Ankkuripulttien kiinnittäminen - video ja yksityiskohtaiset asennusohjeet

Ankkuripultit on asennettava tietyn tekniikan mukaisesti. Sen valinta riippuu ankkurin suunnittelusta ja tarkoituksesta, sen asennuspaikasta sekä sen pohjan materiaalista ja rakenteesta, johon se kiinnitetään.

1 Ankkureiden periaate - miten ne selviytyvät kuormien suhteen?

Ankkuripultit toimivat kiinnikkeinä ja niitä pidetään pohjassa, jossa ne on asennettu, kahden voiman takia, jotka ovat niiden lataamisen jälkeen.

Pysäytysvoima syntyy kuorman tai sen osan kohdalla, joka on kohtisuorassa ankkurin pitkittäisakseliin nähden ja joka pyrkii taivuttamaan, repimään tai katkaisemaan sen. Tällöin kiinnittimiin kohdistuvaa voimaa kompensoidaan materiaalien sisäisellä resistanssilla: pultti itse - murtuma; perusteet - tuhoutumisesta ankkurista siirrettyyn kuormitusjännitteeseen.

Kitkavoima ilmenee kuorman tai sen komponentin tapauksessa, joka suuntautuu ankkurin akselin suuntaan ja joka pyrkii vetämään ja vetämään sitä pohjasta, johon se on kiinnitetty. Tällöin pultti kompensoi sille kohdistettua voimaa ja pidetään sen kiinnittämisen sijasta sen elementtien kitkasta johtuen perusmateriaalista.

Nämä voimat syntyvät useimmiten samanaikaisesti, mutta joskus erikseen. Ne ovat sitä enemmän, sitä syvemmälle pultin kiinnitys on (tai se on pidempi) ja sen muotoilu on paremmin sovitettu, sekä pohjan rakenne ja materiaali tällaiseen vastukseen kuormituksesta. Näin ollen jälkimmäisen sallittu enimmäisarvo riippuu myös näistä parametreistä ja tekijöistä.

2 Asennus säätöön - ensimmäisistä ankkuripultteista

Yksi ensimmäisistä ankkuripultteista oli tarkoitettu vain asennukseen säätiöön. Tällä hetkellä ne on valmistettu 6 tyypillä, joiden pituus on enintään 5 m ja halkaisija jopa 140 mm. Asenna nämä säätöpultit näin:

 • ankkuri taivutetulla tapilla - kiinnitä asennettuun runkoon ennen sen kaatamista betoniin;
 • ankkurilevyllä - myös asetettu alustan valmistamiseksi tai se upotettuna siihen välittömästi liuoksen kaatamisen jälkeen;
 • komposiitti - alempi tappi kiinnittämällä se kiinnitetään seoksen betoniin sen kaatamisen aikana ja ylempi tanko kierretään kytkimeen, kun pohja on täysin karkaistu;
 • irrotettava, samanaikaisesti asennettu komposiitti - upotettava ankkurivahvistin nestemäiseen betoniin ja viimeisen kiinnitystapin kovettamisen jälkeen lukitusmuttereilla;
 • suorat linjat - asennetaan karkaistulle perustukselle porattuihin reikiin ja jäljelle jääneet aukot täytetään liimakoostumuksella tai laastilla;
 • kartiomaiset - ne myös työnnetään viimeistellyn pohjan valmistettuihin reikiin, mutta ne on kiinnitetty laajennuslevyllä lopussa.

Pohjaan liittyvien ankkureiden päätavoite: rakennusten rakenteiden kiinnittäminen tai niiden kuormien ottaminen rakennuksen toiminnan aikana.

3 Nykyaikaisten yleiskäyttöisten ankkojen kiinnitys

Tällä hetkellä tuotetaan myös yleiskäyttöisiä ankkureita. Ne voidaan asentaa lähes kaikkiin valmiisiin alustoihin. Useimmiten nämä pultit asennetaan seinään tai kattoon.

Kaikki yleiskäyttöiset ankkurit on jaettu kahteen päätyyppiin: mekaaniseen ja kemialliseen. Ensimmäiset asennetaan mekaanisesti. Toinen johtuu erityisestä liima-aineesta, joka syötetään pultin asennusreikään. Tämä kemiallinen koostumus täyttää ankkurin ja alustan välisen tilan samoin kuin kaikki kiinnittimen vieressä olevat aukot, jos sellaisia ​​on. Sitten liima asetetaan ja varmistetaan pultin turvallinen kiinnitys tasaisella kuormitusjakaumalla jopa huokoisessa ja ontossa materiaalissa.

Kiinnitysmenetelmän mukaiset mekaaniset ankkurit on jaettu tyyppeihin:

 • kädenvääntöä;
 • V;
 • laajeneminen;
 • välikappale.

Ennen kiinnittimien asentamista sinun on valittava oikea tyyppi ja koko. Tämä tehdään pohjan olosuhteiden ja voimakkuuden perusteella kiinnittimen paikallaan sekä kuorman luonteen ja suuruuden perusteella, jonka jälkimmäisen on kestettävä. Jos pohjan (kipsi tai vastaava) pinnalle on materiaalia, joka ei kykene pitämään ankkuria, ota sitten pultti pidempään kuin laskettu pituus. Kiinnittimien kokoa tulisi lisätä heikon kerroksen paksuuteen.

Ankkureiden asennus seinään, kattoon ja niin edelleen alkaa tarkalla merkinnällä - tämäntyyppinen kiinnitin asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tuhoamatta perusmateriaalia ei voida poistaa. Sitten, kuten video osoittaa, kohtisuoraan pohjan pinnalle, porataan reikä.

Sen halkaisijan on vastattava tarkasti, ja syvyyden ei tarvitse olla pienempi kuin pultin valmistajan määrittelemät.

Viimeistetyn reiän on puhdistettava perusteellisesti murusia ja pölyä pohjamateriaalista harjalla, pölynimurilla tai ilmanpaineella. Asenna sitten ankkuri.

Kemiallinen - täytä reikä 2/3 liimalla. Kiinnitä pultti kuvan mukaisesti, haluttuun syvyyteen ja keskipisteeseen. Emme lataa ohjeessa määritettyä ankkuriaikaa, jotta liima kovettuisi.

Aseta mekaanisen vasaran holkki ilman ruuvi reikään ja vasara siihen. Tällöin pehmeän metallin valmistetun vuorauksen reunat ovat epämuodostuneet ja pitävät sitä kuormitettuna reikään. Sitten, kun olet kulkenut kiinteän osan läpi, kiristämme pultin.

Kaikki muut mekaaniset osat asetetaan reiätyöryhmille ruuvaamalla tai poistamalla niiden komponentit. Jos osa on kiinnitetty välittömästi, työnnä ankkuri sen läpi. Tartu kevyesti vasaraan kiinnittimien kiinnittämiseksi aluslevyyn, pulttipäähän, ruuviin tai kiilaelimeen. Tämän jälkeen mutteri, pultti tai ruuvi ruuvataan laajennus- ja laajennusantureihin. Jos ankkuripultti on rengas tai koukku, voit kiristää sen. Tällöin laajennus- tai laajennusmekanismi avautuu ja kiinnittää kiinnittimet tukevasti reikään. Kiilan ankkurissa vasaroidaan sivupalkissa tai keskiosassa. Ne aktivoivat tukimekanismin.

Kiinnitys ankkuripulttiin: luotettava ankkuri mille tahansa sovellukselle

Kiinnittimet ovat tulleet elämäämme niin lujasti, ettemme enää huomaa niiden läsnäoloa. Mutta ne ympäröivät meitä kaikkialla, ja jos vain hetkeksi kuvittelemme, että kaikki katoavat välittömästi ja samanaikaisesti, se olisi historiallisin katastrofi. Ilman tavallisimpia kynsiä, ruuveja, pultteja ja pähkinöitä, edistyminen kaikilla tieteen ja tekniikan alueilla olisi ollut mahdotonta. Mutta ei ainoastaan ​​teollisuus ja tuotanto tarvitsevat näitä välttämättömiä avustajia.

Riittää vain katselemaan ympärillemme, muistaa kuinka monta tehtävää meidän on ratkaista jokapäiväisessä elämässä, järjestää elämästämme, millaisia ​​ongelmia syntyy, kun haluat ripustaa kattokruunun tai kuvan taloon, kiinnittää keittiön kaapit tai satelliittiantenni seinän parvekkeelle, asentaa riippuallas kylpyhuoneeseen tai suuri ovi käytävällä... Ne kaikki liittyvät tarpeeseen kiinnittää eri tavaroita rakennusten rakenteisiin: seinät, pylväät, katot jne. Yleensä puutalossa on suuria ongelmia näiden ei synny, mutta mitä jos se on tiili tai betoni?

Kiinnitys - ankkuri

Joskus kuitenkin, ei liian kauan sitten, puukytkimet, joita käytettiin esiporaisiin reikiin, käytettiin näiden ja monien muiden ongelmien ratkaisemiseen. Tällä menetelmällä oli monia haittoja: puu lopulta kuivassa huoneessa pienenee kooltaan ja korkki alkaa röyhtää tai jopa kokonaan putoaa; kosteissa olosuhteissa, päinvastoin, se paisuu ylös, mikä johtaa reiän halkeiluun ja sen seurauksena myös pistokkeeseen, joka putoaa ulos.

Näiden ongelmien poistamiseksi muoviset tapit keksittiin. Niillä on paljon etuja: ne eivät muutu kooltaan, ovat yhtenäisiä, halpoja ja luotettavia. Mutta on myös haittoja: ne eivät kestä suuria ja massiivisia kuormia. Rakenteen raskaasta painosta muovi muuttuu ajan myötä ja se lakkaa pysymästä lujasti reikään. Lisäksi korkealaatuisen monoliittisen betonin seinämien rei'illä on sileä sisäpinta, mikä lisää tappien todennäköisyyttä luopumasta niistä.

Näissä tarkoituksissa keksittiin keinotekoisten tiili- ja betoniseinien kiinnittimien kiinnittäminen raskaiden kuormien alla ja ankkuripultit.

Toimintatavan mukaan tällaiset tuotteet on jaettu kahteen päätyyppiin:

 1. Kemialliset ankkurit. Käytetään kapselia, jossa on erityinen liima, joka työnnetään reikään, joka murskataan kiinnittimen asennuttua, joka pidetään tiukasti liiman polymeroinnin jälkeen. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa liiman kovettumista. Etu - mahdollisuus käyttää ei ainoastaan ​​monoliittirakenteita seinämissä, vaan myös ontossa.
 2. Mekaaninen. Ne perustuvat pultin tai kierteitetyn tangon kulumiseen käytettävän erikoisen metalliholkin kiertämisen tai nivelten laajenemisen periaatteeseen, kun sitä kierretään kierteellä.

Toisaalta metalliset ankkurit on jaettu myös useisiin eri tyyppeihin:

 • V. Kun ankkuri työntyy reikään, holkin sisäpinnassa oleva kiila laajentaa reunojaan. Joissakin yksilöissä kiilto suoritetaan erillisellä tanko-partaalla, joka sitten vedetään ulos reiästä ja kierretulppa kierretään paikalleen. Tämäntyyppinen ankkuri vaatii tavallisesti tarkkaa tarttumista reiän mittoihin.
 • Pisteet. Tällaisissa rakenteissa ei edes tarvita kiilaa. Ne käyttävät pehmeiden metalliholkkien erityisiä reunoja. Ajettaessa reikään vasaralla nämä reunat ovat epämuodostuneet, lepäävät sen pohjaa vasten ja pitävät holkki itseensä siinä. Tämä on yksinkertaisin laite, mutta se edellyttää tarkkaa reikien poraamista sekä syvyydestä että läpimitalta. Tyypillisesti tällaisia ​​ankkureita käytetään monoliittiseen betoniin tai luonnonkiviin tehtyihin seiniin.
 • Razhimnoy, tai "perhonen". Tarkoittaa läpivientityyppiä ja sitä voidaan käyttää ohutseinäisiä ja tasaisia ​​arkkimateriaaleja varten. Holkissa on pituusukko, joka ei saavuta reunoja. Kiertämisen aikana se on epämuodostunut keskimmäisessä osassa, ja se avautuu sivuille terälehdillä takapuolelta.
 • Spacer - yleisin laite. Se ei vaadi tiukkoja toleransseja reiän syvyydessä, vaan vain läpimitaltaan. Se käyttää takimmaisen holkin laajenemisen periaatetta, kun kartiomaista holkki on kierretty. Sitä käytetään vain betoniin tai korpulenteiseen tiiliin.

Ankkurikiinnittimien valmistukseen käytetään yleensä korkealaatuista ruostumatonta terästä, jolla on korroosionestopinnoite. Se suoritetaan pääsääntöisesti metrijohdon alla M6: sta M30: een. Ankkurointiliitoksissa on vakiovoiman ja leikkauksen yhteyksien luotettavuutta koskevat standardit. Ne riippuvat seinien materiaalista ja asennuksen syvyydestä.

Ja tämä artikkeli kertoo korkkien seinäpäällysteistä.

Ankkuripultin asentaminen?

Esimerkiksi harkitse laajennusrakenteen ankkurin kiinnittämistä betoniseinässä.

 1. Usein betonielementit peitetään kipsillä. Luotettavaa kiinnitystä varten ankkuripultin on oltava betonikerroksessa tietyllä syvyydellä, tavallisesti vähintään 50 mm. Siksi ennen ankkurin kiinnittämistä sinun tulee määrittää kipsin paksuus ja valita ankkuriholkin sopiva pituus.
 2. Laipan ankkurin reiän halkaisijan on oltava melko tarkka, joten holkki tulee vaivattomasti seinään. Myös reiän kohtisuoruutta olisi noudatettava. Sen syvyyden pitäisi olla hieman suurempi kuin holkin pituus.
 3. Reikien merkinnät on tehtävä mahdollisimman tarkasti. Ankkurin asentamisen ja kiinnittämisen jälkeen on mahdotonta vetää se ulos.
 4. Porauksen jälkeen reikä on puhdistettava huolellisesti pölystä ja betonirumpeista. Tämä voidaan tehdä harjalla, pölynimurilla, paineilmalla tai yksinkertaisesti puhaltamalla kumipallolla ja olkilla.
 5. Ankkuri vasaroidaan valmistettuun reikään kevyellä vasaralla. Jos hän ei pääse vaivattomasti, porata on korjattava pienellä kävelijällä.
 6. Kun mutterin ulkoreunassa oleva mutteri tai pulttipää on saavuttanut seinän pinnan, voit kiristää sen avaimella. Yhden tai kahden kierroksen jälkeen voima kasvaa selvästi huomattavasti. Tämä viittaa siihen, että kartiomainen holkki tulee holkkiin. Jos maksimi kiertymisvoima on osoitettu tälle ankkurille, on parasta käyttää momenttiavainta.

Joka tapauksessa ei ole välttämätöntä kierrättää "koko matkaa", jotta vältytään seinämateriaalin tuhoutumiselta. Tämä koskee erityisesti kevyitä, huokoisia tai vaahtobetoniä sekä tiiliä.

 • Usein käy niin, että mutteri tai pulttipää alkaa syventää kipsirakennetta kiristettäessä. Jos se on mutteria kierretangossa, voit jatkaa kiristämistä, kunnes se sukeltaa kokonaan seinään ja kiinnitä pidike toisella mutterilla. Pultin pitää olla irrotettava ja valittava suurempi halkaisija.
 • Tässä videossa on esimerkkejä kiinnityspulttien kiinnityksistä (kuinka kiinnittää erilaisia ​​ankkureita).


  Lisäksi on olemassa enemmän eksoottisia rakenteita ankkurikiinnittimistä, esimerkiksi kehyksestä, jotka on kiinnitetty samanaikaisesti kahdesta päästä tai repäisypäällä anti-vandal suojaamiseksi.

  Ja artikkeli ankkuripulttien teknisistä ominaisuuksista.

  Mikä on ankkurointi seinään?

  Usein erilaisilla korjaus- ja asennustöillä on tarpeen korjata erilaisia ​​rakenteita seinään. Käytännössä tämä on paljon vaikeampaa kuin ensisilmäyksellä. Vakiomenetelmät eivät toimi kovin hyvin, varsinkin kun rakenteella on kunnollinen paino ja luo alhaisen paineen kiinnityspisteeseen tai seinälle ei ole sellaisia ​​vahvoja ominaisuuksia kuin betoni. Tällaisissa tapauksissa on paljon käytännöllisempi käyttää ns. Ankkurointia seinään.

  Kuinka ankkurit toimivat - miten ne käsittelevät kuormia?

  Toiminnan periaate on niiden tekniikka ja erityinen tiimirakentaminen, jonka takia kuorma on täysin erilainen. Tosiasia on, että ankkuripultti, kun se on asennettu seinään, ei avaudu millään tavalla, kuten kynsiä, tappaa tai ruuvi.

  Ankkuripultin vetäminen seinästä on mahdotonta

  Tällöin kuorma jakautuu pieneen pinta-alaan, johon pultti on asennettu, eikä yksittäiseen kohtaan, kuten tavanomaisiin kiinnikkeisiin. Sen kykyä lisäämällä siihen lisätään metallilevy, joka ottaa suurimman osan kuormasta ja levittää sen koko levyn tasolle, ja mitä suurempaa levyn pinta-alaa, sitä enemmän kuormaa pultti voi kestää.

  Ankkurit: niiden tehokkuus ja vaihtelut

  Ankkuripulttien tehokkuus puhuu puolestaan, se on uusin moderni kiinnike, joka on nopeasti saamassa suosiota sen helppokäyttöisyyden ja käytännöllisyyden ansiosta. Heille tällä hetkellä ei ole analogeja, joita voitaisiin verrata talouteen ja fyysisiin ominaisuuksiin. Kun otetaan huomioon kuorman jakauman fyysiset lait koneessa, asiantuntijat tulivat erittäin tehokkaaseen ratkaisuun ja luoneet tämän laitteen.

  Ankkuripultit on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

  Ankkurit ovat erilaisia, niillä on suunnilleen samat ominaisuudet ja toiminnot, joista jokaisella on perustavanlaatuinen ero. Ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin ja alalajiin:

  1. mekaaninen:
   - kiinnitys;
   - laajentaminen;
   - ajaminen;
   - kiila;
   - pultti, jossa on rengas tai koukku;
   - runko;
   - hiusneula;
   - edessä;
   - enimmäismäärä;
   - kevät.
  2. kemialliset:
   - kiinnitys monoliitti;
   - ulkoisiin ja sisäisiin töihin;
   - irrallisten ja ohutseinäisten alustojen kiinnittimiin;
   - tärinää kestävä;
   - pitkä ateria;
  3. Muovia.
  4. Ground.
  5. Peruslaitteen laitteelle.
  6. Korkeuden säätö.
  On helppo löytää oikea ulkoasu.

  Ankkuripultin kiinnittäminen: luotettava ankkuri mihinkään sovellukseen

  Huolimatta kuormituksen kestävyydestä, se syntyy yksinkertaisesti kolmessa vaiheessa:

  - Poraa seinässä oleva reikä porattavalla tai lävistimellä.
  - asenna pultti reikään;
  - purkaa ankkuripohja.

  Tällainen asennus takaa luotettavan käytön mihin tahansa tarkoitukseen ja kuormitukseen. Ankkuripohja sopii erinomaisesti kaikentyyppisiin sovelluksiin.

  Asennus säätöön

  Ankkuripultit asennetaan myös säätöön samalla tavalla. Asenna esimerkiksi teräspylväät pohjaan. Nämä ovat ensimmäisiä ankkuripultteja, joita käytetään talon rakentamisessa, ne kestävät valtavia kuormia, koska ne ovat osa rakennuksen tukialustaa.

  Pohja-ankkurit kestävät hyvin raskaita kuormia

  Hexagon-ankkurit eroavat toisistaan ​​voimallaan. Seinälle tai lattialle levitetään kuusikulmainen metallilevy ja kiinnitysruuveja ruuvataan tai vasaroidaan porojen reikiin sen pintojen kulmissa. Suunnittelua pidetään erittäin luotettavana ja pystyy kestämään kaikki sovellukset, jopa autojen nousu, jos asennus tehdään lattialle. Yksinkertaisella tavalla kuusikulmaisella rakenteella on ainutlaatuiset ominaisuudet kestämään korkeaa painetta eikä sammuttamaan sen jäykisteiden vuoksi. Kuusikulmaisia ​​osia käytetään usein erilaisissa teknisissä suunnissa ominaisuuksiensa vuoksi.

  Kiilan ankkurilla on erittäin hyvä kantokyky kapasiteetin takia, sen ankkuri kohoaa materiaalin sisäpuolelle, ikään kuin kiinni seinään, se ei anna painetta vetää ulos. Kiilahitsaimet on jaettu myös erilaisiin tyyppeihin, on syytä muistaa, että mitä voimakkaampi kitkavoima johtuu, sitä parempi on sen kantavuus, mutta samalla perusmateriaalin on oltava vahvempaa, muutoin vahvistamalla se vain tuhoaa. Tätä tyyppiä ei suositella huonolaatuisille seinille, esimerkiksi kaasulohkolta.

  Tällaisia ​​ankkureita käytetään parhaiten vahvoille seinille.

  Pulttityypissä on myös pultti ja mutteri, joka säätää ankkurin ohjauksen kiinnitykseen. Mutta toisin kuin kiilamainen, pultteilla on ankkuri lähes koko pultin pituus, joka purkaa paine koko syvennyksen pituudelta. Näin ollen seinämän tuhoutuminen on vähäistä, ja tätä tyyppiä voidaan käyttää paitsi betonissa ja suuren lujuusseinissä myös haavoittuvimmissa materiaaleissa, mikä tekee siitä varsin suosittua. Mutta heillä on heikkouksia. Jos esimerkiksi verrataan sitä kiiltoihin, niin samaan paineeseen, pultteihin, on käytettävä akselin suurempaa halkaisijaa, joka johtaa uusiin ongelmiin. On tarpeen käyttää suurta halkaisijaltaan suurta porata ja näin ollen tehdä suuremman reiän seinään, mikä aiheuttaisi suuria kustannuksia ja voi myös heikentää seinämateriaalin lujuutta, mikäli se ei ole tarpeeksi vahva. Tällaiset ankkurit ovat sekä yksikertaisia ​​että kaksinkertaisia, mikä sallii niiden pysyvän lujasti alustassa ja hajottaa sisäistä stressiä. Tämä ominaisuus kasvattaa kantokykyä pienemmällä seinämän tuhoamisella.

  Pultilla ja mutterilla voit säätää ankkuria

  Kierteisiin iskukuiluihin käytetään tiukasti kestäviä materiaaleja, pulssit tärinät tuhoavat hauras seinän ennen asennusta. Siinä on lanka, ja sisällä kartio, joka on paljastettu sisältä. Se on helppo asentaa, vain poraa reikä, vasara ja kuori. Se on helppo asentaa pinnalle, se asennetaan seinätasolle ja ei vaadi jälkikäsittelyä, mikä nopeuttaa asennusta ja on myös helppokäyttöinen. Sitä käytetään yleensä putkien asentamiseen kattoihin, kanaviin ja kanaviin.

  Tällaisia ​​ankkureita käytetään vain vahvoille pinnoille.

  Työkaluja yleisimpien ja siellä autotallissa, koska asennettaessa ankkuripultit eivät vaadi erityisiä työkaluja. Tavallinen pora tai perforator (riippuen seinän materiaalista, johon kokoonpano on tehty), vasara on tarpeeksi. Jos käytät iskulaitteiden tyyppisiä kiinnittimiä - jakoavain, kiinnittimien kiinnitysankkuriin. Näiden yksinkertaisten työkalujen käyttäminen mahdollistaa minkä tahansa asennuksen mahdollisen ankkurin kiinnittimen. Vain sama asennus suoritetaan riippuen kiinnitystyypistä ja tietenkin masterin kokemuksesta, koska väärä asennus voi johtaa erilaisiin sivun tuhoisiin vaikutuksiin, esimerkiksi pohjapinnan tuhoamiseen. Sinun on myös oikein valittava kiristysmateriaalin ja pinnan materiaalin välinen vastaavuus, koska kaikki pinnat eivät kestä kovaa pistepainetta, eikä kaikkia kiinnittimiä ole suunniteltu ylikuormitukseksi, kuten yllä mainittiin. Ennen ostopäätöksen tekemistä sinun kannattaa ehdottomasti kuulla kokeneen rakentajan tai asentajan kanssa, ja voit kuulla rakennusyritysten ja myymälöiden myyjien kanssa. Tällainen neuvonta ei ole tarpeetonta päätöstä tehtäessä.

  Ankkurin asennukseen tarvitaan vain porata.

  Oikea ja luotettava kiinnitys on yksi rakentamisen tärkeimmistä edellytyksistä, kestävän talon luominen. Ankkurit ovat ensimmäisten joukossa muiden vastaavien laitteiden joukossa raskaiden rakenteiden asennukseen erilaisten pintojen pinnalla. Sisäisten kuormien jakautumisen ainutlaatuisen rakenteen ja mekaniikan ansiosta ne pystyvät kestämään erittäin raskaita rakenteita niin paljon kuin materiaalin voimakkuus sallii. Ja jopa herkkien pintojen ansiosta, jotka antavat lisämetallilevyjen ja asennuksen ansiosta ne kestävät uskomattoman kuormitusvoiman, joka mahdollistaa jopa kotona, raskaissa laitteissa tai erikoistuneissa asennuksissa asennuksen, puhumattakaan rakenteen rakenteen itse, käyttämällä nykyaikaisten sovellusten luotettavuutta ja monimuotoisuutta. ankkurikiinnikkeet.

  Kiinnitys on pakollinen menettely korjauksessa ja rakentamisessa

  Joten, jos lähestymme tätä asiaa vastuullisesti, tutustumalla kiinnittimien tyyppeihin ja fyysisiin ominaisuuksiin, he eivät koskaan, jopa monien vuosien jälkeen, pääse paeta. Vaikka ne on tarpeen irrottaa, se ei ole mahdollista poistaa seinämästä tuhoamatta, ja jos seinällä on suuri lujuus, niin se ei ole helppoa, ankkurit asennetaan kerran ja vain ilman uudelleenasennusta, mutta sitten jokainen valitsee, mikä on tärkeämpää, kestävyys ja luotettavuus pultit.

  Ankkuripultin asentaminen betoniin

  Ankkuripultin kiinnittäminen: valokuvat, vivahteet, vinkit

  Ankkuripulttia käyttävän liitoksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi on tärkeätä paitsi valita sen koosta ja rakennetyypistä oikein, mutta myös tietää, miten tällainen tuote kiinnitetään oikein.

  Erilaisia ​​ankkuripultteja on erilainen eri laitteissa ja toimintaperiaatteissa, joten on tärkeää tietää, miten kiinnität jonkin tyyppisen ankkurin.

  Klassisen muotoisen ankkuripultin ansiosta luotettava liitäntä ei johdu pelkästään sen ulkopinnan kitkavoimien vaikutuksista porauksen seinämien kanssa vaan myös sen takia, että sen laajennusholkki kasvaa halkaisijaltaan, kun kierteinen elementti ruuvataan siihen. Tällaisen kiinnittimen kiinnityksen luotettavuuteen vaikuttavat myös rakennusrakenteen materiaalin lujuusominaisuudet, jotka on otettava huomioon myös.

  Kaikkien kyseisten kiinnittimien kohdalla poraus asennusreiän asennukseen valitaan ankkurin halkaisijan mukaan, lukuun ottamatta iskun tyyppisiä ankkuripultteja.

  Tämän tyyppisen ankkuripultin rakenneosat ovat:

  • kierretanko, jonka toinen pää on tehty kartion muotoiseksi ja mutteri on ruuvattu toiseen;
  • välikappale, joka on ruuvattu tapille (sen alapäässä on pituussuuntaiset raot sivupinnalla, jotka muodostavat erikoiset terälehdet).

  Ankkuri mutterilla, joka sopii asennettavaksi esiporaiseen reikään

  Tällaisen kiinnittimen kiinnittäminen luotettavasti varmistetaan sillä, että välikappaleen terälehdet laajenevat, mikä ilmenee, kun ne ovat alttiina tapin kartiopäälle. Pultin kartiomaiseen päähän alkoi mennä holkkiin ja irrottaa sen terälehdet, käytetään mutteria.

  Ankkurin kiinnitysparametrit mutterilla

  Kiinnitä ankkuripultti mutterilla pohjaan tai muuhun betonirakenteeseen tekemällä seuraavat toimenpiteet:

  • poraa reikä, jonka läpimitan on vastattava välikappaleen poikkileikkauksen kokoa;
  • puhdista poraus huolellisesti;
  • kiinnitä varovasti ankkuripultti ja mutteri vasaralla;
  • kiristetään mutteri, varmista ankkurin luotettava kiinnitys.

  Ankkuripultin asentamisen jälkeen voit kierrä mutteria pultin yläosasta ja aloittaa asennuksen halutun kohteen.

  Menetelmä ankkuripultin asentamiseksi mutterilla

  Kun valitset tämäntyyppisiä tuotteita, on pidettävä mielessä, että ne osoittavat tehokkuutensa vain, jos ne on kiinnitetty vahvoihin ja runkoihin materiaaleihin (betoni, tiili, luonnonkivi jne.). Valmistajat varmistavat näiden tuotteiden korkean luotettavuuden ja korroosionkestävyyden ja tekevät niistä korkealaatuista terästä sinkkipinnoitteella.

  Tämäntyyppisen ankkuripultin parannettu malli on kaksinkertainen split ankkuri, joka voidaan suunnitelluista ominaisuuksista johtuen kiinnittää onnistuneesti paitsi voimakkaaseen betoniin myös myös ontomiin ja huokoisiin materiaaleihin. Tällaisessa pultissa on samanaikaisesti kaksi holkkia, jotka laajenevat kierteitetyn elementin kiristämisprosessissa muodostaen paremman kiinnityksen seinään tai pohjaan.

  Tämän tyyppinen ankkuri, jonka välikappale tai kiilahihnalla on lyhennetty pituus, on myös mutterin kiinnittimen muunnos. Kiilaelementti, joka irrottaa tällaisen holkin, on pultin kierteisen osan kääntöpää, jolla on kartiomainen muoto.

  Tämän ankkurin porauksen syvyyden on oltava suurempi kuin eritelmissä määritetty vähimmäisnestyssyvyys

  Kiilakäyttöisten ankkurointipulttien suuri etu on se, että niiden luotettavasta kiinnityksestä ei ole tarvetta kestää porausreiän täsmällistä halkaisijaa eikä sitä myöskään voida puhdistaa rakennuspölystä. Tällainen pultti on kiinnitetty poraukseen, ja sen laajennuselementti laajenee mutterin kiristämisen vuoksi.

  Hex Head

  Tällaisen kiinnittimen kierteinen osa on klassinen pultti, jonka kääntöpäällä on myös kartiomainen muoto. Ruuvaamalla välikytkimeen tällainen pultti laajenee sen kartiomaisen varren avulla varmistaen tuotteen luotettavan kiinnityksen seinään tai pohjaan.

  Tällaisen ankkurin kiinnittämisen pitäisi olla, sijoitettava ja kiinnitettävä varovasti aikaisemmin valmistettuun ja puhdistettuun reikään. Sitten on tarpeen kiinnittää pultti tiukasti kiristämällä sen kuusiokanta.

  Menetelmä ankkuripultin asentamiseksi heksapäähän

  Tämäntyyppisiä pultteja käytetään heksadesimaalisen pään sijasta, jolla voi olla koukku tai rengas, betoni-, kiven- ja muiden rakennusmateriaalien asennustöiden suorittamiseen tiheän sisärakenteen avulla.

  Tämän tyyppiset ankkuripultit ovat:

  • ontto metallinen sauva, jonka yläosassa lanka on valmistettu kiinnitysmutterin alapuolella ja alempi on laajennuskytkin, jolla on pitkittäisreikiä sivupinnalla;
  • iskulaite (naula), joka työnnetään onttoon sauvaan vain antaa sen alemman osan purkamisen;
  • mutterit ja aluslaatat, jotka tarvitaan vain kiinnittämään vaaditut esineet tällaisella pultilla.

  Iskun ankkurin reikä on tehty hieman hieman suuremmaksi kuin ankkuri itse.

  Näin ollen, jotta tällainen pultti kiinnitetään kunnolla ja turvallisesti seinään tai muuhun rakennusrakenteeseen, on välttämätöntä paitsi sijoittaa se asennusreikään, mutta myös vasarata siihen iskuelementti, joka irrottaa välikytkimen terälehdet.

  Ottaen huomioon, että tällaisen pultin asentaminen aiheuttaa huomattavia iskuja, ei ole suositeltavaa kiinnittää sitä huokoisiin ja haurasmiin materiaaleihin.

  Kiinnityspultti

  Neljä segmenttiä

  Tällaisen ankkuripultin rakenne ei tarjoa kiilaosaa, ja välikappaleen laajeneminen jaettuna neljällä segmentillä pitkittäisillä urilla tapahtuu, kun pultti on ruuvattu, joka liikuttaa tetraedrisen elementin sisäisessä ontelossaan. Neljä terälehteä, jotka on muodostettu välikappaleen sivupinnalla olevilla urilla, puristetaan aluksi ja muodostavat tällaisen pultin kartiomaisen kärjen. Ruuvattaessa pulttia, joka siirtää kierteistä tetraedristä elementtiä välikappaleen sisällä, segmentit laajenevat, mikä mahdollistaa ankkurin kiinnittymisen tiukasti asennusreikään.

  Tämän ankkurin lamellien melko suuri särmäys varmistaa vastuullisen kiinnittymisen erilaisissa materiaaleissa.

  Tällaisen tuotteen terälehdet julkistetaan melko laajasti ja tapahtuu hyvin huolellisesti. Siksi se voidaan kiinnittää huokoisiin ja jopa onttoihin materiaaleihin. Käytettäessä kierteistä elementtiä, jota yleensä ei ole varustettu tällaisella ankkurituotteella, voidaan käyttää tavanomaista kuusikulmaista pulttia tai pulttia, jonka päällä kruunataan rengas tai koukku.

  4-segmentin ankkurin asennus

  Upotettava ankkuri on yksinkertaisin ankkurityyppinen kiinnitin, jonka rakenne koostuu välikappaleesta, jossa on kartiomaisen sisäpuolinen poraus. Tällaisen ankkuripultin asentaminen rakennuksen rakenteen vaadittuun kohtaan on ajettava asennusreikään ja ruuvattava sen jälkeen kierteellä varustettu elementti, joka antaa holkin terälehtien irrottamisen.

  Tällaisten kiinnittimien valmistukseen tarkoitettu materiaali, jonka oikea asennus on nähtävissä videossa, voi olla galvanoitua terästä tai messinkiä.

  Ankkurikiinnitys

  Ruuvien kiinnittimien rakenne, joka on hyvin helppokäyttöinen, eroaa kaikista muista ankkurityyppistä tuotteesta. Tällaisen ankkurin välikappaleen aukot, jotka varmistavat sen irtoamisen asennuksen aikana, on tehty sen keskiosaan ja niillä on heikentynyt rakenne. Tällaisen holkin alaosa on mutteri, johon ankkurin pultti ruuvataan, puristamalla sitä pitkin pituutta ja varmistamalla terälehtien irtoaminen.

  Ruuvi kutsutaan eri suunnittelu ankkuri

  Ruuvin ankkuripultin kiinnitysprosessi voidaan myös katsoa videon yhteydessä. Tällainen ankkuri voidaan kiinnittää "heikko" materiaaliin: huokoinen betoni, tiili jne.

  Yleiset suositukset

  Valitessaan ankkureita puupalkin, erilaisten rakennusten rakenteiden ja muiden ongelmien ratkaisemiseksi, on tärkeää jatkaa materiaalista, jossa tällaiset kiinnittimet asennetaan, kiinteän esineen painoihin ja lukuisiin muihin tekijöihin. On myös tärkeää valita tällaisen ankkurin asennuspiste ja valmistaa reikä sen mukaisesti sen asennusta varten.

  Ankkurikiinnittimiin on ominaista laaja monipuolisuus. Käyttämällä sitä, voit tehdä vain puutavaran asentamista betonipinnoille, mutta myös kiinnittää huonekalujen ja sisustustarvikkeiden turvallisesti jälkimmäiseen, varustaa viestinnän ja ratkaista täydellisen luettelon muista rakennus- ja korjaustehtävistä.

  Kiinnitys ankkuripulttiin: luotettava ankkuri mille tahansa sovellukselle

  Kiinnittimet ovat tulleet elämäämme niin lujasti, ettemme enää huomaa niiden läsnäoloa. Mutta ne ympäröivät meitä kaikkialla, ja jos vain hetkeksi kuvittelemme, että kaikki katoavat välittömästi ja samanaikaisesti, se olisi historiallisin katastrofi. Ilman tavallisimpia kynsiä, ruuveja, pultteja ja pähkinöitä, edistyminen kaikilla tieteen ja tekniikan alueilla olisi ollut mahdotonta. Mutta ei ainoastaan ​​teollisuus ja tuotanto tarvitsevat näitä välttämättömiä avustajia.

  Riittää vain katselemaan ympärillemme, muistaa kuinka monta tehtävää meidän on ratkaista jokapäiväisessä elämässä, järjestää elämästämme, millaisia ​​ongelmia syntyy, kun haluat ripustaa kattokruunun tai kuvan taloon, kiinnittää keittiön kaapit tai satelliittiantenni seinän parvekkeelle, asentaa riippuallas kylpyhuoneeseen tai suuri ovi käytävällä... Ne kaikki liittyvät tarpeeseen kiinnittää eri tavaroita rakennusten rakenteisiin: seinät, pylväät, katot jne. Yleensä puutalossa on suuria ongelmia näiden ei synny, mutta mitä jos se on tiili tai betoni?

  Kiinnitys - ankkuri

  Joskus kuitenkin, ei liian kauan sitten, puukytkimet, joita käytettiin esiporaisiin reikiin, käytettiin näiden ja monien muiden ongelmien ratkaisemiseen. Tällä menetelmällä oli monia haittoja: puu lopulta kuivassa huoneessa pienenee kooltaan ja korkki alkaa röyhtää tai jopa kokonaan putoaa; kosteissa olosuhteissa, päinvastoin, se paisuu ylös, mikä johtaa reiän halkeiluun ja sen seurauksena myös pistokkeeseen, joka putoaa ulos.

  Näiden ongelmien poistamiseksi muoviset tapit keksittiin. Niillä on paljon etuja: ne eivät muutu kooltaan, ovat yhtenäisiä, halpoja ja luotettavia. Mutta on myös haittoja: ne eivät kestä suuria ja massiivisia kuormia. Rakenteen raskaasta painosta muovi muuttuu ajan myötä ja se lakkaa pysymästä lujasti reikään. Lisäksi korkealaatuisen monoliittisen betonin seinämien rei'illä on sileä sisäpinta, mikä lisää tappien todennäköisyyttä luopumasta niistä.

  Näissä tarkoituksissa keksittiin keinotekoisten tiili- ja betoniseinien kiinnittimien kiinnittäminen raskaiden kuormien alla ja ankkuripultit.

  Toimintatavan mukaan tällaiset tuotteet on jaettu kahteen päätyyppiin:

  1. Kemialliset ankkurit. Käytetään kapselia, jossa on erityinen liima, joka työnnetään reikään, joka murskataan kiinnittimen asennuttua, joka pidetään tiukasti liiman polymeroinnin jälkeen. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa liiman kovettumista. Etu - mahdollisuus käyttää ei ainoastaan ​​monoliittirakenteita seinämissä, vaan myös ontossa.

  Toisaalta metalliset ankkurit on jaettu myös useisiin eri tyyppeihin:

  • V. Kun ankkuri työntyy reikään, holkin sisäpinnassa oleva kiila laajentaa reunojaan. Joissakin yksilöissä kiilto suoritetaan erillisellä tanko-partaalla, joka sitten vedetään ulos reiästä ja kierretulppa kierretään paikalleen. Tämäntyyppinen ankkuri vaatii tavallisesti tarkkaa tarttumista reiän mittoihin.

  Ankkurikiinnittimien valmistukseen käytetään yleensä korkealaatuista ruostumatonta terästä, jolla on korroosionestopinnoite. Se suoritetaan pääsääntöisesti metrijohdon alla M6: sta M30: een. Ankkurointiliitoksissa on vakiovoiman ja leikkauksen yhteyksien luotettavuutta koskevat standardit. Ne riippuvat seinien materiaalista ja asennuksen syvyydestä.

  Ankkuripultin asentaminen?

  Esimerkiksi harkitse laajennusrakenteen ankkurin kiinnittämistä betoniseinässä.

  1. Usein betonielementit peitetään kipsillä. Luotettavaa kiinnitystä varten ankkuripultin on oltava betonikerroksessa tietyllä syvyydellä, tavallisesti vähintään 50 mm. Siksi ennen ankkurin kiinnittämistä sinun tulee määrittää kipsin paksuus ja valita ankkuriholkin sopiva pituus.

  Joka tapauksessa ei ole välttämätöntä kierrättää "koko matkaa", jotta vältytään seinämateriaalin tuhoutumiselta. Tämä koskee erityisesti kevyitä, huokoisia tai vaahtobetoniä sekä tiiliä.

  • Usein käy niin, että mutteri tai pulttipää alkaa syventää kipsirakennetta kiristettäessä. Jos se on mutteria kierretangossa, voit jatkaa kiristämistä, kunnes se sukeltaa kokonaan seinään ja kiinnitä pidike toisella mutterilla. Pultin pitää olla irrotettava ja valittava suurempi halkaisija.

  Lisäksi on olemassa enemmän eksoottisia rakenteita ankkurikiinnittimistä, esimerkiksi kehyksestä, jotka on kiinnitetty samanaikaisesti kahdesta päästä tai repäisypäällä anti-vandal suojaamiseksi.

  Kuinka kiinnittää ankkuripultit betoniin?

  Ankkuripultit ovat melko yleinen kiinnitystyyppi, jota käytetään laajalti tapauksissa, joissa sinun on ripustettava jotain melko raskasta ja tarvitset korkean lujuuden kiinnikkeestä. Sekä leikattu, että vyryvaniye. Ankkuripultit ovat useassa eri muodossa. Yleisin on mekaaninen ja sen jälkeen kemiallinen. Vaikka sijainnin luotettavuus seinässä tai katossa on tarkalleen kemiallinen tekijä. Yksinkertainen mekaaninen asennus ei ole kovin vaikeaa, - asennuspaikalla tehdään halkaisijan ja syvyyden omaava reikä pultin koon mukaan. Tällöin ankkuripultti ajetaan tähän reikään, kunnes se pysähtyy ja kiristyy. Sitten mutteri tai pultti on irrotettu, laite punnitaan ja kierretään taaksepäin. Sinun täytyy tietää, että kiristämisen pitäisi olla tarpeeksi vahva. Kemialliset ankkurit asennetaan erityiseen liimaliuokseen, joka on täynnä porattu reikä. Ja tässä tapauksessa ankkuri tulee monoliittiseksi kokonaisuudeksi, jossa on seinä tai katto.

  Katso kuvaa

  Tällaisia ​​ankkuripultteja on vielä, kuten tässä kuvassa

  Todellinen ankkuripultti asennetaan aina ennen betonitoiminnan aloittamista ja se asennetaan piirustusten perusteella eikä vain rakennesuunnittelun piirustuksiin, mutta ei ole huono nähdä laitteita, ainakin laitteiden passi ja jopa parempi laitteiston asennuskaavio. Sitten piirustus on otettu, mittanauha, taso, tarkastelemalla piirtämistä nauhamittapainikkeen avulla, mitataan tarkka etäisyys akseleista, tasomallin avulla tarkistamme ankkurin sijainnin korkeudella. Ankkurin asennuksen oikeellisuutta tarkistamalla vain muutamia kertoja korjataan suunnittelussa. Jos piirustuksessa ei ole erityistä kiinnitystapaa, ankkuri hitsataan tavallisesti vahvistuskoteloon. Sitten päällystämme sen päälle kalvolla, niin että Jumala kieltää, ettemme lyö langan betonia, täytämme rakenteen, odota vähintään viikkoa, kunnes betoni saa enemmän tai vähemmän voimaa, poista kalvon, jos betonin lujuus sallii, asentaa laitteita tai asentaa sarakkeet sen mukaan, mikä ankkuri on. Tämä on todellinen ankkuripultti ja tekee siitä todelliset rakentajat. Kaikki laitteet on kiinnitetty tällaisiin ankkuripultteihin 20 minuutin ajan, se nousee käsineeksi, jolloin ankkurit kestävät juuri niiden kuormitusta, johon ne on suunniteltu. Vain kiristetään pähkinöitä ja luovutetaan laitetta. Kaikki muut ankkurit eivät ole todellisia eivätkä ne ole todellisia rakennusmestareita, ja siksi ne soveltuvat vain kotimaisiin tarpeisiin, koska tällaisten ankkureiden asennus ei takaa ankkurin luotettavuutta ja tällaisia ​​ankkuripultteja ei ole asennettu kriittisille laitteille. Monta tapaa asentaa väärennettyjä ankkureita: voit valita kuvan, jonka avulla fktif voidaan kuvata, rikkoa reikä, asentaa ankkuripultti, niin tämä reikä voi olla betonoitu, voit asentaa ankkurin reikään aiemmin vasemmalle ja betonin sijasta kaada superduper-hartsi tai liima muuten tällainen ankkuri toimii vain puolessa.

  Ankkuripultit ja nastat on kiinnitetty betoniin "kiillottamalla" reiässä esiporaisella poralla tai rei'illä.

  Valitsimme poran tai ruuvin ankkuriholkin läpimitan alle niin, että ankkuri sopii tiukasti reikään. Reiän syvyys on noin senttimetriä pidempi kuin holkki. Reiän poraamisen tai poraamisen jälkeen tuloksena oleva reikä tulee puhdistaa betonin ja pölyn palasista, mikä voidaan tehdä erityisellä harjalla tai voit vain puhaltaa sen pölynimurilla. Ajamme ankkurissa ja kiristä mutteri tai pultti siten, että holkki kiinnittyy varren kiilan osaan.

  Juuri tästä kiilusta johtuen ankkuri pidetään betonissa.

  Vihje 1: Ankkuripultin kiinnittäminen

  • Ankkuripultin kiinnittäminen
  • Miten tehdä portaita
  • Kuinka laittaa ovi vuonna 2017?

  Ankkurin asentamiseksi poraa haluamasi halkaisijan reikä haluttuun syvyyteen. Puhdista se siveltimellä, puhaltaa se pumpulla tai päärynä.

  Poraa ja puhdista reikä edellä kuvatulla tavalla. Työnnä kiilakorin reikään asennetun osan läpi ja vasara se vasaralla - kunnes mutteri on kiinnitetty kiinteään osaan. Kiristä mutteri tarvittavalla (mutta ei liiallisella) voimalla. Kiristyksen seurauksena ankkurin pää jakaa holkkiin ja se kiinnitetään reikään tiukasti.

  Aseta ankkuri reikään asettamalla työkalu sisäänpäin ja käytä vasaraa jakamaan holkki. Poista sitten lävistin ja ruuvaa kiinnitysruuvi ankkurin kierrereikään.

  Aja kehyksen ankkuri pohjaan kiinnittimen läpi. Kiristä ruuvi tarvittavalla voimalla. Tällöin alussa oleva ankkurin alaosa erotetaan toisistaan, jolloin osa yläosasta sijaitsee. Tämän seurauksena jälkimmäinen kiinnitetään tukevasti tukikohtaan.

  Vihje 2: Ankkurin kiinnittäminen

  • kuinka kiinnittää ankkuripultit

  Vihje 3: Ruuvin kiristäminen

  Vihje 4: Kuinka kiinnittää lävistyspussi

  • Ankkuri (vähintään 10 mm);
  • Kiinnitysalusta koukulla (jos päärynä on suuri);
  • Iskijän.

  Vihje 5: Miten varmistat ikkunan

  Vihje 6: Kuinka kiinnittää mikroaaltouuni

  Vinkki 7: Kuumennuksen kiinnittäminen

  • - perforaattori;
  • - bulgaria;
  • - ruuvitaltat;
  • - vasara;
  • - jakoavain;
  • - rakennustaso;
  • - merkki.

  Asennustapahtuman valinnassa on otettava huomioon, että vakiolämmitin leveys on 45 cm. Jos valitun paikan leveys on alle 45 cm, on syytä kiinnittää huomiota "ohut" malleihin, joiden leveys on vähintään 33 senttimetriä. Pieni kattokorkeus huoneessa on suositeltavaa asentaa vaakasuora vedenlämmitin.

  Tarkasta seinä huolellisesti ja varmista, että se on tarpeeksi vahva. Varmista, että putket ja nousuputket eivät läpäise valittua sijaintia. Vesilämmittimien asentamista kipsilevyseinien päälle ei ole suositeltavaa. Älä myöskään asenna vedenlämmitintä vessan yläpuolelle. tämän seinän alapään mukaan kulkevat viemärit ja vesiputket.

  Yritä asettaa vedenlämmitin siten, että se sijaitsee lähellä vedenottoa ja viestintää.

  Varmista, ettei sähkökaapeleita kulje porauspaikkojen läpi. Poraa reikiä kiinnityksiä varten rei'illä. On huomattava, että kiinnikkeiden asentaminen 80 tai 100 litran vedenlämmittimen alle edellyttää 10 mm halkaisijaltaan koukkuja tai ankkureita. Kiinnitä kannattimet seinään. Varmista, että muovinen tappi kiinnittyy seinään ja koukut tai pultit kiristetään näkyvällä voimalla. Kun ne on kiinnitetty koukkuilla, ne eivät saa ulottua yli 20-25 mm: n etäisyydelle seinäpinnasta. Ankkuripultit tulisi ruuvattaa kokonaan.

  Ankkuripulttien karakterisointi ja asennus seinään, menetelmät

  Ankkuri on metallimateriaalista valmistettu kiinnitin, työnnetään betonikantaan ja siinä on esine, joka johtuu siitä, että se on kiinteä. Tämäntyyppiset kiinnittimet on viime aikoina tullut hyvä kysyntä. Ankkuripulttien asentaminen seinään toimii ankkurina. Tämän vuoksi he pystyvät pitämään uskomattomia kuormia. Tämä mahdollistaa niiden avulla raskojen rakenteiden ja yksittäisten esineiden kiinnittämisen. Ei niin kauan sitten, että jotain korjattiin kiven pinnalle, kynnet ja ruuvit olivat käytettävissä. Nyt kaikki on muuttunut, ja tällainen kiinnike on aiemmin. Tämän prosessin kannalta helpompaa ja mukautetut ankkurit korvaavat ne onnistuneesti.

  Mikä voi luotettavasti, erittäin tehokkaasti ja nopeasti korjata tiettyjä esineitä seinään? Ankkurit ovat erinomainen tapa tuoda tänne, heidän kanssaan voit ajaa tai ruuvi betoniin joka haluat.

  ominaisuus

  Ankkurissa on kierre sisäpuolelta, on tarpeen kiertää kiinnittimet siihen. Rakentamassa taloa, asunnon ankkuripulttien korjaukset ovat paras ankkuri, ne eivät johda sinua tarkalleen, ja on mahdotonta korvata ne jotain vastaavaa. Asennus näiden pulttien avulla on nopeaa ja helppoa.

  He löysivät suurta hyötyä tiheille materiaaleille. Esimerkiksi betoni, tiili. Ne sopivat myös kipsilevyyn. Käytännöllisesti katsoen kaikkialla on mahdollista käyttää niitä - jos haluat ripustaa hyllyn, kaapin, kuvan ja varustaa katon. Kaikissa näissä työvoimavaltaisissa prosesseissa tarvitaan ankkureita. Enimmäkseen käytetään mekaanisia ankkureita, jotka pystyvät pitämään kiinni pysäytys- tai kitkavoimasta.

  Rakennuksen tai arkipäivän tarpeiden mukaan on asennettava erilaisia ​​esineitä, rakenteita asennukseen. Näihin tarkoituksiin on olemassa erilaisia ​​kiinnittimiä. Betonin tai tiilen kanssa tarvitaan erityisiä ankkureita, ja kun käytetään puun aihioita, ruuveja käytetään puuhun. Ankkurit auttavat vahvistamaan raskaimpia rakenteita. Esimerkiksi se voisi olla vedenlämmitin, keinujen seinät, vauvan keinutuoli kattoon.

  Itse sellainen pultti ei ole mitään erikoista. Tämä on melko yksinkertainen yhteys pultista, mutterista ja kehosta. Muovinen vuori on säädetty niin, että kosteus ei tunkeudu. Pultit toimivat yksinkertaisella välilevyperiaatteella. Kun pultti kiristyy, mutteri lopussa sopii sisälle. Tämä vaikuttaa siihen, että rungon koko kasvaa laajenemisen vuoksi ja se tiivistetään tiukasti betoniin.

  laji

  Näihin pultteihin kohdistuu pikemminkin tiukkoja vaatimuksia, koska ihmisten täytyy luottaa tämän kiinnityksen luotettavuudesta niiden painon vuoksi. Siksi kun valitset näitä tuotteita, anna valita ne, jotka suoritetaan GOST: n mukaisesti. Rakennusmarkkinoilla on seuraavat ankkuripultit:

  1. Yksiosainen pulttipää, kuusi puolta, mutteri. Tässä mutteri on jousi, joka laajentaa putkea. Hän itse on juotettu kärkeen - on mutteri, jossa on aluslevy. Kun ne alkavat kiristää pulttia, hän siirtyy välittömästi putkeen, mikä laajentaa sitä.
  2. Klin. Tämä on metallimateriaalin ydin, jossa on iso hattu. Sieltä tulee kiila, joka tulee sauvaan törmäyksessä. Näin se lisää betonin reikään sijoitetun osan pinta-alaa.
  3. Välillä, shokki. Kun kynsi kallistuu, se kasvaa ja kiinnittyy tiukasti kiveen.
  4. Kaksipuolinen mutteri. Tätä kiinnitystä käytetään massiivisiin kohteisiin tärkeälle työlle. Siksi se on luotettavin kiinnitin. Se laajenee kahdesta paikasta kerralla. Nämä tukit sijaitsevat putken päässä ja sylinterin kahden segmentin liitoskohdassa. Elementit toteutetaan, kun mutteri kiristetään, sen osat vedetään toisiinsa.
  5. Pudota. Kiinnikkeet ajetaan seinän reikään. Jo tällä kertaa se kasvaa leveydeltä ja tarttuu kiveen. Kun pultti kiertyy, se laajenee vieläkin. Tämän tyyppinen pultti voidaan asentaa nopeimmin.
  6. Razhimna neljään osaan. Sen osat ovat toisistaan ​​riippumattomia, muodostavat kokoonpanossa sylinterimäisen muodon. Rungon päällä on rengas ja toisessa päässä jousen kiinnitys. Kun se on kierretty, sen jälkeen alkaa sylinterin kanssa neljä reunaa. Hän irtoaa nämä segmentit ja painaa seinää vasten koko pituudelta. Se ei käytä pulttia, vaan tangot, joissa on rengas tai koukku.

  Kuvauksista on selvää, että kaksi ensimmäistä ankkuria ovat samat. Erot niiden liikkuvuuden elementtejä. Jos ensimmäisessä on kartiomutteri, toisella on pultti. Ensimmäiset kaksi kiinnitystyyppiä ovat vakiovarusteita. Jo nyt heidän pääpohjaansa näyttää olevan näiden ruuvien koko valikoima. Yksinkertainen ja melko kätevä niistä pidetään ankkureina, joissa on koukku ja rengas. Koska mutteri on kierretty, pultti kiinnitetään välittömästi seinän reikään.

  Asennusmenetelmä

  Ei ole mitään helpompaa kuin kiinnittää ankkuripultti seinään. Sinun tarvitsee vain porata reikä betoniseinään. Sen halkaisijan on vastattava täsmälleen pulttia. Sitten sinun täytyy asentaa pultti itse ja kiinnittää se. Ankkuria ei saa purkaa, vaan se on täysin samassa muodossa, jossa sitä myydään. Jotkut ihmiset ottavat heidät erilleen ja yrittävät lisätä niitä. Ymmärtää ankkurin mutterilla ja sitten vain kierteellä mutteria ja se on se. Kun ankkuri on seinässä, se on pyöritettävä myötäpäivään. Tällaisten kiinnittimien avulla voit heti ymmärtää, kuinka nopeasti, kätevästi ja luotettavasti se on.

  Käyttämällä niitä auttamaan voit ripustaa valoja, asentaa sisätilojen ovet viimeistelyyn. Sen perusteella, että tämä kiinnike on suunniteltu raskaille kuormille, sen tuotanto on tehty suuritehoisesta teräksestä. Tämän tyyppisiä kiinnikkeitä on melko helppo tehdä. Seinässä oleva pultti on kiinteästi kiinnitetty. Tämä johtuu liimauksesta, asettamisesta, kitkasta - avaimesta turvalliseen asentoon. Nämä periaatteet toimivat yhdessä ja erikseen, ei yhtä grammaa vaikuttamatta voimakkuuteen. Ehdottomasti jokainen ihminen voi kiinnittää ankkuripultin omiin käsiinsä.

  Asennusohjeet

  Ankkuripulttien asennusvaiheessa tapahtuvat toimet ovat samat kuin tikkailla. Tätä ei ole vaikea tehdä, vaikka niiden suunnittelu näyttää varsin monimutkaiselta. Vain joitain ominaisuuksia. Ankkuripulttien kiinnitysohjeet ovat seuraavat:

  • Tarvitset tarvittavan halkaisijan porauksen, joka on asetettava rei'itykseen.
  • Poraa reitti, puhdista se roskista.
  • Laske pultti, kiristä avain, kunnes se on kiinnitetty tukevasti.

  On myös pieni määrä sääntöjä, jotka sinun täytyy muistaa ja tietää:

  1. Kiinnittimen kiinnitys on kielletty onttoa tiiliä.
  2. Asennukseen on kooltaan enintään kahdeksan millimetriä.
  3. Kun reikää ei voida puhdistaa, se on porattava vielä 20 senttimetriä.

  Tämän työn työkaluista tarvitset poran ja vasaraharjan, jossa on porat, avoin jakoavain, vasara.

  Betoni on paljon vahvempi kuin useimmat muut materiaalit. Siksi on jonkin verran vahvuutta tehdä reikä siinä. Porat on sputtered voimakkaista seoksista. Hyödynnä yksinkertainen pora ei toimi, jos tarvitset sileät reunat. Tässä tapauksessa on turvauduttava rei'itykseen.

  Asennuspultit

  Esimerkiksi säätiön suunnittelussa on useita tapoja asentaa ankkuri. Tärkeimmät ovat:

  • Periaatteessa pulttien asennus pohjaan tapahtuu ennen betonin kaatamista. Kun vahvistuksen runko on asennettu, kaarevat ankkurit kiinnitetään hitsaamalla. On erittäin tärkeää hallita pystysuoraa asentoa, etäisyyttä niiden välillä ja säätiö. Kun ne on kiinnitetty, lanka on suljettava esimerkiksi polyetyleenillä. Sitten betoni ei putoa lankaan.
  • On helpompi asentaa ankkurit kaatavaan betoniin. Ja siellä ohjataan kaikki tarvittavat parametrit.
  • Ankkurin suoritta- miseksi on välttämätöntä porata sopivan halkaisijan reikä pohjaan päästäkseen pölyltä ja betonilta. Aseta suora ankkuri, täytä aukot liimalla.
  • Kartiomainen ankkuri asennetaan samalla tavalla kuin suora. Älä unohda kiristää mutteria mutteria.

  Ennen kuin pysyt kiinni yhdestä tai toisesta ankkurista, päätä kiinnittimien menetelmästä. Samalla muista muistaa tulevasta kuormituksesta. Luotettavuutta ja laatua ei saa ostaa pienemmästä halkaisijasta. Valitse valmistajat, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että he valmistavat tuotteita GOST-standardien mukaisesti.

  Mitä etsiä

  Ankkureiden asennusmenetelmä on noudattaa kiristysmääräyksiä. Jotkut valmistajat luettelossaan antavat suosituksia ankkurikiinnittimien kiristämiseksi. Pienellä ei ole mitään tärkeätä kitkavoimaa, sillä suuri lisää painetta pohjaan. Tämän vuoksi on olemassa tuhon todennäköisyys.

  On tärkeää tarkkailla kemiallisten ankkureiden asentamista. Terässormi on asetettava reikään ruuvimeisselillä. Tämä on tärkeää koko koostumuksen kaikkien osien perusteellisen sekoittumisen kannalta. Koostumuksen ruiskutuksen aikana jo sekoitettu koostumus tulee reikään. Kun työnnetään napa, se on sekoitettava. Jos koostumus ei tule ulos reiästä, sinun on poistettava tappi ja lisättävä koostumusta. Kemikaalin pitäisi kovettua. Se kestää noin 40 minuuttia riippuen ilman lämpötilasta.

  Lopuksi haluan lisätä, että ankkuripulttien asentaminen seinään olisi tehtävä tiukkojen sääntöjen mukaisesti, koska niillä on suuri vastuu raskaiden painojen ylläpitämisestä. Tällaiset kiinnittimet ilmestyivät niin kauan sitten, ja ne ovat jo hyvin suosittuja ja kysyntää rakennusmarkkinoilla. Ne ovat suhteellisen edullisia ja niissä on ainutlaatuinen monipuolisuus ja korkea luotettavuus.