Kuinka viimeistellä ja asentaa kellarikerros omilla kädillä + laatikoiden asennus ja tilaus pinnoitus

Ulkomaisen sisustuksen menetelmä - monimutkainen asia, joka edellyttää merkittäviä taloudellisia ja työvoimakustannuksia.

Sen ratkaisemiseksi tarvitaan ymmärrys viimeistelykerroksen toiminnan merkityksestä ja ominaisuuksista.

Yksi kätevimmistä ja suhteellisen edullisista tavoista ulkoa kotiin on sivuraide.

Siinä on korkeat koristeelliset ominaisuudet, se tarjoaa luotettavan ulkoisen suojan seinämateriaaleille ja edistää seinän kakun tuuletusta, höyryn oikea hävittäminen. Lisäksi sivurakennuksen asennus voidaan tehdä käsin mahdollisimman varovasti ilman likaa ja tahroja eri ratkaisuista.

Mikä on maadoitusapuvälineet

Plinth-sivuraide on päällystysmateriaali, jonka alkuperäinen tarkoitus oli lopettaa talon seinien alaosa - sokkeli. Tyypillisesti pohja - palvelee osaa talon perustasta. Se on valmistettu kivestä tai betonista, joten kellarikerros lähinnä jäljittelee erilaisia ​​versioita tiilestä tai muurauksesta.

Kellariviseinä osoittautui sopivaksi julkisivujen täydelliseen koristeluun ja pinnoitustaso suunnittelupisteestä on paljon suurempi kuin tavallisten näytteiden taso. Erilaisia ​​muotoja ja värejä paneeleista, erittäin realistinen maalauksia että edes lähelle ei ole heti mahdollista erottaa todellinen kivi tai tiili, löysi nopeasti sen fanit ja ansaitsi kuluttajien suosion.

Lisäksi paneelien koon helpottaminen helpottaa asennusta, joka voidaan tehdä yksin. Tämä mahdollistaa paljon rahaa säästäen, joten kellarikerroksen kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Nykyisin kellaripaneeleille on olemassa seuraavat vaihtoehdot:

Kaikilla paneelityypeillä on monia omia lajikkeitaan. Erilaiset jäljitelmäkiviseinät ovat erityisen hyvin edustettuina, missä on luonnonvaraisten kivien, raunioiden, lohkojen, graniittien jne. Muotoja. Paljon paneeleita, joissa toistetaan tiiliseinät - sileästä klinkkeristä vanhaan käsin tehtyyn tiiliin.

Lisäksi jokaiselle paneelityypille on olemassa useita väriratkaisuja, jotka mahdollistavat talon sisustuksessa lisämahdollisuuksia.

Täydellinen sarja jalusta

Lisäksi muodostavien levyjen kangastapetit, sivuraide päätökseen dobornye maahan materiaalit palvelevat viimeistelyyn arkkitehtuuri elementtien (kulmat, aukot, jne.), Vahvistamisesta paneelit ja rekisteröinti rainan reunoille.

Näitä lisäosia kutsutaan doboriiksi ja ne valmistetaan täysin päälevyjen mukaisesti - sekä väriltään että muodoltaan. Kun asennus transoms täysin sopivia paneelit, mutta käyttö elementtejä eri toimittajilta voi johtaa ristiriitaan koko tai ulkonäkö, niin vain samantyyppisiä elementtejä yhden valmistajan pitäisi hankkia.

Muut elementit kellarikerrokseen ovat:

 • Kulmatyypit.
 • Aloitusliuskat.
 • J-baarissa.
 • Metallikulmaelementit.
 • Osajärjestelmän elementit laatikoiden luomiseksi jne.

Valmistajalta riippuen kellarin sivuraide voidaan täydentää lisäelementeillä, jotka tekevät asennuksesta entistä laadukkaampia ja ulkonäköä - täydellisempää ja realistisempaa.

Kuinka aloittaa tukipohjan asennuksen

Asennustyön alkaessa on oltava huolellinen laskenta tarvittavasta materiaalin määrästä, komponenteista ja kiinnikkeistä. Jos seinien ulkolämpöeristys on suunniteltu, arvioinnissa on välttämättä oltava eristys, joka soveltuu parhaiten ilmasto- tai teknisiin olosuhteisiin.

Jos on tarkoitus käyttää useita värejä, niin jokaiselle paneelityypille tarvitaan myös tietty varasto (tavallisesti 15-20% hyväksytään), mikä mahdollistaa tilanteesta vaikean tilanteen.

Seinän valmistelu asennusta varten

Ennen asennuksen aloittamista valmistetaan seinien pinta. Tämä menettely on erittäin tärkeä, koska seinien asentamisen jälkeen seinät eivät ole mahdollisia, ei ole mahdollista suorittaa mitään toimia.

Seuraavat toimet olisi suoritettava:

 • Vapaa seinämä kaikista asennetuista elementeistä - katuvalot, turvakamerat, ilmastointilaitteet, kiinnikkeet jne.
 • Irrota luukku ovesta tai ikkuna-aukosta, irrota kaikki viemärit, ikkunan viemärit jne.
 • Tarkista seinämän pinta sen tilan arvioimiseksi.
 • Olemassa olevat halkeamat tai juotteet on suljettava. Kuorinta- tai murenemisalueet poistetaan mahdollisimman paljon ja ne haudataan kokonaan. Vaikeimmissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää täysi kerros kipsiä.
 • Eristyksen asennuksessa on käytettävä erityistä liimaa, joten pinta puhdistetaan vanhoista maaleista ja peitetään pohjamaalilla syvällä tunkeutumisella (pohjamaali) 2 kertaa.
 • Kaikkien käytettyjen materiaalien on annettava odottaa kuivauksen työskentelyastetta.

Jos eristeen asennus on suunniteltu, seinien kunto on erityisen tärkeä, sillä seinäkakun hyvälaatuinen eristys vaatii eristyksen eristyksen ja seinien pinnan.

Mikä kauha sopii paremmin kellariin, asennustapa

Asennuksen asennukseen tarvitaan tukijärjestelevyt, joissa on kankaiden vaippa. Perinteisesti puupalkkeja käytettiin laatikoiden luomiseen, jonka työ on yksinkertainen eikä aiheuta mitään kysymyksiä.

Materiaalin laatu ei kuitenkaan kestä kritiikkiä - puu on tulipalovaara, joka on mädäntynyt, sieni-ilmiöiden esiintyminen, hyönteisten pilaantuminen jne. Kuori, jonka käyttöikä on 50 vuotta tai enemmän, ei ole sopiva.

Nykyaikaisempia laatikoita, jotka perustuvat metallioppaiden käyttämiseen kipsilevyyn, asennetaan seinään suorilla suspensioilla. Tällainen materiaali ei ole altis korroosiolle, koska sillä on luotettava suojaava pinnoite - sinkitty kerros.

Tangot on suora suora viiva, ne ovat täysin turvallisia tulessa suhteessa, neutraali mikrobiologinen ilmenemismuotoja -. Mould, sieni, levät, jne Lisäksi asennus tällaisten järjestelmien on paljon helpompaa ja nopeampaa, koska vahvistamalla kiinteä kone on paljon helpompi suorittaa muutamassa sekunnissa.

Eräiden kanttien sivurakenteiden valmistajat tuottavat oman versionsa laatikoista, sopivimmin vastaaville paneeleille. Tämä vaihtoehto on optimaalinen asennuksen lujuuden ja luotettavuuden kannalta, mutta se ei sovellu kaikentyyppisiin paneeleihin ja sillä on korkeampi hinta.

Levyn kiinnitys tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinämät on asetettu, suorat suspensioasennukset on merkitty.
 • Eristys kiinnitetään seinään asennetuilla ripustimilla. Suspensiot kulkevat sen läpi, mihin ristinleikkaukset tehdään materiaalissa, ja ne täytetään sitten huolellisesti uudelleen.
 • Vedeneristysmembraani asennetaan eristeen päälle ja suspensioiden lohkot läpäisevät sen kautta lävistyksen menetelmällä.
 • Jousien ulkonevat lohkoihin kiinnitetään lavat. Aluksi kaksi äärimmäistä asetetaan - vasemmalle ja oikealle, pystysuora näytetään huolellisesti. Tällöin johto on kiristetty niiden väliin, minkä ansiosta väliliusojen asentoa on helpompi säätää.
 • Asenna kaikki muut nauhat. Heidän asemaansa valvotaan jatkuvasti ja havaitut virheet poistetaan välittömästi.

Jos eristeen paksuus on liian suuri ja jousituslehtien pituus ei riitä, sinun on tehtävä kaksikerroksinen laatikko vanhan menetelmän mukaan.

menettely:

 • Seinämerkintä, suspensioiden asennus.
 • Asennus horisontaalisten säiliöiden pohjaan ja yläosaan.
 • Jäljellä olevien horisontaalisten nauhojen asennus johtoihin. Etäisyys seinän pinnasta lankun yläosaan ei saa olla pienempi kuin eristeen paksuus.
 • Asennetaan eristys ripojen väliin, vedeneristys.
 • Asennuksen vastapainotrukki - pystysuorat levyt. Ne on asennettu 35-40 cm: n välein (optimaalinen kellarin seinälle). Koska ensimmäisellä kerroksella on tasainen taso, ei tarvita vastakappaleen liuskan asennon säätöä.

Miten liitos tehdään

Kiinnityslevyjen ja elementtien sivuseinien lisäosista on omat säännöt. Ne huolehtivat pääasiassa läsnäolosta lämpötilan aukkojen välillä kankaan ja doborin kaikkien osien välillä, muuten kesällä lämmitettäessä kangas alkaa turvota tai mennä aaltoon.

Sivurajoituksen vahvistamissäännöt ovat:

 • Kiinnityselementteihin käytetään nauloja tai ruuveja, joissa on suojapinnoite.
 • Ruuvin kiinnityspisteen tulee olla täsmälleen pitkänomaisen asennusreiän keskellä, mikä mahdollistaa osan liikkeen.
 • On mahdotonta kiinnittää osia itse porattuihin reikiin, tätä tarkoitusta varten on tarpeen käyttää erityistä lovetta.
 • Kiinnitä paneeli ainoastaan ​​reikien läpi naulapalkissa.
 • Ruuvit on ruuvattu tiukasti kohtisuoraan pohjaan nähden.
 • Ruuvit on mahdotonta ruuvattaa tiukasti, osa tulee liikkua hieman. Tällöin ruuvin (tai naulan) ja osan osan väliin jää noin 1 mm rako.
 • Kun asennat pystysuoria osia, ylempi itsekiertyvä ruuvi sijaitsee asennusreiän yläosassa ja kaikki seuraavat osat noudattavat tavallista mallia keskellä.

Maadoituksen asennus

 • Kellarikankaan asennus alkaa aloituspalkin asennuksella. Joillekin tyyppisille materiaaleille käynnistysnauhat on valmistettu metallista, jotta ne voisivat lisätä voimaa. Seuraavaksi he piilottavat kankaan. Aloituspalkin asennus tehdään tarkasti vaakatasossa, mikä on tarkastettava rakennustasolla. Pitkittäisliitoksia ei saa tehdä tiiviiksi, 2-6 mm: n lämpötilaero (riippuen kaudesta tai lämpötilasta).
 • Aloituspalkin asentamisen jälkeen kulmapatsat on asennettu. Ne on asennettu kulmiin ja ikkunoihin tai oviaukkoihin.
 • Levyjen asennus alkaa vasemmasta alakulmasta. Paneeli leikataan pystysuoraan, jotta saataisiin sileä viiva, joka työnnettiin kulmalla aloituspalkkiin ja siirrettiin tiukasti vasemmalle, kunnes se oli täysin kosketuksissa kulmapalkin kanssa. sitten siirrä se takaisin 5 mm: llä - lämpökuilun tekemiseksi.
 • Paneeli on kiinnitetty ruuveilla, ja seuraava on kiinnitetty.
 • Seuraava riviosasto on asennettava siten, että sen pituus on noin puolet siten, että liitokset sijaitsevat pohjassa.
 • Paneelin yläreuna päättyy J-palkkiin.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit asentamaan kellarikerrokseen:

johtopäätös

Kellarikankaan asennus on yksinkertaista, mutta vaatii tiettyjen ehtojen noudattamista. Tärkeimpiä niistä ovat lämpötila-aukkojen ja elementtien löysä kiinnittyminen, jolloin koko järjestelmä mahdollistaa liikkumisen laajentuessa tai supistamisessa kuumennettaessa tai jäähdytettäessä. Lisäksi tarvitset tavanomaista tarkkuutta, perusteellisuutta yksityiskohtien laatimisessa, sitten koristelu muuttuu tyylikkääksi, esteettiseksi ja pitkään omistajalle.

Asennus kellarikerrokseen tekee sen itse

Olet ostanut uuden asunnon ja haluat antaa sille hyvän ja siistin ulkonäön, mutta menetät valinnan? Oletko huolissasi siitä, että materiaali polttaa tai heikkenee, kun lämpötila laskee? Luonnollisesti valinta on melko suuri. Pohdimme yhtä tällaista materiaalia - socle sivuraitaa.

Meidän artikkelimme auttaa sinua päättämään, mihin pohjapuoliin haluat valita itsellesi. Lisäksi opit viimeistelemään pohjan sivuraidalla.

Mikä on kellari sivuraiteelle

Pohjakerros on materiaalia, jota käytetään viilennettaessa talon eri osia. Sen tarkoitus on sekä julkisivu, että sen yksittäiset osat, pohjasta ja niin edelleen. Tämä viimeistelymenetelmä on hyvä, koska se suojaa seiniä ja kellarisi ympäristövaikutuksilta. Erinomainen ulkonäkö asennettaessa maadoitusta on taattu. Talosi nopeasti muuttuu uudeksi pennuksi. Yksi sivupinnan monista eduista on se, että se voidaan asentaa sekä rakennuksen ulko- että sisäpuolelle.

Mitä hän näyttää? Ulkopuolella sivuraide muistuttaa paneeleja, jotka jäljittelevät tiili- tai kivimateriaalia. Sen etu kestävyyteen ja lujuuteen. Materiaali ei menetä ulkonäköään, kun se altistuu korkeille tai matalille lämpötiloille, eikä se heikkene ultraviolettisäteilystä. Käytetään erityisten lisäaineiden valmistuksessa, jonka avulla materiaali pystyy kestämään puristusta ja lisäävät lämpötilaa altistumatta alkuperäisestä ulkoasusta ja väreistä. Jos lähestyt sivuraiteen asennusta oikein ja vastuullisesti, niin tämä materiaali voi palvella sinua yli 40 vuotta. On myös tärkeää, että hän ei edes tarvitse maalata maaleilla ja lakoilla. Materiaalilla on pieni paino, joten kuorma seinillä ja koko rakenne on pieni.

Et näe niveltyksiä. Kaukaiselta voi ajatella, että se on kiinteä pinnoite. Mutta ihmisten mukaan on pieni miinus. Kiinnitysjärjestelmästä johtuen sivuraide kulutus on melko suuri. On hyvä tehdä hyviä laskelmia. Lisäksi on tärkeää ostaa sivuraite oikein. Loppujen lopuksi, jos teet virheen osapuolten kanssa, väri tai sävy voi poiketa aiemmin hankitusta materiaalista. Näin värimalli on väärä, mikä heikentää ulkoasua. Ole varovainen siementen numeroilla.

Työkalujen kiinnittämiseen

Ensinnäkin sinun on huolehdittava työkaluista, joita käytetään materiaalin asentamiseen. Seuraavassa on tärkeimmät työkalut rakennuksen viimeistelyyn kellarikerroksella:

 • punssi;
 • U-muotoinen profiili;
 • paljon ruuveja;
 • paranitovy munat;
 • monet galvanoidut kynnet;
 • pyöreä ympyrä;
 • Bulgaria;
 • muoviset tapit.

Yksi tärkeimmistä ratkaisevista kriteereistä, joihin useimmat ihmiset valitsevat, on se, että asennus ei vaadi raskasta pintavalmistusta ja alkuperäisiä työkaluja. Tästä syystä reunustaminen tehdään jopa vanhoissa tiloissa. Liitäntä täydellisesti päivittää rakennuksen. Vanhat seinät ovat kovia tai erittäin kalliita kittiä varten, ja sivuraide on helppokäyttöinen ja näyttää melko kauniilta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Materiaalin asennus tehdään kotelorakenteella. Paneelien koko on keskimäärin 50 × 120 cm. Jos haluat asentaa sivuraiteen koko julkisivuun, niin voit myös eristää seinät pyynnöstäsi.

Jos aloitat asennuspohjan asennuksen, tiedä, että kotelo voidaan kiinnittää eri tavoin. Jos esimerkiksi vaipat koko talon, sinun on asennettava kiinnittimet pystyasentoon. Jos vain pohja, sitten vaakasuorassa asennossa. Pystysuoran tangon välisen etäisyyden tulisi olla yli 90 cm. Jos tämä on pystysuora järjestely, noin 46 cm.

Poista myös leikkaus ennen työn aloittamista. On yhtä tärkeää puhdistaa pilaantuneiden alueiden pinta ja vanhan pinnoitteen vaikutukset. Jos talossasi on puupaneeli ulkoseinillä, sinun on varmistettava, että ne ovat tiukasti kiinni ja kiinnitetty pinnalle. Loppujen lopuksi on epäluotettavia yhteyksiä vaikea saavuttaa haluttu tulos.

Teräskori on valmistettava U-muotoisesta profiilista. Kiinnikkeet on tehtävä ripustimissa - ne ovat porfyyrimateriaaleja galvanoituja osia. Voit käyttää myös sulkeja, koska ne ovat paljon vahvempia.

Jos haluat aloittaa kiinnittämisen, se tulee välittömästi molempien reunojen kanssa. Merkintäpisteissä täytyy tehdä reikä rei'ityksessä. Tällöin tikit työnnetään poratut reiät, vasta sen jälkeen voit laittaa profiilin kannattimen. Alla on kaavio maadoituksen asennuksesta.

Asennettaessa kiinnike, sinun on sijoitettava paranitinen tiiviste sen ja viimeistelyseinän väliin. Mitä tämä antaa? Siten syntyy terminen tauko, joka eliminoi kylmän muodostumisen seinään. Jos olet suunnitellut julkisivun lämpöeristystä, ennen pääprofiilien asennusta on käytettävä lämpöeristelevyä. Tätä menetelmää varten reiät olisi tehtävä alkuperäisten kiinnikkeiden edessä, niin sinun on asennettava levyt. Samaa tekniikkaa voidaan käyttää pohjana ennen tuulenpitävien kalvojen asennusta. Ja reunoille sijoitettuihin kiinnikkeisiin, sinun on kiinnitettävä luistin profiili. Vapaan tilan, joka on kannattimien välissä, vedä johto tai lanka. Sitä ohjataan ohjaamalla muita profiileja.

Liitä profiilit tiiviisti toisiinsa käyttämällä pääprofiileja. Niiden pitäisi olla kohtisuorassa. Ne on tehty profiilista, tarkemmin sanottuna sen palasista. Lisäksi videon avulla voidaan katsoa, ​​kuinka asennetaan kellarista omat kädet.

Asennus kellarikerrokseen tekee sen itse

 1. Ennen kuin aloitat jalustan asennuksen, sinun on aloitettava kiinnittäminen alkukiskon. Se asennetaan vaakasuoraan. On suositeltavaa käyttää tällaista työtä liidulla merkitsemistä varten.
 2. Kulmissa on asennettava ulkoinen ja sisäinen kulmaelementti. Asennettaessa erilaisia ​​kiskot ja lankku, sinun on käytettävä erityisiä sinkityt kynnet.
 3. Aloita asennus vasemmalle puolelle. Vasemmanpuoleinen tuote on myös leikattava vasemmalta. Sitten se pääsee vaivattomasti nurkkaan. Tällaista työtä varten on suositeltavaa käyttää pyörösahaa.
 4. Materiaali asetetaan ylhäältä alas. Katso, että tulevat reunat pitävät kaiken tiukasti. Anna lämpökuilu, jonka jälkeen voit aloittaa materiaalin kiinnittämisen ruuveilla ja nauloilla.

Tämä vaiheittainen ohje auttaa sinua tekemään työsi. Asennus maanpinnasta video.

Kuinka hoitaa kellarikerrokseen

Mielenkiintoista on, että luonnonmateriaaleja on vaikea hoitaa. Mutta maadoitusta on helppo pitää yllä, tärkeintä on tehdä se ajoissa. Kaikki tietävät, että jonkin ajan kuluttua materiaali alkaa menettää alkuperäisen kiiltonsa. Siksi sinun on tehtävä tiettyjä menettelytapoja palauttamaan sivuraide alkuperäiseen ulkoasuunsa. Kaikki osat ovat alttiina ympäristölle, lämpöä ja ultraviolettisäteitä sekä pölyä ja likaa.

Pinta on pestävä ja pidettävä säännöllisesti. Käytä helposti letkua. Jos haluat, voit käyttää vettä pesuaineella. Joskus raskas sade tulee pelastukseen, mikä hieman puhdistaa aineen pinnan saastumiselta. Kuitenkin myös sen jälkeen on avioeroja, jotka pilata koko ulkoasua.

Kun jokin aika on kulunut, on selvää, että letkuista puhdasta saippuaa tai tavallista vettä ei voi palauttaa alkuperäistä ulkoasua materiaaliin. Tässä tapauksessa sinun tulisi turvautua erityisiin hoitomenetelmiin, jonka jälkeen voit nähdä hyvää tulosta kovaa työtäsi.

Perusvarsien perusteellista puhdistusta varten käytä auton harjaa. Puhdistamalla kellarista sivuraite on ylhäältä alas. Älä jätä mitään sivustoja, ota vastuuta, anna riittävästi aikaa tähän prosessiin. Jos näet, että jotkut sivureunat ovat tylsää, lisää pieni pyykinpesuaine.

Älä käytä jäykkää harjaa, koska voit vahingoittaa materiaalin pintaa. Jos huomaat sieniä pinnalla, käytä nestemäistä valkaisuainetta. Jos on olemassa tahroja, joita ei ole kuvattu edellä kuvatuilla tavoilla, käytä erityistä vinyylipuhdistinta.

Kuten näet, kellari sivuraide on erinomainen ratkaisu, joka auttaa sinua pitämään kellarin koko ja rikastuttamaan taloa. Yksityiskohtainen videon opetusohjelma materiaalin kiinnittämisestä omiin käsiisi on alla.

Tee-se-itse-kellari-asennus: askel askeleelta

Rakennusten ja talojen rakentaminen on vaiheittainen prosessi, joka on saatava päätökseen loppuun asti. Viimeisessä vaiheessa on tarpeen tehdä rakennuksen päin, joka antaa sen kestävyyden ja houkuttelevan ulkonäön. Nyt yksi suosituimmista päällystysmateriaaleista on maadoitettu.

Aluksi muutamia sanoja siitä, mikä aiheutti tällaisen suosion:

 • Alhaisen hinnan liukuva talon verhous
 • Yksinkertainen asennustekniikka pohjaan. Ei edes ammatillinen voi työskennellä sivuraide.
 • Lyhin aika työtä. Kaapin talon sivuraide voi olla pari päivää
 • Tyylikäs ulkonäkö, suuri valikoima tekstuureja ja värejä
 • Nämä luvut tekivät kellarikerrokseen niin houkuttelevan kodin omistajille.

Materiaalin kuvaus

Moderni kellarikerros on paneelista valmistettu materiaali. Paneelit koostuvat vinyyleistä, ja juuri tämä takaa sen kestävyyden, vinyyli ei romahda viidenkymmenen vuoden ajan. Materiaali ei pelkää erilaisista ilmakehän ilmiöistä, ultraviolettisäteilystä ja pakkasesta. Kattopaneelit eivät altistu lämpötilavaihteluille, jotka vaihtelevat välillä +50 - - 50.

Materiaalin fysikaaliset indikaattorit ovat sen keveys, materiaali ei aiheuta kuormaa vuorattuun seinään. Materiaali ei vaadi lisäinvestointeja, ei vaadi maalausta ja päällystämistä minkään aineen kanssa. Nämä luvut viittaavat siihen, että sivuraide asennetaan kerran ja jatkokäytössä ei vaadi mitään huolta.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Aloittaaksesi talon pohjan upottamisen omalla kädelläsi ja käytä sitä tehokkaasti, sinun on harkittava huolellisesti tarvittavia materiaaleja ja kiinnittimiä. Talon siementen laskeminen tulisi aloittaa seinämän alueen laskemalla, joka on piilotettu. Alue lasketaan seuraavasti:

Seinämän korkeus on kerrottava pituudeltaan.

Siksi on tarpeen mitata kaikki seinät ja tulosten summa. Laskennan lopullinen luku on jaettava sivuseinän neliöllä, joka on osoitettu yhdelle nipulle. Saamme likimäärin pinoja, jotka tarvitsevat vuoraukseen. Välttämättömyyden välttämiseksi paneeli on aina ostettava osalla varastosta.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

 • Metalliprofiili nivelille. (Laskenta suoritetaan erikseen, seinän pituutta mitataan ja se esittää, kuinka monta profiilia sinun on asetettava yläosaan 40-50 cm: n etäisyydellä. Samalla profiili lasketaan korkeudeltaan.)
 • Peltiruuvilla. Niitä on hankittava riittävän paljon, koska ne ovat välttämättömiä vaipalle ja sivuraidulle
 • Lisätiedot. (Kulmat, moduulit, pistorasiat jne.)
 • Eristys. (Jos aiot asentaa sen sivuseinän alle, eristysmäärän laskeminen tehdään myös seinien kvadratuurilla.)
 • Työkalut. (Ruuvimeisseli, bulgarialaiset, asennusveitset, vasara, sakset, mittanauha, taso, metallijohderina)

On parempi ostaa materiaaleja heti, jotta työtä ei enää häiritse. Näiden hankintojen kustannukset on myös paremmin laskettu etukäteen, ainakin suunnilleen. Esimerkiksi kellarihinnan hinta kellarista vaihtelee 400 ruplasta 1200 ruplaan neliömetriltä.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Tämän materiaalin toinen positiivinen ominaisuus on se, että erityistä sivuraitaa ei tarvita ennen pohjan asentamista. Tästä syystä usein sivuraide peitti vanhat talot vinttikoosta tai vyöruusuista. Nämä seinät eivät voi kipata tai asentaa raskas materiaali, ja sivuraide on ihanteellinen materiaali tässä tapauksessa.

Seinät, jotka on tarkoitus pinnoittaa sivuraidalla, ei tarvitse peittää, kipata tai peittää materiaalia. Ainoastaan ​​on tarkistettava, ettei seinässä ole ulkonemia tai teräviä ulkonemia esineitä.

Kun seinän tarkastus on suoritettu ja kaikki pullistuneet pisteet on poistettu, alkaa kehyksen tai vartalon luominen. Useimmissa tapauksissa sivuraide asennetaan laatikkoon, joka on valmistettu puupalkista tai metalliprofiileista. Joskus seisonta asennetaan suoraan seinään, mutta tämä on mahdollista vain, jos seinän pinta on täysin tasainen ja seinämateriaali mahdollistaa kiinnittimien asentamisen.

Tärkeää: Kassin on oltava valmistettu metalliprofiilista, koska sen taipumus kestää kauemmin kuin puupalkit, jopa peitettyinä erityisillä kyllästyksillä.

Miten laatikot ovat

Vanteen asennus olisi aloitettava suoraan maasta, se voi olla suoraan maasta. Ensimmäinen ohjausprofiili on asetettava suoralle ja vahvistetuksi noin 5-10 cm: n etäisyydelle maan pinnasta. Jos sokea alue on betonista rakennuksen ympärillä, se voidaan asentaa suoraan sokea alueelta.

Seinän välinen etäisyys riippuu myös asennuksen tarkoituksesta. Jos on tarkoitus sijoittaa eristys seinän ja sivuraiteen väliin, sinun on vedettävä niin monta cm kuin eristeen paksuus. Mutta jos yksinkertainen asennus sivuraide, niin paksuus profiili riittää. Profiili asennetaan ristikon muodossa, eli se on kiinteä ja yhdensuuntainen. Tämän seurauksena neliöt n. 50 cm 50 cm.

Vihje: Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennuksen kulmiin, jos haluat luoda kiemurtelevia tai ulkonevia kulmia, ne suoritetaan myös profiilillaan.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Tämän materiaalin asentamisen aloittaminen on välttämätöntä ensimmäisen paneelin asentamisesta, joten tätä erityistä huomiota on kiinnitettävä. Ensimmäinen paneeli on näytettävä hyvin sujuvasti, niin että kaikki muut paneelit sijaitsevat myös tarkasti. Tätä varten pohjan kulmat on varustettu käynnistyskaiteilla, joihin paneelit kiinnitetään. Käynnistyskiskon asennus tehdään profiililla metalliruuveilla. Tämän jälkeen paneeli asetetaan aloituskiskoon ja kiinnitetään myös ruuveilla.

Vihje: Itsekierteittävien ruuvien tulisi sovittaa löysästi paneeliin, eli niitä ei tarvitse rullata loppuun. Ruuvin korkin on oltava 1 mm etäisyydellä paneelin pinnasta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Puhdistuslevyjen asennus

SIDE-paneelit on aina asennettava vasemmalta oikealle, paneeli on lisättävä edelliseen, ja se on painettava selvästi edellisen paneelin uraa vasten. Sitten paneeli on kiinnitettävä useilla ruuveilla ja niin edelleen. Tärkeintä on sijoittaa huolellisesti seuraavat paneelit ja varmistaa, että aukkoalueilla ei ole aukkoja. Tässä prosessissa on joitain vivahteita:

 • Viimeinen reiän rivi asennetaan vasta viimeisen kiskon asennuksen jälkeen
 • Jotta vältetään sivuraidoitusten turvotus ja muodonmuutos tulevaisuudessa, on vältettävä paneeleiden voimakasta kireyttä asennuksen aikana.
 • Liukupaneeleiden asennus on aloitettava alhaalta ylöspäin
 • Kun asennat sivuraitaa ristikkopohjan tai ikkunalaudan alle, sinun on ensin kiinnitettävä pari viimeistelevää ruutua ja käynnistettävä sitten asennus
 • Jos reunapaneelien on leikattava kaasuputkien tai lämmitysputkien reikiä, reiän tulee olla noin 6 mm leveämpi kuin putken halkaisija

Kun olet peittänyt vanhan puutalon kellarikerroksella, voit hengittää uutta elämää talon ulko-osalle. Tämän materiaalin viimeistely antaa ainutlaatuisen rakennussuunnitelman. Tietäen kuinka puinen puinen talo, jossa on sivuraide, sekä noudattaa kaikkia sääntöjä, sivuraide kestää monta vuosikymmentä.

Socle sivuraide yhdistyy täydellisesti muuntyyppisiin sivuraideihin, esimerkiksi metallin kanssa. Lue siitä, miten teet itse metallipidikeitä. Tämä materiaali on luotettava ja kestävä myös luonnon haaveisiin.

Lopullinen viimeistely

Viimeisen vaiheen viimeistely sivuraiteelle antaa koko rakennelman valmiin ilmeen. Tätä varten sinun on käytettävä erilaisia ​​kulmia, sekä sisäisiä että ulkoisia, pieniä moduuleja ja pieniä osia.

Video maanpinnan asennuksesta

Kuinka päällystää jalusta talon siivous.

Videoasennusohjeet maadoitusta varten. Asennuksen perusperiaatteet.

Tekniikan asennus maanpinnasta. Kuinka käännä tavallinen maalaistalo kauniiseen linnoitukseen kellarikerroksen avulla.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Tee-se-itse-olkavarren asennus: käytännön neuvoja

Ulkoisen ympäristön vaikutus on tekijä, joka tavalla tai toisella on otettava huomioon kaikkien rakennusten käyttämisessä. Siksi rakennuksen ulko-elementtien suojaus - tässä tapauksessa on varsin tarkoituksenmukainen toimenpide.

Tämä pätee erityisesti julkisivun kellariin, joka on alttiimpia aggressiivisille kuormille.

Tämän negatiivinen vaikutus ei ole vain sademäärä, vaan myös kosteus, lika ja muotti, joka muodostuu kosteasta maasta, lumesta ja sateen lätäköistä. Yksi keino suojata rakennuksen perusta on peittää se kellarikerroksella. Kyse on hänestä, ja sitä käsitellään tässä artikkelissa.

Mikä on maadoitusapuvälineet?

Socle-seinälevy on yksi päätypaneelien tyypistä, joka on valmistettu polymeerisista materiaaleista tai ohutmetallista valimon menetelmällä paineen alaisena.

Yleensä valmistajat lisäävät komponentteja (eri hartseja, titaania, modifiointiaineita, pehmittimiä) näihin tuotteisiin, minkä vuoksi ne hankkivat lisää vahvuutta. Tällaisia ​​paneeleita voidaan käyttää sekä rakennuksen alaosan että koko rakennuksen peittämiseen.

Samaan aikaan sivuraide ei ole vain suojaava toiminto vaan myös koristeellinen, koska se kykenee jäljittelemään erilaisia ​​luonnollisia ja keinotekoisia materiaaleja.

Kellarisivupaneelien leveys ja paksuus on suurempi kuin tavanomaisten vinyylilevyjen, mikä yksinkertaistaa asennusta ja tekee materiaalista kestävämmän.

Tyypit ja valmistajat

Tänään myynnissä on useita tyyppisiä sivuraideja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa.

 1. Kivipinta on sopiva vaihtoehto kiveä tai klinkkeriä sisältävien tiilien jäljittelemiseen tarkoitetun verhousmallin järjestämiseen. Toisin kuin luonnollisten materiaalien käyttö muuraukseen, näillä paneeleilla voit luoda jäljitelmän luonnollisista analogeista edullisemmalla hinnalla. Tämän sivuraiteen suosittuja valmistajia ovat Alta Profil, Wandstein, Tehosnastka, Royal.
 2. Metallinen maadoituspuoli - sinkitty teräs. Moderni materiaali koostuu kuudesta peruskerroksesta: metallista, sinkistä ja korroosionestopinnoitteista, alustakerroksesta, polymeerisuojasta ja maalikerroksesta. Tuotteet myydään laajalla värivalikoimalla. Tämän materiaalin suosituimpia valmistajia ovat Ruukki, Alcoa, SeverStal.
 3. Vinyyli sivuraide. Tämän materiaalin valmistukseen käyttäen myrkytöntä polyvinyylikloridia, joka lisää erilaisia ​​modifioijia, täyteaineita, maaleja ja stabilointiaineita. Nämä lisäaineet lisäävät tuotteen vastustuskykyä ääriolosuhteisiin ja kosteuden vaikutukseen. Vinyyli sivuraide valmistetaan Fineber, Alta, Dolomite.

Lue myös artikkeli kanttien sivuseikien tyypistä ja koosta.

Miten valita?

Jotta viimeistelyn tuloksena saadaan korkealaatuinen leikkaus, valittaessa sivuraitaa kannattaa kiinnittää huomiota joihinkin kohtiin:

 1. Väritys. Laatupaneelilla tulisi olla sama sävy sekä ulko- että sisäpuolelta. Halvemmilla vaihtoehdoilla on yleensä kirkkaampi takapuoli. Mutta jos päätät ostaa tällaista tuotetta, sinun on varmistettava, että pinta maalataan tasaisesti.
 2. Paneelin paksuus - sen tulee olla sama koko pituudelta. Tämän ratkaisemiseksi sinun on tarkasteltava yksityiskohdat loppuun.
 3. Tuotteen on oltava valmistajan ilmoittamien mittojen mukainen.
 4. Porausreikien on oltava saman muotoisia ja kokoja, ja niiden on oltava sileät.
 5. Kuorinnan ja kuorinnan puuttuminen pinnalla on myös yksi hyvästä laadusta.
sisältöön ↑

Materiaalin ja komponenttien laskeminen

Viimeistelyprosessissa ei tarvinnut kohdata materiaalin puutetta ja tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on välttämätöntä tehdä alustava laskelma sivuraidasta ja komponenteista.

Paneelien lukumäärän laskemiseksi sinun on mitattava sen pinnan ympärys, johon pinnoite asennetaan. Tuloksena oleva luku jaetaan 0,9 (keskimääräinen sivuraide).

Tämän seurauksena yhden rivin elementtien määrä tunnetaan. Tämän jälkeen rivien määrä lasketaan pohjan korkeuden perusteella ottaen huomioon paneelien leveyden.

Jos esimerkiksi iho sopii kahteen riviin, kerrotaan yhden rivin levyjen lukumäärä kahdella. Näin ollen materiaalin kokonaismäärä lasketaan.

Kellariportin ulkokulmien korkeus on samanlainen kuin paneelien leveys, mikä tarkoittaa, että kulmien lukumäärä on yhtä suuri kuin paneelien rivien lukumäärä kerrottuna rakennuksen kulmien lukumäärän kanssa. Toisin sanoen, kun asetat sivurakennuksen kahteen riviin ja jossa on 4 ulkokulmaa talossa, tarvitset 4x2. Tuloksena on - 8 kulmaa rakennuksessa.

Laskettaessa aloituskiskojen lukumäärää sinun on luotava siihen tosiasiaan, että yksi palkki riittää yleensä kahdelle paneelille, mikä tarkoittaa, että yhden rivin levyjen määrä jaetaan kahteen osaan.

Toinen elementti, jota saatetaan tarvita kellariin, jossa on sivuraide, on J-profiili.

Sitä käytetään sekä sisäisten kulmien viimeistelyyn että aloituskappaleen sijasta - tapauksissa, joissa talo on epätasaisessa paikassa, ja paneeleja on leikattava.

Tosiasia on, että sivureunan pohjassa on koukut kiinnitysalustaan ​​ja leikkaamisen aikana osa jää ilman näitä elementtejä. Siksi leikattu paneeli asetetaan esiasetetulle J-profiilille.

Tällaisten profiilien lukumäärä lasketaan kaltevien osien kokonaispituudesta ja itse profiilin pituudesta, joka on yleensä 3,66 m.

Ebbin laskenta suoritetaan ottaen huomioon, että nämä osat on asetettava päällekkäin. Vuorovesi on 2 m, joten esim. 50 m: n rakennetta varten tarvitaan 27 kynnystä, sillä hyödyllisen kynnyksen täyttö on 195 cm.

Asennusohjeet dummyille

Ensinnäkin on tarpeen arvioida pohjan vahvuus sekä poistaa vanha maali ja kitti pinnalta katkaisemaan mahdolliset epäsäännöllisyydet. Likaisten tiilien läsnä ollessa on kiinnitettävä sementtilaasti. Sen saa jättää epäsäännöllisyydet, joiden ero on enintään 2 cm.

Seuraavaksi asennetaan metallinen tai puinen laatikko, jonka askel on 0,4 metriä vaakasuoralle paneelille ja korkeudelle 0,91 m pystysuoraan asennukseen. Maaston ja pohjaosan välisen etäisyyden on oltava noin 15 cm.

Ensinnäkin syntyy tasoitustaso, joka on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin vaakasuorassa asennossa koko rakennuksen kehällä, kuten kuvassa. Sen jälkeen voit korjata kotelon kulmatiedot.

Paneelien asennus alkaa yleensä rakennuksen vasemmasta kulmasta ja se suoritetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

Paneeliasennustekniikka:

 • ensimmäinen osa on asennettu aloituslevyyn ja työnnetty kulmaelementin aukkoon;
 • Lisäksi paneelin tasoa tarkastetaan tasolta, jonka jälkeen se kiinnitetään laatikkoon erityisten kiinnityselementtien avulla;
 • samalla tavalla asentaa kaikki muut paneelit;
 • Ennen viimeisen rivin rungon asentamista on viimeistelyliima.

Tiedätkö, kuinka sisustat yksityisen talon kellarissa omiin käsiisi? Tiedot lue täältä.

Kellarikankaan asennuksen prosessi ei tuskin voi olla monimutkainen. Tämä viimeistely on melkoisen huolellisen ja ahkera omistajan olkapää. Ja otat tämän liiketoiminnan itsenäisesti, voit säästää paljon päälliköiden palveluista.

Seuraavassa videossa katso, miten paneelit yhdistetään alustaan:

Riippumaton asennus maanpinnasta

Talon ulkonäköä pidetään omistajiensa tunnuksena, joten viimeistelyaineiden valinta ja asennus ovat hyvin tärkeä rakennusvaihe. Sisustusmateriaalin lisäksi verhous suojaa seinien ja pohjan materiaalia. Viimeistelyä varten voit käyttää etupaneeleja tai ns. Sivuraitaa. Asennuksen perustaminen omalla kädellä - melko toteutettavissa oleva tehtävä. Voit selviytyä siitä, jos luet huolellisesti ohjeet.

Materiaaliominaisuudet

Socle sivuraide on paneeli, joka on suunniteltu kiinnittämään talon julkisivulle. Ne voivat olla vinyyliä tai muovia. On olemassa monia lajitelma sivuraide, joista jokaisella on erityinen ulkonäkö. Useimmiten paneelit jäljittelevät kiveä, tiilimuurausta ja hakkeen. Suosituin on kiviseinä. Seinät voidaan leikata paneeleilla, jotka muistuttavat luonnollista, luonnonvaraista tai raunioivaa kiveä.

Pohja kiven alla.

Puusta valmistuksessa käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita. Tämä mahdollistaa paneelien tuottamisen erinomaisella teholla. Tuloksena saat paitsi upean ulkonäön myös tehokkaan suojan mekaanisia vaurioita ja aggressiivista ympäristöä vastaan. Lisäksi liukuvan vuorauksen avulla rakennukset tehdään hyvin nopeasti ja helposti. Sinulla on mahdollisuus saada samanlainen visuaalinen vaikutus kuin monimutkaisen materiaalin (kivi viittaa heihin) kanssa, mutta ilman merkittävää aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Socle sivuraide ei käytännössä vaadi jättämään, ja sen palvelusaika on vähintään 50 vuotta. Nimestä huolimatta sitä voidaan käyttää myös alustan pinnoittamiseen, ullakolle, sisustuselementteihin ja laskuihin. Materiaali soveltuu hyvin sisustukseen. Sitä voidaan käyttää seinille parvekkeella, käytävällä tai keittiössä.

Paneelin asennus

Pohjan kiinnitysmenetelmä ei käytännössä poiketa tavanmukaisten paneelien viimeistelystä. Noudata kaikkia suosituksia selkeästi ja olet tyytyväinen työnne tuloksiin.

Asennusohjeet maadoitusta varten sisältävät useita vaiheita. Ensin sinun on laskettava tarvittava määrä materiaaleja, valmistettava työkalut ja seinien työpinta. Sen jälkeen voit siirtyä pohjan asentamiseen.

Aineiston hankinta

Tee mittaukset jokaisen seinän kohdalta, jolle aiot asentaa kattopaneelit. Ostaessasi materiaaleja, älä unohda asennuskustannuksia, jotka ovat noin 10%. Muista, että mitä pienempi seinäalue on, sitä enemmän jätettä syntyy. Sama pätee myös pitkille paneeleille - niiden kulutus on paljon suurempi kuin lyhyillä.

Materiaalia hankittaessa on otettava huomioon asennuskustannukset.

Paneelimallin valinta riippuu vain mieltymyksistäsi. Koska vuori asettaa yleisen ulkoasun talon, mieti etukäteen, mitä tulosta haluat saavuttaa. Joten, jos pidät klassisesta tyylistä, valitse paneelit kiven alla - ne sopivat täydellisesti mihin tahansa muotoiluun ja näyttävät tyylikkäiltä.

Kivielementtien avulla voit luoda erilaisia ​​vaikutuksia:

 • luo hämmästyttäviä kuviot siivellä jäljittelevä kivityöt;
 • antaa rakennukselle vintage-charmin, jossa on valkoinen saapikka;
 • käytä paneeleita majesteettisen luonnonkiven alla luoda ylellinen design;
 • Käänny kotiasi taideteokseen, jossa on sivuraide "palatsi" -kiven alla.

Koostumuselementtien, toisin sanoen eri kulmapaneeleiden, profiilien ja lamellien, laskeminen ei ole vaikeaa. Asennuskustannukset asennuksen aikana ovat vähäisiä, mutta niitä on myös harkittava.

Seinien valmistelu ja talon perustaminen

Seinät, joilla asennuksen kellarissa sivuraide, olisi vahva ja sileä. Epäpätevän pinnan kohtaaminen voi johtaa lukuisiin ongelmiin. Jopa pieni ulkonema talon seinään muuttuu huomaamattomaksi muuriksi sivuraidalla. Tällöin, jos et ole varma pinnan absoluuttisesta tasosta, sen on tehtävä vaippa.

Metallinen laatikko koko talon peittämiseksi sivuraidalla.

Maalausleikkaus on valmistettava metalliprofiileista. Muut vaihtoehdot, kuten puupalkit, ovat hyväksyttäviä. Mutta se on metalli, jota pidetään parhaimpana vaihtoehtona. Sen tekniset ominaisuudet ovat täysin sopusoinnussa tehtävän kanssa. Metalliprofiili auttaa vahvistamaan seinää ja luo tasaisen pohjan pinnoitteen alle.

Jos päätät työskennellä puun kanssa, varmista, että sillä on sallittu kosteus (eli se on enintään 20%). Myös esikäsitellä sitä antiseptisilla ja tulenkestävillä yhdisteillä. Lisäksi tarkista huolellisesti kaikki yksityiskohdat. Käytettyjen palkkien tulee olla sileitä. Käännetyt osat eivät sovi tähän tarkoitukseen.

Laatikko voidaan asentaa pystysuoraan tai vaakasuoraan. Asennustyyppi riippuu tehtävästäsi. Jos omassa tapauksessa sivuraide on vain sisustuselementti talon ulko-osassa, on parempi käyttää vaakasuoraa luukkua. Jos kellaripaneelien asennus on suunniteltu talon koko pinnalle, on helpompaa työskennellä pystysuoralla laatikolla.

On myös mahdollisuus kaksinkertainen ritshetki. Tässä tapauksessa materiaalin vaakasuora asennus tehdään yhdellä seinän osalla ja toisella pystysuoralla. Tämä menetelmä on melko monimutkainen toteutuksessa, koska on välttämätöntä ajatella etukäteen kaikkien tietojen sijaintia.

Perussääntö betoniasennuksen yhteydessä on laskettava liuskojen välisestä etäisyydestä. Vaakasuorassa vaipassa tulisi olla puolet sivupaneelien korkeudesta. Pystysuorassa asennuksessa kukin liuska asetetaan etäisyydelle, joka on puolet paneelin pituudesta. Ulkopuoliset kulmakiskot on asennettava mahdollisimman lähelle toisiaan ja sisäkulmat ottaen huomioon asennuspalkin mitat.

Paneeliasennus

Kuinka kiinnittää maadoitusliitin? Tekniikka on melko yksinkertainen. Ensimmäinen on lähtötaso. Käytä rakennustasoa ja varmista, että se sijaitsee vaakasuunnassa. Baari on asennettu talon ympärille.

Kiinnitä aloituspalkki.

Palkki kiinnitetään tukeilla tai ruuveilla. Niiden pituus on noin 10 cm. Kierrä ne kiinnitysreiän keskelle. Älä kiristä niitä loppuun - jätä aina pieni aukko (noin 1 millimetri). Se kompensoi metallin aikana tapahtuvia muutoksia lämpötilanvaihtelujen aikana. Joten voit välttää materiaalien tuhoutumisen voimakkaan stressin takia.

Usein peruslinja on epätasainen ja paneeli on leikattava. Tämä on tehtävä siten, että seuraava rivi riviin voidaan asentaa vaakasuoraan tiukasti. Jos pohja ei ole yhtä korkealla, aloituskiskota ei ole asennettu, ja paneelit kiinnitetään suoraan pohjaan. Jotta sivuraiteen leikkausreuna olisi vähäisempi, ota se erikoisprofiililla, joka on suunniteltu peittämään osia.

Kulmaelementit on asennettava välittömästi sen jälkeen, kun käynnistysrako on kiinnitetty. Tätä sekvenssiä on tarkasti noudatettava.

Tyypillisesti korkin asennus alkaa vasemmasta kulmasta. Ensimmäistä paneelia on pienennettävä. Jos sen kuvio on symmetrinen, reunasta tulee leikata pystysuorat liitokset. Tämä säästää piirustusta ja helpottaa työn jatkamista. Jos ei ole symmetriaa, voit leikata paneelia haluamallasi tavalla. Tällöin suuri hampaiden saha ei toimi. Hän voi repeää paneelin reunan ja pilata sen. Näihin tarkoituksiin hieno-hammastettu saha on parempi.

Aseta valmis paneeli kiskolle ja liu'uta se sitten vasempaan uraan. Älä unohda tarkistaa jatkuvasti rakenteen vaakatasoa erityisten rakennuslaitteiden avulla. Paneeli voidaan kiinnittää luistiin vain silloin, kun se on ihanteellisesti tasainen.

Ennen viimeisen paneelirivin asennusta viimeistelysauva on kiinnitetty. Lopullinen paneeli on leikattava samalla tavoin kuin ensimmäinen. Tämä on välttämätöntä, jotta paneeli ja palkki ovat helposti kytkettävissä. Päästäkseen uraan, sinun täytyy taivuttaa sitä vähän.

Oven ja ikkunan aukkojen muotoilu täydentää. Heidän on kehitettävä kulmikkaat profiilit. Talon alemman osan suojaamiseksi kosteuden sisääntulosta syntyy erityisiä kynnyksiä (kellarikerroksessa on sama rooli).

Kuvattu vuoraustekniikka tekee talon julkisivusta kauniin ja lämpimän. Asennustyöt eivät vie paljon aikaa, ja työn tulos ilahduttaa sinua monta vuotta.

Sivukonsultti, asentaja, jolla on 8 vuoden kokemus. Hän aloitti toimintansa asennustyöntekijänä, joka työskenteli tällä hetkellä maanrakennusyrityksen perustajana.