Ankkuripultin kiinnittäminen - tapaaminen, tyypit ja koot.

Jos katsomme kahden tärkeimmän kiinnittimen tyypin - ankkurin ja tynnyrin periaatetta - ankkurilla on merkittävä etu. Metallin ankkuri, miten kiinnityspultti kiinnitetään kitkavoiman lisäksi, pidetään alustassa "pysäyttimellä", joka on eräänlainen ankkuri, joka saadaan varren välikappaleen avulla. Kitka lisätään perusmateriaalin tuhoamiseen.

Myös kemiallisia ankkureita, metallikotelon sijaan ne käyttävät nopeasti kovettuvia liima-yhdisteitä, jotka työnnetään reikään ennen ankkuripultin asentamista. Tuloksena on monoliittiyhdiste, jossa on emäs.

Markkinoilla on laaja valikoima ankkureita, mutta ne voidaan jakaa useisiin luokkiin.

Ankkuripultti ja mutteri - Ankkuripultin kiinnittäminen

Itse asiassa se on mutteri, jossa on mutteri ja aluslevy, joka on ruuvattu kytkimeen (kierteitetty holkki). Siksi sitä voidaan kutsua ankkuripultilla, jossa on mutteri tai ankkurointi. Miten kiinnittää ankkuripultti mutterilla, tutkimme yksityiskohtaisesti itsenäisesti ja käytämme sitä.

Toisaalta pultti, jossa on aluslevy, ruuvatetaan varren päälle, toisaalta - kartiomaisen kiilan sijaitsee. Laajassa osassa kiila vastaa kytkimen halkaisijaa, kapeassa osassa - nastatilaan. Kiilan sivupinnasta on lovi- ja pituusreikiä.

Asennus on melko yksinkertainen, kuinka kiinnittää ankkuripultti mutterilla - jopa aloitteleva ymmärtää.

Kytkimen alle porattun reiän pohjaan puhdistetaan pöly. Yksityiskohta on ripustettu ankkuriin, se asetetaan reikään, ja vasaran kevyillä räjäytyksillä se lyö pysähtyy. Kiristä mutteri muutaman kierroksen jälkeen.

Ruuvaa tappi, mutteri "irrottaa se" liittimestä, minkä seurauksena kiila leviää kytkimen koko pituudelta rei'illä.

Tee ankkuripultit galvanoidusta teräksestä. Levitä betoniin, kiveen, kiinteään tiiliin.

Tällaisen ankkurin "parannettu versio" on kaksi ankkuria.

Hänellä on kaksi liikkuvaa liitosaluetta, joista toinen on kartion toisessa. Ruuvattaessa mutteri varsi työntää yhden holkin toista kohti. Ensimmäinen erotetaan kiilan kartiolla ja itse levittää keskikytkimen muodostamalla kaksi kiinnitysvyötä.

Maple anchor - kuinka kiinnittää ankkuripultti

Tätä tyyppiä voidaan pitää edellisen muutoksena. Kytkentä on tehty liikkuvan lyhyen hihanrenkaan muodossa varren päässä varren sivusta (kiila).

Toimintaperiaate on samanlainen, on pieni ero - se ei vaadi tarkkaa poraamista reiän syvyydessä ja puhdistamisen pölyltä. Reikä porataan marginaalilla, ankkuri asetetaan haluttuun syvyyteen ja mutteri ruuvataan, jolloin holkki puhkaisee varren.

Hex Head Ankkuri

Tämä on klassinen aluslevy, joka on ruuvattu holkkiin, jossa on pitkittäisreiät. Hännäinen kartiomainen mutteri toimii välikappaleena.

Standardi asennus - Poraa reikä, puhdista se, aseta ankkuri kiinnitettyyn osaan ja työnnä se kevyesti. Kiinnitä vielä ankkuripultti muutama kierros - mutteri tulee liittimeen ja katkaisee sen.

Soveltamisala on sama kuin edellisissä tyypeissä - raskaiden rakenteiden kiinnittäminen betonin, kiven ja kiinteän tiilen pohjaan. Ankkuripultin kiinnittäminen

Tämäntyyppinen pultti voi päätyä renkaaseen tai koukkuun. Ne antavat sinun vain ripustaa rakenteen ankkurin asennuksen jälkeen, muuten ei ole eroja.

Ankkuripultin iskun - ankkuripultin kiinnittäminen.

Tällaisella näytteellä yhdistyvät ankkurin ja naulan toiminta.

Se koostuu onttomuodostangosta, jonka toinen pää valmistetaan mutterin muotoiseksi mutteriksi ja aluslevyksi, toinen on holkki, jossa on neljän lehtien kangas.

Asennus ja kiinnityspultin kiinnitys - pohjan reikään on tarpeen ajaa ankkuripultti, joka puolestaan ​​ajaa kynsiä. Petals hihat eroavat. Mutteri toimii vain kiinnitetyn osan kiinnittämiseksi.

Razzhimny ankkuroi neljään segmenttiin

Toimintaperiaatteella tämä tyyppi on lähempänä ankkuria, jossa on mutteri tai kuusiosainen pää. Vaikka niissä ei ole kiilaa tai kartiomutteri mutterin tai pultin varressa, laajeneminen tapahtuu ruuvaamalla pultti itseään onttoon holkkiin, joka liikuttaa sisäistä tetraedyn elementtiä.

Ankkuri koostuu sylinteristä, jossa on neljä rakoa, jotka päättyvät kapeaan renkaaseen. Lamellia pidetään litteänä jousena, minkä jälkeen raot ovat kiilamaisia. Siirtyessään tetraedrinen kierteinen elementti purkaa näitä kiiloja.

Pultti ei ole mukana sarjassa, mutta se on kalteva riippuen ripustuskokoonpanosta.

Pultin lisäksi on mahdollista kiertyä pultti koukulla tai renkaalla laajennusankkuriin. Nämä muutokset toimitetaan niiden mukana.

Lamellien, kiilojen, leveiden aukkojen ansiosta laajennuspultit voidaan asentaa heikkoihin alustoihin, kuten ontoksiin (viistosti) tiiliksi, kaasu- tai vaahtobetonialustoiksi.

Ankkuripultti - Ankkuripultin kiinnittäminen.

Yksi helpoimmista asentaa ankkurointityyppejä.

Laite on kierteitetty holkki, jossa on uritettu kartiomainen muoto ja kiila raon käytetystä päästä.

Asennus - sisääntuloventtiili työnnetään valmistettuun reikään ja käyttämällä erikoisiskuventtiiliä leikkausosa kiilataan kiilan avulla. Kun pultti on ruuvattu, terälehdet eroavat vielä laajemmasta, lisäävät pitoa.

Valmistettu sinkittyä terästä tai messingistä.

Kierrä ankkuri

Se on erityinen muotoilu. Holkkien leikkauksia ei leikata loppuun ja pääty rengasta mutterilla. Lähempänä pään ja liner-lamellien keskelle heikkenee. Ruuvi kiristetään, mutteri liikkuu ja levittää lamellit keskelle.

Erikoisesti suunniteltu heikkoihin ja ontoksiin. Sitä voidaan tuottaa paitsi ruuvilla, myös napeilla, koukkuilla, renkailla.

Yleiset suositukset

Ankkuripulttien asentamiseksi asianmukaisesti on otettava huomioon alustan tyyppi ja lujuus, valitse ankkurin tyyppi, joka on optimaalinen tietylle osalle, ja määritä sen kuormituskyky.

Ja vaikka tietyt tyypit eivät edellytä reiän tarkkaa porausta (esimerkiksi laajentamista), mutta tarkemmin se on, sitä luotettavampi ankkurin kytkentä alustalle.

Ankkuripulttien kiinnittäminen - video ja yksityiskohtaiset asennusohjeet

Ankkuripultit on asennettava tietyn tekniikan mukaisesti. Sen valinta riippuu ankkurin suunnittelusta ja tarkoituksesta, sen asennuspaikasta sekä sen pohjan materiaalista ja rakenteesta, johon se kiinnitetään.

1 Ankkureiden periaate - miten ne selviytyvät kuormien suhteen?

Ankkuripultit toimivat kiinnikkeinä ja niitä pidetään pohjassa, jossa ne on asennettu, kahden voiman takia, jotka ovat niiden lataamisen jälkeen.

Pysäytysvoima syntyy kuorman tai sen osan kohdalla, joka on kohtisuorassa ankkurin pitkittäisakseliin nähden ja joka pyrkii taivuttamaan, repimään tai katkaisemaan sen. Tällöin kiinnittimiin kohdistuvaa voimaa kompensoidaan materiaalien sisäisellä resistanssilla: pultti itse - murtuma; perusteet - tuhoutumisesta ankkurista siirrettyyn kuormitusjännitteeseen.

Kitkavoima ilmenee kuorman tai sen komponentin tapauksessa, joka suuntautuu ankkurin akselin suuntaan ja joka pyrkii vetämään ja vetämään sitä pohjasta, johon se on kiinnitetty. Tällöin pultti kompensoi sille kohdistettua voimaa ja pidetään sen kiinnittämisen sijasta sen elementtien kitkasta johtuen perusmateriaalista.

Nämä voimat syntyvät useimmiten samanaikaisesti, mutta joskus erikseen. Ne ovat sitä enemmän, sitä syvemmälle pultin kiinnitys on (tai se on pidempi) ja sen muotoilu on paremmin sovitettu, sekä pohjan rakenne ja materiaali tällaiseen vastukseen kuormituksesta. Näin ollen jälkimmäisen sallittu enimmäisarvo riippuu myös näistä parametreistä ja tekijöistä.

2 Asennus säätöön - ensimmäisistä ankkuripultteista

Yksi ensimmäisistä ankkuripultteista oli tarkoitettu vain asennukseen säätiöön. Tällä hetkellä ne on valmistettu 6 tyypillä, joiden pituus on enintään 5 m ja halkaisija jopa 140 mm. Asenna nämä säätöpultit näin:

 • ankkuri taivutetulla tapilla - kiinnitä asennettuun runkoon ennen sen kaatamista betoniin;
 • ankkurilevyllä - myös asetettu alustan valmistamiseksi tai se upotettuna siihen välittömästi liuoksen kaatamisen jälkeen;
 • komposiitti - alempi tappi kiinnittämällä se kiinnitetään seoksen betoniin sen kaatamisen aikana ja ylempi tanko kierretään kytkimeen, kun pohja on täysin karkaistu;
 • irrotettava, samanaikaisesti asennettu komposiitti - upotettava ankkurivahvistin nestemäiseen betoniin ja viimeisen kiinnitystapin kovettamisen jälkeen lukitusmuttereilla;
 • suorat linjat - asennetaan karkaistulle perustukselle porattuihin reikiin ja jäljelle jääneet aukot täytetään liimakoostumuksella tai laastilla;
 • kartiomaiset - ne myös työnnetään viimeistellyn pohjan valmistettuihin reikiin, mutta ne on kiinnitetty laajennuslevyllä lopussa.

Pohjaan liittyvien ankkureiden päätavoite: rakennusten rakenteiden kiinnittäminen tai niiden kuormien ottaminen rakennuksen toiminnan aikana.

3 Nykyaikaisten yleiskäyttöisten ankkojen kiinnitys

Tällä hetkellä tuotetaan myös yleiskäyttöisiä ankkureita. Ne voidaan asentaa lähes kaikkiin valmiisiin alustoihin. Useimmiten nämä pultit asennetaan seinään tai kattoon.

Kaikki yleiskäyttöiset ankkurit on jaettu kahteen päätyyppiin: mekaaniseen ja kemialliseen. Ensimmäiset asennetaan mekaanisesti. Toinen johtuu erityisestä liima-aineesta, joka syötetään pultin asennusreikään. Tämä kemiallinen koostumus täyttää ankkurin ja alustan välisen tilan samoin kuin kaikki kiinnittimen vieressä olevat aukot, jos sellaisia ​​on. Sitten liima asetetaan ja varmistetaan pultin turvallinen kiinnitys tasaisella kuormitusjakaumalla jopa huokoisessa ja ontossa materiaalissa.

Kiinnitysmenetelmän mukaiset mekaaniset ankkurit on jaettu tyyppeihin:

 • kädenvääntöä;
 • V;
 • laajeneminen;
 • välikappale.

Ennen kiinnittimien asentamista sinun on valittava oikea tyyppi ja koko. Tämä tehdään pohjan olosuhteiden ja voimakkuuden perusteella kiinnittimen paikallaan sekä kuorman luonteen ja suuruuden perusteella, jonka jälkimmäisen on kestettävä. Jos pohjan (kipsi tai vastaava) pinnalle on materiaalia, joka ei kykene pitämään ankkuria, ota sitten pultti pidempään kuin laskettu pituus. Kiinnittimien kokoa tulisi lisätä heikon kerroksen paksuuteen.

Ankkureiden asennus seinään, kattoon ja niin edelleen alkaa tarkalla merkinnällä - tämäntyyppinen kiinnitin asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tuhoamatta perusmateriaalia ei voida poistaa. Sitten, kuten video osoittaa, kohtisuoraan pohjan pinnalle, porataan reikä.

Sen halkaisijan on vastattava tarkasti, ja syvyyden ei tarvitse olla pienempi kuin pultin valmistajan määrittelemät.

Viimeistetyn reiän on puhdistettava perusteellisesti murusia ja pölyä pohjamateriaalista harjalla, pölynimurilla tai ilmanpaineella. Asenna sitten ankkuri.

Kemiallinen - täytä reikä 2/3 liimalla. Kiinnitä pultti kuvan mukaisesti, haluttuun syvyyteen ja keskipisteeseen. Emme lataa ohjeessa määritettyä ankkuriaikaa, jotta liima kovettuisi.

Aseta mekaanisen vasaran holkki ilman ruuvi reikään ja vasara siihen. Tällöin pehmeän metallin valmistetun vuorauksen reunat ovat epämuodostuneet ja pitävät sitä kuormitettuna reikään. Sitten, kun olet kulkenut kiinteän osan läpi, kiristämme pultin.

Kaikki muut mekaaniset osat asetetaan reiätyöryhmille ruuvaamalla tai poistamalla niiden komponentit. Jos osa on kiinnitetty välittömästi, työnnä ankkuri sen läpi. Tartu kevyesti vasaraan kiinnittimien kiinnittämiseksi aluslevyyn, pulttipäähän, ruuviin tai kiilaelimeen. Tämän jälkeen mutteri, pultti tai ruuvi ruuvataan laajennus- ja laajennusantureihin. Jos ankkuripultti on rengas tai koukku, voit kiristää sen. Tällöin laajennus- tai laajennusmekanismi avautuu ja kiinnittää kiinnittimet tukevasti reikään. Kiilan ankkurissa vasaroidaan sivupalkissa tai keskiosassa. Ne aktivoivat tukimekanismin.

Ankkuripultit, joissa on mutteri betonimittoihin. Taitettava jousi ankkuri nastan kanssa. Mekaanisten ankkojen laajuus

Ankkuripultit, joissa on mutteri betonimittoihin. Taitettava jousi ankkuri nastan kanssa. Mekaanisten ankkojen laajuus

Ei niin kauan sitten, puupuristimia käytettiin kiinnittimiin, jotka oli ajettava valmiiksi valmistettuihin reikiin. Tällaiset tuotteet olivat epäluotettavia ja lyhytaikaisia, kun puu kuivattiin, mikä johti kiinnittimien kouristuksiin. Muoviputket eivät myöskään löytäneet laajaa sovellusta, eivät kestäneet paljon painoa. Puu- ja muovituotteiden sijaan tuli modernit ankkuripultit, jotka yksinkertaistavat huomattavasti ripustettujen rakenteiden asentamista eivätkä liuku ulos betonista.

Ruuvi on konkreettinen sovellus kiilan tai kallistetun tason periaatteeseen. Kiila koostuu ruuvista, jossa on kierretty ruuvi, joka pyörii ruuvisylinterissä ja painaa tasoa, jota edustaa vastakkainen lanka, joka on muodostettu nimenomaan reikään, joka on tehty mutterista.

Ruuvi on sylinterimäinen sauva, jonka pinnalla on ruuvikierre, jota käytetään pääasiassa niiden välisten esineiden kiinnittämiseen. Tämä on yksinkertainen kone, joka voi kääntää pyöreän liikkeen suoraksi liikkeeksi. Yksinkertainen ruuvi ruuvataan materiaaliin, joka on kiinnitettävä ylimääräisellä langalla. Lanka voidaan esivalmistella tavallisella porakoneella ja lautasliinalla, teräksellä ja muilla materiaaleilla tai se voidaan tuottaa suoraan ruuvista, kuten puusta tai luusta.

Jotta voisit ymmärtää yksityiskohtaisemmin, mikä ankkuri on, harkitse näiden kiinnikkeiden luokittelua.

Ankkuripulttien tyypit

Ensinnäkin ankkurikiinnittimet poikkeavat toimintatavasta. Ne ovat:

 • Kemialliset. Tällaiset tuotteet ovat kapseli, jossa on liimaa, joka on asetettu reikään. Heti kun ankkuri alkaa ruuvattaa seinään tai mihin tahansa muuhun pintaan, kapseli murskataan ja liima polymeroituu kiinnittämällä kiinnitin turvallisesti. Kemiallinen ankkuripultti betonille on välttämätöntä ontelolaattoille. Tällaisilla tuotteilla on kuitenkin korkeat kustannukset, joten ne eivät ole niin suosittuja. Toinen haitta on se, että ankkurin asennuksen jälkeen kestää jonkin aikaa odottaa, kunnes liima "tarttuu".
 • Mekaaninen. Tämän tyyppiset pultit kiinnitetään työntövoiman kustannuksella ruuvaamalla tuotteet betonimassaan. Tämän tyyppiset kiinnittimet ovat halvempia ja niitä käytetään paljon useammin.

Vastaavasti mekaaninen ankkuripultti voi olla:

Viimeksi mainitussa tapauksessa rypäleitä kutsutaan itseleikkauksiksi. Itsekierteittävillä ruuvilla on yleensä terävä pää tukemaan aukkoa reiässä ja joskus koko keho on kapeneva eikä lieriömäinen. Alumiinissa käytetään reikiä, mutta ei kierteitä, jolloin ne ovat erityisruuvit kiinnityksen aikana. Näillä alumiiniruuveilla on yleensä pituussuuntainen ura, joka on suunniteltu purkamaan siru kaivertamalla materiaalia.

Päävirran ominaispiirteet riippuvat pääosin. Järjestelmäprofiilista tai osasta, eli leikattavalle geometrian tyypille; valmistusmenetelmästä, toisin sanoen mekaanisella prosessilla, joka tuotti langan; jotka voivat olla sisäisiä tai ulkoisia, riippuen siitä, onko ne vastaanotettu reiän sisällä tai ruuvin ulkopinnalla, geometriset vertailumitat, mukaan lukien profiilissa olevan nimellisen kierteen halkaisijan, pätkän ja kulman; suunnasta, joka voi olla oikealle tai vasemmalle potkurin suunnassa; periaatteiden mukaan, eli niiden potkureiden lukumäärän mukaan, jotka pyörivät perusmuodon ympärillä. Suoritusprofiili on erilainen kuin kaikilla näillä pienillä muutoksilla johtuen langankäsittelyn aikana.

kiila

Kiilakiinnike (KA) kiinnitetään hihan sisäpään kohdalla olevan erityisen kiilan ansiosta. Ajettaessa kiinnittimet puristavat holkkua, jonka läpi elementti on kunnolla kiinnitetty.

Myyntiin on myös kiila-ankkuripultteja, joissa on mutteri, jossa kiilaus suoritetaan erillisen sauvan ansiosta. Kiinnittimen kiinnittämisen jälkeen se poistetaan reiästä ja paikalleen asennetaan erikoisnappi.

Valvontasääntö; nimellishalkaisija; vaihe; pituus mm kierretyssä osassa; materiaaliluokka. Tässä on esimerkki. Luokka 8 on tyypillinen ruuvien luokka, jota käytetään puusepän töissä.. Karkeasti mitoitetut kierteet tunnistetaan asettamalla kirjain M sanan lopuksi esimerkiksi tällä tavalla.

Ennen metrijärjestelmän käyttöönottoa useat yritykset kehittivät lankakohtaisia ​​eritelmiä. Tätä järjestelmää käytetään hydraulisiin ja pneumaattisiin liittimiin. Tällöin mekaaniset koskettimet eivät ainoastaan ​​kierteen sivuilla vaan myös harjanteissa.

Ankkuripultti, jossa on mutteri, voi olla elektro-sinkitty (SC), haponkestävä (CAN) tai kuumasinkitty (AS). Myös tämän tyyppisiä kiinnittimiä voidaan käyttää ruuvi-ankkurista "ruostumattomasta teräksestä" (RAR).

vasara

Pultatuilla ankkureilla on luonteenomaisuus yksinkertainen rakenne - niissä ei ole kiilaa. Kiinnitys suoritetaan pehmeämmästä metallista valmistetun vuorauksen erityisreunojen ansiosta, jotka ovat epämuodostuneita linjan tukkeutumisprosessissa.

Potentiaalisesti siis napautus on hermeettistä, tosiasiassa tämä ei ole aina mahdollista, koska harjanteissa voi olla pelejä tai vielä pahempaa häiriöitä, jotka voivat sisältää kaksi osaa. Tunnistaminen tapahtuu anglosaksisissa yksiköissä, eli tuumissa.

Nimellishalkaisijat vastaavat suunnilleen logaritmista asteikkoa, jossa numero ruuvi vastaa edellisen luvun ruuvien vastustusta. Tämän kaavan avulla ruuvin nro 5 halkaisija on 0, 25, ruuvin nro 10 halkaisija on 190 °, jne. Molemmissa järjestelmissä toinen numero ilmaisee kierteiden määrän tuumina.

Tällaisen ankkurin kiinnittämiseksi ei ole tarpeen mitata porauspaikkaa yhden millimetrin tarkkuudella, myös halkaisijan ja syvyyden eroja.

Tällainen ankkuri soveltuu tiilimuuraukseen, luonnonkiviin ja monoliittisiin betonipintoihin.

Mutteria käytetään mekaanisesti kiristysruuvin kiristämiseen. Pähkinät ovat yleensä kuusikulmia, joten avain voi helposti pitää pitoa kiristys- tai avaustoimintojen aikana. Muitakin muotoja, neliöitä, korkkeja, siipiä tai erityisiä avaimia on pähkinöitä. Ruuvien lisäksi leima on suunniteltu säilyttämään reiän yhteydessä olevat esineet.

Pultti on irrotettava kytkin, joka koostuu ruuvista ja mutterista. Tyypillisesti ruuvi on kuusikulmainen ja vähemmän yleisimmin sylinterimäinen pää, jossa on kuusikulmainen tai neliömäinen kuusikulmio. Liitoselementtien liitos tehdään ruuveilla, joiden halkaisija on suurempi kuin ruuvin ulkohalkaisija, risteyttämällä yhteinen reikä kahdella osalla ruuvin avulla ja kytkemällä se vastakkaisella puolella sijaitsevan mutterin kanssa. Ruuvilla on suurempi pää kuin reiällä. Aluslevy työnnetään usein työkappaleen ja mutterin väliin, jotta vältetään niiden välinen suora kosketus.

Laajentaminen

Laajennusankkuri (tai "perhonen") levitetään ohutseinäisiin ja levymateriaaleihin. Tällaisen kiinnittimen rakenteelle on tunnusomaista holkkien keskellä sijaitsevat urat. Ruuvin kiristämisen aikana sen takaosa alkaa liikkua lankaa pitkin ja holkki epämuodostuu muodostaen sellaiset terälehdet, jotka painuvat ankkurissa (kuvassa nämä elementit ovat hyvin selkeästi näkyvissä).

Kuusi on yleensä kuusikulmainen ja siinä on reikä, jossa kierre täydentää ruuvikierteitä. Liitettävien liitosten reikiä ei saa ruuvattava ja niiden on sallittava pultti liukua vapaasti, joten niiden halkaisija on hieman suurempi.

Ruuvin kierre saattaa puuttua koko pituudeltaan, koska sillä ei ole mitään hyötyä materiaalien paksuuden sisäalueelle. Et useinkaan halua, että kotelo kierretään kokonaan, jotta se olisi kestävämpi ruuvin leikkaamiseksi.

Yksi vaihtoehto koostuu täysin kierrettävästä sauvasta, joka leikataan sopivaan pituuteen kahdella mutterilla. Se on lähes yleisesti käytössä laippaliitoksissa ja sillä on etuna, että se puristuu tasaisesti molemmin puolin. Pesulaitteita on useita, mutta päätyypit ovat.

"Perhonen" tärkein etu on, että tuote voidaan purkaa milloin tahansa. Sen ei tarvitse tehdä timanttileikkausta betonista ja muista työvoimavaltaisista töistä.

"Butterfly" sopii kipsilevyyn, muoviin ja kuitulevyyn. Jos seinässä on metallielementtejä (lujitetta), ennen betoniin kiinnittämisen ankkureita on tarpeen poistaa lujittavat hiukkaset.

Tasainen aluslevy: jakaa iskuvoimat isompaan pintaan ja suojaa terän pintaa. joustava aluslevy: estää ruuvaamisen elastisella reaktiolla, mikä aiheuttaa halkeaman kahden vapaan pään. Myös tähän luokkaan kuuluvat aluslaatat, joilla on muita muotoja, kuten aallot ja tähdet. turvallinen kiekko: enemmän kuin levy. Läppä on taivutettu pultin sivusta ja toinen pääntyy roikkuu reiässä tai toisella pinnalla. Tasainen aluslevyllä on tasainen pohjapinta ja yläpinnan muoto on viistetty tai pyöristetty.

Pulttien tasaisiin pultteihin verrattuna puuruuvin pään alla käytetyillä on suuri pinta, jonka halkaisija on sama kuin keskireikä, koska niiden on varmistettava, ettei ruuvipää uppoudu puuhun. Heillä on joskus neliön muoto pyöreän sijaan.

spacer

Tasa-asennuspultit betonille katsotaan suosituimpiin niiden helppokäyttöisyyden vuoksi. Asennettaessa niitä ei tarvitse noudattaa tarkkaan reiän toleranssia, syvyyttä ja läpimittaa. Tämä laite toimii holkin laajenemisen periaatteen mukaisesti, koska se muodostaa kartiomaisen holkin ruuvauksen.

Jos kiinnitysjärjestelmä altistuu dynaamiselle rasitukselle, liikkuminen voi tapahtua vain aluslevyn sisäpinnan välillä. Tuloksena on esikuormituksen kasvu. Turbopropin käyttö oli suurinta, kun asennettiin ikkunoita ja ovikehyksiä. Toinen osittainen sovellus on liimata liusko betoniin tai tiiliin.

Asennettaessa turboahtimen ruuvi on ensin porattava sopivalla porauksella ja kiristettävä sitten kiristysbitsillä. Betonin asennusta varten valitaan 6 mm: n poran halkaisija 6 mm: n tiilissä. Pultti ei vaadi muita ankkureita, joten se tarjoaa taloudellisen työnkulun. 6-6,5 mm: n pieni porausreikien halkaisija takaa tehokkaan toiminnan myös silloin, kun ne on koottu sarjaan. Jatkuva säie estää ikkunakehyksen venyttämisen alustaan ​​ja varmistaa kehyksen pitkäaikaisen kiinnityksen. Optimoidulla erikoislanka vähentää ruuvaamiseen tarvittavia voimia ja mahdollistaa siten ponnisteluja työntekijöiden pelastamiseksi. Tarkkaile porauksen ja ruuvin syvyyttä eri materiaaleille taulukon mukaisesti. Ruuvaamisen välttämiseksi ruuvaamalla betonia on noudatettava tarkasti määritettyjä ankkurointisyvyyksiä. Puuprofiilien kiinnittämistä varten on suositeltavaa käyttää sylinterimäistä ruuvia. Muovisten ja alumiiniprofiilien asentamiseen on suositeltavaa käyttää litteää päätä. Vaikka ruuvit eivät ole kevyitä materiaaleja, yritämme minimoida pakkaus- ja toimituskustannukset.

Lisäksi on kaksiosainen betonin ankkuri, jossa on kaksi liukuvaa kytkentää kerralla. Tämän "rakenteen" ansiosta tuote erottuu lisääntyneellä kiinnityslujuudella.

Tällaisia ​​ankkureita käytetään vain betoni- ja kiinteän tiilen kanssa.

Lisäksi myynnissä on erikoistuotteita, joissa on koukkuja ja renkaita. Ankkurilenkki on erittäin kätevä valaistuksen ja viestinnän asennukseen.

Emme sisällytä laskuja, vaikka yritämme pakata tavarat niin, ettei sinua vahingoiteta. Suurten toimitusten tapauksessa, kun tavarat kuljetetaan kuormalavalla, emme vaadi paletin palauttamista. Ruuvien ja sen jälkeisten pakkausten painon vuoksi erilaisilla kuljetusmuodoilla on rajoituksia.

Me toimitamme tavaroita vain Tšekin tasavallassa. Emme lähetä ulkomaille, myös Slovakiaan! Tuotamme hyvää sitovaa tekniikkaa. Nämä ovat metallisia tappeja ja metallisia kiristimiä pienien ja erittäin raskaiden kuormien, koneiden, nosturatauksien ja vastaavien kiinnittämiseksi.

Useimpien ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kiinnityskaapelien valmistamiseen käytetään korroosionestokerroksen kerrosta. Tuotteet voivat olla eri kokoisia.

Ankkuripultit

On vakiomerkki, joka osoittaa ankkojen koon. Esimerkiksi jos tuotteella on nimike M10 12x100, se tulkitaan seuraavasti:

Pyynnöstä voimme tuottaa kaikki epätyypilliset tyypit tarpeidesi mukaan. Korvakkeiden ja koukkujen päätymutterit kierretään kierteelle, joka on tehty koko silmukanavan tai koukun koko pituudelta. Kaikki kärjen osat pinnoitetaan sinkkikromaattisella hopealla tai keltaisella min. 6 mikronin paksu. Taivut suoritetaan kuumentamalla uunissa.. Yksinkertaiset metalliset tapit soveltuvat erilaisten esineiden kiinnittämiseen muuraukseen tai betoniin. Rajoitetulla vetolujuudella niitä voidaan käyttää muuraus, hiilihapotettu betoni tai puu.

 • M10 (joskus ilmoitettu ilman kirjainta) osoittaa, että pultin kierren halkaisija on 10 mm.
 • Numero 12 on reiän halkaisija mm, joka on porattava ankkurikiinnityksen asentamiseksi.
 • 100 on ankkuripultin pituus mm.

Kotitalouskäyttöön käytetään useimmin tuotteita M6-M12-kokoisina ja pituudeltaan jopa 160 mm. Pidempiä pultteja käytetään lisälaitteina.

Puhdista reikä huolellisesti paineilmalla tai vedellä niin, että siinä ei ole likaa. Vedä tappi ilman pesintä ja mutteria valmistetun reiän pohjaan. Tällä tavoin kiinnitämme sisääntyöntyvien esineiden tukilevyjen kiinnitystyöt, rintaliuska sopii mutteriin ja mutteri kiristetään, ne kiinnittävät tapin reikään ja kiinnittävät kiinnitetyn esineen.

Kiinnitä mutteri tiukasti niin, että esine on kiinnitetty oikein. Ankkureita ostaessamme emme ole varma siitä, mikä puun koosta koostuu eri koivuista puupylväistä, ja esteettisistä ja käytännöllisistä syistä haluamme ostaa yhden koon ankkureista rakentamiseen, jota aiomme käyttää ilman pinnoitusta. Koska haluamme säilyttää luonnollista aikakauslehtimallia, meillä ei ole sijaa sijoittaa napa suljetussa säiliössä. Vihjeitä: Säädettävät ankkurit, joita suosittelemme asennettavaksi vuorotellen.

Jos puhutaan kuormasta, jonka ankkurikiinnikkeet kestävät, niin myös pienin ankkuri, jonka pituus on 18 mm, kestää noin 800 kg. Yleensä tämä parametri määritetään betonikiinnityslaitteen seuraavien ominaisuuksien perusteella:

 • tasoitusvoima - 10,5 - 18,3 kN;
 • taivutusmomentti - 5,2 - 25,7 Nm;
 • vääntömomentti - 10 - 40 Nm.

Jos tuotteiden indikaattorit eivät ylitä näitä arvoja, ne kestävät luotettavasti pitkään.

Tämä on erityisen tärkeää pitkiä aidoja tai suuria rakenteita, jotka on asennettu useisiin pylväisiin. Sitten voimme lisätä vakautta. Jotta kuvataan paremmin suositeltava kokoamismenetelmä, esittelemme seuraavan mallin. Pulttien pituuden on oltava riittävä pultin välisen etäisyyden mukaan.

Yleensä sinun pitäisi ostaa ruuvi, joka on 1 cm pitempi kuin kupin puolella. Kartiomaisia ​​ristinruuveja voidaan käyttää ohuempien rakenteiden tapauksessa, mikä nopeuttaa kokoonpanoa. Ennen ostamista varmista, että ankkurit on valmistettu laadukkaasta materiaalista. Koska kupit eivät ole kiinni, ne ovat raskaampia kuin tavalliset vasarat. Kulhon seinämän tulee olla 4 mm paksu ja poranterä 2 mm.

Ankkuripulttien asentamisesta oikein perustukseen ja mihin tahansa muuhun pintaan riippuu myös kiinnittimien käyttöikä ja luotettavuus.

Teknologian asennuksen ankkurit

Tarkastellaan tarkemmin, kuinka kiinnityspultti kiinnitetään betonipinnalle. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Laske asennuspultin pituus. Voit tehdä tämän arvioidaksesi seinämän kuntoa, jos viimeistelyaineistoa kohdistetaan siihen, jolloin kiinnittimellä tulisi olla suurempi pituus, koska kipsikerros on liian hauras eikä se pysty pitämään pulttia. Tällöin, jos seinällä on viimeistelymateriaalin kerros, jonka paksuus on 20 mm, ankkurin kiinnittimen pituuden tulisi olla vähintään 70 mm.
 2. Valitse pora, joka on 0,5 mm pienempi kuin pultin halkaisija (niin että holkki joutuu seinään vaivattomasti).
 3. Merkitse pinta, kun otetaan huomioon ankkuripulttien välinen etäisyys. Tässä vaiheessa tarkkaan mitatkaa kaikki, kuten huonolaatuisessa tilanteessa, on vaikea poistaa kiinnitetyt kiinnittimet.
 4. Poraa reikä seinässä tai lattiassa lävistimen avulla (voit käyttää vasaraporaa). Se on suositeltavaa käyttää tätä erityistä karbidipäähän. Jos poraatte tiiliseinää, on parempi, ettet käytä törmäyslaitteita, etteivät ne murtaudu.
 5. Puhdista valmistettu reikä pölystä ja sementtihiukkasista. Tee näin ensin poistat suuret betonijäämät siveltimellä ja päästä eroon pienemmistä hiukkasista pölynimurilla tai paineilmalla.
 1. Juokse holkki reikään. Älä jätä kovaa kärkeä, muuten saatat vahingoittaa kiinnittimen. Jos et voi lyödä tuotetta vasaralla, niin sinun on hieman laajennettava reikää ja käydä sitä uudelleen porakoneella.
 2. Kierrä ankkurintu holkkiin ja ruuvaa mutteri kiinni. Kun mutteri saavuttaa vuorauksen, kiristä se kiristämällä se erityisellä momenttiavaimella (ruuvimeisseli ei toimi). Tee ensin 1-2 voimakasta kierrosta, jonka jälkeen tarvitaan enemmän työtä, koska holkki alkaa mennä holkkiin.
 3. Kiinnitä huomiota pakkauksiin ankkureista, ilmoitetaan suurin sallittu kierrosnopeus ja voima, jolla haluat käyttää avainta.
 4. Älä kiristä pultteja kiristämällä sitä, sillä pinnalle aiheutuu vähäisiä vaurioita, varsinkin jos käytät ankkuria hiutaloituun betoniin tai muihin kevyisiin ja huokoisiin betoniin.

Joskus tapahtuu, että mutteri asennuksen aikana "uppoaa" kipsiin. Jos käytät kierretangon mutteria, voit asentaa elementin turvallisesti, kunnes se menee täysin "seinään". Kiinnittimien kiinnittämiseksi käytä vain toista mutteria, joka voidaan ruuvaa "vasempaan" seinään.

Lopuksi

Nykyään on saatavana useita eri materiaaleja myytävänä olevia kiinnittimiä, joten voit helposti valita ankkurina onttoja kattoja, tiiliseinämiä ja monoliittista peruspohjaa. Tärkeintä on laskea oikein syvyys, johon pultit on ajettava, ja päästä eroon häiritsevistä vahvistusosista seinään.

Erilaisten kotitalous- ja tuotantolaitteiden luotettava kiinnittäminen keksi kaikki uudet korkealaatuiset kiinnittimet. Ankkuripultti, jossa on mutteri, pidetään yhtenä tällaisesta voimakkaasta kiinnityksestä. Mitkä ovat sen tekniset ominaisuudet, toimintasäännöt ja sovellusmenetelmät, kerromme teille tänään.

1 Kuinka ankkuri kiinnittyy mutterilla?

Ottaen huomioon, että kiinnitysmekanismilla on oltava tarpeeksi raskaita elementtejä, se on huolellisesti harkittu ja uudistettu. Rakenteen pääelementti siinä on laajennusmutteri, jolla on kartiomainen muoto toisessa päässä ja toisessa päässä metristä lankaa, johon mutteri ruuvataan. Hiusneula pitkin koko pituutta, lukuun ottamatta kierteistä osaa, kuluu erityinen metalliholkki, jossa on urat.

Tämä laite toimii työntövoiman periaatteen mukaisesti, eli kun aloitamme mutterin kiristämisen, kapeneva pää työntyy holkkiin ja purkaa sen reikään. Merkittävä piirre on, että tällaisella ankkurilla on valupää, joka on paljon vahvempi kuin muut ankkurirakenteet. No, ja tietysti unohdimme mainita pähkinän ja epäilemättä lukonpesimen, joka on kierretty lankaan. Aluslevy ei anna kiristää reikää kiristämällä mutteria.

Joissakin tapauksissa asennusvaiheessa asentimet käyttävät toista pesuria lisälaitteena, joka sulkee reiän asennuspaikalta, mutta tämä lähestymistapa riippuu tietyistä asennusolosuhteista. Tällaisten kiinnittimien soveltamisala voi olla varsin erilainen: portaiden kiskojen asentamisesta raskasmetallirakenteisiin. Suosituin sovellus on nykyään klassikoiden kiinnitys. Laitteessa itsessään on melko kunnollinen paino, joten tällaisen kiinnityksen käyttö on täysin perusteltua.

2 Ankkuripultti, jossa on mutteri, mitat: mitä GOST kertoo meille?

Koska kaikki kiinnikkeet ovat monimutkaisia ​​asennustuotteita, niillä kaikilla on asianmukainen tekninen dokumentaatio. Tällaisista asiakirjoista löytyy tarvittaessa teknisiä parametreja. Esimerkiksi yhden tai toisen kiinnittimen valitseminen, haluamme tietää, ankkurointi kestää 100 kilogramman painoa tai ei. Koska dokumentaatio on olemassa, saamme vastauksen kysymykseemme.

Pienin ankkuri, jonka mitat ovat 5 × 6,5 × 18 mm valmistajan ilmoitettujen vaatimusten mukaisesti, kestää jopa 800 kgf: n ulosvetolujuuden. Jotta se olisi selkeämpi, kgf on kilogramman / voiman nimitys, jossa otetaan huomioon yhden kilogramman massa ja voima, jolla tämä kilogramma painostaa vaa'alle. Muut laskelmat ovat hyvin yksinkertaisia, 1 kgf vastaa noin yhden kilogramman mistä tahansa tuotteesta, joten tämä ankkuri kestää 800 kilon painoisen tuotteen.

Myöskin kaikilla pultilla on sopiva GOST, joka jakaa kaikki kiinnikkeet lajikkeisiin niiden kyvyn kestää tietyn kuorman, kiinnittimen koon ja halkaisijan. Suurilla rakennuskohteilla tällainen dokumentaatio auttaa valitsemaan kiinnittimet ja hankkimaan sopivan materiaalin.

3 Ankkuripulttien tekniset ominaisuudet

Tekninen dokumentaatio suosittelee tällaisen kiinnityksen kiinnittämistä kiinteisiin kiinteisiin materiaaleihin, kuten betoniin, kiinteään tiiliin, luonnonkiviin. Kussakin tapauksessa meidän on valittava mutteri, jonka mitat antavat meille korkealaatuisen kiinnityksen. Mutta on syytä muistaa, että asennuksen aikana, kun mutteri kiristyy, nasta liikkuu jonkin verran eteenpäin, minkä seurauksena tämä pituus häiritsee asennettavien tuotteiden asentamista.

Nykyään myymälöissä on lähes minkä tahansa pituisia kiinnittimiä erilaisiin tehtäviin. Yleensä hallitsija alkaa 18 millimetriä. Pisin kiinnitin saavuttaa 400 millimetrin nettokokoa. Niinpä pituudesta riippuen meillä on eri halkaisijat, tätä arvoa pidetään holkin halkaisijana, jonka alapuolella reikä porataan.

Holkin läpimitta lähtee yleensä 6,5 millimetristä, se on tavallisesti pienin ankkuri, halkaisija kasvaa vähitellen pituuden kasvaessa, holkki voi olla 20 millimetriä ympärysmittaa pisin kiinnikkeellä ja kestää tällaiset kiinnittimet melko kiinteät kuormat. Jos olet kiinnostunut tällaisten kiinnittimien kiinnitysvoimasta, voit oppia sen teknisistä asiakirjoista, puhumme siitä aikaisemmin.

Ankkuroitavaksi valitaan aina pinnan paksuus, johon asennus suoritetaan. Pitkä - ei tarkoita kestävää, lisäksi sinulla on riski saada läpimenevä reikä, mikä ei ole toivottavaa asennusasennusta asennettaessa.

4 Vahvistettu versio - kahden pisteen kiinnikkeet

Koska asiakkaiden tarpeet kasvavat jatkuvasti ja on tarpeen asentaa riittävän raskaat rakenteet, päätettiin hieman muokata kiinnittimiä. Rakennusmateriaalimarkkinoilla ilmestyi siis modifioitu tuote - kaksois-ankkuripultti, jossa on mutteri. Tämän tekniikan avulla pystytään riittävästi lisäämään tällaisen ankkuroinnin pitovoimaa.

Rakenne itsessään on edelleen sama tappi, mutta tässä tapauksessa käytetään kaksi holkkia pitomekanismina, joista toinen on kiilan muoto ja tulee toiseen holkkiin. Näin pultin kiristäminen lisää pitoominaisuuksia jakamalla voima tasaisesti koko pituudelle. Se käyttää samaa tekniikkaa suunnittelussaan ja, kuten käytäntö osoittaa, melko menestyksekkäästi.

Tällaista muunnettua kiinnitystä käytetään pääasiassa teollisuudessa, mutta ei ainoastaan ​​rakennusympäristössä. Esimerkiksi tämä kokoonpanoelementti usein korjaa koneita työpajoissa. Yleensä käytön aikana kone muodostaa jonkinlaisen värähtelyn, jota ei yleensä tarvita ja jos kone on yksinkertaisesti kiinnitetty lattialle konkreettisesti, nykyisin helpoin tapa on käyttää yleistä kiinnitystä ja poistaa toivottua tärinää käytön aikana.

5 Oikea asennus ja korkealaatuinen asennus

Et saa unohtaa, että ensinnäkin riippuu oikeasta asennuksesta, miten kiinnitys toimii tulevaisuudessa ja kuinka paljon paino se kestää. Periaatteessa rakentaminen pähkinöillä asennetaan samaan periaatteeseen, mutta tiettyjen sääntöjen mukaan, jotka nyt harkitsemme.

Ankkuripultin asentaminen mutterilla - vaiheittainen kaavio

Vaihe 1: ankkurin reiän halkaisija

Ennen kuin porata reikä asennusta varten, sinun on valittava haluttu halkaisija. Tässä tapauksessa sinun on ensin ohjattava kokoasi koko. Missään tapauksessa se ei ole suositeltavaa porata reikää, jos holkki ei ole mukana. On parempi käydä saman halkaisijan poran läpi, ja reikä tulee hieman suuremmaksi. Jos poraa kiinnittimen paikka halkaisijaltaan suuremmalla porauksella, holkki voi vapaasti kulkea sitä pitkin, kun taas välikappaleen mekanismi ei yksinkertaisesti kykene suorittamaan kiinnitystoimintoja.

Vaihe 2: Kiinnityspaikan puhdistaminen roskista

Ei ole mikään salaisuus, että poraamisen jälkeen valmiissa reiässä on roskaa töiden jälkeen. Vain nämä murut ja pöly häiritsevät pultin asennusta asennuspaikalla. Erityisen vaikeaa asentaa kaksinkertaisen jakamisen mekanismi puhdistamattomaan reikään, kuten kiinnikkeillä on hieman tavallista laajempi hiha. Siksi ennen asennusta puhdista reikä tarvittaessa, käytä rakennusta tai kotitalouspölynimuria.

Vaihe 3: raskaiden elementtien asianmukainen asennus

Kun olet asentanut pultin reikään, älä kiirehdi asentamasta laitetta, kun ruuvien kiristäminen on käytännöllisempi. Ankkurin asentamisen jälkeen, ilman ripustaa laitetta, kiristä pultti avaimella vika. Kiristys tulee tehdä, kunnes nastoja irrotetaan holkista ja kiinnike hyväksyy toimintatilan. Sen jälkeen voit antaa mutterin ja pulttien, jotka ovat jo tukevasti kiinni asennusreikään, asenna laite ja hiljaa kiinnitä se pähkinöillä.

Kiinnitys ankkuripulttiin: luotettava ankkuri mille tahansa sovellukselle

Kiinnittimet ovat tulleet elämäämme niin lujasti, ettemme enää huomaa niiden läsnäoloa. Mutta ne ympäröivät meitä kaikkialla, ja jos vain hetkeksi kuvittelemme, että kaikki katoavat välittömästi ja samanaikaisesti, se olisi historiallisin katastrofi. Ilman tavallisimpia kynsiä, ruuveja, pultteja ja pähkinöitä, edistyminen kaikilla tieteen ja tekniikan alueilla olisi ollut mahdotonta. Mutta ei ainoastaan ​​teollisuus ja tuotanto tarvitsevat näitä välttämättömiä avustajia.

Riittää vain katselemaan ympärillemme, muistaa kuinka monta tehtävää meidän on ratkaista jokapäiväisessä elämässä, järjestää elämästämme, millaisia ​​ongelmia syntyy, kun haluat ripustaa kattokruunun tai kuvan taloon, kiinnittää keittiön kaapit tai satelliittiantenni seinän parvekkeelle, asentaa riippuallas kylpyhuoneeseen tai suuri ovi käytävällä... Ne kaikki liittyvät tarpeeseen kiinnittää eri tavaroita rakennusten rakenteisiin: seinät, pylväät, katot jne. Yleensä puutalossa on suuria ongelmia näiden ei synny, mutta mitä jos se on tiili tai betoni?

Kiinnitys - ankkuri

Joskus kuitenkin, ei liian kauan sitten, puukytkimet, joita käytettiin esiporaisiin reikiin, käytettiin näiden ja monien muiden ongelmien ratkaisemiseen. Tällä menetelmällä oli monia haittoja: puu lopulta kuivassa huoneessa pienenee kooltaan ja korkki alkaa röyhtää tai jopa kokonaan putoaa; kosteissa olosuhteissa, päinvastoin, se paisuu ylös, mikä johtaa reiän halkeiluun ja sen seurauksena myös pistokkeeseen, joka putoaa ulos.

Näiden ongelmien poistamiseksi muoviset tapit keksittiin. Niillä on paljon etuja: ne eivät muutu kooltaan, ovat yhtenäisiä, halpoja ja luotettavia. Mutta on myös haittoja: ne eivät kestä suuria ja massiivisia kuormia. Rakenteen raskaasta painosta muovi muuttuu ajan myötä ja se lakkaa pysymästä lujasti reikään. Lisäksi korkealaatuisen monoliittisen betonin seinämien rei'illä on sileä sisäpinta, mikä lisää tappien todennäköisyyttä luopumasta niistä.

Näissä tarkoituksissa keksittiin keinotekoisten tiili- ja betoniseinien kiinnittimien kiinnittäminen raskaiden kuormien alla ja ankkuripultit.

Toimintatavan mukaan tällaiset tuotteet on jaettu kahteen päätyyppiin:

 1. Kemialliset ankkurit. Käytetään kapselia, jossa on erityinen liima, joka työnnetään reikään, joka murskataan kiinnittimen asennuttua, joka pidetään tiukasti liiman polymeroinnin jälkeen. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa liiman kovettumista. Etu - mahdollisuus käyttää ei ainoastaan ​​monoliittirakenteita seinämissä, vaan myös ontossa.
 2. Mekaaninen. Ne perustuvat pultin tai kierteitetyn tangon kulumiseen käytettävän erikoisen metalliholkin kiertämisen tai nivelten laajenemisen periaatteeseen, kun sitä kierretään kierteellä.

Toisaalta metalliset ankkurit on jaettu myös useisiin eri tyyppeihin:

 • V. Kun ankkuri työntyy reikään, holkin sisäpinnassa oleva kiila laajentaa reunojaan. Joissakin yksilöissä kiilto suoritetaan erillisellä tanko-partaalla, joka sitten vedetään ulos reiästä ja kierretulppa kierretään paikalleen. Tämäntyyppinen ankkuri vaatii tavallisesti tarkkaa tarttumista reiän mittoihin.
 • Pisteet. Tällaisissa rakenteissa ei edes tarvita kiilaa. Ne käyttävät pehmeiden metalliholkkien erityisiä reunoja. Ajettaessa reikään vasaralla nämä reunat ovat epämuodostuneet, lepäävät sen pohjaa vasten ja pitävät holkki itseensä siinä. Tämä on yksinkertaisin laite, mutta se edellyttää tarkkaa reikien poraamista sekä syvyydestä että läpimitalta. Tyypillisesti tällaisia ​​ankkureita käytetään monoliittiseen betoniin tai luonnonkiviin tehtyihin seiniin.
 • Razhimnoy, tai "perhonen". Tarkoittaa läpivientityyppiä ja sitä voidaan käyttää ohutseinäisiä ja tasaisia ​​arkkimateriaaleja varten. Holkissa on pituusukko, joka ei saavuta reunoja. Kiertämisen aikana se on epämuodostunut keskimmäisessä osassa, ja se avautuu sivuille terälehdillä takapuolelta.
 • Spacer - yleisin laite. Se ei vaadi tiukkoja toleransseja reiän syvyydessä, vaan vain läpimitaltaan. Se käyttää takimmaisen holkin laajenemisen periaatetta, kun kartiomaista holkki on kierretty. Sitä käytetään vain betoniin tai korpulenteiseen tiiliin.

Ankkurikiinnittimien valmistukseen käytetään yleensä korkealaatuista ruostumatonta terästä, jolla on korroosionestopinnoite. Se suoritetaan pääsääntöisesti metrijohdon alla M6: sta M30: een. Ankkurointiliitoksissa on vakiovoiman ja leikkauksen yhteyksien luotettavuutta koskevat standardit. Ne riippuvat seinien materiaalista ja asennuksen syvyydestä.

Ja tämä artikkeli kertoo korkkien seinäpäällysteistä.

Ankkuripultin asentaminen?

Esimerkiksi harkitse laajennusrakenteen ankkurin kiinnittämistä betoniseinässä.

 1. Usein betonielementit peitetään kipsillä. Luotettavaa kiinnitystä varten ankkuripultin on oltava betonikerroksessa tietyllä syvyydellä, tavallisesti vähintään 50 mm. Siksi ennen ankkurin kiinnittämistä sinun tulee määrittää kipsin paksuus ja valita ankkuriholkin sopiva pituus.
 2. Laipan ankkurin reiän halkaisijan on oltava melko tarkka, joten holkki tulee vaivattomasti seinään. Myös reiän kohtisuoruutta olisi noudatettava. Sen syvyyden pitäisi olla hieman suurempi kuin holkin pituus.
 3. Reikien merkinnät on tehtävä mahdollisimman tarkasti. Ankkurin asentamisen ja kiinnittämisen jälkeen on mahdotonta vetää se ulos.
 4. Porauksen jälkeen reikä on puhdistettava huolellisesti pölystä ja betonirumpeista. Tämä voidaan tehdä harjalla, pölynimurilla, paineilmalla tai yksinkertaisesti puhaltamalla kumipallolla ja olkilla.
 5. Ankkuri vasaroidaan valmistettuun reikään kevyellä vasaralla. Jos hän ei pääse vaivattomasti, porata on korjattava pienellä kävelijällä.
 6. Kun mutterin ulkoreunassa oleva mutteri tai pulttipää on saavuttanut seinän pinnan, voit kiristää sen avaimella. Yhden tai kahden kierroksen jälkeen voima kasvaa selvästi huomattavasti. Tämä viittaa siihen, että kartiomainen holkki tulee holkkiin. Jos maksimi kiertymisvoima on osoitettu tälle ankkurille, on parasta käyttää momenttiavainta.

Joka tapauksessa ei ole välttämätöntä kierrättää "koko matkaa", jotta vältytään seinämateriaalin tuhoutumiselta. Tämä koskee erityisesti kevyitä, huokoisia tai vaahtobetoniä sekä tiiliä.

 • Usein käy niin, että mutteri tai pulttipää alkaa syventää kipsirakennetta kiristettäessä. Jos se on mutteria kierretangossa, voit jatkaa kiristämistä, kunnes se sukeltaa kokonaan seinään ja kiinnitä pidike toisella mutterilla. Pultin pitää olla irrotettava ja valittava suurempi halkaisija.
 • Tässä videossa on esimerkkejä kiinnityspulttien kiinnityksistä (kuinka kiinnittää erilaisia ​​ankkureita).


  Lisäksi on olemassa enemmän eksoottisia rakenteita ankkurikiinnittimistä, esimerkiksi kehyksestä, jotka on kiinnitetty samanaikaisesti kahdesta päästä tai repäisypäällä anti-vandal suojaamiseksi.

  Ja artikkeli ankkuripulttien teknisistä ominaisuuksista.

  Ankkuripultin asentaminen betoniin

  Ankkuripultin kiinnittäminen: valokuvat, vivahteet, vinkit

  Ankkuripulttia käyttävän liitoksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi on tärkeätä paitsi valita sen koosta ja rakennetyypistä oikein, mutta myös tietää, miten tällainen tuote kiinnitetään oikein.

  Erilaisia ​​ankkuripultteja on erilainen eri laitteissa ja toimintaperiaatteissa, joten on tärkeää tietää, miten kiinnität jonkin tyyppisen ankkurin.

  Klassisen muotoisen ankkuripultin ansiosta luotettava liitäntä ei johdu pelkästään sen ulkopinnan kitkavoimien vaikutuksista porauksen seinämien kanssa vaan myös sen takia, että sen laajennusholkki kasvaa halkaisijaltaan, kun kierteinen elementti ruuvataan siihen. Tällaisen kiinnittimen kiinnityksen luotettavuuteen vaikuttavat myös rakennusrakenteen materiaalin lujuusominaisuudet, jotka on otettava huomioon myös.

  Kaikkien kyseisten kiinnittimien kohdalla poraus asennusreiän asennukseen valitaan ankkurin halkaisijan mukaan, lukuun ottamatta iskun tyyppisiä ankkuripultteja.

  Tämän tyyppisen ankkuripultin rakenneosat ovat:

  • kierretanko, jonka toinen pää on tehty kartion muotoiseksi ja mutteri on ruuvattu toiseen;
  • välikappale, joka on ruuvattu tapille (sen alapäässä on pituussuuntaiset raot sivupinnalla, jotka muodostavat erikoiset terälehdet).

  Ankkuri mutterilla, joka sopii asennettavaksi esiporaiseen reikään

  Tällaisen kiinnittimen kiinnittäminen luotettavasti varmistetaan sillä, että välikappaleen terälehdet laajenevat, mikä ilmenee, kun ne ovat alttiina tapin kartiopäälle. Pultin kartiomaiseen päähän alkoi mennä holkkiin ja irrottaa sen terälehdet, käytetään mutteria.

  Ankkurin kiinnitysparametrit mutterilla

  Kiinnitä ankkuripultti mutterilla pohjaan tai muuhun betonirakenteeseen tekemällä seuraavat toimenpiteet:

  • poraa reikä, jonka läpimitan on vastattava välikappaleen poikkileikkauksen kokoa;
  • puhdista poraus huolellisesti;
  • kiinnitä varovasti ankkuripultti ja mutteri vasaralla;
  • kiristetään mutteri, varmista ankkurin luotettava kiinnitys.

  Ankkuripultin asentamisen jälkeen voit kierrä mutteria pultin yläosasta ja aloittaa asennuksen halutun kohteen.

  Menetelmä ankkuripultin asentamiseksi mutterilla

  Kun valitset tämäntyyppisiä tuotteita, on pidettävä mielessä, että ne osoittavat tehokkuutensa vain, jos ne on kiinnitetty vahvoihin ja runkoihin materiaaleihin (betoni, tiili, luonnonkivi jne.). Valmistajat varmistavat näiden tuotteiden korkean luotettavuuden ja korroosionkestävyyden ja tekevät niistä korkealaatuista terästä sinkkipinnoitteella.

  Tämäntyyppisen ankkuripultin parannettu malli on kaksinkertainen split ankkuri, joka voidaan suunnitelluista ominaisuuksista johtuen kiinnittää onnistuneesti paitsi voimakkaaseen betoniin myös myös ontomiin ja huokoisiin materiaaleihin. Tällaisessa pultissa on samanaikaisesti kaksi holkkia, jotka laajenevat kierteitetyn elementin kiristämisprosessissa muodostaen paremman kiinnityksen seinään tai pohjaan.

  Tämän tyyppinen ankkuri, jonka välikappale tai kiilahihnalla on lyhennetty pituus, on myös mutterin kiinnittimen muunnos. Kiilaelementti, joka irrottaa tällaisen holkin, on pultin kierteisen osan kääntöpää, jolla on kartiomainen muoto.

  Tämän ankkurin porauksen syvyyden on oltava suurempi kuin eritelmissä määritetty vähimmäisnestyssyvyys

  Kiilakäyttöisten ankkurointipulttien suuri etu on se, että niiden luotettavasta kiinnityksestä ei ole tarvetta kestää porausreiän täsmällistä halkaisijaa eikä sitä myöskään voida puhdistaa rakennuspölystä. Tällainen pultti on kiinnitetty poraukseen, ja sen laajennuselementti laajenee mutterin kiristämisen vuoksi.

  Hex Head

  Tällaisen kiinnittimen kierteinen osa on klassinen pultti, jonka kääntöpäällä on myös kartiomainen muoto. Ruuvaamalla välikytkimeen tällainen pultti laajenee sen kartiomaisen varren avulla varmistaen tuotteen luotettavan kiinnityksen seinään tai pohjaan.

  Tällaisen ankkurin kiinnittämisen pitäisi olla, sijoitettava ja kiinnitettävä varovasti aikaisemmin valmistettuun ja puhdistettuun reikään. Sitten on tarpeen kiinnittää pultti tiukasti kiristämällä sen kuusiokanta.

  Menetelmä ankkuripultin asentamiseksi heksapäähän

  Tämäntyyppisiä pultteja käytetään heksadesimaalisen pään sijasta, jolla voi olla koukku tai rengas, betoni-, kiven- ja muiden rakennusmateriaalien asennustöiden suorittamiseen tiheän sisärakenteen avulla.

  Tämän tyyppiset ankkuripultit ovat:

  • ontto metallinen sauva, jonka yläosassa lanka on valmistettu kiinnitysmutterin alapuolella ja alempi on laajennuskytkin, jolla on pitkittäisreikiä sivupinnalla;
  • iskulaite (naula), joka työnnetään onttoon sauvaan vain antaa sen alemman osan purkamisen;
  • mutterit ja aluslaatat, jotka tarvitaan vain kiinnittämään vaaditut esineet tällaisella pultilla.

  Iskun ankkurin reikä on tehty hieman hieman suuremmaksi kuin ankkuri itse.

  Näin ollen, jotta tällainen pultti kiinnitetään kunnolla ja turvallisesti seinään tai muuhun rakennusrakenteeseen, on välttämätöntä paitsi sijoittaa se asennusreikään, mutta myös vasarata siihen iskuelementti, joka irrottaa välikytkimen terälehdet.

  Ottaen huomioon, että tällaisen pultin asentaminen aiheuttaa huomattavia iskuja, ei ole suositeltavaa kiinnittää sitä huokoisiin ja haurasmiin materiaaleihin.

  Kiinnityspultti

  Neljä segmenttiä

  Tällaisen ankkuripultin rakenne ei tarjoa kiilaosaa, ja välikappaleen laajeneminen jaettuna neljällä segmentillä pitkittäisillä urilla tapahtuu, kun pultti on ruuvattu, joka liikuttaa tetraedrisen elementin sisäisessä ontelossaan. Neljä terälehteä, jotka on muodostettu välikappaleen sivupinnalla olevilla urilla, puristetaan aluksi ja muodostavat tällaisen pultin kartiomaisen kärjen. Ruuvattaessa pulttia, joka siirtää kierteistä tetraedristä elementtiä välikappaleen sisällä, segmentit laajenevat, mikä mahdollistaa ankkurin kiinnittymisen tiukasti asennusreikään.

  Tämän ankkurin lamellien melko suuri särmäys varmistaa vastuullisen kiinnittymisen erilaisissa materiaaleissa.

  Tällaisen tuotteen terälehdet julkistetaan melko laajasti ja tapahtuu hyvin huolellisesti. Siksi se voidaan kiinnittää huokoisiin ja jopa onttoihin materiaaleihin. Käytettäessä kierteistä elementtiä, jota yleensä ei ole varustettu tällaisella ankkurituotteella, voidaan käyttää tavanomaista kuusikulmaista pulttia tai pulttia, jonka päällä kruunataan rengas tai koukku.

  4-segmentin ankkurin asennus

  Upotettava ankkuri on yksinkertaisin ankkurityyppinen kiinnitin, jonka rakenne koostuu välikappaleesta, jossa on kartiomaisen sisäpuolinen poraus. Tällaisen ankkuripultin asentaminen rakennuksen rakenteen vaadittuun kohtaan on ajettava asennusreikään ja ruuvattava sen jälkeen kierteellä varustettu elementti, joka antaa holkin terälehtien irrottamisen.

  Tällaisten kiinnittimien valmistukseen tarkoitettu materiaali, jonka oikea asennus on nähtävissä videossa, voi olla galvanoitua terästä tai messinkiä.

  Ankkurikiinnitys

  Ruuvien kiinnittimien rakenne, joka on hyvin helppokäyttöinen, eroaa kaikista muista ankkurityyppistä tuotteesta. Tällaisen ankkurin välikappaleen aukot, jotka varmistavat sen irtoamisen asennuksen aikana, on tehty sen keskiosaan ja niillä on heikentynyt rakenne. Tällaisen holkin alaosa on mutteri, johon ankkurin pultti ruuvataan, puristamalla sitä pitkin pituutta ja varmistamalla terälehtien irtoaminen.

  Ruuvi kutsutaan eri suunnittelu ankkuri

  Ruuvin ankkuripultin kiinnitysprosessi voidaan myös katsoa videon yhteydessä. Tällainen ankkuri voidaan kiinnittää "heikko" materiaaliin: huokoinen betoni, tiili jne.

  Yleiset suositukset

  Valitessaan ankkureita puupalkin, erilaisten rakennusten rakenteiden ja muiden ongelmien ratkaisemiseksi, on tärkeää jatkaa materiaalista, jossa tällaiset kiinnittimet asennetaan, kiinteän esineen painoihin ja lukuisiin muihin tekijöihin. On myös tärkeää valita tällaisen ankkurin asennuspiste ja valmistaa reikä sen mukaisesti sen asennusta varten.

  Ankkurikiinnittimiin on ominaista laaja monipuolisuus. Käyttämällä sitä, voit tehdä vain puutavaran asentamista betonipinnoille, mutta myös kiinnittää huonekalujen ja sisustustarvikkeiden turvallisesti jälkimmäiseen, varustaa viestinnän ja ratkaista täydellisen luettelon muista rakennus- ja korjaustehtävistä.

  Kiinnitys ankkuripulttiin: luotettava ankkuri mille tahansa sovellukselle

  Kiinnittimet ovat tulleet elämäämme niin lujasti, ettemme enää huomaa niiden läsnäoloa. Mutta ne ympäröivät meitä kaikkialla, ja jos vain hetkeksi kuvittelemme, että kaikki katoavat välittömästi ja samanaikaisesti, se olisi historiallisin katastrofi. Ilman tavallisimpia kynsiä, ruuveja, pultteja ja pähkinöitä, edistyminen kaikilla tieteen ja tekniikan alueilla olisi ollut mahdotonta. Mutta ei ainoastaan ​​teollisuus ja tuotanto tarvitsevat näitä välttämättömiä avustajia.

  Riittää vain katselemaan ympärillemme, muistaa kuinka monta tehtävää meidän on ratkaista jokapäiväisessä elämässä, järjestää elämästämme, millaisia ​​ongelmia syntyy, kun haluat ripustaa kattokruunun tai kuvan taloon, kiinnittää keittiön kaapit tai satelliittiantenni seinän parvekkeelle, asentaa riippuallas kylpyhuoneeseen tai suuri ovi käytävällä... Ne kaikki liittyvät tarpeeseen kiinnittää eri tavaroita rakennusten rakenteisiin: seinät, pylväät, katot jne. Yleensä puutalossa on suuria ongelmia näiden ei synny, mutta mitä jos se on tiili tai betoni?

  Kiinnitys - ankkuri

  Joskus kuitenkin, ei liian kauan sitten, puukytkimet, joita käytettiin esiporaisiin reikiin, käytettiin näiden ja monien muiden ongelmien ratkaisemiseen. Tällä menetelmällä oli monia haittoja: puu lopulta kuivassa huoneessa pienenee kooltaan ja korkki alkaa röyhtää tai jopa kokonaan putoaa; kosteissa olosuhteissa, päinvastoin, se paisuu ylös, mikä johtaa reiän halkeiluun ja sen seurauksena myös pistokkeeseen, joka putoaa ulos.

  Näiden ongelmien poistamiseksi muoviset tapit keksittiin. Niillä on paljon etuja: ne eivät muutu kooltaan, ovat yhtenäisiä, halpoja ja luotettavia. Mutta on myös haittoja: ne eivät kestä suuria ja massiivisia kuormia. Rakenteen raskaasta painosta muovi muuttuu ajan myötä ja se lakkaa pysymästä lujasti reikään. Lisäksi korkealaatuisen monoliittisen betonin seinämien rei'illä on sileä sisäpinta, mikä lisää tappien todennäköisyyttä luopumasta niistä.

  Näissä tarkoituksissa keksittiin keinotekoisten tiili- ja betoniseinien kiinnittimien kiinnittäminen raskaiden kuormien alla ja ankkuripultit.

  Toimintatavan mukaan tällaiset tuotteet on jaettu kahteen päätyyppiin:

  1. Kemialliset ankkurit. Käytetään kapselia, jossa on erityinen liima, joka työnnetään reikään, joka murskataan kiinnittimen asennuttua, joka pidetään tiukasti liiman polymeroinnin jälkeen. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa liiman kovettumista. Etu - mahdollisuus käyttää ei ainoastaan ​​monoliittirakenteita seinämissä, vaan myös ontossa.

  Toisaalta metalliset ankkurit on jaettu myös useisiin eri tyyppeihin:

  • V. Kun ankkuri työntyy reikään, holkin sisäpinnassa oleva kiila laajentaa reunojaan. Joissakin yksilöissä kiilto suoritetaan erillisellä tanko-partaalla, joka sitten vedetään ulos reiästä ja kierretulppa kierretään paikalleen. Tämäntyyppinen ankkuri vaatii tavallisesti tarkkaa tarttumista reiän mittoihin.

  Ankkurikiinnittimien valmistukseen käytetään yleensä korkealaatuista ruostumatonta terästä, jolla on korroosionestopinnoite. Se suoritetaan pääsääntöisesti metrijohdon alla M6: sta M30: een. Ankkurointiliitoksissa on vakiovoiman ja leikkauksen yhteyksien luotettavuutta koskevat standardit. Ne riippuvat seinien materiaalista ja asennuksen syvyydestä.

  Ankkuripultin asentaminen?

  Esimerkiksi harkitse laajennusrakenteen ankkurin kiinnittämistä betoniseinässä.

  1. Usein betonielementit peitetään kipsillä. Luotettavaa kiinnitystä varten ankkuripultin on oltava betonikerroksessa tietyllä syvyydellä, tavallisesti vähintään 50 mm. Siksi ennen ankkurin kiinnittämistä sinun tulee määrittää kipsin paksuus ja valita ankkuriholkin sopiva pituus.

  Joka tapauksessa ei ole välttämätöntä kierrättää "koko matkaa", jotta vältytään seinämateriaalin tuhoutumiselta. Tämä koskee erityisesti kevyitä, huokoisia tai vaahtobetoniä sekä tiiliä.

  • Usein käy niin, että mutteri tai pulttipää alkaa syventää kipsirakennetta kiristettäessä. Jos se on mutteria kierretangossa, voit jatkaa kiristämistä, kunnes se sukeltaa kokonaan seinään ja kiinnitä pidike toisella mutterilla. Pultin pitää olla irrotettava ja valittava suurempi halkaisija.

  Lisäksi on olemassa enemmän eksoottisia rakenteita ankkurikiinnittimistä, esimerkiksi kehyksestä, jotka on kiinnitetty samanaikaisesti kahdesta päästä tai repäisypäällä anti-vandal suojaamiseksi.

  Kuinka kiinnittää ankkuripultit betoniin?

  Ankkuripultit ovat melko yleinen kiinnitystyyppi, jota käytetään laajalti tapauksissa, joissa sinun on ripustettava jotain melko raskasta ja tarvitset korkean lujuuden kiinnikkeestä. Sekä leikattu, että vyryvaniye. Ankkuripultit ovat useassa eri muodossa. Yleisin on mekaaninen ja sen jälkeen kemiallinen. Vaikka sijainnin luotettavuus seinässä tai katossa on tarkalleen kemiallinen tekijä. Yksinkertainen mekaaninen asennus ei ole kovin vaikeaa, - asennuspaikalla tehdään halkaisijan ja syvyyden omaava reikä pultin koon mukaan. Tällöin ankkuripultti ajetaan tähän reikään, kunnes se pysähtyy ja kiristyy. Sitten mutteri tai pultti on irrotettu, laite punnitaan ja kierretään taaksepäin. Sinun täytyy tietää, että kiristämisen pitäisi olla tarpeeksi vahva. Kemialliset ankkurit asennetaan erityiseen liimaliuokseen, joka on täynnä porattu reikä. Ja tässä tapauksessa ankkuri tulee monoliittiseksi kokonaisuudeksi, jossa on seinä tai katto.

  Katso kuvaa

  Tällaisia ​​ankkuripultteja on vielä, kuten tässä kuvassa

  Todellinen ankkuripultti asennetaan aina ennen betonitoiminnan aloittamista ja se asennetaan piirustusten perusteella eikä vain rakennesuunnittelun piirustuksiin, mutta ei ole huono nähdä laitteita, ainakin laitteiden passi ja jopa parempi laitteiston asennuskaavio. Sitten piirustus on otettu, mittanauha, taso, tarkastelemalla piirtämistä nauhamittapainikkeen avulla, mitataan tarkka etäisyys akseleista, tasomallin avulla tarkistamme ankkurin sijainnin korkeudella. Ankkurin asennuksen oikeellisuutta tarkistamalla vain muutamia kertoja korjataan suunnittelussa. Jos piirustuksessa ei ole erityistä kiinnitystapaa, ankkuri hitsataan tavallisesti vahvistuskoteloon. Sitten päällystämme sen päälle kalvolla, niin että Jumala kieltää, ettemme lyö langan betonia, täytämme rakenteen, odota vähintään viikkoa, kunnes betoni saa enemmän tai vähemmän voimaa, poista kalvon, jos betonin lujuus sallii, asentaa laitteita tai asentaa sarakkeet sen mukaan, mikä ankkuri on. Tämä on todellinen ankkuripultti ja tekee siitä todelliset rakentajat. Kaikki laitteet on kiinnitetty tällaisiin ankkuripultteihin 20 minuutin ajan, se nousee käsineeksi, jolloin ankkurit kestävät juuri niiden kuormitusta, johon ne on suunniteltu. Vain kiristetään pähkinöitä ja luovutetaan laitetta. Kaikki muut ankkurit eivät ole todellisia eivätkä ne ole todellisia rakennusmestareita, ja siksi ne soveltuvat vain kotimaisiin tarpeisiin, koska tällaisten ankkureiden asennus ei takaa ankkurin luotettavuutta ja tällaisia ​​ankkuripultteja ei ole asennettu kriittisille laitteille. Monta tapaa asentaa väärennettyjä ankkureita: voit valita kuvan, jonka avulla fktif voidaan kuvata, rikkoa reikä, asentaa ankkuripultti, niin tämä reikä voi olla betonoitu, voit asentaa ankkurin reikään aiemmin vasemmalle ja betonin sijasta kaada superduper-hartsi tai liima muuten tällainen ankkuri toimii vain puolessa.

  Ankkuripultit ja nastat on kiinnitetty betoniin "kiillottamalla" reiässä esiporaisella poralla tai rei'illä.

  Valitsimme poran tai ruuvin ankkuriholkin läpimitan alle niin, että ankkuri sopii tiukasti reikään. Reiän syvyys on noin senttimetriä pidempi kuin holkki. Reiän poraamisen tai poraamisen jälkeen tuloksena oleva reikä tulee puhdistaa betonin ja pölyn palasista, mikä voidaan tehdä erityisellä harjalla tai voit vain puhaltaa sen pölynimurilla. Ajamme ankkurissa ja kiristä mutteri tai pultti siten, että holkki kiinnittyy varren kiilan osaan.

  Juuri tästä kiilusta johtuen ankkuri pidetään betonissa.

  Vihje 1: Ankkuripultin kiinnittäminen

  • Ankkuripultin kiinnittäminen
  • Miten tehdä portaita
  • Kuinka laittaa ovi vuonna 2017?

  Ankkurin asentamiseksi poraa haluamasi halkaisijan reikä haluttuun syvyyteen. Puhdista se siveltimellä, puhaltaa se pumpulla tai päärynä.

  Poraa ja puhdista reikä edellä kuvatulla tavalla. Työnnä kiilakorin reikään asennetun osan läpi ja vasara se vasaralla - kunnes mutteri on kiinnitetty kiinteään osaan. Kiristä mutteri tarvittavalla (mutta ei liiallisella) voimalla. Kiristyksen seurauksena ankkurin pää jakaa holkkiin ja se kiinnitetään reikään tiukasti.

  Aseta ankkuri reikään asettamalla työkalu sisäänpäin ja käytä vasaraa jakamaan holkki. Poista sitten lävistin ja ruuvaa kiinnitysruuvi ankkurin kierrereikään.

  Aja kehyksen ankkuri pohjaan kiinnittimen läpi. Kiristä ruuvi tarvittavalla voimalla. Tällöin alussa oleva ankkurin alaosa erotetaan toisistaan, jolloin osa yläosasta sijaitsee. Tämän seurauksena jälkimmäinen kiinnitetään tukevasti tukikohtaan.

  Vihje 2: Ankkurin kiinnittäminen

  • kuinka kiinnittää ankkuripultit

  Vihje 3: Ruuvin kiristäminen

  Vihje 4: Kuinka kiinnittää lävistyspussi

  • Ankkuri (vähintään 10 mm);
  • Kiinnitysalusta koukulla (jos päärynä on suuri);
  • Iskijän.

  Vihje 5: Miten varmistat ikkunan

  Vihje 6: Kuinka kiinnittää mikroaaltouuni

  Vinkki 7: Kuumennuksen kiinnittäminen

  • - perforaattori;
  • - bulgaria;
  • - ruuvitaltat;
  • - vasara;
  • - jakoavain;
  • - rakennustaso;
  • - merkki.

  Asennustapahtuman valinnassa on otettava huomioon, että vakiolämmitin leveys on 45 cm. Jos valitun paikan leveys on alle 45 cm, on syytä kiinnittää huomiota "ohut" malleihin, joiden leveys on vähintään 33 senttimetriä. Pieni kattokorkeus huoneessa on suositeltavaa asentaa vaakasuora vedenlämmitin.

  Tarkasta seinä huolellisesti ja varmista, että se on tarpeeksi vahva. Varmista, että putket ja nousuputket eivät läpäise valittua sijaintia. Vesilämmittimien asentamista kipsilevyseinien päälle ei ole suositeltavaa. Älä myöskään asenna vedenlämmitintä vessan yläpuolelle. tämän seinän alapään mukaan kulkevat viemärit ja vesiputket.

  Yritä asettaa vedenlämmitin siten, että se sijaitsee lähellä vedenottoa ja viestintää.

  Varmista, ettei sähkökaapeleita kulje porauspaikkojen läpi. Poraa reikiä kiinnityksiä varten rei'illä. On huomattava, että kiinnikkeiden asentaminen 80 tai 100 litran vedenlämmittimen alle edellyttää 10 mm halkaisijaltaan koukkuja tai ankkureita. Kiinnitä kannattimet seinään. Varmista, että muovinen tappi kiinnittyy seinään ja koukut tai pultit kiristetään näkyvällä voimalla. Kun ne on kiinnitetty koukkuilla, ne eivät saa ulottua yli 20-25 mm: n etäisyydelle seinäpinnasta. Ankkuripultit tulisi ruuvattaa kokonaan.

  Ankkuripulttien karakterisointi ja asennus seinään, menetelmät

  Ankkuri on metallimateriaalista valmistettu kiinnitin, työnnetään betonikantaan ja siinä on esine, joka johtuu siitä, että se on kiinteä. Tämäntyyppiset kiinnittimet on viime aikoina tullut hyvä kysyntä. Ankkuripulttien asentaminen seinään toimii ankkurina. Tämän vuoksi he pystyvät pitämään uskomattomia kuormia. Tämä mahdollistaa niiden avulla raskojen rakenteiden ja yksittäisten esineiden kiinnittämisen. Ei niin kauan sitten, että jotain korjattiin kiven pinnalle, kynnet ja ruuvit olivat käytettävissä. Nyt kaikki on muuttunut, ja tällainen kiinnike on aiemmin. Tämän prosessin kannalta helpompaa ja mukautetut ankkurit korvaavat ne onnistuneesti.

  Mikä voi luotettavasti, erittäin tehokkaasti ja nopeasti korjata tiettyjä esineitä seinään? Ankkurit ovat erinomainen tapa tuoda tänne, heidän kanssaan voit ajaa tai ruuvi betoniin joka haluat.

  ominaisuus

  Ankkurissa on kierre sisäpuolelta, on tarpeen kiertää kiinnittimet siihen. Rakentamassa taloa, asunnon ankkuripulttien korjaukset ovat paras ankkuri, ne eivät johda sinua tarkalleen, ja on mahdotonta korvata ne jotain vastaavaa. Asennus näiden pulttien avulla on nopeaa ja helppoa.

  He löysivät suurta hyötyä tiheille materiaaleille. Esimerkiksi betoni, tiili. Ne sopivat myös kipsilevyyn. Käytännöllisesti katsoen kaikkialla on mahdollista käyttää niitä - jos haluat ripustaa hyllyn, kaapin, kuvan ja varustaa katon. Kaikissa näissä työvoimavaltaisissa prosesseissa tarvitaan ankkureita. Enimmäkseen käytetään mekaanisia ankkureita, jotka pystyvät pitämään kiinni pysäytys- tai kitkavoimasta.

  Rakennuksen tai arkipäivän tarpeiden mukaan on asennettava erilaisia ​​esineitä, rakenteita asennukseen. Näihin tarkoituksiin on olemassa erilaisia ​​kiinnittimiä. Betonin tai tiilen kanssa tarvitaan erityisiä ankkureita, ja kun käytetään puun aihioita, ruuveja käytetään puuhun. Ankkurit auttavat vahvistamaan raskaimpia rakenteita. Esimerkiksi se voisi olla vedenlämmitin, keinujen seinät, vauvan keinutuoli kattoon.

  Itse sellainen pultti ei ole mitään erikoista. Tämä on melko yksinkertainen yhteys pultista, mutterista ja kehosta. Muovinen vuori on säädetty niin, että kosteus ei tunkeudu. Pultit toimivat yksinkertaisella välilevyperiaatteella. Kun pultti kiristyy, mutteri lopussa sopii sisälle. Tämä vaikuttaa siihen, että rungon koko kasvaa laajenemisen vuoksi ja se tiivistetään tiukasti betoniin.

  laji

  Näihin pultteihin kohdistuu pikemminkin tiukkoja vaatimuksia, koska ihmisten täytyy luottaa tämän kiinnityksen luotettavuudesta niiden painon vuoksi. Siksi kun valitset näitä tuotteita, anna valita ne, jotka suoritetaan GOST: n mukaisesti. Rakennusmarkkinoilla on seuraavat ankkuripultit:

  1. Yksiosainen pulttipää, kuusi puolta, mutteri. Tässä mutteri on jousi, joka laajentaa putkea. Hän itse on juotettu kärkeen - on mutteri, jossa on aluslevy. Kun ne alkavat kiristää pulttia, hän siirtyy välittömästi putkeen, mikä laajentaa sitä.
  2. Klin. Tämä on metallimateriaalin ydin, jossa on iso hattu. Sieltä tulee kiila, joka tulee sauvaan törmäyksessä. Näin se lisää betonin reikään sijoitetun osan pinta-alaa.
  3. Välillä, shokki. Kun kynsi kallistuu, se kasvaa ja kiinnittyy tiukasti kiveen.
  4. Kaksipuolinen mutteri. Tätä kiinnitystä käytetään massiivisiin kohteisiin tärkeälle työlle. Siksi se on luotettavin kiinnitin. Se laajenee kahdesta paikasta kerralla. Nämä tukit sijaitsevat putken päässä ja sylinterin kahden segmentin liitoskohdassa. Elementit toteutetaan, kun mutteri kiristetään, sen osat vedetään toisiinsa.
  5. Pudota. Kiinnikkeet ajetaan seinän reikään. Jo tällä kertaa se kasvaa leveydeltä ja tarttuu kiveen. Kun pultti kiertyy, se laajenee vieläkin. Tämän tyyppinen pultti voidaan asentaa nopeimmin.
  6. Razhimna neljään osaan. Sen osat ovat toisistaan ​​riippumattomia, muodostavat kokoonpanossa sylinterimäisen muodon. Rungon päällä on rengas ja toisessa päässä jousen kiinnitys. Kun se on kierretty, sen jälkeen alkaa sylinterin kanssa neljä reunaa. Hän irtoaa nämä segmentit ja painaa seinää vasten koko pituudelta. Se ei käytä pulttia, vaan tangot, joissa on rengas tai koukku.

  Kuvauksista on selvää, että kaksi ensimmäistä ankkuria ovat samat. Erot niiden liikkuvuuden elementtejä. Jos ensimmäisessä on kartiomutteri, toisella on pultti. Ensimmäiset kaksi kiinnitystyyppiä ovat vakiovarusteita. Jo nyt heidän pääpohjaansa näyttää olevan näiden ruuvien koko valikoima. Yksinkertainen ja melko kätevä niistä pidetään ankkureina, joissa on koukku ja rengas. Koska mutteri on kierretty, pultti kiinnitetään välittömästi seinän reikään.

  Asennusmenetelmä

  Ei ole mitään helpompaa kuin kiinnittää ankkuripultti seinään. Sinun tarvitsee vain porata reikä betoniseinään. Sen halkaisijan on vastattava täsmälleen pulttia. Sitten sinun täytyy asentaa pultti itse ja kiinnittää se. Ankkuria ei saa purkaa, vaan se on täysin samassa muodossa, jossa sitä myydään. Jotkut ihmiset ottavat heidät erilleen ja yrittävät lisätä niitä. Ymmärtää ankkurin mutterilla ja sitten vain kierteellä mutteria ja se on se. Kun ankkuri on seinässä, se on pyöritettävä myötäpäivään. Tällaisten kiinnittimien avulla voit heti ymmärtää, kuinka nopeasti, kätevästi ja luotettavasti se on.

  Käyttämällä niitä auttamaan voit ripustaa valoja, asentaa sisätilojen ovet viimeistelyyn. Sen perusteella, että tämä kiinnike on suunniteltu raskaille kuormille, sen tuotanto on tehty suuritehoisesta teräksestä. Tämän tyyppisiä kiinnikkeitä on melko helppo tehdä. Seinässä oleva pultti on kiinteästi kiinnitetty. Tämä johtuu liimauksesta, asettamisesta, kitkasta - avaimesta turvalliseen asentoon. Nämä periaatteet toimivat yhdessä ja erikseen, ei yhtä grammaa vaikuttamatta voimakkuuteen. Ehdottomasti jokainen ihminen voi kiinnittää ankkuripultin omiin käsiinsä.

  Asennusohjeet

  Ankkuripulttien asennusvaiheessa tapahtuvat toimet ovat samat kuin tikkailla. Tätä ei ole vaikea tehdä, vaikka niiden suunnittelu näyttää varsin monimutkaiselta. Vain joitain ominaisuuksia. Ankkuripulttien kiinnitysohjeet ovat seuraavat:

  • Tarvitset tarvittavan halkaisijan porauksen, joka on asetettava rei'itykseen.
  • Poraa reitti, puhdista se roskista.
  • Laske pultti, kiristä avain, kunnes se on kiinnitetty tukevasti.

  On myös pieni määrä sääntöjä, jotka sinun täytyy muistaa ja tietää:

  1. Kiinnittimen kiinnitys on kielletty onttoa tiiliä.
  2. Asennukseen on kooltaan enintään kahdeksan millimetriä.
  3. Kun reikää ei voida puhdistaa, se on porattava vielä 20 senttimetriä.

  Tämän työn työkaluista tarvitset poran ja vasaraharjan, jossa on porat, avoin jakoavain, vasara.

  Betoni on paljon vahvempi kuin useimmat muut materiaalit. Siksi on jonkin verran vahvuutta tehdä reikä siinä. Porat on sputtered voimakkaista seoksista. Hyödynnä yksinkertainen pora ei toimi, jos tarvitset sileät reunat. Tässä tapauksessa on turvauduttava rei'itykseen.

  Asennuspultit

  Esimerkiksi säätiön suunnittelussa on useita tapoja asentaa ankkuri. Tärkeimmät ovat:

  • Periaatteessa pulttien asennus pohjaan tapahtuu ennen betonin kaatamista. Kun vahvistuksen runko on asennettu, kaarevat ankkurit kiinnitetään hitsaamalla. On erittäin tärkeää hallita pystysuoraa asentoa, etäisyyttä niiden välillä ja säätiö. Kun ne on kiinnitetty, lanka on suljettava esimerkiksi polyetyleenillä. Sitten betoni ei putoa lankaan.
  • On helpompi asentaa ankkurit kaatavaan betoniin. Ja siellä ohjataan kaikki tarvittavat parametrit.
  • Ankkurin suoritta- miseksi on välttämätöntä porata sopivan halkaisijan reikä pohjaan päästäkseen pölyltä ja betonilta. Aseta suora ankkuri, täytä aukot liimalla.
  • Kartiomainen ankkuri asennetaan samalla tavalla kuin suora. Älä unohda kiristää mutteria mutteria.

  Ennen kuin pysyt kiinni yhdestä tai toisesta ankkurista, päätä kiinnittimien menetelmästä. Samalla muista muistaa tulevasta kuormituksesta. Luotettavuutta ja laatua ei saa ostaa pienemmästä halkaisijasta. Valitse valmistajat, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että he valmistavat tuotteita GOST-standardien mukaisesti.

  Mitä etsiä

  Ankkureiden asennusmenetelmä on noudattaa kiristysmääräyksiä. Jotkut valmistajat luettelossaan antavat suosituksia ankkurikiinnittimien kiristämiseksi. Pienellä ei ole mitään tärkeätä kitkavoimaa, sillä suuri lisää painetta pohjaan. Tämän vuoksi on olemassa tuhon todennäköisyys.

  On tärkeää tarkkailla kemiallisten ankkureiden asentamista. Terässormi on asetettava reikään ruuvimeisselillä. Tämä on tärkeää koko koostumuksen kaikkien osien perusteellisen sekoittumisen kannalta. Koostumuksen ruiskutuksen aikana jo sekoitettu koostumus tulee reikään. Kun työnnetään napa, se on sekoitettava. Jos koostumus ei tule ulos reiästä, sinun on poistettava tappi ja lisättävä koostumusta. Kemikaalin pitäisi kovettua. Se kestää noin 40 minuuttia riippuen ilman lämpötilasta.

  Lopuksi haluan lisätä, että ankkuripulttien asentaminen seinään olisi tehtävä tiukkojen sääntöjen mukaisesti, koska niillä on suuri vastuu raskaiden painojen ylläpitämisestä. Tällaiset kiinnittimet ilmestyivät niin kauan sitten, ja ne ovat jo hyvin suosittuja ja kysyntää rakennusmarkkinoilla. Ne ovat suhteellisen edullisia ja niissä on ainutlaatuinen monipuolisuus ja korkea luotettavuus.