Kylpyammeen lämmittäminen

Kylpy on terveyden ja elintärkeän energian lähde jokaiselle henkilölle. Jos päätät rakentaa tämän upean rakenteen omalle sivustollesi, sinun on harkittava muutamia tärkeitä kohtia. Ensinnäkin mallin on oltava vahva ja kestävä. Tätä varten sinun on valittava oikea rakennusmateriaali ja perustan tyyppi. Toiseksi, kylvyn tulisi olla lämmintä. Tietenkin, kun sitä käytetään, se saavuttaa erittäin korkean lämpötilan, mutta kysymys on, miten se pysyy.

Kylpyrakennelmat, jotka vaativat lämpenemistä

Lämmön pitämiseksi pitkällä aikavälillä kylvyssä on välttämätöntä käyttää eristystä kaikissa rakennusvaiheissa. Lämmönsuojatoimenpiteet ovat seuraavat:

Seuraavat tyyppiset materiaalit käytetään eristämään seinät ja katot:

Kun käytät kattoa, voit käyttää saviä ja olkia. Seinät on eristetty sekä ulko- että sisäpuolelta. Näiden toimien asianmukainen toteutus vähentää merkittävästi lämpöhäviöitä, ja näin säästät kylvyn lämmittämiseen käytettyä polttoainetta.

Lämmin säätiö

Usein kysytään, miten eristää kylpyammeet ilman houkuttelemista kolmannen osapuolen asiantuntijoilta ja samanaikaisesti vähän rahaa. Tätä kysymystä on käsiteltävä rakentamisen aikana, kun suunnitellaan ja rakennetaan pohja kylpyyn omalla kädellä. Tähän mennessä rakennusmarkkinoita edustavat erilaiset eristysmateriaalit. Tämän alueen kehityksen ansiosta voit luoda pienikokoisia materiaaleja, mutta säilyttää täydellisesti lämpöä.

Miksi lämmin säätiö?

Usein riittää kuulla mielipiteen, että säätiön eristäminen on rahan tuhlausta, on aivan mahdollista tehdä ilman tätä monimutkaista työtä, ja tulos on melkein sama. Erityisesti kun on kyse kylvystä, jota käytetään vain ajoittain. On mahdollista, he sanovat, kerran viikossa ja viettää hieman enemmän puuta lattiat lämmittämään enemmän tai vähemmän mukavaan lämpötilaan. Tämä on hämmennys, joka on täynnä ennenaikaista tuhoutumista koko kylpyammeen perustasta ja epäonnistumisesta.

Lämpimän kauden eristämättömän pohjan pinta on lauhteen peitossa. Lämmitetty ilma tunkeutuu pohjaan kadulta vastaamaan kylmää seinää, joka jäähdytetään kostealla maalla. Tässä ilmassa oleva kosteus tiivistyy ja aktiivisesti laskee kasteen betonipinnalla. On selvää, että säätiön seinät sisäpuolelta koko kesän ovat märät.

Märkä pinta peittää lima ja muotti, mikä edistää sen nopeaa tuhoamista. Muutamassa vuodessa säätiö vaatii suurta uudistusta.

Ja talvella, työntövoimat alkavat toimia voimakkaasti eristämättömällä pohjalla, mikä johtaa kallistumiseen, epätasapainoon ja jälleen säätiön tuhoamiseen, jonka seurauksena koko rakenne putoaa nopeasti. Korjaus täällä ei auta.

Lisäksi tiedetään hyvin, että lämmönmenetys säätiön kautta on 10-25% koko kylvyn kokonaishäviöistä. Säätiön jäädyttäminen johtaa vedenpitävän pinnoitteen tuhoutumiseen ja ennenaikaiseen ikääntymiseen.

Eristävän kellarin käyttö edistää seuraavia:

  • lämpöhäviön vähentäminen ja huomattava lämmityskustannusten aleneminen;
  • mikä takaa tarvittavan ja vakaan lämpötilan kylvyssä;
  • estää kondensaatiota pohjan sisäpinnoilla;
  • vedenpitävyyden suojaus mekaanisista vaurioista;
  • lisää vedenpitävyyden käyttöikää.

Jos unohdat lämmittää säätiön ulkona

Joskus ilman rakennuksen lämmittämistä ulkopuolelta "rakennusmestari" tarttuu itseensä, päättää, että mitään kauheaa ei ole tapahtunut ja alkaa lämmetä sisäpuolelta. Tämä voidaan tehdä, mutta sitä ei suositella. Koska tällaiset toimet johtavat kellunta-seinien jäädyttämiseen talvella. Otettuasi sisälle sisältämän lämmön, annat heidät kokonaan jäätymään rikki ulkoisen eristämättömän osan läpi. Maa alkaa "kurottaa" kaksinkertaisella voimalla, mikä tarkoittaa, että säätiö romahtaa paljon nopeammin.

Sisäilman lämmittäminen, jättäminen ulkopuolelle ilman eristystä, ei sen arvoista.

Kuinka lämmittää säätiö?

Edellä esitetyn perusteella eristys on tehtävä pohjan ulkopuolelta. Tämän ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää arkkia vaahtoa - erinomainen materiaali, jolla on erittäin pieni lämmönjohtavuus. Se ei ime kosteutta, joten se tuhoutuu melko hitaasti.

Mutta ei hitaasti. Eristys tulee "elää" niin paljon kuin se on eristetty. Vaahdon kestävyys on paljon alhaisempi kuin perusmateriaali.

Foamglass on sopivampi - vaahtolasi, jolla on verrattavissa oleva lämmönjohtavuus vaahdolla, mutta on paljon kestävämpi. On kuitenkin paljon luotettavampaa käyttää sellaista ekstrudoitua polystyreeni-vaahtoa, joka on erityisesti tehty tällaisiin tarkoituksiin.

Tämä materiaali on paljon kevyempi kuin polyfoam, mutta paljon vahvempi.

Ekstruudoitetun polystyreeni-vaahdon ominaisuudet

Raaka-aineiden ja suljetun kennorakenteen ominaisuuksien ansiosta, jotka estävät veden tunkeutumisen sisään, puristetuista polystyreeni-vaahdoista valmistetuilla levyillä on erinomaiset tekniset ominaisuudet ja pitkä käyttöikä vähintään 40 vuotta. Tämä tekee siitä ihanaa materiaalia kylpysuojan lämpöeristyksen organisoinnille.

Lisäksi todettiin, että jyrsijät pitävät vähemmän ekstrudoitua polystyreenivaahtoa kuin tavallinen granuloidusta polystyreenivaahdosta. He pilata sitä paljon harvemmin, vaikka se on veden ja ruoan este.

Siviili- ja teollisuusrakennusten perustuksiin käytettäväksi lämmöneristeinä käytetään pystysuoraa eristyslevyä, jolla on suuri puristuslujuus. Yksityisessä rakentamisessa se voi olla jonkin verran pienempi, koska perustusten syvyys on tässä pienempi, ja pohjaveden ja maaperän paine eristysmateriaalissa on huomattavasti pienempi.

Henkilökohtaisessa rakenteessa on suositeltavaa käyttää levyjä, joiden vahvuus ei ole alle 200 kPa, kun taas rakenteissa, jotka vaativat parantuneita lujuusominaisuuksia, esimerkiksi kuormitettujen lattioiden rakentamisessa, on käytettävä levyjä, joiden puristuslujuus on vähintään 500 kPa.

Eristeen paksuuden laskeminen

Rakennuksen vaadittu paksuus lämpöeristyksestä maanpinnan alapuolella voidaan laskea käyttämällä erityistä kaavaa. Maanpinnan yläpuolella kohoaville tontille on olemassa toinen kaava. Mutta niille, jotka eivät halua häiritä monimutkaisia ​​matemaattisia laskelmia, on luotu pöytiä, jotka osoittavat yksittäisten alueiden suositeltua ekstrudoitua polystyreenivaahtomuovia.

Näissä materiaaleissa on erityisiä lämpöeristyslevyjä, jotka on varustettu pinnalla, jossa on jauhettuja uria. Tällainen laite sallii hänelle yhdessä geotekstilikankan kanssa toimivan täydellisesti seinän kuivatuksen tavoin. Joten se hoitaa menestyksekkäästi kolmea toimintoa samanaikaisesti: se lämmittää perustusta, suojaa vedenpitävyyttä mekaanisilta vaurioilta ja poistaa veden pohjaan viemärijärjestelmässä.

Miten lämpenemistä tehdään?

Teknologisesti eristysprosessi ei ole vaikea. Voit käyttää jotain kahdesta vaihtoehdosta. Se toteutetaan maaperän jäädyttämisen tasolle. Tämä parametri määritetään erikseen jokaiselle alueelle. Asennettaessa eristystä vankempiin syvyyksiin eristeen käytön tehokkuus vähenee huomattavasti.

Nurkka-alueilla eristeen paksuutta tulisi nostaa 1,4-1,6 kertaa 1,4-2,6 m: n etäisyydellä kummassakin suunnassa kulmasta.

Siinä tapauksessa, että pohjan eristys on valmistettu puristetusta polystyreeni-vaahdosta, ei ole tarpeen lisätä suojapinnoitetta vedenpitävälle kerrokselle mekaanisilta vaurioilta. Niille perustuksille, jotka asetetaan alhaisemmaksi kuin kausiluonteisen maaperän jäädyttämisen syvyys, on mahdollista eristää hieman erilainen suojauskerros vedenpitävälle kerrokselle: pursotettu polystyreenivaahto asetetaan maaperän jäädyttämiseen ja sen alla käytetään profiilikalvoa.

Voit käyttää yhtä seuraavista vaihtoehdoista:

  • Säätiön kaatamisen valmisteluun, kaivantoon ja näin ollen perustuksen kaatoon tehdään laajempi kuin arkin laskettu paksuus tai parempi kuin kaksi polystyreeniä: asiantuntijat suosittelevat eristyksen tekemistä kaksi arkkia paksuiksi. Materiaalin tiheyden on oltava vähintään 35 kg / m3, eristeen kokonaispaksuus riippuu ilmastovyöhykkeestä, mutta ei ohuempia kuin 10 cm. Muotoilun poistamisen jälkeen tällainen eristys ei vaadi ylimääräistä mekaanista suojausta.
  • Säätöön kiinnitetty eristys, kun muotti on irrotettu. Kaivannon leveyden pitäisi antaa tämä. Muussa tapauksessa sitä on laajennettava erityisesti. Pohjan yläpuolella oleva säätiön osa voidaan leikata kaakeleilla tai koristekivillä suoraan eristyksen varrella.

Säätiön lämmitys sisältä

Siinä tapauksessa, että on vaikea päättää, miten kylvyn pohjan eristäminen ulkopuolelta on sallittua sisäpuolelle eristävä laite. Sitten seinät on tarkistettava epäilemättä niiden kyky kerääntyä kondensaatiokosteuteen. Kiinnitys sisäpuolelta eristetään samalla tavalla kuin ulkoisella laitteella.

Pohjan lämmittäminen pienellä syvenemällä

Jos pohja asetetaan maan jäädytyspisteen yläpuolelle, tavanomaiset kallistusvoimat näkyvät pohjan alapuolella ja tämä johtaa usein rakenteen muodonmuutokseen.

Jäätymissyvyys pohjan pohjan ja seinien välissä voidaan vähentää maaperän eristyksen avulla rakennuksen kehällä pitkin sokea aluetta. Tämä pitää jäätymisen rajan karkealla maaperällä - sora- tai hiekkalaatikossa, täyteaineessa. Tässä tapauksessa suulakepuristettua polystyreeni-vaahtoa tulisi sijoittaa sokealla alueella, joka on 2%.

Suulakepuristetusta polystyreeni-vaahdosta valmistetulla lämpöeristyksellä tulisi olla leveys pitkin kehää, joka on vähintään maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen. Vaakasuoran lämmöneristyksen paksuuden ei pitäisi olla pienempi kuin pystysuoran eristyksen tavallinen pohja.

Pohjalevy

Pohjalevyn eristyksen aikana lämmöneristyslevyt asetetaan suoraan vedenpitävyyteen. Jos monoliittisen raudoitetun betonilevyn raudoitus on suunniteltu toteutettavaksi neuletulla vahvikkeella eristeen suojaamiseksi betonin nestemäisiltä ainesosilta, riittää, että käytetään 200 μm: n paksuista polyeteenikalvoa.

Kun suoritetaan lujitustyötä hitsaamalla kalvon läpi, tulee tehdä suojavaippa, joka koostuu huonolaatuisesta betonista tai sementti-hiekkalaastista. Kalvon levyt on asetettava kaksipuoliselle teipille, jonka päällekkäisyys on 120-150 mm.

Kylvyn kellarin lämmitäminen ekstrudoitu polystyreenivaahto on ylivoimaisesti tehokkain ja tehokkain menetelmä. Muiden menetelmien käyttö on yleensä kalliimpaa, mutta vähemmän tehokasta.

Säätiö on hankala yritys. Päättänyt tehdä rakentaminen kylpy alkoi kuulla tästä asiasta. Mielipiteet olivat erilaiset, mutta useimmat tulivat siihen, ettei perustusta tarvitse lämmittää. Tämä oli perusteltua sillä, että ei ollut päivittäin käydä kylvyssä joka päivä, mutta kerran viikossa, ja siksi ei olisi kallista käyttää vähän enemmän polttopuuta. Aloin etsiä mielipiteitä aiheesta Internetissä, löysin tämän artikkelin, joka sai minut päinvastaiseksi. Joka tapauksessa hyvä sivusto, paljon hyödyllistä ja tärkeintä erittäin tarpeellista tietoa niille, jotka rakentavat kylpyamme omilla käsillään.