Miten rakentaa kasvihuone rinteeseen

Miten rakentaa kasvihuone rinteeseen. ponnistelujen perustaminen.

Mikä on maaperän kaltevuus kasvihuoneessa? Ainakin noin: 5º, 15º, 30º tai 45º.

Rinteessä on etelä tai pohjoinen?

Onko kasvihuone pieni tai suuri?

Pieni kasvihuone, pieni rinne, nauhan säätiö

Mitä aiot tehdä kehyksestä?

Kasvihuone on isompi, runko on puinen, pohja on nauha, maaperä rakennuksen sisällä tasataan

Ja mistä juuri sinä olet kiinnostunut: ulkoasu, suunnitteluominaisuudet?

Terassi sijoitetaan säiliöiden vesiviljelyyn viljelykasvien kasvihuoneessa rinteessä

Kysymys "kuinka rakentaa kasvihuone rinteeseen" on liian yleinen. Jos olet kiinnostunut siitä, miten sitoa ratapölkyt - on paljon tilaa luovuudelle. Suurella kaltevuudella on järkevää käyttää osaa elementeistä paalutukina, mikä estää rakenteen liukenemisen.

Merkittäviä rinteitä säätiön järkevä muotoilu on kasa. Kuitenkin kasvihuoneessa, jossa grillatahon on sijaittava maanpinnan tasolla, ei ole mahdollista tuoda sitä samalle tasolle nykyisten laatuluokkien mukaan

Jos kasvihuone on suuri, järkevä päätös olisi tehdä se rivitalo tuottamalla sopiva pohjapiirros.

Se voi olla syytä kannattaa laskea kaltevuus.

Kaltevuusrakenteen yleinen rakenne, tässä tapauksessa kaltevuus on suunniteltu kahteen tasoon

Pieni kaltevuus voidaan täysin tasoittaa

Muuten, jos ratapölkyt ovat puisia, on erittäin suositeltavaa, että harkitset huolellisesti ennen niiden käyttöä rakennettaessa kasvihuone. Todennäköisesti ne kyllästyvät kreosootilla, ja tämä on vaarallinen, myrkyllinen aine. Myrkylliset aineet väistämättä putoavat maaperään ja sieltä ruokaan, myrkyttäen sinut ja perheenjäsenesi. Myytävien myrkytettyjen tuotteiden lähettäminen ei ole parempaa.

Kuinka järjestää kasvihuone suhteessa päätepisteisiin?

Yksi tapa kasvattaa kasvihuoneen saantoa on asettaa se oikein suhteessa kardinaalipisteisiin. Ylimääräistä lämpöä, joka syntyy päivänvalon aikana, voidaan kertyä ja käyttää yölämmitykseen. Kuinka löytää kasvihuone maailmassa? Mitä muuta pitää harkita valittaessa paikkaa sivustossa?

Mikä se on?

Keskeinen tekijä, joka olisi otettava huomioon kasvihuoneen asennuksen yhteydessä - sen valossa. Oikea kehyksen sijoittaminen takaa suurimman valon ja lämmön. Samanaikaisesti kasvit saavat ravinteita vain fotosynteesin kautta, mutta myös huoneen sisältämä ilma lämpiää hyvin, mikä säästää omistajien tarvetta lisätä lämmitystä tai valaistusta.

Kasvihuoneen virheellinen sijainti voi aiheuttaa seuraavat ongelmat:

 1. Lisätyt kustannukset lämmitykseen ja sisätilojen valaistukseen. Samalla on tärkeää ymmärtää, ettei ole sellaista keinotekoista valonlähdettä, joka voisi täysin korvata auringon spektrin.
 2. Vähennetty kasvihuoneviljely. Auringonpuutteesta johtuen kasvien kehitys jää jäljessä, tuotot vähenevät.

Kuinka löytää kasvihuone: pohjois-etelä tai länsi-itä?

Kasvihuoneen sijainti on tieteellisiä nimiä:

 1. Leveyspiiri - kehys ja sängyt suuntautuvat leveyspiirien suuntaisesti itään länteen.
 2. Meridional - kasvihuone ja vuodepaikat suuntautuvat pitkin meridiaaneja, pohjoisesta etelään.

Leveyspiirissä, jokainen rivin tehtaus syttyy aamusta iltaan. Kun meridional - aurinko paistaa rivin lopussa ja valaisee enemmän eteläosasta puutarhasta (jos kasvihuone on asennettu pohjoiselle pallonpuoliskolle). Vuodepaikkojen pohjoisesta reunasta tulevat kasvit eivät ole valoisia, venytetty, tuottavat vähemmän hedelmiä.

Useimmat polykarbonaatti kasvihuoneet ovat pitkänomainen. Niissä pitkällä puolella on vuoteita kasveja. Tällainen avaruusjärjestely tarjoaa mahdollisimman suuren valon määrän jokaiselle ampulle.

Kasvihuoneen ulkoasun tulisi olla sellainen, että sängyillä ei ole "sokeita" alueita, joissa valaistus on riittämätön. Kehyksen on oltava suunnattu siten, että kasvien rivit ovat täysin valaistu auringonnoususta auringonlaskuun. Kuinka parhaiten sijoittaa rivit - pohjoisesta etelään tai lännestä itään?

Leveyspaikka - paras vaihtoehto kaikille kasvihuoneille

On parempi valita kasvihuoneen ja sen vuoteiden suuntaus länsiosan länsipuolella. Tämä antaa seuraavat edut:

 1. Kasvihuoneen tila aukeaa auringon koko päivän auringonnoususta auringonlaskuun. Toisin kuin meridional orientation, kun kaikki kasvit eivät ole valaistu.
 2. Jos sijoitat katon "harjanteen" auringon suuntaan, kaltevuus lasketaan etelään. Kaltevuuskulman eteläpuolella oleva kaltevuus mahdollistaa kasvihuoneen lämmittämisen kaikkiin päivänvaloihin. Suurin vaikutus polykarbonaatin takana olevan tilan lämmittämiseen on säteiden pystysuorassa esiintyvyys. Tämä tarkoittaa, että kaltevuuskulman kaltevuuden tulee olla yhtä suuri kuin alueen leveyskulma. Kalteva kaltevuus länteen tai itään aurinko lämmittää vähemmän. Huomautus: koska säteilyn kulma muuttuu koko vuoden, kasvihuoneen paras järjestely on siirrettävä katto, jossa voit muuttaa kaltevuuden kaltevuutta.
 3. Jos kehys suuntautuu idästä länteen, kasvit saavat lisälämmön aamulla. Ja tämä on ajankohtaisin aktiivisin fotosynteesi. Auringonnoususta iltaan, valo menee maan päälle epätasaisesti. Ennen keskipäivää maa saa 8-12% enemmän valonsäteitä kuin keskellä päivää. Tämä liittyy ilmakehän avoimuuden vähenemiseen illalla.

Huomautus: jos on mahdollista valita hyvä kasvihuoneilman valo ensimmäisellä puoliskolla tai toisella, varmasti valitse ensimmäinen vaihtoehto. Ennen lounasta kasvien fotosynteesi on aktiivinen, ja ne tarvitsevat paljon valoa. Lounaan jälkeen fotosynteesi vähenee hieman.

Meridional direction: milloin on mahdollista?

Koska ei ole aina mahdollista asentaa kasvihuone, kuten haluat, saatat joutua laittaa se meridionalisuuntaan (sivustolla ei ole muuta paikkaa). Tällöin on tärkeää ymmärtää, mihin aikaan rakennusta käytetään.

Jos aiot kasvattaa taimia keväästä lähtien tai korjata kurkut alkusyksystä, voit laittaa polykarbonaattirakenteen eteläpuoliseen suuntaan. Tällöin aurinko nousee tarpeeksi korkealle, ja lähes kaikki ampuja saavat tarpeeksi valoa.

Jos talviaikana on kasvihuone, kun aurinko nousee alhaiseksi, kasvihuoneen meridiaaliorientaatio johtaa jatkuvasti valaistuksen puutteeseen. Vuodepaikkojen pohjoispuolella istutetut kasvit viipyvät ja kantavat huonoja hedelmiä. Näin ollen ympärivuotisissa kasvihuoneissa ei ole sopivaa kasvien rivejä.

Huomaa: "Pohjois-etelä" -kasvintuhoojan suunta ei myöskään sovellu pohjoisille alueille, joissa aurinko ei nouse korkealle edes kesällä. Nämä ovat alueita, joiden leveys on yli 60 °.

Kasvihuoneen valinta: mitä muuta pitäisi harkita?

Kehyksen oikean suunnan lisäksi kardinaalipisteisiin on otettava huomioon muut sisäisen tilan valaistukseen vaikuttavat tekijät ja sisälämpötila:

 1. Avoin tila - kasvihuoneessa ei saa pudota talon seinien varjo, aidan, joka kasvaa suurien puiden läheisyydessä. Voit laittaa polykarbonaattirakenteen talon eteläisen seinän viereen, mutta siinä olisi otettava huomioon mahdollisuus sulattaa lumi talon katolta ja kasvihuoneen tuhoutumisesta.
 2. Sileä tai kohonnut paikka - suljetussa maaperässä kasvaminen ei ole sopiva paikka, jossa kosteus pysähtyy. Tästä syystä savi- maaperä ei sovi kasvihuoneiden sijainnille - ne myös pysähtyvät veteen, joka rikkoo ilmanvaihtoa kasvien juurissa.
 3. Voit kerätä polykarbonaatti kasvihuoneita etelän rinteillä kukkuloille. Samalla maan eteläinen kaltevuus antaa maaperän parhaan lämpenemisen kevättalvella.

Kasvihuoneen asennus, ottaen huomioon kaikki edellä mainitut tekijät, tarjoaa luonnon valaistuksen ja sisäisen tilan lämmityksen.

Kasvihuoneen laite ottaen huomioon helpotusalueen rinteet

Jos aiot toimittaa juoniin kasvihuoneessa, viljelijä tavallisesti parantaa viljelykasvien tilaa.

Kasvihuone on tulevaisuuden luojansa suunnitelman mukaan velvollinen korjaamaan luonteen puutteet.

Polykarbonaatti kasvihuone galvanoituun profiiliin.

Mutta ei aina kuitenkaan ole mahdollista saavuttaa haluttu tulos. Voit päästä lähemmäksi ihanteellista, jos rakennat tämän yksinkertaisen rakenteen rinteeseen.

Vapausalueiden edut ja haitat

Varjo ja aurinko. Vapautusalueen rinteet ovat aina kohdakkain kardinaalipisteisiin. Etelän puolella aurinko paistaa tällaisissa paikoissa koko päivän, pohjoisessa lähes aina varjo. Rinteet, jotka suuntautuvat maailman muihin osiin, ovat yleisempää, ja päivällä varjo ja aurinko vaihtelevat suhteellisen selkeinä mittasuhteina. Sellainen annosteltu valon ja sävyjakauma on aivan mahdollista käyttää tietyntyyppisten kasvien viljelyyn, joilla on erilaiset valon tarpeet.

Lasin kasvihuoneen rakenne.

Ilma pyörii. Rinteessä sijaitseva tontti on aina puhallettu kovempaa kuin tasainen venytys. Tämä johtuu ilmavirroista, joka ilmenee, kun tuuli kohtaa kalteva tason. Tämä edistää maaperän epätasaista kuumennusta valaistuneilla ja varjoisilla alueilla.

Kosteuden puute. Vesi, joka tulee paikalle, tulee varmasti virtaamaan alas, mikä vaikeuttaa istutusten vettä.

Liukumaa. Vyöhykkeessä olevaa maata ei säilytetä ilman kasvinjuojärjestelmän osallistumista. Leikkaaminen, siirtäminen ja käsittely juoniin johtaa siihen, että maaperä alkaa ryömiä alamäkeen. Tämä tekijä on otettava huomioon, kun viljelee tonttia ja perustaa kasvihuone.

Mitä tulee harkita kasvihuoneen suunnittelussa

Kasvihuonekaasujen rakentaminen.

 1. Suunnittelualue. Ensinnäkin suunnittelussa olisi otettava huomioon kaltevuus. Jotta tasaisempi valaistus, maataso olisi sijoitettava 15-19 asteen kulmaan. Ei ole vaikeata tehdä, jos maaperän tasaaminen rakentamisen tasolla ja vanerin kuvio. Jos aiot käyttää suurta aluetta kasvihuoneen rakentamiseen, on parasta käyttää merkkivaloja ja nivelöitä tasoittamiseen.
 2. Kehyksen materiaali. Tällä hetkellä useimmiten kasvihuoneen runko on puupalkkeja, suorakaiteen muotoisia metalliputkia tai metallikulmaa. Kaikilla näillä materiaaleilla on sekä etuja että haittoja. Puurungolla on pieni laajenemiskerroin, joka on erittäin tärkeä lasivihreille. Puu on kuitenkin mätä ja vaatii siten lisäkäsittelyä. Päinvastoin metalli muuttuu helposti ulottuvuuksiltaan lämpötilan mukaan, mutta paljon kestävämpi kuin puu.
 3. Peiteaine. Nykyään kasvihuoneiden suojamateriaali on hyvin laaja. Tämä on lasia, lasikuitua, muovikalvoa, orgaanista lasia ja jopa muovipulloarkkia. Mutta kiistaton johtaja on polykarbonaattia. Solupolykarbonaatti kestää suuria dynaamisia kuormia, lähettää jopa 90% valosta ja taipuu helposti, mikä ei vaadi paljon työtä asennuksen aikana.

Kasvihuoneen tärkeimmät toiminnalliset elementit

Lasitettu kasvihuonekaasu.

 1. Rinteelle rakennetulla kasvihuoneella on yksi erittäin merkittävä etu - se kerää suurimman mahdollisen valovirtauksen. Tämä on enemmän kuin tarpeeksi kasveja edes demi-kaudella, ja joissakin tapauksissa talvella. Auringonvalossa on suuri määrä lämpöä, mikä on järkevää käyttää myös maan lämmittämiseen.
 2. Maaperän lämmittämisen suunnittelu ja kastelu. Muoviputkista valmistettu keräilijä asetetaan maahan syvyyteen 40 cm. Putkissa tulee olla 7-10 mm: n aukot maanalaisen osan koko pituudelta. Yläosat kerätään vaakatasossa ja toimitetaan pakopuhaltimella, ja alempi teho on 10-15 cm maanpinnan yläpuolella. Tämän yksinkertaisen rakenteen avulla voit ylläpitää samaa ilman ja maaperän lämpötilaa, tiivistettyä kosteutta, jota kasvit käyttävät, ja jos säilytetään kasvihuonekaasu, säilytä hiilidioksidipitoisuus suurella pitoisuudella. Nämä tekijät vaikuttavat lähes kaksinkertaiseen tuottoon.
 3. Sängyn suunnittelu. Kasvihuoneen laite, jopa pienellä rinnepinnalla, liittyy melko havaittavissa olevaan maaperään. Voit välttää tämän ongelman, jos järjestät harjanteet terassille. Laattojen valmistukseen voit käyttää erityisiä metallirasiaa tai kotitekoisia puu- tai tina-rakenteita, joiden korkeus vastaa maaperän syvyyttä.

Kasvihuoneiden rakentamiseen saattaa tarvita erilaisia ​​työkaluja. Tärkein, tietenkin, on kuitenkin:

 • bajonetti ja lapio;
 • vasara;
 • vannesahan;
 • sakset metallille;
 • jakoavain.

Kasvihuoneen rakentaminen luonnolliselle tai keinotekoiselle kaltevuudelle ja yksinkertaisten lisälaitteiden käyttö mahdollistaa erittäin tehokkaan puutarhanhoitoelementin.

Kasvihuoneiden säätiö tekee sen itse

Tarvikkeiden rakentamisen tarve

Ennen päätöksen tekemistä valmistusmenetelmä, on välttämätöntä määrittää, onko pohjan kasvihuoneessa tarvitaan, koska jäykkä runkorakenne ja keskinäinen sitomiselementtien yhdessä suhteellisen suuri paino mahdollistaa sen asennus suoraan maahan tai päin vuoteet, ilman pelkoa siitä, että rakentaminen puhaltaa tuuli tuulen voimakkuuden vuoksi. Tässä tapauksessa mainittava suuri massa on mainittava, kun käytetään rakenteen kehyksen lasia tai käytetään metalliprofiilisia elementtejä (kulma, neliö, putki), kun käytetään materiaaleja, joilla on suuri tiheys ja massa.

Jos kasvihuone on päättynyt polykarbonaatista tunnusmerkki, joka on alhaisen tiheyden materiaali ja koko rakenteen paino, suuri pinta-ala sivupintojen ja sen seurauksena, korkea sivu- kykenee herättävä siirtymä rakenteiden kovassa tuulessa. Toisaalta jäykkän yhteyden luominen säätiön kanssa kasvihuonekaasun alle mahdollistaa sen, että voit siirtää rakennetta sivuston ympärille valitsemalla sen sopivimman sijainnin sato- ja sääolosuhteista riippuen.

Vastaus kysymykseen: "Tarvitsemmeko perustan kasvihuoneesta, joka on valmistettu polykarbonaatista tai muusta materiaalisesta suorituskyvystä?", On positiivinen seuraavissa tapauksissa:

 • jos asuinrakennus vierekkäin tehdään ja ympärivuotista toimintaa suunnitellaan;
 • kun se on asennettu kesämökille, jota vierailee määräajoin eikä vartioimatta vandalismin vastaisena toimenpiteenä;
 • jos syveneminen tapahtuu maaperän jäädyttämisen alapuolella, jotta luodaan mikro-ilmasto, jota tarvitaan viljelykasvien viljelyyn ympäri vuoden;
 • suuret koot, jotta pystytään antamaan jäykkyys rakenteelle;
 • jos alueen pinta-alalle on tunnusomaista pohjaveden alhainen tilanne.
 • puupäällysteiden ja kylkiluiden valmistuksessa, toimenpiteenä, joka estää materiaalin mätänemisestä maaperän kanssa;
 • jos kasvihuoneiden rakentaminen tehdään rinteessä.

Jotta voitaisiin vastata kysymyksiin: "Mikä säätiö on parempi polykarbonaatti kasvihuoneessa?" Ja "Mikä säätiö tarvitaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen?" Olisi harkittava minkä tyyppisiä perustuksia olemassa.

Kasvihuonekaasuviljelmät

Rakennuksia, jotka on valmistettu puutavarasta tai ratapölkistä, tiilestä tai kivestä, vaahtolohkoista tai raudoitetusta betonista, voidaan käyttää kasvihuoneen kannattimena riippumatta sen materiaalista ja rakennesuunnittelusta. Jokaisella materiaalilla on sen etuja ja haittoja, ja niiden järjestelyllä on omat erityispiirteensä. Luokitusta esitetty alla on myös vastauksia kysymykseen: "Miten saada perusta kasvihuoneen polykarbonaatti" ja "Mikä olisi perusta kasvihuoneessa polykarbonaatti", koska ei ole erojen laitteen ja järjestelyn tekniikkaa säätiö, materiaalista riippuen rakenteen itse.

Puinen pohja

Kaikkien perusrakenteiden rakennusmateriaalien joukossa halvin, edullisin ja helppokäyttöisin puu on. Kun otetaan huomioon massiivisuusvaatimus, on yleistä käytäntöä käyttää puuta tai puuvillaa elementteinä puupohjalle.

Puutavaran kasvihuonekaasupäästöt sekä ratapölkyt voidaan säätää maanpinnalla tai syvyydellä pinnan alapuolella.

Kasvava kasvihuonekaasu, joka on tehty puusta kädellä, kun se asennetaan maahan, suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • pinnan valmistaminen ja tasoittaminen tehdään - hedelmällinen kerros poistetaan ja pellava tehdään hiekalla, hiekalla ja soralla tai hienorakeisella murskatulla kivellä;
 • pohjan kehä on merkitty tapilla ja langalla, oikeassa kulmassa;
 • Puutavara on esivalmistettu - käsittely suoritetaan hydrofobisella yhdisteellä (jäteöljy), jotta vältetään ennenaikainen mätänemis- ja sienen ja homeen vaurioituminen;
 • Valmisteet valmistetaan (leikataan kooltaan ja puolikkaaksi leikkaamalla) ja elementtien kokoonpano käyttäen niittejä tai tasoitusastioita asennuspaikalla. Elementit on kytketty sarjaan hihnan osassa ja hihnojen välissä.

Kuinka tehdä puupohjan pinnoite kasvihuoneesta voidaan katsoa alla olevasta videosta:

Kasvihuonekaasupäästöjen järjestäminen puusta, jossa on upotettu menetelmä, on seuraavanlainen teknologia siitä, miten kasvihuoneeseen perustetaan:

 1. Alun perin merkintä tehdään kaivantojen sijainnin määrittämiseksi kohtisuoraan linjaukseen.
 2. Hedelmällisen maaperän ja hiekkasakerroksen näytteenotto pohjaelementtien (200-300 mm) ja syvyyteen, joka ylittää tangon paksuuden 100-200 mm, syvyyteen tehdään.
 3. Kaivantoon lisätään kaivanto hiekalla, hiekalla tai seulomalla, kerros jaetaan tasaisesti ja kaadetaan, horisontti tarkistetaan.
 4. Vedenpitävän materiaalin (kateaineen) asennus kaivannon reunan ympärillä 50-100 mm: n etäisyydellä pinta-alasta.
 5. Kaivantojen ulkopuolelle rakennetun elementin suurennettu kokoonpano pinnan korkeudelle.
 6. Asennetun elementin asennus kaivannossa ja niiden välinen liitäntä.
 7. Katemateriaali venytetään rakenteen kehän ympäri ja kiinnitetään yläosaan nitoja käyttäen.
 8. Vedeneristyskerroksen ja maan väliset sinusit ovat täynnä aiemmin valittua maaperää, hiekkaa, hiekkaa ja sora-ainetta tai seulontatut ja niitä puristetaan niiden täyttyessä.

Puisten elementtien käsittelyn ja kokoonpanon helppous mahdollistaa kasvihuoneesi perustamisen omilla käsilläsi. Kasvihuoneen asentaminen säätöön ja sen kiinnittäminen uppoumasta ja rakenteen jäykistys käytettäessä puupohjaa on myös yksinkertainen eikä vaadi upotettuja osia.

Puutteen puutteesta mätäkykyyn voidaan kompensoida esiasennuksella erilaisten materiaalien suorituskyvyn tukipisteiden avulla. Samanaikaisesti betonikannat voidaan joko haudata tai asentaa maahan.

Asennus rinteeseen

Epätasainen osa kasvihuoneesta koostuu ruuveilla, jotka on ruuvattu maahan pakastussyvyyden alapuolelle kaivon puristamisen välttämiseksi ja puukuormituksessa tai jäykistysvyöllä, joka on puupäällystetty tai kovetettu kiinteällä muottirakenteella.

Jos käytössä on kaksi tai kolme avustajaa ja riittävän pitkä vipu, voit asettaa kasvihuoneen perustan omilla kädillä rinteessä. Ruuvipallot ovat putkia, joiden ruuvi on päädyssä, mikä varmistaa, että ne ruuvataan haluttuun syvyyteen.

Tiilen pohja

Myös tiilistä tehty kasvihuonekaasu on melko yksinkertainen valmistaa ja sillä on samanlainen tekniikka tuotannon tuottamiseksi palkin laitteen tukirakenteen kanssa, kun se syvennetään pinnan alapuolella. Tehdessään kasvihuonekerrosta varten tiiliseinämäpohjan, on välttämätöntä tehdä rakennustekniikan kappaleiden 1-4 mukaisia ​​töitä pohjan järjestämiseksi puusta, jossa on upotettu menetelmä, jonka jälkeen on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • sijoittaa puoliksi tiilen, jotta seinät ylittävät pintatason 150 - 200 mm;
 • muurauslaastin asettamisen jälkeen tehdä pohjan upotetun osan kipsi nestemäisellä hydrofobisella yhdisteellä (bitumi) ja kiinnittää vesitiiviin materiaalin (katemateriaalin) tarra;
 • täytä kouristukset pohjan ja maan väliin, sulje täyttö.

Betonialusta

Betonirakenteisen kasvihuonekaasupäästöt ovat kestävin ja luotettavin tapa tehdä pohja ja metallirakenteinen lujitemuoto antaa sille erinomaisen lujuuden ja sitä käytetään paitsi pienikokoisen polykarbonaattikasvipohjan, myös metallien ja lasitettujen sidosten rakenteisiin.

Teräsbetonista valmistettu kasvihuonekaapeli perustuu samaan teknologiaan kuin toisen materiaalisuojan upotettuihin perustuksiin, mutta sillä on omat ominaispiirteensä:

 • Kaivon leveys määräytyy muotin suurimmasta ulkoisesta ulottuvuudes- ta, jonka annos on 150-200 mm;
 • muotti voidaan valmistaa puupohjaisista, polymeerisistä tai metallisuojista sileällä pinnalla;
 • muotolevyn alapuolelle on asetettu vesitiiviit kerros ja tarvittavan arkin leveys määritellään pohjan leveyden ja kaksinkertaiseksi sen korkeudeksi;
 • vahvistuselementit asennetaan muottien seinien väliin, jotka on liitetty toisiinsa hitsaamalla, lanka- tai muovipuristimilla;
 • Vahvisteessa on oltava vähintään kaksi pystysuoraa pylvästä ja kaksi vaakasuoraa hihnaa, pystysuorien pylväiden välinen etäisyys on 300-400 mm ja vaakatasojen välillä -150 - 200 mm;
 • kiinnittämistä varten on välttämätöntä tarjota upotettuja osia suoralle liitännälle tai puisen vyön avulla levystä tai palkista;

Vaahtolohkojen kasvihuoneen perustus

Materiaali, jolla on korkea vedeneristyskyky ja jonka seurauksena se ei edellytä lisävesieristyskerroksen asettamista, on solusbetoni, merkittävä edustaja, jonka vaahtobetonialustat katsotaan perustellusti.

Kuinka tehdä kasvihuoneesi säätiön omilla kädillä, käyttäen alla kuvattuja vaahtolohkoja:

 • kaivanto vedetään ulos, lohkon leveys ylittää lohkon koon 150-200 mm, pohja tasoitetaan ja vedenpitävyyskerroksen pohja tehdään (katemateriaali);
 • vaahtolohkojen ensimmäinen taso kiinnitetään pintaan muuraus hiekkasementtilaastilla ja tasoitetaan tasolla;
 • lohkojen aukot täytetään hiekkasementtilaastilla ja tiivistetään;
 • muurauslaastikerroksessa on seuraava vaahtolohkojen taso;
 • Tiivistys suoritetaan muurausseoksen kuivaamisen jälkeen.

Kasvihuoneet ikkunoista ilman perustusta

Tämä menetelmä on taloudellinen siinä tapauksessa, että on olemassa suuri määrä vanhoja ikkunoita, jotka ovat sääli heittää pois.

Tässä tapauksessa tukielementin laite ei ole pakollinen, voit piirtää 40 mm: n paksuisen alustan sängyn siten, että sen leveys on päällekkäin kahdella ikkunakerroksella, kun se asetetaan harjanteelle. Seuraavaksi kehysten pystysuora asennus ja niiden kiinnitys runkoon ja keskenään antavat rakenteen jäykkyyden. Kun kehä on koottu, asennetaan telineet ja harja, johon kehykset on pinottu, kiinnitetty toisiinsa ja sivuseiniin.

Tukea tukevan osan rakenne

Mikä on paras kasvihuonekaasujen valintaperusta, sen malleja määrittävät, sitä massiivisempi ja suurempi rakenne on, sitä tukevampi osa pitäisi olla. Näistä syistä voit tehdä seuraavan jakautumisen:

 • palkin perustan avulla varmistetaan pohjan ja kasvihuonekaasun painoarvojen noudattaminen sen pienellä koolla;
 • jos sivupinta on riittävän suuri, ja levykkeiden ja kalvojen kasvihuone on melko järkevä;
 • konkreettinen perusta on perusteltua, jos kasvihuoneen koko on hyvin suuri ja aikoo hyödyntää sitä koko vuoden ajan. Samaan aikaan betonialusta metallille ja lasille tarkoitetulle kasvihuoneelle ei ole ylellisyyttä vaan välttämätöntä;
 • vaahtolohkojen perustelut ovat perusteltuja, jos maaperän suuri vesipitoisuus ja tarve eristää kasvit vesistöstä mätänemisen välttämiseksi sekä minkä tahansa muun kasvihuoneilman materiaalisen suorituskyvyn kannalta.

Esitetyn erittelyn avulla voimme päätellä, mikä on paras kerros polykarbonaattikasveille.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Polykarbonaatin kasvihuoneen perustan materiaalituotanto määräytyy sen koon, maaperän ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

Tekniikka, jolla säätiö tehdään omilla käsillänne, ei eroa aiemmin käsitellyistä, riippuen perusrakenteen aineellisesta suorituskyvystä.

Polykarbonaatti-kasvihuonevarastojen asentaminen säätöön on rakenteen kiinnittäminen tukirakenteeseen käyttäen vakiokaippoja. Polykarbonaatin kasvihuonekaasupohja, riippumatta siitä, mistä se on valmistettu, on peitettävä päälle puupalkilla tai -levyllä, jotta vältetään kysymys siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan perustukseen.

Seuraavassa on videokuva siitä, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan säätöön:

Vastaus kysymykseen "Kuinka laittaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista ilman perustusta?" On yksinkertaista tehdä tämä, sinun on kohdistettava pinta, johon asennat, asenna rakenne ja kiinnitä se tappien avulla maahan. Jos maaperä on löysällä ja säännöllisten tapien pituus ei riitä, ne voidaan korvata pidemmillä.

Kasvihuonekaasujen asennus: sivuston valinnasta asennusohjeisiin

Kasvihuoneen itsekokoaminen ei ole vaikeaa. Suurin osa kasvihuoneilmiötä hankkineet puutarhurit ja puutarhurit pelkäävät mahdollisia vaikeuksia, jotka syntyvät asennettaessa ja asennettaessa tällaista rakennetta yksin. Kasvihuoneiden korkealaatuista asennusta vastaavat lukuisat asennusorganisaatiot ja yksityiset käsityöläiset erittäin kohtuulliseen hintaan. Kuitenkin kasvihuoneen itsekokoaminen ei ole myöskään vaikeaa, ja kehyksen pystyttämiseksi omalla kädellä on jokaisen tehtaan mukana mukana ohjeet kasvihuoneen kokoamiseksi. Tehdasrakenteen perustana voidaan käyttää puutavaraa.

Yleiset säännöt

Useimmat kesämökki-aloittelijat ja jotkut kokeneet puutarhurit usein ihmettelevät, kuinka kasvihuone asennetaan yksityiseen tonttiin saadakseen suurimman hyödyn hankkimasta tällaista rakennetta. On erittäin tärkeää, ennen kuin kerää kasvihuone pysyvään paikkaan määrittääksesi edullisimmat tekijät:

 • mahdollisimman tasainen;
 • läheisen pohjaveden puuttuminen;
 • rakennusten ja kasvillisuuden puute, joka voi sävyttää kasvihuoneen;
 • kasvihuonekaasupäästöt olisi suojattava vedeltä ja tuulelta;
 • rakenteen ylläpitämiseen tarvittava tiedonsiirto;
 • korkealaatuinen ja hedelmällinen maaperä kasveille.

Kasvihuoneen asennus ottaa aina huomioon jonkin vaatimuksen, joka tehdään tällaisen rakenteen paikkaan.

Rakenne ei ole suositeltavaa laittaa liian kostutettuihin tai varjostettuihin alueisiin.

Sijaintivalinta

Kasvihuonekaasupäällikkö ottaa aina huomioon tietyt vaatimukset, jotka asetetaan tällaiselle rakennukselle. Ennen kuin keräät kasvihuone, sinun on määritettävä sen sijainti sivustossa. Puutarhurit pyrkivät yleensä luomaan kaikkein houkuttelevin ja elegantin kokonaisuuden kaikista rakennuksista. Se ei ota huomioon kasvihuoneen oikeaa sijaintia. Säännön mukaan kasvihuone on asennettava maailman osapuolten mukaan:

 • kasvihuonekaasujen eteläpuolinen asennus maahan merkitsee rakennuksen julkisivuosien sijaintia pohjoiseen ja etelään, kun taas sivukaltevuudet suuntautuvat itään ja länteen;
 • Kasvihuoneen asennuksen latitudin tyyppi maahan on luonteenomaista rakenteen kääntöjärjestely, ja kasvihuoneen julkisivut suuntautuvat länteen ja itään, ja sivuosat - pohjoiseen ja etelään.

Paras vaihtoehto on sijoittaa rakenne tasaiselle ja hyvin valaistulle alueelle.

On muistettava, että kasvihuoneen kokoonpano voidaan tehdä käsin perusteellisen rakennustarkastuksen jälkeen. Paras vaihtoehto on sijoittaa rakenne tasaiselle ja hyvin valaistulle alueelle.

Kasvihuoneen asennus- ja suunnitteluominaisuudet (video)

Asennus rinteeseen

Jos maapallon tasalaatuista pintaa ei ole mahdollista löytää, ja kasvihuoneen asentaminen kaltevaan tai märkään juonteeseen on tehtävä, jotta tällaisen rakenteen ylläpito-ongelmat voidaan minimoida:

 • merkitsemällä kasvihuoneen ala rakenteen perusmittojen mukaisesti. On huomattava, että pehmein paikka, joka toimii kulkuna kasvihuoneen keskellä;
 • Merkitse vedenpoistojärjestelmä, joka ei salli vettä kerääntyä kasvien juurisysteemiin.

Säätiön tyyppi riippuu kasvihuoneesta, sen koosta ja materiaalista

Suunnittelun päävaiheet, jotka on tehtävä käsin, toteutetaan rakentamisprosessissa. Useimmin käytetään erityisiä tyynyjä, jotka voivat olla tiili tai puutavara sekä maan täyttötapa. Maaperän kaatamisen yhteydessä on huomioitava kasvihuonekaasupäästöjen paino ja pohjaveden sijainti.

Asennusominaisuudet

Jos löydät paikan, jossa omistaja laittaa kasvihuoneen omiin käsiinsä, silloin ensimmäisessä vaiheessa sinun on valmistettava kasvihuonerakennetta koskeva sivusto. Paikka on puhdistettava kokonaan kaikista roskista ja sen pinta-alan pitäisi olla hieman suurempi kuin kasvihuonerakenteen alue.

Suunnittelua varten on useita yleisiä suosituksia. Niiden tiukka noudattaminen mahdollistaa asennuksen mahdollisimman helpoksi ja tehdä sen itse.

Ensin kootaan runko-osa, joka voidaan asentaa suoraan maahan tai pohjaan. Käsiteltyä puupalkkia käytetään pohjarakenteena tai perustetaan alhaisen syvyyden monoliittinen säätö.

Alapatyyppi riippuu kasvihuoneesta, sen koosta ja materiaalin peittämisestä. Puutavaraa voidaan käyttää kevyiden kasvihuonekehysten kiinnittämiseen polykarbonaattipinnoitteella. Lisäksi on muistettava, että käytetyn puun on oltava korkealaatuista, sitä tulisi käsitellä erityisillä yhdisteillä mätää vastaan. Kasvihuoneiden lasittaminen puisella pohjalla on epäkäytännöllistä. Raskaiden kasvihuoneiden osalta lasi- tai ikkuna-kehykset on valmistettava hiutaleesta tai tiilestä, joka rakennetaan nopeasti omalla kädelläsi.

Jotta kehystä voitaisiin pystyttää mahdollisimman helposti omiin käsiinsä, jokaisen tehtaan tuotteen mukana on ohjeet kasvihuoneen kokoamiseksi.

Asennusominaisuudet

Useimmiten tehdasrakenteiset kasvirakenteet, jotka perustuvat levyn polykarbonaattiin, asennetaan omiin käsiinsä, joiden asennus tehdään liitteenä olevan ohjeen mukaisesti useassa vaiheessa.

 • Rungon täydellinen kokoonpano käyttöohjetta käsittelevän mallin mukaisesti leikattujen polykarbonaattilevyn päätyosien järjestelyllä.
 • T-muotoisten kärkien syveneminen keräsi runkorakenteet maahan, minkä jälkeen täytettiin maan päällä.
 • Muovien leikkaaminen ja pinnoittaminen koko kasvihuonekaasun solu- tai monoliittisen polykarbonaatin levyillä.
 • Kädessä koottua rakennetta ei suositella lähteä pitkään maahan hieman haudattuina, sillä voimakas tuuli voi muuttaa kasvihuoneen. Pääoman kiinnittämistä varten voidaan käyttää puuta tai matalaa pohjaa. Jos käytetään puuta, sen asentaminen tapahtuu kateaineen tai vastaavan materiaalin vedeneristyskerroksella.
 • Kun rakenteita kiinnitetään puutavaraan, on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseksi, että rakenne on mahdollisimman tasainen ja että ikkuna- ja oviaukot eivät ole vähäisiä vääristymiä.
 • Jos kasvihuoneiden rakenneominaisuudet ja -asennus edellyttävät tiivistysnauhojen käyttöä, nämä elementit on kiinnitettävä siististi rakennusliitoksissa.
 • On tarpeen rakentaa kasvihuone omalla kädellä niin, että aukkojen ja aukkojen määrä rungon ja päällystemateriaalin välillä on vähimmäismäärä. Muussa tapauksessa kasvihuonemaa voidaan jäähdyttää, ja rakennuksen sisältämät lämpötila-indikaattorit eivät riitä kasvattamaan lämpöä rakastavia puutarhakasveja.
 • Jos pinnoitteena käytetään polykarbonaattilevyä, tällaisen materiaalin reunat on kaivettava maahan vähintään viisi senttiä.
 • Kun käytetään kalvopäällysteitä, on välttämätöntä kiinnittää päällystysmateriaali palkkiin puu- tai metallinauhan avulla.

Kasvihuoneen asennus (video)

Ennen kuin ostat valmiin kasvihuoneen rakenteen, sinun on määriteltävä tällaisen rakenteen sijainti sivustossa ja mahdollisuus koota se omiin käsiinsä. Lisäksi on huolehdittava siitä, että pohjalevyyn käytetty puupalkki on aseptisen laadun käsittelyn alainen ja se asetetaan mahdollisimman tasaisesti. Jos takapihalla oleva maaperä ei sovi kasvihuoneviljelykasvien kasvattamiseen, on suositeltavaa aloittaa kasvihuoneessa erityinen ravinteiden maaperän seos, mikä edistää korkeampia saantoja ja vähentää kasvien kasvatuksen kustannuksia kalliilla lannoitteilla.

Jotta et menetä materiaalia, muista tallentaa se itsesi sosiaaliseen verkostoon Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, klikkaamalla alla olevaa painiketta:

Kasvihuoneiden säätiö tekee sen itse

Nykyaikaiset polykarbonaattilämmönkestävät kasvihuoneet eivät yleensä tarvitse säätölaitetta. Kulmissa ja niiden välissä, yhtä suurella etäisyydellä, on tarjolla nastat, jotka toimivat maan tukena. Tietenkin keväällä rakenteen muodonmuutos on mahdollista. Kokeneet puutarhurit tasoittavat tällaista vääristettyä kasvihuonetta 10-15 minuutissa. Vaikka tavallisesti tämäkin ei ole tarpeen tehdä. Suunnittelu "toistaa" tasaisesti kasvihuoneen elementtien kovan yhteyden vuoksi. Kasvihuone on tilapäinen rakenne, joka voidaan siirtää paikan eri paikkoihin. Siksi säätiö vain estää.

Missä tapauksissa kasvihuonekaasupäästöt ovat välttämättömiä?

On useita syitä, kun et voi tehdä ilman kasvihuonekaasupäästöjä. Tarjoamme kasvihuoneen perustan omilla käsillään. Joissakin tapauksissa on helppo tehdä. Mutta ensin päätämme, milloin ei voi tehdä ilman säätiötä. Tarvitaan, jos kasvihuone:

 • ympäröi tiloja ja on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön;
 • upotettu maaperään pakastustason alapuolelle;
 • asennettu vartioimattomaan paikkaan, ainoa tapa suojella sitä vandaleilta on varmistettava säätiöllä;
 • on suuria kokoja, useita kertoja suurempia kuin standardi;
 • puusta, jotta säätiön elämä ei kestäisi;
 • asennetaan alueen kaltevuuteen;
 • on perustettu maaperälle, jolla on vähäinen maaperä.

Materiaalit ja työkalut

Tehdasrakennuksessa, jossa kasvihuonekaasupäästöt omilla kädillä ovat, tarvitaan lähes samat työkalut. Määritä kussakin tapauksessa mikä työkalu alla olevasta luettelosta tarvitset:

 • Spade ja lapio;
 • Tason rakentaminen ja luodit;
 • Manuaalinen poraus (paalun pohjalle);
 • Ruletti 10-20 metriä;
 • Levyt muottien valmistukseen;
 • Rautasaha, vasara, kynnet, niitit, kirveet, vipu (ei aina);
 • Hiekka-sora-seos (PGS), rikkoutunut tiili, kivi ja paljon muuta;
 • Haalarit, lokit (joissakin tapauksissa);
 • Tar, erilainen koostumus kosteuden kestävyyden aikaansaamiseksi;
 • Ruberoid (ei aina);
 • tiili;
 • Sementti, säiliö liuoksen sekoittamiseksi;
 • Bar-metalli tai synteettiset materiaalit;
 • Vahvistettu lanka;
 • Laite leikkuupöydälle.

I. Kasvihuoneiden nauhatalustatyypit

Tämä on kasvihuonekaasupohjan yleisimpi versio, joka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Tämäntyyppisiin perustuksiin on useita vaihtoehtoja. Kaistaleiden perustukset voivat olla seuraavanlaisia:

 • kaivoja, jotka ovat täynnä raunioitumista, soraa tai rikkoutua tiiliä maanpinnan tasolla;
 • betoniliuskataso maanpinnalla tai koholla;
 • ratapölkyt, kyllästetyt hirret, jotka on asetettu maahan tai PCHS: llä täytetyt kaivannot tai yksinkertaisesti kentällä.

Ribbon säätiö voi toimia paitsi tukena myös suorittaa joitakin lisätoimintoja esimerkiksi:

 • toimivat eräänlaisena pato-alueena alhaisessa pohjavedessä;
 • maaperään upotetun kasvihuoneen seinämän taso maaperän jäädyttämistä rajoittavan tason alapuolella;
 • yksi sivuista toimii tukialustana rinteille asennetuille kasvihuoneille.

Muutamia käytännön suosituksia kasvihuonekaasupäästöjen rakentamiseksi.

Sorajaosto

Erittäin yksinkertainen ja tehokas tapa asentaa kasvihuoneesi säätö omilla käsillänne. On tarpeen muodostaa syvennyksiä, ne voidaan tehdä putkista, niissä paikoissa, joissa nastat on rakenteellisesti sijoitettu hautaamaan maahan.

 1. Valmistamme sopivan kokoisen alueen, tasoitamme, poistamme kasvihuoneen kasvillisuuden.
 2. Teemme merkinnän, joka lähtee kasvihuoneen tunnetuista kooista, kaivaamme kaivannon, jonka syvyys on enintään 20-30 cm.
 3. Tasaa horisontti tasolta.
 4. Hirvi nukahtaa aluksi hiekalla ja sitten soralla ja me tamp. Me painamme maahan.
 5. Tarkistamme horisontin uudelleen, kaikki kasvihuoneen säätiön ensimmäinen versio on valmis.

Kuva 1. Ojan alla kasvihuoneen säätiön omilla käsillä

Betonirakenne

Kasvihuoneen säätiön tätä versiota käytetään, kun pohjavesi on alhainen, kun asennat kasvihuoneen rinteeseen, kun asennat kasvihuonekaasun, joka on haudattu maan alla. On syytä muistaa, että kuvaus ei osoita betonituotan korkeutta. Se on asetettu tiettyjen tehtävien perusteella.

 1. Suorita edellä 1-4 kohdassa kuvattujen kaltaisten töiden tekeminen.
 2. Teemme laatoista puiset lankkuja tai muuta improvisoitua materiaalia, tarpeettomia huonekaluja, metallilevyjä ja muita materiaaleja ojitetun soran tyynyllä kaivannossa.
 3. Asennamme vahvistuksen, kiinnitämme sen erikoisjohdolla.
 4. Valmistetaan seos betonista, joka koostuu sementistä ja CG: stä suhteessa 1: 3, sekoitetaan veteen paksun kerman tilaan. Täytä tila konkreettisella ratkaisulla. Teemme työtä useassa vaiheessa. Betoni ratkaisu, kunnes se jäykistyy. Pienellä tiivistyksellä työskentelyä varten voit tarttua kiinni betoniin, kunnes betoni on täynnä kaikki aukot.
 5. Tärkeä asia, jota ei voida sivuuttaa. Ennen betonin kaatamista mitatusta etäisyydestä asennamme metalli- tai muoviputket, joihin sitten asennamme kasvihuoneen kiinnittämiseen tarkoitetut nastat.
 6. Sen jälkeen, kun kasvihuone on asennettu etukäteen ja putkista valmistetuissa urissa, ne voidaan myös betonoitua tai sirotella maaperällä.

Kuva 2. Konkreettiset nauhat perustukselle kasvihuoneesta omilla käsillään

Tiilen perustus

Tämän suoritusmuodon perustusta käytetään, jos vanhasta tiilestä on ylijäämiä, jotka eivät sovellu talon tai muiden rakennusten rakentamiseen. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi silloin, kun puretaan vanha uuni. Vanha punatiili on hyvä materiaali, joka tekee oman kasvihuoneesi säätiön.

 1. Suorita edellä 1-4 kohdassa kuvattujen kaltaisten töiden tekeminen.
 2. Kaada sora-tyyny betoniliuoksella noin 5 cm korkea.
 3. Valmistetussa betonirakenteessa sijoitamme ruberoidi yhteen tai kahteen kerrokseen.
 4. Teemme tarvittavan leveyden ja korkeuden tiilen.
 5. Suosittelemme tiilen tiiliä hydrofobisella yhdisteellä, joka suojaa tiiliä maasta sulavedeltä ja takaa tiilipohjan pitkän käyttöiän.

Kuva 3. Nauha-pohja kasvihuoneelle, jossa on tiilikivi

Sleepers säätiö

Kasvihuoneen puiset perustukset ovat helposti pystytettävissä, mutta ilman asianmukaista jättämistä on lyhytaikaisia. Nukkareita ei tarvitse käsitellä edelleen erityisillä yhdisteillä. Suosittelemme, että käsittelemme lokit, joita ei ole käsitelty etukäteen lämmitetyllä bitumilla tai erikoismetjuyhdisteillä, joita myydään myymälöissä. Puuraaka-aineita käytetään puu-, harvemmin metalli- ja polykarbonaatti-kasvihuoneiden pohjana. Työjärjestys on seuraava.

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Asettamme ratapölkyt (lokit), pituuden, leikkaamatta tarpeettoman pitkät.
 3. Varmista taso, joka on suhteessa vaakatasoon (lokit).
 4. Kiinnitämme ne yhdessä rakennustelineiden avulla.

Kuva 4. Kasvihuoneen säätiön avulla kädet voidaan käyttää puiset ratapölkyt

II. Pallon (pylväs) perustukset

Pylväiden muodossa olevat pohjat on tehty raunioista, puusta, metallista, betonista, tiilestä. Käytä samoja materiaaleja kuin nauhateosten valmistukseen. Ne ovat edullisempia kuin teippi. He eivät kuitenkaan tee kasvihuonekaasujen päätehtävää - suojaamaan kasvihuoneesta kylmän ilman sisääntuloa alhaalta. Tällaiset kasvihuoneet on eristettävä tai niitä on lisättävä maaperään.

Yksinkertainen sarakepohja

 1. Paikan päällä tehdään merkintä, tyhjennä alue kasvihuoneessa.
 2. Merkitse paikat, joissa sen on tarkoitus muodostaa tuki.
 3. Manuaalinen poraa sopivat syvennykset ja leveydet.
 4. Jokaisessa kuopassa asetetaan tankoille sama pituus.
 5. Palkkien yläreunassa määrittelemme tulevan säätiön horisontin.
 6. Asennettaessa polykarbonaatti kasvihuonekaasuja korjattuihin reikiin, aseta kasvihuoneen kehyksen nuolet.
 7. Vahvista teline täyttämällä reikä soralla tai betonilla.

Betonin perusta

Yksi kestävimmistä ja kestävimmistä kasvihuonekaasutyyppistä, joka voidaan tehdä omalla kädelläsi.

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Reiät räjäyttävät raunioilla.
 3. Teemme muottipohjasta, sillä voit käyttää kauhaisia ​​kauhoja, muottiin asennamme metalli-kiinnityksiä kasvihuoneen tukien kiinnittämiseen.
 4. Tason mukaan määrittelemme betonilla olevan muottipesän täytön korkeuden.

Tiilen perustus

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Reiät räjäyttävät raunioilla.
 3. Roskakorkeudella laitettiin ruberoidia yhdestä tai kahdesta kerroksesta.
 4. Tason tasolle määrittelemme tiilen sarakkeet, prosessissa asennamme upotettua metallia.

Kuva 5. Sarakkeen perustus kasvihuoneelle, jossa on tiilikivi

Puun perusta

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Valmistetaan palat, käsitellään tervan pohja tai vastaava koostumus.
 3. Asettamme reikään, nukkumme pienellä soraalla puun ja maaperän välisen kuilun tiukasti ryntättämällä.
 4. Maaperän pinnalla on edelleen osa puupohjaa.
 5. Ulkonevissä tangoissa pudotuslevy asetetaan kehän ympäri, mikä voi toimia perustana (älä unohda käsitellä kaikkia puisia osia, jotta ne voisivat olla vettä hylkivä).
 6. Toinen vaihtoehto on se, kun virkoja käytetään kasvihuoneen tukien kiinnittämiseen.

Muut säätiöt

Muuntyyppisiä perustuksia (ruuvipilareita, levyjä jne.) Käytännöllisesti katsoen ei käytetä kasvihuoneiden rakentamiseen lukuun ottamatta teollisia, kun raskaiden kasvirakenteiden kuormitus on suuri. Mutta kuitenkin harkitsemme joitain muita kasvihuonekaasupäästöjä.

Kuva 6. Monoliittisen perustuksen kaavio, jossa on kuivatus kasvihuoneeseen omin käsin

Viime aikoina jotkut yritykset ovat asentaneet kasvihuoneita ruuvipillojen perustukseen. On myös mahdollista tehdä tällainen säätiö kasvihuoneeseen omilla kädilläsi, mutta sinun on ostettava erittäin kalliita ruuveja. Paalujen manuaalisella asentamisella säästät välittömästi korkeuttaan ja säätävät siten perustan tasoa. Kuitenkin kaksi pistettä voidaan erottaa etuna: asennus tapahtuu hyvin nopeasti, on mahdollista siirtää kasvihuoneeseen uuteen paikkaan purkamatta standardi betoniliuskat. Merkittävistä eduista huolimatta silti tällainen kasvihuonekaasupohja ei ole saanut paljon jakelua tänään, eikä sitä voi tehdä omalla kädelläsi.

Kuva 7. Kasvien kasvien säätöruuvi ruuveilla

Tämäntyyppisen säätiön edut ja ominaisuudet näkyvät videossa:

Joten artikkelissa katsottiin, miten erilaiset säätiöt kasvihuoneeseen saataisiin omilla käsillänne. Nyt valinta on sinun, mitkä luetellut vaihtoehdot suosivat uutta kasvihuoneesi.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.