään vedenpitävyys, jotta talon ensimmäisessä kerroksessa voidaan suojautua mahdollisimman tehokkaasti kosteuden läpäisevyydestä, ja sen seurauksena voi olla kielteinen vaikutus lattiaan.

Vedenpitävien materiaalien valinta

On tarpeen valita korkealaatuiset vedeneristysmateriaalit ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 1. Huoneen kosteusjärjestelmä.
 2. Maanalaisten tasojen esiintyminen.
 3. Alustyyppi (puu, betoni).
 4. Erilaisia ​​eristeitä (karkealle pohjalle tai päällysteelle).

On tilanteita, joissa on valittava hydro- ja höyryeristysmateriaalit, joiden perusteella käytetään lämpöeristintä. On olemassa sellaisia ​​lajikkeita, jotka menettävät tehokkuutensa vuorovaikutuksessa kosteuden kanssa. Näin ollen tällaisen materiaalin lämpöä eristävä kerros on suojattava luotettavasti kosteudelta.

Vedenpitävänä voit käyttää yhtä seuraavista materiaaleista:

 • maali;
 • tiivistystahnat;
 • eristys täyttö;
 • sedimentti;
 • roll.

On välttämätöntä ennen ostoa määritellä kaikki edellä mainittujen materiaalien edut ja haitat, ja siksi niitä tarkastellaan edelleen kunkin näistä vaihtoehdoista.

Vedeneristysmaalit

Tällaiset maalit ovat bitumin ja polymeerikomponenttien seoksia, jotka antavat vettä hylkiväominaisuuksia. Levitä näitä yhdisteitä harjalla ja useilla kerroksilla. Näin puusta saadaan korkealaatuinen kosteutta kestävä kerros. Myös samankaltaisia ​​maaleja voidaan käyttää levittämällä.

Vedenkestävät maalit kestävät alhaisista kustannuksistaan ​​noin 5 vuotta, jos lämpötilan vaihtelut huoneessa, jossa lattiat ovat vesitiiviitä, ovat vähäisiä. Katso myös: "Kuinka korjata lattiaa puutalossa omiin käsiisi."

Maalaus voidaan aloittaa vedeneristysyhdisteellä vasta seuraavien toimenpiteiden jälkeen:

 1. Puulattian hiominen.
 2. Lattian puhdistaminen pölystä ja liasta.
 3. Puun osien kuivaus.
 4. Varovasti käsiteltäviä alueita (seinästä seinään kiinnitettyjä kehyksiä) huolellisesti, vedeneristyslakoilla.
 5. Maalaa karkea pohja.

Vettä hylkivä mastiset aineet

Karkean pohjan käsittely ei tarjoa taatun suojan kosteudelta, jos valittua materiaalia tai koostumusta ei noudatettu. On parasta siirtää lämpö-, vesi- ja höyrynsulkukerrosten työtä ammattilaisille. Luonnollisesti tällainen työ voidaan tehdä itsenäisesti. Sitten, kun laadukas käsittely on mahdollista, voit käyttää vettä hylkivää mastista.

Tämä koostumus on nestemäinen liuos, joka saa sen tärkeimmät positiiviset ominaisuudet kiinteytymisen jälkeen. Kyse on lisääntyneestä kestävyydestä, kosteuden kestävyydestä ja alhaisista lämpötiloista. Sovita koostumus yksinomaan viimeistelyaineiden asettamiseen. Jos vedenpitävä puulattia on yksityisessä talossa, on suositeltavaa käyttää mastista lasin pohjalta. Katso myös: "Kuinka tehdä puulattia yksityisessä talossa omilla kädilläsi."

Tällaisten yhdisteiden pääasialliset edut:

 • mahdollisuus levittää jopa täysin kuivattuja päällekkäisyyksiä;
 • lisääntynyt joustavuus ja lujuus levitetyn kerroksen jälkeen kuivauksen jälkeen;
 • käyttöikä 10 vuotta;
 • mahdollisuus käyttää mastista maalia tai aerosolia.

Nestemäistä kalkkia voidaan käyttää myös yhdessä tasoituslevyjen kanssa. Tällaisten koostumusten stabiilius ääriolosuhteisiin mahdollistaa tällaisten päällekkäisyyksien suojaamisen myös hyvin alhaisissa lämpötiloissa.

Eristystäyte

Näillä yhdisteillä ei ole ainoastaan ​​hyviä kosteuden eristäviä ominaisuuksia, vaan ne voivat myös tasoittaa emäksen jäännöseroa. Tuotannollaan käytetään bittiä ja asfalttibetonia.

Täytä seuraava:

 1. Pohjaveden alussa puhdistetaan.
 2. Pienet halkeamat, sirut ja muut virheet täytetään kiteellä.
 3. Sitten pinta käsitellään useilla kerroksilla maaperän seosta.
 4. Itse koostumusta sovelletaan myös 2-3 kerroksen täyttämiseen. On välttämätöntä ylläpitää sekvenssi, ts. ensimmäisen sovelluksen jälkeen on tarpeen odottaa, kunnes kerros kuivuu ja käytä seuraavaa.
 5. Jakaudu tasaisesti lattialle on tarpeen neulalla varustetun rullan avulla.
 6. Valukerroksen kokonaispaksuus tulisi olla noin 2,5 cm.

Tällainen vedeneristys voidaan tehdä vain lattian yli betonipinnoilla. Täyttö ei ole mahdollista "kelluvilla" lattiatoilla, koska pintavärähtelyillä täytetty kerros murtuu. Tämän seurauksena pintapäällyste on myös epämuodostunut, mikä näyttää kauhealta valokuvassa ja silmämääräisen tarkastuksen aikana. On välttämätöntä palauttaa päällekkäisyys välittömästi, koska niitä ei voi käyttää.

Täyttöeristimet

Bulk-materiaaleja edustavat yleensä bentoniitti- ja vettähylkivien rakeiden seos. Itse asiassa se on vaihtoehto eristysvillalle. Tällaisella pinnoitteella on vähintään kosteuden imeytyminen ja erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Joskus irtotiivistintä käytetään suojaamaan kosteutta, mutta myös lämmittimenä.

Sinun tulisi olla tietoinen seuraavista vivahteista ennen työn aloittamista eristyksen täyttöön:

 1. Alustan alustava viimeistely tehdään vain vedellä täytetyllä betonilla. Tällainen yhdiste johtaa sellaisen nestemäisen, vedenpitävän geelimäisen kerroksen muodostamiseen.
 2. Tuloksena oleva vettähylkivä materiaali kaadetaan alusmateriaalin päähän.
 3. Kovettaminen tapahtuu muutamassa päivässä.

Tämän tekniikan etuna on se, että materiaali voidaan kaataa puutaloihin tukikohdan viiveiden välillä. Kerroksen paksuus voi vastata viiveen tasoa.

Valssatut eristeet

Roll-muodossa tavallisesti myydään voimakkaimpia ja vaikeimpia materiaaleja, joiden kosteuden imeytyminen on vähäistä. Tällaisen materiaalin perustana käytetään bitumi, lasikuitu tai kangas, polyeteeni. Nykyaikaiset valmistajat korvaavat bitumia synteettisellä materiaalilla pinnoitteen epämiellyttävän tuoksun poistamiseksi.

Laskentamenetelmä johti seuraavien tyyppisten telaneristyksen muodostamiseen:

 • Itseliimautuva. Ne on varustettu valmiiksi liimakerroksella, koska ne sopivat vain valmistettuun aluslevyyn.
 • Se vaatii lämpenemistä Tällaisen materiaalin kuumentaminen tekee siitä enemmän muovia ja lisää sen tarttumista alustalla, ts. se voidaan liimata ilman apuvälineiden käyttöä.
 • Käytetään yhdessä liimaseoksen kanssa.

Höyrysulun ominaisuudet kehysrakennuksessa

Höyrysulku ei ole yksinkertainen kalvo, vaan koko eristyssuoja liian kosteudelta. Ongelmana on, että märkäeristys menettää positiivisia ominaisuuksiaan. Tämä voidaan välttää vain asettamalla korkealaatuinen höyrysulkukerros, joka suojaa lattiat kosteuden tiivistymiseltä paksuudeltaan.

Höyrysulkumateriaalissa on erityinen kalvo, jonka läpi kosteus voi kiertää eikä tiivistyä lattian "kakun" päälle asetettujen kerrosten sisäpuolelle. Asennettaessa on tärkeää noudattaa pääsääntöä: etuosa on suunnattava huoneeseen. Käänteisellä materiaalilla on päinvastainen vaikutus: kosteus tiivistyy entisestään, mikä johtaa sienten ja homeen välittömään muodostumiseen. Katso myös: "Lattian laite rungon talossa omilla käsillään - mitä ja miten."

Höyrysulun asennus

Höyrysulkukerroksen sijainti:

 1. Kaksisuuntaiset materiaalit asetetaan kattopaksuuden sileä puoli sisäänpäin. Karkea pinta käännetään yläosaan vesihöyryä vasten (lue myös: "Puulattian luotettava vedeneristys kylpyhuoneessa - mitä ja miten").
 2. Polypropeenin yksipuolinen materiaali sopii samalla tavalla sileä puoli sisäänpäin.
 3. Kalvolevyt on kiinnitetty heijastavalla puolella huoneen puolelle parantaakseen lämmön säästön vaikutusta. Tällaista materiaalia arvostetaan erityisesti silloin, kun lattialämmitysjärjestelmä asetetaan höyrysulun päälle.

Näin lattian oikean rakenteen pitäisi näyttää tältä:

 • kehys, joka on tehty logista;
 • lankku lattia;
 • vedeneristyskerros;
 • lämmöneristyskerros;
 • höyrysulkukerros;
 • ilmanvaihto;
 • puhdas lattia.

Asiantuntijoiden suositukset

Puutaloja voidaan rakentaa mihin tahansa pohjaan, paitsi tiilipylväät. Alkuperäinen työ ennen eristyskerrosten asennusta on seuraava:

 1. Pohjan pohja puhdistetaan mätäntyvien tai vääntyvien lokien korvaamisella (lue myös: "Puuportaiden lattioiden uusiminen betonipinnoilla").
 2. Kaikki puiset elementit käsitellään antiseptisellä aineella.
 3. Lokin seinät ja pohja erotetaan vesitiiviillä bitumimastilla.
 4. Vähennä lämpöenergian menetystä asettamalla polystyreeni-vaahtolevyjen pohjalla olevat viiveet.
 5. Kellarissa kerääntyvän kosteuden estämiseksi on tarpeen luoda ilmanvaihtoaukkoja.

Tulos

Edellä olevasta voidaan päätellä, että vedeneristyskerros on erittäin tärkeä eikä se ole niin helppo asentaa kuin se saattaa vaikuttaa. Lattia on luotettavasti suojattu kosteudelta vain silloin, kun käytetään tehokkaita vedenpitäviä materiaaleja.

On tärkeää noudattaa annettuja asennusohjeita, mikä antaa taatun tuloksen. Voit aina ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka ottavat vastuun kaikista työvaiheista - hankkimasta tarvittavia materiaaleja kerroksen asettamiseen ja lattian käyttöönottoon.

Kumpi puoli antaa vedenpitävyyden

Usein vedeneristys sopii vettä hylkivä jonka suunnassa kosteuden tunkeutuminen on mahdollista. Esimerkiksi katon vedeneristys leviää eristeen yli vedenpitävällä kerroksella. Ja vedenpitävä kerros lattiaan ja seinämiin on suunnattu eristeestä, kun taas vedenpitävyys voidaan käyttää rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.

Kuinka määritellä vedenpitävä puoli erilaisille vedeneristysmuodoille:

pitoisuus

Kumpi puoli on vedeneristetty lattialle

Riippuen siitä, mikä puoli on tarpeen suojaamaan kosteudelta, vedeneristysvirheet:

 • vettä hylkivä puoli alaspäin - kun se levitetään kosteutta imevää eristystä betonilla tai maaperällä;
 • vettä hylkivä puoli ylöspäin - suoraan lattian alla suojatakseen lattiat erittäin märillä alueilla.

Kumpi puoli asettaa vedenpitävyyden seinille

Vedeneristysseinien periaate on sama kuin lattiat. Jos haluat suojata eristystä tai seinämiä sisäisestä kosteuden lähteestä - vedenpitävyys asennetaan huoneen vedenpitävään puolelle. Seinien suojaamiseksi ulkopuolelta vedenpitävä kerros olisi suunnattava kadulle.

Kumpi puoli on vedeneristetty katolla

Katon vedenpitävyys vedenpitävä puoli on suunnattava ulospäin eristämisestä. Loppujen lopuksi, sen avulla eristys on suojattu ulkopuolelta tunkeutuvasta kosteudesta - jos sadekerroksen alla muodostuu saostumista tai kondensoitumista. Karkean sivun pitäisi imeä kosteutta eristeestä ja haihtua se.

Minkä puolen on sijoitettava vedenpitävyys metallin alle

Metallikatto (valmistettu aaltopahvista, metallilevystä) ominaisuuksiltaan vaatii erityistä vedenpitävyyttä - erityisiä kondensointikelmuja. Tämä on ainoa tyyppi vedeneristys, joka on kiinnitetty ulkopuolelle puuvilla puolella. Kosteutta imevän ulkokerroksen ansiosta metallikaton suojaaminen korroosiota vastaan ​​saavutetaan - kaikki imeytynyt kosteus virtaa nopeasti ilman viivytystä.

Tarvitsenko vedenpitävyyttä kattoon

Huoneissa olevat katot on suljettu vain höyrysululla, huoneiden sisäpuolella olevaa vedenpitävää ei käytetä edes kylpyhuoneessa tai saunassa. Muussa tapauksessa sisustus märkä- tään säännöllisesti - koska vedeneristys poistaa kondensoitumisen eristyksestä huoneeseen.

Minkä puolen vedeneristyskalvolle

Rakennuksen asianmukainen vedenkorkeus on yksi vaikeimmista ja tärkeimmistä rakennus- tai korjaustöistä.

Jos vedeneristysmateriaalia ei ole säädetty oikein, kuuden kuukauden kuluessa asukkaat voivat havaita epämiellyttävän kuvan muodossa:

 • tilojen korkea kosteus;
 • eristeen kostutus, joka pian romahtaa tällaisesta vaikutuksesta;
 • huonon lämmönsiirron talon sisällä märän eristekerroksen vuoksi.

Edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi on aluksi tärkeää asettaa vedeneristys oikein, nimittäin valmistajan suosittelemalla sivulla. Alla vastaamme kysymykseen, kummalle puolelle rakennetaan eri rakennustyyppien ja rakennuksen eri osien vedeneristys.

Metallilevyn alla

Vedeneristyskalvo asetetaan metallilevyn alle ja merkintä ylöspäin horisontaalisesti harjanteesta ristikkoon 15 cm: n päällekkäisyydellä. Kalvo tulee kiinnittää vain lokeroihin tai kattorakenteisiin nitoja käyttäen. On tärkeää muistaa kalvon sagista, jonka on oltava metallikerroksen alla (noin 2 cm). Se auttaa ilmaa kierrättämään vapaasti ja suojaamaan elokuva itse ennenaikaiselta tuhoiselta.

Lattialla

Lattian vedeneristys sellaisilla alueilla kuin kylpyhuone ja keittiö vaatii suurinta tarkkuutta kosteuden suojakerroksen asettamisessa. Tässä tapauksessa vedeneristyskalvo kiinnitetään eristeeseen merkitsemättömälle puolelle.

Katolla

Stage katon vedenpitävyys alkaa eristäminen. Sitten vedenpitävä kalvo levittyy siihen tasaisesti. Kalvo on ripustettu, ja liimakerros kohdistuu eristykseen. Varmista, että ilmanvaihtoaukko otetaan huomioon normaalin ilman kiertämisen välillä.

Seinille

Seinien vedenpitävyys talon sisällä kalvo on asennettu logolla ylös, merkitsemättömällä pinnalla eristeeseen.

Vedenpitävyyskalvon asettaminen talon ulkopuolisiin seiniin tehdään eristyksissä, merkintä ylöspäin. Kalvo on kiinnitetty rakennustyöntöllä, jonka päällekkäisyys on 15-20 cm.

Kattoon

Vedeneristyskalvot on sijoitettu merkitsemättömälle puolelle eristyksen tai katon kerrokselle.

Oikein kasteltu vedeneristys takaa pitkäaikaisen eristyksen. Pidä tämä mielessä ja ota huomioon vesitiiviiden kalvojen valmistajan suositukset korjauksen ja / tai valmistuksen aikana.

Katso myös: Vedeneristyskalvon asennus

Höyrysulku puutalossa: höyrysulun valinta ja asennusohjeet

Puuportaan lattia on monikerroksinen rakenne, jonka tärkeä osa on höyrysulku. Sen avulla voit suojata eristys, levyt ja lattiamateriaalit höyrystä, joka tunkeutuu maan alle, tiivistyy ja muuttuu täydelliseksi nestemäiseksi. Ja koska jokaisessa asuntorakennuksessa jotain jatkuvasti keitetään, pestään ja pestään, lattia ilman höyrysulkua voi tulla jatkuvan kosteuden lähteeksi. Tämä puolestaan ​​johtaa sienten, muottien ja puurakenteiden hajoamiseen. Puuportaan höyrysulkukerros välttää nämä synkät mahdollisuudet, pidentää rakenteen elämää ja lisää huoneen mukavuutta.

Mitä materiaaleja käytetään höyrysulkukerroksessa?

Puulattian höyrysulkuna on kätevää käyttää erilaisia ​​kalvoja, jotka eivät rakenteensa vuoksi salli höyryn ja veden kulkeutumista. Voit valita luettelon höyrysulun tyypistä:

1. Polyeteenikalvo

Tunnetuin ja halpa höyrysulku on polyeteenikalvo, joka myydään laajoissa rullissa. Koska itse polyetyleenilevyt ovat melko herkkiä ja helposti repeytyneitä, ne vahvistetaan kankaalla tai ohuella vahvistusverkolla.

Vahvistetut kalvot voidaan rei'ittää ja ei rei'itetty. Mikroaukkojen vuoksi ensimmäisellä tyypillä on melko korkea höyryläpäisevyys (Sd = 1 - 2 m). Tämä tarkoittaa, että tietty määrä höyryrei'itettyjä kalvoja kulkee. Siksi märissä tiloissa tällaisia ​​kalvoja käytetään useimmiten vedeneristysjärjestelmässä. Se on aivan toinen asia - ei rei'itetty polyetyleeni, jonka höyryläpäisevyysindikaattorit Sd = 40 - 80 m, joka toimii erinomaisena esteenä myös hieno höyryä varten.

2. Alumiinilaminoidut muovikalvot

On olemassa vielä yksi tyyppinen kalvo - polyeteenikalvot, joissa on alumiini heijastava kerros. Korkean höyrysulkuominaisuuden (Sd = 200 m) lisäksi tällä materiaalilla on myös eristysominaisuuksia, jotka heijastavat infrapunasäteilyä ja pitävät lämpöä sisätiloissa. Tämä höyrysulun puulattia käytetään useimmiten hyvin kosteissa tai kuumissa huoneissa, joissa on tärkeää säilyttää nykyinen mikroilmasto. Se voi olla keittiöt, suihkut, kylpyammeet ja saunat.

3. Polypropeenikalvo

Polypropeeniin verrattuna polyetyleeni on kestävämpi. Materiaaleja, joiden kondensaattikerros on alhainen ja joiden höyryläpäisevyys on heikko (Sd = 50-100 m) ja estävät kondensaatin muodostumisen kalvon sisäpinnalla, pidetään erityisen korkealaatuisina.

Polypropeenikalvolla ei ehkä ole estolevyä, mutta tässä tapauksessa kondensaatti muodostuu usein niiden pinnalle, joka on eristeen välittömässä läheisyydessä.

Kumpi puoli kiinnittää höyrysulun?

Laitteen höyrysulun lattian tulisi olla tiukka tekniikka. Yksi tärkeimmistä hetkeistä on, millä puolella eristyskalvo asetetaan. Jos et kiinnitä riittävästi huomiota tähän kohtaan, höyrysulku ei toimi. Höyrysulun asennuksen perusohjeet ovat:

 • Kun käytät kaksipuolista kalvoa, se on asetettava sileällä pinnalla "kakun" sisällä (eristeen kohdalla) ja karkean pinnan on oltava ulospäin kohti paria. Karkea puoli pitää itsestään höyryä ja lauhduttaa, jolloin kosteutta ei pääse eristeeseen.
 • Polypropeenikalvot, joissa on yksipuolinen laminoitu pinnoite, on myös sileä pinta eristeeseen ja paju - huoneen suuntaan.
 • Kalvolevyt heijastavat itseään infrapunaläteilyä. Siksi se on asetettava alumiinipuoli ulospäin huoneen suuntaan.

Nämä asettavat periaatteet toimivat lähes aina. Nykyaikaisten höyrysulkujen valmistajat säilyttävät kuitenkin oikeuden muuttaa tätä tilausta. Esimerkiksi tunnettu höyrysulkulaite Izospan B on suositeltavaa asentaa eristeen karhealle puolelle ja sileä puoli ulos. Siksi aina, ennen kuin aloitat höyrysulun rullauksen, lue käyttöohjeet.

Höyrysulun paikka lattiassa "piirakka"

Höyrysulkukalvon päärooli on estää märkähöyryn tunkeutuminen lattian ja eristekerrosten puurakenteisiin. Siksi höyrysulku sijoitetaan aina viimeistelylokeron ja eristyksen väliin. Yleensä lattiarakenteessa on toinen höyrysulkukerros - se on sijoitettu eristeen taakse, sen väliin ja aluslattiaan. Tämä kerros estää kosteuden ja höyryn tunkeutumisen maaperästä. Tämä höyrysulun kerros korvataan kuitenkin joskus vedeneristyskalvolla tai kalvolla. Alempi eristyskerros on erityisen tärkeää puutalojen alemmissa kerroksissa, joiden karkeat lattiat sijaitsevat suoraan maan yläpuolella tai märkien kellareiden yläpuolella.

Askel askeleelta ohjeet laitteen höyrysululle

1. Alustan valmistelu

Ennen lattian höyrysulun asettamista on tarpeen käsitellä kaikki pohjan (puulevyjen, tukkien, kallonpalkkien) puurakenteet mädäntyneiden, hyönteisten ja sienten kanssa antiseptisten yhdisteiden kanssa. Jos päätettiin järjestää uusi höyrysulku nykyiseen lattiapäällykseen, puhdistetut lattialevyt sekä vanhat lämmön- ja höyrysulun materiaalit poistetaan. Kaikki roskat ja pöly poistetaan, alustan puiset elementit maadoitetaan antiseptisilla aineilla ja asennetaan paikalleen.

2. Aseta höyrysulku lattialle

Ensimmäinen kerros höyrysulkukalvolla asetetaan höyrylle ja vedenpitäväksi eli estää kosteutta ja höyryä pääsemästä eristykseen eristeen saamiseksi.

Höyrysulkukalvon rulla on avattu ja kankaat asetetaan lattiakehykseen. Erilliset nauhat on asetettu päällekkäin 15-20 cm ja yhdistetty toisiinsa erikoisella kaksipuolisella teipillä tai kiinnitysaineella. Tämän ratkaisun avulla voidaan sulkea pois aukot ja aukot, joiden kautta turhat kosteus voi tunkeutua eristeen sisään. Viivästyneellä kankaalla, joka on kiinnitetty nitoja tai galvanoituja nauloja.

3. Eristyksen asettaminen

Elokuvan päälle, viiveiden välissä eristys asetetaan vähintään 50 mm: n paksuudella. Se voi olla polystyreenivaahtomuovia, vaahtomuovia, mineraalivillaa. Eristys tulee sovittaa tiukasti lokeihin ja höyrysulkukalvoon luomatta halkeamia ja aukkoja.

4. Toisen kerroksen höyrysulku

Elokuvan toisella kerroksella on suora höyrysulku, mikä luo esteen märästä höyrystä, joka tulee huoneesta ja joka ei salli sen eristämistä.

Kalvo kiinnitetään tukkeihin siten, että höyrysulun ja lattiapäällysteen välinen tuuletusaukko havaitaan. Filminauhat on liitetty toisiinsa nauhalla tai kiinnitysnauhalla.

5. Lattiat puhdasta lattiaa

Lokin päälle asennetaan valmiit lattialaudat, joista lopullinen lattia on asetettu, esimerkiksi parketti, laminaatti, linoleumi jne.

Minkä puolen lämmittimen vedenpitävyys

Selvitämme kummalle puolelle höyrysulun asettamisen eri pintoihin

Ilman höyrysulun eristyksen käyttöikä on lyhyt. Kosteus tunkeutuu materiaalin kerroksiin ja hävittää sen hitaasti. Erityisesti tämä ominaisuus on merkityksellistä kylmäkaudella, kun lämpötilan ero huoneen sisällä ja sen ulkopuolella on merkittävä.

Tästä syystä taloon muodostuu höyrymäärä, joka jättää sen esteettä. Jotta voidaan suorittaa kunnollisesti kosteuden kertymisen estävien materiaalien asettamista koskeva työ, sinun on tiedettävä, kummalle puolelle höyrysulku asetetaan.

Höyrysulun asennusvalmistelut

Höyrysulku lisää rakennuksen toimintakykyä.

Valmistustöiden aikana on välttämätöntä valita itse materiaali, jota käytetään höyrysulussa.

Nykyään kosteutta suojaavien materiaalien markkinoille on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotka soveltuvat lattiapinnoille, kattoille, katon alla, seinille tai jopa lattialle:

 • Asennettaessa höyrysulku puurakenteisiin: kattoon, seiniin tai lattiaan, on suositeltavaa käyttää tällaisiin tapauksiin suunniteltuja kalvolevyjä.
 • Materiaalien lattiat - polymeereihin ja bitumiin perustuvat mastit.
 • Universaali "Izospan" sopii kattoihin, seinien ja lattiojen erilaisiin pintoihin, se eristää rakenteet kosteudelta ja kondensaatin kertymältä.
 • Kalvo, polystyreeni vaahto ja megaizoli sopivat betoni- tai puuseinämiin.

Jos pintoja ei ole valmistettu oikein, höyrysulku ei ole tehokas. Alustavien töiden monimutkaisuus riippuu talon rakennuksesta, seinistä, lattiasta tai katosta, sekä siitä, onko suunniteltu rakentamaan uusi rakennus tai korjaamaan huonokuntoinen.

Pintavalmistelut materiaalista riippuen:

 • Jos rakennetaan puutaloa tyhjästä, on ensin kyllästettävä kaikki rakennuksen osat erityisillä hyönteisten torjunta-aineilla, mikä on tärkeää aluslattialle, katolle ja seinille. On myös syytä käyttää kyllästystä sieniä, homeen ja tulipalon suhteen. Kun tämä työ on tehty, voit aloittaa höyrysulun.
 • Tarkistusten aikana ne irrottavat lattian vanhentuneet pinnoitteet, kaikki eristyskerrokset. Kaikki pinnat puhdistetaan, kyllästyvät keinoilla ja vain silloin kerrotaan kosteutta suojaavaa materiaalia.

Betonirakennukset eivät vaadi erillistä pintakäsittelyä erikoismateriaaleilla, riittää puhdistaa seinät, lattia tai katto.

Höyrysulku estää homeen, homeen ja rouhimien muodostumista puurakenteissa. Asennus ei vaadi suurta taitoa, riittää, että valmistetaan pinnat oikein ja tunnetaan muutamia työn vivahteita.

Laitamme kattoon höyrysulun

Työssä on usein kysymys, minkä puolen pitäisi asettaa höyrysulku kattoon ja miten se voidaan asentaa oikein?

Aluksi on määriteltävä, mihin höyrysulun etu- ja väärä sivu on. Yleensä höyrysulun sileä ja karkea puoli on. Epätasaisempi pinta kääntyy aina eristyskerroksen suuntaan ja sileä ulkopuolelta.

Jos olet epävarma, voit ottaa pienen kappaleen materiaalin ja peittää ne mukulat kuumalla vedellä. Kondensaatti laskeutuu vedenpitävälle puolelle.

Ohjeet höyrysulun sijoittamiseksi kattoon

Ennen kuin aloitat työskentelyn katon höyrysulun, on välttämätöntä puhdistaa kaikki epäsäännöllisyydet, jotka eivät ole yli 5 mm, puhdista sitten pölystä ja likaisuudesta ja alkavat sitten kuivua.

Materiaalin asettaminen riippuu sen ominaisuuksista, useimmiten höyrysulku sijoitetaan katon tai katon sisäpintaan.

Jos ilmasto on sellainen, että talvella lämpötila voi pudota alhaisiin korkeuksiin ja seinät eivät ole liian paksuja, on suositeltavaa asentaa höyrysulku sisään ja ulos.

 • Höyrysulamateriaali kiinnitetään yleensä pin- taan nitoja käyttäen.
 • Erityistä huomiota on kiinnitettävä kulmiin, materiaalin tulisi hieman peittää katon reunan seinät.
 • Materiaalin on oltava kiinteä, ei saa käyttää useita kappaleita. On tärkeää, että kankaan reunat kulkevat päällekkäin.
 • Höyrysulkukalvon asettamisen yhteydessä sen pinnan on oltava mahdollisimman tiukka. Se asetetaan vasta, kun eristyskerros on jo asetettu.
 • Kattopalkkien väliin asetettu kalvo kiinnitetään nauloilla, joilla on erityinen leveä konepelti, niiden välissä on oltava noin 30 cm: n etäisyydellä.
 • Kalvonarkkien liittäminen kattoon olisi tehtävä päällekkäin. Liitokset on suljettu liimanauhalla.

Joskus höyrysulku asetetaan kattoon ilman eristyskerrosta, jolloin kalvo voidaan kiinnittää muovilla tai puupalkilla, jotka kiinnitetään kattoon ruuveilla. Liuskojen välisen askelman on oltava pieni, ja kiinnityspisteet tulisi sijoittaa enintään 30 cm: n etäisyydelle.

Kun materiaali asetetaan eristyksen höyrysulun päälle, höyrysulun kiinnittämistä ei ole tarpeen. Voit korjata kaiken kerralla kerralla.

Kiinnitetään erilaiset höyrysulku kattoon

Suojaa katto mukavammin yhteen

Levyn höyry ja lämpöeristys edellyttävät erityistä asennusta asennuksen aikana.

Aseta ensin profiilien erityinen kehys.

Se voi olla puupalkkeja tai erityisiä alumiinilevyjä. On paljon helpompaa työskennellä jälkimmäisen kanssa, koska ne on tarkoitettu näihin tarkoituksiin.

Niissä on erityiset urat, joihin levyjä kiinnitetään. Kattoon ja seinämiin välisen raon poistamiseksi täytyy ottaa pieni osa seinistä.

Kovametallista on eräänlainen höyrysulku, tällaista työtä kutsutaan liima-aineeksi. Tämä materiaali on sijoitettu katon valmistettuun pintaan. Liimauksen aikana käytetään lämmitettyä bitumia tai mastetta, jota käytetään ilman aukkoja.

Jos päällekkäisyydellä tai kulmilla on liitoksia, on välttämätöntä aloittaa materiaali pienellä päällekkäisyydellä ja kiinnittää se kynsillä, jolla on suuri korkki erikoiskiskolla. Materiaalin reunat lämmöneristysvyöhykkeen alla.

Jos käytät maalityyppistä höyrysulkua katon, sitten useimmin käytetty bitumi-kukersolnuyu mastinen, lakata tai kuuma bitumi. Lakan on perustuttava kloorikaasuun tai polyvinyylikloridiin. Mastikerros levitetään erityisellä sprinklerillä.

Lakkapäällyste levitetään kahdesti, ja on välttämätöntä odottaa ensimmäisen kerroksen kuivumista ennen toisen levittämistä.

Mekaanisen höyrysulun ominaispiirteet lämmittimelle

Työskentelyn aikana on erittäin tärkeää harkita, mikä puoli asettaa höyrysulun lämmittimeen. Jos tässä vaiheessa tehdään virhe, lämpöeristys ei ole tehokasta.

Kaikille kalvotyyppisille materiaaleille sovelletaan yhtä sääntöä: kalvo on sijoitettu siten, että sileä pinta on eristyksen puolella ja karkea huoneen sisällä.

Tämä sääntö sopii seinien, kattojen ja lattian suojaamiseen kosteudelta, mutta vain, jos materiaalissa on rakenne, joka koostuu kahdesta kerroksesta. Kun työskentelet höyrystimellä, jossa on alumiininen puoli, sinun on laitettava kiiltävä pinta sisään ja karkea pinta seinää vasten.

Käytettäessä polypropyleenimateriaalia karkea puoli tulisi myös muuttaa huoneeseen ja sileäksi eristeeseen. Yleensä korkealaatuiset höyrysulkimet ovat asennusohjeita ja -ohjeita.

Höyrysulun asennus lattialle

Höyrysulun materiaaleja tulee levittää ainoastaan ​​valmistetulle alustalle. Tämäntyyppiselle työlle olisi paras ratkaisu käyttää isospania. Tarvitset myös rakennustyöntäjän ja kanavaliipin, jotka soveltuvat tällaisiin tarkoituksiin:

 • Jos kalvo on kaksikerroksinen, sen ensimmäinen kerros asetetaan suoraan puu- tai betonilattialle.
 • Materiaali on asetettava seinään noin 5-10 cm sisään ja kiinnitettävä erityisellä nauhalla.
 • Paikoissa, joissa kalvo liimataan yhteen kahdesta rainasta, on tarpeen lisäksi kiinnittää kerrokset nitoja käyttäen. Asennettaessa pitäisi saada yksi kangas, vailla vikoja. Sen on peitettävä kokonaan lattia-alue.
 • Höyrysulun päälle laittaa minkä tahansa eristyksen materiaali: mineraalivilla, vaahto, laajennettu polystyreeni ja muut. Eristyskerroksen jälkeen sinun on asetettava toinen kerros materiaalia, joka suojaa kosteudelta.
 • Höyrysulku asettaa sileän pinnan lämmittimeen.
 • Ensimmäisessä kerroksessa karkea puoli on lattian pohjaan ja toinen huoneeseen.
 • Oikeanlaisten materiaalien asennuksen jälkeen pääkerros asennetaan.

Kun käytetään kalvopäällysteistä kalvoa, se asetetaan päähän-päähän. Kankaan sulkemiseksi sinun on käytettävä erityistä liimanauhaa alumiinipinnalla.

Huoneen suuntaan sijoitetaan metallikerroksen kerros, jonka jälkeen kaikki lämpö heijastuu ja palaa taloon.

Joskus höyrysulkukerroksessa käytetään erikoiskumia nestetilassa. Lattiapinta on valmistettu etukäteen, sen pinta on kuivattava ja puhdistettava lian.

Sitten laita mastinen harjoilla tai rullalla. Jonkin ajan kuluttua impregnointi kuivuu ja muodostaa tiheän kalvon, joka toistaa lattian rakenne kokonaan.

Höyrysulun tyypit

Eristys asetetaan höyrysulun sileälle puolelle

Tärkeä askel eristystyössä on oikea materiaalin valinta.

Ei niin kauan sitten, suosituin tapa suojautua kosteudelta oli asfaltin tai kattohuovan käyttö.

Nykyään markkinat ovat täynnä ehdotuksia, ja tekniikan kehitys on edennyt pitkälle - voit ostaa moderneja komposiittimateriaaleja, jotka on erotettu luotettavuudesta ja kestävyydestä:

 • Kalvo on erinomainen este höyrylle, joka ei salli seinien, katon ja eristyksen tiivistymistä.
 • Alumiinifolion kerros. Metallipinnalla on kyky heijastaa lämpöä ja sillä on erinomaiset höyrysulkuominaisuudet. Tällainen materiaali on järkevää käyttää märillä alueilla: kylpyhuoneet, altaat, saunat ja kylpyammeet.
 • Kalvo, jossa on kalvo - on rajoitettu kyky höyryn kuljettamiseen. Riippuen sen tilasta, se voi muuttaa sen ominaisuuksia. Kun kosteustaso kasvaa, kalvo alkaa kulkea höyryä, kuivassa tilassa tämä ominaisuus on paljon pienempi.
 • Mastinen pohja perustuu bitumiin - kulkee ilmaa ja säilyttää kosteuden.

Myös höyrysulkuaineita voidaan tuottaa arkeissa ja teloissa. Tämän tekniikan mukaan asennus on erilainen.

Kun käytetään materiaalia rullissa, ne on käännettävä alhaalta ylöspäin. Kangas on kiinnitetty vaakasuoraan puupalkilla tai profiileilla.

Ilmanvaihtoaukko jätetään höyrysuojakerroksen ja sisäpinnan sisäpuolelle, sen koon on oltava vähintään 4 cm. Kiinnittimen on oltava kestävä.

Levyjen höyrysulku on asennettu profiilin esivalmistettuun runkoon, jolloin materiaali asennetaan alhaalta ylöspäin suuntautuvaan suuntaan.

Höyrysulun ominaisuudet

Höyryeristysmateriaalit ovat välttämättömiä huoneen kosteuden normaalille liikkeelle. Kalvon erityinen kalvo ei salli eristämisen kerääntyä kosteuteen. Siksi on erittäin tärkeää noudattaa useita ehtoja kerroksen asettamisessa:

 • Jos käytetään tuulen ja vedenpitävyyden omaavaa kalvoa, sen tulee olla tiiviisti kosketuksissa eristeen kanssa. Jos aukkoja on olemassa, materiaali jäähtyy lämpötilaan, joka on pienempi kuin lähtöhöyryn lämpötila. Sitten kalvolevy voidaan peittää ohuella jääkerroksella ja lakkaa toimimasta.
 • On välttämätöntä luoda aukko vähintään 40-50 mm: n höyryn poistamiseksi. Mutta koko voi vaihdella ilmasto-oloista johtuen. On erityisen tärkeää säilyttää tasapaino suurille kattoille tai kaltevuuden kaltevalla kulmalla, jossa ilmankierto on huonompi.
 • Järjestelmän kautta kulkevan höyryn määrän tulisi olla minimaalinen.

Höyrysululla on yksi tärkeä toiminto - se estää kosteuden pääsemästä eristekerrokseen. Mutta tämä ei ole kaikki, kun käytetään silikaatti- tai polystyreeni-vaahtomateriaaleja, jotka pitävät lämpöä kodeissa, kalvo toimii esteenä yksittäisten kuitujen ja haihtuvien aineiden pääsylle, jotka voivat vahingoittaa terveyttä.

Ilma ei poistu rakojen aukkojen ja aukkojen läpi, talossa on miellyttävä lämpötila.

Suositukset höyrysulkuaineiden asianmukaisesta asennuksesta

Höyrysulun asennuksen suunnittelu alkaa tunnistamalla kriittisimmät alueet, joissa erityistä huomiota on kiinnitettävä. Materiaalin asettaminen kosteudelta suojaavasta materiaalista on tarpeen, jos pinnasta tulee lämmin- ja kylmän ilman välinen raja.

Useimmiten nämä paikat ovat kellareja, lattioita, kattoja, ullakkoja, ullakkoa ja seiniä. Erityistä huomiota höyrynsulkuurakoiden yhteydessä edellyttää puun rakentamista:

 • Kosteudelta suojaava kerros tulee sileästi kiinnittää eristemateriaaleihin, jolloin höyryä ei tapahdu, rotta tai sieni eivät käynnisty, eikä lämpöä häviä. Tämä on erityisen tärkeää puusta valmistetuille rakennuksille.
 • Jos seinät on eristetty ulkopuolelle, höyrysulku sijoitetaan huoneen ulkopuolelle. Kun lämpömittarit on asennettu sisäisesti, myös kosteudenestokerroksen on oltava tällä sivulla.
 • Yleisin virhe - kalvon löysä sovitus eristykseen.
 • Liimaamalla höyrysulkukankaiden saumoja, sinun on käytettävä vähintään 10 cm leveää teippiä.
 • Työskentelyä ikkunoiden aukkojen alalla on usein unohdettu jättää pieni kalvo, jota tarvitaan muodonmuutoksen tai kutistumisen tapahtuessa. Sen tulisi olla 2-3 cm: n taitto.
 • Kalvo on suojattava auringonvalolta, vain yhden kauden aikana alttiina oleva pinta voi tulla käyttökelvottomaksi.
 • Jos haluat liittää kalvon liitokset kalvon pinnalle, käytä metalloitua teippiä.

Toisaalta höyrysulkutyöt eivät vaadi suuria taitoja, mutta silti on olemassa useita vivahteita, jotka on otettava huomioon. Kalvon oikean kiinnittämisen tärkein edellytys on asentaa se oikeaan puoliin eristykseen. Sisällön ja henkilöiden tunnistamisessa materiaalissa ei pääsääntöisesti ole vaikeaa.

Minkä puolen antaa vedenpitävyys eristeen suojaamiseksi?

Lattiaa järjestettäessä tärkein osa tätä tapahtumaa on lattiarakenteen luotettavan höyrysuojan luominen yleensä ja erityisesti siinä käytetty lämpöeristin. Tämä on saneltava seuraavasti: lattiarakenteen käytön aikana höyry tunkeutuu maanalaiseen tilaan, ja se voi tehdä sen ylhäältä lattian viimeistelyaineiston läpi ja pohjasta lattiakannen läpi. Kun otetaan huomioon huonelämpötilan ero huonetilassa ja höyrynpinta-ala, höyry muuttuu lopulta kosteuden pisaroiksi, jotka asettuvat lattiapäällysteen tai lämmöneristysmateriaalin takapuolelle ja johtavat niiden tuhoutumiseen ja luo edellytyksiä erilaisten mikro-organismien kehittymiselle. Joten korkealaatuisen höyrysulun rakentaminen voi estää tämän, mutta vain jos on oikein päättää, kummalle puolelle asennetaan vesitiiviys, niin että se sallii höyryn kulkeutumisen, mutta ei salli kosteuden joutua kosketuksiin lattiapäällysteen kanssa.

Materiaalityypit

Alumiinilla ja polypropeenikalvoilla laminoitua polyeteeniä käytetään pääasiassa suojaamaan höyryä. Ensimmäinen niistä on halpa, melko tehokas ja erittäin suosittu paroeristin, jolla on vain yksi haitta - alhainen lujuus. Viime aikoina olemme kuitenkin saaneet käyttöön vahvistetun rei'itetyn ja ei-rei'itetyn kalvon, jolla on melko vakavat lujuusindikaattorit. Samanaikaisesti rei'itetyllä kalvolla on mikroaukkoja, jotka lisäävät sen höyryn läpäisevyyttä. Yksinkertaisesti sanottuna hänellä on pieni määrä höyryä, ja siksi, jos tällaista kalvoa käytetään huoneissa, joissa on korkea kosteus, se sisältyy tavallisesti vedeneristysjärjestelmään. Tässä tapauksessa on tärkeää, mikä puoli asettaa vedenpitävyyden estämään höyryä pääsemästä eristykseen. Jos ei ole rei'itettyjä kalvoja, tällaista ongelmaa ei ole, koska niillä on pieni indikaattori höyryläpäisevyydestä ja eivät salli jopa hienohöyryä.

Toinen kalvon tyyppi on laminoitu alumiinilla, so. Foiling. Niiden tärkein etu on se, että lisäksi ne pystyvät höyryn esteen luomiseksi heijastamaan lämpöenergiaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei erityistä tarvetta luoda ja näin ollen suojata lämpöä eristävää kerrosta. Siksi kalvolevyjä käytetään huoneissa, joissa on korkea kosteus ja ilman lämpötila, mukaan lukien saunat, kylpyhuoneet, altaat ja jopa keittiöt.

Polypropeenikalvo on kestävämpi kuin polyetyleeni. Joissakin tapauksissa tällainen kalvo on "valmistunut" kondensaattorikerroksella, mikä vähentää materiaalin höyryn läpäisevyyttä ja poistaa kondensaation mahdollisuuden kalvon sisäpinnalle. Tällainen kalvo voidaan kiinnittää eristeen päälle kummallakin puolella, mutta jos ei ole kondensointikerrosta, tiivistyminen voi näkyä eristeen lähelle.

Aseta kalvo asianmukaisesti eristeeseen

Joten mikä puoli antaa vedenpitävyyden lämmittimeen? Jos käytät kalvoa, jonka toinen puoli on sileä ja toinen karkea, laita sitten sileä puoli eristeen päälle ja karkea puoli ylöspäin kohti lattiapäällystä. Tällöin höyry ei läpäise eristystä alaspäin, mutta se pysyy yläosassa, ja jos on olemassa tehokas ilmanvaihto, maanalaisuus nopeasti haihtuu. Jos käytät kalvolevyjä, työntö tehdään alumiinipuoli ylöspäin. Se ei myöskään kulje höyryä ja heijastavat lämpöenergiaa. Jos käytit polypropeenikalvoa, aseta se sitten laminoidulla puolella alaspäin ja pajun yläosaan.

Mutta on poikkeuksia. Esimerkiksi sellainen materiaali kuin Izospan V on erittäin suosittu tänään. Mikä vedeneristyspuoli sopii eristeeseen, jos sitä käytetään? Aina, ts. laitamme karkean sivun eristykseen ja sileä puoli ylöspäin kohti lattiapäällystä. Tältä osin suosittelemme aina, kun olet lukenut tämän aineiston, aina tarkkaavaisesti niiden valmistajien ohjeiden tutkimiseen.

Älä myöskään unohda edellä mainittujen kalvojen päätavoite - estää höyryn tunkeutumista eristeeseen. Tämä tarkoittaa, että ne on sijoitettava valmiin lattian ja eristyksen väliin. Samanaikaisesti meidän ei pidä unohtaa, että höyry voi tunkeutua alhaalta alilattian tai väliseinien päällekkäisyyksien kautta, ja tämä tarkoittaa sitä, että toinen, alempi höyrysuojakerros, johon eristys on asetettu, on varsin merkityksellinen. Jälkimmäinen vaihtoehto on erityisen tärkeä puulastujen ensimmäisissä kerroksissa, joissa lattiat asetetaan maahan tai ovat kostean kellarin yläpuolella.

Kalvon sijoittaminen alakerrokseen

Höyrysulkukalvon asettaminen alustalle on seuraavanlainen. Ensin me puhdistamme lian likaista ja pölyä ja tyhjennämme kalvon rullaa siten, että sen nauha päällystää seinän korkeuteen 15-20 cm. Kehitämme ja leikataan toinen nauha täsmälleen samalla tavalla ja kiinnitetään se ensimmäisellä nauhalla tai nauhalla. Seuraavaksi kiinnitämme kalvon lokit galvanoitujen kynsien tai nitoja varten. Tämän jälkeen asetamme eristyksen kalvolle, jonka paksuuden on oltava vähintään 50 mm. Lämmöneristysmateriaalin on sovitettava tiukasti vedenpitävään kalvoon. Tämän jälkeen peitämme eristyksen toisella kalvokerroksella samalla tavalla kuin laitamme sen aluslattiaan. No, viimeinen askel - asetamme puhtaan lattianpäällysteen, unohtamatta luoda pienen ilmanvaihtovälin sen ja höyrysulkukalvon välillä.

Muita vivahteita

Ennen vesilevyjen kiinnittämistä aluslattialle, huolehdi puun tai tasoitteen kosteudesta. Tätä varten on täysin hyväksyttävää käsitellä pohja kipsi- tai kipsi-vedeneristysmateriaalilla, jolle on tarpeen käyttää sopivia koostumuksia. On suositeltavaa tehdä useita vesikerrosten kerroksia kerralla ja jokainen myöhempi kerros levitetään edellisen osan osittaisen kuivumisen jälkeen, mikä kestää keskimäärin 3-4 tuntia. Ei ole tarpeen odottaa vedenpitävän kerroksen kuivaamista kokonaan, koska tämä voi johtaa siihen, että seuraava kerros ei voi pysyä edellisen kanssa. Höyrysulkukalvoa suositellaan kuitenkin, kun viimeinen kerros on täysin kuiva.

Kuinka asettaa vesitiivis lattialle eikä vain

On vaikea aliarvioida tällaisen talon tai muun rakennuksen vaiheen merkitystä höyryesteinä. Termi viittaa erilaisiin menetelmiin ja välineisiin, jotka on suunniteltu estämään tai minimoimaan kosteuden muodostuminen kondensaatin muodossa rakenteiden materiaaleihin. On tärkeää määrittää, mikä puoli antaa höyrysulun, ja tämä auttaa seuraavia vinkkejä tai ohjeita.

Insulantit ovat kaikkein haavoittuvia kosteudelle. Kosteuden vaikutuksesta nykyaikaisten lämmittimien rakenne häiriintyy ja sen seurauksena niiden eristysominaisuudet pudota tai häviävät. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa uhka, joka edustaa kondensaatin tunkeutumista. Kosteassa ja suljetussa ympäristössä sieniorganismit alkavat kehittyä aktiivisesti, eli muotia, jota ei missään nimessä tarvita. Ne vaikuttavat haitallisesti tukirakenteiden, erityisesti puun, luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Höyrysulun materiaalien vaihtoehdot

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on laaja valikoima höyrysulku- pinnoitteita. Ne on jaettu monien ominaisuuksien mukaan ennen kaikkea höyryläpäisevyydellä, joka on välttämätöntä eristyksen asennuspaikan valitsemiseksi. Myös höyrysulun materiaaleilla on melko laaja valikoima hintoja, joita tulisi harkita myös materiaalin valinnassa.

Höyrysulun tärkeimmät tyypit ovat:

 1. Perinteiset höyrysulkukalvot;
 2. Alumiinifolion kerros;
 3. Kalvolevy.

Ei ole mitään materiaalia, joka on yhtä hyväksyttävää mille tahansa höyrysulun osalle, olkoon se katto, seinät, yksi lattiat tai säätiö, valitettavasti. Siksi on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon päällystettävien materiaalien rakenne, eristeen tarkoitus ja päällysteen pinta-ala, ja sen perusteella valita oikea materiaali ohjeiden mukaan.

Lisäksi on otettava huomioon kunkin höyrysulun tyypit. Jos polyeteenin höyrysulkukalvo on asennettu, on oikein jättää aukot, koska ilman höyrystä eristämisen lisäksi kalvo on täysin suljettu ilmaa varten, joten lauhde muodostuu suljetussa rakenteessa ilman ilmaa.

Kalvon ominaisuudet

Kalvot on lisäksi jaettu pseudodiffuusioksi, diffuusioksi ja superdifuusioksi. Ne eroavat höyrynläpäisevyyskertoimella, joka on 300 g / m2, 300-1000 g / m2 ja yli 1000 g / m2. Tämän ominaisuuden perusteella ja määrittää membraanin sopivuuden tiettyjen rakenteiden eristämiseksi. Pseudodiffuusio ei käytännössä koske, ja se soveltuu parhaiten ulkokerroksen höyrysulun katon alle. Tarvitset kuitenkin ilmatyynyn kalvon ja eristyksen välillä. Ja tällaiset kalvot ovat täysin sopimattomia julkisivujen eristämiseksi. Kalvon huokoset tukkeutuvat ulkoisen pölyn kanssa ja lauhde alkaa pysyä suoraan materiaalilla.

Jäljelle jäävät lajit ovat monipuolisempia suuremman huokosten halkaisijan ansiosta. Tämä vaikeuttaa niiden tukkeutumista ja antaa sinulle mahdollisuuden jättää aukkoja ilmalle.

Materiaalin oikea sijainti

Keskeinen rooli rakenteiden hyvän eristyksen saavuttamisessa on kummalla puolella höyrysulun asettaminen. Vastaus tähän kysymykseen riippuu myös valituista höyrysulkuaineista:

 1. Paroizolyatsionny-polyeteenikalvo asetetaan kummallekin puolelle eristeelle, mutta on olemassa erityisiä höyry- ja kondensaattikalvoja, joilla on karheus, kondensaatin haihtumisen parantamiseksi. Tässä tapauksessa kalvo on sileä puoli eristeenä. Tällaiset yksityiskohdat määräytyvät yleensä liitteenä olevien ohjeiden mukaan.
 2. Höyrysulku, joka on valmistettu diffuusiokalvosta, analogisesti höyrykondensaattikalvon kanssa, suoritetaan sileällä puolella eristeenä.
 3. Energiaa säästävän kalvon sisältäviä materiaaleja on kiinnitettävä asianmukaisesti huoneen sisäpuolella, koska se heijastaa lämpöä.

Joitakin yleisiä vinkkejä

On tärkeää tarkastella seuraavia ominaisuuksia:

 1. Paroizolyatsionny-materiaali, joko valssattu tai arkki, pysyy vain päällekkäisyydessä, ja se kiinnitetään erikoisella liimanauhalla ilman ilman poistamista aukkoihin.
 2. Eristemateriaalin vaurioita (katkoksia tai leikkauksia) ei saa missään tapauksessa sallia, vaikka ne olisivat muodostuneet asennuksen aikana tai sen jälkeen, ne on liimattava.

Tee-se-itse höyrysulku

Huoneen höyrysulku on tee-se-itse-menettely. Jos otetaan huomioon edellä mainitut säännöt, määritä oikein, mikä puoli sopii eristykseen ja valita oikean materiaalin, sitten ilman ammattitaitoisten rakentajien apua, se toteutetaan luotettavasti.

Eniten paljastava laite on höyrynsulkulevy omilla käsillä. Ennen eristyksen ja höyrysulun asennuksen aloittamista on erittäin suositeltavaa käsitellä maanalaisia ​​rakenteita mädäntyvän puun ja hyönteisiä vastaan. Tämä hoito on erityisen tärkeä niille rakenteille, jotka ovat lähinnä maata ja pohjaa. Tämän jälkeen lokit asennetaan, ja niiden yläreunaan asennetaan ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyksien karkea kerros. Se, että hän on pohjana, jossa höyrysulku asetetaan lattialle.

Valittu höyrysulkumateriaali asetetaan aluslattialle päällekkäisyydellä 15-20 senttimetriä. Se voidaan kiinnittää kynsillä tai rakennustyöntöllä, mutta aiemmin mainittu liimanauha on oikein. Seinistä ja kohokuvioiduista paikoista vaikeasti saavutettavia paikkoja tarvitsee lisäkäsittelyä bitumimateriaalin kanssa, koska tällaisissa paikoissa on yleensä mahdotonta sijoittaa elokuva. Asennettaessa höyrysulku alkaa asentaa eristys. Nämä materiaalit (mineraalivilla, polystyreeni vaahto ja muut) on tärkeää sijoittaa lähelle tukkia.

Höyrysulkukerros, tämä ei kuitenkaan pääty sinne. Kosteus pääsee eristykseen ja talon sisäpuolelta pohjakerroksesta. Siksi lämmitettäessä sinun on asetettava toinen kerros höyrysulku, analogisesti alemman kerroksen kanssa. Tätä tarkoitusta varten sopii kaikentyyppinen kalvoeriste. Tämä kerros on myös päällekkäinen. Sen päälle voit luottaa pääkerrokseen. Samaan aikaan sinun on jätettävä 1-2 cm: n väliin aukko.

johtopäätös

Oikean puolen valinta, millainen eristys sopii eristeeseen, samoin kuin itse höyrysulkumateriaalin valinta, luodaan luotettava lattiaeriste. Ja hän puolestaan ​​on yksi tärkeimmistä osista koko rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä.