Lämmin pohja kylpylle

Kaikkien rakenteiden perustuksen on oltava luotettava ja lämmin. Mikään poikkeus ei ole kylpyamme. Kuitenkin monet kylpyammeiden omistajat ovat antaneet käsityksen, että kylpyammeen pohjan lämpeneminen on ylimääräinen jätettä, jota voidaan helposti välttää. Tärkein syy tähän virheelliseen mielipiteeseen on, että kylvyt lämmitetään melko harvoin (sanotaan kerran viikossa) ja voit lahjoittaa polttopuuta, aikaa lämmittää haluttuun lämpötilaan. Itse asiassa kylpyammeen pohjan lämpenemisen ydin on säilyttää sen eheys pitkään. On aivan helppoa lämmitellä kylpyammeet omalla kädellä, joten jokaisen omistajan tulisi miettiä tätä menettelyä.

Miksi on tarpeen lämmetä kylpyammeet

Kellarisolun pääasialliset syyt ovat seuraavat:

 • jos kylpy on lämmitetty talvella, paljon kondensaatiota muodostuu pohjan ulkopinnalle. Tämä johtuu korkeasta lämpötilaeroista rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella. Lauhteen muodostuminen johtaa hajoamismenetelmien ja muotin muodostumiseen, mikä puolestaan ​​vähentää käyttöikää.
 • vuorostaan ​​kesällä kylvyn alla oleva maa on viileä ja rakennuksen sisällä se on erittäin kuuma. Näin syntyy vakava lämpötilan lasku ja kosteus alkaa kerätä rakennuksen sisäpuolelta, joka jää siellä lämpimän kauden aikana.
 • kylpyammeet, joilla ei ole eristyspohjaa, edellyttävät usein polttopuun asettamista, kun lämpö katoaa nopeasti.
 • maaperän jäädyttäminen talvella johtaa maaperän turvotukseen, mikä puolestaan ​​johtaa säätiön muodonmuutokseen. Lämmitetty pohja on vähemmän alttiina näille vaurioille.
 • myös eristyskerros vähentää mekaanista vahinkoa rakenteen pohjalle.

Niinpä kosteuden ja maaperän jatkuva vaikutus johtaa hitaaseen mutta varmaan rakenteen tärkeimpään osaan - perustaan.

Kellarin lämmitys toteutetaan kaikilla puolilla riittävä määrä varoja ja säätiön sivujen saatavuus. Kuitenkin, yleisimmin käytetty variantti ulkoisen eristys säätiön. Käyttämällä vain sisäistä lämmitystä ei anneta haluttua vaikutusta, koska säätö jäätyy ulkopuolelta ja vähitellen romahtaa. Ainoastaan ​​sisäinen lämpeneminen käytetään tapauksissa, joissa pohjan ulkoreuna ei ole jostain syystä käytettävissä.

Kellarieristyksen materiaalit

Kylvyn kellarin lämpöeristys suoritetaan oikein, jos seuraavat kysymykset otetaan asianmukaisesti huomioon:

 • suoritettiin eristemateriaalin valinta;
 • valittu eristysmenetelmä;
 • harkitsivat tämäntyyppisen maaperän kannalta edullisia töitä.

Nykyään eristeiden valinta on hyvin laajaa, mutta tiettyjä materiaaleja käytetään useimmiten:

 • irtotavarasekoitukset. Tähän luokkaan kuuluva pääeriste on laajennettu savi. Tällä hetkellä se on erittäin suosittu ympäristöystävällisyyden, korkeiden lämmöneristysominaisuuksiensa ja laadunsa ansiosta. Yleensä laajennetun saven käyttöä koskevat rajoitukset liittyvät sen korkeisiin kustannuksiin.
 • kellarin eristysvaahto. Tämä on yleisin eristysmateriaali. Materiaalin valtava suosio korkeiden lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta. Polyfoam vähentää merkittävästi lämpöhäviötä, jonka avulla voit säästää polttoainetta. Se on yksinkertaisesti asennettu säätiöön, ja mikä tärkeintä, se voidaan asentaa omiin käsiisi.
 • lämmöneristysmateriaali - polyuretaanivaahto. Soveltuu erikoislaitteiden kanssa, mikä rajoittaa merkittävästi sen käyttöä. Koska erikoisvarusteita on käytettävä perustukseen, polyuretaanivaahto on kallista ja sitä on melko vaikea soveltaa itse.
 • puristettua polystyreenivaahtoa. Tämä materiaali on paljon helpompaa kuin polyfoam ja ylittää sen lämmöneristysominaisuuksissa. Lisäksi polystyreeni on kestävämpi kuin vaahto.

Täten paras materiaali kylpyyn perustuksen lämmittämiseen on laajennettu polystyreeni: se asennetaan yksinkertaisesti, se on vahva, sillä on korkeat lämmöneristysominaisuudet ja kestävä. Toinen materiaali polystyreenivaahdon jälkeen on vaahtoa.

Kuinka laskea eristekerroksen paksuus

Eristysmateriaalin optimaalisen paksuuden määrittämiseksi on tarpeen tietää lämmönsiirtovastuksen kerroin, joka vaaditaan tässä mallissa. Rakennusten lämmönkestävyyteen liittyvät perusvaatimukset määräytyvät SNiP II-3-79 (kehitetty 1979 ja täydennetty vuonna 1995).

Eristeen paksuuden laskentakaava:
TU = (T-ShF / KTF) * KTU,
jossa TU - Lämmitinpaksuus, T - Lämmönkestävyys, SHF - Pohjan leveys, TFC - Peruslämmönjohtavuuskerroin, KTU - Lämmittimen lämmönjohtavuuskerroin

Esimerkki 1: Rakennamme pohjan kuumentamalla laajennettua savea 6 x 8 m: n taloon, jäädytyssyvyys on 1,4 m. Säätiö on betoniraina, jonka leveys on 0,4 m. teräsbetoni lämmönjohtavuus - 1,69 W / ms, laajennettu savimaata - 0,18 W / ms. Moskovan alueen lämmönkestävyys on 3,2 m2 / paino.

Tarkastelemme: TU = (3,2 - 0,4 / 1,69) * 0,18 = 0,53 m. Pyöritä sitä ja ota eristyspaksuus 0,6 metriä.
Slaydite-alue = (6 * 0,6 + 8 * 0,6 + 1,2 * 0,6) × 2 = 18,24 m2. Kaiken kaikkiaan, ottaen huomioon huurteen tunkeutumisen syvyys, tarvitaan 18,24 x 1,4 = 25,5 m3 saviä.

Esimerkki 2: Rakennamme pohjaa eristämällä polystyreenivaahto (tai penoplex) 6 x 8 m: n taloon, jonka syvyys on 1,4 m. Pohja on betonilevy, jonka leveys on 0,4 m. teräsbetoni lämmönjohtavuus - 1,69 W / mS, polystyreenivaahto (määritelty materiaalin teknisessä dokumentaatiossa) - 0,032 W / mS. Omskin alueen lämmönkestävyys on 3,8 m2 / ¬.

Laskemme: TU = (3,8 - 0,4 / 1,69) * 0,032 = 0,114 m. Pyöritä se ja ota eristyspaksuus 120 mm. eli Voit käyttää 60 mm: n levyjä kahdessa kerroksessa päällekkäin.

Kellarieriste maalla tai laajennetulla savella

Lämmin pohja kylvylle voidaan tehdä tavallisen maan ja laajennetun saven avulla. Pääsääntöisesti tarvitaan noin 0,5 metrin kaivanto eristetyn kellarin eristämiseksi. Siten on mahdollista laskea tarvittava eristysmäärä: koko säätiön pituus kerrottuna leveydellä 0,5 metriä ja kerrottuna perustuksen syvyydellä. Yhden kuutiometrin laajennetun saven hinta on 1,5 tuhatta ruplaa.

Lämmöneristetyn savi-kerroksen eristäminen kylvyn pohjalla toimi odotetulla tavalla, joten on tehtävä tyhjennyskerros.

Viemäröintiä ei tarvita, jos kylpy sijaitsee kukkulalla ja pohjavesi ei nouse yli 1 metrin korkeudelta maan pinnalta.

Jätevedenkerros tehdään näin:

 • me kaivaamme kaivannon syvemmälle kuin säätiö metrin päässä. Kaivannon reuna ulottuu jonkinlaiseksi ojaan tai ojaan;
 • geotekstiilissä. Asettaminen päällekkäin kaivannon reunojen kanssa;
 • roska kaadetaan kankaaseen;
 • laitamme rei'itetyn putken ylös raunioihin. Lasketaan sen reuna onttoksi tai ojaiseksi;
 • ylöspäin kaadetaan murskattua kiveä;
 • kaataa maa ja kutista se alas.

Ennen suoraa täyttöä sardeldi, vedeneristys on tehtävä:

 • kaivanto hiekalle louhitaan lähellä kellarissa;
 • säätiö on puhdistettu maaperästä;
 • betonipohjamaalaus;
 • Alukkeen kuivauksen jälkeen käsittelemme betonia bitumimastilla.

Tämän jälkeen voit jatkaa laajennettua savi lämmitystä, ja se tehdään näin:

 • hiekka kaadetaan pohjakerroksen (15 cm) lähellä kaivettuun kaivantoon;
 • kaksi kaivon seinää (pohja ja maa) on vuorattu muovikelmulla;
 • nyt kaikki tyhjää tilaa kaivo on täynnä eristys (laajennettu savi);
 • slaydite fit ruberoid;
 • teemme vahvistetun sokean alueen päälle;

Kellari on myös eristetty laajennetulla savella. Puoli-tiiliseinä on pystytetty pohjaan nähden. Luodussa tilassa eristin täyttyy. Eristävän kerroksen yläosa ja pohja on vedeneristys.

Näin kylpyläosaston lämpeneminen laajennetun saven avulla suoritetaan omilla kädillä. Voidaan havaita, että lämpenemismenetelmät ovat yksinkertaisia, mutta maanrakennustöitä on enemmän kuin tarpeeksi.

Pohjojen lämmittäminen polyfoamilla

Kuten yllä mainittiin, vaahto on erinomainen materiaali rakennusten ja erityisesti kylpyammeiden lämmöneristykseen. Tämä johtuu siitä, että hän ei ehdottomasti pelkää kosteutta. Se ei kuitenkaan sinänsä ole kestävä, ja siksi sen suojaamiseksi mekaanisilta muodonmuutoksilta ja vaurioilta tehdään suojaava suojus. Se voi olla puusta tai tiilestä.

Jos kylpy on rakennettu savimaahan, niin vaahto on erinomainen vaihtoehto lämmittää sen pohja. Tämä johtuu siitä, että tulvien aikana vaahto estää veden pääsemästä pohjaan. Kuitenkin jos pohjavesi nousee hyvin korkeaksi, vaahto tuskin toimii, koska vesi tunkeutuu itse lämmöneristyskerroksen alle.

Pääsääntöisesti useimmissa maanosissa käytetään vaahtomuovia, jonka paksuus on 5 cm. Kylvyn kulmien lämmittämiseen käytetään 10 cm paksua materiaalia.

Ennen kuin asennat vaahdon pohjaan, sinun täytyy kaivaa maaperää pohjaan maaperän jäädyttämisen syvyydessä. Sen jälkeen pohja puhdistetaan ja pohjustetaan. Alukkeena sopiva bitumi laimennettuna dieselpolttoaineella. Tämä seos kuivuu noin tunnissa. Jos mahdollista, vedeneristysmateriaalin kerros levitetään pohjustettuun pintaan. Sen jälkeen voit aloittaa vaahdon asennuksen itse.

Ensimmäiset eristyksen levyt (alemmat) on asennettava kiinteään alustaan. Säätiö voi toimia konkreettisena tukena tai sorapeitteenä. Voit liimata vaahtolevyjä mastilla tai liimalla. Levyn alueella levitetään useita liimapisteitä. Yksittäisten eristyslevyjen väliset saumat ovat liimattu kokonaan. On syytä huomata, että on parasta ostaa lukkolevyllä varustettuja vaahtolevyjä. Tällaisten levyjen käyttö ja varovainen liimaus luovat suljetun lämmöneristyskerroksen. Jotta lämmitys rakennuksessa olisi vielä parempi, levyt asennetaan kahteen kerrokseen. Tällöin toinen kerros päällekkäin ensimmäisen kerroksen saumojen kanssa.

Asenna lämpöeristysmateriaali asentamalla kerros bitumiin tai kumiin. Sulje koko kerros eristys voi olla muuraus puoli-tiili tai laudat. Sitä voidaan käyttää myös vaahtojen ja geotekstiilien suojaamiseen. Seuraava on sokea alue.

Täten suoritetaan kylvyn kellarin lämpeneminen vaahtolevyjen kanssa. Tapaus on melko hankala, mutta varsin toteutettavissa omilla käsillään. Kuitenkin kaikki ponnistelut ovat enemmän kuin hylätyt, samalla kun yllä lämpöä kylvyssä.

Lämmitä pohja polystyreenivaahdolla

Useimmin käytetään pohjustettua polystyreeniä pohjaeristeenä. Tämä johtuu korkeista lämmöneristysominaisuuksista ja lujuusominaisuuksista.

Työskentely lämpöä eristävän kerroksen muodostamiseksi polystyreeni-vaahdon kylpyyn pohjaan suoritetaan samalla tavoin kuin vaahtomuovista. Styrofoamilevyillä on samanlainen paksuus ja se voi myös olla lukko. Ne kiinnitetään liima-aineeseen, ja saumat pinnoitetaan koko pituudelta.

Kylvyn kellarin lämmitys sisäpuolelta

Kuinka eristää kylvyn pohjan sisäpuolelta? Tällainen kysymys voidaan kuulla jopa useammin kuin eristämisen ulkopuolella. Vaahtopolystyreeni, mineraalivilla tai ruoko-laatat soveltuvat kylvyn sisäseinien lämmöneristyskerrokseen. Esimerkiksi 10 cm: n reed-eristys tuottaa eristyksen, joka on 50 cm tiiliä.

Lämmöneristysmateriaalin kerroksen jälkeen asennetaan puulevyt tai lastulevy.

Jos kylpy on maan lämpimimmillä alueilla, niin lämpöeristysmateriaalina voit käyttää kipsiä ja sahanpurua. Nämä aineosat sekoitetaan (10: 1) ja kaadetaan kylvyn sisäseinien nahkojen väliin. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 20 cm.

Jos eristys on valmistettu polystyreenivaahdosta, mineraalivillasta tai ruokohelpistä, sen pinnoille tulee sijoittaa folioeriste. Ja sen jälkeen suoritetaan levyt tai puulevyt.

Tällä tavalla kylvyn perustuksen lämpeneminen tehdään. Lämpöeristys on paljon helpompaa kuin ulkona, mutta siinä on myös omat vivahteensa. Kuitenkin ilman ulkoista peruseristystä huoneen sisällä ei ole mahdollista saavuttaa hyvä lämmönkestävyys. Lisäksi ulkoiset eristeet lisäävät säätiön elämää. Kaiken eristyksen työ ei yleensä edellytä erityistä tietämystä, ja se on mahdollista omalla kädelläsi.

Kylpyammeen lämmittäminen

Kylpyammeen lämmittäminen

Bath - maakunnan omistajuuden tai maatilan keskeinen ominaisuus. Venäläinen sauna liittyy voimakkaasti mieleen yhdessä matryoshkan ja balalaikan kanssa. Ja vaikka modernit kylpyammeet ovat enemmän kuin saunat ja ne on suunniteltu "kuiviksi" lämpötilamenetelmiin, se on edelleen huone, joka altistuu kosteuden ja lämpötilan muutosten kriittisille vaikutuksille. Tämä asettaa erityisvaatimukset kaikkien rakenteellisten elementtien, myös rakennuksen kellarin, suunnitteluun. Tässä artikkelissa voi tutustua eristyskylvyn kylvyssä.

Korkin toiminnallinen tarkoitus

Rakenteellisesti rakennuksen kellari on rakenteen arkkitehtoninen elementti, joka sijaitsee alapinnan yläreunan ja seinän alareunan välissä. Monissa tapauksissa se on jatkoa säätiölle, joka on monoliittisesti ja rakentavasti yhteydessä siihen ja valmistettu samasta materiaalista. Joissakin tapauksissa maanpinnan yläpuolella oleva kellari rakennetaan toisesta materiaalista: tiili, puu, kevyt betoni. Kattorakenteiden, esimerkiksi asbestisementtien tai muovipaneelien, aallotettu metallilevy voi rakentaa kattorakenteiden koriste-toiminnon.

Toiminnallinen tarkoitus - ilmavälin luominen maan pinnan ja rakenteen lattian välillä. Koska tämä kerros on enemmän, sitä vähemmän kosteutta tunkeutuu huoneeseen, lattia on lämpimämpää ja rakennusten rakenteiden turvallisuutta parempi.

Bath ei ole poikkeus. Hänelle erityisen tärkeä:

 • Laadukkaat ilmanvaihto maanalaiseen lauhteen poistoon;
 • Eristäminen ympäristöstä energiahäviöiden vähentämiseksi;
 • Koristeellinen toiminto, jolloin kylpy on kaunis, suhteellinen ulkonäkö.

Kellarikerroksen perusperiaatteet

Rakentamisen perusteet ja talviolosuhteet ovat suhteellisen uusi trendi rakennusteollisuudessa. Rakennusmarkkinoilla tuli mahdolliseksi ei-hygroskooppisten polymeerimateriaalien, jotka eivät absorboi kosteutta. Tämän ansiosta ne eivät menettäisi eristysominaisuuksiaan.

 • Polyfoam (rakeistettu polystyreenivaahto);
 • Penotex (ekstrudoitu polystyreenivaahto);
 • Polyuretaanivaahto - levitetään nestemäisessä muodossa;

Jotta saavutettaisiin mahdollisimman suuri vaikutus ja pienennettäisiin kylvyn lämmittämisen energiankulutusta, kellarin ja pohjan eristämisen on oltava kattava. Anna suunnitteluvaiheelle. Jos tätä ei tehdä ajoissa, voit lämmittää jo rakennettuun kylpyyn pohjan. Se on vähemmän tehokasta ja kestää kauemmin.

Kylpyammeen kellari ei lämmitä lämpimän kerroksen ongelmaa. Suurin osa energiahäviöistä tapahtuu säätiöön. Jos sitä ei lämmitä maaperän jäätymisen syvyyteen, kylmässä tilassa kylvyn alla oleva maaperä jäätyy ja lämmitetystä jalusta voidaan verrata villahameeseen alaston urheilijan kaulan ympärillä.

Pohjakerroseristyksen suunnittelu kannattaa aina luottaa suurempaan työhön:

 • Lämmittäminen pohjalle jäätymisen syvyyteen:
 • Kellari eristys;
 • Lämmitä sokea alue kylpyyn.
 • Vedenpuhdistus- ja vedenpoistolaite pohjasta.

Eristeen valinta

Vaikutuksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä eristää sekä kellari että perustus, joten on tarpeen valita oikea eristys.

Halvin on vaahto. Sen lämmönjohtavuus ja lujuus riippuvat tiheydestä. Jos puhumme säätiön ja kellarin samanaikaisesta säästä - ei ole suositeltavaa ostaa eri tiheyttä ja voimaa sisältävää vaahtomuovia. Tätä varten sopivat vain merkit PSB-S-35 tai PSB-S-50, jotka kestävät suuria mekaanisia kuormituksia. Maaperässä eriste toimii paitsi maaperän paineessa myös talven maaperän jäädyttämisen ulkonevat voimat, jotka vääristävät jopa betonirakennetta. Tällaisella vaahdolla, jota käytetään kellarin eristämiseen, sen seurauksena se on helppokäyttöinen koristeellinen kipsi tai PVC-paneelien asentaminen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto (penotex, penoplex, extrol - nimi riippuu valmistajasta). Tänään on yleisin materiaali rakennusten perustusten ja seinien ulkoilurakenteelle. Vaahtoon verrattuna on suuri lujuus. Vähemmän kosteutta imeytyy. Suojaa UV-säteiltä. Se on pidempi käyttöikä 50-70 vuotta. Se on kalliimpaa kuin vaahto.

Nykyaikaisin materiaali on polyuretaanivaahto.

 • Sitä käytetään nestemäisessä muodossa;
 • Eristekerroksen paksuus riippuu rakentajan toiveista. Riittää muuttaa suutinta ja käytetyn seoksen määrä muuttuu;
 • Ei vaadi pinnan esikäsittelyä alukkeella ja vedeneristys;
 • Se tunkeutuu pienimpiin aukkoihin, joten se eristää pohjan ja pohjan kylmän tunkeutumiselta.

Tärkeimmät haitat: vaatii erikoislaitteita ja korkeaa hintaa. Se on kannattavaa vain, jos kylpy kellarin eristys suoritetaan samanaikaisesti muiden esineiden eristyksen kanssa.

Missä lämmetä?

Kylpyammeen kellarikerros lämmitetään ulos kadulta. Tämä johtuu siitä, että rajoitetussa tilassa (alikenttä) syntyy korkea kosteus. Kun ympäristön lämpötila laskee, höyry alkaa tiivistyä. Kastetta tai huurretta muodostuu. Rakennuselementit kyllästyvät tällä kosteudella - pohja, tiilet väliset liitokset. Kun lämpötila laskee edelleen, vesi laajenee ja katkaisee rakenteen. Halkeamat tulevat näkyviin. Lisäksi märällä pinnalla yksinkertaiset sienet, kuten muotinmuotti ja hyönteiset, lisääntyvät. Tämän välttämiseksi piste, jossa kosteus kondensoituu, on sijoitettava pohjan tai jalustan ulkopintaan. Eristys vedenkestävään. Eristeen ja pohjan pohjan välisen pienen kuilun ansiosta lauhde virtaa vapaasti alaspäin tuhoamatta rakennetta.

Sisäkylpyjä voidaan lämmittää vain lattialle. Mutta siinä tapauksessa, että eristys on järjestetty betonipinnoille.

Tyynyt - "sienet" eristyspaneelien asentamiseen

Asennuksen eristys

Alustavia töitä ovat säätiön ja jalustan pinnan vapauttaminen maaperästä, vanhan kipsin kerrokset ja puhdistus tarttuvasta maaperästä. Pohja louhitaan kylvyn ympärillä maaperän jäädyttämisen syvyyteen. Yleensä keskikaistalla on 400-500 mm. Tarkemmin sanoen voit oppia syvyyteen tunkeutumisen tutkimalla SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" ja käyttämällä metodologiaa, laskea se viittaamalla alueeseen ja maaperän luonteeseen.

 • Sen jälkeen kun pohja on vapautettu, sen annetaan kuivua 2-3 päivää.
 • Puhdistetaan haaroilla ja metallisella harjalla maanpinnasta;
 • Suoritetaan vedenpitävyyden ympärillä bitumin tai polymeeripohjan päälle tai laitetaan polyurea kerros;
 • Levyeristys leikataan kokoon ja se kiinnitetään pohjan ja pohjan pinnalle tylkillä leveillä hatuilla, "sienillä". Liimaamalla liimalla tai mastiksella liimattu eristys liimalla ja jäädyttämisen aikana tarttumalla väistämättä liikkuu, lämpöeristyksen vaikutus ei ole merkitsevä.
 • Asennusvaahdon avulla vaahtolevyjen väliset liitokset ovat "vaahdotettuja". Suulakepuristettu eristys sisältää uria, jotka liittyvät tiukasti yksittäisiin paneeleihin. Hänen "zapenivat" nivelissä ei ole välttämätöntä.

Jos käytät polyuretaanivaahtoa (PUF), sen jälkeen kun pinta puhdistetaan ja kuivataan vedenpitäviksi, ei tarvita. PUF itsessään on erinomainen vedeneristin. Ei tarvitse kiinnittää pinnalle tukeilla. PU-vaahdolla on hyvä tartunta, ja se on lähes mahdotonta kuorida irti pohjasta tai pohjasta.

Eristysprosessissa ei voi sulkea ilmanvaihtoaukkoja. Ne on tallennettava. Kylmäkaudella ne peitetään kaihtimilla, joilla on pienet reiät. Kesällä - suuremmilla.

Pohjaväri

Lämmitetty säätö on täynnä maata ja pohja on viimeistelty materiaalilla, joka sopii harmonisesti kylpyammeen seinien materiaalin kanssa. Tiheä vaahto tai penotex voidaan päällystää. Ennalta liimattu se vahvistaa polymeeriverkkoa. Hyvä vaikutus saavutetaan käytettäessä koristepolymeeriä tai asbestisementtilaatuja, jäljittelemällä luonnonkiven tai tiilen tekstuuria.

Eristyksen vahvistaminen ennen betonin kaatamista

Tilan lämmitys paalun pohjalla

Hirsitalon alemman kruunun ja maan pinnan välinen tila sisustustarkoituksiin peitetään paneeleilla tai suojilla. Tämä vähentää tuulikuormaa ja kylvyn lattia on jäähdytetty vähemmän. Emme puhu lämmönsuojelusta, koska maassa ei ole mitään perusta. Siksi koristepaneelien eristys ei ole suositeltavaa. On parempi lämmittää lattian kylpy tai liittää järjestelmän "lämmin kerros".

Koristeellinen väärennetty tukipohja tukipohjaan

johtopäätös

Kylvyn kellarikerroksen omalla kädellä teknologian kannalta ei ole mitään eroa rakenteen pohjan lämmittämisestä. Monissa tapauksissa - se on sopimatonta. Kun kylpy on lämmitetty satunnaisesti, ei ole vielä mahdollista suojata lattian alle jäätynyttä tilaa.

Miten eristää kylpyammeen pohjan sisäpuolelta

Kuinka eristää kylpyammeet eri materiaaleilla: askel askeleelta ohjeet

Kylpyen pohjan on oltava luotettava ja kestävä, mutta kaikkien indikaattoreiden lisäksi tärkeitä ovat lämmön säästöominaisuudet. On sitä mieltä, että ei ole välttämätöntä viettää aikaa ja rahaa kylpyammeen perustuksen lämpenemiseen, mutta se on virheellinen. Tietenkin huiman yli kahdesti viikossa on haitallista, ja höyrysaunan lämmittäminen on mahdollista hieman kauemmin, kun hän käyttää paljon polttopuuta. Mutta kun pohja alkaa romahtaa ja seinät johtavat, on liian myöhäistä ajatella ongelmaa. Älä pelkää aikaa vievää ja kallista työtä, sitä enemmän voit tehdä kaiken omasta. Kuinka eristää kylpyammeet omalla kädellä eri materiaaleilla, kerromme lukijoillemme tämän päivän artikkelissa.

Kylpyammeen on oltava eristetty, muutoin lämpöhäviö on korkea ja höyry lämmitetään pitkään.

Miksi on tärkeää lämmetä kylpytynnyri?

On olemassa useita syitä, joiden vuoksi on välttämätöntä lämmetä kylpyammeen pohja:

 • johtuen suuresta lämpötilaeroista talvella kylvyn aikana, kondensaatti muodostaa pohjan sisäpuolelle, mikä vähentää merkittävästi rakenteen käyttöikää;
 • pohja säätiön alapuolella kesällä lämpö pysyy edelleen viileänä, säätiö lämmitetään vain ulkopuolelta. Lauhde muodostuu lämpötilaeroista, joka tuhoaa perustan sisäpuolelta koko kesän;
 • kylpylässä, jossa on peittämätön pohja, lämpö nopeasti katoaa ja höyrysauna on lämmitettävä koko ajan;
 • talvella talven kallistuminen on tuhoisaa vaikutusta kellarin seiniin, lämpeneminen pehmentää paineita,
 • hyvä eristyskerros suojaa rakennetta mekaanisilta vaurioilta.

Tästä seuraa, että jatkuvasta kosteudesta ja paineesta pohja alkaa hitaasti romahtaa.

Voit lämmittää säätiön tehokkaammin rakennuksen ulkopuolelle.

Kylvyn pohjan voi lämmittää pohjassa ulkopuolelta, sisältä tai molemmilta puolilta kerralla. Jälkimmäinen menetelmä on tehokkain, mutta aikaa vievä ja kallis. Koska kylpy on yhteydessä lämpötilavaihteluihin, emme suosittele vain sisäisen eristämisen suorittamista. Säätiö jäädytetään ja romahtaa nopeasti. Sisäinen lämpöeristys on mahdollista suorittaa vain äärialttiimmissa tapauksissa, kun ulkolämpöeristys ei ole jostain syystä käytettävissä. Sisäisen eristyksen tehokkuus on, mutta säätiö pysyy suojaamattomana.

Kun päätimme eristysmenetelmästä, meidän on valittava oikea materiaali.

Materiaali soveltuu paremmin kellarin eristämiseen

Kylvyn pohjan eristämiseksi voit käyttää yhtä seuraavista lämmittimistä:

 • Minvata (lasi, kivi jne.) Otetaan mattojen muodossa, sitä on helpompi työskennellä.
 • Styroksi tai vaahto.
 • Irtotavarat (laajennettu savi, sahanpuru).

Eristysvaatimukset: älä ime kosteutta ja muuttele maaperän paineen alaisena.

Minvat kellarineristölle

Mineraalilevyjä voidaan käyttää kellarin lämpenemiseen, mutta koska ne absorboivat kosteutta hyvin ja aiheuttavat muodonmuutoksia, niitä suojataan lisäksi tiiliseinällä tai -levyillä. Minusta voit korostaa epämiellyttävän tuoksun, joka ilmestyy, jos lämmität pohjaa kylpyyn, muodonmuutos. Kaikkien edellä mainittujen lisäksi jyrsijöitä, jotka nopeasti erosivat ja vahingoittavat lämpöä eristävää kerrosta, kuin tavata mineraalivilla.

Mineraalikylvyn kellarikerroksen lämpeneminen.

Edut sisältävät edulliset hinnat, korkeat lämmönkestävät ominaisuudet ja helppokäyttöisyys.

Laajennettu savi ja sahanpuru, jota myös isoisäntämme käyttää. Mutta materiaaleilla on useita haittoja:

 • imeä hyvin kosteutta;
 • sahanpuru romahtaa nopeasti;
 • on alhainen lämmön säästöominaisuudet.

Saatavilla on ehkä vain alhainen hinta ja saatavuus kaikilla alueilla. Sawdustia voidaan yleensä ottaa ilmaiseksi millä tahansa sahalla.

Polyfoami tai laajennettu polystyreeni

Alapia eristettäessä käytetään usein vaahtolevyjä. Materiaali säilyttää lämpöä hyvin eikä pelkää kosteutta. Eristys hinta on alhainen, voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa. Minusta voidaan tunnistaa materiaalin vähäinen lujuus. Valmistajat tuottavat ekstrudoitua vaahtoa, mutta hinta on korkeampi.

Pohjan lämmitys polystyreenillä on kestävä ja tehokas.

Styroksi on myös kaasukuplia, mutta lämmitinrakenne on tiheämpi. Saatavana levyinä tai vaahtona, joka ruiskutetaan erikoisvarusteilla paineen alaisena. Ruiskutusmenetelmää pidetään tehokkaimpana, koska lämpöeristekerros on tiivistetty. Mutta työn hinta alkaa 600 p. / M².

Kuinka eristää kylpyammeet - menetelmät ja tekniikat

Eristysmenetelmä riippuu pohjan suunnittelusta ja maaperän tyypistä paikan päällä. Harkitse yleisimpiä perustyyppejä: nauha, monoliitti, pylväs.

Lämmöneristysnauha

Lämmityskahvan pohja ratkaisee välittömästi kaksi ongelmaa:

 • maaperän pudotuksesta aiheutuva vaikutus vähenee;
 • lämpöhäviöt pohjaseinien läpi vähenevät.

Teokset tehdään seuraavasti:

 1. Säätiö vapautuu maaperästä kehän ympärillä. Kaivamme kaivannon, jonka syvyys on vähintään maaperän jäädytys ja leveys 50 cm. Maaperän jäädyttämisen taso löytyy paikallisesta geokeskuksesta, Keski-Venäjällä indikaattori on 1,5 m.
 2. 15-20 cm hiekkalaatan täyttyy. Hiekkaa on kostutettava ja pakattava mahdollisimman perusteellisesti. On parempi käyttää karkeaa hiekkaa, se menee maaperään vähemmän.
 3. Pohja on päällystetty bitumimastilla 2 kerroksessa. Vedeneristys antaa kuivua.
 4. Lämmitin on asennettu. Sen paksuus lasketaan erikseen jokaiselle alueelle, Venäjän keskialueelle, mineraalivillaa otetaan 20 cm, vaahto on 15-20 cm. Saumat vaahdotetaan rakennusvahalla. On helpompaa ottaa vaahtoa L-muotoisilla lukitusliitoksilla, joten saumat ovat tiukempia. Liimaa vaahto erityiseen liimakoostumukseen ja kiinnikkeisiin, sieniin.
 5. Kulmissa eristys asetetaan kerroksella 1,5 kertaa paksumpi, koska lämpöhäviöt ovat korkeimmat.
 6. Laajennettu polystyreeni, voit vain nukahtaa hiekkaan ja tampiin. Polyfoamista ja mineraalivillasta on suojattava edelleen 25 cm: n tiiliseinä. Se on yksinkertaisesti sijoitettu pohjan koko kehälle.
 7. Yläpuolella on sokea alue kellarista 15 mm: n kulmassa betonista. Yläpuolelta sokea alue voidaan koristaa keraamisilla laatoilla.

Lämmityskahvan säätö on valmis. Se pitää lämpöä hyvin, eikä se aiheuta maaperän ja kosteuden heikentymisen vaikutuksia. Lämpöhäviöt kylvyssä vähenevät 45%.

Järjestelmä eristysnauhan säätö.

Jos on mahdotonta eristää säätiötä ulkopuolelta, voit tehdä työtä sisäpuolelta samalla tavalla.

Monoliittisen emäksen lämpeneminen kylvyn alla

Jäykkyyden ja kouritetun maaperän kohdalla valitaan monoliittinen pohja kylvyssä. Monoliittisen perustan asettaminen on parempaa hydro- ja lämpöeristeen kerrokselle. Mutta jos työtä ei tehdä, voit eristää jo valmiin rakenteen.

Lämpenemisjärjestelmä monoliittinen perusta.

Pohjalevyn eristyksen suojaaminen nestemäiseltä betonilta suoritetaan riippuen alustan lujitustyypistä. kun raudoitus on tehty lanka- ja metallivarrilla, eristeen päälle asetetaan PVC-kalvo, jonka paksuus on vähintään 200 mikronia. Kaikki liitokset on liimattu kaksipuolisella teipillä.

Jos vahvistus tehdään hitsauskoneen avulla, niin enintään 15 cm: n pituinen kytkin on tehty heikosta betonilaastista tai sementistä eristeen yli.

Jo valmiiksi valmistetun rakenteen seinämissä on eristetty nauhan tapaan.

Pylväspohjan lämpöeristys kylvyssä

Vaikeinta eristää kolonnin säätiö. Kylpyammeen alla oleva vapaa tila on tuulettuva ja lattiat jäätyvät nopeasti. Kysy, miten eristää sarake-tyyppisen kylpyammeet? Seuraavat vaiheet:

 1. Kaivetaan kaivoa 1,5 m syvältä ja vähintään 50 cm leveä.
 2. Pohjaan asetetaan hiekkalaatta, joka kaadetaan veden päällä ja syöksyy.
 3. Seinästä yläpuolelta punaisesta tiilestä puolet kiveistä on säädetty. Seinän pitäisi tuskin päästä kylvyn alempaa kruunua. Tämä aukko vaahdotetaan vaahdolla.
 4. Seinä on päällystetty bitumimuovilla.
 5. Lisäksi työ suoritetaan samaan tapaan kuin nauhan pohjan sääennuste. Työskentelyyn käytettävien palkkien on myös suljettava ulkopuolinen eristys.

Voit tehdä työn itse, mutta sinun on oltava kärsivällinen. Lisätietoja videosta:

Työ on aikaa vievää ja vaatii vähintään viikon vapaa-aikaa. Meidän täytyy työskennellä kovasti, mutta kylvyn lämmittäminen on helpompaa ja nopeampaa. Ja höyryhuone kestää kauemmin, mikä ilahduttaa perheesi. Ja anna höyry olla helppoa, ja menettely on hyödyllinen.

Lämmin pohja kylpylle

Kuinka eristää kylpyammeet ulkona

Kaikkien rakenteiden perustuksen on oltava luotettava ja lämmin. Mikään poikkeus ei ole kylpyamme. Kuitenkin monet kylpyammeiden omistajat ovat antaneet käsityksen, että kylpyammeen pohjan lämpeneminen on ylimääräinen jätettä, jota voidaan helposti välttää. Tärkein syy tähän virheelliseen mielipiteeseen on, että kylvyt lämmitetään melko harvoin (sanotaan kerran viikossa) ja voit lahjoittaa polttopuuta, aikaa lämmittää haluttuun lämpötilaan. Itse asiassa kylpyammeen pohjan lämpenemisen ydin on säilyttää sen eheys pitkään. On aivan helppoa lämmitellä kylpyammeet omalla kädellä, joten jokaisen omistajan tulisi miettiä tätä menettelyä.

Kellarisolun pääasialliset syyt ovat seuraavat:

 • jos kylpy on lämmitetty talvella, paljon kondensaatiota muodostuu pohjan ulkopinnalle. Tämä johtuu korkeasta lämpötilaeroista rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella. Lauhteen muodostuminen johtaa hajoamismenetelmien ja muotin muodostumiseen, mikä puolestaan ​​vähentää käyttöikää.
 • vuorostaan ​​kesällä kylvyn alla oleva maa on viileä ja rakennuksen sisällä se on erittäin kuuma. Näin syntyy vakava lämpötilan lasku ja kosteus alkaa kerätä rakennuksen sisäpuolelta, joka jää siellä lämpimän kauden aikana.
 • kylpyammeet, joilla ei ole eristyspohjaa, edellyttävät usein polttopuun asettamista, kun lämpö katoaa nopeasti.
 • maaperän jäädyttäminen talvella johtaa maaperän turvotukseen, mikä puolestaan ​​johtaa säätiön muodonmuutokseen. Lämmitetty pohja on vähemmän alttiina näille vaurioille.
 • myös eristyskerros vähentää mekaanista vahinkoa rakenteen pohjalle.

Niinpä kosteuden ja maaperän jatkuva vaikutus johtaa hitaaseen mutta varmaan rakenteen tärkeimpään osaan - perustaan.

Kellarin lämmitys toteutetaan kaikilla puolilla riittävä määrä varoja ja säätiön sivujen saatavuus. Kuitenkin, yleisimmin käytetty variantti ulkoisen eristys säätiön. Käyttämällä vain sisäistä lämmitystä ei anneta haluttua vaikutusta, koska säätö jäätyy ulkopuolelta ja vähitellen romahtaa. Ainoastaan ​​sisäinen lämpeneminen käytetään tapauksissa, joissa pohjan ulkoreuna ei ole jostain syystä käytettävissä.

Kellarieristyksen materiaalit

Kylvyn kellarin lämpöeristys suoritetaan oikein, jos seuraavat kysymykset otetaan asianmukaisesti huomioon:

 • suoritettiin eristemateriaalin valinta;
 • valittu eristysmenetelmä;
 • harkitsivat tämäntyyppisen maaperän kannalta edullisia töitä.

Nykyään eristeiden valinta on hyvin laajaa, mutta tiettyjä materiaaleja käytetään useimmiten:

 • irtotavarasekoitukset. Tähän luokkaan kuuluva pääeriste on laajennettu savi. Tällä hetkellä se on erittäin suosittu ympäristöystävällisyyden, korkeiden lämmöneristysominaisuuksiensa ja laadunsa ansiosta. Yleensä laajennetun saven käyttöä koskevat rajoitukset liittyvät sen korkeisiin kustannuksiin.
 • kellarin eristysvaahto. Tämä on yleisin eristysmateriaali. Materiaalin valtava suosio korkeiden lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta. Polyfoam vähentää merkittävästi lämpöhäviötä, jonka avulla voit säästää polttoainetta. Se on yksinkertaisesti asennettu säätiöön, ja mikä tärkeintä, se voidaan asentaa omiin käsiisi.
 • lämmöneristysmateriaali - polyuretaanivaahto. Soveltuu erikoislaitteiden kanssa, mikä rajoittaa merkittävästi sen käyttöä. Koska erikoisvarusteita on käytettävä perustukseen, polyuretaanivaahto on kallista ja sitä sovelletaan yksinään.
 • puristettua polystyreenivaahtoa. Tämä materiaali on paljon helpompaa kuin polyfoam ja ylittää sen lämmöneristysominaisuuksissa. Lisäksi polystyreeni on kestävämpi kuin vaahto.

Täten paras materiaali kylpyyn perustuksen lämmittämiseen on laajennettu polystyreeni: se asennetaan yksinkertaisesti, se on vahva, sillä on korkeat lämmöneristysominaisuudet ja kestävä. Toinen materiaali polystyreenivaahdon jälkeen on vaahtoa.

Kuinka laskea eristekerroksen paksuus

Eristysmateriaalin optimaalisen paksuuden määrittämiseksi on tarpeen tietää lämmönsiirtovastuksen kerroin, joka vaaditaan tässä mallissa. Rakennusten lämmönkestävyyteen liittyvät perusvaatimukset määräytyvät SNiP II-3-79 (kehitetty 1979 ja täydennetty vuonna 1995).

Eristeen paksuuden laskentakaava: TU = (T - ShF / KTF) * KTU, missä TU - eristeen paksuus, T - lämmönkestävyys, ShF - säätiön leveys, TFC - säätiön lämmönjohtavuus, KTU - lämmittimen lämmönjohtavuus

Esimerkki 1: Rakennamme pohjan kuumentamalla laajennettua savea 6 x 8 m: n taloon, jäädytyssyvyys on 1,4 m. Säätiö on betoniraina, jonka leveys on 0,4 m. teräsbetoni lämmönjohtavuus - 1,69 W / ms, laajennettu savimaata - 0,18 W / ms. Moskovan alueen lämmönkestävyys on 3,2 m2 / paino.

Tarkastelemme: TU = (3,2 - 0,4 / 1,69) * 0,18 = 0,53 m. Pyöritä sitä ja ota eristyspaksuus 0,6 metriä. Slaydite-alue = (6 * 0,6 + 8 * 0,6 + 1,2 * 0,6) × 2 = 18,24 m2. Kaiken kaikkiaan, ottaen huomioon huurteen tunkeutumisen syvyys, tarvitaan 18,24 x 1,4 = 25,5 m3 saviä.

Esimerkki 2: Rakennamme pohjaa eristämällä polystyreenivaahto (tai penoplex) 6 x 8 m: n taloon, jonka syvyys on 1,4 m. Pohja on betonilevy, jonka leveys on 0,4 m. teräsbetoni lämmönjohtavuus - 1,69 W / mS, polystyreenivaahto (määritelty materiaalin teknisessä dokumentaatiossa) - 0,032 W / mS. Omskin alueen lämmönkestävyys on 3,8 m2 / ¬.

Laskemme: TU = (3,8 - 0,4 / 1,69) * 0,032 = 0,114 m. Pyöritä se ja ota eristyspaksuus 120 mm. eli Voit käyttää 60 mm: n levyjä kahdessa kerroksessa päällekkäin.

Kellarieriste maalla tai laajennetulla savella

Lämmin pohja kylvylle voidaan tehdä tavallisen maan ja laajennetun saven avulla. Pääsääntöisesti tarvitaan noin 0,5 metrin kaivanto eristetyn kellarin eristämiseksi. Siten on mahdollista laskea tarvittava eristysmäärä: koko säätiön pituus kerrottuna leveydellä 0,5 metriä ja kerrottuna perustuksen syvyydellä. Yhden kuutiometrin laajennetun saven hinta on 1,5 tuhatta ruplaa.

Lämmöneristetyn savi-kerroksen eristäminen kylvyn pohjalla toimi odotetulla tavalla, joten on tehtävä tyhjennyskerros. Viemäröintiä ei tarvita, jos kylpy sijaitsee kukkulalla ja pohjavesi ei nouse yli 1 metrin korkeudelta maan pinnalta. Jätevedenkerros tehdään näin:

 • me kaivaamme kaivannon syvemmälle kuin säätiö metrin päässä. Kaivannon reuna ulottuu jonkinlaiseksi ojaan tai ojaan;
 • geotekstiilissä. Asettaminen päällekkäin kaivannon reunojen kanssa;
 • roska kaadetaan kankaaseen;
 • laitamme rei'itetyn putken ylös raunioihin. Lasketaan sen reuna onttoksi tai ojaiseksi;
 • ylöspäin kaadetaan murskattua kiveä;
 • kaataa maa ja kutista se alas.

Ennen suoraa täyttöä sardeldi, vedeneristys on tehtävä:

 • kaivanto hiekalle louhitaan lähellä kellarissa;
 • säätiö on puhdistettu maaperästä;
 • betonipohjamaalaus;
 • Alukkeen kuivauksen jälkeen käsittelemme betonia bitumimastilla.

Tämän jälkeen voit jatkaa laajennettua savi lämmitystä, ja se tehdään näin:

 • hiekka kaadetaan pohjakerroksen (15 cm) lähellä kaivettuun kaivantoon;
 • kaksi kaivon seinää (pohja ja maa) on vuorattu muovikelmulla;
 • nyt kaikki tyhjää tilaa kaivo on täynnä eristys (laajennettu savi);
 • slaydite fit ruberoid;
 • teemme vahvistetun sokean alueen päälle;

Kellari on myös eristetty laajennetulla savella. Puoli-tiiliseinä on pystytetty pohjaan nähden. Luodussa tilassa eristin täyttyy. Eristävän kerroksen yläosa ja pohja on vedeneristys.

Näin kylpyläosaston lämpeneminen laajennetun saven avulla suoritetaan omilla kädillä. Voidaan havaita, että lämpenemismenetelmät ovat yksinkertaisia, mutta maanrakennustöitä on enemmän kuin tarpeeksi.

Pohjojen lämmittäminen polyfoamilla

Kuten yllä mainittiin, vaahto on erinomainen materiaali rakennusten ja erityisesti kylpyammeiden lämmöneristykseen. Tämä johtuu siitä, että hän ei ehdottomasti pelkää kosteutta. Se ei kuitenkaan sinänsä ole kestävä, ja siksi sen suojaamiseksi mekaanisilta muodonmuutoksilta ja vaurioilta tehdään suojaava suojus. Se voi olla puusta tai tiilestä.

Jos kylpy on rakennettu savimaahan, niin vaahto on erinomainen vaihtoehto lämmittää sen pohja. Tämä johtuu siitä, että tulvien aikana vaahto estää veden pääsemästä pohjaan. Kuitenkin jos pohjavesi nousee hyvin korkeaksi, vaahto tuskin toimii, koska vesi tunkeutuu itse lämmöneristyskerroksen alle.

Pääsääntöisesti useimmissa maanosissa käytetään vaahtomuovia, jonka paksuus on 5 cm. Kylvyn kulmien lämmittämiseen käytetään 10 cm paksua materiaalia.

Ennen kuin asennat vaahdon pohjaan, sinun täytyy kaivaa maaperää pohjaan maaperän jäädyttämisen syvyydessä. Sen jälkeen pohja puhdistetaan ja pohjustetaan. Alukkeena sopiva bitumi laimennettuna dieselpolttoaineella. Tämä seos kuivuu noin tunnissa. Jos mahdollista, vedeneristysmateriaalin kerros levitetään pohjustettuun pintaan. Sen jälkeen voit aloittaa vaahdon asennuksen itse.

Ensimmäiset eristyksen levyt (alemmat) on asennettava kiinteään alustaan. Säätiö voi toimia konkreettisena tukena tai sorapeitteenä. Voit liimata vaahtolevyjä mastilla tai liimalla. Levyn alueella levitetään useita liimapisteitä. Yksittäisten eristyslevyjen väliset saumat ovat liimattu kokonaan. On syytä huomata, että on parasta ostaa lukkolevyllä varustettuja vaahtolevyjä. Tällaisten levyjen käyttö ja varovainen liimaus luovat suljetun lämmöneristyskerroksen. Jotta lämmitys rakennuksessa olisi vielä parempi, levyt asennetaan kahteen kerrokseen. Tällöin toinen kerros päällekkäin ensimmäisen kerroksen saumojen kanssa.

Asenna lämpöeristysmateriaali asentamalla kerros bitumiin tai kumiin. Sulje koko kerros eristys voi olla muuraus puoli-tiili tai laudat. Sitä voidaan käyttää myös vaahtojen ja geotekstiilien suojaamiseen. Seuraava on sokea alue.

Täten suoritetaan kylvyn kellarin lämpeneminen vaahtolevyjen kanssa. Tapaus on melko hankala, mutta varsin toteutettavissa omilla käsillään. Kuitenkin kaikki ponnistelut ovat enemmän kuin hylätyt, samalla kun yllä lämpöä kylvyssä.

Lämmitä pohja polystyreenivaahdolla

Useimmin käytetään pohjustettua polystyreeniä pohjaeristeenä. Tämä johtuu korkeista lämmöneristysominaisuuksista ja lujuusominaisuuksista.

Työskentely lämpöä eristävän kerroksen muodostamiseksi polystyreeni-vaahdon kylpyyn pohjaan suoritetaan samalla tavoin kuin vaahtomuovista. Styrofoamilevyillä on samanlainen paksuus ja se voi myös olla lukko. Ne kiinnitetään liima-aineeseen, ja saumat pinnoitetaan koko pituudelta.

Kylvyn kellarin lämmitys sisäpuolelta

Kuinka eristää kylvyn pohjan sisäpuolelta? Tällainen kysymys voidaan kuulla jopa useammin kuin eristämisen ulkopuolella. Vaahtopolystyreeni, mineraalivilla tai ruoko-laatat soveltuvat kylvyn sisäseinien lämmöneristyskerrokseen. Esimerkiksi 10 cm: n reed-eristys tuottaa eristyksen, joka on 50 cm tiiliä.

Lämmöneristysmateriaalin kerroksen jälkeen asennetaan puulevyt tai lastulevy.

Jos kylpy on maan lämpimimmillä alueilla, niin lämpöeristysmateriaalina voit käyttää kipsiä ja sahanpurua. Nämä aineosat sekoitetaan (10: 1) ja kaadetaan kylvyn sisäseinien nahkojen väliin. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 20 cm.

Jos eristys on valmistettu polystyreenivaahdosta, mineraalivillasta tai ruokohelpistä, sen pinnoille tulee sijoittaa folioeriste. Ja sen jälkeen suoritetaan levyt tai puulevyt.

Tällä tavalla kylvyn perustuksen lämpeneminen tehdään. Lämpöeristys on paljon helpompaa kuin ulkona, mutta siinä on myös omat vivahteensa. Kuitenkin ilman ulkoista peruseristystä huoneen sisällä ei ole mahdollista saavuttaa hyvä lämmönkestävyys. Lisäksi ulkoiset eristeet lisäävät säätiön elämää. Kaiken eristyksen työ ei yleensä edellytä erityistä tietämystä, ja se on mahdollista omalla kädelläsi.

Pakastettu höyrysaunassa? - lämmitämme kylpyammeet!

Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, jonka ansiosta koko rakenne saa vakautta ja voimaa.

Kylvyssä tämä elementti on erityisen tärkeä. Tämä ei ole yllättävää: sen lisäksi, että se hoitaa päätehtävänsä, säätiö pitää jopa kolmanneksen vapautetusta kokonaislämmöstä.

Mutta tämä on mahdollista vain asianmukaisella eristyksellä, mistä monet eivät kiinnitä asianmukaista huomiota. Yleensä katsotaan, että saunakiven sisäinen lämpeneminen riittää: lattian alla on lämmin lattia, varsinkin jos sitä käytetään aika ajoin.

Tämä on kuitenkin valtava virhe, koska kylpyammeen ajan myötä voi kaatua korkean kosteuden vuoksi ja koko rakennus tulee täysin sopimattomaksi.

Tarkastellaan, miksi kylpyammeen perustana on lämpöeristys, kun on tutkittu kosteuden ja lämmön vaihtumisen erityispiirteitä rakenteen ja maaperän pohjan välillä.

Pohja, jolla ei ole eristystä, on suorassa kosketuksessa maan kanssa. Rakennuksen myöhempi toiminta aiheuttaa lauhduttamista lattian alapuolelle. Voidaan helposti ymmärtää, mistä tämä johtaa: ajan myötä kertynyt kosteus aiheuttaa rotan, kosteuden ja homeen muodostumista.

Ja tämä on vain yksi ongelma: kun kosteus johtuu kylmästä ilmasta, ilmestyy "työntövoimia", jotka aiheuttavat rakennuksen vinoutumisen ja muodonmuutoksen. Pohja, jota ei lämmitä ulkopuolelta, altistuu pakkaselle, mikä tarkoittaa, että se jäätyy yli, paisuu ja putoaa.

Siksi päätämme, että ennen kylvyn lattian eristämistä sisäpuolelta on kiinnitettävä erityistä huomiota ulkopuolelle.

Kellarieristyksen materiaalit

Lämmin pohjan valmistuksessa käytetään useita erilaisia ​​materiaaleja, kuten mineraalivillaa, polystyreenivaahtoa, irtotavaria.

Yleiset vaatimukset materiaalien eristämiselle: älä tiivistä maaperän vaikutuksen alaisena eikä absorboi kosteutta.

Mineraalivilla

Lasi- ja kivivillavilla käytetään pääsääntöisesti kerroksia, joten on paljon helpompi työskennellä sen kanssa. Tämä materiaali kuitenkin helposti muuttuu ja imee kosteutta hyvin, joten kun kellari on eristetty mineraalivillalla, se on lisäksi suojattu levyn tai tiilien erityisellä pystysuoralla seinillä.

Materiaalin edut ja haitat:

 • Käytön edut ovat edulliset, erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo asennus.
 • Haitat ovat varsin merkittäviä: epämiellyttävä tuoksu, kun lämmitämme lattiat kylvyssä, merkittävää muodonmuutosta. Edellä esitetyn lisäksi mineraalivillalla on toinen haitta: siinä on hyvin erilaisia ​​jyrsijöitä, jotka nopeasti lisääntyvät ja myöhemmin vahingoittavat lämpöä säästävää kerrosta.

Irtolisäys

Sawdust ja laajennettu savi on käytetty rakentamisessa monta vuotta, mutta kuten mistä tahansa materiaalista, niillä on myös etuja ja haittoja.

 • Tämän materiaalin edut ovat vähäiset: ehkä vain hyvin alhaiset kustannukset ja laaja jakelu.
 • Haitat ovat merkittävästi suurempia kuin bulkkituloksen positiiviset ominaisuudet: sahanpuru ja laajennettu savi putoavat hyvin nopeasti, imevät kosteutta ja ovat alhaiset eristysarvot.

Vaahtomuovi

Usein, kun käytetään pohjusivun vaahtoa.

Soveltamisen edut: alhaiset kustannukset, laaja saatavuus, hyvä kosteus ja lämmöneristys.

Miinukset: katkeaa helposti, koska se on vähäinen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

Tällä materiaalilla on monia etuja, minkä ansiosta sen käyttö ei ole vain järkevämpää ja tehokasta vaan myös edullisempi suhteessa muihin materiaaleihin. Solukerrakenteestaan ​​se ei salli kosteuden imeytymistä sisään, mikä mahdollistaa lämmittimen käytön ainakin 40 vuoden ajan peräkkäin. Jyrsijät vahingoittavat todennäköisesti vaurioitunutta polystyreeniä ja samanaikaisesti sillä on korkeita lämpöeristysmääriä, mikä tekee kylpyammeen aina lämmin.

Pohjan sisäeristys kylvyssä

Jos on vaikeata päättää, miten kylvyn pohjan eristäminen ulkona on tai on yleensä vaikeata toteuttaa, lattian lämpöeristys sisäpuolella on sallittua.

Tärkeä kohta: ennen lattian eristämistä, tarkista seinämän kondensaatiokyky.

Eristyksen kiinnitys suoritetaan samoilla menetelmillä kuin pohjan eristämiseksi ulkopuolelta.

Katso video siitä, mitä virheitä voit tehdä kylvyn valmistuttua

Kylvyn kellarin lämpöeristys: ohjeet kolmelle eri tyypille

Eristysmenetelmä riippuu useista tekijöistä, kuten alueen perustasta ja maaperästä. Pidämme suosituimpia perustuksia - nauhaa, pylväs- ja monoliittista materiaalia sekä opas niiden lämpöeristykselle.

Strip-säätiö

Yhdessä tämän tyyppisen säätiön eristyksen kanssa ratkaistaan ​​kaksi ongelmaa:

 • Lämpöhäviön taso kellariseinien läpi vähenee.
 • Maaperän turvotuksen aiheuttamat vahingot alenevat.

Teokset teippipohjan lämmittämiseksi tehdään seuraavasti:

 1. Kylvyn pohja on täysin vapautettu maaperästä kehän ympärillä. Kaivanto kaivaa syvyys vähintään maaperän jäädyttämisen syvyydessä ja leveys noin 50 senttimetriä. Jäätymisen keskimääräinen taso Venäjällä on noin 1,5 metriä, ja voit selvittää tarkempia indikaattoreita paikallisessa geocenterissä.
 2. Tämän jälkeen hiekkalaatta on noin 15 - 20 senttimetriä korkea. Se on perusteellisesti kostutettu vedellä ja tamped. Tärkeää: Karkea hiekka sopii parhaiten tähän tarkoitukseen, koska se herää vähemmän maahan.
 3. Kylpyammeen pohja on päällystetty kahdella kerroksella erityisestä bitumimateriaalista, minkä jälkeen syntyvän vedenpitävyyden annetaan kuivua.
 4. Asennetaan eristys.

Tärkeä asia: paksuus määritetään erikseen kullekin alueelle riippuen ilmasto-olosuhteista, keskiarvosta Venäjällä - mineraalivillasta - 20 cm, vaahtomuovi ja polystyreeni - 15-20 cm.

 • Saumoja ja niveliä käsitellään vaahdolla.
 • Säätiön kulmissa eriste on asetettava puolitoista kertaa paksummaksi kuin muualla, koska tämä on paikka, jossa suurimmat lämpöhäviöt esiintyvät.
 • Laajennettu polystyreeni tiivistyy, nukahtaa hiekalla sivulta. Mineraalivillaa ja polystyreeniä suojaavat 25 cm leveä tiili tai puinen seinä.
 • Tehtyjen manipulointien jälkeen rakenteen yläosassa tehdään päällyste 15 asteen kulmassa.
 • Kaikki, nauhan säätiön eristys on valmis ja lämpöeristys on kasvanut 45%.

  Vihjeitä höyryhuoneen säästä

  Kiinteän pohjan lämpöeristys

  Monoliittinen säätiö pystytään pääsääntöisesti nylkemään tai tukevaan maaperään. Paras ratkaisu on rakentaa pohja aikaisemmin valmistetulle lämpö- ja vedeneristyskerrokselle. Mutta pohdimme tapausta, jossa näitä töitä ei suoritettu.

  Eristysmenetelmä riippuu perustan lujitustyypistä:

  • Jos raudoitus on valmistettu sauvoilla ja metallilangalla, eristeen päälle levitetään PVC-kalvo, jonka paksuus on noin 200 mikronia, ja kaikki saumat on liimattu kaksipuolisella teipillä.
  • Jos raudoitus tehdään hitsauslaitteilla, lämpökeramiikka valmistetaan heikosta sementistä tai betonilevystä, jonka paksuus on enintään 15 senttimetriä.

  Muut toimenpiteet ovat samanlaisia ​​kuin edellisen menetelmän kohdat.

  Sarakepohjan lämmitys

  Tämä menetelmä on kaikkein vaikein ja aikaa vievä verrattuna muihin, koska kylpyammeen avoin tila puhalletaan perusteellisesti ja lattiat jäätyvät nopeasti.

  Lämmitys tapahtuu useassa vaiheessa:

  • Kylvyn koko kehällä on noin puolitoista metriä syvyys ja leveys noin 50 cm.
  • Hiekkalaatikko sijoitetaan sen pohjaan, joka sitten kostuu hyvin ja syvennetään.
  • Yläpuolelle rakennetaan punaista tiiliseinää, jonka pitäisi vain hieman päästä kylvyn loppupäähän. Tuloksena oleva ontelo suljetaan huolellisesti vaahdolla. Seinä on huolellisesti päällystetty bitumilla.

  Jäljellä olevat vaiheet tehdään nauhapohjan ohjeiden mukaisesti.

  Joten selvitimme, miksi on tarpeen lämmetä kylpytyspohjus, mitä materiaaleja ja miten se voidaan tehdä. Ja anna prosessin olla varsin työläs, mutta tulos - lämmin ja kestävä kylpy - on sen arvoista.

  Kuinka tehokkaasti eristää kylpyammeet?

  • Päivämäärä: 06-01-2015
  • Näkymät: 1710
  • Luokitus: 21
  • Pohjaeristyksen perussäännöt
  • Mikä materiaali valitaan?
  • Kuinka eristää rakenne?

  Kylpy on olennainen osa modernia mökkiä tai maalaistaloa. Kylvyssä sinä ja vieraat voivat viettää paljon miellyttäviä tunteja, jos kylpy on rakennettu oikein.

  Sisäpuolelta ei ole suositeltavaa lämmittää kylvyn pohjaa.

  Rakenteen lujuus ja kestävyys perustuvat sen perusteluihin, kun se on tarpeen ottaa huomioon monia eri vivahteita. Yksi niistä on lämpenemistä, joka mahdollistaa lämpöä kylvyn sisällä.

  Pohjaeristyksen perussäännöt

  Scheme eristys kellari ulkopuolella.

  Ennen kylvyn pohjan eristämistä on tarpeen selvittää, mikä materiaali sopii parhaiten tähän. Seinien ja kattojen lämmittämiseksi kylvyt ovat useimmiten saviä olkia, mineraalivillaa, vaahtomuovia, laajennettua savea ja muita moderneja materiaaleja. Huomaa, että on parempi käyttää ohuempia materiaaleja. Säätiön lämmitys toteutetaan sen asentamisen vaiheessa.

  Useimmat rakennusalan harrastajat uskovat, että säätiön eristys on aikaa, vaivaa ja rahaa. Säätiön eristys on melko monimutkainen prosessi, mutta sitä ei pidä jättää huomiotta, sillä yleisen uskon vastaisesti perusrakenteen lämpöeristyksen puute vaikuttaa merkittävästi kylvyn lämpöhäviöön.

  Lisäksi eristyksen läsnäolo tai puuttuminen vaikuttaa pohjan lujuuteen, johon koko rakenteen vahvuus riippuu suoraan. Lämpimänä vuodenaikana ilmakehän ja maan lämpötilaeroista johtuva kondensaatti kertyy rakennuksen perusteella. Läpäisyyn pohjan alla lämmin ilma joutuu kosketuksiin kylmän seinän kanssa, kun taas ilmassa oleva kosteus laskeutuu betonin pinnalle, josta pohja on tehty.

  Säätiön pinnalla oleva kosteus heikentää sitä, se voi aiheuttaa homeen ja liman. Jos näin tapahtuu, muutaman vuoden kuluttua rakennuksessa tarvitaan suuria korjauksia.

  Kylmäkaudella lämpöeristyksen puute heikentää myös säätiön vahvuutta ja luotettavuutta. Jos lämpöeristystä ei ole, niin talviajan olosuhteissa säätö altistuu työntövoimien lisääntyneelle vaikutukselle. Tämän seurauksena säätiö ja koko rakennus voi olla vinossa, jos näin tapahtuu, on mahdotonta korjata sitä.

  Säätiön lämpöeristyksen ansiosta voit saavuttaa:

  • vähentää lämmönhukkaa ja säästää lämmitystä;
  • sisäilman lämpötilan vakauttaminen;
  • estää kondensaatio;
  • estää vedenpitävien materiaalien mekaaniset vauriot;
  • pidentää vedenpitävyyden käyttöikää.

  Luokan ei ole suositeltavaa lämmittää kylvyn kellarissa sisäpuolelta.

  Tämä voi lisätä betonirakenteen paksuuden jäätymistä kylmäkaudella. Säätiön tuhoaminen tapahtuu paljon aikaisemmin. Jos unohdat eristää säätiön vaiheessa, jossa se on ulkona, on parempi lopettaa eristys kokonaan.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Pohjan ulkoseinämille ja muille rakenteen osille on kätevää käyttää arkkia vaahtoa. Tämä eristys on helppo asentaa ja sen lämmönjohtavuus on hyvin alhainen. Lisäksi tämä materiaali ei ime kosteutta, joka on tärkeä kylvyssä, joten sen käyttöikä on melko pitkä. Kuitenkin, ei niin kauan kuin betonipohjan elämä. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita lämmitin, joka kestää niin kauan kuin esine on eristetty. Vaahtolasia voidaan kutsua tällaiseksi materiaaliksi. Tämä materiaali on kestävämpi ja samalla ei ole alhaisempi kuin vaahto lämmönjohtavuuden kannalta. Erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettu ekstrudoitu polystyreenivaahto on myös erinomainen materiaali kylpyyn perustuksen lämmittämiseen.

  Polyfoamien ominaisuudet (laajennettu polystyreeni).

  Suulakepuristettu polystyreeni vaahto on erityinen eristys, joka on kevyempi ja vahvempi kuin polyfoamissa suuressa määrin. Se on valmistettu levyt, jotka eivät kulje kosteutta ja joilla on alhainen lämmönjohtavuus. Tämä on varmistettu erityisellä suljetulla silmukkarakenteella. Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon lisäetuna vaahtomuovin päälle on se, että jyrsijät ovat paljon vähemmän todennäköisesti tuhoutuneet.

  Tämä materiaali on saatavana eri versioina. Yksityisten rakennustyömaiden eristämiseksi voit käyttää laajennettua polystyreeniä, jolla on pienempi puristuslujuus kuin teollisuuslaitosten pystysuoraa eristämistä varten. Tämä johtuu siitä, että pohja on syvempi, koska samalla maaperä ja pohjavesi aiheuttavat huomattavasti vähemmän painetta eristykseen. Yksityiseen rakentamiseen on toivottavaa käyttää laattoja, joiden vahvuus on 200 kPa.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Scheme eristys kellari.

  Kylvyn kellarin lämpeneminen ei ole mikään vaikea. Lämpö suoritetaan syvyyteen maaperän jäädyttämiseen. Tämän parametrin tarkka arvo on erilainen eri alueilla, joten sen määrittämiseksi on parasta ottaa yhteyttä rakennusalan asiantuntijoihin. Mitä pienempi eristys on asennettuna, sitä vähemmän tehokkuutta sen käytöstä. Kuumennettaessa rakenteen nurkkaprofiileja on syytä lisätä syvyys noin 1,5 kertaa etäisyydellä, joka on vähintään 1,4 m ja enintään 2,6 m molempien sivujen kulmasta.

  Jos käytät tällaista eristystä ekstrudoituna polystyreenivaahtona, sinun ei tarvitse käyttää lisävarusteita vedenpitävyyteen. Muiden lämmittimien tapauksessa sinun on asetettava suojaava päällyste, joka estää vedenpitävyyden mekaanisen vaurion. On parasta käyttää geotekstiloita näihin tarkoituksiin.

  Eristys asetetaan ennen kuin kaatetaan pohja muottipesään, joka on enemmän kuin yhden tai kahden eristyslevyn leveys pitkin reunoja pystyasennossa. Eristeen paksuus on pääsääntöisesti vähintään 10 cm (tarkempi arvo riippuu alueen ilmastollisista olosuhteista). Rakenteen, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella, eristys on kiinnitetty muotin poistamisen jälkeen. Viimeistely suoritetaan suoraan sen päälle.

  Niinpä säätiön lämmittäminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Tärkeintä on lämmittää ennen säätiön asettamista. Käytä vain laadukkaita ja tehokkaita materiaaleja lämmittämään rakennetta, riippuu siitä, onko sen lämmitys hyötyä.