Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Polykarbonaatti kasvihuoneiden suurin etu on niiden tehokkuus. Säästöt ilmenevät mahdollisuudesta asentaa kasvihuoneet ilman perustusta. Voit tehdä ilman pohjan takia helppous kehyksen ja läpinäkyvää muovia, mutta koska nämä ominaisuudet kasvihuoneen on kiinnitettävä tukevasti maahan tai tuulenpuuskien voi vahingoittaa sitä. On olemassa tiettyjä sääntöjä, jotka mahdollistavat samanlaisen suunnittelun laadukkaan asennuksen. Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta saadaan ilman säätiötä.

Vihreät kasvihuoneen asentaminen ilman säätiötä

Ensinnäkin on otettava huomioon, että kasvihuoneen asennus ilman säätiötä on mahdollista vain, jos rakennusta käytetään kausiluonteisesti. Jos ympärivuotista viljelyä suunnitellaan, tämä menetelmä ei toimi. Tämän asennuksen tärkein haitta on suuri lämpöhäviö, joka voi nousta jopa 20 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän sähköä, kaasua tai puuta keinotekoiseen lämmitykseen.

Toinen haitta on se, ettei perus- tukkeuma ylempien kerrosten maaperän, jonka vuoksi jyrsijöiden tai hyönteisten voi vapaasti sisään rakennukseen ja haittojen kasvanut tuotteita. Tämä johtuu siitä, että maaperän pinnan ja rakennuksen valjaiden välissä on tyhjää tilaa 10 cm.

Voit päästä eroon tästä miinuksesta soveltamalla erikoistekniikoita.

Asennuksen etuja ilman perustusta

Kausien viljelyä suunnitteleville kesän asukkaille, kasvihuoneilman asennus ilman säätiötä tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Suuret säästöt aikaa ja vaivaa. Asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä.
 • Säästää rakennusmateriaaleja, joita tarvitset perustuksen luomiseen.
 • Kaikki toimenpiteet kasvihuoneiden valmistukseen ja asentamiseen voidaan suorittaa kotona.
 • Yksinkertainen rakenteen purkaminen, joka on tehtävä kauden päättymisen jälkeen.
 • Liikkuvuutta. Tämän ominaisuuden ansiosta muotoilu voidaan siirtää milloin tahansa ilman paljon vaikeuksia.

Kokoonpano ja asennus ilman perusta - paras ratkaisu, jos koko maaston ei salli rakentaa kaksi kasvihuoneita yhdistää ne kasvihuoneviljelyissä. On helpompi liikkua rakennuksen jalat, jonka jälkeen maahan ei tule jälkeäkään betonia tai paaluilla, joten kuljettajien tämä vaihtoehto asentaa - hyvä tapa ulos, vaihtoehto, joka voidaan ainoastaan ​​asentaa tukialustalle on haudattu puun. Mutta tämä menetelmä vaatii aikaa ja taloudellisia investointeja.

Kasvihuoneiden asennustelineen on täytettävä tietyt parametrit.

Kasvihuoneasennuksen valitseminen

Paikan valinta on varsin vakava prosessi, riippumatta siitä, miten asennus suoritetaan. Mutta menetelmä ilman säätiötä on plus, koska kasvihuoneen sijaintia voidaan muuttaa milloin tahansa.

Kun valitset sijainnin, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Yksiportaisen rakennuksen ja kasvihuonekaasun välisen ajan on oltava vähintään 3 m, muuten rakennuksen varjo voi häiritä kasvien kasvua.
 • On parempi järjestää rakenteen pitkät seinät länsi-itään, jotta kasvit saavat suurimman sallitun määrän auringosta. Päiden on sijaittava pohjoisen tai etelän suuntaan.
 • Kasvihuone olisi sijoitettava suurella etäisyydellä suurista puista. Muutoin niiden laaja systeemi vie runsaasti kosteutta kasvatetuista kasveista.

On parasta löytää vyöhykkeeltä suojattu tontti. Tuulenpuhallus voi merkittävästi vähentää polykarbonaatin lämpötilaa, minkä takia lämpöä ei varastoida kasvihuoneeseen.

Suojaa tuulilta, voit käyttää aaltopahvista valmistettua aitausta, mutta sen kustannukset ovat melko suuret. Paras ratkaisu olisi löytää naapurirakennuksilta suojaava paikka tuulilta.

Työskentele maaperän kanssa

Maaperä, jossa työ suoritetaan, on tutkittava. Prosessi on seuraava:

 • Pieni kuoppaan vedetään ulos. Sen mitat eivät saa olla yli 70 × 70 cm ja syvyys 1 m.
 • Maaperän koostumus määritetään etäisyydellä 0,2-0,8 pinnasta. Kuivan hiekan määritelmällä ei ole vaikeuksia. Se murenee ja on hieman märkä. Hiekka on paras taustakerros kasvihuoneen asentamiseksi. Se ei säilytä kosteutta, joka estää kasvien rappeutumisen.
 • Pohjavesi on kiinteä. On tarkistettava, onko reiän pohjassa vettä. Jos siellä on paljon, sinun täytyy kaivaa ojia poistamiseen.

Geologinen tutkimus auttaa välttää negatiivisia tekijöitä ja suojata kasvustoa liialliselta kosteudelta ja muilta ongelmilta.

Ajoituksen asennus

Kasvihuoneiden asennuksen asiantuntijat suosittelevat rakennusten asennusta kesäkauden lopussa. Syksyllä on helppo työskennellä sängyn kanssa, kun malli on koottu ja asennettu valittuun sivustoon. Asennus voidaan tehdä myös kevättalvella, mutta ei myöhemmin.

Rakenteen valmistajat suosittelevat myös asennusta keväällä tai syksyllä, sillä optimaalinen lämpötila polykarbonaattipinnoitteelle on 10 ° C. Tämän lämpötilan materiaalilla on hyvä sitkeys, joka välttää halkeilua kiristämällä pultteja.

Kasvihuonekaasupäästöt maaperään

Kun olet valinnut sijainnin ja ajan, voit siirtyä kasvihuoneen asennukseen. Tällaisen menettelyn menettely on seuraava:

 1. Valmistusalue.
 2. Pohjavarsien kokoaminen tukituotteisiin.
 3. Kehyksen alareunan asennus.
 4. Rakenna kasvihuone. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivut ja ovet.
 5. Kiinnitysrakenteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alaosaa hyönteisten tai eläinten maahantulosta.

Yleistä menettelyä voidaan säätää prosessissa ottaen huomioon rakennuksen ominaisuudet ja maaperän ominaispiirteet. Osa menettelystä voidaan sulkea pois. Asennettuna maahan vain T-muotoiset kannattimet ovat uppoumattomia.

Ne voidaan hitsata kasvihuoneen pohjalle tai kiinnittää siihen.

Maastonvalmistusmenetelmä

Kasvihuoneilman valmistusprosessi on seuraava:

 • Tukien avulla vaaditun koon alue on jaettu. Ne on yhdistetty köydellä.
 • Merkitty alue tasoittuu. Jauhat ja näkyvät kuoppia poistetaan, minkä jälkeen tasaisuus tarkistetaan hitaustasolla. Suurin sallittu sääntöjenvastaisuus ei saisi ylittää 5 cm: n arvoa. Koko alueen koko kehä olisi huomioitava, samoin kuin 0,7 metrin kaistale jakautumisesta.
 • Noin 0,3 metriä menee hajoamiselta, jonka jälkeen vedetään linja maahan mahdollisen esineen avulla. Tämä rivi on kaivon ulkoreuna.
 • Kaivo on kaivettu, jonka leveys lasketaan kasvihuoneen koon perusteella. Kaivon syvyys riippuu rakenteen tukijalasta, yleensä 0,3 metrin kuvio. Rakennuksen pohjarakenteen pitäisi nousta noin 0,1 m.
 • Kaivon pohja on kaatunut alas. Koska polykarbonaatti kasvihuoneet ovat painoltaan 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen kaivata pohjan pohjaa paljon.

Jotta vältettäisiin mahdolliset epäsäännöllisyydet, vaaka tarkistetaan hintatasolla. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, ne on korjattava. Sitten voit siirtyä kokoonpanoon.

Jotta rikkaruohojen syntyminen estettäisiin, rakenteen ulkoseinämä voidaan vuorotella liuskekivellä tai kattohuopa. Tämä menetelmä on melko tehokas ja taloudellinen.

Kehyksen kokoamisprosessi

Jo koottua rakennetta voi ostaa, mutta sen siirtäminen sivuston ympärille vaikeuttaa työtä ja vie aikaa. Jotta kasetti kasvatettaisiin polykarbonaatista omiin käsiisi, sinun on käytettävä vain jakoavainta ja ruuvimeisseliä. Yleensä rakennuksen mukana ovat kaikki kiinnityselementit, samoin kuin järjestelmä, joka auttaa korjaamaan kasvihuonekaasua kentällä. Tämän järjestelmän mukaan ja tarve toimia. Yleensä työ koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kokoaminen päättyy. Oven kehys, ikkuna analoginen ja vahvistusliuskat kiinnitetään päätykaaristoihin. Joissakin tapauksissa valmistaja toimittaa päiden jo hitsattuina, niin tämä vaihe voidaan ohittaa.
 • Pohjaventtiili on kiinnitetty pultteilla, minkä jälkeen se kiinnittää erityisen jalan. Kaikki osat, jotka ovat kosketuksissa maaperän kanssa ennen asennusta, on esikäsitettävä bitumi.
 • Kokoonpantu muotoilu, jossa kaikki yksityiskohdat siirretään kasvihuoneen sijaintiin ja asennetaan. Tällöin mallin on noustava pinnan yläpuolelle noin 10 cm.
 • Taso tarkastetaan tasolla. Tarvittaessa sitä säädetään tasoittamalla tiilet.
 • Kehys kootaan mukana toimitettujen ohjeiden mukaan. Polykarbonaatti kiinnitetään ja automaattiset ikkunan tuuletusaukot asennetaan, jos ne ovat mukana.
 • Kerättyjen rakenteiden ja maaperän välinen kuilu täytetään maaperällä. Samanaikaisesti arkin reunat on suljettava noin 3-5 cm.

Sen jälkeen kasvihuone on asennettu ja täysin käyttövalmis.

On pidettävä mielessä, että kokoonpanomenetelmä voi vaihdella rakenteen tyypistä riippuen. Joissakin kasvihuoneissa alaraja on yhdistetty seiniin, joihin on kiinnitetty lisäosia. Tässä tapauksessa se on kiinnitetty toisella tavalla.

Saat lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta seuraavaan videoon.

Hyönteissuoja

Rakenteen pinnan ja pohjan välinen rako täytettiin suojaamaan hyönteiltä. Mooleista ja ruuvit voidaan suojata liuskekivellä, jos se on asennettu.

Sen sijaan, että täytät maalla, voit käyttää polyeteenin tai metallipaneelin nauhaa. Paras ratkaisu on toinen vannenauha. Puupalkit lisäävät myös rakenteen painoa, joka suojaa voimakkailta tuulilta. Kiinnitys suoritetaan metallipinnalla tai niitteillä, joita esikäsitellään bitumilla tai pellavansiemenöljyllä hajoamisen estämiseksi.

Vaihtoehtona T-muotoisille tukeille, voit käyttää rakenteita, jotka on valmistettu puupalkkeista, joiden koko on 8 x 8 - 12 x 12 cm. Kaivantoa tarvitaan vain, jos puinen alusta alkaa uppoutua maaperään. Tällöin käytetään puisen pohjan, joka voi olla puuta tai puuta. Tässä tapauksessa kuoppa on vuorattu vyöruusuilla, pohjaa käsitellään pellavaöljyllä ja siihen kiinnitetään runko.

Kasvihuoneen asentaminen on melko yksinkertaista ilman perusteita. Tällaisen työn avulla on mahdollista selviytyä omasta puolestaan. Tärkeintä on noudattaa työn teknologiaa ja toteuttaa menettelyt järjestyksessä ja kiirehtimättä. Tämä asennusmenetelmällä säästät rahaa ja sopii erinomaisesti aloitteleville puutarhurijoille, jotka suunnittelevat kausiluonteista kasvinviljelyä.

Kuinka tehdä kasvihuone polykarbonaatista sivustolla?

Kotitalouksien tai kesämökin kasvihuone on varma tapa saada ympäristöystävällisempää viljelyä aikaisemmin ja suuremmalla määrällä, tehden vähemmän ponnistuksia kasvien käsittelyyn käyttäen vähimmäismäärää kemiaa, lannoitteita ja torjunta-aineita.

Kestävien kasvihuoneiden suosituin materiaali on polykarbonaattia, selvitämme minkä tyyppiset kasvihuoneet käyttävät tätä materiaalia ja miten polykarbonaatti kasvihuone asennetaan.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden tyypit

Kasvihuone, jossa on polykarbonaattipäällyste, voidaan ostaa valmiiksi, purkaa, mutta voit rakentaa sen itse valitsemalla oikean rakenteen itse.

Kasvihuoneiden suosituimmat muodot

Koska polykarbonaatti on erittäin joustava materiaali, joka ottaa kaiken muodon, kasvihuone siitä voi olla:

 1. Arched - suosituin ja useimpi vaihtoehto.
 2. Suorakulmainen yhdellä katolla - jota usein käytetään talon seinän kiinnityksenä tai ankkurointina.
 3. Suorakulmainen kaksoiskatto.

Erilaisiin tarkoituksiin käytetään eri kokoja ja malleja:

 1. Kasvava taimia varten on kaareva muotoilu - "perhonen", pieni korkeus ja leveys (50 (b) x40 (h) cm), ja yläpalkkeja kasvaa siipinä, sopii taimien kasvattamiseen, mikä on erittäin kätevää istutukseen ja tuuletukseen.
 2. Alhaisen kasvun viljelyyn, kuten paprikat, viljelyyn käytetään suurempaa kasvihuonetta - 90x80 tai 110x85, myös aukon yläosassa, malleja, joissa on lämpötoimijat, jotka avautuvat automaattisesti ilmalle.
 3. Kasvava kasveja varten ne saavat suuremman kasvihuonekaasun, kaarevan tai suorakulmaisen rakenteen, yleensä niiden korkeus on 2 m, leveys on 2,4-3,0 m, ja ovet päädyt ja katot katolla tai lopussa.

Kasvihuoneiden kehysten tyypit

Kasvihuoneen runko on valmistettu:

 1. Alumiiniprofiili, joka on päällystetty jauhemaalilla - melkein ei ole korroosiota, kallein vaihtoehto.
 2. Galvanoitu teräsprofiili - kulma, pyöreä tai suorakulmainen galvanoidut putkiprofiilit - keskikustannusvaihtoehto, kestävyys ja vakaus on parhaimmillaan 40x20 mm: n tai 20x20 mm: n kaksoisputken kiinteä taipuinen rakenne, jonka seinämän paksuus on 0,8 mm ja kaaret, 0,67 m
 3. Muoviputket ovat taloudellinen vaihtoehto, houkutteleva hinta, pieni paino ja helppo asennus.
 4. Puupalkki - vaatii kyllästämisen antiseptisellä ja myöhemmillä hoidoilla 2-3 vuoden välein.

Itsenäistuotantoon on yksinkertaisempaa saada vaihtoehtoja yksipuolisella katolla ja puusta tai muoviputkista valmistetulla kehyksellä ilman perustusta, vaikka kaikilla näillä vaihtoehdoilla on oikeus olla olemassa, suunnittelun valinta on edelleen omistajalle.

Tyypit säätiöt

Pienet kasvihuoneet kausittaiseen käyttöön tuodaan maahan ilman säätiötä.

Jotta tuulenpuuska ei aiheuttaisi suunnittelua, valmistajat voivat kiinnittää erityiset ankkurit yhteen. Tehokkaiden kiinnittimien sijaan voit käyttää itse tehtyjä koukkuja ristikkäisestä vahvikkeesta: alempaa vaakasuoraa profiilia, porata reiät jokaisen holkin lähelle, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin raudoitus, työnnä se reikään ja paina sitä maahan, kunnes se pysähtyy.

Jos ankkureita on tarpeen siirtää toiseen paikkaan, ankkurit vedetään ulos, kasvihuone voidaan siirtää purkamatta.

Tämän rakenteen haitat:

 1. Lämpöhäviö, joka on 10% polykarbonaatin kosketuksesta maaperän kanssa.
 2. Vapaa pääsy tuholaisten ja rikkaruohojen kasvihuoneessa.

On parempi asentaa kasvihuonekaasu pitkäaikaiseen käyttöön pääomarahastossa, mikä tekee siitä vastustuskyvämmän tuulikuormitukseen.

Säätiö voidaan tehdä:

columnar

Valmistettu betonista, tiilestä tai betonista asbestisementtiputkesta, jossa on sisäänrakennettu vahvike - vakaampi rakenne kuin ankkureilla. Pylväsperustat ovat kiireisempää, joten ne tarvitsevat kaivamaan aukkoja tukeille, jotka mittaavat 0,7 x 0,7 ja syvyys 1,2 m.

puutavara

Puupalkista 100 × 100 tai 150 × 150, se tekee kasvihuoneesta vakaamman ja helppokäyttöisemmän, mutta se vaatii puun suojaamista antiseptisellä ja kääreellä vedeneristysmateriaalilla.

Puutavara asennetaan hiekka-sora-seoksen tyynyn kaivattuihin kaivantoihin, kulmissa, joihin ne on yhdistetty ruuveilla. Luuranko on kiinnitetty puuhun ruuvilla, kaivanto on haudattu. Timber-säätiö on lyhytikäinen, ei todennäköisesti pysty siirtämään sitä toiselle paikalle.

Pile varpunen

Palkin ympärillä olevan palkin tai metalliprofiilin ympärillä palkki on järjestetty epätasaisella pohjalla, jossa on kaltevuus, suola tai maanmuodostus. Paalun pituus valitaan 20 cm korkeammaksi kuin maaperän jäädyttämisen alueella, pylväspituus on 1-2 m.

Pile- ja ruuvipohjat - yksi yksinkertaisimmista ja nopeimmin rakennetuista rakenteista, universaali - soveltuu kaikentyyppisiin maaperään, paitsi rock, taloudellinen ja yksinkertainen.

nauha

Monoliittisesta betonipäällysteestä, jonka silmäkoko on lujitettu, pohjapaneeleista, runkoisista muovipuristusta olevista tiilistä tai rypistyneestä savesta muodostuneesta raakakivestä, ne rakennetaan usein kasvihuoneiksi, vaikka ne vaativat enemmän materiaalinkulutusta. Matala-alustaan ​​perustuvat nauhat perustuvat yleensä 0,5 - 0,7 metrin korkeuteen.

Yksinkertaisimmat nauhatyypit ovat valmiista betonilohkareista, mutta tämä ei ole eniten talousarviota. Yksinkertaisin nauhatus on tehty rypytetystä saviin kiinnitetystä raakakivestä. Jos lähistöllä on kiviä ja savea, rakenteen materiaali on vapaa ja tulos on melko luotettava.

Kaistaleen alapuolella kaivetaan kaivantoa maaperän jäädyttämiseen, 25-30 cm leveä, murskattu kiveä tai soraa pohjaan 10 cm: n kerroksella, asennetaan muotti, raudoitus ja betoni kaadetaan, pinta tasoitetaan. Betonin lujuuden jälkeen - 3-4 viikkoa, aseta kehys pohjaan.

laatta

Betonista, jossa on raudoitusta tai raunioista ja savesta, ne on rakennettu kasvihuoneiksi harvemmin, tämä on tukirakenteen kaikkein materiaalipainoinen ja kallisvaihtoehto. Pohjakerroksen toteutus on suositeltavaa silloin, kun pohjaveden korkea sijainti ja maaperän kuivatus tai viemäröinti on mahdotonta.

Oikean sivuston valinta

Kasvihuoneen asennuspaikka valitaan tasaisella tontilla, rinteillä ei ole juurikaan käyttöä: on vaikea tehdä pidätysseinä, tarvitaan laskentaa ja se on kallista, koska tarvitaan runsaasti materiaaleja. Paras maaperä kasvihuonekaasulle - hiekkainen ja alhainen pohjavesi, ja on keskityttävä kevätvesitasolle.

Rakennuksen suunta on länsi-itään pohjoisilla alueilla ja etelästä pohjoiseen 60. leveyspiirin eteläpuolella. Kasvihuone on asetettu avoimeen tilaan, jotta puiden varjo ei putoa ja korkeat pensaat eivät kasva 3 metrin kuluessa. Ei ole huono, jos pohjoisesta tuulista kasvihuone on suojattu jonkinlaisella rakennelmalla - talossa tai tilarakennuksessa.

Maaperän valmistelu

Ennen perustuksen rakentamista alue puhdistetaan roskista ja hedelmällinen maa poistetaan 30 cm: n syvyyteen. Myöhemmin tämä kerros, joka on rikastettu kompostoimalla ja lannoitteella, palaa kasvihuoneeseen.

Kun pohjavedet ovat lähellä maata tai savimaita, kaivo kaivetaan 70 cm: n syvyydellä, pohjaan asetetaan sora- ja sora-sekoitus 40 cm: n kerroksella, loput 30 cm peitetään hedelmällisellä maaperällä, kun kaikki työ on tehty.

Kasvihuoneen rakentaminen porausruuvin pohjalle

Kuva polykarbonaatista kasvihuonekaasuohjelmasta:

Huolimatta siitä, että kasvihuoneessa ei ole erityisiä kuormia, ennen materiaalin hankintaa ja aloitustöitä on suositeltavaa täydentää ehdotetun rakenteen piirustukset:

 • kasa-alue;
 • grillataulukko;
 • kehyssuunnitelma;
 • poikkileikkaus ja pitkittäinen;
 • katon vaipan suunnitelma.

Luonnosluettelon yhteydessä on keskityttävä tavanomaisen polykarbonaattilevyn mittoihin: pituus 6 tai 12 m, leveys 2,1 m. Levyn 10 mm: n paksuudelle on suositeltavaa laatoittaa 1x1 m: n askelin.

Kasvihuoneiden pilejä suositellaan asennettavaksi 1-2 metrin kuluttua kuormituksesta riippuen.

Esimerkiksi olemme valinneet kasvihuoneen rakenteen porausruuvin pohjaan, jossa on 100x100 mm: n poikkileikkaukseltaan ristikkopalkki, jossa on runko, jonka poikkileikkaus on 60x40 mm ja jonka korkeus on 1m. Kasvihuoneen leveys on 2,8 m, pituus 6 m, korkeus harjanteessa grillatahasta 2,2 m.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Tee kaikki työkalu, johon tarvitset työkalun:

 • lapio;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • pora;
 • sakset metallille tai palapelille;
 • rakennustaso, lyijykynä, lanka;
 • tikkaat.

Vaaditut materiaalit:

 • ruuvipallot;
 • polykarbonaatti;
 • H- ja U-muotoiset profiilit polykarbonaatin kiinnittämiseen;
 • kulmat ja sinkitty nauha;
 • laitteisto.

Pino ja ruuvi pohja grillata baarissa

Oletetaan, että maaperän jäädytyssyvyys on alueella 1,2 m. Koska pölkky on noin 1 m: n korkeudelta maanpinnasta, kantopituuden tulisi olla 1,5 m. Kasvihuoneen pituus on 6 m ja leveys 2,8 m tarvitsee 18 paalua.

Piles voidaan asentaa manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Lyhyt kasa löyhästi hedelmällisessä maaperässä, joka on tyypillistä Venäjän federaation keskusvyöhykkeelle, löyhästi ruuvaa 2 ihmistä ristinivelen avulla.

Kasvihuoneessa poistetun hedelmällisen kerroksen kohdalla ne korottavat paalujen paikat tapilla, kaivaavat reiät näissä paikoissa halkaisijaltaan 3... 4 kertaa suurempana kuin paalussa, ja syvyys 0,5 m.

Kaivo on asennettu kuoppiin ja ruuvataan muotoilun syvyyteen asettamalla vahvistus erikoisreikään korkin kärjessä vipuksi. Ruuvauksessa on tarpeen tarkkailla pystyasennusta. Ensimmäinen asennus nurkkaan paaluja, sitten sijoitus ja tiedosto.

Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen niiden yläosa katkaistaan ​​samalla tasolla, tasainen levy hitsataan, mikä toimii tukena puutavaran grillataholle.

Ennen asennusta kaikki puiset elementit on kyllästetty antiseptisellä ja sienitautien torjunta-aineella taloudellisin vaihtoehtoina - impregnoimalla käytetyn koneöljyn tai pohjamaalin kanssa - bitumin liuos kerosiinilla, vaikka viimeiset kaksi tapaa suojautua tauteja vastaan ​​ja puun rotta ovat vähemmän luotettavia.

Yläosassa oleva säde sijoitetaan vesitiiviin materiaalin kerrokseen - bikrost tekee. Kiinteät laajennuslevyt valmistetuissa rei'issä 500 mm: n jälkeen. Tangon kulmissa yhdistävät kulmat somorezy tai rakentaminen kynnet, on mahdollista liittyä "puoli-puu".

Kehyksen asennus

Merkinnällä 1 m: n kohdalla rostverissa on pystysuorat telineet, joissa on diagonaaliset tukijalat kussakin osassa varmistaakseen jäykkyyden. Kapealla katolla yhden pitkittäisen sivun rungon tulee olla vähintään 28 cm korkeampi, jolloin veden virtaus on 1:10.

Pylväskaton kanssa pituusseinämien pylväiden korkeus on noin 1,8-2 m. Päätytyöt on asennettu 1 metrin etäisyydelle kulmista, korkeus määräytyy katon kaltevuuden mukaan. Päätypinnan keskivaiheessa on yksi tai kaksi sivua oviaukosta - vaakasuora palkki asennetaan 1,8... 2,0 m korkeuteen.

Vaakatasoinen tukipalkki asennetaan telineiden yläpuolelle.

Yksisivuisella katolla ristikkopalkit asetetaan tukipalkkiin levystä, jonka leikkaus on 100 x 40 mm, asentamalla ne pystysuoraan ja kiinnittämällä ne sivulle haaroihin tai kulmiin.

Pöydän katon ollessa asennettuna 7 koukkua (100 kappaletta) kootaan 100x40 mm: n levyisestä kappaleesta, joka kiinnitetään tukipalkkiin myös korvakkeilla tai kulmilla.

Luistossa asetetaan 40x40 mm: n pituussuuntainen palkkiosa, joka kiinnittyy siihen merkitsemällä jokainen rake. Kiinnitä kynnet tai ruuvit laatikko 40x40 mm: n palkkiin 1 m: n askelin.

Seinien ja katon polykarbonaatin päällystäminen

Polykarbonaattiarkit leikataan haluttuun kokoon, ensin ne peittävät kasvihuoneen päitä, jättäen aukkoja oville ja / tai ilmanpoistoaukolle. Levyt on asennettu pystysuoraan sisäisten kanavien järjestelyyn katolla, joka on yhdensuuntainen kaltevuuden kanssa.

Polykarbonaattilevyt kiinnitetään toisiinsa erityisten H-profiilien avulla ruuvit, joissa on lämmönkestävät aluslevyt, kulmat P-profiililla. Levyjen kiinnittämiseksi poraa reiät, joiden halkaisija on suurempi kuin ruuvin halkaisija. Tämä tehdään materiaalin lämpölaajenemisen varmistamiseksi. Samasta syystä levyjen kiinnittäminen telineeseen on kielletty.

Viimeinen kiinnitetty asia on polykarbonaatti katolla käyttäen samoja H- ja U-muotoisia profiileja. Levyjen leveyden ollessa leikkauksen tulisi tarjota vähimmäisleveys ulospäin pitkittäisillä seinillä ja kasvihuoneen 100 mm päissä.

Paneelissa on ovien ja poikien sarana, jotka on myös valmistettu puukehyksestä valmistetusta polykarbonaatista.

Työn suorittaminen

L Jotta jyrsijät eivät pääse kasvihuoneeseen, grillin ja maanpinnan väliset sivuläpät on suojattava kovaa ja kosteutta kestävää materiaalia vastaan. Tätä tarkoitusta varten sopii maaperään vähintään 50 cm: n tasainen litteä asbestisementti. Kun se on kiinnitetty maalaukseen itsekierteillen ruuvin avulla, on välttämätöntä ripotella rakenteen kehä maaperällä ja on mahdollista muodostaa kasveja istutettavaksi.

Teollinen kasvihuoneen asennus polykarbonaattisella itse-itse-videolla

Polykarbonaatti on ihanteellinen valinta teollisille ja pienille kasvihuoneille. Kuitenkin, kun hankit rakenteen, joka on jo valmiina asennettavaksi, puutarhuri joutuu kohtaamaan monia kysymyksiä.

Kuinka asentaa kasvihuone polykarbonaatilla omiin käsiisi ja mitä lisävarusteita se tarvitsee? Missä tontissa asennetaan ja miten rakennetta ohjataan? Sisäisen tilan jakautuminen - miten kasvihuone voidaan varustaa polykarbonaatista sisällä, 3x6 tai 4x8. Vastaukset näihin ja muihin keskeisiin kysymyksiin löytyy esitellystä artikkelista.

Polykarbonaatin tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet

Tämän materiaalin laaja suosio johtuu useista eduista, joita sen käyttö antaa

 • Solupolykarbonaatilla on monikerroksinen rakenne, jonka vuoksi sen lämpöeristysominaisuudet kasvavat;
 • Suuri vahvuus yhdistettynä iskunkestävyyteen, mikä antaa merkittävän edun herkälle lasille.
 • Kykenee kestämään merkittäviä mekaanisia kuormituksia;
 • Siinä on korkea ylläpidettävyys, koska itse polykarbonaatti kasvihuone on melko yksinkertainen;
 • Siinä on ehdottomasti vastustuskyky biologisille vaurioille ja useimmat maataloudessa ja kotitalouskemikaaleissa käytetyt kemikaalit
 • Erittäin joustava materiaali, jonka avulla voit muuttaa kasvihuoneiden muotoa.

Tämän materiaalin positiivisten ominaisuuksien lisäksi on kuitenkin useita merkittäviä haittoja, jotka olisi otettava huomioon polykarbonaatti-kasvihuoneiden valmistuksessa:

 • Se on keskinkertainen valonläpäisy. Pilviä päivinä olevat kasvit saattavat puuttua valaistuksesta. Lisäksi, jos virheellinen tai huolimaton asennus, kosteus pääsee polykarbonaattiin kennon sisällä, mikä vähentää edelleen valonläpäisevyyttä;
 • Melko kalliita tavaroita;
 • Asennuksen monimutkaisuus ja erikoiskiinnittimien hankinta ja käyttö;
 • Huoneessa on oltava hyvä luonnollinen tai pakollinen tuuletus.

Laadukkaan materiaalin valinta, sekä polykarbonaatin kasvihuoneen asennus kädet video-suositusten ja ohjeiden kanssa:

Kasvihuoneen sijoittaminen juoniin

Polykarbonaattien kasvihuoneiden sijoitus ja suuntaus suhteessa kardinaalipisteisiin vaikuttavat seuraaviin tekijöihin:

 1. Valaistuksen aste. Lisäksi, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi, ja syksy-talvikaudella on tarpeen ottaa huomioon auringon korkeus horisontin yläpuolella. Kokeneet puutarhurit suosittelevat rakennuksen suuntaamista tarkalleen pohjois - etelä - tai länsi - itään (parhaimmillaan), niin että auringonsäteet tasaavat ja täysin valaisevat alueen koko päivänvalossa.

Järjestelmä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan oikein - optimaaliset valoalueet

 1. Tuulikuorma. Tuulisuojaus on tärkeä paitsi rakenteen eheyden kannalta myös estääkseen tarpeettoman lämpöhäviön talven aikana.

Rakenteen asianmukainen asennus ottaa huomioon alueen vallitsevat tuulet

Optimaalinen etäisyys kenttään, joka kykenee suojelemaan kasvihuonetta 2-2,5 m korkealta tuulta on 7-8 m, ja aitojen korkeus on enintään 1,5-1,8 m. Tämä järjestely ei peitä rakennetta ja samalla ohjaa uudelleen ilmavirta on suurempi kuin kasvihuone.

 1. Helpotus ja maa. Ei ole suositeltavaa asentaa polykarbonaatti kasvihuone omalla kädellä takapihalla alhaalla sijaitsevilla alueilla, joissa vesi voi kerääntyä. Alhaisten lämpötilojen lisäksi lämpeneminen on mahdollista, mikä vaikuttaa negatiivisesti saantoon. Lisäksi paikka, jossa on savea tai hiekka maaperä, vaatii lisäkustannuksia säätiön rakentamiselle.

perusta

Polykarbonaatti kasvihuoneessa on pieni paino, joten pohjan kantavuudelle asetetaan pienet vaatimukset. Suuri purjerakenne voi kuitenkin johtaa koko rakenteen liikkumiseen tuulenpuhallusalueella.

Baaripohja

Halvin, helppokäyttöinen ja lyhytikäinen. Se on runko puusta, jonka leikkaus on 10x10 cm - 15x15 cm riippuen itse kasvihuoneesta. Rakenteet, jotka ovat suurempia kuin 3 x 6 m, tarvitsevat jo vakavamman, pääomasijoituksen.

Puutavaran asennus hiekkasyynyyn ja suoraan maan päällä oleviin kiviin

On tärkeää suojata puu kosteudelta maaperässä. Tee tämä tekemällä pieni kaivanto, jonka leveys on 20 cm ja syvyys 10-15 cm, ja peitä se 5 cm soraa ja 10 cm yksinkertaisella hiekalla. Tällainen budjetin tyhjennys saadaan. Toinen puinen pohja voidaan istuttaa kiville, lohkoille tai tiiliin, sijoittamalla niiden alapuolelle ruploidi. Maaperän ja palkin välinen rako suljetaan kalvolla ja sirotellaan maapallolla.

Yksityiskohtaisemmin kasvihuoneen asennus polykarbonaatista maaperään, baariportin laitteen video:

Block foundation

Kasvihuoneen lohkoperustan järjestelyjärjestys on seuraava:

 1. Rakennustyömaan maaperä puhdistetaan ylemmältä hedelmälliseltä maaperältä 5-10 cm;
 2. Sora hiekka putoaa 10 cm;
 3. Pieni määrä paksua hiekkakiveä laastia kaadetaan soraa lohkon kehän ympärille, johon on asennettu konkreettisia onttoja lohkoja;
 4. Kaikki pohjaosan asennetut osat on kohdistettu pystysuoraan ja vaakasuoraan, ja niiden välillä rakennustasolla;
 5. Lohkojen aukot täytetään nestemäisemmällä betonilla, jotta se voi päästä sisään sora-alustaan, pitäen koko säären turvallisesti.
 6. Pinta on tasoitettu ja kaikki saumat on kipattu.

Tee-se-itse-polykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen rakentaminen, konkreettisen nauhan kaataminen matala pohja:

Polykarbonaatti kasvihuoneen varustaminen sisäpuolella, kuva konkreettisesta pohjasta rakentamisen perustana ja sängyn rajoitin

Tiilen perustus

Soveltuu useimpiin keskipitkän polykarbonaattirakennuksiin, enintään 6 x 10 m. Rakennusvaiheiden sarja on seuraava:

Koska polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen yksinkertaiseen tiilipohjaan on melko epäluotettavaa, käytetään metallisia ankkureita

 1. Kaivanto vedetään ulos leveydeltä 20 ja syvyydeksi 10 cm;
 2. Täytetty betonilla huuhtomalla maan pinnalla. Muotti ei ole käytössä. Pehmeän ja löyhän maaperän tapauksessa kaivanto on vuorattu muovikelmulla;
 3. Rakennuksen horisontaalisuus tarkistetaan, kaikki pisarat tasoitetaan.
 4. Hiukan tarttuneessa betonissa upotetaan 12 mm: n vahvikkeet. On välttämätöntä laskea oikein 3-4 tiilien välinen etäisyys. Niiden korkeus on yli 2-5 cm tiilimuurausta;
 5. Viikossa voit aloittaa tiilien asettamisen;
 6. Katon päällystysmateriaali asetetaan pohjaan, johon on asennettu puupalkki, jossa on valmiiksi poratut reiät niissä paikoissa, joissa ankkurit ulkonevat.
 7. Polykarbonaatti kasvihuone on asennettuna pohjaan, joka on valmistettu puinen grillata.

Tiilen pohjan kokoonpanojärjestelmä ja grillattava kiinnitys

Polykarbonaattikokoonpano

Suurin osa teollisesti valmistetusta polykarbonaatista valmistetuista kasvihuoneista on yksityiskohtainen piirustus ja vaiheittaiset ohjeet kasvihuonekehyksen kokoamiseksi. On kuitenkin olemassa yleisiä suosituksia, jotka voivat olla hyödyllisiä, kun koota eri mallien kehykset omiin käsiisi. Kasvihuoneen rakentaminen omiin käsiisi polykarbonaatista suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Poikittaisten laakerielementtien kaaria tai kehyksiä kootaan;
 • Mahdollisuuksien mukaan osat kiinnitetään toisiinsa pareittain muodostaen tilavuudeltaan stabiilin rakenteen;
 • Pystysuoria tukee asennetaan. Ne kiinnitetään puurunkoihin tai perustuksiin upotettuihin osiin;
 • Kasvihuoneen taka- ja etupuolen kokoonpano;
 • Asennus takapuolelle ja etupuolelle paikalleen ja kiinnitys pohjaan;
 • Yhdistetään keskikahvat yhteiseen kehykseen.

Lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta kasvihuonekaapelin videokokoonpanoon Dachnaya -2DUM:

Karbonaattipäällystys

Polykarbonaattityypistä riippumatta - solukko tai valurauta, asennusohjeet ovat lähes identtiset.

Ennen levittämisen aloittamista suojaava arkki poistetaan leikkauslevyistä. Etupuoli on pinta, joka on suojattu läpikuultamattomalla kalvolla valmistajan yrityksen logoineen.

Se on tärkeää! UV-suoja on vain ulkopinnalla ja sopimaton sijainti ei johda vain kasvien palovammoihin vaan myös haitallisesti materiaalin kestävyyteen.

Jos kiinnitin tehdään lämpöaluslevyllä, reikiä porataan merkittyihin paikkoihin, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin ruuvin korkki. Kiinnitin kierretään tavalliseen tapaan ja jättää levyn kokonaan, painamalla hunajakennoarkin sisäkerrosta. Ylempi aukko on suljettu erityisellä kansialla, joka suojaa arkin ruuvi- ja sisäkennostoa;

Samalla tavalla suojatut ja päätyosat sekä leikkauslinjat. Niiden sulkemiseen käytetään erityisiä menetelmiä: U-muotoinen profiili, liima. Muu muoto, erityisesti levyjen, erikoisvuorien ja tiivisteiden väliset liitokset käytetään.

Rakenna polykarbonaatti kasvihuone omalla kädellä, video pinnoitus asennuksen prosessi:

tulokset

Kun polykarbonaatti kasvihuoneet ovat onnistuneesti rakentaneet omilla käsillään, sinun on huolehdittava monista asioista: luonnollinen tai pakollinen ilmanvaihto, ilmanvaihto- ja juottoautomaatiojärjestelmät, lämmitys ja paljon muuta.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen, video- ja valokuvakäskyt

Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen omiin käsiisi ei ole niin vaikeaa kuin saattaa vaikuttaa. Tietenkin projektin laatiminen edellyttää, että piirustukset vaativat ainakin jonkin verran geometrian tuntemusta, ja rakennusprosessi vaatii itseltään vähän työkaluja työkalun kanssa. Mutta kaikki tämä on tilavuutta, ei ylitä sitä, mitä keskiverto puutarhassa on.

Annamme askel askeleelta ohjeet siitä, kuinka asennat polykarbonaatti kasvihuonekaasut itse. Se sisältää myös videoita, joissa on hyödyllisiä tietoja.

Kasvihuoneiden asennus polykarbonaatissa

Kasvihuoneiden asentaminen säätöön, jos ne ovat hyvin pieniä ja yksinkertaisia, voidaan tehdä ilman täydellistä suunnittelua. Se riittää ehdolliseen piirustukseen käsin.

Suositukset suunnittelusta, piirustusten laatiminen

Puutarhojen rakennusten suunnittelu, mukaan lukien karbonaatti-kasvihuoneet, alkaa aina luonnoksella. Ensinnäkin piirrämme rakennuksen kehyksen. Tämä voidaan tehdä käsin ilman hallitsijan käyttöä. Me määrittelemme rakennustyypin, sen likimääräiset parametrit, rakennusmateriaalit. Kokoon nähden mitataan ensin rakennuspaikka - selvitetään tulevan kasvihuoneen pohjan pinta-ala ja geometria. Seuraavaksi asetetaan katon korkeus, sivuseinät, kellari.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen, video- ja valokuvakäskyt

Nyt säätiö. Tässäkin olisi kiva tehdä luonnos, se on mahdollista eri muodoissa, kuten alla olevassa kuvassa. Mitä kasvihuoneen polykarbonaattia asennetaan, vaihtoehdot:

 • lohko sementtipohjaan ja
 • nauha vahvistettu,
 • nauha vahvistettu socle.
 • Hihna vahvistettu + paaluilla.

Ne sopivat kaikentyyppisiin kasvihuoneisiin, puisiin, metalliprofiilisiin, polypropyleeniputkiin jne. Ainoa asia on, että lämpöä rakennetaan paremmin kasettipohjaan.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen säätöön: kaksi perusvaihtoehtoa

Jatkettu piirustusten valmistukseen. Kaarevat kasvihuoneet koostuvat kahdesta osasta, joten rakennuksen ennusteet vaativat vähän:

 • Loput. Jos niiden suunnittelussa ei ole eroja, teemme vain yhden piirroksen.
 • Sivukuva. Jos molemmat puolet ovat samat - yksi piirustus.
Huomaa: tapauksissa, joissa kasvihuoneen asennuksen oletetaan olevan ilman perustusta, telineet, joiden kanssa rakenne kiinnitetään maahan, piirretään koko kehyksen mukana. Jos pohja on läsnä - piirrä erikseen: edessä, takana, sivussa, ylhäältä katsottuna.

Kaavio - piirustus polykarbonaattikasveista

Seuraavaksi jatkamme sisäänkäyntiovien ja ilmanvaihto-osien piirustuksia. Kaikki tämä on sama - teemme yhdestä kopiosta, merkitsemällä yksiköiden lukumäärän. Havaitse välittömästi kaikki koot, asennuspaikat laitteistosta ja hitsauspisteet, jos niitä käytetään. Ehdottomasti merkitä laitteiston luonne, kiinnityspisteet. Sama pätee myös kasvihuoneen koko kehyksen piirustuksiin.

Ovet, tuuletusaukot

Voit yksinkertaistaa tehtävääsi tilaamalla valmiin rakenteen. Polykarbonaatti kasvihuoneen täydellinen sarja tuodaan paikalle. Kokoonpano ja asennus, joiden video esitetään alla, kestää melko vähän aikaa. Ohjeet ja asennusohjeet liitetään aina muun asiakirjan mukana.

Kuinka asentaa kasvihuone sivustolle: asennus säätiön

Ensinnäkin me puhdistamme maapallon roskista, kivistä. Tarkista pinnan taso, - epätasaiset alueet kohdistuvat. Nyt voit jatkaa merkitsemistä. Kätevin tapa tehdä tämä on peg-järjestelmän avulla. Johto on kiristetty ristipalkkeihin, ja se on kiinnitetty niille vapaalla silmukalla siten, että ääriviivojen välistä etäisyyttä voidaan muuttaa.

Kuinka asentaa kasvihuone paikan päällä: työtaso on merkitty kaksoispiirijärjestelmällä köysien avulla

Aloitamme kaivaa kaivoksia perustaksi. Niiden seinien tulisi olla ehdottomasti pystysuoria, syvyys koko pituudelta - sama. Piirustuksen mukaan asetetun kaivannon parametrit. Yleisimpiä kasvihuoneita enintään 10 m 2:

Reunoilla teemme asennuslaatikoiden asennuksen. Jos jalustan valun on tarkoitus olla samanaikaisesti pohjan kanssa, levyt nostetaan yläkaaren yläreunan yläpuolelle korkeuteen + 15 cm. Muista asentaa tukijärjestelmä, joka ei salli betonipainon levittämisen.

Kuinka asentaa kasvihuone polykarbonaatista omalla kädelläsi tai erikoislaitteiden avulla kaivaa pohjaostoja

Pohjustus tehdään sementtipohjaisella laastilla, johon lisätään hiekkaa ja hiekkaa. Mittasuhteet ovat seuraavat:

 • Murskattu kivi - 6 osaa.
 • Hiekka - 3 osaa.
 • Sementti (M400) - 1 osa.

Me täytämme laasti muottiin siten, että se pysyy 10 cm: n päähän. Me peitämme säätiön sellofaanilla, jätä se jähmettyä 36 tunniksi, minkä jälkeen jatkamme rakentamista.

Huomaa: edellä oleva resepti sopii useimpiin kasvihuoneisiin, paitsi teollisiin, joilla on paljon painoa - niiden asennukseen tarvitaan kestävämpi ratkaisu. Jotta se vain pienentää raunioiden määrää, vie 5 osaa 6 sijasta.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen: pohja ennen purkamista

Seuraava kuva on näkymä kellarista purkamisen jälkeen valmiina kasvihuoneen asennukseen. Kasvien ylläpitämisen helpottamiseksi sängyt tulisi olla korkeita. Siksi käytävät kulkevat 20 cm: n kerroksella maapallon - se voidaan asettaa sängyn tilaan. Tämän seurauksena käytävät menevät syvemmälle, käytännöllisesti katsoen mitään kallistusta ei tarvita rikkoutumiseen tai löystymiseen.

Kun razopalubki eteenpäin asentaa polykarbonaatti kasvihuoneet perustukseen

Polykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen asentaminen omiin käsiisi sisältää hyödyllisiä vinkkejä rakenteen ja sen asennuksen valitsemisesta.

Polykarbonaatti kasvihuonekaapit asennetaan

Polykarbonaatti - kasvihuoneiden lisäasennus puu - vanteisiin tehdään 16 mm: n ankkuripultteilla. Puun alla (120 x 50 mm) varmistamme varmasti, että kateaineen kaistale on tarpeellinen kosteudeneristys. Pulttien välinen etäisyys on 50-60 cm. Kiristys tehdään asteittain viitaten rakennustasoon. Tarvittaessa - liitämme puuta tai metallia. Laitteisto dokruchivaem niin, että valjaat eivät ole "kävely".

Kuumavesisäiliön asentaminen: puutavaran asennus

Kasvihuoneen asennus puuhun tehdään teräskaarien avulla - yksi kerrallaan profiiliputken vastakkaisilla puolilla. Merkitse puutavara niin, että molemmilla puolilla olevat asennuspisteet ovat samalla tasolla. Kuten vanteiden asennuksessa, kaarien kiinnittämiseen on liitettävä tasomittaukset. Vain tällä kertaa emme katso horisontaalista asemaa vaan elementtien vertikaalisuutta.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen oikein, palkkiin runkoprofiilit kiinnitetään teräskaarilla

Polykarbonaattiasennus

Aloitamme kannen asentamisen päistä, joista oven ja ikkunan kehykset on aiemmin poistettu. Käytännöllisyyden vuoksi kiinnitämme suorakaiteen muotoiset arkit niinkuin ne, katkaisematta puoliympyrää sivujen muodon mukaan. Leikkaamme jo kiinteän materiaalin, ohittaa kehyksen ääriviivat ulkopuolelta sekä leikkaamme reiän ovesta ja / tai ikkunan lehdistä. Tällaiseen työhön käytetään tavallista hyllyä. Poistuneet poikkileikkaukset suljetaan polykarbonaatilla, joka on ripustettu samalle paikalle.

Sen jälkeen, kun solupolykarbonaattia on asennettu muuhun kehykseen. Levyt pinotaan päälle, ilman päällekkäisyyksiä. Liitokset on tehty liitosprofiililla, joka muodostaa päällysteen tiiviin liitoksen. Laitteisto polykarbonaatille käyttää erikoisulakkeita tiivistystiivisteellä.

Polykarbonaatin asennus kasvihuoneen etupuolelle

Peitemateriaaleja houkutellaan jokaiseen kaariin useissa paikoissa. Tämä on yleinen käytäntö, mutta on olemassa vaihtoehtoinen asennusmenetelmä, jonka avulla voit välttää useita reikiä arkkeihin. Kaikki on hyvin yksinkertaista: ne ottavat kapeat, pitkät alumiinilistat, ne päällekkäin kasvihuoneen kanssa polykarbonaatista. Vaadittu tiiviys varmistetaan ruuvilla, joka voidaan kiristää tai löystyä harkintansa mukaan. Näiden kiinnittimien toimintaperiaate on selkeä seuraavasta kuvasta.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen on hyvä idea asentaa päällystysmateriaali

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen maahan on saatu päätökseen, video sisältää ohjeen lämpöaluslevyille.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Syksyllä runsaan tomaatin, kurkun ja muiden lämpöä rakastavien viljelykasvien lupaus on hyvälaatuinen kasvihuone. Monien vuosien ajan puutarhatuotemarkkinoilla metalliprofiileista valmistetut ja polykarbonaatilla päällystetyt mallit ovat erittäin vaatimattomia. Monet kesän asukkaat, kun he lukevat arvosteluja ja katsovat taloja muiden puutarhureiden tontille rakennetuille kasveille, hankkivat tällaiset tilat puutarhastaan. Rakennuksen ostaminen on kuitenkin vähäistä, mutta sitä on vielä koottava oikein. Miten polykarbonaatti kasvihuoneiden kokoonpano on? Onneksi kaikki ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kasvihuoneen valinta polykarbonaatista

Menestyksekkään toiminnan avain, hankinnan hyödyt ja kasvihuonekaasujen itses toimitus / kokoonpano ovat suurelta osin riippuvaisia ​​valinnan oikeellisuudesta. Siksi, ennen kuin menemme kauppaan ja osta kasvihuone, tutustumme tämän suunnittelun perusperiaatteisiin.

Polykarbonaatti kasvihuoneen valinta

Ensinnäkin päätä, mihin tarkoitukseen tarvitset kasvihuonekaasua ja mitä aiotte kasvaa siinä, missä määrin - sen rakenne ja sen mittasuhteet riippuvat siitä. Jos sinulla on pieni dacha, ja aiot viljellä vain muutama tomaatin ja kurkut "itsellesi", ei ole mitään syytä hankkia valtava kokoinen rakenne - et vieläkään käytä sitä kokonaan. Jos päätät harjoittaa kasvisliiketoimintaa, sinun on ostettava kasvihuone, joka ei ole vain iso, vaan lämmin. Tämä vaikuttaa sekä sen hintaan että asennuksen monimutkaisuuteen - ei ole aina mahdollista koota tällaista rakennetta itse.

Polykarbonaatin maatilan kasvihuone

Polykarbonaatti kasvihuoneet

Hyvä kasvihuone on vahva - tämä on tiedossa jokaiselle puutarhuri. Mutta en halua viettää vielä suuria rahaa. Siksi harkitse ilmastovyöhykettä, johon asut. Jos sinulla ei ole vahvoja tuulia ja lumisateita alueella, niin sinun ei pitäisi saada lujitettua rakennetta, joka on paljon kalliimpaa kuin standardi, ja sitä on myös vaikea koota johtuen suuresta määrästä muita yksityiskohtia. Alueella, jolla on voimakkaita tuuli- ja lumikuormia, päinvastoin on tarpeetonta ostaa vakioitu kasvihuone - täältä tarvitsemme vain vahvistettuja, joten talvella se ei romahda lumen painon alla. Muuten kasvihuoneen vahvuus riippuu paljolti katon muodosta.

Kasvihuoneen lujuus riippuu paljolti katon muodoista

Pöytä. Kasvihuone kattojen tyypit.

Pyramidi tai kupoli

Kasvihuoneessa valittaessa ei pidä unohtaa, että esimerkiksi metalliprofiilin paksuus ja päällystys, polykarbonaattilevyjen tiheys ja paksuus, pääarkkien välinen etäisyys ja paljon muuta vaikuttavat lujuuteen ja kestävyyteen. Älä unohda kiinnittää huomiota polykarbonaatin laatuun.

Solupolykarbonaatti suojaavalla pinnoitteella

Vihje! Kasvihuoneiden polykarbonaattipäällyste myydään usein erikseen itse kehyksestä. Kun valitset polykarbonaatin, muista kysyä myyjältä, jos kerros suojaa materiaalista ultraviolettisäteilyä vastaan. Tällaisen puuttuessa älä ota polykarbonaattia, koska se tuhoutuu hyvin nopeasti UV-säteilyn vaikutuksen alaisena.

Lisäksi, jos mahdollista, yritä valita kasvihuone, jonka puitteissa on vähemmän komponentteja - kiinteämmät osat, sitä vahvempi rakenne. Älä unohda kehyksen pinnoitetta - metalli galvanointi on paljon parempi kuin maalaus. Jos uskot, että arvostelut ovat kokeneet puutarhurit, maali usein kuoritaan ympäri (erityisesti nivelissä), ja se on sävytettävä vuosittain ennenaikaisen korroosion välttämiseksi.

Polykarbonaatti kasvihuone kivirajoituksiin

Sivuston valmistelu ja säätiö

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesi kesämökkiisi, sinun pitäisi miettiä missä ja miten tämä rakenne asennetaan. Ensin sinun on valittava paikka hänelle. Kasvihuone on sijoitettava hyvin valaistuun alueeseen vähintään muutaman metrin etäisyydeltä taloilta, varjoilta ja muilta rakenteilta. Ei myöskään ole toivottavaa, että puiden oksat ripustavat rakennetta. Muutoin tuulen aikana jotain voi laskea kasvihuoneesta ylhäältä ja vahingoittaa sitä.

Kuinka asentaa kasvihuone sydämen suuntaan

Varmista, että maaperän pinta on jopa mah- dollista poistaa jopa ylätaso. Tämä myös poistaa rikkakasvien siemenet. Ja työskentelyn helpottamiseksi, poista maaperä alueella, joka on noin metriä laajempi kulloisenkin suorakulmion puolelta, jota tarvitset.

Vihje! Jos kasvihuone on epätasainen, säröilyn takia se kaatuu ja kuluu paljon nopeammin kuin asennetaan tasaiselle alueelle. Ja vinossa asennetulla kehyksellä polykarbonaattia ei ole mahdollista korjata oikein.

On syytä miettiä säätiön läsnäoloa. Kuten valmistajat sanovat, nyt useimmat kasvihuoneet eivät tarvitse sitä, varsinkin jos niitä käytetään (kasvihuoneet) vain keväällä ja kesällä. Kokeneet puutarhurit suosittelevat kuitenkin kuitenkin, että he tekevät ainakin palkin peruselementin. Se on hyvin yksinkertainen - riittää yhdistää neljä puutavaraa, joiden poikkileikkaus on vähintään 10 x 10 cm metallisten kulmien ja ruuvien avulla. Tällaisen perustuksen tulisi olla yhtä suuri kuin tulevan kasvihuoneen pohja.

Yksinkertainen perusta puusta

Varoitus! Älä unohda puun peittämistä suojaavalla aineella, joka suojaa sitä muotista ja rotista. Muutoin pohja tulee nopeasti käyttökelvottomaksi. On myös suositeltavaa sijoittaa puun alle.

Voit tehdä ja leikata betonin perustan. Se on luotettavampi kuin tangon muotoinen, mutta se vaatii enemmän taloudellisia ja työvoimakustannuksia. Muuten, talvella toimiva kasvihuonekaasu ei voi tehdä ilman sitä lainkaan.

Nauhapohjan muodostuksen vaiheet: kaavamainen

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään. Lue lisää täältä.

Kehyksen kokoonpano

Kehyksen kokoaminen - tämä on kenties vaikein ja ratkaiseva vaihe polykarbonaattien kasvihuoneiden asennuksessa. Monia yksityiskohtia (ja sitä voimakkaampi ja suurempi kasvihuone, mitä enemmän elementtejä esiintyy jakelusarjassa) sekaannuttavat jopa kokeneet käsityöläiset, eli tavalliset puutarhurit. Mutta silti ymmärrät rakentaa prosessi on aivan mahdollista. Lisäksi kaikissa teollisissa kasvihuoneissa on oltava asennusohjeet.

Varoitus! Asenna myymälässä ostettujen kasvihuoneiden asennus noudattamalla tarkasti ohjeita. Muutoin saatat saada rakenteen, joka joko toimintahäiriö tai romahtaa nopeasti.

Muutamia yleisiä sääntöjä polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoamiseksi:

 • ensin koota rakenteen päätyosat ja jatka sitten kaarien kokoonpanoa;
 • päärunkoarkkien yksityiskohdat (jos ne ovat kokoon taitettavissa) voidaan välittömästi kytkeä toisiinsa tunnollisesti ja kasvihuoneen yksittäiset elementit kokoonpidetyissä kehyksissä on ensin "pakattu" pultteilla ja vain hienosäätö ja kohdistaminen rakenteiden kiristämisen jälkeen; kohdistaa rakennustyö rakennustason mukaan;
 • kahvat ja muut lisävarusteet asetettu viimeiseen;
 • runko ajetaan maahan tai ruuvataan pohjaan vasta kasvihuoneen lopullisen kokoonpanon ja säätämisen jälkeen;
 • jos kasvihuonekehys koostuu valtavasta määrästä poikittaisia ​​(sekä pitkittäisiä että poikittaisia), asenna ensin pää, pituussuuntainen, joka pitää päätyosat ja pääkaaren.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kasvihuonekaasu

Kun olet koonnut kehyksen ja kiinnittänyt sen pohjaan tai kiinnittänyt sen maahan, siirry kasvihuoneeseen polykarbonaatilla. Materiaali on poistettu suojakalvosta, joka on asetettu rakenteeseen etusivulla (UV-säteilysuojaus) ylöspäin ja kiinnitetty kaareihin katto-ruuveilla ja aluslevyillä (yleensä enintään 40-60 cm: n etäisyydellä toisistaan). Joskus sinkittyä nauhaa voidaan käyttää myös.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Vihje! Kasvihuoneen päädyt pääl- lekkäyvät, kunnes ne kiinnitetään runkoon.

On parasta kattaa kasvihuone polykarbonaatilla rauhallisella säällä. Tämä materiaali on erittäin kevyt ja "purjeet" hyvin, joten tuulenpuuska voi vahingoittaa sitä tai estää sinua tekemästä perusteellista asennusta.

Polykarbonaatti on kiinnitettävä tiukalle säälle.

Polykarbonaatin kiinnitysmenetelmä metallikehykseen

Kasvihuonekaasujen rakentaminen esimerkkinä teollisesta mallista

Tarkastele esimerkiksi yksityiskohtaisesti kasvihuoneen "Manor KU" kokoonpanoprosessia, jonka yritys tuottaa "Greenhouse Choice".

Kasvihuoneet "kartano KU"

Vaihe 1. Tämän kasvihuoneen kokoonpano alkaa peitemateriaalin leikkaamisesta. Yksi arkista leikataan pitkittäin kahteen identtiseen osaan veitsellä.

Polykarbonaattiarkkia leikataan pitkin

Vaihe 2. Taita saadut segmentit kasvoille kasvoille ja kohdista. Merkitse merkintä merkinnällä ohjeiden mukaisten mittojen mukaan ja leikkaa taitetut kappaleet. Tulee kuusi osaa materiaalista, jolla katetaan kasvihuoneen päätyosat.

Taitettavat kappaleet leikataan

Vihje! Jotta et voi vahingoittaa muita levyjä, joita tarvitaan kokonaisuudessaan, voit käyttää levyä asettamalla se leikkausviivaan materiaalin alle.

Suositeltava polykarbonaattileikkauskuvio

Vaihe 3. Aseta kasvihuoneen yksiosaiset hitsatut päätyosat tasaiselle alustalle. Yläosaan sijoitetaan pieniä puupalkkeja ja porataan reikiä kahvoihin ja niiden kiinnityksiin.

Päitä asetetaan tasaiselle alustalle.

Poraa reikiä kynille

Vaihe 4. Poraamme sitten reiät ovensuojan ja päätyn peittämismateriaalin kiinnittämiseksi. 4 mm: n poranterä sopii tähän.

Porausreiät polykarbonaatin kiinnittämiseen

Vaihe 5. Poista suojakalvo materiaalista ja anna tasalaatuiset polykarbonaattikappaleet tasaisesti oveen. Kiinnitämme ne aluslevyillä ja kattolevyillä arkin alareunassa ja keskiosassa, yläosaa ei kosketa vielä.

Polykarbonaatti kiinnitettynä oven pohjaan

Vaihe 6. Leikkaa polykarbonaatti tuuletusaukkojen ja oven sisään.

Leikkaamalla polykarbonaattia ikkunoiden ja ovien risteyksestä

Vaihe 7. Me käytämme polykarbonaatin yläosaa (fortochny) suoraan oveen (1 cm) niin, että ikkunanlehti peittää ja kiinnittää sen itsekierteittäviin ruuveihin.

Polykarbonaatti kiinnitetään oven yläosaan

Vaihe 8. Erota polykarbonaatin yläosa aukosta. Laitamme sen osan (1 cm) polykarbonaatin alle, kiinnitettiin ikkunanlehtiin ja kiinnitämme sen yläosan päähän.

Polykarbonaatti on suljettu ikkunan lehdelle pultattuun kappaleeseen.

Vaihe 9. Katkaise polykarbonaatti ovien ja tuuletusaukkojen saranoiden ulkonevat osat.

Polykarbonaatti leikataan puomiovien ja tuuletusaukkojen saranoiden ulkoneviin osiin

Vaihe 10. Leikkaa materiaali veitsellä telineen reunaa pitkin, johon oven saranat kiinnitetään. Olemme myös katkaisseet ylimääräisen materiaalin loppuosassa.

Leikkuuterä telineen reunalla

Vaihe 11. Otamme rakennuksen päiden sivuosista jäljellä olevat osat, puhdistamme ne kalvosta, asetetaan ne päihin ja sovitetaan ne pohjan pohjaan. Liittyy kasvihuoneen loppuun. Ylimääräiset reunat leikattiin.

Jäljellä olevien kappaleiden kiinnittäminen loppuun

Vaihe 12. Kierrä kahvat ja lukitusmekanismit.

Ovi-nuppi on ruuvattu

Vaihe 13. Pura pohjaosat pakkauksesta. Kiinnitä huomiota: sarjassa on pohjia sormilla ja ilman sormea. Myös kaksi kerrosta.

Peruselementit (sormilla)

Vaihe 14. Asettamme osat niin, että tangot reiät yhtyvät pohjan kaarien kiinnityspisteiden kanssa.

Pohjaosan oikea sijainti

Vaihe 15. Liitämme keramiikkaa ja pohjia ja kiinnitämme ne ruuveilla.

Vaihe 16. Sijoitamme pohjan säätöön, kohdistamme sen, vahvistamme sitä.

Pohjan pitkittäiselementtien sijainti

Kiinnitetään pohja puun pohjaan

Vaihe 17. Asenna kiinteät kaaret.

Arc-asetuskuvio

Vaihe 18. Kiinnitämme kaaren siteet toisiinsa.

Dougie kiinnitettiin liittimellä

Vaihe 19. Asenna kasvihuoneen päätyosat, liitä ne yhteen ruuveilla ja kiinnitä ne pohjaan.

Päiden asennusjärjestelmä

Päätyosan asennus

Vaihe 20. Mittaa kasvihuoneen lävistäjä varmistaaksesi, että rakenne on tasainen. Niiden on oltava tasavertaisia.

Mittasuuntaviivojen mittaus

Vaihe 21. Katetaan kasvihuone, jossa on päällystetty polykarbonaatti. Kiinnitetään ruuveilla.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Levyjen asennus kattoon ja kiinnitys itsekierteissuuntaisilla ruuvilla 50 cm: n askelin ja 4 itsekierteittävää ruuvia kummallakin puolella olevasta kaaresta

Polykarbonaattikiinnitysruuvi

Vihje! Älä unohda jättää pienen polykarbonaattilevyn kasvihuoneen päätyosien yläpuolelle.

Vaihe 22. Asenna lisäikkuna missä tahansa. Valitsimme sen ja sisäpuolelta painamme ikkunanlehteä polykarbonaatille. Apulainen ulkopuolella kiinnittää sen polykarbonaattiruuvit.

Ikkuna-asennus ulkona

Vaihe 23. Leikkaa ikkunan reunojen ympärillä olevat veitset veitsellä. Leikkaa silmukoita saranoilla niin, että ne eivät häiritse aukon avaamista. Kiinnitä ikkunoiden avausjärjestelmä sisäpuolelta.

Leikkaamalla polykarbonaattia tuuletusaukkojen ympärillä

Ohjeet kasvihuoneiden kokoonpanolle "Manor U" ja "Manor KU". Lataa tiedosto (napsauta linkkiä PDF-tiedoston avaamiseksi uudessa ikkunassa).

Video - Rakenna polykarbonaatti kasvihuone

Tällä tavoin voit itse koota kasvihuone polykarbonaatista - kaikki ei ole niin vaikeaa kuin se tuntuu. Voit selviytyä tästä tehtävästä itse. Tärkeintä - muista kaikki vinkit ja käytä niitä käytännössä.