Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen maahan: joitain suosituksia itse asennuksesta

Polykarbonaatti kasvihuone on yksi puutarhan halutuimmista rakennuksista jokaiselle puutarhamiehelle, joka käyttää aikaa ja energiaa kasvattamaan todella hyvää satoa.

Kuitenkin saavuttaa vakava menestys viljelyssä vihannesten ympäri vuoden voidaan vain kunnolla rakennettu katettu puutarha.

Kuvakehys, polykarbonaatti ja melkein kasvihuoneet

Maaperästä vihanneksi

Kattopuutarhan rakentamisessa, kuten kasvihuone on myös kutsuttu, on tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet, mukaan luettuina paitsi itse asennus, myös asennuspaikan valinta ja jatkokäyttö.

Sen vuoksi ensimmäinen vastaus polykarbonaatti kasvihuoneen asianmukaiseen asentamiseen on paikan valinta, ja tässä yhteydessä on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Kasvihuonekaasun valaistus. Kasvihuoneessa olevat kasvit tarvitsevat suurimman luonnonvalon.
 • Lähellä rakennusta ei saa olla taloja tai rakennuksia, jotka tuovat varjoja.
 • Rakennuksen parit ovat hyvin sijoitetulta pohjoisesta etelään, ja leveät seinät idästä länteen, joten aurinko lämmittää jatkuvasti kasvit kasvihuoneessa.

Kasvihuoneessa ei saa heittää rakennuksen varjoa

Asennuspinta

Mitä tulee pintaan, ennen polykarbonaatti kasvihuoneen asennusta on tarpeen määrittää pinta asennusta varten.

Ja on vain kaksi vaihtoehtoa:

 • Avoimessa maassa tarvitset jäykän profiilipohjan, joka kiinnittää luotettavasti koko kasvihuoneen.
 • Perusta. Tässä tapauksessa on jo pääomarakenne, joka ei varmasti pelkää sateita eikä lunta eikä voimakasta tuulta. Lisäksi, tässä suoritusmuodossa, ja se vähentää lämpöhäviötä.

Tämä nauhatalusto kasvihuoneen alla

Se on tärkeää!
Paikalle valittaessa kannattaa valita parasta pintaa.
Tämä voi olla aluksi paikka, jossa ei ole kaltevuutta, tai se on tasattava.
Vaatimus kaltevuuden puutteesta johtuen kasvien kasteluvaatimuksesta.

Materiaalin valinta

Koska on yksinkertaisesti mahdotonta asentaa polykarbonaatti kasvihuone ilman asianmukaista materiaalien valintaa, siirrymme niihin ja luodaan oma ajatuksemme. On tärkeää korostaa tässä, että esimerkkiin on valittu kasvihuone, joka asennetaan maahan ilman liuska-pohjaa.

Kasvihuone voidaan koota kahdella tavalla:

 • Taitettava runko. Tarvitset vain pienen osan putkesta.
 • Valmistettu hitsatusta rakenteesta. Jo valmiita tarroja ja kiinteitä elementtejä on jo valmiina.

Kaikki hitsatut pylväät tulevaa rakennetta varten

Sekä ensimmäisessä että toisessa tapauksessa on kiinnitetty huomiota polykarbonaattiin ja valitsemalla se noudattamalla tiettyjä suosituksia:

 • Materiaali voi maksaa vähemmän, jos ostat sen otsikolla "economy". Tämä viittaa siihen, että se valmistetaan kierrätetyistä raaka-aineista.
 • Levyn paksuuden on oltava yli 4 mm, tämä osa soveltuu käytettäväksi ulkona.
 • Tapa suojata materiaalia ultraviolettisäteiltä. Tehokkain pinnoite ja suojelu katsotaan lakattuna, joka levitetään arkin molemmille puolille.
 • Ennen kuin asennat polykarbonaatti kasvihuoneita, on välttämätöntä arvioida materiaalin läpinäkyvyyttä. Tämä on tärkeää, koska sillä on vaikutusta sen plastisuuteen. Levyn tulee taipua normaalisti ja olla ilman rypytystä.

Se on tärkeää!
Levyn keskimääräinen käyttöikä olisi vähintään 5 vuotta.
Tämä kohta on tarkistettava myyjän kanssa.

Pohja

Jos valitset vaihtoehdon ilman säätiötä, tarvitset vielä säätiön. Ohje osoittaa, että se on mahdollista käyttää teräskulmaa tai palkkia.

Aseta jalusta seuraavasti:

 • Tontti on poistettu ruohosta ja merkitty.
 • Kulmissa asennetaan tukipylväät. Ne voivat olla metallia, betonia, puuta, pohjan alla.
 • Jos metallipylväitä käytetään sitten teräsputkiin tai puutavaraan, puhuu puusta.

Pilarin kaavamainen esitystapa

Vihje!
Tukipisteiden ei tarvitse olla tiukasti kulmissa.
Voit asentaa ne metreinä ja ympäryksen ympärillä.
Tämä antaa koko kasvihuonetuotannon lisämäärän ja jäykkyyden.

Puun osalta se asennetaan yksinkertaisesti pylväät, aivan kuten teräsputki. Alustan valinta riippuu kasvihuoneen rakenteesta, mutta molemmat vaihtoehdot sopivat polykarbonaattikehykseen.

kehys

Kun pohja on valmis, voit jatkaa kehyksen asentamista. Tässä on syytä muistaa, että ennen polykarbonaatti kasvihuoneen asennusta on tarpeen kattaa puun kaikki metalliset osat korroosionestoaineella.

Koska meillä on hitsattu runko, asennamme ensin valmiit tarrat.

Valmis penkki asetettu pohjaan

Kaikki hitsatun kehyksen kokoonpanossa kaikki työ on nopeaa, koska kaikki kiinnittimet on valmistettu, kaikki kaaret asetetaan valmiiksi urille. Eli työ on melkein kuin suunnittelija, jossa sinun tarvitsee vain kerätä kaiken puolesta.

Jos kysymys on, miten asentaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista omalla kädellä ilman aikaisemmin valmistettua kehystä, sinun täytyy hakea hitsaamalla ja hitsata kaikki osat tukikohtaan.

Joka tapauksessa asennuksessa maahan on tärkeää kiinnittää tukevasti tukirakenne ja siksi hitsaus ja pultit sopivat kokoonpanokasveihin.

Polykarbonaattiasennus

Kiinnitysarkit käyvät melko yksinkertaisen mallin mukaan:

 • Reiät porataan polykarbonaattilevyihin.
 • Levyt asetetaan profiileihin.
 • Materiaali ruuvataan ruuveilla tai lämpöpultilla.

Materiaali on tiukasti kierretyt termobolttit

Työn ja materiaalien kustannuksista tietenkin kasvihuonekaasujen hinta on kentällä huomattavasti alhaisempi kuin säätiön rakenne. Vaikka pilareita käytetään pilareissa, kustannukset ovat alhaisemmat kuin betonirajan ympärysmitta.

johtopäätös

Asennus kasvihuonekaasupäähän on aina tehtävä vaihtoehtojen kattavan keskustelun jälkeen. Et voi valita jotain tässä, esimerkiksi pienentämällä kustannuksia tai lisäämällä sen toiminnallisuutta. Kaikki vivahteet olisi otettava huomioon, ja sitten päätös olisi tehtävä.

Tämän artikkelin video auttaa luomaan sivuston ja asentamalla kaikki kasvihuoneen osat niin, että ne täyttävät täysin tehtävänsä.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.

Teollinen kasvihuoneen asennus polykarbonaattisella itse-itse-videolla

Polykarbonaatti on ihanteellinen valinta teollisille ja pienille kasvihuoneille. Kuitenkin, kun hankit rakenteen, joka on jo valmiina asennettavaksi, puutarhuri joutuu kohtaamaan monia kysymyksiä.

Kuinka asentaa kasvihuone polykarbonaatilla omiin käsiisi ja mitä lisävarusteita se tarvitsee? Missä tontissa asennetaan ja miten rakennetta ohjataan? Sisäisen tilan jakautuminen - miten kasvihuone voidaan varustaa polykarbonaatista sisällä, 3x6 tai 4x8. Vastaukset näihin ja muihin keskeisiin kysymyksiin löytyy esitellystä artikkelista.

Polykarbonaatin tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet

Tämän materiaalin laaja suosio johtuu useista eduista, joita sen käyttö antaa

 • Solupolykarbonaatilla on monikerroksinen rakenne, jonka vuoksi sen lämpöeristysominaisuudet kasvavat;
 • Suuri vahvuus yhdistettynä iskunkestävyyteen, mikä antaa merkittävän edun herkälle lasille.
 • Kykenee kestämään merkittäviä mekaanisia kuormituksia;
 • Siinä on korkea ylläpidettävyys, koska itse polykarbonaatti kasvihuone on melko yksinkertainen;
 • Siinä on ehdottomasti vastustuskyky biologisille vaurioille ja useimmat maataloudessa ja kotitalouskemikaaleissa käytetyt kemikaalit
 • Erittäin joustava materiaali, jonka avulla voit muuttaa kasvihuoneiden muotoa.

Tämän materiaalin positiivisten ominaisuuksien lisäksi on kuitenkin useita merkittäviä haittoja, jotka olisi otettava huomioon polykarbonaatti-kasvihuoneiden valmistuksessa:

 • Se on keskinkertainen valonläpäisy. Pilviä päivinä olevat kasvit saattavat puuttua valaistuksesta. Lisäksi, jos virheellinen tai huolimaton asennus, kosteus pääsee polykarbonaattiin kennon sisällä, mikä vähentää edelleen valonläpäisevyyttä;
 • Melko kalliita tavaroita;
 • Asennuksen monimutkaisuus ja erikoiskiinnittimien hankinta ja käyttö;
 • Huoneessa on oltava hyvä luonnollinen tai pakollinen tuuletus.

Laadukkaan materiaalin valinta, sekä polykarbonaatin kasvihuoneen asennus kädet video-suositusten ja ohjeiden kanssa:

Kasvihuoneen sijoittaminen juoniin

Polykarbonaattien kasvihuoneiden sijoitus ja suuntaus suhteessa kardinaalipisteisiin vaikuttavat seuraaviin tekijöihin:

 1. Valaistuksen aste. Lisäksi, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi, ja syksy-talvikaudella on tarpeen ottaa huomioon auringon korkeus horisontin yläpuolella. Kokeneet puutarhurit suosittelevat rakennuksen suuntaamista tarkalleen pohjois - etelä - tai länsi - itään (parhaimmillaan), niin että auringonsäteet tasaavat ja täysin valaisevat alueen koko päivänvalossa.

Järjestelmä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan oikein - optimaaliset valoalueet

 1. Tuulikuorma. Tuulisuojaus on tärkeä paitsi rakenteen eheyden kannalta myös estääkseen tarpeettoman lämpöhäviön talven aikana.

Rakenteen asianmukainen asennus ottaa huomioon alueen vallitsevat tuulet

Optimaalinen etäisyys kenttään, joka kykenee suojelemaan kasvihuonetta 2-2,5 m korkealta tuulta on 7-8 m, ja aitojen korkeus on enintään 1,5-1,8 m. Tämä järjestely ei peitä rakennetta ja samalla ohjaa uudelleen ilmavirta on suurempi kuin kasvihuone.

 1. Helpotus ja maa. Ei ole suositeltavaa asentaa polykarbonaatti kasvihuone omalla kädellä takapihalla alhaalla sijaitsevilla alueilla, joissa vesi voi kerääntyä. Alhaisten lämpötilojen lisäksi lämpeneminen on mahdollista, mikä vaikuttaa negatiivisesti saantoon. Lisäksi paikka, jossa on savea tai hiekka maaperä, vaatii lisäkustannuksia säätiön rakentamiselle.

perusta

Polykarbonaatti kasvihuoneessa on pieni paino, joten pohjan kantavuudelle asetetaan pienet vaatimukset. Suuri purjerakenne voi kuitenkin johtaa koko rakenteen liikkumiseen tuulenpuhallusalueella.

Baaripohja

Halvin, helppokäyttöinen ja lyhytikäinen. Se on runko puusta, jonka leikkaus on 10x10 cm - 15x15 cm riippuen itse kasvihuoneesta. Rakenteet, jotka ovat suurempia kuin 3 x 6 m, tarvitsevat jo vakavamman, pääomasijoituksen.

Puutavaran asennus hiekkasyynyyn ja suoraan maan päällä oleviin kiviin

On tärkeää suojata puu kosteudelta maaperässä. Tee tämä tekemällä pieni kaivanto, jonka leveys on 20 cm ja syvyys 10-15 cm, ja peitä se 5 cm soraa ja 10 cm yksinkertaisella hiekalla. Tällainen budjetin tyhjennys saadaan. Toinen puinen pohja voidaan istuttaa kiville, lohkoille tai tiiliin, sijoittamalla niiden alapuolelle ruploidi. Maaperän ja palkin välinen rako suljetaan kalvolla ja sirotellaan maapallolla.

Yksityiskohtaisemmin kasvihuoneen asennus polykarbonaatista maaperään, baariportin laitteen video:

Block foundation

Kasvihuoneen lohkoperustan järjestelyjärjestys on seuraava:

 1. Rakennustyömaan maaperä puhdistetaan ylemmältä hedelmälliseltä maaperältä 5-10 cm;
 2. Sora hiekka putoaa 10 cm;
 3. Pieni määrä paksua hiekkakiveä laastia kaadetaan soraa lohkon kehän ympärille, johon on asennettu konkreettisia onttoja lohkoja;
 4. Kaikki pohjaosan asennetut osat on kohdistettu pystysuoraan ja vaakasuoraan, ja niiden välillä rakennustasolla;
 5. Lohkojen aukot täytetään nestemäisemmällä betonilla, jotta se voi päästä sisään sora-alustaan, pitäen koko säären turvallisesti.
 6. Pinta on tasoitettu ja kaikki saumat on kipattu.

Tee-se-itse-polykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen rakentaminen, konkreettisen nauhan kaataminen matala pohja:

Polykarbonaatti kasvihuoneen varustaminen sisäpuolella, kuva konkreettisesta pohjasta rakentamisen perustana ja sängyn rajoitin

Tiilen perustus

Soveltuu useimpiin keskipitkän polykarbonaattirakennuksiin, enintään 6 x 10 m. Rakennusvaiheiden sarja on seuraava:

Koska polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen yksinkertaiseen tiilipohjaan on melko epäluotettavaa, käytetään metallisia ankkureita

 1. Kaivanto vedetään ulos leveydeltä 20 ja syvyydeksi 10 cm;
 2. Täytetty betonilla huuhtomalla maan pinnalla. Muotti ei ole käytössä. Pehmeän ja löyhän maaperän tapauksessa kaivanto on vuorattu muovikelmulla;
 3. Rakennuksen horisontaalisuus tarkistetaan, kaikki pisarat tasoitetaan.
 4. Hiukan tarttuneessa betonissa upotetaan 12 mm: n vahvikkeet. On välttämätöntä laskea oikein 3-4 tiilien välinen etäisyys. Niiden korkeus on yli 2-5 cm tiilimuurausta;
 5. Viikossa voit aloittaa tiilien asettamisen;
 6. Katon päällystysmateriaali asetetaan pohjaan, johon on asennettu puupalkki, jossa on valmiiksi poratut reiät niissä paikoissa, joissa ankkurit ulkonevat.
 7. Polykarbonaatti kasvihuone on asennettuna pohjaan, joka on valmistettu puinen grillata.

Tiilen pohjan kokoonpanojärjestelmä ja grillattava kiinnitys

Polykarbonaattikokoonpano

Suurin osa teollisesti valmistetusta polykarbonaatista valmistetuista kasvihuoneista on yksityiskohtainen piirustus ja vaiheittaiset ohjeet kasvihuonekehyksen kokoamiseksi. On kuitenkin olemassa yleisiä suosituksia, jotka voivat olla hyödyllisiä, kun koota eri mallien kehykset omiin käsiisi. Kasvihuoneen rakentaminen omiin käsiisi polykarbonaatista suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Poikittaisten laakerielementtien kaaria tai kehyksiä kootaan;
 • Mahdollisuuksien mukaan osat kiinnitetään toisiinsa pareittain muodostaen tilavuudeltaan stabiilin rakenteen;
 • Pystysuoria tukee asennetaan. Ne kiinnitetään puurunkoihin tai perustuksiin upotettuihin osiin;
 • Kasvihuoneen taka- ja etupuolen kokoonpano;
 • Asennus takapuolelle ja etupuolelle paikalleen ja kiinnitys pohjaan;
 • Yhdistetään keskikahvat yhteiseen kehykseen.

Lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta kasvihuonekaapelin videokokoonpanoon Dachnaya -2DUM:

Karbonaattipäällystys

Polykarbonaattityypistä riippumatta - solukko tai valurauta, asennusohjeet ovat lähes identtiset.

Ennen levittämisen aloittamista suojaava arkki poistetaan leikkauslevyistä. Etupuoli on pinta, joka on suojattu läpikuultamattomalla kalvolla valmistajan yrityksen logoineen.

Se on tärkeää! UV-suoja on vain ulkopinnalla ja sopimaton sijainti ei johda vain kasvien palovammoihin vaan myös haitallisesti materiaalin kestävyyteen.

Jos kiinnitin tehdään lämpöaluslevyllä, reikiä porataan merkittyihin paikkoihin, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin ruuvin korkki. Kiinnitin kierretään tavalliseen tapaan ja jättää levyn kokonaan, painamalla hunajakennoarkin sisäkerrosta. Ylempi aukko on suljettu erityisellä kansialla, joka suojaa arkin ruuvi- ja sisäkennostoa;

Samalla tavalla suojatut ja päätyosat sekä leikkauslinjat. Niiden sulkemiseen käytetään erityisiä menetelmiä: U-muotoinen profiili, liima. Muu muoto, erityisesti levyjen, erikoisvuorien ja tiivisteiden väliset liitokset käytetään.

Rakenna polykarbonaatti kasvihuone omalla kädellä, video pinnoitus asennuksen prosessi:

tulokset

Kun polykarbonaatti kasvihuoneet ovat onnistuneesti rakentaneet omilla käsillään, sinun on huolehdittava monista asioista: luonnollinen tai pakollinen ilmanvaihto, ilmanvaihto- ja juottoautomaatiojärjestelmät, lämmitys ja paljon muuta.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Syksyllä runsaan tomaatin, kurkun ja muiden lämpöä rakastavien viljelykasvien lupaus on hyvälaatuinen kasvihuone. Monien vuosien ajan puutarhatuotemarkkinoilla metalliprofiileista valmistetut ja polykarbonaatilla päällystetyt mallit ovat erittäin vaatimattomia. Monet kesän asukkaat, kun he lukevat arvosteluja ja katsovat taloja muiden puutarhureiden tontille rakennetuille kasveille, hankkivat tällaiset tilat puutarhastaan. Rakennuksen ostaminen on kuitenkin vähäistä, mutta sitä on vielä koottava oikein. Miten polykarbonaatti kasvihuoneiden kokoonpano on? Onneksi kaikki ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kasvihuoneen valinta polykarbonaatista

Menestyksekkään toiminnan avain, hankinnan hyödyt ja kasvihuonekaasujen itses toimitus / kokoonpano ovat suurelta osin riippuvaisia ​​valinnan oikeellisuudesta. Siksi, ennen kuin menemme kauppaan ja osta kasvihuone, tutustumme tämän suunnittelun perusperiaatteisiin.

Polykarbonaatti kasvihuoneen valinta

Ensinnäkin päätä, mihin tarkoitukseen tarvitset kasvihuonekaasua ja mitä aiotte kasvaa siinä, missä määrin - sen rakenne ja sen mittasuhteet riippuvat siitä. Jos sinulla on pieni dacha, ja aiot viljellä vain muutama tomaatin ja kurkut "itsellesi", ei ole mitään syytä hankkia valtava kokoinen rakenne - et vieläkään käytä sitä kokonaan. Jos päätät harjoittaa kasvisliiketoimintaa, sinun on ostettava kasvihuone, joka ei ole vain iso, vaan lämmin. Tämä vaikuttaa sekä sen hintaan että asennuksen monimutkaisuuteen - ei ole aina mahdollista koota tällaista rakennetta itse.

Polykarbonaatin maatilan kasvihuone

Polykarbonaatti kasvihuoneet

Hyvä kasvihuone on vahva - tämä on tiedossa jokaiselle puutarhuri. Mutta en halua viettää vielä suuria rahaa. Siksi harkitse ilmastovyöhykettä, johon asut. Jos sinulla ei ole vahvoja tuulia ja lumisateita alueella, niin sinun ei pitäisi saada lujitettua rakennetta, joka on paljon kalliimpaa kuin standardi, ja sitä on myös vaikea koota johtuen suuresta määrästä muita yksityiskohtia. Alueella, jolla on voimakkaita tuuli- ja lumikuormia, päinvastoin on tarpeetonta ostaa vakioitu kasvihuone - täältä tarvitsemme vain vahvistettuja, joten talvella se ei romahda lumen painon alla. Muuten kasvihuoneen vahvuus riippuu paljolti katon muodosta.

Kasvihuoneen lujuus riippuu paljolti katon muodoista

Pöytä. Kasvihuone kattojen tyypit.

Pyramidi tai kupoli

Kasvihuoneessa valittaessa ei pidä unohtaa, että esimerkiksi metalliprofiilin paksuus ja päällystys, polykarbonaattilevyjen tiheys ja paksuus, pääarkkien välinen etäisyys ja paljon muuta vaikuttavat lujuuteen ja kestävyyteen. Älä unohda kiinnittää huomiota polykarbonaatin laatuun.

Solupolykarbonaatti suojaavalla pinnoitteella

Vihje! Kasvihuoneiden polykarbonaattipäällyste myydään usein erikseen itse kehyksestä. Kun valitset polykarbonaatin, muista kysyä myyjältä, jos kerros suojaa materiaalista ultraviolettisäteilyä vastaan. Tällaisen puuttuessa älä ota polykarbonaattia, koska se tuhoutuu hyvin nopeasti UV-säteilyn vaikutuksen alaisena.

Lisäksi, jos mahdollista, yritä valita kasvihuone, jonka puitteissa on vähemmän komponentteja - kiinteämmät osat, sitä vahvempi rakenne. Älä unohda kehyksen pinnoitetta - metalli galvanointi on paljon parempi kuin maalaus. Jos uskot, että arvostelut ovat kokeneet puutarhurit, maali usein kuoritaan ympäri (erityisesti nivelissä), ja se on sävytettävä vuosittain ennenaikaisen korroosion välttämiseksi.

Polykarbonaatti kasvihuone kivirajoituksiin

Sivuston valmistelu ja säätiö

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesi kesämökkiisi, sinun pitäisi miettiä missä ja miten tämä rakenne asennetaan. Ensin sinun on valittava paikka hänelle. Kasvihuone on sijoitettava hyvin valaistuun alueeseen vähintään muutaman metrin etäisyydeltä taloilta, varjoilta ja muilta rakenteilta. Ei myöskään ole toivottavaa, että puiden oksat ripustavat rakennetta. Muutoin tuulen aikana jotain voi laskea kasvihuoneesta ylhäältä ja vahingoittaa sitä.

Kuinka asentaa kasvihuone sydämen suuntaan

Varmista, että maaperän pinta on jopa mah- dollista poistaa jopa ylätaso. Tämä myös poistaa rikkakasvien siemenet. Ja työskentelyn helpottamiseksi, poista maaperä alueella, joka on noin metriä laajempi kulloisenkin suorakulmion puolelta, jota tarvitset.

Vihje! Jos kasvihuone on epätasainen, säröilyn takia se kaatuu ja kuluu paljon nopeammin kuin asennetaan tasaiselle alueelle. Ja vinossa asennetulla kehyksellä polykarbonaattia ei ole mahdollista korjata oikein.

On syytä miettiä säätiön läsnäoloa. Kuten valmistajat sanovat, nyt useimmat kasvihuoneet eivät tarvitse sitä, varsinkin jos niitä käytetään (kasvihuoneet) vain keväällä ja kesällä. Kokeneet puutarhurit suosittelevat kuitenkin kuitenkin, että he tekevät ainakin palkin peruselementin. Se on hyvin yksinkertainen - riittää yhdistää neljä puutavaraa, joiden poikkileikkaus on vähintään 10 x 10 cm metallisten kulmien ja ruuvien avulla. Tällaisen perustuksen tulisi olla yhtä suuri kuin tulevan kasvihuoneen pohja.

Yksinkertainen perusta puusta

Varoitus! Älä unohda puun peittämistä suojaavalla aineella, joka suojaa sitä muotista ja rotista. Muutoin pohja tulee nopeasti käyttökelvottomaksi. On myös suositeltavaa sijoittaa puun alle.

Voit tehdä ja leikata betonin perustan. Se on luotettavampi kuin tangon muotoinen, mutta se vaatii enemmän taloudellisia ja työvoimakustannuksia. Muuten, talvella toimiva kasvihuonekaasu ei voi tehdä ilman sitä lainkaan.

Nauhapohjan muodostuksen vaiheet: kaavamainen

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään. Lue lisää täältä.

Kehyksen kokoonpano

Kehyksen kokoaminen - tämä on kenties vaikein ja ratkaiseva vaihe polykarbonaattien kasvihuoneiden asennuksessa. Monia yksityiskohtia (ja sitä voimakkaampi ja suurempi kasvihuone, mitä enemmän elementtejä esiintyy jakelusarjassa) sekaannuttavat jopa kokeneet käsityöläiset, eli tavalliset puutarhurit. Mutta silti ymmärrät rakentaa prosessi on aivan mahdollista. Lisäksi kaikissa teollisissa kasvihuoneissa on oltava asennusohjeet.

Varoitus! Asenna myymälässä ostettujen kasvihuoneiden asennus noudattamalla tarkasti ohjeita. Muutoin saatat saada rakenteen, joka joko toimintahäiriö tai romahtaa nopeasti.

Muutamia yleisiä sääntöjä polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoamiseksi:

 • ensin koota rakenteen päätyosat ja jatka sitten kaarien kokoonpanoa;
 • päärunkoarkkien yksityiskohdat (jos ne ovat kokoon taitettavissa) voidaan välittömästi kytkeä toisiinsa tunnollisesti ja kasvihuoneen yksittäiset elementit kokoonpidetyissä kehyksissä on ensin "pakattu" pultteilla ja vain hienosäätö ja kohdistaminen rakenteiden kiristämisen jälkeen; kohdistaa rakennustyö rakennustason mukaan;
 • kahvat ja muut lisävarusteet asetettu viimeiseen;
 • runko ajetaan maahan tai ruuvataan pohjaan vasta kasvihuoneen lopullisen kokoonpanon ja säätämisen jälkeen;
 • jos kasvihuonekehys koostuu valtavasta määrästä poikittaisia ​​(sekä pitkittäisiä että poikittaisia), asenna ensin pää, pituussuuntainen, joka pitää päätyosat ja pääkaaren.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kasvihuonekaasu

Kun olet koonnut kehyksen ja kiinnittänyt sen pohjaan tai kiinnittänyt sen maahan, siirry kasvihuoneeseen polykarbonaatilla. Materiaali on poistettu suojakalvosta, joka on asetettu rakenteeseen etusivulla (UV-säteilysuojaus) ylöspäin ja kiinnitetty kaareihin katto-ruuveilla ja aluslevyillä (yleensä enintään 40-60 cm: n etäisyydellä toisistaan). Joskus sinkittyä nauhaa voidaan käyttää myös.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Vihje! Kasvihuoneen päädyt pääl- lekkäyvät, kunnes ne kiinnitetään runkoon.

On parasta kattaa kasvihuone polykarbonaatilla rauhallisella säällä. Tämä materiaali on erittäin kevyt ja "purjeet" hyvin, joten tuulenpuuska voi vahingoittaa sitä tai estää sinua tekemästä perusteellista asennusta.

Polykarbonaatti on kiinnitettävä tiukalle säälle.

Polykarbonaatin kiinnitysmenetelmä metallikehykseen

Kasvihuonekaasujen rakentaminen esimerkkinä teollisesta mallista

Tarkastele esimerkiksi yksityiskohtaisesti kasvihuoneen "Manor KU" kokoonpanoprosessia, jonka yritys tuottaa "Greenhouse Choice".

Kasvihuoneet "kartano KU"

Vaihe 1. Tämän kasvihuoneen kokoonpano alkaa peitemateriaalin leikkaamisesta. Yksi arkista leikataan pitkittäin kahteen identtiseen osaan veitsellä.

Polykarbonaattiarkkia leikataan pitkin

Vaihe 2. Taita saadut segmentit kasvoille kasvoille ja kohdista. Merkitse merkintä merkinnällä ohjeiden mukaisten mittojen mukaan ja leikkaa taitetut kappaleet. Tulee kuusi osaa materiaalista, jolla katetaan kasvihuoneen päätyosat.

Taitettavat kappaleet leikataan

Vihje! Jotta et voi vahingoittaa muita levyjä, joita tarvitaan kokonaisuudessaan, voit käyttää levyä asettamalla se leikkausviivaan materiaalin alle.

Suositeltava polykarbonaattileikkauskuvio

Vaihe 3. Aseta kasvihuoneen yksiosaiset hitsatut päätyosat tasaiselle alustalle. Yläosaan sijoitetaan pieniä puupalkkeja ja porataan reikiä kahvoihin ja niiden kiinnityksiin.

Päitä asetetaan tasaiselle alustalle.

Poraa reikiä kynille

Vaihe 4. Poraamme sitten reiät ovensuojan ja päätyn peittämismateriaalin kiinnittämiseksi. 4 mm: n poranterä sopii tähän.

Porausreiät polykarbonaatin kiinnittämiseen

Vaihe 5. Poista suojakalvo materiaalista ja anna tasalaatuiset polykarbonaattikappaleet tasaisesti oveen. Kiinnitämme ne aluslevyillä ja kattolevyillä arkin alareunassa ja keskiosassa, yläosaa ei kosketa vielä.

Polykarbonaatti kiinnitettynä oven pohjaan

Vaihe 6. Leikkaa polykarbonaatti tuuletusaukkojen ja oven sisään.

Leikkaamalla polykarbonaattia ikkunoiden ja ovien risteyksestä

Vaihe 7. Me käytämme polykarbonaatin yläosaa (fortochny) suoraan oveen (1 cm) niin, että ikkunanlehti peittää ja kiinnittää sen itsekierteittäviin ruuveihin.

Polykarbonaatti kiinnitetään oven yläosaan

Vaihe 8. Erota polykarbonaatin yläosa aukosta. Laitamme sen osan (1 cm) polykarbonaatin alle, kiinnitettiin ikkunanlehtiin ja kiinnitämme sen yläosan päähän.

Polykarbonaatti on suljettu ikkunan lehdelle pultattuun kappaleeseen.

Vaihe 9. Katkaise polykarbonaatti ovien ja tuuletusaukkojen saranoiden ulkonevat osat.

Polykarbonaatti leikataan puomiovien ja tuuletusaukkojen saranoiden ulkoneviin osiin

Vaihe 10. Leikkaa materiaali veitsellä telineen reunaa pitkin, johon oven saranat kiinnitetään. Olemme myös katkaisseet ylimääräisen materiaalin loppuosassa.

Leikkuuterä telineen reunalla

Vaihe 11. Otamme rakennuksen päiden sivuosista jäljellä olevat osat, puhdistamme ne kalvosta, asetetaan ne päihin ja sovitetaan ne pohjan pohjaan. Liittyy kasvihuoneen loppuun. Ylimääräiset reunat leikattiin.

Jäljellä olevien kappaleiden kiinnittäminen loppuun

Vaihe 12. Kierrä kahvat ja lukitusmekanismit.

Ovi-nuppi on ruuvattu

Vaihe 13. Pura pohjaosat pakkauksesta. Kiinnitä huomiota: sarjassa on pohjia sormilla ja ilman sormea. Myös kaksi kerrosta.

Peruselementit (sormilla)

Vaihe 14. Asettamme osat niin, että tangot reiät yhtyvät pohjan kaarien kiinnityspisteiden kanssa.

Pohjaosan oikea sijainti

Vaihe 15. Liitämme keramiikkaa ja pohjia ja kiinnitämme ne ruuveilla.

Vaihe 16. Sijoitamme pohjan säätöön, kohdistamme sen, vahvistamme sitä.

Pohjan pitkittäiselementtien sijainti

Kiinnitetään pohja puun pohjaan

Vaihe 17. Asenna kiinteät kaaret.

Arc-asetuskuvio

Vaihe 18. Kiinnitämme kaaren siteet toisiinsa.

Dougie kiinnitettiin liittimellä

Vaihe 19. Asenna kasvihuoneen päätyosat, liitä ne yhteen ruuveilla ja kiinnitä ne pohjaan.

Päiden asennusjärjestelmä

Päätyosan asennus

Vaihe 20. Mittaa kasvihuoneen lävistäjä varmistaaksesi, että rakenne on tasainen. Niiden on oltava tasavertaisia.

Mittasuuntaviivojen mittaus

Vaihe 21. Katetaan kasvihuone, jossa on päällystetty polykarbonaatti. Kiinnitetään ruuveilla.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Levyjen asennus kattoon ja kiinnitys itsekierteissuuntaisilla ruuvilla 50 cm: n askelin ja 4 itsekierteittävää ruuvia kummallakin puolella olevasta kaaresta

Polykarbonaattikiinnitysruuvi

Vihje! Älä unohda jättää pienen polykarbonaattilevyn kasvihuoneen päätyosien yläpuolelle.

Vaihe 22. Asenna lisäikkuna missä tahansa. Valitsimme sen ja sisäpuolelta painamme ikkunanlehteä polykarbonaatille. Apulainen ulkopuolella kiinnittää sen polykarbonaattiruuvit.

Ikkuna-asennus ulkona

Vaihe 23. Leikkaa ikkunan reunojen ympärillä olevat veitset veitsellä. Leikkaa silmukoita saranoilla niin, että ne eivät häiritse aukon avaamista. Kiinnitä ikkunoiden avausjärjestelmä sisäpuolelta.

Leikkaamalla polykarbonaattia tuuletusaukkojen ympärillä

Ohjeet kasvihuoneiden kokoonpanolle "Manor U" ja "Manor KU". Lataa tiedosto (napsauta linkkiä PDF-tiedoston avaamiseksi uudessa ikkunassa).

Video - Rakenna polykarbonaatti kasvihuone

Tällä tavoin voit itse koota kasvihuone polykarbonaatista - kaikki ei ole niin vaikeaa kuin se tuntuu. Voit selviytyä tästä tehtävästä itse. Tärkeintä - muista kaikki vinkit ja käytä niitä käytännössä.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen kesämökkiisi

Tässä artikkelissa yritämme oppia kasvihuoneen perustamisesta omiin käsiisi. Täällä annamme hyödyllisiä suosituksia ja näytämme videon.

Niinpä hyvin työvoimavaltainen teos kasvihuonekaasujen kokoonpanon yhteydessä on pääkehyksen valmistelu ja asennus. Valmistajat pystyivät luomaan markkinoilla olevia teräsrakenteita. Tehtaalla rungon mukana tulee välttämättä erityisiä kiinnikkeitä. Ja runko itsessään voidaan ostaa kokoamattomana. Ne yritykset, jotka myyvät näitä kasvihuoneita, tarjoavat asiakkailleen rakennusalan kokoonpanon rahoille. Mutta tässä on huomattava, että kerätty kasvihuone kuljetetaan melko ongelmalliseksi. Tätä varten tarvitaan melko yleinen tekniikka. Voit myös vahingoittaa tuotetta kuljetuksen aikana. Tämän perusteella sinun on ensin selvitettävä, miten kasvihuone voidaan asentaa yksityiseen maa-alueeseen.

Paikka kasvihuoneisiin

Jos et pysty määrittelemään toimivaa tilannetta tulevasta kasvihuoneesta, voit menettää koko kasvillesi, koska voi olla luonnoksia ja maata voi olla ylikyllästetty.

Primerin valitseminen.

Ensin sinun on päätettävä hyvän maaperän valinnasta sivustolla. Tällöin pinnan on oltava kohtuullisen märkä ja tasainen. Valitulle paikalle, sinun täytyy kaivaa pieni masennus tarkistamaan maakerroksen maan alla. Jos löydät savi tässä paikassa, tämä paikka ei valitettavasti sovi kasvihuoneen järjestämiseen. Kasteluprosessissa tämä maa ei ime liiallista kosteutta. Täten kasvihuoneessa esiintyy veden pysähtymistä. Tämä mikroilmasto vaikuttaa negatiivisesti viljelyynne. Sinun on valittava paikka, jossa hiekan hiekka läsnä maan alla.

Jos sivustossasi ei ole hiekkaa, kasvihuoneen rakentamiseen sinun täytyy ensin kaivaa kaivo. Sitten täytä se pohjalla pieni sora ja hiekka tyyny. Vain tämän jälkeen on mahdotonta antaa hedelmällistä maata. Kasvihuoneessa kasvien kasvaessa on välttämätöntä, että pohjavesi sijaitsee vain 1,3 metrin päähän alueen pääpinnasta. Tällöin voimakkailla sateilla kasvien juurisysteemi ei murtelisi. Mutta jos pohjavesi tulee hyvin lähelle sivustosi, sinun täytyy kaivaa viemärin ojia lähellä kasvihuone.

Olemme mukana valitun paikan valinnassa.

Kasvihuoneiden yleisimpiä käyttötarkoituksia ovat kevät-kesäkausi, ilman lämmitysjärjestelmän järjestämistä. Tällöin aurinko lämpenee kasvihuoneeseen. Tee näin valitsemalla puutarhan aurinkoisin alue kasvihuoneen asentamiseksi. Sinun täytyy miettiä sen sijaintia niin, että aurinko voi pudota siihen koko päivän. Paras vaihtoehto on asentaa kehys idästä länteen. Jos sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta, sinun on järjestettävä kasvihuone, jotta auringon säteet pääsisivät siihen alussa. Hyvin epäsuotuisa aika kasveille on aamunkoitto. Tämän ajanjakson aikana ilman lämpötila on vähäinen. Jos kuitenkin tämän ajanjakson aikana kasvihuone ei voi lämmetä kokonaan, kasvit hidastuvat ja munasarjat vahingoittuvat. Jos keskityt valaistukseen iltapäivällä, ilma ei voi lämmetä haluttuun asteeseen eikä sillä ole aikaa kerätä tarpeeksi lämpöä koko yön. Erittäin voimakas muutos auringon aktiivisuudessa päivän aikana voi vahingoittaa kasveja ja aiheuttaa palovammoja.

Otamme huomioon puiden ja eri rakennusten sijainnin.

Tehokkaimpia vihollisia kasveille on luonnoksia. Jos asennat polykarbonaattiarkit oikein, tuuli ei pääse kasvihuoneeseesi, eikä kehys vuorostaan ​​pääse irtoamaan maaperästä. Mutta kasvihuoneen seinät voidaan jäähdyttää säännöllisesti. Kasvihuoneissa pääsääntöisesti ne eivät tarjoa lämmöneristysjärjestelmää, jonka perusteella sen jäähdytysseinät kulkevat jonkin verran lämpöä. Eräiden asiantuntijoiden havaintojen mukaan tuulen voimakkuus 5 m / s absorboi 5 astetta lämpöä polykarbonaattilevyistä. Kaikki rakennukset tai puut voivat suojata kasvihuoneesta luonnosta ja tuulta. Myös näihin tarkoituksiin on suositeltavaa soveltaa metallien tai betonilaattojen aitausta. Asenna kehys huolellisesti, koska se luo varjon kasvihuoneelle. Kasvihuoneiden suojaaminen kummallakin puolella on epärealistinen, joten sinun on valittava voimakkain tuulen suunta.

Säätiön tyyppi

On sanottava, että polykarbonaatti kasvihuoneiden asennus - tämä on vakava asia. Ja täällä, luotettavan suunnittelun luomiseksi tarvitaan päteviä ohjeita. Lisäksi on tärkeää katsoa videota, jonka avulla voidaan tuntea prosessin yksityiskohdat. Pitäisikö meidän rakentaa kasvihuoneen perustan vai asentaa se itse? Jos ei ole erityisiä T-muotoisia pidikkeitä kasvihuoneen kehykselle, joka syvenee maahan, kehys ei ole vakaa ja voimakas tuulenpuuska. Suora kosketus maan kanssa johtaa kasvihuonekaasupäästöihin jopa 10%. Kaikki muu, tämä malli on helppo saatavuus ruuveja ja mooleja, sekä huurteen ja sumun.

Kasvihuoneessa annetuissa ohjeissa on tietoja siitä, että säätiön järjestely ei ole tarpeellista, koska itse kasvihuoneessa on toinen kehys, joka päättyy erityisellä tapilla ja kaivaa maahan 15 cm. joka on varustettu kiinnikkeillä - penneillä tai erityisillä levyillä, jotka kiinnitetään pohjaan ankkuripulttien avulla. Onko sen arvoista järjestää säätiö vai ei - päätät. Mutta sinun on tutkittava huolellisesti kaikki sen ominaisuudet.

Millaista säätiötä pitäisi järjestää?

Piste. Yhden kauden ajan pistepohja sopii sinulle. Se on valmistettu hamasta, puutavaraa, lohkosta ja kaivettu paikoissa, joissa pilareita asennetaan tukeen. Perusta ja kasvihuone ovat yhteydessä metallikulmiin. Tämäntyyppinen säätiö kykenee täydellisesti vahvistamaan kehystä, mutta valitettavasti hän ei voi täysin suojata rakennetta eri jyrsijöiltä.

Vyö. Tämäntyyppinen säätiö palvelee monivuotisia kasvihuoneita. Se voidaan tehdä helposti itsenäisesti. Järjestelyssä voit käyttää eri materiaalia:

Puutavara. Tämä on erittäin kätevä muotoilu. Kesäkauden lopussa kasvihuone on helppo purkaa ja siirtää toiseen paikkaan. Mutta on yksi haitta. Kehys, joka on kehyksen pohja, alkaa nopeasti hajota maaperään. Tämäntyyppiselle säätiölle tarvitaan:

 • Ensin sinun täytyy kaivaa kuoppaan koko kasvihuonekaasun leveys 20 cm.
 • Kaivon pohja on peitettävä tervalla.
 • Puun pohja on käsiteltävä erityisellä antiseptikalla.
 • Pohja asetetaan kaivoon katolla, kääntämällä sitä lähemmäksi puun pohjaa.
 • Jäljellä oleva tila peitetään maapallolla ja tiivistetään.
 • Tee sitten trimmaukset.

Lohko. Tällainen säätiö on erinomainen vaihtoehto alamäkialueelle, koska se voi tarjota hyvän vedenpitävyyden. Rakenna se ontolta.

Rakennusohjeet:

 • Ensin kaivaa kaivanto kasvihuoneen kokoon: kaivannon leveyden on oltava 25 cm ja syvyyden pitäisi olla jäätymisen taso - noin 1,2 m.
 • Kaada sementtityynykerros 10 cm: n päähän.
 • Betoniliuos kaadetaan soraan, ja siihen lisätään lohkot välittömästi.
 • Vaakasuorat ja kaikki pystysuorat kulmat ylhäältäpäin on vahvistettava betonilla, ja sivulta tulee lisätä maata.
 • Betoni taso tasolla.
 • On välttämätöntä antaa perustus kovettuutua 24 tuntia, sitten kasvihuone runko on asennettu siihen.

Betoni. Askel askeleelta ohjeet luoda perusta:

 • On tarpeen kaivaa oja samaa periaatetta noudattaen kuin edellä on kuvattu.
 • Kaada hiekkaa sohvan tyynyllä, jonka kerros on korkeintaan 15 cm maan pinnasta.
 • Hiekkakerros on erittäin tiivis tiivistetty.
 • Puulevyistä on tehtävä muotti 20 cm: n korkeudelta ylätasolta.
 • Vahvistus on asetettava hiekkaan.
 • Tuloksena olevasta laatikkolevystä tulisi kaataa betoniliuosta.
 • Päivä myöhemmin, muotti on poistettava ja kehyksen asennus.

Polykarbonaatti kasvihuoneen kehyksen kokoaminen

Kun kasvihuoneen paikka ja säätiön järjestely on valittu, on siirryttävä kolmannen vaiheen, kehyksen asentamiseen. Kaikki tarvittavat kiinnittimet löytyvät myynnistä täydellisenä kehyksen kanssa. Ainoastaan ​​on tarpeen valmistaa ruuvimeisseli ja jakoavain, jotta kaikki työ voidaan tuottaa laadullisesti.

Runkoasennussarja:

 1. Alkuvaiheessa sinun on tehtävä päiden kokoonpano. Ota maamerkki tulisi ovet ja ikkunat. Oven kehykseen sinun on kiinnitettävä pulttien avulla ylempi kaari ja tukipyörät. Se yhdistetään ovikehykseen erikoisruuvilla. Päätypisteet on kiinnitettävä tukirakenteisiin.
 2. Seuraavana vaiheena on välikappaleiden kiinnitys.
 3. Välttämättömien kaarien ja seisontatuet on kiinnitettävä pituussuuntaisiin tukirakenteisiin.
 4. Jo valmis penkki lepää seinää vasten siten, että se pystyy seisomaan, toinen asennetaan saman periaatteen mukaan. Nämä kaksi päätä kiinnitetään pohjaan.
 5. Jäljelle jäävät kaaret puolestaan ​​kytkeytyvät toisen pään kanssa, samalla kun ne kiinnitetään pituussuuntaisiin tukirakenteisiin. Sivuliitokset asennetaan alla olevaan välikkeeseen.
 6. Kaikki kaaret on kiinnitettävä pituussuuntaan. Kehyksemme on valmis. Varmista, että kehyksen luotettavuus tarkistetaan huolellisesti avaimella.
 7. Vakaa ja hyvin kiinnitetty runko säätöön voidaan turvallisesti peittää kalvolla tai polykarbonaattilevyllä. Polykarbonaattiarkit on asennettava siten, että suojakerros on ulkona. Kanavien, jotka on suunniteltu ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, tulee olla pystysuorassa asennossa, levyjen reunat on suljettava erityisellä kalvolla, joka on varustettu höyrynsiirtoputkilla. Tällöin pinnalle, joka on huurtunut, se palauttaa nopeasti läpinäkyvyytensä.
 8. Sinun on valittava ruuvin halkaisija, joka on hieman pienempi kuin reikien koko. Tämä on välttämätöntä, jotta arkki ei voinut muuttua. Kasvihuoneen lasittaminen polykarbonaatilla on parempi vaihtoehto muovin erikoislaitteiden käyttämiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä oikeaan käyttöön

Nyt artikkelimme avulla pystyt oppimaan, kuinka perustaa polykarbonaatti kasvihuone omilla käsiisi ilman säätiötä. Nyt annamme hyödyllisiä suosituksia. Syksyllä on toivottavaa rakentaa polykarbonaatti kasvihuone, ennen kuin ensimmäiset pakkasteet alkavat, koska muovi taipuu asennuksen aikana. Kesä- ja talvilämpötilan vaihteluilla kasvihuoneen tiiviys on erinomainen, jos asennat sen 10-15 asteen lämpöön.

Tehdas kasvihuoneesta on valmisteltava. Tätä varten on välttämätöntä poistaa maaperä pinnalta piikkipalkilla. Sinun täytyy myös poistaa kaikki kasvit hedelmällisestä maaperäkerroksesta ja laittaa se erityiseen paikkaan ennen seuraavan kesän kauden alkamista. Levyarkkien avulla on tarpeen muodostaa sivut voidakseen suojata kasvit kasvihuoneessa eri rikkaruohoilta.

Solupolykarbonaatista valmistettujen kasvihuoneiden tärkein etu, toisin kuin muutkin, on mahdollisuus asentaa ilman perustetta haltijoiden avulla.

Kasvihuoneet, joiden kokoonpainuva runko koostuu pienistä putkista erillisistä osista, ovat kuljetuksen aikana hyvin kevyitä (ne sopivat helposti auton runkoon), mutta ne ovat melko monimutkaisia ​​asennuksen aikana. Jos itse kehyksen rakenne koostuu hitsatuista osista, niin tällaisen kasvihuoneen kokoaminen on nopeaa.

Kasvihuoneen valinnan aloittaminen lopettaa huomiosi tehtaan etureunaan kiinnitetyillä telineillä ja kaarilla, jotka koostuvat kiinteistä porausputkista, jotka on asennettava ja vedettävä alas valitulla alueella. Yksinkertaisen kokoonpanon lisäksi tämä malli on erittäin luotettava sen jatkokäytössä.

Kasvihuoneeseen asennettaessa syksyllä ei ole mitään syytä purkaa sitä talvella, koska polykarbonaatista ei aiheudu erilaisia ​​ulkoisia tekijöitä. Se ei pistä, ei ole hauras eikä se saastuta maata sirpaleilla. On tarpeen poistaa vain kastelujärjestelmä. Kasvihuonekaasun kiinnityksen luotettavuus riippuu suoraan kiinnikkeiden valinnasta. Paras vaihtoehto olisi valita rakenne, jossa on runko, johon on hitsattu saranat. Näiden silmukoiden avulla voit kiinnittää rakenteen maahan tai säätiöön.

Jos kasvihuonekaasu on kiinnitetty putkipilareiden avulla, sinun ei pidä vasaraa maahan asti loppuun asti, koska se jatkaa kellumaan ja tämä kiinnitysjärjestelmä ei anna haluttua kiinnitystä.

Polykarbonaattiarkit on valittava vähintään 4 mm: n paksuiksi. Jos tämän materiaalin valinnassa näet otsikossa etuliitteen "taloutta", tämä osoittaa sen huonoa laatua. Sitä ei yleensä käytetä ulkokäyttöön. Korkealaatuisen polykarbonaatin takuu on yli 10 vuotta.

Kasvihuoneen molemmilla puolilla on mahdollista säätää poikittaisten osien asentamista sen ilmanvaihtoa varten. Voit myös ostaa muovista valmistettuja väliseiniä (ristipölytyksen välttämiseksi) sekä automaattisen tippuvesijärjestelmän ja ilmanvaihtoaukkojen. Jotta kasvihuone ei voinut vaikuttaa maaperän kausittaiseen sademäärään, olisi tarjottava:

Ratkaisu, joka koostuu bitumista tai erikoisesta korroosionestosta, joka ennen kasvihuoneen asennusta on käsiteltävä kehyksen alareunassa.

Ennen kasvihuoneen asennusta sen kehys on asennettava alueelle ottaen huomioon sen koko kehä. Tämä auttaa tulevaisuudessa välttää useita tuotteen virheitä lisäämällä sen kokoa.

Talvella kausittaisen kasvihuoneen pinta, jota ei ole vahvistettu rekikoilla, on jatkuvasti puhdistettava lunta. Jos näin ei tehdä, polykarbonaatti peitetään monilla halkeilla, jotka johtavat sen muodonmuutokseen.

Talvikaudelle on tarpeen asentaa rekvisiot, jotka koostuvat 40 * 40 cm: n kokoisista puupalkkeista.

Jotta Venäjän keskiosassa oleva kasvihuone pystyy sietämään talvehtimista, samalla kun lumipeitteen kuormitus säilyy, metallirungon paksuuden tulisi olla vähintään 1,5 mm. Putkilinjan tulee olla 40 * 20mm.

Talvi-ajan kasvihuoneen ovi on pidettävä auki, jotta maa voi jäätyä hyvin. Tämän menettelyn avulla kaikki tuholaiset voidaan tuhota maaperällä.

Jokainen kasvihuoneen kaari on kiinnitettävä erityisvahvistimilla.

Polykarbonaatti kasvihuoneet, yleensä, ovat erittäin kuumia kuumalla säällä. Tämä voi johtaa aukkoihin rakenteessa. Tämän vian välttämiseksi on välttämätöntä implantoida polykarbonaattia sivuseinien ja katon välisissä kosketusalueissa. Voit tehdä tämän ottamalla pienen 10 cm polykarbonaatista.

Huhtikuun ilman lämpötila voi olla yöllä 15-20 astetta. Tämän perusteella, ennen kuin aloitat istutuslaitoksista, on tarpeen lämmetä kasvihuone.

Kesällä enimmäislämpötila asetetaan kasvihuoneeseen. Sen vuoksi on välttämätöntä pitää se säännöllisesti. Kasvojen ja ovien avaamisen lisäksi sinun on jatkuvasti valuttava vettä polykarbonaatista ja asennettava automaattiset tuuletusaukot.

Nyt sinä tiedät, miten teet polykarbonaatin kasvihuoneiden asennuksen omiin käsiisi. Toivomme, että neuvoja auttavat sinua saamaan kaiken oikein.